Het overige nieuws

Pelt - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inslapen en zo

Zaterdag 31 oktober 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Inslapen en zoToen ik een jaar of vijftien was, zorgden mijn puberteitskuren voor een hoop problemen op school. En die resulteerden dan weer onherroepelijk in een onoverzichtelijk aantal uren strafstudie. Voor het verrichten van de taakstraf die toen strafstudie heette, kon je je melden op woensdag- en/of zaterdagnamiddag. Meestal ‘en’ voor mij. Telkens twee uur. En je zult denken dat ik overdrijf, maar het is voorgekomen dat ik daar niet mee toekwam. Dat ik bijgevolg ’s zondags ook nog eens met de internen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: VK interior construction

Vrijdag 30 oktober 2020
Koen Vlemmix uit Pelt heeft de besloten vennootschap VK interior construction opgericht met zetel in het Heikesveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemeen schrijnwerk, het plaatsen van vloer- en wandbekleding en de vervaardiging van meubelen.

Nieuwe vennootschap: Nova

Vrijdag 30 oktober 2020
Muhammed Aslan uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Nova opgericht met zetel aan Hoverseinde. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de montage van veranda's, het plaatsen van vloerbedekking en van tussenwanden.

Nieuwe vennootschap: TCDC

Vrijdag 30 oktober 2020
De naamloze vennootschap R.V.R. Beheer uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap The Circular Drinks Company, verkort TCDC, opgericht met zetel aan de Marie Popelinstraat in Lommel. Het gaat om een groothandel in dranken en foodproducten.
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Pelt - Verstrengde lockdown vanaf zondagnachtDe federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen geen papierophaling

Vrijdag 30 oktober 2020
Vanwege de coronamaatregelen wordt morgen het oud papier niet opgehaald in Neerpelt..

Allerheiligen op klokken

Vrijdag 30 oktober 2020
Pelt - Allerheiligen op klokkenZoomOp Allerheiligen en Allerzielen herdenken we de doden en daarom speelt de beiaard morgen een ingetogen repertoire. Er weerklinkt muziek die herinneringen oproept; liedjes over geborgenheid, vriendschap, afscheid, verlangen… Op deze manier wil beiaardier Jan Verheyen in het bijzonder de peters en meters en vrienden van de beiaard herdenken die sinds de inhuldiging in 2015 zijn heengegaan.
Op het programma: 'Adagio in G mineur' van Albinoni, 'Tears in heaven' van Eric Clapton, 'De Steen' van Bram Vermeulen, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘Leave a light on’ van Marble sounds, ‘When I’m laid in earth’ van Purcell, ‘De Roos’ van Ann Christy… Morgen vanaf 11 uur te horen tijdens de zaterdagmarkt.

De parasol voor de kabouters

Vrijdag 30 oktober 2020
Pelt - De parasol voor de kaboutersZoomGisteren gezien in het Hènt: grote parasolzwammen. Daaronder gaan kabouters schuilen als het regent. 

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Pelt - Het leven anno 2020Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Teutenbosloopcriterium coronaproof

Donderdag 29 oktober 2020
In december start het Teutenbosloopcriterium. Deelnames worden dit jaar gespreid over een heel weekend, van vrijdag tot zondag. Bij elke loop is er een parcours van +/- 3 km bewegwijzerd. De start en aankomst kan je herkennen aan de blauwe vlag van Sport Vlaanderen. Deelname is gratis. Loop je het parcours binnen de aangegeven periode en maak je een foto bij de beachvlag? Zet deze dan op de Facebookpagina van het Teutenbosloopcriterium en maak kans op een waardebon van 25 euro bij Decathlon! Na elke bosloop (…) Het hele nieuwsbericht

IJzerpoeder als circulaire brandstof

Donderdag 29 oktober 2020
Grensgevallen
Onderzoekers en studententeam SOLID van de TU Eindhoven (TU/e) hebben vandaag in het Nederlandse Lieshout 's werelds eerste industriële installatie met ijzerpoeder als nieuwe circulaire brandstof gepresenteerd.  
Elektriciteitscentrales en warmte-intensieve industrieën zijn samen verantwoordelijk voor 40% van de globale CO2-uitstoot. Om onze klimaatdoelstellingen te halen moet dit getal teruggebracht worden tot nul. Tot op heden zijn er weinig CO2-vrije en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Immo Engelen-Hertroijs

Donderdag 29 oktober 2020
Laurentius Engelen en Petronella Hertroijs, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Immo Engelen-Hertroijs opgericht met zetel aan het Welpenbos. De vennootschap heeft een aanvangsvermogen van twee miljoen euro.

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Pelt - Extra fietsinvesteringen voor LimburgZoom
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Je kan een graf opzoeken

Donderdag 29 oktober 2020
Wie in Pelt naar het graf van een dierbare overledene wil zoeken, kan gebruik maken van een digitaal opzoeksysteem. Aan de ingang van de vier gemeentelijke begraafplaatsen kan je op het computerscherm het graf van een overledene terugvinden. Het systeem is ook raadpleegbaar via de gemeentelijke website. Bij de toegangspoort van elk van de gemeentelijke begraafplaatsen zijn een computer en een scherm geïnstalleerd. In het systeem kan je in een alfabetische lijst het graf van een (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Kenis overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Pelt - Mia Kenis overledenDinsdag is in WZC Sint-Jozef in Neerpelt de uit Hechtel afkomstige Mia Kenis overleden, de weduwe van Frans Vanderheyden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Rouwadres: fam. Van den Oetelaar-Vanderheyden, Parkoever 16, 3900 Overpelt.

Goedgemutst de herfst in wandelen

Donderdag 29 oktober 2020
Natuurgrenspark De Groote Heide heeft een nieuwe wandelkaart gemaakt. Daarop staan 678 kilometer aan prachtige (grensoverschrijdende!) wandelpaden uitgetekend. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds dit jaar worden die ook verbonden met 80 kilometer aan nieuwe verbindingen aan Belgische kant. Bovendien krijgt iedereen die een wandelkaart aankoopt er een gratis muts van De Groote Heide bij (zo lang de voorraad strekt). Een kaart kost 4,95 euro en kan gekocht worden bij de VVV van Hamont-Achel (in het Simonshuis in Achel), de vrijetijdsbalie in Pelt (Jeugdlaan 2, Palethe), de VVV van Valkenswaard (Markt 19) en de VVV van Cranendonck (Markt 22a Budel).

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Pelt - Nieuwe maatregelen starten om middernachtDe nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

René Potums overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Pelt - René Potums overledenIn Olmen is maandag René Potums overleden, de echtgenoot van Lisette Gielkens. Hij zou volgende maand 72 jaar worden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden, waarna zijn urne geplaatst wordt in het columbarium op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in funerarium Witters in Eksel.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Pelt - Hogere temperaturenEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Pelt - Nu de zwaarden nogZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Dent-Ax

Woensdag 28 oktober 2020
Axelle Sleurs uit Pelt heeft de besloten vennootschap Dent-Ax opgericht met zetel aan de Sellekaertsstraat in Overpelt. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van het beroep van tandarts.

Werkstraf voor vloggers

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Werkstraf voor vloggersDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee vloggers uit Pelt, die zich in februari 2019 hadden laten opsluiten bij tuincentrum Pelckmans in Lommel, veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De twee hadden verzet aangetekend tegen een eerder vonnis waarbij ze tot 10 maanden gevangenisstraf waren veroordeeld.  

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Nieuwe maatregelen tegen het virusDe Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht
De coronatochten van WSV De Dommeltrippers met vertrek aan de parking bij de Bosuil kunnen nog tot/met 11 november gewandeld worden, zo laat de wandelclub weten. Ook tijdens het herfstverlof kan men nog van deze mooie tochten van 6,2km of 9km genieten.

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Vanwege de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in Pelt is beslist om alle activiteiten van het sportaanbod te schrappen tot en met 8 november. Dat geldt ook voor het sportaanbod "Pelt in beweging". De verkoop van de lesperiode 2, die morgen zou plaatsvinden, is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bepaald.

Balthazar van de Ven overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Balthazar van de Ven overledenZondag is Balthazar van de Ven overleden, de weduwnaar van Liza Den Hond. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30u) bij Uitvaartcentrum Vandebosch.

Aanbesteding nieuwe ziekenwagens

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Aanbesteding nieuwe ziekenwagensZoomOp 12 november wordt de aankoop van zes ziekenwagens voor de Hulpverleningszone Noord-Limburg aanbesteed. Die nieuwe voertuigen gaan tussen 2021 en 2024 gefaseerd de huidige ziekenwagens vervangen in de vier brandweerposten, waar ze ook permanent vertrekkensklaar staan: twee ziekenwagens in post Lommel, één in post Pelt, twee in post Bree en één in post Leopoldsburg.
De nieuwe voertuigen zullen uitgerust zijn met de modernste technieken. Eén daarvan is een geautomatiseerd optreksysteem van de brancard, met het oog op de ergonomie van de hulpverleners.
Jaarlijks leggen alle ziekenwagens in de hulpverleningszone in totaal meer dan 200.000 km af. In 2019 waren ze goed voor 6558 interventies voor dringende geneeskundige hulpverlening in Noord-Limburg. (Archieffoto)

Gemeenteraad online te volgen

Maandag 26 oktober 2020
Wie de gemeenteraadszitting woensdagavond wil volgen, kan dat online doen. De zitting wordt gestreamd via de URL www.gemeentepelt.be/gemeenteraad. Ze begint om 20u.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Pelt - Zonnepanelen op 13.000 woningenZoomAcht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
Pelt - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee weken geen Zebracinema

Maandag 26 oktober 2020
Omwille van een stijging van het aantal coronabesmettingen en de vrees voor verdere verspreiding van het virus besliste de burgemeester om op het grondgebied van Pelt het socio-cultureel leven stil te leggen tot en met zondag 8 november. Voor Dommelhof betekent dit ondermeer dat de vertoning van de Zebracinema-films ‘System Crasher’ en ‘Eté ’85’ wordt geannuleerd. Bezoekers die al een ticket hebben gekocht, worden gecontacteerd en terugbetaald.

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Pelt - Winteruur in het recyclageparkVanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Pelt - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1BVandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Werk in het theater

Maandag 26 oktober 2020
Pelter Hükske
Pelt - Werk in het theaterZoomTonia heeft het als Italiaanse niet zo gemakkelijk om geschikt werk te vinden. Toch is ze er blijkbaar in geslaagd…
Vertel dit voort – als het kan in ons sappig dialect! En houd je gezond! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Pelt - Foto's van op de tatamiZoomBijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
Zoom
Pelt - Morgen overleg gouverneur-burgemeestersMorgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Morgen van 10 tot 13u vindt in CC Palethe de tentoonstelling plaats van foto's uit het fotoproject van OKAN Leefschool De Taalboom. Leerlingen van die school namen in september en oktober deel aan het fotoproject van Palethe en stellen hun foto's nu tentoon. Ook is er morgenochtend de bijhorende lezing van journalist Majd Kalifeh met als titel "Herboren: hier komt een nieuwe Belg".
Pelt - ERA Carl Tournier neemt ERA Wyers overZoomOp 1 oktober heeft ERA Carl Tournier uit Lommel het vastgoedkantoor ERA Wyers in Pelt overgenomen. Cynthia en Bart van ERA Wyers runnen dat kantoor al 15 jaar; ze zitten 20 jaar in het vak en willen het naar eigen zeggen wat rustiger aan gaan doen. Carl Tournier was juist bezig met het schrijven van een groeiverhaal zodat beide kantoren als vanzelf bij elkaar terecht kwamen. ERA Carl Tournier heeft nu kantoren in Lommel, Mol en Pelt. In deze laatste gemeente blijft het ERA-kantoor op de Leopoldlaan behouden. Op de foto Cynthia en Bart (rechts) samen met Carl Tournier en Mathias Rombouts van ERA Carl Tournier.

Rust in het Olmenstraatje

Zaterdag 24 oktober 2020
Pelt - Rust in het OlmenstraatjeZoomEr was vanavond zelfs geen vleermuis te zien... (Foto LVW)

Dak- en thuislozentelling

Zaterdag 24 oktober 2020
Volgende week vrijdag zetten verschillende organisaties en instanties in Limburg zich in om de aantallen dak- en thuislozen in onze provincie in kaart te brengen. “Iedereen telt mee” is een project van de Koning Boudewijnstichting, die LUCAS, KU Leuven en Universiteit Luik aanduidde om het onderzoek te voeren. In Limburg doen ze dit in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Lokaal Sociaal Beleid en het provinciebestuur.
Het project wil een zicht krijgen op de aantallen, maar ook op de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Lemmens overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Pelt - Jos Lemmens overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige en in Bocholt woonachtige Jos Lemmens overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Afhalen maar!

Zaterdag 24 oktober 2020
De horeca moet voorlopig jammer genoeg de deuren sluiten. Wil je toch culinair genieten of heb je simpelweg geen zin om te koken? Heel wat Peltse horecazaken helpen je graag verder en bieden lekkere afhaalgerechten aan. Op www.gemeentepelt.be/haalbijmij vind je een lijst van restaurants e.a. waar je al dat lekkers kan afhalen.

Komende nacht start de wintertijd

Zaterdag 24 oktober 2020
Pelt - Komende nacht start de wintertijdZoomKomende nacht schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd. Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!

Veel regen en wind

Zaterdag 24 oktober 2020
Weerbericht
Pelt - Veel regen en windEen omvangrijke en krachtige depressie nabij Schotland stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming zachte, maar gestoorde lucht naar onze streken. Vooral op zondag zorgt een actieve storing voor een hele tijd neerslag. Na het weekend blijft het wisselvallig met geregeld wat regen of buien, maar er komen ook enkele drogere dagen voor. Het wordt wel iets kouder. 
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een drupje regen of motregen te (…) Het hele nieuwsbericht

Bezoek de Exporoute van OORtreders

Vrijdag 23 oktober 2020
Pelt - Bezoek de Exporoute van OORtredersZoomHet OORtreders-festival gaat dan wel niet door, maar de Exporoute die rond dat festival werd uitgewerkt is wél toegankelijk, tot en met zondag 17u. Al wandelend of fietsend kunt u het werk van 12 internationale kunstenaars bekijken op 7 verschillende locaties midden in de Noord-Limburgse "Kanaalzone". De route is 13 km lang en duurt ongeveer 3 uur. Het vertrekpunt is Dommelhof, waar je reeds enkele installaties kan bezoeken. De hele route laat werk zien van AnneMarie Maes -  Marco Barotti - (…) Het hele nieuwsbericht

Eric De Witz overleden

Vrijdag 23 oktober 2020
Pelt - Eric De Witz overledenWoensdag is Eric De Witz overleden, de echtgenoot van Ingrid Verduyckt. Hij was 56 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Nieuwe vennootschap: Breevan

Vrijdag 23 oktober 2020
Patrick Vanhamel uit Pelt heeft de besloten vennootschap Breevan opgericht met zetel aan de Oude Brugstraat. Het gaat om een algemene bouwonderneming. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 5.000 euro.

Veroordeeld voor home invasion

Vrijdag 23 oktober 2020
Pelt - Veroordeeld voor home invasionEen Peltenaar (47) en een Hamontenaar (41) hebben respectievelijk 50 en 45 maanden celstraf gekregen voor een home invasion in Kleine-Brogel. De feiten dateren van 23 december toen de daders er de woning van Gerard Vandersanden en zijn echtgenote Anna Geerts binnenvielen. Ze bedreigden hen met een bijl en sloegen de man met een honkbalknuppel. Ze moesten de vlucht nemen zonder buit, nadat de man er in geslaagd was zijn karabijn te pakken en hen te bedreigen.
De 75-jarige vrouw overleed nog geen twee maanden later, volgens de familie ingevolge een posttraumatisch stresssyndroom, maar dat verband kon door onderzoek niet worden aangetoond.(PG)

Geen OORtreders, wel beiaardspel

Vrijdag 23 oktober 2020
Pelt - Geen OORtreders, wel beiaardspelZoomEr stonden dit weekend twee beiaardconcerten gepland tijdens het festival OORtreders van Musica, maar het festival werd op het laatste moment geannuleerd. Toch zal het nog een beetje doorklinken tijdens de zaterdagmarkt. Dan stond het concert “5 voor 12” geprogrammeerd, een muzikale oproep i.v.m de klimaatcrisis. Speciaal hiervoor hebben studenten van de KunstAcademie Noord-Limburg (KANL) composities voor beiaard geschreven. Die zouden uitgevoerd worden op de torenbeiaard, aangevuld met de (…) Het hele nieuwsbericht

Strenge maatregelen tegen corona

Vrijdag 23 oktober 2020
Pelt - Strenge maatregelen tegen coronaZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In Kockengen, een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, is vogelgriep uitgebroken. Het ministerie van landbouw heeft daarom over het hele land een ophokplicht voor pluimvee verordend. Het gaat om de zwaarste variant van vogelgriep, H5N8. .

Zizou Bergs verliest

Donderdag 22 oktober 2020
Op de European Open in Antwerpen heeft Peltenaar Zizou Bergs in drie sets verloren van Karen Khachanov, de nummer 17 van de wereld. Setstanden: 7-5, 4-6, 4-6.

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Pelt - Oproep om bloed te gevenZoomSinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Speeltuin De Bosuil gesloten

Donderdag 22 oktober 2020
Het bestuur van De Bosuil heeft beslist om speeltuin De Bosuil in Sint-Huibrechts-Lille te sluiten tot 8 november om daarmee te helpen de uitbraak van de coronabesmetting te onderdrukken.

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mia Peeten overleden

Donderdag 22 oktober 2020
Pelt - Mia Peeten overledenGisteren is Mia Peeten overleden, de weduwe van Thieu Loos. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (17.45 - 18.15u) in uitvaartcentrum Severens.

Nieuw: Voetbalreizen De Bemvoort

Donderdag 22 oktober 2020
Michael Vandersteen uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Voetbalreizen De Bemvoort opgericht met zetel aan de Jeugdlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met sportreizen, toerisme en vakanties.

Nieuw: Cafetaria De Bemvoort

Donderdag 22 oktober 2020
Michael Vandersteen heeft de besloten vennootschap Cafetaria De Bemvoort opgericht met zetel aan de Jeugdlaan. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 3.500 euro.

Nieuwe vennootschap: T&S Auto's

Donderdag 22 oktober 2020
Tom en Stanny Verdonck, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap T&S Auto's opgericht met zetel aan de Kloterstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het onderhoud en reparatie van motorvoertuigen en carosserieherstel.
Pelt - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditieZoomVrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht

Berbke Rabijns overleden

Woensdag 21 oktober 2020
Pelt - Berbke Rabijns overledenVandaag is Berbke Rabijns overleden, de weduwe van Thieu van de Kerkhof. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Een muzikale lezing

Woensdag 21 oktober 2020
Pelt - Een muzikale lezingZoomHet duo Elvis Peeters en mondharmonicavirtuoos Steven De Bruyn brachten gisteravond in Palethe een muzikale lezing met een bloedmooie soundtrack. Deze muzikale vertelling gaat over hun laatste boek ‘De Ommelanden’ en veel meer, met poëzie, vertellingen en songs in een mix van jazz, blues en woord. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Zege voor Zizou Bergs

Dinsdag 20 oktober 2020
In de eerste ronde van de European Open in Antwerpen heeft Peltenaar Zizou Bergs in twee sets de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas, het nummer 45 van de wereld, verslagen. In de tweede ronde speelt Bergs donderdag tegen de Rus Karen Khachanov, het nummer 17 in de wereld.

Inbraakpoging in Bakenhofweg

Dinsdag 20 oktober 2020
Pelt - Inbraakpoging in BakenhofwegDieven ondernamen een inbraakpoging in een woning aan de Bakenhofweg in Overpelt. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de feiten.

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Pelt - Weer wolvenwelp doodgeredenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zebracinema: 'For Sama'

Maandag 19 oktober 2020
Pelt - Zebracinema: 'For Sama'Zoom"For Sama" - Waad Al-Kateab & Edward Watts - Engeland, Syrië - 2019 - 96'
Een broodnodige injectie empathie die lang zal blijven nazinderen. Waad Al-Kateab wordt verliefd op een arts midden in het Syrische conflict. Vijf jaar lang legt ze hun bestaan vast op camera. Het alledaagse leven wordt afgewisseld met de gruwelen van de allesverwoestende oorlog.
Hoewel wat je te zien krijgt je tot op het bot raakt en je meermaals stompen in de maag geeft, is dit in de eerste plaats een film (…) Het hele nieuwsbericht

Wandeling door Kempen-Broek

Maandag 19 oktober 2020
Onder het thema "Beleef de stilte" organiseert het Regionaal Landschap Kempen en Maasland zondag een wandeling doorheen het Kempen-Broek. Het GrensPark Kempen~Broek is één van de weinige stiltegebieden in de dichtbebouwde lage landen. Op de ‘dag van de stilte’ wil men de wandelaar laten genieten van de rust en de uitgestrektheid die het Smeetshof te bieden heeft. Voeg daar nog de kleurenrijkdom van de herfst aan toe en je gaat helemaal zen naar huis. (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Pelt - Iedereen naar school!Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Ne gehielonthaawer

Maandag 19 oktober 2020
Pelter Hükske
Pelt - Ne gehielonthaawerZoomDe meester legt in de klas moeilijke woorden uit. Vandaag: wat is een geheelonthouder? Soej, op de laatste bank heeft een suggestie, maar Jefke wéét het. Hij weet zelfs meer dan de meester…
Vertel het voort – bel iemand op die in deze tijd alleen zit – maar als het kan in ons sappig Pelter dialect. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Aantal besmettingen blijft snel stijgenHet aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.
Pelt - De Ronde in 2020: thuisbeleving...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lisse Loos bekroond

Zaterdag 17 oktober 2020
Pelt - Lisse Loos bekroondZoomIllustratrice Lisse Loos (25) uit Pelt heeft liefst twee prijzen in de wacht gesleept in de Wanatoe-wedstrijd. Gisteravond werd bekend dat ze - ongetwijfeld door de vele stemmen van de Internetgazetlezers! - met haar vrolijke tekeningen de Publieksprijs én de Prijs van de Stad Hasselt had gewonnen. Door deze laatste prijs mag Lisse (foto) in samenwerking met de stad Hasselt het straatbeeld in de Limburgse hoofdstad opfleuren met tekeningen van haar hand. Gefeliciteerd, Lisse!

Rozen verwelken...

Zaterdag 17 oktober 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Rozen verwelken......en schepen vergaan, maar onze vriendschap blijft eeuwig bestaan… Ik las deze gevleugelde woorden vorige week in een boekje dat me trots getoond werd door het dochtertje van kennissen. ‘Poezie’ heette dat boekje, zei ze. En alle vriendinnetjes van de klas hadden er hun diepste zielenroerselen al in geuit. Mijn opmerking dat ‘poëzie’ echt wel die twee puntjes op de e nodig had, weigerde ze te geloven. Een o, gevolgd door een e, moest uitgesproken worden als de oe van koe. Of (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nieuwe maatregelen tegen coronavirusOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Pelt - Weer meer corona-opnamesZoomEn Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)

André Voets overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Pelt - André Voets overledenIn Hechtel-Eksel is gisteren de uit Overpelt afkomstige André Voets overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.  

Wilhelmina Tasset overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Pelt - Wilhelmina Tasset overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Wilhelmina Tasset overleden, de weduwe van Frans Cuypers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Pelt - Giro kampt met coronavreesZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Ook handbal ligt stil

Donderdag 15 oktober 2020
Als de coronacrisis het toelaat worden de seniorenhandbalcompetities hervat in januari 2021. De BENE-League zal tot en met 15 november geen wedstrijden organiseren

Nieuwe vennootschap: Pro Immo Pelt

Donderdag 15 oktober 2020
Michael Eerdekens uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Pro Immo Pelt opgericht met zetel aan de Hanegreefstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen.

Hoefsmederij en aannemer failliet

Donderdag 15 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft hoefsmederij De Wilde en aannemer Gigi, beiden uit Pelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot en met 14 november ingediend worden.

'Blijf coronamaatregelen volgen'

Donderdag 15 oktober 2020
Pelt - 'Blijf coronamaatregelen volgen'De Eerstelijnszone Noord-Limburg vraagt om de coronamaatregelen te blijven volgen Alle coronacijfers in ons land nemen immers nog steeds toe. Tussen 4 en 10 oktober werden elke dag meer dan 5.000 nieuwe besmettingen bevestigd. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven toenemen. Tot enkele weken geleden raakten vooral jongeren besmet, maar intussen stijgt het aantal besmettingen sterk bij alle leeftijden, waaronder ook opnieuw bij kwetsbare burgers.<br /> (…) Het hele nieuwsbericht

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Pelt - Fris voor de tijd van het jaarTussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: VT Technics

Woensdag 14 oktober 2020
Gunther Vandebroek en Frederik Theunissen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap VT Technics opgericht met zetel aan de Sint-Antoniusweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ventilatie-, airco- en elektriciteitswerken.

Zondag de Ronde van Vlaanderen...

Woensdag 14 oktober 2020
Pelt - Zondag de Ronde van Vlaanderen...Zoom...zonder publiek op hellingen of langs kasseistroken. (Cartoon: Fobie)

Aantal besmettingen verdubbeld

Woensdag 14 oktober 2020
Pelt - Aantal besmettingen verdubbeldHet aantal besmettingen door het coronavirus in onze provincie is op een week tijd verdubbeld. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 122 nieuwe besmettingen vastgesteld (14 meer dan eergisteren), in Lommel 60 (+13), in Houthalen-Helchteren 49 (+9), in Tongeren 35 (-), in Pelt 46 (+16), in Leopoldsburg 34 (+5), in Hamont-Achel 36 (+7), in Oudsbergen 28 (+1), in Bocholt 21 (-), in Peer 16 (+3) en in Hechtel-Eksel 14 (+2).

Inbraakpoging in Wildlaan

Woensdag 14 oktober 2020
Pelt - Inbraakpoging in WildlaanOnbekenden poogden een inbraak te plegen in de Wildlaan. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Nog drie wolvenwelpen in leven

Woensdag 14 oktober 2020
Pelt - Nog drie wolvenwelpen in levenZoomUit een analyse van nieuwe videobeelden van de dagen vòòr de dood van een van de wolvenwelpen op 9 oktober - het dier werd 's nachts in hechtel-Eksel doodgereden - blijkt dat ze tot dan toch nog met 4 waren. Er blijven nu dus nog 3 welpen over.
Op 16 september verspreidde INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, beelden van drie spelende wolvenwelpen. Sinds half juli waren er telkens slechts drie welpen samen op beeld. De boswachters en onderzoekers kregen ook (…) Het hele nieuwsbericht

Samen sterk tegen armoede

Woensdag 14 oktober 2020
Pelt - Samen sterk tegen armoedeZoomIn het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede op zaterdag 17 oktober bundelen de Limburgse verenigingen hun krachten. Dit jaar draait de campagne rond een waardig inkomen voor iedereen en uitsluiting moet de wereld uit. Helaas blijft ook vandaag armoede iets waar je niets voor terugkrijgt. Beringen is de gaststad van de activiteiten dit jaar maar door corona is er er een alternatief onlineprogramma uitgewerkt. De dag zal daarom gecentraliseerd worden bij Radio Benelux; het lokale (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Bergs overleden

Woensdag 14 oktober 2020
Pelt - Jaak Bergs overledenIn WZC Gerkenberg in Bree is gisteren de uit Overpelt afkomstige Jaak Bergs overleden, de weduwnaar van de in 2005 overleden Mia Nouwen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Scholenveldloop op Grote Heide

Dinsdag 13 oktober 2020
Pelt - Scholenveldloop op Grote HeideZoomVorige week was er een scholenveldloop van de basisschool in Neerpelt-Centrum, vandaag gebeurde dat op Grote Heide waar leerlingen van basisschool De Regenboog zich rond het voetbalveld van Sporting Grote Heide de ziel uit het lijf liepen. Leon Alders maakte deze en andere foto's.

Voorlopig geen amateurvoetbal meer

Dinsdag 13 oktober 2020
Pelt - Voorlopig geen amateurvoetbal meerDe competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig stilgelegd. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist omdat het met de huidige maatregelen onmogelijk is om veilig wedstrijden te organiseren. Het gaat om de competities van 2e nationale tot en met 4e provinciale en het recreatieve voetbal. Naast het profvoetbal (1A en 1B) kan alleen 1ste nationale (de hoogste amateurreeks met THES en Patro Eisden) nog spelen. Ook jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen, als ze in de eigen regio plaatsvinden.
Pelt - Twee jaar voor stalking en belagingTwee jaar cel en een boete van 1.200 euro: dat is de straf die een twintiger uit Lommel kreeg voor het stalken en belagen van zijn Peltse vriendin. Een twintiger uit Pelt die zich aan één feit van belaging schuldig maakte werd tot vier maanden cel veroordeeld.(PG)

Ondertussen, in Noord-Frankrijk...

Dinsdag 13 oktober 2020
Pelt - Ondertussen, in Noord-Frankrijk...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Pelt - 'Bored to death' door Judith ClijstersZoomDankzij een samenwerking tussen vzw Passerelle, C-Takt en Kunstacademie Noord-Limburg konden leerlingen dans van de Kunstacademie deelnemen aan unieke workshops hedendaagse dans. Gastdocenten waren Sarah Leenders en Judith Clijsters. 's Avonds stond er dan ook nog eens de intieme dansvoorstelling 'Bored to Death' door Judith Clijsters (foto) op het programma, waarbij enkele dansleerlingen mochten meedansen in deze inspirerende creatie. (Foto Hennie Heeren)

Expo 'In an early alpha stage'

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Expo 'In an early alpha stage'ZoomGistervoormiddag werd in CC Palethe de expo “In an early alpha stage” geopend. De tentoonstelling staat in het kader van OORtreders en is een samenwerking tussen de werkgroep "Off, Off, Off", de gemeente Pelt, CC Palethe, Bibliotheek Pelt, C-TAKT en Musica, Impulscentrum voor muziek. Tot 21 december kan men de expo bezoeken in CC Palethe, Bibliotheek Neerpelt en Atelier Lukas Pellens. Schepen van cultuur Niels Valkenborgh gaf een toelichting bij de kunstenaars en Dan Holsbeek (…) Het hele nieuwsbericht

Ontbijt aan huis voor leden Samana

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Ontbijt aan huis voor leden SamanaZoomVanwege de coronamaatregelen kon afgelopen weekend het feest van Samana naar aanleiding van de nationale ziekendag niet doorgaan. Maar daar had de vereniging iets op gevonden: de leden werden met een ontbijtpakket verrast! (Paul Verheyen)

Een kalender van de vliegbasis

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Een kalender van de vliegbasisZoomDe militairen van de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben een - mooie - kalender samengesteld met foto's van modellen die op de basis werken. Titel van de kalender: "Kings, Wings, Queens & F-16's". Ze verkopen die kalenders om met de opbrengst goede doelen te kunnen steunen, zoals de MS-Liga Vlaanderen en de vzw Boemerang. Die inkomsten bleven door de coronacrisis achterwege, en dus hebben ze daar op de vliegbasis een andere oplossing gevonden. Een kalender kost in voorverkoop 18,5 euro en kan besteld worden via de webshop van de basis.

Kwaliteit fietspaden in kaart

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Kwaliteit fietspaden in kaartZoomHet provinciebestuur start met een audit van haar functionele fietspaden. Dat zijn fietspaden die gebruikt worden voor functionele verplaatsingen naar het werk, of naar de winkel, bijvoorbeeld. Op basis van de verzamelde gegevens kan men het fietsbeleid beter afstemmen op de noden op het terrein en de behoeften van de fietser. Limburg telt zo’n 2.000 km aan functionele fietspaden. De provincie beheert dat netwerk in overleg met Vlaanderen en in samenwerking met de lokale besturen. Zo keert het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal besmettingen stijgt fors

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Aantal besmettingen stijgt forsHet aantal besmettingen door het coronavirus schiet in onze provincie omhoog. In Beringen werden de afgelopen twee weken 108 besmettingen vastgesteld, in Lommel 47, in Houthalen-Helchteren 40, in Tongeren 35, in Pelt 30, in Leopoldsburg en Hamont-Achel 29, in Oudsbergen 27, in Bocholt 21, in Peer 13 en in Hechtel-Eksel 12. Met uitzondering van de laatste twee gemeenten geldt volgens Sciensano nu voor alle gemeenten code rood. (Lees ook "We zitten in de tweede golf")
Pelt - Mariaziekenhuis: automatische poortjesZoomVanaf dinsdag 20 oktober moeten alle patiënten en bezoekers, die in het Mariaziekenhuis moeten zijn, een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen via poortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis. Op bijgaande video wordt alles nog eens uitgelegd.

Exhibitionist betrapt

Maandag 12 oktober 2020
Aan het kanaal in Grote Heide heeft een vrouw een exhibitionist betrapt. De man, die zich met een fiets verplaatste, reed weg in de richting van Lommel.

Bevraging over mobiliteitsnetwerk

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Bevraging over mobiliteitsnetwerkZoomAlle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen,... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg kan waardevolle informatie geven.
In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar er wordt ook (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor zaalsporten

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Code oranje voor zaalsportenVanaf woensdag schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat zaalsporten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. 
Er kunnen vanaf woensdag bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Spreekuur 'Energievergelijking'

Maandag 12 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Op 26 oktober - vandaag over twee weken - organiseert het gemeentebestuur een spreekuur energievergelijking. Een energieadviseur van Energiehuis Limburg vergelijkt dan met u de meest voordelige energiecontracten op maat van uw verbruik en gezinssamenstelling. Er wordt bekeken of een overschakeling naar een ander contract mogelijk is en indien gewenst wordt u geholpen met de overschakeling. Het advies van Energiehuis Limburg is objectief en geheel vrijblijvend.
Het spreekuur vindt tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Il Traditore'

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Zebracinema: 'Il Traditore'Zoom"Il Traditore" - Marco Bellocchio - Italië - 2019 - 151'
"Il traditore" (De verrader) is gebaseerd op het leven van maffioso Tommaso Buscetta, die in de film vertolkt wordt Pierfrancesco Favino. Italiaans grootmeester Marco Bellocchio (La condanna, Vincere) brengt niet alleen een sensationeel stukje van zijn vaderlandse misdaadgeschiedenis tot leven, maar schetst ook een fascinerend portret van de persoon achter de befaamde ‘verrader’: van zijn jeugd als ambitieus boefje tot de oude crimineel die in Amerika leeft onder getuigenbescherming.
Morgen om 20.15u in Dommelhof (online reserveren!)

Rode Duivels verliezen koppositie

Maandag 12 oktober 2020
Pelt - Rode Duivels verliezen koppositieZoomIn de Nations League zijn de Rode Duivels hun leidersplaats kwijt, na hun verlies van gisteren. (Cartoon: Fobie)

Virtuele infomarkt over Noord-Zuid

Maandag 12 oktober 2020
Tot en met zondag 18 oktober organiseren De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een virtuele infomarkt over het complex project Noord-Zuidverbinding Limburg. De resultaten van de eerste fase van het geïntegreerd onderzoek komen aan bod, alsook de verfijning van de alternatieven.
In het voorjaar stelde De Werkvennootschap zeven alternatieven voor om de Noord-Zuidverbinding te verbeteren. Tijdens een reizende infomarkt kon je je mening kenbaar maken. De zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Inburgering

Maandag 12 oktober 2020
Pelter Hükske
Pelt - InburgeringZoomBelg worden – het is voor velen een droom. Maar het is dikwijls niet zo gemakkelijk. Luister maar eens…
Vertel het voort – maar dan in het sappig dialect van Pelt. En houd je intussen gezond! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

Nieuw: Merino-Cordoba Francisco

Zondag 11 oktober 2020
Francisco Merino-Cordoba heeft de gelijknamige onderneming opgericht met zetel in de Willem II-straat. Ze is gespecialiseerd in tuinaanleg en -onderhoud.

Dameshandbal: verlies voor DCHO

Zondag 11 oktober 2020
In het dameshandbal hebben de meisjes van DHCO gisteren met 26-23 verloren van KTSV Eupen.

We zitten in de tweede golf

Zondag 11 oktober 2020
Commentaar
Pelt - We zitten in de tweede golfHet gaat weer de verkeerde kant uit met het coronavirus: in de voorbije 14 dagen geraakten er in Pelt 26 inwoners besmet, in Lommel 44, in Hamont-Achel 23, in Bocholt 19, in Leopoldsburg en Oudsbergen telkens 27. Die gemeenten zijn nu in de zg rode zone beland, waar bijkomende maatregelen zich opdringen. En nog altijd zijn er mensen die zeggen dat het allemaal zo erg niet is, dat het overroepen wordt, dat het maar om "een griepje" gaat en dat (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... de Ardennen

Zondag 11 oktober 2020
Pelt - Met de groeten uit... de ArdennenZoomIn de Ardennen kon Stefan Cruysberghs een wasbeer fotograferen. De kleine beertjes met Zorro-masker en geringde staart zien er schattig en aaibaar uit, maar dat zijn ze niet. De wasbeer is een invasieve exoot die tijdens WOII in Duitsland geïntroduceerd werd en zich nadien naar de buurlanden verspreid heeft. Waarschijnlijk zitten er al meer dan duizend in de Belgische Ardennen. En af en toe duikt er zelfs eentje op in Vlaanderen. Wasberen zijn vooral 's nachts actief en worden daardoor (…) Het hele nieuwsbericht
In het volleybal (Eerste Promo Mannen) heeft VC Pelt A gewonnen van Achel B. Uitslag: 2-3.

16 Nationale titels voor NWC

Zondag 11 oktober 2020
Pelt - 16 Nationale titels voor NWCAfgelopen weekeinde werd bij strikte coronamaatregelen in Harelbeke-Stasegem op het kanaal Bossuit-Kortrijk het Belgisch kampioenschap kajak over de lange baan gevaren. Er werd in K1, K2 en K4 gevaren over 1000 meter voor pupillen, over 2000 meter voor miniemen en kadetten en over 5000 meter voor alle andere categorieën. De Neerpeltse Watersportclub vaardigde 37 vaarders af op dit BK en kwam met 16 nationale titels terug naar huis. De andere titels werden behaald door Zwevegem (11), Geel (8), Mechelen (5) en Kortrijk (1). NWC-ers Hermien Peters bij de dames senioren, Ann Vlassak bij de dames junioren, Artuur Peters bij de heren senioren en Erwin Smids bij de heren veteranen II konden de titels in zowel de K1, K2 als in K4 behalen op dit BK.

Herkol - Bree-Beek 2-2

Zondag 11 oktober 2020
Pelt - Herkol - Bree-Beek 2-2Herkol is vanmiddag thuis tegen Bree-Beek niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De ruststand was 2-0, na doelpunten van Wietse Baerts en Sander Plessers. Sparta Lille verloor met 0-2 van Verbroedering Lommel. Lindelhoeven VV klopte Paal-Tervant A met 1-0, na een mooie volley van Stef Vanbuel. Een oververdiende zege waardoor LHVV aan de leiding blijft.

De visie van Fobie

Zondag 11 oktober 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Henri Bekaert overleden

Zondag 11 oktober 2020
Pelt - Henri Bekaert overledenGisteren is Henri Bekaert overleden, de uit Hamont afkomstige weduwnaar van Anny Veraa. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvonden in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Harry Deeben overleden

Zondag 11 oktober 2020
Pelt - Harry Deeben overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Harry Deeben overleden, de echtgenoot van Ria van Hoof. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering heeft vrijdag om 12u plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Obstakelrun in Corneliusschool

Zaterdag 10 oktober 2020
Pelt - Obstakelrun in CorneliusschoolZoomGisternamiddag organiseerden de turnleerkrachten van de Corneliusschool de eerste obstakelrun. Het werd een waardige vervanger van de stratenloop die om de gekende reden niet kon doorgaan. Per leerjaar liepen de kinderen enkele rondjes van een parcours vol obstakels. Men moest trappen beklimmen, over hindernissen springen, onder tafels kruipen en er moest zelfs onder een camouflagenet (die knieën!) geslopen worden. Terwijl er één leerjaar aan het lopen was riepen de andere leerlingen hun kelen schor om te supporteren.

Kadijk wint van Houthalen

Zaterdag 10 oktober 2020
Pelt - Kadijk wint van HouthalenKadijk heeft vanavond Houthalen VV verslagen met 3-0. Flamur Llapashtica scoorde een hattrick. Sporting Grote Heide speelde 2-2 gelijk bij Park Houthalen.

Dames Esperanza winnen bij Bokrijk

Zaterdag 10 oktober 2020
Pelt - Dames Esperanza winnen bij BokrijkDe dames van Esperanza Pelt zijn vanmiddag gaan winnen bij Bokrijk Sport: 1-2. Het is hun derde uitoverwinning. De twee doelpunten werden gescoord door Emily Dirx.

Naar een 'rode' zone in Nederland?

Zaterdag 10 oktober 2020
Pelt - Naar een 'rode' zone in Nederland?De jongste stand van zaken rond verplaatsingen naar een rode zone in Nederland:
- Je kan zonder beperkingen naar een rode zone in Nederland reizen.
- Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en ook in Nederland de zes gouden regels te volgen.
- Reizen vanuit rode zone in Nederland naar België: als je minder dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, kan je terugreizen naar België zonder verplichtingen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, moet je een Passenger Locator Form invullen, bij thuiskomst in quarantaine gaan en na 5 dagen een test laten afnemen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was voor een essentiële verplaatsing (werk, studie, familie,…) of voor een verblijf om dwingende redenen, ben je niet verplicht in quarantaine te gaan. 

'De weg van de winden' in Dommelhof

Zaterdag 10 oktober 2020
Het optreden van Matthieu Saglio Quartet met ‘El camino de los vientos’ (de weg van de winden) gaat vanavond door in Dommelhof, niet in Palethe, zoals aanvankelijk verkeerd in de kalender was aangekondigd.

A400M Atlas maakte 'welcome flight'

Zaterdag 10 oktober 2020
Pelt - A400M Atlas maakte 'welcome flight'ZoomHet nieuwe militaire vrachtvliegtuig A400M Atlas werd gisteren gespot boven een deel van Limburg. Het maakte een 'welcome flight' doorheen het groothertogdom Luxemburg en België. Dit is het eerste van acht toestellen voor strategische en tactische luchttransport die Melsbroek als thuisbasis zullen krijgen. De A400M, die door Airbus wordt gebouwd, is groter, sneller en heeft een groter vliegbereik dan de huidige C-130's. Het toestel haalt een snelheid van maar liefst 780 km per uur en vliegt op een hoogte van 9.000 meter. Afhankelijk van de lading kan het 4.500 km tot 6.500 km ver vliegen. Het gaat hier om een samenwerking tussen het Belgisch en Luxemburgs leger. (Foto Stephan Volders)
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
Zoom

Twee herfstwandelingen

Zaterdag 10 oktober 2020
- De eerste coronawandeling van de Dommeltrippers viel duidelijk in de smaak van vele wandelaars. Daarom herhaling van dit initiatief. Gedurende drie weken (van 11 tot en met 31 oktober) kan iedereen weer genieten van een tweede coronawandeling. Start: Parking De Bosuil, Bosuilstraat 3910 Sint Huibrechts-Lille (Pelt). Er zijn 2 aparte en gevarieerde wandellussen van 6,3 km (+/- 80 % rustige verharde wegen) en 9 km (+/- 85 % onverharde veldwegen en bospaden). Pancartes met de routes van de twee tochten (…) Het hele nieuwsbericht

Koude periode

Zaterdag 10 oktober 2020
Weerbericht
Pelt - Koude periodeEen depressiekern over de Scandinavische landen stuurt in een koude noordwestelijke luchtstroming onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. Ook na het weekend staan er nog regen en buien op het programma, maar in de tweede helft van volgende week zijn er ook af en toe droge dagen en stilaan wordt het iets zachter.
Vandaag kan de zon even flink tevoorschijn komen in de ochtend. Later nemen de wolken alweer toe vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Jonge wolf aangereden

Vrijdag 9 oktober 2020
Pelt - Jonge wolf aangeredenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Michel Hoeben overleden

Vrijdag 9 oktober 2020
Pelt - Michel Hoeben overledenGisteren is Michel Hoeben overleden, de echtgenoot van Cecile Evens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Wielerclub stopt voor dit seizoen

Vrijdag 9 oktober 2020
Pelt - Wielerclub stopt voor dit seizoenZoomWTC Allemaal op de fiets heeft een punt gezet achter het fietsseizoen 2020. Dit zowel voor de zondag- als de woensdagritten. "Het steeds stijgende aantal coronabesmettingen en de verscherpte maatregelen hebben ons dit besluit doen nemen," zegt Dominique Vandormael. "We willen de gezondheid van onze leden niet in gevaar brengen. Dat maakt dat ook het jaarlijkse clubfeest niet zal doorgaan. Om de traditie in ere te houden zullen we enkele leden en verdienstelijke leden wel een aandenken aanbieden. We hadden ons het 45ste seizoen wel enigzins anders voorgesteld..." 

'I can see clearly now...'

Vrijdag 9 oktober 2020
Pelt - 'I can see clearly now...'ZoomDeze week is Johny Nash overleden. Zijn grootste hit - “I can see clearly now” - zal daarom morgen in beiaardversie over het dorp van Neerpelt weergalmen. Hij werd dankzij deze hit ook een ster in Jamaica en mocht daarom als eerste niet-Jamaicaanse artiest reggaemuziek opnemen. Hierdoor heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de verspreiding van de reggae. Dus hoort u ook enkele reggaehits.
In het weekend van 23-25 oktober is er weer het festival Oortreders van Musica. Ook (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Wedstrijd Esperanza - Zwarte Leeuw uitgesteldZaterdagavond zou Esperanza Pelt thuis spelen tegen Zwarte Leeuw. Maar nu is er corona vastgesteld bij minstens een speler van Zwarte Leeuw. Uit voorzorg is de hele ploeg in quarantaine gezet. Daarom wordt de wedstrijd van zaterdag uitgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Oud ziekenhuis Lommel wordt afgebrokenZoomMaandag starten de afbraakwerken aan het oude ziekenhuis en het nog bestaande kloostergebouw (foto) in Lommel. Voorlopig zijn het voorbereidende werken, aangezien de nog aanwezige zusters pas begin 2021 Lommel zullen verlaten voor hun nieuwe verblijf in Hasselt. Na hun vertrek zullen de gebouwen effectief verdwijnen. 
"De afbraak van het oude ziekenhuis laat verschillende emoties bovendrijven. Er wordt afscheid genomen van een periode waarin gezondheidszorg in een klein (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 'Onder de radar': verhalen uit WO IIZoomHet provinciebestuur lanceert vandaag het nieuwe participatieve project 'Onder de Radar', waarbij op zoek wordt gegaan naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. “Dat ook onze provincie heel wat meegemaakt heeft in WO II hoeft geen betoog. Maar we zijn ons minder bewust van de sporen die de oorlog heeft achtergelaten: fysieke littekens in het landschap, maar ook verhalen in de hoofden van wie erbij was. Samen vormen ze een deel van onze geschiedenis die we in gedachten en in ere moeten (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Eerdekens overleden

Vrijdag 9 oktober 2020
Pelt - Theo Eerdekens overledenGisteren is Theo Eerdekens overleden, de echtgenoot van Mariette Kerkhofs. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij uitvaartzorg Severens.
Pelt - Veel coronabesmettingen in het BrusselseZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel

Vrijdag 9 oktober 2020
Pelt - Wolf doodgereden in Hechtel-EkselZoom
Afgelopen nacht is een wolf doodgereden op de Noord-Zuid ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het dode dier werd gezien door een passerende vrachtwagenchauffeur, die alarm sloeg. Volgens Jan Loos, van Welkom Wolf, gaat het vermoedelijk om een van de welpen van Noëlla en August. Welkom Wolf wil dat er veilige oversteekplaatsen voor de wolven komen. 
Het Natuurhulpcentrum is het kadaver komen ophalen. (Foto NHC)

Nieuwe trainer bij Herkol

Donderdag 8 oktober 2020
Pelt - Nieuwe trainer bij HerkolHerkol heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op Patrick Creemers. Hij gaat dinsdag aan de slag.

Stef Bos in Palethe

Donderdag 8 oktober 2020
Pelt - Stef Bos in PaletheZoomVanavond was Stef Bos te gast in de Zinnezaal van Palethe. Hij bracht een intieme voorstelling met een bloemlezing van 2020. Met enkel de piano als begeleiding werd het een avond om onderuit te zakken. Weer een fijne organisatie van Palethe! En voor de aandachtige kijker: Stef Bos kent ook het logo van Pelt... (Sonja Sleurs) UPDATE Ook Albert Loos ging er foto's maken, die vindt u hier.

Morgen staking bij De Lijn

Donderdag 8 oktober 2020
Pelt - Morgen staking bij De LijnDe drie vakbonden houden morgen een 24 urenstaking bij De Lijn. Ze protesteren tegen de privatisering van activiteiten, zoals de belbuscentrale en het leerlingenvervoer, en het afstoten van personeel. De bonden vragen garanties voor de werkzekerheid van de betrokken personeelsleden.
Het is op dit moment nog afwachten wat de impact gaat zijn van de staking. De meest recente informatie over de dienstregeling van jouw bus op 9 oktober kan je terugvinden op de site van De Lijn.
Nils Sleurs uit Pelt heeft de besloten vennootschap Dokter Nils Sleurs opgericht met zetel aan de Bosvlinderstraat. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde.

Ook naar 'Pano' gekeken?

Donderdag 8 oktober 2020
Pelt - Ook naar 'Pano' gekeken?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Robert Ooms overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Pelt - Robert Ooms overledenDinsdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Pelt woonachtige Robert Ooms overleden, de weduwnaar van Madeleine Verschakelen. Hij was  92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters inEksel.

De zwartedoos is er klaar voor

Woensdag 7 oktober 2020
Pelt - De zwartedoos is er klaar voorZoomHet nieuwe culturele seizoen komt er aan en de zwartedoos is er helemaal klaar voor, zegt Robert Kinable. Door de lockdown werd het vorige seizoen vervroegd afgesloten. Hierbij sneuvelden het concert van Dayna Kurtz en het verrassingsfeestconcert dat het 15de seizoen moest afsluiten. Als de omstandigheden het toelaten wordt het feestconcert hopelijk opnieuw geprogrammeerd.
Ondertussen zijn de coronamaatregelen voor de culturele sector deels versoepeld en kan het nieuwe seizoen coronaveilig starten. (…) Het hele nieuwsbericht

Ook Nederlands-Limburg kleurt rood

Woensdag 7 oktober 2020
Grensgevallen
Na Noord-Brabant kleurt ook Nederlands-Limburg rood. Dat betekent dat Buitenlandse Zaken reizen naar die provincie(s) sterk afraadt en dat u, na een verblijf van twee dagen daar, bij uw terugkeer verplicht een covid-test moet ondergaan en in quarantaine moet gaan.

Een heldere persconferentie

Woensdag 7 oktober 2020
Pelt - Een heldere persconferentieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Lichte straf voor strafexpeditie

Dinsdag 6 oktober 2020
Pelt - Lichte straf voor strafexpeditieDrie mannen uit Lommel en Pelt zijn er bij de strafrechter in Hasselt met een eenvoudige schuldigverklaring van afgekomen voor een strafexpeditie tegen een man uit Heusden-Zolder. De man zou zich onterecht hebben uitgegeven voor een Hells Angel. Daarop haalden ze hem thuis op en brachten hem naar het clublokaal van de Hells Angels in Lanaken. Daar kreeg hij slaag. Het parket had voor elk 20 maanden cel gevorderd. Daar is de rechter niet op ingegaan, hij achtte hen enkel schuldig aan opzettelijke slagen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Dokter Wilms

Dinsdag 6 oktober 2020
Jonas Wilms uit Pelt heeft de besloten vennootschap Dokter Jonas Wilms opgericht met zetel aan de Nieuwe Markt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde.

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 6 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Flitsmarathon morgenFederale politie, lokale politie en wegpolitie starten morgenvroeg om 6u met een flitsmarathon tegen automobilisten die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Het is de bedoeling dat die actie 24 uur duurt.

Maria Van Broekhoven overleden

Dinsdag 6 oktober 2020
Pelt - Maria Van Broekhoven overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Maria Van Broekhoven overleden, de weduwe van Thieu Boonen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Coronamaatregelen verstrengd

Dinsdag 6 oktober 2020
Pelt - Coronamaatregelen verstrengdVanaf vrijdag worden de coronamaatregelen weer verstrengd. Dat is noodzakelijk omdat het aantal besmettingen weer de pan uitswingt. De maatregelen houden het volgende in:
- Het aantal toegelaten dichte contacten wordt verlaagd naar maximum 3 personen;
- Privébijeenkomsten thuis of in buitenlucht zijn beperkt tot maximaal 4 mensen bovenop je gezin;
- Cafés zullen nog maar tot 23 uur open zijn. Op café gaan mag maar met 4 personen per tafel. Restaurants blijven buiten schot.
- Thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.

Esperanza-spelertje besmet

Dinsdag 6 oktober 2020
Pelt - Esperanza-spelertje besmet"KFC Esperanza Pelt laat gedurende een week drie jeugdploegen niet spelen nadat een speler bij de U12 positief testte op corona." Dat meldt de club op Facebook. De ouders van de spelers zijn via een brief geïnrformeerd.
Pelt - Handbal: wedstrijd BENE-league uitgesteld"Door een quratainesituatie binnen het team van Hurry Up" is de eerste wedstrijd van de BENE-league uitgesteld. Sporting Pelt zou zaterdag thuis tegen Hurry Up uitkomen, dus die wedstrijd gaat niet door.

Een auto uit afval

Dinsdag 6 oktober 2020
Grensgevallen
Pelt - Een auto uit afvalZoomDonderdag presenteert het studententeam TU/ecomotive van de TU Eindhoven een auto die vrijwel volledig uit afval bestaat. Het resultaat is Luca, een sportief uitziende, elektrische auto met als basis een onderstel van vlas en gerecycled plastic, waarvan een groot deel zelfs is opgevist uit de oceaan. Ook de carrosserie, de lak, ruiten en interieur zijn uit gerecyclede materialen opgebouwd van onder meer PET-flessen, het harde plastic ABS en huishoudelijk afval.
Luca is een compacte auto met twee (…) Het hele nieuwsbericht

Lucien Plas overleden

Dinsdag 6 oktober 2020
Pelt - Lucien Plas overledenOp 2 oktober overleed Lucien Plas, bewoner van Sint-Oda. Hij was 75 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring. Rouwadres: familie Boonen, Graanstraat 7, 3930 Hamont-Achel.

'Halt2diabetes' in Pelt

Maandag 5 oktober 2020
De Vlaamse Overheid en de Diabetesliga lanceren samen met gemeente Pelt de campagne ‘Halt2diabetes’. Ze roepen alle 45-plussers op om een online vragenlijst in te vullen in verband met diabetes. Aan de hand van de antwoorden kom je te weten hoe hoog het risico is dat je diabetes hebt.
Eén op de twaalf Belgen heeft diabetes type 2. Bij diabetes is het bloedsuikergehalte chronisch te hoog. Dit vergroot de kans op een hartinfarct, een beroerte, nier- en oogproblemen,... (…) Het hele nieuwsbericht

Een mannelijk krabspinnetje

Maandag 5 oktober 2020
Vandaag gezien
Pelt - Een mannelijk krabspinnetjeZoomTrinette Paesen fotografeerde in haar tuin in het Lindel het mannetje van een krabspin. Meestal zijn het de vrouwtjes die je vaak ziet. De mannetjes vallen veel minder op omdat ze zo klein zijn. Krabspin

Vandaag gezien... in het Hageven

Maandag 5 oktober 2020
Vandaag gezien
Pelt - Vandaag gezien... in het HagevenZoomHet is herfst. In het Hageven zag Marcella Stappers vandaag herfsttijloos - ook wel naakte begijn genoemd - met daarop een Kleine vuurvlinder. Herfsttijloos bevat colchicine, dat een sterk vergif is in hoge dosis. De naam "naakte begijn" blijkt terug te brengen tot het feit dat tijdens de bloei de bladeren zijn afgestorven. De Duitse kruidkundige Bock vermeldde:"Sommigen noemen deze bloemen naakte hoeren, omdat zij zonder kleren oftewel zonder blad verschijnen".

Jacky Vaesen overleden

Maandag 5 oktober 2020
Pelt - Jacky Vaesen overledenZaterdag is Jacky Vaesen overleden, de echtgenoot van Marianne Verstraaten. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Franciscus Engelen overleden

Maandag 5 oktober 2020
Pelt - Franciscus Engelen overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Neerpelt woonachtige Franciscus Engelen overleden, de weduwnaar van Mia Bex. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zebracinema: 'Corpus Christi'

Maandag 5 oktober 2020
Pelt - Zebracinema: 'Corpus Christi'Zoom"Corpus Christi" - Jan Komasa - Polen - 2019 
Geïnspireerd door echte gebeurtenissen. Terwijl hij zijn straf voor een tweedegraads moord uitzit in een gesloten jeugdinstelling, ervaart Daniel een religieuze roeping maar door zijn criminele verleden zal hij nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij in een plattelandsdorp onterecht als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan om zich daadwerkelijk als hun nieuwe parochiepriester op te werpen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof (online reserveren!)
Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden waren er amper 5. De ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. 

Damesvoetbal: Kadijk klopt Lille

Maandag 5 oktober 2020
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 2-0 gewonnen van Lille. Marchal nam de twee doelpunten voor haar rekening. Aan de rust was de stand 0-0. In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Pelt met 2-4 verloren van Genk C. Aan de rust was de stand 2-3.

Soej hit stress

Maandag 5 oktober 2020
Pelter Hükske
Pelt - Soej hit stressZoomStress is een veel voorkomend verschijnsel, zeker nu in coronatijden. Maar hoe pak je stress best aan? Weer met een pil? De dokter suggereert Sooj een ander hulpmiddel. En of dat helpt!
Voort vertellen in dat sappig dialect van ons. En houd je gezond. Tot maandag! (Fons Tuyaerts)
Pelt - 'Floris and the Flames' in MaaseikZoomGisteravond trad de Peltse band "Floris and the Flames" op in CC Achter Olmen in Maaseik. Dat was een tijd geleden, want ook in het Maasland woedt corona. Maar "corona can't stop the music!" zegt Dries Peeten: "We kijken nu uit naar onze optredens in Oostenrijk eind deze maand. We gaan er twee optredens geven in concertzaal MuTh en een concert in het Italienisches Kulturinstitut. Hopelijk gooit corona geen roet in het eten..." Veel succes, Floris and the Flames!

Inbraak op Lommelsakker

Zondag 4 oktober 2020
Pelt - Inbraak op LommelsakkerOp Lommelsakker in Neerpelt is ingebroken in een werfcontainer. De daders gingen met materiaal aan de haal. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.

Kadijk SK verslaat V. Lommel

Zondag 4 oktober 2020
Pelt - Kadijk SK verslaat V. LommelKadijk SK heeft met 1-3 gewonnen op het veld van Verbroedering Lommel. Sparta Lille won met 2-4 van Lutlommel VV. Ook Sporting Grote Heide won: het versloeg Turkse FC met 1-0.

Stalen platen gestolen

Zondag 4 oktober 2020
Pelt - Stalen platen gestolenAan de Sparrenlaan hebben onbekenden twee platen uit cortenstaal van 2,3m lengte gestolen.

Nieuwe huisdierstickers

Zondag 4 oktober 2020
Pelt - Nieuwe huisdierstickersZoomVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lanceert op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts. De stickers worden weldra verdeeld via de gemeenten. Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak weten ze niet hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om dat de brandweer snel te laten weten.

Ondertussen, aan de Breugelweg...

Zaterdag 3 oktober 2020
Pelt - Ondertussen, aan de Breugelweg...ZoomDaar werd vandaag weer bier gebrouwen. Molder en Coöp vulden twee brouwsels van 400 liter elk, goed voor 1200 flesjes bier. Dat bier is genoemd naar het Hobos. (MJV)
Esperanza Pelt verloor vanavond met 2-1 bij Sint-Lenaarts. De ruststand was 1-0; Jan Smolders scoorde voor Esperanza. De winning goal werd pas in de laatste minuut gemaakt.
Herkol ging met 1-4 winnen bij Eksel; bij de rust was de stand 1-2, na doelpunten van Van den Dungen en Wietse Baerts. Deze laatste scoorde nog eens tweemaal in de tweede helft. 
Ook Lindelhoeven VV won vanavond: in en tegen Stal Koersel werd het 1-2.
Pelt - Dames Esperanza verliezen van KRC GenkDe dames van Esperanza Pelt hebben gisteravond hun wedstrijd tegen KRC Genk verloren. Het werd 2-4.

Lucien Plas overleden

Zaterdag 3 oktober 2020
In dienstencentrum Sint-Oda is gisteren Lucien Plas overleden. Hij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in beperkte kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Boonen, Graanstraat 7, 3930 Hamont-Achel.

Marie-José Van Gompel overleden

Zaterdag 3 oktober 2020
Pelt - Marie-José Van Gompel overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Marie-José Joske Van Gompel overleden, de echtgenote van Toon Valkenborgh. Ze was 70 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: fam. Valkenborgh, Saxbylaan 9 bus 2, 3910 Pelt.

Schapen fokken in Ierland

Zaterdag 3 oktober 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Schapen fokken in IerlandEen heleboel mensen uit mijn omgeving kunnen er écht niet tegen. Tegen alleen zijn, bedoel ik. Zij blijken een onverzadigbare behoefte te hebben om mensen tastbaar rondom zich te hebben. Vaak doet het er daarbij niet toe of ze die mensen kennen of niet. Het zijn kuddedieren die zich meteen diep ongelukkig voelen als ze door de een of andere omstandigheid geïsoleerd worden. Alleen zijn is voor hen synoniem met eenzaamheid. En toch zal elke psycholoog je vertellen dat dat twee totaal verschillende (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Pelt - Wie betaalt de begrafenisondernemer?Roger stierf op 73-jarige leeftijd in een Antwerps ziekenhuis. Hij was gescheiden en liet alleen zijn 44-jarige verstandelijk gehandicapte zoon Thierry na. Thierry woonde officieel nog bij zijn moeder maar verbleef in een instelling. Zijn voorlopig bewindvoerder werd verondersteld te waken over zijn belangen.
Om de begrafenis te regelen probeerde zijn 70-jarige zus Juliette vruchteloos de bewindvoerder van Thierry te bereiken. De uitvaart kon niet op zich laten wachten en Juliette nam de zorg voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en regering...

Vrijdag 2 oktober 2020
Pelt - Regen en regering...ZoomDeze week werd gekenmerkt door best wel veel regen, maar ook door de vorming van een nieuwe regering. Daarom staan er deze week liedjes over de regen op de playlist van de beiaard en ook het lied ‘Politiek’ van Bram Vermeulen. Regenliedjes zijn bijv. Singing in the rain, Raindrops keep falling…
Morgen te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Het blijft wisselvallig

Vrijdag 2 oktober 2020
Weerbericht
Pelt - Het blijft wisselvalligEen omvangrijke depressie nestelt zich over het westen van Europa en wordt weerbepalend voor onze streken. Regen en buien staan daarbij op het programma en de zon is vaak afwezig. Soms kan het echter tussen 2 storingen in overwegend droog zijn. De maxima zijn in het weekend normaal of net iets te laag voor de tijd van het jaar.
Morgen/ zaterdag kan het met wat geluk tot de avond overwegend droog blijven, al is een verdwaalde regendruppel zeker niet uitgesloten. Wolkenvelden domineren het (…) Het hele nieuwsbericht

Zware straf voor cannabiskwekers

Vrijdag 2 oktober 2020
Pelt - Zware straf voor cannabiskwekersDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft zware straffen uitgesproken tegen 16 personen die betrokken waren bij de uitbouw van acht wietplantages, onder meer in Beringen, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Er werden straffen uitgesproken tot 40 maanden. De zaak ging aan het rollen toen de politie een plantage ontdekte aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. De rechtbank heeft 680.000 euro cannabisgeld verbeurdverklaard.
Pelt - François Van der Wielen overleden
Zondag is de uit Bocholt afkomstige en in Neerpelt woonachtige François Van der Wielen overleden, de echtgenoot van Henriette Croonen. Hij was 77 jaar.
Grensgevallen
Pelt - Vergunning WK vierspannen ingetrokkenZoomUPDATE Burgemeester Ederveen van Valkenswaard heeft vanavond de vergunning voor het wereldkampioenschap vierspannen, dat van 7 tot 11 oktober zou plaatsvinden op de terreinen van Exell Equestrian in Borkel-en-Schaft, ingetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Vanwege corona waren de wedstrijden al niet toegankelijk voor het publiek. Maar vrijwel de hele wereldtop zou van de partij zijn in Valkenswaard. (Foto Krisztina Horvàth)

Gerard Timmers overleden

Vrijdag 2 oktober 2020
Pelt - Gerard Timmers overledenIn Kleine-Brogel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Gerard Timmers overleden, de echtgenoot van Liza Grobben. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in besloten kring. Begroeting van de urn: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Nieuwe vennootschap: B-Commerce

Donderdag 1 oktober 2020
Peter Bartholomees en Gwendolina Reggers, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap B-Commerce opgericht met zetel aan de Tennislaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webdesign, grafische vormgeving en human resources.

Mia Kuppens overleden

Donderdag 1 oktober 2020
Pelt - Mia Kuppens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Mia Kuppens overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Maandag is er een begroetingsmogelijkheid van 19.30 tot 20u in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Verzorg je zicht

Donderdag 1 oktober 2020
Promotekst
Pelt - Verzorg je zichtZoomDe ogen zijn een van onze belangrijkste zintuigen. Vergeet daarom niet om af en toe je zicht te laten controleren. Tijdens de Week van het Zien (van 3 t.e.m. 10 oktober) ben je van harte welkom bij Optiek Ploem om gratis de sterkte van je ogen te laten opmeten. Bij eventuele zichtproblemen zoekt men er samen met jou naar een oplossing die is aangepast aan je persoonlijke behoeften.
Heb je vaak last van vermoeide ogen? Bij Ploem krijg je gratis computerglazen bij de aankoop van een multifocale bril.
Leuke acties die wij alleszins helemaal zien zitten.
Tot binnenkort bij Optiek Ploem in de Dorpsstraat in Pelt!
Verzorg je zicht
Zoom

Jelle Vanendert 12de in Waalse Pijl

Donderdag 1 oktober 2020
En daar hebben we gisteren hé-le-maal overheen gekeken: Jelle Vanendert werd 12de in de Waalse Pijl. Hij was daarmee de eerste Belg in de uitslag en de enige Belg in de top-20! De klassieker werd gewonnen door de Zwitser Marc Hirschi.
Pelt - Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertZoomGisterenavond hield Eerstelijnszone Noord-Limburg haar tweede Brede Platformvergadering. Omwille van de coronamaatregelen volgden de deelnemers deze vergadering via YouTube-livestream. Headliner Vlaams minister Wouter Beke moest omwille van de regeringsonderhandelingen last minute afzeggen, maar zorgde voor een waardige plaatsvervanger. Thomas Vints (eerste foto onderaan), kabinetsmedewerker en burgemeester van Beringen, vertaalde woensdagavond de visie van de minister op de gezondheidszorg in (…) Het hele nieuwsbericht
Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadert
Zoom

Trainer Herkol stapt op

Donderdag 1 oktober 2020
Pelt - Trainer Herkol stapt opIvo Bernaerts heeft ontslag genomen als trainer van Herkol. In afwachting van een nieuwe trainer worden de trainingen geleid door T2 Stefan Hermans
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt