Het overige nieuws

Vijftiger gewond bij val

Zaterdag 31 maart 2018
Beringen - Vijftiger gewond bij valIn de Sint-Maartenbergstraat in Beverlo is deze namiddag een fietser gewond geraakt bij een val. Het slachtoffer is een vijftiger uit Kinrooi.

Zaalvoetbal: United klopt Zolder

Zaterdag 31 maart 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Zolder verslagen met 13-4. United Beverlo blijft aan de leiding met elk punten voorsprong op Wellen. Koersel verloor met 6-1 in Wellen en staat negende in de stand.

Marguerite Deswarte overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Beringen - Marguerite Deswarte overledenVandaag is Marguerite Deswarte overleden, de weduwe van Raymond Claes. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Christiane Diepvents overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Beringen - Christiane Diepvents overledenVandaag is Christiane Diepvents overleden, de weduwe van Marcel Mangelschots. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Melda Raymaekers overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Beringen - Melda Raymaekers overledenGisteren overleed Melda Raeymaekers , de echtgenote van Charles Lemmens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Octavie Vaes overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Beringen - Octavie Vaes overledenGisteren is Octavie Vaes overleden, de echtgenote van Louis Truyens. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-19 uur).

Daar is de lente!

Zaterdag 31 maart 2018
Beringen - Daar is de lente!ZoomDe groendienst van de stad heeft ook in de winter hard gewerkt met als resultaat mooie bloemenperken bij het begin van de lente. (Gust Ischen)
Daar is de lente!Daar is de lente!
Zoom
Onder en Boven 2.0
Beringen - Restauratie glasramen Beringen-MijnZoomDe laatste jaren is er hard gewerkt aan de restauratie van de glasramen in de Sint-Theodarduskerk in Beringen-Mijn. Deze week werden de eerste exemplaren terug geplaatst. De ramen dateren van de jaren 1940. Op deze foto uit 1942 zie je arbeiders volop bezig aan de originele constructie van de glasramen.
Met dank aan het mijnmuseum Beringen.

Een vrolijk Pasen

Zaterdag 31 maart 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Een vrolijk PasenZoomEdith staat dit weekend stil bij het paasfeest.

Er was eens...

Zaterdag 31 maart 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Er was eens...ZoomEr zijn ook veel huizen die verdwijnen zoals hier café De Volksmacht in Beringen-Mijn. Wat zijn uw caféverhalen?
Uit de oude doos
Beringen - Herinneringen: de vakschool BeringenZoomVandaag een mooi plaatje van de werkplaats van de vakschool van Beringen anno 1943!
Beringen - KVK Beringen - Melo Zonhoven 1-3KVK Beringen heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Melo Zonhoven. Na 27 wedstrijden staat KVK Beringen vijfde met 42 punten.

Expo Luminescentie

Vrijdag 30 maart 2018
Beringen - Expo LuminescentieZoomKunstkring Lummen organiseert dit weekend haar jaarlijkse tentoonstelling. Vanavond opende 'Luminescentie', een expo door de leden van de kunstkring waarbij licht dit jaar extra aandacht kreeg. Bij de Lummense kunstkring zijn ook deze twee leden uit Beringen: August Put en Ivo Henkens. De expo is zaterdag te zien van 13u tot 18u en zondag en maandag van 10u tot 18u. Adres: zaal Oosterhof in Lummen.

De paashaas op de markt

Vrijdag 30 maart 2018
Beringen - De paashaas op de marktZoomVandaag werd de paashaas al gespot op de markt van Beverlo. Het is een traditie dat de marktkramers hem uitnodigen om de bezoekers in de watten te leggen met chocolade en een borrel. Zondag is de paashaas in Paal voor de zondagsmarkt.

Er broedt iets in Beringen

Vrijdag 30 maart 2018
Beringen - Er broedt iets in BeringenZoomDe stad Beringen werkt samen met Unizo en de provincie Limburg aan een project waar ze op zoek gaan naar de kern van Beringen, naar de unieke troeven van de stad. Hiervoor werd ook een postkaart gestuurd naar de inwoners. Jij kan meewerken door uw stem uit te brengen via deze link.

Stalvoc klaar finale voor Beker

Vrijdag 30 maart 2018
Beringen - Stalvoc klaar finale voor BekerZoomSTALVOC heeft alweer een lichting U19-spelers in de finale van de Beker van Limburg. Onder leiding van coach Jan Coenen zullen deze heren een gooi te doen naar de 1ste plaats in de Limburgse Bekercompetitie. De wedstrijd is morgen om 13u30 in de sporthal van Genk.  De club roept alle supporters op aanwezig te zijn in het blauw! STALVOC neemt het dan op tegen Avoc Achel.
Ook de dames van 1ste provinciale doen het dit jaar al super goed, maar ze kunnen zeker alle supporters gebruiken voor hun finale! Zaterdag 31 maart 2018 om 18u00 in Genk.

Stal Sport verliest van Elen

Donderdag 29 maart 2018
Beringen - Stal Sport verliest van ElenVanavond heeft Stal Sport een wanprestatie geleverd tegen een sterk Elen, dat dan ook verdiend met 0-4 won. De afwezigheid van Hans Hermans, Jef Cuypers (beiden gekwetst) en Livio d’ Amirez kon misschien als een excuus ingeroepen worden, maar zaak was dat er een elftal op de mat stond waarin verschillende spelers onder hun niveau acteerden. Dat er bij de rust al een 0-2 stand op het bord stond, was bovendien het gevolg van onoordeelkundig ingrijpen in de verdediging, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Marie Wuyts overleden

Donderdag 29 maart 2018
Beringen - Marie Wuyts overleden
In Paal is gisteren Marie Wuyts overleden, de weduwe van Maurice Camps. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag 5 april (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Beringen - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

Voetgangster (53) gewond

Donderdag 29 maart 2018
Beringen - Voetgangster (53) gewondDeze namiddag raakten een 53-jarige vrouw uit Beverlo en een auto in een ongeval betrokken op de Klaverheide in Beverlo. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Nieuwe bvba: LekkoLekko

Donderdag 29 maart 2018
Een Nederlander en een Chinees hebben de bvba LekkoLekko opgericht met zetel in Beverlo-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van drank- en eetgelegenheden én van frituren.

Laat ons een bloem

Donderdag 29 maart 2018
Commentaar
Beringen - Laat ons een bloemZoomActrice Veerle Baetens en The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band brengen een eigenzinnige, beklijvende cover van 'Laat ons een bloem' van Louis Neefs. Zo willen ze Natuurpunt helpen om geld in te zamelen voor méér bos in Vlaanderen. Dit liedje ken ik haast vanbuiten. Het was de begintune van het milieuprogramma 'Laat ons een bloem' op Radio Benelux. Begin jaren '80 presenteerde ik het programma en dat was meteen ook de start van een microbe die me nooit meer losliet. Ik heb van mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Voertuigenzegening in Tervant

Donderdag 29 maart 2018
Beringen - Voertuigenzegening in TervantZoomOp paasmaandag 2 april kan je in Tervant naar de jaarlijkse voertuigenzegening. Om 9u30 is er in de kerk van Tervant een misviering. Na de viering is er buiten een zegening waarbij je uw fiets, motor of auto kan laten zegenen. Zelfs vliegtuigen zijn welkom laat de pastoor weten!
Beringen - Zoutzuurlek bij Vynova TessenderloZoomEr was rond 17.30 uur een HCL-lek (zoutzuur) bij het bedrijf Vynova Belgium nv. Het bedrijf verwittigde het gemeentebestuur. De gemeentelijke rampenfase werd daarna afgekondigd Het lek werd snel gedicht en er werden daarna metingen uitgevoerd door de hulpdiensten en het bedrijf. Vanaf Begijnenwinning tot aan Paal en Genebos (de zone waar de wolk waargenomen werd) werden metingen uitgevoerd maar er werd geen HCL meer waargenomen. De gemeentelijke rampenfase werd rond 19.00 uur (…) Het hele nieuwsbericht

Kerkhofdief gevat

Woensdag 28 maart 2018
Beringen - Kerkhofdief gevatRecent kwamen bij de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw meldingen binnen van diefstallen van ornamenten op enkele graven van kerkhof Hoogveld in Tessenderlo. Vandaag kon hierin een 63-jarige vrouw uit Tessenderlo opgepakt en verhoord worden. Ze bekende de feiten en gaf aan in het verleden ook al winkeldiefstallen gepleegd te hebben. Het onderzoek loopt verder.

René Vandewijngaert overleden

Woensdag 28 maart 2018
Beringen - René Vandewijngaert overledenVandaag is René Vandewijngaert overleden, de echtgenoot van Sophia Reynders. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

José Thys overleden

Woensdag 28 maart 2018
Beringen - José Thys overledenIn Koersel overleed op 22 maart José Thys, de echtgenote van Albert Bielen. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum en wordt gevolg door de bijzetting van de asse in het columbarium op de begraafplaats van Koersel.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Gaston Vanherle overleden

Dinsdag 27 maart 2018
Beringen - Gaston Vanherle overledenVandaag is Gaston Vanherle overleden, de weduwnaar van Lisette Put. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Werken aan Klaverblad

Dinsdag 27 maart 2018
Beringen - Werken aan KlaverbladZoomTijdens de nacht van 28 op 29 maart zal het Agentschap Wegen en Verkeer op het Klaverblad de portiek boven de lus van Antwerpen richting Genk en Brussel verwijderen. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt deze tak volledig afgesloten. Het verkeer kan omrijden via het complex 26 bis ‘Industrie Zolder - Lummen’.

Dode bij ongeval aan kanaalkom

Dinsdag 27 maart 2018
Beringen - Dode bij ongeval aan kanaalkomZoomDeze ochtend is een man om het leven gekomen bij een ongeval aan de Albertkade in Tessenderlo. Zijn auto botste tegen enkele betonblokken op de oever. De brandweer van Beringen kwam ter plaatse. Voor de 55-jarige Diestenaar kon geen hulp meer baten.

Eerste beelden van wolf Naya

Dinsdag 27 maart 2018
Beringen - Eerste beelden van wolf NayaZoomDe eerste nachtbeelden van de ondertussen beroemde Vlaamse wolf zijn een feit. De wolf verblijft al geruime tijd op het militair gebied van Leopoldsburg en de vallei van de Zwarte Beek. Naya liet zich om 4 u ’s nachts in Bosland filmen door een wildcamera. Dat laat het Agentschap voor Natuur en Bos weten via twitter. Bekijk de beelden via deze link.

Michael Pieprzyk overleden

Dinsdag 27 maart 2018
Beringen - Michael Pieprzyk overledenOp 24 maart overleed Michael Pieprzyk, de echtgenoot van Rosette Alombro. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).
Beringen - De paashaas komt naar de marktenZoomDe paashaas komt naar de markten op woensdag in Beringen centrum, op vrijdag in Beverlo en op Pasen in Paal. Hij brengt voor alle kinderen lekkere paaseieren mee. De volwassenen worden warm gehouden met heerlijke advocaat. Paasgroetjes!

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!
Beringen - Artiest of band gezocht voor GalerijfeestenZoomBen je van Beringen of omstreken? Speel jij (wereld)muziek? Kan je zingen of rappen? Wil je graag optreden als hoofdact op zondag 13 mei  tussen 17 en 18 uur aan de Galerijen van de Mijnkathedraal in Beringen-Mijn? Neem dan snel contact op via liesbeth.cuppens[!]beringen.be.

Irène Willms overleden

Maandag 26 maart 2018
Beringen - Irène Willms overledenVandaag is Irène Willms overleden, de weduwe van Johann Gillessen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Spaghettidag in Ocura

Maandag 26 maart 2018
Beringen - Spaghettidag in OcuraZoomOp vrijdag 23 maart ging de jaarlijkse 'spaghettidag' door in het woonzorgcentrum Ocura te Beringen-Mijn. Naast de gewone of vegetarische spaghetti stond er nu nieuw dit jaar ook tagliatelle met broccoli en zalm op de kaart. De voorverkoop verliep goed. Door de vlotte werking van de medewerkers en enkele vrijwilligers werd het een groot succes. Veel mensen hebben kunnen genieten van de kookkunsten van het keukenteam.
Spaghettidag in OcuraSpaghettidag in OcuraSpaghettidag in Ocura
Spaghettidag in Ocura
Zoom
Beringen - Solidariteitsontbijt parochie KorspelZoomDe solidaire maaltijd van 25 maart was weer geslaagd. De parochie dankt de 100 deelnemers en alle medewerkers voor dit geslaagd initiatief. De winst gaat dit jaar integraal naar Broederlijk Delen met een actie voor de boeren in Oeganda. (Jean Beerten)
Solidariteitsontbijt parochie KorspelSolidariteitsontbijt parochie Korspel
Solidariteitsontbijt parochie Korspel
Zoom
Beringen - Pannenkoekenslag bij AKaBe TervantZoomDe geur van pannenkoeken was zaterdag alom aanwezig in de buurt van de gildezaal langs de Beverlosesteenweg in Tervant. De jaarlijkse pannenkoekendag van AKaBe Tervant was dan ook weer een groot succes. AKaBe staat voor Anders Kan Best! Dat is een scoutsgroep die met beiden armen openstaan voor kinderen die een beetje 'anders' zijn. De kinderen maken bij de AKaBe deel uit van een scouts-en gidsengroep en genieten van een aanpak op maat. Meer foto's op Paalonline. 
Maak dat mee!
Beringen - Voor de tweede keer vijf generaties in BeverloZoomZes weken geleden werd Roxeanne geboren het zusje van Lily-Roos, dat twee jaar geleden in de familie al zorgde voor vijf generaties in vrouwelijke lijn. Het dochtertje van Shareen Reymen en Jonathan Indeherberge poseert op de foto samen met haar zusje Lily-Roos en hun mama Shareen (26), Sheila Rutten (47), grootmoeder Erna Vertessen (67) overgrootmoeder en Nathalie Thielemans (98) betovergrootmoeder of stammoeder. Dit feest werd met een 100-tal familieleden, vrienden en kennissen op de babyborrel in de parochiezaal van Beverlo gevierd. De hele familie is trots op het kleine wonder Roxeanne. (Jean Beerten)
Voor de tweede keer vijf generaties in BeverloVoor de tweede keer vijf generaties in BeverloVoor de tweede keer vijf generaties in Beverlo
Zoom

Gezellige kermis in Beverlo

Maandag 26 maart 2018
Beringen - Gezellige kermis in BeverloZoomDe paashaas zag de het goed was! Beverlo kermis kreeg een heerlijke lentezon om jong en oud te verwarmen. Het kermisweekend in Beverlo is zo meer dan geslaagd. Vandaag krijg je nog een laatste kans om te genieten van kermisfrietjes of een ritje met de molen. (Patrick Knuyt)
fotoverslag op facebook!
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel met 5-7 verloren van Beverlo. Aan de rust was de stand 1-5.

Vijf gewonden bij botsing

Zondag 25 maart 2018
Op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren waren deze namiddag rond 13.45 uur twee auto's betrokken bij een kop-staartaanrijding. Petra V.K. (22) uit Dilsen-Stokkem, Jacqueline S. (48) uit Dilsen-Stokkem, Hamza N. (24) uit Maasmechelen, Glenn M. (26) uit Houthalen-Helchteren en Ulrike C. (26) uit Beringen liepen allen lichte verwondingen op.
Beringen - Lutlommel VV - Flandria Paal 1-0Flandria Paal heeft vanmiddag met het kleinste verschil verloren op het veld van Lutlommel VV. Uitslag: 1-0. In de stand staat Flandria Paal na 27 wedstrijden twaalfde met 28 punten. Turkse FC klopte Anadol met 3-0 en staat zevende met 38 punten uit 26 matchen.

Het verhaal van Trees Rubens

Zondag 25 maart 2018
Uit de oude doos
Beringen - Het verhaal van Trees RubensZoomDe historische werkgroep van Paalonline verzamelt al geruime tijd verhalen van Palenaars tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf nu zullen ze die verhalen met grote regelmaat publiceren op de website van Paalonline. "Ieder heeft zijn eigen verhaal: over de vlucht bij het uitbreken van de oorlog, de bezetting en de honger, de schrik en het schuilen in een abri, verplichte tewerkstelling van jonge mannen in Duitsland, de Engelse vliegtuigen die ’s nachts overvliegen, de neerstortende V1’s van de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Miners winnen vlot van Sobabee 85-71Vlotte overwinning voor de Miners Beringen die op het einde van de eerste helft een 10 puntenkloof op het scorebord zetten, en vlak na rust uitbouwden tot een 20er. Daarna kon Sobabee nooit dichter komen dan 12 punten en controleerden de Miners. Over twee weken staat de titelmatch in St-Truiden op het programma.

Dex tot de tweede macht

Zondag 25 maart 2018
Showbizz
Beringen - Dex tot de tweede machtZoomBarbara Dex is op tournee langs de Vlaamse theaterzalen met het programma 'Dex tot de tweede macht' waarbij ze een ode brengt aan haar vader. Gisteren was te gast in het Casino van Beringen waar ze een gesmaakt optreden bracht. Een avond vol pure nostalgie met hits van weleer. (Patrick Cosemans)
Dex tot de tweede machtDex tot de tweede macht
Zoom
Beringen - Rand van de afgrond wint Putrock QuizZoomDe 8ste Putrock Quiz werd gewonnen door dit team: Rand van de afgrond. Ze haalden het voor KSO en 't Verstand van Tervant. Met 35 ploegen zat de Kardijk in Beverlo helemaal vol voor de spannende quizavond.
Rand van de afgrond wint Putrock QuizRand van de afgrond wint Putrock QuizRand van de afgrond wint Putrock Quiz
Zoom
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - AchelAls Achel binnen enkele weken de titel in de wacht sleept, zal het die voor een deel aan ref. Chetta te danken hebben. Het nam vandaag op eerder gelukkige wijze de drie punten mee uit Stal. In de slotminuut keurde de scheidsrechter inderdaad de Stalse gelijkmaker af voor een vermeende fout op doelman Brecko. Er was echter geen sprake van een overtreding. Hans Hermans ging een stuk hoger dan de kleine Acheldoelman en kopte de bal via de lat over de lijn. Dat doelpunt ging dus niet door en het was dan (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Zonhoven VV - KoerselHet werd een vinnige avondmatch die Koersel weer 3 punten opleverde. Al in de 2de minuut moest doelman Frederix vliegensvlug reageren. Meteen had de thuisploeg de toon gezet en bleef het tempo de 1ste helft bepalen. Maar het was wel Koersel dat scoorde wanneer A. Del Freo, van op eigen helft, Nico Claes het straatje instuurde : 0-1 (10’). Een handvol minuten later verdubbelde hij ei zo na de score. Een afstandsschot op de lat (20’) was het gevaarlijkste wapenfeit van Zonhoven voor de rust. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de lente!

Zaterdag 24 maart 2018
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lente!ZoomHet was vandaag een mooie lentedag met temperaturen tot 17°. En de avond werd afgesloten met een mooie zonsondergang. (Gust Ischen)

Mia Steurs overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Beringen - Mia Steurs overledenGisteren overleed Mia Steurs, de echtgenote van Renaat Grieten. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Stal Sport verliest van Achel

Zaterdag 24 maart 2018
Beringen - Stal Sport verliest van AchelStal Sport heeft thuis met 1-2 verloren van Achel VV en staat achtste in de stand met 36 punten uit 26 wedstrijden. AC Tervant werd thuis met 3-4 geklopt door St. Elen. Tervant staat dertiende met 26 punten uit 27 matchen. Koersel won met 1-2 op het veld van Zonhoven VV en staat achtste in de stand met 37 punten uit 27 wedstrijden. KFC Beringen klopte Mechelen-aan-de-Maas met 3-2. Beringen staat zesde in de stand met 39 punten uit 26 matchen.

Zonnige kermis in Beverlo

Zaterdag 24 maart 2018
Beringen - Zonnige kermis in BeverloZoomDit weekend is het kermis in Beverlo. Deze middag opende de kermis onder een stralende zon. We zagen dan ook niets dan opgewekte gezichten bij de eerste bezoekers. Dat belooft voor morgen en maandag! (Patrick Knuyt)
Zonnige kermis in BeverloZonnige kermis in Beverlo
Zonnige kermis in BeverloZonnige kermis in Beverlo
Zonnige kermis in BeverloZonnige kermis in Beverlo
Zoom

Vzw Oud Leiding Chiro Fonteintje

Zaterdag 24 maart 2018
Sven Put, Roger Op 't Eynde, Valère Bertels en Jelte Kemps, allen uit Koersel, en Jeroen Castro uit Houthalen én Hans Hermans uit Paal hebben de vzw Voetbalvereniging Oud-Leiding Chiro Fonteintje, afgekort vzw Oud Leiding Chiro Fonteintje, opgericht met zetel aan de Laeremansstraat in Koersel. Doel van de vereniging: de beoefening van de voetbalsport bevorderen en aanmoedigen.

Richard Berrevoets overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Beringen - Richard Berrevoets overledenVandaag is Richard Berrevoets overleden, de echtgenoot van Henriette Vandeweyr. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Beringen - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.

De kolenwasserij

Zaterdag 24 maart 2018
Uit de oude doos
Beringen - De kolenwasserijZoomDe kolenwasserij van Beringen stond de afgelopen weken in de actualiteit. Slopen of niet? We geven je nog dit totaalbeeld mee zoals het verscheen op een postkaart in de jaren '40.

Tramstatie in Koersel

Zaterdag 24 maart 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Tramstatie in KoerselZoomIn deze rubriek gaat Gust elke week met een oude foto of postkaart op zoek naar dezelfde locatie. Vandaag houdt hij halt aan de tramstatie van Koersel. Heb jij nog een leuke oude foto van je straat of buurt? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Daar is de lente

Zaterdag 24 maart 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Daar is de lenteZoomDe lente en de seizoenen zijn altijd al een inspiratiebron geweest voor kunstenaars en dichters. Vandaag is dat niet anders.

De Klitsberg in Paal

Zaterdag 24 maart 2018
Uit de oude doos
Beringen - De Klitsberg in PaalZoomDe buurt rond de Klitsberg in Paal zag er zo'n honderd jaar geleden helemaal anders uit. Let zeker op de knotbomen die langs de weg staan. Deze typische snoeivorm kwam in de streek van Halen, Lummen en Beringen frequent voor. Vandaag blijven er niet zo veel meer van over. Het regionaal landschap probeert de bomen die er vandaag nog staan, te herstellen en terug te knotten.
Showbizz
Beringen - Fabrizio en Pommeline bekennen kleurZoomHet Genkse label Genkse Shtijl heeft voor haar nieuwe zomercollectie nieuwe t-shirts met de tekst #kleurplaat, een verwijzing naar de tattoo's van Fabrizio in Temptation Island. Ondertussen is bekend dat Pommeline en Fabrizio nu ook een koppel zijn. En ze werken aan een nieuw tv-programma waar koppels elkaar verrassen een een tattoo. 
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Adrienne Vandevenne overleden

Donderdag 22 maart 2018
Beringen - Adrienne Vandevenne overledenGisteren is Adrienne Vandevenne overleden, de weduwe van Jozef Mondelaers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Verkeersellende in Ham

Donderdag 22 maart 2018
Beringen - Verkeersellende in HamZoomEen verkeersongeluk op de Staatsbaan in Ham veroorzaakte vanmorgen heel wat verkeersellende. Rond 7 uur botste er een schoolbus met een personenwagen. De bestuurder van de bus verloor de controle over het stuur, raakte van de baan af en gleed zo verder de talud van een brug af. De busbestuurder raakte bekneld en diende bevrijd te worden door de brandweer. Hij liep lichte verwondingen op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verzorging. De bus vervoerde geen passagiers op het moment van het ongeluk. (…) Het hele nieuwsbericht

Beveiligingsbedrijf failliet

Donderdag 22 maart 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag beveiligingsbedrijf HVB Techniek uit Beverlo failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 april ingediend worden.

Netteke Baute overleden

Donderdag 22 maart 2018
Beringen - Netteke Baute overledenIn Koersel is gisteren Netteke Baute overleden, de weduwe van Remi Raeyen. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Infonamiddag Lourdesbedevaart

Donderdag 22 maart 2018
Beringen - Infonamiddag LourdesbedevaartZoomOok dit jaar vertrekt de trein van de Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes. Vanuit Paal is er altijd een grote delegatie onder leiding van de Mijnwerkers-Brancardiers Paal. Wie dit jaar van 20 tot 25 juli mee wil gaan naar Lourdes is welkom op een infonamiddag in de parochiezaal van Paal op donderdag 29 maart om 15u. De koffie staat klaar.
Beringen - Poëzienamiddag met Davidsfonds PaalZoomDavidsfonds Paal organiseert op zondag 29 april een gezellige poëzienamiddag in OC De Buiting. Liefhebbers kunnen er talent uit eigen gemeente aan het werk zien: Paul Frison, Edith Oeyen en Jens Meijen staan op het podium als dichters. Elke Vandezande zorgt voor de muzikale noot met haar harp. De inkomprijs bedraagt 5 euro. Aanvang 14u.

Docu 'Zie me doen' in Roxy

Donderdag 22 maart 2018
Beringen - Docu 'Zie me doen' in RoxyZoomOp woensdag 28 maart om 20u00 brengt The Roxy Theatre 'Zie mij doen' de nieuwe documentaire van Klara van Es Monnikenheide is een organisatie die al ruim 45 jaar hulp en onderdak aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Gedurende een jaar volgde documentairemaakster Klara Van Es zes van de bewoners. Een ingetogen, diep humaan portret in prachtig zwart-wit. Hoe kijken mensen met een beperking naar zichzelf, naar elkaar en naar ons? En hoe kijken wij naar hen? Nadine, Sofie, Sam, Quan, Mathias en Jessica laten ons in hun gedachten en emoties kijken. Terwijl ze hun gevoelens ontrafelen, leren ze ons over de wereld, en vooral: over onszelf.
Ploeg in de kijker
Beringen - Monsterscore voor kampioen United BeverloZoomNa 15-0 winst tegen Heracles Alken is United Beverlo met nog drie wedstrijden te gaan kampioen in tweede klasse van het zaalvoetbal. United doet evenwel geen licentieaanvraag voor eerste klasse. (foto's Patrick Cosemans)
Een videoverslag van de wedstrijd kan je bekijken op de facebookpagina van United Beverlo.
Monsterscore voor kampioen United BeverloMonsterscore voor kampioen United Beverlo
Monsterscore voor kampioen United BeverloMonsterscore voor kampioen United Beverlo
Zoom

Fien Verbraeken overleden

Woensdag 21 maart 2018
Beringen - Fien Verbraeken overledenIn Paal is maandag Fien Verbraeken overleden, de weduwe van Emiel Corvers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Fietser (51) gewond bij botsing

Woensdag 21 maart 2018
Beringen - Fietser (51) gewond bij botsingDeze namiddag raakten een auto en een 51-jarige fietser uit Beringen in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Beverlosesteenweg en de Koolmijnlaan in Beringen. De fietser werd daarbij gewond.
Beringen - Hieperdebieb: de coolste VIP-dag voor de jeugdHeb jij al een plaatse gereserveerd voor Hieperdebieb? Kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar kunnen zich een hele namiddag uitleven op deze VIP-dag. Je kan kennismaken met Bee-bots, een eigen robotje ontwerpen, luisteren naar een poppenkastverhaal, je laten schminken, jouw foto op een boekcover laten plaatsen met green screen, een toffe bladwijzer maken met eigen handlettering, … woensdag 28 maart van 13.00 tot 16.30 uur Toegang is gratis, maar schrijf je wel even in via cindy.minten[!]beringen.be

Julia Claes overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Beringen - Julia Claes overledenVandaag is Julia Claes overleden, de weduwe van Reilmond Oeyen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.
Showbizz
Beringen - Eerste namen voor Paal op SteltenZoomDe eerste namen voor Paal op Stelten 2018 zijn bekend: De Kreuners en Gers Pardoel staan op zondag 5 augustus op het podium. Tickets zijn ook vanaf vandaag te koop.

Jos Rutten overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Beringen - Jos Rutten overledenGisteren is Jos Rutten overleden, de echtgenoot van Germaine Leeten. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Hugo Mombers overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Beringen - Hugo Mombers overledenGisteren is Hugo Mombers overleden, de echtgenoot van Lydia Gybels. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Winter of lente?

Dinsdag 20 maart 2018
Vandaag gezien
Beringen - Winter of lente?ZoomHet vriest dat het kraakt op de vooravond van de lente en dat levert twee soorten beelden op. De lente is ondanks de vrieskou in aantocht...de natuur laat zich niet doen door koning winter! (Gust Ischen)
Winter of lente?Winter of lente?
Zoom

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Inbraak in muziekschool

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Inbraak in muziekschoolEr is ingebroken in de muziekschool aan de Harpstraat in Koersel. Er blijkt niets gestolen te zijn. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVandaag werd de nieuwe fietsgids: Fietsen in en om: Limburg 2018 voorgesteld. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen van Limburg. In deze handige fietsgids staat 49 kant-en-klare fietsroutes die vertrekken vanuit 17 fietsvriendelijke gemeenten waaronder Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt, Overpelt, Peer, Sint-Truiden en De Voerstreek. Bij elke tocht vind je een selectie van de gezelligste stopplaatsen. Elke route is voorzien van uitknipstroken met de te volgen knooppunten en stop-suggesties. Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en genieten maar! De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een meer dan geslaagde uitstap. De gids is gratis is  te verkrijgen bij de deelnemende gemeenten. Meer info ook op deze website

Odilo Celeghin overleden

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Odilo Celeghin overledenVandaag is Odilo Celeghin overleden, de echtgenoot van Lina Chiodetti. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents.

Jean Aerts overleden

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Jean Aerts overledenZaterdag is de uit Paal afkomstige Jean Aerts overleden, de echtgenoot van José Vanhamel. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Flipie in de bib!

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Flipie in de bib!ZoomFlipie is bedacht door de leerlingen van het 2de leerjaar van vrije basisschool De Beerring. Studenten (uit Beringen) van de Hogeschool PXL ontwikkelden het concept en de leerlingen van het Spectrumcollege VTI maken er op dit moment een werkend prototype van. “Dit is een uniek project en een mooie samenwerking tussen studenten van verschillende onderwijsniveaus, die als gelijken de koppen bij elkaar steken om ‘droommachines’ te realiseren,” zegt Dave Schops, schepen van de Bibliotheek. Flipie kan spinnen opsporen en helpt leerlingen van hun spinnenfobie af. Flipie staat nog tot het einde van maart in de bib.

Rosette Hermans overleden

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Rosette Hermans overledenIn WZC Ocura in Beringen overleed op 15 maart de uit Helchteren afkomstige Rosette Hermans, de echtgenote van Jean Houben. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats en wordt gevolgd door de bijzetting van den urne op de begraafplaats van Koersel.
Beringen - Miners door het oog van de naaldMalle had de punten nodig om uit degradatiezone weg te geraken en startte agressief en gemotiveerd. De miners acteerden zenuwachtig en raakten nooit in hun normale spel. Tot 2 keer toe speelden ze een 10 puntenkloof bij elkaar , maar telkens kwam een moedig Malle terug. Het werd een thriller waarin de Miners aan t langste eind trokken. Met nog 3wedstrijden te gaan en 3 ploegen samen op kop van de rangschikking (Miners, st truiden en mol) gaat het er de volgende weken nog om spannen, te beginnen met de thuismatch volgende week zaterdag tegen Sobabee. Eindstand: Malle -Miners 58-59.

Koning Voetbal

Maandag 19 maart 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Koning VoetbalKoning Voetbal is een raar man, een ondoorgrondelijk fenomeen. Hij laat iedereen altijd wachten tot de laatste minuten en seconden om zijn geheimen prijs te geven. In de Jupiler Pro League bleef het tot de ultieme momenten van de laatste matchen spannend alvorens Koning Voetbal de tips van de sluiers lichtte in verband met de ‘Big 6’ in Play Off 1 en de uiteindelijke daler. Pa na het laatste fluitsignaal gingen de voetbalpoppen aan het dansen. KV Mechelen meende complottheorieën te ontdekken in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand Koersel - BregelDe cijfers geven een duidelijke verhouding van de doelkansen weer. De eerste echte aanval van Koersel was raak. N. Claes speelde naar de flank alwaar M. Philips voorzette; na een overstapje van Y. Eren kon Nico besluiten : 1-0 (9’). In de 23’ joeg M. Geybels met een lange bal M. Simsek ten aanval. Zijn schot liep voorlangs. 40’ een stiftertje van N. Claes vliegt over. Doelman Heyninck houdt dan Claes foutief van een zeker doelpunt. Nico zet de strafschop zelf om: 2-0 (45’). De (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijdverslag Stal Sport

Maandag 19 maart 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Stal SportHet leek er sterk op dat beide ploegen zich hadden laten inspireren door de bekerfinale op de Heizel, want vooral in de eerste helft was het spel niet om aan te zien. De duels werden wel op het scherp van de snee uitgevochten, maar daardoor was het voor de spelers moeilijk om de bal behoorlijk aan te nemen en in te spelen. Het gevolg was veel middenveldspel, veel balverlies, veel slechte passen en ballen die lukraak weggetrapt werden. In het eerste halfuur konden we welgeteld één bal (van Opitter) tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Koersel klopt Bregel

Zondag 18 maart 2018
Beringen - Koersel klopt BregelKoersel heeft thuis van Bregel gewonnen met 3-0. Koersel staat negende in de stand met 34 punten uit 26 wedstrijden. KVK Beringen speelde 1-1 gelijk op het veld van Helson Helchteren. In de stand staat KVK Beringen zesde met 36 punten uit 25 matchen. Flandria Paal klopte Nevok Gruitrode mer 3-2 en staat twaalfde in de stand met 28 punten uit 26 wedstrijden. Stal Sport won in Opitter met 2-3. In de stand staat Stal zevende met 36 punten uit 25 matchen.

Victorine Kaerts overleden

Zondag 18 maart 2018
Beringen - Victorine Kaerts overledenVrijdag is Victorine Kaerts overleden, de weduwe van Charly Janssens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Koudste 17de maart

Zondag 18 maart 2018
Vandaag gezien
Beringen - Koudste 17de maartZoomHet was zaterdag de koudste 17de maart in 100 jaar tijd. Het was koud, bitter koud maar elk soort weer heeft zijn positieve kanten, je moet ze maar willen zien. (Gust Ischen)

Tervant verliest van Meeuwen

Zaterdag 17 maart 2018
Beringen - Tervant verliest van MeeuwenAC Tervant heeft vanavond verloren van KSK Meeuwen. Uitslag: 1-0. Tervant staat dertiende met 26 punten uit 24 matchen. FC Turkse verloor met 4-0 van Achel VV en behaalde 32 punten in 23 matchen.

Juwelendiefstal in Schaapsweg

Zaterdag 17 maart 2018
Dieven verschaften zich via een raam toegang tot een woning aan de Schaapsweg. Zij gingen er met juwelen aan de haal.
Beringen - Fietsen gestolen uit tuinhuis en garageUit een tuinhuis aan de Gelebergstraat in Paal zijn drie fietsen gestolen. In de Kerselarenstraat maakten dieven drie fietsen en twee zaagpmachines buit.
In het zaalvoetbal heeft United Beverlo thuis met 3-5 verloren van Meeuwen. United Beverlo blijft stevig aan de leiding met 10 punten voorsprong op Lummen. Meeuwen staat achtste in de stand.

In memoriam: Robrecht Van Parijs

Zaterdag 17 maart 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - In memoriam: Robrecht Van ParijsZoomDeze week hebben we afscheid genomen van Robrecht Van Parijs. Hij overleed afgelopen dinsdag op 77-jarige leeftijd. Na zijn afstuderen als burgerlijk mijningenieur in Gent kwam hij als Oost-Vlaming terecht in de mijn van Beringen. Daar klom hij op tot directeur ondergrond van zetel KS-West. Oud mijnwerkers die we spraken herinneren zich hem als een kordaat iemand, rechtdoorzee en streng maar rechtvaardig. Waardering was er ook voor het feit dat Robrecht geen ‘bureauman’ was. Integendeel, hij was (…) Het hele nieuwsbericht

Eenzaamheid

Zaterdag 17 maart 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - EenzaamheidZoomElke zaterdag presenteren we een mooie foto van Lambert Reynders met daarop de gevleugelde woorden van Edith Oeyen.

Steenweg naar Korspel

Zaterdag 17 maart 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Steenweg naar KorspelZoomGust Ischen trok voor de foto van vandaag naar Beverlo. Het punt hier is nog goed herkenbaar.

Trots op het werk

Zaterdag 17 maart 2018
Uit de oude doos
Beringen - Trots op het werkZoomBen jij ook fier op je werk? Deze mannen poseren alvast heel trots op de foto genomen in de mijn van Beringen.
De namen zijn: J Kuppens - R Vangenechten - A Lilaes - A Coomans en J Lehaen.
Heb jij ook zo'n foto? Beringen[!]internetgazet.be

Auto tegen boom in Koersel

Vrijdag 16 maart 2018
Beringen - Auto tegen boom in KoerselIn de vooravond is een auto tegen een boom beland aan het kruispunt van de Bredonkstraat en de Nieuwendijk in Koersel. Bij het ongeval is een twintiger uit Leopoldsburg lichtgewond geraakt.

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Stal

Vrijdag 16 maart 2018
Dieven drongen afgelopen nacht binnen in een huis aan de Heerbaan in Stal. Er zijn juwelen gestolen. Er is ook een portefeuille weg.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Vrijdag 16 maart 2018
Beringen - Twee vrouwen gewond bij botsingBij een aanrijding tussen twee auto's op de Nieuwendijk in Koersel zijn deze namiddag twee vrouwen gewond geraakt: een 34-jarige uit Beringen en een 48-jarige uit Willebroek. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Vzw Crossroads opgericht

Vrijdag 16 maart 2018
Patrick Heymans, Luc Meykens en Maarten Reniers, allen uit Beringen, en Herman Ectors en Pascal Eggermont, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de vzw Crossroads opgericht met zetel aan de Rozenlaan in Beringen. Doel van de vereniging is het verspreiden en promoten van bluesmuziek, het organiseren van allerhande evenementen om muziek in al haar aspecten toegankelijk te maken voor het grote publiek én het ondersteunen van artiesten.

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Beringen - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Moeder en dochter gewond in Stal

Donderdag 15 maart 2018
Beringen - Moeder en dochter gewond in StalZoomEen moeder en haar 18-jarige dochter, beiden uit Beringen, zijn vanavond lichtgewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Steenstortstraat in Stal. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. (foto Kaygisz Murat)

Nieuwe bvba: MM & M

Donderdag 15 maart 2018
MM & M: dat is de naam van Music Management & More, afgekort MM & M, die door Peter Joris uit Koersel werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in alle muziekinstrumenten en het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Heerbaan in Koersel.

Rosanna Cipolloni overleden

Donderdag 15 maart 2018
Beringen - Rosanna Cipolloni overleden
Gisteren is Rosanna Cipolloni overleden, de echtgenote van Claudio Verrienti. Zij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid iot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Beringen - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Dex tot de 2de macht

Donderdag 15 maart 2018
Beringen - Dex tot de 2de machtZoomOp zaterdag 24 maart brengt Barbara Dex een ode aan haar vader Marc. In de show 'Dex tot de 2de macht' zingt Barbara van haar vader. De gekende liedjes van Marc Dex kregen een nieuw kleedje. Het is een persoonlijk cadeau voor haar held, haar vader, haar clown. Tickets via CC Beringen.

Marcel Huybrighs overleden

Woensdag 14 maart 2018
Beringen - Marcel Huybrighs overledenVandaag is Marcel Huybrighs overleden, de weduwnaar van Germaine Theunis. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Maandag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Evaggelia Catipi overleden

Woensdag 14 maart 2018
Beringen - Evaggelia Catipi overledenVandaag is Evaggelia Catipi overleden, de weduwe van Lazaros Amanatidis. Zij was 81 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de Grieks-orthodoxe kerk Nektarios in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal

Eugeen Van Erdeweghe overleden

Woensdag 14 maart 2018
Beringen - Eugeen Van Erdeweghe overledenGisteren is Eugeen Van Erdeweghe overleden, de echtgenoot van Rosa Tureluren. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Angèle Van Bael overleden

Woensdag 14 maart 2018
Beringen - Angèle Van Bael overledenMaandag is Angèle Van Bael overleden, de echtgenote van Lucien Blockx. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium J. Beyne in Heusden-Centrum.

José Poel overleden

Woensdag 14 maart 2018
Beringen - José Poel overledenOp 10 maart overleed de uit Paal afkomstige José Poel, de weduwe van Hubert Sneyers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Schaffen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hansen in Zelem.
Beringen - ZVK United Beverlo gaat voor titelZoomBij winst aanstaande vrijdag speelt zaalvoetbalclub United Beverlo kampioen in 2de nationale. Trainer Christof Meykens en zijn spelers zijn er alvast klaar voor. Een Limburgse derby tegen Meeuwen maakt het extra spannend. Supporters zijn welkom vrijdagavond in de sporthal van Beverlo. De wedstrijd begint om 21u15.

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Vijfhonderd liter stookolie gestolenIn de Leysestraat in Beringen-Mijn is zo'n 500 liter stookolie uit een brandstoftank gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Op de Heppensesteenweg in Beverlo raakten vanmorgen een scooterrijdster en een fietsster in een aanrijding betrokken. Beiden werden gewond.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Robrecht Van Parijs overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Beringen - Robrecht Van Parijs overledenVandaag is Robrecht Van Parijs overleden, de echtgenoot van Simonne Van Weirdt. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: vrijdag (19.45-20.15 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Fotoverslag ZVK ACLI Beverlo - Racing PeltZoomStephan Volders maakte afgelopen weekend nog dit fotoverslag van de zaalvoetbalwedstrijd tussen ACLI Beverlo en Racing Pelt De wedstrijd eindigde op 1-1 en Beverlo hield zo Racing Pelt van de eerste plaats. Kijk hier voor de foto's. 

Kraanvogels in Koersel

Maandag 12 maart 2018
Vandaag gezien
Beringen - Kraanvogels in KoerselZoomJean Beerten kon deze groep kraanvogels spotten in Koersel. En dat is een teken dat de lente op komst is!
Kraanvogels in Koersel
Zoom

An Creemers overleden

Maandag 12 maart 2018
Beringen - An Creemers overledenOp 8 maart overleed An Creemers, de echtgenote van Harrie Heijlen. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Noël Gerits overleden

Maandag 12 maart 2018
Beringen - Noël Gerits overledenVandaag is Noël Gerrits overleden, de echtgenoot van Ghislaine Mommen. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Albert Daniels overleden

Maandag 12 maart 2018
Beringen - Albert Daniels overledenZaterdag is Albert Daniels overleden, de echtgenoot van Lydia Sneijers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.

Victorine Reykers overleden

Maandag 12 maart 2018
Beringen - Victorine Reykers overledenZaterdag is Victorine Reykers overleden, de echtgenote van Maurice Desiron. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Beringen - Wedstrijdverslag Hoepertingen - KoerselDe eerste salvo’s werden afgevuurd door de thuisploeg, maar doelman Frederix wist er telkens raad mee. Vooralsnog bleven de aanvallende combinaties van Koersel in goede bedoelingen steken en het doelpunt viel dan ook halvelings uit de lucht. Michaël Philips recupereerde een laterale voorzet en trok onmiddellijk en krachtig opnieuw voor doel, alwaar, na een carambole, Yusuf Eren kon uithalen en de bal tegen het verste zijnet binnendraaide: 0-1 (27’). Steven Frederix ranselde attent een (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 3-4 verloren van Hamont.

Autodiefstal in Koersel

Zondag 11 maart 2018
Onbekenden gingen met een auto aan de haal op de Laan op Heusden in Koersel. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Winst voor Weerstand Koersel

Zondag 11 maart 2018
Beringen - Winst voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel is deze namiddag gaan winnen op het veld van Hoepertingen. Uitslag: 0-4. Koersel staat negende in de stand met 31 punten uit 25 wedstrijden. Turkse FC versloeg Opitter met 1-0 en staat zevende met 35 punten uit 24 wedstrijden.

Miners - Stevoort 82-62

Zondag 11 maart 2018
Beringen - Miners - Stevoort 82-62Miners winnen derby van Stevoort en blijven mee op kop. Opnieuw veel supporters voor de minerploeg die het best uit de startblokken kwam. Stevoort bleef aanklampen maar vlak voor rust konden de miners met sterke drives die alleen foutief konden afgestopt worden een 10puntenkloof bij elkaar spelen. In de tweede helft was het duidelijk dat Stevoort fysiek niet opgewassen was tegen de agressieve defense en het snellere spel van de Miners. Onder impuls van een sublieme Postelmans werd het opnieuw een vlotte (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - Flandria PaalHet werd geen erg genietbare wedstrijd tussen Stal en Paal. Paal, dat de punten goed kon gebruiken en Stal, dat zijn plaats in de subtop wou bestendigen, maakten er een vrij zenuwachtige bedoening van aan de Nieuwendijk. De wedstrijd speelde zich aanvankelijk vooral op het middenveld af. Beide ploegen slaagden er in de beginfase maar niet in de aanvallers in stelling te brengen. Het duurde tot de 12de minuut eer we een eerste kans die naam waardig konden noteren. Een aanval van Paal leverde een grote kans (…) Het hele nieuwsbericht
United Beverlo heeft met 4-5 gewonnen bij Lindenhof Zutendaal. United staat eerste in de stand met 11 punten voorsprong op Lindenhof. Koersel verloor met 5-7 van Schoten en staat negende in de stand.
Beringen - Geen winnaar bij Stal - Flandria PaalStal Sport en Flandria Paal zijn vanavond op het terrein van Stal niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Stal staat na 24 matchen zevende met 33 punten. Flandria Paal staat veertiende met 25 punten uit evenveel matchen. AC Tervant verloor met 1-2 van Grote Heide. In de stand staat AC Tervant twaalfde met 26 punten uit 25 matchen. In Eerste Provinciale versloeg KVK Beringen Herk FC met 2-1. In de stand staat KVK Beringen na 24 wedstrijden vijfde met 38 punten.

2500 woongelegenheden meer

Zaterdag 10 maart 2018
In Beringen zijn er in tien jaar tijd 2523 woongelegenheden bijgekomen. In 2017 waren er 18869 woongelegenheden, in 2007 16346.
Beringen - Astrid Engelen toont werk in CorsalaZoomKunstenares Astrid Engelen uit Koersel is sedert haar jeugd gefascineerd door de natuur, zowel bossen, dieren als watervallen. Op latere leeftijd is ze beginnen schilderen, liefst met olieverf op doek, waarin ze haar emoties en gevoel kan leggen. Na 8 jaar schilderacademie gevolgd te hebben in Heusden-Zolder, heeft ze ondertussen aan verschillende exposities meegedaan en met succes: het werk 'moeras' werd geselecteerd door Canvas en was te zien in Bozar van 23 mei tot 15 juni 2008 in Brussel. Een twintig (…) Het hele nieuwsbericht
Astrid Engelen toont werk in CorsalaAstrid Engelen toont werk in CorsalaAstrid Engelen toont werk in Corsala
Zoom

Liefde is...

Zaterdag 10 maart 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Liefde is...ZoomVandaag een gedicht over de liefde.

Van ziekenhuis naar rusthuis

Zaterdag 10 maart 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van ziekenhuis naar rusthuisZoomWie kent dit gebouw niet? De oude Sint-Annakliniek gebouwd in opdracht van de mijn is nu woonzorgcentrum Ocura. Wie heeft er op zijn paspoort staan: geboren in Koersel? Dan is de kans groot dan je kraambed in dit gebouw stond.

Vakschool Beringen anno 1942

Zaterdag 10 maart 2018
Uit de oude doos
Beringen - Vakschool Beringen anno 1942ZoomWe gaan vandaag terug naar 1942 met deze foto met leerkrachten van de vakschool in Beringen. Herken jij nog iemand?

Gewond en rijbewijs kwijt

Vrijdag 9 maart 2018
Gisterenavond belandde een 56-jarige man uit Lommel met zijn voertuig tegen enkele bomen in de Sint-Maartenbergstraat in Beverlo. Hij raakte daarbij lichtgewond en moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij te diep in het glas had gekeken.

Pol Claes overleden

Donderdag 8 maart 2018
Beringen - Pol Claes overleden
Gisteren is Pol Claes overleden, de echtgenoot van Lieve Debaye. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

Nieuw winkelcentrum

Donderdag 8 maart 2018
Er komt een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan en de Brugstraat in Heusden. Lidl, Action, Basic fit en Brico zullen er zich vestigen. In april starten de bouwwerkzaamheden.

Mathilde Reynders overleden

Donderdag 8 maart 2018
Beringen - Mathilde Reynders overledenVandaag is Mathilde Reynders overleden, de weduwe van Jozef Willems. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Mariette Verheyen overleden

Donderdag 8 maart 2018
Beringen - Mariette Verheyen overledenGisteren is Mariette Verheyen overleden, de echtgenote van Marcel Engelen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Nieuwe vennootschap: Approma

Donderdag 8 maart 2018
Approma: dat is naam van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met zetel aan de Heldenlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het kopen, verkopen, ruilen en verhuren van kunstwerken én advies op het gebied van public relations en communicatie. De vennootschap werd opgericht door Ludo en Stijn Van Hooydonck en Anna Pieters, allen uit Paal; door Kristien Van Hooydonck uit Tremelo en Lieven Van Hooydonck uit Kortenaken.

Maria Daems overleden

Donderdag 8 maart 2018
Beringen - Maria Daems overleden
In Koersel is gisteren Maria Daems overleden, de weduwe van Jos Geerts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn waarna gelegenheid tot begroeting in het funerarium aldaar.

Lisette Poorters overleden

Donderdag 8 maart 2018
Beringen - Lisette Poorters overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Lisette Poorters overleden, de weduwe van Leon Van Den Steen en de echtgenote van Alfons Cams. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.
Beringen - Gastgezinnen voor Eurochildren gezochtZoomJaarlijks zorgt Eurochildren ervoor dat kinderen uit Europese probleemgebieden bij ons vier weken zorgeloos kunnen genieten van een vakantie in een gastgezin. Heb jij tijd en plaats om deze kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Neem dan contact op met Eurochildren via 0495 67 82 37 of via info[!]eurochildren.be.

Jac Leduc in galerij Bel-Art

Donderdag 8 maart 2018
Beringen - Jac Leduc in galerij Bel-ArtZoomIn maart stelt galerij Bel-Art in Paal schilderijen en aquarellen van Jac Leduc tentoon. De tentoonstelling werd mede samengesteld met de twee dochters van de schilder. Je kan de werken van deze Limburgse schilders bewonderen op de zondagen 11, 18 en 25 maart van 14u tot 17u in de Wisselstraat in Paal.

Samana Paal zoekt helpende handen

Donderdag 8 maart 2018
Beringen - Samana Paal zoekt helpende handenZoomSamana Paal zoekt nog enkele vrijwilligers om hun team te versterken. Ben jij nog op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding? Samana gaat op bezoek bij zieken, organiseert activiteiten zoals een kerstfeest of een pannenkoekendag. Meer info bij José Hermans op 011/42.71.24.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Beringen - Landelijke Gilde Paal op bezoek bij TVLZoomDe achterzijde van de media was het thema van een werkbezoek van de Landelijke gilde Paal. Ze werden er ontvangen door hoofdredacteur Eddy Eerdekens en door Luc Moons. Het werd een leerrijke en boeiende namiddag waarbij vakkundige uitleg werd gegeven door Palenaar Luc Moons die ook geen enkele vraag uit de weg ging. Wel wat men niet ziet is dat er toch een heel toffe bende achter TVL zit. Meer foto's op Paalonline.

Kunst in de kamer

Woensdag 7 maart 2018
Beringen - Kunst in de kamerZoomDinsdag opende Voka – Kamer van Koophandel Limburg samen met de provincie Limburg en 19 kunstenaars een nieuwe editie van Kunst in de Kamer. De kunstexpositie vroeg de kunstenaars om zich te laten inspireren door ondernemerschap. Maar liefst 19 kunstenaars, die ook op voorgaande edities van Kunst in de Kamer exposeerden, stellen tot en met donderdag 31 mei hun werk tentoon in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ in Hasselt . Bij deze selectie ook Helena Olewicz uit Beringen en de uit Beringen afkomstige Iris Mondelaers. Het project Kunst in de Kamer ondersteunt creatievelingen en biedt hen een forum om hun werk te tonen. Anderzijds willen Voka – KvK Limburg en de provincie Limburg met het project ondernemers en kunstenaars dichter bij elkaar brengen en verenigen.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Op bezoek bij de burgemeester

Woensdag 7 maart 2018
Beringen - Op bezoek bij de burgemeesterZoomDe leerlingen van VBS 'Het Mozaiek' bezochten het administratief centrum voor een kennismaking met de stedelijke diensten. Wil je ook graag op rondleiding komen met je klas? Stuur een mail naar communicatie[!]beringen.be.
Beringen - Gratis jodiumtabletten bij apotheekZoomVanaf vandaag zijn in alle Beringse apotheken jodiumtabletten beschikbaar. Bij een nucleair ongeval kan radioactief jodium vrijkomen. Via de luchtwegen of via besmet voedsel kan dit in het lichaam terechtkomen. De schildklier neemt dit jodium op, wat tot een bestraling ‘van binnenuit’ leidt. De kans op kanker of andere aandoeningen neemt dan toe. Door op het juiste moment stabiel, of niet-radioactief jodium in te nemen, zorg je ervoor dat je schildklier reeds verzadigd is en geen radioactief jodium meer opneemt. Jodiumtabletten bieden echter geen bescherming tegen andere radioactieve stoffen. Daarom blijft het noodzakelijk dat je snel kan schuilen. Meer info via deze site.

Jens Driesen naar Berg en Dal

Dinsdag 6 maart 2018
Jens Driesen (KVK Beringen) zal volgend jaar de kleuren verdedigen van de Antwerpse eersteprovincialer Berg en Dal.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Maurice Huybrighs overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Beringen - Maurice Huybrighs overledenIn Stal is vandaag Maurice Huybrighs overleden, de echtgenoot van Gerarda Swinnen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: SMOOth Invest

Dinsdag 6 maart 2018
SMOOth Invest: dat is de naam van de bvba die door Maarten Ooms en Kathleen Bekkers werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gelegen aan de Helmstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy- en managementactiviteiten én projectontwikkeling in de bouw.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Rosalie Neuts overleden

Maandag 5 maart 2018
Beringen - Rosalie Neuts overledenVandaag is Rosalie Neuts overleden, de weduwe van Leon Lens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Frans Jordens overleden

Maandag 5 maart 2018
Beringen - Frans Jordens overledenVandaag is Frans Jordens overleden, de weduwnaar van Jeanne Noels. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Louis Lecocq overleden

Maandag 5 maart 2018
Beringen - Louis Lecocq overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Louis Lecocq overleden, de echtgenoot van Martha Broeckmans. Hij was 86 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).<
Beringen - Wedstrijdverslag Koersel - Racing PeerKoersel was vandaag “nergens” met een rampzalig scenario als gevolg. Al in de 5de minuut verkeek Willems de kans om de bezoekers op voorsprong te brengen na corner. De beste kans kreeg Koersel toen Nico Claes kon afdrukken (15’) maar de keeper greep gepast in. Een penalty voor fout op Kosten werd omgezet door Buntinx (17’): 0-1. Mike Geybels redde voor de doellijn in corner (63’) en de mee opgerukte Sander Ballet kreeg een schijn van een kans(70’). Daarmee was voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Miners winnen in Gembo 61-82

Maandag 5 maart 2018
Beringen - Miners winnen in Gembo 61-82De Miners hadden iets recht te zetten tegen Gembo. De thuismatch tegen Gembo werd immers verloren. Ze startten dan ook furieus en met mooi en snel basketbal en de ondertussen gekende agressieve defense was het al snel 7-24 Daarna verslapte de aandacht een beetje , de defense werd iets minder strak en zo kon Gembo aan de rust milderen tot 23-40 In de tweede helft kon Gembo eerst nog naderen tot op 9 punten, maar daarna kwam er terug een mooie kloof op t scorebord en gingen de 3 punten mee met de (…) Het hele nieuwsbericht

Het Heilige IJs

Maandag 5 maart 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Het Heilige IJsOns land ging de laatste weken door een periode van strenge vrieskou met een bijtende oostenwind. Wij Belgen denken dan aan onze brandstofrekening maar in het ijsland bij uitstek, bij onze noorderburen de Nederlanders, gaan ze na verloop van tijd dromen van de mythische Elfstedentocht. Voor hoog in Friesland durft ik dan de term ‘het heilige ijs’ gebruiken. Wij hebben hier geen traditie als het over schaatsen op natuurijs gaat maar in het noordelijke Friesland, voor het gemak kan het ook vriesland (…) Het hele nieuwsbericht
Eersteprovincaler Weerstand Koersel heeft een nieuwe speler aangetrokken: Kenneth Lemmens (23) van Schoonbeek-Beverst.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Voetganger aangereden

Zondag 4 maart 2018
Beringen - Voetganger aangeredenIn de Winterslagstraat in Genk is gisterennamiddag rond 16 uur een voetganger aangereden. Het slachtoffer is Willy C. (72) uit Beringen.
Beringen - Koersel verliest van Racing PeerWeerstand Koersel heeft deze namiddag thuis verloren van Racing Peer. Uitslag: 0-3. Koersel staat na 24 matchen 11de met 28 punten. AC Tervant versloeg Lindel-Hoeven met 0-1 en staat dertiende in de stand met 26 punten uit 24 wedstrijden. Flandria Paal klopte thuis Turkse FC met 2-0. Flandria staat na 24 wedstrijden veertiende met 24 punten. Turkse staat na 23 wedstrijden negende met 32 punten.

Workshop 'handlettering'

Zondag 4 maart 2018
Beringen - Workshop 'handlettering'ZoomSierlijk letters tekenen dat was de bedoeling van de workshop 'Handlettering' van Femma Stal. De lesgeefster gaf enkele tips en daarmee gingen de dames aan de slag. Veel oefenen, zelf creëren was de boodschap. De eerste stappen zijn gezet... en nu blijven oefenen, want 'oefening baart kunst'.
Workshop 'handlettering'Workshop 'handlettering'Workshop 'handlettering'
Zoom

1ste Buiteling Run

Zondag 4 maart 2018
Beringen - 1ste Buiteling RunZoomDe leerkrachten van basisschool De Buiteling organiseerden een eerste Buiteling Run. En dat werd zoals een moderne loopwedstrijd opgevat met een parcours door de straten van Paal maar er werd ook gelopen door de schoolgebouwen, café Il Mondo en zelfs door de kerk van Paal. En dat vond iedereen te gek! Meer foto's op Paalonline. 
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - ElenHet werd een genietbare wedstrijd op een ondergesneeuwd veld. De gastheren hadden wel de zijlijnen, de middencirkel en de strafschopgebieden vrij gemaakt, maar op de rest van het veld lag nog een laagje van enkele centimeters sneeuw. Aanvankelijk gingen de bezoekers daar het best mee op, want er stonden slechts twee minuten op de stadionklok of Stal nam de leiding. Een milimetervoorzet vanop rechts werd door Hans Hermans perfect aangenomen, waarna hij beheerst voorbij de thuisdoelman knalde. Een droomstart (…) Het hele nieuwsbericht

Sil zoekt soulmate

Zondag 4 maart 2018
Beringen - Sil zoekt soulmateZoomHoi,ik ben Sil, en ben een bewoner van Beukenveld in Paal, ik heb een modelbouwauto op naft die ik via mijn joystick van mijn rolwagen bedien. Heb jij ook interesse in modelbouwauto's en sleutel je er graag aan? Ik zoek een vrijwilliger om samen met mij op een open terrein te gaan rijden. Zelf heb ik hier een camionette dus vervoer is geen probleem. Je mag een mailtje sturen beukenveld[!]kla.stijn.be of een telefoontje naar 011/295630 hopelijk tot snel groetjes Sil.

Stal verliest van Elen

Zaterdag 3 maart 2018
Beringen - Stal verliest van ElenStal Sport is vanavond bij Standard Elen gaan verliezen. Uitslag: 2-1. In de stand staat Stal Sport achtste met 32 punten uit 23 wedstrijden.KVK Beringen versloeg Zonhoven VV met 1-0 en staat vierde met 35 punten uit 23 matchen.

Marcel Agten overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Beringen - Marcel Agten overledenDonderdag is Marcel Agten overleden, de weduwnaar van Yvonne Leduc. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.
Mikayil Yaman uit Koersel heeft de bvba Yaman's Tegelwerken opgericht met zetel aan de Zandhoefstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tegelwerken, lood- en zinkwerk én het waterdicht maken van gebouwen.

Wintersfeer in Beringen

Zaterdag 3 maart 2018
Beringen - Wintersfeer in BeringenZoomSneeuw is best sfeervol, zolang je niet met de wagen op de baan moet natuurlijk. Gust Ischen hield het hoog en droog gisterenavond en kon deze foto maken in het centrum.

IJspret in de kolenhaven!

Zaterdag 3 maart 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - IJspret in de kolenhaven!ZoomHet is deze week bar koud geweest. Maar dat was een kleinigheid vergeleken met de februarimaand van 1956. De periode van 15 tot 24 februari 1956 was met een gemiddelde temperatuur van min 10,5 graden de op een na ergste koudegolf van de twintigste eeuw. Maar dat had ook zijn voordelen: de kolenhaven was dichtgevroren. Dus ijspret verzekerd. Met dank aan Mijnmuseum Beringen.
Gekleurde Woorden
Beringen - Kan je een regenboog samenbinden?ZoomElke zaterdag geven we een gedicht van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Garage Peeters

Zaterdag 3 maart 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Garage PeetersZoomDe garage van de familie Peeters aan de Koolmijnlaan is ook vandaag nog goed herkenbaar. Vandaag is er alleen nog een showroom voor auto's. (oude foto: Pascal Peeters)

Yasmine bij Radio Benelux

Zaterdag 3 maart 2018
Uit de oude doos
Beringen - Yasmine bij Radio BeneluxZoomOp 3 maart 1972 werd Hilde Rens geboren. Ze werd later gekend als zangeres Yasmine. We zien haar hier op een foto in hotel Ten Caetermere in Paal samen met Luc Moons (Tim Topper van Radio Benelux). In de feestzaal werd er toen een radioprogramma opgenomen. Op 25 juni 2009 overleed Hilde Rens.

Gust Gaethofs overleden

Vrijdag 2 maart 2018
Beringen - Gust Gaethofs overledenVandaag is Gust Gaethofs overleden, de weduwnaar van Georgette Volders. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Horecazaak DK Service failliet

Vrijdag 2 maart 2018
De rechtbank van Koophandel heeft Horecazaak DK Service uit Beringen failliet verklaard. Tot 1 april kunnen schuldvorderingen worden ingediend.

Nicole Smeulders overleden

Vrijdag 2 maart 2018
Beringen - Nicole Smeulders overledenGisteren is Nicole Smeulders overleden. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Code Oranje: aanvriezende regen en sneeuw11u30: Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen. Momenteel valt er (onderkoelde) regen die onmiddellijk aanvriest waardoor de wegen er zeer glad bijliggen. De strooidiensten doen al het mogelijke, maar pas je rijstijl aan. Het KMI waarschuwt nog met code oranje voor mogelijke sneeuwval in de namiddag en avond.

Nieuwe bvba: KLC Group

Vrijdag 2 maart 2018
Afsin en Guluzar, beiden uit Koersel, hebben de bvba KLC Group opgericht met zetel aan de Collegestraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer naaiwerken en online verkoop van goederen.
Beringen - 'Geven doet Groeien' door Karel HayenZoomIn het kader van KWB Overdag gaf Karel Hayen uit Sint-Truiden een lezing. Geven doet iedereen: tijd, inzet of materiële dingen. Doet dit je nu groeien of zuigt het je eerder leeg ? Van waaruit geven wij ? Die spiritualiteit inspireert immers of we geven en hoe we geven. We kijken naar ons eigen leven maar ook naar dat van bedrijfsleiders die vanuit hun christelijke spiritualiteit in de gemeenschapseconomie de cultuur van geven gestalte willen geven. Diaken Karel Hayen zet zich al 28 jaar in (…) Het hele nieuwsbericht
'Geven doet Groeien' door Karel Hayen'Geven doet Groeien' door Karel Hayen
Zoom

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Beringen - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Nieuwe bvba: Talmisa

Donderdag 1 maart 2018
Franciscus van den Heuvel uit Hamont-Achel en en Thomas van den Heuvel uit Paal hebben de bvba Talmisa opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer medisch vervoer, hulpposten op evenementen, verpleegkundige activiteiten, las- en metaalwerken en uitbating van een drank- en/of eetgelegenheid.

Inbrekers halen huis overhoop

Donderdag 1 maart 2018
Beringen - Inbrekers halen huis overhoopAan de Beverlosesteenweg in Paal stelden stelden bewoners vandaag een inbraak vast. De dieven haalden heel hun huis overhoop. Of er iets is gestolen, is nog niet geweten. De bewoners maken een inventaris.

Ans Weijermans overleden

Donderdag 1 maart 2018
In WZC Sporenpark in Beringen is vandaag Ans Weijermans overleden. Ze was 87 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Botsing met lichtgewonden

Donderdag 1 maart 2018
Beringen - Botsing met lichtgewondenTwee auto's waren gisteren betrokken bij een kop-staartaanrijding op de Paalsesteenweg in Beringen. Een vrouw (40) uit Beringen en man (61) uit Koersel liepen lichte verwondingen op.
Beringen - Motorrijder vlucht en breekt  2 benenAfgelopen nacht merkte één van de patrouilleploegen van de politie Beringen-Ham-Tessenderlo aan de Nikelaan in Ham een verdachte motorrijder op. Op het moment dat de ploeg wilde overgaan tot controle en hiervoor de blauwe zwaailichten en het geluidstoestel activeerde, sloeg de man op de vlucht. Tijdens een korte achtervolging kwam de bestuurder in een gracht ten val waarbij hij beide benen brak. De motorrijder bleek bij de politie gekend te staan voor onder andere drugs en wapens. De nummerplaat van het motorvoertuig stond sinds 2003 geseind. De man werd met spoed aan beide benen geopereerd. Er is geen sprake van levensgevaar.

Maria Janssens overleden

Donderdag 1 maart 2018
Beringen - Maria Janssens overledenVandaag is Maria Janssens overleden, de weduwe van Marcel Cools. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Kinderen bezoeken kerk en moskee

Donderdag 1 maart 2018
Beringen - Kinderen bezoeken kerk en moskeeZoomDe kinderen van het eerste leerjaar van basisschool De Horizon in Beringen-Mijn mochten met juf Hatice mee op bezoek bij de kerk en de moskee van Beringen-Mijn. "De grote toren met de haan waar de klokken luiden, de priester en het heilige boek waarin gelezen wordt, de doopvont en het grote orgel, voor veel kinderen was het een eerste keer in de kerk", zegt Hatice Baloglu.
Ook de moskee werd bezocht. De minaretten, de koepel, de mihrap, de minber, de kursu... waarom schoenen uit... komt men enkel om te bidden? De kinderen vonden het allemaal interessant.

Kinderen bezoeken kerk en moskee
Zoom

Maria Toppet overleden

Donderdag 1 maart 2018
Beringen - Maria Toppet overledenOp 23 februari overleed de uit Beringen afkomstige Maria Toppet, de weduwe van Jozef Trippas. Zij was  86 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Wellen. Vrijdag (19 uur) is er daar een (…) Het hele nieuwsbericht
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen