Het overige nieuws

Brand verwoest woongelegenheid

Donderdag 31 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen, aan de Hulshoekstraat, is vanavond een woongelegenheid uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.

Alberto Parolini overleden

Donderdag 31 januari 2019
Beringen - Alberto Parolini overledenIn Beverlo is maandag Alberto Parolini overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ludo Dekort overleden

Donderdag 31 januari 2019
Beringen - Ludo Dekort overledenIn Paal is vandaag Ludo Dekort overleden, de echtgenoot van Jenny Ceuppens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Pieter Swerts overleden

Donderdag 31 januari 2019
Beringen - Pieter Swerts overledenVandaag is Pieter Swerts overleden, de echtgenoot van Suzy Put. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Jeanne Lemmens overleden

Donderdag 31 januari 2019
Vandaag is Jeanne Lemmens overleden, de weduwe van Jozef Vuegen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

IJskristallen

Donderdag 31 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - IJskristallenZoomWe kregen nog deze foto van Johan Put die deze foto vandaag maakte in zijn tuin in Stal. De winter heeft zo ook zijn mooie kantjes.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Beringen - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Beringen - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Mooi wandelweer

Donderdag 31 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooi wandelweerZoomDe vrieskou schrikt de wandelaars niet af, integendeel. Aan de Paalse Plas waren vandaag weer verschillende wandelaars en joggers op zoek naar een frisse neus. Voor de sneeuwliefhebbers: er is vanavond nog een kleine kans op sneeuw. Zet je wandelschoenen maar terug klaar voor morgenvroeg!

Ondertussen, op de collegesite...

Donderdag 31 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomEen dus laagje sneeuw bedekt de collegesite op dit moment. Gewerkt wordt er in deze vrieskou voorlopig niet. (foto: Patrick Haesevoets)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Beringen - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kristel signeert

Donderdag 31 januari 2019
Beringen - Kristel signeertZoomDichteres Kristel Dewaele uit Tervant heeft zopas een tweede dichtbundel op de markt. In het kader van de poëzieweek signeert ze haar bundel 'Luchtige Zuchten' op zaterdag 2 februari in de Standaard Boekhandel van Beringen en Tessenderlo. Je kan haar ontmoeten van 10u tot 12u in Tessenderlo en namiddag van 14u tot 16u in Beringen.

Maria Vanherle overleden

Woensdag 30 januari 2019
Beringen - Maria Vanherle overledenIn Leopoldsburg is vandaag Maria Vanherle overleden, de weduwe van Georges Schippers. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Adembenemend: 'Free Solo'

Woensdag 30 januari 2019
Beringen - Adembenemend: 'Free Solo'ZoomOp donderdag 31 jan om 20u00 en zondag 3 feb om 16u00 brengt The Roxy Theatre de avant-première van de film "Free Solo". Alex Honnold is een legende in het zogenaamde free-solo klimmen: het bergklimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. En dat op grote hoogten, waardoor elk klein foutje letterlijk fataal kan zijn. Op zijn 30ste heeft Alex alle uitdagingen overwonnen, behalve die ene: de beklimming van El Capitan, de legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park. Een film voor mensen zonder hoogtevrees!

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Beringen - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Patricia Vanhoudt overleden

Woensdag 30 januari 2019
Beringen - Patricia Vanhoudt overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Patricia Vanhoudt overleden. Zij was 52 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Weer transmigranten opgepakt

Woensdag 30 januari 2019
Beringen - Weer transmigranten opgepakt
In de buurt van de carpoolparking in Paal zijn gisteren vier transmigranten opgepakt. De mannen hadden geen papieren op zak en werden overgebracht naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel. Vorige week kon de politie ook al vier transmigranten oppakken in Beringen.


Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Beringen - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Celine Vanschooren overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Beringen - Celine Vanschooren overledenVandaag is Celine Vanschooren overleden, de weduwe van Isidoor Engelen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Dwars door Amerika met Wouter DebootZoomAmerika, het land van eindeloze mogelijkheden. Wouter Deboot reed er dwars doorheen, op de fiets. Via The Trans America Bicycle Trail fietste hij 6.800 km dwars door Amerika. Zijn ontmoetingen heeft hij vastgelegd op camera en werden in 42 afleveringen vertoond in ‘Iedereen Beroemd’ op Eén. Hij ontmoette mensen die moedig en hoopvol zijn, zelfs als alles tegenzit. Zij houden een land overeind dat wij, Europeanen, eigenlijk helemaal niet kennen. Op donderdag 14 februari om 20.00 uur geeft (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Beringen - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.
Beringen - Burgemeester Vints geeft zich bloot op Radio 2Zoom
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. En dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg. Thomas Vints is te gast tussen 10u en 11u.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Stan Beerten overleden

Maandag 28 januari 2019
Beringen - Stan Beerten overledenVandaag is Stan Beerten overleden, de echtgenoot van Rosa De Belser. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Beringen - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht

Ramkraak op muziekwinkel

Maandag 28 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Ramkrakers zijn vanochtend met een dertigtal instrumenten aan de haal gegaan in Adams Muziekcentrale in Lummen. Zij verplaatsten zich met een gestolen bestelwagen. Eerder hadden ramkrakers het al op dezelfde winkel gemunt.
Beringen - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.

Edith Oeyen op Gedichtendag

Maandag 28 januari 2019
Beringen - Edith Oeyen op GedichtendagZoomIn de bibliotheek Hasselt Limburg (vestiging Dusart) kan je op de nationale gedichtendag, nu donderdag 31 januari, luisteren naar een hele reeks dichters. Daarbij is ook onze huisdichters Edith Oeyen, tevens voorzitter van de Koninklijke vereniging van Limburgse Schrijvers en organisator van het evenement in Hasselt. Je bent welkom van 14u tot 17u om je te laten onderdompelen met Limburgse poëzie.

Diamant voor Simone en Claudio

Maandag 28 januari 2019
Beringen - Diamant voor Simone en ClaudioZoomSimone Gelders (79) en Claudio De Luca (84) uit de Zandhoefstraat in Koersel vierden hun zestigste huwelijksverjaardag. Simone werd geboren in Koersel en Claudio in Melito Irpino in Italië. Op 24 januari 1959 trouwden ze voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van Koersel. Het kerkelijk huwelijk werd voltrokken in de kerk van Beringen-Mijn. Daar wachtte een Italiaanse pastoor hen op aan het altaar. Ze leerden elkaar kennen in een cafeetje in de Louis Silvesterlaan.  Al 60 jaar delen ze elkaars (…) Het hele nieuwsbericht
Diamant voor Simone en ClaudioDiamant voor Simone en Claudio
Diamant voor Simone en Claudio
Zoom

De eerste liefde van Dana Winner

Maandag 28 januari 2019
Showbizz
Beringen - De eerste liefde van Dana WinnerZoomVrijdag staat Dana Winner op het podium van CC Beringen met haar show 'Eerste liefde...muziek'. Ja, er zijn mannen geweest waar ze verliefd op werd, en voor haar dochter voelt ze onvoorwaardelijke moederliefde, maar wat het leven van Dana Winner steeds weer kleurt, is de hartstochtelijke passie die ze voelt voor de muziek. Gewapend met schitterende nieuwe songs die ze opdiepte uit de rijke muziekgeschiedenis en waar ze haar eigen unieke touch aan gegeven heeft, stapt ze het theater in om een ode te (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf 01 februari is er een nieuwe zaalverantwoordelijke voor zaal 'De Kring' in Tervant. Voor alle informatie en verhuringen kan men voortaan terecht bij Corina Luyts op het nummer: 011 37 88 11 of 0476 41 78 51 (liefst na 16 uur)
In de beker van Limburg van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Beverlo geklopt. Uitslag:5-0.

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Beringen - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Koersel wint van Herkol

Zondag 27 januari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel wint van HerkolHet heeft letterlijk heel wat voeten in de zware aarde gehad om tot geldig scoren te komen en het was uiteindelijk de lichtvoetige jeugd die het pleit beslechtte. Weerstand Koersel raakte wel lat en paal en scoorde een paar doelpunten, maar niet fijntjes genoeg zodat ze afgekeurd werden voor buitenspel. Al bij de eerste aanval scheelde het geen haar of Koersel scoorde en dat kreeg een vervolg toen Alaerts net niet bij een voorzet van Mike geraakte (7’) en Ghys compagnon Maes vrij voor de doelman zette (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport weer onderuit

Zondag 27 januari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport weer onderuitEén doelpunt tegen en de mach verliezen. Dat is voor de tweede week op rij het verdict van de competitiewedstrijd van Stal Sport. Op het verre veld van Maasland NO in Kinrooi konden de jongens van trainer Peremans geen verjaardagscadeau voor hun trainer te voorschijn toveren. Verzachtende omstandigheden waren er: Ruben Bijloos en Jonas Michels gekwetst, Tips geschorst en Maxim Aerts die zich tijdens de opwarming blesseerde. Dat resulteerde in een nooddefensie, met de 16-jarige Daan Weckhuysen in (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - KFC Paal Tervant strandt op gelijkspel
KFC Paal-Tervant behaalde vandaag een verdiend gelijkspel bij de leider Meeuwen. De Paalse ploeg kwam al vroeg op achterstand na een onterechte penalty. "Maar we hebben gelukkig snel kunnen gelijk maken. Nadien werd er veel op het middenveld gespeeld op een zwaar veld. In de tweede helft hebben we beiden één goede kans gehad. We hebben vandaag weer laten zien dat we momenteel voor niemand moeten onderdoen. Als we zo verder doen, kunnen we hopelijk nog stijgen in de rangschikking", zegt ondervoorzitter Jos Van Winge.

Winst voor Weerstand Koersel

Zondag 27 januari 2019
Beringen - Winst voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel is vandaag met 0-1 gaan winnen bij Herkol. KVK Beringen verloor met 3-0 bij Park Houthalen; die uitslag was al bij de rust bereikt. Stal Sport verloor met 1-0 bij Maasland NO. FC Turkse verloor met 6-0 van Grote Heide. Paal-Tervant B klopte Eendracht Houthalen met 3-2.

Inbraak in fitnesszaak

Zondag 27 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is in gebroken in een fitnesszaak op Inakker in Zolder. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Diamanten bruiloft Annie en Bert

Zondag 27 januari 2019
Beringen - Diamanten bruiloft Annie en BertZoomAnnie Ceunen en Albert Beerten (roepnaam Bert) vierden gisteren hun diamanten bruiloft. Annie werd geboren te Beringen in 1938 en Bert te Beverlo in 1934. Op 21 januari 1959 trouwden ze voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Beverlo. Annie volgde school tot haar 16de jaar. Nadien hielp ze bij haar thuis haar moeder in het huishouden en later haar vader in het café ‘Charlton’ te Beringen. Bert volgde onderwijs tot zijn 16de jaar. Na school is hij beginnen werken als zink- en dakwerker (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten bruiloft Annie en BertDiamanten bruiloft Annie en Bert
Diamanten bruiloft Annie en Bert
Zoom

Zicht op Beringen-Mijn

Zaterdag 26 januari 2019
Lens op Beringen
Beringen - Zicht op Beringen-MijnZoomWie de afgelopen dagen zoals Inge en Bart een wandeling maakte naar de top van de grote terril, kreeg dit adembenemend winterlandschap cadeau. (foto: Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Winters tafereel

Zaterdag 26 januari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Winters tafereelZoomElke zaterdag serveren wij een gedicht van Edith op een foto van Lambert Reynders. Vandaag blijven we in de winterse sfeer.

De Alpen... in Beringen

Zaterdag 26 januari 2019
Onder en Boven 2.0
Beringen - De Alpen... in BeringenZoomHet heeft gesneeuwd. En nee, hier zie je geen tafereel uit de Zwitserse Alpen, maar een foto uit ons vlakke Beringen: de terril met een besneeuwde top. Op de voorgrond zie je de luchtkabelbaan die de stenen naar de tweede terril afvoerde. (Met dank aan Mijnmuseum Beringen)

Werken aan de brug

Zaterdag 26 januari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Werken aan de brugZoomVandaag een mooi beeld hoe tijden veranderen. Op de oude foto zie je nog twee bruggen in Beringen. De voorste is al lang verdwenen. Ook de achterste zal verdwijnen en er zal zijdelings een nieuwe brug komen in het kader van de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal. Het bedrijfsgebouw dat we links zien zal voor de verbreding van het kanaal in Beringen afgebroken worden. En sommige politici dromen nog van een nieuwe fietsbrug over het kanaal...
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht

Twee bedrijven failliet

Vrijdag 25 januari 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Arre en Nostra Casa, beiden uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 24 februari ingediend worden.

Snelheidsduivel betrapt

Vrijdag 25 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder is gisteren een bestuurder betrapt die 163 km per uur reed. Daarnaast stelde de politie nog 347 andere pv's op voor overdreven snelheid.
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Beringen - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 
Beringen - Eerste topteam voor Sanicole AirshowZoomDe Patrouille Suisse van de Zwitserse luchtmacht zal het luchtruim doen daveren tijdens de Sanicole Airshow op 13 en 15 september 2019. En daarmee is ook de voorverkoop gestart van dit unieke luchtvaartevenement in Limburg.

Lio is vermist

Donderdag 24 januari 2019
Beringen - Lio is vermistZoomLio, een lieve kater is sedert dinsdagavond vermist in de omgeving van de Laakstraat 80 te Koersel. Hij is zeer schuw en het is een zware kater (9,2 kg). Tip of iets gezien, bel Martine Neys op 0473 76 88 10.

Tankstation blijft dicht

Donderdag 24 januari 2019
Beringen - Tankstation blijft dichtZoomNa de brand van gisteren in de technische ruimte van het tankstation Total in Beringen blijft het station dicht. De winkel liep zware rookschade op, ook tanken aan de pompen gaat voorlopig niet.

Inbraak in vrachtwagen

Donderdag 24 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een vrachtwagen op de parking van de E313 in Tessenderlo. Of zij buit konden maken, is niet geweten.
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Beringen - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Nieuwe bvba: Qualipaint

Donderdag 24 januari 2019
Muhamed Tosun uit Beringen heeft de bvba Qualipaint opgericht met zetel in de Kraaienboswijk. Tot her doel van de vennootschap behoren onder meer algemene schilderwerken, metsel- en voegwerken, het plaatsen van dakbedekking en chapewerken.
Beringen - Tel jij mee tijdens Het Grote Vogelweekend?ZoomHoe is het gesteld met de vogels in Vlaamse tuinen? Is de koolmees voor het tweede jaar op rij de vogel die het meest gezien wordt? Wat is de impact van de plotse kou? En zorgt een kippenren voor meer mussen in de tuin? Om een antwoord te vinden op die vragen organiseert Natuurpunt op 26 en 27 januari Het Grote Vogelweekend. Aan de jaarlijkse telling nemen tienduizenden burgers deel. Meer info via deze link.

Tijdelijk iets zachter

Donderdag 24 januari 2019
Weerbericht
Beringen - Tijdelijk iets zachterVandaag blijft het meestal droog bij maxima net boven het vriespunt. Wolken domineren echter en de wind waait zwak uit het noordwesten.
Vrijdag wordt ook een overwegend droge dag. In de ochtend zijn er enkele opklaringen mogelijk, maar na de middag neemt de bewolking gestaag toe en wordt het betrokken. De maxima liggen rond 1 graad of 2 graden.
Zaterdag is het bewolkt met kans op een drupje motregen. In de avond komt er meer intense regen opzetten vanuit het westen. Het wordt zachter (…) Het hele nieuwsbericht

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.
Beringen - Doe jij ook mee aan Generatie Rookvrij?Zoom"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving", dat is het moto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doen nu een oproep aan (…) Het hele nieuwsbericht

Jongeman (19) gewond bij botsing

Woensdag 23 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hulsterweg in Tessenderlo is een 19-jarige jongeman uit Tessenderlo gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 17 uur.

Mooi wandelweer

Woensdag 23 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooi wandelweerZoomSneeuw is ellende voor de één maar pret voor de ander. Kinderen konden op deze vrije namiddag hun hartje ophalen en sneeuwmannen maken of sneeuwballen gooien. Anderen maakten dan weer een flinke wandeling in de sneeuw zoals Inge Jespers en Bart Liesenborgs, altijd met het fototoestel in de hand. Deze foto werd vanochtend gemaakt op de terril in Beringen.

Collegebrand 45 jaar geleden

Woensdag 23 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Collegebrand 45 jaar geledenZoomHeel wat mensen in Heusden-Zolder en omgeving staan vandaag stil bij een gitzwarte bladzijde in onze geschiedenis. Het is precies 45 jaar geleden dat bij een brand in het internaat van het toenmalige Heilig-Hartcollege in Berkenbos 23 jongens om het leven kwamen, 2 anderen raakten zwaargewond. Heel het land was dagenlang in shock door die tragische gebeurtenis. Daarbij kwamen ook Willy Cauberghs uit Koersel en Luc Lebon uit Beverlo om het leven. (Foto Nationaal Archief - Bert Verhoeff/Anefo)

Winterochtend

Woensdag 23 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - WinterochtendZoomGust Ischen was deze ochtend ook al vroeg wakker en kreeg dit mooi Breugeliaans tafereel te zien vanuit zijn slaapkamer.

Dievenbende veroordeeld

Woensdag 23 januari 2019
Beringen - Dievenbende veroordeeldVoor de rechtbank van Hasselt zijn een aantal leden van een dievenbende veroordeeld. Die bende bestond uit twee Serviërs van 20 en 41 jaar, een 31-jarige Kroaat en twee Italianen van 22 en 21 jaar. Zij werden beschuldigd van een reeks diefstal waaronder eentje in Beringen op 15 maart van vorig jaar waar ze aan de haal gingen met wijn, champagne, een ring en geld. Drie leden krijgen een celstraf van 24 maanden, de twee anderen krijgen tien maanden cel. 

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Beringen - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Beringen - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Telefoonstoring bij Stad Beringen

Woensdag 23 januari 2019
De telefooncentrale van de stad Beringen is defect. Momenteel kan je de diensten enkel bereiken via  het nummer 011 43 03 50.

Verse pizza

Woensdag 23 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Verse pizzaZoomDe kids waren al een tijdje aan het zagen achter pizza. Die kleffe diepvriespizza's zijn oké als het echt niet anders kan. Maar eerlijk smaakt mij dat nooit echt en heb ik na een korte tijd alweer een grommelende maag. Daarmee niets zo goed als vers. Dan kan je kiezen wat je erop legt en het vult stukken beter.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem – ½ tl zout – 1 ei – 100ml water – beleg naar keuze Op die van mij lag tomatensaus, spinazie, hesp, (…) Het hele nieuwsbericht
Verse pizza
Zoom

Brand in appartement

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag ontstond brand in een appartement aan de Hulsterweg in Tessenderlo. De brand werd veroorzaakt door een kaars. De schade bleef beperkt.

Jongen (11) aangereden

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Genebosstraat in Genendijk (Ham) is een 11-jarige jongen lichtgewond geraakt toen hij bij het oversteken van de rijbaan aangereden werd door een auto. De jongen was net van de schoolbus gestapt.

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Opgelet op de weg!

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Opgelet op de weg!ZoomDe verkeersredactie van de VRT waarschuwt voor gevaarlijke wegen, zeker in de regio Midden-Limburg maar ook in Beringen. Ook op de snelwegen is het nog opletten. De strooidiensten doen hun best om te hoofdwegen sneeuwvrij te maken. Maar zeker op de kleinere wegen is het opletten geblazen want die kunnen nog erg glad zijn door een bevroren ondergrond. Het KMI geeft code geel tot morgenvroeg.

Mountainbiker zwaargewond

Dinsdag 22 januari 2019
Een 58-jarige man uit Beringen is deze namiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval in de Korspelsestraat. De mountainbiker kwam er zwaar ten val en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Ook fietspaden sneeuwvrij

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Ook fietspaden sneeuwvrijZoomMet deze nieuwe borstelmachine waarbij ook pekel gestrooid wordt, zullen de fietspaden in Beringen voortaan sneeuwvrij gemaakt worden. Het resultaat is volgens de werkplaatsen alvast positief. (foto's Bart Liesenborgs en Hans Put)
Ook fietspaden sneeuwvrijOok fietspaden sneeuwvrij
Zoom

Ondertussen op de collegesite...

Dinsdag 22 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen op de collegesite...ZoomWe kregen nog dit sneeuwplaatje van Patrick Haesevoets van de collegesite in de sneeuw.

Geld gestolen in woning

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Geld gestolen in woningIn een woning aan de Waterstraat in Beringen is geld gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.
Beringen - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
Beringen - 4000ste bezoeker voor film 'Niet Schieten'ZoomDe film 'Niet Schieten' van Stijn Coninx is een schot in de roos. Hilde Belmans uit Beringen was gisterenavond de 4000ste bezoeker voor deze film over de Bende van Nijvel. Voor deze magnumfles cava ging ze maar al te graag mee op de foto met Diana. Het was dan ook de allerlaatste voorstelling van deze film die al sinds 10 oktober op het programma stond bij The Roxy Theatre. "Deze week belonen we nog enkele bezoekers van andere films met een speciaal bezoekersaantal", zegt uitbater Ludo Vangenechten.

Amelie Louwet overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Amelie Louwet overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Amelie Louwet overleden, de weduwe van Louis Breemans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van 't Hasselt (Bree).

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Marieke Daems overleden

Maandag 21 januari 2019
Beringen - Marieke Daems overledenGisteren is Marieke Daems overleden, de echtgenote van Dolf Mertens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Beringen - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Volle maan op terril

Maandag 21 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Volle maan op terrilZoomOok wie deze nacht niet uit de veren kon, kon deze ochtend nog wel genieten van de volle maan. Hans Put trok de terril op waar je aan de ene kant de maan langzaam zag ondergaan en aan de andere kant de zon zag opgaan.
Volle maan op terrilVolle maan op terril
Zoom

Bloedmaan (3)

Maandag 21 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Bloedmaan (3)ZoomOok Stephan Volders tuurde deze ochtend naar de hemel op zoek naar de volle bloedmaan.

Volle bloedmaansverduistering

Maandag 21 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Volle bloedmaansverduisteringZoomVolle maan, een maansverduistering en een bloedmaan, deze drie kon je afgelopen nacht samen bewonderen. Ook Gust Ischen stond deze nacht op zijn terras in Beringen.
Volle bloedmaansverduistering
Zoom

Niemand heeft iets fout gedaan

Maandag 21 januari 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Niemand heeft iets fout gedaanDe actualiteit heb ik altijd al gevolgd maar soms is het aangewezen om op een aantal onderwerpen wat dieper in te gaan. In onze bizarre wereld gaat er van alles mis en toch regeert één principe : “Niemand heeft ooit iets fout gedaan.” De betrokkenen en hun advocaten pleiten altijd onschuldig al ligt er een berg bewijsmateriaal klaar. In het voetbaldossier ‘Propere handen’ zijn de makelaars allemaal kleurenblind want zij zien alles wit. Zwart kennen ze niet. Het parcours dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Katja Madou overleden

Zondag 20 januari 2019
Beringen - Katja Madou overledenOp 14 januari overleed Katja Madou. Zij was 41 jaar. Het afscheid vond in familiekring plaats.
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselUiteindelijk mogen we spreken van een billijk gelijkspel; wat voor Koersel weer een prima prestatie is gezien de onbeschikbaarheid van Geybels, Del Freo, Y. Nulens en Claes. Als leider en thuisploeg eiste Herk het eerste overwicht op, maar de tegenprikken van Koersel waren gevaarlijker. Acties van Helsen (11’) en Philips (12’) leverden net niets op tot Alaerts een balletje panklaar kopte midwegs het doel op de kleine backlijn en de bordjesman al naar het plaatje 1 greep toen hij Helsen zag (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijdverslag Stal Sport

Zondag 20 januari 2019
Beringen - Wedstrijdverslag Stal SportNa drie opeenvolgende zeges heeft Stal Sport opnieuw met de nederlaag kennisgemaakt. Een vroeg doelmunt van Hurkmans (minuut 4) bepaalde de uitslag van de wedstrijd. Stal was bijgevolg al meteen op achtervolgen aangewezen. En het deed dat ook met overgave, al was het duidelijk dat niet iedereen op niveau acteerde. De bezoekende druk leverde rond het kwartier een reeks hoekschoppen op, die echter niet tot een doelpunt leidden. Stal hield echter de match in zijn greep en dat bracht kansen voort. Kapitein Tom (…) Het hele nieuwsbericht

Plaatsen brugbogen in Ham

Zondag 20 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Plaatsen brugbogen in HamZoomDit weekend waren er veel kijklustigen aan de brug van Ham voor het plaatsen van de bogen van de nieuwe brug. (Gust Ischen)
Plaatsen brugbogen in HamPlaatsen brugbogen in Ham
Plaatsen brugbogen in HamPlaatsen brugbogen in Ham
Zoom

Gelijkspel voor Koersel

Zondag 20 januari 2019
Beringen - Gelijkspel voor KoerselWeerstand Koersel is vandaag gaan gelijkspelen op het veld van Herk FC: 1-1. Stal verloor met 1-0 bij Lindel-Hoeven VV. FC Turkse verloor van KSK Meeuwen met 0-2. Paal-Tervant A won met 4-2 van KFC Hamont 99. Paal-Tervant B won met 3-4 op het veld van SK Heusden 06.

Miners verliezen tegen Wilrijk

Zondag 20 januari 2019
Beringen - Miners verliezen tegen WilrijkMiners kon geen vervolg breien aan hun overwinning van vorige week. Naast Camps en Heselmans,die uit zijn voor het hele seizoen, konden ze gisteren ook geen beroep doen op Vanderhoydonck en Caubergs-Nowicki (studies) Ook bij RedVic , dat de beste start nam, ontbraken enkele spelers. Q1 27-18 Miners kwam in Q2 terug opzetten onder impuls van Postelmans en aan de rust was alles zeker nog speelbaar 41-37 Een rampzalig Q3 aan beide kanten zorgde voor 50-46 Brown werd dan diverse keren foutief gestopt , maar niet (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo met 4-6 gewonnen in Wellen. Beverlo blijft aan de leiding met zes punten voorsprong op Wellen. Koersel klopte Schoten met 14-3 en staat negende in de stand met 15 punten uit 14 wedstrijden.

KVK Beringen klopt Herkol

Zaterdag 19 januari 2019
Beringen - KVK Beringen klopt HerkolKVK Beringen heeft vanavond thuis Herkol verslagen. Uitslag: 4-0

Fernand Peeters overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Beringen - Fernand Peeters overledenIn Paal is vandaag Fernand Peeters overleden, de echtgenoot van Elvire van de Reijd. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Mooi wandelweer

Zaterdag 19 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooi wandelweerZoomNa vele dagen van regen, krijgen we nu een koude periode met vriestemperaturen en mogelijk zelfs wat sneeuw, ideaal dus om de wandelschoenen uit te halen voor een stevige wandeling. De vallei van de Zwarte Beek heeft mogelijkheden genoeg. (foto: Hans Put)

Over later

Zaterdag 19 januari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Over laterZoomDe gekleurde woorden van Edith op zaterdag staan weer op een mooie foto van Lambert Reynders.

Golfclub Paalse Plas

Zaterdag 19 januari 2019
Lens op Beringen
Beringen - Golfclub Paalse PlasZoomIn de reeks Lens op Beringen houden Bart Liesenborgs en Inge Jespers deze week halt aan de Paalse Plas.

Rozenlaan Beringen

Zaterdag 19 januari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Rozenlaan BeringenZoomVandaag een blik op de Rozenlaan in Beringen.

Drukkerij De Toekomst

Zaterdag 19 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Drukkerij De ToekomstZoomVandaag een mooie foto uit Paal-dorp met een beeld van Drukkerij De Toekomst met de familie Theunis.
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)

Het vriest de stenen uit de grond

Vrijdag 18 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Het vriest de stenen uit de grondZoomZover is het nog niet, maar de vrieskou deze ochtend kwam toch goed aan en zorgde ook voor gladde wegen en stoepen. Gust Ischen ging dan weer al schuivend op zoek naar een mooi plaatje. Fotografie is kijken, kijken en dan vastleggen zoals dit stilleven in het ijs.
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Chrysostomos TIKB Beringen

Vrijdag 18 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Chrysostomos TIKB BeringenZoomVandaag wordt in Beringen chrysostomos gevierd. We kregen nog enkele foto's van een tijdje terug van chrysostomos in het TIKB. Welke fratsen haalden jullie uit? Heb jij ook nog foto's? Beringen[!]internetgazet.be
Chrysostomos TIKB BeringenChrysostomos TIKB BeringenChrysostomos TIKB Beringen
Chrysostomos TIKB BeringenChrysostomos TIKB BeringenChrysostomos TIKB BeringenChrysostomos TIKB Beringen
Zoom

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Nieuwe bvba: Beat Technics

Donderdag 17 januari 2019
Karen Engelen uit Koersel en Patrick Bamps uit Heppen hebben de bvba Beat Technics opgericht met zetel aan de Leeuwerikstraat in Koersel.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de renovatie van gebouwen, stukadoorwerken, schilderwerken, chapewerken en het plaatsen van parket.

Nieuwe bvba: Coursel

Donderdag 17 januari 2019
Israfil Yildirim uit Beverlo heeft de bvba Coursel opgericht met zetel aan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van onroerende goederebn, industriële reiniging en schilderwerken.

Nieuwe bvba: Coka Snacks

Donderdag 17 januari 2019
Fuat Tosun, Mehmed Saliev en Ersin Saliev, allen uit Koersel, hebben de bvba Coka Snacks opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van eetwaren en dranken.

Fuif chrysostomos uitverkocht

Donderdag 17 januari 2019
Beringen - Fuif chrysostomos uitverkochtDe organisatie laat weten dat de chrysostomosfuif voor morgenavond in de parochiezaal in Paal is uitverkocht. Er zullen geen kaarten meer beschikbaar zijn aan de kassa.

Diamant voor Maria en René

Donderdag 17 januari 2019
Beringen - Diamant voor Maria en RenéZoomVandaag werden Maria Guedens en René Vanderheyden door burgemeester Vints en schepen Witters in de bloemetjes gezet voor hun 60ste huwelijksverjaardag. Maria en René waren jarenlang de uitbaters van bakkerij Guedens in Paal. Hun diamanten moment werd gevierd met een koninklijke taart.
Diamant voor Maria en RenéDiamant voor Maria en René
Zoom

Gestolen auto uit kanaal gevist

Donderdag 17 januari 2019
Beringen - Gestolen auto uit kanaal gevistDe Civiele Bescherming kwam vandaag met de grote middelen naar het Albertkanaal in Tervant om even verderop in Tessenderlo een gestolen auto uit het kanaal te halen.
Beringen - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Beringen - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Boogbruggen arriveren in Ham

Woensdag 16 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Boogbruggen arriveren in HamZoomBegin december werd het onderstel voor deze nieuwe stalen boogbrug ingevaren en geplaatst. De nieuwe brug wordt ten oosten van de bestaande brug gebouwd. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werken via een tijdelijke parallelweg op beide oevers zonder hinder over het Albertkanaal blijven rijden. Deze parallelweg wordt in gebruik genomen vanaf 17 januari 2019. Er geldt wel een snelheidsbeperking op de versmalde rijstroken van de bestaande brug. Ondertussen wordt de aansluiting tussen de Staatsbaan (N141) en de (…) Het hele nieuwsbericht

Jozefien Alenteyns overleden

Woensdag 16 januari 2019
Beringen - Jozefien Alenteyns overleden
Vandaag is Jozefien Alenteyns overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Beringen - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Heerlijke vleesribben

Woensdag 16 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Heerlijke vleesribbenZoomVandaag worden het vleesribben. Raar maar waar, maar dit eten we alleen in de winterperiode. Waarom? Eerlijk gezegd geen idee. Waarschijnlijk omdat het zo aangeleerd is dat stoofpotjes winterkost is. Ook deze keer een receptje zoals mama het ons geleerd heeft. En dan is het de kunst het even lekker te krijgen of misschien zelfs beter te doen.
Ingrediënten: Boter- 2 uien–3 teentjes look – bouillon – maïzena – vleesribben – peper en zout – (…) Het hele nieuwsbericht
Heerlijke vleesribben
Zoom

Vaarwel mijn vriend

Woensdag 16 januari 2019
Beringen - Vaarwel mijn vriendZoomWe geven nog graag dit liedje mee dat gisteren werd gezongen tijdens de uitvaart van Jef Lemmens ofwel broeder Maurice door ex-leden van het koor De Groene Mijnkrekels.
Maak dat mee!
Beringen - Marie-Louise is al 50 jaar vrijwilligster!ZoomVandaag was het feest bij Rode Kruis-Beringen. Vrijwilligster Marie-Louise werd gehuldigd met de legpenning prinses Astrid omdat ze zich al 50 jaar belangeloos inzet voor Rode Kruis-Beringen. De legpenning werd overhandigd tijdens de bloedinzameling in Koersel-Stal.

Celine Reynders overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Beringen - Celine Reynders overledenVandaag is Celine Reynders overleden, de weduwe van de in 1993 overleden René Claes. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30) uur plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Beringen - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Beringen - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Beringen - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De Groene Mijnkrekels

Dinsdag 15 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - De Groene MijnkrekelsZoomVandaag wordt de stichter van het kinderkoor 'De Groene Mijnkrekels' in de kerk van Beringen-Mijn ten grave gedragen. Broeder Maurice was een begrip in de regio en het koor werd alom geprezen tot in het buitenland toe. Vandaag tijdens de mis zullen een aantal ex-leden van het koor een hulde brengen aan hun stichter. Op de foto zien we het koor tijdens een optreden in 1969 bij de inwijding van de kerk van Brelaar-Heide in Paal.

Inbraak bij natuurcentrum

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Inbraak bij natuurcentrumNatuurcentrum De Watersnip in Koersel kreeg ongenode gasten over de vloer. De dieven gingen aan de haal met de kassa van de cafetaria en twee bakken drank.

Regenboog gespot

Maandag 14 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Regenboog gespotZoomRegen en zon samen, dat zorgt voor een regenboog. Gust Ischen kon deze vandaag vastleggen.

Rita Deferme overleden

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Rita Deferme overledenVandaag is Rita Deferme overleden, de echtgenote van Jean Pierre Vervoort. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: donderdahg (18.30-19 uur).

Maria Schuermans overleden

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Maria Schuermans overledenIn Beringen-Mijn is gisteren Maria Schuermans overleden, de weduwe van Victor Dekelver. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Gaby Vansant overleden

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Gaby Vansant overledenZaterdag is Gaby Vansant overleden,de weduwe van Alfons Huysmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Gabriël Vermeyen overleden

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Gabriël Vermeyen overledenVrijdag overleed Gabriël Vermeyen, de echtgenoot van Hilde Cleenders. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Jeanne Meeus overleden

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Jeanne Meeus overledenZaterdag is Jeanne Meeus overleden, de weduwe van Henri Wellens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sedrik zoekt nachtraven

Maandag 14 januari 2019
Peltenaar Sedrik Oliha studeert TV/film aan de LUCA School of Arts, campus C-mine in Genk. Momenteel zit hij in zijn masterjaar, en voor zijn eindwerk wil hij een documentaire maken over mensen die 's nachts werken/leven - nachtwakers, arbeiders, hulpverleners, kunstenaars,... Wie zich aangesproken voelt en wil meewerken, kan hem mailen: sedrik.oliha[!]student.luca-arts.be.

Inbraak bij begrafenisondernemer

Maandag 14 januari 2019
Beringen - Inbraak bij begrafenisondernemer

Afgelopen weekend was er een inbraak bij begrafenissen Convents in Beringen-Mijn. De voordeur werd met een koevoet geforceerd. Omdat het alarm afging zijn de inbrekers maar kort in en uit geweest maar toch konden ze in de vlucht een kleine som geld meenemen. De politie stelt een onderzoek in.

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Pibo Hoeselt geklopt met 8-5. Beverlo blijft aan de leiding. Koersel verloor met 2-1 in Meeuwen en staat negende in de stand.

Tweemaal winst voor Paal-Tervant

Zondag 13 januari 2019
Beringen - Tweemaal winst voor Paal-TervantPaal-Tervant heeft met 0-4 gewonnen op het veld van Anadol. Paal-Tervant B klopte thuis Lommel Kolonie met 3-0.
Beringen - Miners - De Westhoek Zwevezele 73-69Het werd een moeilijke en broodnodige overwinning voor basketbalclub Miners Beringen in de degratiestrijd. De Westhoek ging het best uit de startblokken en nam al snel afstand via driepunters. Een time out van coach Comeyn met nieuwe verdedigende instructies zorgden ervoor dat de Miners op gelijke hoogte kwamen, vooral onder impuls van Amerikaanse aanwinst Brown, die met 25 punten en 18 rebounds toch wel zijn stempel op de wedstrijd drukte. Aan de rust , 37-39 , kon het nog alle kanten uit. Miners namen de (…) Het hele nieuwsbericht

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Beringen - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Koersel wint derby tegen KVK BeringenWeerstand Koersel heeft vanavond de derby tegen KVK Beringen gewonnen. Uitslag: 1-0. Koersel staat samen met Park Houthalen aan de leiding. KVK Beringen staat vijfde in de stand op twee punten van de leiders. Turkse FC verloor met 2-0 op het veld van KFC Hamont 99 en staat vierde in de stand op drie punten van leider Meeuwen.Stal Sport versloeg Stokkem met 4-3. In de stand staat Stal elfde met 21 punten uit 18 wedstrijden.

Eekhoorntjes

Zaterdag 12 januari 2019
Lens op Beringen
Beringen - EekhoorntjesZoomBart Liesenborgs en Inge Jespers trekken er wekelijks op uit om een mooie foto in Beringen te maken. Deze week konden ze aan het station van Beringen eekhoorntjes spotten. Weet jij nog een mooi plekje of een plaats met eekhoorntjes? Laat het ons weten: beringen[!]internetgazet.be

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De Simpele Zielen winnen Stal Sport QuizZoomDe Kardijk in Beverlo zat gisterenavond weer afgeladen vol voor de jaarlijkse quizavond van Stal Sport. De Simpele Zielen gingen met de overwinning naar huis. Meer foto's via deze link.

Maria Bosmans overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Beringen - Maria Bosmans overledenOp 4 januari overleed de uit Koersel afkomstige Maria Bosmans, de echtgenote van Leonard Donné. Zij was 89 jaar. Het afscheid in Hasselt vond in besloten familiekring plaats.

Over wolken

Zaterdag 12 januari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Over wolkenZoomVandaag zweeft Edith over de wolken!

Casino Beringen

Zaterdag 12 januari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Casino BeringenZoomVan het imposante Casino in Beringen zijn in het verleden vele postkaarten gemaakt maar weinig met dit zijzicht.

Koersel Kapelleke anno 1965

Zaterdag 12 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Koersel Kapelleke anno 1965ZoomVan Danny Cuypers kregen we nog dit leuk filmpje uit 1965.

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Beringen - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.

Marie-Jeanne Cardinaels overleden

Vrijdag 11 januari 2019
Beringen - Marie-Jeanne Cardinaels overledenVandaag is Marie-Jeanne Cardinaels overleden, de echtgenote van Martin Coomans. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Dolf Saenen overleden

Vrijdag 11 januari 2019
Beringen - Dolf Saenen overledenGisteren is Dolf Saenen overleden, de echtgenoot van Victorine Schoofs. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Robert Wouters overleden

Vrijdag 11 januari 2019
Beringen - Robert Wouters overledenIn Paal is woensdag Robert Wouters overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Auto's botsen in Nijverheidsstraat

Vrijdag 11 januari 2019
Beringen - Auto's botsen in NijverheidsstraatZoomAfgelopen nacht was er een botsing met twee auto's op de Nijverheidsstraat in Beringen. Eén wagen werd daarbij helemaal vernield, als bij wonder werd de bestuurder slechts lichtgewond.
Beringen - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Beringen - Beheersovereenkomsten landbouwers onlineZoomLandbouwers die hun beheerovereenkomsten willen raadplegen, een nieuwe beheerovereenkomst willen aanvragen, of een wijziging aan een bestaande beheerovereenkomst wensen, kunnen dat vanaf nu ook online doen via het e-loket beheerovereenkomsten, dat bereikbaar is via het mestbankloket. Het e-loket is als een afzonderlijke functionaliteit geïntegreerd in het Mestbankloket. Op die manier kunnen landbouwers binnen één en dezelfde digitale omgeving zowel hun dossier beheerovereenkomsten als hun (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Beringen - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Josée Jaspers overleden

Donderdag 10 januari 2019
Beringen - Josée Jaspers overleden
Gisteren is Josée Jaspers overleden, de weduwe van Marcel Gysbrechts. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Beringen - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.

Jef Lemmens overleden

Woensdag 9 januari 2019
Beringen - Jef Lemmens overledenVandaag is Jef Lemmens (broeder Maurice) overleden, de echtgenoot van Marguerite Jeunen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Eindelijk terug zon

Woensdag 9 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Eindelijk terug zonZoomNa enkele dagen van druilerige regen, kregen we vandaag de zon te zien en dat deed deugd. Er waren dan ook veel wandelaars te spotten vandaag. Goed voor wat verbranding van de feestcalorieën maar ook voor de nodige vitamine D. Vannacht gaat het vriezen en zo krijgen we morgen ook nog mooi en droog wandelweer! (foto: Gust Ischen)

Zonsondergang Beringen

Woensdag 9 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomPatrick Haesevoets stuurde ons deze mooie avondfoto van de oude collegesite in Beringen.
Beringen - Die Verdammte Spielerei in CC BeringenZoomIn hun tweede voorstelling “Nachtvorst” gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkenmanskroegen. De stilte van het sterrenkijken en het bonken van de stroboscopen. Of hoe een zeskoppig orkest na een zaalshow de nacht induikt en het succes of de afgang verteert. Die Verdammte Spielerei schotelt u voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de (…) Het hele nieuwsbericht

Boeiende start filmjaar

Woensdag 9 januari 2019
Beringen - Boeiende start filmjaarZoomHet ziet ernaar uit dat we opnieuw in een boeiende filmperiode terechtkomen, dat valt ook af te leiden uit het programma van The Roxy Theatre. Nu vrijdag om 19 uur is er een nieuwe Subtitles Club. Deze keer een Duitse film met enkel Duitse ondertitels; Liebe in den Gängen'. Maandag 14 januari zijn er weer de ElaN Filmavonden. In samenwerking met Gent On Tour wordt dan de avant-première van 'If Beale Street Could Talk' gedraaid. En nog een avant-première tijdens de Ladies Movie Night op (…) Het hele nieuwsbericht

Werken aan Paalseweg Tessenderlo

Woensdag 9 januari 2019
Beringen - Werken aan Paalseweg TessenderloIn januari wordt gestart met de aanleg van fietspaden en het versmallen van de rijbaan van de Paalseweg in Tessenderlo, tussen de grens met Paal en het rond punt t.h.v de Industrieweg. De signalisatievergunning is geldig van 21/01/2019 tot 19/04/2019. Fietsers zullen door de werfzone mogen rijden; het voertuigenverkeer wordt in beide rijrichtingen omgeleid via Rijsselstraat - Industrieweg (Beringen) - Industrieweg (Tessenderlo).

Trompetleraar gezocht

Dinsdag 8 januari 2019
Muziek voor Ieder Kind vzw zoekt een lesgever trompet die wekelijks een uurtje trompetles kan geven in VBS De Horizon in Beringen binnen het Ukelila-project. Ben je een enthousiaste muziekleraar (in spe) of hobbytrompettist en wil je graag je muziekmicroben doorgeven aan een klein groepje kinderen? Meer info via deze link.

Nieuwe bvba: S & Co

Dinsdag 8 januari 2019
Sadfik Yaman uit Beverlo en Murat Yaman uit Tessenderlo hebben de bvba S & Co opgericht met zetel aan de Papaverstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van behangwerken en de installatie van zonnepanelen en zonneboilers.

Nieuwe bvba: Arrow Consult

Dinsdag 8 januari 2019
Copywriting, het bouwen van websites en webhosting: dat zijn onder meer de doelstellingen van de bvba Arrow Consult die opgericht werd door Björn Claes uit Beringen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Vlierbesstraat.

Nieuwe bvba: Mandjes

Dinsdag 8 januari 2019
Jasper Mandjes uit Beringen heeft de bvba Mandjes opgericht met zetel aan de Vurtense Schansstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken en interieurbouw.

Opgepast op het klaverblad Lummen

Dinsdag 8 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Opgepast op het klaverblad LummenZoomGisterenavond is opnieuw een auto geslipt op het klaverblad in Lummen. De bestuurder begon te slingeren op de E314 in de richting van Leuven. Zijn wagen gleed de berm in en knalde daar op de signalisatie. Het slachtoffer liep bij de klap lichte verwondingen op. Vorige week waren er ook al drie slippartijen op de drukste Limburgse verkeerswisselaar. Politiediensten waarschuwen om de limiet van zeventig per uur altijd strikt te respecteren. Zeker bij regenweer kunnen de afslagstroken van het klaverblad immers verraderlijk glad zijn.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Beringen - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Janssens overleden

Dinsdag 8 januari 2019
Beringen - Julia Janssens overledenOp 4 januari overleed Julia Janssens, de weduwe van Mil Aerts. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Beringen.

Nieuwe opleidingen bij LBC

Dinsdag 8 januari 2019
Beringen - Nieuwe opleidingen bij LBCZoomLBC Volwassenenonderwijs start deze maand met een aantal nieuwe opleidingen zoals apotheekassisstent, ICT en Administratie, Transport en Logistiekbediende, uitvaartmedewerker en vorkliftchauffeur. Voor deze of ander opleidingen is er op zaterdag 12 januari een infomoment tussen 10u en 12u in de locatie van CVO LBC-NVK Beringen, Paalsesteenweg 33.

Eedaflegging

Maandag 7 januari 2019
Beringen - EedafleggingZoomBekijk op onze facebookpagina de fotoreeks van de eedaflegging tijdens de installatie van de gemeenteraad.

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Beringen - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)
Beringen - Limburg United - Miners Beringen: 75-47Ontgoochelende wedstrijd voor de Miners die nooit de evenknie waren van de thuisploeg. De Miners, nochtans sinds deze week met de Amerikaanse versterking Rio Brown, kon alleen in het eerste quart gelijke tred houden en moest dan al snel de rol lossen. Mentaal oplapwerk dus voor coach Comeyn want volgende week zaterdag staat de belangrijke topper tegen rechtstreekse concurrent De Westhoek Zwevezele op het programma .

Nieuwjaarswensen

Maandag 7 januari 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - NieuwjaarswensenHet moet voor iedere columnist, beroemd of bescheiden, een nachtmerrie zijn om rond de jaarwisseling origineel uit de hoek te komen. Een column hoort een ludieke en aparte kijk op de wereld om ons heen te zijn maar als er nieuwjaarswensen moeten geformuleerd worden dan vervallen we allemaal in clichés en stuntelen er maar op los. Je kan nooit om belangrijke zaken als vrede op aarde, gezondheid, liefde en warmte heen bij het bedenken van wensen. Is dat saai? In feite wel want je weet jaren op voorhand wat men (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsduik Paalse Plas

Maandag 7 januari 2019
Beringen - Nieuwjaarsduik Paalse PlasZoomWe kregen ook nog dit fotoverslag van Patrick Knuyt over de nieuwjaarsduik aan de Paalse Plas vandaag.
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselDe Weerstanders zijn het jaar begonnen zoals ze het eindigden : sterk ! Beide ploegen maakten er een spannende propagandamatch van met verzorgde voetbal. Het meeste initiatief ging in de 1ste helft uit van de thuisploeg. Al in de 5’ moest onze keeper zich doen opmerken door horizontaal voor een schot te gaan liggen; en Del Freo redde op de lijn (15’). Na 26 minuten devieerde Simsek een inworp op de lat, maar het was Cammalleri die effectief scoorde met een kopbal , lang uitvallend aan de 2de paal: 1-0 (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel verslaat Melo Zonhoven

Zondag 6 januari 2019
Beringen - Koersel verslaat Melo ZonhovenWeerstand Koersel heeft Melo Zonhoven verslagen met 1-2 en staat vijfde in de stand op drie punten van leider Park Houthalen. KVK Beringen won bij leider Herk FC ook met 1-2 en staat op de vierde plaats, op twee punten van de leider. Paal-Tervant A won ook: het versloeg Maasland NO met 1-0. Paal-Tervant B verloor met 2-1 op het veld van Termolen Zonhoven. FC Turkse- Anadol eindigde op 1-1. FC Turkse staat tweede in de stand op drie punten van leider KSK Meeuwen.

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Beringen - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Stal Sport wint in Reppel

Zaterdag 5 januari 2019
Beringen - Stal Sport wint in ReppelStal Sport heeft met 3-6 gewonnen in Reppel. Het veel hoger gerangschikte RC Reppel kreeg een oplawaai waar het nog wel eventjes niet goed van zal zijn. De wedstrijd startte met veel inzet van de kant van de bezoekers en dat resulteerde in een vroege voorsprong, toen Hans Hermans in de 5de minuut een voorzet vanop links kon binnentikken. En weer vijf minuten later stond het zowaar reeds 0-2, wanneer Ruben Bijloos zich op links kon doorzetten en overhoeks binnenschoot. Op de 0-3 moesten we zelfs geen vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Poes gevonden

Zaterdag 5 januari 2019
Beringen - Poes gevondenZoomDeze zwarte poes is gevonden in de buurt van de Geiteling-Verbindingsstraat in Beringen. Het dier is nog vrij jong en aanhankelijk. Het is ondertussen goed opgevangen. Ben jij je katje kwijt? Meer info via 011-43.23.53.
Beringen - Sportclub van het jaar: Miners BeringenZoomKBBC Miners Beringen werd vanavond uitgeroepen tot sportclub van het jaar. Op het sportgala werd dit filmpje getoond over de basketbalclub.

Omer Reynders overleden

Zaterdag 5 januari 2019
Beringen - Omer Reynders overledenIn Paal is vandaag Omer Reynders overleden, de echtgenoot van Gilberte Verheyen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Beringen - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Auto en autobus botsen

Zaterdag 5 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Auto en autobus botsenIn Schalbroek (Lummen) raakten vanmiddag een auto en een autobus in een aanrijding betrokken. Zowel de automobilist als de busschauffeur liepen daarbij verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

René Helsen overleden

Zaterdag 5 januari 2019
Beringen - René  Helsen overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige René Helsen overleden, de echtgenoot van Nathalie Poelmans. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Gusta Deswarte overleden

Zaterdag 5 januari 2019
Beringen - Gusta Deswarte overledenGisteren is Gusta Deswarte overleden, de weduwe van Louis Schraepen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Schaarbeek carnaval (1)

Zaterdag 5 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Schaarbeek carnaval (1)ZoomVan Dirk Wijckmans kregen we nog drie leuke filmpjes over een carnavals- en/of kermisfeest in de Beringse wijk Schaarbeek in de jaren '50. We zien beelden van hanenkappen, een oud volksspel dat typisch was op Vastenavond en bij kermissen. Hanenkappen of hanekap was een spel waarbij een haan met zijn kop naar beneden in een mand gehangen wordt; de bedoeling is dat een geblinddoekte 'kapper' de kop van het dier afhakt met een of ander scherp voorwerp. Voor W.O. I werden levende dieren gebruikt, later dode. Op het tweede filmpje zien we de kroning van Koning Daems en Koningin Convets in 1953 na het hanenkappen. En er werd lustig de polonaise gedanst!

Schaarbeek carnaval (3)

Zaterdag 5 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Schaarbeek carnaval (3)ZoomHet derde en laatste filmpje van Dirk Wijckmans over de wijk Schaarbeek.

Schaarbeek carnaval (2)

Zaterdag 5 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Schaarbeek carnaval (2)ZoomIn het tweede filmpje zie je beelden van het hanenkappen.

Winter aan de Plas

Zaterdag 5 januari 2019
Lens op Beringen
Beringen - Winter aan de PlasZoomVandaag een mooi winters tafereel in de reeks 'Lens op Beringen' gemaakt aan de Paalse Plas. Voor de ijsberen onder ons: zondag is er daar de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Afspraak om 14u aan het fietscafé. (Bart Liesenborghs en Inge Jespers)

Schuttersgilde St.-Jan Paal

Zaterdag 5 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Schuttersgilde St.-Jan PaalZoomVandaag een foto die we kregen van Albert Aerts met de jeugd van de schuttersgilde St.-Jan in Paal.

Winterse dagen

Zaterdag 5 januari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Winterse dagenZoomVandaag is de winter de inspiratiebron voor Lambert en Edith.

Zicht aan de villa's

Zaterdag 5 januari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Zicht aan de villa'sZoomDe villa's van de mijn blijven ook vandaag nog tot de verbeelding spreken.

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers moeten buit achterlaten

Vrijdag 4 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Inbrekers moeten buit achterlatenIn de H. Hartlaan in Tessenderlo zijn vanochtend, kort voor 7 uur, twee jeugdige inbrekers betrapt die uitgerust waren met een koevoet. Zij wisten te ontkomen maar moesten wel hun buit achterlaten.

Rozeke Cox overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Beringen - Rozeke Cox overledenVandaag is Rozeke Cox overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jaak Theunissen overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Beringen - Jaak Theunissen overledenGisteren is Jaak Theunissen overleden, de weduwnaar van Nadine Kasprzak. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Beringen - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Beringen - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Beutels overleden

Donderdag 3 januari 2019
Beringen - Louisa Beutels overledenVandaag is Louisa Beutels overleden, de weduwe van François Beaufays. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Politie Kempenland activeert trajectcontrolesWie vanuit Beringen richting Leopoldsburg en Noord-Limburg rijdt, moet voortaan extra opletten. In de politiezone Kempenland zullen er dit jaar trajectcontroles geactiveerd worden langs de Peerderbaan tussen Hechtel-Eksel en Wijchmaal, langs de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel, de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg en de Kamperbaan tussen Leopoldsburg en Hechtel-Eksel. De technologie zal in werking zijn en overtredingen vaststellen vanaf 1 maart 2019. In het centrum van Peer is er nu al een trajectcontrole (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Beringen - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Clara De Meulemeester

Donderdag 3 januari 2019
Beringen - Clara De Meulemeester
Gisteren is Clara De Meulemeester overleden, de weduwe van Louis Lievers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oostham. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Beringen - Kies voortaan je trouwdatum en -uur zelfZoomSinds 1 januari is het mogelijk om in Beringen je trouwdatum en -uur al één jaar voor je gewenste huwelijksdag vast te leggen. Meer info: dienst burgerzaken, telefoon 011 43 03 60 of via burgerzaken[!]beringen.be.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Beringen - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fons Vandezande overleden

Donderdag 3 januari 2019
Beringen - Fons Vandezande overledenOp 30 december overleed de uit Koersel afkomstige Fons Vandezande, de echtgenoot van Stephanie Neys. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Installatie nieuwe gemeenteraad

Woensdag 2 januari 2019
Beringen - Installatie nieuwe gemeenteraadZoomMaandag 7 januari is iedereen welkom op de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad in OC De Buiting. De schepenen en gemeenteraadsleden leggen er dan de eed af. Aanvang is 19u.

Louisa Peeters overleden

Woensdag 2 januari 2019
Beringen - Louisa Peeters overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Louisa Peeters overleden, de echtgenote van Gerard Poelmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur.
Beringen - Zware straf gevorderd voor dievenbendeHet Openbaar Ministerie heeft vandaag celstraffen van tien maanden tot drie jaar gevorderd tegen de leden van een vijfkoppige dievenbende die onder meer toesloeg in Beringen. De procureur vroeg ook de verbeurdverklaring van de twee auto's die de daders gebruikten om de diefstallen te plegen. Op 23 januari kennen de betichten hun straf. (PG)

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Beringen - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Georges Put overleden

Woensdag 2 januari 2019
Beringen - Georges Put overledenIn Koersel is maandag Georges Put overleden, de echtgenoot van Sien Claes. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Gehaktballetjes met een verrassing

Woensdag 2 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Gehaktballetjes met een verrassingZoomEerst en vooral aan iedereen nog een gelukkig nieuwjaar. Dit receptje is ideaal na alle overdaad van de feestdagen.   
Ingrediënten: 1el bakboter - 1 courgette - 1 snuifje fleur de sel - 1 limoen – spaghetti - 1kg gehakt - 1 chilipeper- knoflook – mini mozzarellabolletjes - 1kg tomaten - 1ui – grof zeezout – balsamicoazijn (scheutje) – verse basilicumblaadjes - 5 kruidenpoeder .
Bereiding: Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje (…) Het hele nieuwsbericht
Gehaktballetjes met een verrassing
Zoom

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Beringen - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuw jaar

Dinsdag 1 januari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Een nieuw jaarZoomHet nieuwe jaar is vandaag ook de inspiratiebron voor onze huisdichteres Edith. 

Gelukkig nieuwjaar

Dinsdag 1 januari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Gelukkig nieuwjaarZoomMet deze prent uit 1941 wensen wij al onze lezers een gezond en gelukkig nieuwjaar!
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen