Het overige nieuws

Tussen 2007 en 2016 was augustus 2009 de maand waarin op het Limburgs fietsroutenetwerk het grootste aantal fietsers geteld werd: 390.618 om precies te zijn, een getal dat bekomen wordt op basis van extrapolatie van de gegevens van de telslangen die, verspreid over de provincie, zijn aangebracht.
Beringen - Trakteer je leeuw eens op een ijsjeZoomZodra de temperaturen boven de 30 graden gaan, dan zoekt iedereen een manier om af te koelen. Zo ook in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een ideale manier om verkoeling te bieden is natuurlijk via ijsjes! Als ze weten dat warme dagen in het verschiet liggen, dan trakteren ze daar de dieren graag op een lekkernij. Het zorgt voor verfrissing én houdt de dieren bezig doorheen de dag. Zo kunnen ze hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken. Natuurlijk zijn de ijsjes aangepast aan het dieet van de dieren. Vleeseters zoals  leeuwinnen en sneeuwluipaarden krijgen ijsjes op basis van kippenvlees en -bloed. Alleseters zoals de groep Java-apen en het koppeltje mantelbavianen zijn verzot op ijsjes met fruit. Als extra zijn de ijsjes aangevuld met zonnebloempitten. (Natuurhulpcentrum)
Beringen - Boek 50 jaar bisdom Hasselt voorgesteldIn Tongeren is vandaag het boek '50 jaar bisdom Hasselt' voorgesteld. Het werd geschreven door prof. Mathijs Lamberigts van de KU Leuven.
Het bisdom Hasselt is vandaag dag op dag 50 jaar oud. Paus Paulus VI splitste met de bul Qui christianorum coetui van 31 mei 1967 het grondgebied van de provincie Limburg af van het grote bisdom Luik en vormde het om tot een zelfstandig bisdom. Dat nieuwe bisdom Hasselt mag dan het jongste van het land zijn, het christendom had er in de regio al (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Politie gaat elektrische fietsen controlerenOm de gebruikers van elektrische fietsen aan te zetten zich in regel te stellen – en dan met name de gebruikers van de erg snelle “speed pedelecs”- gaan de Limburgse politiezones tussen 5 juni en 23 juni extra aandacht besteden aan deze weggebruikers. Dat heeft gouverneur Herman Reynders aangekondigd. Bedoeling van deze thema-actie is de bestuurders van elektrische fietsen te herinneren aan de wettelijke verplichtingen enerzijds en anderzijds de bestuurders bewust te maken (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Meus overleden

Woensdag 31 mei 2017
Beringen - Jacqueline Meus overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jacqueline Meus overleden, de weduwe van Remi Dilissen. Zij was 82 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Priesters vieren 50 jaar bisdom HasseltMorgen komen de Limburgse priesters in Tongeren bijeen naar aanleiding van het gouden jubileum van het bisdom Hasselt. De samenkomst is precies op de verjaardag van de oprichting van het bisdom op 31 mei 1967. Op het programma staan onder andere een toespraak door prof. dr. Mathijs Lamberigts, een feestelijke maaltijd en een gebedsviering in de OLV-basiliek, voorgegaan door mgr. Patrick Hoogmartens (foto), bisschop van Hasselt. Naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt worden er later dit jaar nog andere evenementen gepland.

Nieuwe bvba: ABP Immo

Dinsdag 30 mei 2017
Kris, Guy en Sara Peeters, allen uit Paal, én Barbara Peeters uit Schaffen hebben de bvba ABP Immo opgericht met zetel aan de Schemkensstraat in Beringen. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 150.000 euro. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.

Jos Croymans overleden

Dinsdag 30 mei 2017
Beringen - Jos Croymans overledenGisteren overleed de uit Hechtel afkomstige Jos Croymans, de echtgenoot van Lisette Moons. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kapel van OLV aan de Staak in Koersels Kapelleke waarna begroeting in funerarium Convents in Koersel
Morgennamiddag wordt in café Het Vijgeblad de villa gelegen Klaproosstraat 2 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 19a66ca en heeft een K.I. van 2.412 euro.
Doelman Raf Claes van Koersel verdedigt komend seizoen de kleuren van Bilzen-Waltwilder. Claes is 34 jaar.
Beringen - Fieneke Scheveneels overledenIn Koersel is gisteren de uit Lommel afkomstige Fieneke Scheveneels overleden, de weduwe van Jozef Boonen. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
De bekende Limburgse weerman Ruben Weytjens verwacht voor vanavond een gevaarlijk onweer. Hij doet zelden of nooit straffe voorspellingen en wil zijn volgers een zo goed mogelijk weerbeeld geven. Daarom is zijn waarschuwing des te opmerkelijk. "Vanavond krijgen we echt te maken met een potentieel gevaarlijke situatie. Ik "voorspel" dus geen zwaar onweer, ik waarschuw wel voor de kans op lokaal hevige buien. Met daarbij ook kans op grote hagel en zeer veel neerslag in korte tijd. Ook lokale windverschijnselen behoren tot de mogelijkheden. Daarbij denk ik dan aan valwinden", laat hij weten. Je kunt zijn voorspellingen volgen via deze website.
Ploeg in de kijker
Beringen - Zilver voor squashploeg tkanaal BeringenZoomDeze jeugdploeg behaalde zilver op de jeugdinterclub finale in Genk. Proficiat.

Martin Poelmans overleden

Maandag 29 mei 2017
Beringen - Martin Poelmans overledenZaterdag is Martin Poelmans overleden. Hij was 47 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur)

Anna Goossens overleden

Maandag 29 mei 2017
Beringen - Anna Goossens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Anna Goossens overleden, de echtgenote van Jos Philips. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Dag van de buren: Stijneveld

Maandag 29 mei 2017
Beringen - Dag van de buren: StijneveldZoomHet buurtcomité Stijneveld in Paal deed ook mee met de dag van de buren. "We hebben een fijne wandeling gemaakt langs enkele mooie plaatsjes van Paal en als afsluiter hebben we gezellig ééntje gedronken op de gezondheid van heel de buurt Stijneveld", laat het buurtcomité weten.
Dag van de buren: StijneveldDag van de buren: Stijneveld
Zoom
Morgennamiddag wordt in de "Whatz Hap" aan het Kioskplein de woning Kroonstraat 109 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 09a10ca en heeft een K.I. van 590 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 112.200 euro.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 28 mei 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week laat Stijn Lodewijks een cartoon op u los die de hoge temperaturen van de voorbije dagen tot onderwerp heeft. Zou de versafdeling van de warenhuizen nu meer aftrek hebben dan anders? Uw tekst voor het lege tekstballonnetje graag vóór vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Dan hoort u zaterdagavond of u gewonnen hebt! Daarom: ook uw postadres vermelden.

Wie won de dvd?

Zondag 28 mei 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Johan Brouwers. Hij liet Trump aan premier Michel vragen hoe hij de bouw van de Muur in Geraardsbergen gefinancierd had. Verschillende inzenders lieten de Amerikaanse president ook vragen naar Manneken Pis, een zak frieten of - voor Melania - een portie lekkere chocolade...
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelukkige verjaardag Jana

Zondag 28 mei 2017
Beringen - Gelukkige verjaardag JanaZoomDe 10de verjaardag van Jana werd vandaag gevierd aan de Watersnip in Koersel. Natuurgids Anne-Marie Horten gaf uitleg over de natuur en samen met 11 kinderen trokken ze op zoek naar de schat van Mathias in het bos. Nadat die gevonden was, ging het feestje door in de Watersnip en wat kon er beter op het menu staan dan drankjes en een reuze ijstaart.
Met dit weer zitten de terrassen in Limburg afgeladen vol. De horeca werkt zich uit de naad door een tekort aan personeel. De vele vacatures raken niet ingevuld. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. Avond- en weekendwerk interesseert sollicitanten niet meer, klinkt het.
Beringen - Gouden bruiloft voor Jeannine en JozefZoomOp zaterdag 27 mei vierden Jozef Bednarek en Jeannine Cuypers hun gouden jubileum. Jozef heeft een hele loopbaan van 28 jaar in de koolmijn van Beringen achter de rug en Jeannine werkte 8 jaar in een confectiebedrijf. Ze stopte met werken nadat hun eerste zoon Luc was geboren. Nadien was er nog Eric die de familie kwam vergroten, en daarmee had Jeannine haar bezigheid in het huishouden. Luc bezorgde het koppel een schoondochter Inge en een kleinzoon Lander. (Ingezonden door Lucienne Sneijers)
Beringen - KVG Beringen wandelt in GerhagenZoomHet was puffen en zweten tijdens de wandeling van KVG Beringen in de bossen van Gerhagen. Gelukkig was er op het einde van de dag een verfrissing op een terrasje. Bekijk het volledig fotoverslag op de website van Paalonline.
Beringen - Dag van de buren: TrompetstraatZoomOok de buurtbewoners van het kapelleke aan de Trompetstraat in Koersel deden dit jaar mee met de Dag van de buren. En met het mooie weer werd dat een supergezellige avond! (Patrick Cosemans)
Dag van de buren: TrompetstraatDag van de buren: Trompetstraat
Zoom

Specials Party

Zondag 28 mei 2017
Beringen - Specials PartyZoomDe vrienden van het Mijnstreekmuseum organiseren op vrijdag 9 juni opnieuw een 'specials party', dat is een gratis dansfeest voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Er is de hele dag randanimatie met clown, grime en muziek. Inschrijven voor de dag kan via vrienden[!]mijnmuseum.be of via een telefoontje naar 0474 75 90 16.
Showbizz
Beringen - Rocken voor 'Kom op tegen Kanker'ZoomDuvelclub De Stam in Paal organiseert op 3 juni een concertavond met Knight Shift en dit ten voordele van 'Kom Op tegen Kanker'. Dit wil zeggen dat je als inkom een vrije bijdrage mag geven die integraal naar 'Kom op tegen Kanker' gaat. Daar bovenop doet de Duvelclub nog een extra duit in het zakje.
Beringen - Mexicaanse avond bij Scouts Beringen-MijnZoomTropische temperaturen, cocktails en Mexicaans bier: het waren de perfecte ingrediënten voor de Mexicaanse avond bij de scouts van Beringen-Mijn. Olé! (Lambert Reynders)
Mexicaanse avond bij Scouts Beringen-MijnMexicaanse avond bij Scouts Beringen-MijnMexicaanse avond bij Scouts Beringen-Mijn
Mexicaanse avond bij Scouts Beringen-MijnMexicaanse avond bij Scouts Beringen-Mijn
Zoom

Het is ook hooitijd

Zaterdag 27 mei 2017
Vandaag gezien
Beringen - Het is ook hooitijdZoomDe kans is groot dat u vandaag wat afkoeling zocht aan het water, maar voor de boer is het werken op deze warme dagen. Het warme weer is ideaal om het gras te maaien en in botten te draaien. Maar dat is puffen!
De openbare verkoop van een huis met 1/3 deel van een toegangsweg, gelegen Posthoornstraat 66, heeft in eerste roep een bod gezien van 92.000 euro. Er is nog een hoger bod mogelijk.

't Fonteintje

Zaterdag 27 mei 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - 't FonteintjeZoomMet dit mooie weer is het extra druk aan 't Fonteintje. Een zwempartij in het water, een terrasje of een ijsje. Het kan er allemaal.

Afscheid nemen

Zaterdag 27 mei 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Afscheid nemenZoomDe gekleurde woorden van deze week gaan over afscheid nemen.
In Limburg stonden vorig jaar 380 sociale woningen leeg, op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008. Dat blijkt uit gegevens van het provinciebestuur.

Morgen begint de ramadan

Vrijdag 26 mei 2017
Morgenvroeg begint de ramadan of de islamitische vasten. Tot 4 uur zaterdagochtend mag er nog gegeten worden en dan moeten de moslims zich onthouden van onder meer eten en drinken tot de volgende zonsondergang. Doordat we vlak voor de zomer zitten zijn de dagen nu trouwens op hun langst en valt de iftar - de maaltijd na zonsondergang - telkens laat. De laatste dag van de islamitische vasten is 24 juni.

Oppassen op warme dagen

Vrijdag 26 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Van morgen tot en met (voorlopig) maandag geldt de waarschuwingsfase Vlaams hitteplan. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Aanleiding zijn de voorspelde temperaturen die in onze contreien tot 35 graden kunnen oplopen. Thuiszorgdiensten, huisartsen en woonzorgcentra krijgen een waarschuwingsmail. Het Agentschap raadt iedereen aan voldoende te drinken, zichzelf en het huis koel te houden, zorg te dragen voor anderen in de buurt - in het bijzonder kinderen en ouderen -,en inspanningen te vermijden op warme momenten. Meer tips vind je hier.

Jef Claes overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Beringen - Jef Claes overledenGisteren is Jef Claes overleden, de echtgenoot van Lena Leyssens. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Henri Claes overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Beringen - Henri Claes overledenDinsdag is Henri Claes overleden, de weduwnaar van Angèle Dirix. Hij was 88 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag 3 juni (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Vrijdag 2 juni (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Op vriendschap staat geen leeftijdZoomWe kregen nog deze mooie foto van Paul Frison, wel toepasselijk op deze Dag van de buren.

Dag van de buren

Vrijdag 26 mei 2017
Beringen - Dag van de burenZoomVandaag is het de 14de editie van de Dag van de buren. Dankzij dit verrassingspakket aangeboden door de stad Beringen wordt het extra leuk. Heb jij toffe buren of doe jij mee aan de dag van de buren? Stuur je burenfoto naar beringen[!]internetgazet.be

Zonsondergang in Tervant

Vrijdag 26 mei 2017
Beringen - Zonsondergang in TervantZoomGust Ischen genoot gisterenavond van een schitterende zonsondergang in Tervant. Heb jij ook een mooie foto? Stuur hem zeker naar beringen[!]internetgazet.be
Zonsondergang in TervantZonsondergang in Tervant
Zoom
Beringen - Pieter Timmers in campagnefilmpje VOICEZoomTopsporters waaronder Pieter Timmers bundelen hun krachten in een campagnefilmpje voor VOICE. Hun statement klinkt luid en duidelijk: seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik hebben geen plaats in de sport, wie het overkomt treft nooit schuld en wie erover kan en wil praten kan terecht bij VOICE.

Vliegtuigen spotten

Donderdag 25 mei 2017
Maak dat mee!
Beringen - Vliegtuigen spottenZoomMet de Amerikaanse president die momenteel in België is voor de inhuldiging van de nieuwe NAVO-gebouwen zijn de vliegtuigspotters weer extra alert. Marcel Gybels uit Koersel kon de Air Force One niet spotten maar dit toestel van de NAVO wel. Het is een AWACS-Boeing die volgestouwd is met radarapparatuur.

'On Attend' valt in de prijzen

Woensdag 24 mei 2017
Beringen - 'On Attend' valt in de prijzenZoomDe straffe kortfilm 'On Attend' van Dimitri Sterkens heeft de Audience Award van de Sundance TV Shorts Competition gewonnen. De straffe kortfilm werd gedraaid door cameraman Dries Vanderaerden. En dat is één van de medewerkers van het 'We Claim the streets' project van Club 9 uit Koersel. De beklijvende kortfilm werd recent getoond op het filmfestival Mooov.

Dit weekend: Koersel kermis

Woensdag 24 mei 2017
Beringen - Dit weekend: Koersel kermisZoomDit weekend is het kermis in Koersel. De foorkramers verwelkomen u op  zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei.

Nieuwe bvba: Inovia

Dinsdag 23 mei 2017
Yusuf Gülen en Hatice Korucuoglu, beiden uit Koersel, hebben de bvba Inovia opgericht met zetel aan de Vrevijverstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metalen constructiewerken, aanleggen van waterputten en isolatiewerkzaamheden.
Beringen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomWe zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

War Kenens overleden

Maandag 22 mei 2017
Beringen - War Kenens overledenIn Beringen is gisteren de uit Paal afkomstige War Kenens overleden, de weduwnaar van Margriet Timmermans en de levensgezel van Maria Swennen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Eversel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Uitslagen openbare verkoping

Maandag 22 mei 2017
De openbare verkoop van een woning en een tuin in de Geerdebemdestraat 15 in Beringen heeft resp. 204.000 en 3.500 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk. Dat kan nog wel voor een appartement aan de Sint-Barbarastraat 30/1 in Koersel: dat haalde in eerste roep een bod van 76.000 euro.

Nieuwe bvba: Broers

Maandag 22 mei 2017
Xiaodong Zhao uit Tienen,, Chun Hu uit Enschede en Yunguo Hu uit Hengelo hebben de bvba Broers opgericht met zetel aan de Korspelsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van drank- en eetgelegenheden en frituren.

Mooi zomerweer

Maandag 22 mei 2017
Vandaag gezien
Beringen - Mooi zomerweerZoomDeze mooie zonsopgang deze ochtend is de voorbode geweest van een zonnige dag in Beringen. En ook de komende dagen blijft het nog zomers warm. (foto Gust Ischen)

Trui Maes overleden

Maandag 22 mei 2017
Beringen - Trui Maes overledenIn Koersel is zaterdag Trui Maes overleden. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nelly Borgers overleden

Maandag 22 mei 2017
Beringen - Nelly Borgers overledenZaterdag is Nelly Borgers overleden, de weduwe van Fernand Claes. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Opening Naaiatelier Nilleke

Maandag 22 mei 2017
Beringen - Opening Naaiatelier NillekeZoomReinilda Engelen opende gisteren in de Kapelstraat 33 in Paal een nieuw naaiatelier. Met een geslaagde opendeurdag kon iedereen kennismaken met het naaiatelier. Je kunt bij Nilleke terecht voor herstellingen maar ze geeft ook regelmatig cursussen. Meer info op deze website.

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
Beringen - En wie won de DVD?ZoomHet is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!

Lentefeest BIF Beringen

Zondag 21 mei 2017
Beringen - Lentefeest BIF BeringenZoomBij BIF Beringen werd vandaag het jaarlijks lentefeest georganiseerd. De kinderen die daar Koranlessen volgen in het weekend hebben hun rapportuitreiking gehad. De kinderen gaven per klas een gesmaakt optreden. En een lentefeest kan niet zonder lekker eten en drinken. (foto's Hatice Baloglu) 
Lentefeest BIF BeringenLentefeest BIF Beringen
Zoom

1ste communie Beringen-Mijn

Zondag 21 mei 2017
Beringen - 1ste communie Beringen-MijnZoomIn de kerk van Beringen-Mijn deden deze zes kinderen vandaag hun 1ste communie. Proficiat aan Wout, Alessio, Ariana, Milan, Amalia en Yoppe.
1ste communie Beringen-Mijn1ste communie Beringen-Mijn
Zoom

Feest voor Esperanza Pelt

Zondag 21 mei 2017
Beringen - Feest voor Esperanza PeltZoomWe geven ook nog graag enkele foto's mee van de dames van Esperanza Pelt die deze namiddag in Tervant de Beker van Limburg wonnen. Proficiat dames!
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Zoom
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Schoolfeest 't Klavertje

Zondag 21 mei 2017
Beringen - Schoolfeest 't KlavertjeZoomHet schoolfeest van 't Klavertje Koersel stond gisteren in het teken van 'houden van'. En de kinderen lieten de hartjes van ouders en grootouders helemaal smelten! Bekijk hier de foto's van het feest. (Jean Beerten)
Beringen - Schoolfeest De Hoeksteen KorspelZoomIn basisschool De Hoeksteen in Korspel werd gisteren weer een geslaagd schoolfeest georganiseerd. Dit fotoverslag maakt het duidelijk. (Patrick Cosemans)
Beringen - Schoolfeest wijkschool De BeerringZoomIn de kleuterschool van de Beerring langs de Oude Baan in Beringen werd gisteren een gesmaakt schoolfeest georganiseerd. De kleuters genoten samen met ouders en grootouders van allerlei lekkernijen. Natuurlijk was er ook veel spel en plezier.
Bekijk meer foto's via deze link. (Lambert Reynders)

Verwendag in Beringse bib

Zondag 21 mei 2017
Beringen - Verwendag in Beringse bibZoomGisteren werden jonge gezinnen met kinderen extra verwend in de bib van Beringen. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd gestimuleerd worden om te lezen. Op deze manier konden gezinnen met kinderen kennismaken met de bib. (Patrick Haesevoets)
Verwendag in Beringse bibVerwendag in Beringse bib
Verwendag in Beringse bibVerwendag in Beringse bib
Zoom

Nieuwe bvba: BSX HVAC

Zaterdag 20 mei 2017
BSX HVAC: dat is de naam van een nieuwe bvba met zetel aan de Tessenderlosesteenweg. De bvba is opgericht door de bvba BS Management uit Paal en de bvba SX Management uit Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de installatie van sanitaire voorzieningen, centrale verwarming en elektrotechnische installatiewerken.
Beringen - Priester Augustin Naeten overledenIn Kassel (Duitsland) is de uit Koersel afkomstige priester Augustin Naeten overleden. Hij was 91 jaar en werd in 1950 priester gewijd. Hij gaf onder meer les aan de colleges van Eupen en Tongeren.

Paal centrum

Zaterdag 20 mei 2017
Beringen - Paal centrumZoomDe heropening van het dorpsplein in Paal zit vandaag in het nieuws en dat is voor ons een gelegenheid om eens een oude postkaart van het plein terug op te vissen. Toen stond het oorlogsmonument nog prominent op het plein.

Schoonheid in eenvoud

Zaterdag 20 mei 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Schoonheid in eenvoudZoomEdith schreef deze week 'gekleurde woorden' op een vakantiefoto van Lambert in Kreta.

De kerk van Beverlo

Zaterdag 20 mei 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De kerk van BeverloZoomVoor de foto van deze week trok Gust naar Beverlo. Heb jij nog oude postkaarten? Stuur ze gerust naar beringen[!]internetgazet.be en Gust trekt erop uit om een fotocollage te maken.

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Beringen - Een stap in de ruimteZoomDe NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)

Nieuwe bvba: Arbor Service

Vrijdag 19 mei 2017
Joey Liberloo uit Paal heeft de bvba Arbor Service opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bosbouw, tuinaanleg, tuinonderhoud, boomchirurgie,ruwbouw en renovatiewerken.
Het is maar dat je 't weet
De omstreden kaart die bouwgrond in Vlaanderen omzet in bosgrond moet vervangen worden door een nieuwe. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd. De voorbije dagen ontstond er veel protest toen bleek dat er op bouwgronden die in sommige bosgebieden liggen, voortaan niet meer gebouwd zou mogen worden. Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel kondigde vanmiddag nog aan dat het naar de Raad van State wilde trekken om de kaart (en haar gevolgen) ongedaan te laten maken. Zover hoeft het nu dus niet te komen.

Begrafenis met omweg

Vrijdag 19 mei 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Begrafenis met omwegWat de laatste wensen van moeder waren, wilde de vrederechter van Leuven weten van de kinderen van een Marokkaanse vrouw, die op negentigjarige leeftijd stierf op de palliatieve dienst van de KU Leuven. Dat zij een graf kreeg in België, antwoordde de dochter. Dat de kinderen geen ruzie maakten, wist de zoon. Een maand na haar dood stonden broer en zus voor de vrederechter. De zoon had het stoffelijk overschot naar Charleroi laten overbrengen, naar de Islamitische Uitvaartvereniging van België, voor (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Timeless Beauty voor Markant BeringenZoomDe dames van Markant Beringen hebben er weer een geslaagde uitstap opzitten. Zo bezochten ze deze maand de tentoonstelling Timeless Beauty van Marc Lagrange in Tongeren. Belgisch kunstfotograaf Marc Lagrange (1957-2015) is vooral bekend om zijn sensuele foto's van vrouwen. Ze ademen tijdloze schoonheid. Speels en ietwat gedurfd wordt zijn fotografie gecombineerd met citaten en poëzie van auteurs uit de oudheid.

Nieuwe nv: WCUP

Vrijdag 19 mei 2017
Gert, Stefaan, Stijn en Toon Veldeman, allen uit Dendermonde, én Thomas Vets uit Mechelen hebben de nv WCUP opgericht met zetel aan De Weven in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in farmaceutische producten, voedingssupplementen, natuurproducten en cosmetica.

Op stap door de cité

Vrijdag 19 mei 2017
Beringen - Op stap door de citéZoomMaurice Clefas en Jean-Pierre Vanlook speelden voor het tweede jaar op rij voor gids door de cité van Beringen-Mijn met de leerlingen van het 4 de leerjaar (van juf Kelly) van de Vrije Basis School "Het Mozaiek).

Nieuwe bvba: Alpi 61

Vrijdag 19 mei 2017
Eyup en Unal Albayrak, beiden uit Beringen, hebben de bvba Alpi 61 opgericht met zetel aan de Gaston Oomslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schilderen van gebouwen, het waterdicht maken van gebouwen, rioleringswerken en draineringswerken.

Christianne Carsauw overleden

Donderdag 18 mei 2017
Beringen - Christianne Carsauw overledenVandaag is Christianne Carsauw overleden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

François Pauwels overleden

Donderdag 18 mei 2017
Beringen - François Pauwels overledenGisteren is François Pauwels overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Folder 'asbest in huis'

Donderdag 18 mei 2017
Eerstdaags wordt aan onder andere alle bibliotheken, notarissen, lokale besturen, wooninfopunten, enz. in Limburg een aantal exemplaren van de folder ‘Asbest in huis’ verzonden. Het is de bedoeling dat die terechtkomt bij bouwers en verbouwers. De folder, samengesteld door het provinciebestuur in samenwerking met Limburg.net, geeft een leidraad om asbesthoudende materialen te detecteren, te herkennen en indien nodig veilig te verwijderen, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn ze weer!

Donderdag 18 mei 2017
Beringen - Daar zijn ze weer!ZoomHet zwermseizoen is begonnen: dat betekent dat je vanaf nu zwermen bijen, wespen, hoornaar,... kunt tegenkomen. Bijenzwermen mag je melden bij een imker of imkerij. Sommige imkers komen ook als je met een wespennest zit. Zijn de wespen erg hinderlijk voor jou - zit het nest in huis of in crèche/school - dan mag je dit ook melden via het e-formulier van de brandweerzone Zuid-West Limburg. (Foto: Frido van Hertum)

Stan Christiaens overleden

Donderdag 18 mei 2017
Beringen - Stan Christiaens overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Stan Christiaens overleden, de echtgenoot van Alice Nelis. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Jaeken in Peer. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde-Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Davy Bleux overleden

Donderdag 18 mei 2017
Beringen - Davy Bleux overledenIn Koersel overleed op 5 mei Davy Bleux. Hij was 42 jaar. Begroetingsmoment: zaterdag (11-11.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.
Beringen - Het eerste jonge ree van het jaarZoomIn het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek is het eerste jonge ree van het jaar opgevangen. Het dier - die ogen! - wordt daar verzorgd nadat een man het in Hoegaarden had opgemerkt en had meegenomen, iets wat men beter niét doet, zeggen ze bij het NHC. Lees hier het verhaal. (Foto NHC)

Vooruitgang

Woensdag 17 mei 2017
Vandaag gelezen
"De kans dat een Brits kind van acht een televisie op zijn kamer heeft, is groter dan de kans dat zijn vader bij hem in thuis woont."
(Bron: De Groene Amsterdammer)

Bvba LBO opgericht

Woensdag 17 mei 2017
Murat Yazgan en Engin Akturjk, beiden uit Beringen, hebben de bvba Limburgse Bouwonderneming (LBO) opgericht met zetel aan de Leysestraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ruwbouw- en algemene bouwwerkzaamheden, grondwerken, draineringswerken én slopingswerkzaamheden.

Lilly Libens overleden

Woensdag 17 mei 2017
Beringen - Lilly Libens overledenVandaag is Lilly Libens overleden, de echtgenote van Marcel Reynders. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Sportdag Westakker

Woensdag 17 mei 2017
Beringen - Sportdag WestakkerZoomDe kinderen van basisschool Westakker uit Beverlo beleefden gisteren een toffe sportdag in de sporthal van Beverlo. Ze konden er onder andere kennismaken met gevechtssporten. Bekijk via deze link meer foto's.

Wa is da met onze Kevin?

Woensdag 17 mei 2017
Beringen - Wa is da met onze Kevin?ZoomTheatercollectief Mals Vlees uit Beringen brengt zaterdag het stuk 'Wa is da met onze Kevin?'.
Wat als je vader promotie heeft gemaakt en je van Gent naar Beringen moet verhuizen? Waar wel de familie van je vader woont maar waar je verder niemand kent. Wat als ook je moeder haar weg niet vindt in Beringen omdat je vader nooit thuis is? Gelukkig heeft ze haar Whoopy- vriendinnen met hun goedbedoelde adviezen. Geen wonder dan....
Een blijspel gemaakt en gebracht door Mals Vlees onder regie van Ingrid Dullens.
Datum: zaterdag 20 mei 2017 Uur: 20u00 Kassa: 12,5 VVK: 10 Website: Locatie: OC De Buiting Adres: Tessenderlosesteenweg 18
Debbie Cremers en Dimitri Wiels, beiden uit Stevoort, én Niels Bernaerts uit Kaulille hebben de vennootschap onder firma (VOF) NDD projects opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van wellnesscentra, massagesalons, schoonheidscentra en de verhuur van kamers voor kortstondig verblijf.

Verwenontbijt voor moederdag

Dinsdag 16 mei 2017
Beringen - Verwenontbijt voor moederdagZoomNaar jaarlijkse gewoonte werd op moederdag door de mannen van KWB Koersel weer een uitgebreid ontbijt geserveerd. Meer dan 200 eters wilden op die manier de zondag inzetten en hun moeders verwennen. Voorzitter Valère Put zorgde voor het onthaal en deelde pralines uit aan de moeders. Ook nu weer mochten enkel de mannelijke bestuursleden spek bakken, tafels dekken, opdienen, afruimen enz.wat ten zeerste werd geapprecieerd. (ingezonden door Willy Vancluysen)
Verwenontbijt voor moederdagVerwenontbijt voor moederdag
Verwenontbijt voor moederdagVerwenontbijt voor moederdag
Zoom

Sevim Azemet in de gazet

Dinsdag 16 mei 2017
Uit de oude doos
Beringen - Sevim Azemet in de gazetZoomSevim Azemet zou zo graag eens met zijn foto in de krant verschijnen, vroeg hij aan onze medewerker Lambert Reynders. Hevim heeft 17 jaar hier in de mijn gewerkt en is nu gepensioneerd maar amuseert zich nog met de Turkse gitaar. Je komt hem dan ook regelmatig tegen met zijn gitaar spelend op straat.
Wil jij ook eens met een oude foto in deze rubriek? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be
Sevim Azemet in de gazetSevim Azemet in de gazet
Zoom

Verwendag in de Beringse bib

Dinsdag 16 mei 2017
Beringen - Verwendag in de Beringse bibZoomOp zaterdag 20 mei van 10 tot 13 uur ben je van harte welkom op het verwenmoment voor jonge gezinnen in de bibliotheek. Er is een speciale uitnodiging voor de ouders met een kindje geboren in 2016 maar natuurlijk ook alle andere jonge gezinnen zijn van harte welkom! Deze verwendag biedt ouders en kinderen een gezellige voormiddag met leuke activiteiten en infostanden: kinderyoga, knutselhoekje, kinderboekjes, spelletjes, grime, tuinieren met het gezin of lekkere fruitpap maken.
Beringen - Zeemeermin Naomi charmeert kinderenZoomElke derde maandag van de maand kan je bij duikcentrum duiken of snorkelen met wondermooie zeemeerminnen. Mermaid Naomi gaf gisteren een meet & greet in de brasserie Brasserie. (Patrick Cosemans)
Zeemeermin Naomi charmeert kinderen
Zoom

38% van ademtesten positief

Maandag 15 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Afgelopen weekend waren er in Limburg 78 verkeersongevallen, waarvan 21 met gewonden. De politie nam bij die ongevallen 34 ademtesten af. 13 daarvan, of 38,2 procent, waren positief. Er waren 24 gevallen van vluchtmisdrijf.
Maak dat mee!
Beringen - Studente sluit zich op in bibliotheekZoomIn de bib kan je ongestoord studeren... al wordt dat soms iets te letterlijk genomen. Zaterdagavond omstreeks 19u (6u na sluitingstijd!) stelt een studente (met oortjes) vast dat ze in een lege, gesloten bibliotheek zit. Studente belt papa, papa belt politie, politie belt diensthoofd bibliotheek, die als de bliksem in haar auto springt om studente te bevrijden. Bij aankomst blijkt een heel 'bevrijdingscomité' gemobiliseerd te zijn. Sympathisanten van Larissa zwaaien met een bord 'Free Lari, let her out' en (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Vandebergh overleden

Maandag 15 mei 2017
Beringen - Lieske Vandebergh overledenVandaag is Lieske Vandebergh overleden, de echtgenote van Louis Weyens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Beringen waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Oppassen voor oplichters bij geldautomatenAfgelopen weekend hebben oplichters verschillende mensen die die geld afhaalden via bankautomaten, op een listige manier bestolen, meldt de lokale politie. Er waren aangiften bij de politie over feiten in Peer, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Heusden-Zolder.
Slachtoffers van de oplichters werden meteen nadat zij geld uit de automaat hadden gehaald met hun bankkaart, aangesproken door een man. Die maakte hen erop attent dat zij biljetten hadden laten liggen na hun geldafhaling. Toen de (…) Het hele nieuwsbericht
Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg hebben de voorlopige kaarten inzake bestemming industriegrond met de meest kwetsbare waardevolle bossen kunnen inkijken. Alleen al in Limburg gaat het om 311 hectare en dus meer dan 60% van het totaal in Vlaanderen. Het gaat om zonevreemde bossen op gronden die industrie als bestemming hebben. Dit betekent dat ondernemers met hun gronden niet meer zomaar kunnen doen waarvoor de gronden bestemd zijn. Tevens houdt dit een aanzienlijk waardeverlies in waar slechts een beperkte schadevergoeding tegenover staat.

Denis Vertessen overleden

Maandag 15 mei 2017
Beringen - Denis Vertessen overledenZaterdag is Denis Vertessen overleden, de echtgenoot van Lisette Dirikx. Hij was 81 jaar. Denis was de oprichter van Dranken Vertessen in Beverlo en stichter van WBE De Groote Beek.
De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Greet Slegers overleden

Maandag 15 mei 2017
Beringen - Greet Slegers overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Greet Slegers overleden, de weduwe van Marcel Jamar. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen.

Dominique Vermeyen overleden

Maandag 15 mei 2017
Beringen - Dominique Vermeyen overledenIn Koersel is zaterdag Dominique Vermeyen overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Beringen - Expo Els van der Leede en Joost Van de VeldeZoomDe Beringse kunstenares Els van der Leede en de Lummense kunstenaar Joost Van de Velde exposeerden dit weekend in Beringen. In een bijzonder mooie samenhang van witte keramiekwerken (Els) en donkere keramiek (Joost) enerzijds en  zeer eigentijdse juwelen anderzijds kwamen al deze werken ten volle tot hun recht. Zeer knap, eigentijds, gestroomlijnd en apart zo heb ik hun werken kunnen ervaren.
Geniet via deze link nog even mee van deze zeer bijzondere werken. (Lambert Reynders)
Beringen - Wie wint de dvd (of het boek)?ZoomMoederdag is weer bijna achter de rug. Meteen een kapstokje voor Stijn Lodewijks om er een cartoon rond te maken. Maar er ontbreekt iets in het rechter tekstballonnetje. Wat zegt moeder als ze van haar echtgenoot (in het café, maar dat weet moeder niet) te horen krijgt dat het zo druk is in de bloemenzaak?
Mail uw tekstje (graag voor vrijdagavond) naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld ook uw postadres. En misschien wordt u wel de nieuwe winnaar!
Ploeg in de kijker
Beringen - Jeugd cyclobal Het Zwarte Goud in DuitslandZoomDe jeugdploegen van cyclobalclub Het Zwarte Goud speelden vandaag samen met Genk en Gent een tornooi U13 en U15 in het Duitste Schiefbahn. Ze werden 2de en 3de bij de U15 en 3de bij de U13.

En wie won de dvd?

Zondag 14 mei 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze kent de gewoonten van wielertoeristen blijkbaar zo goed dat ze bovenstaand tekstje uit haar hoed toverde. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Showbizz
Beringen - Beringen geniet van Blanche op EurosongZoomHet Eurovisiesongfestival blijft een spannende gebeurtenis die miljoenen kijkers lokt. Ook in Beringen werd de prestatie op de voet gevolgd: in de huiskamers, via sociale media maar ook op groot scherm in De Stam in Paal.
Kijk nog even mee naar de prachtprestatie van Blanche.
Showbizz
Beringen - Drie nieuwe namen voor Paal op SteltenZoomDe affiche voor Paal op Stelten geraakt stilaan compleet. Op vrijdag vervoegen Level Six, zaterdag Iris Menza en zondag Laura Tesoro de line-up.
Beringen - Afscheid van directrice Lut VrankenZoomTijdens het schoolfeest van de Buiteling in Paal werd ook directrice Lut Vranken door het oudercomité in de bloemetjes gezet. Ze gaat immers met pensioen. Lut Vranken was vijf jaar actief in Paal en rondde als directrice de bouw van de nieuwe school af.
Morgennamiddag wordt in Casino Café het gelijkvloers appartement gelegen Sint-Barbarastraat 30 bus 1 openbaar verkocht. Het K.I. bedraagt 793 euro.
Serkan Yendidogan en Hatn Otaci, beiden uit Beringen, en Melik Karabas uit Heusden-Zolder hebben de bvba Da Vinci Dakwerken opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Varenstraat in Beringen. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.
Beringen - Brandweeroefening aan hoogste flatgebouwZoomDeze ochtend hield de brandweer van Beringen een oefening aan het hoogste flatgebouw van Beringen. De nieuwe ladderwagen werd getest op welke manier hij het efficiëntst mensen kan evacueren uit een dergelijk gebouw. De brandweer wordt immers meer en meer opgeroepen voor personen die door de MUG horizontaal moeten vervoerd worden.
Brandweeroefening aan hoogste flatgebouwBrandweeroefening aan hoogste flatgebouw
Zoom

Opening tankstation Gabriëls

Zaterdag 13 mei 2017
Beringen - Opening tankstation GabriëlsZoomLangs de Paalsesteenweg is vandaag een nieuw onbemand tankstation van de firma Gabriëls geopend. Dat is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1932. Het bedrijf heeft ondertussen 70 tankstations in Vlaanderen. Gabriëls is gekend als een prijsbreker.

Opening 4DogsandCats

Zaterdag 13 mei 2017
Beringen - Opening 4DogsandCatsZoomIn de Scheigoorstraat in Beringen opende gisteren 4DogsandCats. Dat is een winkel met natuurlijke dierenvoeding. Zaakvoerster Katrien Goossens ontvangt de klanten met een glimlach. Het verhaal van Katrien en haar partner Peter begon acht jaar geleden toen ze met een zieke hond op zoek gingen naar gezonde dierenvoeding. Die queeste bracht hen in Nederland, Duitsland en Denemarken. Ondertussen zijn zij invoerder van gezonde en natuurlijke dierenvoeding. Gisteren opende dan in Beringen een mooie winkel met een ruim assortiment voeding voor honden en katten.

Hubertine Riebus overleden

Zaterdag 13 mei 2017
Beringen - Hubertine Riebus overledenWoensdag is de uit Paal afkomstige Hubertine Riebus overleden, de weduwe van François Claes. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genenbos-Lummen.

Een fijne Moederdag

Zaterdag 13 mei 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Een fijne MoederdagZoomMorgen is het Moederdag en dat is de inspiratie voor Edith in de reeks Gekleurde Woorden.

Van klooster naar De Buiteling

Zaterdag 13 mei 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van klooster naar De BuitelingZoomVandaag wordt er in De Buiteling een groot schoolfeest georganiseerd. Deze school staat op de plaats van het voormalig klooster.

60 jaar Chiro Stal

Zaterdag 13 mei 2017
Uit de oude doos
Beringen - 60 jaar Chiro StalZoomDit weekend viert de Chiro van Stal feest. Ga zeker zondagnamiddag eens kijken naar de expo met mooie oude foto's! Adres: Rolweg 11 in Stal.
Beringen - Gaston Vandermeeren (101) overledenIn Paal is vandaag Gaston Vandermeeren overleden, de weduwnaar van Julia Engelen. Hij was 101 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 19 mei plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Jetteke Meelberghs overleden

Vrijdag 12 mei 2017
Gisteren is Jetteke Meelberghs overleden, de echtgenote van Fons Lemmens. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Vandaag gelezen
"Photos from space at night have raised questions about why Belgium burns so bright." (The New York Times)

Nieuwe vennootschap: Amai

Vrijdag 12 mei 2017
Isabelle Vermeulen en Liana Manno hebben de gewone commanditaire vennootschap Amai opgericht met zetel aan de Collegestraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy, coaching en bedrijfsbegeleiding.
Beringen - Maandag moeilijk op E314 in ViverselZoomVolgende maandag 15 mei start op de E-314 de effectieve omleiding van het verkeer van de snelwegbrug over het kanaal in Viversel langs de tijdelijke brug. Zoals bekend wordt de brug - die eigenlijk uit twee bruggen bestaat - 1,6 meter verhoogd tot een doorvaarhoogte van 9,10 meter. Zo kunnen er schepen met 4 opgestapelde containers onder door.
De werken worden 's avonds en 's nachts uitgevoerd en duren ongeveer een week. In die periode wordt de tijdelijke brug geleidelijk aan in gebruik (…) Het hele nieuwsbericht

Seraphine De Weerdt overleden

Donderdag 11 mei 2017
Beringen - Seraphine De Weerdt overledenGisteren is Seraphine Deweerdt overleden, de weduwe van Marcel Coenen. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum in Tessenderlo.
De Limburgse export van diensten en handel boomt. Voka– KvK Limburg heeft de exportprestaties van Limburg en Vlaanderen naast mekaar gezet. En wat blijkt? Over de afgelopen jaren heeft Limburg een veel grotere groei (45%) gekend dan Vlaanderen (10%). Daardoor heeft onze provincie al een kleine stap genomen, maar de achterstand met Vlaanderen is nog groot. Vooral de dienstverleners en handelaars vinden hun weg naar het buitenland, maar de industrie blijft de grootste exporteur van Limburg.
Showbizz
Beringen - Eerste namen Summer Evening FestivalZoomHet Summer Evening Festival in Beverlo loste de eerste namen voor zijn gratis festival. Hijacker en The Eclectibles (Johan Poelmans en Jan Rooyackers) staan op het DJ-stage en Sister May, een rockband uit Roeselare is de eerste naam voor op het hoofdpodium. Het festival vindt plaats op 26 augustus op de terreinen van de Beverlose jeugdclub.

Ronny Geelen overleden

Donderdag 11 mei 2017
Beringen - Ronny Geelen overledenVandaag is Ronny Geelen overleden, de echtgenoot van Nancy Winters. Hij was 51 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Maria Witters overleden

Donderdag 11 mei 2017
Beringen - Maria Witters overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Maria Witters overleden, de weduwe van Gust Daems. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).
Beringen - 5 enorme Pacu's gearriveerd bij TODIZoomVijf nieuwe, enorme Pacu's uit Sea Life Blankenberge zijn de nieuwste bewoners van het duikcentrum. Ze vergezellen nu de 24 Pacu's uit Aquatopia die in januari reeds een thuis in Beringen.  (Video: Seán Edwards​)
De gemiddelde prijzen van gewone woonhuizen, villa’s en appartementen zijn in 2016 opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. In 2016 werden gewone woonhuizen 4% duurder, villa’s 2,2% en appartementen 0,4%.

Rookpluim boven Paal

Donderdag 11 mei 2017
Vandaag gezien
Beringen - Rookpluim boven PaalZoomDe brand bij Truckcentrum Man in Paal zorgde deze ochtend voor een flinke rookpluim. Ralf Oehme kon deze foto maken in het centrum van Paal.

Basement Sounds op Tomorrowland

Donderdag 11 mei 2017
Showbizz
Beringen - Basement Sounds op TomorrowlandZoomDries Schoofs, ook gekend als Basement Sounds mag ook dit jaar weer optreden op Tomorrowland. Hij staat samen met een aantal andere Beringenaren zoals o.a. Maximo en Wezlee in The Rave Cave op zaterdag 29 juli. The Rave Cave is al een paar jaar een plek waar de Beringse DJ's hun ding mogen doen. Ook Peter Luts is weer van de partij in Boom. Hij staat zaterdag op het Versuz Stage in het goede gezelschap van Bob Sinclair en Dave Lambert.
Maak dat mee!
Beringen - Graffiti moet weg naar vuilnisbak wijzenZoomDeze graffititekeningen moeten jongeren de weg wijzen naar de vuilbakjes in Beringen. Deze wegwijzers werden gespot in de tunnel tussen de Brouwersstraat en de Heemstraat onder de Paalsesteenweg.
Graffiti moet weg naar vuilnisbak wijzen
Zoom

We zijn hier niet alleen

Woensdag 10 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
De Belgische soortenlijst telt 22.779 diersoorten, vooral 20.097 geleedpotigen (vliegen, spinnen, kreeften) en 893 gewervelden (vogels, vissen, reptielen, zoogdieren). Binnen de soorten zijn de aantallen enorm. Volgens de tellers zijn er rond de 1,3 miljoen reisduiven, 72.100 zangvinken, 1,5 miljoen honden, ruim 2 miljoen katten en 11 miljoen muizen (5 muizen per kat dus). Maar ook 19.070 everzwijnen, 20.262 reeën en 320 miljoen slachtdieren. (Bron: Het Laatste Nieuws)
Beringen - Amerikaanse band Avon te gast in PaalZoomDonderdag 11 mei is de Californische band AVON opnieuw te gast bij de Paalse Duvelclub. Alfredo Hernadez, de drummer die ooit bij Queens of the Stoneage meespeelde is een echte Duvel-fan, dat zie je ook op de onderstaande foto. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Genkse rock band Barabbas, de after party is in handen van DJ Kurtis DD. De Duvelclub kan je vinden in de Sint Janstraat 41 te Paal.
Beringen - Expo 'Dag van het Park' in de WatersnipZoomIn bezoekerscentrum de Watersnip kan je tot eind mei nog naar de tijdelijke tentoonstelling ‘Foto-impressie Dag van het Park 2016’. Twintig mooie sfeerbeelden van onder andere fotoclub Beringen brengen je in de stemming om ook in 2017 te komen genieten van een fijne, groene dag in en rond ‘De Watersnip’.
Die wordt dit jaar georganiseerd op zondag 28 mei van 14u tot 17u

Moederdag bij Corsala Koersel

Woensdag 10 mei 2017
Beringen - Moederdag bij Corsala KoerselZoomIn woonzorgcentrum Corsala wordt een belangrijke dag als Moederdag niet vergeten. Ruim 100 bewoners en bezoekers genoten van een fijne dag in het teken van moeder. Met liefde en tederheid vertelden de moeders over hun kinderen;  onder elkaar en aan de vrijwilligers, personeelsleden of bezoekers die er een luisterend oor voor hadden. DJ François fleurde deze dag vrijwillig op met de mooiste liedjes voor de moeders. Het liedje 'Ik heb eerbied voor jouw grijze haren” kon natuurlijk niet ontbreken. (Jean Beerten)
Bekijk hier het fotoalbum.
Beringen - Gouden bruiloft voor Gaby en RenéZoomGaby Schoemans en René Vanderheiden vierden hun gouden bruiloft in residentie Karen. René was mijnwerker en Gaby huisvrouw. René en Gaby waren ook lange tijd vrijwilliger bij Radio Benelux in Paal. Vanwege de Internetgazet nog vele gezonde en gelukkige jaren!
Gouden bruiloft voor Gaby en RenéGouden bruiloft voor Gaby en René
Gouden bruiloft voor Gaby en RenéGouden bruiloft voor Gaby en René
Zoom
Beringen - Dertig kilo cocaïne in beslag genomenDe Limburgse onderzoeksrechter gaf afgelopen vrijdag opdracht aan de federale gerechtelijke politie Limburg om in te grijpen bij een belangrijke drugsdeal van cocaïne. Die zou plaatsvinden in Antwerpen. Vijf personen, zowel de leveranciers van de verdovende middelen als de potentiële kopers, konden worden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Bij de tussenkomst werden ongeveer 30 kg cocaïne, 16.000 euro en 26.500 Zwitserse frank aangetroffen; vier gebruikte (…) Het hele nieuwsbericht

Webcamera's opgepoetst

Dinsdag 9 mei 2017
Vandaag gezien
Beringen - Webcamera's opgepoetstZoomVandaag kreeg de 'Live Streaming' camera van The Safe Group op de mijntoren in Beringen een onderhoud.
Bekijk via deze link de beelden van be-MINE.
Beringen - Infodagen rond kinderopvang in de zomerZoomWoon je in Beringen of gaat je kind naar school in Beringen? En heb je opvang nodig voor je kind tijdens de zomervakantie en heb je nog geen gebruik gemaakt van De Bengeltjes? Dan kan je naar de infodagen op donderdag 11 mei om 15 uur of op maandag 15 mei om 18 uur in het administratief centrum, Mijnschoolstraat 88, 1 ste verdiep, aanbestedingslokaal. Meld je deelname even aan de dienst kinderopvang: T 011 43 02 80, bko[!] beringen.be of aan de balie van dienst kinderopvang in het administratief centrum.

Irène Boelanders overleden

Dinsdag 9 mei 2017
Beringen - Irène Boelanders overledenZondag is de uit Beverlo afkomstige Irène Boelanders overleden, de weduwe van Vic Vandergraesen. De afscheidsviering vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Josephine Custers overleden

Dinsdag 9 mei 2017
Beringen - Josephine Custers overledenVrijdag is de uit Paal afkomstige Josephine Custers overleden, de weduwe van René Volders. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Morgennamiddag wordt in het Casino Café het appartement Sint-Barbarastraat 30 bus 1 openbaar verkocht. Het werd 11 jaar geleden gebouwd en heeft een K.I. van 793 euro.
Morgennamiddag worden in café Smeulders een perceel bouwgrond, gelegen in de Klaproosstraat, en een perceel achterliggende grond, gelegen aan de Klaproosstraat-Jagersstraat, openbaar verkocht. De bouwgrond is 8a67ca groot, de achterliggende grond 16a60ca.

Narke Lekens overleden

Maandag 8 mei 2017
Beringen - Narke Lekens overledenVandaag is Narke Lekens overleden, de echtgenoot van Annie Vaneerdewegh. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents.

August Vreys overleden

Maandag 8 mei 2017
Beringen - August Vreys overledenGisteren is August Vreys overleden, de echtgenoot van Erna Broos. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur).

Expo Krassen en Kraaien

Maandag 8 mei 2017
Beringen - Expo Krassen en KraaienZoomIn galerij Bel-Art in Paal opende gisteren een mooie expo van Ani Theré en Paul Frison. Ani liet zich inspireren door de kraaien in Paal en kraste en schilderde een mooie reeks werkjes bij elkaar. Haar vriend Paul Frison schreef dan enkele passende gedichten bij het thema. De boeiende expo 'krassen en kraaien' is volgende zondag nog te zien tussen 14u en 18u in Galerij Bel-Art.
Luister via deze link naar een gedicht van Paul.
Beringen - Eetdag bij Okra Beringen NoordZoomIn Beverlo organiseerde gisteren Okra Beringen Noord hun jaarlijkse eetdag. De vele vrijwilligers van de seniorenvereniging zorgden voor een heerlijke eetdag.
Eetdag bij Okra Beringen NoordEetdag bij Okra Beringen NoordEetdag bij Okra Beringen NoordEetdag bij Okra Beringen Noord
Zoom

KVLV Tervant naar Blokken

Maandag 8 mei 2017
Beringen - KVLV Tervant naar BlokkenZoomMet bijna een autobus vol woonden 38 KVLV-leden twee spannende opnames van Blokken bij in Vilvoorde. Na een stevige opwarming door de applausmeester was iedereen klaar om Ben Crabbé in actie te zien en mee te beleven. Hierdoor gingen enkele hartjes van de vrouwen met vaart heel wat sneller slaan. Na een zeer spannende wedstrijd werd de eerste opname met een overwinning afgesloten. Een korte pauze en dan opname aflevering 2. Weer lieten de Tervantse vrouwen en enkele mannen goed van hun horen. (…) Het hele nieuwsbericht
KVLV Tervant naar BlokkenKVLV Tervant naar BlokkenKVLV Tervant naar Blokken
Zoom
Beringen - Stal Sport neemt afscheid van Kristof ElsenZoomKristof Elsen neemt na 11 seizoenen bij Stal Sport afscheid van de club. De club wenst hem via deze weg te bedanken voor de vele goals en de mooie samenwerking al die jaren.
Beringen - Pannenkoekendag bij chiro BeverloZoomNiets dan lachende gezichten tijdens de pannenkoekendag van de chiro in Beverlo. Ondanks het frisse weer werd en gesmuld en gespeeld aan de Orgelwinning. (Patrick Knuyt)
Bekijk meer foto's op onze facebookpagina.
Morgennamiddag wordt in de kantine van voetbalclub Weerstand Koersel de woning Grootveldweg 29 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 24a50ca en heeft een K.I. van 1385 euro.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomDaar zijn we weer met een nieuwe opgave. Die is opnieuw geïnspireerd door de actualiteit, met name het feit dat de politie te snelle fietsers gaat (kunnen) flitsen. Wat antwoordt de politieman rechts als zijn overste vraagt waar men die radar gaat opstellen?
Uw mail met daarin het antwoord graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Tijdens het weekend verneemt u dan of u bij de winnaars bent. We moeten daar wat tijd voor uittrekken omdat er telkens vele honderden inzendingen binnenkomen. Vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd kunnen versturen!

Internetgazet-brood

Zondag 7 mei 2017
Maak dat mee!
Beringen - Internetgazet-broodZoomOnze collega in Heusden-Zolder is vandaag jarig. Reden voor een van zijn medewerkers om voor hem een Internetgazet-brood te laten bakken: een brood met in de korst het Internetgazet-logo verwerkt. En het is lekker! mailt hij...

Putrock in beeld

Zondag 7 mei 2017
Beringen - Putrock in beeldZoomOnze fotograaf Stephan Volders maakte dit fotoverslag van Putrock op zaterdag.
Ploeg in de kijker
Beringen - U8 KVK Beringen winnen LimburgcupZoomZaterdag wonnen de U8 van KVK Beringen de finale van de Limburgcup. Proficiat aan spelers en trainer.
Vandaag gelezen
"Het is maar een idee, maar moest het overheidsgeld, in tijden van fake news, in journalistiek worden geïnvesteerd, in plaats van in de aandeelhouders van grote mediabedrijven; kranten en tijdschriften zouden geen nieuwe CIM-cijfers nodig hebben om uit de doden op te staan."
(Uit de nieuwsbrief van de kritische website Apache.be)

Wie won de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomDeze week gaat het ons geld kosten want we moeten TWEE dvd's weggeven. Twee inzenders hadden identiek dezelfde tekst ingezonden voor het lege tekstballonnetje: Leo Noten en Walter Reijnders. Ze krijgen de dvd eerstdaags in de bus. Onze gelukwensen! Veel inzenders hadden een variante op "Het is niet voor mij maar voor mijn (buur)man". Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - 50 jaar huwelijk voor Maria en FrançoisZoomZaterdag werden in de trouwzaal van het oude stadhuis van Beringen François Hermans en Maria Jans uit Koersel door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet voor hun gouden bruiloft. In aanwezigheid van enkele raadsleden en schepen Dave Schops werden ze gehuldigd en mochten enkele geschenken in ontvangst nemen. Maria komt uit Beverlo en François uit Zolder; ze leerden elkaar kennen in zaal Stella van Beverlo. Ze hebben twee dochters en één kleindochter. François werkte als (…) Het hele nieuwsbericht
50 jaar huwelijk voor Maria en François50 jaar huwelijk voor Maria en François
50 jaar huwelijk voor Maria en François
Zoom
Ploeg in de kijker
Beringen - Zilver voor Stalvoc jongens U15ZoomEen dikke proficiat voor deze U15 jongens van Stalvoc. In de finale van de Vlaamse jeugdbeker moesten ze de duimen leggen voor Amigos Zoersel en kwamen zo terug naar huis met zilver. Voor het eerst in de clubgeschiedenis bereikte een jeugdploeg het finalepodium waar ze dit weekend de jongens van Amigos Zoersel de hoogste trede moesten laten. Dat dit een superprestatie is van Coach Remi Schroyen, Assistent Coach Dariusz Wolak en hun volleykerels kan niet genoeg gezegd. En dat dit team goed bezig is, is wel duidelijk want eerder behaalde het ook al de Limburgse Beker. Volgend weekend treden de jongens ook nog aan op het Tornooi van Bekerwinnaars en Kampioenen en hopen ze op een mooi resultaat. Proficiat alvast aan het voltallige team voor dit prachtige parcours.

Putrock door Eddy Cehic

Zaterdag 6 mei 2017
Beringen - Putrock door Eddy CehicZoomWe geven je graag ook nog het fotoverslag mee van Eddy Cehic van dag 1 op Putrock.
Putrock door Eddy CehicPutrock door Eddy Cehic
Putrock door Eddy CehicPutrock door Eddy Cehic
Zoom
Jonas Palmans uit Beringen, Nele Corthouts uit Koersel en Ferre Maris uit Kuringen hebben de vzw Fearless Wolves opgericht. Doel van de vzw is onder meer de behartiging van tchoukbaltrainingen en -competitiewedstrijden. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Dennenstraat in Beverlo.

Liza Alenteyns overleden

Zaterdag 6 mei 2017
Beringen - Liza Alenteyns overledenDonderdag is in Peer de uit Koersel afkomstige Liza Alenteyns overleden. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

720 euro voor Cliniclowns

Zaterdag 6 mei 2017
Beringen - 720 euro voor CliniclownsZoomTijdens de vasten kozen al de eerstejaars van middenschool St-Jan Spectrumcollege Beringen met hun klas een goed doel. Ze zamelden hiervoor geld in. 1A7 koos bijvoorbeeld voor de Cliniclowns en kon een cheque van 720 euro overhandigen.

Vrij als een vogel

Zaterdag 6 mei 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Vrij als een vogelZoomElke zaterdag tonen we u een foto van Lambert Reynders met een tekst van Edith Oeyen.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - 'Kasteel van den burgemeester in Pael'ZoomEr zijn gelukkig nog historische gebouwen die goed zijn bewaard zoals het kasteel van de burgemeester dat later dienst deed als gemeentehuis van Paal. Nu is er basisschool De Opaal gehuisvest. Die houdt vandaag een opendeurdag. De ideale gelegenheid om nog eens binnen te kijken.

Baltisch Kamp

Zaterdag 6 mei 2017
Uit de oude doos
Beringen - Baltisch KampZoomVandaag wordt er een reünie gehouden door bewoners en ex-bewoners van het Baltisch Kamp. Stan Maj is één van de initiatiefnemers en via hun Facebookpagina kan je nog meer oude foto's bekijken van dat Baltisch Kamp.

Vzw I.F.B.B. opgericht

Vrijdag 5 mei 2017
Patrick Ickmans en Annick Drees, beiden uit Koersel en Fabian Hamal uit Balen hebben de vzw Iron First Bikers Belgium (I.F.B.B.) opgericht met zetel aan de Smeetshoevenstraat in Koersel. De vereniging heeft tot doel het steunen van dierenasielen en dieren in nood door het inzamelen van gelden via allerhande activiteiten.

Maria Cox overleden

Vrijdag 5 mei 2017
Beringen - Maria Cox overledenGisteren is Maria Cox overleden, de weduwe van Jozef Ooms. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Pikant pand

Vrijdag 5 mei 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Pikant pandDe vrederechter van Gent kreeg te maken met een discussie over huurgelden, uithuiszetting en nietigheid van een huurcontract in verband met een pand in de Pieter Vanderdonckt-doorgang in Gent. Op het eerste zicht een banaal huurgeschil, waar de vrederechter wel raad mee zou weten. Niet zo, vond de vrederechter.
Pieter Vanderdonckt mag dan in 1839 in Gent hebben deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de Orangisten oftewel de ‘Vrienden van de Orde en Publieke Rust’, het straatje is in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Daniëlle Houbrechts brengt de lente naar de bibZoomDe bekende Limburgse herboriste Daniëlle Houbrechts vertelt donderdag 11 mei om 19.30 uur haar kruidige geheimen in de bib van Beringen. Je kan onmiddellijk aan de slag met de praktische tips. En ook aan smakelijke proevertjes heeft ze gedacht.
Schrijf je in via bibliotheek[!]beringen.be, telefonisch via T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib tijdens de openingsuren.
Drie ondernemingen uit Beringen zijn vandaag in Hasselt failliet verklaard. Het gaat om Hil Tech, M&Y bvba en Studio D Creations.

Nieuwe bvba: Tini Products

Donderdag 4 mei 2017
Patrick Gabriel uit Koersel heeft de bvba Tini Products opgericht met zetel aan de Korspelsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van zeep, wasmiddelen, poets- en reinigingsmiddelen.
Beringen - Cornflames nemen afscheid op PutrockZoomDe Hamse band Cornflames trekt na 15 jaar de stekker eruit. Ze geven vrijdag om middernacht hun laatste concert voor hun thuispubliek op Putrock. Luister nog eens naar het toepasselijke 'Let's Not Forget This' uit hun debuutalbum 'Tonight, Soon Or Forever'.
Beringen - Kortfilm genomineerd voor Audience AwardZoomDe kortfilm 'On Attend' van Dimitri Sterkens is genomineerd voor de Audience Award van de Sundance TV Shorts Competition. De straffe kortfilm werd gedraaid door cameraman Dries Vanderaerden. Hij is is één van de medewerkers van het 'We Claim the streets' project van Club 9 uit Koersel. De beklijvende kortfilm werd afgelopen week nog een paar keer getoond op het filmfestival Mooov. De hele film bekijken en stemmen voor deze kortfilm kan via deze link.
In 2030 zal het aantal actieve priesters in het bisdom Hasselt nagenoeg worden gehalveerd. In 2020 zullen er in Limburg nog 63 priesters actief zijn. In 2030 zullen er dat nog 37 zijn. Dat meldt Kerk & leven vandaag. Volgens godsdienstsocioloog Wim Vandewiele van de KU Leuven gaat het om een nog vrij optimistische voorspelling “omdat er geen rekening wordt gehouden met de hoge gemiddelde leeftijd van de clerus en het bijgevolg hogere risico op ziekte en overlijden”. Bij de cijfers is geen rekening gehouden met eventuele nieuwe roepingen.

Nieuwe bvba: De Buiting

Woensdag 3 mei 2017
Gérard M'Baye uit Beringen en Vera Adamczyk uit Hasselt hebben de bvba De Buiting opgericht met zetel aan de Tessenderlosesteenweg in Paal. Deze bvba zal zich onder meer inlaten met de uitbating, het beheer en de inrichting van drankgelegenheden, verbruikssalons, cafés, tavernes, clubs, bars, tearooms, restaurants, hotels en traiteurdiensten.

Babyboom bij TODI

Woensdag 3 mei 2017
Maak dat mee!
Beringen - Babyboom bij TODIZoomHet is niet alleen goed duiken bij duikcentrum TODI in Beringen maar het is er ook aangenaam voor de vissen, blijkt uit de recente babyboom. "Er zitten op dit ogenblik honderden kleine visjes. Enerzijds zijn er de kleine visjes van de muilbroeders (zoals bijvoorbeeld de Nimbochromis venustus) en anderzijds zijn er al uit eitjes gekomen jongbroed van bijvoorbeeld de Citroencichlide ( Amphilophus citrinellus). Op dit ogenblik zijn er ongeveer 10 nesten van eitjes waarop de ouders nauwlettend toekijken en een 10-tal vissen met hun muil vol kleine visjes", zegt Dirk Heylen trots. Kijk via het filmpje naar de jonge visjes!
Beringen - Film 'Je m'appelle Bernadette'ZoomOnlangs organiseerden de mijnwerkers-brancardiers van Paal een filmvertoning in de kerk van Paal. De film 'Je m'appelle Bernadette' zorgde voor een volle kerk. De film wordt maandag 8 mei om 18u30 opnieuw vertoond in dienstencentrum Den Heuvel, Solveld 32 in Tessenderlo. Na de film kan je kennismaken met de mijnwerkers-brancardiers en hun jaarlijkse Lourdesreis.
Showbizz
Beringen - Nieuw Berings duo opent vrijdag PutrockZoomNiels Aerts en Kristof Verslegers vormen sinds kort het Beringse Dj-duo "Laforge". Als Digital Noise (genre Electro) en Woordrunner (genre House & Deep House) waren ze al geen onbekenden in het Beringse nachtleven en nu maken ze het als Laforge ook onveilig met de nodige porties Tech House & Techno. Vorig jaar stonden ze al op The Ultimate Club en vrijdag om 20u zullen ze met de nodige zware beats er dus ook een knalfeestje van maken op Putrock.
Showbizz
Beringen - Goldfox speelt thuismatch op PutrockZoomVrijdag mag de uit Beringen afkomstige Kristof Claes ofwel Goldfox de eerste festivaldag afsluiten. Goldfox is gekend als de nachtburgemeester van Hasselt en drijvende kracht achter club Fortyfive. Hij heeft ook zijn eigen nachtshow op Studio Brussel. Goldfox is wat men noemt een vriend aan huis bij Putrock. Hij stond al op de affiche tijdens de allereerste editie en strijkt nu opnieuw neer in zijn geboortestad om nog een keertje alle registers open te trekken. Als notoire nachtraaf mag hij dan ook de eerste festivaldag plechtig afsluiten. Bekijk zijn verhaal via deze clip.
Beringen - Rode Kruis Beringen verkoopt 1800 stickersZoomDe leden van het Rode Kruis Beringen hebben het afgelopen weekend maar liefst hun hele voorraad van 1800 stickers aan de man kunnen brengen. Proficiat aan de vrijwilligers en bedankt aan de kopers.
Maak dat mee!
Beringen - Parking blokkeert ingang parkingZoomSoms vraagt een mens zich af: hoe is het mogelijk? Op be-MINE is er een busparking gemaakt. Daar is op zich niets mis mee, integendeel. Maar de letters BUS werden geschilderd net voor de ingang van de parking naar het zwembad. Dan vraag ik me natuurlijk af, hoe is dat nu mogelijk? Is het plan gemaakt tijdens een donkere nacht? Of heeft de ontwerper een les verkeerskunde gemist tijdens zijn opleiding? Maar geen nood, er is nog een tweede toegang tot de parking. Wat maken dan een paar letters op de grond? (Hans Put)

Limburgs kampioenschap kubb

Woensdag 3 mei 2017
Beringen - Limburgs kampioenschap kubbZoomOp zaterdag 3 juni wordt in het mijnstadion Beringen het Limburgs kampioenschap kubb georganiseerd. Het is wedstrijd voor iedereen die van een dagje plezier houdt. Ook voor de kids is er animatie voorzien. Inschrijven kan via www.limburgskampioenschapkubb.be
Morgennamiddag wordt in feestzaal Klimroos, Meylandtlaan 191 in Heusden-Zolder, de woning Pannehoefstraat 6 Beringen openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a80ca en heeft een K.I. van 937 euro.
Morgennamiddag wordt in Casino Café de woning Zandhoefstraat 14 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 568m² en heeft een K.I. van 1280 euro.

Morgen voetbalavond

Dinsdag 2 mei 2017
Heur-Tongeren ontvangt morgenavond Zepperen-Brustem in het kader van de eindronde voor bijkomende stijgers in eerste provinciale. In tweede provinciale staan Paal - E.Mechelen-aan-de-Maas en Koersel -Thor Hasselt op het programma. Zij spelen voor een plaats in eerste provinciale. In derde provinciale spelen Lanaken en Stal voor de algemene titel. In dezelfde reeks staan Hechtel - Stokkem, Eksel A - Rooierheide, Tervant - Heers en Wijchmaal - Gravelo voor een plaats in tweede provinciale op het programma. De wedstrijd in Wijchmaal wordt pas donderdag gespeeld.
Beringen - 'Sons of an wanted man' telt af naar PutrockZoomVoor de mannen van de Beringse band Sons of a wanted man is het aftellen naar vrijdag want dan spelen ze op het grote podium van Putrock. De organisatoren hebben altijd een plaatsje vrijgehouden voor lokaal talent. De mannen trekken deze zomer trouwens op tournee richting Duitsland, Tsjechië en Polen. In de gaten houden, deze mannen!

Maria Briers overleden

Dinsdag 2 mei 2017
Beringen - Maria Briers overledenGisteren is Maria Briers overleden, de weduwe van Louis Vanderheiden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Paal.

Lucien Hoydonckx overleden

Dinsdag 2 mei 2017
Beringen - Lucien Hoydonckx overledenGisteren is Lucien Hoydonckx overleden, de echtgenoot van Gusta Alenteyns. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Albert Roosen overleden

Dinsdag 2 mei 2017
Beringen - Albert Roosen overledenIn WZC Aurora is gisteren Albert Roosen overleden, de weduwnaar van Gusta Vancluysen. Hij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. De familie ontvangt uw rouwbeklag woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium.
Volgens de meest recente cijfers vertoont 17,3 procent van alle Limburgse kinderen overgewicht. In Tongeren bedraagt dit 19,1 procent, in Houthalen-Helchteren 18,4 procent én in Beringen en Lommel telkens 18,3 procent. In Overpelt heeft 16,2 procent van de kinderen te kampen met overgewicht, in  Neerpelt 15,5 procent, in Meeuwen-Gruitrode 14,9 procent, in Hamont-Achel 14,7 procent, in Hechtel-Eksel 14 procent én in Peer 12,6 procent.

Oude kapel op de Klitsberg

Maandag 1 mei 2017
Uit de oude doos
Beringen - Oude kapel op de KlitsbergZoomWe blikken vandaag ook nog terug op de bouw van de kapel en de inwijding op 1 mei 2007 met deze reeks mooie foto's. Er waren voor de inwijding maar liefst 500 aanwezigen die getrakteerd werden op Limburgse vlaai. Een koets bracht de bezoekers naar boven. (Met dank aan Parochie Paal)
Bekijk via deze link nog meer de foto's.

Expo Patrick Cosemans

Maandag 1 mei 2017
Beringen - Expo Patrick CosemansZoomIn The Celtic Art Gallery in Ham kan je naar een fototentoonstelling van Patrick Cosemans uit Koersel. Hij toont er een reeks foto's genomen tijdens het jaarlijks folkfestvial in Ham. Patrick is medewerker van de Internetgazet Beringen en neemt graag foto's op evenementen. Je kan zijn foto's bewonderen tot augustus tijdens deze openingsuren: donderdag: 15.00 tot 21.00, vrijdag: 15.00 tot 23.00, zaterdag: 15.00 tot 23.00 en zondag van 11.00 tot 21.00
Expo Patrick CosemansExpo Patrick Cosemans
Zoom
Beringen - 'Krassen en Kraaien' in Bel-ArtZoomIn galerij Bel-Art in Paal kan je op zondag 7 en zondag 14 mei gaan kijken naar een boeiende expo 'Krassen en Kraaien' van Paul Frison en Ani Theré. Ani toont schetsen en schilderijen en Paul presenteert zijn gedichten. Iedereen is welkom van 14u tot 18u in de Wisselstraat 22 in Paal.
'Krassen en Kraaien' in Bel-Art'Krassen en Kraaien' in Bel-Art
Zoom
Morgennamiddag wordt in taverne De Vagant in Koersel de woning gelegen Bredonkstraat 36 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 09a15ca en heeft een K.I. van 1588 euro. Tijdens dezelfde zitting gaat ook een bouwgrond van 06a47ca onder de hamer. De grond ligt naast voormelde woning.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen