Het overige nieuws

Man valt in oude smeerput

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een man in een oude smeerput gevallen aan de Heibrikstraat in Hoeselt. De brandweer moest de man bevrijden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw (76) gewond bij botsing

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon botsten in de vooravond twee auto's. Daarbij is een 76-jarige vrouw gewond geraakt.
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Tongeren - De grenzen van het biechtgeheimZijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Vervolgd voor twee verkrachtingenVoor de rechter moest een twintiger uit Borgloon plaatsnemen. Hij wordt verdacht van twee verkrachtingen. De feiten dateren van 2019 en 2020. Volgens de betichte betrof het seks met wederzijdse toestemming. Hij riskeert drie jaar cel. Op 4 juni valt het verdict in deze zaak. PG)

Opgepast: code oranje

Vrijdag 30 april 2021
Tongeren - Opgepast: code oranjeHet Agentschap Natuur en Bos heeft code oranje in de Limburgse natuur afgekondigd. Voor Heusden-Zolder geldt dat niet alleen in de natuurgebieden die ANB zelf beheert, maar ook in alle andere gebieden. Het is erg droog, de natuurwachters hadden op regen gehoopt, maar de voorspelde neerslag is uitgebleven. Er mag nog wel gewandeld worden in de natuur, maar vuur maken of sigarettenpeuken weggooien is uit den boze. Het publiek wordt ook opgeroepen om als het een rookwolk in de natuur ziet, meteen de brandweer te bellen.
Tongeren - Verkoop stickers loopt niet goedZoomDonderdag 22 april ging de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen de vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht men een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. Om je lokale afdeling van het Rode Kruis te steunen heb je nog tot 6 mei de tijd om stickers te kopen.

Georges Steyns overleden

Vrijdag 30 april 2021
Tongeren - Georges Steyns overledenOP 26 april overleed Georges Steyns, de echtgenoot van Mia Medaer. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Munten en juwelen gestolen

Donderdag 29 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Hasseltsesteenweg in Kortessem zijn munten en juwelen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Ree aangereden op Eeuwfeestwal

Donderdag 29 april 2021
Op de Eeuwfeestwal is gisterennamiddag een ree aangereden. Het dier raakte daarbij gewond en is opgehaald door Animal Rescue Service uit Sint-Truiden.
Na "de misleidende campagnes" over de terugdraaiende teller in 2020 stelt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir vast dat onder meer energiebedrijf Essent "zich bezondigt aan het verspreiden van misleidende informatie aan de Vlaamse consumenten over de terugverdientijd van thuisbatterijen", zo heeft ze vanmorgen bekendgemaakt. De minister vindt dat onaanvaardbaar en eist dat Essent al haar misleidende communicatiemiddelen onmiddellijk stopzet. “Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe veilig is je straat?

Donderdag 29 april 2021
Tongeren - Hoe veilig is je straat?ZoomWie geïnteresseerd is in de veiligheid en de leefbaarheid van zijn straat kan zich inschrijven voor de vierde editie van Straatvinken, het burgeronderzoek rond mobiliteit van de Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie. Je inschrijven kan hier.
Zodra je ingeschreven bent kan je op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur het verkeer in je straat tellen. Iedereen in heel Vlaanderen kan meedoen. Je telt met (…) Het hele nieuwsbericht

Dorine Honinx overleden

Donderdag 29 april 2021
In WZC Sint-Franciscus overleed op 22 april Dorine Honinx, de weduwe van de in 1995 overleden Paul Jorissen. Het afscheid vond plaats in besloten familiekring.

Afvalvrij mei

Donderdag 29 april 2021
Tongeren - Afvalvrij meiZoomHet is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Want jij laat je toch niet inpakken, zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen? Handige tips vind je via deze link.

Inbraak op werf

Woensdag 28 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is een inbraak gepleegd op een werf aan de Nederstraat in Hoeselt. De daders gingen er met material en gereedschap aan de haal.

Wisselvallig weertje

Dinsdag 27 april 2021
Tongeren - Wisselvallig weertjeEen omvangrijke depressie over het zuiden van Europa trekt de volgende dagen naar het noorden van Duitsland en zorgt voor flink wat hemelwater in onze streken vanaf woensdagavond. Na de regen wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Vóór deze depressie uit, wordt echter warme lucht aangevoerd en kan het kwik hoge waarden bereiken.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Slechts hier en daar komt een stapelwolkje voor of zijn er wat hoge wolkensluiers. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Tablet gestolen in woning

Dinsdag 27 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hachtenweidestraat in Kortessem zijn inbrekers met een tablet aan de haal gegaan. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Tongeren - Belangrijke wijziging voor hond en katZoomDat het in België verplicht is om je hond of kat te voorzien van een chip, wist je waarschijnlijk al. Aan de hand van dat chipnummer kan er dan nagegaan worden wie er de eigenaar is, als je trouwe viervoeter bijvoorbeeld beslist om de poten te nemen. Maar vanaf 1 mei is dat niet meer zo gemakkelijk! Dan moet het baasje eerst toestemming hebben gegeven om deze info te delen, zoals bepaald is in de privacywet. Heel belangrijk dus om dat snel te doen als je jouw huisdier vlot wil terugvinden! Goedkeuring geven kan vanaf 1 mei door je aan te melden via dogid.be of catid.be.

Protestlied tegen leidingstraat

Dinsdag 27 april 2021
Tongeren - Protestlied tegen leidingstraatZoomDe tijd dat we veel protestliedjes hoorden op de radio ligt al verschillende decennia achter ons maar nu werd deze clip ingeblikt door Guy Swinnen en Naragonia. Ze doen hiermee een oproep om nog klacht in te dienen tegen de leidingstraat die een groot stuk van de Limburgse natuur zal doorkruisen. Het is nu vijf voor twaalf, klacht indienen kan nog tot eind deze maand. Meer info via deze link.

Godelieve Wintmolders overleden

Dinsdag 27 april 2021
Tongeren - Godelieve Wintmolders overledenIn Piringen is vrijdag Godelieve Wintmolders overleden, de weduwe van Marcel Gregroire. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag plaats in familiekring. Rouwadres: Tomstraat 30, 3700 Tongeren.

De visie van Fobie

Maandag 26 april 2021
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Drie voertuigen botsen

Maandag 26 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een bestelwagen en twee auto's op de Hasseltsesteenweg in Kortessem. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn uit Beringen en Herk-de-Stad.

Twee bromfietssters gewond

Maandag 26 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Sittardstraat in Borgloon botsten twee bromfietssters. Beiden raakten daarbij gewond.

Fietser (70) gewond bij ongeval

Maandag 26 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag botsten een 70-jarige fietser en een auto in de Kleestraat in Borgloon. De fietser liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwe Steenweg in Heers raakten een auto en een 57-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Vijftiger gewond bij botsing

Maandag 26 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de N20 in Kortessem gebeurde het voorbije weekend een kop-staartaanrijding. Daarbij is een vijftiger uit Genk gewond geraakt.

Auto beschadigd bij brand

Maandag 26 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Tenhoutstraat in Kortessem vatte vanochtend een haag vuur. Het vuur sloeg over naar de carport. De auto die er onder stond raakte zwaar beschadigd.

Raymond Breels overleden

Maandag 26 april 2021
Tongeren - Raymond Breels overledenOp 21 april overleed Raymond Breels, de echtgenoot van Sonja Honinx. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Auto tegen reclamepaneel

Zaterdag 24 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een vrouw gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een reclamepaneel reed op de Visésteenweg in Riemst. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Nieuwe vennootschap: Cleusen

Zaterdag 24 april 2021
Christophe Cleusen uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Cleusen opgericht met zetel aan de Stelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer montage, reparatie, onderhoud en ontwerp van alle mogelijke elektrische installaties én domotica.

Nieuwe vennootschap: Immolaers

Zaterdag 24 april 2021
Benoit Bollaers uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Immolaers opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aan- en verkopen van onroerende goederen en het optrekken van allerhande gebouwen.

Menja Stevens overleden

Zaterdag 24 april 2021
Tongeren - Menja  Stevens overledenWoensdag is Menja Stevens overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Stevens, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Marieke Vanvinckenroye overleden

Zaterdag 24 april 2021
Tongeren - Marieke Vanvinckenroye overledenDinsdag is in WZC Sint-Franciscus Marieke Vanvinckenroye overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Eugène Fagard. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Rudi Wolfs overleden

Zaterdag 24 april 2021
Tongeren - Rudi Wolfs overledenWoensdag is Rudi Wolfs overleden, de echtgenoot van Ludy Jimeno. Hij was 58 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt dinsdag in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

Lydie Frayman overleden

Zaterdag 24 april 2021
Woensdag is Lydie Frayman overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Désire Ruiters. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Beschermingsmechanisme verlengd

Vrijdag 23 april 2021
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd voor de maanden mei en juni. Wie verplicht gesloten blijft, kan een beroep blijven doen op dat beschermingsmechanisme. Ook wie open is, maar minstens 60% omzetverlies kan aantonen, zoals toeleveranciers en ondernemers uit de reis- en eventsector, kan rekenen op de bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Horecazaken die hun terras openen, kunnen verder op steun rekenen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Tongeren - Droog, zonnig en frisEen hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Poncelet overleden

Vrijdag 23 april 2021
Tongeren - Martha Poncelet overledenWoensdag is Martha Poncelet overleden, de weduwe van Jean François. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Twee chauffeurs onder invloed

Donderdag 22 april 2021
De politie plukte vandaag twee chauffeurs uit het verkeer die onder invloed waren van drugs. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken.

Inbraak in Mombersstraat

Donderdag 22 april 2021
In de Mombersstraat is ingebroken in een appartement. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Liske Croughs overleden

Donderdag 22 april 2021
Tongeren - Liske Croughs overledenMaandag is Liske Croughs overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Pierre Jermei. Zij was 91 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats in Neerrepen vindt in besloten familiekring plaats. Rouwadres: fam. Jermei-Croughs, Sint-Geertruistraat 130, 3700 Tongeren.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Tongeren - De nieuwe sticker is er weer!ZoomVandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Tongeren - Btw-verlaging in horecaZodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Tongeren - Code 'geel' in natuurgebiedenHet is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Justin Vossen overleden

Woensdag 21 april 2021
Tongeren - Justin Vossen overledenZondag is Justin Vossen overleden, de echtgenoot van Françine Proost. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Vossen-Proost, p/a Rutterweg 12/1 3700 Tongeren.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Tongeren - Tamelijk veel zonHet ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Tongeren - Grote flitsmarathonZoomWoensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.
Kort nieuws van bij de buren
In de spoorwegzate in Gotem (Borgloon) - een beschermd natuurgebied - heeft een onbekende een lading peren gedumpt. De gemeente laat de rottende peren opruimen. De sluikstorter wordt opgespoord.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Tongeren - Week van de teekZoomHet is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)
Tongeren - Toch geen staking bij De Lijn morgenEr komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Wegverzakking op kruispunt

Zondag 18 april 2021
Op het kruispunt van de Elderseweg en de Merkenstraat ontstond vandaag een wegverzakking. De oorzaak ervan is niet bekend.
Tongeren - Morgen gaan de scholen weer openZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - HC Tongeren verliest van Sporting PeltHandbalclub Tongeren heeft vanavond thuis de oefenwedstrijd tegen Sporting Pelt verloren met 29-31.

Danny Durlet overleden

Zaterdag 17 april 2021
Tongeren - Danny Durlet overledenWoensdag is Danny Durlet overleden, de echtgenoot van Gerda Martens. Hij was 59 jaar, woonde in Millen en was afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Tongeren - Staking bij De Lijn op maandagZoomDoor een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Tongeren - Zon met stapelwolkenEen hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Nele Dessers uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging Dessers Nele opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Herckensstraat.

Restauratiepremie voor kapellen

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele kent een premie toe van 242.983,20 euro voor de restauratie van de rusthuis- en de begijnhofkapel in Borgloon. Van beide kapellen worden het dak en de waterafvoersystemen gerestaureerd.
De restauratiewerken zijn een onderdeel van de plannen om een belevingscentrum te realiseren dat betrekking heeft op de geschiedenis van 1000 jaar Graafschap Loon. De begijnhofkapel werd in 1936 beschermd als monument, de rusthuiskapel meer recent in (…) Het hele nieuwsbericht

Drie auto's in botsing betrokken

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen raakten drie voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. Daarbij is één gewonde gevallen.

Twee voertuigen beschadigd

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht sloegen vandalen toe in de Grote Straat in Riemst. Zij beschadigden er twee voertuigen.

Noël Konings overleden

Donderdag 15 april 2021
Tongeren - Noël Konings overledenDinsdag is Noël Konings overleden, de echtgenoot van Marleen Merken. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk Sint-Lutgardis.
Tongeren - Regering versoepelt coronamaatregelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).

Fietsster (28) gewond bij val

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een 28-jarige fietsster ten val gekomen op de Trekweg in Riemst. Zij raakte daarbij gewond.
Tongeren - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelenVermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Tongeren - Nog altijd nachtvorstOndertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Laptop gestolen in woning

Dinsdag 13 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen gisterenavond binnen in een woning aan de Pastoor Counestraat in Riemst. Zij gingen er met een laptop aan de haal.

Jean-Guy Debrus overleden

Dinsdag 13 april 2021
Tongeren - Jean-Guy Debrus overledenZaterdag is Jean-Guy Debrus overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Condoleren: fam. Jean-Guy Debrus, de Schiervelstraat 25, 3700 Tongeren.
Tongeren - Twee chauffeurs gewond bij botsingZoomBij een botsing tussen een bestelwagen en een taxi op de Romeinse Kassei in Lauw zijn de bestuurders gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Door de klap kwam de bestelwagen op zijn zijde terecht. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Tongeren - Wereld Parkinson DagZoomHet is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.
De politie plukte gisteren in de Jekerstraat een automobilist uit het verkeer die onder invloed was van alcohol. De agenten stelden ook vast dat zijn voertuig niet verzekerd was.
Tongeren - Voetgangster (70) gewond bij ongevalBij een ongeval op het kruispunt van de Leopoldwal en de Jaminéstraat raakte een 70-jarige voetgangster gewond. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'Roundup doodt ook hommels'ZoomDe veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)
Vanochtend raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Sint-Truidersteenweg. Daarbij is één gewonde gevallen.
Tongeren - Beperkte handbalcompetitie vanaf 17 aprilDe Koninklijke Belgische Handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams met zes clubs. De deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De ontknoping van de nationale competitie wordt door de VRT live uitgezonden op televisie.

Eén gewonde bij botsing

Zaterdag 10 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Borgloon is een gewonde gevallen bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Tongeren - Wanneer terug een 'pint drinken'?ZoomDe heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Liliane Speelmans overleden

Vrijdag 9 april 2021
Tongeren - Liliane Speelmans overledenGisteren overleed Liliane Speelmans, de weduwe van de in 2019 overleden Evert Horn. Zij was 66 jaar, woonde in Leuven en was afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Tongeren - Weekend valt in het waterActieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Danny Malcorps overleden

Vrijdag 9 april 2021
Tongeren - Danny Malcorps overledenOp 5 april overleed Danny Malcorps, de echtgenoot van Gosia Jasztal. Hij was 50 jaar. Het afscheid vondt plaats in intieme kring.

Mountainbikers botsen

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag kwamen twee mountainbikers met elkaar in aanrijding in de Sassenbroekstraat in Borgloon. Eén van hen, een twintiger, raakte daarbij gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Tongeren - De service is allesZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Tongeren - Op bezoek bij Erdogan...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Moens en Schoenaers naar VechmaalKen Moens en Tim Schoenaers trekken de deur achter zich dicht bij Victoria 's Herenelderen. Zij zullen komend seizoen de kleuren van Vechmaal verdedigen.

Sibille Baillien overleden

Woensdag 7 april 2021
Tongeren - Sibille Baillien overledenOp 2 april is in Lanaken de uit Lauw afkomstige Sibille Baillien overleden, de echtgenote van de vorig jaar overleden Hubert Rouffa. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Rekem.

Drugsgebruikers betrapt

Dinsdag 6 april 2021
Een politiepatrouille heeft twee jongens geverbaliseerd voor drugsgebruik. De twee liepen tegen de lamp in de buurt van Julianus.

Caravan uitgebrand

Dinsdag 6 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een plantage aan het Hemelspark in Kortessem is deze namiddag een caravan uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Mathieu Beerts overleden

Dinsdag 6 april 2021
Tongeren - Mathieu Beerts overledenGisteren is Mathieu Beerts overleden, de echtgenoot van Sarah Vandenzavel. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Tongeren - Ondertussen, in de trein naar de kust...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sneeuw en andere grillen

Dinsdag 6 april 2021
Weerbericht
Tongeren - Sneeuw en andere grillenOntwaken onder een sneeuwtapijt in april, neen, zo vaak komt dat niet voor. Door de combinatie van een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een depressie over Scandinavië wordt in een strakke noordelijke luchtstroming onstabiele en erg koude arctische lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt de aangevoerde lucht wat zachter. 
Vandaag was het even schrikken in de ochtend, op veel plaatsen lag er een wit sneeuwtapijt van (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Nieuwe speler voor Heur-TongerenDe 21-jarige Natanaël Frenoy (FC Luik) zal komend seizoen de kleuren van Heur-Tongeren verdedigen. Het gaat om een rechtervleugelverdediger.
Tongeren - 'Aan het raam zitten is verplicht'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorgoed verloren?

Zondag 4 april 2021
Vandaag gelezen
"Veel oude volkstradities rond Pasen zijn zo goed als verloren gegaan. Zoals een schutterij die huis aan huis spek ophaalde, recepten voor apostelsoep en bijzondere geluiden. Want van witte donderdag tot paaszaterdag was eeuwenlang het geluid van klepperende kinderen te horen. Het is voorgoed verstomd."
(L1.nl)
Tongeren - Ophokplicht voor kippen versoepeldZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Etsch

Zaterdag 3 april 2021
Johanna van den Kieboom en Eric Moeskops, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Etsch opgericht met zetel aan de Kaststraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling, productie en verkoop van elektronica, elektrische systemen en automatische testapparatuur.

Nieuwe vennootschap: Filal

Zaterdag 3 april 2021
Jeroen Alliët (30) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Filal opgericht met zetel aan de Lerestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitoefening van de diergeneeskunde en dierenhospitalisatie in al zijn facetten.
Kort nieuws van bij de buren
Een automobilist uit Riemst is gisteren betrapt toen hij onder invloed van alcohol en drugs reed. In zijn auto zaten twee kinderen. Hij is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt.

Bernardine Diels overleden

Zaterdag 3 april 2021
Tongeren - Bernardine Diels overledenIn WZC De Motten overleed op 28 maart Bernardine Diels, de weduwe van de in 2012 overleden Georges Dirix. Zij was 80 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats in Berg vinden in intieme kring plaats.
Tongeren - Paasviering vanuit basiliek op tvMgr. Patrick Hoogmartens bisschop van Hasselt, gaat zondag 4 april om 10 uur voor in de paasviering in de OLV-basiliek. De viering wordt rechtstreeks uitgezonden door TV Limburg.

Nieuwe vennootschap: Laranna

Vrijdag 2 april 2021
Anna Karpenko uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Laranna opgericht met zetel aan de Stationslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer raamdecoratie, vervaardiging en aanpassing van kledij, zetelbekleding en schoonheidsverzorging.

Dakbrandje bij werken

Vrijdag 2 april 2021
Bij werken op het dak van AZ Vesalius ontstond deze namiddag een brandje. De dakwerkers slaagden erin het vuur zelf te blussen.

Hommels observeren

Donderdag 1 april 2021
Tongeren - Hommels observerenZoomHet mooie weer lokt ook de hommels naar buiten - ze zijn op zoek naar nectar op de eerste lentebloemen. Hommels zijn eigenlijk wilde bijen en in België zijn er maar liefst dertig soorten. Een deel daarvan is sterk bedreigd. Natuurpunt vraagt om observaties van hommels bij te houden en door te geven. Je kan deze onschadelijke zoemers trouwens gemakkelijk fotograferen. Meer info via deze link. (foto Marleen Abeels)

Ludo Petitjean overleden

Donderdag 1 april 2021
Tongeren - Ludo Petitjean overledenDinsdag is Ludo Petitjean overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Mimi Theunissen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Europa in kleur

Donderdag 1 april 2021
Tongeren - Europa in kleurZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Stijging aantal teken

Donderdag 1 april 2021
Tongeren - Stijging aantal tekenZoomSciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt elk jaar tekenbeten op bij de Belgen via hun website en mobiele applicatie ‘TekenNet. Uit de cijfers blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, terug is toegenomen. Met de start van de lente begint het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw met de campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck.” Daarnaast onderzoekt TekenNet dit jaar opnieuw de aanwezigheid van ziektekiemen in teken. Sciensano doet daarom een oproep aan iedereen die een tekenbeet oploopt: registreer de beet op TekenNet en stuur de verwijderde teek tussen 1 april en 31 oktober 2021 gratis met de post naar Sciensano. Meer info via deze link.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop