Het overige nieuws

Ouders willen veiliger schoolomgeving

Donderdag 31 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo vraagt een actiecomité bestaande uit bezorgde ouders aandacht voor de huidige verkeerssituatie aan de plaatselijke scholen. Bij het begin en het einde van de school moet de Kerkstraat alvast autovrij worden gemaakt, aldus het comité.

Daar is de huisartsenwachtpost

Donderdag 31 december 2020
Beringen - Daar is de huisartsenwachtpostVanaf 1 januari 2021 maken de huisartsen in de regio deel uit van de huisartsenwachtpost "Mijn-Wachtpost", een samenwerking tussen huisartsen van Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Halen, Tessenderlo, Deurne (Diest) en Houthalen-Helchteren. De wachtpost is er voor dringende medische hulpverlening. De dokter van wacht legt huisbezoeken af als ze medisch echt nodig zijn of als je je niet kan verplaatsen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)

Het jaar van de censuur

Donderdag 31 december 2020
Commentaar
Beringen - Het jaar van de censuurZoomHet jaar 2020 zal ook ingaan als het jaar van de censuur. Het is het Amerikaanse Facebook dat voortaan bepaalt wat kan en niet kan in België. Zo vinden de Amerikanen dat Zwarte Piet, de goede vriend van Sinterklaas niet meer door de beugel kan. Zwarte Piet is racistisch en berichten zoals de annulering van de Sinterklaasshow in het Casino van Beringen getuigen dus van 'haatdragend taalgebruik' volgens de Amerikanen. Ons nieuwsbericht met een foto dat we deelden op Facebook werd dus verwijderd. Ook het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lockdown in beeld

Donderdag 31 december 2020
2020... Wat een raar jaar!
Beringen - Lockdown in beeldZoomIn de lente van 2020 maakte ik een filmpje dat de bizarre periode van de eerste lockdown weergeeft: stilte, eenzaamheid, hoop en dood. We blikken vandaag nog even terug. (Hans Put)

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Misviering Paal online te volgen

Woensdag 30 december 2020
Beringen - Misviering Paal online te volgenZoomOp nieuwjaarsdag vanaf 9u30 kan je op Paalonline de eucharistieviering vanuit de kerk van Paal volgen. De viering start om 9u30 en kan nadien op elk moment bekeken worden.
Sven Schepers en Anke Haesen, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Schepers Projects opgericht met zetel aan de Kaaistraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, vloer- en tegelwerken en gevelreinigingswerken.

Nieuw: Kine Tamara Verholen

Woensdag 30 december 2020
Tamara Verholen en Marc Goddeeris, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Kinesitherapie Tamara Verholen opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Koolmijnlaan.

Spaarpot van kinderen gestolen

Woensdag 30 december 2020
Beringen - Spaarpot van kinderen gestolenIn een woning aan de Sparrenbosweg in Stal zijn inbrekers er met de spaarpot van de kinderen vandoor gegaan. In de Mathias Geysenstraat en in de Bieweg is er ook ingebroken maar wat daar gestolen werd is niet geweten. De inbraken werden gisteren in de vooravond gepleegd.

Twee containers in brand

Woensdag 30 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend vatten twee containers vuur in het recyclagepark in Tessenderlo. Het vuur sloeg over van de ene container op de andere. Het betrof containers voor grof vuil.

Nieuw: United Experts Group

Woensdag 30 december 2020
De naamloze vennootschap Enbloc uit Beringen en de besloten vennootschap Time 2 Invest uit Ravels hebben de naamloze vennootschap United Experts Group opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van websites, juridische dienstverlening en -advies én human resources.

Dertiger onder invloed van drugs

Woensdag 30 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dertiger onder invloed van drugsOp Schoonaerde in Schaffen heeft de politie een chauffeur betrapt die onder invloed was van drugs. De dertiger moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven en moet later voor de politierechtbank verschijnen.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Beringen - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Doek valt over Zwarte Markt

Dinsdag 29 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
De Zwarte Markt in Tessenderlo is niet meer. De organisatie trekt de stekker eruit. De coronacrisis doet de organisatie, naar eigen zeggen, de das om. De Zwarte Markt begon begin jaren tachtig in een voormalige fabriek van Philips waar autoradio's werden gemaakt. Gunther Dierckx kocht de hallen en richtte een grote tweedehandsmarkt in met een lage inkomprijs, gratis parking en met veel show en entertainment. Er werd ook op zijn Amerikaans flink geïnvesteerd in reclame. Op topdagen waren er meer dan (…) Het hele nieuwsbericht

Daniel Verheyen overleden

Dinsdag 29 december 2020
Beringen - Daniel Verheyen overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Daniel Verheyen overleden, de echtgenoot van Monica Daems. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 5 januari plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Weg met brandhout

Dinsdag 29 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Weg met brandhoutIn de Peerstraat in Schaffen is brandhout gestolen. Wanneer de daders precies toesloegen, is niet geweten.

Jos Husson overleden

Dinsdag 29 december 2020
Beringen - Jos Husson overledenGisteren is Jos Husson overleden, de weduwnaar van de in 2014 overleden Margriet Kenis. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 5 januari plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Beringen - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Boerenwijsheid (32)

Maandag 28 december 2020
Beringen - Boerenwijsheid (32)ZoomDecember veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.

Lucienne Wils overleden

Maandag 28 december 2020
Beringen - Lucienne Wils overledenGisteren is Lucienne Wils overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Florent Ghijs. Zij was 88 jaar en was woonachtig in Ham. Eerder woonde zij in Beverlo. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Rijden ondanks levenslang rijverbod

Maandag 28 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Rijden ondanks levenslang rijverbodIn Diest is een dertiger betrapt die met de auto reed ondanks het feit dat hij een levenslang rijverbod had opgelopen. De wagen van de man is in beslag genomen. De man was ook onder invloed van drugs.

Simone Claes overleden

Maandag 28 december 2020
Beringen - Simone Claes overledenIn het Mariaziekenhuis in Pelt is zaterdag de uit Koersel afkomstige Simone Claes overleden, de weduwe van Jaak Plessers (†1989). Ze was 80 jaar. De afscheidsdienst en de urnebegraving op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden.

Guy Deleu overleden

Maandag 28 december 2020
Beringen - Guy Deleu overledenGisteren is de in Beringen woonachtige Guy Deleu overleden, de echtgenoot van Marguerite Simons. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Pauline Van Ende overleden

Maandag 28 december 2020
Beringen - Pauline Van Ende overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Pauline Van Ende overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Mathieu Beerten. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Genie Gysbrechts overleden

Maandag 28 december 2020
Beringen - Genie Gysbrechts overledenOp Kerstdag is de in Koersel woonachtige Genie Gysbrechts overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Alfons Vanzeer. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Irma Kenis overleden

Maandag 28 december 2020
Beringen - Irma Kenis overledenDonderdag is de in Beverlo woonachtige Irma Kenis overleden, de echtgenote van Alfons Claes. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Politie maakt einde aan feestje

Maandag 28 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Politie maakt einde aan feestjeIn Diest heeft de politie afgelopen weekend een verjaardagsfeestje stilgelegd. In de woning waren zeven volwassenen en vier kinderen aanwezig. De bewoonster kreeg een boete van 750 euro, de zes andere volwasssenen een boete van 250 euro.

Man (23) gewond bij botsing

Zondag 27 december 2020
Een 23-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een botsing tussen een bestelwagen en een auto op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Gruitroderkiezel in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 9.30 uur.

Kerstviering Korspel

Zondag 27 december 2020
Beringen - Kerstviering KorspelZoomJe kan de kerstviering, opgenomen in de kerk van Korspel, hier herbekijken.

Samen 119 lentes

Zondag 27 december 2020
Beringen - Samen 119 lentesZoomKato en Gerardine, voormalige buren, zijn samen jarig. Kato Reynders (19) en Gerardine Put (100) wilden elkaar nog eens proficiat wensen. En Gerardine kreeg haar favoriete gerecht, vidé à la Vijgeblad door Hilde, nog eens voorgeschoteld. En dat smaakte!

Kristel Dewaele: december

Zondag 27 december 2020
Beringen - Kristel Dewaele: decemberZoomKristel Dewaele heeft voor ons nog deze poëtische woorden over december.

Jos Liberloo overleden

Zaterdag 26 december 2020
Beringen - Jos Liberloo overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Olmen woonachtige Jos Liberloo overleden, de echtgenoot van Jaqueline Mallants. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

André Decabooter overleden

Zaterdag 26 december 2020
Beringen - André Decabooter overledenDonderdag is de in Herent wonende André Decabooter overleden, de echtgenoot van Danielle Dereymaeker. Hij was 67 jaar en woonde eerder in Koersel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuw: Woodfactory Beringen

Zaterdag 26 december 2020
De naamloze vennootschap Belvi uit Houthalen-Helchteren en de besloten vennootschap Frames uit Gent hebben de besloten vennootschap Woodfactory Beringen opgericht met zetel aan de Shoebroekstraat in Paal. Het gaat onder meer om een groot- en kleinhandel in machines, materieel, gereedschappen en bouwmaterialen.

In de nacht...

Zaterdag 26 december 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - In de nacht...ZoomVandaag een laatste en toepasselijk gedicht van Edith voor dit jaar.

Aftellen naar 2021

Zaterdag 26 december 2020
Beringen - Aftellen naar 2021ZoomHeb jij nog een kaartje gestuurd voor deze feestdagen? We kunnen stilaan aftellen naar het jaar 2021 en vanaf vandaag blikken we ook terug op het afgelopen jaar met de traditionele eindejaarsvraagjes.

Schachtbok Beringen

Zaterdag 26 december 2020
Lens op Beringen
Beringen - Schachtbok BeringenZoomBart Liesenborgs bekijkt het vandaag vanuit een andere perspectief.

Brouwersstraat

Zaterdag 26 december 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - BrouwersstraatZoomVandaag een heel einde terug in de tijd met een beeld van de huidige Brouwersstraat in Beringen, vroeger de Doelstraat.

Nieuwe vennootschap: Ivisa

Vrijdag 25 december 2020
Isabella Bosmans uit Koersel en Ivy Bruggen uit Beringen hebben de besloten vennootschap Ivisa opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een restaurant, drankgelegenheid en traiteurdienst.

Nieuw: Rik Janssen Riggerwerken

Vrijdag 25 december 2020
Rik Janssen uit Koersel heeft de besloten vennootschap Rik Janssen Riggerwerken opgericht met zetel in Koersel-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle hijs- en hefwerkzaamheden voor rekening van derden en het monteren van niet-zelfvervaardigde metalen constructiewerken.

Twee aanrijdingen

Vrijdag 25 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding in de Edward Staintonstraat in Heusden-Zolder is een fietsster gewond geraakt. Op het kruispunt van de Pater Beckersstraat en de Butastraat viel één gewonde bij een botsing tussen twee auto's. Beide ongevallen gebeurden gisteren.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Beringen - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Online kerstviering vanuit Paal

Vrijdag 25 december 2020
Beringen - Online kerstviering vanuit PaalZoomPaalonline verzorgt vandaag samen met de kerkfabriek van Paal de uitzending van de kerstmis online. Je kan deze vanaf 9u30 bekijken via deze link.

Mijnkathedraal verlicht

Vrijdag 25 december 2020
Beringen - Mijnkathedraal verlichtZoomDe verlichte mijnkathedraal tijdens de lichtjeswandeling van de stad Beringen spreekt tot de verbeelding van velen. Binnen de kerkfabriek wordt ook gekeken om de kerk voortaan altijd in het licht te zetten. (foto Gust Ischen)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Beringen - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Coels Construct

Donderdag 24 december 2020
Jordy Coels (23) uit Paal heeft de besloten vennootschap Coels Construct opgericht. De zetel van de vennootschap is aan de Kreniststraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het vervaardigen van constructiewerken in metaal, hout, aluminium of kunststof.

Nieuwe vennootschap: Vanessa Stirpe

Donderdag 24 december 2020
Vanessa Stirpe uit Paal heeft de besloten vennootschap Vanessa Stirpe opgericht met zetel aan de Kloosterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de kleinhandel in drogisterij- en gezondheidsartikelen.

Alfons Claes overleden

Donderdag 24 december 2020
Beringen - Alfons Claes overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Alfons Claes overleden, de echtgenoot van Maria Testegge. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lies Philips overleden

Donderdag 24 december 2020
Beringen - Lies Philips overledenDinsdag is Lies Philips overleden, de echtgenote van Clement Mondelaers. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Stal.

Jos Lemmens overleden

Donderdag 24 december 2020
Beringen - Jos Lemmens overledenVandaag is Jos Lemmens overleden, de echtgenoot van Mia Theuwissen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Beringen - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Ik draag mijn kaarsje bij

Donderdag 24 december 2020
Beringen - Ik draag mijn kaarsje bijZoomIn deze kerstperiode enkele extra poëtische mijmeringen: vandaag laat Rob Leyssens het licht schijnen.

Een eenzame kerst

Donderdag 24 december 2020
Commentaar
Beringen - Een eenzame kerstZoomNormaal gezien zou ik graag alle lezers een gelukkig kerstfeest wensen maar dit jaar is dat voor heel veel mensen niet het geval. Terwijl duizenden het land zijn ontvlucht om elders kerst te vieren, blijven veel mensen hier eenzaam en alleen achter, de feestdis gedekt voor twee of drie personen. De moed om te koken is er vaak niet, een afhaalgerechtje is het alternatief, een warme steun aan de zwaar getroffen horecasector. Onze ouders of grootouders in de rusthuizen hebben al een heel jaar grotendeels reikhalzend (…) Het hele nieuwsbericht

Alphonsine Nys overleden

Woensdag 23 december 2020
Beringen - Alphonsine Nys overleden
Vandaag is de in Stal woonachtige Alphonsine Nys overleden, de echtgenote van Jef Schoofs. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

60% van de bevolking wil vaccinatie

Woensdag 23 december 2020
Beringen - 60% van de bevolking wil vaccinatieZoomDe vaccinatie tegen COVID-19 zal binnenkort van start gaan, zowel in België als in andere Europese landen. Sciensano vroeg in hun 5de Covid-19-gezondheisenquête naar de wil om zich te laten vaccineren. 60% van de bevolking zegt gevaccineerd te willen worden wanneer het vaccin beschikbaar is. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van de vorige enquête. 15% van de bevolking geeft aan niet gevaccineerd te willen worden, 1 op 4 aarzelt nog. Het aantal jongeren tussen 18 en 24 jaar dat zich (…) Het hele nieuwsbericht

Swa Caerts overleden

Woensdag 23 december 2020
Beringen - Swa Caerts overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Heppen afkomstige Swa Caerts overleden, de echtgenoot van Simonne Huybrighs. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Maria Snijers overleden

Woensdag 23 december 2020
Beringen - Maria Snijers overledenGisteren is de in Koersel woonachtige en uit Heppen afkomstige Maria Snijers overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Marcel Theunis. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Gebrek aan sociale contacten weegt doorZoomHet gaat slechter met onze sociale en geestelijke gezondheid, dat blijkt uit de laatste gezondheidsenquête van Sciensano. 64% van de mensen van 18 jaar en ouder is ontevreden over hun sociale contacten. Dat aantal is sinds september bijna verdubbeld (35%). 40% van de mensen voelt weinig sociale steun. Dat is een stijging van 30% tegenover september. Ook angst- en depressieve stoornissen zijn toegenomen en staan nu op respectievelijk 23% en 20%. Deze stoornissen worden vaker waargenomen dan in de onderzoeken in juni in september.

Feestje stilgelegd in Tessenderlo

Woensdag 23 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Feestje  stilgelegd in TessenderloGisterennamiddag kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo een melding dat een bedrijfsleider uit Tessenderlo een personeelsfeestje aan het houden was in een horecazaak aan Zavelberg in Tessenderlo. De deelnemers zouden met een shuttledienst ter plaatse zijn gebracht. Een eerste controle door een anonieme ploeg leek deze melding te bevestigen. Na overleg met het parket van Limburg werd er besloten dat er voldoende objectieve elementen aanwezig waren om een huiszoeking heterdaad uit te voeren wegens (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Beringen - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Fijne feestdagen!

Woensdag 23 december 2020
Beringen - Fijne feestdagen!ZoomMet dit filmpje wensen wij al onze lezers een warm eindejaar. Vanwege al de medewerkers van de Internetgazet Beringen.

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Beringen - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Beringen - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jef Joris overleden

Dinsdag 22 december 2020
Beringen - Jef Joris overledenVandaag is de in Beringen-Mijn woonachtige Jef Joris overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Renéeke Thoelen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Germaine Vandecruys overleden

Dinsdag 22 december 2020
Beringen - Germaine Vandecruys overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Germaine Vandecruys overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Henri Claes. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Koersel.

Met de glimlach

Dinsdag 22 december 2020
Beringen - Met de glimlachZoomVoor de supermarkten worden het extra drukke dagen, zeker nu dat er nog meer thuis zal gekookt worden. Marleen Abeels is alvast klaar om al haar klanten aan de kassa in Spar Beringen-Mijn met een gulle kerstlach te ontvangen.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Beringen - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Beringen - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Louis Vandevenne overleden

Maandag 21 december 2020
Beringen - Louis Vandevenne overledenVandaag is de in Paal woonachtige Louis Vandevenne overleden, de echtgenoot van Anna Hertenweg. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Paal.

Fons Ooms overleden

Maandag 21 december 2020
Beringen - Fons Ooms overledenZaterdag is de in Beringen-Mijn woonachtige Fons Ooms overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Martha Vanhoudt. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Beringen - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Veroordeeld voor dierenverwaarlozing

Maandag 21 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Veroordeeld voor dierenverwaarlozingEen koppel uit Tessenderlo heeft elk een boete van 2.400 euro waarvan 2.000 euro met uitstel gekregen voor het verwaarlozen van hun zeven honden. Zij moeten elk ook 285 euro proceskosten betalen. (PG)

Tien coronaboetes

Maandag 21 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder hebben het voorbije weekend tien personen een coronaboete gekregen: zes wegens het negeren van de avondklok, vier voor het uitvoeren van verbouwingswerken zonder mondkapje.

Monique Jacobs overleden

Maandag 21 december 2020
Beringen - Monique Jacobs overledenGisteren is Monique Jacobs overleden, de echtgenote van Camiel Loenders. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Paardenzadels gestolen in manege

Maandag 21 december 2020
Beringen - Paardenzadels gestolen in manegeIn een manege in Paal werden er vorige week enkele paardenzadels uit zadelkasten gestolen. De lokale politie is een onderzoek gestart naar de diefstal.

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Beringen - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Krijt op tijd

Maandag 21 december 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Krijt op tijdVroeger ging ik elke maand snookeren. Tijdens één van die partijtjes, in het jargon frames genoemd, schampte de keu van mijn tegenspeler over de bal. Een fosse-qieu! Het ontlokte mij de uitspraak: “Krijt op tijd, dan stoot je zonder spijt.” Jarenlang bleef dat gezegde ergens in mijn geheugen rondzweven zonder er nog enig belang aan te hechten. Tot plots het licht ging branden. Zo maar, uit het niets, kwam de verheldering aanwaaien dat “Krijt op tijd, dan stoot je zonder spijt” (…) Het hele nieuwsbericht

Timelapse Lichtwandeling

Maandag 21 december 2020
Beringen - Timelapse LichtwandelingZoomPascal Peeters maakte deze timelapse van de Beringse lichtwandeling.

Damherten en geit doodgebeten

Zondag 20 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In 't Wiek in Heusden-Zolder zijn twee damherten en een geit doodgebeten. Dat zou het werk kunnen zijn van een wolf. De kadavers zijn deze voormiddag ontdekt. In 't Wiek staan er geen huizen en het is nog onduidelijk hoe de wolf daar is geraakt.

Kerstboodschap voor KWB Koersel

Zondag 20 december 2020
Beringen - Kerstboodschap voor KWB KoerselZoomDe Kerstman is al helemaal digitaal en sprak deze boodschap in voor de leden van KWB Koersel.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Beringen - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Irène Biesemans overleden

Zondag 20 december 2020
Beringen - Irène Biesemans overledenGisteren is Irène Biesemans overleden, de echtgenote van Lucien Mentens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Korspel.

Brand in elektriciteitskast

Zaterdag 19 december 2020
Deze namiddag ontstond brand in een elektriciteitskast aan de Heerbaan in Stal. De brand werd veroorzaakt door een kortsluiting. De eigenaar kon de brand zelf blussen.

Patrick Aerts overleden

Zaterdag 19 december 2020
Beringen - Patrick Aerts overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Patrick Aerts overleden, de echtgenoot van Suzanne Moons. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Fons Verheyden overleden

Zaterdag 19 december 2020
Beringen - Fons Verheyden overledenVandaag is de in Paal woonachtige Fons Verheyden overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Yvonne Willekens overleden

Zaterdag 19 december 2020
Beringen - Yvonne Willekens overledenDonderdag is in haar woonst in Heusden-Zolder de uit Koersel afkomstige Yvonne Willekens overleden, de weduwe van Jean Gybels Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Steenovenstraat

Zaterdag 19 december 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - SteenovenstraatZoomVandaag houdt Gust even halt in de Steenovenstraat in Koersel. Heb jij nog een oude foto van uw straat? Stuur hem ons via beringen[!]internetgazet.be

De oude pastorij in Paal

Zaterdag 19 december 2020
Uit de oude doos
Beringen - De oude pastorij in PaalZoomEr zijn zo van die gebouwen die verdwijnen en ook langzaam uit ons geheugen. Een hele generatie heeft dit gebouw al niet meer gekend. In de plaats kwamen... ja, appartementen.

Ik wilde gewoon maar zeggen...

Zaterdag 19 december 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Ik wilde gewoon maar zeggen...ZoomVandaag gekleurde woorden met een gekleurd beeld uit BeringenBeBright.

Nieuwe vennootschap: Fitology

Vrijdag 18 december 2020
Benny en Alexander Cleeren én Els Hermans, allen uit Paal, hebben de besloten vennootschap Fitology opgericht met zetel aan de Tervantstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een electro fitnesscentrum. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 40.000 euro.

Drie faillissementen

Vrijdag 18 december 2020
De Ondernermersrechtbank in Hasselt heeft Dierenopvang Paradijs op Aarde, AS Bouw en FrituurQe, alle uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 januari 2021 ingediend worden.

Straten krijgen terug vorm

Vrijdag 18 december 2020
Vandaag gezien
Beringen - Straten krijgen terug vormZoomBij de werken in het centrum van Beringen is het aangepast stratenplan ondertussen goed zichtbaar. (foto's Danio Cristiano)
Straten krijgen terug vormStraten krijgen terug vormStraten krijgen terug vormStraten krijgen terug vorm
Zoom

120 km per uur in bebouwde kom

Vrijdag 18 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in Heusden-Zolder een chauffeur betrapt die aan 120 km per uur door de bebouwde kom reed. Hij riskeert de intrekking van zijn rijbewijs.

Gerard Tielens overleden

Vrijdag 18 december 2020
Beringen - Gerard Tielens overledenWoensdag is de in Koersel woonachtige Gerard Tielens overleden, de weduwnaar van de vorig jaar in maart overleden Nelly Liberloo. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Staf Storms overleden

Vrijdag 18 december 2020
Beringen - Staf Storms overledenVandaag is de in Tervant woonachtige Staf Storms overleden, de echtgenoot van José Landerloos. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Ochtendgloren

Vrijdag 18 december 2020
Beringen - OchtendglorenZoomGust Ischen kon deze ochtend nog een mooie zonsopgang bewonderen in het centrum van Beringen.

Zo kan het ook!

Vrijdag 18 december 2020
Beringen - Zo kan het ook!ZoomAnalicia is al helemaal in kerstsfeer, trots poseert ze voor de kerstbeer in Paal.
Radio en TV
Beringen - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Maria De Meulemeester overleden

Vrijdag 18 december 2020
Beringen - Maria De Meulemeester overledenIn Beringen is woensdag Maria De Meulemeester overleden, de weduwe van André Celen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Meerstammige heesters en bomen

Vrijdag 18 december 2020
Door mijn tuinbril
Beringen - Meerstammige heesters en bomenZoomDe laatste jaren is er een enorme trend als het gaat over meerstammige bomen, een trend die in mijn ogen geen trend is. Het is eigenlijk gewoon de pure vorm van de heester of boom. Zonder dat hij opgesnoeid is tot ‘’boom’, zoals wij die kennen. De natuurlijke vorm, zonder dat deze in concurrentie een hoge stam maakt, maar zoals een boom op de heide bijvoorbeeld. Waar de schapen af en toe smullen van een kersverse top van de jonge boompjes. Waarna deze met meerdere nieuwe toppen de nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Beringen - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Beringen - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Astrid Mangelschots overleden

Donderdag 17 december 2020
Beringen - Astrid Mangelschots overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Astrid Mangelschots overleden, de weduwe van Jozef Mondelaers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Tineke Reynders overleden

Donderdag 17 december 2020
Beringen - Tineke Reynders overledenGisteren overleed de in Koersel woonachtige Tineke Reynders, de weduwe van de in 2006 overleden Fons Reymen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in intieme kring.

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Beringen - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Mysterie met vliegtuig opgelost

Donderdag 17 december 2020
Beringen - Mysterie met vliegtuig opgelostZoomHet nachtelijk vliegtuigje dat de afgelopen tijd geregeld te horen was boven Limburg doet dat in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks, dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig meet aan de hand van foto's hoeveel warmte er via de daken verloren gaat, en dus in feite (…) Het hele nieuwsbericht

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Beringen - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Licht in de straat (23)

Woensdag 16 december 2020
Beringen - Licht in de straat (23)ZoomVandaag nog een sfeerbeeld aan de Kampweg. (Patrick Cosemans)

Maria De Meulemeester overleden

Woensdag 16 december 2020
In Beringen is vandaag Maria De Meulemeester overleden, de weduwe van André Celen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ferdinand Vanmeert overleden

Woensdag 16 december 2020
Beringen - Ferdinand Vanmeert overledenGisteren is de in Paal woonachtige Ferdinand Vanmeert overleden, de weduwnaar van de in 2001 overleden Alice Vanwezemael en de levensgezel van Gusta De Pooter. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Paal.

Jacqueline Nuyts overleden

Woensdag 16 december 2020
Beringen - Jacqueline Nuyts overledenVandaag is de in Beringen-Mijn woonachtige Jacqueline Nuyts overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Roger Nobels en de levensgezellin van de vorig jaar overleden Joris Gerard. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Beringen - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Boete voor kartonnen nummerplaat

Woensdag 16 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft een man een boete gekregen omdat er een kartonnen nummerplaat op zijn aanhangwagen hing. Hij moet 58 euro betalen.

Nieuwe vennootschap: STN SWN Co

Woensdag 16 december 2020
Stijn Swijns uit Paal heeft de besloten vennootschap Stijn Swijns en Co Management, verkort STN SWN Co, opgericht met zetel aan de Heerbosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen en de bouw van onroerende goederen.

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Beringen - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Innovatie Award voor U2P Group

Woensdag 16 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Innovatie Award voor U2P GroupZoomDe Limburgse Innovatie Award gaat dit jaar naar U2P Group, de overkoepelende groep waar onder meer Ilumen en Futech deel van uitmaken. Voka – Kamer van Koophandel Limburg prijst de onderneming uit Tessenderlo voor hun totaalaanpak op vlak van innovatie. “Dit is geen prijs voor een specifieke dienst of product, maar wel voor een onderneming die in alle geledingen van innovatie voortreffelijk scoort”, zeggen voorzitter Karin Van De Velde en Cathérine Dreesen, (…) Het hele nieuwsbericht

Licht in de straat (22)

Dinsdag 15 december 2020
Beringen - Licht in de straat (22)ZoomVandaag een mooi kersttafereel in de Kroonstraat in Beverlo. (Patrick Cosemans)

Poseren voor de beer

Dinsdag 15 december 2020
Vandaag gezien
Beringen - Poseren voor de beerZoomAnja en Marleen poseren maar al te graag voor deze beer en hun boodschap voor de kerstman ging op de brievenbus.

Mathieu Lodewijckx overleden

Dinsdag 15 december 2020
Beringen - Mathieu Lodewijckx overledenGisteren is Mathieu Lodewijckx overleden, de echtgenoot van Christiane Vandergraesen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe vennootschap: Consilii

Dinsdag 15 december 2020
Jelle Degens (20) uit Paal heeft de besloten vennootschap Consilii opgericht met zetel aan de Heldenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen, onderhouden en herstellen van installaties voor koeling, ventilatie, verwarming en elektriciteit.

Extra pensioen voor mijnwerkers

Dinsdag 15 december 2020
Beringen - Extra pensioen voor mijnwerkersDe pensioendienst is gestart met de uitbetaling van de achterstalllige pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers. Volgens de KS Vriendenkring zou het gaan om zowat 20.000 gepensioneerden of hun weduwen. Doordat de berekeningen niet zijn gebeurd volgens de akkoorden destijds, kregen die ongeveer 30 jaar lang te weinig pensioen. Het zou om gemiddeld 200 euro per maand gaan. Wel wordt maar 10 jaar terug in de tijd gegaan bij de berekening van de achterstallen. Alle ex-mijnwerkers krijgen een brief met een aantal weken later de betaling. Enkele honderden zouden die al gehad hebben, tegen de lente moeten alle dossiers afgehandeld zijn.

Zonnepanelen voor nieuw stadhuis

Maandag 14 december 2020
Gemeenteraad
Beringen - Zonnepanelen voor nieuw stadhuisZoomDe stad wenst via zonnepanelen groene stroom te produceren ten behoeve van het nieuwe stadhuis. In het kader van de PPS-overeenkomst is ervoor gekozen de plaatsing en uitbating van die panelen via een recht van opstal toe te kennen aan een private partner. De gemeenteraad keurde een opstalovereenkomst goed.

Reglement noodfonds goedgekeurd

Maandag 14 december 2020
Gemeenteraad
Beringen - Reglement noodfonds goedgekeurdOp de gemeenteraard werd het reglement voor het noodfonds cultuur, sport en jeugd goedgekeurd: "Voor de uitbetaling van de middelen voorzien in het noodfonds cultuur, sport en jeugd werd een reglement opgemaakt. Dit omvat de criteria die bepalend zijn voor een al dan niet tegemoetkoming voor verenigingen in kader van coronamaatregelen".

Subsidie voor toilet in kerk Stal

Maandag 14 december 2020
Gemeenteraad
Beringen - Subsidie voor toilet in kerk StalDe kerkfabriek Sint-Gerardus Stal kreeg een investeringstoelage van 4.000 euro voor financiering van het integreren van een toilet voor minder mobielen.

Nieuwe voorzitter gemeenteraad

Maandag 14 december 2020
Gemeenteraad
Beringen - Nieuwe voorzitter gemeenteraadWouter Vandermeeren (N-VA) wordt vanaf volgend jaar de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Er is geen afzonderlijke eedaflegging als voorzitter vereist en de nieuwe voorzitter neemt, van zodra hij is geïnstalleerd, het voorzitterschap van de uittredende Bert Schoofs (VOLUIT) over. Bert Schoofs werd nog door verschillende raadsleden bedankt voor zijn inzet.  Wouter Vandermeeren op zijn beurt kreeg gelukwensen voor zijn nieuwe taak. 

Hondenzone aan Paalse Plas

Maandag 14 december 2020
Gemeenteraad
Beringen - Hondenzone aan Paalse PlasZoomEr komt een hondenzone aan de Paalse Plas, dat werd duidelijk bij de bespreking van het meerjarenplan van de stad Beringen. Waar die exact zal komen is nog niet beslist. Wel wordt gekeken naar een plek waar de honden ook in het water kunnen. (foto Jean Beerten)

Aanpassingen nodig aan Avonturenberg

Maandag 14 december 2020
Gemeenteraad
Beringen - Aanpassingen nodig aan AvonturenbergZoomBij de bespreking van de aanpassingen van het meerjarenplan werden ook de budgetten voorzien voor aanpassingen aan de Avonturenberg. De schuifaf is daar nog altijd niet aangepast, dat zou tegen volgende zomer nu eindelijk in orde moeten komen. Ook zijn er plaatsen waar de berg last heeft van erosie en daar zijn aanpassingen voor nodig.

Technisch probleem bij gemeenteraad

Maandag 14 december 2020
Beringen - Technisch probleem bij gemeenteraadZoom
19u30: De gemeenteraad van vanavond is momenteel niet te volgen door een technisch probleem. Notubiz probeert het euvel te verhelpen. Voorlopig alleen maar beeld en geen geluid. Zou er ruzie zijn in het huishouden?
UPDATE om 20u30 was het probleem opgelost.

Gaby Postelmans overleden

Maandag 14 december 2020
Beringen - Gaby Postelmans overledenVrijdag overleed Gaby Postelmans, de echtgenote van Achille Wauters. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van Beringen-Centrum.
Beringen - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Beringen - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Licht in de straat (21)

Maandag 14 december 2020
Beringen - Licht in de straat (21)ZoomIn de Esdoornstraat hebben de buren allemaal een mooie kerstboom op straat gezet!

Boerenwijsheid (31)

Maandag 14 december 2020
Beringen - Boerenwijsheid (31)ZoomBlijft december donker, dan wordt het boerke een jonker. Blijft december klaar, dan wordt het een hongerjaar.

Vanavond gemeenteraad

Maandag 14 december 2020
Beringen - Vanavond gemeenteraadVanavond kan je de maandelijkse gemeenteraad weer online volgen. Er zullen verschillende belastingen worden voorgelegd ter goedkeuring. Sp.a stelt zich vragen over de veiligheid bij de wandelingen van BeringenBeBright en stelt voor om iedere burger een consumptiecheque te geven. En Ann-Sofie Vanoverstijns doet een voorstel tot openbare blokplaatsen in Beringen. Groen vraagt naar de stand van zaken van de aanleg van een sterretjesweide en natuurbegraafplaatsen. Om 19u30 start de gemeenteraad.

Nieuw: Viola Interior & Design

Zondag 13 december 2020
Idries Viola uit Paal heeft de besloten vennootschap Viola Interior & Design opgericht met zetel aan de Tumulusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer plafonneerwerken, restauratiewerken, schilderwerken en elektriciteitswerken.
Luc en Hendrik Carmans, beiden uit Beringen, en Steve Bonnyns uit Hasselt hebben de besloten vennootschap Carbon Food Deli met zetel aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in voedingswaren, dranken en dieetproducten.

Licht in de straat (20)

Zondag 13 december 2020
Beringen - Licht in de straat (20)ZoomHet licht van deze nieuwe horecazaak in Koersel mag nog niet aan, maar de kerstversiering gelukkig wel. (Patrick Cosemans)
Beringen - Femma Koersel-Steenveld denkt aan ledenZoomIn deze donkere lockdowndagen willen de kernleden van Femma Koersel-Steenveld hun leden een hart onder de riem steken en tonen dat ze hen niet vergeten zijn. Iedereen krijgt daarom een klein pakketje aangeboden met lekkere pralientjes en een leuk kaartje met lieve groetjes en warme wensen voor de kerstdagen.

Nieuwe vennootschap: Serjeus

Zaterdag 12 december 2020
Luc Witters uit Koersel heeft de besloten vennootschap Serjeus opgericht met zetel aan de Hazerikstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en uitvoering van ICT projecten en consultancy.

Vier besmettingen in Coham

Zaterdag 12 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op één van de afdelingen van woonzorgcentrum Coham in Ham zijn vier bewoners positief getest op corona. Er zijn extra maatregelen genomen en er is een aangepaste bezoekregeling voor de afdeling.

Batterij veroorzaakt brand

Zaterdag 12 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand in de garage van een woning aan het Torenveld in Tessenderlo. De brand werd veroorzaakt door de batterij van een elektrische fiets die aan het opladen was.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Beringen - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.
Beringen - Een op vijf haalt vuilniszakken niet afZoomGezinnen in Limburg die een afvalbelasting betalen aan Limburg.net hebben hierdoor recht op een quotum huisvuil in de vorm van rollen huisvuilzakken. Jaarlijks haalt ongeveer 10% van de gezinnen die zakken niet af. Limburg.net stelt nu vast dat voor 2020 bijna dubbel zoveel gezinnen hun quotum nog niet hebben afgehaald en roept iedereen op om dat zeker nog te doen voor 31 december.
Elk gezin dat op 1 januari gedomicilieerd is in het werkingsgebied van Limburg.net en een afvalbelasting betaalt (…) Het hele nieuwsbericht

Uitreiking cultuurprijzen

Zaterdag 12 december 2020
Beringen - Uitreiking cultuurprijzenZoomAfgelopen week vond de uitreiking van de cultuurprijzen plaats via een online programma met daarnaast ook nog muziek en een terugblik op bijna dertig jaar cultuurprijzen. Je kan deze vandaag nog eens herbekijken via onze website. Ook op de facebookpagina van de stad Beringen en CC Beringen kan je nog herbekijken.
Beringen - Samana Tervant zorgt voor kerstpakketjesZoom
In de kersttijd zijn de kernleden van Samana Tervant op pad om de leden een mooi cadeautje te brengen. Normaal gezien gaat dit gepaard met een gezellige babbel maar dat gebeurt niet op afstand op de stoep. Het gebaar wordt door de leden fel geapprecieerd. "Langs deze weg willen we iedereen een fijne kerst toewensen en een voorspoedig 2021. Blijf gezond en zorg voor elkaar", zegt Samana Tervant.

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Beringen - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Zoals een rivier

Zaterdag 12 december 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Zoals een rivierZoomElke zaterdag een portie gekleurde woorden van Edith en een foto van Lambert.

Fanfare van de mijn

Zaterdag 12 december 2020
Uit de oude doos
Beringen - Fanfare van de mijnZoomWie kent deze muzikanten nog? De fanfare van de mijn, altijd present bij voetbalwedstrijden van Beringen FC.

Schooltje in Stal

Zaterdag 12 december 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Schooltje in StalZoomSoms zit het verschil in een klein detail, bijvoorbeeld hier hoe het boompje een flinke boom werd.

Gratis kijken naar meesterwerk

Vrijdag 11 december 2020
Beringen - Gratis kijken naar meesterwerkZoomMet 'Final Cut: Ladies and Gentlemen' creëerde Hongaars regisseur György Pálfi een duizelingwekkende film die bestaat uit zo’n 450 clips uit de films van anderen. Dit eerbetoon aan de filmgeschiedenis is een must-see voor elke filmliefhebber. Pálfi, die in 2006 bekend werd met de bevreemdende festivalhit Taxidermia, bood met Final Cut een antwoord op de financiële crisis in de Hongaarse filmsector. "Als er geen budget is voor nieuwe films, dan maar gaan voor een collage van zo (…) Het hele nieuwsbericht

Licht in de straat (19)

Vrijdag 11 december 2020
Beringen - Licht in de straat (19)ZoomOok bij de handelszaken in Beringen zoals bij deze hamburgerketen is de kerstverlichting al ontstoken.

Motorrijdster (60) gewond

Donderdag 10 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Schootstraat in Heusden-Zolder is deze voormiddag rond 10.25 uur een verkeersongeval gebeurd. Daarbij is een 60-jarige motorrijdster gewond geraakt.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Beringen - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Winterweekend in Beringen-centrum

Donderdag 10 december 2020
Beringen - Winterweekend in Beringen-centrumZoomOp vrijdag 11 december blijven de handelaars van Beringen-centrum langer open zodat jij op een veilige manier kan komen shoppen. Ook op zondag 13 december en zondag 20 december zijn de handelaars open van 13u30 tot 17u00.

100 kaarsjes voor Sus Aerts

Donderdag 10 december 2020
Beringen - 100 kaarsjes voor Sus AertsZoomVandaag mocht Sus Aerts in woonzorgcentrum Ocura 100 kaarsjes uitblazen. Sus is daar de oudste mannelijke inwoner. Hij kreeg de nodige felicitaties van het stadsbestuur.

Stinus Byloos overleden

Donderdag 10 december 2020
Beringen - Stinus Byloos overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Stinus Byloos overleden, de weduwnaar van Lizette Claes. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt begraven op, de begraafplaats van Heusden-Centrum.

Jeanne Biesemans overleden

Donderdag 10 december 2020
Dinsdag is Jeanne Biesemans overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Gustaaf Didden. Zij was 92 jaar en woonachtig in Mol. Eerder woonde zij in Korspel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ondertussen, aan de bib in Beringen...

Donderdag 10 december 2020
Beringen - Ondertussen, aan de bib in Beringen...ZoomOm de bibliotheek helemaal klaar te stomen voor de toekomst, wordt het gebouw op het gelijkvloers uitgebreid met o.a. een lees- en studieruimte en een polyvalente zaal. De uitbreiding heeft een oppervlakte van circa 235 m². De uitbreiding, die zich naar het nieuwe binnenplein richt, biedt mogelijkheden voor een aangenaam lezersterras en vormt meteen ook de nieuwe ingang. De werken schieten goed op, getuigt ook deze timelapse.

Willy duikt weer op

Donderdag 10 december 2020
Beringen - Willy duikt weer opZoomWilly Vancluysen uit Beringen is al jaren actief als figurant in de Vlaamse mediawereld. Ondertussen is hij al een bekend gezicht in de reclamewereld. Momenteel is hij te zien in deze reclamespot."Oma en Opa willen vieren met kinderen en kleinkinderen maar door de lockdown tijdens de eindejaarsfeestdagen moet dat op afstand gebeuren. Toch zitten ze mee aan tafel door streaming op een groot tv-toestel.

Vijftig jobs op de tocht

Donderdag 10 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij het bedrijf Kautex Tektron in Tessenderlo dreigen vijftig werknemers hun job te verliezen. Er werken er nu zo'n 180 personen. Het bedrijf dat brandstoftanks maakt heeft te lijden van de coronacrisis.

Maria Bello overleden

Donderdag 10 december 2020
Beringen - Maria Bello overledenVandaag is Maria Bello overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Vincenzo Loconsole. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Licht in de straat (18)

Donderdag 10 december 2020
Beringen - Licht in de straat (18)ZoomVandaag houdt onze fotograaf Patrick Cosemans even halt in de Aakstraat.
Licht in de straat (18)Licht in de straat (18)
Zoom

Louis Vanderzeypen overleden

Woensdag 9 december 2020
Beringen - Louis Vanderzeypen overledenMaandag is in Koersel Louis Vanderzeypen overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Margarethe Jedrzejczak. Hij was 78 jaar. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Leopoldsburg.

Dieven stelen partij juwelen

Woensdag 9 december 2020
Beringen - Dieven stelen partij juwelenIn de Kraaienboswijk is gisteren ingebroken in een huis. Inbrekers forceerden een slaapkamerraam dat op kiepstand stond. Daarna werd het huis doorzocht.  De inbrekers gingen aan de haal met een partij waardevolle juwelen.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Beringen - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Beringen - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Licht in de straat (17)

Woensdag 9 december 2020
Beringen - Licht in de straat (17)ZoomDe Beringse beren zijn een groot succes, overal zien we mensen selfies nemen of poseren bij de beer zoals hier in het centrum van Beringen. (foto: Patrick Haesevoets)
De Warmste Week
Beringen - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Leonie Reykers overleden

Woensdag 9 december 2020
Beringen - Leonie Reykers overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Deurne-Diest woonachtige Leonie Reykers overleden, de echtgenote van Jozef Degeling. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

190 hardrijders betrapt

Dinsdag 8 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen zijn gisteren 190 laagvliegers betrapt. Aan de controleposten - onder meer op de Schulensebaan - passeerden 2.200 voertuigen.

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Beringen - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Boekentips van de bibmedewerkers

Dinsdag 8 december 2020
Beringen - Boekentips van de bibmedewerkersZoomBoeken en donkere dagen, is er een betere combinatie? Als het buiten regent, waait of stormt, dan kruip je gezellig onder een dekentje met een lekker drankje en geniet je van een goed boek. Haardvuur en sfeerlichtjes zijn optioneel! Geen inspiratie? Dankzij de bib van Beringen kan je via de Internetgazet Beringen de favoriete boeken ontdekken van bibliotheekmedewerkers. Morgen krijg je alvast de eerste tips!

Licht in de straat (16)

Dinsdag 8 december 2020
Beringen - Licht in de straat (16)ZoomVandaag nog een beeld uit de Korspelheidestraat. (Patrick Cosemans)

En weg is 'Père Noël'

Dinsdag 8 december 2020
Beringen - En weg is 'Père Noël'ZoomDe kersttaferelen met de beren en de brievenbussen in de kernen zijn ondertussen aangepast. De Franse woorden 'Père Noël' zijn vakkundig weggewerkt. De boodschap blijft ondertussen hetzelfde: in de brievenbus mag je brieven of tekening steken voor de Kerstman.

Elza Husson overleden

Dinsdag 8 december 2020
Beringen - Elza Husson overledenVrijdag is de uit Beringen afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Elza Husson overleden, de weduwe van Jef Vuegen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Frohe Zalig Noël

Dinsdag 8 december 2020
Commentaar
De stad Beringen plaatste deze week mooie lichtgevende beren in de verschillenden kernen en dat lokte spontaan mooie reacties uit maar toch was niet iedereen gelukkig. Naast de beren staat immers een brievenbus voor de kerstman met de tekst 'Père Noël' en dat Franse woordje lokte meteen reacties uit bij onze lezers. Niet zoveel als het seksfeestje in Paal maar toch. Waarom is de reactie tegen de Franse taal nu zo fel? Met Black Friday en de nieuwe Generous Jack van McDonalds van onze (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Kerstpakket leden Ferm Brelaar-HeideZoomOmdat er dit jaar geen kerstfeest kan georganiseerd worden, krijgen de leden van Ferm Brelaar-Heide dit mooi geschenk van het bestuur.

Inbrekers raken niet binnen

Maandag 7 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven ondernamen een inbraakpoging in een woning aan de Van Eycklaan in Heusden-Zolder. Zij raakten echter niet binnen. Er is zowel schade aan een deur als aan een raam. De inbraakpoging is vandaag vastgesteld.

Auto gaat in de vlammen op

Maandag 7 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder is deze namiddag een auto uitgebrand. Vermoedelijk ligt een kortsluiting aan de basis van de brand.

Peter Beckers overleden

Maandag 7 december 2020
Beringen - Peter Beckers overleden
Zaterdag is de in Stal woonachtige Peter Beckers overleden. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt vrijdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Licht in de straat (15)

Maandag 7 december 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (15)ZoomOok in de Korspelheidestraat branden veel lichtjes. (Patrick Cosemans)
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie drie bestuurders betrapt die de avondklok niet respecteerden. Zij kregen elk een boete van 250 euro.

Boerenwijsheid (30)

Maandag 7 december 2020
Beringen - Boerenwijsheid (30)ZoomDecember vol met mist, goud in de kist.

Maria Montano overleden

Maandag 7 december 2020
Beringen - Maria Montano overledenGisteren overleed Maria Montano, de weduwe van de in 2005 overleden Luigi Loianna. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in intieme kring plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn.

Louis Desiron overleden

Maandag 7 december 2020
Beringen - Louis Desiron overledenVrijdag is de in Paal woonachtige Louis Desiron overleden. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Wietloof gevonden

Maandag 7 december 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Wietloof gevondenDe blaadjes van de scheurkalender dwarrelen dag na dag als herfstbladeren weg. Het jaareinde komt in zicht. Een mens heeft dan al eens de neiging om terug te kijken. Het inspireerde mijn partner om te zeggen :”We hebben meer geschiedenis dan toekomst.” Even grasduinen in het nieuws van de laatste maanden levert verrassende resultaten op en dan laat ik de klassieke onderwerpen van de laatste tijd nog ongemoeid. Dus lees je hier niets over de Verenigde Staten waar Donald Trump de verkiezingen heeft (…) Het hele nieuwsbericht
Showbizz
Beringen - Will Tura te gast bij Radio BeneluxZoomAanstaande zaterdag is Will Tura één van de gasten bij Radio Benelux en stelt er dan telefonisch zijn favoriete muziek voor bij Wim Wilms en Anita Jans. Luister zeker mee vanaf 13u.

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Beringen - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Beringen - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Louisa Reynders overleden

Zondag 6 december 2020
Beringen - Louisa Reynders overledenGisteren is Louisa Reynders overleden, de weduwe van de in 1976 overleden Frans Houtmeyers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt donderdag intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
David Vervloesem uit Beverlo heeft de besloten vennootschap DLD Consulting opgericht met zetel aan de Zuidstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van consultancy-opdrachten en projectmanagement en het leveren van web hosting diensten.

Licht in de straat (14)

Zondag 6 december 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (14)ZoomDeze boodschap van hoop zagen we in de Kroonstraat in Beverlo. (Patrick Cosemans)

Nog altijd in de kou

Zondag 6 december 2020
Beringen - Nog altijd in de kouZoomTheaterhuis Mals Vlees lanceert een laatste reeks namen die poseerden voor hun actie. Acteurs Lennart Lemmens en Maarten Nulens poseerden graag in de kou en ook Erol Necdet en Hatice Baloglu, voorzitter en ondervoorzitter van de interculturele raad doen trots mee. Morgen doet Mals Vlees de hele campagne uit de doeken.
Nog altijd in de kouNog altijd in de kouNog altijd in de kou
Zoom

Misviering in kerk Koersel

Zondag 6 december 2020
Beringen - Misviering in kerk KoerselZoomOok deze week werd een mis opgenomen om online te bekijken. Deze week vanuit de kerk in Koersel

Een fijne Sinterklaasdag

Zondag 6 december 2020
Uit de oude doos
Beringen - Een fijne SinterklaasdagZoomMet deze foto van Marleen Abeels van de Sint van ruim vijftig jaar geleden wensen we iedereen een fijne Sinterklaasdag.

Bedankt vrijwilligers!

Zaterdag 5 december 2020
Beringen - Bedankt vrijwilligers!ZoomElk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Beringen, natuurlijk. En speciaal wil ik ook de vrijwilligers van de Internetgazet Beringen vandaag een dikke pluim geven omdat ze altijd klaar staan om mooie foto's te maken. (Hans Put)

Licht in de straat (13)

Zaterdag 5 december 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (13)ZoomVeel Beringenaren zorgen voor extra licht in de straten. Ook ideaal voor de Sint deze nacht! (Patrick Cosemans)

Bond van Kroostrijke Gezinnen

Zaterdag 5 december 2020
Uit de oude doos
Beringen - Bond van Kroostrijke GezinnenZoomDe Gezinsbond bestaat vandaag 100 jaar en ook in Beverlo is al die tijd een afdeling actief. In 1953 was het nog de Bond van Kroostrijke Gezinnen. En de ooievaar zorgde toen nog netjes voor de vele kindjes!

Fietsster (40) gewond bij aanrijding

Zaterdag 5 december 2020
Beringen - Fietsster (40) gewond bij aanrijdingOp het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Posthoornstraat raakten deze voormiddag een auto en een 40-jarige fietsster uit Beringen in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Muzikale Sinterklaas

Zaterdag 5 december 2020
Vandaag gezien
Beringen - Muzikale SinterklaasZoomDat Sinterklaas houdt van leuke muziek was deze ochtend te horen bij Radio Benelux. Zo kon hij even ontspannen voor zijn belangrijke taak deze nacht.

Wat kwam dat vliegtuig doen?

Zaterdag 5 december 2020
Beringen - Wat kwam dat vliegtuig doen?ZoomGisteravond laat vloog een sportvliegtuigje - type tweemotorige Piper - urenlang dezelfde route boven Limburg. Klaarblijkelijk was het opgestegen in Goetsenhoven bij Tienen en vloog het dan naar het noorden, stak bij Pelt de grens over, nam een bocht boven Bergeijk en vloog dezelfde route weer terug. En dit een keer of vier. Frido Van Hertum hoorde het toestel en zocht de gegevens op het internet op. Uiteindelijk landde de Piper rond 23u in de buurt van Bergen. Mogelijk werd het vliegtuigje ingezet om boven de provincie metingen te doen. Is er iemand die er meer van weet? (Afb. AirNav RadarBox)

Albertkanaal

Zaterdag 5 december 2020
Lens op Beringen
Beringen - AlbertkanaalZoomBart Liesenborgs is een vroege vogel en geniet van zonsopgangen, zoals deze ochtend in Tervant.

André Clauw overleden

Zaterdag 5 december 2020
Beringen - André Clauw overledenOp 27 november overleed André Clauw, de weduwnaar van Alice Engelen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Sinterklaas in St-Annakliniek

Zaterdag 5 december 2020
Uit de oude doos
Beringen - Sinterklaas in St-AnnakliniekZoomMorgen is het Sinterklaas en we gaan even terug in de tijd met een foto van Benny Meynen van Sinterklaas in de vroegere St-Annakliniek. Heb jij nog een leuke oude foto? Stuur hem via internetgazet[!]beringen.be

Van mijn tot be-MINE

Zaterdag 5 december 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van mijn tot be-MINEZoomDe oude mijnsite is nog altijd één van de best bewaarde in Europa en de herbestemming is nog altijd volop aan de gang. Zo worden momenteel de ramen van Kolenwasserij IV teruggeplaatst.

Licht in de straat (12)

Zaterdag 5 december 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (12)ZoomVandaag een tafereel uit de Vredestraat in Paal.
Gekleurde Woorden
Beringen - Hij is de haan die de dag open kraaitZoomVandaag een tekst geïnspireerd op een schilderij van August Put, gekend voor zijn werken met hanen.

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Beringen - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Dejeneffe overleden

Vrijdag 4 december 2020
Beringen - Nelly Dejeneffe overledenGisteren is Nelly Dejeneffe overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Ulderico Sanchioni. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Beringen - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Neuzen boodschap van de Sint

Vrijdag 4 december 2020
Beringen - Rode Neuzen boodschap van de SintZoomVandaag is het Rode Neuzen Dag. Rode Neuzen Dag wil er zijn om opnieuw aandacht te vragen voor de weerbaarheid van onze jongeren. De leerlingen van Spectrumcollege kregen daarom van de Sint niet alleen een fleecedeken maar ook een warme boodschap in deze bizarre tijden.
"Lieve leerlingen, Voor alle brave leerlingen van het Spectrumcollege bracht ik een warm geschenkje mee. De pieten zijn volop in de weer met de verdeling ervan. Weldra kan je jouw cadeautje terugvinden in je klas! Heb je het soms (…) Het hele nieuwsbericht

Onze reporter in de kou

Vrijdag 4 december 2020
Maak dat mee!
Beringen - Onze reporter in de kouZoomOok met de Internetgazet Beringen ondersteunen we graag de actie van Mals Vlees. Onze reporter Hans Put liet zich graag even in de kou zetten voor deze foto. Theaterhuis Mals Vlees doet volgende week het doel van deze campagne uit de doeken.

Louis Claes overleden

Vrijdag 4 december 2020
Gisteren is de in Stal woonachtige Louis Claes overleden, de echtgenoot van Paula Gysbrechts. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Licht in de straat (11)

Vrijdag 4 december 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (11)ZoomOok de handelaars doen mee met mooie kerst- en lichtdecoraties.
Licht in de straat (11)Licht in de straat (11)
Zoom

Vandaag is het 'Sint-Barbara'

Vrijdag 4 december 2020
Uit de oude doos
Beringen - Vandaag is het 'Sint-Barbara'ZoomVandaag wordt Sint-Barbara gevierd, de patroonheilige van de mijnwerkers en gevaarlijke beroepen. Door corona is er geen viering vandaag. We brengen daarom graag hulde aan al de ex-mijnwerkers. (foto archief Citévolk Spreekt)

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Beringen - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Eugeen Vanroy overleden

Donderdag 3 december 2020
Beringen - Eugeen Vanroy overledenDinsdag overleed de uit Beringen afkomstige Eugeen Vanroy, de weduwnaar van José Claes en de echtgenoot van Irma Vanhove. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne-Franken in Heusden-Zolder.

SB Trading failliet verklaard

Donderdag 3 december 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft juwelenhandel SB Trading failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 januari ingediend worden.

Achttien maanden cel voor autodief

Donderdag 3 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Achttien maanden cel voor autodiefDe correctionele rechtbank heeft een autodief uit Tessenderlo bij verstek veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor autodiefstal. Hij kreeg ook een boete van 800 euro. Aan één van de slachtoffers moet de twintiger ruim 2.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Fietser (47) gewond bij aanrijding

Donderdag 3 december 2020
Beringen - Fietser (47) gewond bij aanrijdingOp de Molendijk in Beringen raakten gisteren een auto en 47-jarige fietser uit Beringen in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij lichtgewond.

Licht in de straat (10)

Donderdag 3 december 2020
Beringen - Licht in de straat (10)ZoomPatrick Cosemans ontpopte zich de afgelopen dagen tot lichtspotter. Vandaag nog eentje met een blauw tintje.

158 km per uur in plaats van 50

Donderdag 3 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is een autobestuurder betrapt die 158 km per uur uur reed hoewel de snelheid er beperkt is tot 50 km per uur. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden waar hij naast een zware boete een bijkomend rijverbod riskeert.

Auto uitgebrand in garage

Donderdag 3 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een auto uitgebrand in een garage aan de Staatsbaan in Ham. Een kortsluiting ligt vermoedelijk aan de basis van de brand.>

Kinderen door rook bevangen

Donderdag 3 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend raakten twee kinderen door rook bevangen in een huis aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een houtkachel had er grote rookontwikkeling veroorzaakt.
Beringen - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

Een muzikaal biertje

Donderdag 3 december 2020
Beringen - Een muzikaal biertjeZoomDe Koninklijke Harmonie in Paal heeft een eigen biertje gebrouwen: de Triple Da Capo 150. Da Capo is een muzikale term die betekent: vanaf het begin. Deze lekkere tripel werd gebrouwen naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de harmonie. Je kan het bier bestellen als geschenkmand, als sixpack of per bak via deze website.

André Veekmans overleden

Donderdag 3 december 2020
Beringen - André Veekmans overledenOp 26 november overleed de in Tongeren woonachtige en uit Koersel afkomstige André Veekmans, de echtgenoot van Rita Groffils. Hij was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft zaterdag plaats in intieme familiekring.

Licht in de straat (9)

Donderdag 3 december 2020
Beringen - Licht in de straat (9)ZoomPatrick Cosemans ging op lichtjesjacht en kwam dit tafereel nog tegen in Beringen-Mijn.

Groot deel van Paal zonder stroom

Woensdag 2 december 2020
Beringen - Groot deel van Paal zonder stroomZoomVanavond was er een stroompanne in Paal. Verschillende wijken in Paal en Tervant zaten een tijdje zonder elektriciteit. Fluvius kon het euvel relatief snel oplossen. Na een uurtje had iedereen terug licht. (foto Bart Liesenborgs)

Botsing tussen 3 auto's: 2 gewonden

Woensdag 2 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Industrieweg in Tessenderlo. Daarbij raakten twee twintigers gewond.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

50 tinten grijs

Woensdag 2 december 2020
Vandaag gezien
Beringen - 50 tinten grijsZoomEen mistige dag levert voor onze fotograaf Gust Ischen een reeks grijze foto's op.
50 tinten grijs50 tinten grijs50 tinten grijs
Zoom

Kerstboom of meiboom?

Woensdag 2 december 2020
Vandaag gezien
Beringen - Kerstboom of meiboom?ZoomAan de toren van B-blocks op de oude Rijkswachtkazerne verscheen vandaag deze boom op het dak. Een meiboom of kerstboom, of gewoon allebei. (Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Licht in de straat (8)

Woensdag 2 december 2020
Beringen - Licht in de straat (8)ZoomDe Beringenaren zijn duidelijk creatief in het maken van licht in deze donkerste periode van het jaar. We love it! (Patrick Cosemans)

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Beringen - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)

Ook schepenen in de kou...

Woensdag 2 december 2020
Beringen - Ook schepenen in de kou...ZoomVandaag is het de beurt aan schepenen Werner Janssen, Jessie De Weyer, Tijs Lemmens om in de kou te poseren voor een actie van Theaterhuis Mals Vlees. Maar er moeten de komende dagen nog koppen rollen vooraleer de hele campagne duidelijk wordt gemaakt.
Ook schepenen in de kou...Ook schepenen in de kou...
Zoom
Beringen - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Licht in de straat (7)

Woensdag 2 december 2020
Beringen - Licht in de straat (7)ZoomIn de Broekwijerweg is er zelfs een muzikaal lichtspel te zien. Elke avond om 19u55 kan je genieten van een lokaal klank- en lichtspel. (Patrick Cosemans)

Mysterieus knopje

Dinsdag 1 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) plukte gisteren een bromfietser uit het verkeer die opviel door zijn vlotte rijstijl. Bij een controle op de rollen bleek de bromfiets maar een snelheid van 23 km per uur te kunnen halen. Na enig zoeken ontdekten de agenten een knopje onder het zadel. Eens dit ingedrukt haalde de bromfiets een snelheid van... 71 km per uur. De bromfiets klasse A is in beslag genomen.

Nieuw: Mijn Notarissen

Dinsdag 1 december 2020
Luc Tournier en Véronique Despiegelaere, beiden uit Paal, Kelly Gijbels uit Hasselt en Jan Jutten uit Genk hebben de besloten vennootschap Mijn Notarissen opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van het ambt van notaris.

Nieuwe vennootschap: VW Projecten

Dinsdag 1 december 2020
Jochen Wuyts uit Beringen en Glen Vandebroek uit Paal hebben de besloten vennootschap VW Projecten opgericht met zetel aan de Heusdenseweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klinkerwerken en het plaatsen, onderhouden en herstellen van sanitaire installaties.

Vrouw (46) gewond bij ongeval

Dinsdag 1 december 2020
Beringen - Vrouw (46) gewond bij ongevalOp de Oude Lummenseweg in Beringen is een 46-jarige vrouw uit Beringen gewond geraakt bij een ongeval. Dat gebeurde gisteren.

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Beringen - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.

Kluis gestolen in ziekenhuis

Dinsdag 1 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Kluis gestolen in ziekenhuisDieven zijn met een kluis aan de haal gegaan in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden. Ook het geld uit de kassa is gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Een duidelijke boodschap!

Dinsdag 1 december 2020
Beringen - Een duidelijke boodschap!ZoomMeer en meer kappers, barbiers en tattoo-artiesten poseren naakt als protest tegen de blijvende sluiting van hun zaak. Deze actie komt overgewaaid vanuit Frankrijk. Die oproep wordt nu massaal gedeeld en al goed opgevolgd. Barbier Christophe De Gauquir uit Beringen doet alvast mee. Zijn boodschap is duidelijk!

Leer anders lezen!

Dinsdag 1 december 2020
Beringen - Leer anders lezen!ZoomWil je graag dezelfde boeken lezen als je klasgenoten, maar gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Met de gratis Anderslezen-app lees je duizenden Daisy-luisterboeken op je tablet of smartphone. Je kan de voorleessnelheid aanpassen zodat je op je eigen tempo kan meevolgen in het gedrukte boek en je kan door het luisterboek 'bladeren', net als bij het gewone boek. Surf naar www.ikhaatlezen.be voor meer info en download de Anderslezen-app! Of kom naar de pop-up bib op LUTGART. De bibmedewerkers helpen je graag verder!

Licht in de straat (7)

Dinsdag 1 december 2020
Beringen - Licht in de straat (7)ZoomOok het kasteel van Quanonne in Koersel baadt in een sfeervolle zee van licht.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen