Het overige nieuws

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.

Isabelle Daenen overleden

Donderdag 31 januari 2019
Dinsdag is Isabelle Daenen overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Tongeren - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Tongeren - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Tongeren - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vicky Smits overleden

Donderdag 31 januari 2019
Tongeren - Vicky Smits overledenGisteren is Vicky Smits overleden, de echtgenote van Roger Stassen. Zij was 76 jaar en stichtend lid van de Tongerse Wandelvrienden. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Gids voor alleenstaanden

Woensdag 30 januari 2019
De Tongerse Seniorenraad heeft plannen voor de aanmaak van een gids voor alleenstaanden. Ook hoopt de raad seniorenverenigingen op te richten in de dorpen.

Nieuwe bvba: Momand

Woensdag 30 januari 2019
Saminullah Nabi uit Boortmeerbeek en Hedayatullah Kaksar uit Leuven hebben de bvba Momand opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een car wash en kleinhandel in algemene voedingsmiddelen.
Gaat uw kind volgend schooljaar voor het eerst naar school of maakt uw kind dan de overstap naar het secundair onderwijs? Dan gaat u best nu al op zoek naar een geschikte school. Dit geldt ook als u van school wil veranderen. Wilt u uw kind inschrijven in een Tongerse basisschool voor het schooljaar 2019-2020? Dan is maart een belangrijke maand. Vanaf dit jaar wordt voor alle kleuter en lagere scholen in Tongeren gewerkt met een centraal aanmeldingssysteem. Alle informatie kunt u terugvinden op de website (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Schoubben overleden

Woensdag 30 januari 2019
Maandag is Jef Schoubben overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Kindermans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Tongeren - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Tongeren - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Tongeren - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

Woningbrand op Bilzersteenweg

Maandag 28 januari 2019
Tongeren - Woningbrand op BilzersteenwegIn een huis op de Bilzersteenweg ontstond vanochtend brand. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Maria Demot overleden

Maandag 28 januari 2019
Tongeren - Maria Demot overledenGisteren is Maria Demot overleden, de weduwe van Gerard Smet. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Vrijdag (18 uur) is er een avondwake in de aula van Uitvaartzorg Driesen waarna gelegenheid tot groeten.

Julia Dexters overleden

Maandag 28 januari 2019
Vrijdag is Julia Dexters overleden, de weduwe van Michel Wampers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Edmond Kersten overleden

Maandag 28 januari 2019
Tongeren - Edmond Kersten overledenDonderdag overleed Edmond Kersten, de echtgenoot van Romaine Reweghs. Hij was 91 jaar en gewezen secretaris van het OCMW van Herstappe. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Herstappe waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Gaby Jans overleden

Maandag 28 januari 2019
Tongeren - Gaby Jans overledenVrijdag is Gaby Jans overleden. Zij was 63 jaar. Het afscbeid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Weg met kluis

Maandag 28 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers zijn met de kluis aan de haal gegaan in een winkel aan de Spaalderweg in Riemst. Dat gebeurde gisterenavond.

Deur gerechtsgebouw beklad

Maandag 28 januari 2019
In Tongeren hebben onbekenden de voordeur van het gerechtsgebouw beklad. Ook het kantoor van een deurwaarder in de Ridderstraat vormde het mikpunt van de vandalen.

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Tongeren - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Tongeren - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.

Zebracinema: 'Becoming Astrid'

Maandag 28 januari 2019
Tongeren - Zebracinema: 'Becoming Astrid'Zoom"Becoming Astrid" - Pernille Fischer-Christensen - Zweden, Denemarken - 2018  - 123'
Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als "Pippi Langkous" is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.
Morgen om 20.15u in Dommelhof, donderdag om 20.30u in De Velinx in Tongeren.

Weer nieuwe kindergemeenteraad

Zondag 27 januari 2019
Tongeren krijgt weer een nieuwe kindergemeenteraad. De eerste vergadering is voorzien voor 20 februari. De raad zal uit 16 leden bestaan. Alle leerlingen van het zesde leerjaar kunnen zich kandidaat stellen.
Tongeren - Volleybal: Datovoc klopt MichelbekeDatovoc heeft Michelbeke verslagen. Setstanden: 25-21, 15-25, 25-20, 25-16. In de rangschikking staat Datovoc derde.

Handbal: Tongeren - Bocholt 22-26

Zondag 27 januari 2019
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren verloren van Bocholt. Uitslag: 22-26.

Inbraak in tuinhuis

Zondag 27 januari 2019
Onbekenden pleegden een inbraak in een tuinhuis aan de Sportpleinstraat. Wat er is gestolen, is niet geweten.

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Tongeren - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Viermaal winst, twee keer verlies

Zondag 27 januari 2019
Eendracht Henis heeft vandaag Thor Hasselt verslagen. Uitslag: 5-2. Union Rutten won van Membruggen met 1-0. En ook Valencia Piringen won: tegen Vroenhoven werd het 4-1. Jekervallei Sluizen verloor met 3-5 van J. Borgloon. Heur-Tongeren B verloor met 5-2 op het veld van Diepenbeek B. 's Herenelderen heeft een 2-7 overwinning behaald bij EMBO.

Schoten in Maastricht

Zondag 27 januari 2019
Grensgevallen
Op de Brusselseweg in Maastricht is afgelopen nacht geschoten tussen inzittenden van twee auto's. Daarbij zou ook een man tientallen meters met een auto zijn meegesleurd. De politie is op zoek naar getuigen.

Handbal: winst voor Handbal Tongeren

Zaterdag 26 januari 2019
Tongeren - Handbal: winst voor Handbal TongerenHandbal Tongeren is vanavond gaan winnen bij HC Sasja. Uitslag: 22-32.

Pater Filip Deploige overleden

Zaterdag 26 januari 2019
Tongeren - Pater Filip Deploige overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is vandaag de uit Overrepen afkomstige pater Filip Deploige, assumptionist, overleden. Hij was 72 jaar. Na zijn priesterwijding in 1973 werd hij leraar aan het Sint-Aloysiusinstituut in Zepperen. Later was hij onderpastoor, pastoor en deken van Borsbeek. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Geertruikerk in Leuven. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kapel van het klooster van de assumptionisten aan de Halvestraat in Leuven. Op 9 januari overleed in Overrepen Paul Deploige, de broer van de pater.

Heur-Tongeren sprokkelt puntje

Zaterdag 26 januari 2019
Tongeren - Heur-Tongeren sprokkelt puntjeHeur-Tongeren heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Spouwen-Mopertingen. Heur-Tongeren blijft laatste in de stand.

Onder invloed van cocaïne

Zaterdag 26 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de de Bormanlaan in Hoeselt heeft de politie een 40-jarige man uit Hoeselt betrapt die onder invloed van drugs reed. Hij had cocaïne gebruikt.

Monique Gilen overleden

Zaterdag 26 januari 2019
Tongeren - Monique Gilen overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige Monique Gilen overleden, de echtgenote van Pierre Christiaens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 2 februari (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kampenhout.
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Tongeren - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Tongeren - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Burenbemiddeling werkt

Woensdag 23 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In mei 2015 startte de politiezone Kanton Borgloon met burenbemiddeling. In 2018 werden 59 aanvragen aangemeld waarvan 33 dossiers met succes afgerond werden door één van de vrijwillige burenbemiddelaars. Burenbemiddeling treedt niet op in plaats van politie of gerecht. Burenbemiddeling komt niet tussen wanneer de feiten strafrechtelijk zijn en al behandeld worden door de rechtbank. Burenbemiddeling wil juist voorkomen dat burenconflicten escaleren en zo bij de politie of het gerecht terechtkomen. Burenbemiddeling is er om de communicatie met je buur te herstellen, de overlast bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is.

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Tongeren - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Tongeren - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Nieuwe bvba: Het Wijnmagazijn

Dinsdag 22 januari 2019
Benoit Bollaers en Marie-Rose Hansen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Het Wijnmagazijn opgericht met zetel aan de Watertorenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in wijnen, sterke dranken en likeuren én de organisatie van wijnreizen.

Arnoldine Huits overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Tongeren - Arnoldine Huits overledenZondag is Arnoldine Huits overleden, de weduwe van Philippe Jackers. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken

Landbouwer vindt granaat

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij het bewerken van een akker aan de Brassinestraat in Herderen (Riemst) heeft een landbouwer vanmorgen een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De ontmijningsdienst heeft de granaat ter plaatse tot ontploffing gebracht.

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Tongeren - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Trinette Lowet overleden

Maandag 21 januari 2019
Tongeren - Trinette Lowet overledenVrijdag is Trinette Lowet overleden, de echtgenote van Anton Van Gool. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

José Groffils overleden

Maandag 21 januari 2019
Vrijdag is José Groffils overleden, de weduwe van Michel Warnants. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Koen Herbots overleden

Maandag 21 januari 2019
Tongeren - Koen Herbots overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Koen Herbots overleden, de echtgenoot van Linda Reynders. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wiemesmeer (Zutendaal).

Pandoering voor Sluizen

Zondag 20 januari 2019
Tongeren - Pandoering voor SluizenJekervallei Sluizen heeft met 5-0 verloren op het veld van Sp. Aalst. Heur-Tongeren B verloor met 0-5 van SK Herkenrode. Eendracht Henis klopte Schoonbeek Beverst met 2-1. Union Rutten speelde 0-0 gelijk op het veld van Habo Borgloon.

Basketbal: Tongeren verliest

Zondag 20 januari 2019
In het basketbal heeft Tongeren met 72-71 verloren van Falco Gent, de tweede in de stand. In de rangschikking staat Tongeren derde.
In tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren met3-4 verloren van Wellen, de tweede in de stand. Onb. staat elfde in de rangschikking met 12 punten uit 14 wedstrijden.

Verlies voor Handbal Tongeren

Zondag 20 januari 2019
Tongeren - Verlies voor Handbal TongerenIn de BENE-league heeft Handbal Tongeren gisteravond met 25-29 verloren van OCI Lions.

's Herenelderen verliest

Zaterdag 19 januari 2019
Tongeren - 's Herenelderen verliest's Herenelderen heeft met 2-1 verloren op het veld van Thor Hasselt. Valencia Piringen heeft vanavond met 4-0 verloren op het veld van Riemst. Heur-Tongeren verloor met 2-4 van Patro Eisden.

Verwijderen kerstverlichting

Zaterdag 19 januari 2019
Volgende week wordt de kerstverlichting in het centrum verwijderd. De betrokken straten worden dan afgesloten voor alle verkeer:
- Maandag 21 januari (tussen 18 en 24 uur): Hemelingenstraat - Maastrichterstraat (tussen Grote Markt en De Schiervelstraat) - Grote Markt - Plein - Kloosterstraat - De Tieckenstraat - OLV-straat - Sint-Truiderstraat (afgesloten tussen 19 en 24 uur);
- Dinsdag 22 januari (tussen 18 en 24 uur): Maastrichterstraat (tussen Leopoldwal en De Schiervelstraat) - Stationslaan.
- Van 21 tot 25 januari: Julianus - Grote Markt - Veemarkt - Hospitaalplein.
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)

Betty Hendrickx overleden

Vrijdag 18 januari 2019
Tongeren - Betty Hendrickx overledenDinsdag is Betty Hendrickx overleden, de echtgenote van Roger Meesen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Nieuwe voorzitter voor Neos

Donderdag 17 januari 2019
Neos Tongeren heeft een nieuwe voorzitter: Francis Picard volgt Georges Willemaers op. Ondervoorzitter is Danny Missotten. Hij volgt Josée Schoefs op.

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.
Tongeren - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Tongeren - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Tongeren - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Kevin Leboutte overleden

Woensdag 16 januari 2019
Tongeren - Kevin Leboutte overledenVandaag is Kevin Leboutte overleden. Hij was 31 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrim Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur).

Signamundi failliet verklaard

Woensdag 16 januari 2019
De Ondernemersrechtbank van Tongeren heeft gisteren de onderneming Signamundi, gevestigd aan de Romeinse Kassei in Tongeren, failliet verklaard. Het bedrijf werd in 2015 opgericht. Schuldvorderingen kunnen tot 14 februari ingediend worden.

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Tongeren - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Usé overleden

Woensdag 16 januari 2019
Tongeren - Jef Usé overledenZondag is Jef Usé overleden, de echtgenoot van Mieke Bruls. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Gasgeur: loos alarm

Dinsdag 15 januari 2019
Deze namiddag werd een gasgeur waargenomen in de Keversstraat. De brandweer kwam ter plaatse maar metingen vielen volkomen negatef uit.

Caroline Dessers overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Tongeren - Caroline Dessers overledenGisteren is Caroline Dessers overleden, de echtgenote van Werner Vaesen. Zij was 40 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Riksingen waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Guy Milissen overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Tongeren - Guy Milissen overledenZondag is Guy Milissen overleden. Hij was 74 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Mal. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Woninginbraak op Romeinse Kassei

Dinsdag 15 januari 2019
Tongeren - Woninginbraak op Romeinse KasseiDeze namiddag kreeg de politie melding van een woninginbraak op de Romeinse Kassei. Voorlopig zijn niet meer details bekend.

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Tongeren - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Tongeren - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Tongeren - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jef Gregoire overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Tongeren - Jef Gregoire overledenVr!jdag is de uit Tongeren afkomstige Jef Gregoire overleden, de weduwnaar van Fina Dusaer en de vriend van Paula Thijsen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrul Hayen in Hoeselt.

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Tongeren - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Tongeren wint

Maandag 14 januari 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren met 2-6 gewonnen in Zutendaal. Onb.Tongeren staat tiende in de stand.

Nieuwe voorzitter AZ Vesalius

Zondag 13 januari 2019
Steve Hoste volgt Yvan Vanbockryk op als voorzittervan AZ Vesalius. Hoste is werkzaam in het onderwijs en trainer van Heur-Tongeren.

Basketbal: Tongeren verslaat Spa

Zondag 13 januari 2019
In mannen top divisie 2A van het basketbal heeft Tongeren in Spa gewonnen met 58-69.
Tongeren - Volleybal: Datovoc wint in CharleroiIn Liga A dames van het volleybal heeft Datovoc met 1-3 gewonnen in Charleroi. Setstanden: 20-25, 18-25, 28-26, 22-25.

Geld gestolen

Zondag 13 januari 2019
Tongeren - Geld gestolenGisterenavond is een inbraak gepleegd in een pand aan de Luikersteenweg. Er is geld gestolen.
Tongeren - Jekervallei Sluizen verliest in VelmJekervallei Sluizen heeft met 2-0 verloren op het veld van Velm VV. Eendracht Henis is op het veld van MD Halen vandaag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd Jong Sint Truiden - Heur Tongeren B eindigde op 1-1. Valencia Piringen versloeg Hoeselt B met 7-4. De wedstrijd 's Herenelderen - Bolderberg werd uitgesteld. Union Rutten klopte Vliermaal met 2-1.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Tongeren - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Heur-Tongeren speelt gelijk

Zaterdag 12 januari 2019
Tongeren - Heur-Tongeren speelt gelijkHeur-Tongeren heeft vanavond 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Hades. Tot in de laatste minuut lag Heur voor, maar toen maakte Hades gelijk na een betwiste actie. Bij de rust was de stand 1-1.

Joséphine Geuten overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Dinsdag is Joséphine Geuten overleden, de echtgenote van Nico Longle. Zij was 83 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen. Donderdag (10 uur) samenkomst bij Uitvaartzorg Driesen gevolgd door de begraving op de stedelijke begraafplaats van Tongeren-Centrum.

Lucienne Put overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Tongeren - Lucienne Put overledenGisteren is Lucienne Put overleden, de weduwe van Jos Smolderen en de levenspartner van wijlen Freddy Driessen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur-) in uitvaartcentrum Debay.

Sophie Maes overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Tongeren - Sophie Maes overledenWoensdag is Sophie Maes overleden, de weduwe van Maurice Vranken. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de Sint-Maternuskerk waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Paul Deploige overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Tongeren - Paul Deploige overledenWoensdag is Paul Deploige overleden, de echtgenoot van Ghislaine Voets. Hij was 74 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Hasseltsesteenweg in Overrepen.

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht

Constant Kersten overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Tongeren - Constant Kersten overledenWoensdag is Constant Kersten overleden, de echtgenoot van Maggy Knapen. Hij was 87 jaar. Het afscbeid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats in Overrepen.

Stina Ramaekers overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Tongeren - Stina Ramaekers overledenIn WZC De Motten is donderdag Stina Ramaekers overleden, de weduwe van René Vanlessen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Merken in Grote Spouwen.

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Tongeren - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.

Bende slaat meer dan 100 keer toe

Vrijdag 11 januari 2019
Tongeren - Bende slaat meer dan 100 keer toeOp het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt moest vandaag een zevenkoppige dievenbende plaatsnemen die in wisselende samenstelling meer dan honderd keer toesloeg, onder meer in Hamont-Achel, Houhgalen-Helchteren en Tongeren. Het Openbaar ministerie vorderde straffen gaande van 18 maanden tot 5 jaar. Het verdict in deze zaak valt op 8 februari. (PG)
Tongeren - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Tongeren - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Valère Schouterden overleden

Donderdag 10 januari 2019
In het UZ Gasthuisberg in Leuven is de uit Rutten afkomstige Valère Schouterden overleden, de weduwnaar van Gaby Jacobs. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Franciscus in Heverlee.

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Tongeren - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Colette Spreuwers overleden

Donderdag 10 januari 2019
Tongeren - Colette Spreuwers overledenMaandag is de uit 's Herenelderen afkomstige Colette Spreuwers overleden, de weduwe van Jan Oosterbosch. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.

Jean Mesotten overleden

Woensdag 9 januari 2019
Tongeren - Jean Mesotten overledenVandaag is de uit Mal afkomstige Jean Mesotten overleden, de weduwnaar van Mariette Christiaens. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sluizen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Valentijnsactie huiskatten

Dinsdag 8 januari 2019
Haal vanaf 14 februari uw kortingsbonnen af bij de milieudienst voor het onvruchtbaar maken van uw huiskat of kitten. Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, voert Tongeren een diervriendelijk beleid rond zwerfkatten. De aanpak: vangen, steriliseren, revalideren en terugplaatsen.Tussen zwerfkatten zitten echter ook nakomelingen van gewone huiskatten. Laat daarom uw huiskat of kitten onvruchtbaar maken – in elk geval vóór de leeftijd van 6 maanden. Sterilisatie en castratie (…) Het hele nieuwsbericht

Ophaling kerstbomen

Dinsdag 8 januari 2019
Deze week worden de kerstdennen aan huis opgehaald. De inzameling gebeurt op de dag dat bij u het huisvuil opgehaald wordt.

Nieuwe bvba: Torro Technics

Dinsdag 8 januari 2019
Dave Vanholst uit Tongeren heeft de bvba Torro Tecnics opgericht met zetel aan de Riksingenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop en verhuur van elektrische toestellen en materialen, goederenbehandeling en de verhuur van voertuigen.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Tongeren - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

12.220 euro voor Klimopschool

Maandag 7 januari 2019
Ladies Circle 37 heeft 12.220 euro geschonken aan buitengewoon basisonderwijs Klimop. Het gaat om de opbrengst van de hoedendag  'Ascot aan de Jeker'. Met het geld zal onder meer een speelhoek ingericht worden voor jonge kinderen met autisme en zullen smartborden aangekocht worden voor de audioklassen.

Trinette Degraen overleden

Maandag 7 januari 2019
Tongeren - Trinette Degraen overledenIn WZC De Motten overleed op 4 januari Trinette Degraen, de weduwe van Léo Mozin. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Debay.

Jean-Pierre Coremans overleden

Maandag 7 januari 2019
Tongeren - Jean-Pierre Coremans overledenGisteren is Jean-Pierre Coremans overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Marina Hubrechts overleden

Maandag 7 januari 2019
Zaterdag is Marina Hubrechts overleden, de echtgenoot van Fernand Gustin. Zij was 58 jaar en wordt vrijdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Begroetingsmoment: woensdag en donderdag, telkens van 18-20 uur, bij Uitvaartzorg Driesen.

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Tongeren - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Gezocht: nieuwe spelers

Maandag 7 januari 2019
Voor de nieuwe (muziek)theatervoorstelling van theatermaakster Els Roobroeck zoekt MoMeNT jongeren tussen de 14 en 17 jaar oud. Je hoeft geen theaterervaring te hebben, een zekere ‘durf’ wel. De auditieworkshops vinden plaats op donderdag 17 januari van 17u tot 19u en zaterdag 19 januari van 14u tot 16u in Cultuurcentrum de Velinx.
INFO: https://moment.tongeren.be/gezocht-nieuwe-spelers
In mannen top divisie 2 A heeft Tongeren Aarschot verslagen. Uitslag: 76-70.
Tongeren - Politie controleert op (brom)fietsverlichtingKomende week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/ bromfietsers" herhaald. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Tongeren - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Monsterscore voor Jekervallei SluizenJekervallei Sluizen heeft met 1-10 gewonnen op het veld van Inter Hasselt. Heur-Tongeren B speelde thuis 0-0 gelijk tegen Vroenhoven. Valencia Piringen verloor met 3-1 op het veld van J. Borgloon. Eendracht Henis verloor thuis met 2-4 van Bregel Sport.
Enkele honderden inwoners zakten vanmiddag af naar de Grote Markt voor de nieuwjaarsdrink, aangeboden door het stadsbestuur. De aanwezigen kregen niet alleen een drankje maar ook boterhammen met charchuterie.

Kerstboomverbranding in Rutten

Zaterdag 5 januari 2019
Vanavond had in Rutten de kerstboomverbranding plaats, een initiatief van de Landelijke Gilde. Er kwamen heel wat mensen op af en velen maakten er gebruik van om hun nieuwjaarswensen uit te wisselen.

Inwoners vieren nieuwjaar

Zaterdag 5 januari 2019
Zowel in Henis als in Riksingen hebben de inwoners vanavond nieuwjaar gevierd. In Henis gebeurde dat in ontmoetingscentrum De Meir, in Riksingen op het kerkplein. Op beide locaties ging het er gezellig aan toe.

Heur-Tongeren klopt Esperanza Pelt

Zaterdag 5 januari 2019
Tongeren - Heur-Tongeren klopt Esperanza PeltIn een vriendschappelijke wedstrijd is Heur-Tongeren vanavond met 0-2 gaan winnen bij Esperanza Pelt, de mede-hekkensluiter in 3de Amateurs B. 's Herenelderen is vanavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Hoeselt. Union Rutten verloor met 3-2 in Kesselt.

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Tongeren - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Geert Wampers overleden

Zaterdag 5 januari 2019
Tongeren - Geert Wampers overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige Geert Wampers overleden. Hij was 53 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lafelt (Riemst). Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Gaston Milleville overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Gisteren is Gaston Milleville overleden, de echtgenoot van Maria Gielen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Gerard Bertrand overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Tongeren - Gerard Bertrand overledenWoensdag is Gerard Bertrand overleden, de weduwnaar van Angèle Delmans. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Dinsdag (19 uur) is er  daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Cécilia Christiaens overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Tongeren - Cécilia Christiaens overleden
In WZC Sint-Franciscus is woensdag Cécilia Christiaens overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 12 januari (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Elise Chevremont overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Tongeren - Elise Chevremont overledenWoensdag is Elise Chevremont overleden, de weduwe van Raymond Ernes. Zij was 94 jaar en wordt donderdag 10 januari begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lauw. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Tongeren - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Tongeren - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: RDL Contractor

Donderdag 3 januari 2019
De bvba Reconversiemaatschappij Duurzaam Leefmilieu, afgekort RDL, met zetel in Bilzen heeft de bvba RDL Contractor opgericht met zetel aan de Heersterveldweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het slopen van gebouwen, het schilderen van markeringen op wegen en parkeerplaatsen, de aanleg van telecommunicatielijnen en -netten én gevelreiniging.

Nieuwe bvba: RDL Transport

Donderdag 3 januari 2019
De bvba Reconversiemaatschappij Duurzaam Leefmilieu, afgekort RDL, met zetel in Bilzen heeft de bvba RDL Transport opgericht met zetel aan de Heersterveldweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer aqllerhande transport, geologisch onderzoek, ruimen van bouwterreinen en de bouw van start- en landingsbanen.

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Tongeren - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Tongeren - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Paula Meesen overleden

Donderdag 3 januari 2019
Op 30 december overleed Paula Meesen, de echtgenote van Roland Malcorps. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Gillis waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

André Resseler overleden

Donderdag 3 januari 2019
Tongeren - André Resseler overledenOp 31 december is de uit Tongeren afkomstige André Resseler overleden, de echtgenoot van Liliane Stevens. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Zichen-Bolder waarna gelegenheid tot groeten in rouwcentrum Theunissen in Zussen.

Roger Buysmans overleden

Donderdag 3 januari 2019
Tongeren - Roger Buysmans overledenOp 31 december overleed de uit Tongeren afkomstige Roger Buysmans. Hij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Jozef Geukens overleden

Donderdag 3 januari 2019
Tongeren - Jozef Geukens overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Jozef Geukens overleden, de weduwnaar van Hilda Vanlaer en de echtgenoot van Anne-Marie Scheepers. Hij was 94 jaar en gewezen stafhouder van de Balie in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis (Maalderijplein 12, Tongeren).

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Tongeren - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Tongeren - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop