Het overige nieuws

Zwemmen in Beringen

Zaterdag 30 juni 2018
Beringen - Zwemmen in BeringenZoom
Vanaf morgen mag je officieel zwemmen in Beringen. Je kan onder het oog van redders volop genieten van zomerse waterpret van 1 juli tot en met 31 augustus in de Paalse Plas en plonsen in de vijver van het recreatieoord ’t Fonteintje.

Zomerochtend

Zaterdag 30 juni 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - ZomerochtendZoomDat het volop zomer is, voelen we dit weekend duidelijk aan de temperatuur. Ook Edith liet zich vandaag inspireren door de zomer.

Grootveldweg

Zaterdag 30 juni 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - GrootveldwegZoomIn deze rubriek toont Gust elke week een foto van vroeger en nu. Vandaag de Grootveldweg in Koersel.

Vallei van de Zwarte Beek

Zaterdag 30 juni 2018
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de Zwarte BeekZoomIn de reeks 'Lens op Beringen' tonen Bart en Inge elke week een foto van een mooi plekje in Beringen. Deze week gingen ze op pad in de buurt van de Zwarte Beekstraat in Paal. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Beeringen FC

Zaterdag 30 juni 2018
Uit de oude doos
Beringen - Beeringen FCZoomVandaag nog een foto uit het rijke verleden van de oude Beringse mijnclub. Wie herkent nog deze spelers? In het kantoor van Toerisme Beringen loopt tot het einde van het WK nog een expo over Beeringen FC.

Loting voor Beker van België

Vrijdag 29 juni 2018
Vandaag werd in Brussel geloot voor de Beker van België voetbal 2018-2019. Voor de ploegen uit onze regio zijn dit de wedstrijden van eerste speeldag (weekend 28/29 juli): FC Helson-Lentezon Beerse; KFC Hamont-GS Bree-Beek; FC Hechtel-FC Opitter; Paal/Tervant-Sint-Lenaerts; Witgoor Dessel-KVK Beringen; Esperanza Pelt-KFC Lille; KESK Leopoldsburg-SV Herkol.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Bervoets overleden

Vrijdag 29 juni 2018
Beringen - Jef Bervoets overledenGisteren is Jef Bervoets overleden, de echtgenoot van Paula Persoons. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal.

Gabrielle Mensch overleden

Vrijdag 29 juni 2018
Beringen - Gabrielle Mensch overledenVandaag is Gabrielle Mensch overleden, de weduwe van Ferdinand Leyssens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Prettige vakantie!

Vrijdag 29 juni 2018
Beringen - Prettige vakantie!ZoomDe schoolpoorten gaan vandaag voor twee maanden dicht. Wij wensen alle kinderen en jongeren een heel fijne vakantie. En je mag altijd een vakantiefoto sturen naar beringen[!]internetgazet.be

Fototas verloren

Vrijdag 29 juni 2018
Ghis Jannis is zijn fototas verloren in de buurt van de Watersnip in Koersel. Wie zijn zwarte tas met toebehoren heeft gevonden, kan met ons contact opnemen via beringen[!]internetgazet.be

Frans Baerts overleden

Donderdag 28 juni 2018
Beringen - Frans Baerts overleden
Dinsdag is Frans Baerts overleden, de weduwnaar van Jeanne Ceunen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
 

Dood onder bestelwagen

Donderdag 28 juni 2018
Beringen - Dood onder bestelwagenVanavond is een tachtiger uit Zolder omgekomen toen hij bij het oversteken van de rijbaan door een bestelwagen werd gegrepen. Het ongeval gebeurde in de Stationsstraat in Zolder.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Beringen - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Jos Coomans overleden

Donderdag 28 juni 2018
Beringen - Jos Coomans overledenGisteren is Jos Coomans overleden, de echtgenoot van Jenny Boesmans. Hij was 69 jaar. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Coomans was woonachtig in Paal.

Het weer: heet en droog!

Donderdag 28 juni 2018
Beringen - Het weer: heet en droog!Een noordelijk hogedrukgebied duwt de straalstroom ver naar het noorden waardoor de normale westelijke wind draait naar het oosten. Er wordt warme continentale lucht aangevoerd en de temperaturen blijven voor een lange periode erg hoog. De lucht is echter wel droog waardoor er geen kans op neerslag is en de hitte enigszins draaglijk wordt. Vandaag is het zonnig en droog met nauwelijks wolken. Het kwik klimt naar gemiddeld 28 graden en er staat een zwak tot soms matig briesje uit het noordoosten. Vrijdag (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Schoolfeest De Hoeksteen: de verloren foto's!Zoom
We kunnen vandaag gelukkig nog even terugblikken op de foto's van het schoolfeest van De Hoeksteen in Korspel. Onze fotograaf was een sd-kaartje kwijt maar dat werd vandaag teruggevonden!

Twee mannen gewond bij botsing

Donderdag 28 juni 2018
Beringen - Twee mannen gewond bij botsingEen man uit Beringen en een man uit Leopoldsburg zijn gewond geraakt bij een botsing op de Vogelsancklaan in Zolder. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 23 uur.

Hasselt huldigt Kristof Meeus

Donderdag 28 juni 2018
Beringen - Hasselt huldigt Kristof MeeusZoomOp de kampioenenviering van de stad Hasselt werd judoka Kristof Meeus uit Paal gehuldigd voor zijn zilveren medaille op het WK in Keulen. Kristof is lid van de Koninklijke Judoclub Hasselt. Kristof mag ook mee naar de komende Special Olympics. (foto: Jacques Vandevenne)

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Samsun

Woensdag 27 juni 2018
Yuksel Tok uit Koersel heeft de bvba Samsun opgericht met zetel aan de Tennisstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer nationaal en internationaal vervoer, de verhuur van voertuigen en de uitbating van een depannagedienst.
Beringen - Vrouw (48) gewond bij kop-staartbotsingBij een kop-staartaanrijding op de Koolmijnlaan is gisterenavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer is een 48-jarige vrouw uit Beringen.

Jef Tempels overleden

Woensdag 27 juni 2018
Beringen - Jef Tempels overledenVandaag is Jef Tempels overleden, de weduwnaar van Maria Das. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant.
Beringen - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.

Twee fietsers gewond

Dinsdag 26 juni 2018
Beringen - Twee fietsers gewondDeze namiddag rond 14.45 is een fietser gewond geraakt bij een val op de Paalsesteenweg. Deze voormiddag rond 10 uur werd een fietsster gewond toen zij een auto raakte op de Koolmijnlaan.
Beringen - Blauwe brug Ham tijdelijk afgeslotenZoomDe Vlaamse Waterweg voert op 3 en 4 juli een inspectie uit aan de blauwe brug. Tussen 7.30 en 16.30 uur is wegverkeer tussen Genebos en Kwaadmechelen via de blauwe brug niet mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien via de Kanaalstraat, Staatsbaan, Dijkstraat, Veldhovenstraat en Bergstraat (of omgekeerd). Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel blijven gebruiken.

Marc Meekers overleden

Maandag 25 juni 2018
Beringen - Marc Meekers overledenVandaag is Marc Meekers uit Paal overleden, de echtgenoot van Erna Heselmans. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe bvba: Laflosticon

Maandag 25 juni 2018
Kris Vanbelle uit Paal heeft de bvba Laflosticon opgericht met zetel aan de Watermolenstraat in Paal. Het gaat onder meer om een computeradviesbureau en adviesbureau op het vlak van bedrijfsvoering en beheer én een studie- en adviesbureau met betrekking tot woning-, kantoor- en industriebouw.

Drie flatscreens gestolen

Maandag 25 juni 2018
Onbekenden verschaften zich toegang tot de basissschool aan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. Zij gingen met drie flatscreens aan de haal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Fietser zwaargewond bij val

Maandag 25 juni 2018
Beringen - Fietser zwaargewond bij valDe 62-jarige fietser P.A. uit Houthalen liep deze namiddag zware verwondingen op bij een val. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Nieuwendijk en de Raapstraat in Stal-Koersel.

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Jamie zoekt collega's

Maandag 25 juni 2018
Beringen - Jamie zoekt collega'sZoom
Jamie Aerts is al jaren een gedreven vrijwilliger en animator bij speelpleinwerking Hupsekwap in Beringen. Hij zoekt nog nieuwe collega's: wil jij ook (hulp)animator worden bij speelplein Hupsekwap! Speel je zelf nog graag en heb je een hart voor kinderen? Wil jij graag deel uitmaken van het gedreven team jongeren dat alles in goede banen leidt op het speelplein? Dan verwelkomen ben je meer dan welkom. Info via deze link.

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Beringen - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Barbecue wijkcomité PaalstraatZoomZaterdag was het weer aanschuiven voor de jaarlijkse barbecue van wijkcomité Paalstraat in Paal. Bekijk het fotoverslag op Paalonline.

Beringen Beach fotoverslag

Maandag 25 juni 2018
Beringen - Beringen Beach fotoverslagZoomWe blikken vandaag nog een laatste keer terug met dit fotoverslag van Patrick Knuyt.

Luistervink

Maandag 25 juni 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - LuistervinkToen ik nog een klein manneke was dacht ik dat een luistervink een leuk vogeltje was dat altijd luisterde. Even later kwam ik er achter dat de luistervink een geniepig, venijnig en fictief vogeltje is dat vaak aan de basis van vele roddels ligt. Toch heb ik mij de laatste dagen verlaagd om ook te gaan luistervinken. Ik weet het, het klinkt niet fraai. Maar het was voor een goed doel want anders kon ik dit stukje niet schrijven. Als ik de voorbije tijd een stap in de openbaarheid zette, dan zocht ik altijd een (…) Het hele nieuwsbericht

Jacques Coomans overleden

Zondag 24 juni 2018
Beringen - Jacques Coomans overledenVandaag is Jacques Coomans uit Koersel overleden, de weduwnaar van Lea Aerts. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Paal kermis draait op volle toerenZoomPaal kermis is altijd één van de drukst bezochte kermissen in de buurt. Het was dit weekend dan ook gezellig druk onder de kerktoren van Paal. Maandag is het de slotdag van de jaarkermis ter ere van St-Jan, de patroonheilige van Paal. (foto: Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Carpoolparking vol zwerfvuil

Zondag 24 juni 2018
Beringen - Carpoolparking vol zwerfvuilZoomDe carpoolparking in Paal lijkt wel een stortplaats. Rond al de vuilnisbakken liggen zakken met afval. Dit is het fraaie beeld dat we vanavond konden nemen.

Modeshow Beringen Beach

Zondag 24 juni 2018
Beringen - Modeshow Beringen BeachZoomEen vast onderdeel van Beringen Beach is de jaarlijkse modeshow georganiseerd door een aantal boetieks uit het centrum. Op de rode loper werden de nieuwste modetrends getoond. Bekijk hier het fotoverslag van Eddy Cehic.

Gusta Engelen overleden

Zondag 24 juni 2018
Beringen - Gusta Engelen overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Gusta Engelen overleden, de weduwe van André Radermeker. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Beringen - Twee fietsers gewond bij aanrijdingIn de Brelaarstraat in Paal raakten gisterenvoormiddag rond 10.30 uur twee fietsers in een aanrijding betrokken. Beiden liepen daarbij lichte verwondingen op.
Er is ingebroken in CVO Volwassenenonderwijs aan de Laarbemdeweg in Beverlo. Volgens de eerste vaststellingen zou er niets weg zijn maar er is wel schade aangericht. Aan de Heihoeveweg in Koersel is ingebroken in een woning.

Beringen Beach fotoverslag

Zondag 24 juni 2018
Beringen - Beringen Beach fotoverslagZoomStefanie Debakker maakte nog dit fotoverslag van Beringen Beach op zaterdag.

All in Red!

Zondag 24 juni 2018
Beringen - All in Red!ZoomIedereen staat op dit moment achter de Rode Duivels. Veel supporters volgen dit in één van de vele cafés in Beringen maar ook thuis wordt er samen voetbal gekeken en dat in combinatie met een lekkere barbecue. Meer moet dat niet zijn! (ingezonden David Huybrecks)

Graduation Party SBS Koersel

Zondag 24 juni 2018
Beringen - Graduation Party SBS KoerselZoomDe Stedelijke Basisschool van Koersel organiseerde een heuse 'graduation party'. Met een gezellige fuif mochten de leerlingen het schooljaar uitwuiven. Bekijk het fotoverslag van Ralf Oehme op onze faceboopagina.
Graduation Party SBS KoerselGraduation Party SBS Koersel
Graduation Party SBS KoerselGraduation Party SBS Koersel
Zoom
Beringen - Croque Carwash bij Chiro BeringenZoomDe aspi's van Chiro Beringen organiseerden zaterdag een carwash om geld in te zamelen voor hun bivak activiteiten. Tegelijkertijd kon je smullen van een lekkere croque. En de meisjes wasten auto's en fietsen met heel veel ijver en plezier. (Patrick Knuyt) Foto's op facebook.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Beringen - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Het weer: warm na het weekend

Zaterdag 23 juni 2018
Beringen - Het weer: warm na het weekendEen krachtig hogedrukgebied verplaatst zich de volgende dagen van de Britse Eilanden naar Polen en zorgt voor een lange periode met zomers en droog weer in onze streken. Aanvankelijk is de luchtstroming noordelijk met aanvoer van koele en vochtige zeelucht, maar na het weekend wordt de luchtstroming noordoostelijk en bereikt droge landlucht onze regio.
Vandaag
maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het wordt stilaan overal zwaar bewolkt, maar het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

De 12de man!

Zaterdag 23 juni 2018
Beringen - De 12de man!ZoomCarnavalsvereniging BBC (Beringse Bouwclub) heeft samen met de De Biersussen uit Balen en De Pintevegers uit Beringen deze mooie rode duivel gemaakt. Hij zal straks supporteren voor onze nationale ploeg. En als je hem vandaag ziet rondrijden, steek dan je duim omhoog!

Het einde van het schooljaar

Zaterdag 23 juni 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - Het einde van het schooljaarZoomHet einde van het schooljaar komt in zicht: tijd voor de kinderen en jongeren om in vakantiemodus te gaan. In 1964 werd het schooljaar van de beroepsschool Regina Mundi afgesloten met een modeshow. Deze show was ook meteen het afscheidsfeest van de toenmalige directrice zuster Beata. (Met dank aan het Mijnmuseum)

Het edele ras

Zaterdag 23 juni 2018
Lens op Beringen
Beringen - Het edele rasZoomPaarden in de vrije natuur dat kom je nog zelden tegen maar paarden in een grote weide zie je gelukkig nog wel. Bart en Inge trokken voor deze foto richting Beringen. Via de Okselaarstraat ontdekten ze mooie plekjes. Ga jij ook eens kijken? (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)
Gekleurde Woorden
Beringen - Over afscheid nemen en eenzaamheidZoomElke zaterdag serveren we gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert Reynders.

Paal kermis

Zaterdag 23 juni 2018
Uit de oude doos
Beringen - Paal kermisZoomDit weekend is het weer Paal kermis en daarom geven we graag deze mooie foto's van Eric Mondelaers mee in onze rubriek 'uit de oude doos'.
Paal kermisPaal kermis
Zoom

Beeringsche steenweg

Zaterdag 23 juni 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beeringsche steenwegZoomVandaag trekken we in deze rubriek richting Beverlo.

Jef Meukens overleden

Vrijdag 22 juni 2018
Beringen - Jef Meukens overledenVandaag overleed Jef Meukens, de weduwnaar van Jeanne Daems. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo.
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Botsing op Industrieweg

Vrijdag 22 juni 2018
Beringen - Botsing op IndustriewegEen 36-jarige man uit Beringen raakte gewond bij een botsing tussen twee auto's op de Industrieweg in Paal. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.15 uur.

Stem voor de Avonturenberg!

Vrijdag 22 juni 2018
Beringen - Stem voor de Avonturenberg!ZoomDe Avonturenberg is genomineerd voor de LILA 2018 Award in de categorie projecten. LILA staat voor Landezine International Landscape Award. Er zal ook een publieksprijs worden uitgereikt waarvoor je kan stemmen via deze link.

Meer controles op 'seksparking'

Donderdag 21 juni 2018
Beringen - Meer controles op 'seksparking'Er komen meer controles op en rond de beruchte 'seksparking' P69, vlakbij het circuit van Zolder. De parking is niet alleen in trek bij mensen op zoek naar seks maar ook bij drugshandelaars en -gebruikers. Voor de controles zullen onder andere ruiters van de federale politie en fietspatrouilles ingezet worden.

Gewonde bij verkeersongeval

Donderdag 21 juni 2018
Beringen - Gewonde bij verkeersongevalZoomOp de Diestersesteenweg in Paal geraakte deze avond rond 19u een wagen van zijn rijvak en kwam over een betonnen stootblok te liggen. De bestuurder werd gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Mogelijk werd de bestuurder onwel. De politie onderzoekt het ongeval. (Foto Rudy Gybels)

Nieuwe bvba: GM Construct

Donderdag 21 juni 2018
Mehmet Kurkan uit Beverlo heeft de bvba Starter GM Construct opgericht met zetel aan de Patronaatsstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, het plaatsen van chape en thermisch isolatiemateriaal én het schilderen van metalen constructies.

Nieuwe bvba: S.A.M & Zonen

Donderdag 21 juni 2018
Saim Akbas en Umut Akbas, beiden uit Koersel, hebben de bvba S.A.M & Zonen opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle metaalconstructies en smeedwerken én het leveren en plaatsen van alle sanitaire installaties en inrichtingen

Twee bedrijven failliet verklaard

Donderdag 21 juni 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag twee Beringse bedrijven failliet verklaard: Flex Paint en NDD Projects. Schuldvorderingen moeten voor 21 juli ingediend worden.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Beringen - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Samana Beverlo op uitstap

Donderdag 21 juni 2018
Beringen - Samana Beverlo op uitstapZoomGisteren bracht een groep van 80 personen een bezoek aan Turnhout. "We werden ontvangen met koffie en taart in De Rekruut in Turnhout. daarna maakten we een mooie rondrit met gids langs de deelgemeenten van Turnhout:  zo reden met de bus door Baarle-Nassau, Beerse, Vosselaar, Wortel, Merksplas en Zondereigen. Na de rondrit had het bestuur van Samana voor een lekkere koffietafel gezorgd in De Rekruut, waar er lekker werd gesmuld en het er heel gezellig aan toe ging. Tot slot ging iedereen heel tevreden terug richting Beverlo", zegt Lucienne Sneijers. 
Beringen - Weerstand Koersel krijgt kunstgrasveldZoom
Bij Weerstand Koersel wordt momenteel hard gewerkt aan het kunstgrasveld met kurk. De club heeft als doel klaar te zijn met de aanleg tegen het nieuwe voetbalseizoen.

Go West 1994

Donderdag 21 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de Belgische supporters (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Beringen - Oriëntaalse ovenschotel met zoete aardappelZoomEerst even een woordje over onze hoofdrolspelers in dit recept want niet iedereen is er mee bekend. Sommigen vinden mij al eens iemand die begint te experimenteren met het eten, gelukkig loopt het zelden mis dat we het naar de kippen kunnen brengen en de frituur opzoeken. Dus voor de waaghalzen onder jullie, nu is het de moment om eens iets minder evident op het bord te toveren. Zoete aardappel ook gekend als bataat, zijn naam zou je doen denken een aardappel maar met een zoete smaak. Niets is minder waar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Oriëntaalse ovenschotel met zoete aardappel
Zoom

Maria Wuyts overleden

Woensdag 20 juni 2018
Op 16 juni overleed de uit Beverlo afkomstige Maria Wuyts, de echtgenote van Marcel Rassel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Haag in brand

Woensdag 20 juni 2018
Beringen - Haag in brandZoomHet is al een tijdje heel droog en dan is de kans op brandjes in natuur of tuin wat groter. Zo vatte deze namiddag in de Narcissenlaan in Paal een haag vuur. Vooraleer de brandweer arriveerde, was de brand al spontaan uitgedoofd.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Bewonersfeest Ocura Beringen-MijnZoomDeze namiddag werd in een grote feesttent het jaarlijks bewonersfeest georganiseerd van woonzorgcentrum Ocura. Zangeres Lia Linda nam de bewoners mee met een hele reeks hits uit de oude doos. Meer foto's op facebook.
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: zomers

Woensdag 20 juni 2018
Beringen - Het weer: zomersEen krachtig hogedrukgebied bouwt de volgende dagen vanuit het westen op over onze streken. Er staat een periode aan te komen met droog, warm en zonnig weer. Vandaag verlaat de zwakke storing onze streken in de ochtend en maakt plaats voor flink wat zon. Het kwik klimt dan al meteen flink en bereikt na de middag waarden rond 27 graden. De wind is zwak en waait uit het zuiden tot het zuidwesten. Donderdag ruimt de wind naar het noordwesten en wordt koelere lucht aangevoerd. Hierbij stagneert het kwik op 19 of 20 (…) Het hele nieuwsbericht

Afwezigheidstoezicht aanvragen

Woensdag 20 juni 2018
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat dieven op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere redenen een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Meer info via deze link.

Gusta Bierten overleden

Dinsdag 19 juni 2018
Beringen - Gusta Bierten overledenVandaag is Gusta Bierten overleden, de echtgenote van Petrus De Keyser. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: GP & ST

Dinsdag 19 juni 2018
Selcuk Tekin uit Beverlo en Giovanni Pignanelli uit Genk hebben de bvba GP & ST opgericht met zetel aan de Kelchterhoefstraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer catering en traiteurservice, advies op het vlak van public relations en communicatie, de uitbating van een pakjesdienst en vloer- en tegelwerken.

Polen verliest van Senegal

Dinsdag 19 juni 2018
Beringen - Polen verliest van SenegalZoomIn de Poolse barak in Beringen-Mijn werd vanavond uitgekeken naar de eerste match van Polen. De nationale ploeg moest echter het onderspit delven voor Senegal en verloor met 1-2. Het verlies werd met een koude wodka weggespoeld.
Polen verliest van SenegalPolen verliest van Senegal
Polen verliest van SenegalPolen verliest van Senegal
Zoom

Ingebroken in bestelwagen

Dinsdag 19 juni 2018
Beringen - Ingebroken in bestelwagenOp het Eeuwfeestplein in Beringen-Mijn zijn een boormachine en een slijpmachine gestolen uit een bestelwagen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Voetgangster (52) gewond

Dinsdag 19 juni 2018
Bij een verkeersongeval op de Lummenseweg in Beringen is een 52-jarige voetgangster uit Beringen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.30 uur.

Nieuwe bvba: Joséphine

Dinsdag 19 juni 2018
Katrien Mallants uit Koersel heeft de bvba Joséphine opgericht met zetel aan de Asbergstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van consulting, raad, advies, expertise, bijstand, bemiddeling, leiding en andere diensten op financieel, juridisch, fiscaal, sociaal, logistiek, technisch, handels-, marketing- en commercieel vlak én op het vlak van intellectuele eigendom, risicokapitaal en vrijetijdsbesteding.
Beringen - Jong en oud achter de Rode DuivelsZoomDe 83-jarige Maria Bellinkx (serviceflat Ter Linde, Koersel) is helemaal klaar om te supporteren voor de Rode Duivels.

Hubert Swinnen overleden

Maandag 18 juni 2018
Beringen - Hubert Swinnen overledenVandaag is Hubert Swinnen overleden, de echtgenoot van Madeleine Braeken. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal.

De zon kleurt duivels rood

Maandag 18 juni 2018
Vandaag gezien
Beringen - De zon kleurt duivels roodZoomEen mooie zonnegloed vanop de brug in Tervant. Na een dag vol wolken wilde de zon meevieren met onze Rode Duivels! (Gust Ischen)

Secret Garden met Goldfox

Maandag 18 juni 2018
Showbizz
Beringen - Secret Garden met GoldfoxZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op de Secret Garden Party van afgelopen zaterdag met dit fotoverslag van Anastasia Tofoni. Het was de Beringse DJ Goldfox die de gastheer was en die de zaak helemaal liet vollopen.

Bengeltjes worden duiveltjes

Maandag 18 juni 2018
Beringen - Bengeltjes worden duiveltjesZoomBij de buitenschoolse opvang de Bengeltjes in Stal was vandaag ook iedereen klaar om voor de Rode Duivels te supporteren. Jean Beerten maakte dit fotoverslag.
Beringen - Jong en oud achter de Rode DuivelsZoomIn de sporthal van Beverlo werd vanavond de wedstrijd van de Rode Duivels gevolgd door jong en oud. Patrick Knuyt maakte dit fotoverslag.
Beringen - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.

Auto tegen huisgevel

Maandag 18 juni 2018
Beringen - Auto tegen huisgevelEen 32-jarige man uit Beringen is gisterenochtend rond 4.15 uur op de Postbaan in Diest met zijn voertuig tegen de gevel van een huis gereden. Hij bleef ongedeerd maar legde een positieve ademtest af. In opdracht van het Leuvense parket is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

De beker staat klaar

Maandag 18 juni 2018
Beringen - De beker staat klaarZoomIn woonzorgcentrum Corsala in Koersel zijn ze ook helemaal klaar om straks te supporteren voor de Rode Duivels. De beker staat al klaar. Ondertussen worden ook de cafés in Beringen helemaal versierd om straks in de juiste sfeer te komen. Onze verslaggevers maken de komende dagen de ronde van de cafés in Beringen.
Supporter je thuis? Stuur je foto dan naar beringen[!]internetgazet.be. Veel plezier met het WK-voetbal! (foto: Jean Beerten)

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Beringen - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.

Pastadag Groen Beringen

Zondag 17 juni 2018
Beringen - Pastadag Groen BeringenZoomGroen Beringen organiseerde vandaag voor de allereerste keer een eetdag. Op het menu stond vegetarische pasta en die werd klaargemaakt door deze dames. Een 100-tal sympathisanten kwam afgezakt naar de Kring in Tervant voor de pastadag.

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Beringen - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Smullen bij VIBO St-Barbara

Zondag 17 juni 2018
Beringen - Smullen bij VIBO St-BarbaraZoomGisteren werd het vuur van de barbecue aangestoken bij basisschool VIBO St-Barbara in Beringen-Mijn. Iedereen kon zo genieten van een gezellige en smakelijke namiddag. (Patrick Cosemans) Meer foto's op facebook.

Plassen verboden

Zondag 17 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - Plassen verbodenIk was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en Antwerpen. Ik stapte op bij de laatste halte, in Hasselt. In de bus hing al een geur van verschaald bier, om 9 uur ‘s ochtends. Achter in de bus waren vier (…) Het hele nieuwsbericht

Gaswolk boven Albertkanaal Ham

Zaterdag 16 juni 2018
FLASH 13u40: Door graafwerken werd er een hoogspanningskabel geraakt waardoor er een algemene stroompanne plaatsvond bij Tessenderlo Kerley Ham. Dit veroorzaakte een lichte HCL-gasuitbraak die een wolk veroorzaakt boven het kanaal. "Deze wolk is niet gevaarlijk voor de omgeving. Er worden op constante basis metingen gedaan om dit te garanderen. Het jaagpad werd wel afgesloten als voorzorgsmaatregel. Binnen het uur is er terug stroom en zal alles genormaliseerd zijn", laat het bedrijf weten.

Pierre Raymakers overleden

Zaterdag 16 juni 2018
Beringen - Pierre Raymakers overledenGisteren is Pierre Raymakers overleden, de echtgenoot van Jacqueline Hermans. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting op dinsdag 19 juni 2018 in het  funerarium van Koersel van 18.30 tot 19.00 u.

Expo 'Natuurlijk' in CC De Muze

Zaterdag 16 juni 2018
Beringen - Expo 'Natuurlijk' in CC De MuzeZoomHet was druk gisterenavond in CC Muze in Heusden-Zolder, daar werden immers twee tentoonstellingen tegelijk geopend. In de foyer beneden gaat het om foto's van fotoclub Projecta en aquarellen van de KVLV van Bolderberg. De tentoonstellingen van Projecta zijn ondertussen al een traditie. Het zijn stuk voor stuk ervaren fotografen die eenvoudige planten en dieren, evenzeer als exotische landschappen, artiesten of mijngebouwen verheffen tot kunstwerken. Zij lieten zich dit jaar vergezellen door de dames van KVLV (…) Het hele nieuwsbericht
Expo 'Natuurlijk' in CC De MuzeExpo 'Natuurlijk' in CC De Muze
Zoom

Voorbij de schaduw

Zaterdag 16 juni 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Voorbij de schaduwZoomLambert en Edith brengen elke zaterdag mooi gekleurde woorden.

Markt in Beringen

Zaterdag 16 juni 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt in BeringenZoomVandaag nog eens een blik op de markt van Beringen. Van een kiosk met groen, naar een rood plein met bananen...het is een hele stap. Straks krijgen we een nieuw marktplein met groen. Benieuwd naar het resultaat.

Aardappelveld

Zaterdag 16 juni 2018
Lens op Beringen
Beringen - AardappelveldZoomVeel landbouwers zijn er niet meer in Beringen. Zo was Paal vroeger een traditioneel landbouwdorp maar dat is wel heel lang geleden. Vandaag zijn er nog slechts enkele boeren. De aardappelplanten die in bloei staan, levert wel een mooi beeld op. Nu nog even wachten op de oogst. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Expo FC Beringen

Zaterdag 16 juni 2018
Uit de oude doos
Beringen - Expo FC BeringenZoomIn het toeristisch onthaalkantoor van Toerisme Beringen kan je nog tot 17 juli gaan kijken naar een expo over Beringen FC. Op deze foto zie je de hoofdingang via de Koolmijnlaan.

Nieuwe bvba: IBZ

Vrijdag 15 juni 2018
De bvba Copema uit Paal en de bvba VNZ uit Zonhoven hebben de bvba IBZ opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Tessenderlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optreden als gevolmachtigd agent voor bank- en beleggingsdiensten.
Beringen - Fietsster zwaargewond bij ongevalVanavond kwam een fietsster in aanrijding met een wagen in de Pastoor Mevislaan in Koersel. Een vrouw van 53 uit Beringen werd daarbij zwaargewond en overgebracht naar een ziekenhuis.

Laurent Van Loenhout overleden

Vrijdag 15 juni 2018
Beringen - Laurent Van Loenhout overledenVandaag is Laurent Van Loenhout overleden, de weduwnaar van Simonne Berghmans. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: TCBA

Donderdag 14 juni 2018
Adem Kaya uit Beverlo heeft de bvba TCBA opgericht met zetel in Beverlo-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management- en consultancy-diensten, import en export van goederen én bouwactiviteiten.

Duo overvalt krantenwinkel

Donderdag 14 juni 2018
Twee gemaskerde en gewapende daders hebben vanmorgen rond 7 uur een overval gepleegd op een krantenwinkel aan de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. Zij gingen er met de inhoud van de kassa vandoor.

Verdachte van diefstal ingerekend

Donderdag 14 juni 2018
Beringen - Verdachte van diefstal ingerekendDe politie heeft een verdachte van een diefstal op de Korspelsesteenweg ingerekend. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Anna Palys overleden

Donderdag 14 juni 2018
Beringen - Anna Palys overledenGisteren is Anna Palys overleden, de weduwe van Zygmunt Wojtasik. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht

Autokaravaan door Beringen

Donderdag 14 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - Autokaravaan door BeringenHet WK dat bij iedereen in het geheugen staat gegrift, is dat van Mexico 1986. Ik werkte in die periode bij Radio Benelux. Voor de match tegen Rusland, had ik in mijn radioprogramma opgeroepen tot een autokaravaan, met vertrek achter de kerk van Paal, een kwartier na de match, als de Belgen zouden winnen. Ik verwachtte dat er vijf, misschien tien auto’s zouden klaar staan, maar je kon Paal centrum niet meer in of uit. Ik ben op de laadbak van een truck gaan staan om de mensen toe te spreken en om het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: GBL 1976

Woensdag 13 juni 2018
GBL 1976: dat is de naam van de bvba die door Orhan Gurbulak uit Heusden-Zolder en Adem Gurbulak uit Koersel werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan De Weven in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export, groothandel en kleinhandel voor alle soorten goederen waaronder textiel, etenswaren, bouwmaterialen en juwelen.
Beringen - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Expo over Beringen FC

Woensdag 13 juni 2018
Beringen - Expo over Beringen FCZoom
K. Beringen FC, de voormalige voetbalclub van de mijn, leeft nog altijd. Naar aanleiding van het WK kan je tijdelijk deze fototentoonstelling van de Koninklijke Beringen FC bezoeken. Geniet van de prachtige foto’s uit lang vervlogen tijden, maar ook inkomtickets, stickers, wedstrijdshirts, ...
De expo is te bezoeken in het kantoor van Toerisme Beringen tijdens de openingsuren.
Expo over Beringen FCExpo over Beringen FCExpo over Beringen FC
Expo over Beringen FCExpo over Beringen FC
Zoom

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."

Inge's keukengeheimen

Woensdag 13 juni 2018
Beringen - Inge's keukengeheimen
Vandaag starten we met de Internetgazet met een nieuwe rubriek. Inge Jespers verklapt je voortaan elke woensdag haar keukengeheimen. Koken zit bij Inge in de genen."Ik zag ons ma altijd koken en experimenteren maar mocht wel nooit helpen. Daar kon ze niet tegen want het moest vooruitgaan. Maar ik dacht altijd: dat wil ik ook kunnen. Dus nu doe ik hetzelfde als wat ik vroeger als kind zag: eten maken en uitproberen", zegt Inge. Voortaan kan je elke woensdag genieten van heerlijke recepten. Je kunt Inge ook volgen via Inge's foodblog op facebook.

Gevulde pastaschelpen

Woensdag 13 juni 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Gevulde pastaschelpenZoomAh, de Italiaanse keuken: een oneindige voorraad aan overheerlijke recepten. Deze ovenschotel met gevulde conchiglioni vraagt wat tijd en handigheid, maar het resultaat is het meer dan waard. Het zijn grote pastaschelpen speciaal gemaakt om te worden gevuld en gebakken. Niet enkel lekker, maar ook leuk om te maken! Heb je kinderen? Ze zullen het heerlijk vinden om de conchiglioni mee te vullen. Het zijn als het ware eetbare doosjes die je kan volproppen met een heerlijke vulling. Ik maak een mengsel op basis van (…) Het hele nieuwsbericht
Gevulde pastaschelpen
Zoom

Het weer: wisselvallig

Woensdag 13 juni 2018
Beringen - Het weer: wisselvalligEen storing schuift over onze streken met veel wolken en af en toe wat lichte neerslag. Nadien volgt er tijdelijk droog en warm weer. Tijdens het weekend wordt het echter wisselvallig met enkele regenbuien en maxima die wat lager uitkomen. Na het weekend lijkt een hogedrukgebied op te bouwen naar onze streken met vanaf halfweg volgende week een erg gunstige tendens. Vandaag zijn de wolken in de meerderheid tijdens de ochtend, maar het is overwegend droog. Na de middag zijn er meer opklaringen. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Kibo Management

Dinsdag 12 juni 2018
Peter Claes en Ann Van Camp, beiden uit Paal, hebben de bvba Kibo Mangement opgericht met zetel aan de Zwanenbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing én het besturen van vennootschappen.
Tijdens een verkeerscontrole op de Halensebaan in Diest testte een 47-jarige uit Beringen positief op druggebruik. In opdracht van het Leuvense parket is het rijbewijs van de betrokkene onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Vrouw (27) gewond bij ongeval

Dinsdag 12 juni 2018
Beringen - Vrouw (27) gewond bij ongevalEen 27-jarige vrouw uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing tussen een auto en een autobus op de Beverlosesteenweg in Beverlo. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.10 uur.

Céline Schraepen in zwanger

Dinsdag 12 juni 2018
Showbizz
Beringen - Céline Schraepen in zwangerZoomDe bekende Beringse blogster Céline Schraepen is zwanger. Dat fijne nieuws maakte ze deze namiddag wereldkundig via haar diverse sociale mediakanalen zoals o.a. met deze video.

WK-gekte is al goed gestart

Dinsdag 12 juni 2018
Beringen - WK-gekte is al goed gestartZoomDe Rode Duivels speelden gisteren een sterke oefenmatch tegen Costa Rica en toonden dat ze helemaal klaar zijn voor het WK in Rusland. Ondertussen slaat de WK-gekte al helemaal toe. Overal in Beringen zijn we al vlaggen hangen, auto's zijn opgesmukt met spiegelkapjes of vlaggetjes in de nationale driekleur. En ook de lokale middenstander speelt in op deze hype. Wat dacht je van een wk-hamburger? Ook met de Internetgazet staan we de komende weken klaar om op zoveel mogelijk plaatsen foto's te (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Anka Invest

Dinsdag 12 juni 2018
Husein Al Ali uit Sint-Gillis heeft de bvba Ankan Invest opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van diamanten, goud en juwelen, beveiliging van gebouwen en mensen én de aankoop en verkoop van auto's.
Beringen - Kristof Hoornaert stelt nieuwe film voorZoomRegisseur Kristof Hoornaert was gisterenavond te gast bij ElaN Filmavonden in The Roxy Theatre in Koersel om zijn film 'Resurrection' voor te stellen. En voor dit jong talent was er veel belangstelling. “Met Kristof Hoornaert is er een cineast opgestaan die de hang naar conventionele actie verwerpt, en in plaats daarvan met een cinematografische geloofsijver die doet denken aan de films van Ingmar Bergmande ziel van de mens exploreert... Dit is nu echt eens zo’n film waarvoor een mens zich moet (…) Het hele nieuwsbericht
Kristof Hoornaert stelt nieuwe film voorKristof Hoornaert stelt nieuwe film voor
Zoom
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.
Beringen - Vijftiger randt twee minderjarigen aan37 maanden cel: dat is de straf die het Openbaar Ministerie vandaag vorderde tegen een vijftiger uit Heusden-Zolder die ervan verdacht wordt twee minderjarigen te hebben aangerand in de familiale sfeer. De feiten dateren uit 2000 en 2017. Zijn advocaat pleitte voor een straf met uitstel. De rechter nam de zaak in beraad voor vonnis op latere datum. (PG)

Be-MINE Blues in beeld

Maandag 11 juni 2018
Beringen - Be-MINE Blues in beeldZoomEddy Cehic maakte nog dit beeldverslag van be-MINE Blues.

Staf Vanschooren overleden

Maandag 11 juni 2018
Beringen - Staf Vanschooren overledenVrijdag overleed Staf Vanschooren  de echtgenoot van Jeanine Schraepen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - G-Watersportdag aan Paalse PlasZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op de geslaagde G-Watersportdag met dit fotoverslag van Stephan Volders.

Tijd brengt raad

Maandag 11 juni 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Tijd brengt raadOp 25 mei was ik nog bij de ouderen boven de zestig. Op 26 mei was ik bij de jongeren boven de zeventig. Wie kan redeneren weet precies wat er één seconde na middernacht gebeurd is. Het is een kwestie van interpretatie. Hoe kan je een jaar ouder worden en toch jonger zijn? Ach, ik maak het mezelf graag wijs. Als je dan je leeftijd zegt dan blijven de mensen beleefd en schatten ze je toch altijd jonger in dan je bent. Ik heb dan mijn repliek in huis :”Ik zou liever 60 zijn want als je me dan 70 (…) Het hele nieuwsbericht

Simonne Elsen overleden

Zondag 10 juni 2018
Beringen - Simonne Elsen overleden
Gisteren is Simonne Elsen overleden, de echtgenote van Richard Moons. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.

Mountainbiker gewond op terril

Zaterdag 9 juni 2018
Deze namiddag kwam een 13-jarige mountainbiker ten val op het mountainbikeparcours op de terril van Beringen. Hij werd met een sleutelbeenbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis.

Videoclip voor Gallia

Zaterdag 9 juni 2018
Beringen - Videoclip voor GalliaZoomDe symfonische metalband Gallia met de Beringse zangeres Elyn Vandenwijngaert presenteert trots zijn eerste videoclip voor de  plaat 'Rise of the Fallen'.
De NV Sofindev IV en de NV Sofindev Management, beiden uit Machelen, hebben de NV Claes Food Projects opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het financieren van ondernemingen en vennootschappen en het verrichten van alle soorten industriële, financiële en commerciële activiteiten.

Emerence Reynders overleden

Zaterdag 9 juni 2018
Beringen - Emerence Reynders overledenWoensdag is de uit Paal afkomstige Emerence Reynders overleden, de weduwe van Jef Timmers. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

De kikkerkoning

Zaterdag 9 juni 2018
Lens op Beringen
Beringen - De kikkerkoningZoom
Wie kent er het sprookje van de kikkerkoning? Deze schattige kikker lijkt wel te wachten op een kus...Deze prins werd gefotografeerd door Bart en Inge in de buurt van de Watersnip.
(Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Beringen, mijn stad

Zaterdag 9 juni 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Beringen, mijn stadZoomVandaag brengt Edith een gedicht over Beringen.

Markt Beringen

Zaterdag 9 juni 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomDit deel van het centrum van Beringen is nog heel goed herkenbaar zoals je kan zien op deze compilatie van Gust Ischen die elke zaterdag een 'vroeger en nu' foto brengt.

Koning Pierre Vandamme

Zaterdag 9 juni 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - Koning Pierre VandammeZoomBeringen-Mijn had vroeger een rijk verenigingsleven: voetbal, basket, biljart, vissen, roeien,… noem maar op. Een vereniging uit de cité die tot op de dag van vandaag bestaat is de karabijnschuttersgilde Sint-Denijs. Op 6 juni 1965 schoot Pierre Vandamme zich koning in de vijfde schieting van het Verbond. (Met dank aan het Mijnmuseum)

Hubert Van de Reyd overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Beringen - Hubert Van de Reyd overleden
Woensdag is in Kerkhoven de uit Beverlo afkomstige Hubert Van de Reyd overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Beringen - Twee verkeersongevallen met gewonden
Een 24-jarige fietsster uit Heusden-Zolder is gisterennamiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Koerselsesteenweg in Beringen. Een 34-jarige uit Beringen werd gisteren gewond bij een kop-staartaanrijding op de Gouverneur Ropppesingel in Hasselt.

Werfdiefstal in Paal

Vrijdag 8 juni 2018
Onbekenden gingen met materiaal aan de haal op een werf aan de Diestersteenweg in Paal. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.

Christof Van Eynde overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Beringen - Christof Van Eynde overledenIn Beringen is gisteren Christof Van Eynde overleden. Hij was 40 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Beringen - Marie-Louise Cuypers overledenVandaag is in Kwaadmechelen de uit Koersel afkomstige Marie-Louise Cuypers overleden, de weduwe van Rik Jordens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 15 juni (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Volksdans bij KVLV Tervant

Vrijdag 8 juni 2018
Beringen - Volksdans bij KVLV TervantZoom
13 vrouwen met vaart genoten van een leuke avond waarbij de oude volksdansen centraal stonden.  De vrouwen leerden ook enkele nieuwe volksdansen onder leiding van Lucienne, een gedreven vrouw van volksdansgroep de Akkermennekes in Heusden.
Meer info via www.kvlvtervant.be.
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.

RIP College

Vrijdag 8 juni 2018
Beringen - RIP CollegeZoomNa het oude stadhuis op de markt is ook de sloophamer al gezet in het voormalige college van Beringen. De site wordt omgevormd tot een plaats waar ruimte is voor een ondergrondse parking, het nieuwe stadhuis, twee woonblokken en de uitbreiding van de bibliotheek.
Beringen - Zaalvoetballer gaat doelman te lijfEen zaalvoetballer uit Beringen riskeert een werkstraf van 90 uren omdat hij twee jaar geleden de keeper van de tegenstander te lijf ging. Dat gebeurde na een discussie over tijdrekken. De betichte, die al eerder in aanraking kwam met het gerecht, weet op 5 juli welke straf hem te wachten staat. (PG)

Posthoornstraat terug open

Donderdag 7 juni 2018
Beringen - Posthoornstraat terug openZoomNa ruim 6 maanden is de Posthoornstraat terug open voor alle verkeer. Aquafin voerde er werken uit aan de riolering. Er werd een verbindingsriool aangelegd die loopt van aan de toegangsweg naar be-MINE, doorheen de Waterstraat naar de Posthoornstraat toe. De leiding volgt een stukje de Posthoornstraat en gaat dan iets voor de Mijnwinningstraat naar de overkant van de weg, waar achter de woningen naar een bergingsbekken. Via dit bekken wordt het rioolwater dan vertraagd afgevoerd naar het zuiveringsstation van Koersel.

Nelly Cornoedus overleden

Donderdag 7 juni 2018
Beringen - Nelly Cornoedus overledenDinsdag is de uit Beverlo afkomstige Nelly Cornoedus overleden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel (Genk).

Expo over Beringen FC

Donderdag 7 juni 2018
Beringen - Expo over Beringen FCZoomBeringen FC, de voormalige voetbalclub van de mijn, leeft nog altijd. Zo is er de facebook groep Beeringen FC 522 waarbij verzamelaar Eric Claes de legendarische mijnclub levendig houdt. Tijdens het WK organiseert Toerisme Beringen een tijdelijke fototentoonstelling van de Koninklijke Beringen FC. Er zijn vele prachtige foto's te bewonderen uit lang vervlogen tijden, maar ook inkomtickets, stickers, wedstrijdshirts, enz. De tentoonstelling is te bezichtigen in het onthaal, gelegen in het voormalige poortgebouw aan de Koolmijnlaan. De tentoonstelling is gratis te bewonderen van 11 juni t.e.m. 17 juli. De expo kwam tot stand in samenwerking met Eric Claes en erfgoedvereniging Citévolk Spreekt.
Beringen - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie

Ann Heyligen overleden

Woensdag 6 juni 2018
Beringen - Ann Heyligen overledenGisteren is Ann Heyligen overleden. Zij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. 

Agenten gewond bij controle

Dinsdag 5 juni 2018
Tijdens een verkeerscontrole in Heusden-Zolder is een automobilist die zijn zelfbeheersing verloor deze voormiddag slaags geraakt met twee agenten. De agenten raakten gewond. Eén van hen hield er een gebroken vinger aan over.
Beringen - Minuut stilte voor slachtoffers LuikZoomVandaag hield het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo om 11 uur aan het hoofdcommissariaat in Beringen één minuut stilte. Zij willen hiermee hun steun betuigen aan de collega’s in Luik.
Donderdag 14 juni om 20.00 uur geeft Green Evelien in de bibliotheek een inspirerende lezing over afvalbesparing. Met haar gezin van vijf heeft ze slechts één bokaal afval per jaar! “Je gaat naar huis met veel praktische tips hoe ook jij met minder afval en dus meer zero waste kunt gaan leven,” aldus schepen van de bibliotheek, Dave Schops. Deze lezing is gratis, maar er wordt wel gevraagd om even in te schrijven via bibliotheek[!]beringen.be of T 011 45 08 10.
Beringen - Vlaggen halfstok voor slachtoffers aanslagZoomDe vlaggen in Beringen hangen vandaag halfstok. Zo wil de stad haar medeleven betuigen aan de naasten van Cyriel Vangriecken, Soraya Belckami en Lucile Garcia die op 29 mei in Luik werden neergeschoten. Gisteren werd Cyriel in Vottem begraven. Deze ochtend kregen de twee politieagentes Soraya en Lucile een laatste eerbetoon.
Beringen - Het weer: opnieuw onweerachtingDe hogedrukgebieden over het noorden van Europa verliezen stilaan aan kracht, waardoor storingen en buien vanuit het zuiden stilaan over ons land kunnen schuiven. Er wordt daarbij erg warme lucht aangevoerd, waardoor de onstabiliteit een flink stuk groter wordt en de kans op onweer toeneemt. Vandaag is het rustig in de atmosfeer. Na een grijze en nevelige ochtend, wordt het vrij zonnig in de namiddag. Het kwik klimt dan tot een graad of 22 graden. Aan zee is er meer bewolking en is het beduidend koeler bij 16 (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ongeval in Gestelstraat: twee gewondenZoomRond 17u30 gebeurde er op de Gestelstraat in Lummen een ongeval. Een kleine bestelwagen die vanuit Beringen kwam, botste aan de linkerkant van de weg tegen een boom ter hoogte van café Getaways. De wagen tolde en kwam daarbij op zijn zij te liggen. De bestuurder en een passagier konden via de voorruit uit de wagen kruipen. Ze liepen beiden slechts lichte verwondingen op. De chauffeur is naar eigen zeggen waarschijnlijk in slaap gevallen. Eén rijstrook was door het ongeval een tijdje versperd en dat zorgde voor een file in beide richtingen.
Beringen - Bromfietser (17) gewond bij botsingDe 17-jarige Ivan I. uit Beringen is deze voormiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Overbrenging van de tiener naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Het ongeval gebeurde op de Halveweg in Zonhoven.

Achterstallige boetes geïnd

Maandag 4 juni 2018
Bij een actie in Heusden-Zolder is voor 14.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. Twee autobestuurders konden niet betalen. Hun voertuig werd getakeld. Tijdens de actie vloog ook een drugsdealer tegen de lamp. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Blue Riband koers

Maandag 4 juni 2018
Beringen - Blue Riband koersZoomOp de windhondenrenbaan in Beringen werd gisteren de jaarlijkse Blue Riband koers georganiseerd. Windhonden uit binnen- en buitenland waren present op de Beringse renbaan. Bekijk het fotoverslag van Stephan Volders via deze link.
Beringen - 3159 fietsers voor DrieprovinciënrouteZoom
Zondag 3 juni werd voor de 32ste keer weer de verbinding gemaakt tussen de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg tijdens de Drieprovinciënroute. Tussen 8 en 15 uur kon je vertrekken in Tessenderlo, Laakdal, Meerhout, Ham of Beringen.
In Beringen vertrokken 1230 fietsers, in totaal namen 3159 sportievelingen deel. Je kon kiezen tussen 35, 39 of 63 kilometer voor een gevarieerde fietstocht over mooie fietswegen. De deelnameprijs bedroeg slechts 4 euro. In ruil daarvoor ontving je een inschrijvingskaart met bon die recht gaf op een lokaal gerecht.  Op elke vertrekplaats was er animatie voorzien en kon je de tijd nemen om te genieten van een lekkere snack en drankje. (Jean Beerten) Meer foto's op Facebook.
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.
Morgennamiddag wordt in café "P'ilske" in paal de woning Beverlosesteenweg 175 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a74ca en heeft een K.I. van 705 euro.
Morgennamiddag wordt in bistro De Vagant in Koersel de woning Molendijk 42op enbaar verkocht; Het huis staat op een perceel van 11a70ca en heeft een K.I. van 813 euro.
Beringen - Nieuwe verdediger bij KVK BeringenKobe Cardinaels (Sp. Hasselt) verdedigt komend seizoen de kleuren van KVK Beringen. Hij is 19 jaar.
Beringen - Bar Botanique met Chloé en MagaliZoomDe zusjes Chloé en Magali, bekend van Mijn Restaurant, openen deze zomer opnieuw een pop-up bar aan de Paalse Plas. Met Bar Botanique op het dak van het golfgebouw willen ze de bezoekers deze zomer verleiden met cocktails en barbecuehapjes. De opening is op 23 juni.

Inbraak in Paal

Zondag 3 juni 2018
Beringen - Inbraak in PaalIn de Meelbergstraat in Paal forceerden dieven vrijdagavond een achterdeur. Ze doorzochten het huis en haalden de inboedel flink overhoop. Wat er weg is, wordt nog bekeken door de eigenaars. De politie stelt een onderzoek in.

Rockparty chiro Stal

Zondag 3 juni 2018
Beringen - Rockparty chiro StalZoomDe chiro van Stal organiseerde gisteren in de Kardijk een rockparty en daarbij werd er bij momenten stevig gerockt en geheadbangd. (Patrick Knuyt) Meer foto's op onze facebookpagina.
Beringen - Dirkx en Damen 6de in WiesbadenZoomNa de UCI World Cup vorig weekend in eigen huis reisden Brecht Damen en Niels Dirkx naar Wiesbaden (D) waar ze opnieuw een poging waagden om aansluiting te vinden bij de wereldtop in het Europees Kampioenschap. Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland strijden altijd voor een podiumplaats. België gaat de strijd aan met Tsjechië en Frankrijk voor een plaatsje in de kwartfinale. De eerste wedstrijd voor Niels en Brecht tegen de regerende kampioen Patrick Schnetzer en Markus Bröll start zeer (…) Het hele nieuwsbericht
5x Beringen
Beringen - 5000 euro voor 5x Beringen in BeringeZoomStichting Dorpsevenementen Beringe in Nederland mag 5.000 euro tegemoet zien voor de organisatie van 5x Beringen in 2019. Ze ontvangt de bijdrage uit het ‘Ik doe met je mee fonds’ van de Rabobank. Met dit fonds stimuleert de coöperatieve bank de leefbaarheid in de kernen en de vitaliteit in de regio. Roger Gielen van Stichting Dorpsevenementen Beringe over de bijdrage. “5x Beringen is een uniek evenement dat inwoners van dorpen en steden met naam Beringe of Be(h)ringen (…) Het hele nieuwsbericht

Start werken centrum Beringen

Zaterdag 2 juni 2018
Beringen - Start werken centrum BeringenZoomMet de afbraak van het oude stadhuis in het centrum is het startschot gegeven van een grote herinrichting van het centrum in Beringen. En dat heeft ingrijpende gevolgen voor het centrum.

Het weer: rustig weekend

Zaterdag 2 juni 2018
Beringen - Het weer: rustig weekendNa de overvloedige regen op vrijdag met op veel plaatsen wateroverlast, wordt het rustiger in het weekend wat de neerslag betreft. Een zwakke uitloper van een hogedrukgebied nabij IJsland kan het weerbeeld zo goed als droog houden. Er wordt echter wel wat koelere lucht aangevoerd. Na het weekend kan de temperatuur opnieuw flink klimmen, maar op het einde van de week zijn er ook opnieuw buien mogelijk. Vandaag is het rustiger wat de neerslag betreft. Op een enkele bui na of een drupje regen, is het meestal droog. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Expo 'Beringen groeit' in OC De BuitingZoomDe expo 'Beringen groeit' over de plannen van de stad. In totaal zijn er 11 strategische sites in Beringen centrum die een nieuwe invulling zullen krijgen via een publiek private samenwerking.De plannen zijn deze maand te bekijken in OC De Buiting. Meer info ook via deze site.

Nieuwe bvba: Bouwplus

Zaterdag 2 juni 2018
Medzhnun Syuleyman en Nezaet Mestan, beiden uit Paal, hebben de bvba Bouwplus opgericht met zetel aan de Acacialaan in Paal. Het betreft onder meer een bouw- en poetsbedrijf.

Nieuwe bvba: Copema

Zaterdag 2 juni 2018
Peter Coels uit Paal heeft de bvba Copema opgericht met zetel aan de Tessenderlosesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management-diensten.
Beringen - Schirley Ume viert vrijgezellenavondZoomSchirley Ume uit Paal stapt binnenkort in het huwelijksbootje en daar hoort een vrijgezellenfeestje bij. Dat werd gisterenavond ingezet met een kroegentocht in Paal. Proficiat Schirley!

Thuishaven

Zaterdag 2 juni 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - ThuishavenZoomElke zaterdag ook weer onze 'gekleurde woorden' van Edith op een foto van Lambert.

Kapel op de Klitsberg

Zaterdag 2 juni 2018
Lens op Beringen
Beringen - Kapel op de KlitsbergZoomIn de reeks 'Lens op Beringen' laten Bart en Inge vandaag hun licht schijnen op de Klitsberg in Paal waar deze kapel zorgt voor rust en verpozing bij veel wandelaars en gelovigen. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Het kanaal in Tervant

Zaterdag 2 juni 2018
Uit de oude doos
Beringen - Het kanaal in TervantZoomSinds de sluiting van de mijnen is er in de kanaalkom van Tervant geen beweging meer. Dat was in het verleden anders. Op de foto zien we een schip in Tervant in 1934 waarbij enkele mensen van Tervant trots poseren: Jef Vanzeir 1ste Links, Alfons Pieters 4de en Leon Hoydonckx.

Beverlo dorp

Zaterdag 2 juni 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo dorpZoomBeverlo dorp is door de verloop van jaren al grondig veranderd van uitzicht. Ook de komende jaren zal het dorpsplein nog eens een nieuwe herinrichting krijgen.

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Beringen - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht

Florence Custers overleden

Vrijdag 1 juni 2018
Beringen - Florence Custers overledenGisteren is Florence Custers overleden, de weduwe van Jules Libaers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 8 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Charles Lemmens overleden

Vrijdag 1 juni 2018
Beringen - Charles Lemmens overledenGisteren is Charles Lemmens overleden, de weduwnaar van Melda Raymaekers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Beringen - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.

Fernand Liberloo overleden

Vrijdag 1 juni 2018
Beringen - Fernand Liberloo overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Fernand Liberloo overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Beets. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.

Leer eens Chinees!

Vrijdag 1 juni 2018
Het aanbod aan cursussen in Beringen om wat bij te leren is zeer uitgebreid maar vanaf 12 september start er in Beringen toch wel een heel speciale cursus: Chinees voor beginners. Aan het CVO-Lino te Beverlo kunnen de cursisten kennis maken met de Chinese cultuur en leren Chinees spreken van een native speaker. Verder wordt er geleerd om Chinese karakters te schrijven en te leren lezen. Dit is de enige cursus Chinees voor volwassene in West-Limburg. Dus als je China wilt leren kennen is dit een unieke kans. Meer info via deze link.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen