Het overige nieuws

Nieuwe T1 bij Paal-Tervant

Zondag 28 februari 2021
Beringen - Nieuwe T1 bij Paal-TervantKurt Geelen is de nieuwe T1 van tweede provincialer KFC Paal-Tervant. Stefano Micoli blijft T2. Rutger Theunis wordt keeperstrainer. Hij volgt Jefke Chistiaens op.

Op de terril

Zondag 28 februari 2021
Lens op Beringen
Beringen - Op de terrilZoomBart Liesenborgs trok afgelopen week richting terril voor zijn reeks 'Lens op Beringen'.

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Beringen - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijwilligers krijgen ontbijt

Zondag 28 februari 2021
Beringen - Vrijwilligers krijgen ontbijtZoom
De vrijwilligers van het Zorghuis Limburg werden dit weekend verrast met een lekker ontbijt. "Vrijwilliger zijn in Zorghuis Limburg heeft vele betekenissen. Maar vooral geeft het een voldoening van onschatbare waarde. We krijgen een goede begeleiding om onze taak te vervullen. We mogen van die hartverwarmende momenten ervaren. Er is onnoemlijke dankbaarheid. We zitten in een gezellig team en ontvangen een grote waardering voor onze inzet. Zoals vandaag, we verrast werden met een mooie ontbijtkorf aan huis", zegt Anne-Marie Cox. Wil jij de ploeg vrijwilligers versterken? Altijd welkom : Zorghuis Limburg, Hazerikstraat 13,3582 Koersel - 011/767101 - info[!]zorghuislimburg.be.

Volle maan in de ochtend

Zondag 28 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Volle maan in de ochtendZoomDe volle maan blijft inspireren, Gust Ischen maakte deze ochtend een mooie foto van de maan in volle glorie.

Naamopgave 1ste communie Koersel

Zondag 28 februari 2021
Beringen - Naamopgave 1ste communie KoerselZoomGisteren kwamen de kinderen die de uitgestelde communie gaan doen op 3 oktober 2021 even naar de kerk in Koersel voor een kennismaking. Omwille van de coronamaatregelen mochten er telkens maar 15 personen in de kerk aanwezig zijn. De kinderen kwamen even naar de kerk om daar hun naam op te geven en hun unieke duimafdruk te plaatsen in hun lievelingskleur aan een tak van een geschilderde boom. Want zoals er uit een klein zaadje een grote boom kan groeien, zo willen zij ook groeien tot mooie grote mensen. Een leuk en veilig alternatief voor de viering van de naamopgave die dit jaar niet kon doorgaan. (Jean Beerten)
Beringen - Viering St.-Pietersbandenkerk van BeringenZoomVanuit de Sint-Pietersbandenkerk werd deze viering opgenomen met voorganger deken Marcel Meysen, lector Monique De Jonge en muzikant Ludo Gielis. De zang werd verzorgd door Jos Christiaens en Els Geukens.

Volle maan

Zaterdag 27 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Volle maanZoomBart Liesenborgs kon deze avond de volle maan mooi op beeld vastleggen.

Broers Wouters weg bij Paal-Tervant

Zaterdag 27 februari 2021
Beringen - Broers Wouters weg bij Paal-TervantPim en Mats Wouters trekken de deur achter zich dicht bij Paal-Tervant. Zij verkassen naar Zonhoven United B.

Nieuwe vennootschap: Piyango

Zaterdag 27 februari 2021
Mehmet Sarican uit Beringen heeft de besloten vennootschap Piyango opgericht met zetel aan de Paalsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verhuur en leasing van speelautomaten, het uitbaten van een benzinestation en de verhuur van personenauto's met chauffeur.

Nieuw: Krystian's Car Service

Zaterdag 27 februari 2021
Krystian Jakubi uit Koersel heeft de besloten vennootschap Krystian's Car Service opgericht met zetel aan de Nieuwendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de kleinhandel in auto's, autobussen, aanhangwagens en opleggers, carosserieherstelling en de revisie van automotoren.

Nieuw: Immpuls Engineering

Zaterdag 27 februari 2021
Dimitri Claes uit Paal heeft de besloten vennootschap Immpuls Engineering opgericht met zetel aan de Dopheidestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de calculatie en het opmaken van bouwbegrotingen, bouwadvies en bouwcoördinatie én offertevergelijking.

Nieuwe vennootschap: Aerts Technieken

Zaterdag 27 februari 2021
Arne Aerts uit Beverlo heeft de besloten vennootschap Aerts Technieken opgericht met zetel aan de Genemeerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detail- en groothandel van elektrische apparaten, de installatie van elektrische bedrading en het plaatsen van verlichting.
Beringen - Ook Cardstop misbruikt door oplichtersDagelijks worden onze lezers geplaagd met nieuwe pogingen tot oplichting. De ene keer zogenaamd namens de FOD Financiën, dan weer namens hun bank, beleggingsvoorstellen, leningen, ... Nu melden lezers ons dat ze een sms kregen van 'Cardstop'. Ze moesten volgens de boodschap hun bankkaart blokkeren omdat ze vervallen was. Maar wie goed uitkijkt, ziet dat het nummer niet van Cardstop is en dat zijn bankkaart nog niet vervalt. Gewoon een poging om aan je kaartgegevens te raken. Verwijderen dus.

KVK Beringen haalt Ferhat Kaya binnen

Zaterdag 27 februari 2021
Beringen - KVK Beringen haalt Ferhat Kaya binnenDe 34-jarige gewezen profspeler Ferhat Kaya zal komend seizoen de kleuren van KVK Beringen verdedigen. Hij speelde eerder onder meer voor PSV Eindhoven en Antwerp FC.

Stad fleurt stilaan op

Zaterdag 27 februari 2021
Beringen - Stad fleurt stilaan opZoomDe Groendienst van de stad werkt een heel jaar rond om te zorgen voor een fraai, groene en fleurige omgeving. De lente is ook in Beringen volop in het vizier. (Gust Ischen)

Pater Carremansstraat

Zaterdag 27 februari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Pater CarremansstraatZoomChris Ume bracht terug kleur in deze oude foto gemaakt in het centrum van Paal.

Wijk Asberg Koersel

Zaterdag 27 februari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Wijk Asberg KoerselZoomVandaag een duofoto uit de wijk Asberg in Koersel.

Kom laat ons juichen vandaag

Zaterdag 27 februari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Kom laat ons juichen vandaagZoomEdith zorgt vandaag voor gevleugelde woorden!

Lizette Hermans overleden

Vrijdag 26 februari 2021
Beringen - Lizette Hermans overledenOp 17 februari overleed Lizette Hermans de weduwe van Hugo Poelmans. Zij was 66 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring. Rouwadres: Bredestraat 39, 3582 Koersel.

Auto's botsen: twee gewonden

Vrijdag 26 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Rekhovenstraat in Lummen zijn gisterennamiddag twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers wonen in Lummen.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Beringen - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.
Beringen - Slimme vogels te gast in De Beerring 1ZoomDeze week kreeg basisschool De Beerring 1 bezoek van verschillende slimme vogels. Deze kanarievogels zijn CO2-meters en leren de leerlingen hoe ze het best kunnen ventileren en de lucht gezond houden. Aan de hand van de kleur van de ogen of een fluitsignaal, weten de leerlingen of ze de klas meer moeten verluchten, door een deur of extra raam open te zetten. Aan de hand van grafieken kunnen ze de vorderingen volgen van CO2 en de temperatuur. De leerlingen en juffen gaven de vogels een leuk nestje (…) Het hele nieuwsbericht

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Beringen - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Autohandelaar failliet verklaard

Donderdag 25 februari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag autohandelaar M.V. uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 maart ingediend worden.

Fietsster (87) omgekomen

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Fietsster (87) omgekomen
Op de Omer Vanaudenhovelaan in Diest raakte deze namiddag een auto en de 87-jarige fietsster Rachel Smeyers uit Schaffen in een aanrijding betrokken. De fietsster werd naar het UZ Gasthuisberg in Leuven gebracht waar ze bezweek aan de opgelopen verwondingen. Het parket van Leuven heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Zware straf gevorderd voor wietplantage

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zware straf gevorderd voor wietplantageHet Openbaar ministerie heeft 40 maanden cel gevorderd tegen een vrouw uit Lommel en een man uit As voor het opzetten van een wietplantage aan de Gerhagenstraat in Tessenderlo. De politie had er ruim 1.100 oogstrijpe planten en 20.000 euro aangetroffen. Fluvius eist 96.000 euro voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Op 18 maart valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Vrouw (63) gewond bij botsing

Donderdag 25 februari 2021
Een 63-jarige vrouw uit Beringen is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Zicht op de terril

Donderdag 25 februari 2021
Beringen - Zicht op de terrilZoomWe kregen nog deze mooie foto van Rajesh Gielen.

Nieuwe campagne rond fietsveiligheid

Donderdag 25 februari 2021
Beringen - Nieuwe campagne rond fietsveiligheidZoom
De Stad Beringen lanceert op 22 maart een grote fietsveiligheidscampagne door positieve boodschappen in het straatbeeld te brengen op toepasselijke plaatsen of kruispunten.
"De blauwe borden zullen fietsers en automobilisten tonen die elkaar bedanken en elkaar aanmoedigen om het veilig te houden", zegt schepen van verkeer Jean Vanhees.

Resem vandalenstreken

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest is op meerdere plaatsen vandalisme gepleegd. In de Vroentestraat is de ruit van een school ingegooid en in de Michel Theysstraat moest het koetswerk van een auto het ontgelden. Ook aan de Nijverheidslaan waren vandalen aan het werk.

Bom opgegraven langs Beringersteenweg

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag heeft een aannemer die graafwerken uitvoerde langs een woning aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder een bom opgegraven. Het ging om een bom uit de Tweede Wereldoorlog, van ongeveer 70 cm groot. De politie liet de graafwerken stilleggen, de vindplaats werd afgespannen en bewaakt. Wat later kwam DOVO, de ontmijningsdienst van het leger ter plaatse. Die heeft de bom meegenomen.

Zonder woorden

Woensdag 24 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Zonder woordenZoomGoede wijn hoeft geen krans, net als deze foto van Johan Put, deze avond gemaakt op de terril in Beringen.

Fietser (13) gewond bij aanrijding

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Fietser (13) gewond bij aanrijdingZoomDeze namiddag raakten een auto en een 13-jarige fietser in een aanrijding betrokken op de Twaalf Meilaan in Beverlo. De fietser raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Nieuwe vennootschap: F&E Group

Woensdag 24 februari 2021
Mustafa Arici uit Koersel heeft de besloten vennootschap F&E Group opgericht met zetel aan de Voortstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy en advies ten behoeve van derden.

Juliette Lemmens overleden

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Juliette Lemmens overledenGisteren is Juliette Lemmens overleden, de weduwe van de in 1981 overleden Louis Claes. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jean Lenaers overleden

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Jean Lenaers overledenGisteren is Jean Lenaers overleden, de levenspartner van Julia Zeeuws. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Maria Caerts overleden

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Maria Caerts overledenIn Paal is gisteren Maria Caerts overleden, de echtgenoot van Marcel Ceunen. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Rosa Poel overleden

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Rosa Poel overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Koersel woonachtige Rosa Poel overleden, de weduwe van Maurice Rubens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Alle plastic bij PMD

Woensdag 24 februari 2021
Beringen - Alle plastic bij PMDZoomIn april introduceren Fostplus en Limburg.net de nieuwe blauwe zak in onze gemeente. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het pmd. Dat betekent dat je de zachte plastics niet meer naar het recyclagepark hoeft te brengen. Je kan ze vanaf 1 april bij jouw thuis laten ophalen.

Winterzon en woenstijnzand

Dinsdag 23 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Winterzon en woenstijnzandZoomEen heerlijke dag alweer met temperaturen ver boven het gemiddelde in februari. En dankzij het Saharastof krijgen we weer mooie kleurschakeringen in de lucht.  "De komst van dit stof hangt samen met het aanhouden van een zuidelijke stroming boven West-Europa. In de meest getroffen gebieden kan de hemel van kleur veranderen en een meer melkachtig uitzicht krijgen met warme tinten (oranje, rood). Soms wordt er afzetting waargenomen op oppervlakken (auto's, ruiten, enz.), vooral wanneer er neerslag valt en zwevend stof naar het oppervlak wordt geduwd", zegt het KMI. (foto Gust Ischen)

Vechtersbazen op het matje

Dinsdag 23 februari 2021
Beringen - Vechtersbazen op het matjeEen twintiger uit Beringen en een twintiger uit Pelt moesten zich vandaag voor de rechter verantwoorden omdat zij betrokken waren bij meerdere vechtpartijen in de Lommelse uitgaansbuurt. Het Openbaar ministerie vorderde 20 maanden cel, eventueel met uitstel en op voorwaarde dat de betichten zich laten behandelen voor hun drank- en agressieprobleem. Op 23 maart valt het vonnis in deze zaak.(PG)

Wilgenkatjes

Dinsdag 23 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - WilgenkatjesZoomDeze katjes zijn nu al volop zichtbaar, het zijn vroege voorjaarsbloeiers die de lente inluiden.

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Beringen - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Brockmans overleden

Dinsdag 23 februari 2021
Beringen - Willy Brockmans overledenVandaag is Willy Brockmans overleden, de echtgenoot van Florentine Moonen. Hij was 78 jaar. Willy was onderwijzer op rust. Hij was ook jarenlang actief in de voetbalwereld bij onder andere AC Tervant, Gewest Beringen, PC Limburg en KBVB. Een portret van Willy kan je nalezen via deze link. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Versterking voor Stal Sport

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Versterking voor Stal SportMikail Caliskan (Averbode) zal komend seizoen de kleuren van tweede provincialer Stal Sport verdedigen.

Kevin Clerckx weg bij W. Koersel

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Kevin Clerckx weg bij W. KoerselKevin Clerckx trekt de deur achter zich dicht bij Weerstand Koersel. Hij verkast naar reeksgenoot KAC Betekom.

Twee ongevallen met fietsers

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo waren er vandaag twee ongevallen met fietsers. Beiden kwamen in aanrijding met een auto. De ongevallen gebeurden op het kruispunt van de Rode Hei en Vismarkt, en in de H. Hartlaan.

Marina Beyens overleden

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Marina Beyens overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Marina Beyens overleden, de echtgenote van Firmin Camps. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Marleen Robert overleden

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Marleen Robert overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Marleen Robert overleden, de echtgenote van Corrado Angelini. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Imelda Beerts overleden

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Imelda Beerts overledenVandaag is Imelda Beerts overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Maurice Gielis. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats in de parochiekerk van Paal.

Hilda De Ridder overleden

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Hilda De Ridder overledenGisteren is in Beringen-Mijn de uit Houthalen afkomstige Hilda De Ridder overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Marcel Serneels. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.

Boerenwijsheid (39)

Maandag 22 februari 2021
Beringen - Boerenwijsheid (39)ZoomIn februari al de lente? Dat geeft broden zonder krenten.

Autodieven laten auto achter

Zondag 21 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanavond met speurhonden gezocht naar autodieven in Lummen. De dieven hadden er een auto die in Bierbeek was gestolen achtergelaten en waren te voet gevlucht nadat een politiepatrouille hen had opgemerkt. De zoektocht van de politie heeft niets opgeleverd.

Kleurrijke ochtend

Zondag 21 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Kleurrijke ochtendZoomDe vroege vogels op zondag konden deze ochtend genieten van een mooie zonsopgang zoals Osman Baltaci uit Paal. Die mooie zonsopgangen en -ondergangen hebben we momenteel te danken aan een zuidenwind uit Zuid-Europa en Noord-Afrika. Daar zit stof van woestijnzand bij en dat zorgt voor een speciaal kleurenpalet. Ook de komende kan je nog mooie foto's maken dankzij dit weerfenomeen. Aarzel niet om uw foto te sturen naar Beringen[!]internetgazet.be 
Beringen - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Beringen - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Daar is de lente!

Zaterdag 20 februari 2021
Beringen - Daar is de lente!ZoomOnze weerman heeft een mooi en zonnig weekend voorspeld, en ook in de natuur en in de tuin zien we bloemen en planten ontwaken. De lente is duidelijk in aantocht. (foto Marleen Abeels)

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Beringen - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

In dit verstilde landschap

Zaterdag 20 februari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - In dit verstilde landschapZoomOok deze zaterdag presenteren we je een mooi gedicht van Edith met een foto van Lambert Reynders.

Verdwenen molen

Zaterdag 20 februari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Verdwenen molenZoomVandaag zien we nog veel moderne windmolen om elektriciteit op te wekken maar graanmolen zoals deze in Koersel behoren definitief tot het verleden.

Carnavalsstoet

Zaterdag 20 februari 2021
Uit de oude doos
Beringen - CarnavalsstoetZoomHet carnavalsseizoen is dit jaar door corona helemaal anders verlopen, zonder stoeten, bal en ander festiviteiten. Daarom nog even terugblikken met deze wagen van de Sint-Denijs Gilde Beringen-Mijn. (foto Citévolk Spreekt)

Adèle Mattens overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Beringen - Adèle Mattens overledenVandaag is Adèle Mattens overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Henri Beerlandt. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 26 februari plaats in de parochiekerk van Paal.
Beringen - Nieuw overleg rond belasting mijnwerkerspensioenOp een persconferentie in ZLDR Luchtfabriek heeft het bestuur van de KS-Vriendenking herhaald dat de achterstallen op de mijnwerkerspensioenen onbelast moeten worden uitbetaald. Zoals bekend hebben ze daar verschillende pensioendeskundigen en fiscalisten voor geraadpleegd en uit hun analyses blijkt dat er geen wettelijke basis is om die inhoudingen te doen. Het gaat voor alle duidelijkheid om het achterstal dat momenteel wordt uitgekeerd. Volgens voorzitter Michel Dylst zou het wat de KS betreft om ongeveer (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Beringen - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Zet het daar maar neer!

Vrijdag 19 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Zet het daar maar neer!ZoomHet is een terugkerend fenomeen dat glas niet in maar naast de glasbak gedumpt wordt. Liever lui dan moe...

Bromfietser (16) gewond bij ongeval

Donderdag 18 februari 2021
Beringen - Bromfietser (16) gewond bij ongevalBij een verkeersongeval op de Koolmijnlaan is gisterenavond een 16-jarige bromfietser uit Beringen gewond geraakt. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Beringen - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Fik Bormans overleden

Donderdag 18 februari 2021
Beringen - Fik Bormans overledenVandaag is de in Stal woonachtige Fik Bormans overleden, de echtgenoot van Agnes Moons. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in intieme kring.

Marinus Wies overleden

Donderdag 18 februari 2021
Gisteren is Marinus Wies overleden, de echtgenoot van Maria Mariën. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Beringen - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Beringen - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Beringen - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Motorrijder aangereden

Donderdag 18 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag is een motorrijder gewond geraakt toen hij op de rotonde van de Nijverheidslaan en de Citadellaan in Diest aangereden werd door een auto. De automobilist pleegde vluchtmisdrijf.

Charel Vaes overleden

Donderdag 18 februari 2021
Beringen - Charel Vaes overledenMaandag is de uit Paal afkomstige Charel Vaes overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Meneke Geypens. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Meldert.

Troostplekken worden liefdesplekken

Woensdag 17 februari 2021
Beringen - Troostplekken worden liefdesplekkenZoomIn het kader van Valentijn zijn de Paalse troostplekken omgetoverd tot liefdesplekjes. Een liefdevolle boodschap, een geheime liefde,...het kan allemaal in Paal.

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Beringen - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Proficiat Wim!

Woensdag 17 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Proficiat Wim!ZoomEen grote verrassing vandaag voor de 40ste verjaardag van Wim uit Tervant en dat mag je wel letterlijk nemen. Proficiat Wim!

Nieuwe vennootschap: Demir-G

Woensdag 17 februari 2021
Erol Demirci uit Beverlo heeft de besloten vennootschap Demir-G opgericht met zetel aan De Laar. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van boven- en ondergrondse spoorwegen, elektriciteitswerken, timmer- en schrijnwerken en slopingswerken van gebouwen.

Nieuwe vennootschap: E&M Technic

Woensdag 17 februari 2021
Muhammed Keskin uit Beverlo heeft de besloten vennootschap E&M Technic opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, installatie van centrale verwarming en sanitaire installaties.

Godelieve Coenen overleden

Woensdag 17 februari 2021
Beringen - Godelieve Coenen overledenMaandag is in Oudsbergen de uit Paal afkomstige Godelieve Coenen overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Henri Tielens en de levenspartner van de in 2009 overleden Frans Lemmens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Controle op zwartwerk

Woensdag 17 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is er een controle gedaan op zwartwerk in Diest. Dat gebeurde door de politie en de sociale inspectiediensten. Zij hadden het gemunt op chauffeurs die in opdracht van een garagist naar de autokeuring in Webbekom rijden. De inspectiediensten stelden elf dossiers op.
Kort nieuws van bij de buren
In Diest is gisterenavond een man bestolen terwijl hij thuis was. De man ontdekte dat het raam van zijn slaapkamer was opengebroken toen hij ging slapen.

Vrouw (63) dronken aan het stuur

Woensdag 17 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest heeft de politie gisterenavond een 63-jarige dronken bestuurster betrapt. Zij reed al zwalpend over de weg. De vrouw moest haar rijbewijs onmiddellijk inleveren.
Kort nieuws van bij de buren
Een 26-jarige man die vanuit Schaffen naar Diest fietste is onderweg overvallen door enkele jongeren. Hij moest onder bedreiging met een mes zijn portefeuille en iPhone afgeven.

Aanwinst voor Stal Sport

Dinsdag 16 februari 2021
Beringen - Aanwinst voor Stal SportJef Cuypers zal komend seizoen de kleuren verdedigen van Stal Sport. Hij komt over van Houthalen VV.
Beringen - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Container opengebroken op werf

Dinsdag 16 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven op zoek naar materialen hebben een container opengebroken op een werf aan de Bosstraat in Lummen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Bekabeling zonnepanelen in brand

Dinsdag 16 februari 2021
Beringen - Bekabeling zonnepanelen in brandDeze namiddag heeft de bekabeling van de zonnepanelen op een woning aan de Olmensesteenweg in Beringen vuur gevat. De brandweer was de brand snel meester.

Fietspad afgesloten door drukjacht

Dinsdag 16 februari 2021
Vanwege een nieuwe drukjacht op het militair domein wordt het fietspad van Koersel Kapelleke naar Hechtel-Eksel zaterdag afgesloten. Ook paardrijden, wandelen,... is die dag in het domein verboden.

Werner Reynders overleden

Dinsdag 16 februari 2021
Beringen - Werner Reynders overledenGisteren is Werner Reynders overleden, de echtgenoot van Ilse Vennekens. Hij was 48 jaar.  Werner was oud speler, jeugdtrainer en ex-jeugdvoorzitter van Stal Sport. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats in de parochiekerk van Korspel.

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Beringen - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (38)

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Boerenwijsheid (38)ZoomIn februari guur en koud, dan komt er een zomer waarvan je houdt...
Beringen - Aanpassingstermijn mijnwerkerspensioen verlengdOndergrondse mijnwerkers, hun weduwen of nabestaanden, die recht hebben op extra tegemoetkoming door de herberekening van de pensioenen, krijgen daarvoor wat langer de tijd. Minister van pensioenen Karine Lalieux en de Federale Pensioendienst hebben de termijn van vier naar acht maanden gebracht omdat elk dossier een complexe berekening vergt. Maar nog steeds moet iedere weduwe of nabestaande zelf een aanvraag indienen bij de Federale Pensioendienst in Brussel. Daarvoor hebben ze - na de aanpassing - nog de tijd tot 29 juni dit jaar.

Claire Weyens overleden

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Claire Weyens overledenOp 10 februari overleed de in Tongeren woonachtige en uit Koersel afkomstige Claire Weyens. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Irma Ribus overleden

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Irma Ribus overledenVandaag is de in Paal woonachtige Irma Ribus overleden, de echtgenote van Swa Wolput. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Kabels en radio gestolen

Maandag 15 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben elektriciteitskabels en een radio gestolen op een bouwwerf aan de Bosstraat in Lummen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Eerste vaccinaties in Beringen

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Eerste vaccinaties in BeringenZoomVandaag kregen mensen uit de zorgsector hun spuitje in het vaccinatiecentrum van Beringen. Hans Put maakte dit videoverslag.

Herald Hesius overleden

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Herald Hesius overledenVandaag is de in Stal woonachtige Herald Hesius, de echtgenoot van Irène Cieplinski. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Charel Wendrickx overleden

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Charel Wendrickx overledenGisteren is de in Paal woonachtige Charel Wendrickx overleden, de weduwnaar van de in 2009 overleden Jeanne Reynders. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jos De Wit overleden

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Jos De Wit overledenGisteren is de in Beringen woonachtige Jos De Wit overleden, de weduwnaar van de in 1975 overleden Lisette Vandenborne. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Maria Vandevenne overleden

Maandag 15 februari 2021
Gisteren is de in Paal woonachtige Maria Vandevenne overleden, de echtgenote van Jef Broekmans. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Materialendiefstal op werf

Maandag 15 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Webbekomstraat in Diest sloegen dieven toe. Zij gingen er met materialen aan de haal. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Twee chauffeurs zonder rijbewijs

Maandag 15 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn twee bestuurders betrapt zonder rijbewijs. Beiden waren ook onder invloed. Het betrof twee mannen uit Halen. Hun voertuig is in beslag genomen.

Hoogtevrees

Maandag 15 februari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - HoogtevreesZijn er vogels met hoogtevrees? Ik weet het, het is een onbenullige en overbodige vraag in tijden waarin we wel meer aan ons hoofd hebben dan ons verstand hierover te pijnigen. Ik vermoed dat echte vogels daar geen last van hebben als ik ze dagelijks zie rondfladderen en aan mijn vetbollen in de tuin zie hangen. Dat is zuivere acrobatie die niet moet onder doen voor Cirque du Soleil. Helaas zijn er op deze aardbol veel rare vogels te vinden die het ene moment zo hoog vliegen dat the sky the limit wordt maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Rachel Heyligen overleden

Maandag 15 februari 2021
Beringen - Rachel Heyligen overledenGisteren is Rachel Heyligen overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Gerard Swerts. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Aanwinst voor KFC Paal-Tervant

Zondag 14 februari 2021
Beringen - Aanwinst voor KFC Paal-TervantBerrevoets (Nevok Gruitrode) zal komend seizoen de kleuren verdedigen van KFC Paal-Tervant. Wouters trekt naar Zonhoven United B.

Twee spelers weg bij KVK Beringen

Zondag 14 februari 2021
Beringen - Twee spelers weg bij KVK BeringenReyndersen Vanoudehove trekken de deur achter zich dicht bij KVK Beringen. Zij verkassen naar KFC Diest.

Transfernieuws bij Stal Sport

Zondag 14 februari 2021
Beringen - Transfernieuws bij Stal SportStal Sport heeft verschillende nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Schildermans en Vanchaze (beiden Olmen), Deelkens (Houthalen VV), Laccino (Paal-Tervant), Volders (Ham) en Derwa en Vanhoudt, beiden van MD Halen. Twee spelers verkassen naar Koersel: Moons en Vanhooff. 
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben een bank en een picknicktafel op de dichtgevroren gemeentelijke visvijver van Gerhaegen in Tessenderlo geplaatst. De brandweer heeft de meubelen deze voormiddag van de vijver gehaald.

Dieven forceren deur van flat

Zondag 14 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden de toegangsdeur om binnen te dringen in een appartement aan de Zonnestraat in Lummen. Zij gingen er met geld aan de haal. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Inbraak in buitenverblijf

Zondag 14 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een buitenverblijf aan de Fazantenweg in Ham kwamen dieven over de vloer. De politie kreeg gisteren melding van de feiten. Of de daders buit maakten, is niet geweten.

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Beringen - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fijne Valentijn!

Zondag 14 februari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Fijne Valentijn!ZoomMet dit retrokaartje wensen wij al onze lezers een fijne Valentijnsdag!

Plezier op het ijs

Zaterdag 13 februari 2021
Beringen - Plezier op het ijsZoomDe ijskoude winterdagen zorgen voor veel plezier bij wandelaars en liefhebbers van ijs. Her en der zagen we enkele schaatsers of kinderen die zich uitleefden met het glijden op het ijs. (Foto Marleen Abeels)

Man (31) bewijkt na ongeval

Zaterdag 13 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 31-jarige man uit Diest is bezweken aan de verwondingen die hij vorig weekend opliep bij een zwaar verkeersongeval op de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere). Daar kwam de Diestenaar met zijn auto onder een vrachtwagen terecht.

Auto in beslag genomen

Zaterdag 13 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij de controle van een wagen op de Zelemseweg in Diest bleek de 38-jarige bestuurder uit Diest onder invloed van drugs te rijden. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken . De wagen was ook niet verzekerd of gekeurd en werd in beslag genomen.

Marcel Lemmens overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Beringen - Marcel Lemmens overledenVandaag is de uit Beverlo afkomstige en in Kwaadmechelen woonachtige Marcel Lemmens overleden, de echtgenoot van Mia Vanaerdewegh. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe: Medusa Construction

Zaterdag 13 februari 2021
Andreas Koundourakis uit Koersel en Dimitrios Koundourakis uit Leopoldsburg hebben de besloten vennootschap Medusa Construction opgericht met zetel in Kattenbos in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van administratieve prestaties en computerservices en het uitvoeren van bouwwerken.

Roger Engelen overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Beringen - Roger Engelen overledenOp 3 februari overleed in Lummen de uit Paal afkomstige Roger Engelen, de echtgenoot van Monique Claes. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Beringen - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Markt Beringen

Zaterdag 13 februari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Markt BeringenZoomDe markt in Beringen krijgt dit jaar een nieuwe look, tijd om vandaag even nostalgisch terug te blikken met deze ingekleurde foto door Chris Ume.

Nieuwe wijk Koersel

Zaterdag 13 februari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Nieuwe wijk KoerselZoomElke week gaat Gust Ischen op pad voor een toffe duofoto. Vandaag is hij in Koersel.

Valentijn!

Zaterdag 13 februari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Valentijn!ZoomEen romantische bijdrage dit weekend van Edith en Lambert.

Staartmees in de ochtendzon

Vrijdag 12 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Staartmees in de ochtendzonZoomJohan Put kon deze ochtend dit mooi plaatje maken van een staartmees in de Vallei van de Zwarte Beek.

Gewond bij kop-staartaanrijding

Vrijdag 12 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag gebeurde een verkeersongeval in Schoonaerde in Diest. Twee wagens stonden stil voor de spoorwegovergang. Een 37-jarige vrouw uit Diest had dit echter niet opgemerkt en reed achter op het achterste voertuig dat op zijn buurt tegen de eerste wagen reed. De aanrijdster werd door de ziekenwagen meegenomen voor verzorging. In de beide andere voertuigen zaten drie personen die allen over nekpijn klaagden, maar zelf een dokter gingen raadplegen.

34 bestuurders onder invloed

Vrijdag 12 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie Demerdal (Diest- Scherpenheuvel-Zichem) heeft in januari 34 bestuurders onder invloed uit het verkeer geplukt: 24 van hen hadden drugs gebruikt, de tien anderen hadden een pintje te veel uit.

Fietsster (23) gewond bij aanrijding

Vrijdag 12 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 23-jarige fietsster uit Tessenderlo is gewond geraakt toen zij daar op Lichtveld in een aanrijding met een auto betrokken raakte. Het ongeval gebeurde vandaag.

Veiling brengt 4600 euro op

Vrijdag 12 februari 2021
Beringen - Veiling brengt 4600 euro opZoomDe veiling van oude schoolspullen uit de voormalige Mozaïek en Horizon bracht maar liefst 4600 euro op. Hiermee zullen onder andere boeken gekocht worden voor schoolbibliotheek in de nieuwe school Straf! School met lef.

Enquête over wonen in Beringen

Vrijdag 12 februari 2021
Beringen - Enquête over wonen in BeringenZoomCD&V Beringen houdt een enquête over hoe graag Beringenaren wonen in Beringen. "Wat kan er volgens jou beter in onze stad, of wat is er net heel goed? Vul onze enquête en laat het ons weten! Misschien win je wel een leuke prijs op de koop toe", zegt Stijn Truyens. Deelnemen kan via deze link.

Jean Cuypers overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Beringen - Jean Cuypers overledenGisteren is Jean Cuypers overleden, de echtgenoot van Maria Van Erum. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Kleurenpalet

Donderdag 11 februari 2021
Vandaag gezien
Beringen - KleurenpaletZoomGust Ischen mogen we gerust onze zonnespotter noemen. Vanavond maakt hij weer een mooi plaatje in het centrum van Beringen.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Beringen - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: GMD Group

Donderdag 11 februari 2021
Gökhan Uslu uit Charleroi, Mulla Demirdögen uit Beringen en Ibrahim Kümüs uit Genk hebben de besloten vennootschap GMD Group opgericht, met handelsbenaming Molla en met zetel in de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een Islamitische slagerij, traiteurdiensten en catering.

Ferdinand Claes overleden

Donderdag 11 februari 2021
Beringen - Ferdinand Claes overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Ferdinand Claes overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Philomena Wuyts. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Louis Vandevoort overleden

Donderdag 11 februari 2021
Beringen - Louis Vandevoort overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Louis Vandevoort overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Jeanne Engelen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Beringen - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Beringen - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Beringen - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Lisette Mertens overleden

Woensdag 10 februari 2021
Beringen - Lisette Mertens overledenVandaag is de uit Beverlo afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Lisette Mertens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Armand Husson. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Hassan Saadali overleden

Woensdag 10 februari 2021
Gisteren is Hassan Saadali overleden, de verloofde van Hilde Van Den Wijngaert. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Liesbeth Reynders overleden

Woensdag 10 februari 2021
Beringen - Liesbeth Reynders overledenZaterdag is Liesbeth Reynders overleden, de echtgenote van Joris Keimes. Zij was 36 jaar en kokkin in WZC Corsala in Koersel. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Beringen - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

Winterse griezeltocht met KWB

Dinsdag 9 februari 2021
Beringen - Winterse griezeltocht met KWBZoomDankzij KWB Koersel kan je tot 21 februari een leuke griezeltocht maken in Koersel. Deze wandeltocht van 5km, met vrije start aan het Brigidahuis, heeft als rode draad een griezelverhaal voor kinderen of tieners. De deelnemers passeren langs zeven verschillende griezelborden met een QR-code. Zo krijgen ze telkens een deeltje van het griezelverhaal. Na elk audiofragment krijgen de kinderen of jongeren als extraatje een opdracht die ze onderweg kunnen vervullen. Er is één verhaal voor jongeren onder 10 jaar en één voor +10-jarigen. De wandeling is ook rolstoel- en buggyvriendelijk. Je kan bovendien nog leuke prijzen winnen.

101 lentes!

Dinsdag 9 februari 2021
Beringen - 101 lentes!ZoomIn woonzorgcentrum Ocura vierde Yvonne Keyen haar 101ste verjaardag. Ze kreeg vele felicitaties waaronder die van de burgemeester.

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)

Vlaamse Week tegen pesten

Maandag 8 februari 2021
Beringen - Vlaamse Week tegen pestenZoom1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Ook tijdens de 16de Vlaamse Week tegen Pesten (van 5 tot 12 februari) maken we graag een vuist tegen pesten, samen met jullie. De vier stippen zijn het symbool van deze actie. (foto Marleen Abeels)

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht
Gemeenteraad
Beringen - 1 minuut stilte voor Liesbeth ReyndersDe gemeenteraad betuigt aan het begin van de gemeenteraad haar medeleven aan de familie van Liesbeth Reynders, medewerkster van Corsala die plots overleed na een hersenbloeding. Ze was amper 36 jaar en laat een man en twee kinderen achter.

Boerenwijsheid (37)

Maandag 8 februari 2021
Beringen - Boerenwijsheid (37)ZoomAls het in februari niet sneeuwt, weet dan dat je later, in de zomer van hitte geeuwt.
Beringen - Speellandschap Avonturenberg geslotenZoomDoor de winterprik is het gevaarlijk glad op het speellandschap van de Avonturenberg. Het is daarom tot nader order gesloten.

Elektrische vuren gestolen

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Vandermarckestraat in Lummen is ingebroken. De daders zijn weg met elektrische vuren en een gasbrander. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

John Mentens overleden

Maandag 8 februari 2021
Beringen - John Mentens overledenGisteren is de in Paal woonachtige John Mentens overleden, de echtgenoot van Hilde Vanherle. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt donderdag in intieme kring plaats.

Fons Nijs overleden

Maandag 8 februari 2021
Beringen - Fons Nijs overledenVandaag is Fons Nijs overleden, de echtgenoot van Emma Peeters. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Beringen - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-pv voor 'zwemmers'

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Twee jongelui uit Diest hebben rond middernacht een covid-pv gekregen voor het niet respecteren van de avondklok. Zij verklaarden aan de agenten dat ze naar de Demer waren afgezakt voor een zwembeurt.

Lege bierblikjes in auto

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie trof op de Leuvensesteenweg in Diest een 65-jarige Diestenaar aan die duidelijk onder invloed van alcohol was. In zijn auto lagen lege bierblikjes. Het rijbewijs van de man is ingetrokken.

Lexus gestolen

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Diestsebaan in Schaffen gingen dieven met een auto aan de haal. De contactsleutels bleven in de woning achter.

Martin Vanderstraeten overleden

Maandag 8 februari 2021
Beringen - Martin Vanderstraeten overledenZaterdag is de in Stal woonachtige Martin Vanderstraeten overleden, de echtgenoot van Paula Vandereyken. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Vanavond gemeenteraad

Maandag 8 februari 2021
Beringen - Vanavond gemeenteraadVanavond is het gemeenteraad en je kan die online volgen via de website van de stad. Ook via de Internetgazet kan je vanavond meteen na goedkeuring de beslissingen raadplegen. Er zal straks onder andere gedebatteerd worden over de toekomst van de Uitkijktoren, de spoorwegovergang in Beverlo, steunmaatregelen voor de horeca, zorgparkeren en een koesterhuis.
Beringen - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Veiling truitje Lucinda Brand

Zondag 7 februari 2021
Beringen - Veiling truitje Lucinda BrandZoomDit truitje van wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand wordt geveild door VOLUIT. De Beringse politieke partij lanceerde vorig jaar de actie Veloboom om fietsitems te schenken aan kinderen uit kwetsbare gezinnen. Die oproep leverde tal van fluohesjes, reflectoren, fietshelmen en andere items op. Daarbovenop doneerde wielerploeg Telenet-Baloise, sinds kort Baloise Trek Lions met hoofdzetel in Paal, een gesigneerd wereldbekertruitje van huidig wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand. De opbrengst van de veiling zal gebruikt worden om extra artikelen aan te kopen. Bieden kan tot zondag 14 februari via deze link.
Beringen - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Beringen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Winkeldief tegen de lamp

Zondag 7 februari 2021
Op be-Mine is een winkeldief betrapt. Dat gebeurde gisterennamiddag rond 14.15 uur.

Bedrijfsinbraak op Kasteletsingel

Zondag 7 februari 2021
Beringen - Bedrijfsinbraak op KasteletsingelDieven verschaften zich gisterenavond via een raam toegang tot een bedrijf aan de Kasteletsingel. Er is een zonnebril gestolen.

Juwelendiefstal in Voortstraat

Zondag 7 februari 2021
Dieven gingen met juwelen aan de haal in een woning aan de Voortstraat in Koersel. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Motorrijder gewond in Paal

Zondag 7 februari 2021
Beringen - Motorrijder gewond in PaalZoomDeze voormiddag kwam een motorrijder ten val op het gladde wegdek van de Maalbeekstraat in Paal. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Tweede prik Campus Karen

Zondag 7 februari 2021
Beringen - Tweede prik Campus KarenZoomIn residentie Karen in Koersel kregen de bewoners en enkele personeelsleden gisteren al hun tweede prik.
Tweede prik Campus KarenTweede prik Campus KarenTweede prik Campus KarenTweede prik Campus Karen
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Auto in kanaal: twee personen overledenDeze avond rond 20u kreeg de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo een oproep voor een auto die in Ham in het Albertkanaal was gereden. De brandweer van Zuid-West Limburg kwam ter plaatse met een duikteam. Voor de twee inzittenden, een man en een vrouw, kwam alle hulp te laat. De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden van het ongeval.

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Beringen - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Beringen - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Nieuwe vennootschap: Jee3

Zaterdag 6 februari 2021
Marjolein Wouters uit Koersel heeft de besloten vennootschap Jee3 opgericht met zetel aan de Hazerikstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, onder meer op het vlak van management, marketing en productie.

Nieuwe vennootschap: La Scelta

Zaterdag 6 februari 2021
Liesbeth Elen uit Sint-Truiden heeft de besloten vennootschap La Scelta opgericht met zetel aan de Harmoniestraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant, drankgelegenheid, feestzaal en traiteurdienst.

Elias Truyers weg bij KVK Beringen

Zaterdag 6 februari 2021
Beringen - Elias Truyers weg bij KVK BeringenElias Truyers trekt de deur achter zich dicht bij KVK Beringen. Hij verkast naar KFC Lille. Truyers was één seizoen bij KVK aan de slag.

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Beringen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Beringen - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Winter of lente?

Zaterdag 6 februari 2021
Lens op Beringen
Beringen - Winter of lente?ZoomHet lijkt wel lente maar schijn bedriegt, want koning winter is lang nog niet voorbij. Voor vannacht en morgen wordt nog sneeuw verwacht. (Bart Liesenborgs)

Jean Aerts overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Beringen - Jean Aerts overledenDinsdag overleed Jean Aerts, de levensgezel van de in 2002 overleden Maria Switten. Hij was 88 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Beringen-Mijn, vindt in intieme familiekring plaats.

't Fonteintje

Zaterdag 6 februari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - 't FonteintjeZoomIn 1963 werd de uitkijktoren aan het Koersel Kapelleke gebouwd en dat was toeristisch een schot in de roos. Ook vandaag trekt het oord nog altijd veel bezoekers.

Opening Vuegen 1964

Zaterdag 6 februari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Opening Vuegen 1964ZoomVolgende week opent in Beringen-Mijn een nieuwe Aldi, wij blikken vandaag nog even terug op de opening van superette Vuegen in 1964. (foto Citévolk Spreekt)

Nu ik de golven zie dansen...

Zaterdag 6 februari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu ik de golven zie dansen...ZoomEdith en Lambert zorgen elke zaterdag voor gekleurde woorden en beelden.

Dertiger weer onder invloed

Vrijdag 5 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger uit Diest is gisteren voor de tweede keer in enkele dagen tijd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Dat gebeurde bij een controle in Webbekom.

Autoruit ingeslagen in Koersel

Vrijdag 5 februari 2021
Beringen - Autoruit ingeslagen in KoerselIn de Rechtestraat in Koersel is de achterruit van een auto ingeslagen. Het vandalisme is vanochtend vastgesteld.
Beringen - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

André Van Dijck overleden

Vrijdag 5 februari 2021
Beringen - André Van Dijck overledenVandaag is André Van Dijck overleden, de echtgenoot van Mia Smeyers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Geen succes voor dieven

Vrijdag 5 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag poogden drie personen met een list geld te stelen in een handelszaak aan de Markt in Tessenderlo. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Veroordeeld voor seks met minderjarigeVeertig maanden cel met uitstel: dat is de straf die een veertiger uit Lummen kreeg omdat hij meermaals seks had met een minderjarige. De man die ook in het bezit werd gevonden van kinderporno moet aan het 15-jarige meisje 2.980 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Vijftiger onder invloed alcohol

Vrijdag 5 februari 2021
Beringen - Vijftiger onder invloed alcoholGisterenavond rond 23.55 uur controleerde de politie een 55-jarige man uit Beringen aan het stuur van zijn wagen in de Langestraat in Diest. De man was zodanig onder invloed van alcohol dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor vijftien dagen. Het COVID-PV voor het negeren van de avondklok kon hij me vijf minuten speling net ontlopen.

Krokuskriebels in het Mijnmuseum

Vrijdag 5 februari 2021
Beringen - Krokuskriebels in het MijnmuseumZoomPlan je in de krokusvakantie een bezoek aan een museum met het gezin? Bezoek dan zeker tussen 13 en 21 februari het Mijnmuseum te Beringen want mijnwerker Max heeft jouw hulp nodig! Zoek samen met een gids zijn verloren werkmateriaal en versier je eigen mijnwerkershelm. Plezier verzekerd! Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Beringen - VOKA start campagne voor vaccinatieZoomHet coronavirus overwinnen staat of valt met de vaccinatiestrategie, maar dan moet iedereen ook bereid zijn om zich te laten vaccineren. Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceert daarom een sensibiliseringscampagne die steunt op de slagzin: “Samen doen we het tij keren, laat je vaccineren.” Dankzij een affiche kunnen werkgevers hun medewerkers overtuigen van het belang van een vaccinatie. Daarnaast communiceert de werkgeversorganisatie de boodschap actief naar haar leden en netwerk. (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren broodjeszaak Foody's bij David en Kim en tegelzetter Dare 79, beiden uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 maart ingediend worden.

Nieuwe vennootschap: G3S-Bouw

Donderdag 4 februari 2021
Sammy Gondry uit Sint-Martens-Latem, Dennis Gondry uit Destelbergen en Igor Swinnen uit Koersel hebben de besloten vennootschap G3S-Bouw opgericht met zetel aan de Heerbaan in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ruwbouw-,renovatie- en restauratiewerken, elektriciteitswerken en de installatie van centrale verwarming.

Betrapt op drugsgebruik

Donderdag 4 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren controleerde de politie Demerdal een bromfietser op het industrieterrein in Diest. De 36-jarige man uit Diest testte positief op het gebruik van drugs. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur en mocht zijn bromfiets naar huis duwen. Even later wou de politie een andere bromfietser controleren. De 24-jarige bestuurder negeerde dit echter en reed verder. Plots draaide hij een weide in om zo te kunnen ontsnappen. Door de hevige regenval lag de grond er echter zeer zompig bij zodat hij na een tiental meter zijn poging moest staken. De man bleek onder invloed van drugs. Ook hij kreeg een rijverbod.

Nieuwe vennootschap: Cym Group

Donderdag 4 februari 2021
Yilmaz Caner uit Heppen en Mustafa Yigit uit Koersel hebben de besloten vennootschap CYM Group opgericht met zetel aan de Groenstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, het droogmaken van gebouwen, vloer- en muurbekleding en voeg- en stukadoorswerken.

François Liesenborgs overleden

Donderdag 4 februari 2021
Beringen - François Liesenborgs overledenGisteren is François Liesenborgs overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Mireille Moons en de levenspartner van Maria Dolhain. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Marguerite Jeunen overleden

Donderdag 4 februari 2021
Beringen - Marguerite Jeunen overledenGisteren is Marguerite Jeunen overleden, de weduwe van de in 1972 overleden Eugène Vreven en van de in 2019 overleden Joseph Lemmens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Sint-Veronica, patroonheilige fotografenZoomVandaag wordt Sint-Veronica herdacht en dat is de patroonheilige van de fotografen. We zetten ze daarom graag in de kijker omdat de Internetgazet Beringen gemaakt wordt dankzij een groep van vrijwillige fotografen die ons van het mooiste beeldmateriaal voorziet. Sint-Veronica of Berenice was een christen uit Jeruzalem, die Jezus Christus een doek aanbood om het zweet en bloed van zijn gezicht te vegen terwijl hij zijn kruis de Golgotha opdroeg. De zesde statie van de kruisweg is aan haar gewijd. Volgens de legende leverde dat een beeltenis van Jezus’ gelaat op in de doek. Met wat fantasie zou je het doek kunnen bekijken als een fotografische techniek. En daarom is Veronica de patroonheilige van de fotografen.
Beringen - VOKA vraagt normalisering van werk en levenZoomKamer van Koophandel Limburg vraagt het Overlegcomité dringend om onze economie en samenleving in de richting van de normalisering te sturen. Niet alleen kappers en contactberoepen moeten perspectief krijgen, alle bedrijven hebben dit nodig. Het is genoeg geweest. We willen een concrete agenda voor de komende maanden met een heropening van de gesloten sectoren en een normalisering van het professionele én privéleven. Die agenda moet er nu komen. Anders gaan we naar een gespleten economie en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: BFC Cleaning

Woensdag 3 februari 2021
Fatih Canoglu uit Koersel heeft de besloten vennootschap BFC Cleaning opgericht met zetel aan de Middendreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het reinigen van auto's, het ontsmetten van woongelegenheden en grondverzet.

Twee onder invloed van drugs

Woensdag 3 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag kon de politie twee bestuurders onder invloed van drugs onderscheppen aan het industrieterrein van Webbekom in Diest. Het betrof een 24-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem en een 26-jarige man uit Tienen.. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken.

Inbraak in Paal mislukt

Woensdag 3 februari 2021
Beringen - Inbraak in Paal mislukt
Dieven poogden de achterdeur van een pand aan de Korkdriesstraat in Paal open te breken. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Vanavond om 19.30 uur is er een digitale infoavond van Spectrumcollege middenschool Sint-Jan. Wil jij graag wat meer weten over de school en de studierichtingen? Kom dan zeker een kijkje nemen. Op deze website kan je alles digitaal volgen. Achteraf kan je live chatten met leerkrachten. Heb je liever telefonisch contact? Dat kan ook! Zo kan je bellen naar 011/450250 en dan helpen onze medewerkers je graag verder.

Nieuwe vennootschap: Vereecke & Co

Woensdag 3 februari 2021
Rudi en Robby Vereecke, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap Vereecke & Co met zetel aan de Meelbergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van keukens, restauratiewerken en isolatie tegen geluid en trillingen.

Nieuwe vennootschap: Danco

Woensdag 3 februari 2021
Danut Ion uit Paal heeft de besloten vennootschap Danco opgericht met zetel aan de Krokussenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrische installaties, bewakingssystemen en loodgieterswerk.

Nieuwe vennootschap: Al-Dem

Woensdag 3 februari 2021
Muhammed Demirtas uit Beringen en Furkan Alanoglu uit Leopoldsburg hebben de besloten vennootschap Al-Dem opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een brood- en banketbakkerij en de uitbating, het beheer en de inrichting van drankgelegenheden.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Beringen - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom

Marc Vertongen overleden

Woensdag 3 februari 2021
Beringen - Marc Vertongen overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Marc Vertongen overleden, de echtgenoot van Leen Clauw. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Veroordeeld voor sluikstorten

Dinsdag 2 februari 2021
Beringen - Veroordeeld voor sluikstortenTwee maanden cel en een boete van 4.000 euro: dat is de straf die een koppel uit Beringen kreeg voor het dumpen van afval in een bos aan de Genemeerstraat. Aan de stad moeten zij 875 euro betalen voor de opruimingskosten. (PG)

302 inwoners meer

Dinsdag 2 februari 2021
Op 1 januari 2021 telde Beringen 46.860 inwoners. Dat zijn er 302 meer dan op 1 januari 2020. (Bron: Statbel, het Belgisch Statistiekbureau).
Beringen - Verras je lief dankzij Academie BeringenZoomWil je uw lief verrassen met een originele boodschap maar zit je een beetje verlegen aan inspiratie? Geen probleem de jongeren van de Academie Beringen helpen je een handje. Ze bellen uw geliefde op Valentijn en dragen een mooi liefdesgedicht voor. Is dat niet origineel? Meer info via deze link.

Ivo Thijs overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Beringen - Ivo Thijs overledenGisteren is Ivo Thijs overleden, de echtgenoot van Annie Husson. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Livina Hulshagen overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Beringen - Livina Hulshagen overledenIn Beringen is zondag Livina Hulshagen overleden, de weduwe van de in 2003 overleden John Everaerts. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in besloten kring.

Even bezinnen in de kerk van Stal

Dinsdag 2 februari 2021
Beringen - Even bezinnen in de kerk van StalZoom
Er zijn door corona geen erediensten meer in de kerken maar in de kerk van Stal ben je welkom op zondag van 10u30 tot 11u15 voor een stiltemoment. Er is een powerpoint met muziek en teksten. Iedereen is welkom maar toegang is beperkt tot max. 15 personen tegelijk. (foto Patrick Cosemans)


Gabriëlla Van Elven overleden

Maandag 1 februari 2021
Beringen - Gabriëlla Van Elven overledenGisteren is Gabriëlla Van Elven overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Gaston Claes. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Lieske Loots overleden

Maandag 1 februari 2021
Beringen - Lieske Loots overledenGisteren is Lieske Loots overleden, de echtgenote van Frans Poel. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een tuinhuis aan het Heldenplein in Ham. De buit bestaat onder meer uit wijn en voeding. De inbraak is afgelopen nacht gepleegd.

Gerard Persoons overleden

Maandag 1 februari 2021
Beringen - Gerard Persoons overledenZaterdag is Gerard Persoons overleden, de echtgenoot van Judith Valy. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van Paal.

Grafstenen omvergeduwd

Maandag 1 februari 2021
Beringen - Grafstenen omvergeduwdOp de gemeentelijke begraafplaats van Beringen-Centrum zijn twee grafstenen omvergeduwd. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Beringen - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)

Looienaars onder invloed van drugs

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een man en en een vrouw uit Tessenderlo zijn afgelopen weekend in Diest betrapt op het rijden onder invloed van drugs. In opdracht van het parket van Leuven is hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Zij zullen zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden waar zij niet enkel een zware boete maar ook een bijkomend rijverbod riskeren.

Verjaardagsfeestje stilgelegd

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft tijdens het weekend een verjaardagsfeestje met acht aanwezigen in Diest stilgelegd. Op een tuningbijeenkomst op een warenhuisparking zijn vijftien pv's uitgeschreven voor het overtreden van de coronaregels. In het totaal zijn er in Diest tijdens het weekend veertig corona-overtredingen vastgesteld.

Drie arrestaties voor drugshandel

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Halensebaan in Diest werd tijdens het voorbije week-en een twintigjarige uit Glabbeek onder invloed van drugs bevonden. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. In het voertuig werden kleine hoeveelheden cannabis en ketamine aangetroffen en een grote som cash geld. De drie inzittenden werden gearresteerd op verdenking van drugshandel .

Man negeert inreisverbod

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 16 uur hield de politie in de Nieuwe Dijkstraat in Schaffen een geblutste wagen met Poolse nummerplaat tegen. De 38-jarige Nederlander die aan het stuur zat bleek onder invloed van drugs . Hij kon geen documenten van de wagen voorleggen, noch een rijbewijs . Het voertuig werd dan ook afgesleept . De man zelf was het voorwerp van een inreisverbod . Hij werd gearresteerd .

Online genieten van cultuur

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Online genieten van cultuurMet cultuurThuis gaat Cultuurhuis Tessenderlo helemaal digitaal. Ontdek muziek, gesprekken, poëzie, theaterfragmenten, interviews allemaal van bij jou thuis. Op de sociale mediakanalen van Cultuurhuis Tessenderlo kan je veel cultuur en lokaal talent uit de buurt ontdekken. 

Boerenwijsheid (36)

Maandag 1 februari 2021
Beringen - Boerenwijsheid (36)ZoomIn de korte maand regen, is vette mest en zegen
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst donderdagnacht een nieuw verlicht verkeersbord op de E314 aan het Klaverblad in Lummen, in de rijrichting Nederland. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de autosnelweg komende van Leuven in de richting van het Klaverblad dan tijdelijk afgesloten tussen 23u en 3u. Vanaf 21u wordt er plaatselijk al één rijstrook ingenomen op de snelweg, ter hoogte van de werfzone.
Het verkeer op de snelweg wordt aan (…) Het hele nieuwsbericht

Aparte milieumetingen

Maandag 1 februari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Aparte milieumetingenDe natuur en onze milieutoekomst moeten ons nauw aan het hart liggen. We zijn de voorbije jaren al doodgeslagen met onheilspellende berichten over de klimaatopwarming maar vaak blijft het een ver-van-mijn-bed-evolutie waarvan we ons weinig lijken aan te trekken. Enkel als in de zomer een hittegolf ons doet zweten, dan zullen we er wel eens aan denken. Maar het milieu is meer dan een sporadische hittegolf. Luchtvervuiling, grondwaterstanden, bodemvochtigheid, het zijn allemaal parameters die belangrijk zijn. Een (…) Het hele nieuwsbericht
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen