Het overige nieuws

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Tongeren - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Armand Wouters overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Tongeren - Armand Wouters overledenGisteren is Armand Wouters overleden, de echtgenoot van Ghilaine Roemers. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwbeklag: Clarissenstraat 4 bus 5, 3700 Tongeren.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Tongeren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Tongeren - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Hélène Mulleneers overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Tongeren - Hélène Mulleneers overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Hélène Mulleneers overleden, de weduwe van Frans Boudry. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Annette Derwa overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Tongeren - Annette Derwa overledenWoensdag is Annette Derwa overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Jekervallei Sluizen behoudt trainersDerde provincialer Jekervallei Sluizen behoudt zijn trainers voor komend seizoen: Kristof Kellens als T1, Henk Van De Beek als T2.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Tongeren - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Haiverlain overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Tongeren - Anna Haiverlain overledenGisteren overleed Anna Haiverlain, de weduwe van de in 1998 overleden Ludovic Parthoens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Riksingenstraat 96, 3700 Tongeren.
Tribunaliteiten
Tongeren - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.

Drugs gevonden in auto's

Vrijdag 29 januari 2021
Bij de controle van twee auto's op de Overhaamlaan zijn gebruikershoeveelheden wiet aangetroffen. De controles gebeurden gisterenavond.

Elektrisch vuur gestolen

Vrijdag 29 januari 2021
Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Paquaylaan is een elektrisch vuur en een ventilator gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Nieuwe vennootschap: Seci

Vrijdag 29 januari 2021
Mikael Vardakis uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Seci opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verwerven, uitbaten en te gelde maken van intellectuele rechten, merken, modellen en tekeningen.

Jozefa Picard overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Dinsdag is Jozefa Picard overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Valentin Smeysters. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Sint-Evermarusstraat 15, 3700 Rutten.

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Tongeren - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Maurits Fiers overleden

Donderdag 28 januari 2021
Maandag is Maurits Fiers overleden, de echtgenoot van Elisabeth Breuer. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Tongeren - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Tongeren - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

Nieuwe vennootschap: JKCL

Woensdag 27 januari 2021
Kevin, Jente en René Clerinx, allen uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap JKCL opgericht met zetel aan de Kerstbornstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ruwbouwwerken, de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én transport in de meest ruime zin.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Tongeren - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Guy Lenaerts overleden

Woensdag 27 januari 2021
Tongeren - Guy Lenaerts overledenZondag is Guy Lenaerts overleden, de echtgenoot van Alberte Schepers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Rosianne Nelissen overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Tongeren - Rosianne Nelissen overledenZondag is Rosianne Nelissen overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Auto's botsen: vrouw gewond

Dinsdag 26 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een vrouw gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Dorpsstraat in Riemst. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Tongeren - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Tongeren - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.

Jean Vroonen overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Tongeren - Jean Vroonen overledenGisteren is Jean Vroonen overleden, de echtgenoot van Sonja Lenaers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Tongeren - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht

Firmin Appeltans overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Tongeren - Firmin Appeltans overledenOp 21 januari overleed Firmin Appeltans, de weduwnaar van Mady Vanharen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Dood in garage

Maandag 25 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond trof een vriend een 40-jarige man dood aan in zijn garage aan de Kruisstraat in Hoeselt. De man stierf een natuurlijke dood.
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Germain Swerts overleden

Maandag 25 januari 2021
Vrijdag is Germain Swerts overleden, de echtgenoot van Bella Banken. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Dieven maken diepvriezer leeg

Zondag 24 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is ingebroken in de kelder van een appartementsgebouw aan de Slachthuisstraat in Borgloon. De dieven maakten er onder andere een diepvriezer leeg en gingen aan de haal met een koffer vol gereedschap.

Brand in schuurtje

Zondag 24 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Riemst ontstond vanochtend brand in een schuurtje. De brand werd rond 3.15 uur opgemerkt. De oorzaak van de brand was accidenteel.

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Tongeren - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Josée Valley overleden

Zondag 24 januari 2021
Tongeren - Josée Valley overledenVandaag is Josée Valley overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Joseph Baillien. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Bosstraat 9, 3700 Lauw.

Herman Dewalque overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Donderdag is Herman Dewalque overleden, de echtgenoot van Fabienne Smellenbergh. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Josée Claes overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Donderdag is Josée Claes overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Chretien Nys. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Nys-Claes, Hamtstraat 22, 3700 Widooie.

Roger Rouffart overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Woensdag is Roger Rouffart overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Paula Daenen-Rouffart, Sint-Truidersteenweg 392, 3700 Tongeren.

Avondklok in Nederland

Zaterdag 23 januari 2021
Grensgevallen
Klokslag 21.00 uur vanavond gaat in Nederland de avondklok in. De komende weken moet iedereen daar tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijven, tenzij er een geldige reden is om wel naar buiten te gaan. Voor mantelzorg of voor je werk naar buiten gaan mag wel, mits je daarvoor officiële attesten kunt voorleggen. Wie zonder geldige reden buiten betrapt wordt, krijgt een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Luc Cuyx overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Tongeren - Luc Cuyx overledenWoensdag is Luc Cuyx overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Koninksemsteenweg 53, 3700 Tongeren.

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Tongeren - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Delaitemps

Vrijdag 22 januari 2021
Maandag is Willy Delaitemps overleden, de echtgenoot van Jenny Vandecaetsbeek. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Tongeren - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: IMB

Donderdag 21 januari 2021
Benjamin Boets uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Ideal Management Benji, verkort IMB, opgericht met zetel aan Ziegelsmeer. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: SMT

Donderdag 21 januari 2021
Tommy Boets uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Service Management Tommy, verkort SMT, opgericht met zetel aan de Romeinse Kassei. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand i de meest ruime zin.

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Louisa Gilot overleden

Donderdag 21 januari 2021
Tongeren - Louisa Gilot overledenDinsdag is Louisa Gilot overleden, de weduwe van Herman Matton. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Olga Reynders overleden

Donderdag 21 januari 2021
Tongeren - Olga Reynders overledenMaandag is Olga Reynders overleden, de echtgenote van Jules Martin. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: M-desk

Woensdag 20 januari 2021
Renaat Meeus uit Tongeren en Francis Meeus uit Stevoort hebben de besloten vennootschap M-desk opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van stabiliteitsstudies en privé expertise voor schade en fouten aangericht of veroorzaakt aan bouwwerken.

Nieuw: Home Recovery Services

Woensdag 20 januari 2021
Michael Meesen uit Oupeye heeft de besloten vennootschap Home Recovery Services opgericht met zetel aan de Jaminéstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reparatie van elektrische apparatuur, slotenmakersactiviteiten en de installatie, reparatie en het onderhoud verwarmingssystemen.
Tongeren - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Pierre Weekers overleden

Woensdag 20 januari 2021
Tongeren - Pierre Weekers overledenMaandag is Pierre Weekers overleden, de weduwnaar van Josette Smets. Hij was 79 jaar. Weekers was ex-basketbal scheidsrechter.Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Heur-Tongeren verliest in Luik

Dinsdag 19 januari 2021
Tongeren - Heur-Tongeren verliest in LuikHeur-Tongeren heeft vandaag in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-2 verloren op het veld van FC Luik. Aan de rust was de stand 1-0. De wedstrijd was een voorbereiding op het bekerduel met AA Gent.
Tongeren - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Uit de oude doos
Tongeren - Informatie over helikopterpost gezochtZoomMartin Schepers uit Bilzen is op zoek naar informatie over de helikopterpost van de Belgische Posterijen. "Onmiddellijk na het einde van de tweede W.O. wilde de Belgische Posterijen hun correspondentie zo vlug mogelijk bezorgen. Men maakte reeds gebruik van het spoorwegnet dat vrij snel optimaal werkte. Doch in sommige landsgedeelten zoals de Ardennen, de Kempen en Limburg waren de brieven één dag langer onderweg. Om dit op te lossen overwoog men het gebruik van helikopters. Op 21 augustus 1950 (…) Het hele nieuwsbericht
Informatie over helikopterpost gezochtInformatie over helikopterpost gezocht
Zoom

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Roosen overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Zondag is Josée Roosen overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Alfons Swerts. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Nerem. Haar urne wordt bijgezet in het familiegraf op het kerkhof van Nerem.

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Tongeren - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Tongeren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Huberte Brimioul overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Tongeren - Huberte Brimioul overledenWoensdag is Huberte Brimioul overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Pierre Daerden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Pierre Coenegrachts overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Tongeren - Pierre Coenegrachts overledenDonderdag is de in Vreren woonachtige Pierre Coenegrachts overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Streel. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Albert Dieu overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Tongeren - Albert Dieu overledenDonderdag is de uit Widooie afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Albert Dieu overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Paula Weerts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Tongeren - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Tongeren - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Alfons Lussis overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Tongeren - Alfons Lussis overledenWoensdag is Alfons Lussis overleden, de weduwnaar van Maria Houbrechts. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Overrepen.

Yvonneke Neven overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Tongeren - Yvonneke Neven overledenWoensdag is Yvonneke Neven overleden, de weduwe van Lambert Jorissen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Tongeren - 'Handbal geen topsport meer'ZoomSport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.

Maurice Van Maele overleden

Donderdag 14 januari 2021
Tongeren - Maurice Van Maele overledenOp 8 januari overleed Maurice Van Maele, de echtgenoot van Reinhilde Verstegen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Rouwadres: Albertwal 43 bus 3, 3700 Tongeren.
Tongeren - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Tongeren - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Katrien Posen overleden

Donderdag 14 januari 2021
Tongeren - Katrien Posen overledenDinsdag is Katrien Posen overleden, de echtgenote van Raymond Frenay. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Sacramentstraat 120 bus 9, 3700 Tongeren.

Jean Hansen overleden

Donderdag 14 januari 2021
Tongeren - Jean Hansen overledenDinsdag is Jean Hansen overleden, de echtgenoot van Mariette Raets. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Elderseweg 106, 3700 Tongeren.

Arnoldine Haiverlain overleden

Woensdag 13 januari 2021
Op 8 januari overleed Arnoldine Haiverlain, de weduwe van de in 2013 overleden Maurice Houbrix. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Houbrix- Van den Neucker, Smedenstraat 24, 2500 Lier.
Tongeren - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Tongeren - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Malou Cox overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Zaterdag is Malou Cox overleden, de echtgenote van Hendrik Pirard. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Veroordeeld voor kinderporno

Maandag 11 januari 2021
Tongeren - Veroordeeld voor kinderpornoNegen maanden cel met uitstel: dat is de straf die een veertiger uit Tongeren kreeg voor het bezit van kinderporno. Het ging om 144 foto's. De rechter heeft de man ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. (PG)

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Tongeren - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Anita Mulleners overleden

Maandag 11 januari 2021
Op 6 januari overleed Anita Mulleners overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Leon Honhon. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!
Tongeren - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Tongeren - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Autoruit stukgeslagen

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben een ruit van een auto verbrijzeld in de Dorpsstraat in Hoeselt. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Tongeren - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom
De ‘debuterende’ volleybalclub Jaraco As-Tongeren heeft zich in het damesvolley niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de Beker van België. Het verloor met 3-1 van Oudegem.
Tongeren - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Stad onteigent ingestort klooster

Zaterdag 9 januari 2021
De stad onteigent het ingestorte klooster op de hoek van de Putstraat en Plein. Het perceel wordt verkocht aan een projectontwikkelaar. In de verkoopovereenkomst zal gestipuleerd worden dat de gevel van het voormalige klooster weer moet opgebouwd worden.

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Tongeren - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.
Tongeren - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Odile Ernots overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Tongeren - Odile Ernots overledenOp 1 januari overleed Odile Ernots. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Tongeren - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Dries Wouters wil weg bij KRC GenkDe 23-jarige Tongenaar Dries Wouters (KRC Genk) heeft aangegeven dat hij naar een andere club wil. De speler van de A-kern wil meer speelminuten maken.

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Juliette Poisquet overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Tongeren - Juliette Poisquet overledenDinsdag overleed Juliette Poisquet. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Sint-Geertruistraat 59, 3700 Riksingen.

Julienne Geukens overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Tongeren - Julienne Geukens overledenOp 2 januari overleed Julienne Geukens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Inbraak mislukt

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden een slag te slaan in een pand aan de Eikenbosstraat in Hoeselt. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Fietser (43) gewond bij aanrijding

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Riemst raakten vanmorgen rond 8 uur een auto en een 43-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Tongeren - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Tongeren - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Tongeren - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Stormschade erkend als ramp

Woensdag 6 januari 2021
Heb je tussen 1 juni en 27 juli 2019 door rukwinden schade geleden? Schade door dit weersverschijnsel komt in aanmerking voor een vergoeding van het Vlaams Rampenfonds. Indienen van een aanvraag via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds kan tot 31/03/2021.

Nieuwe vennootschap: Dap Hesbei

Woensdag 6 januari 2021
Claudia Minsen uit Heers heeft de besloten vennootschap Dap Hesbei opgericht met zetel aan de Lauwstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap: het uitbaten van een dierenartsenpraktijk.
Herman Poismans uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Hermax Projects opgericht met zetel in de Koninksemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg en het onderhoud van parken en tuinen én handel in tuinartikelen, bloemen en planten.

Alice Oosterbosch overleden

Woensdag 6 januari 2021
Tongeren - Alice Oosterbosch overledenIn WZC Sint-Franciscus is maandag Alice Oosterbosch overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Louis Debay. Zij was 93 jaar. De uitvaart vindt in besloten familiekring plaats.

Alain Souveryns overleden

Woensdag 6 januari 2021
Gisteren is Alain Souveryns overleden, de echtgenoot van Veerle Borgerhoff. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Pater Jan Hoogmartens overleden

Woensdag 6 januari 2021
Tongeren - Pater Jan Hoogmartens overledenMaandag is in Antwerpen de uit Tongeren afkomstige pater Jan Hoogmartens overleden. Hij was 88 jaar en lid van de Witte Paters van Afrika. Op 6 april 1958 werd hij priester gewijd. Hij was 37 jaar missionaris in Mali. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring in Varsenare, waar hij ook wordt begraven.

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Goliat

Dinsdag 5 januari 2021
David Vandeputte en Caroline Daenen, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Goliat opgericht met zetel aan de Sint-Laurensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer telecommunicatie, loodgieterswerk, handel in onroerend goed en computerconsultancy-activiteiten.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Tongeren - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Eliane Degrève overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Tongeren - Eliane Degrève overledenIn haar woonst in Henis is op 29 december Eliane Degrève overleden, de levensgezel van Edgard Brulmans. Zij was 78 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Weg met aquarium

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Visésteenweg in Riemst. De daders gingen er met een aquarium aan de haal.

Dronken jongeman slaat agent

Maandag 4 januari 2021
Tongeren - Dronken jongeman slaat agentEen dronken jongeman die afgelopen week-end bij zijn arrestatie een slag toebracht aan een agent van de politiezone Tongeren-Herstappe moet volgende maand al in het kader van de snelrechtprocedure voor de rechter verschijnen. De agent moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht.

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Marie-Thérèse Stassen overleden

Maandag 4 januari 2021
Tongeren - Marie-Thérèse Stassen overledenOp 30 december overleed Marie-Thérèse Stassen, de echtgenote van Julien Daenen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Daenen, Dreef 35, 3700 Tongeren.

Clemence Delveaux overleden

Maandag 4 januari 2021
Tongeren - Clemence Delveaux overledenOp 31 december overleed Clemence Delveaux, de echtgenote van Jef Delmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres : fam. Delmans- Delveaux, Boudewijnstraat 2, 3700 Tongeren.

Marie-José Picard overleden

Zondag 3 januari 2021
Tongeren - Marie-José Picard overledenOp 29 december is Marie-José Picard overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Martin Wagemans overleden

Zondag 3 januari 2021
Tongeren - Martin Wagemans overledenGisteren is Martin Wagemans overleden, de weduwnaar van de in 1993 overleden Monique Swerts. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Tongeren - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jef Schoemans overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Tongeren - Jef Schoemans overledenDonderdag is Jef Schoemans overleden, de echtgenoot van Josiane Goessens. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: IJzerbron, 65, 3700 Tongeren.

Jos Wertelaers overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Tongeren - Jos Wertelaers overledenOp 27 december overleed de uit Opglabbeek afkomstige en in Tongeren woonachtige Jos Wertelaers, de partner van Monique Princen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Josée Janssens overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Tongeren - Josée Janssens overledenWoensdag overleed Josée Janssens, de echtgenote van Albert Smets. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Op 23 december overleed Marie-Thérèse Grootaers, de weduwe van de in 2016 overleden Emile Schouterden. Zij was 84 jaar.

Heur-Tongeren start trainingen

Vrijdag 1 januari 2021
Tongeren - Heur-Tongeren start trainingenHeur-Tongeren start dinsdag de trainingen met het oog op de bekerwedstrijd tegen AA Gent. Zowel de spelers als de technische staf moeten voor elke training een coronatest afleggen.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Tongeren - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop