Het overige nieuws

Neerpelt

Zaterdag start het kajakseizoen met de 37ste Internationale Kempenmarathon op het kanaal, een organisatie van de Neerpeltse Watersportclub. De kajakwedstrijden starten tussen 12 en 14 uur; toeschouwers zijn welkom! Kempenmarathon
Zaterdag worden in Limburg zes volwassenen gedoopt tijdens de Paaswake. Eén van hen wordt gedoopt in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Hij zal ook het Vormsel ontvangen en zijn eerste communie doen. Dit jaar worden in ons land 181 volwassenen gedoopt waarvan 33 in Vlaanderen.

Doe je mee aan de Wereldquiz?

Dinsdag 31 maart 2015

Overpelt

De werkgroep Think Global Act Local van de gemeentelijke  derdewereldraad organiseert een nieuwe uitgave van de Wereldquiz. Een spannende quiz met vraagjes over Noord-Zuid, de actualiteit, ontwikkelingssamenwerking, landenkennis, politiek, … kortom een quiz voor echte wereldburgers en globetrotters.
De quiz vindt plaats op vrijdag 24 april om 20u in de muzezaal van CC Palethe. Er kunnen 20 ploegen deelnemen. Een ploeg bestaat uit 4 personen. Deelnemen kost 10 euro per ploeg.
Inschrijven vóór woensdag 22 april bij de gemeentelijke dienst Ontwikkelingssamenwerking, tel. 011 – 80 94 42, lode.vanhelden[!]overpelt.be.
Pelt - Sportkicks Noord-Limburg op 9 aprilZoomOp 9 april is er Sportkicks Noord-Limburg in het gemeentelijk sportcentrum in Eksel. Sportkicks is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor jongeren vanaf geboortejaar 2008. Zij kunnen een hele dag lang kennismaken met een 30-tal sporten, van aerobic en freestyle dance over streetsoccer en golf tot schieten met kruisboog, handboog of geweer. Sportkicks Noord-Limburg wordt georganiseerd door de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt in samenwerking met de (…) Het hele nieuwsbericht

Met de billen bloot

Dinsdag 31 maart 2015
Hij droeg wel eens een bloemenhoed op zijn lange blonde lokken. En voor de affiche van een concertreeks in Parijs liet hij zich met de billen bloot fotograferen, wat hem een proces opleverde. Ondertussen scoorde hij in de tweede helft van de sixties wel drie successen op een rij. Eerst met ‘La Poupeé Qui Fait Non’, daarna met ‘Love Me Please Love Me’ en tot slot met ‘Ta, Ta, Ta, Ta’, op deze dag in 1967 een grote hit voor Michel Polnareff. Leer hem hier kennen.

Smiley (33)

Maandag 30 maart 2015
Pelt - Smiley (33)ZoomEen muzikale smiley, gefotografeerd door Dominik Martin.

Deze week extra opletten in...

Maandag 30 maart 2015
Pelt - Deze week extra opletten in...- het Ven in Hamont-Achel
- Herent in Neerpelt
- en de Haagdoorndijk in Overpelt.
Want daar wordt de snelheid van het verkeer extra gecontroleerd!

Lotte Achten overleden

Maandag 30 maart 2015
Neerpelt - Lotte Achten overleden

Neerpelt

Zaterdag is Lotte Achten overleden. Ze was 22 jaar. De crematie zal gehouden worden in familiale kring. Donderdag om 20u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Bezoekuren: op 1 april van 19 tot 21u en 2 april van 14 tot 16u in het rouwhuis, Berghei 2.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Johan Mispoulier overleden

Maandag 30 maart 2015
Overpelt - Johan Mispoulier overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is  gisteren Johan Mispoulier  overleden, de echtgenoot van Maria Creten. Hij was 77 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (17.30 uur) is er daar een avondwake.

Zijn broer was zijn oom

Maandag 30 maart 2015
Hij mag dan allerlei soorten ‘Strange Brew’ hebben geproefd, Eric Clapton – hier te zien met Cream – viert vandaag gezond en wel zijn 70ste verjaardag. Als kind van een tienermeisje dat in het laatste oorlogsjaar zwanger was geraakt van een Canadese piloot, kwam hij in een geheimgehouden thuisbevalling ter wereld. Hij werd opgevoed door zijn oma, van wie hij dacht dat het zijn moeder was. En de jongen die hij als zijn broer beschouwde, was eigenlijk zijn oom. “Hij sprak de waarheid als hij mij ‘little bastard’ noemde”, schrijft Clapton in zijn autobiografie. Nog meer familiekwesties kunt u hier lezen.

Smiley (32)

Zondag 29 maart 2015
Pelt - Smiley (32)ZoomIneens zag Inge Janssen een boter-smiley in haar koekenpan...
UPDATE Op de Lillerbaan in Kleine Brogel zijn vanmiddag rond 17u bij een zwaar verkeersongeval een dode en zeven gewonden gevallen. Dat gebeurde toen er vier auto’s met elkaar in botsing kwamen. De hulpdiensten riepen drie MUG-teams op en het medisch interventieplan Limburg werd afgekondigd. 
Het dodelijk slachtoffer is een vijfjarig meisje. Drie andere personen werden zo zwaar gewond dat ze in kritieke toestand verkeren. De slachtoffers komen uit Neerpelt en Peer.

Henri Walbers overleden

Zondag 29 maart 2015
Overpelt - Henri Walbers overleden

Overpelt

In RVT Immaculata is vrijdag Henri Walbers overleden, de weduwnaar van Catho Mondelaers. Hij was 92 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Woensdag (om 18.30u) is er daar een avondwake.
Naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van het Limburgs fietsroutenetwerk hebben alle 44 Limburgse gemeenten een charter ondertekend. Daarmee engageerden ze zich ertoe dat ze zullen samenwerken met de provincie om dit unieke systeem van fietsknooppunten te blijven promoten en onderhouden.

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!

Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt

Zaterdag 28 maart 2015
Pelt - Prijzen 'Cover Lover' uitgereiktZoomDeze voormiddag werden de prijzen van de Cover-Lover-wedstrijd uitgereikt. Die wedstrijd werd georganiseerd door de openbare bibliotheken van Neerpelt en Overpelt. De jury - twee leerkrachten Beeldende Kunst van het NIKO, Dominiek Martin en Martine Van Bedaf - was onder de indruk van de mooie en creatieve ontwerpen. De winnaars waren Fien Bussels, Pieter Proost, Loes Mennen, Amy Van Hoof, Sofie Kaya en Timo Schmeits. Uit deze 6 winnende covers werd vervolgens de mooiste cover van 'Groot Pelt' gekozen (…) Het hele nieuwsbericht
Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt
Zoom

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Pelt - Smiley (31)ZoomEen barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.
De straatverlichting werkte vanavond op nachtregime, zodat veel straten er donker bij lagen. Dat had te maken met het "Earth Hour" dat het WWF ook dit jaar organiseerde. Via deze actie wordt wereldwijd opgeroepen om de verlichting symbolisch te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook Infrax ondersteunde deze actie, waardoor de openbare verlichting tijdens Earth Hour omgeschakeld werd op nachtregime.

Huawei komt naar Eindhoven

Zaterdag 28 maart 2015
De Chinese telecomgigant Huawei gaat zijn Europees distributiecentrum in Eindhoven vestigen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De investering zal een 70-tal nieuwe jobs opleveren.

Catho Dekkers overleden

Zaterdag 28 maart 2015
Overpelt - Catho Dekkers overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata in Overpelt is vandaag Catho (Thoke) Dekkers overleden, de weduwe van Frans (Swa) Vaes. Ze was 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide.

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Pelt - Daar is het zomeruur!Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.

Smiley (30)

Vrijdag 27 maart 2015
Pelt - Smiley (30)ZoomOok in Zwitserland lezen ze de Internetgazet. Kris Eben-Scherraus nam deze foto in restaurant Hirschen in haar dorpje Grub, in het kanton St. Gallen. Een lekkere smiley!
Al  een jaar publiceren we op de Internetgazet Overpelt elke vrijdag een videofilmpje waarin Jo Ruffini, van het Overpeltse Radiomuseum, uitleg geeft over de evolutie van de techniek op audiovlak in de voorbije 100 jaar. Een heel boeiende reeks, mogen we wel zeggen. Omdat het vandaag 101 jaar geleden is dat  de eerste radio-uitzending de ether werd ingestuurd, vonden we dat ook de andere Internetgazetgemeenten daar eens van mogen meegenieten. Kijk even naar deze video, waarin Jo onder meer uitlegt wie Leo Baekeland was.

Fietsen tegen stress

Vrijdag 27 maart 2015
Tribunaliteiten
Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een (…) Het hele nieuwsbericht

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015
Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...

Anny Huysmans overleden

Donderdag 26 maart 2015
Neerpelt - Anny Huysmans overleden

Neerpelt

Dinsdag is Anny Huysmans overleden, de weduwe van Lambert Brouwers en de levenspartner van wijlen Jef Brebels. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 11u) in het funerarium Severens in Overpelt.

Enthousiaste tuinders gezocht

Donderdag 26 maart 2015

Overpelt

KVLV Lindel-Hoeven en de werkgroep Think Global Act Local slaan de handen in elkaar en starten met een ‘Samentuin-project’, een tuin waarin men ecologisch kan tuinieren. Hiervoor zoeken zij nog geïnteresseerde medestanders. Denk je dat dit iets voor jou is ? Stuur dan zeker een e-mail naar samentuinenoverpelt[!]gmail.com of neem contact op met iemand van KVLV Lindel-Hoeven of Think Global Act (…) Het hele nieuwsbericht
Met ingang van de zomerdienstregeling 2015 telt Eindhoven Airport drie nieuwe lijndienstbestemmingen, één nieuwe charterbestemming en een groot aantal frequentieverhogingen op bestaande routes. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Passagiers kunnen deze zomer vanaf Eindhoven Airport naar 70 bestemmingen over heel Europa en Noord-Afrika. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 29 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer de Italiaanse (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond Raymond in Palethe

Donderdag 26 maart 2015

Overpelt

Raymond van 't Groenewoud kan als jonge zestiger aangrijpend zingen over dit bestaan. Maar liefst van al leeft de zanger zich uit, gaat hij er flink tegenaan. Bijgestaan door drummer Cesar Janssens, bassist Mich Verbelen, Pieter Van Bogaert op orgel en accordeon en veelzijdige zoon Leander staat hij vanavond op het podium in Palethe. En… er zijn nog enkele kaartjes te koop! Aan de kassa betaalt u € 18, in voorverkoop € 16. Meer info krijgt u bij de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52 of reservaties[!]palethe.be).

De hond uitlaten

Donderdag 26 maart 2015
Als hij niet was overleden in 2001, zou Rufus Thomas vandaag 98 zijn geworden. De smaakmaker van het legendarische platenlabel Stax en de vader van de soulzangeres Carla Thomas probeerde elk singlesucces te verlengen met vergelijkbare songs. Na ‘Do The Funky Chicken’ voerde hij ander gevogelte op in dansjes, tot pinguïns toe. En zijn grootste hit, ‘Walking The Dog’, komt uit een lange reeks hondennummers. Volg het baasje naar hier

Smiley (29)

Woensdag 25 maart 2015
Pelt - Smiley (29)Zoom"Dit blaadje lachte me vrolijk toe", mailt Mia Sijbers.

Catho Severens overleden

Woensdag 25 maart 2015
Overpelt - Catho Severens overleden

Overpelt

in het Mariaziekenhuis is vandaag Catho Severens overleden, de weduwe van Jef Hoogstijns. Ze was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Tussen de lakens

Woensdag 25 maart 2015
Op deze dag in 1969, vijf dagen nadat ze in Gibraltar waren getrouwd, stapten John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hilton in Amsterdam. Ze bleven een week tussen de lakens liggen. De ‘Bed-In’ was een protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder. Deze wittebroodsweek staat beschreven in ‘The Ballad Of John And Yoko’, wat trouwens helemaal geen ballade is. De single werd de laatste grote hit van de Fab Four, die op het punt stonden te splitten. Op de opname zijn trouwens maar twee Beatles te horen, zoals hier uit de doeken wordt gedaan.

Controleer je rijbewijs

Dinsdag 24 maart 2015
Met de vakantie in zicht en allerlei plannen die gemaakt worden om met de auto naar het buitenland te reizen, is het raadzaam om even na te kijken of je rijbewijs nog voldoet aan de vormvereisten gesteld door de Europese Gemeenschap. De oudste rijbewijzen, uitgereikt van 1967 tot 31 december 1988, de modellen waar op de voorzijde geen vermelding staat 'Model van de Europese gemeenschappen' kan je best laten vernieuwen. Deze rijbewijzen voldoen namelijk niet meer aan de geldende Europese normen. Als je met dit rijbewijs rijdt in een ander Europees land, kan je bij een controle door de politie een waarschuwing of een boete krijgen.

Fanfare zoekt oud-muzikanten

Dinsdag 24 maart 2015
Neerpelt - Fanfare zoekt oud-muzikantenZoom

Neerpelt

Met het oog op de reünie die zal georganiseerd worden naar aanleiding van het 155-jarig bestaan is het bestuur van Fanfare Dommelgalm op zoek naar oud-muzikanten van de fanfare. Het eerste concert in die feestelijkheden is al voorzien voor 16 mei.

Bijna 400 hardrijders betrapt

Dinsdag 24 maart 2015
Bij snelheidscontroles op de Limburgse wegen zijn afgelopen weekend 393 hardrijders betrapt. De controles vonden zowel plaats op de autowegen als op lokale wegen. Aan de controleposten passeerden 4.992 voertuigen. 
Overpelt - Sober maal voor Broederlijk DelenZoom

Overpelt

Bij Basisonderwijs De Linde werd vandaag een sobere maaltijd aangeboden aan de leerlingen van het lager onderwijs. Iedere leerling kreeg in ruil voor 2 euro een kommetje soep, 2 sneden brood en een glas water. De actie kaderde in het project van Broederlijk Delen.

Smiley (28)

Dinsdag 24 maart 2015
Pelt - Smiley (28)ZoomIngezonden door Marie-Josée van Hertum, die deze smiley tegenkwam tijdens een fietstochtje.

Verlaat me nooit

Dinsdag 24 maart 2015
Het is al achttien jaar geleden dat hij ons verlaten heeft. Op deze dag in 1997 overleed Harold Melvin, naar wie de soulformatie Harold Melvin & The Blue Notes werd genoemd. Niet hij, maar Teddy Pendergrass was de zanger van hun hits, zoals "If You Don’t Know Me By Now". Minder bekend is dat ze ook de originele uitvoerders zijn van "Don’t Leave Me This Way", een nummer waarvan Thelma Houston een wereldhit maakte. Heel het verhaal kunt u hier lezen.
Bij wegcontroles afgelopen weekend in Limburg heeft de politie 8 bestuurders uit het verkeer geplukt van wie het voertuig niet verzekerd was. Er zijn ook 27 rijbewijzen ingetrokken. In onze provincie gebeurden er 62 ongevallen, waarvan 11 met gewonden. Twaalf chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren hadden te diep in het glas gekeken.

Fun-happening atletiek

Maandag 23 maart 2015
Enkele jongelui die de opleiding voor aspirant-initiator atletiek volgen, gaan op zaterdagnamiddag 4 april tussen 13.30u en 16u aan de atletiekpiste van Dommelhof een "Fun-happening" organiseren. Kinderen die geboren zijn tussen 2002 en 2008 kunnen daar dan op een plezierige manier kennismaken met atletiek. Deelnemen is gratis. Men kan de kinderen inschrijven via  een mailtje aan sacnjeugd[!]hotmail.com. Gevraagd wordt ook de  geboortedatum te vermelden.

Smiley (27)

Maandag 23 maart 2015
Pelt - Smiley (27)ZoomZo amuseerde de dochter van een lezeres zich tijdens het studeren...

Fons Groenen overleden

Maandag 23 maart 2015
Neerpelt - Fons Groenen overleden

Neerpelt

Vandaag is Fons Groenen overleden, de echtgenoot van Greet Hoogendoorn. Hij was 67 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Net als in de film

Maandag 23 maart 2015
Het is vandaag zestig jaar geleden dat ‘Blackboard Jungle’ met Glenn Ford, Anne Francis en Sidney Poitier in de bioscoop kwam. Dat we die film vandaag nog kennen, dankt hij vooral aan het feit dat hij een revolutie in de populaire muziek veroorzaakte. De prent opent met een song die iedereen sindsdien kan meezingen. En zeggen dat het plaatje weinig indruk had gemaakt toen het een jaar eerder was uitgekomen. Tekst en uitleg

Dementie en emoties

Maandag 23 maart 2015
Het zorgen voor iemand met dementie raakt je leven op meerdere vlakken. Gevoelens van een ander mens onderkennen en begrijpen is niet zo makkelijk. Ook de mantelzorger heeft behoefte aan momenten van begrip en aandacht. In het kader van het praatcafé ''deMENSie'' is er morgen/dinsdag om 19.30u een infoavond voor mantelzorgers over ''Dementie en emoties'' in LDC BinnenHOF, Norbertinessenlaan 5 in Neerpelt. Spreekster is Brigitte Beckers. De toegang is gratis.
 

Smiley (26)

Zondag 22 maart 2015
Pelt - Smiley (26)ZoomIngezonden door Mieke Paesen.

Opgepast, strippers!

Zondag 22 maart 2015
Vandaag viert Patrick Olive zijn 67ste verjaardag. Hij is een van de stichtende leden van Hot Chocolate en nog altijd actief bij die band. Toen de groep enkele jaren geleden in Genk optrad, vertelde hij ons waarom tijdens hun concerten vrouwen vaak geneigd zijn hun kleren uit te trekken. Klik gauw door naar hier

Smiley (25)

Zaterdag 21 maart 2015
Pelt - Smiley (25)ZoomIngezonden door René Lehaen
Neerpelt - Lego- en Duplonamiddag van de GezinsbondZoom

Neerpelt

De Gezinsbond organiseerde deze namiddag in De Kentings een Lego- en Duplonamiddag. Er werden mooie dingen gebouwd en de kinderen hadden het naar hun zin.
De visie van Fobie
Pelt - Ondertussen, na de zonsverduistering...Zoom.

Auto's uitgebrand in Valkenswaard

Zaterdag 21 maart 2015
Afgelopen nacht zijn er op een parking in Valkenswaard drie auto's en een bestelbus uitgebrand; een vierde auto kon worden gevrijwaard door de brandweer. De brand brak uit rond half vier. De oorzaak is nog niet bekend; de politie is met een onderzoek bezig.

Waggel als een gans...

Zaterdag 21 maart 2015
Op deze dag in 1952 werd het allereerste rock-‘n-rollconcert georganiseerd. Op de affiche stond onder meer Paul Williams. Het kan een tijdje duren voor je in zijn grootste hit het dansje herkent dat tot vandaag op bruiloften en partijen wordt uitgevoerd. Lees er hier alles over.
De Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook dit jaar motorrijders uit op een "motorscreening" bij het begin van het nieuwe motorseizoen. Van alle verkeersslachtoffers blijken motorrijders immers het meest kwetsbaar te zijn.
Daarom wil men in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing  extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog "verkeersveiliger" Limburg te komen en bij te dragen tot de "GO FOR ZERO"-campagne. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (24)

Vrijdag 20 maart 2015
Pelt - Smiley (24)ZoomIndien u deze voormiddag naar de zonsverduistering hebt kunnen kijken, dan hebt u deze mooie smiley gezien. (Foto Tony Van Galen)
Morgen begint de lente, een mooie gelegenheid om op de Internetgazet een nieuwe rubriek te starten. Dat is "Uit het popgeschiedenisboek". Journalist André Grosemans, op zichzelf al een wandelende popencyclopedie, laat daarin elke dag een nummer horen dat hij op YouTube heeft gevonden. Kapstok daarbij is de een of andere verjaardag. Wij krijgen op de Internetgazet de korte inleiding te lezen, kunnen het nummer beluisteren en vervolgens doorklikken naar de weblog waar André het verhaal achter dat nummer - of de uitvoerder(s) - uit de doeken doet. Boeiend! En we zijn blij dat we André in onze club hebben! De eerste aflevering van de nieuwe rubriek vindt u hieronder.

Een ander telefoonnummer

Vrijdag 20 maart 2015
Rond deze tijd in 1963 had Hawkshaw Hawkins een grote hit met ‘Lonesome 7-7203’. De titel van het nummer en de naam van de uitvoerder zullen weinigen iets zeggen, maar iedereen kent het liedje. Dat komt omdat er een beroemde Vlaamse versie van bestaat. Ontdek het op http://dejukeboxkalender.skynetblogs.be/

Mia Deckers overleden

Donderdag 19 maart 2015
Overpelt - Mia Deckers overleden

Overpelt

Vandaag is Mia Deckers overleden, de echtgenote van Toine Dewitz. Ze was 67 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats waarna de asurne wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Overpelt. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Neerpelt

Zaterdag gaat "Waar het vlakke land gaat plooien" in première in theater De Bordenhal in Maastricht. De voorstelling is een humoristische en tegelijkertijd poëtische zoektocht naar de ziel van Limburg en werd speciaal voor Toneelgroep Maastricht geschreven door Jibbe Willems. Ze wordt gespeeld door Servé Hermans en Joke Emmers. Speellijst en trailer vind je op www.toneelgroepmaastricht.nl.

Miet Steensels overleden

Donderdag 19 maart 2015
Overpelt - Miet Steensels overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Miet Steensels overleden, de echtgenote van Peter Scheelen. Ze was 88 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Lindel. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Een vriendelijke oehoe

Woensdag 18 maart 2015
Overpelt - Een vriendelijke oehoeZoom

Overpelt

In het dorp Noordeinde in de Nederlandse gemeente Oldenbroek fotografeerde Jos Keppens deze oehoe. In tegenstelling tot de oehoe in Purmerend, die de jongste dagen in het nieuws kwam omdat hij zo agressief was, is deze een heel lief beest, zegt Jos. De vogel - de grootste uilensoort - kon goed om met de spotters en fotografen, en ging soms zelfs op het hoofd van mensen zitten, zonder zijn klauwen te gebruiken. En dat is maar beter ook, als je die klauwen bekijkt...
Een vriendelijke oehoeEen vriendelijke oehoeEen vriendelijke oehoe
Zoom

Neerpelt

Na de verplaatsing naar Sasja afgelopen weekend staat Sporting NeLo komende zaterdag voor een nieuwe uitwedstrijd, nu bij Initia Hasselt, leider in de play-offs. Sven Spooren:
Ook deze wedstrijd kondigt zich als bijzonder lastig aan want Hasselt is dus autoritair leider, het won 3 van zijn 5 play-off wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor afgelopen weekend een eerste keer met 29-28 tegen Tongeren. Hasselt is dus goed op weg naar een finaleplaats in deze eindronde.
Sporting NeLo (…) Het hele nieuwsbericht

Wanneer een pad je pad kruist

Woensdag 18 maart 2015
Overpelt - Wanneer een pad je pad kruistZoom

Overpelt

Een mailtje in de mailbox vanavond: "Bij thuiskomst vonden we een pad aan de rand van de Leopoldlaan. Om het beestje toch een kans op overleven te geven zijn we naar de Wulp gereden. Alleen was dat niet zo simpel als gedacht! In het licht van de koplampen zagen we de ene pad na de andere over de weg kruipen. Tja, dan maar allemaal in de kom, richting veiliger wateren. Stapsgewijs zijn we tot aan de rand van de Wulp geraakt. Zeker 20 padden hebben een lift gekregen, de andere hebben we zorgvuldig kunnen ontwijken. Al verliep de terugweg niet veel sneller. Jessie, Ian en Maartje Schoofs."
Vandaag heeft de provincieraad tijdens een geheime stemming Bérengère Adriaens aangesteld als nieuwe financieel beheerder.  Zij volgt in die functie Mathieu Delbroek op, die met pensioen is gegaan. Bérengère Adriaens is licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen, 45 jaar oud, gehuwd en moeder van 3 kinderen.

Toon Plessers overleden

Woensdag 18 maart 2015
Neerpelt - Toon Plessers overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is maandag Toon Plessers overleden, van de congregatie Broeders van Sint-Gabriël. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent.

61 verkeersdoden in 2014

Dinsdag 17 maart 2015
Op de Limburgse wegen vielen vorig jaar 61 doden. In 2013 waren er dat  56. In 2005 vielen er liefst 101 verkeersdoden in de provincie. De slachtoffers die binnen de dertig dagen na het ongeval overlijden, zijn niet in de statistieken opgenomen.
Pelt - Meer verkeersongevallen in de politiezoneVorig jaar gebeurden er in de politiezone HANO 143 verkeersongevallen waarbij doden of gewonden vielen. Dat waren er meer dan in 2013, zei korpschef Paul Claes vanavond tijdens de zitting van de politieraad. In totaal vielen er bij die ongevallen 2 doden - fietsers - en 34 zwaargewonden. 148 betrokkenen - veelal zwakke weggebruikers - liepen lichte verwondingen op. Uit de statistieken blijkt dat de meeste verkeersongevallen in januari en september gebeurden. December was de minst onveilige maand. De (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Oud-Neerpeltenaar Eddy Eerdekens wordt hoofdredacteur van het TVL Nieuws, waar hij de afgelopen acht maanden chef nieuws was. Dat heeft TV-Limburg vanavond bekendgemaakt. Eddy was eerder hoofdredacteur van Knack.be. De journalistieke duizendpoot werkte de voorbije jaren onder meer als chef nieuws voor VTM, De Morgen en Het Belang van Limburg.
Het Steendrukmuseum in Valkenswaard gaat op 16 april een nieuwe litho maken van 'De Aardappeleters' van Vincent van Gogh. Niet veel mensen weten dat Brabants bekendste kunstenaar naast schilderijen en tekeningen ook steendrukken maakte. Volgens het steendrukmuseum maakte Van Gogh de steendruk van de Aardappeleters eerder dan de schilderijen met dat onderwerp.
Op 16 april is het precies 130 jaar geleden dat Vincent van Gogh de afdruk maakte bij een Eindhovense steendrukkerij. (…) Het hele nieuwsbericht

Willem Voets overleden

Dinsdag 17 maart 2015
Overpelt - Willem Voets overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Willem Voets overleden, de weduwnaar van Eliza Bloemen. Hij was 93 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum.

Elza Bergs overleden

Dinsdag 17 maart 2015
Neerpelt - Elza Bergs overleden

Neerpelt

Vandaag is Elza Bergs overleden, de echtgenote van Jan Schuermans. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Pierre Stevens overleden

Maandag 16 maart 2015
Overpelt - Pierre Stevens overleden

Overpelt

in het Lindel is gisteren Pierre Stevens overleden, de weduwnaar van Paula Millen. Hij was 84 jaar en zorgde meer dan twintig jaar voor de dieren van de Hobosboerderij. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag (18.30u) is er daar een avondwake.

69 weekendongevallen

Maandag 16 maart 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 55 met blikschade. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 18 licht gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 53 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 25 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Edouard Winderix overleden

Maandag 16 maart 2015
Neerpelt - Edouard Winderix overleden

Neerpelt

Gisteren is Edouard Winderix overleden, de echtgenoot van Josepha van der Sterren. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Snelheidscontroles deze week

Maandag 16 maart 2015
Pelt - Snelheidscontroles deze weekDeze week controleert de lokale politie HANO de snelheid van het verkeer extra in
- Hamont-Achel: Thomas Watsonlaan
- Neerpelt: Zonhoekstraat
- Overpelt: Lindelsebaan.
Maar dat betekent niet dat ze elders niét controleren!

Een zee van gouden wolken

Zaterdag 14 maart 2015
Pelt - Een zee van gouden wolkenZoomPrachtige foto, die de NASA vrijgaf. Hij toont de Soyoez-cabine die donderdag bij zonsopgang aan een landingsparachute boven een zee van gouden wolken over Centraal-Azië zweefde, het aardoppervlak tegemoet. Aan boord waren Barry Wilmore van NASA en Alexander Samokutyaev en Elena Serova van het Russische federale ruimteagentschap Roscosmos; ze verbleven bijna zes maanden in het ISS, het Internationaal Ruimtestation. De Soyoez zou uiteindelijk landen ten zuidoosten van Zhezkazgan, Kazachstan. Klik eens op die foto! (Foto NASA)

Smiley (23)

Zaterdag 14 maart 2015
Pelt - Smiley (23)ZoomIngezonden door Annie Jansen

Doden zonder opzet

Vrijdag 13 maart 2015
Tribunaliteiten
Wat is toeval en bestaat toeval wel? Het is een filosofische, maar ook een juridische vraag. Stel dat een man en zijn vriendin na een avondje stappen in de vroege uurtjes naar huis gaan. Allebei zijn ze flink aangeschoten en ze krijgen ruzie op straat. De man trekt, slaat en schopt en zijn vriendin komt terecht op de rijbaan. Enkele ogenblikken later wordt ze, liggend op straat, overreden door een auto. Een half uur later is ze dood. Vond die vriendin de dood door het toeval of werd zij gedood door haar vriend? (…) Het hele nieuwsbericht

Man in rolstoel aangereden

Vrijdag 13 maart 2015
Rond 15u werd op de Markt in Valkenswaard een man in rolstoel aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van die truck had net zijn lading gelost en reed weg, maar zag de rolstoelgebruiker over het hoofd; Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. 

Anna Düsters overleden

Vrijdag 13 maart 2015
Overpelt - Anna Düsters overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is dinsdag Anna Düsters overleden, de weduwe van Leon Leijssens. Zij was 95 jaar en wordt maandag begraven op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek na de uitvaartplechtigheid (10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Lena Teeuwen overleden

Donderdag 12 maart 2015
Overpelt - Lena Teeuwen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Lena Teeuwen overleden, de weduwe van Henri Loots. Ze was 94 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Handbal: zaterdag naar Sasja

Woensdag 11 maart 2015

Neerpelt

Aanstaande zaterdag maakt Sporting NeLo de verplaatsing naar Hoboken voor de wedstrijd tegen KV Sasja. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Sasja is de ploeg die in het tussenseizoen de meeste en belangrijkste transfers wist te realiseren met de bedoeling om in de nieuwe Beneleague uit te pakken. Zo werden de ons allen bekende Mike Tadeij en Dimitri Van den Hoed binnengehaald, ging men rechteropbouw Toby Trouw halen in Emmen en last but not least werd topschutter Jeffrey Jacobs teruggehaald (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Ribbens overleden

Woensdag 11 maart 2015

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Lisette Ribbens overleden, de echtgenote van Marcel Foncke. Zij was 82 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats waarna de asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

Week van de diëtist

Woensdag 11 maart 2015
Het is de 'week van de diëtist'. Nog tot 20u staan in het Mariaziekenhuis vandaag ziekenhuisdiëtisten en hun zelfstandige collega's uit de regio voor u klaar met tips en advies over gezonde voeding, met speciale aandacht voor het thema 'Vetten... wie kan het nog volgen'.

Smiley (22)

Dinsdag 10 maart 2015
Pelt - Smiley (22)Zoom                                               Ingezonden door Daisy Broers

Overpelt

Door de tussenkomst van het gemeentebestuur kunnen dit jaar 20 Overpeltse handelaars deelnemen aan een individuele trajectbegeleiding vanuit het UNIZO-project "Commerciële inspiratie". Dat zegt schepen van lokale economie Nele Gutschoven.
De gemeentelijke Centrumvisie uit 2010 heeft een proces in gang gezet dat al geleid heeft tot concrete projecten die de publieke ruimten meer uitnodigend inrichten, zowel voor handel en diensten als voor bewoners en bezoekers. De Centrumvisie gaat echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Umans overleden

Dinsdag 10 maart 2015
Neerpelt - Bertha Umans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Bertha Umans overleden, de weduwe van Jaak Knevels. Ze was 76 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats waarna de asurne wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Neerpelt. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.

Bewegen met kanker

Dinsdag 10 maart 2015
Wie voor kanker wordt behandeld of het afgelopen jaar een behandeling heeft gevolgd, weet dat deze beproeving vaak gepaard gaat met een grote vermoeidheid en futloosheid. Maar wist je dat aangepaste lichaamsbeweging je kan helpen weer wat fitter te worden zodat je kleine dagelijkse inspanningen beter aankunt? De Stichting tegen Kanker werkte dan ook een programma op jouw maat uit: Rekanto. Dat is een programma van fysieke activiteiten, speciaal ontworpen voor volwassenen die af te rekenen hebben of (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Op het provinciaal atletiekkampioenschap indoor in Heusden-Zolder deden enkele SACN-ers het afgelopen weekend goed. Yenthe Van Dessel behaalde tweemaal goud: eenmaal in het verspringen en eenmaal in de 60m sprint. Voor Sasha Sijbers was er tweemaal brons, in het verspringen en het hoogspringen.

Neerpelt

Op donderdag 26 maart organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) in de bibliotheek aan de Norbertinessenlaan een infoavond rond internationale solidariteit. De drie verenigingen, die in 2014 een toelage van in totaal 5000 euro ontvingen van de gemeente, stellen dan hun werking voor. Het gaat om de vzw Gambia, die in Bulock in Gambia de drinkwatervoorziening uitbreidt; de vzw Toeristen zonder Vakantie, die in Sri Lanka een sociaal tewerkstellingsproject helpt opzetten; en de vzw Hijos del Sol, die het gekregen geld gebruikt om in Peru een al begonnen softball-initiatie voort te zetten en beter te structureren.
De voorstelling begint om 19.30u en toegang is gratis.
Overpelt - Internationaal bezoek bij Mater DeiZoom

Overpelt

Wico campus Mater Dei gaat regelmatig internationaal. Denk maar aan het Comeniusproject van de afgelopen jaren. Afgelopen week kwam Erasmus nog eens langs. Of althans delegaties uit drie landen,  Duitsland ( Kassel), Spanje (Catalonië - Manllieu) en Slowakije ( Snina), samen goed voor 48 leerlingen en 8 leerkrachten. Deze uitwisseling is uitgegroeid uit een Erasmusproject in het verleden. Mater Dei bood hen een programma 'Belgium 4 dummies' aan. De buitenlandse gasten werden ook ontvangen in het gemeentehuis (foto).
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Bij die letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. In totaal werden 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.
Overpelt - François Schildermans overleden

Overpelt

Gisteren is François Schildermans overleden. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
KSJ, KSA en VKSJ gaan vanaf 1 september de naam van hun koepelorganisatie veranderen in KSA. De naamsverandering is het resultaat van een traject waar de afgelopen jaren hard over nagedacht en aan gewerkt werd. Er zal vanaf die datum ook maar één kleur van uniform gedragen worden: een koningsblauw hemd. KSJ-KSA-VKSJ wil zo met haar 34.000 leden en 280 groepen als een sterker merk naar buiten treden. Een en ander is dit weekend beslist op het Groepsleidingscongres in Brussel.

Smiley (21)

Zondag 8 maart 2015
Pelt - Smiley (21)Zoom                                     Ingezonden door Fia van Weelden
Pelt - Damesvoetbal bij Esperanza PeltZoomBen je een meisje van minstens 14 jaar en hou je van voetballen of wil je het leren? De dames van FC Esperanza Pelt (foto), die in Eerste Provinciale spelen, zijn op zoek naar nieuwe speelsters voor het seizoen 2015-2016. Ook is er nood aan een lichting vrouwelijke keepers. Interesse om op de mooie grasmat van Sportpark De Roosen met een plezierige bende dames een balletje te trappen? Stuur dan een mailtje naar damesvoetbal[!]esperanzapelt.be.

Bertha Grobben overleden

Zaterdag 7 maart 2015
Overpelt - Bertha Grobben overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is vandaag Bertha Grobben overleden, de weduwe van Jef Weckx. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Hommage aan Louis Weckx

Vrijdag 6 maart 2015
Neerpelt - Hommage aan Louis WeckxZoom

Neerpelt

Vanaf morgen tot en met 26 april is in de gemeentelijke bib aan de Norbertinessenlaan een tentoonstelling met foto's van Louis Weckx te zien. Die is opgevat als hulde aan deze amateur-fotograaf die eind vorig jaar, enkele dagen voor zijn 84ste verjaardag, overleed. Het fotografencollectief Neerpelt.in besloot zijn jaarlijkse fototentoonstelling aan hun oud-lid te wijden.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Vrijdag 6 maart 2015
Het Rode Kruis Neerpelt-Overpelt is op zoek naar vrijwilligers. Men kan daar misschien ook jouw talenten en interesses gebruiken, want bij het Rode Kruis helpt men op vele manieren, zoals •    eerste hulp verlenen op evenementen •    snel interventie team (SIT) •    lesgeven •    administratief werk doen •    werken met jongeren •    uitleendienst ... Het belangrijkste is natuurlijk dat je het graag doet. Wie er zin in heeft, kan Bian Vandedonk contacteren, brian.vandedonk[!]hotmail.com, tel. 0478412345.

Atheneum kocht 3D-printer

Vrijdag 6 maart 2015
Overpelt - Atheneum kocht 3D-printerZoom

Overpelt

Het Atheneum Overpelt heeft een 3D-printer (foto) gekocht. Daarmee wil men er het onderwijs op het gebied van technologie, engineering, wiskunde, design en technologie een stimulans geven; vakken waar ook in België nog steeds onvoldoende belangstelling en dus personeel voor is.
Leerlingen met een 3D-programma iets laten ontwerpen en uitprinten zorgt ervoor dat er extra aandacht is voor genoemde vakken. Techniek, wiskunde en handvaardigheid vloeien door het gebruik van deze printer naadloos in (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanine Leenders overleden

Donderdag 5 maart 2015
Neerpelt - Jeanine Leenders overleden

Neerpelt

Gisteren is Jeanine Leenders overleden, de weduwe van Flor Claesen. Ze was 76 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de Sint-Niklaaskerk. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Een concert voor het goede doel

Woensdag 4 maart 2015
Overpelt - Een concert voor het goede doelZoom

Overpelt

Zondag om 14u organiseren Rotaract Noord-Limburg en de Overpeltse organisatie ‘Akpéloo’, opgericht door Jolien Vrolix, in CC Palethe het concert ‘Samen onderweg’ ten voordele van Togolese jongeren en kwetsbare kinderen uit Noord-Limburg.
Tijdens het concert staan de Overpeltse koren ‘Amicula’ (foto) en ‘Concinite’ op het podium. Daarnaast kan je ook proeven van de Afrikaanse cultuur met de Afrikaanse dansgroep ‘Fi ak Fé’ uit Dilsen. Kan je er niet bij zijn, maar wil je toch de projecten steunen? Steunkaarten kan je kopen via de koorleden of via Rotaract Noord-Limburg. Tickets kosten in voorverkoop 10 euro, aan de kassa 12 euro. Je kan ze bestellen via de koorleden of via Rotaract Noord-Limburg, rotaract.noordlimburg[!]gmail.com. (Foto Sonja Sleurs)

Handbal: voorbeschouwing

Woensdag 4 maart 2015

Neerpelt

Aanstaand weekend - zondag! - ontvangt Sporting NeLo in de  Dommelhof-sporthal HC Visé. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
HC Visé mag op dit ogenblik gerust de revelatie van de play-offs genoemd worden, ondanks dat ze nog maar 2 punten uit drie wedstrijden wisten te behalen. Het won op speeldag 1 van Tongeren met 24-22, verloor op speeldag 2 met 31-29 in Sasja en verloor afgelopen weekend heel nipt met 25-26 van Initia Hasselt na bijna een hele wedstrijd voor (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gelezen

Dinsdag 3 maart 2015

Neerpelt

"Hou hem in de gaten, dit is een kunstenaar waar we nog veel van zullen horen."
(De Standaard over Neerpeltenaar Gideon Kiefer, die tot 29 maart tentoonstelt in C-Mine in Genk)

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Pelt - Smiley (20)Zoom                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum

Wies Mispoulier overleden

Dinsdag 3 maart 2015
Overpelt - Wies Mispoulier overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Wies Mispoulier overleden, de weduwe van Jozef Kerkhofs. Ze was 83 jaar. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in intieme kring.

Vogelliefhebbers gevierd

Maandag 2 maart 2015
Pelt - Vogelliefhebbers gevierdZoomDit weekend vierden de Natuur– en Vogelvrienden Overpelt tijdens het jaarlijks clubfeest in het Pelterke hun kampioenen. Dat zijn de vogelliefhebbers die goud, zilver of brons behaalden tijdens het wereldkampioenschap, het Belgisch of het provinciaal kampioenschap.En José Vanhoudt (met lint) werd gekozen tot miss NVO!
Op Eindhoven Airport is het voortaan voor passagiers van Ryanair en Transavia, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het Drop&Go systeem. Check-in medewerkers bij iedere balie zijn hierdoor niet meer nodig, waardoor er meer tijd beschikbaar is om passagiers gastvrij te verwelkomen en te assisteren. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen, aldus een mededeling van het vliegveld.
De provincie Nederlands-Limburg heeft bij de Europese overheden subsidie aangevraagd voor een onderzoek naar meer en betere spoorverbindingen met Duitsland en België. Het onderzoek moet over maximaal twee jaar klaar zijn. Eén van de vier grensoverschrijdende lijnen in kwestie is de lijn Weert-Hamont. Op Belgische grondgebied moet daarvoor 7 kilometer spoor geschikt worden gemaakt en tussen Mol en Hamont 23 km geëlektrificeerd worden.
De kosten van het onderzoek worden op 10 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Pelt - Smiley (19)ZoomEen smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.

Omer De Cremer overleden

Zondag 1 maart 2015
Overpelt - Omer De Cremer overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Omer De Cremer overleden, de echtgenoot van Godelieve Janssen. Hij was 78 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.

De Overpeltse band "RiveR of StoneS" heeft zijn eerste muziekvideo op YouTube gezet. Het is de titelsong "In Front of You", uit de debuut-EP van de groep. Die EP komt over twee weken op de markt. "RiveR of StoneS" werd opgericht door de broers Gert en Dries Peeten en Romy Aben uit Overpelt. Later werd de groep aangevuld met Cedric en Jana Honings (Peer) en Anouk Neyens (Hamont-Achel). Het album bestaat volledig uit eigen werk en werd opgenomen, gemixed en gemastered in de opnamestudio van Karel Ooms in Bocholt-Kaulille. Op Facebook kan je "RiveR of StoneS" hier volgen.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt