Het overige nieuws

Zonsondergang

Donderdag 31 mei 2018
Beringen - ZonsondergangZoomAan het kanaal is het altijd genieten van water en rust. En je krijgt er dikwijls een mooie zonsondergang cadeau. (Gust Ischen)

Limago failliet

Donderdag 31 mei 2018
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag Limago uit Paal-Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen ingediend worden via Regsol.

Twee inbraken in tuinhuisjes

Donderdag 31 mei 2018
Uit een tuinhuisje aan de Schomstraat in Koersel zijn een elektrische fiets en een hogedrukreiniger gestolen. In de Nijverheidsstraat in Paal gingen onbekenden aan de haal met een motorfiets en gereedschap uit een tuinhuisje.

Motorrijdster (24) gewond

Donderdag 31 mei 2018
Beringen - Motorrijdster (24) gewondDe 24-jarige motorrijdster Liselot S. uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Lummense Kiezel in Kermt. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Beringen - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Beringen - Krasloten gestolen in tankstationEén jaar cel: dat riskeert een 46-jarige werkneemster van het Vatana-tankstation in Beringen. Zij wordt ervan verdacht er onder meer 286 krasloten gestolen te hebben. De vrouw liet de winnende krasloten innen door haar zoon. De rechter nam de zaak in beraad voor vonnis op latere datum. (PG)

Fraudeurs veroordeeld

Donderdag 31 mei 2018
Drie Congolezen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen omdat ze enkele bedrijven probeerden op te lichten. Ze onderschepten uitgaande facturen van verschillende bedrijven onder andere uit Beringen. Daarna veranderden ze het rekeningnummer. Ze liepen tegen de lamp toen een factuur te weinig werd gefrankeerd. Met de vingerafdrukken op de briefomslag konden de mannen opgepakt worden.

Jongeman vliegt in de cel

Donderdag 31 mei 2018
Een 22-jarige man uit Beringen vliegt één jaar achter de tralies voor herhaaldelijk opzettelijke verwondingen bij een minderjarig meisje. Een eerste feit speelde zich af in 2016. Een tweede keer in 20017, toen kreeg het meisje opnieuw rake klappen. De man negeerde ook het contactverbod. De rechtbank veroordeelde hem nu met een effectieve straf.

Nieuwe bvba: Antep Sofrasi

Woensdag 30 mei 2018
Mislim Erbay en Okkes Celik, beiden uit Koersel, hebben de bvba Antep Sofrasi opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het klaarmaken, thuisbezorgen en eventueel serveren van maaltijden en bereide schotels, kleinhandel in diepgevroren voedingsmiddelen en de verkoop van dranken.

Nieuwe bvba: Daniëls Projects

Woensdag 30 mei 2018
Niels Daniëls en Isabelle Gilis, beiden uit Koersel, hebben de bvba Daniëls Projects opgericht met zetel aan de Laakstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, het aanleggen en onderhouden van tuinen en landschapsverzorging.

Heerlijk zomerweer

Woensdag 30 mei 2018
Vandaag gezien
Beringen - Heerlijk zomerweerZoomHet is nog maar eind mei maar we hebben de afgelopen weken al flink kunnen genieten van mooi zomerweer. En dat is duidelijk te zien op de terrasjes, bij de ijsjesverkopers en aan het strand van de Paalse Plas (foto).
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

Het weer: onstabiel

Woensdag 30 mei 2018
Beringen - Het weer: onstabielDepressionaire invloeden zorgen voor een erg onstabiele luchtmassa, waarin gemakkelijk buien ontstaan en de kans op onweer groot is. Een meer gestructureerde onweerszone komt vanuit het zuiden opzetten, met kans op lokaal hevig onweer. Het is wel erg warm. De volgende dagen blijft de onstabiliteit aanwezig en dus ook de kans op buien, soms met onweer. In het weekend is de neerslag beperkter, maar het wordt stilaan wat koeler. Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, al zijn er in het westen tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Hilda Strauven overleden

Woensdag 30 mei 2018
Beringen - Hilda Strauven overledenIn WZC Aurora in Beringen is zondag Hilda Strauven overleden, de weduwe van Marcel Maes. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Schulen.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Open tuin De Motten

Dinsdag 29 mei 2018
Beringen - Open tuin De MottenZoomWil je meer weten over composteren ecologisch tuinieren? Kom dan naar de open tuin in De Motten Beringen en ontdekt verschillende infostanden. Je krijgt doorlopend info in de biotuin en om 11.00 en 15.00 uur is er een demo.  Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 17.00 uur, Hasseltsesteenweg 130. 

Nar Bielen overleden

Maandag 28 mei 2018
Beringen - Nar Bielen overledenVandaag is Nar Bielen overleden, de weduwnaar van Ivonne Gesquiere. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur)

Cyclobalclub Het Zwarte Goud

Maandag 28 mei 2018
Ploeg in de kijker
Beringen - Cyclobalclub Het Zwarte GoudZoomAfgelopen weekend was cyclobalclub Het Zwarte Goud de gastheer van de UCI World Cup. Beringen kwam met twee teams in actie. We blikken nog terug op de prestaties van de Beringse teams met dit videoverslag.

Vermiste man gevonden

Maandag 28 mei 2018
Beringen - Vermiste man gevondenEen man uit Ham die zaterdag als vermist opgegeven werd, is weer terecht. Deze namiddag werd Luc C. aangetroffen in een bos in Ham.

Klopp kreeg klop

Maandag 28 mei 2018
Beringen - Klopp kreeg klopLiverpool heeft de finale van de Champions League verloren. Trainer Jürgen Klopp kreeg klop en dat is voor één keer een verdiende straf. Leedvermaak is mij eigenlijk vreemd maar in dit geval kan ik er niet om heen. Ik neem het op voor onze land- en provinciegenoot Simon Mignolet die door Klopp in januari op de bank werd gezet na sinds 2013 titularis te zijn geweest. Klopp koos voor zijn landgenoot Loris Karius maar dat brak hem in de CL-finale zuur op. Twee kinderlijke doelpunten na megaflaters van (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Reynders overleden

Maandag 28 mei 2018
Beringen - Maria Reynders overledenGisteren is Maria Reynders overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Willy Rayen overleden

Maandag 28 mei 2018
Beringen - Willy Rayen overledenGisteren is Willy Rayen overleden, de echtgenoot van Rita Geuens. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Maurits Moons overleden

Maandag 28 mei 2018
Gisteren is Maurits Moons overleden, de echtgenoot van Maria Van de Reijd. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Bomberbike

Maandag 28 mei 2018
Beringen - BomberbikeZoomWe blikken vandaag nog even terug op de Bomberbike van afgelopen zaterdag met dit fotoalbum van Hatice Baloglu.
Beringen - Okra Beringen Noord verkent Land van HerveZoomZaterdag 26 mei verkenden leden van OKRA van Beringen Noord, Stal en Centrum het Land van Herve. "In ‘Het huis van de Lekkere smaken’ maakten we via een beeldmontage op een originele manier kennis met alle lekkere ambachtelijke producten die in deze regio worden geproduceerd. Tijdens de rondrit met de bus naar de artisanale kaasmakerij ‘Le Vieux Moulin’ kregen we van de lokale gids deskundige informatie over deze landbouwrijke streek. In de namiddag verkenden we de abdijsite van Val (…) Het hele nieuwsbericht
Okra Beringen Noord verkent Land van HerveOkra Beringen Noord verkent Land van Herve
Okra Beringen Noord verkent Land van HerveOkra Beringen Noord verkent Land van Herve
Zoom

Okra Paal naar Lochristi

Maandag 28 mei 2018
Beringen - Okra Paal naar LochristiZoomDe leden van Okra Paal gingen verbroederen met de Okra Zevenekenen. "Met een hartelijke ontvangst met taart en koffie en het weerzien van de groepen werd de dag vreugdevol ingezet. Met een bus vol zonnetjes van Okra Paal kon dat immers niet anders. De rondrit met het treintje op het domein van Wachtebeke viel in de smaak. Ook het 3-gangenmenu was lekker en ging vlot naar binnen. In de namiddag lopen tussen al die hammen door was leerrijk en boeiend. Wat we daar allemaal te zien kregen dat vergeten we zeker (…) Het hele nieuwsbericht
Okra Paal naar LochristiOkra Paal naar LochristiOkra Paal naar Lochristi
Zoom

War Vanlommel overleden

Maandag 28 mei 2018
Beringen - War Vanlommel overledenZaterdag is War Vanlommel overleden, de echtgenoot van Louisa Henderickx. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Zwoele Secret Garden

Maandag 28 mei 2018
Beringen - Zwoele Secret GardenZoom
Het zomers partyconcept Secret Garden heeft zijn tenten opgeslagen op de Neusenberg in Paal. Zaterdagavond werd de zomer zwoel ingezet met ruim 800 feestvierders. De volgende editie is op zaterdag 2 juni met achter de draaitafel: Djumaa, Iris Menza, Jerrymore, Klaps, Orb en Unclesand. Bekijk het partyverslag van Anastasia Tofoni op Facebook. 
Beringen - Oefening duikers brandweer Zuid-West LimburgZoomDe duikers van brandweer van Zuid-West Limburg hielden gisteren een oefening in het Albertkanaal in Tervant. Bedoeling was om de duikers van de verschillende korpsen beter op elkaar te laten inspelen.
Oefening duikers brandweer Zuid-West LimburgOefening duikers brandweer Zuid-West LimburgOefening duikers brandweer Zuid-West Limburg
Oefening duikers brandweer Zuid-West LimburgOefening duikers brandweer Zuid-West LimburgOefening duikers brandweer Zuid-West Limburg
Zoom

Genieten van de natuur

Zondag 27 mei 2018
Beringen - Genieten van de natuurZoomDe natuur staat op dit moment in volle bloei. In het park van de directeur in Beringen-Mijn kan je op dit moment in de schaduw genieten van zomerse taferelen en de mooie natuur. Gust Ischen focuste gisteren op de bloemenpracht.
Genieten van de natuurGenieten van de natuur
Genieten van de natuurGenieten van de natuur
Genieten van de natuurGenieten van de natuur
Zoom
Beringen - Teveel gedronken, geen rijbewijs...Zaterdagnacht werd in Tessenderlo aan de afrit van de E313 een bestuurder betrapt die met 2,85 promille alcohol nog met de auto reed. Het rijbewijs van de man werd voor 15 dagen ingetrokken. Op dezelfde plaats werd een andere bestuurder gecontroleerd welke helemaal niet over een rijbewijs bleek te beschikken. Deze bestuurder werd tevens al een tijdje gezocht om hem een rijverbod te betekenen. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Nieuwe bvba: Marc Emmers

Zaterdag 26 mei 2018
De uit Hamont afkomstige Marc Emmers uit Paal heeft de bvba Marc Emmers opgericht met zetel aan de Busselbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren activiteiten van managers van artiesten, sportlui en overige bekende personen én ondersteunde diensten in verband met sportbeoefening.

Ongeval op Koolmijnlaan

Zaterdag 26 mei 2018
Beringen - Ongeval op KoolmijnlaanZoomDeze voormiddag rond half elf gebeurde er een kop-staartbotsing op de Koolmijnlaan in Beringen. Het verkeer moest beurtelings over één rijstrook en dat zorgde voor wat files  richting be-MINE. Een voertuig werd getakeld. Er vielen geen gewonden. 

Tilly Rijkers overleden

Zaterdag 26 mei 2018
In Leuven overleed op 17 mei de uit Beverlo afkomstige Tilly Rijkers, de weduwe van Samuel de Jonge. Zij was 70 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Jong veulen

Zaterdag 26 mei 2018
Lens op Beringen
Beringen - Jong veulenZoomBart en Inge trekken er haast dagelijks op uit om mooie foto's te maken. Vandaag tonen ze een pasgeboren veulen in de Kamerstraat in Paal bij zonsondergang. Het jonge veulen geniet rustig van het prille leven. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Het weer: zomers zwoel

Zaterdag 26 mei 2018
Beringen - Het weer: zomers zwoelHoewel we nog steeds in het voorjaar vertoeven, lijkt de zomer al volop bezig te zijn. De temperaturen zijn de volgende dagen zomers en de zon kan bij momenten uitbundig tevoorschijn komen. Helaas is er echter ook nog steeds de onweersdreiging en het blijft niet altijd droog. Oorzaak is de warme lucht van subtropische oorsprong, die vanuit het zuiden over ons land wordt aangevoerd. Vandaag  domineert de zon het weerbeeld en het kwik kan opnieuw erg hoge waarden bereiken. Met maxima rond 28 graden lijkt het (…) Het hele nieuwsbericht

IJsjesweer

Zaterdag 26 mei 2018
Uit de oude doos
Beringen - IJsjesweerZoomHet wordt dit weekend zwoel zomerweer, ideaal om een ijsje te smullen. Wie kent deze ijskar nog?

Hoogstraat Beringen

Zaterdag 26 mei 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hoogstraat BeringenZoomVandaag neemt Gust een kijkje in de Hoogstraat in Beringen waar nu een boetiek in gevestigd.

Bewondering

Zaterdag 26 mei 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - BewonderingZoomElke zaterdag presenteren wij de gekleurde woorden van onze huisdichters Edith.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.
Vandaag gezien
Beringen - Koningspaar gered van de sloopZoom
Deze foto stond deze ochtend nog verweesd in het oude stadhuis en dreigde onder het sloopafval te verdwijnen. Maar na het bezoek van het koningspaar gisteren aan Beringen kreeg de foto toch nog een nieuwe bestemming. Burgemeester Webers nam de foto mee. "Na het fijne bezoek van de koning en de koningin gisteren, kunnen we dit toch niet laten gebeuren", lachte de burgemeester nog altijd onder de indruk van zijn ontmoeting met de koningin gisteren.

Dode ree in kanaal

Vrijdag 25 mei 2018
Beringen - Dode ree in kanaalZoomDe brandweer van Beringen kwam deze middag in actie om een dode ree uit het Albertkanaal ter hoogte van de brug in Tervant uit het water te halen. Het gebeurt regelmatig dat reeën in het kanaal sukkelen.
Dode ree in kanaalDode ree in kanaal
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

Papenhofstraat afgesloten

Vrijdag 25 mei 2018
Beringen - Papenhofstraat afgeslotenZoomSinds gisteren is de Papenhofstraat in Paal afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer en dit aan de kant van de Beverlosesteenweg. “Deze smalle straat sluiten we af omdat deze dagelijks als sluipweg wordt gebruikt. Momenteel is het een proefopstelling, maar we houden wel een zone vrij voor fietsers en voetgangers,” meldt schepen Jean Vanhees.
Beringen - Werfdiefstal op MeldertsesteenwegDieven sloegen toe op een werf aan de Meldertsesteenweg. Zij maakte er allerhande werkmateriaal buit.
Beringen - Koning en koningin fietsen in Heusden-ZolderZoom
Na het bezoek aan Beringen trok het koninklijk gezelschap richting Heusden-Zolder. Daar werd een stukje gefietst. Onder een stralende zon zijn koning Filip en koningin Mathilde een stuk over het fietsroutenetwerk gefietst. Daarvoor stonden de tweewielers klaar die ze in 2000 bij hun blijde intrede van het provinciebestuur cadeau hadden gekregen. Aan de Zolderseweg gingen ze op het fietsroutenetwerk om vervolgens via Helzold de Koolmijnlaan over te steken en zo aan ZLDR Luchtfabriek aan te komen. Ze werden niet alleen begeleid door de wijkinspecteurs op de fiets maar ook door de gouverneur en een deel van het gevolg. De koningin had wel even andere schoenen aangetrokken voor het tochtje. Voor het verslag van het koninklijk bezoek aan Heusden-Zolder verwijzen wij u graag naar de Internetgazet Heusden-Zolder.

Paola bezocht Beringen in 1997

Donderdag 24 mei 2018
Uit de oude doos
Beringen - Paola bezocht Beringen in 1997Zoom14 oktober 1997 was ook een hoogdag voor Beringen toen koningin Paola De Posthoorn bezocht. Samen met gouverneur Hilde Houben-Bertrand en burgemeester Mondelaers maakte ze kennis met het unieke tewerkstellingsproject waarbij langdurig werklozen en laaggeschoolden een kans kregen op de arbeidsmarkt. De koningin werd toen vooral gecharmeerd door de pizza's van de Italiaan Nico. "Gebruikt u wel de juiste mozzarella", vroeg de koningin aan Nico. Ze knoopte snel een gesprek aan in het Italiaans met Nico. Paola bezocht nog de ambachtelijke bakkerij, de groenmedewerkers en het naai- en strijkatelier. (foto's De Posthoorn)
Paola bezocht Beringen in 1997Paola bezocht Beringen in 1997Paola bezocht Beringen in 1997
Paola bezocht Beringen in 1997Paola bezocht Beringen in 1997Paola bezocht Beringen in 1997
Zoom

Margriet Leeten overleden

Donderdag 24 mei 2018
Beringen - Margriet Leeten overledenVandaag is in Beringen Margriet Leeten overleden, de weduwe van Henri Dekelver. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt donderdag 31 mei (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

De kanten netjes gemaaid

Woensdag 23 mei 2018
Vandaag gezien
Beringen - De kanten netjes gemaaidZoomDe graskanten in de buurt van Bike Valley werden vandaag door De Winning nog eens extra gemaaid. Kwestie dat de koning en koningin morgen een mooie indruk krijgen van Beringen. Ondertussen werd ook op het terrein van Ridley en Bike Valley nog hard gewerkt om alles netjes in orde te maken voor het bezoek van het vorstenpaar.

Het weer: lokaal veel neerslag

Woensdag 23 mei 2018
Beringen - Het weer: lokaal veel neerslagEen storing schuift vanuit het zuiden over onze streken, maar wordt in zijn noordelijke progressie geblokkeerd door het krachtig hoog over Scandinavië. De storing komt daarbij nagenoeg tot stilstand over onze streken en zorgt voor flink wat regen. Uiteindelijk wordt het toch droger en het weekend wordt ingezet met veel zon en zomerse maxima. Vandaag domineren wolken het weerbeeld. Verspreid vallen er buien, die plaatselijk vergezeld worden van onweer. Er is daarbij ook kans op hagel. Op sommige (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Laenen overleden

Woensdag 23 mei 2018
Beringen - Robert Laenen overledenVandaag is Robert Laenen overleden. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.
Onder en Boven 2.0
Beringen - Prins Boudewijn in de ondergrondZoomVandaag en morgen brengen we enkele foto's uit het archief van het Mijnmuseum en blikken we terug op het bezoek van de prins aan de mijn van Beringen. Hier zien we prins Boudewijn in een peiler tijdens zijn bezoek in 1950. Wij brengen morgen uitgebreid verslag van het koninklijk bezoek vanop de eerste rij! (foto: Mijnmuseum Beringen)
Onder en Boven 2.0
Beringen - Prins Boudewijn bezoekt de mijnZoomHet bezoek van prins Boudewijn lokte in oktober 1950 veel volk. Niet alleen mijnwerkers vormden een erehaag maar ook kinderen en burgers stonden de prins aan de poort op te wachten. Ook morgenvroeg worden er aan Bike Valley in Paal toeschouwers verwacht. Er zijn daarom speciale veiligheids-- en verkeersmaatregelen genomen in de Tervantstraat en de Beverlosesteenweg in Paal. Het koningspaar wordt verwacht rond 9u30. (foto: Mijnmuseum Beringen)

Marcel Vanhove overleden

Woensdag 23 mei 2018
Beringen - Marcel Vanhove overledenZondag is Marcel Vanhove overleden, de echtgenoot van José Vandebroek. Hij was 82 jaar en wordt vrijdag begraven op de begraafplaats van Koersel na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.
Beringen - Smakelijke standhouders gezochtZoomOp zaterdag 11 en zondag 12 augustus zijn het Halfoogstfeesten in het centrum van Beverlo. "Dit jaar gaan we voor smakelijkheid en gezelligheid. Stijlvol ingerichte kraampjes en talrijke bezoekers die kunnen proeven en genieten van heerlijke streekproducten en ambachtelijke bereidingen", zegt schepen van toerisme Gilbert Lambrechts. Wil jij als standhouder deelnemen aan de ‘preuverkesmarkt’? Neem dan snel contact met Toerisme Beringen. 

Denk mee met 11.11.11

Woensdag 23 mei 2018
Beringen - Denk mee met 11.11.11Zoom11.11.11. komt naar Beringen voor een introductie over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. (= SDG) Deze SDG’s dagen ons als Beringenaar uit om over verschillende beleidsdomeinen heen samen te werken. En dat kunnen we enkel samen met jou en met leden en vertegenwoordigers van verschillende adviesraden. Daarom nodigen we je graag uit op om met ons mee te luisteren en na te denken. Deelname is gratis. Afspraak woensdag 30 mei in het SAC Beringen. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen bij mieke.smolders[!]beringen.be.
Beringen - S-Plus leert milieuvriendelijk poetsenZoomDe leden van S-Plus Beringen komen maandelijks samen voor een activiteit. Deze week konden ze kennismaken met de de milieuvriendelijk producten van De Blauwe Tovenaar. Er werd verteld hoe ze zuinig moeten omspringen met deze onderhoudsproducten. Er werden verschillende artikelen getest en daarna kon er ook besteld en gekocht worden. Tijdens de pauze was er zoals altijd koffie en taart. (Serge Daniëls)

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.
Beringen - Basten Caerts naar EK in GlasgowZoomBasten Caerts uit Heppen, lid van zwemclub Beringse Tuimelaars, is geselecteerd voor de 100m schoolslag en voor de aflossingsploeg 4x 100m wissel gemengd bij het komende EK in augustus in het Schotse Glasgow.
Beringen - Kristof Calvo stelt nieuw boek voorZoomKristof Calvo komt, op uitnodiging van Jong Groen West-Limburg, naar Beringen op vrijdag 25 mei. In Barnaba zal hij zijn nieuw boek ‘Leve Politiek’ voorstellen. Kristof Calvo noemt politiek zijn eerste lief. Zijn boek is dan ook een pleidooi voor politiek, aangezien politiek elke minuut en elke seconde van ons leven bepaalt. Aan de hand van vernieuwende voorstellen zal Kristof Calvo de toeschouwers doorheen de avond gidsen. Iedereen is welkom in Barnaba op vrijdagavond 25 mei om 20u00. (…) Het hele nieuwsbericht

Hilde Hellinckx overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Beringen - Hilde Hellinckx overleden
Vandaag is Hilde Hellinckx overleden, de echtgenote van Eddy Reyckers. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud en zilver voor Gym 90 BeringenZoomOp het Belgisch kampioenschap trampoline in Essen pakte Sam Geysen (foto) van Gym 90 Beringen een gouden medaille bij zijn eerste deelname aan het Belgisch kampioenschap. Kobie Indeherberg kwam naar huis met een zilveren medaille. Proficiat!

Code oranje voor storm

Dinsdag 22 mei 2018
Beringen - Code oranje voor storm
Het KMI verwacht  deze namiddag en -avond plaatselijk noodweer en waarschuwt met code oranje. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom beslist om vanaf de middag het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen te activeren.Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Johan Geerinckx overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Beringen - Johan Geerinckx overledenZondag is Johan Geerinckx overleden, de echtgenoot van Hilde Truyers. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Stephanie Reynders overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Beringen - Stephanie Reynders overledenIn WZC Sporenpark in Beringen-Mijn is zaterdag Stephanie Reynders overleden, de weduwe van Georges Vanden Poel en de echtgenote van Leopold Lievers. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de,parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: woensdag (18.30 - 19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Kermis met extra sfeer

Maandag 21 mei 2018
Beringen - Kermis met extra sfeerZoomDe kermis van Beringen-Mijn is niet meer zo groot als in de tijd van de mijn maar dit jaar zorgde een groot 'Whatz Hap' terras met optredens en animatie voor extra sfeer. Ook de mensen van het whiskyfestival Spirits Inn Beringen waren van de partij voor een proeverij. Vandaag is het de laatste kermisdag. (Patrick Cosemans)
Kermis met extra sfeerKermis met extra sfeer
Kermis met extra sfeerKermis met extra sfeer
Zoom

Goud voor Mini's

Maandag 21 mei 2018
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Mini'sZoomDeze vier mini's van 'Jong en Sportief' Leopoldsburg behaalden goud op een recreatietornooi toestelturnen in Denderhoutem. Proficiat Axelle, Alicia, Poppy en Merel.

Zonnecenter uitgebrand

Zondag 20 mei 2018
Beringen - Zonnecenter uitgebrandVanochtend rond 3.45 uur brak brand uit in een zonnecenter aan het Koningin Astridplein in Leopoldsburg. De brandweer kon niet verhinderen dat het zonnecenter uitbrandde. Als gevolg van hevige rookontwikkeling moesten 24 bewoners die in hetzelfde appartementsgebouw wonen tijdelijk geëvacueerdworden. De brandoorzaak is nog niet gekend.
Beringen - Kinderen leren terug 'Buitings'ZoomDe leerlingen van het 6de leerjaar van basisschool De Buiteling in Paal werden een namiddag ondergedompeld in het Buitings met Pietermenneke als leidraad. Het was de taalcommissie van Paalonline met Gust Luyten en Etienne Bervoets die de kinderen liet proeven van het sappige dialect want één ding is zeker: de kennis van Paals dialect gaat achteruit. Meer op Paalonline.

Het weer: warme vooruitzichten

Zaterdag 19 mei 2018
Beringen - Het weer: warme vooruitzichtenHet verlengde weekend wordt moeizaam ingezet door de zon. Een dik wolkenpak, verbonden aan een zwakke storing zorgt voor een sombere start. Een krachtig hogedrukgebied nestelt zich echter over het noordoosten van Europa en neemt de volgende dagen het heft in handen. Er staan zonnige en vooral warme condities op het programma. Vandaag is het wat minder gesteld met de temperaturen. Het kwik bereikt slechts 18 graden en wolken domineren een groot deel van de dag. Na de middag kan de zon doorbreken, maar dat is (…) Het hele nieuwsbericht

Auto's beschadigd bij werken

Zaterdag 19 mei 2018
Beringen - Auto's beschadigd bij werkenZoomBij de werken op de E313 wordt er beton afgeschraapt. Daarbij werd deze voormiddag een steen gekatapulteerd tegen een voorbijrijdende auto, meldt de politie. De voorruit van de wagen werd verbrijzeld. Ook een andere auto liep schade op door een wegvliegende steen.
Gekleurde Woorden
Beringen - Er is een stilte in mijn hoofd...ZoomVandaag weer een tekst van Edith op een foto van Lambert.

Brug Tervant

Zaterdag 19 mei 2018
Lens op Beringen
Beringen - Brug TervantZoomVanop de brug in Tervant kan je mooie zonsondergangen fotograferen. Nu staat de zon nog een beetje links van het Albertkanaal. Over een paar weken kan je dit kiekje maken met de zon pal in het water. (Bart Liesenborg en Inge Jespers)

Dancing Luna

Zaterdag 19 mei 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Dancing LunaZoomAan de linkerzijde boven zie je de legendarisch dancing Luna in Koersel. Daar vonden veel jongens en meisjes vroeger een lief, dat horen we vandaag nog regelmatig bij huwelijksjubilarissen.
Welk is uw verhaal van dancing Luna?

Huis Jacobus Theunis Paal

Zaterdag 19 mei 2018
Uit de oude doos
Beringen - Huis Jacobus Theunis PaalZoomDeze foto dateert van rond 1920 een toont een lemen hoeve in Paal. Weet jij hier nog iets over? Laat het ons weten.

Leona De Proft overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Beringen - Leona De Proft overledenIn WZC Prinsenhof in Koersel is vandaag Leona De Proft overleden, de echtgenote van Eddy Penninger. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.
Rudy Moons uit Paal en Mireille Helsen uit Nijlen hebben de bvba Blockx & Concrete opgericht met zetel aan de Sint-Jansstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken én groot- en detailhandel in bouwmaterialen, machines en uitrusting.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

Juliette Testelmans overleden

Donderdag 17 mei 2018
Beringen - Juliette Testelmans overledenVandaag is Juliette Testelmans overleden, de weduwe van Alfons Truyens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info

Henri Ariën overleden

Donderdag 17 mei 2018
Beringen - Henri Ariën overledenGisteren is Henri Ariën overleden, de echtgenoot van Regina Vanzeir. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Beringen - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.
Beringen - Gouden bruiloft Irène en MarcelZoomMarcel Vandebroek (74) en Irène Corvers (72), uit Paal, vierden op 11 mei hun gouden bruiloft samen met hun familie. Ze kregen 48 jaar geleden 2 dochters (een tweeling) en hebben er ondertussen ook 2 kleindochters bij. Marcel werkte als ambtenaar bij de Vlaamse gemeenschap en was 28 jaar voorzitter van de Kon. Harmonie van Paal. Irène werkte op het internaat in Heppen. Gefeliciteerd!
Gouden bruiloft Irène en MarcelGouden bruiloft Irène en Marcel
Zoom

Lees gratis 'Was ik maar Jamal'

Donderdag 17 mei 2018
Nieuwe boeken
Beringen - Lees gratis 'Was ik maar Jamal'ZoomDe uit Beverlo afkomstige schrijver Marnix Peeters heeft weer een cadeautje voor zijn fans. Via zijn website kan je gratis een kortverhaal lezen. 'Was is maar Jamal' is een grimmige parabel over een Vlaamse auteur die zich in nesten werkt in het kader van de diversificatie van de Nederlandse letteren. Eerder kon je ook al gratis zijn tien meest gelezen Zeno-columns gratis downloaden.
Lees het verhaal via deze link.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Het weer: zonnig en warm

Woensdag 16 mei 2018
Beringen - Het weer: zonnig en warmEen uitloper van het hoog der Azoren brengt zonnige en warme vooruitzichten. Dankzij de drukstijgingen krijgt de zon de volgende dagen veel ruimte en dat heeft uiteraard zijn invloed op de temperaturen. Aanvankelijk liggen de maxima rond of net onder 20 graden, maar vanaf het weekend kan het kwik de 20 graden overschrijden. De neerslagkansen zijn hierbij ook erg beperkt. Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Een storing kan net onze regio bereiken en zorgt vooral in de namiddag voor enkele buien of (…) Het hele nieuwsbericht

Marcella Vanoppré overleden

Woensdag 16 mei 2018
Beringen - Marcella Vanoppré overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Marcella Vanoppré overleden, de echtgenote van Michel Degens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.
Beringen - Paul toont zijn collectie cactussenZoomTijdens het Pinksterweekend zet Paul Theunis de deuren van zijn twee serres met meer dan 5.000 cactussen wagenwijd open. Wie graag deze mooie planten met bloemen bewondert, wordt hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje. Welkom bij Paul en Emmy op 19, 20 of 21 mei, telkens van 9 tot 18 uur.
Voor meer info: 0476/576 915
Beringen - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.
Beringen - Reveil zoekt muzikanten, dichters en vertellersZoomBen je muzikant? Dichter? Verteller? Of beschik je over een portie organiseertalent? Reveil zoekt mensen om activiteiten te organiseren op de kerkhoven van Beringen? Reveil brengt muziek en verhalen op de Vlaamse begraafplaatsen op 1 november tussen 17u en 18u. En dat in al één op de vier gemeentes in Vlaanderen. Meer info via deze link.
Beringen - Dieven aan de haal met bouwmateriaalIn de Zandhoefstraat is een inbraak vastgesteld aan een huis in verbouwing. De doorzochten de woning en ook een caravan die diende als werfkeet. Ze gingen aan de haal met wat klein werkmateriaal.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Beringen - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Leonie Vanwetswinkel overledenGisterenh is Leonie Vanwetswinkel overleden, de weduwe van René Veekmans. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Convents in Paal.
Beringen - Lekker ontbijtconcert Neanias BeverloZoomHet jaarlijks ontbijtconcert van Neanias Beverlo was dit jaar week meer dan geslaagd. Een lekker ontbijt opgeluisterd door prachtige muziek gebracht door de lokale talenten van het harmonieorkest Neanias, meer moet dat niet zijn op Moederdag. (Patrick Knuyt)
Bekijk het fotoverslag via deze link.

Terug een vlot in Tervant?

Maandag 14 mei 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Terug een vlot in Tervant?De geschiedenis herhaalt zich vaak. Dat is helaas waar als het over de bedreiging van de wereldvrede gaat, maar het kan ook nostalgisch positief zijn. Zo komen uit we bij de mijmeringen over het vlot dat vroeger in Tervant voor voetgangers en fietsers de oversteek van het Albertkanaal mogelijk maakte. Volgens de officiële berichten zal na de zomer van 2019 de brug van Tervant afgebroken worden om plaats te maken voor een nieuwe en hogere brug. Na de afbraak stopt het verkeer tijdelijk op de Beverlosesteenweg (…) Het hele nieuwsbericht

De beste burger ter wereld!

Zondag 13 mei 2018
Beringen - De beste burger ter wereld!ZoomGisteren organiseerden de Tippers en Aspi-meisjes van Chiro Fonteintje de derde editie van hun burgerdag. Er was voor ieder wat wils. Met 240 schoven ze aan voor een lekkere cheese-burger, een bacon-burger met spek of een kids-burger voor de kleinsten. De opbrengst dient voor hun komende bivak. (Jean Beerten)
Meer foto's op Facebook.
Beringen - Inschrijvingen bij KFC Paal-TervantZoomIn Tervant kan je vandaag tot 14u nog inschrijven voor het nieuwe voetbalseizoen van KFC Paal-Tervant. Ook is er een tweedehandsbeurs waar je leuke koopjes kan doen voor slechts 1 euro! De opbrengst gaat naar de jeugdwerking. De nieuwe club testte vandaag ook voor het eerst de nieuwe beregeningsinstallatie. En ondervoorzitter Jos Van Winge toonde trots de nieuwe voetbaluitrusting van de fusieclub.
Inschrijvingen bij KFC Paal-TervantInschrijvingen bij KFC Paal-TervantInschrijvingen bij KFC Paal-Tervant
Zoom

Zilver voor Kristof Meeus

Zondag 13 mei 2018
Beringen - Zilver voor Kristof MeeusZoomDe Special Olympics Belgium in Doornik zijn na 4 fantastische dagen voorbij en de Koninklijke Judoclub Hasselt behaalde zilver en brons. Kristof Meeus uit Paal mocht trots het zilver in ontvangst nemen.
Zilver voor Kristof Meeus
Zoom

De beste croque ter wereld!

Zondag 13 mei 2018
Beringen - De beste croque ter wereld!ZoomGisteren organiseerden de Tiptiens en Aspi's van Chiromeisjes Koersel centrum hun jaarlijkse croque-dag. Met 204 kwamen ze 's middags of 's avonds genieten van de beste croque van  Koersel en omstreken. Met de opbrengst gaan de jongeren een tweedaagse uitstap maken op hun komende bivak. (Jean Beerten)
Meer foto's op facebook.
Gekleurde Woorden
Beringen - Een gedichtje voor MoederdagZoomOnze huisdichteres Edith maakt een extra gedichtje voor deze Moederdag.

De laatste bloei...

Zaterdag 12 mei 2018
Vandaag gezien
Beringen - De laatste bloei...ZoomHet zal de laatste keer zijn dat deze oude kastanjebomen op de speelplaats van het voormalige college zullen bloeien. Bij de verbouwing van de site tot een nieuw stadhuis zullen de bomen voor de bijl gaan. (Gust Ischen)
De laatste bloei...De laatste bloei...De laatste bloei...
Zoom

Alice Engelen overleden

Zaterdag 12 mei 2018
Beringen - Alice Engelen overledenOp 7 mei overleed de uit Beringen afkomstige Alice Engelen, de echtgenote van André Clauw. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder.

Park van de directeur

Zaterdag 12 mei 2018
Lens op Beringen
Beringen - Park van de directeurZoomIn Lens op Beringen vandaag een mooi plekje in Beringen-Mijn. Het park van de directeur kent verschillende mooie fotogenieke hoekjes zoals dit oude zwembad. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Kindergeluk

Zaterdag 12 mei 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - KindergelukZoomVandaag brengt Edith een tekst over het geluk van kinderen.

Het weer: aangenaam lenteweer

Zaterdag 12 mei 2018
Beringen - Het weer: aangenaam lenteweerAan de voorzijde van een storing die traag vanuit het westen naar ons land schuift, wordt warme lucht vanuit het zuidoosten aangevoerd. De storing brengt echter flink wat regen met zich mee. Na het weekend domineert een depressie het weerbeeld met licht wisselvallig weer en soms kans op een bui. In de tweede helft van de week bouwt een hogedrukgebied op richting ons land en nemen de neerslagkansen spectaculair af. Zaterdag is er veel zon in de voormiddag, al zijn er ook wolkenvelden. Na de middag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht

Sinksenfoor

Zaterdag 12 mei 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - SinksenfoorZoomBinnenkort is het weer Pinksteren. Lange tijd stond deze feestdag in de cité van Beringen-Mijn synoniem met de “Sinksenfoor”. Deze kermis was wijd en zijd bekend en was een van dé activiteiten van het jaar. Op deze foto uit 1965 zien we enkele kinderen die op hun paasbest uitgedost de kermis bezoeken. Dit jaar zal de kermis doorgaan op het Kioskplein.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van winkel naar moskeeverenigingZoomVandaag zijn we voor onze rubriek in de Leysestraat in Beringen-Mijn. Momenteel is in dit gebouw BIF Beringen gehuisvest.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Beringen - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.
Beringen - Marie-Jeanne Gielis overledenGisteren is Marie-Jeanne Gielis overleden, de echtgenote van Rikske Engelen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Woensdag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Paal.

Geslaagde Slagkracht

Vrijdag 11 mei 2018
Beringen - Geslaagde SlagkrachtZoomWe vertelden gisteren al dat Slagkracht, het festival boven op de Avonturenberg meer dan geslaagd was. We hoorden alleen maar lovende reacties en een vraag naar nog meer muziek op de berg.
Je hebt nog dit fotoverslag van Patrick Knuyt tegoed.

Expo Patrick Cosemans

Vrijdag 11 mei 2018
Beringen - Expo Patrick CosemansZoomIn de Celtic Art Gallery in Ham stelt fotograaf Patrick Cosemans een reeks foto's tentoon over het afgelopen Folkfestival in Ham. Het zijn straffe portretten van boeiende bezoekers aan het kleinste maar tofste festival van Limburg. Ondertussen zijn de eerste namen voor dit jaar bekend. Seyir Trio, Vercauteren Trio; Embrun, Dervish, Vetex en Domo Emigrantes staan in Ham op het podium op 10,11 en 12 augustus. De expo is te zien tot aan het festival in de Celtic Art Gallery. Meer info op deze site.
Beringen - Parking voor andersvaliden aan Paalse PlasZoomAan de Paalse Plas is de parking voor andersvaliden aangepast volgens de wettelijke normen. Die aanpassing is er gekomen op advies van de Stedelijke Adviesraad Andersvaliden. Ook elders in de stad worden de parkings aangepakt.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - TVL met 'in de buurt' in BeringenZoomTV Limburg maakte gisteren de hele dag opnames in Beringen voor het programma 'in de buurt'. Het resultaat kan je volgende week elke dag bekijken. De uitzendingen staan voor een groot stuk in het teken van 65jaar Casino Beringen waar Jonathan Vaes en François Hemelaars je het unieke gebouw aan het Kioskplein tonen.
TVL met 'in de buurt' in BeringenTVL met 'in de buurt' in Beringen
Zoom
Mauro Mercuri uit Heusden-Zolder heeft de bvba Tactile Technologies opgericht met zetel aan de Brugstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de import en export én distributie van IT hardware naar de professionele markt toe.

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Beringen - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Lieske Vanschooren overleden

Woensdag 9 mei 2018
Beringen - Lieske Vanschooren overledenVandaag is Lieske Vanschooren overleden, de weduwe van Frans Schepers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Het weer: lagere maxima

Woensdag 9 mei 2018
Beringen - Het weer: lagere maximaDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt de volgende dagen af, waardoor storingen tot over onze streken kunnen doordringen. Na deze storingen komen we terecht in een koudere luchtmassa. Een mobiele wig van hogedruk kan nadien het weerbeeld tijdelijk domineren met een weersverbetering, maar later in het volgende weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.Vandaag is de zon dominant aanwezig, maar later komen er wat meer wolken voor. Het blijft echter droog en de zon is nog erg vaak aanwezig. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Fotowedstrijd De Watersnip

Woensdag 9 mei 2018
Beringen - Fotowedstrijd De WatersnipZoomWie maakt er de mooiste foto in 'De Vallei van de Zwarte Beek'?
Er zijn twee categorieën: een landschapsfoto uit het natuurgebied Vallei van de Zwarte Beek in Beringen en een macrofoto of close-up van een inheemse planten- of diersoort uit de omgeving. Bezorg je 2 mooiste foto's en wie weet win je een geschenkmand of schitteren jouw foto's binnenkort in een tentoonstelling in het bezoekerscentrum.
Deelnemen kan tot zondag 31 augustus 2018.
Voor iedereen / elk type fototoestel.
Prijs: € 2 (€ 1 voor leden Natuurpunt).
Inschrijven, wedstrijdreglement en betalen aan de balie van 'De Watersnip'. Voor meer info: Bezoekerscentrum De Watersnip.
Beringen - Verbeteringswerken parking Paalse PlasZoomHet was gisteren al goed druk aan de Paalse Plas. De tweede parking is bij piekmomenten dan ook meer dan welkom. Deze werd nu verstevigd en terug mooi heraangelegd door de stadsdiensten.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Fietser en bromfietser gewondIn Paal-Dorp is vanmorgen rond 5.50 uur fietser S.G. (57) uit Beringen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Hij is naar het AZ in Diest overgebracht. Bromfietser M.D. (34) uit Beringen raakte gisterenavond gewond bij een ongeval op de Paalsesteenweg. Hij is naar het ziekenhuis in Heusden gebracht.

Zomer aan de Paalse Plas

Dinsdag 8 mei 2018
Beringen - Zomer aan de Paalse PlasZoomHet mooie weer lokt vandaag al veel volk naar de Paalse Plas. Surfers, zonnekloppers en ook enkele mensen die het aandurven om pootje te baden. Zwemmen blijft verboden buiten de zomermaanden. Ook de terrasjes in Beringen doen ondertussen gouden zaken met dit prachtig zomerweer. De komende dagen wordt het jammer genoeg een tikkeltje minder mooi weer.

Antoine Put overleden

Dinsdag 8 mei 2018
Beringen - Antoine Put overledenGisteren is Antoine Put overleden, de echtgenoot van Denise Thijs. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Beringen - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mooi fietsweer

Dinsdag 8 mei 2018
Beringen - Mooi fietsweerZoomHet wordt vandaag een zeer mooie dag, ideaal om een fietstocht te maken zoals ook Gust Ischen deed, via het Kolenspoor richting Koersels Kapelleke. Onze tip voor vandaag: knooppunten 503-341-310-343-345. Veel fietsplezier en vergeet je zonnecrème niet. Onderweg ga je zeker genieten van de koelte in onze bossen en de prachtige natuur.
Mooi fietsweerMooi fietsweer
Zoom

Code Oranje in bossen

Maandag 7 mei 2018
Code oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er brand uitbreekt. Het is op dit moment erg droog en de natuur snakt naar regen. Maar dat zorgt ook dat er een groot brandgevaar is in onze natuurgebieden.
De brandweer is daarom extra waakzaam. "Maak geen vuur of rook niet in  bossen en natuurgebieden", roept de brandweer op. Momenteel wordt ook meer materieel en mankracht ingezet en zijn de brandtorens overdag bemand.

Francine Put overleden

Maandag 7 mei 2018
Beringen - Francine Put overledenVandaag is Francine Put overleden, de echtgenote van André Meeus. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Een warme zonnige zondag

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gezien
Beringen - Een warme zonnige zondagZoomEen schitterende “zon”dag en ook nog een zonsondergang uit het boekje, wat moet een mens nog meer om een fijn vakantiegevoel te krijgen? (Gust Ischen)
Beringen - Twee gewonden op KoolmijnlaanGisterenmiddag zijn twee auto’s gebotst op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Havenlaan. Een 59-jarige vrouw uit Beringen en een 26-jarige man uit Turnhout raakten hierbij lichtgewond

Scooterrijder omgekomen

Zondag 6 mei 2018
Een scooterrijder uit Balen is om het leven gekomen toen hij vanavond rond 18.30 uur aangereden werd door een auto op de Westlaan in Zolder. De autobestuurster legde een positieve ademtest af.

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
Beringen - Zuhal Demir te gast bij BeukenveldZoomZuhal Demir, staatssecretaris van personen met een beperking (N-VA), bracht een bezoekje aan de bewoners van Beukenveld in Paal. Ze kwam als 'vrijwilligster' kennis maken met de bewoners en het dienstencentrum 't Klavertje. Mevrouw Demir voerde met iedereen een gesprekje. Het weer was ideaal om een mooie wandeling te maken naar 't Crèmeke. Meer op Paalonline.
Ploeg in de kijker
Beringen - Dartsclub Energy is kampioenZoomBeringse dartsclub DC ENERGY voor 2de keer op rij kampioen in de kempische dartsbond (www.DFK.be). Deze club is in lokaal Polonez gevestigd."Wat het dit jaar uniek maakt is dat we geen enkele wedstrijd verloren hebben.Voor deze stunt zorgde Clemens Johnny, Robberecht Davy, Vanderhoydonck Simon, Libaers Marc Vanherle Francis,H endrickx Danny, VandeVelde Dirk en Degeling Peter. Om dit te vieren wordt er op 19 mei een kampioenenbal met disco gegeven in ons lokaal. Iedereen is welkom", zegt Libaers (…) Het hele nieuwsbericht
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht

Beringen Bevraagt

Zaterdag 5 mei 2018
Beringen - Beringen BevraagtZoomWat is goed en wat kan volgens jou beter in Beringen? Tot dinsdag 15 mei kan je als burger je stem laten horen. Surf naar beringenbevraagt.be en bekijk al deze reacties in het filmpje.
Onur Ozdemir uit Beverlo heeft de bvba OPZ Betonvloeren opgericht met zetel aan de Stalsesteenweg in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het plaatsen van betonvloeren en de algemene bouw van residentiële gebouwen.

In de schaduw van de terril

Zaterdag 5 mei 2018
Lens op Beringen
Beringen - In de schaduw van de terrilZoomBart en Inge nemen je elke zaterdag mee naar een mooi plekje in Beringen. Vandaag zien we een mooi stukje natuur met heide en poelen in de buurt van de terril. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Laten we dromen

Zaterdag 5 mei 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Laten we dromenZoomIn het weekend van de Beringse kunstroute kan je ook gedichten van Edith op foto's van Lambert bewonderen in de Eleven11Art Gallery in Beringen.

De tram in Beverlo

Zaterdag 5 mei 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De tram in BeverloZoomElke zaterdag gaat Gust Ischen op zoek naar een plek op een oude foto of kaart en maakt opnieuw een foto. Vandaag is hij in Beverlo en zien we dat een dorp nogal drastisch kan veranderen. De tram is al lang uit het straatbeeld verdwenen maar wie weet komt die ooit nog wel terug. Een sneltram van Maastricht naar Hasselt moet het niet zijn maar een moderne tram van Beringen via Beringen-Mijn naar Beverlo? Waarom niet?

Kunst in Beringen

Zaterdag 5 mei 2018
Uit de oude doos
Beringen - Kunst in BeringenZoomDit weekend is er de Beringse kunstroute. Beringen heeft altijd al ingezet op talent via de stedelijke academie maar er zijn ook verschillende lokale kunstkringen actief. Op deze foto zie je de Beringse kunstkring op de zolder van het Casino in Beringen. De kunstgalerij is ook vandaag de ideale startplek om kennis te maken met het Berings talent.
Beringen - Botsing met vier wagens in TervantTer hoogte van het kerkhof in Tervant gebeurde deze namiddag rond 16u een ongeval met vier wagens. Deze kleine kettingbotsing zorgde voor veel verkeershinder tijdens het drukke spitsuur. Er geraakte één persoon lichtgewond.

Cyriel Bervoets overleden

Vrijdag 4 mei 2018
Beringen - Cyriel Bervoets overledenVandaag is Cyriel Bervoets overleden, de weduwnaar van Gusta Persoons. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Paal.
Tribunaliteiten
Beringen - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.
Beringen - 'Neither Dog nor Wolf' opnieuw in RoxyZoomOp het voorbije MOOOV filmfestival was ‘Neither Dog nor Wolf’ de hit van het hele programma. De film viel ook bijzonder in de smaak bij het publiek en kreeg een hoge score. De film van de Schot Steven Lewis Simpson is in de V.S. één van de meest succesvolle niet-Hollywoodfilms van de jongste decennia. Centraal staat de 95-jarige Lakota indiaan Dave Bald Eagle. Simpson reisde 14 jaar lang naar het Pine Ridge reservaat in South-Dakota en draaide er in 2011 een 13-delige documentaire. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: BeaH

Donderdag 3 mei 2018
Brecht Soenens en Hilde Kippers, beiden uit Paal, hebben de bvba BeaH opgericht met zetel aan de Broekkantstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle holdingactiviteiten en het leveren van managementprestaties en diverse diensten allerhande ten behoeve van de organisatie, het transport en het algemeen beheer van ondernemingen.

Lucie Hendricx overleden

Donderdag 3 mei 2018
Beringen - Lucie Hendricx overledenVandaag is Lucie Hendricx overleden,de weduwe van Georges Goossens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Opening Château Gâteau

Donderdag 3 mei 2018
Beringen - Opening Château GâteauZoomAan de Rijsselstraat 11a in Paal opende Château Gâteau. Karin Op de Beeck en Robby Dekeyser verwelkomen je voortaan in een nostalgisch interieur met antieke meubeltjes, lampenkappen, porseleinen bloemetjesservies en oude familieportretten aan de muur. Op zaterdag, zondag en feestdagen kan je bij Château Gâteau na reservatie genieten van een royaal ontbijtbuffet. Naast een ontbijthuisje is Château Gâteau ook een taartenatelier, waar je terecht kan voor zoetigheden op bestelling of een toffe workshop. Meer info op deze facebookpagina.
Beringen - Olivier Meys stelt film 'Bitter Flowers' voorZoomAanstaande maandagavond tijdens de Elan Filmavonden komt regisseur Olivier Meys zijn film 'Bitter Flowers' voorstellen in The Roxy Theatre.
"Lina, een jonge ambitieuze vrouw, laat haar man en zoontje achter in China om in Parijs te proberen hen van een betere toekomst te verzekeren. Maar eenmaal aangekomen in Europa verloopt niets zoals voorzien en verzinkt Lina steeds dieper in een web van leugens om haar droom staande te houden".

Nieuwe bvba: 3Core

Woensdag 2 mei 2018
Frank Ignoul uit Hasselt, Wim Porters uit Halen en Luc Thys uit Zonhoven hebben de bvba 3Core opgericht met zetel aan de Schemkensstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT-consulting en -advies én het ontwikkelen, de realisatie en het beheer van webapplicaties en websites.

Ongeval in Schrikheidestraat

Woensdag 2 mei 2018
Beringen - Ongeval in SchrikheidestraatVanavond rond 17u was er een ongeval met drie wagens in de Schrikheidestraat. Een vrouw, die in haar auto drie kinderen vervoerde, botste op een tegenligger die plots een zijstraat inreed. De vrouw raakte daarbij nog een geparkeerd voertuig. Zij werd  lichtgewond, de kinderen bleven ongedeerd. De andere bestuurder kwam er met de schrik vanaf. De materiële schade was wel groot.

U8 AC Tervant in actie

Woensdag 2 mei 2018
Beringen - U8 AC Tervant in actieZoomWe kregen nog deze fotoreportage van Bjorn Aerts van de duiveltjeshappening in het Mijnstadion gisteren.
Bekijk de foto's via deze link.

Irène Custers overleden

Woensdag 2 mei 2018
Beringen - Irène Custers overledenGisteren is Irène Custers overleden, de weduwe van René Geukens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 3 wagens botsen op PaalsesteenwegDeze namiddag botsten drie wagens op de Paalsesteenweg. Er vielen geen gewonden maar de blikschade bij de auto's was wel groot. Het verkeer op de al drukke steenweg stropte een tijdlang op.
Beringen - Bregt Nijs is koning van de GeitelingZoomOp 1 mei werd er naar jaarlijkse gewoonte koning geschoten bij Geiteling Beringen en Bregt Nijs wist op het juiste moment de koningsvogel te raken en kroonde zich tot koning. (Carina Geets)

Twee versterkingen voor KVK

Dinsdag 1 mei 2018
Beringen - Twee versterkingen voor KVKKVK Beringen heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Yassine Seddiki (Hades) en Ivan Mateso (Leopoldsburg).
Beringen - John Polle is koning boogschietenZoomTraditioneel is er op 1 mei in Boven Stal het koningsschieten. Dit jaar kwamen er 25 schutters meedingen naar de koningstitel. Op 500 pijlen werd de koningsvogel slechts 14 keer naar beneden geschoten.Toen bleven er nog 2 schutters over met elk 3 vogels: Kevin Vanderstraeten en John Poll. Dit duo mocht dan kavelen voor de titel en John Polle trok hierbij aan het langste eind.
John Polle is koning boogschieten
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Beringen - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Beringen - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Beringen - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!
Beringen - KVG Beringen op familiedag naar BellewaerdeZoomKVG Beringen trok met een hele bende naar de familiedag van KVG Nationaal in park Bellewaerde. Het werd een geslaagde uitstap waarbij iedereen genoot van de attracties en de animaties in het park. Meer foto's op Paalonline.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen