Het overige nieuws

Rozette Schuljin overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Beringen - Rozette Schuljin overledenGisteren is in Koersel  Rozette Schuljin overleden, de weduwe van Frans Luyten. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochierkerk van Geleeg-Leopoldsburg.

Patrick Delwiche overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Beringen - Patrick Delwiche overledenGisteren is Patrick Delwiche overleden, de echtgenoot van Lyn Rebayla. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (17-17.30 uur) in funerarium Convents.
Beringen - Stem voor Sandra Van Rompaey als beste buurZoomSandra van Rompaey uit Paal is genomineerd als 'beste buur' in een wedstrijd van het tijdschrift Dag Allemaal. Stemmen voor Sandra kan via deze link
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Dag van het Park: foto-impressieZoomLambert Reynders maakte dit fotoverslag van de Dag van het Park.

Mathilda Wellens overleden

Maandag 30 mei 2016
Beringen - Mathilda Wellens overledenGisteren is Mathilda Wellens overleden, de weduwe van René Kaerts. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Gekleurde Woorden in het parkZoomOp de 'Dag van het Park' in Beringen-Mijn waren ook Edith Oeyen en onze medewerker Lambert Reynders aanwezig .
Samen brengen zijn wekelijkse de rubriek Gekleurde Woorden op onze Internetgazet. Dankzij de mooie samenwerking van beiden kunnen de lezers genieten van hun werk. Bij deze willen we het duo eens in het daglicht plaatsen en hen hiervoor bedanken. (Jos Neys)
Beringen - Behringen an der Wipfra klaar voor de strijdZoomDit is het team van het Duitse Behringen an der Wipfra dat volgende maand zal deelnemen aan 5X Beringen. Deze ochtend kregen ze een briefing over de komende spelen in België en werd er al flink getraind. De jongens en meisjes zijn er alleszins al klaar voor. De andere team zijn bij deze gewaarschuwd.

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.

René Beerten overleden

Zaterdag 28 mei 2016
Beringen - René Beerten overledenVandaag is René Beerten overleden, de echtgenoot van Julia Engelen. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

De Beringse moskee

Zaterdag 28 mei 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - De Beringse moskeeZoomDe moskee van Beringen is deze week het onderwerp van de Gekleurde Woorden van Edith op een foto van Lambert.

360° Paalse Plas

Zaterdag 28 mei 2016
Beringen - 360° Paalse PlasZoomVan ws.dronework kregen we deze mooie 360° foto van de Paalse Plas. Bekijk de foto via deze link.

Scherpe Boterbloem

Zaterdag 28 mei 2016
Beringen - Scherpe BoterbloemZoom De Scherpe Boterbloem behoort tot de ranonkelfamilie ze heeft een korte, dikke wortelstok met rechtop sterk vertakte rolronde niet gegroefde stengels. De bladeren staan spiraalvormig en zijn langgesteeld. De bloemen staan in losse tuilen en hebben een diameter van 15 tot 25 mm, meestal een vijf tallig met kelkbladen die tegen de kroon zijn aangedrukt, en veel meeldraden en stampers die een bolletje vormen.
Habitat: Hooi- en weilanden, grazige wegkanten en ook in bossen.

De villa van de mijndirecteur

Zaterdag 28 mei 2016
Uit de oude doos
Beringen - De villa van de mijndirecteurZoomVan deze mooie villa van de directeur van de mijn van Beringen blijft alleen maar een ruïne over. De villa werd in de jaren '80 vernield door een pyromaan. De mooie en grote tuin van de directeurswoning is nu een openbaar park. Je kunt er zondag naar De Dag van het Park.
Beringen - Belgische vlaggen wapperen in NederlandZoomDe 5x Beringen koorts stijgt zienderogen. In het Nederlandse Beringe zijn vandaag de Belgische 5x Beringen vlaggen gehangen op het 5x Beringen plein.

Een proper nestje

Vrijdag 27 mei 2016
Beringen - Een proper nestjeZoomMarcel Gybels maakte deze foto's van een meesje dat eten brengt naar haar jongen en dan nadien de uitwerpselen van de kleine meesjes naar buiten brengt. Kwestie van het nestje proper te houden!
Een proper nestjeEen proper nestje
Zoom

Dag van de Buren

Donderdag 26 mei 2016
Beringen - Dag van de BurenZoomVrijdag is het de nationale Dag van de Buren. Bedoeling is om gezellig samen iets te doen met de buren om zo elkaar wat beter te leren kennen. Doe jij mee? Stuur ons uw burenfoto naar beringen[!]internetgazet.be

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.

Bijtjes zoeken nectar

Donderdag 26 mei 2016
Vandaag gezien
Beringen - Bijtjes zoeken nectarZoom"Veel vroege plantenbloei brengt een bijenvolk snel tot groei", is een oud spreekwoord. En de maand mei is een topmaand voor de bijen. Veel bloemen staan in de bloei en daar profiteren de bijtjes en de hommels van om hun buikje vol stuifmeel en nectar te eten. Zo ook deze hommel die haar best doet in een azaleastruik bij onze natuurfotograaf Jos Neys.

Jaak Ramakers overleden

Woensdag 25 mei 2016
Beringen - Jaak Ramakers overledenIn WZC De Bloemelingen in Heusden-Zolder is vrijdag de uit Peer afkomstige Jaak Ramakers overleden, de echtgenoot van Maria Claes. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Donderdag (18.30, uur) is er daar een avondwake.

Charlotte Henkens overleden

Woensdag 25 mei 2016
Beringen - Charlotte Henkens overledenVrijdag is de uit Paal afkomstige Charlotte Henkens overleden, de echtgenote van Gerard Van Assche. Zij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in het Provinciaal Heiligdom van het Heilig Hart in Hasselt. Vrijdag (19 uur ) is er daar een avondwake.
Kelly Cox uit Beringen en Jozef Robert uit Mol hebben de handelsvennootschap De Zorgzaak opgericht met zetel aan de Korspelsesteenweg. Doel van de vennootschap is onder meer verpleging op consultatie en aan huis, het leveren van goederen en diensten aan medici en paramedici, schoonheidszorg en boodschappendienst.
Rob Gielen uit Paal en Ismaïl Ozdemir uit Tessendero hebben Brokers Paal opgericht met zetel aan de Diestersesteenweg in Paal. Doel van de vennootschap is onder meer alle activiteiten vervat in de bedrijvigheid van tussenpersonen in verzekeringen, alle activiteiten als kredietmakelaar en het waarnemen van bestuursopdrachten in vennootschappen.

Dag van het Park in Beringen

Dinsdag 24 mei 2016
Beringen - Dag van het Park in BeringenZoomZondag 29 mei van 14 tot 18 uur kan je in Beringen naar de Dag van het park, in het park van de directeur, recht tegenover de hoofdingang van de voormalige koolmijn. Je kan er gezellig genieten van de rust, nippend aan een drankje of smullend van een hapje of lekker geitenijsje. Er is een ruim animatieprogramma voorzien voor jong en oud. Thema dit jaar is 'het park, gelukkig dichtbij'.
Beringen - Diamanten bruiloft Leonie en ViktorZoomLeonie Put en Viktor Geboers vierden gisteren hun zestigste huwelijksverjaardag. Viktor was mijnwerker en was jarenlang actief bij de Paalse houtsnijclub. Leonie werkte vroeger als naaister en geniet nu vooral van haar mooie tuin. De Internetgazet wenst het koppel nog vele fijne jaren .

Nieuwe vennootschap: RW

Maandag 23 mei 2016
Rob Wuyts en An Wijsmans, beiden uit Beringen, hebben de gewone commanditaire vennootschap RW opgericht met zetel aan de Everselstraat. Doel van de vennootschap: het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen.

Jos Smeulders overleden

Maandag 23 mei 2016
Beringen - Jos Smeulders overledenGisteren is Jos Smeulders overleden. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Clement Lemmens overleden

Maandag 23 mei 2016
Beringen - Clement Lemmens overledenZaterdag is in Neerpelt de uit Paal afkomstige Clement Lemmens overleden, de levensgezel van Elisa Meylaers. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Men kan woensdag tussen 19u en 19.30u nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Beringen - Weekend in Limburg: 79 ongevallenIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Mogelijke hinder De Lijn BeringenDoor een nationale vakbondsbetoging op dinsdag 24 mei zal de dienstverlening van de Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Ook in Beringen zal mogelijk hinder zijn. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn. 

Start ticketweek CC Beringen

Maandag 23 mei 2016
Beringen - Start ticketweek CC BeringenZoomVanavond om 17u start de voorverkoop van de tickets voor het nieuwe cultureel seizoen van CC Beringen. Tot en met 27 mei is het extra voordelig om tickets te bestellen. Bovendien maak je elke dag kans dat je tickets of abonnement wordt terugbetaald en abonnees maken kans om een gouden ticket te winnen: dat is gratis toegang tot alle voorstelling van CC Beringen!

Maria Verachten overleden

Maandag 23 mei 2016
Beringen - Maria Verachten overledenGisteren is Maria Verachten overleden, de echtgenote van Maurits Hanegreefs. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Songs from Mirage

Maandag 23 mei 2016
Beringen - Songs from MirageZoomDe Beringse muzikale duizendpoot Bruno Sprengers heeft na de Groote Rappel opnieuw een muzikaal project klaar. Songs from Mirage is een fascinerend project waarin de hedendaagse muziek van Aranis versmelt met de warme koorklanken van Exsultate en Villa Cantando. Het concert zal gehouden worden in het unieke decor van ZLDR Luchtfabriek.
Er zijn twee voorstellingen: zaterdag 4 juni om 20u15 en zondag 5 juni om 16u. Reserveren kan via kaarten[!]exsultate.be
Beringen - Voorleesuurtjes in bib van BeringenZoomAfgelopen week was er in de Stedelijke Bibliotheek van Beringen het laatste voorleesuurtje van dit lopende schooljaar. Er werd voorgelezen voor 14 aandachtige kleuters over 'Berre gaat op Berekamp'. Na het voorlezen mochten de kinderen samen met hun mama of oma nog een tentje knutselen. Het is nu ook het ogenblik om de voorleesmoeders te bedanken voor hun belangeloze inzet om het de kindjes tijdens zo een moment zo aangenaam mogelijk te maken ( knutselen na aandachtig te hebben geluisterd) en zo het kind de zin in het lezen bij te brengen. (Jos Neys)
Voorleesuurtjes in bib van BeringenVoorleesuurtjes in bib van Beringen
Zoom
Beringen - Diamanten bruiloft voor Irène en RikZoomGisteren vierden Maria Diepvens en (Josephus) Rik Schuermans uit Beringen hun diamanten Bruiloft. De genodigden kregen van het stadsbestuur een hapje en een drankje aangeboden. Schepen Patrick Witters schetste de levensloop van het jubilerende echtpaar. Rik is de stichter van dieselcentrum Schuermans in Beringen. Rik heeft niet alleen een passie voor auto's maar ook voor vliegtuigen. Hij heeft een eigen vliegtuig waarbij hij heel Europa al gezien heeft. Rik en Maria gaan ook graag wandelen in de natuur. De Internetgazet wenst het diamanten echtpaar een dikke proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid. (Jos Neys)
Diamanten bruiloft voor Irène en RikDiamanten bruiloft voor Irène en Rik
Zoom
Beringen - 60 jaar huwelijk voor Bertha en RenéZoomGisterenochtend werden Bertha Baerts en Rene Daniels uit Beringen door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet omwille van hun diamanten bruiloft. De genodigden kregen van het stadsbestuur een hapje en een drankje aangeboden. Schepen Patrick Witters schetste de levensloop van het jubilerende echtpaar. Vervolgens werd het Guldenboek van de Stad Beringen nog ondertekend waarna het gezelschap het feestgedruis in dook.
De Internetgazet wenst het diamanten echtpaar een dikke proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid. (Jos Neys)
60 jaar huwelijk voor Bertha en René60 jaar huwelijk voor Bertha en René
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft Sophie Gruszowski en Stefan KapataZoomSophie Gruszowski en Stefan Kapata vierden gisteren hun gouden bruiloft op het stadhuis van Beringen. Raadslid Pierre Aerts schetste de levensloop van het jubilerende echtpaar. Sophie en Stefan zijn altijd heel actief geweest binnen de Poolse gemeenschap van Beringen-Mijn. Zowel binnen de Poolse kerk als de de Poolse 'barak' is het echtpaar een graag gezien koppel. Vervolgens werd het Guldenboek van de Stad Beringen nog ondertekend en kon het feestpaar gaan vieren. En dat zal zeker gebeurd zijn met een glaasje wodka. Nazdrovje! (Jos Neys)
Gouden bruiloft Sophie Gruszowski en Stefan KapataGouden bruiloft Sophie Gruszowski en Stefan Kapata
Zoom

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht

WZC Sporenpark kleurt oranje

Zaterdag 21 mei 2016
Beringen - WZC Sporenpark kleurt oranjeZoomDe 'Dorpsdagvoorziening' uit het Nederlands-Limburgse Beringe was afgelopen week te gast in het woonzorgcentrum Sporenpark in Beringen-Mijn. Zo konden de senioren uit Nederland kennis maken met de rusthuisvoorzieningen in België. Het bezoek kaderde in de verbroedering van 5x Beringen.

Blauw is de bril die ze draagt

Zaterdag 21 mei 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Blauw is de bril die ze draagtZoomEen hemelsblauwe lucht zorgt voor de gekleurde woorden van deze week.

Groene Stinkwants

Zaterdag 21 mei 2016
Beringen - Groene StinkwantsZoomDe groene stinkwants (Palomena Prasina) is een lichtgroene wants met een lengte van 12-14 mm. Ze zuigt vooral op braam waar ze een typische wantsengeur achterlaat. Voor de overwintering verkleurt de wants en wordt ze bruin tot rood-bruin, in het voorjaar nemen ze dan de normale groene kleur weer aan. Ze zijn te zien van juni tot augustus, nog even geduld en ze zijn er weer, dit is nog een opname van vorig jaar in de Motbemden.
Habitat: overal talrijk te vinden op bomen en struiken.
Beringen - Meral Özcan getuigt in Spectrum CollegeZoomOnlangs won Meral Özcan uit Beringen-Mijn twee prijzen voor haar inzet binnen Vluchtelingwerk Vlaanderen. Daarom was ze afgelopen week te gast als spreker in het Spectrum College Beringen. Samen met Meral kwam ook Ali spreken. Ali is een vluchteling die ondertussen goed Nederlands spreekt en zijn leven nu opgebouwd heeft in België. (Lambert Reynders)

Jan Boonen overleden

Zaterdag 21 mei 2016
Beringen - Jan Boonen overledenDonderdag is de uit Beverlo afkomstige Jan Boonen in WZC Sint-Jozef in Neerpelt overleden, de echtgenoot van Yvonne Van Praet. Hij was 89 jaar. De asverstrooiing op de begraafplaats van Neerpelt vindt maandag (14 uur) plaats.

Gerard Franssen overleden

Zaterdag 21 mei 2016
Beringen - Gerard Franssen overledenIn rusthuis Ocura is Gerard Franssen overleden, de weduwnaar van Fieneke Indencleef. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

VTI Beringen anno 1966

Zaterdag 21 mei 2016
Uit de oude doos
Beringen - VTI Beringen anno 1966ZoomDit jaar is het 50 jaar geleden dat deze klas, het 6e Technisch - toen nog de A2 genoemd - is afgestudeerd aan het V.T.I. te Beringen (schooljaar 1965-1966 ). Het was de tweede maal dat er een klas haar studies in die richting (Elektro-Mechanica) beëindigde sinds het oprichten van de A2. Bovenaan van links naar rechts staat onze medewerker Jos Neys  (met toen nog veel haar!).
Voelt er zich soms iemand van dat jaar geroepen om een reünie te organiseren?
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Geijsels overleden

Vrijdag 20 mei 2016
Beringen - Jos Geijsels overledenIn Beverlo is gisteren Jos Geijsels overleden, de echtgenoot van Marie Jeanne Gebruers. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment:woensdag (18.30-19 uur).

Volle maan

Donderdag 19 mei 2016
Vandaag gezien
Beringen - Volle maanZoomHeb jij ook de mooie volle maan al gezien? Marcel Gybels stuurde ons deze foto vanavond.

Rita Sannen overleden

Donderdag 19 mei 2016
Beringen - Rita Sannen overledenVandaag is Rita Sannen overleden. Zij was 58 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Maria Roels overleden

Woensdag 18 mei 2016
Beringen - Maria Roels overledenGisteren is Maria Roels overleden, de weduwe van Maurice Gielen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mia Janssens overleden

Woensdag 18 mei 2016
Beringen - Mia Janssens overledenGisteren is Mia Janssens overleden, de echtgenote van Jef Vanderheiden. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Beringen-Centrum.

EK Voetbal: oproep aan cafés

Woensdag 18 mei 2016
Beringen - EK Voetbal: oproep aan cafésZoomWij zouden graag weten welke acties de cafés in Beringen doen rond het EK voetbal. Wie heeft er een groot scherm? Wie organiseert een BBQ of geeft een gratis pintje bij overwinning van de Rode Duivels of andere ploegen? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be
Beringen - Mariaviering in Ocura Beringen-MijnZoomVandaag had in woonzorgcentrum Ocura een viering plaats rond het beeld van Maria. Het Italiaans zangkoor van Beringen-Mijn luisterde het geheel op. Ook was de buurtbar weer van de partij met de lekkerste koffie en drankjes. (Lambert Reynders)
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)

Clement Vanderbiesen overleden

Woensdag 18 mei 2016
Beringen - Clement Vanderbiesen overledenVrijdag is de uit Koersel afkomstige Clement Vanderbiesen overleden, de weduwnaar van Rosa Gielis. Hij was 89 jaar en wordt vrijdag begraven na de afscheidsplechtigheid in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Berkenbos.

Sportgids stad Beringen

Woensdag 18 mei 2016
De dienst jeugd en sport van Beringen brengt tweejaarlijks een jeugd- en sportgids uit waarin alle informatie over de Beringse sportclubs en jeugdverenigingen gebundeld wordt. Wil jij als club graag vermeld worden in deze gids? Surf naar www.beringen.be/sport en vul via het digitaal sportloket het formulier voor vermelding in de jeugd- en sportgids in. Dit kan tot woensdag 25 mei.

Regenboogvlag hangt uit

Dinsdag 17 mei 2016
Beringen - Regenboogvlag hangt uitZoomDe stad Beringen hing vandaag de regenboogvlag op. 17 mei is een dag waarop internationaal aandacht gevraagd wordt voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.
Beringen - Verkeersongevallen in (verlengd) weekendIn het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Twee rommelmarkten op één dagZoomOp Pinkstermaandag waren er twee rommelmarkten in Beringen. Op het mijnterrein en in Tervant werden de bezoekers gelokt met tweedehandsspullen. Het koude weer zorgde echter niet voor de ideale marktsfeer. (Foto: Lambert Reynders)

Jeanne Beckers overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Beringen - Jeanne Beckers overledenZaterdag is Jeanne Beckers overleden, de weduwe van Jozef Engelen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jozef Mondelaers overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Beringen - Jozef Mondelaers overledenZaterdag is Jozef Mondelaers overleden, de echtgenoot van Adrienne Vandevenne. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.

Ludo Vangenechten in Cannes

Dinsdag 17 mei 2016
Beringen - Ludo Vangenechten in CannesZoomLudo Vangenechten, bezieler van The Roxy Theatre in Koersel is ook dit jaar weer in Cannes. Niet om in de zon te liggen of op terrasjes te zitten maar Ludo bekijkt er dagelijks verschillende films. En de beste films krijgen we de komende maanden dan weer te zien tijdens de Elan-filmavonden op maandag.

Bobbejaan in Roxy Koersel

Dinsdag 17 mei 2016
Beringen - Bobbejaan in Roxy KoerselZoomWoensdag 18 mei om 20u30 kan je in het kader van Docpoppies naar de film Bobbejaan. Een villa in de Kempen, midden in een pretpark. Buiten gillen mensen op een roetsjbaan. Dit is de wereld waarin Bobbejaan leeft: “Wat doet het met een mens, wanneer je veel verleden hebt maar weinig toekomst”? Bobbejaan Schoepen componeerde, zong, floot, jodelde en acteerde een geweldige carrière bij elkaar. Hij verkocht miljoenen platen en toerde de wereld rond. Moe van het reizen kocht hij (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in café Het Vijgeblad een perceel industriegrond van 25a84ca met daarop een onafgewerkt bedrijfsgebouw, gelegen langs de Kasteletsingel, openbaar verkocht.
Vandaag gelezen
Amerikaanse onderzoekers bevroegen tussen 1992 en 2012 bijna 75.000 verpleegsters van middelbare leeftijd enkele malen over verschillende aspecten van hun leven, waaronder het al dan niet regelmatig bijwonen van kerkdiensten. Uit de verzamelde data bleek dat vrouwen die vaker dan eens per week naar de kerk gingen, 33 procent minder kans hadden om tijdens de onderzoeksperiode te sterven dan seksegenoten die er nooit kwamen.
Er werden geen mannen ondervraagd. (Bron: CNN)
Vrijdag overleed de uit Koersel afkomstige Clement Vanderbiesen, de weduwnaar van Rosa Gielis. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Berkenbos.

Jos Veekmans overleden

Maandag 16 mei 2016
Beringen - Jos Veekmans overledenOp 9 mei overleed de uit Koersel afkomstige Jos Veekmans, de echtgenoot van Annie Gybels. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in beperkte kring plaats in Heusden.

André Huysmans overleden

Maandag 16 mei 2016
Beringen - André Huysmans overledenOp 8 mei overleed de uit Koersel afkomstige André Huysmans. Hij was 57 jaar en werd vrijdag in Koersel begraven na de afscheidsplechtigheid in Zolder.

Geslaagde galerijfeesten

Maandag 16 mei 2016
Beringen - Geslaagde galerijfeestenZoomDe jaarlijkse galerijfeesten in Beringen-Mijn konden niet echt rekenen op de weergoden maar de warmte van de deelnemende verenigingen, muzikanten en dansers zorgde voor de juiste sfeer op dit multicultureel feest. Bekijk hier de foto's.
Beringen - Expo 7O jaar Italiaanse migratieZoomIn het casino van Beringen opende gisteren een tentoonstelling over 70 jaar Italiaanse migratie in Beringen. De expo is nog te zien tot en met 19 mei. (foto: Lambert Reynders)
Beringen - Beringse helm heeft definitieve rustplaatsZoomVandaag werd in Halen het helmenpark officieel geopend. Hier krijgen de 44 stahlhelmen een definitieve rustplaats. Schepen van cultuur Patrick Witters nam namens de stad Beringen de honneurs waar. De Beringse helm is omgevormd tot een kunstwerk met foto's. Deze kwamen tot stand via een workshop van fotograaf Hans Put in opdracht van CC Beringen.
Vandaag gezien
Beringen - Eendjes op verkenning bij TODIZoomOf ze al kunnen duiken of willen leren duiken, weten we niet maar deze kroost heeft haar thuis gevonden aan het toekomstig duikcentrum TODI in Beringen-Mijn. (Jos Neys)

'Hoed u voor K3'

Zondag 15 mei 2016
Vandaag gelezen
"In plaats van K3 met Haydn te vergelijken, zouden we er beter op aandringen dat elke kleuterjuf Joseph Haydn draait, en Béla Bartók, en waarom niet, Luc Brewaeys. Iets goeds van eigen bodem, weet je wel. Net zoals opera, dansvoorstellingen en concerten gratis zouden moeten zijn tot tien jaar. Zodat we kinderoren openen voor muziek die ze verdienen."(Bron: Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in "De Standaard")
Beringen - Gouden bruiloft Simonne en RichardZoomGisteren werden in de trouwzaal van het oude stadhuis van Beringen Richard Moons en Simonne Elsen uit Koersel door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet voor hun gouden bruiloft. In aanwezigheid van enkele raadsleden en schepen Jean Vanhees werden ze gehuldigd en mochten enkele geschenken in ontvangst nemen. Nadien werd het guldenboek getekend en vertrokken ze naar Koersel Kapelleke om daar een gebedsviering te houden, en hun huwelijksbelofte van over 50 jaar te herhalen in aanwezigheid van (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Simonne en RichardGouden bruiloft Simonne en Richard
Gouden bruiloft Simonne en RichardGouden bruiloft Simonne en Richard
Zoom
Beringen - En nog een gouden koppel: Gaby en FirminZoomOok Gabrielle Brockhoven en Firmin Theunis uit Koersel waren gisteren te gast in het stadhuis voor hun gouden bruiloft. Met de nodige honneurs werd het koppel gevierd door familie en vrienden. De Internetgazet wenst ook dit gouden echtpaar nog vele gelukkige jaren. (Jos Neys)
En nog een gouden koppel: Gaby en FirminEn nog een gouden koppel: Gaby en Firmin
Zoom

Ook goud van Julia en Jef

Zaterdag 14 mei 2016
Beringen - Ook goud van Julia en JefZoomZaterdag werden ook Julia Lambrechts en Jef Claes uit Paal door het stadsbestuur ontvangen voor hun 50-jarig huwelijk. De aanwezigen kregen van de gemeente een drankje en een hapje aangeboden. Schepen Jean Vanhees schetste de levensloop van het jubilerende echtpaar. Hierna werd traditiegetrouw het guldenboek van de stad ondertekend en trok het gezelschap naar de feestzaal. De Internetgazet wenst het gouden echtpaar proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid. (Jos Neys)
Ook goud van Julia en JefOok goud van Julia en Jef
Zoom

Alleen op de wereld

Zaterdag 14 mei 2016
Beringen - Alleen op de wereldZoomDit jonge koolmeesje is op een of andere manier te vroeg uit zijn nestje geraakt, het zat daar maar wezenloos te kijken zonder zijn vader of moeder in de buurt. Zal het vogeltje het overleven? (Jos Neys)

Zwaluwen werken hard

Zaterdag 14 mei 2016
Beringen - Zwaluwen werken hardZoomDe zwaluwen zijn volop in de weer met hun nest of nieuwe kroost. Dat zag ook Marcel Gybels.
Zwaluwen werken hardZwaluwen werken hard
Zoom

Kraters op de maan

Zaterdag 14 mei 2016
Beringen - Kraters op de maanZoomWe kregen van Marcel Gybels deze mooie foto van de maan. Straf lenske zeggen we dan!

Pinksteren in woord en beeld

Zaterdag 14 mei 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Pinksteren in woord en beeldZoomEdith en Lambert staan met hun gekleurde woorden stil bij Pinksteren.

Bonte wikke

Zaterdag 14 mei 2016
Beringen - Bonte wikkeZoomDe bonte wikke is een éénjarige plant die bloeit vanaf mei tot en met augustus. Ze groeit op open, vochtige grond in bermen, in akkers en op verlaten bouwterreinen en kan via hun hechtende ranken tot 1,5 m hoog klimmen. De vlinderbloemen zijn bont van kleur, variërend van paars via helder roze naar blauwpaars. Meestal zijn ze echter licht blauw of lila.

Bombardement van Beverlo

Zaterdag 14 mei 2016
Uit de oude doos
Beringen - Bombardement van BeverloZoomOp 12 mei 1944 bombardeerden de Geallieerden per vergissing de Zuidstraat en de Tuinwijk in Beringen-Mijn. Het doel was eigenlijk de militaire blokken in Leopoldsburg. Naast de Duitse verliezen en de bemanning van enkele bommenwerpers kwamen hierbij tachtig burgers om. Op zondag 30 mei 2004 werd voor al deze slachtoffers een Lancastermotor, afkomstig van de LL792 (467 Squadron), als herdenkingsmonument onthuld te Beverlo. Tijdens het bombardement werd dit toestel boven het doelgebied geraakt en ontplofte in volle vlucht. De acht bemanningsleden lieten het leven. Een motor kwam neer in de zompige weilanden naast de Zuidstraat en werd door de Duitsers niet geborgen. Afgelopen week werd dit feit nog herdacht met een misviering en bloemenhulde op het kerkhof van Beverlo.
Vandaag gelezen
Door de sterk wisselende temperaturen van de voorbije maanden zullen er dit jaar fors minder vlinders te zien zijn. Dat zegt de Nederlandse Vlinderstichting. Ze noemt 2016 "een dramatisch jaar" voor de vlinders. Door de wisselende temperaturen is er voor hen minder voedsel beschikbaar. In vergelijking met vorig jaar waren er in de eerste maanden al 45 procent minder vlinders.

Wiske Vermeulen overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Beringen - Wiske Vermeulen overledenVandaag is Wiske Vermeulen overleden, de echtgenote van Frans Reynders. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal.

Eddy Schollen overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Beringen - Eddy Schollen overledenWoensdag is Eddy Schollen overleden, de echtgenoot van Liliane Vandenreyken. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Vandaag gelezen
Op diverse sociale media is een campagne begonnen om het Europees Jeugdorkest te redden. Dat wordt normaliter in september opgeheven omdat het van de Europese Unie geen geld meer krijgt. In het orkest, dat al 40 jaar bestaat, zitten jonge musici uit alle 28 lidstaten. (Bron: euronews.com)
Beringen - Opening juwelier in Beringen-MijnZoomAan de Koolmijnlaan 354 is er een nieuwe juwelier. De naam is geschenkartikelen-juwelier Baskent Kuyumculuk. In de voormalige locatie van de thuiszorgwinkel worden nu juwelen, goud en zilver, parfumerie, horloges, trouwringen en diamanten verkocht. Met zijn compagnon werkt hij al zeven jaar samen in Heusden en ze vonden het nu het geschikt moment om ook in Beringen-Mijn te beginnen. Bij de Turkse gemeenschap is goud enorm belangrijk en ze tooien er zich heel graag mee op bruiloften. Ook de Belgen houden nog steeds veel van goud en sieraden. We wensen hen veel succes. 

Petitie tegen oven Bionerga

Donderdag 12 mei 2016
Beringen - Petitie tegen oven BionergaZoomNu dat Bionerga de plannen voor een verbrandingsoven terug op tafel heeft gelegd, heeft het actiecomité Leefbaar Tervant ook de petitie tegen de oven terug in de actualiteit geplaatst. De petitie kan nog ondertekend worden via deze link.

Klaprozen in bloei

Donderdag 12 mei 2016
Vandaag gezien
Beringen - Klaprozen in bloeiZoomDe natuur is het mooist in de maand mei. Talrijke bloemen kleuren onze stad. De klaproos staat al in bloei en dat betekent dat de zomer in zicht is. (Jos Neys)

Wij steunen de Beringse Vosjes

Donderdag 12 mei 2016
Showbizz
Beringen - Wij steunen de Beringse VosjesZoomHet worden spannende dagen voor Chloé en Magali, de twee zusjes uit Paal die furore maken in het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant. De zusjes kwamen traag in de wedstrijd maar Sergio Herman noemde de zusjes sluwe vosjes. En met die bijnaam staan ze aan de vooravond van een finaleplaats. Wij blijven vanuit Beringen de strijd volgen en ze krijgen uiteraard alle steun van de Internetgazet Beringen!
Vandaag gelezen
Amerikanen eten ruim 30 procent meer kip dan 20 jaar geleden. Om de groeiende vraag bij te benen, hebben de grote spelers in de Amerikaanse kippenvleesindustrie hun productie flink opgeschroefd. Dat gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden in de kippenfabrieken. Uit een nieuw rapport van Oxfam blijkt dat werknemers in die fabrieken voor minder dan 10 dollar per uur lange shifts werken, en slechts een half uur pauze krijgen. Plaspauzes worden vaak geweigerd, waardoor steeds meer arbeiders met een luier om achter de lopende band staan. (Bron: ii.nl)
Beringen - Steven Ribus speelt thuismatch met MautivZoomVrijdag kan je in het OC De Buiting naar het eerste volwaardige soloproject van Steven Ribus. Onder de naam ‘MAUTIV’ combineert hij elektronische beats met drums en percussie. Een mix van enerzijds mooie, aanstekelijke melodieën op marimba, vibrafoon en elektronica en anderzijds stevige, strakke beats op akoestische en elektronische drums. Stoelen aan de kant, want dit is een staand concert.
Praktisch: Vrijdag 13 mei om 20.15 uur kassa: € 12 / vvk: € 10 OC De Buiting info & tickets: CC Beringen
Beringen - Herdenking bombardement BeverloZoomMorgen wordt het bombardement van 12 mei 1944 herdacht.
Om 10u is er een  viering in de kerk van Beverlo. Na de herdenkingsdienst is er een optocht naar het kerkhof van Beverlo om hulde te brengen aan de oorlogsslachtoffers.
Vandaag gelezen
Onderzoek van de TU Eindhoven, KU Leuven en de Universiteit van Luik toont aan dat een motorrijder vlak áchter een wielrenner de luchtweerstand van de renner tot bijna negen procent vermindert. Bij drie motoren gaat het zelfs om een afname van ongeveer 14 procent. In een tijdrit kan dit een beslissend tijdsvoordeel opleveren. De onderzoekers adviseren de internationale wielerunie UCI om de minimale afstand van motoren op renners, mede met het oog op de veiligheid, daarom te vergroten tot 20 of 30 meter.(Bron: tue.nl)

Antonio Ramirez overleden

Woensdag 11 mei 2016
Beringen - Antonio Ramirez overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Antonio (Tony) Ramirez overleden, de partner van Erica Verheyden. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag 19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

José Lemmens overleden

Woensdag 11 mei 2016
Beringen - José Lemmens overledenGisteren is José Lemmens overleden, de weduwe van Victor De Moerlooze. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Robert Vaes overleden

Woensdag 11 mei 2016
Beringen - Robert Vaes overledenRobert Vaes is overleden, de weduwnaar van Fanny Volders. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (11.30 - 12 uur) in funerarium Convents in Paal.

Ilse De Houwer overleden

Dinsdag 10 mei 2016
Beringen - Ilse De Houwer overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Ilse De Houwer overleden, de partner van Mark Jans. Zij was 47 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 30 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 4 zwaar- en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louis Kemps overleden

Dinsdag 10 mei 2016
Beringen - Louis Kemps overledenVandaag is Louis Kemps overleden, de echtgenoot van Jundang Voravong. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Wandelen met KVLV Paal

Dinsdag 10 mei 2016
Beringen - Wandelen met KVLV PaalZoomOp donderdag 12 mei start voor KVLV Paal een nieuw wandelseizoen. Elke donderdagavond wordt er een gezellige wandeling georganiseerd. Vertrek is om 18u30 aan restaurant Sicilia in Paal. I
Morgennamiddag wordt in taverne Modern in Beringen-Mijn de woning Berkenstraat 7 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a70ca en heet een KI van 416 euro.

Opening Helmenpark in Halen

Dinsdag 10 mei 2016
Beringen - Opening Helmenpark in HalenZoomOp zondag 15 mei wordt in Halen het Helmenpark officieel geopend. Het vormt een blijvend symbool dat de Eerste Wereldoorlog in Limburg en België herdenkt, maar is ook een plek voor reflectie en creativiteit. Een plaats waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Het voormalige slagveld in Halen is het definitieve eindpunt van het succesvolle participatieve project ‘Helmen’.
In 2015 kreeg elke Limburgse gemeente de kans om met de hulp van jong en oud een betonnen stahlhelm creatief te bewerken en een boodschap mee te geven. De helm van Beringen werd gemaakt door CC Beringen met foto's van Hans Put uit de workshop Poëzie WOI vs Fotografie.
Parkeren aan ‘Helmen’ (Betserbaan) is op 15 mei niet mogelijk. Er is parkeergelegenheid voorzien op het industrieterrein Stadsbeemd (toegang enkel mogelijk via Singellaan). Er is doorlopend een shuttledienst van en naar ‘Helmen’. ‘Helmen’ is wel per fiets bereikbaar (ter hoogte van fietsknooppunt 351).

Onze mooie planeet

Maandag 9 mei 2016
Uit de ruimte
Beringen - Onze mooie planeetZoomIn Amerikaanse filmzalen met een groot scherm is sinds enkele dagen de IMAX-film "A Beautiful Planet" te zien, waarvoor de beelden werden verzameld door zes astronauten die tijdens drie missies aan boord van het Internationaal ruimtestation ISS verbleven. De film kreeg dan ook de medewerking van de NASA.  Hierboven de trailer van deze spectaculaire prent. (Red.: klik op het vierkantje rechts onder in het videokader, dan kunt u de video op volledige schermbreedte zien!).

Emma Aerts overleden

Maandag 9 mei 2016
Beringen - Emma Aerts overledenGisteren is Emma Aerts overleden, de weduwe van Alfons Reynders. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Irène Leyssens overleden

Maandag 9 mei 2016
Beringen - Irène Leyssens overledenZaterdag is Irène Leyssens overleden, de weduwe van Louis Thys. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Maria Peremans overleden

Maandag 9 mei 2016
Beringen - Maria Peremans overledenVrijdag is Maria Peremans overleden, de echtgenoot van Marcel Beelen. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Lucienne Aerts overleden

Maandag 9 mei 2016
Beringen - Lucienne Aerts overledenVrijdag is Lucienne Aerts overleden, de weduwe van Jozef Custers. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Woensdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Een fijne Moederdag dankzij BeukenveldZoomDankzij Beukenveld moesten vele moeders op hun ’Moederdag’ eens niet voor het ontbijt zorgen. In het wooncentrum had men de handen in elkander geslagen voor ”verwen je moeder met een ontbijtkorf en steun daarbij de andersvaliden van Beukenveld”. Een oproep die niet in dovemansoren terecht gekomen was. Personeel en vrijwilligers hadden hun handen vol om de bijna 400 ontbijtdozen te vullen. Lees meer en bekijk de foto's via Paalonline.

Rudi Reynders overleden

Maandag 9 mei 2016
Beringen - Rudi Reynders overledenZaterdag is Rudi Reynders overleden, de echtgenoot van Daniella Meelberghs. Hij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).
Vandaag gelezen
"Waalse ziekenhuizen vinden dat zij de patiënten niet prettig benaderen. Bij oudere mensen gaan verplegers meteen luider praten, alsof ze allemaal doof zijn, vaak richt men zich tot de familie en niet tot de patiënt, en waarom moet iemand per se ziekenhuiskleren aan en niet zijn eigen kleren (als die schoon zijn)? Ook leggen Waalse artsen vaak niet uit wat er gaat gebeuren, en krijg de patiënt gewoon te weinig informatie. In het CHU-ziekenhuis van Godinne in de provincie Namen loopt nu een (…) Het hele nieuwsbericht

Lente in het nestje

Zondag 8 mei 2016
Beringen - Lente in het nestjeZoomDit jonge meesje komt even piepen in het nestje. Een nieuwe wereld zal dit prille leven straks ontdekken. (Foto ingezonden door Marcel Geybels)

Moederkesdag

Zondag 8 mei 2016
Uit de oude doos
Beringen - MoederkesdagZoomMet deze kaart uit de oude doos wensen wij alle moeders een fijne dag toe. (foto: Jos Neys)
Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen pleit voor het snel wegwerken van 53 zwarte punten in Limburg. Dat meldt TVL.
Vlaams minister Weyts heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van verkeerspunten, waar veel ongevallen gebeuren. Maar vandaag is het geld er nog niet om al die zwarte punten aan te pakken. Het was wijlen Steve Stevaert die als eerste de zwarte punten in het verkeer aanpakte. Zijn lijst ging 15 jaar mee.
De rechtbank van Koophandel heeft tijdens de eerste vier maanden in Limburg 267 faillissementen uitgesproken. In vergelijking let een jaar geleden zijn er dat 20 procent minder. Opvallend is dat steeds meer oudere bedrijven failliet gaan. In de bouw en in de transportsector is het aantal falingen gedaald, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.

Een fijne Moederdag

Zaterdag 7 mei 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Een fijne MoederdagZoomDe Gekleurde Woorden voor dit weekend spreken voor zich. Een fijne Moederdag aan alle moeders.

Gratis naailessen in 1928

Zaterdag 7 mei 2016
Uit de oude doos
Beringen - Gratis naailessen in 1928ZoomGesponsord door naaimachinefabrikant Singer kregen deze dames gratis lessen in 1928. En de dames mochten ter promotie van Singer op de foto. (foto ingestuurd door Leon Vangeel)

De grote bonte specht

Zaterdag 7 mei 2016
Beringen - De grote bonte spechtZoomDe grote bonte specht (Dendrocopus Major) wordt tot 26 cm lang, is zwart-wit van kleur met een lichtbruin voorhoofd, het mannetje heeft een rode vlek in de nek, dus op de foto ziet men een vrouwtje. Ze hebben typische klimpoten, meestal twee tenen naar voren gericht en twee naar achteren. Ze kunnen heel goed klimmen, ze hebben een stugge staart waarop ze kunnen steunen. Deze meest voorkomende specht van Europa zoekt in de winter dennen- en sparrenappels die hij of zij klemmen in een gevorkte tak om de zaden eruit te halen.
Habitat: bossen, struikgewas, parken en tuinen.
Tribunaliteiten
'Een venster even op kip laten als ik even van huis ben, kan geen kwaad. En als ze echt willen, geraken ze toch binnen.’ Vaak gehoord, maar de gelegenheid maakt de dief. Hij ziet de zwakke plekken en elk huisje heeft zijn kluisje.
Dat ondervond een familie uit de provincie Namen. Ze liet een raam van 90 cm breed en 30 cm hoog open. Het bevond zich op 1,72 m hoogte, op de eerste verdieping. Gelukkig was er nog de diefstalverzekeraar. Maar die weigerde dekking omdat de polis verplicht de woning (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Sebastiano Fontana overledenVandaag is Sebastiano Fontana overleden, de echtgenoot van Myriam Fannes. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
 

Eendagsvlieg

Vrijdag 6 mei 2016
Beringen - EendagsvliegZoomMarcel Geybels stuurde ons gisteren deze foto van een eendagsvlieg. Is deze dan nu al dood?

Rechttoe rechtaan…zo kan je de alternatieve rock Benefactors misschien nog het best omschrijven. Denk Queens of the Stone Age en zelfs Artic Monkeys op een Limburgs dieet van boekweitkoeken en vlaai. Flagship single “Wish You Knew Better” en de bijbehorende 7 inch stammen af uit 2015 maar zorgen door overmatig head nodding nog steeds voor acute nekzeer. Geen onbelangrijk detail: de band heeft maar liefst twee frontmannen. Een reden te meer om even te passeren wanneer deze jongens het beste van zichzelf geven.

Putrock: The Subways

Vrijdag 6 mei 2016

The Sybways sluiten morgenavond Putrock af. Onze laatste bijdrage in een lange reeks over Putrock.
Dit Britse drietal ken je onwaarschijnlijk van de catchy meebruller “We don’t need money to have a good time!”. Stevige gitaarsongs met een vette streep punk is het receptuur van zanger Billy Lunn en de zijnen. Na eerdere passages op major festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Lollapalooza, support acts voor Foo Fighters en AC/DC en een spetterende show op het hoofdpodium van Pukkelpop vorig jaar, is nu Putrock aan de beurt. Begin jullie luchtgitaar dus al maar stilaan op te blinken!

Geen regen? Bouw een berg

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gelezen
In de Arabische Emiraten gaat men een berg bouwen om regen te bevorderen. De aanleg wordt op dit moment voorbereid door het Amerikaanse Centrum voor Atmosferisch Onderzoek. Volgens onderzoeker Roelof Bruintjes moet een eerste rapport over de constructie van de berg deze zomer klaar zijn. "Deze zorgt ervoor dat lucht naar boven gedrukt wordt, waardoor wolken ontstaan. Die kunnen dan weer worden bestrooid met chemische middelen om regen te stimuleren, het zogenoemde 'cloud seeding'," aldus Bruintjes. Andere (…) Het hele nieuwsbericht

Putrock in de zon

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gezien
Beringen - Putrock in de zonZoomDe weergoden zijn het festival Putrock eindelijk goed gezind. De zon zorgde vandaag voor deze reflectie van de bekende Putrock sticker. Voor de festivalgangers: vergeet uw zonnecrème niet!
Het is maar dat je 't weet
Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je testniveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% juist hebt... Beter spellen.nl

Palarte schildert in Corsala

Donderdag 5 mei 2016
Beringen - Palarte schildert in CorsalaZoomKunstkring Palarte uit Paal was te gast in woonzorgcentrum Corsala in Koersel waarbij ze kun kunsten deelden met de bewoners. En dat leverde mooie resultaten op.
Palarte schildert in CorsalaPalarte schildert in Corsala
Zoom

Communiefoto's

Donderdag 5 mei 2016
Uit de oude doos
Beringen - Communiefoto'sZoomVandaag wordt in Paal de eerste communie gevierd. De tijd van dit soort statige communiefoto's is voorbij. Nu mag het allemaal veel hipper of moderner zijn. Was het vroeger mooier? Heb jij nog een toffe foto? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be

Putrock: Tourist LeMc

Donderdag 5 mei 2016

Tot voor kort was de Antwerpse gemeente Schoten enkel bekend om zijn Scheldeprijs en het typetje Joske Vermeulen uit de legendarische Gaston & Leo-sketch. Daar is sinds kort verandering in gekomen. Johannes Faes aka Tourist Lemc (of kortweg Tourist) bestormde in 2015 de hitparades met een muzikale mélange van hiphop en kleinkunst. Na de release van zijn recentste album “ En Route” werd hij zomaar eventjes beloond met 5 MIA-nominaties. Reden genoeg om deze klepper een plaatsje te geven in de hoogste regionen van de Putrock line-up.

Zonsondergang aan het kanaal

Woensdag 4 mei 2016
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang aan het kanaalZoomAan het kanaal in Tervant was vanavond een mooie zonsondergang te zien. (Foto: Hans Put)
Showbizz
Beringen - Verhuizen de Paalse zusjes naar Knokke?ZoomVandaag was er verrassende mededeling voor de laatste kandidaten van Mijn Pop-uprestaurant. De twee laatste overblijvende duo's zullen hun restaurant moeten verhuizen naar Knokke waar de finale zal gespeeld worden. Hebben Chloé en Magali, de zusjes uit Paal genoeg stemmen verzameld om de finale te spelen? We weten het morgen. De spanning is bij het team van Strombowli alvast te snijden zoals we kunnen zien op deze foto.

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Pasar Beringen op reis

Woensdag 4 mei 2016
Beringen - Pasar Beringen op reisZoomWe zetten graag Pasar Beringen in de kijker met deze groepsfoto. De vereniging verbleef van donderdag 28 april tot zondag 1 mei met 41 deelnemers in het Nederlandse Beek. Pasar is een vereniging om meer te genieten van je vrije tijd. En reizen is daar een belangrijk onderdeel van. Meer info via deze link.

John Coffey is een band die je zeker kent, terwijl je misschien het tegendeel denkt. Zanger David Achter de Molen werd in één klap wereldberoemd toen hij tijdens de show op Pinkpop over het volk liep en even doodleuk een toegeworpen beker opving en leegdronk. De video verspreidde zich in een mum van tijd all over the interwebz. Maar John Coffey is meer dan dat. (…) Het hele nieuwsbericht

360° be-Mine site

Dinsdag 3 mei 2016
Beringen - 360° be-Mine siteZoomVan W&S.Dronework kregen we nog deze mooie 360°foto van de be-Mine site. Bekijk de foto via deze link.

Sus Vandoninck overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Beringen - Sus Vandoninck overledenVandaag is in Beverlo Sus Vandoninck overleden, de echtgenoot van Jeannine Claes. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).
Beringen - Splinternieuwe fietsgids voor N-LimburgLommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen stelden een fietsgids samen: 'Fietsen in en om Noord-Limburg'. Deze zal volgende week verdeeld worden in Beringen, Bree, Lommel, Overpelt en Peer via de toeristische kantoren, alsook via fietsenmakers en de deelnemende zaken. De boekjes zijn volledig gratis en in de gids zitten 11 kant en klare fietsroutes met een afknipstrook met nummers van het fietsroutenetwerk. Die kunnen de fietsers op hun fiets kleven en tonen hen zo de weg. Op elke route zijn maximum vier stopplaatsen voorzien waar de fietsers even kunnen uitblazen en de interne mens versterken. Bedoeling is om later nog allerlei dingen te ontwikkelen rond fietsen en de hele beleving daarrond. De fietsgids is ook gratis te downloaden via hun website.
Beringen - 'Samuel in the clouds' in Roxy KoerselZoomDe Roxy brengt ook regelmatig opmerkelijke documentaires.
"Samuel in the Clouds" van regisseur Pieter Van Eecke vertelt het verhaal van Samuel die hoog in de Andes leeft, aan één van de hoogste skipister ter wereld. Hij blijft hopen dat de sneeuw die er vroeger altijd lag, terugkomt. Het is een knap in beeld gebrachte film over hoe de klimaatverandering onze wereld verandert.
Woensdag 4 mei om 19u30 in Roxy Theatre.

Hiphop met Woodie Smalls

Dinsdag 3 mei 2016

Zeggen dat het voor de wind gaat met deze hiphop-artiest uit het “Land van Waas” is een knoert van een understatement. Nummers als ‘Champion Sound’ en ‘About The Dutch’ hebben zich genesteld tussen de buis van Eustachius en het trommelvlies van menig muziekfan te lande. Zijn debuutalbum ‘Soft Parade’, uitgebracht door major Sony Music, is doorspekt met funkiness en positive vibes die Woodie bombarderen tot de Belgische Joey Bada$$. Reden te meer om dit verbaal toptalent naar de Beringse Bronx te lokken!

EK-koorts stijgt

Maandag 2 mei 2016
Vandaag gezien
Beringen - EK-koorts stijgtZoomDat het EK voetbal in Frankrijk eraan komt, zullen we geweten hebben. De merchandising draait op volle toeren: Panini-stickers, promoties met Rode Duivelsattributen en nog zoveel meer, ze zijn niet weg te denken de komende weken. Ook de supermarkten doen graag mee met de hype rond de Rode Duivels. De Spar in Beringen-Mijn is alvast klaar om te scoren.

Truckfighters

Maandag 2 mei 2016

Het is aftellen naar Putrock op vrijdag. We laten je de komende dagen al in de sfeer komen met enkele clips van de bands die straks in Beringen op het podium zullen staan. We beginnen met Truckfighters.
“The best band that’s ever existed!”, dixit: Josh Homme (QOTSA). Alvast een adelbrief waar je zonder schroom mee naar buiten durft te treden! (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louis Moons overleden

Maandag 2 mei 2016
Beringen - Louis Moons overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Louis Moons overleden, de echtgenoot van Elisa Toots. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Afsluiting Mooov wereldfilmfestivalZoomVanavond wordt het jaarlijkse Mooov festival in Roxy Theatre Koersel afgesloten.  Als slotfilm kan je om 20u30 kijken naar 'El abrazo de la serpiente', een bedwelmende filmtrip door het Amazonewoud in gezelschap van Vlaams acteur Jan Bijvoet. Op het filmfestival heeft de film "Mountain" van de Israëlische regisseur Yaelle Kayam de prijs voor beste film én de prijs van de jongerenjury gewonnen. Ook de Chinese film "Tharlo" en de Turkse kortfilm "Sali" kregen prijzen.
Beringen - Eerste communie Beringen-centrumZoomIn de kerk van Beringen vierden de kinderen van Beringen-centrum zondag hun eerste communie. (Jos Neys)

Feest voor 'la mama'

Maandag 2 mei 2016
Beringen - Feest voor 'la mama'ZoomIn La Baracca in Beringen-Mijn werd gisteren moederdag gevierd. La mama, is bij de Italiaanse gemeenschap natuurlijk een begrip. En aan het begin van de Mariamaand kregen de mama's een bloemetje. (Lambert Reynders)
Feest voor 'la mama'Feest voor 'la mama'
Zoom
Beringen - Extra voorstellingen De Groote RappelZoomHet grote totaalspektakel De Groote Rappel voegt wegens groot succes twee extra voorstellingen toe. De Groote Rappel vertelt het verhaal van het Kamp van Beverlo en het ontstaan van Bourg-Leopold. In totaal zijn er 500 muzikanten, dansers en acteurs. Een grote groep koorleden en acteurs komen uit Beringen. De muzikale leiding is in handen van Bruno Sprengers uit Beringen-Mijn.
De twee extra voorstellingen zijn op 8 en 12 mei.
Tickets via cc Leopoldsburg.
Maak dat mee!
Beringen - Platina bruiloft voor Francine en LouisZoomWoensdag vierden Louis Huveneers en Francine Vanierschot  uit Koersel hun 70ste huwelijksverjaardag, met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Een dikke proficiat!
Beringen - Pannenkoeken smullen bij Chiro BeverloZoomAllemaal blije gezichten vandaag bij chiro Beverlo. De zon was van de partij en er waren lekkere pannenkoeken. Wat wil je nog meer? Euh... een springkasteel misschien? (Foto's Lambert Reynders)
Pannenkoeken smullen bij Chiro BeverloPannenkoeken smullen bij Chiro Beverlo
Zoom
Beringen - Eerste communie Beringen-MijnZoomJada, Chiel, Milan, Gielian, Sandro, Axoy, Matteo, Zinaya en Jade een beetje bibberend in de kou maar het werd toch een mooie, onvergetelijke dag voor deze kinderen uit Beringen-Mijn. (Lambert Reynders)

Industrial Night Run

Zondag 1 mei 2016


Op 15 oktober gaat de 2de editie door van de Industrial Night Run op de site van be-Mine. De kerngedachte is: sporten met een feestgevoel. Inschrijven kan via deze website

29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen