Het overige nieuws

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Swerts

Woensdag 31 januari 2018
Beringen - Fons SwertsVandaag is Fons Swerts overleden, de echtgenoot van Ursula Ceyssens. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Anna Boons overleden

Woensdag 31 januari 2018
Beringen - Anna Boons overledenGisteren is in Deurne de uit Koersel afkomstige Anna Boons overleden. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Greta Vandael overleden

Woensdag 31 januari 2018
Beringen - Greta Vandael overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Greta Vandael overleden, de echtgenote van Herman Vanstraelen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).
Beringen - Limburg Shotguns klaar voor nieuw seizoenZoomDe Limburg Shotguns zitten in volle voorbereiding voor hun eerste seizoen in de 'Elite' Divisie van het American Football. Na hun kampioenenjaar in 2017 trokken ze een aantal nieuwe internationale spelers en coaches aan. De Mustangs uit Verviers maakten de verplaatsing naar Shotgun Field in Beverlo. Met een 56- eindstand in het voordeel van de Limburgers, dankzij mooie acties aan beide kanten van de bal, lijkt het alsof de Shotguns goed op weg zijn hun mannetje te gaan staan in de Eerste Divisie. Eerste thuismatch van het officiele seizoen is op 25/03 tegen de Antwerp Argonauts.

Nieuwe bvba: PnA Management

Woensdag 31 januari 2018
Peter Kenis uit Beringen heeft de bvba PnA Management opgericht met zetel aan de Buitensingel in Lommel. Het gaat om een onderneming voor het beheer van beleggingen en vermogens.
Beringen - Zin om te tuinieren in een volkstuintje?ZoomWil je ook een tuintje huren van de Volkstuin Velt-De Motten om zelf ecologisch te tuinieren? Er zijn nog perceeltjes te huur van 50 of 100 m². Meer info via jos[!]demotten.be, rob[!]demotten.be of 0477 48 84 75

Campagne #bibvooriedereen

Woensdag 31 januari 2018
Beringen - Campagne #bibvooriedereenZoomVind jij een goede bibliotheekwerking in Beringen belangrijk? Steun dan de campagne #bibvooriedereen en teken zeker het bibliotheekcharter via deze link.

Meylandt Art in CC Muze

Woensdag 31 januari 2018
Beringen - Meylandt Art in CC MuzeZoomDe academie van Heusden-Zolder neemt cultuurcentrum Muze weer stormenderhand in want van 1 tot en met 18 februari tonen zowat 150 leerlingen hun werk. Het gaat om studenten van het derde tot en met zesde jaar, zij presenteren een selectie uit hun werk: beeldhouwwerk, grafiek, schilderijen, foto's en tekeningen. Aan de academie van Heusden-Zolder studeren traditiegetrouw ook veel artistiekelingen uit Beringen. Nu donderdag om 20 uur wordt Meylandt Art feestelijk geopend in de foyer van Muze, daarna kan iedereen dagelijks tussen 14 en 20 uur een kijkje gaan nemen

Georgetta Schepers

Dinsdag 30 januari 2018
Beringen - Georgetta SchepersVandaag is Georgetta Schepers overleden, de weduwe van Louis Lespoix. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-10.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Rosa Smolders overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Beringen - Rosa Smolders overledenVandaag is Rosa Smolders overleden, de weduwe van Henri Luts. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Juwelendiefstal in Ulfortstraat

Dinsdag 30 januari 2018
Beringen - Juwelendiefstal in UlfortstraatDieven forceerden de toegangsdeur van een handelszaak aan de Ulfortstraat in Beringen. Zij gingen er met een partij juwelen vandoor.

Ocura op Kanaal Z

Dinsdag 30 januari 2018
Beringen - Ocura op Kanaal ZZoomKanaal Z maakte in woonzorgcentrum Ocura Beringen-Mijn opnames voor het programma 'Alle zaken op een rijtje'. Kijk je mee?

Daar is de zon!

Dinsdag 30 januari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de zon!ZoomDeze ochtend kregen we na het optrekken van nevel of mist eindelijk de zon te zien. De donkere wintermaanden met haast geen zonlicht, liggen nu hopelijk achter ons. De eerste zon zorgde alvast voor veel fietsers en wandelaars in Beringen. (Foto Gust Ischen)

Meer lokaal nieuws op Facebook

Dinsdag 30 januari 2018
Beringen - Meer lokaal nieuws op FacebookZoomFacebookgebruikers krijgen straks meer nieuws uit hun woonplaats en hun omgeving in hun tijdlijn te zien. En dat is uiteraard ook goed nieuws voor de Internetgazet. Facebook gaat de instellingen veranderen zodat lokale berichten hoger komen te staan. Eerder werd al aangekondigd dat berichten van vrienden prominenter in beeld gaan komen. Facebook komt voor het lokaal nieuws met een apart onderdeel waarin allerlei nieuws en informatie over een gemeenschap te vinden is. ‘Today In’ (Vandaag In), heet die rubriek. Het moet Facebook bovendien betrouwbaarder maken en het bedrijf gaat zo de strijd tegen Fake news verder aan. De rubriek wordt nu getest in de VS en zal later bij ons online gaan.

De toekomst is aan de jeugd

Dinsdag 30 januari 2018
Beringen - De toekomst is aan de jeugdZoomDe stad Beringen gelooft sterk in de Beringse jeugd en samen met de jeugdraad wordt er gewerkt en geïnvesteerd in de toekomst van de Beringse jongeren. Bekijk hier een nieuwe aflevering van Beringen TV.

Film My Friend Fats

Dinsdag 30 januari 2018
Beringen - Film My Friend FatsZoomBobby Setter komt zaterdag 3 februari de film 'My friend Fats' voorstellen in Duvelclub De Stam in Paal. Orkestleider Bobby Setter was een goede vriend van Fats Domino en begeleidde de Amerikaanse ster verschillende keren in Europa. Aanvang is 20u en de inkom is gratis!

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Beringen - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Beringen - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)

STVV in Japanse handen

Maandag 29 januari 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - STVV in Japanse handenWist je dat abonnementhouders van STVV gratis Japanse les mogen volgen nu de club werd overgenomen door het Japanse DMM.com. Hoe kunnen ze anders spandoeken maken die deze nieuwe bazen kunnen lezen? Die cursus volgen is niet verplicht maar is toch aan te bevelen om mogelijk ook een beetje de Japanse filosofie van ondernemen te begrijpen. Er is al veel gezegd en geschreven over deze overname. Vanuit Japanse hoek klinken positieve berichten. Men wil de volkse aard van STVV behouden en met maximum 3 Japanse (…) Het hele nieuwsbericht

Garagebrand in Beverlo

Zondag 28 januari 2018
In de garage van een woning aan de Ruimevijverstraat in Beverlo brak afgelopen nacht brand uit. De oorzaak van de brand is niet gekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht.
Beringen - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht
In het zaalvoetbal heeft United Beverlo Pibo Hoeselt geklopt met 7-4. United Beverlo staat aan de leiding met tien punten voorsprong op Lidenhof Zutendaal. Koersel verloor met 3-5 van ZVK A5 Genk en staat achtste in de stand met 18 punten uit 15 wedstrijden.

Inbraak in Kroonstraat

Zondag 28 januari 2018
Beringen - Inbraak in KroonstraatOnbekenden drongen binnen in een woning aan de Kroonstraat in Beringen. Of zij er buit konden maken, is niet geweten.
De wedstrijd werd betwist op een zwaar veld, maar toch kwamen er vloeiende bewegingen op de bobbelmat. Koersel imponeerde in de eerste helft. Onze ploeg dwong een corner af (8’) . De Vlijtingense verdediging kon het leder ontzetten maar Martijn Bellinkx ving het balletje op; opende op Mehmet Simsek die een hoge voorzet afleverde voorbij de 2de paal, alwaar Mike Geybels vanuit een scherpe hoek verrassend binnenkopte : 1-0. Het betere werk bleef van Koersel komen, maar naarmate de rust naderde drong Vlijtingen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Sportman van het jaar: Basten CaertsZoomIn Leopoldsburg is Basten Caerts uitgeroepen tot sportman van het jaar. Basten maakte tijdens de laatste Olympische Spelen een grote sprong vooruit en rijft sindsdien de zwemrecords aan elkaar. Basten is lid van de Beringse Tuimelaars, de club waar ook Pieter Timmers groot werd.

Hele reeks medailles voor Palfit

Zondag 28 januari 2018
Ploeg in de kijker
Beringen - Hele reeks medailles voor PalfitZoomZaterdag is de eerste provinciale wedstrijd doorgegaan van de B-gymnasten van Palfit Paal. "Mare behaalde een mooie derde plaats, zowel Febe als Ilyse behaalde een tweede plaats. Joni,Thomas en Dominic behaalden ook een eerste plaats in hun categorie en zijn dus alle drie Limburgs kampioen. Ze hebben allemaal hun beste beentje voor gezet en wij, de trainers, kunnen dan ook alleen maar trots zijn", zegt Lenny Leeten.
Vandaag kwamen de kleinste springers in actie. Ze zetten allemaal (…) Het hele nieuwsbericht
Hele reeks medailles voor Palfit
Zoom

Koersel klopt Vlijtingen

Zondag 28 januari 2018
Beringen - Koersel klopt VlijtingenWeerstand Koersel heeft vandaag gewonnen van Vlijtingen. Uitslag: 2-1. Koersel staat negende in de stand met 25 punten uit 19 wedstrijden. Flandria Paal verloor met 3-2 van Reppel en staat dertiende in de stand met 19 punten uit 19 wedstrijden. Stal Sport ging 0-0 gelijk spelen op het veld van KFC Hamont 99. In de stand staat Stal na 19 wedstrijden op de achtste plaats met 27 punten. FC Turkse won met 1-2 in Lindelhoeven en staat zesde met 29 punten uit 18 wedstrijden.

Nieuwjaarsfeest Wilt Enzo Paal

Zondag 28 januari 2018
Beringen - Nieuwjaarsfeest Wilt Enzo PaalZoom Wilt Enzo, de jongerenafdeling van KVLV Paal vierde het nieuwe jaar met een leuke receptie en lekkere maaltijd. De dames hebben een druk en fijn programma voor 2018 uitgewerkt. "Zo zijn er verschillende workshops zoals juwelen in zilverklei of creatief inpakken. Inpakken en wegwezen doen we met een weekendje Gent. Wij gaan dit jaar onder andere nog petanque spelen en in Diest gaan wij meedoen met een zombiespel", zegt Sarah Nijs.
Meer info over Wilt Enzo op hun facebookpagina.
Nieuwjaarsfeest Wilt Enzo PaalNieuwjaarsfeest Wilt Enzo PaalNieuwjaarsfeest Wilt Enzo PaalNieuwjaarsfeest Wilt Enzo Paal
Zoom

Wandeldag De Mijnlamp

Zondag 28 januari 2018
Beringen - Wandeldag De MijnlampZoomWandelclub De Mijnlamp organiseerde vandaag een wandeling vanuit parochiaal centrum De Schans in Beverlo. De wandelaars konden zo weer een mooi stukje Beringse natuur verkennen. (Patrick Knuyt) Fotoverslag op facebook.
Beringen - Goud voor Maikel Moons en Matthias CoenenZoomCyclobalclub Het Zwarte Goud Beringen vond met Matthias Coenen de gepaste invaller voor Alex om samen met Maikel Moons de Beker van Vlaanderen bij de jeugd B te heroveren. Maikel stuurde de vier jaar jongere Matthias als stoorzender de vuurlinie in om Niels Oosterlinck en Connor Debackere in de finale het scoren te beletten. De 1-0 ruststand werd nadien knap verdedigd en in een spannende eindstrijd verhoogd tot 2-0 winst. Matthias had zich voorheen reeds van de derde podiumplaats bij de jeugd C verzekerd (…) Het hele nieuwsbericht
Goud voor Maikel Moons en Matthias CoenenGoud voor Maikel Moons en Matthias Coenen
Zoom
Showbizz
Beringen - Fabrizio telt af naar Temptation IslandZoomHet is aftellen naar het nieuwe seizoen van Temptation Island 2018. Fabrizio, de uitbater van Frabrizio's Tattoo Saloon in Beringen en vorig jaar nog Mister Tattoo is één van de mannelijke verleiders. Hij is een rasechte schorpioen en heeft zijn angel klaar voor de dames! Waarom de mannen meedoen aan het programma zie je in dit promofilmpje.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Beringen - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Oostenrijk

Zondag 28 januari 2018
Beringen - Groeten uit OostenrijkZoomDe 6de jaars van vrije basisschool De Buiteling uit Paal genieten van zon en sneeuw in Oostenrijk. Ze doen met deze groepsfoto de groeten aan het thuisfront. Hun dagboek kan je lezen op Paalonline.

KVK Beringen verliest van Bree-Beek

Zaterdag 27 januari 2018
Beringen - KVK Beringen verliest van Bree-BeekKVK Beringen heeft vanavond met 1-2 verloren van GS Bree-Beek en staat vijfde in de stand met 27 punten uit 19 wedstrijden. AC Tervant kwam thuis tegen Lutlommel niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In de stand staat Tervant negende met 22 punten uit 19 wedstrijden.

Victorine Bosmans overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Beringen - Victorine Bosmans overledenGisteren is Victorine Bosmans overleden, de weduwe van Leopold Nijs. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: AFC Design

Zaterdag 27 januari 2018
Ayhan Tarcan en Zekal Tarcan, beiden uit Beverlo, hebben de bvba AFC Design opgericht met zetel aan de Gaston Oomslaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leggen van tegelvloeren, centrale verwarming, timmerwerken en industriële schilderwerken.

De Buiteling op skiklassen

Zaterdag 27 januari 2018
Beringen - De Buiteling op skiklassenZoomDe leerlingen van het zesde jaar van basisschool De Buiteling in Paal zijn gisterenavond vertrokken op skiklassen. Voor veel kinderen is dit de eerste vakantie zonder ouders en dat is voor zowel de kinderen als de ouders best wel een spannend en emotioneel moment. De kinderen werden dan ook uitbundig uitgewuifd. De kinderen van De Buiteling in Paal gaan al sinds 1973 jaarlijks op wintervakantie. Dit jaar trekken ze richting Oostenrijk. Zondag 4 februari komen de kinderen terug met een zak vol (…) Het hele nieuwsbericht
De Buiteling op skiklassenDe Buiteling op skiklassen
Zoom
Beringen - Parking mijnmuseum niet meer toegankelijkZoomDe parking voor de oude mijngebouwen aan de Koolmijnlaan is niet meer toegankelijk. Het plein zal heraangelegd worden, deels als park en deels als privéparking voor het personeel dat werkt op de site van be-MINE. Bezoekers van het zwembad en het klimcentrum kunnen parkeren aan be-MINE Boulevard.

De winter van Edith

Zaterdag 27 januari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - De winter van EdithZoomElke zaterdag serveert Edith enkele poëtische woorden op een foto van Lambert Reynders.

De blauwe reiger

Zaterdag 27 januari 2018
Beringen - De blauwe reigerZoomDe blauwe reiger is een vogel uit de reigerfamilie. Deze is de bekenste vertegenwoordiger van de familie in België en Nederland. De blauwe reiger is een vlees- en viseter die vissen en amfibieën opeet maar ook andere dieren zoals insecten en kleine zoogdieren. De vogel is een veel geziene soort in ondiepe plekken en poldersoorten en weilanden. De reiger wordt vliegend gezien langs grachten, beken en meren. De blauwe reiger zoekt in stedelijke gebieden regelmatig gebieden op aan de rand van (…) Het hele nieuwsbericht

Kasteel Quanonne

Zaterdag 27 januari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kasteel QuanonneZoomEen mooi historisch plekje dat in Koersel werd bewaard is het park en het kasteel Quanonne. De kern van het goed is een herenboerenhuis in 1769-1770 ge­bouwd door Henri en Adriaan Peeten, later burgemeesters van Koersel. Hun erfgenamen verbouwen het rond 1850, geven het kasteel­all­ures, ver­grot­en het stapsgewijs en leggen er een park aan. Na de verer­eving door Maria Josep­ha Peeten en haar echt­ge­noot Frede­rik Qua­non­ne en de bewo­ning door hun kinderen, wordt het domein naar hen ge­noemd. De dood van de laatste Quannonne in 1930 betekent het einde van de bewoning als kasteel. Nu is het een privédomein.

KAJ Stal 1950

Zaterdag 27 januari 2018
Uit de oude doos
Beringen - KAJ Stal 1950ZoomVandaag gaan we terug in de tijd met deze groepsfoto van KAJ Stal genomen in april 1950.

Botsing in Sint-Sebastiaanstraat

Vrijdag 26 januari 2018
Beringen - Botsing in Sint-SebastiaanstraatGisterenavond rond 18.40 uur raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken in de Sint-Sebastiaanstraat in Beringen. C.K. (36) uit de gemeente is daarbij gewond geraakt.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Beringen - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

Arcan Resin Technologies failliet

Vrijdag 26 januari 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Arcan Resin Technologies uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Paul Wilms trainer van fusieclub

Donderdag 25 januari 2018
De nieuwe fusieclub Flandria Paal - Tervant zal getraind worden door Paul Wilms. Hij is de huidige trainer van Witgoor-Dessel.

Nieuwe medaille voor Pieter Timmers

Donderdag 25 januari 2018
Beringen - Nieuwe medaille voor Pieter TimmersZoomPieter Timmers kreeg vanuit Rio een nieuwe zilveren medaille. De medaille die hij eerst kreeg voor zijn Olympische prestatie vertoonde barstjes en mocht teruggestuurd worden. Op Instagram toonde hij vandaag zijn nieuwe blinkende medaille.

Motorrijder (45) zwaargewond

Donderdag 25 januari 2018
Beringen - Motorrijder (45) zwaargewondOp de Paalsesteenweg kwam deze namiddag rond 16.45 uur een 45-jarige motorrijder uit Scherpenheuvel-Zichem tijdens een inhaalmanoeuvre tegen een ander voertuig terecht. Hij liep daarbij zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Tiener gewond bij botsing

Donderdag 25 januari 2018
Beringen - Tiener gewond bij botsingIn de Zuidstraat in Beverlo geraakte deze ochtend een 14-jarig meisje gewond bij een botsing met een auto.

Wilfreid Vermeir overleden

Donderdag 25 januari 2018
Beringen - Wilfreid Vermeir overledenGisteren is Wilfried Vermeir overleden, de weduwnaar van Greta Van Vossole. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 3 februari (10.30 uur) plaats in de kerk van Tervant. Begroetingsmoment: vrijdag 2 februari (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Maria Kimpen overleden

Donderdag 25 januari 2018
Dinsdag is de uit Paal afkomstige Maria Kimpen overleden, de weduwe van Martin Schepers. Zij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meldert.

Sneeuwvlokjes

Donderdag 25 januari 2018
Beringen - SneeuwvlokjesZoomVandaag is het gedichtendag en we mogen daarom een selectie gedichten van onze Beringse dichters presenteren. Paul Frison is helemaal in de winterblues met zijn sneeuwvlokjes.

Woorden die je het leven...

Donderdag 25 januari 2018
Gedichtendag
Beringen - Woorden die je het leven...ZoomKristel Dewaele bracht vorig jaar een eerste dichtbundel op de markt. Vandaag deze poëtische woorden.

Geef me liefste

Donderdag 25 januari 2018
Gedichtendag
Beringen - Geef me liefsteZoomOnze huisdichteres Edith Oeyen mag uiteraard niet ontbreken op deze gedichtendag.

Een jaar geleden...

Donderdag 25 januari 2018
Gedichtendag
Beringen - Een jaar geleden...ZoomJill Bijloos was ooit stadsdichter van Beringen en schreef dit gedicht toen zij de fakkel doorgaf.

Mister P(arkinson)

Donderdag 25 januari 2018
Gedichtendag
Beringen - Mister P(arkinson)ZoomLydia Vander Heyden inspireert ons op gedichtendag met een gedicht uit haar eigen leven gegrepen.

Onder water

Donderdag 25 januari 2018
Beringen - Onder waterZoomKoen Snyers maakte dit mooi gedicht voor ons.

Drie auto's in aanrijding betrokken

Woensdag 24 januari 2018
Vanavond raakten drie auto's in een aanrijding betrokken in de Koolmijnlaan in Beverlo. Daarbij raakte één persoon gewond.

Opnieuw snelheidsduivel gepakt

Woensdag 24 januari 2018
Beringen - Opnieuw snelheidsduivel gepaktDinsdagavond merkte een interventieploeg van de lokale politie een snelrijder op ter hoogte van de Havenlaan in Tessenderlo. De wagen reed 130 km/uur daar waar slechts 70 km/uur toegestaan is. Ter hoogte van de Industrieweg liep zijn snelheid zelfs op tot 160 km/uur. Na een korte achtervolging slaagde de politie erin de wagen tot stilstand te brengen. Het rijbewijs van de 52-jarige man werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Expo Beringen Groeit in Corsala

Woensdag 24 januari 2018
Beringen - Expo Beringen Groeit in CorsalaZoomWil jij weten hoe Beringen er in de toekomst gaat uitzien? Dan kan je nog tot 11 februari terecht in woonzorgcentrum Corsala voor de expo Beringen Groeit. Bekijk ook het filmpje over de expo.

Burgemeestersmarathon

Woensdag 24 januari 2018
Beringen - BurgemeestersmarathonZoomRadio 2 Limburg organiseert op donderdag 25 januari een burgemeestersmarathon. Alle burgemeesters van Limburg komen naar de studio in Hasselt. Maurice Webers is te gast tussen 17u30 en 18u.

Bromfietser gewond in Beverlo

Dinsdag 23 januari 2018
Beringen - Bromfietser gewond in BeverloIn Beverlo-Dorp raakten vanmorgen een auto en de 17-jarige bromfietser A.E. uit Beringen in een aanrijding betrokken. De bromfietser is daarbij lichtgewond.

Jos Cuijvers overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Beringen - Jos Cuijvers overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Jos Cuijvers overleden, de echtgenoot van Elsa Thoelen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Genia Wlodarczyk overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Beringen - Genia Wlodarczyk overledenVandaag is Genia Wlodarczyk overleden, de weduwe van Maurice Volders en de levensgezellin van wijlen Louis Noels. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Beringen - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Stal - Elen wordt herspeeld

Maandag 22 januari 2018
In tweede provinciale A moet de wedstrijd Stal - Elen herspeeld worden. Dat heeft het PC Limburg beslist als gevolg van een scheidsrechterlijke dwaling. De wedstrijd die eind oktober werd gespeeld was op 2-2 geëindigd.

Josée Reymen overleden

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Josée Reymen overledenGisteren is Josée Reymen overleden, de weduwe van Marcel Vanherle. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Hubert Schrijvers overleden

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Hubert Schrijvers overledenIn Paal overleed vandaag Hubert Schrijvers, de echtgenoot van Dymphna Plu. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Diana Houben overleden

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Diana Houben overledenZaterdag is Diana Houben overleden, de echtgenote van Willy De l'Arbre. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Hoe schrijf ik mijn kleuter in?

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Hoe schrijf ik mijn kleuter in?ZoomDe stad Beringen organiseert op dinsdag 6 februari een infoavond 'schrijf je kleuter in op school'. Deze gaat door in het Casino van Beringen van 19u30 tot 21u30. Wanneer en waar moet ik mijn beginnende kleuter aanmelden en inschrijven? Wil je graag meer informatie? Kom dan naar de infoavond over het aanmeldingsysteem in het Casino van Beringen. We helpen je graag verder.

Willy Lambregts overleden

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Willy Lambregts overledenZaterdag is Willy Lambregts overleden, de echtgenoot van Denise Brys. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Theresette Vanmeeuwen overleden

Maandag 22 januari 2018
Beringen - Theresette Vanmeeuwen overledenIn Beringen-Mijn is zaterdag de uit Leopoldsburg afkomstige Theresette Vanmeeuwen overleden, de weduwe van Jean Casimir. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Inspiratiebankje

Maandag 22 januari 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - InspiratiebankjeOp mijn terras staat het hele jaar door een bankje. Ik noem het mijn inspiratiebankje want terwijl ik daar zit te genieten van mijn sigaar, ik rook nooit binnenshuis, zie ik vele werelden voorbij komen. In de verte draaien de windmolens. Ik tuur naar het eeuwige frivole spel van de wolken. Hoog in de lucht zie ik een vliegtuig passeren. Met mijn app Flightradar 24 kan ik dan zien wat de vliegroute is. Ik vind dat fascinerend. Die mensen in dat vliegtuig hebben er totaal geen benul van dat iemand vanop het Paalse (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Melo Zonhoven - KoerselQua kansen was de wedstrijd een mager beestje maar de spanning bleef overeind tot de laatste minuut. Beide ploegen kregen anderhalve kans. Voldoende voor Melo om de volle buit thuis te houden. Nico Claes kon als eerste zijn vizier richten maar het schot ging naast (6’). Melo benutte een onorthodoxe opstelling van onze verdediging om de ruimte langs de lijn te benutten en zo een voorzet af te leveren die Spitz aan de eerste paal binnendevieerde: 1-0 (15’). In de 28ste minuut kopte Diewert (…) Het hele nieuwsbericht

Flandria Paal verliest van Elen

Zondag 21 januari 2018
Beringen - Flandria Paal verliest van ElenFlandria Paal heeft vandaag met 1-4 verloren van Standard Elen en staat elfde in de stand met 19 punten uit 18 matchen. Tervant won met 1-2 bij Nevok Gruitrode. Tervant heeft na 18 wedstrijden 21 punten en staat negende. KVK Beringen ging 1-1 gelijk spelen op het veld van Daring Huvo Jeuk en staat na 18 wedstrijden vijfde in de stand met 27 punten. Weerstand Koersel verloor met 1-0 bij Melo Zonhoven. Koersel staat elfde en vergaarde 22 punten in 18 wedstrijden. Turkse FC verloor met 0-3 van KFC Hamont 99 en staat zesde in de stand met 26 punten uit 17 matchen.

Frans Vanwetswinkel overleden

Zondag 21 januari 2018
Beringen - Frans Vanwetswinkel overledenGisteren overleed Frans Vanwetswinkel, de weduwnaar van Elvire Jans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Paal waarna begroeting in het funerarium in Paal.

Josée Husson overleden

Zondag 21 januari 2018
Gisteren is Josée Husson overleden, de echtgenote van Jos Hermans. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Brons voor Basten Caerts

Zondag 21 januari 2018
Beringen - Brons voor Basten CaertsZoomDe finale 50m schoolslag op de Flanders Swimming Cup leverde Basten Caerts van de Beringse Tuimelaars een derde plaats op (1ste Belg) met een knappe tijd van 27.88. "Zeker niet slecht, middenin de examenperiode", laat Basten weten.
Beringen - KWB Stal zoekt creatieve hobbyistenZoomZondag 15 april 2018 organiseert KWB Stal haar zevende hobbytentoonstelling. Ze zoeken nog mensen, die naar buiten willen komen met hun hobby. Zodat ze anderen kunnen aansporen tot een zinvolle vrijetijdsbesteding. Mensen, die hun hobby ter plaatse uitoefenen krijgen voorrang.
Meer info via Thonissen Jos, Heerbaan 396, 3582 Beringen tel 011/426772 e-mail: josthonissen[!]hotmail.com

Zaalvoetbal: Koersel klopt Meeuwen

Zaterdag 20 januari 2018
In het zaalvoetbal heeft Koersel Meeuwen geklopt met 6-5. Koersel staat achtste in de stand met 18 punten uit 14 wedstrijden. United Beverlo won in Terkoest met 4-8 en staat aan de leiding met 10 punten voorsprong op Wellen.

Stal verliest van Eksel A

Zaterdag 20 januari 2018
Beringen - Stal verliest van Eksel AStal heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Eksel A en staat zevende in de stand. Stal behaalde 25 punten in 17 wedstrijden.

Blauwe nacht

Zaterdag 20 januari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Blauwe nachtZoomStephan Volders maakte deze foto' van de blauwe lucht vrijdagnacht.

Maria Stevens overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Beringen - Maria Stevens overledenGisteren is Maria Stevens overleden, de echtgenote van André Jans. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Nieuwe bvba: RunnersHigh

Zaterdag 20 januari 2018
Greg Broekmans uit Koersel heeft de bvba RunnersHigh opgericht met zetel aan het Kioskplein in Koersel. De bvba wil bijstand, advies en leiding verlenen aan bedrijven, privé-personen en instellingen, onder meer op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Diesellocomotief

Zaterdag 20 januari 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - DiesellocomotiefZoomJarenlang was Onder en Boven het bedrijfstijdschrift van de mijn van Beringen. Van 1950 tot 1967 – niet toevallig de gloriejaren van de mijn - verscheen dit krantje 4 maal per jaar. Vooral oudere mijnwerkers zullen zich “Onder en Boven” ongetwijfeld nog wel herinneren. in deze krantjes kwam allerlei informatie aan bod: beslissingen van de ondernemingsraad of nieuwigheden die op het mijnbedrijf werden ingevoerd werden meegedeeld, maar ook allerlei sociale zaken zoals informatie over het (…) Het hele nieuwsbericht

Steenweg naar Diest

Zaterdag 20 januari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Steenweg naar DiestZoomVandaag gaat Gust nog eens richting Paal voor de wekelijkse rubriek. Voor deze rubriek zoeken wij nog foto's of postkaarten van de jaren 70-80. Ons adres: beringen[!]internetgazet.be

Konikpaard

Zaterdag 20 januari 2018
Beringen - KonikpaardZoomVan het konikpaard wordt vaak gezegd dat het verwant is aan het tarpanpaard, een uitgestorven wild paard uit Oost-Europa. De konik ponymaat zoals op foto heeft een vacht met de kenmerken van een wildkleurpatroon. Deze eigenschap maken het paard minder zichtbaar in de natuur. De konik heeft geen verzorging nodig en kan het hele jaar door buiten blijven, om deze reden wordt het dier ingezet voor de begrazing van natuurgebieden. De koniks zijn nagenoeg vrij van ziekten die gedomesticeerde paarden kunnen hebben.

Stilte en vriendschap

Zaterdag 20 januari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Stilte en vriendschapZoomElke zaterdag krijg je ook een foto van Lambert met een tekst van Edith.

Gerarda Vandingenen overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Beringen - Gerarda Vandingenen overledenVandaag is Gerarda Vandingenen overleden, de weduwe van Jef Poelmans. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Yvonnne Haelewyck overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Beringen - Yvonnne Haelewyck overledenGisteren is Yvonne Haelewyck overleden, de weduwe van René Ramakers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Woninginbraak op Commolo

Vrijdag 19 januari 2018
Beringen - Woninginbraak op CommoloOp Commolo is ingebroken in een huis. Er zou geen buit zijn. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Annie Vandekerkhof overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Gisteren is Annie Vandekerkhof overleden, de echtgenote van Roger Nauwelaerts. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur)

Nieuwe bvba: in2Facts

Vrijdag 19 januari 2018
Alain Pieters uit Paal en Eric Pieters uit Zonhoven hebben de bvba in2Facts opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van consultancy inzake IT en het verlenen van bedrijfsadvies in de meest ruime zin. De zetel van de vzw is gevestigd in Klipgaarde in Paal.

Werkstraf gevraagd voor amokmaker

Donderdag 18 januari 2018
Beringen - Werkstraf gevraagd voor amokmakerHet Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 95 uur gevraagd voor een 53-jarige man uit Beringen. Hij ging in 2015 flink tekeer op de parking van de Action in Beringen-Mijn. Daarbij kwam het tot een schermutseling. De man staat bekend als opvliegend. Het vonnis is op 30 januari.

Antonie Leurs overleden

Donderdag 18 januari 2018
Beringen - Antonie Leurs overledenGisteren is Antonie Leurs overleden, de weduwe van Jan Corvers. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Maandag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tervant waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Rachel Coninx overleden

Donderdag 18 januari 2018
Beringen - Rachel Coninx overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Rachel Coninx overleden, de echtgenote van Fons Van Elven. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Hamse exhibitionist gevat

Donderdag 18 januari 2018
Beringen - Hamse exhibitionist gevatSedert medio 2017 kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo regelmatig klachten over een exhibitionist die te pas en te onpas zijn geslachtsdeel zou getoond hebben aan toevallige passanten, op of in de omgeving van het toeristisch fietspad tussen Ham en Tessenderlo. Vorige dinsdag 16 januari in de late namiddag liepen er opnieuw enkele klachten binnen. Een verdachte zou zich opnieuw vertoond hebben aan enkele jongeren, terwijl hij oneerbare handelingen aan het stellen was. Op basis van de (…) Het hele nieuwsbericht

Opruiming tanks Vatana

Donderdag 18 januari 2018
Beringen - Opruiming tanks VatanaZoomHet voormalig tankstation van Vatana in Paal wordt afgebroken en daarbij hoort een sanering van de gronden. Vandaag werden de tanks uit de grond gehaald.
Opruiming tanks Vatana
Zoom

Wind richt veel schade aan

Donderdag 18 januari 2018
Beringen - Wind richt veel schade aanZoomDe felle wind van deze ochtend zorgde voor veel schade in Beringen. Onze reporter maakte nog dit videoverslag.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Trouwen in Casino Beringen

Donderdag 18 januari 2018
Beringen - Trouwen in Casino BeringenZoomVanaf begin maart kan je trouwen in de foyer van het Casino. In b-Magazine van januari stond verkeerdelijk dat de huwelijksceremonies in OC De Buiting zouden doorgaan. De locatie is tijdelijk totdat het nieuwe stadhuis in het centrum van Beringen klaar is.

Vuilnisophaler door auto gegrepen

Woensdag 17 januari 2018
Beringen - Vuilnisophaler door auto gegrepenVanmiddag is een vuilnisophaler uit Houthalen-Helchteren door een auto gegrepen op de Kruisbaan in Beringen toen hij de weg wou oversteken. De veertiger liep zware verwondingen op.

Swa Volders overleden

Woensdag 17 januari 2018
Beringen - Swa Volders overledenGisteren is Swa Volders overleden, de weduwnaar van Christiane Deferm. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Beringen - Komedie 'Hello Goodbye' in CC BeringenZoomIn ‘Hello Goodbye’ gaat de Koe aan de slag met het gegeven ‘aankomen’ en ‘vertrekken’. Zijn we opgelucht ergens aan te komen alleen omdat we ergens anders konden vertrekken? Hoe lang mag een begroeting duren voor het geen begroeting meer is maar een gesprek? En hoe lang mag het afscheid duren voor we de indruk geven dat we nergens naartoe gaan? Waarom kunnen de mensen die hun jas aan doen om weg te gaan maar niet vertrekken? (…) Het hele nieuwsbericht
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Gaston Vanlook overleden

Woensdag 17 januari 2018
Beringen - Gaston Vanlook overledenOp 10 januari overleed de in Meerhout woonachtige en uit Beringen afkomstige Gaston Vanlook, de echtgenoot van Suzy Van Hees. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Nieuwe bvba: Elimmo

Woensdag 17 januari 2018
Eline Nulens uit Koersel en Em Phan Thi Hoang uit Hasselt hebben de bvba Elimmo opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van immobiliënmakelaar en het optreden als vastgoed- en syndicusexpert. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Middenstraat in Koersel.

Bouw nieuw jeugdhuis gestart

Woensdag 17 januari 2018
Beringen - Bouw nieuw jeugdhuis gestartZoomIn Koersel zijn de werken begonnen van het nieuwe jeugdhuis voor Club 9. De eerste muren zijn deze week opgetrokken. Op de site komt een nieuw slagwerklokaal en een ultramodern jeugdhuis met een concertzaal. Stad Beringen heeft 1.748.000 euro vrijgemaakt voor de bouw van het nieuwe jeugdhuis. Onderaan zie je nog eens hoe de jeugdclub er zal uitzien.

Bouw nieuw jeugdhuis gestart
Zoom

Documentaire Rabot in Roxy Theatre

Woensdag 17 januari 2018
Beringen - Documentaire Rabot in Roxy TheatreZoomDonderdag 18 januari om 20u00 kan je in Koersel naar de documentaire Rabot gaan kijken. Het is een prachtige documentaire over de lelijkheid van kansarmoede.
'Rabot vertelt het verhaal van een sociaal woonblok dat tegen de vlakte moet. Mensen die een uitweg zoeken in hun miserie komen er van het dak springen, zij die nergens anders een woning vonden, kregen er een plaats. Een klein dorp in de hoogte waar onverschilligheid hoogtij viert. Zowel de bewoners als het gebouw moeten weg, het einde van een (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Aerts overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Beringen - Maria Aerts overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Maria Aerts overleden, de weduwe van Louis Broux. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Beringen - Nieuw muzikaal project voor Deborah OstregaZoomDeborah Ostrega and Darling Nikkie slaan de handen terug in elkaar met een nieuwe band: vØlva. De twee frontdames van Lords of Acid vliegen er terug in en laten jullie al voorproeven met deze trailer.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Heimdaldrink bij KWB Stal

Dinsdag 16 januari 2018
Beringen - Heimdaldrink bij KWB StalZoomZaterdag 13 januari organiseerde KWB Stal een Heimdaldrink aan de parochiezaal. Dit jaar hadden ze iets te vieren want KWB Stal bestaat 70 jaar. Rond de vuurkorven met smoutebollen, hotdog en diverse drankjes werd het gezellig warm. In een parochie zoals Stal waar zowel jong als oud vertegenwoordigd is, worden er nog veel nieuwjaarswensen en een prachtig 2018 aan elkaar toegewenst. Om 21u30 startte voor de 30ste keer een spetterend vuurwerk. De veiligheid voor deze apotheose stond voorop met maar (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en hagel in Beringen

Dinsdag 16 januari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Regen en hagel in BeringenZoomHet weer maakt weer rare capriolen: zon, regen, wind en hagel zorgen voor de nodige afwisseling! Een hageltapijt op het terras levert alvast een toffe foto op. Het KMI blijft waarschuwen voor wisselvallig weer met code geel.

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.
Beringen - Internet- en telefoonverkeer verstoordMomenteel is het internet- en telefoonverkeer in het Nijverheidspark ernstig verstoord wegens verbeteringswerken aan het coaxnetwerk. Dit heeft ook een impact op de bereikbaarheid van de stedelijke werkplaatsen en het containerpark.

Nieuwe bvba: Akay Services

Dinsdag 16 januari 2018
Akin Aykum uit Hechtel-Eksel en Mustafa Aykum uit Koersel hebben de bvba Akay Services opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van  de vennootschap behoren onder meer personeelsselectie en vorming, de tijdelijke tewerkstelling van uitzendkrachten én de uitbating van een takeldienst en koerierdienst.

Nieuwe bvba: SBK

Dinsdag 16 januari 2018
Selcuk en Alev Kandemir, beiden uit Paal, en Bahtiyar Kandemir uit Koersel hebben de bvba SBK opgericht met zetel in Paal-Dorp in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een benzinestation, van een koerierdienst en een expeditiebedrijf.

Luc zoekt vrijwilliger

Dinsdag 16 januari 2018
Beringen - Luc zoekt vrijwilligerZoomLuc Gielen uit Paal zoekt een maatje die met hem wil uitstapjes maken. "Hoi, ik ben Luc en verblijf in Beukenveld in Paal, ik hou veel van de natuur en zoek daarvoor een vrijwilliger die me regelmatig eens kan meenemen naar een georganiseerde wandeltocht. (niet tijdens het weekend) Ik zit wel in een rolwagen dus best vlakke wandeltochten. De rolwagen op zich is gemakkelijk plooibaar en kan zo vlot in de auto. Het is ook een heel licht model dus gemakkelijk te duwen. ik trakteer je dan daar op een lekker drankje, wat super gezellig kan zijn", zegt Luc. Mailen kan naar beukenveld[!]kla.stijn.be

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Arm België, leve de Filipijnen

Maandag 15 januari 2018
Commentaar
Ik schrijf niet snel commentaarstukken maar soms moet me echt iets van het hart. Zo ook vandaag. Ik ben geen fan van missverkiezingen maar afgelopen weekend kreeg ik wel spontaan de glimlach op de lippen bij het zien van die mooie nieuwe miss België. Angeline Flor Pua poseert trots voor de camera's en dan wordt haar kroontje plots overschaduwd door domme racistische reacties en jammer genoeg heeft de hele Vlaamse pers het niet over Angela maar over die flauwe Facebook- en Twitterberichten. De mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Gerarda Beckers overleden

Maandag 15 januari 2018
Beringen - Gerarda Beckers overledenGisteren is Gerarda Beckers overleden, de echtgenote van Frans Thijs. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Week tegen pesten

Maandag 15 januari 2018
Beringen - Week tegen pestenZoomVandaag start de week tegen pesten. Verschillende scholen in Beringen werken rond dit thema. Zo ook basisschool De Beerring. "Een week lang doen we mee aan de actie van Ketnet en zetten de leerlingen vier stippen op hun hand. Vrijdag doen we dan de move tegen pesten", zegt directeur Geert Wauters.

Inge Bammens overleden

Maandag 15 januari 2018
Woensdag is in Paal Inge Bammens overleden. Zij was 43 jaar. De asverstrooiing heeft woensdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Paal.

Luc Werckx overleden

Maandag 15 januari 2018
Beringen - Luc Werckx overledenDonderdag overleed in Houthalen de uit Koersel afkomstige Luc Werckx, de levensgezel van Vicky Louwagie. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt woensdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

30 dagen zonder klagen!

Maandag 15 januari 2018
Commentaar
Beringen - 30 dagen zonder klagen!We hebben allemaal zo onze goede voornemens voor het nieuwe jaar. En de ene actie na de andere volgt elkaar op: we kenden al de dagen zonder vlees en tournée minérale om een maand lang geen alcohol te drinken. Beide acties waren jarenlang succesvol en vergen serieus wat inspanningen om dat vol te houden. Na de overdaad van de feestdagen willen we allemaal wat op de rem gaan staan, wat afslanken, uitbuiken.
Vandaag start een nieuw initiatief: 30 dagen zonder klagen. En stuk (…) Het hele nieuwsbericht

Brons voor Kristof Meeus

Zondag 14 januari 2018
Beringen - Brons voor Kristof MeeusZoomDe koninklijke judoclub Hasselt organiseerde vandaag een groot internationaal tornooi. Bij de G-judo behaalde Kristof Meeus uit Paal (foto: 2de links) een knappe derde plaats.
In het zaalvoetbal heet United Beverlo Leopoldsburg verslagen met 11-0. Beverlo staat aan de leiding met 39 punten uit 13 wedstrijden. Rode lantaarn Leopoldsburg sprokkelde 3 punten in 14 wedstrijden.
Beringen - Wedstrijdverslag: Weerstand Koersel - Herkol : 3-1Koersel heeft in de 2de helft de klus geklaard. Voor elke ploeg waren er in de eerste helft 2 mogelijkheden. Nico Claes werd in de rug gelopen (12’) met appel voor penalty tot gevolg; maar geen reactie bij de scheidsrechter en Diewert Alaerts kreeg de mogelijkheid om Nico een droomkans aan te bieden maar de passing was onnauwkeurig (16’). Voor Herkol verliep het lucratiever. Wel miste Vanbeuren een kopkans (22’), maar na een paar luchtgevechten in de rechthoek viel de bal gunstig voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Man (27) gewond bij botsing

Zondag 14 januari 2018
Beringen - Man (27) gewond bij botsingDe 27-jarige Dennis V. uit Beringen is lichtgewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Grote Baan in Helchteren.

Koersel verslaat Herkol

Zondag 14 januari 2018
Beringen - Koersel verslaat HerkolKoersel heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van Herkol. Koersel staat negende in de stand met 22 punten uit 17 wedstrijden.

Nieuwe bvba: SVM

Zondag 14 januari 2018
Vinceno Martusciello en Jenny Miceli, beiden uit Koersel, hebben de bvba SVM opgericht met zetel aan de Mezenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerend goed en het afsluiten van zakelijke rechten, het aangaan van erfpacht- en opstalovereenkomsten en onroerende leasing.

Nieuwe bvba: Advizio

Zondag 14 januari 2018
Wim Camps en Julie De Mol, beiden uit Paal, hebben de bvba Advizio opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in computers, randapparatuur en software én computerconsultancy-activiteiten.

Kerstboomverbranding in Beringen

Zondag 14 januari 2018
Beringen - Kerstboomverbranding in BeringenZoomDe verkenners van Scouts & Gidsen Beringen-Centrum organiseerden vanavond naar jaarlijkse gewoonte een kersboomverbranding. Het werd een gezellige avond waar de beste wensen en voornemens voor het nieuwe jaar met vuur werden uitgesproken!
Beringen - Nieuwjaarskussen voor 'T Buitings VolkstoneelZoomVrijdagavond kwamen de leden van 'T Buitings Volkstoneel samen om te klinken op het nieuwe jaar. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al volop bezig. Daarom is het leuk om bij het begin van het nieuwe jaar even met zijn allen gezellig bij te kletsen met een hapje en een drankje. Eind maart presenteert 'T Buitings Volkstoneel Vrijgezellen & Vrij-Gezellen, een knotsgekke klucht van Karel Eens onder regie van Stefaan Vleugels.
Op vrijdag 23 maart 20u00, zaterdag 24 maart 20u00, (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarskussen voor 'T Buitings VolkstoneelNieuwjaarskussen voor 'T Buitings Volkstoneel
Zoom

Tervant wint derby

Zaterdag 13 januari 2018
Beringen - Tervant wint derbyAC Tervant heeft vanavond de derby tegen Stal Sport gewonnen. Uitslag: 3-0. Stal Sport staat vijfde in de stand met 26 punten uit 17 wedstrijden, Tervant staat tiende met 18 punten uit evenveel wedstrijden. Flandria Paal verloor met 2-1 van KSK Meeuwen en staat na 17 wedstrijden negende met 19 punten. In Eerste Provinciale speelde KVK Beringen thuis 0-0 gelijk tegen Zepperen Brustem. KVK Beringen staat vijfde in de stand met 26 punten uit 17 wedstrijden. FC Turkse verloor met 2-1 van Eksel A.

Eindelijk op koopjesjacht

Zaterdag 13 januari 2018
Beringen - Eindelijk op koopjesjachtZoomDe solden gaan dit weekend al richting -70%. Neem daarbij dat het weer eindelijk droog en zonnig is, en je mag spreken van een superkoopjesdag. Op be-MINE Boulevard was het vandaag dan ook extra druk. 
Uit de oude doos
Beringen - Elektrische centrale is nu boulderroomZoomEen mooie foto uit de oude doos, genomen in de voormalige elektriciteitscentrale van de mijn. Dit weekend opent Klimcentrum Alpamayo hier zijn boulderroom, dat is een ruimte om te klimmen op lage hoogte. Eerder was al een stuk van de centrale ingenomen voor de klimhal. De meeste machines bleven bewaard en zijn onderdeel van de evenementenhal.
Beringen - Nieuwjaarsreceptie Okra Beringen-NoordZoomIn parochiecentrum De Schans in Beverlo werd gisteren door de leden van Okra Beringen-Noord geklonken op het nieuwe jaar. Het bestuur zorgde voor een toffe namiddag in Las Vegas-stijl!
Meer foto's op facebook.

Uitkijken naar de lente

Zaterdag 13 januari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Uitkijken naar de lenteZoomHet zijn nog altijd sombere dagen. Edith droomt al van de lente!

De ijsvogel vangt een visje!

Zaterdag 13 januari 2018
Beringen - De ijsvogel vangt een visje!ZoomDe ijsvogel is een water minnende vogel.Het is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje kleuren, maar het is ook een schuwe soort die zich weinig laat zien.De ijsvogel is een typische viseter ( zie foto ) en is dus sterk aan water gebonden, zijn voorkeur gaat uit naar stromende wateren. In het grootse deel van het verspreidingsgebied is de soort algemeen, maar in sommige wordt de ijsvogel met uitsterven bedreigd. De ijsvogel is is een kleine vogel met korte staart en (…) Het hele nieuwsbericht

Koersels Kapelleke

Zaterdag 13 januari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersels KapellekeZoomEr zijn ook nog zekerheden wat betreft erfgoed in Beringen. Het Koersels Kapelleke is zo'n vaste waarde. Jaar in jaar uit komen mensen hier om te bidden of even te rusten.

Fons Moonen overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Beringen - Fons Moonen overledenGisteren is in Schaffen de uit Paal afkomstige Fons Moonen overleden, de echtgenoot van Jacqueline Vandevenne. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur).

Auto met valse nummerplaat betrapt

Vrijdag 12 januari 2018
Beringen - Auto met valse nummerplaat betraptGisterenavond omstreeks 23:30 uur controleerde een ploeg van de politie in de Kerkhofstraat in Ham een bestuurder van de auto met Tsjechische nummerplaten. De bestuurder bleek een Belg te zijn, die zijn auto van nagemaakte buitenlandse nummerplaten voorzien had. De auto werd in beslag genomen wegens niet-verzekerd rijden. Er werden nog andere inbreuken weerhouden, waaronder de inschrijving en keuring. De bestuurder legde een positieve drugtest af, hij moest zijn rijbewijs voor 15 dagen (…) Het hele nieuwsbericht

Ida Lievers overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Beringen - Ida Lievers overledenGisteren is Ida Lievers overleden, de echtgenote van Romain Wanten. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Patser in avant-première

Vrijdag 12 januari 2018
Beringen - Patser in avant-premièreZoomThe Roxy Theatre pakt woensdag 17 januari uit met de avant-première van Patser tijdens een Men's Movie Night in aanwezigheid van de regisseurs Adil & Bilall en Matteo Simoni. Het belooft alleszins een spannende film te worden!
Beringen - Film en muziek voor roadmovie CasamanceZoomCC MUZE presenteert samen met The Roxy Theatre en ElaN Filmavonden op 20 januari een bijzondere film- en muziekavond. Op het menu vanaf 20u00 in CC MUZE in Heusden-Zolder: de muziekdocumentaire 'Casamance', een warm concert van Depedro (Calexico-gitarist Jairo Zavala & band) en een zwoele afterparty met dj Buscemi.
Depedro is de zuiderse band van Jairo Zavala [gekend als gitarist van CALEXICO] en een heerlijke mix van Latijns-Amerikaanse groove, West-Afrikaanse invloeden, mediterraanse (…) Het hele nieuwsbericht

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Marie-Thérèse Aerts overleden

Donderdag 11 januari 2018
Beringen - Marie-Thérèse Aerts overledenVandaag is Marie-Thérèse Aerts overleden, de echtgenote van André Husson. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Afscheid van Marcel Gybels

Donderdag 11 januari 2018
Beringen - Afscheid van Marcel GybelsZaterdag om 10u30 heeft de afscheidsviering van onze fotograaf Marcel Gybels plaats in de aula van het funerarium J. Beyne, Koerselsebaan 37 in Heusden. Morgen, vrijdag, van 19 tot 20 uur kan ook een laatste groet gebracht worden in het funerarium. Marcel overleed afgelopen dinsdag, hij was 72.

Vuilniswagen tegen garage

Woensdag 10 januari 2018
Beringen - Vuilniswagen tegen garageZoomIn de Waterstraat is vanmorgen rond 7 uur een vuilniswagen tegen een garage gereden. Er is heel wat schade. De woning werd gestut.

Exsultate met nieuwjaarsconcert

Woensdag 10 januari 2018
Beringen - Exsultate met nieuwjaarsconcertZoomHet koor Exsultate maakt er een goede gewoonte van om de bewoners van het Rode Kruis Opvangcentrum en bij uitbreiding alle inwoners van Heusden-Zolder te trakteren op een nieuwjaarsconcert. Daarbij brengen de zangers een breed programma van feest- en vredesliederen uit zowat heel de wereld. De technische omstandigheden zijn allesbehalve ideaal in het opvangcentrum, maar het enthousiasme van het koor, het meezingende en dansende publiek en vooral de entertainende capaciteiten van de Beringse dirigent Bruno Sprengers maakten er een echt feest van. (foto's Julien Maebe)

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Beringen - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Marie-Louise Peeters overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Beringen - Marie-Louise Peeters overledenVandaag is Marie-Louise Peeters overleden, de echtgenote van Maurice Penné. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Hasseltse kunstenaars in Bel-Art

Dinsdag 9 januari 2018
Beringen - Hasseltse kunstenaars in Bel-ArtZoomIn galerij Bel-Art in Paal kan je de komende drie zondagen gaan kijken naar werk van 24 Hasselste kunstenaars. Deze kunstenaars hebben allen een link met Hasselt: ze zijn er geboren, ze woonden er, werkten er of waren er lid van een kunstkring. Er zijn werken van o.a. Cox Marc, Cox Pierre, Damien Jos, Driesen Stef, Nolens Lucien, Nolens Paule, Moonen Gerard, Peeters Jeannot, Pringels Leon, Rutten Anne, Schruers Jozef, Sévery Marcelle, Van den Meersch Vincent, Van Wordragen Martin, Vandereycken Robert en Vanlee Jean-Paul. De expo is open op zondag van 14u tot 17u. Adres: Wisselstraat, Paal.

Gezellige nieuwjaarsdrink

Maandag 8 januari 2018
Beringen - Gezellige nieuwjaarsdrinkZoomDe bewoners van de wijk Vurtense Schans in Koersel hielden afgelopen weekend een gezellige nieuwjaarsdrink. (Patrick Cosemans)
Gezellige nieuwjaarsdrinkGezellige nieuwjaarsdrink
Zoom

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Greta Kennes overleden

Maandag 8 januari 2018
Beringen - Greta Kennes overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Greta Kennes overleden, de weduwe van Felix Vanderbiesen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Nieuwjaarsbrief

Maandag 8 januari 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Nieuwjaarsbrief‘Het hele jaar door solden!’ , dat is mijn grootste wens voor 2018. Natuurlijk bedoel ik dat niet commercieel maar vooral op maatschappelijk vlak. Laten we met zijn allen gul zijn en constant solden houden in vriendelijkheid, verdraagzaamheid en begripvol samenleven zodat er tal van koopjes te doen zijn. Laat 2018 zo en topjaar worden. We moeten wat minder zeuren en zagen en wat meer positief blijven. We leven in een luilekkerland maar dat wordt te weinig beseft. Natuurlijk ben ik niet blind en doof (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Beringse Nieuwjaarsduik

Zondag 7 januari 2018
Beringen - Beringse NieuwjaarsduikZoomBekijk hier het videoverslag van de Beringse Nieuwjaarsduik aan de Paalse Plas!

Miners - Soba B: 84-69

Zondag 7 januari 2018
Beringen - Miners - Soba B: 84-69ZoomDe Miners gaan op hun elan van 2017 verder en namen in hun eerste thuismatch vlot de maat van van Soba. Tot aan de rust stribbelde Soba nog tegen, maar na een sterk derde quarter was de wedstrijd gespeeld. Vrijdag staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma tegen titelkandidaat Clem Scherpenheuvel.
Bekijk het uitgebreid fotoverslag op Facebook.

MTB-tocht van de Bevercrossers

Zondag 7 januari 2018
Beringen - MTB-tocht van de BevercrossersZoomDe Bevercrossers organiseerden vandaan een recreatieve mtb-tocht in Beringen. Voor de sportievelingen was het weer perfect voor deze tocht van 52km. (Stephan Volders)
MTB-tocht van de BevercrossersMTB-tocht van de Bevercrossers
Zoom
Beringen - Sportgala: De Beringse TuimelaarsZoomZwemclub De Beringse Tuimelaars werd uitgeroepen tot sportclub van het jaar!

Sfeerverslag Sportgala Beringen

Zondag 7 januari 2018
Beringen - Sfeerverslag Sportgala BeringenZoomMet een avondvullend programma organiseerde de sportdienst van de stad Beringen een mooie show om de Beringse kampioenen te huldigen. Bekijk de foto's van Patrick Cosemans op onze Facebookpagina.

Sportgala: Kristof Meeus

Zondag 7 januari 2018
Beringen - Sportgala: Kristof MeeusZoomKristof Meeuws werd uitgeroepen tot G-sporter van het jaar!

Sportgala: Yan Ancia

Zondag 7 januari 2018
Beringen - Sportgala: Yan AnciaZoomYan Ancia uit Koersel werd sportfiguur van het jaar!

Driekoningentocht Tervant

Zaterdag 6 januari 2018
Beringen - Driekoningentocht TervantZoomZes verenigingen van Tervant (AC Tervant, kvlv, scouts, groepscomite, zangkoor en Samana) organiseerden vanavond samen een driekoningentocht. Dat is een toffe wandeling van 5 km voor heel het gezin, al dan niet verkleed. Onderweg kon je  meedoen met een avontuurlijk spelletje. En er was jenever en cava onderweg. De ideale gelegenheid dus om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. (Patrick Knuyt)
 Meer foto's op facebook.

Koersel speelt gelijk in Houthalen

Zaterdag 6 januari 2018
Beringen - Koersel speelt gelijk in HouthalenWeerstand Koersel heeft vanavond 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Park Houthalen. Koersel staat negende in de stand met 19 punten uit 16 wedstrijden. In deze wedstrijd bleven in alle gevaarlijke fases de keepers baas over de aanvallers en dat is te merken aan de uitslag. De toeschouwers moesten 10 minuten wachten op het eerste schot. Het kwam van de voet van Nico Claes en Diewert kon onvoldoende bij de bal om te hernemen. Een knal van Park op bovenkant lat (18’) luidde hun offensief in. Van dan af (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Stal Sport wint met kleinste verschilIn de eerste minuut miste Lutlommel een reuzenkans, maar voor de rest kon het in de eerste helft omzeggens geen gevaar scheppen. Ook Stal was niet de dominerende ploeg, maar slaagde er wel in een doelpunt te scoren toen Engin Ince een voorzet kon binnenwerken. Ruststand 1-0.
Lutlommel kwam als een heel andere elftal uit de kleedkamer. De aanvalsgolven rolden af en aan, maar telkens faalde men bij de afwerking. Intussen probeerde Stal op de counter nog iets te forceren, maar de aanvallers moesten (…) Het hele nieuwsbericht

Amelie Vermeyen overleden

Zaterdag 6 januari 2018
Beringen - Amelie Vermeyen overledenIn Paal overleed op 29 december Amelie Vermeyen, de weduwe van Mathias Put. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Heropening Optiek Ilse Gerard

Zaterdag 6 januari 2018
Beringen - Heropening Optiek Ilse GerardZoomNa enkele maanden van breken en verbouwen is Ilse Gerard helemaal klaar voor de komende jaren. De optiek aan de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn is helemaal in een wit design kleedje heringericht.

Rode Kruis zoekt dringend bloed

Zaterdag 6 januari 2018
Beringen - Rode Kruis zoekt dringend bloedHet Rode Kruis heeft een alarmkreet geslaakt want het kampt met een te lage bloedvoorraad. Op zich is dat een jaarlijks weerkerend fenomeen rond de jaarwisseling, maar nu is de situatie zeer ernstig. Dat komt doordat nieuwjaarsdag ook voor een verlengd weekend zorgde en het stormweer de voorbije jaren donoren weg hield van de collectes. Eis vooral een tekort aan negatieve bloedgroepen en bloedplaatjes. Woensdag kan je in Beringen terecht bij VBS 't Klavertje in de Kerkstraat, Koersel. En ook in de parochiezaal in Paal is er een inzameling. Je bent er welkom vanaf 18u tot 20u30. Andere data via deze link.

Ongeval met gevaarlijk transport

Zaterdag 6 januari 2018
Beringen - Ongeval met gevaarlijk transportGisternamiddag rond 15u gebeurde op de Snelwegstraat in Ham een ongeval. Een vrachtwagencombinatie kwam er tijdens het kruisen in aanrijding met de lading van een uitzonderlijk transport van 25 meter lang. De lading, bestaande uit stalen profielen, stak aan de beide zijkanten een meter uit. De verkeersdienst van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo stelde bij het uitzonderlijk transport verscheidene verkeersinbreuken vast. De politie stelde een proces-verbaal op en het transport werd aan (…) Het hele nieuwsbericht

Paddentrek

Zaterdag 6 januari 2018
Beringen - PaddentrekZoomIn de loop van februari ontwaken de amfibieën uit hun winterslaap en trekken ze massaal naar beken en poelen om zich voort te planten.Tijdens hun tocht neemt het vrouwtje het mannetje op de rug om de straat over te steken en lopen ze een groot gevaar om overreden te worden. Met de paddenoverzetacties helpt Natuurpunt de amfibieën om hun geboorteplaats veilig te bereiken. Amfibieën verblijven in de winter niet in het water maar houden hun winterslaap verstopt onder bladeren en takken of (…) Het hele nieuwsbericht

De putvijvers

Zaterdag 6 januari 2018
Uit de oude doos
Beringen - De putvijversZoomDe putvijvers zijn vandaag nog altijd de plek waar je in Beringen rustig kan vissen. Visclub de Gouden Karper heeft er haar thuisbasis.

Van platenwinkel naar kebabzaak

Zaterdag 6 januari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van platenwinkel naar kebabzaakZoomHet huis op de hoek is Paal-centrum is nog goed te herkennen. Er was ooit een slagerij en een platenwinkel. Nu kan je er kebab eten bij Mara. Wat weet jij nog over dit handelshuis?

Verliefd op Parijs

Zaterdag 6 januari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Verliefd op ParijsZoomDe stad Parijs is en blijft romantische zielen ontroeren. Ook Edith vond deze week inspiratie in Parijs.

Jef Vanhamel overleden

Vrijdag 5 januari 2018
Beringen - Jef Vanhamel overledenVandaag is Jef Vanhamel overleden, de echtgenoot van Georgette Bormans. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Gaston Vaes overleden

Vrijdag 5 januari 2018
Beringen - Gaston Vaes overledenVandaag is Gaston Vaes overleden, de echtgenoot van José Luyckx. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Vzw Het Dadeltje opgericht

Vrijdag 5 januari 2018
Bekir Kaymaz uit Beverlo, Sinan Yilmaz uit Tessenderlo en Yassine Zahoual uit Liedekerke hebben de vzw Het Dadeltje opgericht met zetel aan de Louis Sauvestrelaan in Beverlo. Het doel van de vzw is het ontwikkelen en verspreiden van islamitische/didactische materialen.

Vzw NMRO opgericht

Vrijdag 5 januari 2018
In Koersel is de vzw Neuro Molecular Research Organisation, afgekort NMRO, opgericht met zetel aan de Albert I-laan. De vzw wil het wetenschappelijk onderzoek in verband met neurologische aandoeningen bevorderen en meer in het bijzonder fondsen verzamelen om dit onderzoek te bekostigen.

Nieuwe bvba: CLZR

Vrijdag 5 januari 2018
Kris Soogen en Daphne Schops, beiden uit Paal, hebben de bvba CLZR opgericht met zetel aan de Schorheidestraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitoefenen van computerconsultancy-activiteiten.

Gilbert Van Loock overleden

Vrijdag 5 januari 2018
Beringen - Gilbert Van Loock overledenGisteren is Gilbert Van Loock overleden, de echtgenoot van Rachelle Surkijn. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Winnende nummers eindejaarsactie

Vrijdag 5 januari 2018
Beringen - Winnende nummers eindejaarsactieZoomDe winnende lotnummers van de eindejaarsactie zijn bekend. Kijk via deze link of jij bij de gelukkige winnaars bent.

Stad verkoopt woning

Vrijdag 5 januari 2018
Beringen - Stad verkoopt woningZoomDe stad Beringen verkoopt een duplexappertement van 105m² met twee slaapkamers in de Brouwersstraat in Beringen. De minimum verkoopprijs is 144.000 euro. Je kan je kandidaat stellen tot en met 15 maart. Meer info via deze link.
Beringen - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Ongeval op Koolmijnlaan

Woensdag 3 januari 2018
Beringen - Ongeval op KoolmijnlaanZoomOp de Koolmijnlaan gebeurde deze middag een ongeval met twee personenwagens. Een auto die wilde omdraaien op de weg, raakte een wagen die uit de andere richting kwam. Er was alleen blikschade, niemand werd gewond. (Foto Jos Neys)

Slagboom overweg afgereden

Woensdag 3 januari 2018
Deze ochtend werd een slagboom aan een overweg op Lijn 15 tussen Beverlo en Beringen afgereden. Dat zorgde een hele tijd voor verstoord (trein)verkeer.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Kindje Jezus gestolen

Dinsdag 2 januari 2018
Beringen - Kindje Jezus gestolenZoomUit de kerststal aan de kerk in Koersel is afgelopen nacht het beeldje van kindje Jezus gestolen. Er is aangifte gedaan bij de politie. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie van Beringen. (Jean Beerten)

Lucienne Dekelver

Dinsdag 2 januari 2018
Beringen - Lucienne DekelverZondag is Lucienne Dekelver overleden, de weduwe van Jef Karamza. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Paul Bleux overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Beringen - Paul Bleux overledenZondag is Paul Bleux overleden, de echtgenoot van Jenny Vanderhoydonk. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Denise Brisson overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Beringen - Denise Brisson overledenZondag is Denise Brisson overleden, de weduwe van Walter Vandorpe. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Werfdiefstal in Zandhoefstraat

Dinsdag 2 januari 2018
Beringen - Werfdiefstal in ZandhoefstraatOp een werf in de Zandhoefstraat zijn dieven aan de haal gegaan met werkmateriaal. De diefstal gebeurde tijdens het nieuwjaarsweekend en werd vanochtend vastgesteld.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Gewonde bij ongeval

Maandag 1 januari 2018
Beringen - Gewonde bij ongevalZoomBij een ongeval op de Koerselsessteenweg geraakte vanavond een persoon gewond. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde een tijdje voor verkeershinder op de verbinding tussen Beringen en Koersel. (Foto Patrick Cosemans)
Beringen - Vuurwerkverbod ook dit jaar overtredenZoomOok dit jaar is het vuurwerkverbod massaal met de voeten getreden, niet alleen in Beringen maar ook in andere gemeenten als Heusden-Zolder waar het niet was toegelaten. Zeker wie vannacht op de mijnterril stond, zag langs alle zijden de vuurpijlen de lucht ingaan. Het is niet bekend of er ergens pv's zijn opgesteld.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Beringen - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
Eindejaarsvraagjes
Beringen - Eindejaarsvraagjes: Gosha Rosinska-PeetersGosha Rosinska-Peeters is voorzitter van N-VA Beringen.
Wat was de belangrijkste internationale gebeurtenis?
De oorlogsretoriek tussen de VS en Noord-Korea baart ons allen zorgen. Hoe straffer ’fire and fury’-dreigementen van Donald Trump, des te groter het aura van de Grote Leider Kim Jongun wordt in de ogen van zijn onderdanen. Hoogst onrustwekkend. Wat me echter persoonlijk nog meer verontrust is de opkomst van het kwalijke fenomeen nepnieuws. Niemand weet meer wat werkelijk is (…) Het hele nieuwsbericht

Eindejaarsvraagjes: Fred Klee

Maandag 1 januari 2018
Eindejaarsvraagjes
Beringen - Eindejaarsvraagjes: Fred KleeFred is muzikant en bracht dit jaar het theaterprogramma Radio Cachot.
Wat was de belangrijkste internationale gebeurtenis?
de inauguratie (20/1/2017) van Donald Trump als ?? (45?) president van de US en de verschrikkelijke gevolgen ervan voor de hele wereld.
Wat was de belangrijkste gebeurtenis in Beringen?
De sluiting van frituur Quebedo op 1 december 2017. Milleke van Seves was tenslotte de tweede friturist in Paal, na mijn vader (1950 aan de kerk in Paal ) De (…) Het hele nieuwsbericht

Eindejaarsvraagjes: Gert Gommé

Maandag 1 januari 2018
Eindejaarsvraagjes
Beringen - Eindejaarsvraagjes: Gert GomméGert Gommé is journalist bij Sporza.
Wat was de belangrijkste internationale gebeurtenis?
Dat de vrije meningsuiting in veel landen onder druk is komen te staan: in de Verenigde Staten, maar ook in Turkije, Rusland, Spanje, Hongarije...
Wat was de belangrijkste gebeurtenis in Beringen?
De verdere ontplooiing van de mijnsite (Avonturenberg, TODI...)
Wat is je op cultureel vlak bijgebleven in Beringen?
Expo Curriculum: kunst op een aparte locatie, die de werken sterker maakt. Misschien een idee om de vakschool een artistieke invulling te geven?
2018 is een verkiezingsjaar. Wat verwacht je?
Ik vrees een harde campagne en dat er nadien meer dan twee partijen zullen nodig zijn om een stabiele meerderheid te vormen.
Wat zijn uw persoonlijke goede voornemens voor 2018?
Mijn goed voornemens zijn om te stoppen met goede voornemens en te genieten van 2018. En ik hoop voor u hetzelfde!
Eindejaarsvraagjes
Beringen - Eindejaarsvraagjes: Martin VanierschotMartin Vanierschot is journalist op rust en columnist bij de Internetgazet Beringen
Wat was de belangrijkste internationale gebeurtenis? 

Terreur heeft te vaak het nieuws gedomineerd. Daarom wil ik er hier niet meer op terug komen. Ik houd het wat lichtvoetiger al is dat een term die wat vreemd klinkt als men het over de dood heeft. Ik citeer enkele namen uit de muziekwereld. Het volgende rijtje heeft niet de pretentie om volledig te zijn. Al Jarreau, Glenn Campbell, Johnny Halliday en (…) Het hele nieuwsbericht
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen