Het overige nieuws

KSK Tongeren wint in Houtvenne

Zaterdag 30 september 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint in HoutvenneKSD Tongeren A heeft een 1-2 overwinning behaald op het veld van KVC Houtvenne A. Na vier minuten scoorde Voorjans de 0-1, meteen de ruststand. In de 68ste minuut maakte Houtvenne gelijk. Stassen scoorde in de 89ste minuut de 1-2.

Bokrijk Sp.- Unico Tongeren B 2-2

Zaterdag 30 september 2023
Tongeren - Bokrijk Sp.- Unico Tongeren B  2-2Bokrijk Sport en Unico Tongeren B hebben vaavond 2-2 gelijkgespeeld.

Maria Deborne (101) overleden

Zaterdag 30 september 2023
Tongeren - Maria Deborne (101) overledenDonderdag is Maria Deborne overleden, de weduwe van Ivoh Cuyx. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Lutgarde Clemens overleden

Zaterdag 30 september 2023
Tongeren - Lutgarde Clemens overledenOp 25 september is Lutgarde Clemens overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jerôme Desaver. Zij was 91 jaar.De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

'Godvergeten' (4)

Zaterdag 30 september 2023
Tongeren - 'Godvergeten' (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vrees voor blauwtongbesmetting

Zaterdag 30 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Schapenhouders - en ook veehouders - beginnen te vrezen voor een blauwtongbesmetting bij hun dieren. Het blauwtongvirus is zich in Nederland snel aan het verspreiden en zakt zuidwaarts, richting België. Het wordt verspreid door muggen en is niet gevaarlijk voor mensen. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 350 schapenhouderijen besmet. Ook runderen kunnen besmet geraken met het virus.

De Romeinse invasie van Schotland

Vrijdag 29 september 2023
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaat opnieuw van start met ‘Spraakwater’. De druk bijgewoonde lezingenreeks is inmiddels aan haar 20ste editie toe. Op het programma staan weer tal van boeiende uiteenzettingen over de wereld van archeologie en klassieke geschiedenis. De eerste lezing van het nieuwe seizoen zal online verlopen. Het museum strikte prof. em. David J. Breeze, een wereldautoriteit inzake het Romeinse leger. Op woensdag 18 oktober om 19.30 uur brengt de topspecialist het fascinerende verhaal van de ‘Slag bij Mons Graupius’. Meer info

'Godvergeten' (3)

Vrijdag 29 september 2023
De visie van Fobie
Tongeren - 'Godvergeten' (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In welke mate kunnen milieuvervuilende stoffen via moedermelk worden overgedragen op pasgeborenen? En in hoeverre hebben ze impact op de cognitieve functies tijdens de eerste levensmaanden? Dat toegepaste onderzoeksproject van dr. Charlotte Cosemans aan de UHasselt krijgt steun van het Fonds Orcadia, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.
Hoewel borstvoeding voor pasgeborenen veel voordelen met zich meebrengt, hebben diverse studies de aanwezigheid van milieuverontreinigende stoffen in (…) Het hele nieuwsbericht

Man betrapt met levenslang rijverbod

Vrijdag 29 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst heeft de politie gisteren een bestuurder betrapt die een levenslang rijverbod had opgelopen. De vijftiger was ook onder invloed van drugs en alcohol.

Veel AI-boeken op Bol.com

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op Bol.com bieden verkopers honderden kookboeken, reisgidsen en taalgidsen aan die geschreven zijn met behulp van AI (artificiële intelligentie), zo blijkt uit onderzoek van BNR.nl. Van Bangkok Travel Guide tot Suikerdieet, het aanbod van AI-boeken op de site is even groot als divers. De titels, zowel e-books als hardcopy's, worden aangeboden voor prijzen variërend van een paar euro's tot meer dan twintig euro per boek.

's Nachts weer openbare verlichting

Donderdag 28 september 2023
Vanaf 16 oktober zal de openbare verlichting weer overal branden. Eerder werd besloten de verlichting te doven tussen middernacht en 5 uur als gevolg van de hoge energieprijzen. Inmiddels is gebleken dat het doven van de verlichting maar leidde tot een kleine besparing.

Godvergeten (2)

Donderdag 28 september 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Godvergeten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lichtgewond na aanrijding met trein

Donderdag 28 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een auto door een trein geraakt aan de spoorovergang aan het Rooi in Bilzen. De autobestuurster, een 40-jarige verpleegster, raakte slechts lichtgewond. Zij zou tussen de slagbomen doorgereden zijn. Het treinverkeer was drie uur onderbroken.

Jean Pierre Vanclee overleden

Donderdag 28 september 2023
Tongeren - Jean Pierre Vanclee overledenMaandag is Jean Pierre Vanclee overleden, de echtgenoot van Maria Simons. Hij was 82 jaar en heeft zijn lichaam geschonken aan de wetenschap.

Al 5 ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

Nieuw: Green Admin Solutions

Woensdag 27 september 2023
Wouter Govaerts uit Hasselt en Erdal Karakan uit Lummen hebben de besloten vennootschap Green Admin Solutions opgericht met zetel aan de Blaarmolenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van secretariaatsdiensten, het maken van technische studies en personeelsopleiding.

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Tongeren - Oktober start bijzonder zachtEen band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
De visie van Fobie
Tongeren - 'Godvergeten'...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Kortessem botsten gisterenavond een auto en een 17-jarige bromfietser. Deze laatste raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Kind gewond bij botsing met schoolbus

Dinsdag 26 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.50u raakten een auto en een schoolbus in een aanrijding betrokken op de Alden Biesensingel in Bilzen. Bij het ongeval is één kind gewond geraakt.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Tongeren - Het nieuwe normaal in de wielersportZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Catharina Vonken overleden

Dinsdag 26 september 2023
Tongeren - Catharina Vonken overledenGisteren overleed Catharina Vonken. Zij was 95 jaar. De asverspreiding vindt donderdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Berg.

Jean Marie Vanswygenhoven overleden

Dinsdag 26 september 2023
Tongeren - Jean Marie Vanswygenhoven overledenOp 19 september overleed Jean Marie Vanswygenhoven. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Volleybal: Roeselare - Tongeren 0-3

Maandag 25 september 2023
In nationale 1 dames van het volleybal heeft Tongeren met 0-3 gewonnen van Roeselare. Sets: 23-25, 26-28, 23-25.

Ongeval in Rode Kruislaan

Maandag 25 september 2023
Tongeren - Ongeval in Rode KruislaanDeze voormiddag botsten een vrachtwagen en een scooter in de Rode Kruislaan. Daarbij raakte een 72-jarige man gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Koor Cantemus bestaat veertig jaar

Zondag 24 september 2023
Het Tongerse gemengd koor Cantemus bestaat veertig jaar. Het koor gaf ruim 150 concerten in binnen- en buitenland. Zondag 29 oktober (15 uur) concerteert het koor in cultureel centrum De Velinx.

Acht chauffeurs onder invloed

Zondag 24 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heers zijn gisteren acht bestuurders onder invloed tegen de lamp gevlogen: twee hadden drugs gebruikt, de zes anderen hadden te diep in het glas gekeken.

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Tongeren - Windturbines worden te duur...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Tongeren - 's Herenelderen B verslaat VroenhovenIn Vierde Provinciale heeft 's Victoria 's Herenelderen B Vroenhoven VV verslagen met 3-2.

Ook Unico B speelt gelijk

Zondag 24 september 2023
Tongeren - Ook Unico B speelt gelijkOok Unico Tongeren B heeft vandaag gelijk gespeeld: tegen Eigenbilzen werd het thuis 1-1.

Gelijkspel voor Unico A

Zondag 24 september 2023
Tongeren - Gelijkspel voor Unico AIn Derde Provinciale heeft Unico Tongeren A bij Velm VV een gelijkspel uit de brand gesleept: 1-1. Voor Unico scoorde Geuten.

KSK Tongeren wint van Diegem

Zaterdag 23 september 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint van DiegemKSK Tongeren heeft vanavond Diegem Sport verslagen met 3-0 . De ruststand was 2-0, na doelpunten van Voorjans en Jungschleger. Na de rust scoorde Cilt de 3-0. De wedstrijd werd bijgewoond door 650 toeschouwers.

Thuisverlies voor KSK Tongeren B

Zaterdag 23 september 2023
Tongeren - Thuisverlies voor KSK Tongeren BKSK Tongeren B heeft met 0-1 verloren van Boorsem Sport B.

's Herenelderen A verliest van Hoeselt

Zaterdag 23 september 2023
Tongeren - 's Herenelderen A verliest van HoeseltVictoria 's Herenelderen A heeft vanavond met 5-2 verloren van Hoeselt VV.

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Vermageren via een spuitje?Zoom                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)
De visie van Fobie
Tongeren - Kan België F16's naar Oekraïne sturen?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Inbraakpoging in Kraaibroek

Vrijdag 22 september 2023
Tongeren - Inbraakpoging in KraaibroekDieven probeerden binnen te dringen in een pand aan de Kraaibroek in Lauw. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

François Roosen overleden

Vrijdag 22 september 2023
Tongeren - François Roosen overledenWoensdag is François Roosen overleden, de echtgenoot van Hélène De Keyzer. Hij was 69 jaar. De uivaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef aan de Henisstraat. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Fietser rijdt tegen geparkeerde auto

Donderdag 21 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Hoeselt is vanavond een fietser tegen een geparkeerde auto gereden nadat hij onwel was geworden. De man moest gereanimeerd worden en is naar het ziekenhuis gebracht.

De meeste Belgen zijn gelukkig

Donderdag 21 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Het merendeel van de Belgen noemt zich gelukkig. In het tweede kwartaal 2023 voelde 65,4% van de Belgen zich altijd gelukkig (9,1%) of meestal gelukkig (56,3%). Jongeren (16-24 jaar) blijken over het algemeen de gelukkigste bevolkingsgroep te zijn (71,9%), in tegenstelling tot personen van 65 tot 74 jaar (57,4%). Werknemers (71,8%) scoren over het algemeen beter dan anderen. Ze zijn vaker gelukkig dan gepensioneerden (58,6%), werklozen (38,6%) en vooral vaker gelukkig dan mensen met een (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Beeken overleden

Donderdag 21 september 2023
Tongeren - Rita Beeken overledenOp 15 september overleed Rita Beeken, de echtgenote van Ludo Wathion. Zij was 67 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vond in intieme kring plaats in de parochiekerk van Gotem.

Oudste houtconstructie ooit gevonden

Woensdag 20 september 2023
Zomaar even tussendoor
Wetenschappers hebben bij de Kalambo-waterval in Zambia de oudste houtconstructie ooit aangetroffen. Die is naar schatting 476.000 jaar oud en bestaat uit twee planken, waarvan de ene een inkeping bevat die duidelijk met gereedschappen is aangebracht.
Lees bij de NOS "Oudste houtconstructie ooit gevonden"
Tongeren - Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenZoomDe vijf Vlaamse provincies ontwikkelden voor de fietssnelwegen samen een éénvormige “routetaal” voor bewegwijzering en signalisatie. Dit maakt de fietssnelwegen herkenbaar, leesbaar en makkelijk te volgen in heel Vlaanderen én in Brussel. De provincieraad keurde vandaag het voorstel van gedeputeerde Bert Lambrechts goed om de fietssnelweg F70, de Demerroute, volledig uit te rusten met signalisatie en bewegwijzering volgens deze routetaal. De F70 die loopt van Stokrooie tot Bilzen met een lengte van 25 km, wordt zo de eerste Limburgse fietssnelweg die volledig over aangepaste signalisatie op maat van de fietssnelweg zal beschikken. Die signalisatie zal ook op de andere fietssnelwegen worden geplaatst, vandaar dat we ze u al willen meegeven.
Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenAangepaste signalisatie voor fietssnelwegen
Zoom

Jezelf relativeren

Woensdag 20 september 2023
Vandaag gelezen
"Comedians die met zichzelf kunnen lachen zijn authentieker. Als William Boeva, die dwerggroei heeft, grappen maakt over zijn gestalte, is dat gepermitteerd. Als ik dat doe, ben ik een schoft. Een goede komiek betrekt zijn grappen altijd op zijn eigen leefwereld." (Comedian Koen Dewulf in Kerk en leven).

Fietsster (67) gewond bij aanrijding

Dinsdag 19 september 2023
Op het Abeelplein in Borgloon botsten vanmiddag een auto en een 67-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: BT Consultancy

Dinsdag 19 september 2023
Bram Thysen uit Tongeren heeft de besloten vennootschap BT Consultancy opgericht met zetel aan de Kattenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten, uitbaten en inrichten van één of meerdere horecabedrijven, het organiseren van feesten en het verstrekken van managementadvies en consulting.

Nieuwe vennootschap: JPO Services

Dinsdag 19 september 2023
Jasin Rushiti uit Luik heeft de besloten vennootschap JPO Services opgericht met zetel aan de Godesteenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de export en import van auto's, de exploitatie van een bezinestation en de handel in onroerende goederen.

Jef Muller overleden

Dinsdag 19 september 2023
Tongeren - Jef Muller overledenVandaag is Jef Muller overleden, de weduwnaar van Gonna Portugaels. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Guy Meyers overleden

Dinsdag 19 september 2023
Tongeren - Guy Meyers overledenZondag is Guy Meyers overleden, de echtgenoot van Yolande Staf. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Weersverbetering vanaf het weekend

Dinsdag 19 september 2023
Weerbericht
Tongeren - Weersverbetering vanaf het weekendEen actieve storing bereikt ons donderdag en zorgt voor een flinke plens hemelwater. Na wisselvallig weer met buien op vrijdag en zaterdag, wordt het vanaf zondag droger, zonniger en ook weer warmer.
Morgen/woensdag
gaat het kwik flink de hoogte in bij maxima rond 24 graden. Er zijn wel wat wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Met een erg strakke zuidwestenwind voelt het wel iets koeler aan.
Donderdag trekt een actieve storing traag over onze regio. Er valt een flinke plens (…) Het hele nieuwsbericht

Otojoo failliet verklaard

Dinsdag 19 september 2023
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Otojoo uit Tongeren. Schuldvorderingen kunnen tot 19 oktober ingediend worden.

Troonrede op Prinsjesdag in Nederland

Dinsdag 19 september 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Troonrede op Prinsjesdag in NederlandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Drie aanhoudingen voor helpdeskfraude

Dinsdag 19 september 2023
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft vandaag twee vrouwen van resp. 20 en 24 jaar en een 19-jarige man aangehouden die verdacht worden van het plegen van een reeks oplichtingen onder de noemer “helpdeskfraude”. De verdachten, allen Nederlanders, gingen als volgt te werk.
De slachtoffers, meestal alleenstaande hoogbejaarden, worden opgebeld door iemand die zich uitgeeft als medewerker van de financiële instelling waar zij klant zijn. Men deelt hen mee dat er verdachte geldtransacties (…) Het hele nieuwsbericht

Helft alleenwonenden heeft geen auto

Dinsdag 19 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 had 49,1% van de alleenwonenden geen eigen wagen en 47,6% van hen bezat er één. Van de koppels zonder inwonende kinderen beschikt 12,6% niet over een wagen. 56,7% heeft er één, 26,0% heeft er twee. (Statbel)

Eenzaamheid de ziekte van deze tijd

Dinsdag 19 september 2023
Vandaag gelezen
"Eenzaamheid is de ziekte van deze tijd. Ik heb ze goed gevoeld tijdens corona, die eenzaamheid. Weg uit Antwerpen om een leefloon te kunnen ontvangen. In Nederland zat ik daar in een buurt waar ik niemand kende. En nu leef ik in een stacaravan op een camping. Dan weet je: veel erger moet het niet worden. Gelukkig is er beterschap in zicht. Dankzij een gulle weldoener verhuis ik binnenkort naar een rijhuis in de buurt van Roosendaal." (Nederlandse zanger Hans de Booij in 'Kerk en Leven').

Zes medailles op BK boogschieten

Maandag 18 september 2023
Overrepen Sint-Sebastiaan heeft het voorbije weekend zes medailles behaald op het Belgisch kampioenschap boogschieten. De medaillewinnaars zijn Jan Dieryck, Stef Valckenaere, Johan Bringmans, François Simon, Jarne Bringmans en Daniella Baers.

Nieuw werkjaar bij Markant

Maandag 18 september 2023
Markant Tongeren startte vanavond het nieuwe werkjaar. De vereniging telt zo'n 200 leden. In mei viert de vereniging haar zeventigjarig bestaan.

Ludo Severijns overleden

Maandag 18 september 2023
Tongeren - Ludo Severijns overledenGisteren is Ludo Severijns overleden, de echtgenoot van Maria Van den Putte. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Auto rijdt in beek in Nerem

Maandag 18 september 2023
Tongeren - Auto rijdt in beek in NeremDeze namiddag is een 92-jarige man met zijn auto in de beek gereden aan de Dreef in Nerem. De man is voor controle naar het AZ Vesalius gebracht.

Belgische jeugdteams naar EK handbal

Maandag 18 september 2023
De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft twee jeugdteams ingeschreven voor het EK handbal van 2024. De M18 nemen van 5 tot 11 augustus deel aan het Men’s 18 EHF Championship. De M20 nemen van 13 tot 21 juli deel aan hun EK. De Red Wolves bereiden via een buitenlandse stage hun belangrijke EK-barragewedstrijden tegen Cyprus voor. De eerste WK-kwalificatiewedstrijden staan in maart op het programma.

Meer dan 7.000 studenten bij UHasselt

Maandag 18 september 2023
Tongeren - Meer dan 7.000 studenten bij UHasseltVandaag start het nieuwe academiejaar aan de UHasselt. En dat met een recordaantal studenten. “Voor het eerst gaan we over de kaap van 7.000 ingeschreven studenten. Het aantal generatiestudenten stijgt met meer dan 20 procent tot een recordhoogte van 1.581 studenten die voor het eerst aan het hoger onderwijs beginnen. We zien echt absolute records voor onze universiteit”, zegt een tevreden rector Bernard Vanheusden.
Alle faculteiten bereiken dit jaar recordhoogtes. Opleidingen die het (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Tongeren - Michelbeke 3-0

Maandag 18 september 2023
Tongeren - Volleybal: Tongeren - Michelbeke 3-0In eerste nationale dames van het volleybal heeft Datovoc Tongeren Michelbeke geklopt met 3-0. Sets: 25-22, 25-20, 25-22.

Kinderopvang tijdelijk dicht

Zondag 17 september 2023
Kinderdagverblijf De Mereltjes aan de Hasseltsesteenweg gaat tijdelijk dicht. De reden: de kinderopvang kampt met personeelstekort.

Geld kan perverse invloed hebben

Zondag 17 september 2023
Vandaag gelezen
Geld kan een perverse invloed hebben. Mensen en geld? Dat blijft een onstuimig huwelijk. Niet alleen de liefde, ook geld maakt soms blind. Zelfs tot minnaars van de mammon waarbij elk moreel besef wegvalt. (Steven Vanackere, vicegouverneur Nationale Bank van België in "Kerk en Leven").

Unico verliest bij Stevoort

Zondag 17 september 2023
Tongeren - Unico verliest bij StevoortUnico Tongeren A heeft thuis tegen Stevoort verloren met 1-2. Geuten scoorde voor de thuisploeg. De tweede ploeg van Unico speelde bij Vroenhoven 2-2 gelijk.

Albertine Van den Bosch

Zondag 17 september 2023
Tongeren - Albertine Van den BoschWoensdag is Albertine Van den Bosch overleden, de echtgenote van Victor Andries. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Leon Dreesen overleden

Zondag 17 september 2023
Tongeren - Leon Dreesen overledenWoensdag is Leon Dreesen overleden, de echtgenoot van Mia Geuens. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Autoloze zondag in Brussel

Zondag 17 september 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Autoloze zondag in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hond verjaagt dieven

Zaterdag 16 september 2023
Lens op Beringen
Gisterenavond poogden dieven een slag te slaan in een huis aan de Kroekstraat in Borgloon. Toen de hond begon te blaffen maakten zij zich uit de voeten.

Damesvoetbal: pandoering voor Tongeren

Zaterdag 16 september 2023
Tongeren - Damesvoetbal: pandoering voor TongerenIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 18-0 verloren van Patro Eisden B.

Zware nederlaag voor KSK Tongeren

Zaterdag 16 september 2023
Tongeren - Zware nederlaag voor KSK TongerenKSK Tongeren A heeft vanavond met 5-0 verloren van Tempo Overijse. Aan de rust was de stand 2-0.

V. 's Herenelderen A wint van Boorsem

Zaterdag 16 september 2023
Tongeren - V. 's Herenelderen A wint van BoorsemVictoria 's Herenelderen A heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Boorsem Sport.

KSK Tongeren B verliest van Eigenbilzen

Zaterdag 16 september 2023
Tongeren - KSK Tongeren B verliest van EigenbilzenKSK Tongeren B heeft vanavond met 2-1 verloren van JB Eigenbilzen.

Bokrijk klopt 's Herenelderen B

Zaterdag 16 september 2023
Tongeren - Bokrijk klopt 's Herenelderen BBokrijk Sport heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Victoria 's Herenelderen B.

Vuilnisbak in brand gestoken

Zaterdag 16 september 2023
Tongeren - Vuilnisbak in brand gestokenOp de Kastanjewal is gisterenavond een vuilnisbak in brand gestoken. Dat was het werk van hangjongeren.

Meeste slachtoffers automobilisten

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren de meeste dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen binnen de 30 dagen automobilisten (216). Ze worden gevolgd door fietsers (102), voetgangers (83) en motorrijders (66). (Statbel)

Minder diesel-, meer benzinewagens

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2015 daalt het aantal personenwagens dat op diesel rijdt elk jaar iets sneller. In 2023 zijn er 9,2 procent minder dieselwagens dan een jaar eerder; op 1 augustus waren er dat 2.201.549. Tegelijkertijd - en net als in 2022 - blijft het aantal benzinewagens stijgen (+2,5% in 2023) tot 3.096.253. Benzinewagens vertegenwoordigen momenteel 51,34% van het personenwagenpark, terwijl dit voor dieselauto's 36,51% bedraagt. (Statbel)

Monique Suy overleden

Zaterdag 16 september 2023
Tongeren - Monique Suy overledenOp 2 september overleed Monique Suy. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Bedrijfsnieuws
De 500 grootste bedrijven in Limburg zagen vorig jaar hun omzet met 19,4 procent stijgen. Daarnaast zijn er zowat 4.600 jobs bijgekomen in de 500 grootste bedrijven. Staalfabriek Aperam in Genk blijft nog altijd het grootste bedrijf. (VKW Limburg)

45 procent grondgebied landbouwgrond

Vrijdag 15 september 2023
Het is maar dat je 't weet
45 procent van de grondoppervlakte in België bestaat uit landbouwgrond. Bossen beslaan 20 procent van het grondgebied en 9 procent van het grondgebied bestaat uit woongebied. (Statbel)

Koop dit weekend een azalea

Donderdag 14 september 2023
Het plantjesweekend van Kom op Tegen Kanker vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. In heel Vlaanderen worden dan azalea’s te koop aangeboden ten voordele van “Kom op Tegen Kanker”. Een azalea kost 8 euro. Met de opbrengst van de plantjesverkoop financiert Kom Op Tegen Kanker zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving. Voor meer informatie kan je terecht op de website: komoptegenkanker.be/plantjesweekend.

11.000 klanten bij de Voedselbank

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Zo'n 11.000 mensen hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar in Limburg een beroep gedaan op de Voedselbank. Meer en meer jonge gezinnen en tweeverdieners kloppen bij de Voedselbanken aan.

Dieven krijgen deur niet open

Donderdag 14 september 2023
Tongeren - Dieven krijgen deur niet openDieven poogden binnen te dringen in een woning aan de Wijkstraat maar kregen de deur niet open. De inbraakpoging is vanmiddag vastgesteld.

Sneller vermogen van criminelen pakken

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op initiatief van Parket Limburg gaan de lokale politiezones, de federale gerechtelijk politie Limburg en Parket Limburg nauwer samenwerken in het kader van buitgericht rechercheren. Op deze manier willen ze efficiënter en effectiever werken in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.
Deze werkwijze heeft als voornaamste doelstelling crimineel vermogen zo snel mogelijk te ontnemen binnen onderzoeken naar georganiseerde criminaliteit. Het financieel voordeel dat misdrijven opbrengen, is (…) Het hele nieuwsbericht

José Lemmens overleden

Donderdag 14 september 2023
Tongeren - José Lemmens overledenMaandag is José Lemmens overleden, de echtgenote van Jean Daniëls. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.50 uur) in de aula van uitvaartzorg Debay.

Inactieven blijven vaker inactief

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel publiceerde de transities op de arbeidsmarkt tussen het tweede kwartaal van 2022 en het tweede kwartaal van 2023. Deze resultaten geven aan dat mensen nog vlot aan het werk blijven, maar dat inactieven vaak inactief blijven.
Vooral vrouwen, laagopgeleiden en mensen met een buitenlandse nationaliteit blijven vaker inactief. Daarnaast blijkt dat de uitstroom van werkloosheid naar werk weer iets gestegen is: 28,9% van de werklozen in het tweede kwartaal van 2022 is een jaar later aan het werk. Een kwartaal eerder bedroeg dit percentage 24,1%.

Veertiger pakt ex hardhandig aan

Woensdag 13 september 2023
Tongeren - Veertiger pakt ex hardhandig aanEen veertiger uit Tongeren moest zich voor de rechter verantwoorden omdat hij zijn ex hardhandig had aangepakt in het ziekenhuis in Pelt. Het Openbaar ministerie vorderde tien maanden cel, eventueel met uitstel gekoppeld aan voorwaarden om te werken aan zijn agressieprobleem. De verdediging drong aan op een werkstraf. Op 11 oktober valt het vonnis in deze zaak. (PG)

KSK Tongeren klopt SK Londerzeel

Woensdag 13 september 2023
Tongeren - KSK Tongeren klopt SK LonderzeelKSK Tongeren heeft vanavond SK Londerzeel verslagen met 1-0. Het doelpunt werd in de eerste helft gescoord door Cheprassov. KSK staat samen met Belisia Bilzen aan de leiding. Zaterdag speelt KSK Tongeren uit bij Tempo Overijse.

Meer aanvragen voor verdelging wespen

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De brandweer krijgt de jongste dagen veel meer aanvragen om wespennesten te verdelgen. Waarom de wespen later actief worden, heeft te maken met de temperaturen van afgelopen zomer. We zitten op dit moment aan het einde van een hittegolf. Augustus was een veel betere maand voor de wespen dan juli, waardoor we zien dat ze nu pas echt naar buiten komen. Ze hebben ook extra tijd gehad voor de broeiperiodes, waardoor er ook meer larfjes zijn. Omdat alle bloemen nu uitgebloeid zijn, moeten de wespen op zoek naar voedsel en ze gaan dat halen bij de mensen.

Elektrische wagens bijna verdubbeld

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus telde België 6.030.700 personenwagens, tegenover 5.947.479 een jaar eerder. Dat is een stijging van 1,4%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,94% gestegen. Het aantal volledig elektrische personenwagens is bijna verdubbeld in een jaar tijd met een stijging van 93,6%. In 2022 waren er 71.651 elektrische wagens; dit cijfer stijgt tot 138.749 in 2023. Van deze elektrische auto's is het belangrijk op te merken dat 80,8% op naam van een vennootschap staat. Ook al wordt de elektrische wagen in België steeds populairder, toch zijn slechts 26.440 auto’s (19,1%) eigendom van particulieren en 112.056 van vennootschappen.

Volleybal: Tongeren loot Tchalou

Dinsdag 12 september 2023
In de achtste finales van de Beker van België volleybal (dames) speelt Tongeren thuis tegen Tchalou.

Dieven kennen pech

Maandag 11 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden een slag te slaan in een tuinhuis aan de Jesserenstraat in Borgloon. Zij geraakten echter niet binnen.

Marcel Debrus overleden

Maandag 11 september 2023
Tongeren - Marcel Debrus overledenVrijdag is Marcel Debrus overleden, de weduwnaar van de in 2006 gestorven Marie Houbrechts. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uivaartzorg Driesen.
Tongeren - Volleybal: Datovoc naar volgende rondeIn het volleybal gaat Datovoc Tongeren naar de volgende ronde in de Beker van België na winst tegen Waremme.
Tongeren - Hallucinaties door hitte in Kleine-BrogelZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Unico B speelt gelijk in Boorsem

Zondag 10 september 2023
Tongeren - Unico B speelt gelijk in BoorsemIn Vierde Provinciale is Unico Tongeren B bij Boorsem B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

V. 's Herenelderen A - FC Landen 1-2

Zondag 10 september 2023
Tongeren - V. 's Herenelderen A - FC Landen 1-2Victoria 's Herenelderen A heeft vanmiddag met 1-2 verloren van FC Landen. Voor 's Herenelderen scoorde Coenegrachts in de 8ste minuut. De doelpunten van Landen vielen in de 75ste en de 83ste minuut.

Unico Tongeren A klopt Linkhout

Zondag 10 september 2023
Tongeren - Unico Tongeren A klopt LinkhoutUnico Tongeren A heeft vanmiddag met 6-0 gewonnen van WS Linkhout. De doelpunten werden gescoord door Geuten, Schroyen (2), Lenaerts, Bertjens en Gommers.

Auto in veld in Berg: twee gewonden

Zondag 10 september 2023
Tongeren - Auto in veld in Berg: twee gewondenEr zijn twee gewonden gevallen toen een auto in een veld belandde aan de Gulden-Bodemweg. Het ongeval gebeurde vanochtend.

KSK Tongeren B- 's Herenelderen B 4-1

Zaterdag 9 september 2023
Tongeren - KSK Tongeren B- 's Herenelderen B  4-1KSK Tongeren B heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Victoria 's Herenelderen B.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Franc BorainsIn de Croky Cup heeft KSK Tongeren vanavond met 1-4 verloren van Franc Borains. De ruststand was 1-1.

Maggy Ghijsens overleden

Zaterdag 9 september 2023
Tongeren - Maggy Ghijsens overledenOp 6 september is Maggy Ghijsens overleden, de echtgenote van Bernardus Caris. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetig: dinsdag (18.30-19 uur).

Camille Merken overleden

Zaterdag 9 september 2023
Tongeren - Camille Merken overledenOp 5 september is Camille Merken overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uivaartzorg Debay. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Damesvoetbal: KSK - Patro B 0-5

Vrijdag 8 september 2023
Tongeren - Damesvoetbal: KSK - Patro B  0-5In twee provinciale van het damesvoetbal heeft KSK Tongeren vanavond met 0-5 verloren van Patro Eisden B.
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse onderzoeksgroep Climate Central heeft de temperaturen van de afgelopen (?) zomer in 202 landen en 22 territoria bekeken en concludeert dat 98 procent van de wereldbevolking deze zomer is blootgesteld aan hogere temperaturen als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen. "Vrijwel niemand op aarde is in de afgelopen drie maanden ontsnapt aan de invloed van de wereldwijde opwarming", stelt Andrew Pershing van de onderzoeksgroep. Hittegolven hebben niet alleen een grote impact op de gezondheid van mensen. Ook hebben ze invloed op de landbouw en de wereldwijde voedselprijzen en leiden ze tot waterschaarste en natuurbranden.

De Lijn lanceert 'Kothopper'

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf zondag kunnen de studenten in Hasselt en Diepenbeek hun kot bereiken met de nieuwe busverbinding Lijn 363 Hasselt-Diepenbeek-Hasselt. Deze kothopper voorziet op zondag vanaf 18.40 uur een lange lus met 29 haltes tussen Hasselt Station, de Hasseltse koten en de campus in Diepenbeek. De bus zal rijden tot half één 's nachts, maar zal na 22 uur niet meer stoppen aan de haltes Diepenbeek Universiteit en Diepenbeek Agoralaan. Meer info bij delijn.be.

Dalende verkoop in kleinhandel

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde in juli met 5,4% ten opzichte van juli 2022. Textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalden met 10,0%, overige detailhandel in gespecialiseerde winkels met 7,6%, de detailhandel in niet-gespecialiseerde winkels waarbij voedings- en genotmiddelen overheersen met 6,3% en de andere consumentenartikelen in gespecialiseerde winkels met 0,3%. Statbel)

Insectenbestand gaat achteruit

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen 50 jaar verloren we in Vlaanderen de helft van onze insecten. En we verliezen nog altijd 1% per jaar. Ook tijdens de Insectenzomer van dit jaar kregen we heel wat verontrustende signalen, meldt Natuurpunt. Zo valt het op dat 2023 een zomer met amper wespen was. Er zijn de helft minder meldingen binnengekomen ten opzichte van vorig jaar. “Dat zal bij sommigen als muziek in de oren klinken, maar weet dat ze een belangrijke rol vervullen in de natuur. En dat ze ook voor mensen heel nuttig zijn. Ze vangen heel wat vliegen en muggen en ze zijn de opruimingsdienst van de natuur”, zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt Studie. Ook voor de vlinders was het een mager jaar.

Limburgse achterstand bijna weggewerkt

Donderdag 7 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De participatie van Limburgse 20-jarigen aan het hoger onderwijs is tussen 2016-2017 en 2021-2022 sterker gestegen dan die van Vlaamse 20-jarigen, in die mate dat de participatiegraad bij Limburgse 20-jarigen (55,8%) in het academiejaar 2021-2022 de participatiegraad bij Vlaamse 20-jarigen (56,2%) bijna heeft bijgebeend. (Provincie Limburg)

Norbert Louwet overleden

Donderdag 7 september 2023
Tongeren - Norbert Louwet overledenOp 4 september is Norbert Louwet overleden, de weduwnaar van Norma Cillis. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

UHasselt zoekt diabetes2-patiënten

Donderdag 7 september 2023
Personen met diabetes type 2 hebben 50 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie en 30 procent meer kans op hartfalen. Om te weten te komen welke oefentherapie hier het beste tegen kan helpen, is de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt op zoek naar diabetespatiënten tussen de 35 en 75 jaar oud die een half jaar lang gratis onder begeleiding willen sporten binnen een nieuw grootschalig onderzoek.
Men zoekt concreet naar een honderdtal (…) Het hele nieuwsbericht

Zon, zon en zon

Donderdag 7 september 2023
Vandaag gezien
Tongeren - Zon, zon en zonZoomAls we vandaag naar de weerkaarten kijken, zien we voor de komende vier dagen alleen maar zon! Geniet van deze zonnige dagen. 

Voetgangster en fietser gewond

Woensdag 6 september 2023
Op de Maastrichtersteenweg raakten gisterenavond een voetgangster en een fietser in een aanrijding betrokken. Beiden raakten daarbij gewond.

Marc Zegers overleden

Woensdag 6 september 2023
Tongeren - Marc Zegers overledenGisteren is Marc Zegers overleden, de echtgenoot van Malou Vanvinckenroye. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Lutgart aan de Blaarstraat waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Hitte: code geel

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Hitte: code geelHet KMI heeft deze namiddag code geel voor hitte afgekondigd. Er wordt hoe dan ook deze week een officiële hittegolf verwacht. Dat zal al zeker het geval zijn in Limburg, maar wellicht niet aan de kust en in de provincie Luxemburg. Code geel zal gelden tot en met maandag. Het KMI vraagt om bij zulke temperaturen kinderen, oudere en zwakkere mensen extra te beschermen. Zij moeten bijvoorbeeld meer drinken en niet rechtstreeks in het zonlicht vertoeven.

12.500 oproepen voor Tele-Onthaal

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Tele-Onthaal Limburg kreeg vorig jaar 12.500 oproepen. Dat is ongeveer tien proent van het totale aantal oproepen in Vlaanderen. Oproepers komen bij Tele-Onthaal telefonisch of via chat op verhaal en vinden iemand die hen beluistert en met hen meeleeft.
De visie van Fobie
Tongeren - Telg van August en Noëlla zit in N.- DuitslandZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

François Hermans overleden

Woensdag 6 september 2023
Tongeren - François Hermans overledenIn WZC Seniorenhof is zondag François Hermans overleden, de echtgenoot van Roza Bosmans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Mogelijk een hittegolf

Dinsdag 5 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Mogelijk een hittegolfDe hele week blijft het uitzonderlijk warm bij maxima rond een tropische 30°C. Daarbij is de zon volop aanwezig. In het weekend blijft het warm, maar zijn er wel enkele hogere wolken. Het ziet er naar uit dat er een hittegolf in de maak is en dat is zeer uitzonderlijk in september.
Morgen/woensdag zijn er hier en daar wat hoge wolkenslierten, maar op veel plaatsen is het helder weer. De zon kan ook vandaag het weerbeeld overheersen en duwt het kwik gestaag naar tropische waarden. Als maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Dinsdag 5 september 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Dieven forceren achterdeur

Maandag 4 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hasseltsesteenweg in Kortessem drongen dieven een woning binnen door de achterdeur te forceren. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Pech voor inbrekers

Maandag 4 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden binnen te dringen in een woning aan de Daalstraat in Borgloon. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Lisette Rouffaer overleden

Maandag 4 september 2023
Tongeren - Lisette Rouffaer overledenVrijdag is Lisette Rouffaer overleden, de echtgenote van Jean Aerts. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Sterke stijging inschrijvingen aan UHasseltDe inschrijvingen aan Universiteit Hasselt kennen een heel sterke start. “Met nu al meer generatiestudenten ingeschreven dan bij de start van vorig jaar, verwachten we het nieuwe academiejaar te kunnen starten met 15 tot 20 procent meer nieuwe studenten. Naast handelswetenschappen, geneeskunde en architectuur zien we ook dat de opleidingen fysica en wiskunde het erg goed doen, een heel mooie vaststelling”, zegt rector Bernard Vanheusden. Ook de vorig jaar pas opgerichte (…) Het hele nieuwsbericht

Rijexamen: ook gps kunnen gebruiken

Maandag 4 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Rijden volgens de richtlijnen van een gps wordt vanaf 1 oktober een verplicht onderdeel van het praktisch rijexamen. Dat meldt het Departement Mobiliteit. Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van het eigen wagen gebruiken of een app op de smartphone.

's Herenelderen B speelt gelijk

Zondag 3 september 2023
Tongeren - 's Herenelderen B speelt gelijk's Herenelderen B heeft thuis 4-4 gelijk gespeeld tegen Future Winterslag B.

Unico B klopt KSK Tongeren B

Zondag 3 september 2023
Tongeren - Unico B klopt KSK Tongeren BUnico Tongeren B heeft vandaag KSK Tongeren B verslagen met 4-0. Aan de rust was de stand 1-0. De doelpuntenmakers waren D'Huys, Grosemans en Liesens (2)

Unico A wint bij Lummen

Zondag 3 september 2023
Tongeren - Unico A wint bij LummenUnico Tongeren A heeft bij Lummen gewonnen met 1-3. Voor Unico A scoorden Geuten, Demarteau en L. Hansen.
Tongeren - 's Herenelderen geklopt door KortessemVictoria 's Herenelderen A is bij Kortessemse VV gaan verliezen met 3-0.

Zonnige zondag

Zondag 3 september 2023
Tongeren - Zonnige zondagZoomNa het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we een mooie zomerse dag. Het is perfect om te genieten van de vele activiteiten die terug op gang zijn gekomen in deze septembermaand. (foto Gust Ischen)
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B Tongeren verslagen met 3-0.

KSK Tongeren wint bij City Pirates

Zaterdag 2 september 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint bij City PiratesKSK Tongeren is bij City Pirates gaan winnen met 0-4. Voor KSK scoorden Jungschleger (voor rust), Cheprassov, Dupain en Cilt.

Het wordt weer zomer

Zaterdag 2 september 2023
Weerbericht
Tongeren - Het wordt weer zomer Een hogedrukgebied bouwt vanaf de Atlantische Oceaan op over onze streken en kan het weer tijdens het weekend en ook de dagen daarna bepalen. Aanvankelijk is er nog wat vocht in de onderste lagen van de atmosfeer met kans op wat nevel of mist. Na het weekend wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Het kwik klimt dan vlot boven de zomerse grens van 25 graden.
Vandaag is er ruimte voor de zon, na het opruimen van lokale ochtendgrijs. Er komen ook enkele stapelwolken voor, die zeer lokaal (…) Het hele nieuwsbericht

Steve Lindekens overleden

Zaterdag 2 september 2023
Tongeren - Steve Lindekens overledenOp 25 augustus is Steve Lindekens overleden. Hij was 38 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Mooi weer vandaag

Zaterdag 2 september 2023
Tongeren - Mooi weer vandaagZoomDe regen van gisteren is alweer vergeten. Vandaag zingen we mee met het liedje van Bart Kaëll: mooi weer vandaag. En ook de komende dagen wordt het zeer zonnig. (foto Gust Ischen)

Tony Kerfs overleden

Vrijdag 1 september 2023
Tongeren - Tony Kerfs overledenOP 30 augustus is Tony Kerfs overleden, de weduwnaar van Françoise Deckers. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Na regen komt zonneschijn

Vrijdag 1 september 2023
Tongeren - Na regen komt zonneschijnZoomDe mooie wolkjes van gisteren kunnen vandaag de kast in. We moeten deze ochtend door een zure regenappel heen. Het weekend wordt mooi en zacht met temperaturen net boven de twintig graden. Maar vandaag moeten we nog een regenzone trotseren, die lokaal hevig kan zijn. (Foto Gust Ischen)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop