Het overige nieuws

Beringen - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Madeleine Verbeeck overleden

Vrijdag 31 mei 2019
Beringen - Madeleine Verbeeck overledenWoensdag is Madeleine Verbeeck overleden, de echtgenote van Lucien Coenen. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Pan vat vuur

Vrijdag 31 mei 2019
Beringen - Pan vat vuurIn de Stadionlaan vatte een pan met olie vuur. Een vrouw die in een achterkeuken aan het werken was, verloor even de pan uit het oog. Toen de olie overkookte, ontstond er al snel vuur in de keuken. Die liep aanzienlijke schade op. De brandweer kwam snel ter plaatse en kon erger voorkomen.
Beringen - Werken jeugdlokalen Stal gestartZoomMomenteel laat stad Beringen isolatie- en dakwerken uitvoeren aan de jeugdlokalen in Stal. De kostprijs bedraagt € 390.000, waarvan € 34.000 gesubsidieerd in het kader van de actie ‘overal stroomversnellers’. Het einde van de werken is voorzien juli 2019.
Commentaar
Deze week brachten we het bericht dat Domino's Pizza een vestiging opent in Beringen. Dat bericht werd, net zoals een bericht eerder dit jaar over de komst van McDonalds, massaal gedeeld en geliket. 37 keer gedeeld, 291 opmerkingen, 8322 bereikte mensen... dat zijn straffe matrixen voor de Internetgazet Beringen. Het zijn vooral jongeren die elkaar taggen en razend enthousiast zijn over deze fastfoodketens. Het verbaasd met uiteraard niet, België volgt de Amerikaanse trends maar op het gebied van eten (…) Het hele nieuwsbericht

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Beringen - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de cafetaria in de sporthal van Paal zoekt de stad Beringen een sportieve uitbater. Kandidaturen van sportverenigingen, vennootschappen en zelfstandigen zijn welkom. Solliciteren kan via www.beringen.be/vacatures. Meer info via Luc Schoofs T 011 430 328.

Win gratis festivaltickets

Woensdag 29 mei 2019
Beringen - Win gratis festivalticketsZoomWoodstock 1969, het meest legendarische festival uit de muziekgeschiedenis, viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Heb jij ook heimwee naar dat ultieme Woodstock-gevoel? Wil jij ook graag de sfeer van een openluchtconcert opsnuiven? Net als de vorige jaren kan je in de bib weer meedingen naar gratis tickets voor één van de vele zomerfestivals op Vlaamse bodem. De wedstrijd loopt tot 22 juni. Haal dus vlug je wedstrijdkaart in de bib, vul je gegevens in, en stop ze ten laatste op 22 juni in de wedstrijdbox op de muziekafdeling in de bib.

Onze jongens naar EK Cyclobal

Woensdag 29 mei 2019
Beringen - Onze jongens naar EK CyclobalZoom
Hemelvaartsdag vertrekt cyclobalclub HZG Beringen naar Geispolsheim in Frankrijk waar Maikel Moons en Patrick Dennis België zullen vertegenwoordigen op het EK cyclobal junioren U19. Met een top-5 plaats willen ze beter presteren dan vorig jaar. Succes jongens!


Varkenskoteletten uit de oven

Woensdag 29 mei 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Varkenskoteletten uit de ovenZoomVandaag gaan we de Franse toer op of het echt Frans is weet ik natuurlijk niet maar heb het daar gegeten daarmee dat ik het zeg. . Wat me opviel tijdens ons bezoekje in Parijs, is dat daar eten even belangrijk is als ademen. Overal waar ik keek was er wel iets lekkers te bespeuren. Overal kleine bistro’s, etalages vol eten en zoete zonden. Dit gerechtje heb ik dan gegeten in Parijs en mijn smaakpapillen getest om te zien of ik het thuis kon evenaren. Al zeg ik het zelf, het is behoorlijk gelukt. En vooral (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe NV: Ivomatec

Dinsdag 28 mei 2019
De nv Bidfood Bestfood met zetel in Beringen heeft de nv Ivomatec opgericht met zetel aan de Lochtemanweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van alle mogelijke installaties en apparatuur voor Foodservice, bakkerijsector en retail.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.45 uur raakten een 58-jarige fietsster uit Lummen en een auto in een aanrijding betrokken in de Molemstraat in Lummen. Zij werd daarbij gewond.
Beringen - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom

Maria Verboven overleden

Dinsdag 28 mei 2019
Beringen - Maria Verboven overledenGisteren is Maria Verboven overleden, de weduwe van de in 1977 overleden Lucien Dirikx en de echtgenote van Georges Jannes. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Gratis oogtest in Beringen

Dinsdag 28 mei 2019
Beringen - Gratis oogtest in BeringenDe dienst oogkunde van het Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder organiseert morgen tussen 14 en 17 uur een gratis oogscreening in het Medisch Centrum in Beringen, en dat in het kader van de Healthy Vision Month. Daarbij wordt de oogdruk gemeten, er wordt een scan van het netvlies gemaakt, het netvlies wordt onderzocht, je krijgt tips om je ogen gezond te houden. Het gaat evenwel om een screening, geen volledige diagnose.
Beringen - Vrouw opgepakt voor winkeldiefstalIn Paal werd gisteren ter hoogte van de Paalsesteenweg een vrouw gearresteerd in het kader van een winkeldiefstal. Het onderzoek is in handen van het parket Limburg. 

Wie heeft Borat gezien?

Dinsdag 28 mei 2019
Beringen - Wie heeft Borat gezien?ZoomOp 20/04/19 werd Borat (chihuahua - reu) 6 jaar oud gestolen te Balen. "De vermoedelijke dader is een vrouw van middelbare leeftijd (tussen de 50 en 60 jaar) met donker haar - onverzorgd. Ze rijdt met een klein rood voertuig – ouder model. Kent u iemand die aan deze beschrijving voldoet en sinds kort een witte volwassen chihuahua bezit? Gelieve ons te contacteren op het nummer 011/279579 of via pz.bht.interventie[!]police.belgium.eu. Wij garanderen alle anonimiteit", laat de politie weten.
Beringen - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Beringen - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 

Henri Bekkers overleden

Maandag 27 mei 2019
Beringen - Henri Bekkers overleden
In Beringen-Mijn is gisteren Henri Bekkers overleden, de echtgenoot van Rosa Lucas. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Alea iacta est

Maandag 27 mei 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Alea iacta estIk ben gisteren  op 26 mei, verjaard. Precies op een verkiezingsdag. Statistisch gezien is dat volgens mij een zeer kleine kans. Voor mij is het de eerste keer dat die twee gebeurtenissen samenvallen. Er zullen natuurlijk nog mensen zijn die op de dag van verkiezingen verjaren maar statistici, en zij kunnen het weten, zullen moeten beamen dat dit uitzonderlijk is. Ik ben nu 71 en zal het wellicht niet meer meemaken. Alea iacta est, die teerling is geworpen. De verkiezingen hebben hun geheimen ook (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vrouw (54) gewond bij botsingBij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Omer Vanaudenhovelaan in Diest is afgelopen weekend een 54-jarige vrouw uit Beringen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen de eerste auto stopte om een fietser te laten oversteken.

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Beringen - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Leonie Bosmans overleden

Maandag 27 mei 2019
Beringen - Leonie Bosmans overleden
Gisteren is Leonie Bosmans overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Antoon Bosmans. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Koersel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.
Beringen - Laatste dagen voor fotowedstrijd bibTot en met 31 mei kan je nog meedoen met de fotowedstrijd ‘Straatfotografie – lezen in Beringen’! Straatfotografie is een manier om het dagelijks leven vast te leggen en dat is één van de redenen dat veel mensen zo gegrepen worden door mooie straatfoto's. Je maakt kans op een waardevolle reischeque en een publicatie in de bibkalender 2020. Meer info via deze link.
Verkiezingen
Beringen - Dirk De Vis eist ontslag BekeZoomOpvallend in al het verkiezingsnieuws vanavond was de uitspraak van de Hamse burgemeester Dirk De Vis (CD&V) en partijgenoot van Wouter Beke die het ontslag vroeg van Beke als partijvoorzitter. De Vis is nooit om een straffe uitspraak verlegen maar Beke had vanavond ook al een even straf antwoord klaar: "Binnenkort wordt de burgemeester van Ham vervangen door een jonge, dynamische collega.” De Vis pleitte ook nog voor het afschaffen van het cordon sanitaire, iets wat voor Wouter Beke ook al niet kan.

'Het hoofd koel houden'

Zondag 26 mei 2019
Verkiezingen
Beringen - 'Het hoofd koel houden'ZoomUNIZO roept politieke partijen op het hoofd koel te houden en snel werk te maken van coalities die uitdagingen constructief aangaan en frustraties kanaliseren. Na de opmerkelijke uitslag van de verkiezingen, roept UNIZO-topman Danny Van Assche de partijen op om op een serene, maar tegelijk doortastende en pragmatische manier werk te maken van coalities en regeerakkoorden die de grote uitdagingen van onze samenleving en economie aanpakken. Danny Van Assche noemt het verrassend dat uitdagingen als (…) Het hele nieuwsbericht
Verkiezingen
Beringen - ''Sterke regering noodzakelijk'ZoomWerkgeversorganisatie VOKA stelt op deze verkiezingsdag dat een sterke regering belangrijk is. "Zeker nu het optimisme bij de ondernemers afneemt. Dat bleek nog uit een recente bevraging van Voka. Bovendien stelden we vrijdag onze nieuwe conjunctuurbarometer voor. Onze Limburgse economie zit in een neerwaartse spiraal en zal de komende zes maanden terugvallen tot het activiteitsniveau van februari 2015 en er is nog geen kantelmoment in zicht. We kunnen weliswaar het tij keren met de prioriteiten uit ons verkiezingsmemorandum”, vertelt voorzitter Johann Leten.
Beringen - Duivelse vluchten en luchtenZoomDe leden van Duvelclub De Stam in Paal mochten gisteren van de grond met een paramotor en met de mooie zonsondergang was dit toch wel een magisch moment. (Gust Ischen)

Reflectie...

Zondag 26 mei 2019
Vandaag gezien
Beringen - Reflectie...ZoomJohan Put stuurde ons deze mooie foto, een reflectie van zon en wolken op het dak van zijn auto aan de waterskiclub in Beringen. Op deze verkiezingsdag zullen ook een aantal politieke partijen een andere betekenis van reflectie mogen gebruiken om hun uitslag te interpreteren. 

Ongeval met scooter

Zondag 26 mei 2019
Beringen - Ongeval met scooterZoomOp de hoek van de Heldenlaan en de Diestersesteenweg in Paal gebeurde gisteren een ongeval met een wagen en een scooter. De wagen kwam van Diest en wilde rechts de Heldenlaan inslaan en merkte een scooter die richting Paal reed niet op. De bestuurder van de scooter, een 19-jarige jongeman reed vol in de flank van de wagen en geraakte hierbij lichtgewond.
Beringen - Straf filmtalent op Ingeblikt 19ZoomIn The Roxy Theatre presenteerde de richting Audiovisuele Vorming van de Hasselste Kunsthumaniora het kortfilmfestival 'INGEBLIKT 19'. Op deze vijfde editie werden 35 kortfilms van het laatste jaar Audiovisuele Vorming in het kader van hun geïntegreerde proef getoond op groot scherm. Elke film is een individuele visuele en auditieve interpretatie van het thema Publiek/Privé binnen de hedendaagse maatschappij. Audiovisuele Vorming bestaat uit fotografie en film. Naast deze kortfilms (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Taxi Looi failliet verklaard

Zaterdag 25 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft Taxi Looi uit Tessenderlo failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot en met 22 juni ingediend worden.

De cementtoren

Zaterdag 25 mei 2019
Lens op Beringen
Beringen - De cementtorenZoomVandaag in Lens op Beringen een mooi beeld van de zonsopgang langs het Albertkanaal. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Mysteries dragen

Zaterdag 25 mei 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Mysteries dragenZoomOok deze zaterdag presenteren we de gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Dorpstraat Beverlo

Zaterdag 25 mei 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Dorpstraat BeverloZoomElke zaterdag brengt Gust een mooie oude foto of postkaart terug tot leven in de wereld van 2019. Vandaag een blik op de Dorpstraat in Beverlo, nu Beverlo-dorp.

Rob De Nijs

Zaterdag 25 mei 2019
Uit de oude doos
Beringen - Rob De NijsZoomUit het archief van Radio Benelux hebben we nog deze foto van Rob De Nijs tijdens het 8-jarig bestaan van Radio Benelux in 1988. Naast de Nederlandse zanger staan nog te glunderen: Chantal Torbeyns en Hans Put. Aanstaande vrijdag is Rob De Nijs te gast in het Casino van Beringen.

Opening expo De Koers

Zaterdag 25 mei 2019
Beringen - Opening expo De KoersZoomMorgen om 14u opent in het Casino van Beringen de tentoonstelling De Koers met cartoons van cartoonvereniging Kever en beelden van Jan de Groef.

Als de avond valt...

Vrijdag 24 mei 2019
Vandaag gezien
Beringen - Als de avond valt...ZoomEen blik op de Koolmijnlaan in Beringen bij valavond. (Gust Ischen)

Toni Reulens overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Beringen - Toni Reulens overledenVandaag is Toni Reulens overleden, de echtgenoot van Toke Verlaak. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Dr. Rik Moors overleden

Donderdag 23 mei 2019
Beringen - Dr. Rik Moors overledenIn Hasselt in dokter Rik Moors overleden. Hij was heel zijn carrière huisarts in Paal. Hij werd 80 jaar. De begrafenis is op vrijdag 24 mei om 10u30 in de parochiekerk van Zonhoven. Gebedswake is op donderdag 23 mei om 19u in voornoemde kerk, waarna mogelijkheid tot begroeting bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
Beringen - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Vidal overleden

Donderdag 23 mei 2019
Beringen - Irène Vidal overledenDinsdag is in Paal Irène Vidal overleden. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.
De bank Argenta gaat binnenkort in de buurt van de Nederlandse grens een aantal bankautomaten tijdelijk buiten dienst stellen. Dat heeft te maken met de recente reeks plofkraken, zegt de bank. Argenta werd sinds begin dit jaar al 4 keer getroffen door plofkraken op verschillende locaties, vorige week nog in Gruitrode. "Het sluiten van de bankautomaten is een tijdelijke maatregel", zegt woordvoerster Christine Vermylen. "We willen vermijden dat er naast alle materiële schade ook slachtoffers (…) Het hele nieuwsbericht

Wendy Vanhoudt overleden

Donderdag 23 mei 2019
Beringen - Wendy Vanhoudt overledenIn Korspel is maandag Wendy Vanhoudt overleden. Zij was 42 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Koersel.

Avondrood in Beringen

Donderdag 23 mei 2019
Beringen - Avondrood in BeringenZoomGisteren was het eindelijk nog eens een warme dag met wat zon, goed voor deze mooie zonsondergang. Ook vandaag nog een mooie dag met het kwik dat flirt rond de 20°. (foto: Gust Ischen)

René Degens overleden

Woensdag 22 mei 2019
Beringen - René Degens overleden
Vandaag is de uit Paal afkomstige René Degens overleden, de echtgenoot van Gusta Boons. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur).

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Beringen - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Adrienne Dexters overleden

Woensdag 22 mei 2019
Beringen - Adrienne Dexters overledenVandaag is in Beringen-Mijn de uit Leopoldsburg afkomstige Adrienne Dexters overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Isidoor Vanzeir. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plmats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Rob De Nijs in Casino Beringen

Woensdag 22 mei 2019
Beringen - Rob De Nijs in Casino BeringenZoomEen artiest met een oeuvre zoals Rob de Nijs dat in jaren heeft opgebouwd, zou makkelijk op zijn lauweren kunnen rusten en de hits van weleer het werk laten doen. Toch maakt hij diep in zijn zesde decennium als artiest gewoon weer een nieuw album, Niet voor het Laatst, én komt hij met een nieuw, gelijknamig, theaterprogramma waar de bevlogenheid en ambitie vanaf spatten. De cd bevat bijdragen van o.a. Frédérique Spigt, Jan Rot, Daniël Lohues, Spinvis, Paskal Jakobsen (BLØF) en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Denktank Paalonline zoekt verjongingDe denktank van Paalonline is ondertussen meer dan 10 jaar actief. De groep wil zich versterken, verjongen en vernieuwen want er staan weer veel items op de agenda de komende jaren: ruimtelijke ordening en BRV, hoe burgerparticipatie vorm geven, zaalinfrastructuur in Paal en renovatie van O.C. De Buiting en nog veel meer. Geïnteresseerden die willen meedenken over en zich inzetten voor het verhogen van de leefbaarheid en over de toekomst van het dorp Paal, kunnen voor meer informatie contact nemen met (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Beringen - Auberginerolletjes met pesto en quinoaZoomIk ben iemand die onze kinderen alles wil leren eten. Tot nu toe lukt dat goed. Ze halen niet rap hun neus op. Hoe doe ik dat? Door smaken waar ze zot van zijn te combineren met niet alledaagse dingen. Soms kom ik dan wel eens bij combinaties uit waarvan de meesten denken: wat is dat? De dochter hier eet heel graag mozzarella en ik moet ze echt uit de keuken zetten of er schiet niets meer over om in een gerecht te gebruiken. Aubergine eet ze dan weer liever niet of het moet al gegrild zijn. Dus om ze toch haar (…) Het hele nieuwsbericht
Parochiezaal de Kring vzw Tervant  zoekt versterking voor een nieuwe beheerraad. Kandidaten kunnen contact opnemen met André Celen op het nummer 0476 04 24 08.

Theo Vandevenne overleden

Woensdag 22 mei 2019
Beringen - Theo Vandevenne overledenZondag is de uit Paal afkomstige Theo Vandevenne overleden, de echtgenoot van Mia Berrevoets. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van begrafenissen Lantmeesters-Geyskens aan de Rozekranslaan in Genk.

Jos Put overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Beringen - Jos Put overledenIn Meldert is vandaag de uit Paal afkomstige Jos Put overleden, de echtgenoot van Hilda Vandevenne. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hansen in Zelem.
Beringen - Oefenterrein tijdelijk buiten gebruikZoomHet oefenterrein voor auto's aan de Kruisweg in Koersel is van 27 mei tot 20 december 2019 buiten gebruik wegens werken in de Sportlaan. Wie wil leren parkeren, kan nog terecht op het terrein in Paal aan de Finse piste.
Beringen - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Beringen - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Beringen - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)

Paula Meykens overleden

Maandag 20 mei 2019
Beringen - Paula Meykens overledenIn Stal is gisteren Paula Meykens overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Joris Thijs. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Aloys Matthys overleden

Maandag 20 mei 2019
Beringen - Aloys Matthys overledenGisteren is Aloys Matthys overleden, de echtgenoot van Maria Hoydonckx. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.
Beringen - Brandweer in magazine Mercedes-BenzZoom
De brandweer van Beringen is trots op hun materiaal en een reporter kwam in Beringen langs voor een reportage in het  magazine van Mercedes-Benz Trucks. Lees het artikel via deze link.

Jeanne Vermeyen overleden

Maandag 20 mei 2019
Beringen - Jeanne Vermeyen overledenDonderdag is de uit Paal afkomstige Jeanne Vermeyen overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Matheus Gijbels. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Dinsdag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eversel.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Beringen - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Jambers in de politiek

Zondag 19 mei 2019
Verkiezingen
Beringen - Jambers in de politiekZoomPaul Jambers, het is en blijft een fenomeen in het medialandschap. Vandaag was hij aan het filmen op de markt in Paal voor zijn programma 'Jambers in de politiek'. Hij volgde er Limburgs kopstuk Zuhal Demir (N-VA) die er samen met haar partijgenoten campagne voerde op de zondagsmarkt.
Jambers in de politiekJambers in de politiek
Zoom
Beringen - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)
Beringen - Diamant voor Godelief en EdgardZoomGodelief Coopmans en Edgard Meukens vierden gisteren hun diamanten bruiloft. Godelief werd geboren in Grobbendonk in 1938 en Edgard in Oostham in 1935. Ze wonen nog steeds in hun appartement op de Heppensesteenweg in Beverlo. Zestig jaren delen ze hun lief en leed. Ze kennen elkaar door en door. Door de jaren heen merkten de jubilarissen op dat hoe ouder ze worden, hoe meer ze elkaar nodig hebben. Godelief kookt nog elke dag. Edgard is een zeer moderne man. Hij surft nog dagelijks op zijn tablet naar (…) Het hele nieuwsbericht
Diamant voor Godelief en EdgardDiamant voor Godelief en Edgard
Diamant voor Godelief en Edgard
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22 uur ging een auto over de kop op de Staatsbaan in Ham. De 25-jarige bestuurder liep verwondingen op.

Twee faillissementen

Zaterdag 18 mei 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Boga Design en Alle Vloerwerken Sebo, beide uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 juni ingediend worden.

Pietro Marsura overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Beringen - Pietro Marsura overledenVandaag is Pietro Marsura overleden, de echtgenoot van Tina Mantoni. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Grote gele kwikstaart

Zaterdag 18 mei 2019
Lens op Beringen
Beringen - Grote gele kwikstaartZoomOnze fotografen Bart Liesenborgs en Inge Jespers zijn vaak in de natuur te vinden en deze knapperd werd gefotografeerd in Beringen-Mijn.

Rosette Kenens overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Beringen - Rosette Kenens overledenGisteren is Rosette Kenens overleden. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

René Schraeyen overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Beringen - René Schraeyen overledenGisteren is René Schraeyen overleden, de echtgenoot van Mariette Jamar. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Zingende golven

Zaterdag 18 mei 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Zingende golvenZoomVandaag bezingt Edith de zee.

Alice Scroyen overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Beringen - Alice Scroyen overledenDonderdag is Alice Scroyen overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Marcel Dirix. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Paula Thiels overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Beringen - Paula Thiels overledenDonderdag is Paula Thiels overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Jef Vanoppen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Het college in Beringen

Zaterdag 18 mei 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het college in BeringenZoomVandaag een beeld dat haast verdwenen is. Gust Ischen kon nog net op tijd deze foto maken.

Opening nieuwe Club 9 Koersel

Zaterdag 18 mei 2019
Uit de oude doos
Beringen - Opening nieuwe Club 9 KoerselZoomVandaag opent de vernieuwde Club 9 haar deuren. Vanaf 14u ben je welkom voor rondleidingen. En om 20u moest het eerste feestje losbarsten met verschillende optredens. En op het podium van de oude club hebben heel artiesten opgetreden zoals deze Kreuners. Welke optredens heb jij vroeger meegemaakt?
Opening nieuwe Club 9 KoerselOpening nieuwe Club 9 Koersel
Opening nieuwe Club 9 KoerselOpening nieuwe Club 9 Koersel
Zoom

Droogkast vat vuur

Vrijdag 17 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van een huis aan de Linkhoutstraat in Lummen vatte deze namiddag een droogkast vuur. De brand had rookschade tot gevolg en werd vermoedelijk veroorzaakt door een technisch defect.

Ludo Vervoort overleden

Vrijdag 17 mei 2019
Beringen - Ludo Vervoort overledenIn Paal is gisteren Ludo (clown Odul) Vervoort overleden, de echtgenoot van Jeannine Breugelmans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Leonard Peremans overleden

Vrijdag 17 mei 2019
In Diest overleed op 10 mei de uit Paal afkomstige Leonard Peremans, de echtgenoot van Lina Struys. Hij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Beringen - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - KRC Genk en Club Brugge verbroederenZoomHet kampioenschap in het voetbal werd gisterenavond beslist en dat was een strijd tussen Genk en Brugge. Café De Stam in Paal in een clublokaal voor supporters van Club Brugge en café 't Centum is dan weer de thuisbasis voor supporters van KRC Genk. Guy Baptist, supporter van Club Brugge en uitbater van De Stam kwam de fans van KRC Genk proficiat wensen in 't Centrum. Zo werd een fijne en spannende voetbalavond in alle vriendschap afgesloten.
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

Edda Gonella overleden

Donderdag 16 mei 2019
Beringen - Edda Gonella overleden
Dinsdag is Edda Gonella overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Mario Tundo. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Vrijkdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerariulm Convents in Beringen-Mijn.

Winnaars Kangeroewedstrijd

Donderdag 16 mei 2019
Beringen - Winnaars KangeroewedstrijdZoom
Drie leerlingen van het Spectrumcollege Campus Paal behaalden de top 100 van de internationale Kangoeroewedstrijd. Dat is een reken-, denk- en puzzelwedstrijd. Proficiat aan Yasmine, Thorben en Ruben maar zeker ook een dikke proficiat aan alle deelnemers.

Motorrijder gewond bij val

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Nieuwstraat in Lummen is gisterenavond een motorrijder gewond bij een val. Overbrenging van de dertiger uit Lummen naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Beringen - Binnenkort gratis wifi in BeringenZoomDe Europese Commissie heeft dit jaar weer een aantal steden en gemeenten geselecteerd die een subsidie ontvangen voor het plaatsen van gratis wifi op openbare plaatsen. Het project WiFi4EU-project werd vorig jaar uitgerold en Europa stelt zo geld ter beschikking voor gemeenten en steden die gratis wifihotspots willen installeren in bibliotheken, parken, pleinen en andere openbare plaatsen.

Artiesten Engie Parkies bekend

Woensdag 15 mei 2019
Showbizz
Beringen - Artiesten Engie Parkies bekendZoomDeze zomer zal je muzikaal kunnen genieten van de Engie Parkies in het park van Beverlo. Er zijn zeven optredens voorzien op zeven donderdagen. Mama's Jasje mag openen op 4 juli. Daarna komen Uncle Phil, Tom Helsen, Metejoor, Kate Ryan, De Mens en Fixkes naar Beverlo. Meer info via deze link.

Albertine Reynders overleden

Woensdag 15 mei 2019
Beringen - Albertine Reynders overledenGisteren is Albertine Reynders overleden, de echtgenote van Marcel Gelders. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Venkel met bieslookpuree en platte hamburgerZoomEr zijn weinig groenten met zo’n speciale vorm als de venkel. Deze groente ziet er wat intimiderend uit, maar je kan er veel mee doen: koken, stoven of bereiden in de oven. Veel mensen houden niet van venkel, wegens zijn smaak. Maar hier lusten ze het uiteindelijk allemaal. De eerste keer gingen ze argwanend ten aanval maar het was toch goedgekeurd . Venkel heeft een anijssmaak die lekker smaakt in heel wat gerechten.
Ingrediënten: 1 venkel - 1grote ui - 2blaadjes laurier - 3takjes (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Avant-première: Le jeune AhmedZoomCinema Roxy heeft weer een primeur. Een dag na de wereldpremière in Cannes zal de film 'Le jeune Ahmed' al in Koersel te zien zijn. Het is de nieuwste film van de broers Jean-Pierre & Luc Dardenne. ‘Le Jeune Ahmed’ speelt zich af in het hedendaagse België, waar het lot van de 13-jarige Ahmed slingert tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven. De film is geselecteerd voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. De broers maken zo voor een derde keer kans op een Gouden Palm. Afspraak dinsdag 21 mei om 20u.
Beringen - Militaire oefeningen in BeringenZoomOp woensdag 15 en donderdag 16 mei zijn er militaire oefeningen in Beringen gepland door het Belgische leger. Je kan manschappen en een aantal militaire voertuigen tegenkomen.
Beringen - Curtista te gast in Bel-Art PaalZoomIn Mei organiseert Jos Lemmens nog één laatste tentoonstelling voor de zomervakantie. Je kan er genieten van de werken van 7 kunstenaars van collectief Curtista uit Koersel: Hilde Put, Hilde De Clerck, Thea van Alphen, Mieke Ceunen, Eddy Van de Bossche, Wout Vromans, Marc Vanhees, Evy Favoreel en Gwen Oberg. De tentoonstelling is te zien op de volgende zondagen in Mei (18-19-25-26) 14u tot 17u. Adres: Galerij Bel-Art, Wisselstraat 22 in Paal.
Beringen - Verkeerscontrole met zware gevolgenInspecteurs van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo controleerden deze voormiddag een bestuurder van een auto op de Sint-Barbarastraat in Tessenderlo. Bij de controle bleek dat de auto niet verzekerd en niet gekeurd was. De bestuurder testte ook nog positief op zowel alcohol als op drugs. Aangezien de man daarenboven een lopend rijverbod heeft, liet de politie de auto door een takelfirma (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.
Beringen - Geslaagde zeemeerminnenconventieZoomDe zeemeerminnen hebben ondertussen TODI verlaten en zijn op weg naar andere wateren. Het tweede zeemeerminnencongres was met 160 deelnemers een groot succes. Eén van de opvallende aanwezigen was Mermaid Hannah, een echte ster en de moeder van alle zeemeerminnen. Zij begon 20 jaar geleden als zeemeerming en is een symbool in de wereld van de zeemeerminnen. (foto's Anastasia Tofoni)
Geslaagde zeemeerminnenconventieGeslaagde zeemeerminnenconventieGeslaagde zeemeerminnenconventie
Zoom

Swa Mertens overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Beringen - Swa Mertens overledenVrijdag overleed de uit Koersel afkomstige Swa Mertens, de echtgenoot van Godelieve Beerten. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Beringen - Vrouw lichtgewond bij ongeval
Op de Koolmijnlaan gebeurde deze ochtend een ongeval waarbij een auto en een fietsster waren betrokken. Een 57-jarige vrouw uit Beringen raakte lichtgewond.
Beringen - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Herdenking

Maandag 13 mei 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - HerdenkingMag ik voor één keer een erg persoonlijk verhaal vertellen over de meest dramatische gebeurtenis die mijn familie trof? Op 12 mei was het precies 75 jaar geleden dat de Zuidstraat in Beverlo en een deel van de cité in Beringen-Mijn werd getroffen door een bombardement. Het was een vergissing van de geallieerden. Iedere oorlog staat bol van vergissingen die onnoemelijk veel onschuldige slachtoffers tot gevolg hebben. Iedere oorlog is een vergissing. Mijn ouders waren nog niet getrouwd. Hun (…) Het hele nieuwsbericht

U15 Stalvoc Vlaams Kampioen

Maandag 13 mei 2019
Kampioen in de kijker
Beringen - U15 Stalvoc Vlaams KampioenZoomDeze jongens van Stalvoc werden gisteren in Roeselare Vlaams Kampioen van de Bekerwinnaars. Een dikke proficiat aan het voltallige team!
Beringen - Geslaagde zeemeerminnenconventieZoomIn duikcentrum TODI werd dit weekend de 2de zeemeerminnenconventie gehouden. Het werd een gezellig samenzijn onder gelijkgezinden. Mermaid Hannah uit Australië was de centrale gast en de grote ster van het weekend. Haar fans stonden aan te schuiven voor een foto of handtekening. De organisatie kan terugblikken op een geslaagde editie.
Bedrijfsnieuws
Beringen - Nieuw: Boveri Afterwork PartyZoomBeringen is een nieuw evenement rijker. Op donderdag 23 mei kan je in de voormalige elektriciteitscentrale van de mijn naar de eerste Boveri Afterwork Party. Dat is een initiatief van Jan Larosse van het klimcentrum Alpamayo. De naam verwijst naar Brown Boveri & Cie, de bekende Zwiterse machinebouwer opgericht in 1891. BBC was gekend voor zijn krachtige motoren. En de Boveri Afterwork Party zal ook een krachtig feestje worden met lekker eten en hippe drankjes. De beats komen van DJ Fré en (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Lemmensmolen BeverloZoomDit weekend heropende aan de Korspelsesteenweg de Lemmensmolen in Beverlo. Kim Jannes en Carlo Geijsels zijn de nieuwe uitbaters en ontvangen je graag voor een snack, een lekker dessert of een drankje. De brasserie heeft ook een ruim terras met loungegedeelte en voor de kinderen komen er binnenkort nog extra speeltuigen.
Beringen - 50 jaar huwelijk voor José en RobertZoomJosé Quanten en Robert Put vierden gisteren hun gouden bruiloft. José, geboren in Sint-Huibrechts-lille in 1947 en Robert is een echte Koerselaar, geboren in 1946. Het verhaal tussen José en Robert is begonnen in 1967 in dancing “Aristo” te Hechtel. Sindsdien vormen ze een onafscheidelijk paar. Na 2 jaar verkering traden ze in het huwelijk. Robert volgde school tot zijn 14de jaar. Toen kon hij beginnen te werken in de steenkoolmijn van Zolder in de ondergrond. Na 26 jaar arbeid in (…) Het hele nieuwsbericht
50 jaar huwelijk voor José en Robert50 jaar huwelijk voor José en Robert
50 jaar huwelijk voor José en Robert
Zoom

Treeske Thijs overleden

Zaterdag 11 mei 2019
Beringen - Treeske Thijs overledenDinsdag is Treeske Thijs overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Willy Agten. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - De Black Bears U9 blijven op titelkoersZoomVandaag hebben de Black Bears U9 in het hockey gewonnen tegen Mol met 4-8. Volgende week zaterdag is er de laatste match tegen Hoogstraten. Voorlopig staan ze op de eerste plaats met 3 punten voorsprong. Mogelijk kampioen volgende week!

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Beringen - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Beringen - Bombardement Zuidstraat BeverloZoomVandaag een beeld van de Zuidstraat in Beverlo na het bombardement op 12 mei 1944 waarbij 101 doden vielen. Morgen is er een grote herdenking in Beverlo. Het volledig programma via deze link.

Vallei van de Zwarte Beek

Zaterdag 11 mei 2019
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de Zwarte BeekZoomVandaag een foto gemaakt tijdens de rode wandeling in Koersel aan het kapelleke. Het natte veengebied en moerasgebied zorgt voor een mooie variatie aan waterplanten. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Een fijne Moederdag

Zaterdag 11 mei 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Een fijne MoederdagZoomDe gekleurde woorden van deze zaterdag staan in het teken van Moederdag.

De nieuwe cité

Zaterdag 11 mei 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De nieuwe citéZoomVandaag een mooi beeld van één van de vele wijken in Beringen-Mijn.

Marcel Put overleden

Vrijdag 10 mei 2019
Beringen - Marcel Put overledenVandaag is Marcel Put overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Rosette Colling. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

World Fair Trade Day

Vrijdag 10 mei 2019
Beringen - World Fair Trade DayZoomMorgen is het World Fair Trade Day en dan wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor eerlijke handel. Traditiegetrouw doen de Oxfam-wereldwinkels hieraan mee. Ook in Beringen ben je morgen de hele dag welkom in de Wereldwinkel om kennis te maken met fair trade. Adres: Onze-Lieve-Vrouwstraat 22.

Het drama van mei 1944

Vrijdag 10 mei 2019
Beringen - Het drama van mei 1944ZoomOp 12 mei 1944 werden er per vergissing bommen gedropt boven Beverlo en Beringen-Mijn. Daarbij vielen meer dan 100 doden. Zondag is er in Beverlo een grote herdenking. We tonen vandaag nog dit filmpje gemaakt naar aanleiding van deze gebeurtenis.

Maria Schaeken overleden

Donderdag 9 mei 2019
Beringen - Maria Schaeken overledenIn Koersel is vandaag Maria Schaeken overleden, de weduwe van de in 1997 overleden August Heyligen. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.
Kort nieuws van bij de buren
In de Nikelaan in Ham ging een auto over de kop nadat de bestuurder moest uitwijken voor een ander voertuig. Het ongeval gebeurde vanmorgen.
Beringen - Hannah Mermaid komt naar BeringenZoomEén van de gasten tijdens de zeemeerminnenconventie dit weekend in TODI is de Australische Hannah Mermaid. Ze is een  internationaal gekende zeemeermin die zich ook inzet voor het behoud van de oceanen. Bekijk zeker ook dit spectaculair filmpje.

Versterkte vesting

Donderdag 9 mei 2019
Vandaag gezien
Beringen - Versterkte vestingZoomDe voorgevel van het oude college is ondertussen stevig ingepakt. Zoals bekend zal deze gevel behouden worden voor de bouw van het nieuwe stadhuis. 

Georgette Beutels overleden

Donderdag 9 mei 2019
Beringen - Georgette Beutels overledenIn Beringen-Mijn is gisteren Georgette Beutels overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (17.30-18 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Louis Hens overleden

Donderdag 9 mei 2019
Beringen - Louis Hens overleden
In Paal is maandag Louis Hens overleden, de echtgenoot van Madeleine De Buck. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Beringen - Koerselsebaan zaterdag terug openZoomDe werken aan de rotonde van de kerk in Heusden zijn ondertussen aardig opgeschoten en komen in de eindfase. Als het weer geen roet in het eten strooit en er geen onverwachte technische problemen opduiken, is ze eind deze week klaar. Dan gaat zaterdagochtend de rotonde open en worden ook de Poorthoevestraat en de Koerselsebaan weer opengezet. (foto: Michiel Reynders)
De FOD Financiën organiseert ook dit jaar weer zitdagen voor het invullen van je belastingbrief. Je bent welkom op 14, 16, 17, 20 en 28 mei. Ofwel op 3, 6 en 19 juni. Telkens van 9u tot 15u in de Kardijk. Aanmelden ten laatste om 14u.Petrus De Keyser overleden

Woensdag 8 mei 2019
Beringen - Petrus De Keyser overledenGisteren is Petrus De Keyser overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Gusta Bierten. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Eindronde: Koersel - Torpedo Hasselt 1-2In de eindronde van eerste provinciale (bijkomende stijgers) heeft Weerstand Koersel vanavond thuis verloren van Torpedo Hasselt. Uitslag: 1-2.
Beringen - Straf  met uitstel voor bedreigingenEen veertiger uit Beringen heeft vandaag zes maanden cel met uitstel gekregen voor het bedreigen van zijn echtgenote in het bijzijn van de kinderen. De jongste was op dat ogenblik vijf jaar. Om van het uitstel te kunnen genieten moet de veroordeelde een cursus agressiebeheersing volgen. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Man (23) vervolgd voor zedenfeitenVoor de rechter in Hasselt moest vandaag een 23-jarige man uit Lummen verschijnen. Hij wordt verdacht van zedenfeiten met jongeren die hij als oud-student van de middelbare school Sint-Ferdinand in Lummen kende. Het Openbaar minusterie vorderde twee jaar celstraf met uitstel. Op 5 juni valt het verdict in deze zaak.(PG)
Kort nieuws van bij de buren
Op 3 mei rond 3 uur trof de politie een 81-jarige, zwaargewonde man aan op de stoep voor zijn appartement aan de Vismarkt in Tessenderlo. Naast hem lag ook een hamer. De afgelopen dagen werd een grondig onderzoek uitgevoerd waaruit op dit ogenblik geen aanwijzingen blijken van een crimineel opzet of tussenkomst van een derde. Mogelijke getuigen worden verzocht zich te melden bij de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Kip met tomaatjes en kruidenroomsausZoomVandaag een simpel maar lekker gerechtje dat klaar is op een klein half uur. Dus ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Ingrediënten: 1 ui - 1 teentje look - 4 kipfilets - 4 plakken parmaham - 400gr roomkaas met kruiden – peper zout – bakje kerstomaatjes – olijfolie
Bereiding: Pel en snipper de ui en de look fijn. De kipfilets droog deppen en kruiden met peper en zout. Wikkel iedere filet in met een plak parmaham. Olijfolie verhitten in een diepe pan en hierin de (…) Het hele nieuwsbericht

Grasstroken niet betreden!

Woensdag 8 mei 2019
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Grasstroken niet betreden!ZoomGrasstroken die aangelegd zijn op een landbouwperceel in het kader van een beheerovereenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) mogen niet als doorgang gebruikt worden. U mag er dus niet op wandelen of over rijden met een voertuig. Doet u dat toch, dan is de landbouwer daarvan de dupe. Hij riskeert dan immers een lagere vergoeding voor zijn overeenkomst. Met beheerovereenkomsten kunnen landbouwers extra maatregelen uitvoeren die goed zijn voor het landschap, de natuur en het milieu. Zo dragen (…) Het hele nieuwsbericht

Nijntje in de kijker

Woensdag 8 mei 2019
Beringen - Nijntje in de kijkerZoomJe bent deze maand welkom in de wereld van Nijntje. De bib zet dit wereldberoemde konijntje in de kijker. Dick Bruna tekende meer dan 50 jaar geleden voor het eerst zijn bekendste hoofdpersonage van meer dan 30 prentenboeken, het konijntje Nijntje Pluis.

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Beringen - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Michel Theunis overleden

Woensdag 8 mei 2019
Beringen - Michel Theunis overleden
Maandag is in Leopoldsburg de uit Koersel afkomstige Michel Theunis overleden, de weduwnaar van Liske Denies. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Beringen - Priester Piet Lauwers overledenMaandag is priester Piet Lauwers overleden. Hij was 85 jaar en gaf onder meer les aan het college in Beringen en Maasmechelen. Hij was ereburger van de stad Peer. Hij schreef verschillende boeken over de geschiedenis van Beringen en Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Beringen - Sporenpark zoekt vrijwilligersZoomHeb je een hart voor ouderen? WZC sporenpark is opzoek naar extra vrijwilligers om de vrijwilligerswerking uit te breiden. Heb je nog plaats in jou agenda om vrijwillig iets te ondernemen? "Momenteel zijn we dringend opzoek naar personen die zich geroepen voelen om op woensdag, zaterdag en/of zondag van 14:00 uur tot 17:00 uur ons Grand Café open te houden. Misschien wil je liever meewerken met onze andere activiteiten? Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers. Heb jij hier interesse voor of wil je meer (…) Het hele nieuwsbericht

Technische panne stadhuis

Woensdag 8 mei 2019
Het administratief centrum heeft een technische panne. Daardoor zijn de diensten waarschijnlijk de hele voormiddag niet bereikbaar via e-mail maar ook de website en andere toepassingsprogramma's werken momenteel niet. "Gelieve je bezoek aan het administratief centrum uit te stellen naar deze namiddag of een ander moment", laat het stadsbestuur weten.
UPDATE: 12u; de panne is voorbij.

Bewoners Ocura op vakantie

Woensdag 8 mei 2019
Beringen - Bewoners Ocura op vakantieZoomEen aantal bewoners van De Galerij van woonzorgcentrum Ocura zijn op vakantie naar het Zilvermeer in Mol vertrokken. "Geplande activiteiten zijn : een bezoekje aan de markt in Mol, op restaurant gaan en een wandeling maken in de mooie natuur. We wensen de bewoners en medewerkers een gezellige midweek toe met mooie herinneringen", zegt Benny Vints. 
Bewoners Ocura op vakantieBewoners Ocura op vakantieBewoners Ocura op vakantie
Zoom
Verkiezingen
Beringen - Weet jij hoe je digitaal moet stemmen?Zoom
Weet je niet hoe je digitaal moet stemmen? Dan ben je van harte welkom in de bibliotheek, het administratief centrum of het dienstencentrum De Klitsberg om te oefenen. Tijdens de openingsuren is er altijd iemand aanwezig die je helpt met het stemproces.

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Beringen - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Josée Vanberghen overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Beringen - Josée Vanberghen overledenVandaag is Josée Vanberghen overleden, de echtgenote van Marcel Meuws. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Zwarte Beek

Dinsdag 7 mei 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zwarte BeekZoomEen mooi beeld van de zonsopgang aan de Zwarte Beek in Paal. (Bart Liesenborgs)

Yvonne Willems overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Beringen - Yvonne Willems overledenIn Beringen is zondag Yvonne Willems overleden, de weduwe van Cesar Peels. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum waarna er gelegenheid is tot groeten.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Beringen - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Ouders leggen zoon aan de kettingDe ouders van een drugsverslaafde zoon uit Ham moesten voor de rechtbank verschijnen omdat ze hem letterlijk aan de ketting legden om te vermijden dat hij drugs ging kopen. Het Openbaar ministerie kan zich vinden in opschorting van de straf. Op 3 juni valt het verdict in deze zaak. (PG)

Ivan Marx overleden

Maandag 6 mei 2019
Vandaag is Ivan Marx uit Paal overleden, de echtgenoot van Martha Bohets. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - 'Moge liefde zegevieren boven haat'ZoomNaar aanleiding van de Ramadan doet de voorzitter van de Belgische Moslimexecutieve een oproep naar verdraagzaamheid en liefde. "Tijdens deze gebedsmaand, spreken we de hoop uit dat er meer gerechtigheid zal zijn dan gisteren en dat de waarden van de Mensheid onze gemeenschappelijke sokkel ondersteunen. Het doel van de Ramadan is onder meer het versterken van het geloof en de waarden vrijgevigheid en verdraagzaamheid te bevorderen. De recente droevige gebeurtenissen zetten ons ertoe aan om te ijveren voor (…) Het hele nieuwsbericht

Vervolgd voor kinderporno

Maandag 6 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vervolgd voor kinderpornoHet Openbaar Ministerie heeft vandaag acht maanden voorwaardelijke celstraf gevorderd tegen een dertiger uit Tessenderlo voor het bezit en de verspreiding van kinderporno. Vonnis op latere datum.

Iwan Erochin overleden

Maandag 6 mei 2019
Beringen - Iwan Erochin overledenZaterdag is Iwan Erochin overleden, de echtgenoot van Malama Kourounis. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Beringen - Tegen geparkeerde auto en over de kopEen 46-jarige vrouw uit Beringen is afgelopen weekend gewond geraakt toen zij tegen een geparkeerde auto reed in Schaffen en vervolgens met haar wagen over de kop ging. Zij is naar het ziekenhuis in Diest overgebracht.

Man (58) onder invloed

Maandag 6 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 58-jarige man uit Lummen die onder invloed was van alcohol is gisteren op de Halensebaan in Diest betrapt toen hij met zijn wagen wou vertrekken. Bij verdere controle stelde de politie recente schade aan zijn auto vast. Waar deze opgelopen werd, is niet meteen duidelijk. Het rijbewijs van de man is ingetrokken.

Vermist: Haru

Zondag 5 mei 2019
Beringen - Vermist: HaruZoomHaru is deze namiddag alleen gaan wandelen, in de buurt van het Medisch Centrum in Beringen-Mijn. Wie heeft hem gezien? Graag een telefoontje op 0495/23 85 20.

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Beringen - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).
Beringen - BK waterski racing in BeringenZoomVandaag werd de tweede Beringse manche voor het BK waterski racing gehouden op het Albertkanaal. Guy Verreydt maakte dit fotoverslag.
Wedstrijdverslag
Beringen - Eindronde: Koersel - Park Houthalen 3-3In de eindronde van eerste provinciale (bijkomende stijgers) speelden Weerstand Koersel en Park Houthalen 3-3 gelijk. Met een zeer aanvallend opgesteld elftal en met veel “goesting” begon Koersel aan de match om de 3-1 achterstand uit de heenmatch te proberen uitwissen. Nadat Maes dicht bij de openingstreffer kwam (10’), bleef Coenen ijzig kalm toen hij richting keeper werd gestuurd door Renders en deponeerde het balletje perfect in de hoek : 1-0 (25’). Ook Helsen kon bijna aandikken (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Schuif eens mee aan tafel tijdens een iftarZoomMorgen start de Ramadan en dan kan je ook weer deelnemen aan een nieuwe editie van ‘Iftarmee’, een project van Fedactio vzw (Federatie van Actieve Verenigingen). Over heel België zullen gastgezinnen hun deuren open en niet-moslims verwelkomen om samen een iftarmaaltijd te delen tijdens de Ramadan. Ieder jaar opnieuw vasten moslims tijdens de heilige maand ramadan van zonsopgang tot zonsondergang. Om het vasten te verbreken eten ze na zonsondergang en in gezelschap van vrienden en familie (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDe werken aan het oudste stuk van het college van Beringen verlopen nu met de nodige voorzichtigheid. De voorgevel moet bewaard worden en ook de kapel zal behouden blijven. (foto Lutgart Aerts)

Fernand Lebon overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Beringen - Fernand Lebon overledenVandaag is Fernand Lebon overleden, de weduwnaar van de in 1976 overleden Anna Mondelaers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Badzout en bruisballen voor MoederdagZoomDe leerlingen van het 2e jaar Moderne Wetenschappen van heet Spectrumcollege campus Paal maakten tijdens de lessen Wetenschappelijk Werk badzout en bruisballen. Ter gelegenheid van Moederdag zullen deze verkocht worden voor het vak SEI. Het project bellen blazen wordt afgesloten met een wedstrijdje: wie blaast de grootste bellen met zelfgemaakt brouwsel?
Badzout en bruisballen voor MoederdagBadzout en bruisballen voor MoederdagBadzout en bruisballen voor MoederdagBadzout en bruisballen voor MoederdagBadzout en bruisballen voor Moederdag
Zoom
Beringen - Jong talent Spectrumcollege campus PaalZoomWe zetten vandaag graag deze twee jongeren in de kijker. Nette Vranken werd laureaat van de Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds en Emma Noels won de tekenwedstrijd 'vredesposter' van Lion's. Er is duidelijk veel talent bij de jongeren van het Spectrumcollege campus Paal.

Maria Schepers overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Beringen - Maria Schepers overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige Maria Schepers overleden, de weduwe van de in 1980 overleden Antoon Hendrix. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

René Vandevenne overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Beringen - René Vandevenne overledenGisteren overleed de uit Koersel afkomstige René Vandevenne. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Remi Verelst overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Beringen - Remi Verelst overledenIn Paal is gisteren Remi Verelst overleden, de echtgenoot van Florreke Selleslagh. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Blauwbessenplantage

Zaterdag 4 mei 2019
Lens op Beringen
Beringen - BlauwbessenplantageZoomHet is nog even wachten op verse blauwbessen maar deze planten op een plantage in Paal staan er alvast mooi bij. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Wijk Steenveld

Zaterdag 4 mei 2019
Uit de oude doos
Beringen - Wijk SteenveldZoomVandaag gaan we terug naar 1975 met de bouw van de wijk Steenveld in Koersel. (foto Rob Leyssens)

Kapel op de Klitsberg

Zaterdag 4 mei 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kapel op de KlitsbergZoomIn de maand mei worden traditioneel de kapelletjes versierd. Zo ook de kapel op de Klitsberg in Paal.

De ontgoocheling voorbij

Zaterdag 4 mei 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - De ontgoocheling voorbijZoomElke zaterdag presenteren wij gekleurde woorden door Edith Oeyen geïllustreerd met een foto van Lambert Reynders.

Jozef Valkenborgs overleden

Vrijdag 3 mei 2019
Beringen - Jozef Valkenborgs overledenDinsdag is Jozef Valkenborgs overleden, de echtgenoot van José Ceyssens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in aula 'de Heyde' in Zelem plaats. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats in Paal.

Trucker gewond op E313

Vrijdag 3 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Ham belandde een truck tegen de middenberm. De trucker liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 24 maanden cel voor wietplantageDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een zestiger uit Ham tot 24 maanden cel veroordeeld voor de uitbouw van een wietplantage. Hij werd ook met een boete van 6.000 euro bedacht.

Jan Soentjens overleden

Vrijdag 3 mei 2019
Beringen - Jan Soentjens overledenGisteren is Jan Soentjens overleden, de echtgenoot van Julia Reynders. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zwaargewonde aangetroffen

Vrijdag 3 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3 uur is een een  81-jarige man zwaargewond aangetroffen op de Vismarkt in Tessenderlo. De politie pluist uit wat er gebeurd is.
Beringen - B-Magazine in een nieuw kleedjeZoomHet stadsmagazine B-Magazine steekt in een nieuw kleedje. Met een frisse en jonge look komt de lezer voortaan alles te weten over het reilen en zeilen in de stad Beringen.

Wa Make? met Erhan Demirci

Vrijdag 3 mei 2019
Beringen - Wa Make? met Erhan DemirciZoomWe geven vandaag ook nog graag een theatertip voor morgen mee want dan staat Erhan Demirci uit Ham op de planken in het Casino van Beringen met zijn voorstelling 'Wa Make?'. Deze voorstelling krijgt niets dan lovende kritieken. Na ‘Komt Goed!’ over de aanslagen in Brussel, zoekt Erhan nu uit hoe we met elkaar omgaan. Is dit in West-Vlaanderen anders dan in Lim­burg? Gedragen wij ons op café anders dan op werk? Welke rol spelen we dagelijks? Hoe groot is het verschil van iemand (…) Het hele nieuwsbericht

Kluis gestolen

Donderdag 2 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Nijverheidsweg in Ham gingen dieven met een kleine kluis aan de haal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten. En aan de Industrieweg in Tessenderlo hebben dieven afgelopen nacht een partij zink gestolen. In de Zillelkesstraat drongen dieven binnen in een kampeerwagen.

Louis Beelen overleden

Donderdag 2 mei 2019
Beringen - Louis Beelen overledenGisteren is Louis Beelen overleden, de echtgenoot van Gusta Claes. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Frans Peeters overleden

Donderdag 2 mei 2019
Beringen - Frans Peeters overledenOp 28 april overleed Frans Peeters, de echtgenoot van Louisa Govaerts. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Aprilse grillen op komst

Donderdag 2 mei 2019
Beringen - Aprilse grillen op komstZoomWe mogen dat al in mei zijn maar de weerberichten voor de komende dagen voorspellen aprilse grillen. Vandaag begon de dag alvast grijs en mistig. (Bart Liesenborgs)

Botsing op Lummenseweg

Donderdag 2 mei 2019
Beringen - Botsing op LummensewegVanmorgen rond 8 uur raakten een auto en een tractor in een aanrijding betrokken op de Lummenseweg in Beringen. Daarbij viel één lichtgewonde.

Leon Aerts overleden

Donderdag 2 mei 2019
Beringen - Leon Aerts overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Leon Aerts overleden, de echtgenoot van Jeanneke Buntinx. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Herk-de-Stad.

Danny is de koning van Stal

Donderdag 2 mei 2019
Kampioen in de kijker
Beringen - Danny is de koning van StalZoomZoals gewoonlijk op 1 mei werd er gestreden voor de koningstitel bij de St-Pietersgilde in Stal. Met 20 schutters die ieder 20 pijlen mochten afschieten, kon de wedstrijd beginnen. Op het einde was de koningsvogel 14 maal naar beneden geschoten. Slechts 1 man pakte hem 3x en dat was Danny Moons. Hij is de nieuwe koning. De dag werd afgesloten met een lekker diner. 

 
Danny is de koning van Stal
Zoom
Kampioen in de kijker
Beringen - Koning Dany en koningin MarijkeZoom Dany Vandevenne en Marijke Vanzeir werden vandaag koning en koninging bij schuttersgilde Sint Sebastiaan Beringen. Deze club voor handboogschieten bestaat uit een toffe groep vrienden. Hun clublokaal is gelegen aan de Geiteling, Pieter Bruegelstraat 86 in Beringen. De volgende wedstrijd is op 23 juni. Je bent welkom om kennis te maken met de club.

Terugblik Galerijfeesten

Woensdag 1 mei 2019
Beringen - Terugblik GalerijfeestenZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op de Galerijfeesten met dit fotoalbum van Hatice Baloglu.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Pastoor Van der Sanden overledenOp 24 april overleed pater Gerard Van der Sanden, pastoor in de federatie Tesssenderlo-Ham. Hij was 72 jaar. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Berg-Tessenderlo. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Essen-Horendonk.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gezocht: 70-jarigen van KoerselZoomDeze werkgroep is op zoek naar de 70-jarigen van Koersel (geboren in 1949) om samen herinneringen op te halen. Contacteer reyndersmarcel[!]telenet.be voor meer info.

Mooov familiedag

Woensdag 1 mei 2019
Beringen - Mooov familiedagZoomDe familiedag van het filmfestival Mooov is een aanrader voor jong en oud. Je kan er genieten van prachtige films met het hele gezin. Wil je jouw festivalnamiddag graag combineren met een workshop? Op zondag 5 mei zijn er twee workshops: vloggen (13.30 uur) of Bollywood dansen (14.00 uur). Naast deze workshops zijn er nog een aantal randactiviteiten in de cinema voor kinderen: photobooth: green screen, spelletjes, …Meer info via deze link.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen