Het overige nieuws

Modedagen bij Optiek Ploem

Vrijdag 30 november 2018
Promotekst
Overpelt - Modedagen bij Optiek PloemZoom

Overpelt

De Dorpsstraat en Optiek Ploem - we hebben nooit anders geweten. Een nieuwe bril nodig? "Dan gaan we naar Ploem!" De opticien heeft zich in de Dorpsstraat sinds decennia verankerd en ook nu de zaak door zijn dochter is overgenomen, blijft de naam prominent op de gevel staan. En dat door alle modetrends heen. Want laat ons wel wezen, ook een bril is meer dan ooit een mode-accessoire. In het huidige herfst/winterseizoen is de brillenmode zo veelzijdig dat ze op elke stijl kan inspelen. Zoek je een montuur dat bij jouw stijl past, ga dan zeker eens naar "Ploem". Naast een veelzijdig aanbod staat de zaak ook garant voor een uitstekende service voor, tijdens en na uw aankoop. Er zijn nu ook Modedagen bij Ploem: 1 december (Binôche & Natan) en 8 december (Zenka). Optiek Ploem

Neerpelt

Van de 320 handelspanden in Neerpelt staan er 52 leeg. Dat is 16,3 procent, één van de hoogste leegstandspercentages in Limburg.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Pelt - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Sporting wil revanche tegen Quintus

Vrijdag 30 november 2018
Neerpelt - Sporting wil revanche tegen Quintus

Neerpelt

De reguliere competitie van de BENE-league is na dit weekend halfweg. Sporting speelt zijn laatste wedstrijd van de heenronde op bezoek bij Quintus. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Na de zeperd van vorige week moeten er punten gehaald worden. Dat lijkt vanzelfsprekend tegen het nummer laatst, maar de eerste die dit onderschat mag alvast thuis blijven! Zo dachten we vorig jaar ook dat we dat varkentje wel eens gauw gingen wassen en pardoes kregen we het deksel op de neus in (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar 'Buurman' ?

Vrijdag 30 november 2018
Pelt - Gratis naar 'Buurman' ?Zoom"Buurman" bestaat tien jaar! In die tien jaar realiseerde de groep vier albums, zestien radiosingles, vijf tournees, een gastheerschap op Nekka-Nacht en honderden succesvolle concerten. De groep van Geert Verdickt & Co zorgde destijds voor een verfrissend geluid in het Nederlandstalige genre en heeft dat tot op heden steeds kunnen bevestigen. Vanavond om 20.30u treden ze op in CC Palethe in Overpelt. Een ticket kost 18 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen tien duotickets weggeven! Bel dan vanaf 10u snel naar Palethe, vermeld Internetgazet en de gemeente waar u woont, en u maakt er kans op! HET telefoonnummer is 011 645 952. Euh... wachten tot 10 uur hé!

De Sint was bij de LHVV-duiveltjes

Donderdag 29 november 2018
Overpelt - De Sint was bij de LHVV-duiveltjesZoom

Overpelt

Afgelopen zaterdag bracht Sinterklaas een bezoek aan de duiveltjes van Lindel-Hoeven VV. Vooraf mochten de spelertjes genieten van de fratsen van Animolly en toonden ze hun danskunsten aan de talrijk aanwezige ouders, die ook af en toe ook mochten meespringen. De Sint wist te vertellen dat er bij de club ook dit jaar geen stoute kinderen waren en hij verraste alle kinderen met een zak lekker snoep.

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Derdaele+ neemt B&B Industriebouw over

Donderdag 29 november 2018
Het industriële bouywbedrijf Derdaele+ uit Lommel heeft sectorgenoot B&B Industriebouw uit Overpelt overgenomen. De Overpeltse onderneming bestaat 20 jaar en stelt 7 mensen tewerk. Ze behaalde vorig jaar een omzet van 1,75 miljoen euro. Het personeel wordt mee overgenomen.

Henri Thaens overleden

Donderdag 29 november 2018
Pelt - Henri Thaens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren de uit  Peer afkomstige Henri Thaens overleden, de weduwnaar van Catharina Cremers. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Holheide. Begroeting: maandag (17.30u-18u), voor de avondwake in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Krachtbal: Overpelt verliest in Lozen

Woensdag 28 november 2018

Overpelt

In het krachtbal stonden Lozen en Overpelt tegenover elkaar. Uitslag: 19-16. Aan de rust was de stand 10-9.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Pelt - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Pelt - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

U15 van LHVV kampioen

Woensdag 28 november 2018
Overpelt - U15 van LHVV kampioenZoom

Overpelt

Met een klinkende overwinning tegen HO Maasland werden de provinciale U15 van Lindel-Hoeven VV zondag kampioen in hun reeks, vóór Lommel en Genk. Dat werd zoals het hoort door spelers en ouders uitbundig gevierd in de kantine.

Pelter zegswijzen en uitdrukkingen

Woensdag 28 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - Pelter zegswijzen en uitdrukkingenZoomFons Tuyaerts heeft weer een reeks Pelter zegswijzen en uitdrukkingen samengebracht. Kijk en luister even naar deze video! Voor niet-autochtonen: als u deze reeks goed blijft volgen, spreekt u op den duur perfect Pelts. 

Samen met de 'vedetten' het veld op

Dinsdag 27 november 2018
Overpelt - Samen met de 'vedetten' het veld opZoom

Overpelt

De spelertjes van de U7 van Lindel-Hoeven VV mochten zaterdag voor de wedstrijd Lommel SK - AFC Tubize mee oplopen met de spelers van Lommel. Nadien konden ze samen met hun ouders de wedstrijd volgen. Zo zagen ze Lommel SK met een 1-0 eindstand de 3 punten pakken.

Word erfgoedambassadeur

Dinsdag 27 november 2018

Neerpelt

Heb je interesse in erfgoed en woon je in Neerpelt? Ga dan nu donderdag naar de lezingavond met interessante sprekers uit het vakgebied: Guido Creemers (conservator Gallo-Romeins museum Tongeren), Erwin Meylemans (Agentschap Onroerend Erfgoed) en Nele Goeminne (Monumentenwacht Vlaanderen) komen er ondermeer spreken over de grafheuvelsite Kolis. Stel je zeker kandidaat als erfgoedambassadeur. Wat dat concreet inhoudt, vertellen Morien en Joyce van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Lage Kempen. De lezingen starten om 19u en gaan door in het Schutterijlokaal 'De Kompen' (Schutterijstraat 2, 3910 Sint-Huibrechts-Lille).

Rita Gielkens overleden

Dinsdag 27 november 2018
Overpelt - Rita Gielkens overleden

Overpelt

Gisteren is Rita Gielkens overleden, de echtgenote van Mathieu Soors. Ze was 60 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (17u-17.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Inbraak in leegstaande kapelanij

Dinsdag 27 november 2018
Overpelt - Inbraak in leegstaande kapelanij

Overpelt

Aan de Kerkdijk in Overpelt is ingebroken in de leegstaande kapelanij. Om binnen te geraken werd de achterdeur opengebroken. De inbraak is gisterenavond vastgesteld. Het gebouw wordt binnenkort afgebroken.

Jan Theuwis overleden

Dinsdag 27 november 2018
Overpelt - Jan Theuwis overleden

Overpelt

Vandaag is  Jan Theuwis overleden, de weduwnaar van Catho Clauwers. Hij was 79 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Man loopt zware brandwonden op

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stramproyerweg in Bocholt heeft vanmiddag een man zware brandwonden opgelopen. Over de omstandigheden van het voorval is nog niets geweten. Het slachtoffer is naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek overgebracht.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Pelt - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Stationsstraat

Dinsdag 27 november 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Kentings de woning Stationsstraat 33 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a42ca en heeft een K.I. van 647 euro.

Openbare verkoping: Spoorwegstraat

Dinsdag 27 november 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Kentings de woning Spoorwegstraat 12 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 16a27ca en heeft een K.I. van 299 euro.

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Nog even de treinen vanaf 9 december

Maandag 26 november 2018
Door de elektrificatiewerken op de lijn 19 tussen Mol en Hamont zullen de laatste drie IC-treinen Antwerpen – Mol – Hamont tot december 2020 elke dag niet verder rijden dan Mol en dus niet meer stoppen in de stations van Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont. Tussen Mol en Hamont zullen twee van die drie treinen vervangen worden door bussen. Dat heeft de NMBS vanavond bekendgemaakt.
De NMBS betreurt de maatregelen ten zeerste "gezien de
impact voor haar reizigers," aldus de mededeling. 

Juwelendiefstal

Maandag 26 november 2018
Overpelt - Juwelendiefstal

Overpelt

Onbekenden drongen via de terrasdeur binnen in een gelijkvloers appartement aan de Burgemeester Van Lindtstraat. Er zijn juwelen gestolen.

Kwart- en halve finales handbalbeker

Maandag 26 november 2018
Vandaag werd er op de zetel van de Handbalbond in Ans geloot voor de kwartfinales van de Beker van België bij de heren. Vanaf deze ronde doen de BENE-League ploegen hun intrede.
De wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling worden gespeeld in het weekend van 22 en 23 december. Omdat de halve finales vlak na nieuwjaar gespeeld worden werd er ook al geloot voor de halve finales.
De finales van de Beker van België dames en heren worden gespeeld op zaterdag 21 april in Sportoase Leuven.
Kwartfinales (22/23.12.2018)
- Q1 Kreasa Houthalen - HC Visé BM
- Q2 HC Eynatten Raeren - Sporting Nelo
- Q3 Handbal Tongeren - Sasja HC
- Q4 Hubo Initia Hasselt - Achilles Bocholt
Halve finales (8, 9 of 10 januari):
- 1. Winnaar Q2 - Winnaar Q3;
- 2. Winnaar Q4 - Winnaar Q1.
Neerpelt - Zebracinema:'The Reports on Sarah and Saleem'Zoom

Neerpelt

"The Reports on Sarah and Saleem" - Muayad Alayan - Duitsland, Nederland, Mexico, Palestijns Gebied - 2018 - 127'
 Saleem is getrouwd met de zwangere Bisan, en Sarah met de militair David. Stiekem vrijen op de achterbank van een bestelbusje: dat is waar de relatie van Saleem en Sarah uit bestaat, een paar keer per week, als Saleem klaar is met zijn bestellingen en Sarah haar café heeft gesloten. Aan beide kanten van de Israëlische ‘muur’ wekt hun relatie de interesse (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Huysmans overleden

Maandag 26 november 2018
Pelt - Pierre Huysmans overledenDonderdag overleed Pierre Huysmans, de weduwnaar van Bertha Gerits. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De botterams van Zjef

Maandag 26 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - De botterams van Zjef’t Schildermènneke kumt langs en hij ziet de Zjef ammértoe in en bèèrton rü.ere.
Allé, Zjef. Wa’ist noow? Zieddoint kooke?
Zie.everèèr! Zwiecht, gé.
Wa daan?
Ich hèm mènne jas heij een loate valle.
Ouwe jas? Bääks! Löt dieje gaauw zitte, jong! Viezerik! Dieje kunde toch noeits nie mie.er ò.en doen.
Oindoe:n! Dé ziedde van heij. Mèr gè hèt goe zègge, gè. Mèn botterhams zittener noch een….


De gesproken versie van deze mop vindt u hier.

Openbare verkoping: Voetbalstraat

Maandag 26 november 2018

Overpelt

Morgennamiddag wordt in De Schakel de woning Voetbalstraat 29 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a37ca en heeft een K.I. van 257 euro.

Openbare verkoping: Look

Maandag 26 november 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning Look 37 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 1a98ca en heeft een K.I. van 456 euro. Er komt na afloop geen mogelijkheid tot een hoger bod.

HCO verliest van Sasja

Zondag 25 november 2018
Overpelt - HCO verliest van Sasja

Overpelt

Handbalclub HCO ging vanmiddag bij Sasja kansloos onderuit. De thuisploeg was gewoon te sterk voor Overpelt. Dit werd dan ook vertaald in forse 22-15 cijfers. Volgende week staat de wedstrijd tegen Elita Lebbeke op het programma. Daar zal gewonnen moeten worden, wil HCO zijn kansen op behoud niet al te erg hypothekeren!

De Sint is in Holheide gearriveerd

Zondag 25 november 2018
Overpelt - De Sint is in Holheide gearriveerdZoom

Overpelt

Vandaag arriveerden de Sint en zijn pieten in een open wagen in Holheide, onder begeleiding van de Koninklijke Fanfare 'Nut en Vermaak'. Het comité zorgde voor een mooi feest, met als thema 'de Kampioenen', en ieder kind kreeg weer een grote snoepzak, want er waren - alwéér! - geen stoute kinderen bij. (Foto boven: Frido Van Hertum; foto's van Albert Loos staan hier.)

Hans Jonkers overleden

Zondag 25 november 2018
Overpelt - Hans Jonkers overleden

Overpelt

Gisteren is Hans Jonkers overleden, de echtgenoot van Fonny Vervloet. Hij was 60 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: Atalantaweg 8 in Overpelt.

Kadijk wint bij Gestel

Zondag 25 november 2018
Overpelt - Kadijk wint bij Gestel

Overpelt

Kadijk is deze namiddag bij Gestel gaan winnen met 0-1. Na 13 wedstrijden staat Kadijk derde in de stand met 25 punten, op 9 punten van Heusden-Zolder. Lindel-Hoeven verloor met 1-2 van Paal-Tervant A. Rode Lantaarn Lindel-Hoeven puurde 8 punten uit 13 wedstrijden.

Herkol wint van Vlijtingen

Zondag 25 november 2018
Neerpelt - Herkol wint van Vlijtingen

Neerpelt

Herkol heeft deze namiddag Vlijtingen verslagen met 4-1. De doelpunten werden gescoord door Kristof Vanbeuren ( 2), Jasper Daniels en Milos Melis. Kristof Vanbeuren viel uit met een enkelletsel en het ziet er naar uit dat de topschutter van Herkol een hele tijd aan de kant zal moeten blijven. Na 13 wedstrijden staat Herkol negende in de stand met 19 punten. Sparta Lille won met 2-1 van Zelem en staat na 13 matchen derde in de stand met 25 punten.

Bieden voor RodeNeuzendag

Zondag 25 november 2018
Pelt - Bieden voor RodeNeuzendagZoomDe Peltse kunstenares Janine van Avendonk (DOiNK) veilt een bijzonder schilderij (afb.) ten voordele van RodeNeuzendag, het goede doel dat zich inzet voor jongeren met psychische problemen. Het hedendaagse kunstwerk is gecreëerd op vraag van de Peltse schrijfster Mille Vermeulen. Haar poëtische zin "Ik heb heimwee naar de toekomst" vormde de basis voor het schilderij en staat symbool voor de vaak moeilijke en negatief beladen toekomstperspectieven van jongeren die gebukt gaan onder psychosociale problemen. Janine en Mille willen deze jongeren een hart onder de riem steken en veilen het schilderij op de website van tweedehands.be. Bieden kan tot en met donderdag 29 november 2018 (12 uur). De volledige opbrengst wordt geschonken aan de actie RodeNeuzendag van VTM, Q-music en Belfius. Meer info? Janinevanavendonk[!]doink-doink.be of mille.vm[!]hotmail.com.
Pelt - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Herfst aan de Peerderbaan

Zondag 25 november 2018
Vandaag gezien
Neerpelt - Herfst aan de PeerderbaanZoom

Neerpelt

Je moet vroeg opstaan om zulke mooie foto's te kunnen maken... (Foto FV)

Sporting verliest thuis van Bevo

Zondag 25 november 2018
Neerpelt - Sporting verliest thuis van Bevo

Neerpelt

Sporting Nelo - Bevo: 27-34
In de BENE-League heeft Sporting gisteravond verloren van het Nederlandse Bevo. Een verslag van Sven Spooren: 
Sporting begon goed met een 4-0, maar daarna was het alles Bevo wat de klok sloeg. Het ging naar 5-9 en 8-11 na 20 minuten. Sporting kwam niet alleen handen en voeten tekort, maar vooral ook spelers! Omdat enkele jongens hun goede vorm van de vorige weken niet opnieuw konden tonen, werd het gemis van wissels nu toch echt heel erg duidelijk. Dat mag (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

In het dameshandbal heeft DHC Overpelt vanavond verrassend verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 18-28.

Grote Heide verliest van Meeuwen

Zaterdag 24 november 2018
Neerpelt - Grote Heide verliest van Meeuwen

Neerpelt

Grote Heide heeft vanavond met 4-0 verloren van KSK Meeuwen, de leider in Tweede Provinciale A.

Esperanza klopt Nijlen

Zaterdag 24 november 2018
Pelt - Esperanza klopt NijlenEsperanza Pelt heeft vanavond KFC Nijlen verslagen. Uitslag: 5-1. Bij de rust was de stand 2-1. De doelpunten: 10’ Clerckx 1-0; 25’ Peeters 1-1; 42’ Klaps 2-1; 61’ Aerts 3-1; 68’ Leën 4-1; 76’ Leën 5-1.

Sinterklaas op bezoek bij Herkol

Vrijdag 23 november 2018
Neerpelt - Sinterklaas op bezoek bij HerkolZoom

Neerpelt

Vanavond bracht Sinterklaas een bezoek aan de voetbal in ’t Hent. Hij is, zo bleek, een echte voetbalkenner (of hij had goede scouts?), want hij wist precies wie de links- en rechtsvoetige voetballers zijn, wie in de goal staat en ook... wie als laatste is omgekleed voor en na de wedstrijd!
Maar ook bij Herkol waren er geen stoute kinderen, zodat ze allemaal een grote snoepzak kregen! (Foto Jochen Heyligen)

Groepsaankoop stookolie

Vrijdag 23 november 2018
Nu de winter echt voor de deur staat is hèt moment gekomen om de stookolietank te vullen. Maar...met de huidige prijs per liter is dit voor velen een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Tuinhier Overpelt op woensdag 5 december tussen 18 en 20 uur in parochiecentrum Den Drossaerd, Parkstraat Overpelt een groepsaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen deelnemen. De leden van Tuinhier kunnen dat gratis, anderen betalen 10 euro, maar dat kan geen probleem zijn want die som verdienen ze onmiddellijk terug.

Nieuwe bvba: Videowise

Vrijdag 23 november 2018

Overpelt

De bvba Creatic uit Hamont-Achel en de bvba AV Concepts uit Overpelt hebben de bvba Videowise opgericht met zetel aan de Willem II-straat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het realiseren van audio- en videoproducties en het ondersteunen van audiovisuele workshops.

Harrie Jansen overleden

Vrijdag 23 november 2018
Pelt - Harrie Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Harrie Jansen overleden, de echtgenoot van Annie Faassen. Hij was 84 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Jet De Laat overleden

Vrijdag 23 november 2018
Neerpelt - Jet De Laat overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jet De Laat overleden. Ze was 90 jaar. De uitvaartliturgie zal dinsdag om 10.30u plaatsvinden in de parochiekerk van Boseind. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Sinterklaas en The Beatles

Vrijdag 23 november 2018
Neerpelt - Sinterklaas en The BeatlesZoom

Neerpelt

De beiaard speelt morgen (zaterdag) opnieuw sinterklaasliedjes. Daarnaast zijn er ook liedjes van the Beatles te horen, om te gedenken dat the White Album afgelopen donderdag al zijn 50ste verjaardag vierde. Beiaardier Jan Verheyen speelt van hen volgende liedjes: Michelle ma belle, Obladi Oblada, Yesterday, Hey Jude… Te horen vanaf 10.30u tijdens de weekmarkt..

Lisa Truyens overleden

Vrijdag 23 november 2018
Pelt - Lisa Truyens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Lisa Truyens overleden, de weduwe van Roger Jannis. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in de Klimopstraat

Donderdag 22 november 2018
Neerpelt - Inbraak in de Klimopstraat

Neerpelt

Gisteren is er ingebroken in een woning aan de Klimopstraat in het Look. Daar kwamen de bewoners bij thuiskomst op uit. De dader had aan de achterkant een raam geforceerd en was op die manier binnengeraakt. Hij maakte juwelen buit.

'Slaapwel-verhaaltjes' in de bib

Donderdag 22 november 2018

Neerpelt

Ook vanavond wordt er in de bibliotheek aan de Norbertinessenlaan voorgelezen aan jonge kinderen.het zijn "Slaapwel-verhaaltjes" en ze worden tussen 18 en 19 uur voorgelezen in een verteltent. "Doe je pyjama aan en breng je allerliefste knuffel mee!" zeggen ze in de bib. 

Door Dilissen overleden

Donderdag 22 november 2018
Overpelt - Door Dilissen overleden

Overpelt

in het Mariaziekenhuis is vandaag Door Dilissen overleden, de echtgenoot van Lène Timmers. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens. 

Slotevent 'Neerpelt Bezwijkt'

Donderdag 22 november 2018

Neerpelt

Op 8 december wordt het gemeentelijk initiatief 'Neerpelt Bezwijkt' feestelijk afgesloten. Vanaf 20 uur kan je in de sporthal van WICO Campus Sint-Hubertus genieten van een avond vol sfeer en muziek, en terugblikken op de hoogtepunten van Neerpelt Bezwijkt. Inkom is gratis. Inschrijven is niet nodig, meldt de gemeente.

Pierre Vandeweyer overleden

Donderdag 22 november 2018
Pelt - Pierre Vandeweyer overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Pierre Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Cecile Van Herck. Hij zou zondag 70 jaar worden. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (17.45u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Freddy Theeuwen overleden

Woensdag 21 november 2018
Overpelt - Freddy Theeuwen overleden

Overpelt

In Lindel-Hoeven is maandag Freddy Theeuwen overleden, de echtgenoot van Annie Vanduffel. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuws uit eigen huis

Woensdag 21 november 2018
Het is maar dat je 't weet
De eindejaarsperiode staat weer voor de deur. Voor velen het ideale moment om gezellig samen te zijn, elkaar een cadeautje te schenken, samen te eten, te drinken en te genieten van het moment zelf. Ook voor handelaars is deze periode erg belangrijk. We hebben sinds kort ons Internetgazet-team ook uitgebreid en onze mensen zullen u als handelaar binnenkort mogelijk een bezoekje brengen. We kijken alleszins samen uit naar een mooie eindejaarsperiode en hopen van u hetzelfde!

Week van de senioren ingezet

Woensdag 21 november 2018
Pelt - Week van de senioren ingezetZoomGisteren begon de week van de senioren. In WZC Sint-Jozef Neerpelt werd die ingezet met de hulp van de vrijwilligers van het Rode Kruis Pelt. Elke maand komen die samen met de bewoners van het rusthuis een activiteit doen, en tijdens de seniorenweek verzorgen zij de receptie. "We werden dan ook dit jaar weer door hen getrakteerd op lekkere hapjes en we kregen elk een mooi cadeautje. Natuurlijk hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vrijwilligers in de kijker te zetten en ook langs deze weg willen we hen heel erg bedanken voor de helpende handen die we elke keer van hen mogen ervaren!", zegt de animatiedienst van het rusthuis. (Foto)
In Overpelt stond er een hele voorstelling in Palethe op het programma. Albert Loos ging daar foto's maken en die vindt u hier

Sporting zaterdag thuis tegen Bevo

Woensdag 21 november 2018
Neerpelt - Sporting zaterdag thuis tegen Bevo

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal speelt Sporting Neerpelt zaterdagavond thuis tegen het Nederlandse Bevo. Een vooruitblik van Sven Spooren:
Na de winst in Tongeren wacht ons de volgende zware opdracht. Bevo komt op bezoek! De Nederlanders haalden 0 op 6 na 3 speeldagen, maar zijn ondertussen herboren! Sindsdien pakten ze elke week punten en tellen er nu 9, evenveel als Sporting NeLo. Ook het doelpuntensaldo is hetzelfde: +17. Ze wonnen al van Quintus, Sasja, Volendam, Tongeren en (…) Het hele nieuwsbericht

7,4 procent handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018

Overpelt

In Overpelt staat slechts 7,4 procent van de handelspanden leeg. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 10,7 procent.

16,2 procent handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018

Neerpelt

In Neerpelt staat 16,2 procent van de handelspanden leeg. Dat is beduidend meer dan het Limburgse gemiddelde dat 10,7 procent bedraagt.

Overpelt

Toneelgroep "De Nieuwe Tijd" brengt zaterdag het theaterstuk ‘Heimat 3’ in CC Palethe. In deze theatervoorstelling bouwt het een huis voor James Wood, een Engelsman die zijn beste vriend verloor aan zelfmoord.
Op die bewuste avond had zijn vriend hem tot drie keer toe proberen te bereiken, maar Wood had niet opgenomen omdat hij op zijn PlayStation aan het spelen was. Hier voelde hij zich erg schuldig en verdrietig door.
Onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Goversen overleden

Woensdag 21 november 2018
Pelt - Gerard Goversen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Goversen overleden, de echtgenoot van Lisa Van Gompen. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Pelt - Minder rode postbussenMidden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Pelt - Een tandem voor veldwerk Noord-ZuidZoomDe Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Nieuwe bvba: Woni Consulting

Dinsdag 20 november 2018
Wout Meeuwissen uit Hamont-Achel en Niki Jordens-Meeuwissen uit Neerpelt hebben de bvba Woni Consulting opgericht met zetel aan de Gaston Eyskenslaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren consultancy en managementactiviteiten.
Kort nieuws van bij de buren
Transavia biedt vanaf vandaag extra vluchten vanaf Eindhoven Airport aan naar negen populaire steden. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee een deel van de vrijgekomen ruimte opgevuld na het besluit van Ryanair om de Eindhovense basis te sluiten. Het vliegschema van Transavia vanaf Eindhoven is uitgebreid met meer frequenties naar negen populaire bestemmingen, te weten: Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 35 bestemmingen in 12 landen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Pelt - Kunstacademie gaat kunstwerken veilenZoomIn het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Openbare verkoping: Lindelsebaan

Dinsdag 20 november 2018

Overpelt

Morgennamiddag wordt in "Het 8ste Sacrament" de woning Lindelsebaan 145 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 15a08ca en heeft een K.I. van 713 euro.

Lou Bleyen overleden

Maandag 19 november 2018
Neerpelt - Lou Bleyen overleden

Neerpelt

Vandaag is Lou Bleyen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Cox. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zebracinema: 'The Wife'

Maandag 19 november 2018
Pelt - Zebracinema: 'The Wife'Zoom"The Wife", Björn Runge, GB - Zweden, 2018, 100'
Naar het boek van Meg Wolitzer.
Joan Castleman is de vrouw van Joe, een gerenommeerd schrijver. Hun relatie wordt van meet af aan mooi afgelijnd. Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan is de welgemanierde en georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Op de vooravond van de Nobelprijs-uitreiking snoept Joe zijn stress weg. De volgende (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Nederlandse justitie gaat het onderzoek naar de in 2004 vermoorde Robert Sengers opnieuw oppakken. Voor de gouden tip wordt nu 15.000 euro uitgeloofd. Sengers (40) werd op 8 september 2004 in het Nederlandse Esbeek doodgeschoten op een parking waar hij in zijn Mercedes cabrio zat. Hij was een bekende van de politie: hij kreeg eerder drie jaar gevangenisstraf voor een overval op een geldloper in Roosendaal.  In 2000 was hij verhuisd naar de villawijk op Grote Heide.

Zjef ligt inne kleniek

Maandag 19 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - Zjef ligt inne kleniekZjef ligt inne kleniek. Hij hit bulten en schramme en plekkers op hiejl zè lief. Kumt heum ’t Schildermènneke bezuuke en heij vrugt ‘m: Allè, Zjef, hoe kan dè noow? Do waas toch gistere niks van te zien? Ich hèm och gisterenoovend noch gezien in de kefféé mè a hiejl schoeë mèchtje…
Awel, jong, zit Zjef, dè ist jüst. Mèn vrouw hit mich oech gezien…

Red.: we gaan voortaan ook een gesproken versie van Fons' rubriekje online zetten. Hij spreekt het zelf in! Bovenstaande aflevering vindt u hier.

Damesvoetbal: Pelt - BS Sport 2-5

Zondag 18 november 2018
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Pelt thuis met 2-5 verloren van BS Sport. Aan de rust was de stand 0-2.-
Pelt - Basket: gehavend Pelt wint van TongerenPelt-Tongeren: 85-68. Quarters: 24-16, 19-16 (43-32), 25-16 (68-48), 17-20 (85-68)
Bij Pelt stonden ze, zonder de geblesseerde Bert Lantmeeters, Ruud Patteet, John Hunt en met Joris Biesman op halve kracht (enkel), voor een zware opdracht. Tongeren sloeg dan ook een eerste kloofje: 7-12 (4’). Maar dan kwam de knokkersmentaliteit bij de thuisploeg terug naar boven. In defense werd er collectief voor iedere bal gevochten. En met een knappe 15-0, waaronder driepunters van Cas en Marijn, (…) Het hele nieuwsbericht

Rudy Geerinckx overleden

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Rudy Geerinckx overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Rudy Geerinckx overleden, de echtgenoot van Ann Theuwis. Hij was 54 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Pelt wint met 2-3 maar scoort 5 keerEsperanza Pelt heeft vandaag nog eens gewonnen. In Genk werd het tegen Termien 2-3. Alle goals werden door Peltse spelers gescoord, want er waren ook twee own-goals door brute pech bij. De échte goals voor Pelt werden gescoord door Cedric Geijsels en Jean Black (2).

Kadijk verplettert Meldert

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Kadijk verplettert Meldert

Overpelt

Kadijk SK heeft deze namiddag SK Meldert als het ware verpletterd. Uitslag: 5-2.
Neerpelt - Herkol speelt gelijk in Hoepertingen

Neerpelt

Herkol heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Hoepertingen. Bij de rust was het 0-1. Op een bepaald ogenblik stond Herkol 0-2 voor, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kon Hoepertingen nog twee keer scoren. Grote Heide verloor met 3-6 van KFC Hamont 99. Sparta Lille (foto's) won met 0-1 op het veld van SV Breugel. (Foto's Jochen Heyligen)
Herkol speelt gelijk in HoepertingenHerkol speelt gelijk in Hoepertingen
Herkol speelt gelijk in Hoepertingen
Zoom

Handbal: HCO verliest van Haacht

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Handbal: HCO verliest van Haacht

Overpelt

HCO heeft gisteravond nipt verloren van Atomix Haacht: 21-22. HCO was nochtans voor het overgrote deel van de wedstrijd de betere ploeg. Hoewel HCO de rust in kon duiken met 3 doelpunten voorsprong, stokte de machine in de tweede helft. Atomix kon de kloof dichten en maakte het in de slotminuten af. Jammer, deze punten hadden in Pelt moeten blijven! 

Handbal: winst voor Sporting

Zaterdag 17 november 2018
Neerpelt - Handbal: winst voor Sporting

Neerpelt

Sporting NeLo is vanavond in Tongeren gaan winnen met 23-28. Een verslag van Sven Spooren:
De eerste uitoverwinning is een feit! En het is een belangrijke! We halen 3 op 4 en als we volgende week thuis het sterke Bevo kunnen kloppen, mogen we spreken van een mooi reeksje.
Sporting morste in de beginfase teveel met de kansen en thuisspeler Pepels bleek in die eerste fase een moeilijk te stoppen projectiel. Hij scoorde 5x vanavond, maar allemaal in de eerste helft. Zo bleef (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV verliest van Meeuwen

Zaterdag 17 november 2018
Overpelt - LHVV verliest van Meeuwen

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanavond met 2-0 verloren van KSK Meeuwen, de leider in Tweede Provinciale A.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Pelt - Plato-primeur voor 14 ondernemersZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Ladies Circle schenkt 4000 euro

Vrijdag 16 november 2018
Neerpelt - Ladies Circle schenkt 4000 euroZoom

Neerpelt

Woensdagavond organiseerde Ladies Circle Neerpelt een try-out voorstelling van Els de Schepper, dat meldden we al. De vereniging kon na afloop 3000 euro aan de voedselbedeling van Sint-Vincentius (foto) en 1000 euro aan de Zeshoek (een tehuis voor geplaatste kinderen) schenken.

Weer autoband lek gestoken

Vrijdag 16 november 2018
Overpelt - Weer autoband lek gestoken

Overpelt

Begin deze week werd in de vooravond de band van een auto, die in de Burgemeester Van Lindtstraat geparkeerd stond, lek gestoken, zo meldde de politie vandaag. 

Straten morgen deels afgesloten

Vrijdag 16 november 2018

Overpelt

Met het oog op de belevingswandeling van "Den Grooten Oorlog" morgen, met verhalen van Peltenaren die de oorlog meemaakten, worden Vloeterstraat, Kerkdijk en Kloosterstraat tussen 13u en 23.30u deels afgesloten.

Sinterklaas op beiaard

Vrijdag 16 november 2018
Neerpelt - Sinterklaas op beiaardZoom

Neerpelt

De Sint is weer in het land en dus wordt morgenvoormiddag, tijdens de markt, op de beiaard het sinterklaasrepertoire van onder het stof gehaald. Vanaf 11 uur hoort u sinterklaasliedjes, afgewisseld met het gewone repertoire.

Fietsster licht gewond

Donderdag 15 november 2018

Neerpelt

In de Onderwijslaan werd vanmorgen even voor half negen een fietsster licht gewond toen ze door een auto werd aangereden en uit haar evenwicht gebracht, zodat ze viel.

RS Business failliet

Donderdag 15 november 2018

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van RS Business uit Overpelt. Mr. Geeraert is als curator aangesteld.

Schaken bij WICO

Donderdag 15 november 2018
Pelt - Schaken bij WICOZoom
Traditiegetrouw organiseert WICO het schoolschaakkampioenschap in november. Het dient niet alleen om een WICO-kampioen aan te duiden maar ook om tot een ploegenopstelling te komen voor het nakende Limburgse kampioenschap op 21 november in Overpelt. Dit jaar waren er voor het schoolschaakkampioenschap 14 strijdlustigen aangemeld uit drie WICO-campussen.
Sander Jansen is algemeen toernooiwinnaar geworden. Quinten Huysmans werd kampioen in de eerste graad, Jef van Eester in de tweede graad en Daan Ezendam in de derde graad. Dat WICO de Limburgse kampioen gaat leveren is ondertussen ook traditie geworden. Laat ons hopen dat het dit jaar opnieuw lukt! (Pavel Englicky)

Jean Vanhove overleden

Donderdag 15 november 2018
Pelt - Jean Vanhove overledenDinsdag is Jean Vanhove overleden, de echtgenoot van Jet Van de Broek. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Pelt - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

Let op je snelheid in schoolomgeving

Woensdag 14 november 2018
Pelt - Let op je snelheid in schoolomgevingIn september starten de scholen. Dat komt elk jaar terug, en elk jaar gaat de politie dan intensief controleren in de buurt van de scholen. Onder meer op overdreven snelheid. Iedereen weet dat, iedereen weet dat je in een schoolomgeving slechts 30 mag rijden, en toch worden er zoveel mensen "geflitst". Kijk even mee:
- Achel, Generaal Dempseylaan: 41,54% van de gecontroleerde voertuigen, met één uitschieter die 69 km/u reed;
- Overpelt, Dorpsstraat: 13,49%;
- Hamont-Achel, Wal: 35,71%;
- Neerpelt, Stationsstraat: 28,08%;
- Neerpelt, Herent: 51,67%;
- Overpelt, Vonderstraat: 66,67% (!)
enzovoort... De volledige lijst van de controles in september staat hier.

Nieuwe trainer bij Lindel-Hoeven VV

Dinsdag 13 november 2018
Overpelt - Nieuwe trainer bij Lindel-Hoeven VV

Overpelt

Tweede provincialer Lindel-Hoeven VV heeft een nieuwe trainer: Ivo Bernaerts volgt er Marc Forier op.

Elzo Boer overleden

Dinsdag 13 november 2018

Overpelt

Zoals eerder gemeld is zaterdag Elzo Boer overleden. Hij werd 77 jaar. Begroeting: donderdag (20u-20.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Natuurpunt wil drie ecoducten op de Noord-Zuid: twee in Houthalen-Helchteren en één in Kiewit-Hasselt. In de eerste plannen voor de Noord-Zuid was er destijds ook al sprake van een natuurverbinding ter hoogte van de grens van Helchteren met Hechtel. Die locatie was goed gekozen, zegt Jos Ramaekers van Natuurpunt: "Kijk maar naar onze wolvin Naya, die is daar de weg over gestoken. Toen ze nog een halsband met zender droeg, is ze ter hoogte van dat bedrijventerrein van het ene militair domein (…) Het hele nieuwsbericht

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Pelt - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht
Economisch nieuws
Het zinkbedrijf Nyrstar maakt erg moeilijke dagen door. De enorme schuldenberg hangt als een zwaard van Damocles boven de multinational. Misschien komt er zelfs een faillissement van. Maar dat zou voor de vestigingen in Balen-Overpelt en Budel geen slechte zaak zijn, zegt de vakbond ACV. Het aandeel van Nyrstar verloor vandaag bijna 50% op de beurs. Lees meer bij De Tijd.  

Cheque voor Natuurhulpcentrum

Maandag 12 november 2018
Neerpelt - Cheque voor NatuurhulpcentrumZoom

Neerpelt

Het Natuurhulpcentrum (NHC) van Opglabbeek mocht bij het IT-bedrijf Bechtle in Neerpelt een mooie cheque in ontvangst te nemen. Het bedrijf  biedt aan haar klanten coupons per aankoopschijf. De gespaarde coupons kan de klant vervolgens inruilen voor kortingsbonnen of andere voordelen, maar de klant kan er ook voor kiezen om het openstaande couponbedrag te schenken aan een goed doel. Op het einde van het jaar wordt het gespaarde 'goededoelenbedrag' verdeeld. De werknemers van Bechtle kozen het Natuurhulpcentrum uit dat een cheque van maar liefst 2.000 euro in ontvangst mocht nemen. (Foto NHC)

Jan Van Baelen overleden

Maandag 12 november 2018
Overpelt - Jan Van Baelen overleden

Overpelt

Op zijn 87ste verjaardag is vandaag de uit Overpelt afkomstige Jan Van Baelen overleden, de echtgenoot van Alda Gerits. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: 't pittig baguetje

Maandag 12 november 2018

Overpelt

Nathalie Vandersteen uit Overpelt heeft de bvba 't pittig baguetje opgericht met zetel aan de Ringlaan 75. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer niet-gespecialiseerde kleinhandel in algemene voedingsmiddelen en groothandel in suiker, meel en producten voor bakkerijen, deegwaren en rijst.

Hiel veul pèng

Maandag 12 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - Hiel veul pèngZjef belt den dokter:
"Menier den doktoor, ich bél vur ois Merie. Ze is vanne mùrrege vande kéldertrap gevalle. Heure moond stit hiel vèèr oope. Ge ziet dèt hiel veul péng düt en ze kriegt gé woort mier gezeet.
Kunde gé in de loeëp van te komende moint es langs koome…?
Neerpelt - Opnieuw inbraak op bouwwerf Hoekstraat

Neerpelt

Opnieuw hebben onbekenden ingebroken in een werfcontainer in de Hoekstraat. Dat gebeurde afgelopen weekend. De daders maakten materiaal buit. In het verleden is er op de bouwwerf al meerdere keren ingebroken.

Kinderfietsen gezocht voor Fietsbieb

Maandag 12 november 2018

Neerpelt

De gemeente is op zoek naar degelijke kinderfietsen voor haar Fietsbieb. Die fietsen worden tegen een lage prijs uitgeleend aan gezinnen met jonge kinderen. Zo kunnen die dagelijks tweedehandsfietsen gebruiken die tiptop in orde zijn.
De Fietsbieb opent in december in pop-up VeloVip, in de Plaza Forte. Hier kunnen gezinnen fietsen uitlenen voor hun kinderen tot 12 jaar. Om van start te kunnen gaan met de Fietsbieb is men nog op zoek naar degelijke kinderfietsen. In ruil voor de fiets krijg je (…) Het hele nieuwsbericht

De 'vrullie van Taxandria'

Maandag 12 november 2018
Neerpelt - De 'vrullie van Taxandria'Zoom

Neerpelt

11 november gisteravond, dus ook de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Dan krijgt het beeldje van Florlie in de Koning Albertlaan even een fraaie cape omgehangen. Dat gebeurde in het gezelschap van o.m. de "vrullie van Taxandria", die voor de gelegenheid hun nieuwe pakje toonden.

Zebracinema: 'Dogman'

Maandag 12 november 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'Dogman'Zoom

Neerpelt

"Dogman" - Matteo Garrone - Italië - 2018 - 102'
Marcello baat een hondentrimsalon uit in een desolate buitenwijk. Hij is een discrete man die door iedereen wordt geapprecieerd. De rust wordt verstoord wanneer zijn vriend Simoncino, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt andermaal terroriseert. De goedgelovige Marcello laat zich buiten zijn wil om meeslepen in een spiraal van geweld. Maar verraden en hulpeloos zal hij van zich afbijten.
Matteo Garrone heeft van dit (…) Het hele nieuwsbericht

De Sint was in 't Fabriek

Maandag 12 november 2018
Overpelt - De Sint was in 't FabriekZoom

Overpelt

Ook in Overpelt-Fabriek is de Sint gisteren aangekomen met zijn (grote!) stoomboot (foto). Ondanks het slechte weer waren er veel kinderen, ouders en grootouders aanwezig om hem te verwelkomen. Na de verwelkoming werd iedereen met autobussen naar De Schakel gebracht en daar kon het feest beginnen. (Foto Albert Nuijts)

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Pelt - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Pelt - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Geopat

Zondag 11 november 2018

Neerpelt

Ivan Peeters uit Neerpelt heeft de bvba Geopat opgericht met zetel aan de De Vrundenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van alle mogelijke land-, tuinbouw- en loonwerken.
Grensgevallen
Leden van de opgerolde terreurgroep die een aanslag zou hebben voorbereid in Nederland, kregen een terrorismetraining in vakantiepark Weerterbergen in Weert. Die training bestond onder andere uit wapeninstructies en het passen van bomvesten. Dat komt naar voren uit onderzoek van RTL Nieuws, gebaseerd op meerdere bronnen.
De training had plaats op 27 september. Bij de bijeenkomst waren vier van de zeven verdachten aanwezig. Ook twee politie-infiltranten waren erbij. Zij deden zich voor als mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

Maasmechelen-Pelt: 79-60 (26-18, 24-20 (50-38), 7-7 (57-45), 22-15 (79-60)).
Maasmechelen nam onmiddellijk het heft in handen (10-2) en spurtte na enkele rake driepunters naar 18-4 (5’). Bij Pelt, dat center Bram Lathouwers moest missen, nam Cas de rebounds voor zijn rekening en milderde tot 26-18 (10’). In het tweede quarter nam een hardwerkende Jago zijn ploeg op sleeptouw (41-34) maar de thuisploeg antwoordde met bommen zodat halfweg 50-38 op het bord verscheen.
Net na de (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk verliest van Exc. Hamont

Zondag 11 november 2018
Overpelt - Kadijk verliest van Exc. Hamont

Overpelt

Kadijk heeft vandaag de wedstrijd tegen Exc. Hamont verloren met 2-1. Lindel-Hoeven VV klopte Turkse FC met 4-1.

Sparta Lille klopt Winterslag

Zondag 11 november 2018
Neerpelt - Sparta Lille klopt Winterslag

Neerpelt

Sparta Lille heeft deze namiddag Sporting Winterslag verslagen. Uitslag: 2-1. Herkol speelde thuis 3-3 gelijk tegen Zonhoven VV, na doelpunten van Melis en Baerts (2). Zonhoven kon pas in de 92ste minuut gelijkmaken. Grote Heide ging met 0-3 winnen bij Anadol, na doelpunten van Nick Pinxten, Wout Boeckx en Maikel Schildermans.

Sinterklaas is gearriveerd

Zondag 11 november 2018
Neerpelt - Sinterklaas is gearriveerdZoom

Neerpelt

Er zijn nog zekerheden: ook dit jaar is Sinterklaas naar Neerpelt gekomen. Vanmiddag arriveerde hij zoals gewoonlijk met zijn stoomboot aan de passantenhaven. Het regende wel wat, maar echte fans laten zich daardoor niet afschrikken. Let ook op de pieten op de foto, die de paraplu in de aanslag houden! Na de plichtsplegingen aan het kanaal trok de Sint met de kinderen naar de Peel voor het kinderfeest. (Foto Leon Alders) Meer foto's

De elfde van den elfde

Zondag 11 november 2018
Neerpelt - De elfde van den elfdeZoom

Neerpelt

Vandaag, 11 november om 11u11, begon het carnavalsseizoen en dit tot en met dinsdag 5 maart 2019, de dag voor Aswoensdag. Ook de Liller Meulewiekers waren vandaag present om 11u11 om het carnavalsseizoen te openen. Voorzitter Jean Berben sprak de Meulewiekers toe en poseerden samen met hen voor het Meulewiekersmonument aan het parochiehuis in SHLille.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Gelijkspel voor Sporting NeLo

Zaterdag 10 november 2018
Neerpelt - Gelijkspel voor Sporting NeLo

Neerpelt

Ondanks een groot aantal gekwetsten heeft Sporting NeLo vanavond in de sporthal van Dommelhof gelijk gespeeld tegen Visé. Uitslag 25-25. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Het geteisterde Sporting heeft karakter en mentaliteit getoond! Coach Vlijm zat in de tribune waardoor Polfliet met zijn assistent, de gekwetste Marco Vernooy, de honneurs waarnam op de bank. Ook Pastoor, Versleeuwen en Kittel bleven gekwetst op de bank. De anderen waren voldoende (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza Pelt verliest van Helson

Zaterdag 10 november 2018
Pelt - Esperanza Pelt verliest van HelsonEsperanza Pelt heeft vanavond in een verwarrende slotfase nog met 2-3 verloren van Helson. Die club maakte in de 89ste minuut 2-2 en de 2-3 werd op penalty gescoord in de 94ste minuut... Bij de rust was het nog 2-0.

Pierre Tielemans overleden

Zaterdag 10 november 2018
Neerpelt - Pierre Tielemans overleden

Neerpelt

In het Jessaziekenhuis in Hasselt is gisteren Pierre Tielemans overleden, de echtgenoot van Fina Geunes. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Vredesbeiaard

Vrijdag 9 november 2018
Neerpelt - VredesbeiaardZoom

Neerpelt

We vieren zondag 100 jaar wapenstilstand. Om 11 uur zullen overal de klokken luiden als herdenking. Zondag ook worden er in Vlaanderen twee nieuwe beiaarden ingehuldigd: in Aarschot en in de abdij van Park in Heverlee.
Op vele beiaarden in binnen- en buitenland zal de compositie "Sacrale Suite" van Geert D’hollander te horen zijn. Dit stuk werd geschreven in opdracht van de abdij van Park en is gebaseerd op drie gregoriaanse melodieën die in de eerste helft van de 16de eeuw (…) Het hele nieuwsbericht
De dames van Esperanza Pelt hebben vanavond St.-Truiden verslagen met 2-1. Na de 0 op 18 behaalde Pelt tegen Alken en Kortessem 4 op 6. Vanavond kon Pelt een goede zaak doen: mits winst tegen concurrent St.-Truiden zou men uit de gevarenzone blijven. Pelt deed wat het moest doen, Roos Reijnders en Jessica De Witz scoorden voor Pelt dat met 2-0 de rust in ging. De bezoekers kwamen een kwartier voor affluiten nog terug tot 2-1 maar daar bleef het bij. Volgende week kan Pelt de positieve lijn doortrekken, dan ontvangt het thuis rode lantaarn BS Sport Berbroek Schulen.

Mathieu Drijkoningen overleden

Vrijdag 9 november 2018
Pelt - Mathieu Drijkoningen overledenIn Neerpelt is gisteren Mathieu Drijkoningen overleden. Hij zou zondag 71 jaar worden. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Pelt - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

Alda Plessers overleden

Vrijdag 9 november 2018
Neerpelt - Alda Plessers overleden

Neerpelt

In WZC Sint-Jozef is vandaag Alda Plessers overleden, de weduwe van Adriaan Thijs. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Herent. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Van Eindhoven naar Moskou

Vrijdag 9 november 2018
Grensgevallen
Pobeda Airlines, een dochteronderneming van de Russische Aeroflot Group, vliegt vanaf 21 december vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Vnukovo Airport bij Moskou. De vertrektijd naar Moskou is gepland om 10:05 uur, iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

234 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
In Overpelt zijn er momenteel 234 kandidaat-huurders voor een sociale woning of -appartement. Tien jaar geleden waren er dat 143.

Kandidaten sociale woonst verdubbeld

Donderdag 8 november 2018

Neerpelt

In Neerpelt zijn er momenteel 260 kandidaten voor een sociale woning of -appartement Tien jaar geleden waren er dat 128.

Zitmaaier gestolen

Donderdag 8 november 2018

Overpelt

Aan de Astridlaan in Overpelt hebben dieven een zitmaaier uit een tuin gestolen. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.
Pelt - Bovenzonale verkeersactie brengt € 20.500 opBij een bovenzonale verkeersactie van de politiezones HANO, Lommel en Kempenland en de Vlaamse Belastingsdienst zijn gisteren in totaal 271 voertuigen gecontroleerd. 218 personen moesten een ademtest afleggen en 3 van hen hadden een glaasje teveel op. Van de 3 drugstesten waren er 2 positief; 2 personen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij. 3 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en 1 ouder vervoerde zijn kind niet in een kinderzitje. Eén bestuurder had geen rijbewijs en een voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Pelt - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.

Kuikens in beslag genomen

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Kuikens in beslag genomenPolitie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn voerden gisterennamiddag een controle uit op een adres op de Lillerbaan in Bocholt. Ter plaatse trof de politie veertien zeer magere kuikens aan. Er was enkel beschimmeld brood en een beetje drinkwater voorzien. De kuikens werden door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.
Pelt - Zes prov. schaaktitels voor PeltenarenZoomNet als ieder jaar vond het Limburgs jeugdkampioenschap schaken plaats tijdens twee vakantiezaterdagen in Houthalen-Oost en in Heusden. Dit toernooi is ook een selectie voor het Vlaams kampioenschap volgend jaar in Mechelen en was dus van groot belang voor de Limburgse jeugd.
Er waren twaalf titels toegekend en zes ervan naar de leden van schaakclubs van Pelt. In de categorie tot 8 jaar was Leonard Groffils (Pelter Pion) de winnaar, Joanne Mernier (NSK) was de kampioene bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Truda Emmers overleden

Dinsdag 6 november 2018
Pelt - Truda Emmers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Truda Emmers overleden, de echtgenote van Bèr Lipkens. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven in Neerpelt, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (17-18.30u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Oehoes in Noord-Limburg

Dinsdag 6 november 2018
Pelt - Oehoes in Noord-LimburgZoomOehoes - de grootste uilensoort - broeden meestal tegen steile wanden, maar nu is er ook een broedend oehoe-koppel gesignaleerd in Noord-Limburg. Al sinds 2013, meldt Agentschap Natuur en Bos - dat hebben ze mooi stil gehouden! Maar nu was het nest kapot. Oehoes kraken nesten van andere roofvogels, ze bouwen er zelf geen. Daarom werd er samen met enkele vogelkenners van Likona een kunstnest gemaakt en in dezelfde boom geïnstalleerd op 20 meter hoogte. Het nest bestaat uit een gevlochten mand van 80 cm diameter met daarin de resten van een verlaten haviksnest. Wellicht zal het koppel oehoes op dezelfde plaats blijven nu ze een kant-en-klaar nestje hebben. En dan zal het voor jaren zijn… Op naar broedsucces in 2019! (Foto ANB)

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Pelt - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Oint graaf

Dinsdag 6 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - Oint graaf
Vandaag de echte eerste aflevering van het hükske van Fons Tuyaerts. Sommige lezers hadden klaarblijkelijk wat moeite met de geschreven versie van het dialect. Maar dat went, na een tijd. En wat ook kan helpen: lees het luidop! De mop van vandaag kreeg als titeltje "Oint graaf" (u mag ook zelf moppen en andere Peltse dingen mailen naar redactie[!]internetgazet.be):

Zjef z’n Keto is gestorreve. Zoemér iniens. Oppene mörrege laag ze in den hèèrd. En niemed koster nog iet oin doe:n. Den dokter nie. En de pestoe.er zeker nie.
Mé de daag no de begra.fenis vélt het Zjef zwòòr op zén leej.
Hij kriegt zénnen drèèj nie, wéést zich nie, kan niks vinne, kriegt niks dor zén kééjl en slupt gin oe.eg.
Oppene zonnige mörrege stittie mé zen klak in zen haan beij ’t graaf te mermeréére. Want toe:s issie ginne frang nie miejer wéért…
Och, Kato! Tis gi wèèrek, écht nie. Hoe hedde mich dé toch oin kunne doe:n! As ich och toch mér ‘s ne kiejr trug toe:s kòs hemme! Now wèèjt het e bitske, en d’r kumt iniens a kléé wintje – tis jüst of d’r bewigt iet tusse de bloemer oppet graaf. Zjef verschrikt zich ne beult, en rüpt: Hóów, Kato! Miens, wòòcht! Kunde noch altie:t nie tiggen en grap? ’t waas mér vur te laache, zulle!

Bie Flameng in de bib

Maandag 5 november 2018
Neerpelt - Bie Flameng in de bibZoom

Neerpelt

Na Maaseik en Koblenz is een selectie van de grafische prentenreeks 'Van Eyck inspireert' van kunstenares Bie Flameng te zien in de bibliotheek aan de Norbertinessenlaan. De tentoonstelling blijft tot 5 januari.

Zebracinema: 'Lazzaro Felice'

Maandag 5 november 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'Lazzaro Felice'Zoom

Neerpelt

"Lazzaro Felice" - Alice Rohrwacher - Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland - 2018 - 130'
Lazzaro, een jonge landbouwer van uitzonderlijke goedheid, leeft in de Inviolata, een gehucht ver van de moderne wereld waar de markiezin Marquise Alfonsina de Luna de plak zwaait. Het leven van de boeren is altijd onveranderd gebleven; ze worden uitgebuit, en op hun beurt misbruiken ze de goedheid van Lazzaro. Op een dag raakt hij bevriend met Tancredi, de zoon van de markiezin. Een vriendschap die zo kostbaar is dat het hem in een andere tijd zal brengen en Lazzaro naar de moderne wereld zal leiden.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Het hoekje van Fons

Maandag 5 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - Het hoekje van FonsVanaf vandaag krijgt Fons Tuyaerts (foto) zijn "hükske" op de Internetgazet van Pelt. Hij wil er moppen en anekdotes in het Pelter in onderbrengen, herinneringen aan die fantastische dorpsfiguren die we gekend hebben, herinneringen aan het college, het muziekfestival, maar ook kwajongensstreken… ‘Vur miense mé en hart vur ois Pelter,’ zegt hij.
Fons: "Nu het dialect op het punt staat te verdwijnen – de leefwereld is al totaal veranderd - (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Pelt - Hades 59-91

Zondag 4 november 2018
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt van Hades verloren met 59-91.

168 geboorten, 114 overlijdens

Zondag 4 november 2018

Overpelt

De gemeente Overpelt registreerde vorig jaar 168 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 114.

167 geboorten, 102 overlijdens

Zondag 4 november 2018

Neerpelt

In Neerpelt werden vorig jaar 167 geboorten. Er waren ook 102 overlijdens.

Neerpelt

Lille kermis is synoniem voor prijsjokken. Gedurende 3 kaartdagen werd er gestreden om de titel van herfstjokkampioen. In de parochiezaal won Pierre Plessers, ook in de Bosuil was hij de beste, in de muziekzaal was Jan Van Deurzen de winnaar. De uitslag van het jokkampioenschap: 1. Jan Broekmans 2. Pierre Plessers 3. Rosette Spooren. 

Woninginbraak in Boseind

Zondag 4 november 2018
Neerpelt - Woninginbraak in Boseind

Neerpelt

In de Krekelweg in Boseind is dit weekend ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. In de Rikkaartstraat in Sint-Huibrechts-Lille werd ingebroken in een auto.
Pelt - Esperanza Pelt verliest van leiderEsperanza Pelt heeft deze namiddag met 0-3 verloren van leider Tienen, waarmee Tienen ook de 1ste periodetitel binnenhaalt. De drie doelpunten vielen na de rust, het derde in blessuretijd. Pelt sluit de eerste periode af met een schamele 4 punten op 30.

LHVV geklopt door KFC Hamont 99

Zondag 4 november 2018
Overpelt - LHVV geklopt door KFC Hamont 99

Overpelt

Lindel-Hoeven VV is deze namiddag met 3-0 gaan verliezen bij KFC Hamont 99. Kadijk won met 2-0 van Ham United.

Driemaal is scheepsrecht

Zondag 4 november 2018
Neerpelt - Driemaal is scheepsrecht

Neerpelt

Herkol heeft deze namiddag Zepperen-Brustem verslagen met 0-2. De doelpunten vielen in de tweede helft via Jonas Meeus en Michael Maes. Grote Heide won ook: het versloeg Maasland met 3-1, na doelpunten van Maarten Vandenberk en Davy Belmans (2). Ook winst voor Sparta Lille: dat ging bij Paal-Tervant B winnen met 1-5. 
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

961 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018

Neerpelt

Neerpelt telt 961 tachtigplussers. Dat zijn er 469 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 5,6 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

828 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018

Overpelt

Overpelt telt 828 tachtigplussers. Dat zijn er 434 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 5,4 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

Verlies voor Sporting Nelo

Zaterdag 3 november 2018
Neerpelt - Verlies voor Sporting Nelo

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond verloren van Kras Volendam. Uitslag: 27-25.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Harry Evens overleden

Zaterdag 3 november 2018
Overpelt - Harry Evens overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Harry Evens overleden, de echtgenoot van Lutgarde Dewit. Hij was 78 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur).

Vorst op de winterkool

Zaterdag 3 november 2018
Overpelt - Vorst op de winterkoolZoom

Overpelt

Vandaag gezien in de Voetbalstraat: om lekker te zijn moeten de winterkolen eerst vorst gevoeld hebben, zegt men. Wel, afgelopen nacht was het zover. En de winterkolen zien er goed uit! (Foto Albert Nuijts)

Ongeval op kruispunt

Vrijdag 2 november 2018
Overpelt - Ongeval op kruispunt

Overpelt

Vanmorgen gebeurde er een verkeersongeval op het kruispunt van de Ringlaan en de Bemvaartstraat. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

Inhaalronde afvalophaling

Vrijdag 2 november 2018

Neerpelt

Niet vergeten om morgenvroeg de vuilniszakken buiten te zetten! Het is een inhaalronde omdat het gisteren Allerheiliigen was.
Neerpelt - Beiaardconcert in teken van AllerzielenZoom

Neerpelt

Ook deze week staat het beiaardconcert morgenvoormiddag nog in het teken van Allerzielen. Dat wil zeggen dat de beiaardier rustige muziek en muziek rond het thema “afscheid” speelt, maar ook muziek van artiesten die dit jaar zijn overleden, zoals Avicii, Charles Aznavour, France Gall... Te horen tijdens de weekmarkt vanaf 10.30 uur.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Pelt - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Neerpelt

Van de Neerpeltse jongeren volgden er in het schooljaar 2016-2017 483 secundair onderwijs in Overpelt en 472 in Neerpelt. 34 Neerpeltse jongeren deden dit in Bocholt, 27 in Hasselt, 24 in Lommel, 22 in Mol, 11 in Geel, 10 in Bree, telkens 9 in Hechtel-Eksel, Hamont en Genk én 8 in Peer.

Marc Thuy overleden

Vrijdag 2 november 2018
Pelt - Marc Thuy overledenGisteren is Marc Thuy overleden, de echtgenoot van Gerda Neyens. Hij was 72 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag of dinsdag (telkens tussen 19 en 20u) thuis, aan de Holenweg 35 in Neerpelt. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Pelt - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Recyclagepark geopend

Vrijdag 2 november 2018
Het is maar dat je 't weet
De recyclageparken zijn vandaag en morgen gewoon geopend, vernemen we bij Limburg.net. Zowel in het recyclagepark van Neerpelt (en Hamont-Achel), Overpelt als Lommel kunt u vandaag en morgen tot 16u terecht. 's Middags is men daar gesloten tussen 12.30u en 13u. 

Waar naar school?

Vrijdag 2 november 2018

Overpelt

Van de Overpeltse leerlingen in het secundair onderwijs tijdens het schoojaar 2016-2017 volgden 489 jongeren les in de eigen gemeente, 229 in Neerpelt, 59 in Hechtel en 27 in Lommel. 16 leerlingen volgden les in Bocholt, 14 in Hasselt, 13 in Mol, 7 in Peer en 6 in Geel.

'Eindhoven goed om te leven'

Donderdag 1 november 2018
Grensgevallen
Eindhoven staat wereldwijd op de derde plaats als het gaat om kwaliteit van leven; op Europees vlak staat de stad zelfs op één. Dat blijkt uit een klassement dat door de database Numbeo werd opgemaakt op basis van gegevens van consumenten aan de hand van zes factoren: kosten levensonderhoud en koopkracht, betaalbaarheid huizen, vervuiling (lucht, water, enz.), veiligheid, gezondheidszorg en verkeer (reistijd).
In de (…) Het hele nieuwsbericht

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Pelt - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Pelt - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.
Grensgevallen
Lagekostenmaatschappij Ryanair mag de basis op Eindhoven Airport niet sluiten en de Nederlandse piloten niet overplaatsen naar het buitenland. Dat heeft de rechter in Den Bosch vanmorgen in kort geding bepaald. Volgens de rechter heeft Ryanair zijn bevoegdheid misbruikt en zijn bedrijfseconomische redenen voor de sluiting niet aangetoond.  

Winnen tegen Waregem!

Donderdag 1 november 2018
Neerpelt - Winnen tegen Waregem!Zoom

Neerpelt

Woensdag beleefden de U11-ers van de Jeugdsamenwerking Neerpelt een heerlijk avontuur. ’s Ochtends waren ze al vroeg present om samen te gaan voetballen in en tegen Harelbeke en tegen de leeftijdsgenoten van Zulte Waregem. Ook was er een rondleiding voorzien in het stadion van Zulte Waregem. De match tegen Harelbeke ging verloren, maar tegen Essevee werd er gewónnen. Het was genieten voor iedereen, ook voor de supporters. Om 21u waren ze terug in Neerpelt!
Pelt - Gratis naar... Portland en Fake Empire?ZoomMorgenavond om 20.30u treden in De Posthoorn in Hamont Portland en Fake Empire op.
Portland is een van de drie laureaten van Studio Brussels, Nieuwe Lichting. De band zoekt de grenzen op tussen hedendaagse indiepop en authentieke folkmuziek, flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige, melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen en klinken tijdloos en puur. Portland (foto) behaalde in 2016 een plaats in de finale van (…) Het hele nieuwsbericht

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Pelt - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Pelt - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt