Het overige nieuws

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Metis

Woensdag 31 januari 2018
De bvba Red Monkey, de bvba Bilateral Consulting & Development en de nv Antigoon SD, allen gevestigd in Antwerpen, hebben de bvba Metis opgericht met zetel in de Vermeulenstraat in Tongeren. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: GSD Renovatie

Woensdag 31 januari 2018
GSD Renovatie: dat is de naam van de vennootschap onder firma (VOF) die door Gert Truyens en Sandra Steegmans, beiden uit Tongeren, werd opgericht. Tot het doel van de firma die gevestigd is in de Kolbloemstraat in Tongeren behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, interieurafwerking en isolatiewerkzaamheden.

Jozef Freson overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Tongeren - Jozef Freson overledenZondag is Jozef Freson overleden, de echtgenoot van Elisa Potargent. Hij was 92 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Vzw Sluizen Live Stage opgericht

Dinsdag 30 januari 2018
Werner Moesen en Lode Reynders, beiden uit Vreren; Joris Buckinx, Chantal Marechal, Valère Croegs en Danny Daemen, allen uit Sluizen; Filip Martens uit Nerem, Michael Prijs uit Millen en Jonathan Prijs uit Diets-Heur hebben de vzw Sluizen Live Stage opgericht met zetel aan de Vrerenstraat in Vreren. De vzw wil de muzikale ontplooiing en de promotie muzikanten en bands bevorderen.

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Tongeren - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Tongeren - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)

Jeannine Reweghs overleden

Maandag 29 januari 2018
Tongeren - Jeannine Reweghs overledenVrijdag is Jeannine Reweghs overleden, de echtgenote van Roger Loix. Zij was 71 jaar en wordt donderdag begraven na het afscheid in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).
In het basketbal (mannen top divisie 2B) heeft Tongeren met 72-82 gewonnen in Bornem. Quarters: 16-16,17-30 (33-46), 17-20 (50-66), 22-16.
Als milieubewuste gemeente kiest de stad samen met FCR Media (uitgever van de Gouden en de Witte Gids) voor een gezamenlijke verdeling van de telefoonboeken.Gebruik jij de papieren gids niet meer? Schrijf je dan uit via het formulier op deze link: http://www.goudengids.be/businesscenter/uitschrijven-gidsen. Als je je uitschrijft voor 10 september ontvang je bij de volgende bedeling geen papieren exemplaar meer. Als je na deze datum uitschrijft geldt de uitschrijving pas voor het jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Infomarkt over windturbineproject

Zondag 28 januari 2018
Morgen organiseren EDF Luminus en Elicio NV in Sportoase een infomarkt over het windturbineproject Tongeren-Oost. De infomarkt bezoeken kan van 16 tot 20 uur. Je kan er terecht voor uitgebreide informatie en vragen over het project (ligging, motivatie, participatie,…). De projectverantwoordelijken van Luminus en Elicio zijn aanwezig. EDF Luminus en Elicio plannen de bouw en exploitatie van drie windturbines op de industriezone Tongeren-Oost.
Tongeren - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht
In het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren PB Tilleur verslagen met 6-2. Onb. Tongeren staat vierde in de stand met 21 punten uit 12 wedstrijden.

Heur-Tongeren wint in Kampenhout

Zondag 28 januari 2018
Tongeren - Heur-Tongeren wint in KampenhoutHeur-Tongeren heeft vanmiddag met 2-3 gewonnen op het veld van Kampenhout. Heur-Tongeren staat aan de leiding met één punt voorsprong op KVK Wellen en twee punten op Bilzen-Waltwilder. Henis klopte Schoonbeek Beverst met 2-1 en staat na 17 wedstrijden zevende met 27 punten. De derby Rutten - 's Herenelderen eindigde op 0-2. Rutten staat negende in de stand met 22 punten uit 18 wedstrijden. 's Herenelderen staat tweede, op twee punten van Heers. Valencia Piringen verloor thuis met 1-3 van Vroenhoven. Na 21 wedstrijden staat Piringen twaalfde met 26 punten.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Tongeren - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren B verliest in Velm

Zaterdag 27 januari 2018
Heur-Tongeren B heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van Velm. De club staat vijftiende in de stand met 14 punten uit 21 wedstrijden.

Handbal: Callant verliest van Bevo

Zaterdag 27 januari 2018
Tongeren - Handbal: Callant verliest van BevoIn de BENE-League heeft handbalclub Callant Tongeren vanavond thuis verloren van het Nederlandse Bevo. Uitslag: 20-34.

Lidy Proesmans overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Op 20 januari overleed in Genk de uit Tongeren afkomstige Lidy Proesmans, de weduwe van Raf Mailleux. Zij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Tongeren - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

Irène Jacobs overleden

Vrijdag 26 januari 2018
Tongeren - Irène Jacobs overledenVandaag is Irène Jacobs overleden, de echtgenote van Hendrik Timmermans. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Rosa Stryckers overleden

Vrijdag 26 januari 2018
Tongeren - Rosa Stryckers overledenGisteren is Rosa Stryckers overleden, de weduwe van Louis Daenen. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 3 februari (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (18-19 uur) is er een avondwake in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Nieuwe voetpaden in Merkenstraat

Donderdag 25 januari 2018
De Merkenstraat krijgt niet alleen nieuwe voetpaden maar ook een aangepaste beplanting. Daarnaast komen er maatregelen om de snelheid in de straat af te remmen.. Nu wordt er vaak te snel gereden. Volgens sommige buurtbewoners zou men er geregeld snelheidscontroles moeten houden.

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Moustache failliet

Donderdag 25 januari 2018
De rechtbank van Koophandel heeft bvba Moustache uit Tongeren failliet verklaard. In deze zaak zijn twee curators aangesteld. Schuldvorderingen moeten voor 22 februari ingediend worden.

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Biertho overleden

Donderdag 25 januari 2018
Tongeren - Jean Biertho overledenGisteren is Jean Biertho overleden, de echtgenoot van Jacqueline Kayen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Mia Smeets overleden

Donderdag 25 januari 2018
Tongeren - Mia Smeets overledenDinsdag is Mia Smeets overleden, de weduwe van Frans Praet. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 30 januari (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Liliane Langenaeken overleden

Donderdag 25 januari 2018
Tongeren - Liliane Langenaeken overledenMaandag is Liliane Langenaeken overleden, de echtgenote van Jean-Marie Daenen. Zij was 54 jaar en medewerkster van de verkeersdienst van de politie. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Horizon aan de Stationslaan.

Frans Smeysters overleden

Donderdag 25 januari 2018
Tongeren - Frans Smeysters overledenDinsdag overleed Frans Smeysters, de echtgenoot van Maria Leroi. Hij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten.

Frans Claes overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Tongeren - Frans Claes overledenIn Tongeren is zondag de uit Overpelt afkomstige Frans Claes overleden, de weduwnaar van Leonia Snoeckx. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Tongeren - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Patrick Molenaers overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Tongeren - Patrick Molenaers overledenZondag is Patrick Molenaers overleden, de echtgenoot van Chantal Lacquaye. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in  de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Overleden na val van dak

Maandag 22 januari 2018
Tongeren - Overleden na val van dakXavier Jadoulle (87) uit Nerem is afgelopen nacht in het ziekenhuis bezweken aan de verwondingen die hij opliep toen hij donderdag van het dak van zijn woning viel. Hij wou er de stormschade herstellen. Xavier Jadoulle was de echtgenoot van Jacqueline Milkers. Hij wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Nerem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Tongeren - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Basketbal: Tongeren klopt Hasselt

Maandag 22 januari 2018
In mannen Top Divisie 2 van het basketbal heeft Tongeren Hasselt verslagen. Uitslag: 92-84. Quarters: 25-17, 23-30, 22-19, 22-18.

Volleybal: Dato verslaat Oostende

Zondag 21 januari 2018
In Liga A (dames) van het handbal heeft Dato Tongeren Oostende verslagen. Uitslag: 3-2. Setstanden: 25-21, 25-12, 26-28, 21-25, 15-10.

Gelijkspel voor 's Herenelderen

Zondag 21 januari 2018
's Herenelderen heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Diepenbeek en staat tweede in de stand, op twee punten van Heers. Rutten won met 2-3 in Membruggen. Het staat negende in de stand met 22 punten uit 17 wedstrijden. Heur-Tongeren B verloor van Hoeselt B met 1-3 en staat vijftiende met 14 punten uit 20 matchen. Valencia Piringen ging met 4-2 de boot in op het veld van Rosmeer. Het staat elfde en vergaarde 26 punten in 20 matchen. De wedstrijd Zutendaal A - Eendracht Henis werd uitgesteld.
Tongeren - Callant Tongeren wint van Limburg LionsCallant Tongeren heeft gisteravond de Nederlandse handbalclub Limburg Lions, de tweede in de BENE-league, verslagen. Uitslag: 33-35. Die uitslag is verrassend en in Nederland op ongeloof onthaald. Volgens enkele websites is de winst van Tongeren voor een groot deel te danken aan Callant-doelman Rudi Schenk,die "heerlijk stond te keepen". Bij de rust had Tongeren al een zeer verrassende 11-18 voorsprong. Tongeren stijgt door de zege naar de op twee na laatste plaats.

Sint-Medarduskerk tijdelijk dicht

Zaterdag 20 januari 2018
De Sint-Medardus parochiekerk in Vreren gaat ten gevolge van werken tijdelijk dicht. Vanaf 11 februari tot het einde van de werken vinden de eucharistievieringen plaats in de kerk van Nerem.
In derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren Flamengo Boussu verslagen met 7-1 Tongeren staat vijfde in de stand met 18 punten uit 11 wedstrijden.

Heur-Tongeren - Woluwe-Zaventem 1-2

Zaterdag 20 januari 2018
Tongeren - Heur-Tongeren - Woluwe-Zaventem 1-2Heur-Tongeren heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Woluwe-Zaventem. In de stand staat Heur-Tongeren tweede met 32 punten uit 18 wedstrijden.

Buralim failliet verklaard

Zaterdag 20 januari 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Buralim uit Tongeren failliet verklaard. Mr. Natens en mr. Scheepers zijn als curatoren aangesteld.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Mathieu Martens overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Tongeren - Mathieu Martens overledenDonderdag is de uit Gruitrode afkomstige Mathieu Martens overleden, de weduwnaar van Jeanne Grispen en de levenspartner van Elza Croimans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Bussels in Neeroeteren.

Snoeiwerken in Koninksem

Vrijdag 19 januari 2018
In Koninksem (woonwijk Binnenveld) krijgen de 80 laanbomen een onderhoudssnoei. De snoeiwerken starten in de week van 22 januari.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Marie Pirlet overleden

Woensdag 17 januari 2018
Tongeren - Marie Pirlet overledenMaandag overleed Marie Pirlet, de weduwe van Joseph Schoubben. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Jean Kloos overleden

Woensdag 17 januari 2018
Tongeren - Jean Kloos overledenOp 6 januari overleed Jean Kloos, de echtgenoot van Karina Claes. Hij was 61 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft imker en parfumerie Gustav Verhagen uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 februari ingediend worden.

Paul Baerten overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Tongeren - Paul Baerten overledenZaterdag overleed Paul Baerten, de echtgenoot van José Hensen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van 's Herenelderen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Merken in Grote Spouwen.

Bouwbedrijf Loix legt boeken neer

Maandag 15 januari 2018
Algemeen bouwbedrijf Loix uit Tongeren heeft de boeken neergelegd. De zo'n 70 werknemers vrezen voor hun job.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Jacques Destexhe overleden

Maandag 15 januari 2018
Tongeren - Jacques Destexhe overledenZaterdag is ere-OCMW-ontvanger Jacques Destexhe overleden, de weduwnaar van Eliza Gilissen. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Trainer Heur-Tongeren blijft

Zondag 14 januari 2018
Tongeren - Trainer Heur-Tongeren blijftTrainer Steve Hoste zal ook volgend jaar voetbalclub Heur-Tongeren trainen. Dat is van een clubverantwoordelijke vernomen.
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren met 82-98 verloren van Willebroek. Quarters: 25-24, 23-17, 9-38, 25-19.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

EMBO - Eendracht Henis 1-1

Zondag 14 januari 2018
Eendracht Henis heeft vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van EMBO en staart zevende in de stand met 24 punten uit 16 wedstrijden. Valencia Piringen verloor thuis met 3-5 van FC Herderen-Millen. In de stand staat Valencia tiende met 26 punten uit 19 wedstrijden.Heur-Tongeren B won met 1-4 op het veld van SK Vliermaalroot en staat vijftiende met 14 punten uit 19 wedstrijden.'s Herenelderen verloor met 3-2 in Heers en staat samen met Heers aan de leiding.. Union Rutten versloeg Stevoort met 3-1. In de stand staat Rutten elfde met 19 punten uit 16 matchen.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van Esperanza PeltHeur-Tongeren, leider in Derde Amateurs B, is vanavond in Neerpelt gaan verliezen van Esperanza Pelt. Uitslag: 1-0. Heur-Tongeren blijft aan de leiding met twee punten voorsprong op Esperanza Pelt en drie punten op Bilzen-Waltwilder, dat morgen nog speelt op het veld van Woluwe-Zaventem.

Nieuwe coach bij Tongeren BT

Vrijdag 12 januari 2018
Basketbalclub Tongeren BT heeft een nieuwe coach: de Amerikaan Ronnie McCollum. Hij was eerder actief bij Cuva Houthalen-Helchteren en bij Limburg United.

Sylvain Reynders overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Tongeren - Sylvain Reynders overledenGisteren is Sylvain Reynders overleden, de weduwnaar van Annie Stas. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Gaston Gomand overleden

Donderdag 11 januari 2018
Tongeren - Gaston Gomand overledenGisteren is Gaston Gomand overleden, de echtgenoot van Godelieve Luyckx. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 20 januari vanaf 14 uur plaats aan de Heurstraat 90 in Diets-Heur.

Josée Liévin overleden

Donderdag 11 januari 2018
Gisteren is Josée Liévin overleden, de echtgenote van Michel Hennuy. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 18 januari (10.30 uur) plaats in de Sint-Lutgartkerk. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Rosa Saerens overleden

Donderdag 11 januari 2018
Tongeren - Rosa Saerens overledenVandaag is Rosa Saerens overleden, de weduwe van Victor Van Cauwenbergh. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Tongeren - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Nieuwe bvba: CMS

Woensdag 10 januari 2018
Coin Mining Solutions, afgekort CMS: dat is de naam van de bvba die door de bvba Bejugu en de bvba  Heva Invest, beide uit Tongeren, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verschaffen van accommodatie in de brede zin van het woord en het verlenen van steun en diensten op het vlak van IT. De bvba is gevestigd aan de Romeinse Kassei.

Jos Nizet overleden

Woensdag 10 januari 2018
Tongeren - Jos Nizet overledenOp 5 januari overleed de uit Tongeren afkomstige Jos Nizet, de echtgenoot van Gilberte Vanlokeren. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Donderdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.
Tongenaar Marc Dupain is benoemd tot voorzitter van de Raad voor de Reclame. Dat is vandaag bekendgemaakt. Dupain is oud-advocaat, oud-journalist en werkte ook nog voor Levenslijn. Momenteel is hij algemeen manager van The Ppress, de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers.
Tongeren - Gaby Van de Winkel (101)  overledenGisteren is Gaby Van de Winkel overleden, de weduwe van Louis Herbots en van Joseph Pâques. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Diets-Heur.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Mariette Van de Vondele overleden

Maandag 8 januari 2018
Tongeren - Mariette Van de Vondele overledenZaterdag is Mariette Van de Vondele overleden, de echtgenote van René Coppens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
In Liga A dames van het volleybal heeft Datovoc Tongeren VDK Gent verslagen met 3-0. Sets: 25-14; 25-22 en 25-15.

Hades - Heur-Tongeren 5-4

Zondag 7 januari 2018
Tongeren - Hades - Heur-Tongeren 5-4Heur-Tongeren heeft zijn oefenwedstrijd op het terrein van Hades verloren met 5-4. Aan de rust was de stand 2-1.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Eendracht Henis heeft vanmiddag met 2-3 gewonnen op het veld van KMR Biesen. Henis staat achtste in de stand met 20 punten uit 14 wedstrijden. Union Rutten verloor met 2-1 in Godsheide en staat elfde in de stand met 16 punten uit 15 wedstrijden. ' s Herenelderen versloeg Donk met 2-0 en staat aan de leiding met drie punten voorsprong op Heers en vijf punten op Diepenbeek. Valencia Piringen klopte Riemst met 4-2 en staat na 18 wedstrijden tiende in de stand met 26 punten. Heur-Tongeren B verloor thuis van Gingelom met 1-4. In de stand staat Heir-Tongeren B vijftiende met 11 punten uit 18 wedstrijden.

Fina Broux overleden

Zondag 7 januari 2018
Donderdag is Fina Broux overleden, de weduwe van François Raskin. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Handbalbeker: Callant Tongeren tegen ViséIn de halve finales van de competitie voor de beker van België in het handbal komt Callant Tongeren  uit tegen Visé. Callant speelt thuis. De wedstrijd vindt plaats op 6, 7 of 8 februari - de precieze datum is nog niet bekend. De andere halve finale gaat tussen Sporting NeLo en Initia Hasselt.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.
Frans Lysens uit Tongeren én Johannes van den Borne en Lea Cox, beiden uit Mol, hebben de vzw Begijnhofmuseum Beghina opgericht met zetel Onder de Linde in Tongeren. De vzw heeft als culturele doelstelling het in stand houden en verspreiden van de kennis, tradities en de geschiedenis van het Sint-Catharinabegijnhof in Tongeren door middel van de exploitatie van het begijnhofmuseum Beghina.

Annyta Cuyx overleden

Vrijdag 5 januari 2018
Gisteren is Annyta Cuyx overleden, de weduwe van Georges Renard. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Basketbal: Houthalen-Tongeren 98-67

Donderdag 4 januari 2018
In het basketbal heeft Houthalen Tongeren verslagen met 98-67. Quarters: 27-20, 24-18 (56-38), 23-16 (79-54)
Els Telens uit Tongeren heeft de bvba Starter Thuisverpleging Els Telens opgericht met zetel aan de Elderenstraat in Tongeren. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1500 euro.
Tongeren - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Simonne Champagne overleden

Donderdag 4 januari 2018
Vandaag is Simonne Champagne overleden, de weduwe van Joseph Vanderleyden en de levensgezel van wijlen Raymond Jacobs  Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 12 januari (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Isabelle Craemers overleden

Donderdag 4 januari 2018
Tongeren - Isabelle Craemers overledenDinsdag is Isabelle Craemers overleden, de weduwe van Willem Jorissen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongenaar Bas Thonnon stopt met koersen. Het voorbije seizoen won hij nog twee wedstrijden.

Trinette Ghijsens overleden

Woensdag 3 januari 2018
Tongeren - Trinette Ghijsens overledenGisteren is in Overrepen Trinette Ghijsens overleden, de weduwe van Remy Wilderjans. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag in Overrepen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerrepen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Hendrik Ory overleden

Woensdag 3 januari 2018
Tongeren - Hendrik Ory overledenOp 29 december overleed de uit Koninksem afkomstige Hendrik Ory, de weduwnaar van Emma Snels. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Datovoc wint oefenpartij

Dinsdag 2 januari 2018
Volleybalclub Datovoc Tongeren (Liga A dames) heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Weert gewonnen. Uitslag: 3-1.

Ophaling kerstbomen

Dinsdag 2 januari 2018
Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 januari worden de kerstbomen aan huis opgehaald. Ze worden opgepikt de dag dat in uw straat het gewone huisvuil wordt opgehaald.

Nieuwjaarsreceptie op 7 januari

Dinsdag 2 januari 2018
Het stadsbestuur nodigt alle Tongenaren uit op de feestelijke nieuwjaarsreceptie. Die vindt dit jaar plaats op zondag 7 januari van 11 tot 13 op de Grote Markt. Ook dit jaar bieden de Tongerse bakkers en slagers gratis belegde boterhammen aan. De winkels zijn open van 13 tot 17 uur. Het centrum verkeersvrij: de straten in het centrum zijn afgesloten van 7 tot 17.30 uur. De Hemelingenstraat wordt afgesloten van 12.30 tot 17.30 uur.Er is een parkeerverbod op het Stadhuisplein van 6 tot 17.30 uur.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Stephanie Delmartino overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Tongeren - Stephanie Delmartino overledenZaterdag is Stephanie Delmartino overleden, de echtgenote van François Servaes. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Tongeren - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop