Het overige nieuws

Peer - Sparta Lille - Sporting Wijchmaal 1-0Sparta Lille heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Sporting Wijchmaal. Uitslag: 1-0. Voor Lille scoorde Daan Slegers.
Peer - Sporting Ellikom verslaat Grote-BrogelSporting Ellikom heeft vanmiddag Sporting Grote Brogel geklopt. Uitslag: 4-3 .

Peer SV verliest van Lutlommel A

Zondag 31 oktober 2021
Peer - Peer SV verliest van Lutlommel APeer SV heeft vanmiddag thuis verloren van Lutlommel A. Uitslag: 1-2.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Peer - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Peer - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt B- SV Breugel 3-4

Vrijdag 29 oktober 2021
Peer - Bocholt B- SV Breugel 3-4in vierde provinciale D heeft Bocholter B vanavond thuis verloren van SV Breugel. Uitslag: 3-4.

Grote Heide - KRC Peer uitgesteld

Vrijdag 29 oktober 2021
Door corona gaat de wedstrijd Sporting Grote Heide - KRC Peer in tweede proviciale A dit weekend niet door.
Peer - 12 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 12 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er zijn 3 patiënten met vermoeden van COVID-19.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11 uur werd op de Grauwe Torenwal in Bree een fietsster aangereden door een auto. Een 43-jarige vrouw uit Oudsbergen werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige kwam in opdracht van het parket ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Victor Vandeweyer overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Peer - Victor Vandeweyer overledenOp 22 oktober is Victor Vandewijer overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) in beperkte kring plaats in aula Omega aan de Kerkstraat in Peer waarna hij begeleid wordt naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Peer - 10 coronapatiënten in het MariaziekenhuisVandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Peer - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Etienne Schraepen overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Peer - Etienne Schraepen overledenZondag is Etienne Schraepen overleden, de echtgenoot van Maria Agten. Hij was 70 jaar en woonde in Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Peer - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Peer - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Peer - Weer 9 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Oplossing voor mestoverschot?

Maandag 25 oktober 2021
Peer - Oplossing voor mestoverschot?ZoomEr is in Noord-Limburg zoveel dierlijk mest voorhanden dat boeren vaak niet meer weten wat ze er mee aan moeten - en dan hebben we het nog niet over Nederlanderse boeren die hier stiekem hun dierlijk mest komen lozen, en over de grote nitraatvervuiling in de Noord-Limburgse zandgrond die door dat mest veroorzaakt wordt. Maar er daagt hoop aan de horizon. In Kerkom (Sint-Truiden) is vandaag op initiatief van het provinciebestuur een reusachtige silo (foto) officieel in gebruik genomen waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Edwin De Dobbelaer overleden

Maandag 25 oktober 2021
Peer - Edwin De Dobbelaer overledenZaterdag is Edwin De Dobbelaer overleden, de echtgenoot van Myriam Meurs. Hij was 71 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. De asverspreiding op de begraafplaats van Wijchmaal vindt nadien plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Trilplaat gestolen op werf

Maandag 25 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf van wegwerkzaamheden aan de Nieuwstadstraat in Bree is een trilplaat gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

KRC Peer - Park Houthalen 2-1

Zondag 24 oktober 2021
Peer - KRC Peer - Park Houthalen 2-1KRC Peer heeft Park Houthalen geklopt met 3-1. Aan de rust was de stand 0-1. Mennes van KRC Peer pakte een rode kaart.

Grote-Brogel - Molenbeersel 9-0

Zondag 24 oktober 2021
Peer - Grote-Brogel - Molenbeersel 9-0Sporting Grote-Brogel heeft vanmiddag HO Molenbeersel verslagen met 9-0. Zondag moet Sporting Grote Brogel naar Sporting Ellikom.

Houthalen VV verslaat Peer SV

Zondag 24 oktober 2021
Peer - Houthalen VV verslaat Peer SVIn Derde Provinciale heeft Houthalen VV de maat genomen van Peer SV: 4-1.
Peer - Sporting Wijchmaal verliest van KattenbosSporting Wijchmaal heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van Kattenbos Sport. Zondag moet Sporting Wijchmaal naar Sparta Lille.

SV Breugel verslaat SSD Opoeteren

Zaterdag 23 oktober 2021
Peer - SV Breugel verslaat SSD OpoeterenSV Breugel heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen SSD Opoeteren. Uitslag: 1-0. Vrijdag moet SV Breugel naar Bocholter VV B
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Louis Vrijsen overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Peer - Louis Vrijsen overledenWoensdag is Louis Vrijsen (83), de echtgenoot van Maria Vanhemel overleden. Hij woonde in Meeuwen maar was afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: zondag (17-17.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat in Meeuwen.

Urbain Baeyens overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Peer - Urbain Baeyens overledenZondag is Urbain Baeyens overleden, de echtgenoot van Lisette Van Gaal. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring.

Horecazaak failliet

Donderdag 21 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag horecazaak Alex Antonissen uit Peer failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen vindt plaats op 20 november. Curatoren zijn Van Coppenolle, Van Coppenolle en Repriels.

Fien Vanbuel overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Peer - Fien Vanbuel overledenGisteren is Fien Vanbuel overleden, de weduwe van de in 1991 gestorven Jan Lemmens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula ’t Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Peer - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Maria Reckers overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Peer - Maria Reckers overledenGisteren is Maria Reckers (96) overleden. Zij woonde in Eksel en was afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.
Peer - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Gustaaf Vliegen overleden

Maandag 18 oktober 2021
Peer - Gustaaf Vliegen overledenGisteren is Gustaaf Vliegen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Turkse FC - KRC Peer 2-3

Zondag 17 oktober 2021
Peer - Turkse FC - KRC Peer 2-3Turkse FC heeft vanmiddag thuis verloren van KRC Peer. Uitslag: 2-3.

Wijchmaal wint Peerse derby

Zondag 17 oktober 2021
Peer - Wijchmaal wint Peerse derbySporting Wijchmaal is de winnaar geworden van de derby tegen Peer SV. Uitslag: 1-5.

Grote Brogel klopt Maasland NO B

Zaterdag 16 oktober 2021
Peer - Grote Brogel klopt Maasland NO BSporting Grote Brogel heeft vanavond een 1-3 overwinning behaald op het veld van FC Maasland NO B.

Nieuwe vennootschap: MM-Management

Vrijdag 15 oktober 2021
Miek Moris (43) uit Peer heeft de besloten vennootschap Miek Moris Management , verkort MM-Management, opgericht met zetel aan de Reppelerweg 29. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van diensten, zowel bijstand, advies en consultancy, op alle terreinen van de bedrijfsvoering.

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Peer - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Plessers overleden

Vrijdag 15 oktober 2021
Peer - Mia Plessers overleden
Woensdag is Mia Plessers overleden, de weduwe van Hubert Leeters. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30) uur plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroetibg: dinsdag (19-19.30 uur).

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Wolvenoverleg in Lommel... (2)

Donderdag 14 oktober 2021
Peer - Wolvenoverleg in Lommel... (2)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Magda Peeters overleden

Donderdag 14 oktober 2021
Peer - Magda Peeters overledenGisteren is Magda Peeters onverwacht overleden. Zij was 80 jaar en de weduwe van de in 1987 gestorven Albert Vervoort. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: zondag (11.30-12.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Willy Beliën overleden

Donderdag 14 oktober 2021
Peer - Willy Beliën overledenIn Pelt is gisteren Willy Beliën overleden, de echtgenoot van Josephine Vrindts. Hij was 65 jaar en afkomstig van Hamont-Lo. De afscheidsliturgie vindt woensdag (10.30u) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.  

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Peer - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Peer - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Tilke Aengeveld overleden

Donderdag 14 oktober 2021
Peer - Tilke Aengeveld overledenDinsdag is Tilke Aengeveld overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Frans Fincken. Zij was 93 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.
Vandaag en morgen vindt in Lommel een internationaal overleg over de aanwezigheid van wolven in de regio plaats. Daaraan nemen gesprekspartners uit ons land, Duitsland en Nederland deel. Op de agenda staat onder meer het uitwisselen van ervaringen op het vlak van de bescherming van vee tegen de wolf e.d..

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Peer - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanneke Hermans overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Peer - Jeanneke Hermans overledenOp 10 oktober is in Peer Jeanneke Hermans overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Fons Thijs. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbariump op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Peer - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Peer - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Peer - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Peer - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Feest bij Tuinhier Grote-Brogel

Dinsdag 12 oktober 2021
Peer - Feest bij Tuinhier Grote-BrogelZoomTuinhier Grote-Brogel vierde zaterdag zijn 45 (+1)-jarig bestaan in zaal Brueghelheem. Ondanks de (nog) aanslepende covid-19 was er een goede opkomst en konden de aanwezigen genieten van een warme maaltijd, en het daaropvolgende gezellig samenzijn. Voorzitter Jef (intussen ook al 45 jaar in deze functie) gaf een uiteenzetting over het ontstaan van de vereniging, met een korte visie op de toekomst. Als aandenken kregen de leden een pot chrysanten als waardering voor hun lidmaatschap. (Tinus Ramaekers)
Feest bij Tuinhier Grote-Brogel
Zoom

Louis Snoeks overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Peer - Louis Snoeks overledenOp 6 oktober is Louis Snoeks overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Jeanne Schruers. Hij was 92 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Vandaag gezien in de Oudestraat

Maandag 11 oktober 2021
Peer - Vandaag gezien in de OudestraatZoomMaar al te waar... (Foto Josh Vandijck)

Nog even die Noord-Zuid

Maandag 11 oktober 2021
Nu het er naar uitziet dat de verkeersproblemen op de Noord-Zuid zullen opgelost worden met de bouw van twee tunnels, is het misschien de moeite om even duidelijker aan te geven wat er dan boven Helchteren richting noorden gaat gebeuren.
Van Noord-Limburg tot Helchteren-Noord zal de bedding voor het openbaar vervoer parallel liggen aan de N74. Op dit stuk zal een trambus met een hogere snelheid rijden. Het gaat om een frequentie van twee per uur per richting.
In het noorden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

François Caels overleden

Maandag 11 oktober 2021
Peer - François Caels overledenZaterdag is François Caels (87) overleden, de echtgenoot van Adrienne Schraepen. Hij woonde in Peer maar was afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Afgelopen weekend was er een infoavond over kuddebeschermingshonden in Hechtel-Eksel, waar Ray Dorgelo van Canine Efficiency, een adviesbureau gespecialiseerd in conflictpreventie tussen mensen en hun vee enerzijds en roofdieren anderzijds, voor een afgeladen zaal een boeiende uiteenzetting gaf.
Hij sprak over het belang dat de honden uit een werklijn komen en dus door hun roedelgenoten opgeleid zijn. Bij voorkeur verblijven de honden minstens 15 weken in hun roedel, tophonden tot twee jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Peer - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV verliest in Opitter

Zondag 10 oktober 2021
Peer - Peer SV verliest in OpitterPeer SV heeft vanmiddag verloren bij FC Opitter. Uitslag: 2-1. Peer SV ontvangt zondag Sporting Wijchmaal.

Grote Brogel - Lutlommel B 12-1

Zondag 10 oktober 2021
Peer - Grote Brogel - Lutlommel B 12-1Sporting Grote Brogel heeft vanmiddag zwaar uitgehaald tegen Lutlommel B. Uitslag: 12-1.
Peer - Gelijkspel SV Breugel in Lommel-KolonieSV Breugel heeft vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van Grenstrappers Lommel Kolonie. Zaterdag speelt SC Breugel thuis tegen Esperanza B.
Peer - Sporting Wijchmaal verslaat V. LommelSporting Wijchmaal heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen Verbroedering Lommel. Uitslag: 3-1.

RC Reppel klopt KRC Peer

Zaterdag 9 oktober 2021
Peer - RC Reppel klopt KRC PeerRC Reppel heeft vanavond thuis gewonnen van KRC Peer. Uitslag: 4-3. Voor Reppel scoorden Langens en Bussels (3).

Mia Hurkmans overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Peer - Mia Hurkmans overledenGisteren is Mia Hurkmans overleden, de weduwe van Mathieu Breugelmans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Peer - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen/zaterdag is het de Dag van de palliatieve zorg. Een dag om gesprekken over het levenseinde onder de aandacht te brengen. Voor veel mensen is het nog steeds moeilijk om over het levenseinde te praten. Het is nochtans heel belangrijk om hierover in gesprek te gaan, ook als je nog gezond bent. Door erover te praten kan je aangeven welke zorg je zou willen aan het levenseinde en welke niet. Je kunt je wensen, verlangens, zorgen en angsten delen. De dood hoort bij het leven, en dat willen we bespreekbaar maken. Bespreekbaarheid is immers de eerste stap naar de juiste zorg en ondersteuning. Daarom doet Noorderhart mee aan de bekendmaking van de campagne “Doodgewoon. Praten over leven en dood.”
Meer info over palliatieve zorg in Noorderhart
(Med. Noorderhart)

1000ste operatie met robot

Vrijdag 8 oktober 2021
Peer - 1000ste operatie met robotZoomAfgelopen week heeft de dienst orthopedie van Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt de 1000ste operatie uitgevoerd onder begeleiding van een MAKO-robot. Om dit te vieren, werd de dienst door de leverancier in de bloemetjes gezet. Zij overhandigden een certificaat en trakteerden de medewerkers van het operatiekwartier op taart.
Sinds april 2018 werken de orthopedische chirurgen van Noorderhart met deze chirurgische robot voor het uitvoeren van een totale knieprothese, goed voor meer dan 800 (…) Het hele nieuwsbericht

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Peer - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Peer - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht
Komende zondag 10 oktober wordt in Bosland het startschot gegeven van de jaarlijkse Week van het Bos-campagne. Van 10 tot 17 oktober hoopt Natuur en Bos van de Vlaamse overheid via deze campagne duizenden kinderen spelenderwijs met het bos kennis te laten maken.
Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek. En het wordt meteen een speciale editie in Bosland want Bosland wordt 15 jaar! Dat wordt gevierd met een groots verjaardagsfeest voor grote en kleine (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Peer - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Peer - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Peer - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Peer - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Zuster Jacoba Evens overleden

Maandag 4 oktober 2021
Peer - Zuster Jacoba Evens overledenVrijdag is zuster Jacoba Evens (93) overleden. Zij was lid van de congregatie van de Zusters van Maria en afkomstig van Erpekom. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de Sint-Jozefskerk aan de Bogaardenstraat in Leuven.

Mia Thijs overleden

Zondag 3 oktober 2021
Peer - Mia Thijs overledenVandaag is Mia Thijs overleden, de weduwe van Albert Frederix. Ze was 83 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk in Overpelt. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in Uitvaartcentrum Severens.

Eksel B - Grote Brogel 1-1

Zondag 3 oktober 2021
Peer - Eksel B - Grote Brogel 1-1Eksel B en Grote Brogel hebben vanmiddag gelijk gespeeld. Uitslag: 1-1. Rik Cornelissen scoorde voor de thuisploeg Eksel B. Na 5 wedstrijden heeft Eksel B 13 punten. Zaterdag speelt het om 18.00 uur in Beek-Bree.

Kadijk wint bij Peer SV

Zondag 3 oktober 2021
Peer - Kadijk wint bij Peer SVKadijk is bij Peer SV gaan winnen met 0-8. Roy Vanchaze maakte vier doelpunten.

De specerijstruik en kaneel

Zondag 3 oktober 2021
Peer - De specerijstruik en kaneelZoomOp deze fotomontage drie stadia van de specerijstruik. op de linkse foto de bloemknop; midden de bloem en rechts de vrucht. Er zijn bronnen die aangeven dat de schors van deze plant een uitstekende vervanger zou zijn van kaneel. Kaneel is de schors van de kaneelboom die enkel in de tropen groeit. Deze specerijstruik kan hier groeien en is zeer winterhard. Wie weet hier meer over? (Pierre Rutten)

Vandaag gezien in Kleine-Brogel...

Zaterdag 2 oktober 2021
Peer - Vandaag gezien in Kleine-Brogel...ZoomBij de rotonde in Kleine-Brogel - en in Kaulille - staan wegwijzers naar het LRV-ruiterkampioenschap van morgen op Hennemeeuwis in (Neer)Pelt. Op verscheidene borden is de schilder van dienst in "camions" de "i" vergeten... Trailers is wel correct. 

KRC Peer verliest van Thes Sport B

Zaterdag 2 oktober 2021
Peer - KRC Peer verliest van Thes Sport BKRC Peer heeft vanavond thuis verloren van Thes Sport B. Uitslag: 1-3.

SV Breugel - Lindelhoeven VV B 2-4

Zaterdag 2 oktober 2021
Peer - SV Breugel - Lindelhoeven VV B 2-4SV Breugel heeft vanavond thuis verloren van Lindelhoeven VV B. Uitslag: 2-4.

FC Kaulille - Sp. Wijchmaal 1-4

Zaterdag 2 oktober 2021
Peer - FC Kaulille - Sp. Wijchmaal 1-4FC Kaulille heeft vanavond thuis verloren van Sporting Wijchmaal. Uitslag: 1-4 .

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Peer - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Peer - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer