Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Arwen

Vrijdag 31 januari 2020
Akchay Nurtenov uit Beverlo heeft de besloten vennootschap Arwen opgericht met zetel aan de Oosthamsesteenweg in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, renovatiewerken én dak- en gevelbekleding.

Nieuwe vennootschap: Terraspro

Vrijdag 31 januari 2020
Ulmut Erkalkan uit Heusden-Zolder en Kazim Yasar uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Terraspro opgericht met zetel aan de Nieuwstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van terrasoverkappingen en veranda's, laswerken en elektriciteitswerken.
Door mijn tuinbril
Beringen - De wintertuin: bruin is ook een kleur!ZoomVaker krijg ik de vraag als tuinarchitect om een tuin te ontwerpen die jaarrond kleur heeft. Met verschillende winterbloeiers en vroege voorjaarsbloeiers is dit nooit echt een probleem. Maar wat mij meestal opvalt, is dat mensen vergeten dat bruin ook een kleur is. En wel de kleur van het seizoen. 4 seizoenen een dynamische tuin vol leven. En dat er met alle bruine tinten van afgestorven beplanting ook in textuur en kleurverschillen gespeeld kan worden. Het is onderdeel van het seizoen, een cyclus die (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Trailblazer

Donderdag 30 januari 2020
Jan Luyten en Karen Willems, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap Trailblazer opgericht met zetel in Klipgaarde in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het geven van training en vorming naar bedrijven toe en de uitbating van een of meerdere apotheken.

Bouwbedrijf failliet verklaard

Donderdag 30 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het Beringse bouwbedrijf Volkan Karagulmez failliet verklaard. Schuldeisers moeten voor 29 februari een vordering indienen.

Gouverneur schenkt Limburg 120 eiken

Donderdag 30 januari 2020
Beringen - Gouverneur schenkt Limburg 120 eikenZoomProvinciegouverneur Herman Reynders, die na vandaag uit zijn functie treedt, schenkt uit eigen zak 120 inlandse eiken weg aan de Limburgse gemeenten en organisaties waarmee hij tijdens zijn tienjarig gouverneurschap samenwerkte. Dat werd vandaag bekend tijdens een afscheidsplechtigheid in het provinciehuis. Reynders zelf kreeg van de deputatie de eremedaille van de provincie aangeboden en een leerstoel in de UHasselt. 

Een Merovingische stortbeker

Donderdag 30 januari 2020
Beringen - Een Merovingische stortbekerZoomIn de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is momenteel deze Merovingische 'stortbeker' te zien, die deel uitmaakt van de collectie.  Hij kan niet rechtop staan. Je houdt de volle beker vast, drinkt hem in één teug leeg en zet hem omgekeerd neer. Hij kwam uitstekend van pas om tijdens een drinkpartij grote hoeveelheden wijn, bier of mede te verzetten. Momenteel vind je geen Merovingische voorwerpen in de permanente tentoonstelling. Daar komt verandering in, want het museum bereidt een nieuwe opstelling voor. Daarin krijgt deze beker zeker een plaats, zeggen ze bij het museum. (Foto GRM)

Afbraak VTI Beringen

Donderdag 30 januari 2020
Beringen - Afbraak VTI BeringenZoomDe afgelopen dagen gaat de sloophamer of moeten we zeggen kniptang, ongenadig doorheen de gebouwen van het VTI.

Limburgse verhalen uit Congo gezocht

Donderdag 30 januari 2020
Beringen - Limburgse verhalen uit Congo gezochtZoomDit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Deze rondreizende expo start dit najaar in Het Stadsmus. De tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek. Voor deze expo verzamelt Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, samen met de andere projectpartners, persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen die dateren (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag zakte Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir af naar het justitiehuis van Hasselt om samen met onder meer procureur des Konings Guido Vermeiren de kersverse parketsectie M onder de loep te nemen. Deze sectie zet sterk in op een lokaal lik-op-stukbeleid. Parketmagistraten en justitieassistenten werken samen met de politie om veelvoorkomende misdrijven zoals diefstallen of vernielingen maar sinds kort eveneens partnergeweld en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Weer valse actie op facebook over RoxyZoom

Op Facebook circuleert weer een valse wedstrijd om tickets te winnen voor The Roxy Theatre in Koersel. Vorig jaar in december was dit ook al het geval. Ludo Vangenechten, uitbater van de cinema, laat weten dat er geen actie is en om de valse actie te rapporteren bij Facebook.Stem op Rian Snoeks

Donderdag 30 januari 2020
Beringen - Stem op Rian SnoeksZoomNog tot deze namiddag 16u kan men op de website van Studio Brussel stemmen op kandidaten die in de finale zitten van "De Nieuwe lichting". De enige Limburger in die finale is Peltenaar Rian Snoeks (16), die barst van het talent en eind vorig jaar de eerste editie van "Sound track" won, de opvolger van Limbomania. Als elke Internetgazetlezer op Rian stemt, dan wint hij die finale!

5.500 verpleegkundigen te kort

Donderdag 30 januari 2020
Belgische ziekenhuizen zijn onderbezet, blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Dat meldt De Tijd. Om veilig te kunnen werken mag een verpleegkundige maximaal voor acht patiënten zorgen. Een Belgische verpleegkundige heeft evenwel gemiddeld 9,4 patiënten onder zijn hoede. Verpleegkundige is een knelpuntberoep en volgens de ziekenhuizenkoepel Zorgnet-Icuro is voor elke drie vacatures slechts één kandidaat ter beschikking. Om aan de norm te komen zijn er 5.500 extra mensen nodig.

Gedichtendag

Donderdag 30 januari 2020
Beringen - GedichtendagZoomWe vieren vandaag Gedichtendag met deze woorden van Anastasia Tofoni.
Beringen - Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertZoomScholengroep Limburg Noord zal voortaan bestaan onder de naam Scholengroep GO! Xpert. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de personeelshappening van de scholengroep. Deze vond plaats in De Soeverein te Lommel. De happening werd georganiseerd in het kader van teamspirit, educatie en innovatie. Op het programma van deze boeiende namiddag stonden stand-upcomedian Erhan Demirci, algemeen directeur van de PXL Ben Lambrechts en afgevaardigd bestuurder van het GO!, Raymonda Verdyck. Deze laatste (…) Het hele nieuwsbericht
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Zoom

Tariefaanpassingen bij De Lijn

Woensdag 29 januari 2020
Beringen - Tariefaanpassingen bij De LijnOp 1 februari - zaterdag e.k. - past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hier. Een belangrijke wijziging is dat je vanaf 1 juli 2020 geen vervoerbewijzen meer kan kopen bij de chauffeur.

Meer ongevallen aan overwegen

Woensdag 29 januari 2020
Beringen - Meer ongevallen aan overwegenZoomVorig jaar zijn er in Limburg drie ongevallen aan overwegen gebeurd. In 2018 was dat er maar één. Dat blijkt uit de cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.
Vlaams minister voor Platteland Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende weken samenzitten met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en de grootbanken om de uitrol van neutrale geldautomaten te bespreken. Dat antwoordde ze vandaag in de Commissie Landbouw en Plattelandsbeleid op vragen over het verdwijnen van geldautomaten in plattelandsgemeenten. Onlangs namen vier grootbanken het initiatief om vanaf 2021 te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in België. Tegen 2025 zou (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en wisselvallig

Woensdag 29 januari 2020
Weerbericht
Beringen - Zacht en wisselvalligIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw recordhoge waarden. 
Morgen nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Man uit Beringen gewond in Sint-TruidenEen 30-jarige man uit Beringen is deze ochtend gewond geraakt bij een ongeval in Sint-Truiden. Daar botsten een fietser en een auto.

Op zoek naar een slaapplaats

Woensdag 29 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Op zoek naar een slaapplaatsZoomDeze vogels cirkelden deze avond in een mooie avondgloed boven Beringen, op zoek naar een slaapplaats. (Gust Ischen)

Vrouw (36) onder invloed

Woensdag 29 januari 2020
Beringen - Vrouw (36) onder invloedVanochtend legde een 36-jarige vrouw uit Beringen een positieve ademest af op de Eduard Robeynslaan in Diest. Haar rijbewijs is zes uur ingehouden.

Bomen kappen vanwege de letterzetter

Woensdag 29 januari 2020
Beringen - Bomen kappen vanwege de letterzetterZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat dit voorjaar op enkele plekken een veiligheidskap uitvoeren om de problematiek van de letterzetter aan te pakken. Deze kever is er in opmars en tast sparren en andere naaldbomen aan. Omdat deze na verloop van tijd afsterven en omvallen, moeten ze worden verwijderd, zegt het AWV.
De impact van de veiligheidskap zal het grootst zijn op de middenberm van de N74 in (…) Het hele nieuwsbericht

Emilie Vanmeert overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Beringen - Emilie Vanmeert overledenGisteren is de in Paal woonachtige Emilie Vanmeert overleden, de weduwe van Frans Swinnen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

André Heynen overleden

Dinsdag 28 januari 2020
In Koersel is gisteren André Heynen overleden, de echtgenoot van Ingeborg Van Leemput. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula van het crematorium in Nieuwrode (Holsbeek). Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Drie illegalen moeten het land uit

Dinsdag 28 januari 2020
Op een werf in Beringen-Mijn werden vandaag drie illegalen van Braziliaanse afkomst aangetroffen terwijl ze aan het werk waren. De arbeidsinspectie maakte een verslag op. Het drietal kreeg het bevel om het Belgisch grondgebied te verlaten.

Stad verkoopt woning

Dinsdag 28 januari 2020
Beringen - Stad verkoopt woningZoomOCMW Beringen organiseert een vrijwillige openbare verkoop van een woning gelegen te 3583 Paal, Tessenderlosesteenweg 25.
De verkoop gebeurt online via het platform Biddit. De instelprijs bedraagt 140.000 euro. Bieden kan vanaf 10 tot 18 februari 2020.
Beringen - Filmavond voor het Zorghuis LimburgZoom Op donderdag 6 februari kan je in The Roxy Koersel naar een speciale filmavond ten voordele van het Zorghuis Limburg uit Koersel. De film Mother wordt er vertoond in aanwezigheid van regisseur Kristof Bilsen. Deze documentaire schetst een gevoelig portret van Europese Alzheimerpatiënten die door hun familie in de handen van Thaise zorgverleners worden achtergelaten, om er in alle rust en sereniteit hun laatste levensfase door te kunnen brengen. De film brengt een innemend en sereen portret over een alternatieve manier van mantelzorg en zoekt naar antwoorden hoe het verder moet, als je zelf niet meer kan zorgen voor je dierbaren.

Koolmees meest gespotte vogel

Dinsdag 28 januari 2020
Beringen - Koolmees meest gespotte vogelZoomDe koolmees was de meest gespotte vogel tijdens het vogeltelweekend.
Beringen - Eindelijk .. (Koning) Albert II uit de kast ..ZoomFobie volgt ook nu weer de actualiteit op de voet.
Het is maar dat je 't weet
Volgens Test Aankoop is wierook even schadelijk als een sigaret. “Natuurlijk", "positieve energie", "zuiverend": wierookstokjes en -kegels worden erg weldadige eigenschappen toegeschreven en worden vaak geassocieerd met welzijn en zen meditatie. Maar of ze nu een natuurlijke of synthetische oorsprong hebben, van zodra je wierook aansteekt, verspreiden er zich, naast een aangename geur, tal van ongewenste en soms erg schadelijke stoffen in huis, zo blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test (…) Het hele nieuwsbericht

Slisse en Cesar in Casino Beringen

Dinsdag 28 januari 2020
Beringen - Slisse en Cesar in Casino BeringenZoomHet iconische, komische duo ‘Slisse en Cesar’ verrijst opnieuw in het theater. Niemand minder dan Sven De Ridder en Warre Borgmans kruipen in de huid van deze legendarische personages. Sander Slisse heeft als verzekeringsagent goed geboerd. Wanneer dochter Tineke kennismaakt met een vriendje uit de betere kringen, vindt haar verwaande moeder Melanie de tijd rijp dat haar man zijn vriendschap met de niet zo gegoede en simpele Cesar stopzet. Slisse wordt gedwongen aan Cesar te vertellen dat hij (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in pijpleiding chemiebedrijf

Maandag 27 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij chemiebedrijf Vynova in Tessenderlo ontstond deze namiddag brand in een interne pijpleiding. De bedrijfsbrandweer had de brand snel onder controle. De externe brandweer kwam uit voorzorg ter plaatse en verleende assistentie aan de bedrijfsbrandweer. De productie-installaties werden als gevolg van het incident stilgelegd. Hierbij werden productstromen afgefakkeld. Bij fakkelen worden producten op een gecontroleerde en veilige manier op grote hoogte verbrand. De fakkelactiviteit zorgde tijdelijk voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Crea Keukens

Maandag 27 januari 2020
Yaso Tosun en Akif Akyil, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Crea Keukens opgericht met zetel aan de Bremstraat in Beringen.Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het plaatsen van keukens, renovatiewerken, reparatie van audio- en videoapparatuur en elektriciteitswerken.

Grijs en grauw

Maandag 27 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Grijs en grauwZoomHet week voor de komende dagen is zoals de tinten op deze foto van Marleen Abeels.
Beringen - Harpstraat afgesloten voor werf AcademieparkZoomDe Harpstraat in Koersel wordt vanaf begin februari afgesloten. Dit in functie van de werfontsluiting en de veiligheid van passanten aan de werf van het Academiepark. Ter hoogte van de Academie geldt er een parkeerverbod.

Minderjarige bestuurder crasht

Maandag 27 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergstraat in Houthalen-Helchteren is vrijdagavond een minderjarige jongen gearresteerd nadat hij wegreed van een politiecontrole. Na een achtervolging crashte hij tegen een omheining. Niemand raakte gewond. Rond 19.15 uur wou Politie CARMA overgaan tot de controle van een auto in de Varenstraat omdat de bestuurder geen gebruik maakte van de richtingaanwijzers. De bestuurder nam de vlucht en reed weg van de politiepatrouille. Na een korte achtervolging verloor hij de controle over het stuur en kwam (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Damesvoetbal: Bocholt - Beringen 1-3In eerste provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd Bocholt - Beringen geëindigd op 1-3. Aan de rust was de stand 1-2.
Beringen - 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijdZoomOp 27 januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger het Duitse nazi-vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Holocaust Memorial Day herdacht zal worden. Vandaag dus. (foto: Jos Bollen)

Gelijkspel voor Stal Sport

Maandag 27 januari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor Stal SportVorige week lukte Stal Sport op Elen een doelpunt door een terugspeelbal die onder de voeten van de thuisdoelman in doel rolde. Vandaag overkwam Thuisdoelman Soner Aliostaoglu iets gelijkaardigs. Een terugspeelbal van Jonas Michels wipte even op, net op het moment dat de doelman hem wou wegkeilen. Daardoor miste hij zijn trap en rolde de bal in doel. Zo stond het aan de rust 0-1 voor de bezoekers en dat was toch wel tegen de gang van het spel in. Stal had inderdaad gans de eerste helft veldoverwicht, en een knal (…) Het hele nieuwsbericht

Myriam Vermeyen overleden

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Myriam Vermeyen overledenOp 16 januari overleed in Meldert (Lummen) de uit Paal afkomstige Myriam Vermeyen, weduwe van René Buvens. Zij was 72 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Ongeval met gewonde

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Ongeval met gewondeTwee voertuigen botsten vandaag frontaal in de Heidebloemstraat. Hierbij werd één bestuurder gewond en voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen. (…) Het hele nieuwsbericht

Winterwandeling De Mijnlamp

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Winterwandeling De MijnlampZoomWandelclub De Mijnlamp organiseerde vandaag een mooie winterwandeling vertrekkende vanuit Beverlo. 2072 wandelaars genoten van deze zachte winterzondag met een stralende zon. (Patrick Knuyt) Meer foto's op facebook.

Miners verliezen thuis van Duffel

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Miners verliezen thuis van DuffelDe Miners startten met te weinig focus en lieten staartploeg Duffel vertrouwen putten in de aanvangsfase. De eerste helft bleef daardoor terecht gelijk opgaand. Rust 32-33 In de tweede helft namen de Miners de beste start en konden zelfs een kleine voorsprong opbouwen. Duffel beheerste echter de rebound en kwam zo terug opzetten, terwijl de afwerking bij de Miners ondermaats bleef. In Q4 ging het van kwaad naar erger, en zo gingen de punten verdiend mee naar Duffel. Barry Dictus bleef uit voorzorg aan (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Genk - Koersel 4-4

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Zaalvoetbal: Genk - Koersel 4-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel 4-4 gelijk gespeeld bij Full Genk. RSC Koersel staat zevende in de stand.
Beringen - Inbraak in tuinhuisje in MeelbergstraatIn de Meelbergstraat in Beringen is ingebroken in een tuinhuisje. Er is materiaal gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

De visie van Fobie

Zondag 26 januari 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor Stal Sport

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Gelijkspel voor Stal SportStal Sport speelde vanmiddag thuis 1-1 gelijk tegen Niel-As. Turkse FC versloeg Lutlommel met 2-3. Paal-Tervant verloor met 0-1 van Bolderberg. Weerstand Koersel klopte KSK Meeuwen met 2-1. Paal-Tervant A verloor thuis met 0-1 van Bolderberg. Paal-Tervant B won in Lanklaar met 1-4.

Nieuwendijk in de mist

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Nieuwendijk in de mistZoomDe speciale verlichting op de Nieuwendijk in Koersel inspireerde onze fotograaf Stephan Volders om wat foto's met trage sluitertijd te maken in de mist.

Les Foxy Femmes van Carmen De Vos

Zondag 26 januari 2020
Beringen - Les Foxy Femmes van Carmen De VosZoomThe Virgin Mary Psychosis, Les Lettres Portugaises, Whatever happened in that Castle, Odd Sories.... Het zijn maar enkele ronkende titels van werken van de fotografe Carmen De Vos. Ze stelt dit weekend tentoon in de Eleven11 Galery aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Carmen is zelf ook aanwezig om haar nieuwste fotoboek 'The eyes of the fox' te signeren. Je bent vandaag welkom van 14u tot 18u.

De Spelerij speelt Closer

Zondag 26 januari 2020
Beringen - De Spelerij speelt CloserZoomIn ‘Closer’ worden we meegesleept in het turbulente leven van vier mensen op zoek naar liefde. Die vinden ze. Bij elkaar. En ook bij de ander. Een theaterstuk over snakken naar een relatie, een omhelzing, warmte en geborgenheid, en er vervolgens niet mee kunnen leven. Op zoek gaan naar de waarheid, maar liegen tegen onszelf en anderen. Eén willen zijn en sàmen, maar je eigen geheimen niet willen prijsgeven. Met Roel Vanderstukken, David Cantens, Katrien De Becker en Charlotte Anne Bongaerts in een regie van Paula Bangels. Vrijdag 31 januari in CC Casino Beringen. Tickets via deze link.

Welkom, wolf III

Zaterdag 25 januari 2020
Beringen - Welkom, wolf IIIZoomDe vereniging "Welkom Wolf" vermoedt dat er een derde wolf rondloopt in de Antwerpse of Limburgse Kempen. (Cartoon: Fobie)

Hilda Troonbeeckx overleden

Zaterdag 25 januari 2020
Beringen - Hilda Troonbeeckx overledenWoensdag is de uit Beringen afkomstige Hilda Troonbeeckx overleden, de weduwe van de in 1986 overleden Jaak Leenders. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetng: maandag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Mogelijke fusie politiezones

Zaterdag 25 januari 2020
Beringen - Mogelijke fusie politiezonesZoomDe kans is zeer groot dat er nieuwe politiezones komen. De burgemeesters van 9 gemeenten in het noorden en westen van Limburg hebben overlegd over een mogelijke fusie van hun politiezones. Het gaat om de zones Lommel, Hano, Kempenland en Beringen-Ham-Tessenderlo. Maar ook andere combinaties liggen nog op tafel en behoren tot de mogelijkheden.
De eventuele fusie werd onderzocht in opdracht van gouverneur Reynders. Een fusie zou onder meer het voordeel hebben dat er dan efficiënter gewerkt kan (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Beringen - De Boerinnenbond van Tervant, das FERM!ZoomDeze foto is van 1930 met de Tervantse Boerinnenbond en pastoor Graus. Dit jaar viert KVLV Tervant al hun 90ste verjaardag. Vandaag wordt het een speciale dag voor de dames want de Vrouwen met Vaart kregen een nieuwe naam: FERM. Deze werd gisteren officieel bekend gemaakt tijdens een grote viering. In Tervant komen de dames vandaag samen voor de startvergadering van hun FERM feestjaar 2020.

Geef me vleugels

Zaterdag 25 januari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Geef me vleugelsZoomElke zaterdag serveren we enkele poëtische woorden van Edith op een foto van Lambert  Reynders.

Aan de Paalse Plas

Zaterdag 25 januari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Aan de Paalse PlasZoomBart Lieseborgs trok afgelopen week dapper door de mist en kon dit plaatje maken aan de Paalse Plas.

Kapelletjes

Zaterdag 25 januari 2020
Beringen - KapelletjesZoomVeel kapelletjes zijn de laatste jaren uit het landschap verdwenen maar niet deze grote kapel langs de Paalsesteenweg in Beringen.

De visie van Fobie

Vrijdag 24 januari 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Drukke filmweken in The Roxy TheatreZoomHet gaan weer drukke filmweken worden in Theroxytheatre,niet alleen omdat er populaire films als de Kampioenen en Bad Boys for Life draaien. Er staan ook verschillende specials op stapel. Zo kun je zondag om 20 uur naar het familiedrama 'The Farewell' (foto) gaan kijken. Woensdag 29 januari om 19 uur uur staat 'Nuestras Madres' op de affiche. En de ElaN Filmavonden hebben heel wat lekkers in petto. Maandag 27 januari om 20.30 uur de avant-première van 'Jojo Rabbit', op 10 februari 'Muidhond' in aanwezigheid van regisseur Patrice Toye en op 17 februari 'Dark Waters' van Todd Haynes, een avant-première in samenwerking met Film Fest Gent on Tour.

Nieuw: Bouwwerken Coekaerts

Vrijdag 24 januari 2020
Ward Coekaerts uit Paal en Sander Coekaerts uit Aarschot hebben de besloten vennootschap Bouwwerken Coekaerts opgericht. De zetel is gevestigd aan de Tessenderlosesteenweg in Paal.

Nieuwe vennootschap: Per-Din

Vrijdag 24 januari 2020
Alper Aydin uit Heusden-Zolder heeft de vennootschap Per-Din opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer horeca-activiteiten, het plaatsen van behang en vloerbedekking en het schilderen van metalen constructies.

Maike Vanheyst overleden

Vrijdag 24 januari 2020
Beringen - Maike Vanheyst overledenVandaag is Maike Vanheyst overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Swa Meykens. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-190 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Zaalvoetbal: einde voor ploeg United Beverlo
De KBVB heeft beslist dat zaalvoetbalclub United Beverlo komend seizoen niet meer mag spelen in tweede klasse omdat ze niet over de nodige jeugdploegen beschikt. United Beverlo heeft daarop beslist eind dit seizoen te stoppen met de ploeg uit 2de nationale. "De rest wordt op de juiste moment bekeken. De ploeg uit provinciale gaat zeker verder", laat de club weten.

Spiegeltje, spiegeltje...

Vrijdag 24 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Spiegeltje, spiegeltje...ZoomDit is misschien wel de mooiste reiger van het land. Johan Put kon hem alvast mooi vastleggen. De reiger zit al een paar dagen in de buurt van de mijnterril.

Extra voorstellingen Wiener Circus

Vrijdag 24 januari 2020
Beringen - Extra voorstellingen Wiener CircusZoom
Het Wiener Circus is weer in Beringen. De tent staat deze keer aan de parking van be-MINE Boulevard. Dit weekend zijn er extra voorstelling. Zaterdag 25 januari om 15 en 19 uur en zondag 26 januari om 15 uur kan je nog gaan kijken naar de capriolen in het circus. 

Nieuwe vennootschap: Bretech

Donderdag 23 januari 2020
Hamdi Kahraman uit Koersel heeft de besloten vennootschap Bretech opgericht met zetel aan de Orgelwinningstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene elektriciteitswerken en het installeren van camerabewaking en alarmsystemen.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Donderdag 23 januari 2020
Beringen - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Kwissen voor Make a Wish

Donderdag 23 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Kwissen voor Make a WishZoomDe 15e editie van de wetenschapsquiz van het Pius X College in Tessenderlo zal opnieuw plaatsvinden en dit op 14 februari 2020. Sinds 1980 vervult ‘Make a Wish’ foundation de wensen van kinderen tussen de 3 en de 18 jaar die aan een levensbedreigende ziekte lijden. Dit is enkel mogelijk door de medewerking van een honderdtal vrijwilligers. Het is voor de 6e jaars van Pius X College een jaarlijkse traditie om het verzamelde geld te doneren aan dit goede doel. De quiz vindt plaats in de polyvalente zaal. Een ploeg bestaat maximaal uit 6 personen en het inschrijvingsgeld bedraagt 3 euro per persoon. Inschrijven kan via het e-mailadres ‘wetenschapsquiz2020[!]gmail.com’.

René Borremans overleden

Donderdag 23 januari 2020
Beringen - René Borremans overledenIn WZC Ocura in Beringen is dinsdag René Borremans overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Rosa Ryckx. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme familiekring plaats.

Stormloop op tickets Garnizoen

Donderdag 23 januari 2020
Beringen - Stormloop op tickets GarnizoenZoomDe early bird-tickets voor het festival Garnizoen dat op 18 april op be-MINE plaatsvindt, waren gisteren in een mum van tijd uitverkocht. Er zullen dit jaar 5000 tickets verkocht worden, dat zijn er 1000 meer dan bij de twee vorige edities in Diest. Het idee voor Garnizoen vindt zijn oorsprong in de befaamde Warehouse-nachtclub in Chicago waar de housemuziek ontstond. Wereldwijd schoten toen muziekclubs en festivals als paddenstoelen uit de grond. De nostalgie naar die typische Warehouse-sfeer vormt de (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde bij botsing

Woensdag 22 januari 2020
Beringen - Gewonde bij botsingBij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Korspelsesteenweg en de Poelakkerstraat in Beringen is vanavond één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Beringen - Ook zwaluwkasten aan brug in BeringenZoomMaandag brachten we al het nieuws dat er aan de brug in Tervant zwaluwkasten zijn gezet ter compensatie van het verlies van nesten bij de afbraak van de brug. De Vlaamse Waterweg voorziet dergelijke zwaluwkasten aan elke brug over het Albertkanaal. Ook in het centrum van Beringen werden dus zwaluwkasten gezet.

Vlaanderen gaat wolven beschermen

Woensdag 22 januari 2020
Beringen - Vlaanderen gaat wolven beschermenZoom
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil extra natuurinspecteurs in dienst nemen. Die moeten onder meer de wolven in onze provincie beter beschermen. Voor de minister moeten er extra natuurinspecteurs komen om nog voorvallen te voorkomen zoals bij wolf Naya. Die werd volgens de Natuurinspectie om het leven gebracht door jagers. De natuurvereniging Landschap VZW Vlaanderen heeft er eerder al mee gedreigd om naar de rechtbank te stappen, als Vlaanderen niet meer inspanningen doet om de wolven te beschermen. Intussen is er een nieuwe wolvin in het gebied. In het onderzoek naar de dood van wolvin Naya heeft Vlaanderen zich intussen burgerlijke partij gesteld. Eerder deed Vogelbescherming Vlaanderen dat ook al. (foto INBO)

Industriesneeuw?

Woensdag 22 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Industriesneeuw?ZoomHad jij al gehoord van industriesneeuw? Op veel plaatsen in Limburg was het deze ochtend wit, door zogenaamde industriesneeuw. Weerman Eric Goyvaerts legde het vanochtend uit in Start Je Dag bij Radio 2 Limburg: "De mist of sneeuw vanochtend zijn hele fijne druppels rond stofdeeltjes. Dus hoe meer stofdeeltjes, hoe meer van die mist. En als het dan nog heel koud is, worden het sneeuwvlokjes. Die stofdeeltjes, die vervuilde lucht, komen uit Duitsland, uit het Ruhrgebied. Daarom noemen ze zo'n (…) Het hele nieuwsbericht

Fiets gestolen in Koersel

Woensdag 22 januari 2020
Beringen - Fiets gestolen in Koersel
Aan de basisschool 't Klavertje aan het Kerkplein in Koersel is maandag een fiets gestolen. Het gaat om de fiets van een leerkracht van de school.

KMI waarschuwt met code geel

Dinsdag 21 januari 2020
Beringen - KMI waarschuwt met code geelDeze nacht verwacht het KMI opnieuw op verschillende plaatsen vorming van mist. Die mist kan soms dicht zijn en de zichtbaarheid terugdringen tot minder dan 500m, of lokaal minder dan 200m. Bovendien is het opletten voor lichte vorst, waardoor de mist kan aanvriezen en het verkeer kan bemoeilijken.

Theater Terra speelt Peter Pan

Dinsdag 21 januari 2020
Beringen - Theater Terra speelt Peter PanZoomZondag 26 januari om 14u kan je in CC Casino Beringen gaan kijken naar de fantastische avonturen van Peter Pan. Het elfje Tinkelbel leert Wendy vliegen en samen met de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland. Daar ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak? Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland. Van de makers van De Kleine Zeemeermin en Aladdin. De laatste tickets via deze link.

Axelle Red in CC Casino Beringen

Dinsdag 21 januari 2020
Beringen - Axelle Red in CC Casino BeringenZoomNa 'Rouge Ardent’ en 'Acoustic’ stelde Axelle Red vorig jaar haar meest recente album ‘Exil’ voor. Voor dit album trok ze naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Ze werkte samen met Dave Stewart, maar ook met producers die sinds een decennium de charts domineren. Grote namen zoals Albert Hammond en Shelly Peiken staan zij aan zij met die van Axelle. In februari werd haar gloednieuwe single ‘D’autres Que Nous (14 Bd Saint-Michel)’, die ze samen met de Franse zanger (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 21 januari 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Elk jaar meer drugsdoden

Dinsdag 21 januari 2020
Beringen - Elk jaar meer drugsdodenHet aantal drugsdoden in onze provincie blijft de laatste vijf jaar stijgen. De meeste slachtoffers zijn mannen. Vorig waren er 9 drugsdoden, 4 jaar geleden waren er dat 6. Het jongste slachtoffer vorig jaar was amper 22 jaar. (Radio 2)

Journalisten van de toekomst

Dinsdag 21 januari 2020
Beringen - Journalisten van de toekomstZoomIn de opstelwedstrijd junior-journalist van het Davidsfonds Limburgse Kempen Paal stonden drie leerlingen van Spectrumcollege campus Paal op het podium. Proficiat Hedwig, Diede en Ilana! De tekst van laureate Hedwig zal ook meedingen naar de provinciale titel.

Koetje Boe

Dinsdag 21 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Koetje BoeZoomMarleen Abeels stuurde ons deze foto van een stukje landelijk Paal.

Kunstgras voor Millennium Golf

Dinsdag 21 januari 2020
Beringen - Kunstgras voor Millennium GolfZoomOp de afslagen van de 9 holes (compact course) van de Millennium Golf in Paal worden afslagplaatsen in kunstgras gelegd van 2 op 3 meter. Deze laten toe om gans het jaar door in goede omstandigheden op deze holes te spelen. Het kunstgras wordt later deze week geplaatst.

Op deze mistige morgen

Dinsdag 21 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Op deze mistige morgenZoomVanochtend daalden de temperaturen rond of net onder het vriespunt met op sommige plaatsen nachtvorst aan de grond. Er is dus kans op vorming van lokale rijmplekken en de dichte mist kan aanvriezen, waarschuwt het KMI. Voor onze fotograaf Hans was de mist dan weer een inspiratie om foto's te maken aan de Paalse Plas.
Op deze mistige morgen
Zoom

De visie van Fobie

Maandag 20 januari 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Lab19

Maandag 20 januari 2020
Bob Ceuppens uit Beringen heeft de besloten vennootschap Lab19 opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reparatie van machines en computerconsultancy-activiteiten.
Beringen - Na branden nu overstromingen in Australië...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Je eerste auto!

Maandag 20 januari 2020
Beringen - Je eerste auto!ZoomMarcel Willekens stuurde ons nog een foto van zijn eerste auto, een Simca Aronde uit het jaar 1956.

Nieuwe vennootschap: Kookaburra

Maandag 20 januari 2020
Jasper Nullens uit Paal heeft de besloten vennootschap Kookaburra opgericht met zetel aan de Stijn Streuvelsstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het geven van lezingen over alcoholverslaving en de organisatie van congressen en beurzen.

Akker- en weidevogels bedreigd

Maandag 20 januari 2020
Het aantal akker- en weidevogels in onze provincie blijft jaar na jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit tellingen van de vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Soorten als de grauwe gors, kiewit en grutto zijn zo goed als uitgestorven in onze provincie. Ook de nachtegaal werd nog nauwelijks gespot.
Kort nieuws van bij de buren
In Ham heeft de brandweer het voorbije weekend een geit gered uit een acht meter diepe waterput. Het dier bleef ongedeerd. Hoe de geit in de put was beland, is niet bekend.

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Blue MondayZoomVandaag is het 'blue monday', een benaming voor de meest deprimerende dag van het jaar. Die valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue" (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een (…) Het hele nieuwsbericht

Felix Pilat overleden

Maandag 20 januari 2020
Beringen - Felix Pilat overleden
Zaterdag is de in Tervant woonachtige Felix Pilat overleden, de echtgenoot van Maria Skrzynska. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Hoge luchtdruk

Maandag 20 januari 2020
Beringen - Hoge luchtdrukHet weer staat in het teken van hoge luchtdruk. Daardoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door.
Vandaag starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen vriest het licht tijdens de ochtend. Vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.
Woensdag wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.
De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken domineren en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.
(Michel Nulens – Meteoservices)

Winterwandeling Tennis Paal

Maandag 20 januari 2020
Beringen - Winterwandeling Tennis PaalZoom62 deelnemers stonden gisteren paraat om wat extra calorieën te verbranden na de feestdagen. Tennis Paal stippelde een mooie wandeling uit in de buurt. Bekijk het fotoverslag op Paalonline.

Brons voor Xinthe

Maandag 20 januari 2020
Kampioen in de kijker
Beringen - Brons voor XintheZoomDit weekend was het de eerste wedstrijd voor het I-niveau. Xinthe Janssen van Gym 90 Beringen turnt in de leeftijdscategorie I8. Ondanks de vele zenuwen en enkele vallen van de balk liet ze mooie oefeningen zien en heeft ze toch een mooie wedstrijd geturnd! Zij mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Namen noemen

Maandag 20 januari 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Namen noemenFamilienamen kunnen zelfs inspirerend werken voor een stand-up comedian of een cursiefjesschrijver. Ik kwam op het idee toen ik in het journaal van Eén een interview zag met federaal minister Nathalie Muyle. Zij is verantwoordelijk voor onder andere werk, economie en consumenten. Dat kan volgens mij beter. Dieren hebben een bek, een snavel of een muil. Dierenwelzijn leek me meer op zijn plaats bij Muyle. Maar dierenwelzijn is een Vlaamse bevoegdheid en die zit in de portefeuille van Ben Weyts. Indien mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Je eerste auto!

Maandag 20 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomGisterenavond is het 98ste autosalon van Brussel gesloten. Het was een succesvolle editie die meer dan 500.000 bezoekers lokte. We sluiten onze reeks met oude foto's af met een inzending van Karel Reinert en deze mooie foto van zijn broer, uit de beginjaren 70' met zijn Triumph Herald.
In eerste provinciale van het damesvoetbal hebben Beringen en Bocholt 0-0 gelijk gespeeld.

Weg met bouwmateriaal

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Schulensebaan in Lummen is bouwmateriaal gestolen. De diefstal is gisterenvoormiddag vastgesteld.

Gelijkspel voor Paal-Tervant A

Zondag 19 januari 2020
Beringen - Gelijkspel voor Paal-Tervant APaal-Tervant Ais op het veld van KMR Biesen niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. FC Turkse versloeg As-Niel Utd met 1-0.

Miners winnen eindelijk nog eens

Zondag 19 januari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Miners winnen eindelijk nog eensEen gemotiveerde Minersploeg kon na 6 nederlagen eindelijk opnieuw winnen. Kortrijk startte nochtans sterk met schutter Tandt in een glansrol. De Miners domineerden echter de borden en vooral Glen Camps vond in de beginfase vlot de weg naar de korf. Francis Wegge loste goed af inside en Saul Pauls zorgde er met 3 driepunters op rij voor dat aan de rust alles speelbaar bleef 40 -44 Coach Comeyn had echter onder de rust zijn plannetje klaar om de offensief zeer sterke bezoekers in toom te houden. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie De Fakkel

Zondag 19 januari 2020
Beringen - Nieuwjaarsreceptie De FakkelZoomIn woonzorgcentrum De Fakkel in Paal werd geklonken op het nieuwe jaar. De bewoners genoten van een gezellige namiddag. Bekijk het fotoverslag op Paalonline.
Beringen - Nieuwjaarsdrink aan de LemmensmolenZoomIn Beverlo werd gisteren geklonken op het nieuwe jaar. De Lemmensmolen organiseerde een gezellige borrelnamiddag op het terras, zo konden de inwoners van de Beverlo gezellig samen buurten. Meer foto's via deze link. (Patrick Knuyt)
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport brengt de drie punten meeStal Sport heeft op gepaste en verdiende wijze revanche genomen voor de 3-4 nederlaag uit de heenronde. In een wedstrijd die het volledig domineerde, ging het terecht met de drie punten aan de haal. De eerste vijf minuten was Elen de gevaarlijkste ploeg en dwong het de eerste kans af, maar daarna was het Stal dat het heft in handen nam. In minuut 7 kreeg Ruben Bijloos een eerste kans, die echter naast geschoten werd. Op het kwartier kon Joeri Piens vrij aanleggen, maar zijn harde knal zoefde net over de (…) Het hele nieuwsbericht

Halen - Koersel : 0-0

Zondag 19 januari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Halen - Koersel : 0-0De eerste helft vlotte het niet bij Koersel en dus niet vreemd dat de beste kansen – een 3-tal- voor de thuisploeg waren. Maar de netten kregen ze niet bol. Een tegenprik van Coenen vloog laag over het doel. Na de rust kwam Koersel beter voor de pinnen maar kreeg evenmin de bordjesman aan het werk; alhoewel er lovenswaardige pogingen kwamen van Del Freo en Philips. Met een straffe reflex hield de thuisgoalie de score blank en aan de overzijde zorgde de lat voor frustratie bij de thuisploeg. Koersel mag niet (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nieuwjaarsreceptie Wilt en Zo PaalZoomWilt en Zo is de jongerenafdeling van KVLV Paal. De groep bestaat ondertussen al zeven jaar. De toffe vriendengroep hield een gezellige nieuwjaarsreceptie. Meer foto's op Paalonline.

Je eerste auto!

Zondag 19 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomVandaag is het de laatste dag van het autosalon en vandaag nog een laatste foto in onze reeks 'Je eerste auto'. (foto Patrick Knuyt)

Koersel speelt gelijk in Halen

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Koersel speelt gelijk in HalenWeerstand Koersel is niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel op het veld van MD Halen. Zondag ontvangt Koersel KSK Meeuwen. Paal-Tervant B klopte Grote Brogel met 4-1. KVK Beringen verloor met 2-0 van City Pirates Antwerpen. Stal Sport won in Elen met 0-2.

Zaalvoetbal: Beverlo - Koersel 11-6

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Zaalvoetbal: Beverlo - Koersel 11-6In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Beverlo Koersel geklopt. Uitslag: 11-6.

Keltic schenkt tv aan 't Weyerke

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Keltic schenkt tv aan 't WeyerkeZoomDe bewoners van de assistentiewoningen van 't Weyerke in het Kapellehof in Heusden, hadden deze week alle redenen om te applaudisseren. Serviceclub Keltic uit Leopoldsburg, met ook verschillende leden uit Beringen, schonk hen een fonkelnieuw gigantisch tv-toestel. Ze zullen nu samen met hun bezoekers regelmatig hun favoriete programma's kunnen bekijken in de gemeenschappelijke ruimte. Ze maakten er alvast een dankbaar feestje van samen met hun milde schenkers. Op dit moment wonen er 14 mensen die op een 10-tal begeleiders kunnen rekenen. Overdag zijn de meeste bewoners werken in een al dan niet beschermde omgeving. (foto Julien Maebe)

Patricia Lemmens overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Patricia Lemmens overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige en in Ham woonachtig Patricia Lemmens overleden, de echtgenote van Kris Melis. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Clemence Mertens overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Donderdag is de uit Koersel afkomstige Clemence Mertens overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Marcel Peeters. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Inbraak in tuinhuisje

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Inbraak in tuinhuisje
Bij de politie kwam gisteren een melding binnen van een inbraak in een tuinhuisje in Terhulzen. De bewoonster kwam terug thuis en betrapte de daders. Die hadden hun buit al klaargezet maar lieten die achter toen de bewoonster arriveerde.


Fons Deferme overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Fons Deferme overledenDinsdag is in WZC Ocura in Beringen Fons Deferme overleden, de weduwnaar van de in november overleden Lucienne Maris. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Tiener gewond na vluchtmisdrijf

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Tiener gewond na vluchtmisdrijfVrijdagochtend is op de Molendijk in Koersel een fietsster door een auto geraakt. Het 13-jarige meisje uit Beringen raakte hierbij gewond. De bestuurder van de wagen, een BMW cabrio, pleegde vluchtmisdrijf. De politie stelt een onderzoek in.

Nu de blauwe maan

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Nu de blauwe maanZoomVandaag brengt Edith een haiku met de maan in de hoofdrol.

De lossing

Zaterdag 18 januari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De lossingZoomVandaag een blik op de lossing in Tervant, de oude kolenhaven van de Beringse mijn.

Lens op Tervant

Zaterdag 18 januari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Lens op TervantZoomVandaag houdt Bart Liesenborgs voor zijn wekelijkse foto zijn lens gericht op het kerkje van Tervant.

Je eerste auto!

Zaterdag 18 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomLuigi Musardo bezorgde ons deze foto van een blinkende bolide! 

José Beyns overleden

Vrijdag 17 januari 2020
Beringen - José Beyns overleden
In Beringen is vandaag de uit Leopoldsburg afkomstige José Beyns overleden, de weduwe van Jef Van Bael. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Beringen - Voetganger (77) gewond bij aanrijdingIn de Havenlaan in Beringen raakten gisterenavond een fietser en een 77-jarige voetganger uit Beringen in een aanrijding betrokken. De voetganger werd daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Twee twintigers uit Leopoldsburg en één uit Hasselt zijn door de rechtbank in Hasselt veroordeeld voor overvallen op een krantenwinkel en op twee supermarkten. De Hasselaar, het kopstuk van de bende, liet verstek gaan en kreeg vier jaar cel. De twee uit Leopoldsburg kregen elk drie jaar met probatie-uitstel. De burgerlijke partijen hebben in het totaal recht op>ruim 48.000 euroschadevergoeding.;(PG)

Zeven transmigranten aangetroffen

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo zijn vandaag zeven transmigranten uit een vrachtwagen geplukt. Vier jongeren tussen 12 en 16 jaar zijn naar een gesloten opvangcentrum gebracht. Eén kreeg het bevel ons land te verlaten. Twee personen werden vrijgelaten omdat zij over de juiste documenten beschikken.

Actie zwaar vervoer

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde vandaag van 6 tot 14 uur een controleactie uit in samenwerking met de Wegeninspectie, controle ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) en de Dienst Toezicht Sociale Wetten. Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn 25 vrachtwagens gecontroleerd. Elf vrachtwagens waren in overtreding: 4x gebruik van gsm achter het stuur, 3x overlading, 2x overtredingen inzake rij- en rusttijden en 2x overtredingen inzake ADR. In het totaal is er een bedrag aan boetes geïnd van 2.766 euro.

900.000km op de teller!

Vrijdag 17 januari 2020
Beringen - 900.000km op de teller!ZoomGerry Dirix uit Paal rijdt nog steeds rond met een Opel Astra met bouwjaar 1997. Hij heeft ondertussen de kaap van 900.000 km gerond. Zijn Opel Astra is zonder twijfel een uniek exemplaar dat onverwoestbaar rond toert. (Martin Vanierschot)

Xmos2020 al dansend ingezet

Vrijdag 17 januari 2020
Beringen - Xmos2020 al dansend ingezetZoomBekijk zeker ook het videoverslag van de opening van Chrysostomos deze ochtend op de campus van het Spectrumcollege Beringe.

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Beringen - Bronzen tenenZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

Opening Fit20

Vrijdag 17 januari 2020
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Fit20ZoomAan de Koolmijnlaan 13 in het centrum van Beringen opende Sigrid Winter Fit20. Dat is een concept waarbij je één keer per week traint gedurende twintig minuten in slow motion. En dat in een gekoelde ruimte van 17°. "Dat wil zeggen: niet zweten, niet omkleden en niet douchen. Je traint ook altijd onder begeleiding van een 'personal trainer' met een gegarandeerd meetbaar resultaat binnen de drie maanden", zegt Sigrid. Meer info via deze link.
Beringen - Eerste naam voor Be-MINE Blues gekendZoomDe eerste naam voor de 5de editie van Be-MINE Blues 2020 is niemand minder dan The BluesBones. Deze werd opgericht in 2011 en speelde o.a. al op Blues Peer, Breda Jazz Festival en Ribs en Blues. De band was ook winnaar van de Belgische Blues Challenge in 2016. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa… The BluesBones stonden op podia met o.a. King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Jimmy Thackery etc. De band heeft inmiddels al vier goed ontvangen albums uitgebracht. De muziek varieert van bluesrock, intense bluesballads, swampy slide tot heavy rock.

Je eerste auto!

Vrijdag 17 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomHet autosalon draait op volle toeren en gaat zijn laatste dagen in. Vandaag een terugblik op Garage Peeters in Beringen.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Beringen - Leger gaat wolven beschermenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Pier Vanoevelen overleden

Donderdag 16 januari 2020
Beringen - Pier Vanoevelen overledenGisteren is in Koersel de uit Houthalen afkomstige Pier Vanoevelen overleden. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lillo-Houthalen waarna gelegenheid tor groeten in het funerarium.
Beringen - Vier de verjaardag van André Rieu meeZoomAndré Rieu nodigt het bioscooppubliek over de hele wereld uit om dit weekend samen zijn verjaardag te vieren. En dat kan zaterdag in The Roxy Theatre in Koersel. 70 YEARS YOUNG is het ultieme concert van André Rieu met muzikale hoogtepunten die de maestro zelf heeft geselecteerd uit zijn luisterrijke carrière tot nu toe. Deze unieke feestelijke voorstelling voert u mee op een ongelofelijke reis rond de wereld naar de schitterendste concertlocaties van André Rieu, waaronder (…) Het hele nieuwsbericht

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Beringen - Staking Bpost voorbijDe 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Ochtendstond heeft goud in de mond

Donderdag 16 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Ochtendstond heeft goud in de mondZoomWe hebben het al vaker geschreven maar een ochtendwandeling met lichte vrieskou is de perfecte manier om de dag te beginnen. Dat dachten vandaag ook Hans Put en Marleen Abeels (foto onder)
Ochtendstond heeft goud in de mond
Zoom

Marie-Françoise Pairoux overleden

Donderdag 16 januari 2020
Beringen - Marie-Françoise Pairoux overledenDinsdag is Marie-Françoise Pairoux overleden, de echtgenote van Paul Hubert. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eversel-Heusden. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Gaston Claes overleden

Donderdag 16 januari 2020
Beringen - Gaston Claes overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Gaston Claes overleden, de echtgenoot van Hilde Jans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in Uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Tuilt-Kuringen.

Je eerste auto!

Donderdag 16 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomWie was er gek van een VW Golf? Welke versie?
Beringen - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'ZoomLimburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Jetje Clauwers overleden

Woensdag 15 januari 2020
Beringen - Jetje Clauwers overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Jetje Clauwers overleden, de echtgenote van René Voorpijl. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Dilsen.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Beringen - Staking bij BpostJe moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht

IT-probleem stad Beringen opgelost

Woensdag 15 januari 2020
Beringen - IT-probleem stad Beringen opgelostOp dinsdag 14 januari kampte stad Beringen, net zoals vele andere Vlaamse steden en gemeenten, met informaticaproblemen en hierdoor waren de online diensten en informaticanetwerken verstoord. Een storing op drie knooppunten van het netwerk van Belnet lag aan de basis hiervan. Intussen is dit IT-probleem opgelost.
Beringen - Mijnwerkers houden zondag weer vergaderingZoomDe werkgroep die zich moet buigen over de pensioenproblematiek van de ondergrondse mijnwerkers is ondertussen al samengekomen. Er zijn ook al verschillende gesprekken geweest met de directie van de Federale Pensioendienst. Daarover zal de KS-Vriendenkring nu zondag om 10 uur toelichting geven tijdens een bijeekomst voor alle mijnwerkers in de badzaal in Zolder. De stand van zaken wordt belicht, naast de mogelijke stappen die de werkgroep nog moet (…) Het hele nieuwsbericht

Je eerste auto!

Woensdag 15 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomWie kent er nog het strijkijzer? Adriënne Faes was de trotse bezitter van zo'n Citroën. Een ander legendarisch model van het Franse automerk zie je onderaan. Godelieve is trots op haar 2pk 'geitje'. (foto's Patrick Knuyt en Jean Beerten)
Je eerste auto!
Zoom

Ondertussen in Australië

Dinsdag 14 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen in AustraliëZoomGisteren brachten we een interview met Yentl Doggen die in Australië woont. De bosbranden daar zijn nog altijd volop aan de gang. Yentl woont op een eiland vlak voor de kust, maar ook daar komt de rook naartoe gewaaid.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Provincie wil af van subsidiëring trage wegenZoomHet provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Beringen - De visie van FobieZoomGisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

August en Noëlla trekken samen op

Dinsdag 14 januari 2020
Beringen - August en Noëlla trekken samen opZoomDe wolven August en Noëlla hebben elkaar ontmoet. Noëlla is kennelijk een blijvertje. Dat tonen unieke wildcamerabeelden van INBO/ANB die op donderdagavond 9 januari werden gemaakt. "De beelden bevestigen wat we al vermoedden en ook meldden op basis van de sporen van kruisende wolven die de boswachters van Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) hadden aangetroffen. INBO-wetenschappers onderzoeken binnenkort de uitwerpselen die op dezelfde plaats werden gevonden: mogelijk kunnen we zo de herkomst van Noëlla bepalen", laat het INBO weten. (foto INBO)

Werken en nog eens werken

Dinsdag 14 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Werken en nog eens werkenZoomAl vanaf 7u 's morgens beginnen de werken op de grote werven in het centrum van de stad. Maar er zijn ook nog kleinere werven zoals op de hoek Collegestraat en Koolmijnlaan. Een kraan die het afbraakpuin in een vrachtwagen laadt met hels kabaal in de vroege ochtend, alles voor de nieuwe stad. (Gust Ischen)

Je eerste auto!

Dinsdag 14 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomEen plaatje uit de Stationsstraat in Beringen-Mijn met Jeanne Pelsers op een knappe wagen! (foto Citévolk Spreekt)

Clemence Beets overleden

Maandag 13 januari 2020
Beringen - Clemence Beets overledenIn Paal is gisteren Clemence Beets overleden, de weduwe van Lowie Husson. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kwaadmechelen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Marcel Wouters overleden

Maandag 13 januari 2020
Beringen - Marcel Wouters overledenGisteren is de uit Paal afkomstige en in Deurne-Diest woonachtige Marcel Wouters overleden, de echtgenoot van Jeannine Coomans. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Elza Vandenbosch overleden

Maandag 13 januari 2020
Beringen - Elza Vandenbosch overledenVandaag is Elza Vandenbosch overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Julien Leyssens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uutvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30 - 19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)
In eerste provinciale van het damesvoetbal eindigde de wedstrijd Lommel - Beringen op 0-3. Aan de rust was de stand 0-1.

Je eerste auto!

Maandag 13 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomOok Stephan Volders stuurde ons een foto van zijn eerste auto! En Gust Ischen (foto's onderaan) is nog altijd trots op zijn eerste auto: een Fiat 600. Welk merk had uw eerste auto?
Je eerste auto!Je eerste auto!Je eerste auto!
Zoom

De visie van Fobie...

Zondag 12 januari 2020
Beringen - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Monsterscore voor Paal-Tervant B

Zondag 12 januari 2020
Beringen - Monsterscore voor Paal-Tervant BPaal-Tervant B heeft vanmiddag een 2-7 uitoverwinning behaald bij LS Leut.

Anna Cleenders overleden

Zondag 12 januari 2020
Beringen - Anna Cleenders overledenVandaag is Anna Cleenders overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Alfons Poelmans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: woensdag(19-1.30 uur) in het funerarium in Paal.

Ladingdiefstal op parking E313

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Ladingdiefstal op parking E313ZoomOp een parking langs de E313 in Tessenderlo hebben dieven een deel van de lading gestolen. De aard van de buit is niet gekend. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Volle maan

Zondag 12 januari 2020
Beringen - Volle maanZoomJohan Put stuurde ons deze foto van de volle maan van afgelopen nacht.

Aarschot - Miners: 87-75

Zondag 12 januari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Aarschot - Miners: 87-75De Miners Beringen speelden een goede eerste helft. Vooral onder impuls van Barry Dictus (31) en driepunters van Ferre Vanderhoydonck konden ze tot 11 punten uitlopen maar ze konden deze voorsprong niet vasthouden en aan de rust kwam Aarschot terug op gelijke hoogte. In de tweede helft konden sterke drives van kapitein Michiel Reynders eerst de schade nog beperken, maar moesten ze uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Aarschotse afstandsschutters en vooral de aanvallende reboundkracht van Aarschot was (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport krijgt pandoering van PeerTegen een efficiënt Racing Peer heeft Stal Sport de punten niet kunnen thuishouden. De eerste doelpoging was nochtans voor de thuisploeg, die al in de eerste minuut dicht bij een doelpunt kwam, maar de bezoekende doelman dook gepast in de voeten van Niels Pirotte en behoedde zo zijn ploeg voor een vroege achterstand. En vijf minuten later viel er dan een doelpunt aan de overzijde. In een poging om uit te verdedigen verloor de Stalse defensie de bal en kon Coenen zijn ploeg op voorsprong schieten. Twintig (…) Het hele nieuwsbericht

Je eerste auto!

Zondag 12 januari 2020
Beringen - Je eerste auto!ZoomZo fier als een pauw poseren met een nieuwe wagen. En als dat een sportwagen is. Woh!
Beringen - Damesvoetbal: Lommel Utd WS - Fufo 0-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS verloren van Fufo Beringen. Uitslag: 0-3. Lommel staat vierde in de stand, Fufo Beringen achtste.

KVK Beringen- KVK Wellen 1-1

Zaterdag 11 januari 2020
Beringen - KVK Beringen- KVK Wellen 1-1KVK Beringen heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen KVK-Wellen. Paal-Tervant A verloor met 1-2 van SK Munsterbilzen. FC Turkse verloor in Reppel met 4-2. Stal Sport verloor met 1-5 van KRC Peer. Weerstand Koersel verloor met 0-3 van FC Alken.

Zaalvoetbal: Koersel klopt Houthalen

Zaterdag 11 januari 2020
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel klopt HouthalenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel gisterenavond La Baracca Houthalen verslagen met 5-4. Utd Beverlo verloor in Meeuwen met 5-2.

Zonsopgang Stal

Zaterdag 11 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Zonsopgang StalZoomJohan Put stuurde deze foto van zijn ochtendwandeling vandaag.

Autosalon 2020

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Autosalon 2020ZoomDe 98e editie van de Brussels Motor Show vindt nog tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België dat meer dan 95.000m² oppervlakte in beslag neemt. Alle traditionele (…) Het hele nieuwsbericht
Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020
Zoom

be-MINE by night

Zaterdag 11 januari 2020
Lens op Beringen
Beringen - be-MINE by nightZoomElke zaterdag brengt Bart Liesenborgs een foto gemaakt in Beringen. Vandaag een nachtopname aan be-MINE.

Radio Noordzee is terug

Zaterdag 11 januari 2020
Beringen - Radio Noordzee is terugZoomNa dertig jaar is Radio Noordzee uit Tessenderlo terug te beluisteren, niet via de ether maar via internet. Begin jaren tachtig waren er in onze regio verschillende lokale radio's populair. De bekendste was ongetwijfeld Radio Benelux in Paal. Maar ook Radio Actief,  Radio Alternatief, Radio Edelweis en Radio Ham waren bekend in West-Limburg. Radio Noordzee in Tessenderlo is dus nu terug van weggeweest.

Daar is de lente

Zaterdag 11 januari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lenteZoomDe hazelaars staan in bloei, dat is niet abnormaal. Het zijn de eerste vroegbloeiers die de winter uitdagen... maar daar is voorlopig nog geen sprake van. 

Je eerste auto!

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomEen nieuwe auto, altijd spannend en die moet heel goed gekeurd worden. Stuur zeker ook nog uw foto van uw eerste auto! Beringen[!]internetgazet.be

Verlamd sta ik te kijken

Zaterdag 11 januari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Verlamd sta ik te kijkenZoomEen foto van Lambert en een gedicht van Edith, dat zijn al jaren de ingrediënten op zaterdag.

Bediendenweg

Zaterdag 11 januari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - BediendenwegZoomWat op de oude postkaart staat als de Bediendenweg is de toegang tot het Kioskplein, toen nog in aanbouw.

Jolts failiet verklaard

Vrijdag 10 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Jolts uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 februari ingediend worden.

Jef Meelberghs overleden

Vrijdag 10 januari 2020
Beringen - Jef Meelberghs overledenVandaag is Jef Meelberghs overleden, de levenspartner van Marcella Mentens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - 292.000 vacatures bij VDAB aangemeldIn 2019 werden ruim 292.000 vacatures bij VDAB aangemeld, bijna 2% meer dan in 2018. Er is een stijging van 6,5% bij de vacatures voor hooggeschoolden en een lichte stijging van 0,4% bij kortgeschoolden. Opvallend is ook de grote stijging van het aantal vacatures in de maatschappelijke dienstverlening: hulp voor mensen die zorgbehoevend zijn bijvoorbeeld. Bij middengeschoolden is er in 2019 een daling van het aantal vacatures. (…) Het hele nieuwsbericht

Je eerste auto!

Vrijdag 10 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!ZoomVandaag start in Brussel het 98ste autosalon, het ideale moment om een nieuwe wagen aan te schaffen. Welk was jou eerste wagen? En heb je ook geposeerd naast je wagen voor een foto? Stuur ons je foto naar beringen[!]internetgazet.be

Georges Schepers overleden

Donderdag 9 januari 2020
Beringen - Georges Schepers overledenGisteren is Georges Schepers overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

Vriezemantocht in de regen

Donderdag 9 januari 2020
Beringen - Vriezemantocht in de regenZoomDe eerste activiteit van het nieuwe jaar van Wandelend Paal is de jaarlijkse Vriezemantocht maar vriezen deed het helemaal niet. Warm en nat, zo kunnen we deze editie omschrijven maar echte wandelaars storen zich niet aan het weer. De vele deelnemers genoten van deze wandeling om de feestkilo's te verbranden. Meer foto's op Paalonline.

Autosalon geopend

Donderdag 9 januari 2020
Beringen - Autosalon geopendZoomVanaf morgen is het autosalon open voor het publiek. Onze cartoonist Fobie zag er vandaag, op de persdag, al een curieus voertuig...
Beringen - Extra alcoholcontroles tijdens het weekendIn deze periode van nieuwjaarsrecepties is het sowieso opletten geblazen, als je met de auto van één of andere viering komt. Maar komend  weekend is het riscio om betrapt te worden nog groter, want dan staat het 'weekend zonder alcohol' geprogrammeerd. De politie zal tussen nu vrijdag 18 uur en maandag 6 uur overal alcoholtesten afnemen.

Fietsen gevonden

Donderdag 9 januari 2020
Beringen - Fietsen gevondenZoom
De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo heeft verschillende fietsen gevonden en is op zoek naar de rechtmatige eigenaars. Herken je bovenstaande fiets als de jouwe of ken je de eigenaar ervan? Neem dan telefonisch contact op met de diensten via het nummer 011/279579. Let op: je moet kunnen aantonen dat het jouw fiets is middels bijvoorbeeld een framenummer, aankoopbon, sleutel van een slot en/of foto, etc.
Op de Facebookpagina van de politie staan nog meer fietsen.

Ronny Huysmans overleden

Donderdag 9 januari 2020
Beringen - Ronny Huysmans overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige en in Oostham woonachtige Ronny Huysmans overleden, de echtgenoot van Ingrid Swerts. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Ondertussen, in Bosland...

Donderdag 9 januari 2020
Beringen - Ondertussen, in Bosland...Zoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)
Beringen - Gouverneur brengt hulde aan Chris en BenniZoomTijdens zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak voor de gestelde lichamen - dat zijn de verantwoordelijken en gezagsdragers uit alle sectoren - in het provinciehuis in Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vanavond hulde gebracht aan de omgekomen brandweermannen. Midden in zijn toespraak vroeg hij de aanwezigen om enkele ogenblikken stilte in acht te nemen ter nagedachtenis van Chris Medo en Benni Smulders die het leven lieten bij een brand in Beringen. Voor de gouverneur staan ze symbolisch voor alle hulpverleners die in Limburg in de bres springen voor de bevolking. (foto Ronny Vanthienen)

Mit Van De Reyd overleden

Donderdag 9 januari 2020
Beringen - Mit Van De Reyd overledenVandaag is Mit Van De Reyd overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Jules Volders. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Begroeting: dinsdag (18.30-)19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Man vernielt computers

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Man vernielt computersZoomDe politie heeft vanmorgen een man opgepakt die in het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren uit zinnen was geraakt en daarbij meubilair en een aantal computers en schermen vernielde. Waarom hij dat deed is nog niet bekend. De situatie is nu weer normaal. "Het NAC is door de omstandigheden even dicht gebleven," meldt het gemeentebestuur. "Intussen is de inkomhal terug in orde gebracht en is het NAC terug open voor het publiek. Medewerkers die aangedaan zijn door het incident krijgen psychologische bijstand. (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Triekels overleden

Woensdag 8 januari 2020
Beringen - Gerard Triekels overledenIn Halen is de uit Beringen afkomstige Gerard Triekels overleden, de echtgenoot van Jeanne Vermeulen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in aula 'de Heyde' in Zelem. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Hansen in Zelem.
Beringen - Nina Derwael waarschuwt voor gsm in autoZoomMeer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst tijdens het rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias. Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel "Wagen in, gsm uit". Het gezicht van de campagne is tweevoudig (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Bellinx overleden

Woensdag 8 januari 2020
Beringen - Toine Bellinx overledenGisteren is de in Tervant woonachtige Toine Bellinx overleden, de echtgenoot van Lisette Huybrigs. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

1 op 5 weet niet hoe ritsen werkt

Woensdag 8 januari 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 1 op 5 weet niet hoe ritsen werktZoomHet AWV lanceert een nieuwe informatiecampagne rond risten. Met de slogan 'rits vooraan, file zo gedaan', gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de autobestuurders sensibiliseren want 20% van die bestuurders weet nog niet hoe je moet ritsen. Sinds 2014 is het verplicht om te ritsen. Uit onderzoek van VIAS (2019) blijkt dat 1 op de 5 bestuurders nog altijd niet weet hoe ritsen in het verkeer precies werkt. En dat leidt tot irritatie. “Niet-correct ritsen is een grote irritatie in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

Winkeldiefstal met geweld

Dinsdag 7 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is in de Vredelaan in Houthalen-Helchteren een winkeldiefstal met geweld gepleegd. Een man uit Riemst werd gearresteerd. Rond 11 uur wilde de 42-jarige Riemstenaar enkele producten kopen in de supermarkt. Zijn saldo was ontoereikend en hij diende de supermarkt zonder aankopen te verlaten. Hij begaf zich naar een tweede winkel verderop in de straat en ontvreemdde er enkele koksmessen. Enige tijd later bood hij zich terug aan in de supermarkt en stal ook daar enkele producten. Hij toonde hierbij de (…) Het hele nieuwsbericht

Drifter onderschept

Maandag 6 januari 2020
Beringen - Drifter onderscheptDe politie heeft op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder een 27-jarige drifter uit Beringen onderschept na een achtervolging. Hij zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden. Driften is een techniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt.

798 bedrijven op de fles

Maandag 6 januari 2020
Beringen - 798 bedrijven op de flesZoomIn Limburg zijn vorig jaar 798 bedrijven failliet gegaan, een stijging met bijna 20 procent. Limburg is procentueel gezien op de provincie Luxemburg na de slechtste leerling van de klas. (Cartoon: Fobie)

Man (52) gewond bij botsing

Maandag 6 januari 2020
Beringen - Man (52) gewond bij botsingEen 52-jarige man uit Beringen is afgelopen weekend gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Blaubergsesteenweg in Herselt.

De Europese 'spin van het jaar'

Maandag 6 januari 2020
Zou Christus destijds waterafstotend haar op de onderkant van zijn voeten gehad hebben? Het zou kunnen verklaren waarom hij over het water kon wandelen. Want de gerande oeverspin, die vandaag verkozen is tot Europese spin van het jaar 2020, heeft zulke speciale waterafstotende haartjes op haar lijf. Daardoor kan ze over het water lopen, meldt Natuurpunt.
De gerande oeverspin, Dolomedes fimbriatus, behoort tot de familie van de (…) Het hele nieuwsbericht
Een 50-jarige man uit Beringen heeft in Diest een GAS-boete gekregen. De man had een sigarettenpeuk vanuit zijn voertuig op het wegdek gegooid.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Verbod op wegwerpbekers en blikjesZoomOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is dan niet meer toegelaten. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken aan Meldertsebaan in LummenZoomDe N725 Meldertsebaan zal volledig vernieuwd worden met het oog op meer verkeersveiligheid en een beter rijcomfort. Vanaf 6 januari starten de werken net vóór het kruispunt met de Mellaerstraat tot aan het kruispunt met de Pastorijstraat. Het verkeer is hier enkel mogelijk in de richting van Meldert. Voor het verkeer richting Lummen wordt een omleiding aangeduid via Beringen.

Expo Beringse Kunstkring

Maandag 6 januari 2020
Beringen - Expo Beringse KunstkringZoomVan 11 t.e.m. 19 januari 2020 loopt de groepstentoonstelling van Koninklijke Kunstkring Beringen in Casino Beringen. Deelnemers zijn Ida Beerten, Erik Devue, Sonja Engelen, Ivo Henkens, Christine Heymans, Krystyna Jedynak, Magda Reykers, Roger Rutten, Rinus Stadtman en Bob Vincke. De tentoonstelling is toegankelijk op werkdagen, zaterdag en zondag van 13 tot 17u. Iedereen is van harte welkom!

Vincenza Pecorelli overleden

Maandag 6 januari 2020
Beringen - Vincenza Pecorelli overledenZaterdag is de in Beverlo woonachtige Vincenza Pecorelli overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Bruno Pecorelli. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Damesvoetbal: Beringen - Genk C 2-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen 2-2 gelijk gespeeld tegen Genk C. Aan de rust was de stand 0-0.

Ontgoochelende start van 2020

Maandag 6 januari 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Ontgoochelende start van 2020De copieuze kerst-en nieuwjaarsdiners zijn nauwelijks verteerd, de e-mails en de kaarten met wensen worden nog een laatste maal gelezen voor ze in de prullenbak, kast (of in de papierbak) belanden, en al die welgemeende woorden worden al van de wereldtafel geveegd. ‘Vrede op aarde’, ik hoor al heel mijn leven niets anders, maar er is geen grotere leugen. Ik had boven deze eerste Losse Flodders van het nieuwe jaar een positieve titel willen plaatsen, maar het heeft niet mogen zijn. Mister Trump heeft (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Volleybal: winst voor Stalvoc A en CIn eerste provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A met 0-3 gewonnen van Lanaken B. Stalvoc A staat aan de leiding. In derde provinciale klopte Stalvoc C VC Pelt B met 1-3. Stalvoc C staat derde in de stand.
Beringen - Goede kerstvakantie voor toerismeZoomHet is een goede kerstvakantie geweest voor het toerisme in Limburg. De meeste logiesuitbaters hebben evenveel of meer gasten gehad dan vorig jaar, en ook de evenementen en attracties lokten heel wat bezoekers. Toerisme Limburg deed een rondvraag bij de logiesuitbaters om te horen hoe de vakantie voor hen is geweest. 8 op 10 hebben evenveel of meer boekingen gehad dan een jaar geleden. In de kerstvakantie zijn er 233.000 overnachtingen geboekt. (Radio 2)
Beringen - Nieuwjaarsduik aan de Paalse PlasZoomBekijk ook het videoverslag van de Nieuwjaarsduik.

Juwelendiefstal in Paal

Zondag 5 januari 2020
Beringen - Juwelendiefstal in PaalDieven sloegen gisterenavond een ruit in om binnen te dringen in een woning aan de Kreniststraat in Paal. Zij gingen met juwelen aan de haal. Op de Koolmijnlaan in Beringen zijn de wieldoppen van een auto gestolen.

Gelijkspel voor Stal in Stokkem

Zondag 5 januari 2020
Beringen - Gelijkspel voor Stal in StokkemStal Sport heeft bij Stokkem A alleen een gelijkspel kunnen behalen: 0-0. Turkse FC speelde thuis 1-1 gelijk tegen Elen. Paal-Tervant A speelde 0-0 gelijk in Landen.

De visie van Fobie

Zondag 5 januari 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Miners Beringen-Turnhout: 60-79

Zondag 5 januari 2020
Beringen - Miners Beringen-Turnhout: 60-79Zonder de zieke Heselmans en zonder Vanderhoydonck die al vroeg in de wedstrijd met een voetkwetsuur uitviel, waren de Miners vooral aanvallend onmondig en daardoor nooit een bedreiging voor Turnhout. In Q1 maakte vooral bezoeker Paeleman het verschil . Cedric Dieltiens kwam dan goed van de bank en zorgde ervoor dat het aan de rust (36-38) terug speelbaar werd. In de tweede helft vond echter alleen Barry Dictus vlot de weg naar de korf en dit was onvoldoende om Turnhout te bedreigen.

Sportman van het jaar

Zondag 5 januari 2020
Beringen - Sportman van het jaarZoomTim Broekmans uit Paal werd gisteren op de jaarlijkse kampioenenhulde van de stad Beringen uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Hij werd in 2019 wereldkampioen natural bodybuilding (-1,75m).

G-Sporters van het jaar

Zondag 5 januari 2020
Beringen - G-Sporters van het jaarZoomMaar liefst drie atleten kregen gisteren de titel van G-sporter van het jaar. Bekijk in dit filmpje hun verhaal.

Sportclub van het jaar

Zondag 5 januari 2020
Beringen - Sportclub van het jaarZoomKVK Beringen werd gisterenavond Sportclub van het jaar bij de Kampioenenhulde 2019.
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel wint van buur LeopoldsburgOver de 1ste helft zou geen druppel uit onze pen gevloeid zijn, ware het niet dat we dienden te vermelden dat aan Nico Claes gevraagd werd de voetbalschoenen terug aan te binden omdat Bilican langdurig uit ligt wegens operatie aan de kruisbanden. Een onstuimige thuisploeg legde Koersel het tempo op. Kort na de pauze scheelde het centimeters dat het balletje voorlangs liep aan het Koerselse doel. Koersel kreeg geen poot aan de grond maar dan werd Del Freo in de ploeg gedropt – een gouden wissel- ! Met een (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Beringen verliest van Witgoor DesselKVK Beringen heeft vanavond met 3-0 verloren van Witgoor Dessel. Bij de rust was het al 2-0. Paal-Tervant B verloor thuis van Waterloos met 1-4. Weerstand Koersel won met 0-1 op het veld van K. ESK Leopoldsburg.

Zaalvoetbal: Beverlo klopt Genk

Zaterdag 4 januari 2020
Beringen - Zaalvoetbal: Beverlo klopt GenkIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVC United Beverlo gisterenavond thuis gewonnen van ZVK Auto5 Genk. Uitslag: 5-2.

Willy Laenen overleden

Zaterdag 4 januari 2020
Beringen - Willy Laenen overledenGisteren is de in Stal woonachtige Willy Laenen overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Fatih-moskee Beringen

Zaterdag 4 januari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Fatih-moskee BeringenZoomOnze fotograaf Bart Liesenborgs bezocht deze week de Fatih-moskee. De Ottomaanse bouwstijl is herkenbaar aan de twee minaretten en aan de grote koepel. Het speciale karakter van het interieur wordt bepaald door de mooie handgeschilderde wandtegels.

Winterse woorden

Zaterdag 4 januari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Winterse woordenZoomElke zaterdag inspireert Edith Oeyen ons met gekleurde woorden, vandaag zijn deze winters wit.

Collegestraat Beringen

Zaterdag 4 januari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Collegestraat BeringenZoomDe Collegestraat in Beringen heeft de afgelopen jaren al flink wat veranderingen ondergaan en momenteel wordt er gewerkt aan de bouw van een nieuw stadhuis op de plek van het voormalig college.