Het overige nieuws

Tongeren - Foorkramers betoogden in BrusselZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Coronaslagbomen

Vrijdag 31 juli 2020
Tongeren - CoronaslagbomenZoomDe vakantiegangers krijgen het deze zomer moeilijk... (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Weg met step in RegulierenstraatOnbekenden gingen met een step aan de haal in de Regulierenstraat. De step stond aan een woning.
Tongeren - Extra toezicht op coronamaatregelenZoomDe politiezone Tongeren-Herstappe zet geregeld een extra fietsploeg in om toezicht te houden op het naleven van de politiemaatregelen. (foto politie)

Justin Fransen overleden

Vrijdag 31 juli 2020
Tongeren - Justin Fransen overledenWoensdag is Justin Fransen overleden, de weduwnaar van Mathilde Rodriguez. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag in beperkte kring plaats in parochiekerk Sint-Jan. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Code geel in bossen en natuurgebiedenAgentschap Natuur en Bos heeft de code geel afgekondigd. De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten.
Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie Limburg. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig.

Agnes Thijs overleden

Donderdag 30 juli 2020
Tongeren - Agnes Thijs overledenZondag is in haar woonst in Nerem Agnes Thijs overleden, de weduwe van Charlie Hermans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Aantal kerkgangers weer beperkt

Woensdag 29 juli 2020
Tongeren - Aantal kerkgangers weer beperktZoomIn uitvoering van de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli kunnen vanaf vandaag nog maximum honderd gelovigen deelnemen aan een viering in de kerk. Een afstand van 1,50m blijft daarbij de stelregel. Ook de verplichting om een masker te dragen en handen te desinfecteren bij het betreden van het kerkgebouw blijft gelden, aangezien het een openbare plaats is. Al deze maatregelen zijn alvast tot eind augustus van kracht. De andere richtlijnen van het eerder afgesproken protocol blijven eveneens onverminderd gelden. Het protocol staat online op de site van Kerknet.be.

Ondertussen, in Antwerpen...

Woensdag 29 juli 2020
Tongeren - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Start handbalcompetitie uitgesteldTijdens een crisisvergadering hebben de vertegenwoordigers van de handbalbonden in België beslist dat alle nationale en regionale competities voor senioren en jeugd in eerste instantie worden uitgesteld tot begin oktober. In functie van de evolutie van de coronacrisis is een bijkomend uitstel niet uitgesloten. Het spelen van vriendschappelijke wedstrijden is tot begin september niet mogelijk. Over de BENE-League, de grensoverschrijdende handbalcompetitie met zes Belgische en vijf Nederlandse ploegen, wordt later deze week een beslissing genomen.  

Léon Rochus overleden

Woensdag 29 juli 2020
Tongeren - Léon Rochus overledenZondag is Léon Rochus overleden, de echtgenoot van Justine Lenaers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats in Vreren. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Geen voetbal tot en met 25 augustusAlle regionale wedstrijden in het veldvoetbal, minivoetbal en futsal op Vlaamse voetbalvelden en -pleinen mogen tot en met 25 augustus niet doorgaan. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag restaurant Global Village uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 augustus ingediend worden.

Tropische vooruitzichten

Dinsdag 28 juli 2020
Tongeren - Tropische vooruitzichtenEen kern van hogedruk schuift over onze streken en zorgt de volgende dagen voor flink wat zon. Op het einde van de week kan daarbij lucht van subtropische oorsprong onze streken bereiken en klimt het kwik tot tropische waarden. Het gaat echter slechts om enkele dagen.
Dinsdag zijn er veel wolken in de ochtend en er vallen enkele buien. Naarmate de dag vordert neemt de kans op een bui af. Vooral later in de namiddag is er ook wat meer zon. De maxima liggen rond 21 graden. Woensdag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

De coronacrisis hakt er in...

Dinsdag 28 juli 2020
Tongeren - De coronacrisis hakt er in...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jeannine Libon overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Zaterdag overleed Jeannine Libon, de echtgenote van Jean Vanvinckenroye. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Theo Mentior overleden

Maandag 27 juli 2020
Tongeren - Theo Mentior overledenGisteren is Theo Mentior overleden, de echtgenoot van Maria Wouters. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Henis waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.
#samentegencorona
Tongeren - Mondmaskerplicht in recyclageparkIn lijn met de maatregelen die worden opgelegd door de federale crisiscel besliste Limburg.net om ook op haar recyclageparken het dragen van een mondmasker te verplichten vanaf dinsdag 28 juli. Limburg.net vraagt aan alle bezoekers om zelf een mondmasker mee te brengen en te dragen zodra ze het recyclagepark betreden. Daarnaast blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Weer alleen winkelen...

Maandag 27 juli 2020
Tongeren - Weer alleen winkelen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nicole Vanderbeken overleden

Maandag 27 juli 2020
Vrijdag is Nicole Vanderbeken overleden, de weduwe van Jean Liesens. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Roger Scheepers overleden

Maandag 27 juli 2020
Op 21 juli overleed Roger Scheepers. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwadres: fam. Scheepers, p/a Rutterweg 12 bus 1, 3700 Tongeren.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van HenisHeur-Tongeren heeft zijn oefenwedstrijd tegen Eendracht Henis verloren met 1-3. Jekervallei Sluizen speelde 3-3 gelijk op het veld van FC Paal-Tervant.
Tongeren - Union Rutten hervat trainingenZoomOok Union Rutten heeft de trainingen hervat. De club komt het komende seizoen uit in vierde provinciale A.

Inbrekers betrapt

Zondag 26 juli 2020
Gisterenavond zijn twee dieven betrapt die wilden inbreken in een woning aan de Sint-Truidersteenweg. Zij verplaatsten zich met een voertuig met buitenlandse kentekenplaat.

Vandalisme in garage

Zondag 26 juli 2020
In een ondergrondse garage aan het Aniciuspark is een autoruit ingeslagen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Ondertussen, in Antwerpen...

Zondag 26 juli 2020
Tongeren - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - V. 's Herenelderen richt ouderraad opVictoria ’s Herenelderen richt een ouderraad op. Zo kan iedereen met ideeën of opmerkingen altijd terecht bij deze raad. De club zou graag minstens 1 à 2 ouders per ploeg in de raad hebben. Meer info: Werner Ciesilski (0471 58 29 54).

Wisselvallig weer dit weekend

Zaterdag 25 juli 2020
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weer dit weekendHet weekend geeft wat minder op weervlak. Een storing bepaalt het weer op zaterdag en zal pas zondagochtend onze streken verlaten. Nadien is de lucht nog onstabiel van opbouw, waarbij er na het weekend nog kans bestaat op een regenbui. In de tweede helft van volgende week komt echter een kern van hogedruk over onze regio liggen en volgt er een fikse weersverbetering.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld en zijn opklaringen eerder sporadisch. Tegen de middag is er kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Achter deze link kunnen horeca-ondernemers een formulier vinden dat per tafel moet ingevuld worden om de aanwezigen te kunnen registreren en achteraf, bij een gebleken mogelijke besmetting, te kunnen contacteren.
#samentegencorona
Tongeren - Gebruik van waterpijpen verbodenHet gebruik van waterpijpen is vanaf vandaag volledig verboden in het kader van de coronamaatregelen. Dat staat in het ministerieel besluit dat in het Staatsblad is verschenen. Het gaat zowel om individueel als collectief gebruik van de waterpijp in publiek toegankelijke plaatsen. Ze mogen dus vanaf morgen op geen enkele manier meer gebruikt worden in de shishabars. In het besluit staat dat het delen van een waterpijp tussen verschillende personen een verhoogd besmettingsrisico inhoudt en dat het onmogelijk te onderscheiden is voor de politie of het gebruik van een waterpijp individueel dan wel collectief gebeurt.
Tongeren - Horeca-uitbaters moeten registrerenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Drinkmarket en koffiebar failliet

Donderdag 23 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Daniels Drinkmarket en koffiebar Joeri Smets, beide uit Tongeren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 augustus ingediend worden.
Tongeren - Eerste training bij Jekervallei SluizenZoomEerste officiële training van de nieuwe Hazards, Lukaku's en Witsels bij Jekervallei Sluizen is een feit.

Kunst in coronatijden

Donderdag 23 juli 2020
Tongeren - Kunst in coronatijdenZoomNaar ‘De dood van Marat’ door J L David (MSK, Brussel). (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen weer verstrengd

Donderdag 23 juli 2020
#samentegencorona
Tongeren - Coronamaatregelen weer verstrengdVanaf zaterdag worden mondmaskers verplicht in winkelstraten, in openbare gebouwen en op markten. Ook in horecazaken zullen klanten een masker moeten dragen zo lang ze niet aan hun tafel zitten, en één persoon per tafel zal ook zijn gegevens moeten achterlaten. Dat maakte de Nationale Veiligheidsraad zopas bekend. Bij VRT Nieuws staan alle maatregelen opgesomd.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - GRM brengt 'Civitas Tungrorum' in kaartZoomZijn er in de buurt sporen uit de Romeinse tijd? Waar staan resten van Romeinse villa’s, grafvelden en heiligdommen? Maakte een straat ooit deel uit van een eeuwenoud wegennet? Dankzij een samenwerking van het Gallo-Romeins Museum (GRM) en de stad Tongeren met de Universiteit van Gent kunnen onderzoekers en particulieren dat voortaan bekijken op een website met dynamische kaarten. Het in kaart gebrachte gebied is dat van de civitas (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het heelal...

Donderdag 23 juli 2020
Tongeren - Ondertussen, in het heelal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
Tongeren - Geen eigen contacttracing in LimburgLimburg gaat geen eigen contacttracing opzetten zoals de provincie Antwerpen dat doet. Dat heeft waarnemend gouverneur Michel Carlier vandaag afgesproken met het Agentschap Zorg en Gezondheid. "We gaan geen parallel systeem opzetten met dat van Vlaanderen. Wel willen we werken met lokale partners als de gemeentebesturen, de huisartsen of thuisverpleging om het systeem te ondersteunen. Met de federale gezondheidsinspecteur zijn afspraken gemaakt om de tracing, testing en opsporing beter te (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Woensdag 22 juli 2020
#samentegencorona
Tongeren - De visie van Fobie...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Servicebericht

Woensdag 22 juli 2020
Tongeren - ServiceberichtVoortaan kunt u berichten niet alleen delen via Facebook, Twitter en e-mail, maar ook via WhatsApp. En het geldt niet alleen voor berichten maar ook voor de kalender en de zoekertjes

Redactie Internetgazet

Typisch Belgisch zomerweer

Woensdag 22 juli 2020
Weerbericht
Tongeren - Typisch Belgisch zomerweerDankzij de uitloper van het hogedrukgebied der Azoren is de atmosfeer stabiel en kan de zon flink tevoorschijn komen. Met een noordelijke luchtstroming wordt echter koude lucht aangevoerd, waardoor het kwik slechts beperkt kan klimmen. De volgende dagen kunnen storingen tot onze streken doordringen en worden eerst voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, maar later ook door neerslag. Het wordt wel iets warmer. 
Vandaag zijn er nog steeds drukstijgingen aanwezig en domineert de zon het (…) Het hele nieuwsbericht

Militair besmet met coronavirus

Woensdag 22 juli 2020
Tongeren - Militair besmet met coronavirusZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jean Rogister overleden

Woensdag 22 juli 2020
Tongeren - Jean Rogister overledenZondag is de uit Tongeren afkomstige Jean Rogister overleden, de echtgenoot van Netje Theunissen. Hij was 85 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Merken in Grote Spouwen vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur).
Tongeren - 21 juli: ook Preludiumconcert aangepast...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie) 
Tongeren - Geen 'bal national' vanavond...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Jekervallei Sluizen wint oefenwedstrijdJekervallei Sluizen speelde zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd. Tegenstander was Valencia Piringen. Uitslag: 5-0.

Inbraak in Tomveld

Zondag 19 juli 2020
De politie kreeg vrijdagnacht melding van een inbraak in Tomveld. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Tongeren - Heur-Tongeren wint eerste oefenwedstrijdZoomKFC Heur-Tongeren speelde gisteren zijn eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het komende seizoen. Tegenstander was Visé. Uitslag: 3-1. Olivier, Maussa en Hideg scoorden de doelpunten. Woensdag 29 juli is Herk FC de tegenstander.

Op vakantie met kleurencodes

Zaterdag 18 juli 2020
Tongeren - Op vakantie met kleurencodesZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Rik Swennen overleden

Zaterdag 18 juli 2020
Tongeren - Rik Swennen overledenWoensdag is Rik Swennen overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Bèrke Stas overleden

Zaterdag 18 juli 2020
Tongeren - Bèrke Stas overledenOp 11 juli overleed in Bierbeek de uit Tongeren afkomstige Bèrke Stas, de echtgenoot van Luc Stulens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De Mont Blanc anno 2020

Vrijdag 17 juli 2020
Tongeren - De Mont Blanc anno 2020ZoomGisteren 55 jaar geleden werd de tunnel onder de Mont Blanc officieel ingehuldigd. Kijk hoe de berg er tegenwoordig uitziet, in deze Mond Maskertijd... (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Jos Lantmeeters wordt gouverneurJos Lantmeeters (56) wordt de nieuwe gouverneur voor Limburg. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Landmeeters, afkomstig uit Genk, zetelt momenteel in het Vlaamse parlement en volgt als 21ste gouverneur van Limburg Herman Reynders (sp.a) op die op 1 februari zijn ambt neerlegde. Sindsdien nam Reynders' partijgenoot Michel Carlier de functie van gouverneur waar. Lantmeeters is lid van de N-VA, de partij die de afschaffing van de provincies in haar beleidsprogramma heeft ingeschreven. 

Weg met tuingereedschap

Vrijdag 17 juli 2020
Uit een tuinhuis aan de Appelarenstraat in Vreren is tuingereedschap gestolen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.
Tongeren - Klokken luiden voor coronaslachtoffersZoom
Ter gelegenheid van de nationale feestdag op 21 juli zal – op vraag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken – in het Te Deum ook aandacht zijn voor een eerbetoon aan de slachtoffers van Covid-19. Om 10 uur zal er drie minuten stilte gehouden worden. Er wordt tevens gevraagd overal de kerkklokken gedurende 3 minuten te laten luiden, als eerbetoon aan de slachtoffers en om onze waardering voor het verzorgend personeel te uiten. Het bisdom Hasselt heeft de parochieverantwoordelijken opgeroepen om aan dit initiatief mee te doen.

Zomers weekend

Vrijdag 17 juli 2020
Weerbericht
Tongeren - Zomers weekendDe gunstige invloed van een wig van hoge druk vertaalt zich in veel zon en zomerse temperaturen tijdens het weekend. Een storing schuift echter over het westen van het land op zondag en kan mogelijk bij ons voor meer wolken zorgen. Na het weekend is het tijdelijk wat koeler bij 20 graden, maar later in de week stijgt het kwik opnieuw enkele graden.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend en een lokaal drupje regen is niet geheel uitgesloten. Meestal is het echter droog en naarmate de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Contactopsporing in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Rudy Duijkers overleden

Vrijdag 17 juli 2020
Tongeren - Rudy Duijkers overledenDinsdag is Rudi Duijkers overleden, de partner van Samantha Minors. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen. Rouwadres: Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Eugenie Croughs overleden

Vrijdag 17 juli 2020
Tongeren - Eugenie Croughs overledenWoensdag is Eugenie Croughs overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Xander Lambrix naar Roda JC

Donderdag 16 juli 2020
Tongeren - Xander Lambrix naar Roda JCDe 20-jarige Tongenaar Xander Lambrix (KRC Genk) verkast naar Roda JC. Hij zal twee seizoenen de kleuren van de Nederlandse club verdedigen.

Geslaagd zomerkamp Heur-Tongeren

Donderdag 16 juli 2020
Tongeren - Geslaagd zomerkamp Heur-TongerenZoomHet zomerkamp dat Heur-Tongeren vorige week organiseerde is bijzonder geslaagd. Voor dit kamp waren er 72 inschrijvingen.De deelnemers waren tussen 7 en 15 jaar.
Tongeren - Zoek maar eens kleurcodes op vakantieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Weg met parasol

Woensdag 15 juli 2020
Tongeren - Weg met parasolAan de Lerestraat in Overrepen is een parasol gestolen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Stilaan terug warmer

Woensdag 15 juli 2020
Weerbericht
Tongeren - Stilaan terug warmerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland, wordt in een noordwestelijke hoogtestroming koele en vochtige maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen blijven ondermaats en er zijn veel wolken. De volgende dagen kan het hogedrukgebied het weerbeeld in onze regio wat meer domineren, maar soms is er nog een bui mogelijk. Het wordt wel warmer.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. Stapelwolken krijgen echter al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Geseinde opgepakt in Herenweg

Dinsdag 14 juli 2020
Tongeren - Geseinde opgepakt in HerenwegDe politie heeft vandaag een geseinde aangetroffen in de Herenweg. De gezochte man is naar het politiekantoor overgebracht voor verder onderzoek.

Even naar die komeet kijken

Dinsdag 14 juli 2020
Tongeren - Even naar die komeet kijkenZoomNog tot 13 augustus kan je 's avonds na 22.30u laag boven de noordelijke horizon, iets onder de Grote Beer, de komeet Neowise zien. Komend weekend zou volgens kenners het mooiste beeld geven. Gisteravond maakte Peter D'Joos deze mooie foto, waarop de uitwaaierende staart van stof en gas prachtig te zien is.
Tongeren - Minder boomkwekerijen en sierteeltZoomHet aantal boomkwekerijen in Limburg is in tien jaar tijd gedaald van 82 naar 69. Het aantal bedrijven met sierteelt in openlucht daalde in dezelfde periode van 38 naar 11.
Wie een bestaande woning koopt in Vlaanderen kan vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro afsluiten voor renovaties. Lees meer

Louisa Ghijsens overleden

Dinsdag 14 juli 2020
Gisteren is Louisa Ghijsens overleden, de weduwe van Joseph Raskin. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen. Rouwadres: fam. Raskin-Ghijsens, p/a Rutterweg 12/1 , 3700 Tongeren.
Tongeren - Sven Hoste weg bij 's HerenelderenSven Hoste trekt de deur achter zich dicht bij Victoria 's Herenelderen. Hij zal komend seizoen de kleuren van derde provincialer Vechmaal verdedigen.

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Tongeren - Kunst in coronatijdenZoomMarco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste training zit er op!

Maandag 13 juli 2020
Tongeren - De eerste training zit er op!Zoom
De eerste training van Heur-Tongeren zit er op! Zaterdag (18 uur) speelt de club thuis een oefenwedstrijd tegen Visé.

Ernest Van Eyck overleden

Maandag 13 juli 2020
Vrijdag is Ernest Van Eyck overleden, de weduwnaar van Yvette Dehousse. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat je 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)

Geslaagd voetbalkamp

Maandag 13 juli 2020
Tongeren - Geslaagd voetbalkampZoomVictoria 's Herenelderen organiseerde van 6 tot 10 juli een geslaagd voetbalkamp. Zowel de organisatoren als de deelnemers waren tevreden. (foto facebookpagina Victoria 's Herenelderen)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Tongeren - Geen Lourdesbedevaart dit jaarZoomDe jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Instaptraining bij Jekervallei SluizenZoomEr was veel belangstelling voor de instaptraining die Jekervallei Sluizen organiseerde.
Tongeren - Hagia Sophia wordt weer moskeeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Tongeren - Red die hommelZoomJe zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)
Tongeren - Vanaf vandaag een mondmasker dragenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Tongeren - Zonnig weekendEen uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Tongeren - Vlaamse feestdag vandaag!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Damesvoetbal: Valencia speelt eerst uitIn tweede provinciale van het damesvoetbal speelt Valencia Piringen zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Diepenbeek B. Op speeldag 2 ontvangt de club Lommel B. Op speeldag 3 moet Piringen naar Wiemismeer.

Café dicht door corona

Vrijdag 10 juli 2020
Grand Café De Casque aan de Grote Markt gaat tijdelijk dicht. Oorzaak: twee personeelsleden hebben positief getest op corona.

Auto uitgebrand

Vrijdag 10 juli 2020
Tongeren - Auto uitgebrandGisterenavond rukte de brandweer uit voor een autobrand in Lauw. Het voertuig ging in de vlammen op. In de buurt van wagen is niemand aangetroffen. De politie probeert klaarheid te scheppen in deze zaak.

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.

Flora Pirard overleden

Vrijdag 10 juli 2020
Op 6 juli overleed Flora Pirard. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Tongeren - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdagZoomVanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Tongeren - Kleurencodes het nieuwe normaalZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Tongeren - Waar kan je veilig op reis?ZoomWie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Denis Ghelen overleden

Donderdag 9 juli 2020
Tongeren - Denis Ghelen overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Denis Ghelen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Sluijsmans. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) in beperkte kring plaats bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.
Tongeren - Union Rutten ontvangt VliermaalrootUnion Rutten speelt zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Vliermaalroot. Op de tweede speeldag staat een verplaatsing naar Smeermaas op het programma.
Tongeren - Heur-Tongeren B speelt eerst uitVoor de eerste competitiewedstrijd moet Heur-Tongeren B naar KMR Biesen B. Op speeldag 2 ontvangt de club Moelingen.
Tongeren - Valencia Piringen ontvangt AalstValencia Piringen opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Aalst. Op speeldag 2 staat de wedstrijd Vliermaal - Piringen op het programma.
Tongeren - Jekervallei Sluizen eerst tegen GrimbieJekervallei Sluizen speelt zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Grimbie. Op de tweede speeldag moet de club naar E. Mechelen-aan-de-Maas B.
Tongeren - Eendracht Henis opent tegen LouwelZoomEendracht Henis start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Louwel. Op de tweede speeldag moet Eendracht Henis naar Gravelo.
Tongeren - Uitwedstrijd voor 's Herenelderen AK.V.V.V 's Herenelderen A start de competitie met een uitwedstrijd op het veld van Kolmont. Op de tweede speeldag ontvangt de club Vlijtingen. 's Herenelderen B speelt eerst thuis tegen Veldwezelt en ontvangt op speeldag 2 Wiemismeer.

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Tongeren - Coronacrisis: nu kleurencodesZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Nu de maatregelen in het kader van de coronacrisis overal versoepeld worden, past ook Limburg.net de toegangsregeling tot de recyclageparken aan. Vanaf dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot de recyclageparken. Het aantal voertuigen dat tegelijk wordt toegelaten op een recyclagepark blijft wel beperkt om de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren.
Wie files aan de recyclageparken wil vermijden kan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Lyna

Woensdag 8 juli 2020
Azeddine Hamil en Liesbeh Bouduin, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Lyna opgericht met zetel aan de Gulden-Bodemweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groothandel in groenten en fruit en de groothandel in nieuwe en gebruikte auto's.

Eddy Jans overleden

Woensdag 8 juli 2020
Tongeren - Eddy Jans overledenGisteren is Eddy Jans overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Giberte Doll. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Veel regenbuien

Woensdag 8 juli 2020
Weerbericht
Tongeren - Veel regenbuienEen golvende storing schuift over onze streken en zal de volgende 48 uur het weerbeeld bepalen. Door de grote afwezigheid van de zon blijven de maxima ondermaats. In het weekend stijgt de luchtdruk en volgt er een merkbare weersverbetering met vooral meer zon, al zijn de temperaturen nog eerder aan de koele kant. Na het weekend wordt het warmer. 
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber weer. Perioden met regen wisselen af met drogere perioden en de zon is de grote afwezige. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Heur-Tongeren opent tegen DiegemHeur-Tongeren opent het nieuwe voetbalseizoen thuis tegen Diegem. Op speeldag 2 staat een verplaatsing naar Eendracht Aalst op het programma en op speeldag 3 ontvangt Heur-Tongeren Bocholt.
Door de coronacrisis en de lockdown is er opnieuw een grote vraag naar woningen met een tuintje in Limburg. Zowel huurders als kopers zijn er naar op zoek. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij Limburgse immokantoren. (Radio 2)

Ruit parochiezaal ingesmeten

Dinsdag 7 juli 2020
Tongeren - Ruit parochiezaal ingesmetenVandalen hebben een ruit van de parochiezaal aan de Viséweg ingesmeten. Dat gebeurde gisterenavond.

Ninie Souvereyns overleden

Dinsdag 7 juli 2020
Tongeren - Ninie Souvereyns overledenOp 3 juli overleed Ninie Souvereyns. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Souvereyns p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Catherine Jageneau overleden

Maandag 6 juli 2020
Tongeren - Catherine Jageneau overledenGisteren is Catherine Jageneau overleden, de echtgenote van Stefaan Buyck. Zij was 58 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Stefan Smolders uit Nothul (Groothertogdom Luxemburg) heeft de besloten vennootschap Cars & Gardens opgericht met zetel aan de Elderseweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in auto's en lichte bestelwagens.
Lieselot Vranken uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Vranken Lieselot opgericht met zetel in Hazelereik. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde.
Habit Solutions: dat is de naam van de besloten vennootschap die door Bjorn Hauben uit Tongeren werd opgericht. De vennootschap is gevestigd Op Het Hofken. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop van software en hardware.
Ronny Mesotten uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Mesotten Immo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Veldstraat. Het aanvangsvermogen bedraagt 2.500 euro.
Het Tongerse restaurant Konings is overgenomen door Eddy Withofs uit Alken. De naam blijft behouden en de zaak blijft open.

Ludo Thys overleden

Maandag 6 juli 2020
Tongeren - Ludo Thys overledenGisteren is de in Koninksem woonachtige Ludo Thys overleden, de echtgenoot van Patricia Liesens. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Start trainingen op 11 juli

Zaterdag 4 juli 2020
Tongeren - Start trainingen op 11 juliHeur-Tongeren starten de trainingen voor het nieuwe seizoen op 11 juli. Er staan onder meer oefenwedstrijden gepland tegen Herk FC, Herstal, Bilzen-Waltwilder en Wellen.

De vuile was in Nieuwpoort

Zaterdag 4 juli 2020
Tongeren - De vuile was in NieuwpoortZoomDe drie koningen hadden vandaag in Nieuwpoort een afspraak met de sp.a-voorzitter.
Tongeren - Bocht Rushmore door de ogen van FobieZoomDe Amerikaanse president Donald Trump bracht vrijdag een bezoek aan Mount Rushmore, het monument waar vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouden in de rotsen. De sociale afstandsregels werden er niet gerespecteerd door het publiek en de meeste mensen droegen geen mondmasker. (Cartoon: Fobie)
Tongeren - De jaarlijkse vlindertelling start vandaagZoomHet is weer zover, Natuurpunt organiseert weer de jaarlijkse vlindertelling. Om mee te doen is 1 keer exact 5 minuten tellen al voldoende. Maar het is voor het onderzoek nóg interessanter als je meerdere keren telt. Je kan meetellen van 4 tot 26 juli. Meer info via deze link. (foto Bart Liesenborgs)

Jean Nelissen overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Tongeren - Jean Nelissen overledenDonderdag is Jean Nelissen overleden, de echtgenoot van Barbara Stassen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Nelissen- Stassen p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Danielle Mat overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Tongeren - Danielle Mat overledenGisteren is Danielle Mat overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Luc Willemaers. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Wim Lenaerts overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Tongeren - Wim Lenaerts overledenOp 30 juni overleed de uit Tongeren afkomstige Wim Lenaerts, de echtgenoot van Anja Bijnens. Hij was 47 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Somber weekend

Zaterdag 4 juli 2020
Weerbericht
Tongeren - Somber weekendEen storing schuift tijdens het weekend over onze streken met vooral veel wolken en wat beperkte neerslag. Zaterdag krijgen we het warmtefront en zondag het koufront. Na het weekend kan het hoog der Azoren stilaan het weer in onze streken bepalen. Het wordt droger en er is meer zon, al wordt het nog niet onmiddellijk warmer.
Vandaag zorgt een warmtefront voor veel wolken en van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Na de middag is het meestal droog, maar opklaringen worden er (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Een corona-editie van ZonnelandZoomUitgeverij Averbode lanceert deze zomer een speciale editie van zijn bekende kindertijdschrift "Zonneland" om 10- tot 12-jarigen af te helpen van hun corona-angst. (Cartoon: Fobie)
Sebastien Gonissen uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Pivolo Consulting opgericht met zetel aan de Vrerenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van zonnepanelen, warmtepompen en branddeuren én het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen.
Tongeren - Resem transfers bij Union RuttenUnion Rutten heeft 28 nieuwe spelers aangetrokken: Amer Becirbegovic (Habo), Tarik Becirbegovic (Habo), Gert Bertrand (vrij), Stef Boden (Herderen Millen), Nicky Boes (vrij), Lorenz Breuer (Alleur), Angelo Croughs (s Herenelderen), Benjamin D’Hondt (Piringen), Thomas Erkens (vrij), Bjorn Gijbels (vrij), Jorne Hardy (Herderen Millen), Jurgen Heeren (Piringen), Brecht Kempeneers (Piringen), Ken Limpitshi Boketshi (s Herenelderen), Eric Marx (Kanne), Aaron Molenaers (vrij), Jesse Ndjibu Kabundi (vrij), (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Cirque du Soleil werkt aan doorstartZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Tom Houwaer naar Sporting HasseltTongenaar Tom Houwaer (21) verruilt ASV Geel voor Sporting Hasselt. Centrale verdediger Houwaer speelde eerder onder meer bij de beloften van STVV.
De fakkeltocht die IJD-jongerenwerking van het bisdom jaarlijks organiseert bij het begin van de advent vindt dit jaar in Overpelt plaats. Voor dit evenement worden een duizendtal jongeren uit heel Limburg verwacht.

Inbraak in auto in Moerenstraat

Donderdag 2 juli 2020
Tongeren - Inbraak in auto in MoerenstraatIn de Moerenstraat is er ingebroken in een auto. De inbraak is deze voormiddag vastgesteld. Wat er uit het voertuig is gestolen, is niet geweten.

André Conti overleden

Donderdag 2 juli 2020
Gisteren is André Conti plots overleden, de echtgenoot van Nicole Klompers. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in de intimiteit van zijn gezin.

François Neven overleden

Donderdag 2 juli 2020
Dinsdag is François Neven overleden, de echtgenoot van Irène Lycops. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
In een onderzoek van de computer crime unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg werd op 26 juni samen met de Nederlandse politie nabij Amsterdam een huiszoeking uitgevoerd in de woning van een 22-jarige Nederlandse IT-student, K. B.. De verdachte gebruikte een database met onder meer 2,5 miljoen Belgische en 4,5 miljoen Nederlandse e-mailadressen met het bijbehorende wachtwoord, mogelijk verkregen uit een eerdere hacking. Deze database werd vervolgens door de verdachte gebruikt voor verdere (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de koopjes...

Donderdag 2 juli 2020
Dit jaar begint de solden pas op 1 augustus maar de strijd om de koopjes is er niet minder om. Officieel is gisteren de sperperiode begonnen. Je mag dan als handelaar geen solden geven maar wel aan koppelverkoop doen. Maar dat verschil wordt dit jaar heel klein. Overal duiken flinke kortingen op, zowel online als in de winkelstraten.
Eerder waarschuwde RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck er al voor dat het uitstellen van de soldenperiode na de lockdown net voor een extra groot kortingsopbod zou (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Proesmans overleden

Donderdag 2 juli 2020
Tongeren - Fons Proesmans overledenOp 28 juni overleed Fons Proesmans, de weduwnaar van de in 2002 overleden Alice Caro. Hij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur)  in de parochiekerk Sint-Jan. Rouwadres: Plein 15, 3700,Tongeren.

Ondertussen, op Zaventem...

Woensdag 1 juli 2020
Tongeren - Ondertussen, op Zaventem...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In 1990 telde Limburg 745.034 inwoners. Dertig jaar later is de Limburgse bevolking toegenomen met 17,8%, tot 877.370 inwoners. In dezelfde periode van drie decennia nam de bevolking in heel Vlaanderen minder sterk toe (+15,5%). Het verschil in bevolkingsgroei tussen Limburg en heel Vlaanderen deed zich vooral voor in het decennium 1990-2000: in die periode nam de Limburgse bevolking al toe met 6,2%, de Vlaamse bevolking slechts met 3,5%. Tussen 1990 en 2020 nam de bevolking in een vijftal Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 18.000 op wachtlijsten sociale woningZoomEr zijn nog steeds veel mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers die de partij Groen opvroeg. Eind 2019 waren dat in Limburg iets meer dan 18.000 mensen. Een lichte daling vergeleken met het jaar ervoor, maar heel wat meer dan in 2011.
Bosgroep Limburg start met een herstelplan voor de vele afgestorven fijnsparbossen. Alleen al in 2019 werd 119 hectare door de letterzetter aangetast fijnsparbos bij de Bosgroep aangemeld.
De bedoeling is om de getroffen bossen van vele kleine privé-eigenaars te bundelen en dan op een kosten-efficiënte manier er voor te zorgen dat er snel een nieuw gezond bos groeit.
Hoe belangrijk bossen zijn voor ons welzijn, bleek nogmaals duidelijk in deze tijden van corona. Niet alle (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Limburgse bevolking steeds diverserZoomIn 2019 heeft 28,1% van de Limburgse bevolking een niet-Belgische herkomst. Dat is vijf procentpunten meer dan een decennium eerder. Het percentage inwoners met een niet-Belgische herkomst steeg tussen 2009 en 2019 van 23,1% naar 28,1% onder de Limburgse bevolking. In Vlaanderen groeide het aandeel van de bevolking met een niet-Belgische herkomst in dezelfde periode van 15,3% tot 22,3%. De stijging in Limburg heeft meer te maken met een toename van mensen uit niet-EU-landen (van 9,0% naar 12,4%) dan van (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 700 laadpalen in Limburg

Woensdag 1 juli 2020
Tongeren - Bijna 700 laadpalen in LimburgZoomLimburg telt momenteel al bijna 700 laadpunten voor elektrische voertuigen. Hasselt is veruit koploper: er staan er 127. In Genk zijn er 49 laadpalen. Sint-Truiden (41), Tongeren (36), Lommel (30), Bilzen (30), Maasmechelen (28), Houthalen-Helchteren (25), Heusden-Zolder (24) en Beringen (22) vervolledigen de top tien. Opvallend in dit lijstje: Beringen komt pas op de tiende plaats (terwijl het na Hasselt en Genk komt qua inwonersaantal) en Tongeren staat knap vierde (…) Het hele nieuwsbericht

Bella Juveyns overleden

Woensdag 1 juli 2020
Tongeren - Bella Juveyns overledenOp 26 juni overleed Bella Juveyns, de weduwe van Fons Matthijs. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Matthijs-Juveyns, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Guy Derwa overleden

Woensdag 1 juli 2020
Tongeren - Guy Derwa overledenOp 26 juni overleed de uit Tongeren afkomstige Guy Derwa, de echtgenoot van Edith Roppe. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop