Het overige nieuws

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 38 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 32%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 24 gevallen van vluchtmisdrijf.

Alle verkeersborden weg

Zaterdag 27 februari 2016
Vandaag gelezen
Achter station Amsterdam Centraal is een zogeheten 'shared space' ingevoerd: de gemeente Amsterdam haalde er 3 maanden geleden alle verkeersborden weg en liet het fietsers, scooterrijders en voetgangers zelf uitzoeken. De shared space wordt doorkruist door een fietspad en is de verzamelplaats voor mensen die de pont naar Amsterdam-Noord pakken. Het regelloze concept blijkt een succes. Tot nu toe is er één botsing geweest, tussen een fietser en snorfietser. En dat terwijl er 39.000 reizende mensen per werkdag te vinden zijn.(Bron: ii.nl)

Olivier Fagard overleden

Zaterdag 27 februari 2016
Tongeren - Olivier Fagard overledenDonderdag is Olivier Fagard overleden, de weduwnaar van Alberte Smeysters. Hij was 95 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Vreren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Alcohol in het bloed

Vrijdag 26 februari 2016
Tribunaliteiten
Wie met te veel alcohol in het bloed aan het stuur zit, is daarom nog geen dronken bestuurder. En een chauffeur die dronken is heeft niet automatisch te veel alcohol in het bloed. Verwarrend. Zelfs voor sommige verzekeringsmaatschappijen of spelen zij verwardheid?
Zo was er een man die met de auto van zijn moeder een ongeval met een gewonde veroorzaakte. Hij had 0,99 promille in het bloed. De politierechter van Gent strafte hem wegens onopzettelijke slagen en verwondingen en alcoholintoxicatie. Een dik (…) Het hele nieuwsbericht

Anita Staf overleden

Vrijdag 26 februari 2016
Tongeren - Anita Staf overledenGisteren is Anita Staf overleden, de echtgenote van Jozef Dommershausen. Zij was 78 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Arnould Wationg overleden

Donderdag 25 februari 2016
Gisteren is Arnould Wationg overleden, de weduwnaar van Josée Schoenaerts. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Ludo Proesmans overleden

Donderdag 25 februari 2016
Tongeren - Ludo Proesmans overledenDinsdag is Ludo Proesmans overleden, de echtgenoot van Pierrette Leroi. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem.

Okra Beringen Noord in Tongeren

Woensdag 24 februari 2016
Tongeren - Okra Beringen Noord in TongerenZoomOkra Beringen Noord bezocht deze week de stad Tongeren. Het doel van deze reis was een bezoek aan de tentoonstelling Gladiatoren in het Gallo-Romeins museum. Daarna bezocht de groep de stad zelf. Bekijk hier het fotoverslag van Lambert Reynders.

Georgette Digneffe overleden

Dinsdag 23 februari 2016
Tongeren - Georgette Digneffe overledenGisteren is Georgette Digneffe overleden, de echtgenote van Edmond Leroi. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten.

Annie Bloemen overleden

Dinsdag 23 februari 2016
Tongeren - Annie Bloemen overledenZoomVrijdag is Annie Bloemen overleden, de weduwe van Edmond Simons. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen.

Léon Clardin overleden

Dinsdag 23 februari 2016
Tongeren - Léon Clardin overledenZondag is Léon Clardin overleden, de echtgenoot van Jeanne Raeds.Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

De Limburgers kopen elk jaar voor 300 miljoen aan op het internet. Zeventig procent van deze omzet gaat naar  het buitenland. Dat zegt Unizo Limburg. De impact van de verkoop via internet op de detailhandel in Limburg vergroot jaar na jaar. In 2014 was de Limburgse detailhandel goed voor een omzet van 4,37 miljard euro.
Vandaag gelezen
In 2050 zullen vijf keer zoveel mensen als in 2000 een bril nodig hebben, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Volgens het Brien Holden Vision Institute wordt bijziendheid een groot wereldwijd probleem. Er is in het verleden wel een aanzienlijk verschil gemeten tussen regio's en etnische groepen. Zo komt myopie twee keer vaker voor bij Oost-Aziaten dan bij blanken van dezelfde leeftijd.
Volgens de onderzoekers is een van de oorzaken van slechter wordende ogen dat mensen lang naar (…) Het hele nieuwsbericht

M&M Zonnestudio's failliet verklaard

Maandag 22 februari 2016
De rechtbank van Koophandel heeft M&M Zonnestudio's gevestigd aan de Sint-Maternuswal in Tongeren failliet verklaard.

Josee Martens overleden

Maandag 22 februari 2016
Tongeren - Josee Martens overledenGisteren is Josee Martens overleden, de echtgenote van Gerard Stas. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Ketsingen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

81 weekendongevallen in Limburg

Maandag 22 februari 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lambert Schoubben overleden

Maandag 22 februari 2016
Tongeren - Lambert Schoubben overledenVrijdag is Lambert Schoubben overleden, de levensgezel van Lucie Moureaux. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats.


Tony Jeurissen overleden

Zondag 21 februari 2016
Tongeren - Tony Jeurissen overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige Tony Jeurissen overleden, de echtgenoot van Idalie Steegmans. Hij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk.

Computerlessen voor senioren

Zondag 21 februari 2016
Woensdag 24 februari  start in het dienstencentrum De Piepel de laatste beginnerscursus voor senioren die nog willen starten met computeren of internetten. In deze cursus leert u de basisbeginselen van werken met een computer, het internet en mailtjes sturen. Wie een eigen laptop heeft, brengt die mee naar de cursus. Voor wie al vertrouwd is met de basis van computeren, organiseert De Piepel ook een sessie 'Overstappen naar Windows 10' en een basiscursus 'Word'.
Vooraf inschrijven via 012 24 24 30.

Michel Wampers overleden

Zondag 21 februari 2016
Donderdag is Michel Wampers overleden, de echtgenoot van Julia Dexters. Hij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.


Félicien Hellinx overleden

Zondag 21 februari 2016
Tongeren - Félicien Hellinx overledenVrijdag is Félicien Hellinx overleden,de echtgenoot van Betsy Loix. Hij was 70 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Rita in Tongeren.

Marie-Ghislaine Loix overleden

Zondag 21 februari 2016
Donderdag is Marie-Ghislaine Loix overleden. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay.


Karel Kuipers overleden

Vrijdag 19 februari 2016
Tongeren - Karel Kuipers overledenZondag overleed Karel Kuipers, de echtgenoot van Greta Verheggen. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring.

Amburon Belgian Craftbrewery

Vrijdag 19 februari 2016
Amburon Belgian Craftbrewery: dat is de naam van de NV die Davy Daniels uit Tongeren, Carlo De Baere uit Asse en Bier en Lekkers uit Amsterdam hebben opgericht. De zetel van de nieuwe NV is gelegen aan de Hasseltsesteenweg. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 63.000 euro. De vennootschap heeft onder meer tot doel zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden of in deelneming met derden bier, gedistilleerde alcoholische dranken en niet-alcoholische dranken te produceren.

Nieuwe bvba: Numides

Vrijdag 19 februari 2016
Tongenaar Pieter Nelissen (28) heeft de bvba Numides opgericht. De zetel van deze nieuwe vennootschap is gevestigd aan de de Schaetzengaarde. Doel is onder meer het verrichten van bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten, verzekeringsbemiddeling en de aan- en verkoop van kunst. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Philippe Willemaers overleden

Vrijdag 19 februari 2016
Tongeren - Philippe Willemaers overledenOp 11  februari overleed Philippe Willemaers, de levenspartner van Dolly Boes. Hij was 76 jaar. De uitvaart vond plaats in alle intimiteit.

Roger Allemand overleden

Woensdag 17 februari 2016
Tongeren - Roger Allemand overledenMaandag is Roger Allemand overleden, de weduwnaar van Henriette Willé. Hij was 89 jaar. De uitvaart vindt plaats in alle intimiteit.
Azië, maar vooral het Midden-Oosten, zijn sterke stijgers in de lijst van landen die goederen importeren van Limburgse bedrijven. In de jaarlijkse cijfers over de verre export, die Voka Limburg verzamelde, neemt China de koppositie in. De Verenigde Arabische Emiraten, Saudie-Arabië en Qatar maken een grote sprong voorwaarts. De VS en Rusland zijn dan weer veel minder populair als exportland voor Limburg.

Marcel Willems overleden

Dinsdag 16 februari 2016
Tongeren - Marcel Willems overledenZondag is Marcel Willems overleden, de echtgenoot van Maria Liekens. Hij was 85 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Lisette Moreas overleden

Dinsdag 16 februari 2016
Tongeren - Lisette Moreas overledenDonderdag is Lisette Moreas overleden, de echtgenote van Albert Tackaert. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Marcel Cuenen overleden

Dinsdag 16 februari 2016
Vrijdag is Marcel Cuenen overleden, de echtgenoot van Jeanne Tans. Hij was 80 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek.

79 weekendongevallen in de provincie

Maandag 15 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze 79 ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 27 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nestor Ramaekers overleden

Maandag 15 februari 2016
Tongeren - Nestor Ramaekers overledenGisteren is Nestor Ramaekers overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Poismans. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Quote: vluchtelingencrisis

Zondag 14 februari 2016
Vandaag gelezen
"De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat, maar ze is toch al voldoende complex om opiniemakers en politici van uiteenlopende landen en stromingen stilaan tot radeloosheid te brengen."
Etienne Vermeersch, hoogleraar emeritus filosofie, in De Standaard

Woorden in een landschapskantoor

Zaterdag 13 februari 2016
Tribunaliteiten
Gekwetst en vernederd was hij die middag, in het diepst van zijn bestaan. Dertig jaar werkte hij op de dienst arbeidsongevallen bij een verzekeringsmaatschappij en plots zei zijn overste hem publiek en met een ongekende arrogantie dat hij zijn dossiers totaal verkeerd aanpakte. Hij voelde zich bedreigd, duizelig, onwel en had hartkloppingen. Handen en lippen trilden en hij had een drukkend gevoel in de maag. Aan zijn personeelschef liet hij weten dat hij het slachtoffer was van een arbeidsongeval. Drie dagen later (…) Het hele nieuwsbericht

Mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Vrijdag 12 februari 2016
Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste mobiliteitsdossiers in Limburg blijven echter stroppen. Dat zegt Voka Limburg, de belangenvereniging van de werkgevers.  
Als Limburg wil uitgroeien tot een economische hotspot, moet onze provincie filevrij, bereikbaar en mobiel blijven. Durven investeren in infrastructuur is dus een absolute (…) Het hele nieuwsbericht

Pauw mogelijk ongedierte in India

Vrijdag 12 februari 2016
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van de toeristische trekpleister Goa in India wil de pauw op de lijst met ongedierte zetten. De vogelsoort zou voor overlast zorgen door de landbouwgrond van boeren te verwoesten. Ook de aap, de wilde bizon en het wilde zwijn hangt een notering als 'ongedierte' boven het hoofd. De pauw is de nationale vogel van India. Hij wordt beschermd door een wildlife-wet uit 1972. Door de vogel aan te merken als ongedierte, wordt het makkelijker pauwen uit de weg te ruimen. In januari trok Goa al de aandacht door palmbomen niet meer te classificeren als 'boom'. Boeren kunnen palmbomen nu makkelijker omhakken.(Bron: India News)

Werken van Jeroen Bosch in expo

Vrijdag 12 februari 2016
Grensgevallen
In Den Bosch heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze namiddag de prestigieuze tentoonstelling met werk van Jeroen Bosch, naar aanleiding van de 500ste verjaardag van zijn overlijden, officieel geopend. In die tentoonstelling zijn bijna veertig topwerken van de schilder te zien, 17 schilderijen en 19 tekeningen. Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch als Jheronimus van Aken werkte Bosch zijn hele leven vanaf de Markt in Den Bosch, op een steenworp afstand van waar zijn schilderijen nu (…) Het hele nieuwsbericht

Boekenmarkt in de Velinx

Donderdag 11 februari 2016
Zaterdag 13 februari van 11 tot 16 uur organiseert de bibliotheek een heuse boekenmarkt in de foyer van de Velinx. Liefhebbers kunnen er op zoek naar oude boeken, strips, dvd's en tijdschriften. De bib doet zelf een uitverkoop van oude collectiematerialen, maar ook particulieren kunnen er terecht met een standje. Dus heb jij nog een oude voorraad boeken, cd's, dvd's, strips of tijdschriften die je wenst te verkopen? Schrijf je dan nu in aan de balie van de bibliotheek! Deelnemen kost 2,50 euro per tafel (180x80 cm). Inschrijven is verplicht, de plaatsen zijn beperkt.
Meer info: 012 80 00 60 of bibliotheek[!]stadtongeren.be

De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record, aldus Voka Limburg.
Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal (…) Het hele nieuwsbericht

Tien gevallen van vluchtmisdrijf

Donderdag 11 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 26 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 8% ) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Limburgers vaker langdurig ziek

Woensdag 10 februari 2016
Limburgse werknemers zijn vaker langdurig ziek dan hun collega's in andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit cijfers van het sociaal secretariaat SD Worx. Volgens hun berekeningen zit een recordaantal mensen langer dan 1 maand ziek thuis. "Enerzijds zijn er in Limburg meer arbeiders in de werkende populatie in vergelijking met de andere provincies. Daarnaast zijn er ook meer oudere werknemers. Beide factoren verklaren een hoger verzuim", aldus Tony Swinnen van SD Worx. "Anderzijds zijn de transportsector en de menselijke gezondheidszorg in Limburg zwaar vertegenwoordigd. In die sectoren wordt algemeen een hoger verzuim opgetekend."

Geit gearresteerd

Dinsdag 9 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase politie heeft in de deelstaat Chhattisgarh een geit gearresteerd wegens grazen op een verkeerde plek, zo meldt "The Hindu". De geit was al meerdere malen het gazon van een rechter binnengedrongen en had planten en bloemen opgegeten. De eigenaar van de geit had meerdere waarschuwingen gekregen. De geit werd snel weer vrijgelaten, maar haar eigenaar zal worden voorgeleid. Lang niet iedereen in de deelstaat is blij met de actie van politie en justitie, aldus "The Hindu".(Bron: ii.nl)
Het sterftecijfer in Limburg lag in 2014 (het laatste gekende cijfer) met 7,41 per duizend inwoners het laagst in Noord-Limburg. In Zuid-Limburg met 9,08 per duizend inwoners lag dit het hoogst. In het Maasland bedroeg het sterftecijfer 7,64 per duizend inwoners, in West-Limburg 7,80 en in Midden-Limburg 8,01.

Getroffen door een ruimtesteen

Maandag 8 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een wel heel mysterieuze dood: zondag zou een man om het leven zijn gekomen nadat een schoolgebouw waarin hij op dat moment was, werd getroffen door een meteoriet. Als dit klopt, is het voor het eerst in 200 jaar dat iemand om het leven komt door ruimtepuin.
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.

Eduard Van Baelen overleden

Maandag 8 februari 2016
Tongeren - Eduard Van Baelen overledenVrijdag is Eduard 'War' Van Baelen overleden, de echtgenoot van Els Vaes. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Justine Hamal overleden

Maandag 8 februari 2016
Donderdag is Justine Hamal overleden, de weduwe van Pierre Duelen. Zij was 87 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de afscheidsdienst (11 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht

Inwonersaantal lichtjes gestegen

Zaterdag 6 februari 2016
De stad Tongeren telde op 1 januari jongstleden 30.692 inwoners, 37 meer dan een jaar geleden.
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.

Emilienne Vroonen overleden

Vrijdag 5 februari 2016
Tongeren - Emilienne Vroonen overledenDinsdag overleed Emilienne Vroonen overleden, de weduwe van Henri Horion. Zij was 89 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan.
Dinsdag is Marie-Josephe Vanderkimpen overleden, de echtgenote van Roland Delcoigne. Zij was 84 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk Sint-Lutgart.
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.

Limburgs Meldpunt Water

Donderdag 4 februari 2016
37 Limburgse gemeenten dragen hun waterlopen van de 3de categorie over aan de provincie Limburg. Ze maakten deze overdracht inmiddels formeel door een charter te ondertekenen. De provincie Limburg wordt hierdoor de grootste waterbeheerder van Limburg. De overdracht betekent niet enkel een financiële besparing voor de gemeenten, het is meteen ook de ultieme vorm van ondersteuning die de provincie de gemeenten kan bieden.
Tijdens de officiële overdracht werd het nieuwe Meldpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf jonger dan twintig

Donderdag 4 februari 2016
20,8 procent van de Limburgse bevolking is jonger dan 20 jaar. Gemeenten met het hoogste aandeel jongeren zijn Beringen (23,1 %), Genk (22,7 %), Opglabbeek (22,6 %), Heusden-Zolder (22,4 %) en As (22,1 %). De laagste percentages jongeren vinden we in Herstappe (15,1 %), Hasselt (18,5 %), Borgloon (18,7 %), Sint-Truiden (18,7 %) en Lanaken (19,1 %).
Ruim de helft (53,3 %) van de leerlingen secundair onderwijs die ergens in een Limburgse gemeente onderwijs volgt, doet dat in een andere gemeente dan de eigen woonplaats. Deels noodgedwongen, omdat er in een kwart van de gemeenten geen school voor secundair onderwijs is. De gemeenten met het hoogste percentage leerlingen secundair onderwijs van buiten de gemeente zijn Kortessem (94,9 %), Hoeselt (78,6 %) en Overpelt (77,2 %).

66 ongevallen op Limburgse wegen

Woensdag 3 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel en 56 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen  1 dode en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 9 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.  Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

In januari is het aantal faillissementen in Limburg met 8,7 procent gestegen. Dat blijkt uit info van handelsinformatiekantoor Graydon.

Drieduizend werkzoekenden minder

Dinsdag 2 februari 2016
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.000 werkzoekenden minder. Op 1 februari jongstleden waren er in onze provincie 33.000 werkzoekenden.

Josette Driesmans overleden

Dinsdag 2 februari 2016
Tongeren - Josette Driesmans overledenZondag is Josette Driesmans overleden, de weduwe van Door Vandenberck. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Englebert Gielen overleden

Maandag 1 februari 2016
Gisteren is Englebert Gielen overleden. Hij was 68 jaar. De afscheidsdienst vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Eddie Cunen overleden

Maandag 1 februari 2016
Zaterdag is Eddie Cunen overleden, de levensgezel van Mia Haling. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaarzorg Driesen.

Romain Kersten overleden

Maandag 1 februari 2016
Tongeren - Romain Kersten overledenGisteren is Romain Kersten overleden, de weduwnaar van José Rouffart. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Hanni Maquoi overleden

Maandag 1 februari 2016
Tongeren - Hanni Maquoi overledenVrijdag is Hanni Maqoui overleden, de weduwe van Joseph Vos. Zij was 89 jaar. De uitvaart vindt plaats in alle intimiteit.

Johny Rochus overleden

Maandag 1 februari 2016
Tongeren - Johny Rochus overledenGisteren is Johny Rochus overleden, de echtgenoot van Mariella Freson. Hij was 58 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uiitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop