Het overige nieuws

Zet het daar maar neer!

Dinsdag 31 augustus 2021
Beringen - Zet het daar maar neer!ZoomWat is het gemakkelijkst: dumpen in de gracht of netjes op de stoep zetten voor ophaling? (foto Herman Voordeckers)

Brons voor Tim Celen

Dinsdag 31 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brons voor Tim CelenZoomTim Celen uit Ham reed op zijn driewieler naar brons in zijn tijdrit op de Paralympische Spelen in Tokyo. Celen kwam na één ronde door als zesde, maar schakelde een versnelling groter in de tweede toer. Na een waanzinnige krachttoer pakte hij het brons in 30:44.21. Tim Celen stond op amper 18-jarige leeftijd aan de start van de wegrit en de tijdrit op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Op zijn driewieler deed Tim er een geweldige ervaring op die hem een boost gaf voor de verdere (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Beringen - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Johny Broeders overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Beringen - Johny Broeders overledenJohny Broeders uit Stal, partner van Simonne Verjans, is onverwachts overleden. (°Genk 16/08/1946 - † Stal-Koersel 28/08/2021). Hij was afkomstig uit Lommel.
Hij was lid van Fotoclub Prisma Leopoldsburg en stadsfotograaf van Stad Beringen. Volgens de wens van Johny heeft het afscheid en de crematie in intieme kring plaats, de urne van Johny krijgt een warme plaats thuis.
Begroeting in het funerarium Hulsmans te Leopoldsburg op vrijdag 3 september 2021 van 19.00 uur tot 19.30 uur. U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren via www.dries-hulsmans.be

José Vennekens overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Beringen - José Vennekens overledenJosé Vennekens uit Paal, weduwe van Leon Bosmans († 1980), is overleden. (° Heppen op 21 juni 1941 - † Diest op 29 augustus 2021) Begroeting: donderdag 2 september 2021 - funerarium Paal van 18.30 tot 19 u. Uitvaart: vrijdag 3 september 2021 om 13 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

KVK wint tegen Achel

Maandag 30 augustus 2021
Beringen - KVK wint tegen AchelKVK won zijn laatste oefenwedstrijd met 4-1 tegen Achel. Nu zaterdag om 20u speelt KVK haar eerste competitiewedstrijd uit bij Lille.

Huwelijksaanzoek onder water

Maandag 30 augustus 2021
Beringen - Huwelijksaanzoek onder waterZoomEen mooi moment bij duikcentrum TODI waarbij Glen een huwelijksaanzoek deed aan Melissa. Ze zei volmondig ja en de verlovingsring werd ook onder water aan haar vinger gestoken.

Slaapzomer

Maandag 30 augustus 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - SlaapzomerWelkom terug na twee maanden vakantie. De mogelijke onderwerpen voor een nieuwe Losse Flodders stapelden zich op maar ik kwam altijd bij het gespreksthema nummer één uit. Tot vervelens toe is het woord ‘kwakkelzomer’ de voorbije maanden gevallen. Omdat voor mij het glas altijd halfvol is zou ik mezelf niet zijn mocht ik geen goede kant aan dit weerverhaal vinden. Het is een herfstzomer geweest met meer kille dagen dan zomerdagen maar besef, beste lezer, dat de natuur zichzelf altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Zege voor Rutger Wouters

Zondag 29 augustus 2021
Wielrenner Rutger Wouters pakte vandaag zijn 11e zege van het seizoen tijdens de Graal van Grömme in Opgrimbie. In de finale kon hij wegrijden uit het peloton en kon zijn voorsprong succesvol verdedigen.
Wat een weekend voor Dante en Luna Vanzeir! Beiden scoorden een hattrick. Dante scoorde zaterdag drie keer voor zijn ploeg Union tegen Standard en zijn zus scoorde vandaag drie keer voor OH Leuven tegen Eendracht Aalst. Wat een toppers! Sporza maakte vandaag deze reportage met Dante in het Mijnstadion.
Beringen - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Geschiedenis brug Tervant

Zondag 29 augustus 2021
Beringen - Geschiedenis brug TervantZoomVolgende week wordt de brug van Tervant afgesloten voor het verkeer en de week nadien al afgebroken. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het Albertkanaal. Paalonline brengt op hun website de boeiende geschiedenis van de Tervantse brug. Deel 1 staat nu online.

Marie-Louise Husson overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Beringen - Marie-Louise Husson overledenMarie-Louise Husson, echtgenote van Julien Swiatek is overleden. (° Beverlo op 5 februari 1939 - † Heusden-Zolder op 27 augustus 2021)
Begroeting: woensdag 1 september 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 2 september 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Edgard Vandeneynde overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Beringen - Edgard Vandeneynde overledenEdgard Vandeneynde, weduwnaar van Marie-Louise Reynders († 2005) is overleden. Woonplaats: Tessenderlo (voorheen Tervant)
(° Paal op 1 augustus 1949 † Tessenderlo op 26 augustus 2021)
Begroeting: woensdag 1 september 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u.
Uitvaart: zaterdag 4 september 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Beringen - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht

Orgelconcerten in kerk Paal

Zaterdag 28 augustus 2021
Beringen - Orgelconcerten in kerk PaalZoomTijdens de Beringse ambachtenroute kan je in de kerk van Paal naar een reeks orgelconcerten. Morgen zijn er nog optredens van 11u tot 18u gebracht door koster Martin Ribus en Denis Roosen, leraar orgel aan de Academie van Beringen, en zijn leerlingen. Toegang is gratis. Er is ook een nieuwe brochure gemaakt over het gerestaureerde Delhaye-orgel. We geven je alvast een klein voorsmaakje via deze clip.
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Beringen - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Dansen dankzij Buitenbeenpop

Zaterdag 28 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dansen dankzij BuitenbeenpopZoomBuitenbeenpop, het festival voor mensen met een beperking, werd gisteren voor het tweede jaar online gehouden maar een beperkt publiek kon wel genieten van de concerten in Kwartier IJzer in Leopoldsburg. En die konden genieten van optredens van Yves Segers, Sandra Kim, Garry Haggen en Belle Perez. Presentator was Jelle Cleymans. Patrick Cosemans maakte dit fotoverslag.
Dansen dankzij BuitenbeenpopDansen dankzij Buitenbeenpop
Dansen dankzij BuitenbeenpopDansen dankzij Buitenbeenpop
Zoom

Vakschool anno 1932

Zaterdag 28 augustus 2021
Uit de oude doos
Beringen - Vakschool anno 1932ZoomHet is bijna 90 jaar geleden dat deze foto werd gemaakt. Momenteel krijgt het gebouw een herbestemming en is het een klein stukje dat werd bewaard van het voormalig VTI Beringen als erfgoed. (ingekleurde foto door Chris Ume)

Mijnstadion Beringen FC

Zaterdag 28 augustus 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Mijnstadion Beringen FCZoomGust Ischen keerde nog eens terug naar het mijnstadion.

Onder een krijtwitte hemel

Zaterdag 28 augustus 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Onder een krijtwitte hemelZoomDe gekleurde woorden van deze week kleuren krijtwit.

Lut Tielens overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Beringen - Lut Tielens overledenLut Tielens uit Koersel, zielsverwant van Jean-Paul Claes, is overleden. (°20 september 1956  † 26 augustus 2021)
De crematie en het afscheid zullen naar Lut haar wens in besloten kring plaatsvinden, op een later tijdstip zal de urne van Lut één worden met de natuur.
Lut ligt in haar vertrouwde omgeving thuis opgebaard en kan van zaterdag tot en met zondag begroet worden tussen 11 uur en 18 uur. Adres: Hazerikstraat 20, 3582 Koersel

Magdalena Bormans overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Beringen - Magdalena Bormans overledenMagdalena Bormans ,'Lein van de lat', uit Koersel, weduwe van Gerard Dekens (†2012) is overleden.
(° Koersel op 29 mei 1931 † Koersel op 25 augustus 2021)
Begroeting: vrijdag 27 augustus 2021 - funerarium Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 28 augustus 2021 om 10u30 in intieme kring in de parochiekerk te Koersel.

Nu ook badminton bij KWB Stal

Donderdag 26 augustus 2021
Vanaf woensdag 1 september 2021 is er een nieuwe activiteit voorzien bij KWB Stal: recreatief badminton. Dat zal plaatsvinden iedere woensdag van 19.00u tot 21.30u in de parochiezaal van Stal. Leden KWB Stal betalen 10€ voor een gans jaar (september tot en met juni), niet-leden 20€ voor verzekering, zaal e.d. Ieder brengt wel zijn eigen materiaal (rackets en shuttles) mee. Inschrijven via info[!]kwbstal.be.

Laatste kans op een vaccinatie

Donderdag 26 augustus 2021
Beringen - Laatste kans op een vaccinatieZoomNog niet gevaccineerd? Het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 september is het je laatste kans en kan je in het vaccinatiecentrum van Beringen nog langs komen voor je eerste of tweede prik. Je hoeft geen afspraak te maken. Vrije inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. Neem wel je identiteitskaart mee. 12 tot 15-jarigen moeten een ouder/voogd of toestemmingsbrief meenemen, ook voor je tweede prik.
Eerste prik? Pfizer of J&J (niet voor - 18 jarigen)
Tweede prik Pfizer of AstraZeneca prik gemist? Kom gerust langs! Let wel: er moeten 3 weken tussen je eerste en tweede vaccinatie zitten.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Beringen - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.

Germaine Poel overleden

Woensdag 25 augustus 2021
Beringen - Germaine Poel overledenIn WZC Salvator in Hasselt is Germaine Poel uit Paal overleden op 88-jarige leeftijd. Echtgenote van wijlen Louis Degreef (†1985)
(° Paal 14 april 1993 -† Hasselt 23 augustus 2021)
Afscheid in besloten kring.
Gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt op vrijdag 27 augustus van 19u tot 20u.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Beringen - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Diefstal van juwelen en sigaretten

Dinsdag 24 augustus 2021
Beringen - Diefstal van juwelen en sigarettenAan de Heppensesteenweg in Beverlo werd maandag ingebroken. De dieven gingen aan de haal met juwelen en sigaretten.
Beringen - Doe Rustig: nieuwe show Erhan DemirciZoom'Doe Rustig', is de nieuwe show van Erhan Demirci. Vandaag stelde de stand-upcomedian zijn nieuwe affiche voor. De show gaat op 17 en 18 september in CC Beringen in première. Zondag 29 augustus is er een try-out in Leopoldsburg.
Info & tickets: www.doerustig.be.

Demer terug bevaarbaar

Dinsdag 24 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Het noodweer van juli heeft lokaal voor een enorme wateroverlast en vervolgens een verminderde waterkwaliteit gezorgd waardoor recreatie op de Demer onmogelijk was. Ondertussen is die waterkwaliteit voldoende verbeterd om alle recreatie op het bevaarbare deel van de Demer (kano, kajak e.a.) opnieuw toe te laten. Dat laat de Vlaamse Waterweg weten.

Nacht van de Vleermuis in Koersel

Dinsdag 24 augustus 2021
Beringen - Nacht van de Vleermuis in KoerselZoom Dit jaar organiseert Natuurpunt Beringen weer een vleermuizenwandeling in het kader van de Nacht van de Vleermuis. "Na het bewonderen van het uitvliegen van de laatvliegers aan de kapel van Koersels Kapelleke, maken we een korte wandeling in de omgeving. Hopelijk kunnen we nog dwergvleermuizen, rosse vleermuizen en watervleermuizen detecteren", zegt Jan Kenens.
Je bent welkom op zaterdag 28 augustus om 20u30 aan de Watersnip. Inschrijven kan via deze link.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Maria Van Eynde overleden

Maandag 23 augustus 2021
Beringen - Maria Van Eynde overledenMaria Van Eynde, weduwe van Frans Nuyts († 2015) is overleden. (° Beverlo op 22 september 1931 - † Heusden-Zolder op 22 augustus 2021) Begroeting: donderdag 26 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u. Uitvaart: in intieme kring.
Beringen - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Summer Bingo in Paal

Zondag 22 augustus 2021
Beringen - Summer Bingo in PaalZoomAls de weergoden niet voor het goede weer zorgen, dat doet Safia Steele in Paal het wel. Ze organiseerde vandaag aan café Labyrint een heuse 'Summer Bingo' met een straffe presentator of moeten we zeggen presentatrice? (foto's Marleen Abeels)
Summer Bingo in PaalSummer Bingo in PaalSummer Bingo in Paal
Summer Bingo in PaalSummer Bingo in Paal
Zoom

Vrouw lichtgewond bij botsing

Zondag 22 augustus 2021
Beringen - Vrouw lichtgewond bij botsingEven voor middagnacht, gisterenavond, botsten twee auto's op de Paalsesteenweg. Een 26-jarige vrouw uit Beringen geraakte hierbij lichtgewond.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Beringen - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Together Again met André Rieu

Zondag 22 augustus 2021
Beringen - Together Again met André RieuZoomZaterdag 28 augustus om 19u vertoont The Roxy Theatre in Koersel de concertfilm 'Together Again' met André Rieu. De Koning van de Wals heeft hoogstpersoonlijk zijn favoriete tunes, opera-aria’s en dansacts uit shows van over de hele wereld uitgekozen – samen met vele optredens die nog nooit op het grote scherm te zien waren. André brengt artiesten van over de hele wereld samen in een groots spektakel, om jou te laten zingen, dansen en lachen. Met optredens uit São Paolo, Mainau, Boekarest, Mexico-Stad, Amsterdam, Melbourne en Istanboel. André Rieu nodigt je uit om weer samen te komen met je vrienden, familie en andere dierbaren om te genieten van een hartverwarmend concert. (foto André Rieu Productions)

Rozenbottel

Zondag 22 augustus 2021
Puur natuur
Beringen - RozenbottelZoomGust Ischen richtte zijn lens gisteren nog eens op de rozenbottel, de schijnvrucht van een roos.
RozenbottelRozenbottel
RozenbottelRozenbottel
RozenbottelRozenbottel
Zoom

Afsluiting zomerbar CooldownTown

Zaterdag 21 augustus 2021
Beringen - Afsluiting zomerbar CooldownTownZoomFesteyn mocht gisteren de CooldownTown van Whatz Hap feestelijk afsluiten. Vandaag is de zomerbar een laatste dag open voor de 'kletskesdag'. Vanaf zondag kan je weer binnen terecht bij Whatz Hap in Casino Beringen.
Afsluiting zomerbar CooldownTownAfsluiting zomerbar CooldownTownAfsluiting zomerbar CooldownTown
Zoom

Een 'plikske' bij Maria Indeherbergh

Zaterdag 21 augustus 2021
Uit de oude doos
Beringen - Een 'plikske' bij Maria IndeherberghZoomVandaag een mooie foto van een voormalig kapsalon in Beringen-Mijn uit het archief van Citévolk Spreekt. Oudere dames en heren konden er terecht voor een 'plikske'. Wie weet nog wat dat was?

Mijnstadion Beringen FC

Zaterdag 21 augustus 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Mijnstadion Beringen FCZoomVoorlopig zijn de tribunes van het mijnstadion nog leeg maar wie weet komt er ooit terug leven....

Zomerdagen zijn ontdaan

Zaterdag 21 augustus 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Zomerdagen zijn ontdaanZoomEdith laat zich vandaag inspireren door de zomerdagen die ontbreken.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Hinder op de jaagpaden

Vrijdag 20 augustus 2021
Beringen - Hinder op de jaagpadenZoomDe nieuw aangelegde Kasteletsingel is omwille van het drukke verkeer niet meer voorzien van fietspaden. Het jaagpad vormt de hoofdas voor fietsverkeer i.p.v. de Kasteletsingel. Echter aan het jaagpad op deze noordelijke rechteroever moeten nog heel wat kadewerken uitgevoerd worden. Hierdoor zal het jaagpad (RO) onderbroken worden vanaf de afbraak van de oude brug eind september 2021 tot het einde van de werken juli 2022. Tijdens deze onderbrekingen wordt een afgeschermd dubbelrichtingsfietspad voorzien over een (…) Het hele nieuwsbericht

Omleiding fietsers brug Beringen

Vrijdag 20 augustus 2021
Beringen - Omleiding fietsers brug BeringenZoomFietsers en voetgangers die vroeger gebruik maakten van de N29 worden nu via rustigere veiligere straten naar de brug geleid (Oude Baan, Commelo & Bergske). Opgelet! Tot begin september (openstelling nieuwe brug) is er plaatselijk een dubbelrichtingsfietspad op de oude brug. Het fietsverkeer zal ook in de definitieve situatie losgekoppeld zijn van de drukke Kasteletsingel en Paalsesteenweg. Fietsers en voetgangers die vroeger gebruik maakten van de N717 tot aan het kruispunt met de N29 moeten nu de Ternaaiseweg of de Vaartstraat / Oude Baan volgen. De nieuwe tunnel onder de N717 kan medio september in gebruik genomen worden. Om over het kanaal te geraken moet men via Bergkske over de oude brug. Vanaf begin september kan je dan over de nieuwe brug.

Sensoren meten water Alberkanaal

Vrijdag 20 augustus 2021
Beringen - Sensoren meten water AlberkanaalZoomDe recente overstromingen in het zuiden van ons land hebben grote invloed gehad op de lokale watervoorziening. Maar niet alleen daar. Het vervuilde overstromingswater stroomde via de zijrivieren recht in de Maas die, op haar beurt, het Albertkanaal binnenstroomt. Vlaanderen is voor een groot deel afhankelijk van het Albertkanaalwater voor haar drinkwatervoorziening. De kwaliteit van dat water wordt opgevolgd via een sensornetwerk dat door VITO geïnstalleerd is, in het kader van het project Aquaspice. Tot op dit moment ziet het er niet naar uit dat het water van het Albertkanaal kwalitatief is aangetast door de overstromingen.

Frans Lemmens overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Beringen - Frans Lemmens overledenFrans Lemmens uit Leopoldsburg, echtgenoot van Lisette Meus, is overleden.
(° Wilrijk op 25 juni 1928 - † Mol op 19 augustus 2021)
Begroeting: dinsdag 24 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30u.
Uitvaart: woensdag 25 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

René Thijs overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Beringen - René Thijs overledenRené Thijs uit Koersel, echtgenoot van Rosa Claes, is overleden. (° Koersel op 19 juli 1930 - † Koersel op 19 augustus 2021) Begroeting: dinsdag 24 augustus 2021 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: woensdag 25 augustus 2021 in intieme kring in de parochiekerk te Koersel.

Leon Engelen overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Beringen - Leon Engelen overledenLeon Engelen uit Paal, echtgenoot van Irène Vansweevelt is overleden. ( ° Paal op 3 april 1933 - † Paal op 19 augustus 2021) Begroeting: maandag 23 augustus 2021 - funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 u. Uitvaart: dinsdag 24 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Regina Bonk overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Beringen - Regina Bonk overledenRegina Bonk uit Koersel, echtgenote van Eduard Wilczek is overleden. (° Koersel op 22 juli 1933 † Koersel op 18 augustus 2021)
Begroeting: dinsdag 24 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: woensdag 25 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Open prikdag in vaccinatiecentrum

Donderdag 19 augustus 2021
Beringen - Open prikdag in vaccinatiecentrumZoomVrijdag 20 augustus tussen 17u en 19u is er in het vaccinatiecentrum van Beringen een open prikdag. En dat voor Pfizer, Johnson & Johnson en AstraZeneca. Nog niet gevaccineerd? Of je 2e prik gemist? Dan ben je welkom zonder afspraak. Zit je nog met vragen rond je vaccinatie? Dan kan morgen tussen 14:00 en 18:00 uur naar het vaccinatie infopunt voor een antwoord. Je vindt dit infopunt aan de ingang van het vaccinatiecentrum. (foto Jean Beerten)

Anneke Bernaerts overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Beringen - Anneke Bernaerts overledenAnneke Bernaerts uit Koersel, weduwe van Fik Ceunen († 1988) en levenspartner van Reneke De Bock († 2014), is overleden.
(° Beverlo op 15 juni 1934 - † Heusden-Zolder op 18 augustus 2021)
Begroeting: vrijdag 20 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: zaterdag 21 augustus 2021 in intieme kring in de parochiekerk te Stal-Koersel.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Beringen - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Beringen - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."

Voetbalsters gezocht

Woensdag 18 augustus 2021
Beringen - Voetbalsters gezochtZoomD-FUFO Beringen is een toffe damesploeg die nog op zoek is naar nieuwe speelsters. Vanaf 16 jaar ben je welkom in een leuke, enthousiaste groep. Er wordt gespeeld in het Mijnstadion. Meer info via fufoberingen2020[!]gmail.com

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Beringen - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Art, Craft en Designbeurs in Paal

Woensdag 18 augustus 2021
Beringen - Art, Craft en Designbeurs in PaalZoomIn het weekend van 28 en 29 augustus kan je in het Xpand in Paal ook naar de Art, Craft en Designbeurs. Kunstenaars en ambachtslui uit binnen- en buitenland stellen er hun werk tentoon. De inkom is gratis. De beurs is telkens open van 10u tot 18u en er zijn dit jaar ook leuke prijzen te winnen. Adres: Tervantstraat 2A.

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Beringen - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Jarne Rediers en Regi op Qmusic

Dinsdag 17 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Jarne Rediers en Regi op QmusicZoom Jarne Rediers uit Lummen is één van de nieuwe stemmen op Qmusic.Hij werkte eerder voor NRJ maar is voortaan te horen in het weekend, hij mag iedereen wakker maken op zaterdag en zondag tussen 7u en 10u. En dat zal gebeuren met de glimlach. Vanaf 30 augustus zullen er nog een heleboel nieuwe stemmen en programma's te horen zijn op Qmusic. Zo verwelkomen ze onder andere Tom De Cock, Regi Penxten en de Nederlandse Dj Armin Van Buren.
Heusdenaar Regi Penxten trekt vanaf 4 september (…) Het hele nieuwsbericht

Buitingse les met Pietermenneke

Dinsdag 17 augustus 2021
Beringen - Buitingse les met PietermennekeZoomWie graag het Paals dialect, het Buitings, wil horen of leren kan terecht op de site van Paalonline voor eens reeks lessen in het Buitings. Deze week een mooi filmpje met dorpslegende Pietermenneke.

Dekenaat Beringen nu ook op Facebook

Dinsdag 17 augustus 2021
Kerk
Beringen - Dekenaat Beringen nu ook op FacebookZoomHet Dekenaat Beringen is voortaan ook actief op sociale media. Via de Facebookpagina 'Dekenaat Beringen' wil het een dynamische ontmoetingsplaats creëren en een inspiratiebron zijn voor jong en oud. Ook voor de activiteiten van het Dekenaat kan je er terecht.
Dekenaat Beringen bestaat uit 33 parochies. Deze zijn verdeeld over 5 pastorale eenheden en 3 federaties, nl. P.E. Sint-Petrus Beringen, P.E. Sint-Barbara Beringen, P.E. Tabor Beringen, P.E. Sint-Barbara Houthalen-Helchteren, P.E. Sint-Menas Tessenderlo-Ham, Fed. Heusden, Fed. Zolder en Fed. Leopoldsburg.

Neanias zoekt muzikaal talent

Dinsdag 17 augustus 2021
Beringen - Neanias zoekt muzikaal talentZoomHarmonieorkest Neanias Beverlo is weer gestart met de repetities op vrijdagavond in hun repetitielokaal aan de Korspelsesteenweg 69. Jan Rypens is de nieuwe dirigent en nieuwe muzikanten zijn nog welkom bij deze toffe muzikale vriendengroep. Meer info bij Paul Van Moll op 0479-56.04.86 of via deze link.

Begrafenis online te volgen

Maandag 16 augustus 2021
Beringen - Begrafenis online te volgen
De begrafenis van de Beringse blogster Lara Switten zal morgen online te volgen zijn. Dat laat de familie weten via Instagram: "Lara hield ervan om te delen. Ze vertelde hier over alles wat haar bezighield - the good, the bad, the best. Ze liet binnenkijken in haar huis, in haar gezin, in haar hart. De familie van Lara wil blijven delen en haar eren. De ceremonie zal daarom ook online gevolgd kunnen worden via livestream. Afspraak op dinsdag 17 augustus 2021, om 14u stipt. Verbondenheid, met slechts een scherm daartussen".  (foto [!]FrankieandFish)
Meer info via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tim Celen is klaar voor de Paralympische SpelenZoomParantee-Psylos, de Vlaamse G-sportfederatie, telt af naar de Paralympische Spelen door dagelijks één Vlaamse deelnemer met een videoportret voor te stellen aan het brede publiek. Afgelopen weekend was het de beurt aan G-wielrenner Tim Celen uit Ham. Tim Celen stond op amper 18-jarige leeftijd aan de start van de wegrit en de tijdrit op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Op zijn driewieler deed Tim er een geweldige ervaring op die hem een boost gaf voor de verdere (…) Het hele nieuwsbericht

Lekker ontbijt bij Samana Paal

Maandag 16 augustus 2021
Beringen - Lekker ontbijt bij Samana PaalZoomSamana Paal organiseerde als alternatief voor de weggevallen pannenkoekendag een ontbijtactie. Een 200-tal leden genoot van een heerlijk ontbijt met heel veel liefde klaargemaakt door het bestuur. Meer foto's op Paalonline.

Vallende sterren

Maandag 16 augustus 2021
Beringen - Vallende sterrenZoomHeb jij vorige week ook naar de vallende sterren gekeken? De eerste helft van augustus zijn er veel vallende sterren zichtbaar: de Perseiden. De meteorenzwerm piekt in de nacht van 12/13 augustus 2021. Stephan Volders hield zijn camera alvast klaar en kreeg per vallende ster een portie geluk in de plaats. We hebben nu een heel gelukkige fotograaf!
Vallende sterren
Zoom

Zofia Figura overleden

Maandag 16 augustus 2021
Beringen - Zofia Figura overledenZofia Figura uit Beverlo, weduwe van Jerzy Chimura († 1966) en Jan Karas († 1989), is overleden. (° Wolclawek (P) op 18 juli 1929 - † Stal-Koersel op 13 augustus 2021)
Uitvaart: dinsdag 17 augustus 2021 in intieme kring.

Luchtbeelden brug Beringen

Maandag 16 augustus 2021
Beringen - Luchtbeelden brug BeringenZoomW&S 360° Photos maakte deze dronebeelden van de nieuwe brug in Beringen.
Showbizz
Beringen - Regi en Niels winnen Radio 2 ZomerhitZoomOnze buurjongen Regi Penxten en Niels Destadsbader hebben de Radio 2 Zomerhit 2021 gewonnen met hun nummer 'De Wereld draait voor jou'. Zij kregen de meeste stemmen van het publiek. Vorig jaar won Regi de fel begeerde trofee, de jaren voordien Niels. Daarop besloten ze voor deze zomer de handen in elkaar te slaan. En het is dus prijs, niet alleen haalden ze een gigantische hit, ze wonnen ook de ultieme bekroning in Vlaanderen. (foto Radio 2)

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Beringen - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Bootleg op Radio Benelux

Zondag 15 augustus 2021
Beringen - Bootleg op Radio BeneluxZoomBurgemeester Thomas Vints was gisteren de gastpresentator bij Bootleg op Radio Benelux. Dat is een alternatieve hitparade waarbij minder bekende groepen en artiesten uit diverse muziekgenres de kans krijgen op wat airplay. Anita Jans en Wim Wilms grasduinen elke zaterdag tussen 13 en 14 in de boeiende wereld van de muziek. Ze nodigen daarbij regelmatig gasten uit. Volgende week zaterdag is onze medewerker Hans Put aan de beurt om commentaar te geven bij de hitlijst.

De kaartlezers

Zondag 15 augustus 2021
Beringen - De kaartlezersZoomRobert Leyssens verwoordt de zomer op deze speelse manier:

Botsing in Koersel

Zaterdag 14 augustus 2021
Beringen - Botsing in KoerselAan het kruispunt van de Rechtestraat en Kleinveldstraat in Koersel zijn vrijdagavond twee auto’s gebotst. Hierbij werd één persoon licht gewond.

Een 360° kijk op de nieuwe brug

Zaterdag 14 augustus 2021
Beringen - Een 360° kijk op de nieuwe brugZoomWS 360° photos maakte een mooie reeks foto's van de nieuwe brug in Beringen. Je krijgt een goed beeld van de brug en de omgeving. Bekijk in primeur via deze link hoe je in de toekomst over de brug zal kunnen rijden.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Beringen - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Beverlo in vervlogen tijden

Zaterdag 14 augustus 2021
Uit de oude doos
Beringen - Beverlo in vervlogen tijdenZoomZo kennen we Beverlo niet meer...Chris Ume kleurde deze postkaart voor ons in. Het is dit weekend wel het moment om eens naar Beverlo af te zakken want in het park kan je vandaag en morgen nog terecht voor de Halfoogstfeesten. Zonder koe weliswaar!

TIKB: de Beringse mijnschool

Zaterdag 14 augustus 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - TIKB: de Beringse mijnschoolZoomDe mijnschool van Beringen bestaan al lang niet meer en er wordt weer naar een nieuwe bestemming gezocht voor een deel van het gebouw nu het stadhuis binnenkort verhuist naar het centrum.

Wanneer ik wandel...

Zaterdag 14 augustus 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Wanneer ik wandel...ZoomDe wekelijkse 'gekleurde woorden' van Edith met een foto van Lambert.

Maria Van Wetswinkel overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Beringen - Maria Van Wetswinkel overledenMaria Van Wetswinkel uit Koersel, echtgenote van Jan Nuyts, is overleden.
(° Koersel op 3 mei 1953 - † Koersel op 12 augustus 2021)
Begroeting: woensdag 18 augustus 2021- funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: donderdag 19 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Geen bloemen of kransen

Werken ter hoogte van brug Beringen

Vrijdag 13 augustus 2021
Beringen - Werken ter hoogte van brug BeringenZaterdag 14 en zondag 15 augustus worden er werken uitgevoerd op de N72 Kasteletsingel: de overkluizing en de stelling van de brug worden verwijderd. Hierdoor zal het verkeer over 2 x 1 rijstrook beschikken aan de zijde van Beringen-centrum.

Reeks over pater Felix Schollen

Vrijdag 13 augustus 2021
Uit de oude doos
Beringen - Reeks over pater Felix SchollenZoom
Paalonline start een nieuwe historische reeks. Deze keer over pater Felix Schollen. Felix (Joannes) Schollen werd in Paal geboren op 12 juni 1910. Hij was de 4de in rij van 10 kinderen uit het 2de huwelijk van zijn vader Josephus Bernardus Schollen die afkomstig was uit Tessenderlo en gehuwd met Maria Angelina Schuyten uit Molenstede.Na zijn lagere school in Paal ging hij voor het diploma middelbaar onderwijs naar het St. Jozefcollege in Beringen, naar het kleinseminarie in Sint-Truiden en naar het juvenaat van de Kruisheren te Diest waar hij tevens filosofie en theologie studeerde. Vanaf augustus 1930 werd hij novice in Diest. Meer lees je op de webstek van Paalonline.

Vakantiegevoelens

Vrijdag 13 augustus 2021
Beringen - VakantiegevoelensZoomKristel Dewaele maakte voor ons dit mooi gedicht naar aanleiding van de vakantie.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Blauwalgen op Schulensmeer: recreatie verbodenEr geldt een recreatieverbod op het Schulensmeer in Lummen vanwege blauwalgen. Water-, strandrecreactie en surfen is vanaf heden voor iedereen verboden is. Dit wordt gesignaleerd door het hijsen van de gele vlag. Het verbod blijft gelden tot nader bericht.

Het is maar net hoe je het ontwerpt!

Vrijdag 13 augustus 2021
Door mijn tuinbril
Beringen - Het is maar net hoe je het ontwerpt!ZoomSoms wanneer ik op zaterdag door het dorp rij, dan zie ik vele mensen druk in de weer met hun tuin. Sommige doen het echt met plezier, dat straalt er vanaf. De echte tuingenieters! Maar de gezichtsuitdrukking van sommige dorpsbewoners is over het algemeen niet al te best. Het laat me stiekem wel eens doen lachen wanneer ik weer een nors gezicht achter de grasmaaier zie lopen. Kijk ze nu slaaf zijn van hun eigen tuin, denk ik dan, en dat wil toch niemand? Het is uiteindelijk maar net hoe het ontworpen is of hoe het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nieuwe cursus EHBO Rode Kruis BeringenEen ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wil je op een corona-veilige manier een EHBO-cursus volgen? Dan is dit het moment. Rode Kruis - Beringen organiseert deze EHBO cursus vanaf 6 september tot 18 oktober. Voor meer info of je wilt je inschrijven, stuur dan een mailtje naar vorming[!]beringen.rodekruis.be.

Uitbreiding Equitom Meldert

Vrijdag 13 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Uitbreiding Equitom MeldertZoom De Limburgse deputatie verleent een vergunning voor het uitbreiden van de paardenkliniek Equitom in Meldert. Equitom is gespecialiseerd in paardenchirurgie en biedt een brede waaier aan medische diensten: chirurgie, inwendige ziekten, orthopedie, medische beeldvorming en revalidatie. Ook zijn er verschillende mogelijkheden op diagnostisch vlak. Het bedrijf stelt 65 personeelsleden te werk en heeft op de Venusberg al 12ha in gebruik.
Deze vergunning maakt het mogelijk dat het bedrijf een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Mooie dagen

Donderdag 12 augustus 2021
Beringen - Mooie dagenZoomWe kunnen momenteel genieten van enkele mooie zomerse dagen. En dat inspireert Gust Ischen telkens weer voor een mooi foto bij zonsondergang boven Beringen.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 

Braambessen plukken

Donderdag 12 augustus 2021
Vandaag gezien
Beringen - Braambessen plukkenZoomMarleen Abeels stuurde ons deze foto en de braambessen doen haar terugdenken aan haar jeugd toen ze de bessen ging plukken. Vandaag doen kinderen dat steeds minder. Een pakje in de supermarkt kopen is makkelijker en minder stekelig.

Lara Switten overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Beringen - Lara Switten overledenLara Switten, echtgenote en grote liefde van Steffen Verniers en bijzondere mama van Philippa, Romée en Gabriel is overleden.
(° Hasselt op 18 april 1986 - † Beringen op 10 augustus 2021) Uitvaart: In intieme kring op dinsdag 17 augustus 2021
Geen bloemen of kransen.
Wie wil steunen kan een gift doen aan het Leuven Kankerinstituut - UZ Leuven - IBAN BE45 7340 1941 7789 met de unieke vermelding 400/0021/01097

Educatieve film over rampzalige brand

Donderdag 12 augustus 2021
Beringen - Educatieve film over rampzalige brandZoomGisterenavond ging op YouTube een film in première over de noodlottige brand in Beringen. Eerst krijg je het volledig verloop van de brand verteld door brandweermannen met onder andere een aangrijpende getuigenis van Arno Barzan, de brandweerman die gewond werd bij de brand. In het tweede deel volgen dan enkele aanbevelingen.

KVK Beringen verliest van Thes

Woensdag 11 augustus 2021
Beringen - KVK Beringen verliest van ThesKVK Beringen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Thes verloren met 0-3. Bij de rust was het 0-1.
Beringen - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Opnieuw dorpscinema

Woensdag 11 augustus 2021
Beringen - Opnieuw dorpscinemaZoomDeze week start CC Beringen terug met Dorpscinema. Morgen speelt de film 'Les Barons' en komt Erhan Demirci een kleine inleiding geven. Place to be zijn de Jeugdlokalen van Stal en Chirojongens Stal baten er een gezellig toogje uit. Vrijdag staat 'Bad Boys For Life' op het programma in het Park van Beverlo tijdens Halfoogstfeesten Beverlo. Dorpscinema is een fijne samenwerking met The Roxy Theatre Info en reservatie tickets: www.ccberingen.be

Poging tot inbraak aan Club 9

Woensdag 11 augustus 2021
Beringen - Poging tot inbraak aan Club 9De voordeur van de Koerselse jeugdclub werd beschadigd door onbekenden. Ze geraakte niet binnen. Mogelijk werden ze betrapt toen iemand op de site kwam. Die zag enkele jongeren wegspurten. De site aan de Jeugdstraat is al meermaals het doelwit geweest van vandalen en inbrekers.

64.48% al gevaccineerd

Dinsdag 10 augustus 2021
Beringen - 64.48% al gevaccineerdZoomIn Beringen is ondertussen 64.48% van de bevolking volledig gevaccineerd, het gaat om 30.231 inwoners op 46.882.

Snelrecht voor twee verdachten

Dinsdag 10 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een alerte getuige heeft op donderdag 5 augustus rond 18.40 uur twee mannen betrapt die een leegstaand huis aan de Turnhoutsebaan in Diest waren binnengedrongen. De getuige zag dat het tweetal een raampje van de achterdeur insloegen en alarmeerde de politie. De twee werden op heterdaad betrapt. De verdachten hadden twee fietsen bij. Uit onderzoek bleek dat deze fietsen de dag voordien in Hasselt waren gestolen. In de cel gedroeg één van de twee opgepakte jongemannen zich erg weerspannig. Hij sloeg (…) Het hele nieuwsbericht

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Beringen - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jeanne Vanderheiden overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Beringen - Jeanne Vanderheiden overledenJoanna (Jeanne) Vanderheiden uit Paal, weduwe van Denis Volders († 1984), is overleden op 92-jarige leeftijd. (°Meldert op 4 maart 1929 - † Diest op 7 augustus 2021)
Groeten: Op woensdag 11 augustus 2021 is iedereen van 18.30 uur tot 19.00 uur welkom om, samen met de familie, Jeanne te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo. Afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.
Je kan de familie steeds online of per brief condoleren. (Uitvaartcentrum tav fam Volders-Vanderheiden, Diesterstraat 56, 3980 Tessenderlo)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Beringen - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Beringen - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.

Onweerachtig

Maandag 9 augustus 2021
Beringen - OnweerachtigZoomHet weer is op zijn minst wisselvallig met onweer en pittige buien. Woensdag en donderdag belooft alvast zomers te worden. In afwachting nog wat regenfoto's van Gust Ischen.
OnweerachtigOnweerachtig
OnweerachtigOnweerachtig
Onweerachtig
Zoom
Beringen - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Roza Laenen overleden

Maandag 9 augustus 2021
Beringen - Roza Laenen overledenRoza Laenen uit Beringen-Mijn, weduwe van Clement Praets († 1978), is overleden. (° Koersel op 9 juli 1929 - † Beringen-Mijn op 9 augustus 2021)
Begroeting: woensdag 11 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: donderdag 12 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Herdenking ramp Marcinelle

Maandag 9 augustus 2021
Beringen - Herdenking ramp MarcinelleZoomHet was gisteren 65 jaar geleden dat in het Waalse Marcinelle 262 mijnwerkers om het leven kwamen bij de grootste mijnramp in de Belgische geschiedenis. Dit wordt elk jaar nog herdacht in Marcinelle. Door corona was er dit jaar een beperkte herdenking. Bij een grote reddingsactie werden toen ook reddingswerkers uit Beringen ingezet. (foto Marc Pilat)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Beringen - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.

Chiro Beringen-Mijn

Zondag 8 augustus 2021
Uit de oude doos
Beringen - Chiro Beringen-MijnZoomWard Vranken stuurde ons nog enkele mooie foto's van de Chiro van Beringen-Mijn eind jaren vijftig en begin jaren zestig. Opvallend: er werden toen op het kamp nog schapen en konijnen geslacht. Dat zie ik onze kookouders nu niet meer doen! Bekijk meer foto's via deze link.
Chiro Beringen-MijnChiro Beringen-MijnChiro Beringen-Mijn
Chiro Beringen-MijnChiro Beringen-MijnChiro Beringen-Mijn
Zoom

Een leven met CVS

Zondag 8 augustus 2021
Cindy Gabriels deelt graag volgend gedicht naar aanleiding van de Internationale dag voor patiënten met ME/CVS:
"Na een periode van vallen en opstaan
Intensieve onderzoeken naar wat er met ons scheelt
Laat het multi disciplinaire team ons verstaan
Dat CVS ons leven mee beheert
Het is als leek heel moeilijk te begrijpen
Hoe je door CVS je leven over een andere boeg moet smijten.
Het is niet ingebeeld, nog gefaked
en het zit niet tussen onze oren!
Maar we voelen ons soms wel echt verloren.
Op de wip met draagkracht en bouwen aan veerkracht.
Het lijkt op papier zo makkelijk te doen.
Maar er is niets wat ons helpt om terug te worden als toen.
Toen we nog fulltime konden werken.
En ons huishouden ging als een fluitje van een cent.
Toe verplaats je eens in onze schoenen en laat ons dan eens merken
Dat je onze grenzen en beperkingen erkent.
Soms brengt CVS mentaal en fysiek enorm veel zeer
maar de ontkenning ervan en het onbegrip doen dat nog veel meer!"
© Cindy Gabriels 12/05/2021
Beringen - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ode aan de mijnwerkers

Zaterdag 7 augustus 2021
Showbizz
Beringen - Ode aan de mijnwerkersZoomPaco Garcia heeft een nieuwe single: 'ons verhaal'. De opvolger van Jerusalem is een nummer geworden met een boodschap. Paco draagt dit nummer op aan zijn pas overleden vader José Pascual (Pépé) en is een eerbetoon aan alle mijnwerkers. Zijn vader was immers mijnwerker. De videoclip is opgenomen in Beringen en Heusden-Zolder. Paco woont in Heusden-Zolder en is deze zomer de uitbater van Bar Nivo aan het Koersels Kapelleke.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Historische vliegtuigen op Sanicole AirshowZoomDe Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht is dit jaar op de Internationale Sanicole Airshow aanwezig met een Spitfire en de B-25 Mitchell bommenwerper. De Spitfire MkIX is wellicht het meest beroemde Europese jachtvliegtuig uit de WO II. Het elegante toestel was uitgerust met de fabelachtige Rolls Royce Merlin-motor, dat gekoppeld aan een revolutionair vleugelontwerp maakte van de Spitfire een succesvol jachtvliegtuig waarmee piloten uit gans Europa streden. De andere blikvanger is de brute B-25 (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Smeulders overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Beringen - Jef Smeulders overledenJef Smeulders uit Beringen, weduwnaar van Lea Vanmeert (†19-05-2021), is overleden. (° Beringen op 27 augustus 1931 - † Heusden-Zolder op 6 augustus 2021)
Begroeting: dinsdag 10 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 12 augustus om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Folkfestival Ham op 13-14 en 15 augustusZoomGluren bij de buren, dat doen we niet zo maar. Daar moet een bijzondere reden voor zijn. Die is er! Op 13-14 en 15 augustus gaat in Ham (Genebos) het driedaags folkfestival door dat ondanks alle coronabeperkingen toch een fantastisch programma aanbiedt en dat onder, tussen haakjes, soepele, omstandigheden. Raadpleeg zeker de website om alles aan de weet te komen hoe je veilig binnen kan op het festivalterrein in de Genebosstraat. Ik heb de uitspraak “onbekend is onbemind” in het verleden al vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Beringen - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

In de tuin zoveel kleuren

Zaterdag 7 augustus 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - In de tuin zoveel kleurenZoomElke zaterdag trakteert Edith ons op een portie poëtische woorden.

Haven van Beringen

Zaterdag 7 augustus 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Haven van BeringenZoomHet kanaal, van smal naar breed...het is iets van alle tijden. Ook nu is het kanaal in het centrum toe aan een nieuwe verbreding.

Chiro Beringen-Mijn 1961

Zaterdag 7 augustus 2021
Uit de oude doos
Beringen - Chiro Beringen-Mijn 1961ZoomVeel kinderen en jongeren zijn deze maand nog op kamp. Vandaag terug naar 1961 met deze knappe mannen in 1961 op kamp in Genk. Heb jij nog leuke kampfoto's? Eén adres: beringen[!]internetgazet.be

Internationale Dag van het Bier

Vrijdag 6 augustus 2021
Uit de oude doos
Beringen - Internationale Dag van het BierZoomHet is vandaag de Internationale Dag van het Bier. En dat mogen onze lezers vandaag gerust vieren met een fris glas Belgisch bier want ons land is nog altijd één van de toplanden als het aankomt om het brouwen van bier. Met deze foto van café De Sleepvaart in Tervant wensen we iedereen een goed glas bier toe. Meer weten over de rijke geschiedenis van ons Belgisch bier? Klik dan op deze link van Centrum Agrarische Geschiedenis.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Varkensbedrijf moet wijken voor natuurZoomIn de tweede week van augustus start een aannemer in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij in Molenstede (Diest) met de afbraak van een voormalig varkensbedrijf. Met behulp van natuurherstelwerken zal de vrijgekomen grond twee nabijgelegen natuurgebieden Dassenaarde en de Vallei van de 3 beken met elkaar verbinden waardoor een groter aaneengesloten natuurgebied ontstaat, met ruimte voor water en zachte recreatie. Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Natuurpunt onderzocht de VLM in (…) Het hele nieuwsbericht

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Beringen - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Werken Graaf van Loonstraat

Vrijdag 6 augustus 2021
Beringen - Werken Graaf van LoonstraatZoomDe verbinding tussen het nieuwe marktplein en de Graaf van Loonstraat wordt momenteel ook vernieuwd. En dan moeten terrasjes even verdwijnen. Voor de horeca is naast de coronacrisis ook de heraanleg een bittere pil om te slikken maar je kunt geen omelet maken zonder eieren te klutsen. Nu maar hopen dat de Beringse omelet snel klaar is en in de smaakt zal vallen bij de bewoners. (foto's Patrick Haesevoets)
Werken Graaf van Loonstraat
Zoom

Bromfietser gewond

Vrijdag 6 augustus 2021
Beringen - Bromfietser gewondOp de Koolmijnlaan kwam gisterenavond een bromfietser in aanrijding met een auto. De 30-jarige bromfietser geraakt hierbij lichtgewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Beringen - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Beringen - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dans der kraaien

Donderdag 5 augustus 2021
Beringen - Dans der kraaienZoomWie in de buurt woont waar kraaien slapen, weet dat deze vogels een bepaald ritueel hebben vooraleer ze gaan slapen. Ze zweven in groep voor het slapen nog verschillende rondjes om dan als een blok te vallen in een boom. Gust Ischen woont in het centrum van Beringen en deze kraaien sliepen vroeger in de kastanjebomen van het college maar die zijn al even weg, dus nu slapen ze aan het kanaal. En allemaal samen, dat doen kraaien en kauwen als veiligheid.
Dans der kraaienDans der kraaien
Zoom

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Start werken rotonde Zwarte Ring

Woensdag 4 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Start werken rotonde Zwarte RingZoomDeze week start AWV met de verdere voorbereidende werken voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Grote Baan (N29) met de Meldertsebaan en Blanklaarstraat (N725) in Lummen. De Meldertsebaan werd het afgelopen anderhalf jaar vernieuwd en de herinrichting van de Blanklaarstraat is volop aan de gang. De rotonde is een volgende ontbrekende schakel in de verdere uitbreiding van comfortabele en veilige fietspaden langs de N725 tussen Tessenderlo en Kermt. Voor de nieuwe rotonde Zwarte Ring (N29 (…) Het hele nieuwsbericht
Start werken rotonde Zwarte Ring
Zoom

KVK Beringen wint van Geel

Woensdag 4 augustus 2021
Beringen - KVK Beringen wint van GeelKVK Beringen heeft vanavond tijdens een oefenwedstrijd Geel verslagen met 4-2. De ruststand was 1-2.

Victor Snyers overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Beringen - Victor Snyers overledenVictor Snyers uit Beringen-Centrum, echtgenoot van Lisette Vanherle, is overleden. (° Beringen op 12 januari 1938 - † Heusden-Zolder op 4 augustus 2021)
Begroeting: maandag 9 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: dinsdag 10 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Danny Theunis overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Beringen - Danny Theunis overledenDanny Theunis uit Beverlo is overleden (° Koersel op 21 december 1962 - † Genk op 3 augustus 2021). Begroeting: maandag 9 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: dinsdag 10 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Henri Fransen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Beringen - Henri Fransen  overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is maandag Henri Fransen overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Julia Moons. Hij was 99 jaar en afkomstig van Hechtel. Begroeting: donderdag 5 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u. Uitvaart: vrijdag 6 augustus 2021 in de parochiekerk van Strooiendorp-Leopoldsburg

Beringen - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieke De Keyser overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Beringen - Nieke De Keyser overledenNieke De Keyser uit Beringen-Mijn, weduwe van François Pauwels (†2017) is overleden. (° Beverlo op 20 mei 1936 † Beringen-Mijn op 28 juli 2021(
De uitvaartdienst heeft plaats gehad in intieme kring in de parochiekerk St.-Theodardus Beringen-Mijn.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Beringen - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Vrouw gewond in Stationsstraat

Maandag 2 augustus 2021
Beringen - Vrouw gewond in StationsstraatIn de Stationsstraat in Beringen-Mijn gebeurde deze middag een ongeval. Twee wagens botsten. Een 34-jarige vrouw uit Beringen geraakt hierbij gewond.

550 euro voor Beukenveld Paal

Maandag 2 augustus 2021
Beringen - 550 euro voor Beukenveld PaalZoomDienstencentrum Beukenveld in Paal mocht een cheque van 550 euro ontvangen. Het geld was de opbrengst van het dartstornooi van afgelopen weekend in de Poolse barak georganiseerd door DC Joker en DC Tegen het Randje.

KVK Beringen al uit de beker

Maandag 2 augustus 2021
Beringen - KVK Beringen al uit de bekerKVK Beringen is al meteen uitgeschakeld voor de Croky Cup. Het werd de kleedkamers ingestuurd met 1-2 door Wezel Sport. De wedstrijd liep nochtans evenwichtig in de eerste helft waarbij elke ploeg scoorde. Maar het was uiteindelijk Wezel Sport die in de tweede helft aan het langste eind trok.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Beringen - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Beringen - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.

Rosa Corvers overleden

Zondag 1 augustus 2021
Beringen - Rosa Corvers overleden Rosa Corvers uit Paal, weduwe van Alfons Kenens (†2012) is overleden. (° Paal op 26 januari 1938 - † Paal op 31 juli 2021) Uitvaart: donderdag 5 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen