Het overige nieuws

Geen brooddoos

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
Blinkende prinsessenboekentassen of stoere trolleys. Wanneer de media het begin van het nieuwe schooljaar portretteren, zijn het dergelijke volmaakte taferelen die in de kranten en op televisie passeren. Over traantjes bij afscheid van mama en/of papa bij het betreden van de eerste kleuterklas zal ook wel worden gesproken.
Maar weg uit beeld is het kind dat geen brooddoos bij zich heeft of die ochtend moet vertrekken onder slaande ruzie, te midden van alle stress. Weg uit beeld is het kind dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Update ziekte van Newcastle

Vrijdag 31 augustus 2018
Tongeren - Update ziekte van NewcastleZoomVanaf 1 september wordt het mogelijk voor hobbykwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Alle pluimvee dat wordt aangevoerd op de niet-commerciële verzameling dient individueel geïdentificeerd te zijn met een gesloten pootring. Alle pluimvee dat aanwezig is op de niet-commerciële verzameling is ten minste drie weken en ten hoogste 9 maanden vóór de aanvang van de verzameling (…) Het hele nieuwsbericht

Muziek spelen: een heel smal rotspad

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
"In de muziek loop je op een heel smal rotspad. Aan je rechterhand gaapt het ravijn van de commercie. Aan de linkerkant heb je de rotswand van je muzikale geweten. Het is af te raden met je hoofd tegen die rotswand aan te blijven stoten, maar je wilt ook niet in dat ravijn storten. Het is dus zaak een goede middenweg te vinden.
Dat heb ik altijd nagestreefd. En als je dat doet, gaat het publiek blij naar huis."
(De Nederlandse jazzpianist Louis Van Dijk (76) in Het Parool)

Leon Euben overleden

Vrijdag 31 augustus 2018
Tongeren - Leon Euben overledenWoensdag is de uit Sluizen afkomstige Leon Euben overleden, de weduwnaar van Josette Baillien. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk.

Patrick Leenders trekt N-VA lijst

Donderdag 30 augustus 2018
Patrick Leenders trekt de N-VA lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Greta Vermeulen staat tweede, Toon Caubergh derde. Lijstduwer is Michel Vanbuul.

Eddy Kellens overleden

Donderdag 30 augustus 2018
Tongeren - Eddy Kellens overledenGisteren is Eddy Kellens overleden, de echtgenoot van Marie-Claire Coninx. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Sluizen speelt gelijk in Diepenbeek

Woensdag 29 augustus 2018
Tongeren - Sluizen speelt gelijk in DiepenbeekVanavond werd er weer gevoetbald in vierde provinciale B. Sluizen speelde 2-2 gelijk op het veld van Diepenbeek B. Heur-Tongeren B speelde 0-0 gelijk bij Bilzen WW B. Val.Piringen moest met 3-1 de duimen leggen bij Sp. Aalst.

Gezocht: 300 huishoudhulpen

Woensdag 29 augustus 2018
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen zoekt het Poetsbureau 300 extra huishoudhulpen. Het Poetsbureau heeft zijn hoofdkantoor in Paal maar heeft onder andere ook kantoren in Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren.

Zittenblijven nergens goed voor

Woensdag 29 augustus 2018
Peter van Limpt (47) geeft les in het Agnetencollege in Peer. Hij ziet "een groot probleem" in ons huidige onderwijssysteem: het zittenblijven. "Als een leerling moet blijven zitten, moet hij alle vakken opnieuw doen terwijl hij dikwijls maar voor 3 à 4 vakken een tekort had. Die leerling moet dan een heel jaar ook alle andere vakken volgen waarvan hij al bewezen heeft dat hij ze kan." Elk jaar blijven er zo in het secundair onderwijs ruim 15.000 leerlingen zitten, in het lager onderwijs een 10.000. (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte stijging levensverwachting

Woensdag 29 augustus 2018
In 2017 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Dat laat STATBEL vandaag weten. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een stijging van 0,1 jaar voor beide geslachten samen. In Vlaanderen (82,2 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,8 jaar). Met de driejaarlijkse sterftetafels 2015-2017 kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Hechtermans overleden

Woensdag 29 augustus 2018
Tongeren - Jef Hechtermans overledenGisteren is Jef Hechtermans overleden, de echtgenoot van Henrietet Dirken. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Marina Lahau overleden

Woensdag 29 augustus 2018
Tongeren - Marina Lahau overledenZondag is Marina Lahau overleden, de echtgenote van Tony Mundy. Zij was 58 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk S!nt-Lutgart in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Felicien Champagne overleden

Woensdag 29 augustus 2018
Maandag is Felicien Champagne overleden, de echtgenoot van Hélène Deborne. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 29 augustus 2018
Tongeren - KMI waarschuwt met code geelOf het allemaal zo erg zal zijn, valt af te wachten, maar het KMI heeft code geel afgekondigd omdat er een onweerszone vanuit Frankrijk over onze streken komt. En die zou veel regen kunnen meebrengen. Voor Limburg wordt dat pas na de middag verwacht. Maar Binnenlandse Zaken heeft alvast het nummer 1722 geactiveerd voor niet dringende hulpoproepen.

Dorpsrestaurants doen het goed

Dinsdag 28 augustus 2018
De Tongerse dorpsrestaurants doen het goed. Jaarlijks worden er zo'n 14.500 maaltijden geserveerd. Wekelijks komen er gemiddeld 350 senioren opdagen. De dorpsrestaurants bestaan al tien jaar.

Bebouwde oppervlakte van 11 tot 42 %

Dinsdag 28 augustus 2018
Het percentage van de bebouwde oppervlakte van de totale gemeentelijke oppervlakte verschilt erg per gemeente. In Peer en Meeuwen-Gruitrode is dat 11 procent, in Hechtel-Eksel 12 procent en in Tongeren en Bocholt 14 procent. In Hamont-Achel en Neerpelt is dat 17 procent, in Houthalen-Helchteren 18 procent, in Lommel 19 procent. In Overpelt bedraagt de bebouwde oppervlakte 22 procent, in Beringen 24 procent, in Opglabbeek 25 procent en in Leopoldsburg 42 procent.
De samenleving zet de enige echte potentiële energie voor haar toekomst op het spel: de hersens van jongeren. Dat zegt dr. Lieve Van Ermen, cardiologe en oud-senator, naar aanleiding van de toenemende tolerantie ten opzichte van cannabisgebruik. "Door omwille van het winstbejag de gezondheid te verkwanselen aan cannabis zet onze maatschappij de ontwikkeling van die jonge brains, hun geheugen en abstract denkvermogen op het spel", schrijft de cardiologe in een open brief. Volgens haar is in sommige families 10 tot 25 procent van de gezinsleden genetisch kwetsbaar voor psychose, waarvoor cannabis de trigger is. "De wietconsument kost de maatschappij enorm veel méér aan hospitalisatie, opnames, medicatie en uiteindelijk invaliditeit," aldus dr. Van Ermen.

'Limburg te kwistig met open ruimte'

Maandag 27 augustus 2018
Limburg springt te kwistig om met de open ruimte die er is. Dat zegt Natuurpunt. Limburg bestaat voor 12.6 procent uit beton en heeft daarmee de laagste verhardingsgraad van alle Vlaamse provincies. Maar de provincie lijkt die troef niet helemaal naar waarde te schatten: Limburg is de enige provincie waar de betonmolens steeds harder gaan draaien. Meer dan de helft van de bijkomende bebouwing wordt bovendien gerealiseerd op plekken waar dat niet aan te raden is. (Bron Radio 2)

Heur-Tongeren klopt Termien

Zondag 26 augustus 2018
Tongeren - Heur-Tongeren klopt TermienHeur-Tongeren speelde een oefenwedstrijd op het veld van E. Termien. Uitslag: 0-6. Camara scoorde drie keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Vanheeswijck, Paulus en Legenvre. Union Rutten verloor met 2-1 bij W. Hoeselt. In Vierde provinciale B hebben zowel VC Jekervallei Sluizen als Valencia Piringen vandaag hun competitiewedstrijd gewonnen. Sluizen klopte Jong Sint-Truiden met 1-0. Valencia Piringen versloeg Velm VV met 4-2. Heur-Tongeren B speelde thuis 2-2 gelijk tegen Riemst. Eendracht Henis won met 0-2 bij FC Veldwezelt. 's Herenelderen blikte KMR Biesen in met 4-0.
In de Beker van België basketbal heeft Tongeren verloren van Melco Ieper. Uitslag: 64-73.

Jos Brech gearresteerd in Spanje

Zondag 26 augustus 2018
Tongeren - Jos Brech gearresteerd in SpanjeZoomDe 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is vanmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de Nederlandse politie vanavond.
De Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die zei dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag vrijgegeven waren tijdens een persconferentie van de Nederlandse politie. Daar werd bekend dat het DNA-spoor dat op de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden, afkomstig was van Brech.
Puur natuur
Het zoeken naar en vinden van wolvenkeutels is essentieel in wolvenonderzoek, schrijft naturetoday.com. "Enerzijds kunnen wolven op individu gevolgd worden middels DNA-onderzoek. Anderzijds is de plek van de keutel ontzettend belangrijk. Rondtrekkende wolven die zich nog niet hebben gevestigd laten weinig sporen na, maar territoriale wolven markeren het gebied door keutels vol in het zicht op zandpaden, het liefst zelfs kruisingen, te leggen." 

Patrick Vrancken overleden

Zaterdag 25 augustus 2018
Tongeren - Patrick Vrancken overledenDonderdag is Patrick Vrancken overleden. Hij was 50 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (11-12 uur) bij Uitvaartzorg Driesen waarna zijn assen worden uitgestrooid  op de begraafplaats in Berg.

Benny Clerinx overleden

Zaterdag 25 augustus 2018
Tongeren - Benny Clerinx overledenDonderdag is Benny Clerinx overleden, de echtgenoot van Joke Purnal. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Fris zomerweer

Zaterdag 25 augustus 2018
Weerbericht
Tongeren - Fris zomerweerNoordwestelijke hoogtestromingen transporteren koele en onstabiele lucht naar onze streken. Het weekend wordt fris met vooral vandaag kans op buien. Na het weekend is het eerder wisselvallig, maar het wordt wel wat zachter.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er komen buien opzetten, die na de middag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tegen de avond nemen de buien af. De maxima liggen slechts rond 17 graden en er staat een matige wind uit het westen.
Morgen is de kans (…) Het hele nieuwsbericht

Kunstgrasveld in gebruik genomen

Zaterdag 25 augustus 2018
In sportpark De Roosen is gisteren in de vooravond het nieuwe kunstgrasvoetbalveld officieel in gebruik genomen. De aanleg kostte 411.586 euro. “Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt werden de trainingsvelden overbelast en krijgen ze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt het tweede wedstrijdveld om te (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Duchateau overleden

Zaterdag 25 augustus 2018
Tongeren - Elza Duchateau overledenOp 21 augustus overleed de uit Tongeren afkomstige Elza Duchateau, de weduwe van François Clerinx. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.
Tongeren - 'Fietsen door het water' in  top-100 van 'Time'ZoomHet unieke fietspad "Fietsen door het water" in het domein Bokrijk wordt nu ook aanbevolen door het gerenommeerde Amerikaanse weekblad "TIME Magazine". Volgens het blad is het fietspad een van de 100 meest fantastische plekken ter wereld om te bezoeken.
"Fietsen door het Water" viel de voorbije maanden al verschillende keren in de prijzen, ook in het buitenland. Zo won het pad de Australische World Landscape Awards en kreeg het goud op de Internationale designwedstrijd van Los Angeles.
Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens is tevreden: "TIME Magazine is het grootste opinie- en nieuwsblad ter wereld, met een wekelijks bereik van ruim 20 miljoen lezers en 45 miljoen websitebezoekers per maand. Ons doel om Limburg op de kaart te zetten, is nu zeker gelukt!" (Bron: Radio 2; foto Toerisme Limburg)

619 Nederlanders

Vrijdag 24 augustus 2018
Tongeren telt 2.012 inwoners met een niet-Belgische nationaliteit. Het gaat onder meer om 619 Nederlanders, 89 Italianen, 87 Afghanen, 86 Polen, 79 Duitsers, 66 Indiërs en 60 Russen.
In de Beker van België basketbal heeft Tongeren verloren van Lier. Uitslag: 80-72. Quarters: 19-10, 17-24 (36-34), 24-17 (60-49), 20-23.

Rutten klopt Spouwen-Mopertingen

Vrijdag 24 augustus 2018
Union Rutten heeft Spouwen-Mopertingen in een oefenwedstrijd verslagen met 2-1. 's Herenelderen speelde 4-4 gelijk op het veld van Vechmaal.

Heur-Tongeren B verslaat Kanne

Donderdag 23 augustus 2018
Tongeren - Heur-Tongeren B verslaat KanneHeur-Tongeren B heeft vanavond zijn eerste competitiewedstrijd tegen Kanne gewonnen. Uitslag: 2-1. Aan de rust was de stand 2-0.

Monsterscore voor Valencia Piringen

Woensdag 22 augustus 2018
In Vierde provinciale B is vanavond de competitie gestart. Valencia Piringen won met 1-7 op het veld van Inter Hasselt. Aan de rust was de stand 1-1. Sluizen verloor met 3-0 van Bilzen-Waltwilder B.

Doorbraak na DNA-onderzoek

Woensdag 22 augustus 2018
Grensgevallen
Tongeren - Doorbraak na DNA-onderzoekZoomTwintig jaar geleden verdween de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood aangetroffen. Hij was seksueel misbruikt en vermoord. Onderzoek naar de dader leverde al die tijd niets op, tot dit jaar. In februari stonden ruim 14.000 mannen in de streek op verzoek van de politie op vrijwillige basis DNA af. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Slechts 1,6 procent bevolkingsgroei

Woensdag 22 augustus 2018
Tongeren kende van 2012 tot 2018 een bevolkingsgroei van slechts 1,6 procent. Dat is minder dan in Heers (2,6 procent) en Riemst (2,5 procent) maar meer dan in Hoeselt (1 procent) en Kortessem (0,5 procent).

Liliane Carlens overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Tongeren - Liliane Carlens overledenZondag overleed Liliane Carlens, de echtgenote van Guy Dessers. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Tongeren - Vandaag offerfeest bij de moslimsZoomVanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 

Simonne Peeters overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Tongeren - Simonne Peeters overledenOp 16 augustus overleed Simonne Peeters, de weduwe van Etienne Ghijsens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten familiekring.

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Tongeren - Recordaantal overgezette amfibieënZoomIn het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

18.247 personenwagens

Maandag 20 augustus 2018
In Tongeren zijn 18.247 personenwagens ingeschreven. Daarvan rijdt 53,8 procent op diesel en 44,9 procent op benzine.
Tongeren - Vijf drugsdealers betrapt op PukkelpopOp Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Tongeren - Bouwsector vindt 'geen' personeelZoomDe krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 18.272 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner bedraagt in Tongeren 18.272 euro. Dat is minder dan in Herstappe, Borgloon en Hoeselt maar meer dan in Heers en Riemst.

Isabelle Vandooren overleden

Maandag 20 augustus 2018
Op 17 augustus is Isabelle Vandooren overleden, de weduwe van Hubert Morhaye. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diets-Heur. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Philomena Sepers

Maandag 20 augustus 2018
Tongeren - Philomena SepersOp 16 augustus overleed Philomena Seper, de weduwe van Guido Lenaers. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Pierre Jackers overleden

Maandag 20 augustus 2018
Tongeren - Pierre Jackers overledenOp 17 augustus overleed Pierre Jackers, de echtgenoot van Paula Vossen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Theo Mertens overleden

Maandag 20 augustus 2018
Tongeren - Theo Mertens overledenOp 17 augustus overleed Theo Mertens, de weduwnaar van Elza Parthoens. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Jean Pierre Claes overleden

Maandag 20 augustus 2018
Tongeren - Jean Pierre Claes overledenOp 14 augustus is Jean Pierre Claes overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Leopoldsburg - Heur-Tongeren 1-1

Zondag 19 augustus 2018
KESK Leopoldsburg heeft in een oefenwedstrijd tegen Heur-Tongeren 1-1 gelijk gespeeld. De doelpunten vielen in de tweede helft.

Basketbal: winst voor Tongeren

Zondag 19 augustus 2018
In de beker van België basketbal heeft Tongeren gewonnen in Ieper. Uitslag: 63-74

Wie wil politieauto?

Zondag 19 augustus 2018
Tongeren - Wie wil politieauto?ZoomDe politie verkoopt een Ford Mondeo benzine. Dit voertuig werd ingeschreven op 22 april 2005. De minimum verkoopprijs werd vastgesteld op 400 euro.Dit voertuig is te bezichtigen in het kwartier, Maastrichtersteenweg 99 te 3700 Tongeren. U maakt een afspraak tijdens de kantooruren via het nummer 012 44 06 12 (CP Guy Duchateau). U kunt een bod onder gesloten omslag uitbrengen uiterlijk tegen 14 september 2018 om 9 uur. De brief wordt gericht aan de korpschef met vermelding 'BOD voor Ford Mondeo'. De (…) Het hele nieuwsbericht

274 geboorten, 313 overlijdens

Zaterdag 18 augustus 2018
De stad Tongeren registreerde vorig jaar 274 geboorten en 313 overlijdens. De belangrijkste doodsoorzaak (31,7 procent) waren hart- en vaatziekten.

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Mariëlle Reynders overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Tongeren - Mariëlle Reynders overledenDonderdag is Mariëlle Reynders overleden, de echtgenote van Eddy Vanlessen. Zij was 49 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

François Wathion overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Tongeren - François Wathion overledenDonderdag is de uit Rutten afkomstige François Wathion overleden, de echtgenoot van Maria Jans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Auto gaat in de vlammen op

Vrijdag 17 augustus 2018
Tongeren - Auto gaat in de vlammen opAan een veld op de grens van Rutten en Diets-Heur stond vanavond een achtergelaten auto in brand. De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig uitbrandde.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Tongeren - En zijn naam is AugustZoomDe nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Tongeren - Tunnel onder kruispunt provinciehuisZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Cuyx overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Tongeren - Gerard Cuyx overledenGisteren is de uit Piringen afkomstige Gerard Cuyx overleden, de echtgenoot van Madeleine Drykoningen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Heur-Tongeren - FC Luik 1-1

Woensdag 15 augustus 2018
Tongeren - Heur-Tongeren - FC Luik 1-1Heur-Tongeren heeft in een oefenwedstrijd 1-1 gelijk gespeelde tegen de beloften van FC Luik. Voor Heur-Tongeren scoorde Jungschleger.

Nieuwe bvba: S&D Invest Group

Woensdag 15 augustus 2018
Stijn Willekens uit Tongeren en Donald Desmidt uit Hasselt hebben de bvba S&D Invest Group opgericht met zetel aan de Hofstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van computerservices, bijstand en diensten op het vlak van bedrijfsbeheer, aanleg van begraafplaatsen en organisatie van diverse evenementen.

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat je 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Gielen overleden

Maandag 13 augustus 2018
Tongeren - Maria Gielen overledenIn WZC Het Anker is zaterdag Maria Gielen overleden, de weduwe van René Schepers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Limburgse export naar Iran halveert

Maandag 13 augustus 2018
De Limburgse export naar Iran daalde spectaculair sinds de Amerikaanse president Donald Trump economische sancties tegen het land aankondigde. Dat blijkt uit een rondvraag door Voka – KvK Limburg bij de belangrijkste Limburgse exporteurs naar Iran. Het Hoeseltse Power Tools Distribution zet de Iraanse export zelfs helemaal stop.
In de eerste zeven maanden van 2017 werden er in Limburg nog voor bijna 12 miljoen euro certificaten van oorsprong aangevraagd voor Iran, dit jaar is dat slechts 6,8 miljoen euro.

Jacqueline Vermost overleden

Maandag 13 augustus 2018
Op 9 augustus overleed Jacqueline Vermost, de weduwe van René Ceulemans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Georgette Guffens overleden

Maandag 13 augustus 2018
Tongeren - Georgette Guffens overledenOp 9 augustus overleed Georgette Guffens, de weduwe van Joseph Willems. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

's Herenelderen- Kanne 4-1

Zondag 12 augustus 2018
Tongeren - 's Herenelderen- Kanne 4-1In de Beker van Limburg heeft 's Herenelderen Kanne VV verslagen met 4-1. Valencia Piringen verloor met 2-4 van FC Vliermaal. Eendracht Henis verloor met 1-0 bij VC Kesselt en Heur-Tongeren B verloor met 6-2 bij Habo Borgloon.

Kans op onweer

Zondag 12 augustus 2018
Vannacht trekt een storing van west naar oost door het land met regen en buien. Plaatselijk is er daarbij kans op onweer. Morgen verwacht het KMI regelmatig buien die soms stevig en onweerachtig zijn. Hier en daar kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd.

27 landbouwbedrijven minder

Zondag 12 augustus 2018
Tongeren telt nog 154 landbouwbedrijven. Dat zijn er 27 minder dan 10 jaar geleden. De oppervlakte landbouwgrond daalde in 10 jaar tijd met 46 hectare.
Tongeren - Heur-Tongeren uitgeschakeld in bekerIn de Beker van België is Heur-Tongeren uitgeschakeld. De club verloor vandaag bij Gullegem na penalty's: 6-5. De wedstrijd zelf was op 1-1 geëindigd.

Bronzen beelden gestolen

Zondag 12 augustus 2018
Tongeren - Bronzen beelden gestolenAan de Maastrichtersteenweg zijn enkele bronzen beelden gestolen. De politie kreeg ook melding van een inbraakpoging in een woning aan de Romeinse Kassei.

Rutten klopt Bilzen-Waltwilder

Zaterdag 11 augustus 2018
Union Rutten heeft Bilzen-Waltwilder verslagen in een oefenwedstrijd. Uitslag: 1-0. Valencia Pirngen speelde in een oefenwedstrijd 4-4 gelijk tegen St. Rosmeer. Eendracht Henis verloor zijn oefenwedstrijd in Vliermaal met 4-0.

Jean Wels overleden

Zaterdag 11 augustus 2018
Tongeren - Jean Wels overledenWoensdag is Jean Wels overleden, de weduwnaar van José Gijsen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Heur-Tongeren naar Gullegem

Vrijdag 10 augustus 2018
Tongeren - Heur-Tongeren naar GullegemIn de Beker van België speelt Heur-Tongeren zondag in Gullegem. Aftrap: 16 uur.

Extra opvang voor pleegzorg nodig

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg zijn er extra opvangplaatsen voor pleegzorg nodig. Momenteel staan er in Limburg 58 kinderen op de wachtlijst voor opname in een pleeggezin.

Minder sterke bevolkingsgroei

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.  Bovendien zal het aantal ouderen in onze provincie spectaculair stijgen. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten. Het jonge noorden en het oudere zuiden zijn in Limburg definitief verleden tijd. (Statistiek Vlaanderen)
Tongeren - Droogtemaatregelen blijven van krachtZoomEnkele regen- en onweersbuien doorbraken de droogteperiode. Dit bracht wat verkoeling maar de natuur heeft nog steeds stevige dorst. De gevallen hoeveelheid neerslag is momenteel nog onvoldoende om de droogte te herstellen. "Samen met onze partners volgen we de situatie op de voet maar we onderstrepen dat de genomen maatregelen van kracht blijven tot tegenbericht", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Bomen omgezaagd en meegenomen

Donderdag 9 augustus 2018
Onbekenden hebben aan de Sint-Truidersteenweg enkele bomen omgezaagd. Het hout hebben ze meegenomen.

Vaklui gezocht

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gelezen
"Ik zoek een elektricien om de stroom te herstellen tussen mensen die niet meer met elkaar praten, een oogarts om de boze blik van de mensen te veranderen, een kunstenaar om een glimlach op het gezicht van de mensen te tekenen en een metser om aan de vrede te bouwen." (Bron: Kerk & Leven)

Voor fusies en behoud provincie

Donderdag 9 augustus 2018
In vergelijking met zes jaar geleden wint de gemeentelijke fusiegedachte duidelijk terrein bij ondernemers. Voor 12 priocent is dit zelfs voornaamste manier om de werking van gemeenten efficiënter te maken. Maar niet minder dan 2 op 5 ondernemers vindt dat zijn gemeente best zou fuseren.Naast de gemeenten die volgend jaar al Oudsbergen en Pelt gaan vormen, is er ook in Maaseik, Diepenbeek, Bilzen, Bree, Lummen, Tessenderlo, Hamont-Achel en Alken 50 procent of meer van de ondernemers overtuigd. De Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders willen ook het behoud van de provincie Limburg. (Unizo)

Meest ondernemersvriendelijk

Donderdag 9 augustus 2018
De Limburgse gemeenten die het best scoren op vlak van ondernemernemersvriendelijkheid (mobiliteit, fiscaliteit, ruimte en dienstverlening) zijn Lanaken, Bilzen, Tessenderlo , Meeuwen-Gruitrode en Dilsen-Stokkem. De gemeenten die het minst goed scoren op vlak van ondernemersvriendelijkheid zijn Maaseik, Sint-Truiden, Beringen, Hasselt en Maasmechelen. (Unizo Limburg)

Opgelet: code oranje

Donderdag 9 augustus 2018
Tongeren - Opgelet: code oranjeHet KMI waarschuwt opnieuw met code oranje voor deze namiddag. "In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten", laat het KMI weten.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest oefenwedstrijdHeur-Tongeren heeft een oefenwedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder verloren met 1-3.  Aan de rust was de stand 0-1. Baur scoorde voor Heur-Tongeren.

Inbraak in Driekruisenstraat

Woensdag 8 augustus 2018
Onbekenden drongen via de achterdeur binnen in een huis aan de Driekruisenstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. In dezelfde straat is een tuinornament gestolen.

110 kermisattracties

Dinsdag 7 augustus 2018
Voor de septemberkermis in Tongeren zijn 110 kermisattracties ingeschreven. Vorig jaar waren er dat 120. De septemberkermis vindt plaats van 8 tot 16 september. Een gedeelte van de kermis wordt opgebouwd op de nieuwe parking ‘De Motten’. De overige attracties worden aan de Kastanjewal geplaatst.

Botsing aan Veemarkt

Dinsdag 7 augustus 2018
Tongeren - Botsing aan VeemarktAan de Veemarkt kwam het vanavond tot een aanrijding tussen twee auto's. Het bleef bij blikschade. Ook op de Sint-Truidersteenweg was er een ongeval met materiële schade.

Alternatief: rijst telen

Dinsdag 7 augustus 2018
Rijst telen is voor landbouwers een alternatief in tijden van droogte en hitte, zegt Jan Veerhuis uit het Nederlandse Bosschenhoofd. "Rijst is niet alleen om op te eten. De wortels zijn een uitstekende bodembemester. Een boer kan dus bijvoorbeeld het ene jaar maïs, het tweede jaar aardappelen en het derde jaar rijst oogsten. Van het stro kan je karton maken en van het rijstkaf en de te kleine rijstkorrels plastic." (Bron: omroepbrabant.nl)

Meldpunt voor vermiste huisdieren

Dinsdag 7 augustus 2018
Er is een nieuw centraal meldpunt opgestart voor vermiste huisdieren in België. Het gaat om een eenvoudige, efficiënte website ontwikkeld door Huskii uit Heusden-Zolder. Op het meldpunt kan iedereen niet alleen gratis melden dat zijn huisdier vermist is, men kan ook snel opzoeken welke huisdieren in de buurt vermist zijn als men er bijvoorbeeld zelf een aantreft. Men kan een gevonden huisdier ook zelf melden. Dit is de website: www.ikbenvermist.be

Fabrice Damas overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Tongeren - Fabrice Damas overledenZaterdag is Fabrice Damas overleden. Hij was 24 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

De kleuren van de natuur

Dinsdag 7 augustus 2018
Tongeren - De kleuren van de natuurZoomEen icarusblauwtje op een korenbloem, gefotografeerd door Chantal Serwy. Een prachtige kleurencombinatie!

Meer oproepen over eenzaamheid

Dinsdag 7 augustus 2018
Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen over eenzaamheid en... de warmte. De vakantieverhalen op sociale media maken de confrontatie met de eigen problemen en neerslachtige gevoelens groter. Door de warmte komen mensen minder buiten waardoor ze ook minder in contact komen met anderen. De warmte maakt mensen moe en en laat ze zich minder goed in hun vel voelen. Daarbij komt dat vrienden en hulpverleners nu vaak met vakantie zijn... (Bron: Radio 2).

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dinsdag 7 augustus 2018
Tongeren - Noodnummer 1722 geactiveerdHet noodnummer 1722 is geactiveerd. Dat is het nummer dat je moet bellen voor hulp van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Melanie Jouck overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Tongeren - Melanie Jouck overledenZaterdag is Melanie Jouck overleden, de weduwe van Charles Vandeeerdewegh en de levensgezellin van wijlen Joseph Hansen. Zij was 86 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Rudi Steegmans overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Tongeren - Rudi Steegmans overledenZondag is de uit Tongeren afkomstige Rudi Steegmans overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 6 augustus 2018
Tongeren - KMI waarschuwt met code geelMorgen/dinsdag wordt het zeer warm met maxima tot 36 of 37 graden. Het is zonnig met in eerste instantie meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en is al een eerste onweer mogelijk in het westen. "Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op regen- of onweersbuien. De onweders kunnen gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en en lokale wateroverlast", waarschuwt het KMI.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Tongeren - Elk nadeel heb zijn voordeelZoomHet is de meest gekende uitspraak van Johan Cruijf. De hitte en de droogte hebben weinig voordelen voor de boeren, behalve dat het stro heel goed droogt.  

Diploma blijft belangrijk

Zondag 5 augustus 2018
Of een schoolverlater erin slaagt snel werk te vinden, hangt voor een groot deel af van het behaalde diploma. Van de jongeren die afzwaaien met een masterdiploma, is na een jaar nog slechts 3,9% op zoek naar een job. Bij de professionele bachelor (PBA) ligt dit met 4,2% in dezelfde lijn. Bij degenen die helemaal geen diploma hebben, is dat 31,9%.  Dat blijkt uit het jaarlijkse schoolverlatersrapport van de VDAB

Aanhangwagen kantelt: meisje gewond

Zaterdag 4 augustus 2018
Een tienermeisje is deze namiddag gewond geraakt toen de aanhangwagen van een tractor kantelde op de Sint-Truidersteenweg bij het nemen van een bocht. Overbrenging van het slachtoffer naar het plaatselijke ziekenhuis bleek noodzakelijk. De tractorbestuurder had te diep in het glas gekeken.

Rosa Reeber overleden

Zaterdag 4 augustus 2018
Tongeren - Rosa Reeber overledenOp 27 juli overleed Rosa Reeber, de weduwe van Roger Baillien. Zij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Heur-Tongeren ontvangt Kampenhout

Vrijdag 3 augustus 2018
Tongeren - Heur-Tongeren ontvangt KampenhoutHeur-Tongeren speelt morgenavond in de Beker van België thuis tegen Kampenhout. Aftrap: 19.30 uur. 's Herenelderen neemt het zondag (16 uur) op tegen Elene Grotenberge.
Deze voormiddag rond 11 uur raakten twee auto's in een aanrijding betrokken in de Weeraardstraat in Widooie. Bij het ongeval werd een 60-jarige vrouw uit Tongeren gewond.
In 2017 zijn in ons land 109.629 personen overleden, tegenover 108.056 in 2016, namelijk een stijging van 1,5%. Hoewel er een lichte stijging was in 2017, blijft het algemene sterftecijfer conform het gemiddelde van de laatste 10 jaar met een brutosterftecijfer van 9,7 promille (9,6 in 2016).(Dienst Statistiek)
Vanaf 9 augustus mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties. Meer info

Mathieu Wagemans overleden

Vrijdag 3 augustus 2018
Woensdag overleed Mathieu Wagemans, de echtgenoot van Jeanine Grommen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Riksingen waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Michel Tomsin overleden

Vrijdag 3 augustus 2018
Tongeren - Michel Tomsin overledenOp 31 juli overleed Michel Tomsin, de echtgenoot van Jeannine Lenaers. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

's Herenelderen wint oefenwedstrijd

Donderdag 2 augustus 2018
Tongeren - 's Herenelderen wint oefenwedstrijd's Herenelderen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Limont gewonnen met 4-2. Eendracht Henis klopte Heur-Tongeren met 1-0. Valencia Piringen verloor met 1-3 van Membruggen.

Water van Aquafin voor landbouwers

Donderdag 2 augustus 2018
Landbouwers en fruittelers die water nodig hebben voor hun gewassen en fruitbomen, kunnen dat gaan oppompen bij Aquafin. In Limburg kan dat in Lanaken, Genk, Kuringen-Hasselt, Bree, Lommel en Halen, meldt Radio2.
"Normaal gezien lozen we het gezuiverd afvalwater in waterlopen", zegt Sabine Schellens van Aquafin. "We kunnen wel niet al ons afvalwater voorbehouden voor landbouwers want dan komen die waterlopen droog te staan. Daarom vragen we geïnteresseerden contact met ons op te nemen, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Ivan Dommershausen overleden

Donderdag 2 augustus 2018
Dinsdag is de uit Henis afkomstige Ivan Dommershausen overleden, de echtgenoot van Christine Moesen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Rosmeer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Merken in Grote Spouwen.

Heur-Tongeren speelt gelijk

Woensdag 1 augustus 2018
Tongeren - Heur-Tongeren speelt gelijkIn een oefenwedstrijd heeft Heur-Tongeren 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Herk FC. Voor Heur-Tongeren scoorden Quintiens, Goyvaerts en Baccarella.

Nieuwe bvba: Ucit

Woensdag 1 augustus 2018
Dimitri Thys en Philippe Geelen, beiden uit Riemst, hebben de bvba Ucit opgericht met zetel in Gilliswinhof in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van computers en randapparatuur én detailhandel in kantoorbehoeften, huishoudapparatuur en in onderdelen en accessoires van motorvoertuigen.

Bijna 9 procent meer starters

Woensdag 1 augustus 2018
Voor de eerste zes maanden van 2018 is het aantal Limburgse starters opnieuw sterk toegenomen in vergelijking met de voorbije jaren. Dat zegt Voka-KvK Limburg. In juni ligt het aantal startende ondernemingen 8,83% hoger in vergelijking met juni 2017. Wat het eerste semester van 2018 betreft ligt het aantal starters alweer ruim een tiende hoger dan het recordjaar 2017.

Marie-Thérèse Muziek overleden

Woensdag 1 augustus 2018
Tongeren - Marie-Thérèse Muziek overledenZondag is Marie-Thérèse Muziek overleden, de weduwe van Willy Vandeweyer. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop