Het overige nieuws

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Peer - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Peer - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatiegraad tegen COVID-19 bij personeel in Noorderhart is hoog. Dat blijkt uit de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. In het Noorderhart Mariaziekenhuis is zowel van het zorgend als van het niet-zorgend personeel 98 procent gevaccineerd tegen Covid. Bij Noorderhart Revalidatie & MS zijn die percentages resp. 97 % en 94 %. De streefwaarde van de vaccinatiegraad is 95 %. 76,1% van de ziekenhuizen in Vlaanderen behaalde deze vooropgestelde doelstelling.
Dit betekent dat Noorderhart in (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Peer - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.
Peer - Nieuw materiaal voor redden van dierenZoomDe hulpverleningszone Noord-Limburg heeft nieuw materiaal aangekocht voor redding van groot vee (paarden, runderen, …), en dit werd vanmiddag in de brandweerkazerne in Lommel voorgesteld. De brandweer heeft jaarlijks immers heel wat interventies met dieren, groot en klein. Van reeën of everzwijnen in het kanaal, tot ontsnapte reptielen. Zo gebeurt het ook geregeld dat een groot dier in een put of sloot wegzakt en er niet meer uit kan.
Met behulp van het nieuwe reddingsharnas (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Schrijvers overleden

Dinsdag 28 september 2021
Peer - Lisa Schrijvers overledenZaterdag is Lisa Schrijvers overleden. Ze was afkomstig van Genk en werd 96 jaar. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Peer. Begroeting: woensdag in uitvaartcentrum Jaeken, na de gebedswake (om 19u) in de parochiekerk.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Peer - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")

Sp. Grote Brogel - WAVO 3-3

Zondag 26 september 2021
Peer - Sp. Grote Brogel  - WAVO 3-3Sp. Grote Brogel heeft vanmiddag gelijk gespeeld tegen WAVO (Waterloos-Voorshoven). Uitslag: 3-3.
Peer - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Racing Peer verliest van Anadol

Zondag 26 september 2021
Peer - Racing Peer verliest van AnadolRacing Peer is bij Anadol gaan verliezen met 2-0.

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Peer - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd

Zaterdag 25 september 2021
Peer - Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdZoomVandaag werd de uitslag van de fotowedstrijd van Bosland bekendgemaakt, een fotowedstrijd die "Bosland in beeld" heette en voor het tweede jaar op rij door de Boslandpartners werd georganiseerd. Uit meer dan 750 inzendingen werd een preselectie van 64 werken gemaakt. Daaruit duidden een professionele jury en een publieksjury een Top-3 aan. Nieuw dit jaar was een prijs voor de 'Meest feestelijke foto'.
De eerste prijs van de professionele jury werd gewonnen door Luc Beysen met zijn foto van een lentevuurspin. Jens Veraa werd tweede met zijn luchtfoto van het Hageven/de Plateaux en Leon Van Ham won brons met zijn foto van "the leader", een zelfbewust lijkend schaap. De prijs voor de meest feestelijke foto ging naar Robert Boons met "de bellenblazer van Lommel". Straf, allemaal fotografen die hun werk graag op de Internetgazet zien!
De publieksprijs werd gewonnen door "The burned tree" van Angelika Van Genechten. De winnende foto's ziet u hieronder; de foto hierboven van de laureaten, tussen afgevaardigden van de organiserende gemeenten, is van Paul Smeets. De werken werden voor het eerst geëxposeerd aan de deelnemers en bezoekers van de Bosland Trail. Daarna reist de expositie verder naar Resterheide tijdens het Verjaardagsfeest Bosland - Week van het Bos.
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Zoom

Sporting Wijchmaal - SLW Maaseik 1-3

Zaterdag 25 september 2021
Peer - Sporting Wijchmaal - SLW Maaseik 1-3Sporting Wijchmaal heeft vanavond thuis verloren van SLW Maaseik. Uitslag: 1-3.

Achel VV B - SV Breugel 4-3

Zaterdag 25 september 2021
Peer - Achel VV B - SV Breugel 4-3Achel VV B heeft vanavond SV Breugel geklopt. Uitslag: 4-3.

Peer SV verliest in Neeroeteren

Zaterdag 25 september 2021
Peer - Peer SV verliest in NeeroeterenPeer SV heeft vanavond verloren op het veld van FC Neeroeteren. Uitslag: 5-2.

Gerarda Seignette overleden

Vrijdag 24 september 2021
Gisteren is Gerarda Seignette overleden, de weduwe van Paul Everling. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Fietstocht tegen kernbommen

Vrijdag 24 september 2021
Zondag komen Belgische, Nederlandse en Duitse activisten naar Kleine-Brogel om actie te voeren tegen kernwapens. "Om 9.30 uur verzamelen we aan het station van Kiewit voor een fietstocht richting Kleine-Brogel. Onderweg sluiten fietsers aan uit Nederland en Duitsland. Om 13 uur is de aankomst aan de vliegbasis van Kleine-Brogel", zegt Marie-Elise Bettens namens Greenpeace, Greenpeace Limburg, Vrede vzw, Pax Christi Vlaanderen en Intal. Men verwacht een 200-tal deelnemers.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Peer - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Peer - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Peer - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Peer - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ongeval in Kleine Ambachtslaan

Woensdag 22 september 2021
In de Kleine Ambachtslaan ging vanmiddag een auto van de baan. De bestuurster raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Roza Winters overleden

Woensdag 22 september 2021
Peer - Roza Winters overledenGisteren is Roza Winters overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Remi Enkels. Zij was 78 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats in Eversel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium van Franken Uitvaartzorg in Heusden-Centrum.

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Peer - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hilde Schreurs overleden

Woensdag 22 september 2021
Peer - Hilde Schreurs overledenOp 17 september is Hilde Schreurs overleden. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Projekt 80 bij Durango Sessies

Woensdag 22 september 2021
Peer - Projekt 80 bij Durango SessiesZoomLiefhebbers van New Wave konden gisteren genieten van de Durango Sessies bij Radio Benelux. De band Projekt 80 speelde de pannen van het dak. Nu zaterdag treedt de groep op in concertzaal The Other Side Live in Peer.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Peer - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Leo Dingenen overleden

Maandag 20 september 2021
Peer - Leo Dingenen overledenOp 12 september is Leo Dingenen overleden. Hij was 93 jaar en afkomstig van Wijshagen. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Peer - Sp. Grote-Brogel verliest in WijshagenSporting Grote-Brogel heeft vanmiddag verloren van Heidebloem Wjshagen. Uitslag: 2-1.

Peer SV verliest van Turkse Rangers

Zondag 19 september 2021
Peer - Peer SV verliest van Turkse RangersPeer SV heeft deze namiddag de thuiswedstrijd tegen Turkse Rangers niet kunnen winnen. Uitslag: 2-3.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Peer - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hechtel wint bij Racing Peer

Zaterdag 18 september 2021
Peer - Hechtel wint bij Racing PeerIn Tweede Provinciale is Hechtel vandaag met 1-2 gaan winnen bij Racing Peer. Voor de Duinenjongens scoorden Gijs Hendriks en Wesley Vermijl. Hechtel blijft leider met het maximum van 9 punten.

SV Breugel - GS Bree-Beek B 1-2

Zaterdag 18 september 2021
Peer - SV Breugel - GS Bree-Beek B  1-2SV Breugel heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van GS Bree-Beek B. Zaterdag speelt SV Breugel uit bij Achel VV B.

Sporting Wijchmaal met 4-1 de boot in

Zaterdag 18 september 2021
Peer - Sporting Wijchmaal met 4-1 de boot inSporting Wijchmaal heeft vanavond verloren van Ham United. Uitslag: 4-1. Zaterdag speelt Sporting thuis tegen SLW Maaseik.

Parket waarschuwt voor drugs

Zaterdag 18 september 2021
Peer - Parket waarschuwt voor drugsZoomHet parket Limburg heeft vandaag gewaarschuwd voor drugs op het festival Extrema Outdoor, dit naar aanleiding van het overlijden van een Nederlandse festivalganger gisteren. "Naar aanleiding van dat sterfgeval werden spoed enkele substanties geanalyseerd door professor/toxicoloog Tytgat (KU-Leuven)," aldus het parket. "Op het slachtoffer werden volgende drugs aangetroffen, waarvoor het parket Limburg met spoed wil waarschuwen, al is het op dit moment niet duidelijk of deze drugs in verband staan het overlijden van de man: XTC-tabletten met logo van Philippe Plein (foto), met een zeer hoge dosering MDMA (bijna dubbel van de normale hoeveelheid MDMA in een XTC-tablet en potentieel letaal); en twee soorten Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS’en), met name: methylone (= cathynone, synthetische versie van cath) en 3MMC (methyl met cathynonen)."

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Peer - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

Mia Schrijvers overleden

Zaterdag 18 september 2021
Peer - Mia Schrijvers overledenWoensdag is Mia Schrijvers overleden, de echtgenote van Leon Gerits. Zij was 80 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Peer - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Peer - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Peer - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Peer - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Nieuw: Gumo Decor

Donderdag 16 september 2021
Guy Moris uit Bree heeft de besloten vennootschap Gumo Decor opgericht met zetel aan de Bocholterweg in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilder- en behangwerken, het vervaardigen en plaatsen van gordijnen en de renovatie van meubelen.

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Peer - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Door het water fietsen met droge voeten

Donderdag 16 september 2021
Peer - Door het water fietsen met droge voetenZoom17 sportievelingen van OKRA Grote-Brogel/Erpekom fietsten op 10 september naar Bokrijk - een rustige en aangename tocht van 76 km, op en naast het fietsroutenetwerk, door de bossen, langs en DOOR de vijvers. Het water werd geroken, gevoeld en stond hun bijna letterlijk aan de lippen. Maar de weergoden bleven de OKRA-fietsers gunstig gezind. Door het zien van die waterplassen kwam ook de waterdruk bij sommige fietsers hoger te staan zodat een rust- en plaspauze op een zonnig terras zich opdrong. Gestuurd door twee wegkapiteins vooraan en twee achteraan werd de OKRA-groep langs de oude tramlijn, veilig en droog, naar de thuishaven geloodst. (Josée Vandormael)

Twee fietsen beschadigd

Donderdag 16 september 2021
Onbekenden hebben twee fietsen beschadigd in de fietsenstalling van de school aan de Noordervest. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Peer - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wieske Voortmans overleden

Woensdag 15 september 2021
Peer - Wieske Voortmans overledenGisteren overleed Wieske Voortmans (89), de weduwe van Mathieu Vaes. Zij woonde in Pelt en was afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Marcel Verachten overleden

Dinsdag 14 september 2021
Peer - Marcel Verachten overledenVandaag is Marcel Verachten overleden, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Nelly Snoekx. Hij was 86 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Peer - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Prikmoment voor de eeuwige twijfelaarsBen je 18+ en nog niet gevaccineerd? En woon je in Hechtel-Eksel, Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Peer of Pelt? Ga dan vanavond tussen 18 en 20u naar het open prikmoment in de VDAB-gebouwen aan de Noordervest 23 in Peer! Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het vaccinatiecentrum. Breng wel je identiteitskaart mee. Er wordt met het Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd. Je hebt dus maar één prik nodig.
En twijfel niet langer meer, ga ervoor! Miljoenen gingen je voor... En je hebt recht op een corona-pas! 

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Peer - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Nieuwe website Noorderhart

Maandag 13 september 2021
Peer - Nieuwe website NoorderhartZoomDe overkopelende vzw voor het voormalige Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum kreeg vorig jaar niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook een overkoepelende nieuwe naam: Noorderhart. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe website. Www.noorderhart.be is een geïntegreerde website waar zowel patiënten van Noorderhart Mariaziekenhuis als van Noorderhart Revalidatie & MS snel informatie kunnen vinden. Hans (…) Het hele nieuwsbericht

Sparta Lille - Peer SV 1-3

Zondag 12 september 2021
Peer - Sparta Lille - Peer SV 1-3Sparta Lille heeft deze namiddag thuis verloren van Peer SV. Uitslag: 1-3.

K. ESK Leopoldsburg - KRC Peer 1-1

Zaterdag 11 september 2021
Peer - K. ESK Leopoldsburg - KRC Peer 1-1De wedstrijd tussen K. ESK Leopoldsburg en KRC Peer werd vanavond stopgezet bij een 1-1 stand.

Sp. Wijchmaal - Maasland NO 2-2

Zaterdag 11 september 2021
Peer - Sp. Wijchmaal - Maasland NO 2-2Sporting Wijchmaal heeft vanavond thuis gelijk gespeeld tegen Maasland NO. Uitslag: 2-2.

Sp. Grote-Brogel - SV Breugel 0-1

Zaterdag 11 september 2021
Peer - Sp. Grote-Brogel - SV Breugel 0-1In vierde provinciale D heeft Sporting Grote-Brogel  vanavond thuis verloren van SV Breugel. Uitslag: 0-1.

Afval vandaag niet overal opgehaald

Donderdag 9 september 2021
Door een staking bij Renewi is in zeven gemeenten het afval vandaag niet opgehaald. Medewerkers van de ophaalfirma hebben het werk neergelegd door een sociaal conflict. Dat conflict is momenteel nog niet opgelost, Limburg.net hoopt snel meer info te kunnen geven. De staking had onder meer gevolgen in Peer, Pelt en Lommel. Aan inwoners waarvan het afval niet werd opgehaald, vraagt Limburg.net om het binnen te halen en op een later tijdstip opnieuw aan te bieden. Zodra er meer nieuws is, communiceert de afvalintercommunale dit via haar website en sociale media.

Kick-off meeting van Werkgroep Isis

Dinsdag 7 september 2021
Vandaag organiseerde Werkgroep Isis een kick-off meeting voor de start van het nieuwe herfstseizoen.  41 scholen vroegen natuuractiviteiten aan: 322 activiteiten op de heide, in het bos, aan de poel... De intro rond 'Educatie Duurzame ontwikkeling' en de stappen in Flow Learning smaakent alvast naar meer. Isis gaat nog meer de nadruk leggen op beleving, op emotionele connectie maken met natuur, op reflectie wat natuur voor mensen betekent.

Diefstal in kerk

Dinsdag 7 september 2021
Er is een diefstal gepleegd in de kerk aan de Sint-Trudostraat. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Peer - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht
Momenteel zijn er geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.
Momenteel zijn er drie COVID-19 patiënten opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen verblijft op intensieve zorgen. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Peer - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Dienstencentrum de boer op

Maandag 6 september 2021
Het dienstencentrum start haar werking terug met een knal. Vanaf september gaan ze op pad met een heuse marktkraam en maken in elk Peers dorp een tussenstop. De marktkraam is gevuld met informatie, maar ook met een gezond hapje en een drankje. Daarnaast krijgt elke bezoeker ook een goodiebag mee naar huis. Kom langs en maak kennis met de medewerkers van het dienstencentrum en team Zorg en Gezondheid. Ze geven je graag meer uitleg over activiteiten, maar ook over diensten zoals mantelzorg, pedicurecheques, (…) Het hele nieuwsbericht

Boeken- en ticketverkoop

Maandag 6 september 2021
BICC trapt het seizoen af met een boeken- en ticketverkoop op 11 september. Je kan in het BICC terecht voor een grote boekenverkoop en in de huiskamer kan je tickets komen kopen voor het nieuwe cultuurseizoen. Daarnaast kan je ook komen genieten van livemuziek, iets lekkers om te drinken en heel wat leuke verrassingen. Zaterdag 11 september van 9 tot 12 uur organiseert het BICC een grote boekenverkoop met alle boeken die afgevoerd werden uit de bibliotheek. Kom snuisteren tussen de uitgebreide collectie en (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV - Kattenbos Sport 0-4

Zondag 5 september 2021
Peer - Peer SV - Kattenbos Sport 0-4Peer SV heeft vanmiddag thuis verloren van Kattenbos Sport. Uitslag: 0-4.

Grote-Brogel wint in Opoeteren

Zaterdag 4 september 2021
Peer - Grote-Brogel wint in OpoeterenGrote-Brogel heeft vanavond drie punten mee naar huis genomen. Op het veld van SSD Opoeteren werd het 3-5.

SV Breugel - Sporting Ellikom 0-1

Zaterdag 4 september 2021
Peer - SV Breugel - Sporting Ellikom 0-1ZoomSV Breugel heeft vanavond zijn eerste competitiematch thuis verloren van Sporting Ellikom. Uitslag: 0-1.

KRC Peer wint van Halen

Zaterdag 4 september 2021
Peer - KRC Peer wint van HalenKRC Peer heeft het seizoen goed ingezet. Het won vandaag thuis van KFC Moedige Duivels Halen met 3-0. De doelpunten werden gescoord door M. Snoekx, W. Mennes en R. Jonkers.

Lutlommel VV - Sporting Wijchmaal 1-1

Zaterdag 4 september 2021
Peer - Lutlommel VV - Sporting Wijchmaal 1-1Lutlommel VV en Sporting Wijchmaal hebben vanavond de punten gedeeld in hun eerste competitiewedstrijd. Uitslag: 1-1.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Peer - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Peer - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Peer - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Schrooten overleden

Vrijdag 3 september 2021
Peer - Jaak Schrooten overledenDonderdag is Jaak Schrooten overleden, de echtgenoot van Maria Vandervelden. Hij was 81 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn as werd verstrooid op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt. 

Isolatie vat vlam

Vrijdag 3 september 2021
In een pand aan de Bomerstraat vatte vanmorgen isolatie vuur tijdens slijpwerkzaamheden. Er is beperkte schade.

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Peer - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Peer - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Peer - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer