Het overige nieuws

Beringen - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Ann Janssens overleden

Dinsdag 31 december 2019
Beringen - Ann Janssens overledenGisteren is de in Paal woonachtige Ann Janssens overleden. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Victorine Bervoets overleden

Dinsdag 31 december 2019
Beringen - Victorine Bervoets overledenGisteren overleed de uit Koersel afkomstige Victorine Bervoets, de weduwe van de in 2017 overleden François Geukens. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Inge Lambrechts overleden

Dinsdag 31 december 2019
Beringen - Inge Lambrechts overledenVrijdag overleed Inge Lambrechts, de echtgenote van Miche Thibau. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Zonnig en koud

Maandag 30 december 2019
Weerbericht
Beringen - Zonnig en koudHogedrukgebieden bepalen het weerbeeld de volgende dagen. Er zijn brede opklaringen met ruimte voor de zon, maar tijdens de nachten kan het wel flink afkoelen en komt het tot vorst. Op het einde van de week verandert de windrichting en worden er meer wolken aangevoerd. Hierdoor koelt het in de nacht minder fel af. 

Maandag (30/12) is het erg koud in de ochtend bij minima rond -4 graden. Nadien kan het kwik, met een stralende zon, oplopen tot 9 graden. De wind waait zwak uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi winterweer

Maandag 30 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooi winterweerZoomOok vandaag weer een mooie zonsopgang met temperaturen tot -3, ideaal wandelweer. (Johan Put)

Weerstand Koersel - Hades 0-4

Maandag 30 december 2019
Beringen - Weerstand Koersel - Hades 0-4Weerstand Koersel heeft zijn oefenwedstrijd tegen Hades verloren. Uitslag: 0-4. Aan de rust was de stand 0-2.

Acht nieuwe sociale appartementen

Maandag 30 december 2019
Beringen - Acht nieuwe sociale appartementenZoom
De Kantonnale Bouwmaatschappij Beringen bouwt momenteel  acht sociale appartementen in de deelgemeente Beverlo op de hoek van het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Oosthamsesteenweg. Het project heeft 8 appartementen met 2 slaapkamers.
Acht nieuwe sociale appartementenAcht nieuwe sociale appartementen
Zoom

Madame Rosa met Chris Lomme

Maandag 30 december 2019
Beringen - Madame Rosa met Chris LommeZoomEen oudere ex-prostituee van joodse afkomst heeft de concentratiekampen overleefd en zorgt voor de kinderen van haar jongere ex-collega’s. Aan het eind van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit, behalve haar lieveling, de wees Momo. De gezondheid van Rosa gaat zienderogen achteruit en langzaamaan draaien de rollen om, Momo moet voor Madame Rosa zorgen, die gaandeweg de controle over haar leven verliest. Stefan Perceval herwerkte de tekst van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar in een theaterversie voor Vlaanderens meest geprezen actrice Chris Lomme en de Hartenspelers van HET GEVOLG. De voorstelling is te zien in CC Beringen op zaterdag 11 januari.

Mooie wandelweer

Zondag 29 december 2019
Beringen - Mooie wandelweerZoomEen mooie ochtend, met lichte vriestemperaturen, ideaal voor een winterwandeling. (Gust Ischen)

Peter Geerts overleden

Zaterdag 28 december 2019
Beringen - Peter Geerts overledenIn Lummen is vandaag de uit Koersel afkomstige Peter Geerts overleden, de echtgenoot van Lieve Daniels. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 'de Heyde' in Zelem (Halen). Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).
Beringen - Knap tornooi voor U13 KFC Paal-TervantZoomDe U13 van KFC Paal-Tervant speelden de finale van het indoor soccertornooi in Tongerlo. De Paalse ploeg zat in een spannende poule waarin de eerste drie op gelijke punten eindigden. Dankzij een overtuigend doelpuntensaldo kwam Paal-Tervant in de finale. Thuisploeg Tongerlo had nog voldoende energie in het lijf om de finale te winnen.

Duiken bij TODI

Zaterdag 28 december 2019
Lens op Beringen
Beringen - Duiken bij TODIZoomBart Liesenborgs bekeek deze week de natuur onderwater bij TODI.

Voornemens voor het nieuwe jaar

Zaterdag 28 december 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Voornemens voor het nieuwe jaarZoomVandaag laat Edith ons nog proeven van de kerstboodschap op weg naar het nieuwe jaar.

Fanfare Beringen FC

Zaterdag 28 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Fanfare Beringen FCZoomDe laatste noten van het jaar worden gespeeld...Vandaag een foto uit de oude doos van de fanfare van Beringen FC.

Van oud naar nieuw

Zaterdag 28 december 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van oud naar nieuwZoomZo gaat het leven, jaar na jaar, van oud naar nieuw, huizen verdwijnen, appartementen komen...

Michel Coomans overleden

Vrijdag 27 december 2019
Beringen - Michel Coomans overleden
Vandaag is de uit Koersel afkomstige en in Heppen woonachtige Michel Coomans overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraken bij klaarlichte dag

Vrijdag 27 december 2019
Beringen - Inbraken bij klaarlichte dagGisteren is bij klaarlichte dag ingebroken in een huis aan de Sparrenbosweg en in een woning aan de Kampweg in Koersel. De buit bestaat uit geld en juwelen.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gerard Joris overleden

Donderdag 26 december 2019
Beringen - Gerard Joris overledenDinsdag is Gerard Joris overleden, de levenspartner van Jacqueline Nuyts. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 4 januari (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Agnes Demuynck overleden

Donderdag 26 december 2019
Beringen - Agnes Demuynck overledenDinsdag is de in Beringen-Mijn woonachtige Agnes Demuynck overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Laurens Lowist. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

André Vandeweyer overleden

Donderdag 26 december 2019
Beringen - André Vandeweyer overledenMaandag is de in Paal woonachtige André Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Louisa Gielis. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 3 januari (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag 2 januari (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Langere dagen!

Donderdag 26 december 2019
Beringen - Langere dagen!ZoomGoed nieuws voor iedereen die zich niet zo lekker voelt bij donkere dagen, en korte dagen. Al een hele week zitten we op het kortste van de dagen met 7 uur en 53 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar vanaf vandaag slaat het om en beginnen de 'daag te lenge'. Op Tweede Kerstdag komt de zon bij ons op om 8.42 u en ze gaat onder om 16.36 u. 7 uur en 54 minuten 'daglicht' dus en vanaf dan zijn we stilaan vertrokken voor langere dagen. (Foto Marleen Abeels)

Stal Sport heeft nieuwe trainer

Donderdag 26 december 2019
Beringen - Stal Sport heeft nieuwe trainerPhilippe Ickmans is de nieuwe trainer van tweede provincialer Stal Sport. Hij volgt Freddy Van Hooff op.

Oh sparreboom, oh sparreboom

Donderdag 26 december 2019
Door mijn tuinbril
Beringen - Oh sparreboom, oh sparreboomZoomVanaf januari 2020 starten we een nieuwe rubriek: Door mijn tuinbril van Nick Janssen. Hij is de zaakvoerder van Atelier Foris Tuinarchitectuur en gepassioneerd door tuinieren maar net ietsje anders. "Vaak probeer ik mensen te triggeren om iets in hun tuin vanuit een ander perspectief te bekijken. Het voelt fijn dat ik een andere blik op de tuin aan de mensen kan aanreiken. Binnen mijn columnreeks zullen er verschillende uiteenlopende thema’s worden behandeld, passend bij het seizoen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest KVLV Beverlo

Donderdag 26 december 2019
Beringen - Kerstfeest KVLV BeverloZoomKVLV Beverlo vierde haar kerstfeest in zaal De Kardijk. 85 leden waren aanwezig en genoten zichtbaar van het geheel. Eén bestuurslid Hilda, deelde mee niet meer te kunnen meewerken wegens gezondheidsredenen en werd in de bloemen gezet. Onder leiding van Edith en Noëlla, bracht de ontspanningsgroep een paar mooie stukjes naar voor en sloten ze het geheel af met een meezingmedlye. Alle leden gingen tevreden naar huis met een tot (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstfeest KVLV BeverloKerstfeest KVLV Beverlo
Zoom

Nu de schoentjes zijn gevuld

Donderdag 26 december 2019
Beringen - Nu de schoentjes zijn gevuldZoomOp deze tweede kerstdag een gedicht van Kristel Dewaele over Sinterklaas en Santa Claus...

Over de kop op E314

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314, richting Lummen, in Houthalen-Helchteren ging vandaag een auto over de kop. Het voertuig belandde in de berm. De bestuurder liep verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Prettige Kerstdagen

Woensdag 25 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Prettige KerstdagenZoomWij wensen iedereen prettige kerstdagen en al een gelukkig nieuwjaar!

Kerstmiszon door Paul Frison

Woensdag 25 december 2019
Beringen - Kerstmiszon door Paul FrisonZoomPaul Frison laat vandaag de zon schijnen op deze kerstdag.

1522 euro voor MusicForKids

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - 1522 euro voor MusicForKids
Basisschool De Beerring uit Beringen heeft ook dit jaar weer een koekenbak georganiseerd en die bracht 1522 euro op ten voordele van MusicForKids, een vzw die zich inzet voor kinderen met PID.
Beringen - 1359 euro voor KinderKanker Steunfonds
Bij Esso Rutten in Paal hebben ze ook hun warm hart getoond. Er werd maar liefst 1359 euro ingezameld door broodjes te verkopen en door vrije giften van klanten. Het geld is voor het KinderKander Steunfonds.


Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Twee verkeersongevallen

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Twee verkeersongevallenIn de Everselstraat in Beringen is vandaag een man uit Lummen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Op de Laan naar Heusden in Koersel is een fietser gewond geraakt bij een botsing met een auto.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Pierre De Vleeschouwer overleden

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Pierre De Vleeschouwer overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Pierre De Vleeschouwer overleden, de weduwnaar van de in 1989 overleden Monique Fleerackers en de echtgenoot van Godelieve De Backer. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Fijne feestdagen!

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Fijne feestdagen!ZoomDe medewerkers van de Internetgazet Beringen wensen alle lezers een fijn kerstfeest en prettige feestdagen!

Warmathon fotoverslag (4)

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Warmathon fotoverslag (4)ZoomDe deelnemers waren enthousiast over het mooie parcours dat werd uitgestippeld voor de Warmathon. Beleef de route nog eens met dit fotoverslag van Patrick Knuyt.

Warmathon fotoverslag (3)

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Warmathon fotoverslag (3)ZoomOnze fotografen waren al even enthousiast over de Warmathon als de deelnemers. Jean Beerten maakte dit verslag.

Kerstsfeer door Robert Leyssens

Dinsdag 24 december 2019
Beringen - Kerstsfeer door Robert LeyssensZoomWij wensen dit gedicht van Robert onze lezers een fijne kerstavond.

3665 euro voor Hart voor mama's

Maandag 23 december 2019
Beringen - 3665 euro voor Hart voor mama's
Advocatenkantoor Gevaco uit Beringen verkocht ook dit jaar weer snoepzakjes en die brachten maar liefst 3665,70 euro op die wordt geschonken aan de vzw Hart voor mama's. Dat is een vzw uit Paal die kansarme moeders, die pas bevallen zijn, materieel willen steunen. In samenwerking met het OCMW bezorgen ze geboorteboxen aan de moeders die het nodig hebben.


PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Warmathon fotoverslag (2)

Maandag 23 december 2019
Beringen - Warmathon fotoverslag (2)ZoomOpvallend veel groepen ook vandaag op de Warmathon zoals deze toffe bende van duikcentrum TODI die meeliepen in duikoutfit. Patrick Cosemans dook vandaag tussen de deelnemers en maakte dit fotoverslag.

Verkeerschaos door Warmathon

Maandag 23 december 2019
Beringen - Verkeerschaos door WarmathonZoomHoe hartverwarmend de Warmathon vandaag ook was, wie met de auto naar be-MINE wilde, had stalen zenuwen nodig. Het leek bij momenten of heel Beringen stilstond. De parking van be-MINE Boulevard verlaten in de namiddag was zelfs een waar huzarenstuk en de chauffeurs hadden heel veel engelengeduld nodig. Een uur tot zelfs twee uur of meer om weg te geraken!
Het is fijn om te zien hoe zulke evenementen massa's volk lokken, anderzijds is het duidelijk dat Beringen zoveel verkeer niet kan slikken.
Verkeerschaos door WarmathonVerkeerschaos door Warmathon
Zoom

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Beringen - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Beringen klaar voor Warmathon

Maandag 23 december 2019
Beringen - Beringen klaar voor WarmathonZoomWarmathon Beringen heeft meer dan 8.000 inschrijvingen op de teller staan en dat is bijna zoveel als in Antwerpen! Gisteren werd in een druilerige regen hard gewerkt om alles klaar te zetten voor vandaag. Lopers en supporters zijn vandaag welkom vanaf 12u tot 20u.

1 april in december

Maandag 23 december 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - 1 april in december Toen ik enkele dagen geleden de krant opensloeg, dacht ik werkelijk dat het 1 april was in december. Er waren twee bijzondere berichten die mijn aandacht trokken. De komende modernisering van de Pandur-panterwagens van defensie zouden voor gevolg hebben dat onze soldaten er niet meer in passen. Hoe hilarisch is dat! Het tweede bericht ging over het fata morgana van een nieuw voetbalstadion in West-Limburg met zicht op zee, ’t is te zeggen, met zicht op het Albertkanaal. Is dat geloofwaardig? Terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kesmes door Lydia Vanderheyden

Maandag 23 december 2019
Beringen - Kesmes door Lydia VanderheydenZoomDe komende dagen laten we het licht schijnen op Kerstmis door een aantal Beringse dichters. Lydia mag de spits afbijten.
In eerste provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A met 0-3 gewonnen in Herk-de-Stad. Stalvoc voert het klassement aan.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Beringen - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Beringen - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)
Beringen - Warm kerstconcert in kerk van TervantZoomDe Koninklijke Harmonie Hoop in de Toekomst Paal organiseerde in de kerk van Tervant het warmste kerstconcert i.s.m. de klassen van de Muziekacademie afdeling Paal en de koren Mixed Voices Beringen, Amazing Ham en St.-Cecilia Tervant.  De opbrengt van het concert gaat  in het kader van de warmste week naar Open Hart Paal en wooncentrum Beukenveld in Paal. Meer foto's op Paalonline.

Expo Hilde Bosmans

Zondag 22 december 2019
Beringen - Expo Hilde BosmansZoom
Hilde Bosmans uit Koersel volgde einde 2015 een eerste workshop 'schilderen met acryl' bij Martin Oluwadiran. Ondertussen heeft de schildersmicrobe haar goed te pakken. Ben jij benieuwd naar haar nieuwste werken? Dan kan je nog tot mei volgend jaar terecht in woonzorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn.

Beringen - Paal-Tervant B verliest in ZonhovenPaal-Tervant B is puntenloos teruggekeerd van Halveweg Zonhoven. Het verloor er met 5-3 .
Kort nieuws van bij de buren
De vader van een 9-jarig kind heeft bij de politie in Diest aangifte gedaan van een poging tot ontvoering van zijn 9-jarig kind. Volgens de man probeerde een onbekende, die zich verplaatste met een monovolume, vrijdagnamiddag zijn kind in zijn voertuig te sleuren achter het woonzorgcentrum en nabij de kinderopvang ter hoogte van de Ezeldijk in Diest maar kon het kind zich evenwel losrukken en weglopen. “De zaak wordt onderzocht maar voor het ogenblik beschikken we nog steeds niet over geen enkel objectief element behalve de verklaring van het kind", zegt Jan Vanhauwere, korpschef van de politie.

Agent gewond na achtervolging

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een politieagent van Politie CARMA raakte vrijdag gewond na een achtervolging van een bestuurder die een politiecontrole ontvluchtte in Houthalen-Helchteren. De 21-jarige bestuurder raakte ook gewond en werd gearresteerd. Rond 22.50 uur merkte een politiepatrouille een voertuig op dat aan hoge snelheid in de Bakkersstraat reed. Ze maanden de bestuurder met twee passagiers aan om te stoppen maar deze besloten om te vluchten. Een achtervolging werd door de ploeg ingezet. In de Bremstraat kwam het voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

Miners verliezen van rode lantaarn

Zondag 22 december 2019
Beringen - Miners verliezen van rode lantaarnZonder de gekwetste Barry Dictus namen de Miners een goede start uit bij staartploeg De Westhoek Zwevezele. Er kwam zelfs een 10-puntenkloof op het scorebord, maar deze kon niet vast gehouden worden. Rust 32-38. Een goed spelende Toon Heselmans kon niet meer starten in Q3 door een handkwetsuur. Terwijl De Westhoek vanuit alle hoeken raak trof liep de offense van de Miners voor geen meter. De thuisploeg haalde zo een belangrijke overwinning binnen in de strijd voor het behoud. Voor de ontgoochelde Miners komt na een 0/4 de korte winterstop net op tijd. Nadien moeten ze opnieuw vol aan de bak om hopelijk terug het goede elan van de seizoensstart terug te vinden. Eindstand 68-63.
Beringen - Ondertussen, aan de rijkswachtkazerneZoomBouwen, bouwen en bouwen. Dat is de komende jaren de rode draad in het centrum van Beringen. Het is nu even wat rust, vanwege de kerstvakantie, maar de bouwwerken gaan vlot vooruit aan de voormalige rijkswachtkazerne. (Patrick Haesevoets)
Ondertussen, aan de rijkswachtkazerneOndertussen, aan de rijkswachtkazerneOndertussen, aan de rijkswachtkazerne
Zoom

1500 euro voor De Werkmix

Zondag 22 december 2019
Beringen - 1500 euro voor De WerkmixTPC Koersel organiseerde op 7 december een Warmste Quiz en die bracht maar liefst 1500 euro op ten voordele van Werkatelier De Werkmix. In atelier De Werkmix wordt semi-industrieel werk aangeboden aan personen met een beperking, al dan niet aangeboren.

Kerstfeest Okra Beringen-Noord

Zondag 22 december 2019
Beringen - Kerstfeest Okra Beringen-NoordZoomIn parochiecentrum De Schans in Beverlo hield Okra Beringen-Noord gisteren hun jaarlijks kerstfeest. ( Foto Patrick Knuyt) Meer foto's op onze facebookpagina.

Kerstfeest S-Plus Beringen-centrum

Zondag 22 december 2019
Beringen - Kerstfeest S-Plus Beringen-centrumZoom154 leden van S-Plus Beringen-centrum vierden een gezellig kerstfeest. Zoals ieder jaar genoot iedereen van een 5-gangen menu. Na de hernieuwing van de lidkaarten kreeg iedereen nog gratis een tombola. Applaus was er voor een 100-jarige. Het bestuur schonk haar een fles champagne. (Serge Daniels)
Kerstfeest S-Plus Beringen-centrumKerstfeest S-Plus Beringen-centrum
Zoom

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Beringen - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Zaalvoetbal: Hoeselt - Beverlo 9-3

Zaterdag 21 december 2019
Beringen - Zaalvoetbal: Hoeselt - Beverlo 9-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVC United Beverlo met 9-3 verloren van Pibo Hoeselt. Beverlo staat vijfde in de stand. Vrijdag 3 januari ontvangt United Beverlo ZVK Auto5 Genk.

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Humor in Ocura

Zaterdag 21 december 2019
Beringen - Humor in OcuraZoomIn woonzorgcentrum Ocura werden afgelopen week verschillende activiteiten georganiseerd in het teken van Kerstmis. Zo kon er gisteren flink gelachen worden met enkele toneelstukjes gebracht in de cafetaria. Een lach doet immers altijd wonderen.
Humor in OcuraHumor in Ocura
Humor in OcuraHumor in Ocura
Zoom

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Station Beringen

Zaterdag 21 december 2019
Lens op Beringen
Beringen - Station BeringenZoomElke zaterdag laat Bart Liesenborgs zijn lens schijnen op een Beringse plekje: vandaag het station van de NMBS.

Hoogstaat Beringen

Zaterdag 21 december 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hoogstaat BeringenZoomElke week maakt Gust Ischen een reconstructie van een oude foto of postkaart. Vandaag staat hij in de Hoogstraat in het centrum van Beringen.

Weg naar Beringen en Kerkstraat

Zaterdag 21 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Weg naar Beringen en KerkstraatZoomEen heel eind terug in de tijd vandaag met een zicht op de kerk van Paal.

Laat ons blauwe woorden schrijven

Zaterdag 21 december 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Laat ons blauwe woorden schrijvenZoomOnze reeks gekleurde woorden mag je vandaag letterlijk nemen!

Wolkenspel

Vrijdag 20 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - WolkenspelZoomEen weertje vandaag met (bijna) alle ingrediënten: zon, regenbuien en veel wolken: dreigende en kleurrijke. Aan de hemel is het beeld nooit hetzelfde, afwisseling genoeg. (Gust Ischen)

Oldtimer van 42 jaar gestolen

Vrijdag 20 december 2019
Beringen - Oldtimer van 42 jaar gestolenAan de Paalsesteenweg in Beringen is vanmorgen een oldtimer gestolen. De VW Golf GTI van 1977 stond onder een carport.

Minderjarige ontvlucht politie

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een minderjarige jongen uit Houthalen-Helchteren is vanochtend rond 2 uur na een achtervolging uit het verkeer gehaald. De jongeman ontvluchtte eerder een controle en reed aan hoge snelheid door een wijk. Door zijn onaangepast rijgedrag bracht hij andere bestuurders in gevaar. Een dienstvoertuig van de politie werd beschadigd bij een poging de man te doen stoppen. De jongeman werd bestuurlijk gearresteerd en stelde zich daarbij weerspannig op. De politie stelde PV’s op voor rijden zonder rijbewijs, kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid.
Kort nieuws van bij de buren
Naar aanleiding van een intrafamiliaal geschil op het Riddersplein in Houthalen-Helchteren raakten dinsdag vier inspecteurs van Politie CARMA gewond. Een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren werd gearresteerd. Rond 13.15 uur werd de politie opgeroepen voor het intrafamilaal conflict. Bij het geschil raakten twee vrouwen en een kind uit Genk gewond. De politie kwam snel ter plaatse en nam een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren mee. Tijdens de rit naar het commissariaat werd de jongeman weerspannig (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen terug tevreden!

Vrijdag 20 december 2019
Beringen - Iedereen terug tevreden!ZoomNa het fiasco van de eindejaarsactie van vorig jaar, is iedereen nu terug tevreden over de actie van dit jaar. "Eenvoudig en simpel", zo horen we bij winkeliers en klanten.

Firat 63 failliet

Donderdag 19 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Firat 63 uit Beringen failliet verklaard.

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Hubert Rampelberg overleden

Donderdag 19 december 2019
Beringen - Hubert Rampelberg overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Hubert Rampelberg overleden, de echtgenoot van Kristel Ver Paelen. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Jos Gabriëls overleden

Donderdag 19 december 2019
Beringen - Jos Gabriëls overleden
Gisteren is de in Koersel woonachtige en uit Gruitrode afkomstige Jos Gabriëls overleden, de echtgenoot van Astrid Adams. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.15 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Posthoornstaat gaat terug open

Donderdag 19 december 2019
Beringen - Posthoornstaat gaat terug openZoomVrijdagavond 20 december gaat de Posthoornstraat terug open voor het doorgaand verkeer. Zo komt er een einde aan de tweede fase van de werken aan de verbinding tussen Beringen-Mijn en Stal.

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Beringen - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de collegesite...

Woensdag 18 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDe werken aan de voormalige kapel van het college en het naastliggende gebouw schieten goed op. Beging januari starten normaal gezien ook de werken terug aan de kant van de Graaf van Loonstraat. (foto Patrick Haesevoets)

Kerstman bezoekt markten

Woensdag 18 december 2019
Beringen - Kerstman bezoekt marktenZoomVandaag was de Kerstman op de wekelijkse markt in Beringen. Hij bracht voor de bezoekers wat lekkers mee. Vrijdag is hij te gast in Beverlo en zondag komt hij naar de markt van Paal. (Patrick Haesevoets)

Louis Willems overleden

Woensdag 18 december 2019
Beringen - Louis Willems overledenMaandag is de uit Beverlo afkomstige Louis Willems overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in familiekring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum waarna gelegenheid tot groeten.

Drukkerij Boerenbelang failliet

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Drukkerij Boerenbelang uit Tessenderlo failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 januari ingediend worden.

Rock & Blues Night bij Radio Benelux

Dinsdag 17 december 2019
Beringen - Rock & Blues Night bij Radio BeneluxZoomVrijdag 20 november kan je weer naar de Rock & Blues Night bij Radio Benelux. De laatste vrijdag voor kerstmis kan je traditioneel naar drie bands gaan kijken in de studio's van de Beringse lokale radio. Om 19u staat Ale & Alley op het podium. Om 20u geeft Deman Rogue volle gas gevolgd door Lawping Trail. Iedereen is van harte welkom, inkom is gratis.
Kampioen in de kijker
Beringen - Sam mocht naar WK Trampoline in JapanZoomVandaag zetten we graag Sam Geysen van Gym 90 Beringen in de kijker. Hij heeft een fantastisch avontuur in Japan achter de rug. Sam is 12 jaar en springt A niveau trampoline. Hij is Vlaams en Belgisch kampioen in zijn categorie. Hij mocht in Japan deelnemen aan het WK trampoline. Een medaille zat er niet in maar ondanks enkele schoonheidsfoutjes is hij tevreden met zijn prestatie. Wij vinden het alvast top!

Twee bestuurders onder invloed

Dinsdag 17 december 2019
Beringen - Twee bestuurders onder invloed
In Diest  heeft de politie een 54-jarige bestuurder uit Paal en een 49-jarige man uit Beringen betrapt die onder invloed van alcohol waren. Hun rijbewijs werd ingehouden.

Nieke Biesmans overleden

Dinsdag 17 december 2019
Beringen - Nieke Biesmans overleden
Gisteren is Nieke Biesmans overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Roger Vanhove. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Meisjes U17A herfstkampioen

Dinsdag 17 december 2019
Ploeg in de kijker
Beringen - Meisjes U17A herfstkampioenZoomOok de STALVOC Meiden U17A behalen de titel van Herfstkampioen. "Alle meisjes aan de macht", moeten de U17A-speelsters van STALVOC gedacht hebben toen ze het seizoen 2019-2020 aanvatten. Na een iet wat moeilijke start in Genk waar ze met 1 puntje huiswaarts moesten keren, lieten de meisjes niets meer aan het toeval over en walsten ze over de tegenstandsters heen. In de 9 daaropvolgende wedstrijden lieten ze slechts 3 sets liggen .. een knap staaltje winnersmentaliteit ! De 1ste seizoenshelft én het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - ‘Winkelhieren’ is Woord van het JaarZoom

De term 'winkelhieren' is bedacht door ondernemersorganisatie Unizo, en wil zoveel zeggen als ‘bij lokale bedrijven en winkels kopen’. Unizo Beringen voert op dit moment nog campagne met het woord om zo de lokale economie te ondersteunen. Het publiek kon het voorbije jaar zoals gewoonlijk nieuwe woorden insturen die kans maakten op de titel van het Woord van het Jaar 2019. Van Dale koos 19 genomineerden uit die inzendingen. Winkelhieren werd gisterenavond uitgeroepen tot woord van het jaar.

Blauwe nacht

Dinsdag 17 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - Blauwe nachtZoomHet was afgelopen nacht zacht voor de tijd van het jaar en ook vandaag halen we lentetemperaturen. Johan Put kon deze nachtraaf fotografen....

10de BIN in onze politiezone

Dinsdag 17 december 2019
Beringen - 10de BIN in onze politiezoneZoomIn Tessenderlo werd gisteren het startschot gegeven voor het tiende buurtinformatienetwerk (BIN), tevens ook het tiende BIN van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo. In de rest van de politiezone zijn whatsappgroepen actief bezig met buurtpreventie. Tessenderlo vormt hierbij ook de eerste en enigste gemeente in Limburg met een uitgebreid BIN-netwerk

Tybo Thijs overleden

Dinsdag 17 december 2019
Beringen - Tybo Thijs overledenTybo Thijs uit Heusden-Zolder heeft zijn dappere strijd tegen kanker verloren. De afgelopen maanden hebben vele mensen met hem meegeleefd en allerlei benefietactiviteiten ondersteund. Zo was er deze zomer in Paal een grote benefietactie samen met zijn maatje Ferre. Tybo was geboren op 10 augustus 2016 en is heengegaan op 13 december. Er is gelegenheid tot groeten op woensdag 18 december van 19 tot 19.30 uur in het funerarium Witters & Baers, Inakker 106-108 in Zolder. De afscheidsplechtigheid (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Stalvoc meisjes U15B: herstkampioen

Maandag 16 december 2019
Ploeg in de kijker
Beringen - Stalvoc meisjes U15B: herstkampioenZoomDat Stalvoc een ploeg is vol kampioenen weten we al langer. Afgelopen weekend werden ook de meisjes U15B herfstkampioen na een overwinning in Bolderberg.

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Beringen - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

DHL schenkt 500 euro aan vzw Waca

Maandag 16 december 2019
Beringen - DHL schenkt 500 euro aan vzw WacaZoomDe vzw Waca (War against child abuse) uit Beringen kreeg van DHL een cheque van 500 euro. Ze werden door het bedrijf ook gekozen als één van de drie beste goede doelen in België. Bovendien zijn ze nog genomineerd voor een Europese prijs.

Kerstshow WZC De Fakkel

Maandag 16 december 2019
Beringen - Kerstshow WZC De FakkelZoomWZC De Fakkel in Paal organiseerde dit jaar een kerstshow in plaats van een kerstmarkt en dat werd een succes. De bewoners genoten met volle teugen van een gevarieerde show met muziek, humor en goochelacts. Bekijk het fotoverslag op Paalonline.

Miners 4 winnen van Maasmechelen

Maandag 16 december 2019
Ploeg in de kijker
Beringen - Miners 4 winnen van MaasmechelenZoomIn Beringen wordt er niet alleen competitief gebasket door de Miners in eerste Landelijke. Miners 4 in 4de provinciale won gisteren van Maasmechelen onder leiding van speler coach Peter Loozen.

Damesvoetbal: Louwel-Beringen 0-5

Zondag 15 december 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 0-5 verloren van Beringen. Aan de rust was de stand 0-3.

Miners verliezen van leider

Zondag 15 december 2019
Beringen - Miners verliezen van leiderMiners Beringen haalde het net niet tegen leiders uit Hansbeke: 81-86.  In de eerste helft kon Hansbeke steeds een kleine voorsprong op het scorebord houden. De bezoekers spelen mooi aanvallend basketbal en vooral Courteyn was niet te stoppen en schoot vanuit alle hoeken raak. Bij Miners was het kapitein Reynders die met een zeer sterke prestatie zowel offensief als defensief de thuisploeg in de wedstrijd hield. Met de steun van Vanderhoydock/Heselmans was het bij de rust nog speelbaar . (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Koersel

Zondag 15 december 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor KoerselWeerstand Koersel kwam de eerste helft niet zo goed uit de verf, maar slaagde er na de kampwisseling toch in om op voorsprong te komen; doch bleef niet bij de les. Koersel toonde zich in de 1ste helft slechts even: Bilican besloot uit een scherpe hoek voorlangs (4’). Daarna verraste Z-B de onzen telkens weer met “lange ballen”. Enkele voorbeelden ter illustratie: • doelman Frederix moet ingrijpen voor de rechthoek (12’); • met een brede schaarbeweging redt Frederix; (…) Het hele nieuwsbericht

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Zaalvoetbal: Alken-Koersel 3-8

Zondag 15 december 2019
Beringen - Zaalvoetbal: Alken-Koersel 3-8In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 3-8 gewonnen van hekkensluiter ZVK Alken. RSC Koersel staat op de achtste plaats. ZVC Utd. Beverlo verloor met 6-1 van U. Wellen en staat tweede in de rangschikking.

W. Koersel - Zepperen-Brustem 2-2

Zondag 15 december 2019
Beringen - W. Koersel - Zepperen-Brustem 2-2Weerstand Koersel is vandaag, thuis tegen Zepperen-Brustem, niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. FC Paal-Tervant B klopte Voorshoven VV met 3-1. FC Turkse verloor met 2-1 op het veld van Excelsior Hamont.

Kerstmarkt Biertuin

Zondag 15 december 2019
Beringen - Kerstmarkt BiertuinZoomAan de Biertuin is Paal kan je dit weekend terecht voor een heuse kerstmarkt met animatie en kleine kermis. Zo is er ook een stand ten voordele van het Zorghuis Limburg in Koersel. Vanaf 12u kan je vandaag nog terecht voor een gevarieerde kerstmarkt.
Kerstmarkt BiertuinKerstmarkt Biertuin
Kerstmarkt BiertuinKerstmarkt Biertuin
Zoom

Stal Sport verliest opnieuw

Zondag 15 december 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest opnieuwStal-kapitein Jonas Michels moest geschorst toekijken bij de match tegen Grote Heide. En dat op zijn verjaardag. Maar zijn maats konden hem geen verjaardagscadeau bezorgen. Integendeel, Stal Sport leed opnieuw een nederlaag tegen een tegenstrever die normaal gesproken haalbaar had moeten zijn. De eerste helft was nog redelijk gelijkopgaand, met toch een licht overwicht voor de bezoekers. De eerste kans was ook voor hen, met een schot in de 16de minuut, dat naast ging. Drie minuten later was het echter wel (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - KVK Beringen verliest van Esperanza PeltKVK Beringen heeft thuis verloren van Esperanza Pelt. Uitslag: 0-2. Ook Stal Sport verloor tegen een ploeg uit Pelt: tegen Sporting Grote Heide werd het 1-4. Paal-Tervant won wel: tegen 's Herenelderen werd het 7--1.

Vallei van de drie beken

Zaterdag 14 december 2019
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de drie bekenZoomEen verborgen parel is dit stukje natuurgebied op de grens met Paal, Schaffen en Deurne. Onze fotograaf Bart Liesenborgs kent het plekje als geen ander!

Je eerste auto!

Zaterdag 14 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomFier wordt er hier geposeerd met een nieuwe auto. Dat was een vroeger een vaste traditie. Die eerste auto blijf je je immers altijd herinneren. Stuur ons je foto met je eerste auto naar beringen[!]internetgazet.be en dan zetten we deze met plezier in onze krant.

Mijnwerkershuisjes Koersel

Zaterdag 14 december 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Mijnwerkershuisjes KoerselZoomDeze twee kleine blokken huizen werden destijds gebouwd bij de start van de mijnbouw in onze regio. Ze zijn vandaag nog altijd een stille getuige van een rijke culturele en historische geschiedenis van onze stad.

Op weg naar Kerstmis

Zaterdag 14 december 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Op weg naar KerstmisZoomVandaag rijden Edith en Lambert al richting Kerstmis...

Dieren in beslag genomen

Vrijdag 13 december 2019
Vandaag gelezen
In Hechtel-Eksel zijn deze namiddag schapen, geiten, konijnen en vogels in beslag genomen. De inbeslagname kwam er in opdracht van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Man (27) gewond bij botsing

Vrijdag 13 december 2019
Beringen - Man (27) gewond bij botsingEen 27-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hamonterweg in Bocholt. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.50 uur.

Koekjes voor het goede doel

Vrijdag 13 december 2019
Beringen - Koekjes voor het goede doelZoomOp de markt van Beverlo werden vandaag koekjes verkocht door de kleuters van basisschool De Horizon ten voordele van De Terrilling.

Kerstconcert Emmily & The 4 Starts

Vrijdag 13 december 2019
Beringen - Kerstconcert Emmily & The 4 StartsZoomEmmily & the 4 stars brachten in samenwerking met het koor Cantemus koor voor het 3de jaar een kerstconcert in OC De Buiting. Dit jaar was Marc Dex de centrale gast. Meer foto's op Paalonline.

Kerstfeest Samana Paal

Vrijdag 13 december 2019
Beringen - Kerstfeest Samana PaalZoomSamana Paal vierde een mooi kerstfeest in de parochiezaal. Naast een maaltijd was er ook ruim tijd om stil te staan bij de echte boodschap van Kerstmis. Meer foto's op Paalonline.

Vrouw gewond bij ongeval

Vrijdag 13 december 2019
Beringen - Vrouw gewond bij ongevalEen 21-jarige vrouw uit Heusden-Zolder werd gisterennamiddag gewond bij een ongeval in Koersel. Ze raakte een verkeersgeleider en een verkeersbord. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Uit een alcoholtest bleek dat ze gedronken had.

Weg met BMW

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in Oostham is een BMW gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Beringen - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

PMY Construction failliet verklaard

Donderdag 12 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag PMY Construction uit Paal failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 januari ingediend worden.

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

52 kg rosse muntjes!

Donderdag 12 december 2019
Beringen - 52 kg rosse muntjes!ZoomDe rospotactie van theatercollectief Mals Vlees heeft maar liefst 52 kg en 140 gram rosse muntjes hebben we verzameld opgeleverd. Een kruiwagen vol, en die werd vandaag geleverd aan KBC, Goed . voor 370 euro voor 'Kom op tegen Kanker'. Proficiat!

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Opnieuw drukjachten

Donderdag 12 december 2019
Beringen - Opnieuw drukjachtenOp vrijdag 13 en maandag 23 december zijn er opnieuw drukjachten op everzwijnen op het grondgebied van Beringen. Enkele fietspaden worden voor de veiligheid afgesloten: Melkpad ter hoogte van de Mathias Geysenstraat en de Bosstraat, de Naaldweg ter hoogte van Bosstraat en Leemstraat, de Postelmanshoekstraat ter hoogte van de Naaldweg en de Leemstraat De stad raadt aan om de Nieuwendijk als verbinding tussen Stal en Koersel te gebruiken.

Een zonnige ochtend

Donderdag 12 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - Een zonnige ochtendZoomHet weer vandaag is nog heerlijk zonnig, dat kon Johan Put deze ochtend merken. De komende dagen worden echter natter...

Maria Jordens overleden

Donderdag 12 december 2019
Beringen - Maria Jordens overledenGisteren is in Beringen Maria Jordens overleden, de weduwe van Maurice Roosen. Zij was 92 jaar en heeft haar lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap. Zaterdag (11 uur) is er een herdenkingsviering in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Dubbelrichting fietspad aan Molendijk

Woensdag 11 december 2019
Beringen - Dubbelrichting fietspad aan MolendijkZoomVoor de veiligheid van de fietsers die uit de Stalse Molenstraat aan de Molendijk aankomen, heeft de stad Beringen het oostelijke fietspad tot aan de Zandstraat omgevormd in een dubbelrichting fietspad. "Ter hoogte van de Zandstraat kan men dan de verlichte oversteek gebruiken. Daar is oversteken veiliger dan bij het uitrijden van de Stalse Molenstraat", zegt schepen van verkeer Jean Vanhees.

Okra in Brigidahuis bij Koersel Kerst

Woensdag 11 december 2019
Beringen - Okra in Brigidahuis bij Koersel KerstZoomOp 21 en 22 december start de 13de editie Koersel Kerst. De samenwerking tussen de Koerselse verenigingen en Toerisme Beringen loopt al jaren gesmeerd. Ook Okra Koersel is nog steeds van de partij, maar zal dit jaar de kerststal met hun schapen niet meer op de vertrouwde plaats zetten maar naast de kerk. De aangrenzende feesttent zal er ook niet meer staan, Okra verhuist immers naar het Brigidahuis. Dat zal omgetoverd worden tot een warm huis waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. TwinSound zorgt voor de kerstmuziek. Inkom is gratis

Nieuwe matten voor de stad

Woensdag 11 december 2019
Beringen - Nieuwe matten voor de stadZoomDe stad Beringen heeft nieuwe matten laten leggen aan de deuren van hun gebouwen met de boodschap: Beringen, laat niemand in de kou staan. Een warme boodschap in deze periode van het jaar.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Beringen - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jozef Stassen overleden

Dinsdag 10 december 2019
Beringen - Jozef Stassen overledenOp 6 december overleed Jozef Stassen, de weduwnaar van de in 2012 overleden Lisette Martens. Hij was 85 jaar en oud leraar van VTI Beringen. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Millen (Riemst).

Gratis bussen om Nieuwjaar te vieren

Dinsdag 10 december 2019
Beringen - Gratis bussen om Nieuwjaar te vierenZoomVoor wie bezig is met de planning van zijn oudejaarsnacht ... ook dit jaar kun je gratis met de bus op stap. De provincie en de gemeente doen daarvoor hun duit in het zakje. Inwoners van Beringen kunnen vooraf een gratis sms-ticket aanvragen via www.delijn.be/oudjaar, de provider rekent per sms-ticket 0,15 euro aan. Wacht je tot oudejaarsavond zelf, dan kun je bij de buschauffeur een ticket (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in handelszaak mislukt

Maandag 9 december 2019
Beringen - Inbraak in handelszaak misluktIn het Nijverheidspark probeerden dieven binnen te dringen in een handelszaak. Dat mislukte echter. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Paul Lamberts Van Assche overleden

Maandag 9 december 2019
Beringen - Paul Lamberts Van Assche overleden
In Beringen is gisteren Paul Lamberts Van Assche overleden, de weduwnaar van Louisa De Boeck. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Damesvoetbal: Beringen-Hamont 0-1

Maandag 9 december 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont met 0-1 gewonnen in Beringen. Aan de rust was de stand 0-0.

Volleybal: Bouwel - Beringen 1-3

Maandag 9 december 2019
In tweede divisie dames van het volleybal heeft Beringen Bouwel geklopt met 1-3. Sets: 25-21, 23-25, 23-25, 10-25.

Een rare asielzoeker

Maandag 9 december 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Een rare asielzoekerIk heb lang getwijfeld over welke titel ik zou gebruiken boven dit stukje. ‘Rare’ lag in balans met ‘vreemde’. Maar omdat een asielzoeker toch altijd een vreemde is, koos ik voor het alternatief. Ook niet makkelijk want er zijn helaas ook mensen die asielzoekers raar vinden en er al hun neus voor ophalen nog voor ze in hun omgeving zijn verschenen. Vooroordelen heet dat. Maar de asielzoeker waarover ik het in mijn titel heb, is een koe. Enkele weken geleden spong de koe over de grens van (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Elen - Stalvoc 1-3

Zondag 8 december 2019
In eerste provinciale mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo met 1-3 gewonnen in Elen. Stalvoc staat op de derde plaats in de rangschikking.
Beringen - Mijnwerkers-brancardiers vieren feestZoomDe Mijnwerkers-Brancardiers van Paal vierden dit weekend hun jaarlijks ledenfeest. En natuurlijk staat St.-Barbara centraal bij het feest. Meer foto's op Paalonline.

Country in kerstsfeer

Zondag 8 december 2019
Beringen - Country in kerstsfeerZoomHet is een al een vaste traditie geworden dat carnavalsvereniging The Funclub uit Tervant een countrynamiddag organiseert in kerstsfeer. Ook vandaag werden de beentjes losgegooid in De Kardijk in Beverlo. (Patrick Knuyt) Meer foto's nog op facebook.

Paal-Tervant B wint in Termolen

Zondag 8 december 2019
Beringen - Paal-Tervant B wint in TermolenPaal-Tervant B heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen op het veld van Termolen. Zondag speelt Paal-Tervant B thuis tegen VV Voorshoven.

Miners verliezen na verlengingen

Zondag 8 december 2019
Beringen - Miners verliezen na verlengingenTegen het aanvallend zeer sterk Bornem waren de Miners in de eerste helft op achtervolgen aangewezen. De Miners defense mistte agressivitei , maar gelukkig waren Vanderhoydonck, Wegge en Heselmans aanvallend wel op post, zodat het verschil aan de rust met 9 punten speelbaar bleef. Coach Comyn zette zijn ploeg onder de rust op scherp en de inhaalbeweging onder impuls van Barry Dictus bracht de Miners terug op gelijke hoogte. In een zinderend slot van de wedstrijd zorgde Saul Pauls in zijn eentje, (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Weerstand Koersel

Zondag 8 december 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor Weerstand KoerselDat Torpedo een kwaaie klant zou worden, was geweten. Zij bleven de laatste zes wedstrijden ongeslagen. Bovendien moest Koersel de diensten missen van (1) Claes – stopt definitief wegens overbelasting van rug, nek, e.d. -; (2) en (3) de gebroeders Ballet – geschorst - ; (4) en (5) Del Freo en Coenen – gekwetst - . Daarenboven begon de wedstrijd onder een slecht gesternte voor Helsen die al vroeg een bal keihard tegen het hoofd kreeg en een paar minuten later het veld moest verlaten. Het zou (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport weer onderuit

Zondag 8 december 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport weer onderuitDe wedstrijd tussen Stal Sport en Hamont 99 was in de eerste helft nauwelijks het aankijken waard. Geen van beide ploegen kon ook maar iets in mekaar boksen dat op een doelkans leek. En dus scheen het naar een logische 0-0 ruststand te gaan. Maar dat was zonder Hamont-spits Tim Strijbos gerekend. Luttele minuten voor het rustsignaal kon hij een voorzet vanop links buiten bereik van de Stalse doelman tegen de netten werken. Een beetje een koude douche voor de gastheren dat ze daardoor met een 0-1 achterstand naar (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel - Torpedo Hasselt 1-1

Zaterdag 7 december 2019
Beringen - Koersel - Torpedo Hasselt 1-1Weerstand Koersel heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Torpedo Hasselt. FC Turkse speelde 1-1 gelijk op het veld van KRC Peer. Paal-Tervant A verloor thuis van Thor Hasselt met 2-3. KVK Beringen speelde thuis 2-2 gelijk tegen Betekom.
Beringen - Stal Sport verliest van KFC Hamont 99Stal Sport heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van KFC Hamont 99. Weerstand Koersel  speelde thuis 1-1 gelijk tegen Torpedo Hasselt. Ook KVK Beringen speelde gelijk: tegen Betekom werd het thuis 2-2. Paal Tervant A verloor met 2-3 van Thor Hasselt. 

Tatoeage ter ere van Chris en Benni

Zaterdag 7 december 2019
Beringen - Tatoeage ter ere van Chris en BenniZoomBrandweerman Jonas Jans liet vandaag een tatoeage zetten ter ere van de twee omgekomen brandweermannen Chris en Benni van het korps in Heusden-Zolder. Het is een afbeelding van collega’s die knielen nadat ze machteloos stonden bij de fatale brand in Beringen. Jonas is zelf brandweerman bij de zone Zuid-West Limburg en collega van Chris en Benni. Sylvia Hertebaut van SkinCity uit Beringen mocht deze aangrijpende tekening in inkt zetten. Eerder kwam ook al een brandweerman uit Antwerpen (foto onder) langs bij Sylvia om een gelijkaardige tatoeage te zetten ter ere van Chris en Benni. Zo leven de helden een beetje verder in ieder van elk.
Tatoeage ter ere van Chris en Benni
Zoom

Willy Beliën overleden

Zaterdag 7 december 2019
Beringen - Willy Beliën overledenWoensdag is de uit Beverlo afkomstige Willy Beliën overleden, de echtgenoot van Jara Indeherberg. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (14-14.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

José Huybrichs overleden

Zaterdag 7 december 2019
Op 26 november overleed in Leuven de uit Paal afkomstige José Huybrichs. Zij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Mistige ochtend aan de Paalse Plas

Zaterdag 7 december 2019
Lens op Beringen
Beringen - Mistige ochtend aan de Paalse PlasZoomVandaag een terugblik van Bart Liesenborgs op een mistige week.

Op deze mistige morgen

Zaterdag 7 december 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Op deze mistige morgenZoomHet weer is wel vaker een inspiratiebron voor dichters en fotografen. Vandaag komen deze weer mooi samen.

Hoofdgebouw Beringse Mijn

Zaterdag 7 december 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hoofdgebouw Beringse MijnZoomOp deze dag dat St-Barbara in Beringen-Mijn gevierd wordt, is deze foto vandaag op zijn plaats. Het hoofdgebouw van de mijn is nu een kantorencomplex. Na de mis voor de patroonheilige voor de gevaarlijke beroepen is er hier een receptie.

Een pintje voor St.-Barbara

Zaterdag 7 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Een pintje voor St.-BarbaraZoomTijdens de periode van de Beringse mijn was St.-Barbara op 4 december een vrije dag voor de mijnwerkers en deden de cafés gouden zaken. Vandaag is er in de kerk van Beringen-Mijn een viering ter ere van Sint-Barbara. Iedereen is welkom om 15u. Het Genker mijnwerkerskoor zorgt voor de muzikale noot. Na de mis nodigen de vrienden van het Mijnstreekmuseum iedereen uit voor een receptie in het voormalig hoofdgebouw van de mijn.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Dag Sinterklaas!

Vrijdag 6 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Dag Sinterklaas!ZoomVan Véronique Claes kregen we deze mooie foto van 50 jaar geleden. Heb jij ook nog een mooie foto met de Sint? Een oude of eentje van dit jaar? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be

Sinterklaas in de Sint-Annakliniek

Vrijdag 6 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Sinterklaas in de Sint-AnnakliniekZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op Sinterklaas die op bezoek is in de voormalige Sint-Annakliniek. (foto's Benny Meynen)
Sinterklaas in de Sint-AnnakliniekSinterklaas in de Sint-AnnakliniekSinterklaas in de Sint-AnnakliniekSinterklaas in de Sint-Annakliniek
Zoom

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Cursus e-mountainbike

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Cursus e-mountainbikeZoomBen jij een ware mountainbiker of wil je als beginneling proeven van het elektrische aspect, dan is deze cursus zeker iets voor jou.
Er wordt gefietst op 3 verschillende locaties. Het is een samenwerking tussen de gemeenten Beringen, Ham, Tessenderlo, Heusden-Zolder en Leopoldsburg. Inschrijven kan via sportpromotie[!]leopoldsburg.be of telefonisch op het nummer 011 40 22 60.

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag heeft een autobestuurder een voetgangster uit Leopoldsburg aangereden op de Leopoldsburgsesteenweg in Leopoldsburg. De 28-jarige vrouw raakte daarbij gewond. De politie spoort de autobestuurder, die vluchtmisdrijf pleegde, op.

Dieven plunderen dampshop

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Dieven plunderen dampshop
In een winkel voor e-sigaretten aan de Paalsesteenweg in Beringen hebben dieven donderdagmorgen een zware diefstal gepleegd. Ze konden aan de haal gaan met een grote hoeveelheid sigaretten en een som cash geld.


Stalvoc-meisjes U15A herfstkampioen

Donderdag 5 december 2019
Kampioen in de kijker
Beringen - Stalvoc-meisjes U15A herfstkampioenZoomZe lieten geen spaander heel van de tegenstandsters in de 1ste Provinciale Reeks. De meisjes U15A van STALVOC wisten afgelopen weekend na een eerste seizoenshelft ongeslagen te zijn en zonder zelfs ook maar één set te verliezen de titel van Herfstkampioen te behalen. Als dit een voorbode is voor de rest van het volleybalseizoen, gaat er nog veel gefeest mogen worden door dit leuke team. We wensen de speelsters, hun coach maar ook de mama’s en papa’s alvast heel veel feestplezier !

Henri Leten overleden

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Henri Leten overledenVandaag is Henri Leten overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Nieke Boelanders. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Staf Ceustermans overleden

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Staf Ceustermans overledenVandaag is Staf Ceustermans overleden, de echtgenoot van Alice Diepvens. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Paal. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht

Na de mist komt de zon...

Donderdag 5 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - Na de mist komt de zon...ZoomVandaag kon Johan Put tijdens zijn dagelijkse wandeling in Stal weer een mooie zonsopgang fotograferen.
Beringen - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe uitbaters kebab Habib Paal

Donderdag 5 december 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Nieuwe uitbaters kebab Habib PaalZoomIn Paal zijn Altuntas Hasan en Karadag Yusuf de nieuwe uitbaters van Kebab Habib. De zaak langs de Paalsesteenweg 312 zet de traditie van Habib verder met echt biefstukvlees voor de kebab en daarnaast nog verschillende andere Turkse gerechten op de menukaart.

St.-Barbara gevierd

Woensdag 4 december 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - St.-Barbara gevierdZoomVandaag geven we graag nog deze tekst mee van onze huisdichteres Edith Oeyen.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Beringen - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Beringen - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Nieuwe vennootschap: A-Build

Woensdag 4 december 2019
Kaan Altun uit Paal heeft de besloten vennootschap A-Build opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwwerken, renovatiewerken, dak- en gevelbekleding en staalbouw.

Nieuwe vennootschap: B-Pro2

Woensdag 4 december 2019
Kurt Persoons en Brigit Vermeersch, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap B-Pro2 opgericht met zetel aan de Dalenbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consultancy op het gebied van management van bedrijven, verenigingen en/of stichtingen.
Uit de oude doos
Beringen - Sint-Barbara, patroonheilige van de mijnwerkersZoomOp Sint-Barbara vandaag een mooie foto van de mijnwerkers in de ondergrond. (foto Benny Meynen)

Trainer weg bij Stal Sport

Dinsdag 3 december 2019
Beringen - Trainer weg bij Stal SportFreddy Van Hooff is niet langer T1 van Stal Sport. Zijn taak wordt tijdelijk overgenomen door jeugdcoördinator Guido Beckx, T2 Wim Vanbaelen en U21 trainer Luc Alenteyns.

Nieuwe vennootschap: Alca Home

Dinsdag 3 december 2019
De bvba Alca uit Koersel heeft de besloten vennootschap Alca Home opgericht met zetel aan de Hospitaalstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, personen en instellingen op gebied van management, marketing, productie, ontwikkeling en procurement.

Dief slaat op de vlucht

Dinsdag 3 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een onbekende probeerde vanmorgen met een partij sigaretten aan de haal te gaan in een nachtwinkel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. De man werd betrapt waarop hij onmiddellijk op de vlucht sloeg.

Fietssters aangereden: één dode

Dinsdag 3 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Fietssters aangereden: één dodeDeze namiddag zijn in de Schalbroekstraat in Lummen twee fietssters aangereden door een auto. De slachtoffers moesten gereanimeerd worden. Eén van hen overleefde het ongeval niet. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

St-Baar of Sint-Barbara

Dinsdag 3 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - St-Baar of Sint-BarbaraZoom
Het is morgen Sint-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen en dus ook van de mijnwerkers. 4 december was in de tijd van de mijnen altijd een heel groot feest. Op de foto zien we de viering van St.-Baar in de jaren '50. Op de foto het zangkoor dat in het patronaat van Paal de mijnwerkers aan de feestdis eert en amuseert. Morgen kan je om 10u in de kerk van Paal naar een misviering voor St-Barbara. Meer over St-Baar op de site van Paalonline.
Beringen - Wegenwerken Nieuwendijk bijna klaarZoomVanaf vrijdag 13 december wordt de Nieuwendijk in Koersel terug geopend (onder voorbehoud van ideale weersomstandigheden). "De aannemer zorgt momenteel onder andere nog voor wegmarkering", zegt schepen van verkeer Vanhees.

Olga Moonen overleden

Dinsdag 3 december 2019
Beringen - Olga Moonen overleden
In Beringen is vandaag Olga Moonen overleden, de weduwe van Betje Beyens. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur).

Roland Nuyts overleden

Dinsdag 3 december 2019
Beringen - Roland Nuyts overleden
Gisteren is Roland Nuyts overleden, de echtgenoot van Ria Bervoets. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Ochtendnevel

Dinsdag 3 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - OchtendnevelZoomMarleen Abeels stuurde ons deze foto van de ochtend. Vandaag wordt het na het optrekken van nevel of mist toch nog een mooie winterdag met af en toe wat zon.

Hoe gezond is uw grond?

Dinsdag 3 december 2019
Beringen - Hoe gezond is uw grond?ZoomMet De Grote Grondvraag brengt OVAM in kaart welke gronden in Vlaanderen gezond zijn en welke niet. Samen met jou tracht OVAM elke vierkante meter grond weer gezond te maken. Benieuwd hoe het gesteld is met jouw grond? Check jouw grond op www.degrotegrondvraag.be. Kan je niet online, dan kan je terecht bij de dienst milieu van de stad Beringen via milieu[!]beringen.be of telefonisch op 011 43 02 41. 
Beringen - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

6 medailles voor Gym 90 Beringen

Maandag 2 december 2019
Beringen - 6 medailles voor Gym 90 BeringenZoomDit weekend vond in Oud-Turnhout de Kempencup plaats. Voor de Beringse meisjes van Gym 90 Acro, was het een oefenwedstrijd ter voorbereiding van het komend seizoen. En wat hebben ze het goed gedaan. De competitiegroep ging naar huis met vier zilveren en twee bronzen medailles.

Enes zoekt buddy

Maandag 2 december 2019
Beringen - Enes zoekt buddyZoom"Hallo, ik ben Enes, 30 jaar en ben op zoek naar iemand die leuke activiteiten met mij wil doen. Ik drink graag eens een koffietje, pik al eens een film of concert mee en ben een vlotte babbelaar. Ook kan ik genieten van eens te gaan zwemmen of een wandeling te maken. Eventjes tussendoor, ik ben rolstoelafhankelijk. Heb jij wat extra tijd en wil je deze graag doorbrengen met een toffe jongeman, stuur een email naar: nomi.aerts[!]student.kdg.be anouk.belmans[!]student.kdg.be."

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Beringen - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Meuws overleden

Maandag 2 december 2019
Beringen - Margriet Meuws overledenGisteren is Margriet Meuws overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Jef Persoons. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Opening kapsalon Vanity Hair

Maandag 2 december 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Opening kapsalon Vanity HairZoomChayenne Theunissen uit Paal opende zopas haar kapsalon. Ze verwelkomt je graag in de Watermolenstraat 28 in Paal. Meer info op 0498/67 23 02. (foto Elke Poel)

Damesvoetbal: Alken - Beringen 3-1

Maandag 2 december 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 3-1 verloren in Alken. Aan de rust was de stand 1-0.

Weides te huur

Maandag 2 december 2019
Beringen - Weides te huurZoomBen je op zoek naar een weide om te huren? OCMW Beringen verhuurt een weide op de hoek van de Deurnestraat en de Brelaarstraat in Paal.  Stel je kandidaat, je hebt tijd tot en met 15 januari 2020. Meer info via deze link.
Beringen - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Herfst in het stadspark

Zondag 1 december 2019
Beringen - Herfst in het stadsparkZoomGust Ischen trok dit weekend naar het park van de directeur voor een frisse wandeling. Hij maakte deze reeks foto's.
Herfst in het stadsparkHerfst in het stadspark
Herfst in het stadsparkHerfst in het stadspark
Zoom
Beringen - Turkse FC verliest met kleinste verschilTurkse FC verloor thuis van Nevok Gruitrode met 0-1. Paal-Tervant B verloor met 2-1 op het veld van Stokkem B.

Paal-Tervant klopt Zutendaal

Zondag 1 december 2019
Beringen - Paal-Tervant klopt ZutendaalPaal-Tervant A heeft vandaag K. Zutendaal A verslagen met 0-4. "Eindelijk een vlotte overwinning na een goede match en op een moeilijk bespeelbaar veld. Bij de rust was het 0 - 1 via Migel Martens. Na de rust maakte Desautez de 0 - 2 na een wereldgoal. Hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en stampte de bal van op middellijn over de keeper. Daarna hebben we de score nog kunnen verdubbelen via Vandepaar en Di Lorenzo. We hebben nog enkele kansen onbenut gelaten. Positief ook dat vier verschillende spelers gescoord hebben", zegt  ondervoorzitter Jos Van Winge.

Beringen - Stem voor het leeshoekje van WestakkerZoom
Basisschool Westakker uit Beverlo doet mee aan een wedstrijd van uitgeverij Averbode. Stemmen kan via deze link en like de post van Annechien Quintens over het voorleeshoekje!Miners - Stevoort: 65-85

Zondag 1 december 2019
Beringen - Miners - Stevoort: 65-85In een geladen derby namen de Miners de beste start met vooral Ferre Vanderhoydonck in een glansrol. In een tumultueus einde van de eerste helft kon vooral Stevoort profiteren van de onregelmatigheden en zo aan de rust een kleine voorsprong opbouwen. Ook in de tweede helft vergaten de Miners hun eigen spel te spelen. Glen Camps probeerde nog de bakens te verzetten maar de overwinning kwam nooit meer in zicht.

Ondersteboven van Beringen?

Zondag 1 december 2019
Beringen - Ondersteboven van Beringen?ZoomDat ze in Koersel wel eens durven dwarsliggen of averechts zijn, is al langer geweten maar nu hebben ze echt wel iets met ondersteboven! Na de kerstversiering hangt de vlag van Beringen ook al ondersteboven. Of is dit een stil protest tegen de stad? Zijn ze in Koersel niet langer meer ondersteboven van Beringen?
Beringen - Kerstverlichting hangt niet langer onderstebovenZoomIn Koersel hing de kerstverlichting een tijdje ondersteboven maar dat euvel is nu opgelost! Toch zorgden de lichtjes voor verwarring: voor de ene hing het ondersteboven ook wel goed, zo'n tulp. Anderen vonden de vorm van de kerstboom dan toch wel beter...
Kerstverlichting hangt niet langer ondersteboven
Zoom

Stal Sport onderuit tegen Eksel

Zondag 1 december 2019
Beringen - Stal Sport onderuit tegen EkselDe wedstrijd was amper 3 minuten ver, of Stal stond al op achterstand. Een schot op doel werd door de Stalse doelman met de hand weggeslagen, maar in de voeten van een Eksel-aanvaller. Die aarzelde niet en de 1-0 stond op het bord. En 3 minuten later verdubbelde Eksel de score bijna, maar de wenkende kans werd onbegrijpelijk naast geschoten. Vlak daarop moest de Stal-keeper opnieuw een redding uit zijn hoed toveren om erger te voorkomen. Het spel van de bezoekers was slap, met een festival van slechte passes en (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel wint uit met 2-4

Zondag 1 december 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel wint uit met 2-4In de laatste 5 minuten legde Koersel de overwinning vast. Helsen kreeg een reuzenkans om Koersel op voorsprong te schieten maar besloot in het zijnet (10’). Een ingreep van Thibo Ballet werd bestraft met een penalty: 1-0 (20’). De vermeende gelijkmaker van Bilican strandde op de paal (26’) en een kopbal van Coenen werd net voor de lijn gekeerd. Koersel kreeg toch loon naar werken toen Simsek een penalty versierde. Ghys zette die om in 2 tijden : 1-1 (42’). Simsek deed nog een duit in het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Fictieve incasso... echte oplichtingZoomHeb jij een brief, e-mail of telefoon gekregen van een incassobureau zonder dat je weet waarvoor? Dan ben je niet alleen. De Economische Inspectie van de FOD Economie wordt overstelpt door meldingen over frauduleuze incassobureaus. Ze zetten consumenten op een agressieve wijze onder druk om onterechte rekeningen te betalen. In 2018 kreeg de Economische Inspectie 849 meldingen over valse incassobureaus. De eerste acht maanden van 2019 kreeg ze al meer dan 1.900 meldingen. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar dus. In 240 van deze meldingen deelden de melders mee dat zij financiële schade geleden hadden, en dit voor een totaal van bijna 150.000 euro. Op de site van de politie Beringen-Ham-Tessenderlo krijg je  meer uitleg over deze vorm van oplichting.

Start eindejaarsactie

Zondag 1 december 2019
Beringen - Start eindejaarsactieZoomVandaag start de 10de eindejaarsactie van Beringen. Tijdens de maand december krijg je bij elke aankoop in één van de 53 deelnemende handelszaken uit Beringen een invullotje. Met dit lotje maak je kans op het winnen van waardebonnen, te spenderen in de deelnemende handelszaken.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen