Het overige nieuws

Clemence Munsters overleden

Zaterdag 31 maart 2012
Tongeren - Clemence Munsters overledenGisteren is Clemence Munsters overleden, de weduwe van Armand Vanheusden. Ze was 87 jaar. De uitvaart zal in intieme familiekring plaatsvinden.

Yvonne Nijs overleden

Zaterdag 31 maart 2012
Tongeren - Yvonne Nijs overledenDinsdag is Yvonne Nijs overleden, de weduwe van Remy Henno. Ze was 88 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerrepen. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Nestkasten ophangen is zeer mooi om holenbroeders aan een nestgelegenheid te helpen, zegt Pierre Rutten. Het is wel nodig om ze - de kastjes - elk voorjaar te controleren op eventuele rotte plekken en vooral te letten of de ophanging nog in orde is. Verwijder de oude nesten, zodat de nestkasten van binnen kunnen opdrogen. Een goede opvolging van deze zaken garandeert dat deze broedsels ook effectief zullen lukken.
De volgende weken en maanden worden 3 nieuwe installaties geplaatst in het Klankenbos van Musica, in het DOmmelhofpark in Neerpelt. Het gaat om een zitbank die trillingen en klank genereert, een kunstinstallatie in het rietvijvertje, en een muzikaal berkenbos langs het pad tussen de sporthal en de Scoutsrally. De nieuwe kunstwerken zullen half juli klaar zijn en worden opengesteld voor het publiek.
Het Klankenbos is een initiatief van Musica, een structurele partner van Dommelhof. Momenteel zijn er tien hedendaagse kunstwerken geplaatst die klank voortbrengen. Het Klankenbos is dus een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het domein.

Donderdag 'Sportkicks' in Lommel

Donderdag 29 maart 2012
Tongeren - Donderdag 'Sportkicks' in LommelZoomTraditioneel wordt op de eerste donderdag van de paasvakantie de Limburgse jeugdsporthappening Sportkicks georganiseerd. De tieners worden dit jaar op donderdag 5 april verwacht aan sportsite De Soeverein in Lommel. Tchoukbal, rugby, handboogschieten, dans of schermen: op Sportkicks kan het allemaal. “Dit evenement mogen de Limburgse jongeren echt niet aan zich voorbij laten gaan,” zegt gedeputeerde van Sport Walter Cremers. “De jongeren kunnen op Sportkicks kennismaken met meer dan (…) Het hele nieuwsbericht

Willem Wilmots overleden

Donderdag 29 maart 2012
Tongeren - Willem Wilmots overledenZondag is Willem Wilmots overleden, de weduwnaar van Léontine Nijs. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Paasactiviteiten in het museum

Woensdag 28 maart 2012
Tongeren - Paasactiviteiten in het museumZoomTijdens de paasvakantie zijn (groot)ouders met hun (klein)kinderen meer dan welkom in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Wie droomt er niet van om archeoloog te worden? In de paasvakantie kunnen kinderen (6-12 jaar) met hun (groot)ouders dit spannende beroep eens een dagje uitproberen. Op een nagebouwde archeologische site gaan ze op zoek naar de verborgen schatten van het museum. Als ze alle opdrachten juist hebben, krijgen ze aan het eind een echt “archeologendiploma” mee naar (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Vanacken overleden

Woensdag 28 maart 2012
Tongeren - Annie Vanacken overledenZaterdag is Annie Vanacken overleden, de echtgenote van Roger Hofmans. Ze was 62 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Guy Brusselman overleden

Dinsdag 27 maart 2012
Tongeren - Guy Brusselman overledenIn Leuven is zondag Guy Brusselman overleden, de partner van Pierset Schraepen. Hij was 62 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk Sint-Gillis. Donderdag om 19u is er daar een gebedswake.

Met de groeten uit... Borgloon

Maandag 26 maart 2012
Tongeren - Met de groeten uit... BorgloonZoomHet mooie weer trok gisteren veel en veel schoon volk  naar Grootloon, een kerkdorp van Borgloon. In de Servaeshoeve vond daar de inhuldiging (foto boven, met links gedeputeerde Gilbert Van Baelen) plaats van de nieuwe werken van PIT met receptie. Een verslag van Zjuul Devens: PIT is een project van Z33 (het provinciale huis voor actuele kunst) en brengt kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers. Borgloon heeft iets met kerken. Ik leerde vandaag dat ze er 15 hebben en met het kunstwerk (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Zoom

Zeldzaam mos aangetroffen

Maandag 26 maart 2012
Tongeren - Zeldzaam mos aangetroffenZoomIn het domein van Bokrijk hebben vrijwilligers van natuurkoepel Likona een vierkante meter van het zeer zeldzame krulbladmos gevonden. Het was 22 jaar geleden dat dit mos nog was opgemerkt in Vlaanderen. Krulbladmos (Nowellia curvifolia) is een zeer zeldzame mossensoort met een gouden kleur, die voor het laatst werd waargenomen in 1990. Toen werden er in Hoeselt enkele vierkante centimeters gezien. Nu bevond het zeldzame plantje (foto) zich op een rotte en ontschorste boomstam van een (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Zet straks de klok één uur vooruitKomende nacht schakelen we over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 23 maart 2012
"Er is een andere strategie nodig om ouders ervan te overtuigen dat technisch en beroepsonderwijs levensnoodzakelijk zijn voor onze bedrijven en dus voor onze welvaart. Het beste lijkt ons dat de hardste schreeuwers zelf het voorbeeld geven. Misschien moeten we het roer omgooien en een oproep lanceren aan onze werkgevers: 'Stuur uw eerstgeborenen systematisch naar het TSO.' Naar analogie met vroeger, toen één kind uit elke begoede familie voorbestemd was voor God. Ons land zal er hen dankbaar voor zijn."
(Provinciaal ACW-secretaris Carien Neven, vandaag in Visie)

Wees slim

Donderdag 22 maart 2012
We hebben het al eens bekendgemaakt, een maand of zo geleden, maar toch nog even meegeven dat er vanaf vrijdagavond 22.00u tot maandagmorgen 06.00u in de hele provincie gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Vorig jaar hebben 2 miljoen mensen de provincie Limburg per fiets verkend. Samen hebben zij zo'n 26 miljoen euro gespendeerd in de diverse horecazaken rondom het Fietsroutenetwerk Limburg.
Dat heeft gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een schatting op basis van de vele tellers die langs het Fietsroutenetwerk Limburg opgesteld staan. Vooral in het voor- en najaar waren er merkelijk meer fietsers, onder meer dankzij de succesvolle (…) Het hele nieuwsbericht

Monteer nu de zomerbanden

Dinsdag 20 maart 2012
Het is voor autobestuurders die momenteel nog winterbanden op hun wagen hebben, stilaan tijd om over te schakelen op zomerbanden. Vanaf het moment dat de temperaturen niet meer onder de 6 à 7 graden Celsius duiken, hebben winterbanden geen positief effect meer. Bovendien leveren zomerbanden een brandstofbesparing van 5 tot 8 procent op en zorgen ze voor een lagere CO2-uitstoot door hun lagere rolweerstand.

Joggers, laat je zien!

Maandag 19 maart 2012
Het weer wordt zachter, dus gaan meer en meer mensen  joggen/lopen bij valavond (of zelfs later) op de openbare weg. Twee eenvoudige zaken kunnen het voor jezelf (en anderen) in het verkeer veiliger maken:
- draag bij voorkeur kledij van een lichte kleur en draag een reflecterend armbandje of vestje (zeker bij donkere kledij)
- loop aan de linkerkant van de weg, zo zie je zelf beter het verkeer aankomen, en ga dan tijdig van de weg af. Veel chauffeurs komen nog al te vaak joggers of lopers tegen, die plots uit het niets opduiken.
Nog beter is natuurlijk gaan trainen in een verkeersarme omgeving...

Win 25000 euro!

Vrijdag 16 maart 2012
Tongeren - Win 25000 euro!ZoomOnbekenden hebben maandagavond op de Markt in Valkenswaard een Mercedes CL 500 gestolen. Daar lagen "belangrijke documenten" in. Wie tips kan leveren die tot de teruggave van de auto leiden, krijgt 25.000 euro beloning. Het gaat om een zilverkleurige Mercedes met kenteken 06-GKG-7, nieuwprijs 136.000 euro. Na de diefstal verdwenen de daders richting Belgische grens. Misschien staat de auto in uw buurt? Foto: een Mercedes CL 500.

Felix Timmermans overleden

Donderdag 15 maart 2012
Tongeren - Felix Timmermans overledenMaandag is Felix Timmermans overleden, de echtgenoot van Lutgarde Grégoire. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan.

Jean Gysen overleden

Donderdag 15 maart 2012
Tongeren - Jean Gysen overledenMaandag is Jean Gysen overleden, de echtgenoot van Olga Hansen. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Stephanus Frisson overleden

Woensdag 14 maart 2012
Tongeren - Stephanus Frisson overledenZondag is Stephanus Frisson overleden, de echtgenote van Flora Libioulle. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis in de kerk van Berg. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Frans Noben overleden

Woensdag 14 maart 2012
Tongeren - Frans Noben overledenZondag is Frans Noben overleden, de weduwnaar van Maria Lycops. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Lambertine Loix overleden

Woensdag 14 maart 2012
Tongeren - Lambertine Loix overledenZaterdag is Lambertine Loix overleden, de weduwe van Ernest Bertrand. Ze was 97 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Mal. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nog even die uitleg

Dinsdag 13 maart 2012
Een aantal lezers vraagt nog eens uit te leggen wat er door de nieuwe lay-out is veranderd. Tenslotte zit niet iedereen op Facebook. Hier gaan we met de essentie:
  • in de eerste kolom ziet u nieuws dat puur lokaal is, voor de eigen gemeente;
  • boven in de tweede kolom staat de kalender. Wie iets organiseert kan dat daar gratis aankondigen, eventueel mét een afbeelding;
  • daaronder vindt u in de tweede kolom nieuws dat voor verscheidene gemeenten - ook de uwe - interessant is. Daar staan ook de overlijdensberichten, algemene berichten met een grote impact, of gewoon maar berichten die u gelezen moet hebben om "bij" te zijn;
  • in de derde kolom staan de zoekertjes en de felicitaties. Ook hier kan men eventueel een afbeelding of foto toevoegen;
  • onderaan elk bericht staan ikoontjes; als men daar op klikt, kan men een bericht printen, mailen, via een sociale site "delen", enz.; 
  • de foto's in de eerste kolom zijn groter dan vroeger. Ook de site zelf is wat breder geworden.
Reageren op de nieuwe vormgeving kunt u via mail of op www.facebook.com/internetgazet.

René Baerts overleden

Maandag 12 maart 2012
Tongeren - René Baerts overledenVrijdag is René Baerts overleden, de echtgenoot van Tinneke Arens. Hij was 62 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedsdienst.

Rachel Schoefs overleden

Vrijdag 9 maart 2012
Tongeren - Rachel Schoefs overledenZondag is Rachel Schoefs overleden. Ze was 61 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. 

Anna Berghmans overleden

Donderdag 8 maart 2012
Tongeren - Anna Berghmans overledenZaterdag is Anna Berghmans overleden, de echtgenote van Alphonse Van Genechten. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk Sint-Maternus. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedsdienst.

Manie Mawet overleden

Woensdag 7 maart 2012
Tongeren - Manie Mawet overledenZondag is Manie Mawet overleden, de weduwe van Henri Houbart. Ze was 76 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Het zal u niet ontgaan zijn: de Internetgazet steekt in een nieuw, fris kleedje. Voortaan is het nieuws opgedeeld in een hoofdkolom met grotere foto’s, en een zijkolom. De hoofdkolom toont nieuws uit de gemeente zelf; in de zijkolom brengen we onder meer het nieuws dat op meerdere gemeenten terugkomt, zoals dit bericht. Nogal wat lezers volgen immers meer dan één gemeente, waardoor ze hetzelfde bericht meermaals zagen terugkomen. Dat ongemak is nu van de baan. Nog in die (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Thijs overleden

Woensdag 7 maart 2012
Tongeren - Pierre Thijs overledenZondag is Pierre Thijs overleden, de weduwnaar van Jenny Geuten. Hij was 73 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de basiliek.

Alice Everars overleden

Maandag 5 maart 2012
Tongeren - Alice Everars overledenVrijdag is Alice Everars overleden, de echtgenote van Frans Pellars. Ze was 71 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Georges Bas overleden

Zondag 4 maart 2012
Tongeren - Georges Bas overledenWoensdag is Georges Bas overleden, de echtgenoot van Maria Morhay. Hij was 69 jaar. De afscheidsdienst zal in alle intimiteit plaatshebben.

Emelie Rondelez overleden

Zondag 4 maart 2012
Tongeren - Emelie Rondelez overledenWoensdag is Emelie Rondelez overleden, de weduwe van Lambert Ory. Ze was 85 jaar. Dinsdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef in Nieuw-Tongeren.

Josephina Pirotte overleden

Donderdag 1 maart 2012
Tongeren - Josephina Pirotte overledenVorige donderdag is Josephina Pirotte overleden, de weduwe van Jean Smeets. Ze was 87 jaar. Het afscheid heeft in alle intimiteit plaatsgevonden.

Pierre Vandormael overleden

Donderdag 1 maart 2012
Tongeren - Pierre Vandormael overledenVorige week donderdag is Pierre Vandormael overleden, de weduwnaar van Celine Houben. Hij was 83 jaar. Morgen wordt hij gecremeerd, na een gebedsdienst in de Basiliek.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop