Het overige nieuws

Werken rotonde Heppen

Dinsdag 31 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken rotonde HeppenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de nacht van 2 op 3 juni het asfalt van de rotonde in Heppen herstellen. Daarom wordt de rotonde verkeersvrij gemaakt tussen 20.00 uur 's avonds en 6.00 uur 's morgens. Verkeer vanuit Beringen richting Leopoldsburg moet omrijden.

Margriet Lemmens overleden

Dinsdag 31 mei 2022
Beringen - Margriet Lemmens overledenMargriet Lemmens, echtgenote van wijlen Frans Rayen (†2010) is overleden. (° Koersel 12 maart 1929 † Koersel 29 mei 2022)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37Te Heusden-Centrum op donderdag 2 juni 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De uitvaartliturgie zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Willibrordus, Sint-Willibrordusplein in Heusden-Centrum op vrijdag 3 juni 2022 om 10.30 uur, gevolgd door de begraving in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats van Heusden-Centrum. Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur.

Armand Bosmans overleden

Dinsdag 31 mei 2022
Beringen - Armand Bosmans overledenArmand Bosmans, weduwnaar van Leontine Geboers († 2018), is overleden. (°Koersel op 14 september 1933 † Beringen op 29 mei 2022)
Groeten: Op donderdag 2 juni 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Armand te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.

Christiane Guibert overleden

Dinsdag 31 mei 2022
Beringen - Christiane Guibert overledenChristiane Guibert weduwe van Paul Grosfeld, is overleden. Zij was 74 jaar.
Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans Leopoldsburg.
Afscheidsplechtigheid in aula De Vloot, Koningin Louisa Marialaan 175, Leopoldsburg op zaterdag 4 juni 2022 om 11.00 uur, gevolgd door de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Paal.

Gerda Claes overleden

Dinsdag 31 mei 2022
Beringen - Gerda Claes overledenGerda Claes, echtgenote van Marc Thijs, is op 26 mei overleden in Heusden-Zolder. Ze was geboren op 26 oktober 1959 in Koersel. De afscheidsviering voor Gerda - na de crematie - zal plaatsvinden in besloten kring in de aula van Franken Uitvaartzorg. Nadien krijgt de urne een plaats thuis bij haar echtgenoot. Er kan een laatste groet gebracht worden in aanwezigheid van haar familie in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 in Heusden op dinsdag 31 mei tussen 18.30 uur en 19 uur.
Beringen - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)
Beringen - Win tickets voor Limburg ShotgunsZoom
Zaterdag 11 juni om 18u kan je in het Mijnstadion naar de finale van de playoffwedstrijd van de Limburg Shotguns. Wij hebben 2 x 2 duotickets. Wil deze finale voor de titel bijwonen? Mail dan naar beringen[!]internetgazet.be
UPDATE De winnaars zijn: Raf Poelmans en Jurgen Hermans.
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Beringen - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Beringen - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht

Verschillende inbraken

Maandag 30 mei 2022
Beringen - Verschillende inbrakenIn de Sint-Janstraat in Paal hebben dieven ingebroken in twee appartementen. In de Rozenlaan in Beringen werd een mountainbike uit een garage gestolen en ook aan de Beverlosesteenweg was een inbraak in een garage, daar werd niets meegenomen.

Twee keer goud van Charlotte

Maandag 30 mei 2022
Kampioen in de kijker
Beringen - Twee keer goud van CharlotteZoomOp de Special Olympics Belgium heeft de Beringse Charlotte Debakker van G-Karate Leopoldsburg twee keer goud behaald! Proficiat.

Niets dan dromen

Maandag 30 mei 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Niets dan dromenIk ben uit een droom ontwaakt. Er in verstrikt raken was niet eens moeilijk toen Radio 2 op Hemelvaartsdag de TOP 60 van de sixties op de mensheid losliet. Het was net mijn verjaardag en het is altijd gevaarlijk om te stellen dat dit het mooiste verjaardagscadeau was dat ik ooit kreeg, maar het komt toch dicht in de buurt van de topcadeaus die ik in de loop van de ondertussen vele lange jaren ontving. De Sixties, wat een tijd! Om helemaal ondergedompeld te worden in de tijd van de walmende wiet en lekkere LSD, wat (…) Het hele nieuwsbericht

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Beringen - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Beringen - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Beringen - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)

Zilver en brons voor Karst

Zaterdag 28 mei 2022
Kampioen in de kijker
Beringen - Zilver en brons voor KarstZoomKarst Wouters uit Paal behaalde op de Special Olympics Belgium een zilveren medaille voor de 50m sprint en brons bij het verspringen vanuit stand. Proficiat Karst!

Militaire oefening

Zaterdag 28 mei 2022
Beringen - Militaire oefeningZoomHet bataljon Carabiniers Prins Boudewijn Grenadiers uit het garnizoen Leopoldsburg organiseert een oefening van 29 mei tem 3 juni 2022 in de provincies Antwerpen en Limburg. De activiteiten zullen zich concentreren in de omgeving van Mol, Kleine-Brogel, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Bokrijk, Hasselt en Zuid-Limburg. Een 200 -tal militairen zullen een week lang trainen op hun kerntaken, namelijk activeren van het personeel, testen van het materiaal, vorderings- en verkenningstechnieken, het innemen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Maria del Rosario Martin-Perez overledenMaria del Rosario Martin-Perez uit Koersel, weduwe van Raymond Peeters, is overleden. ( ° Villanueva de los Infantes op 25 oktober 1947 † Heusden-Zolder op 25 mei 2022°
Begroeting: woensdag 1 juni - Funerarium te Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 2 juni om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Theodarduskerk te Beringen-Mijn.

Olga Peeters overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Beringen - Olga Peeters overledenOlga Peeters uit Beringen-Mijn, weduwe van Eduard Schots, is overleden.
(° Beverlo op 3 oktober 1924 † Beringen-Mijn op 27 mei 2022) Begroeting: donderdag 2 juni 2022 in het funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 3 juni 2022 om 13 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Fietser lichtgewond

Zaterdag 28 mei 2022
Beringen - Fietser lichtgewondOp de Paalsesteenweg geraakte vrijdagmiddag een 17-jarige fietser lichtgewond na een aanrijding met een wagen.
Beringen - Manifestatie afgelast door tekort aan bussenDe manifestatie die de ex-mijnwerkers op 7 juni gepland hadden in Brussel gaat niet door. Dat heeft de KS-Vriendenkring bekendgemaakt. De reden is van logistieke aard. Er was naar verluidt massaal ingeschreven maar er zijn momenteel amper nog bussen te krijgen. Er lagen nog maar 8 bussen vast, wat maar een fractie is van het benodigde aantal. Door diezelfde oorzaak moesten de afgelopen dagen ook al schoolreizen geannuleerd worden. De KS-Vriendenkring zegt wel door te gaan met de opvolging van het pensioendossier en aan te dringen op een snelle oplossing.

Academie Koersel

Zaterdag 28 mei 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Academie KoerselZoomMet de opening van de nieuwe COR is deze site samen met de huidige Academie het kloppend kunst- en cultureel hart van Koersel.
Gekleurde Woorden
Beringen - In het eeuwige licht van de dagenZoomEdith en Lambert hebben weer de gekleurde woorden voor deze week klaar.
Uit de oude doos
Beringen - 70 jaar mijnwerkers-brancardiers PaalZoomDit weekend vieren de mijnwerkers-brancardiers van Paal hun zeventigste verjaardag. Vandaag is er een feestavond voor de leden en morgen is er een mooie expo in de parochiezaal. Iedereen is zondag van harte welkom van 11u tot 17u.
Beringen - Met de trein in het weekend...Dit weekend wordt er aan de sporen gewerkt tussen Mol en Herentals. Er worden vervangbussen voorzien. Die zijn er ook tussen Mol en Hasselt, waar eveneens aan de sporen gewerkt wordt.
En in het weekend van 4 en 5 juni worden er vervangbussen ingelegd tussen Herentals en Lier.
De trein is altijd een beetje reizen... Maar het zal in die weekends langer duren voor u op uw bestemming bent.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Beringen - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Beringen - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het leger gaat oefenen

Woensdag 25 mei 2022
Het bataljon Carabiniers Prins Boudewijn - Grenadiers uit het garnizoen Leopoldsburg organiseert van 29 mei tot en met 3 juni een oefening in de provincies Antwerpen en Limburg. Dat meldt de generale staf.
Een 200-tal militairen zal een week lang trainen op hun kerntaken, namelijk activeren van het personeel, testen van het materiaal, vorderings- en verkenningstechnieken, het innemen van commandoposten, reacties bij contact en het ontzetten van burgers uit kritieke plaatsen. Luitenant-kolonel (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Die mannen hebben echt goed werk geleverd. Aan de meest kwetsbare kant van de omheining hebben we betonnetten in stukken gezaagd en 40 centimeter diep in de grond gestoken. Zo voorkomen we dat de wolf onder de draad kruipt. Verder hebben we vijf schrikdraden aangebracht: 20 en 40 centimeter boven de grond en daarna een draad om de 30 centimeter, de hoogste op 1,30 meter. Ik ben ervan overtuigd dat er niets met de schapen kan gebeuren. Qua onderhoud moet je natuurlijk zorgen dat er geen gras tegen de onderste stroomdraden groeit."
(Schapenhouder Roger Gielen uit Peer over het Wolf Fencing Team, in "Het Laatste Nieuws") 
Beringen - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Jef Vandepaer overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Beringen - Jef Vandepaer overledenJef Vandepaer uit Paal, echtgenoot van Rosette Vanroy, is overleden.
(° Tessenderlo op 30 mei 1940 † Hasselt op 23 mei 2022) Begroeting: vrijdag 27 mei 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Beringen - Marie-Thérèse Thielens overleden
Marie-Thérèse Thielens uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Beverlo op 15 oktober 1927 † Beringen-Mijn op 23 mei 2022) Begroeting: maandag 30 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: dinsdag 31 mei 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Beringen - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.
Beringen - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Vermeyen overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Beringen - Rosa Vermeyen overledenRosa Vermeyen uit Beverlo, echtgenote van Antoon Maes, is overleden.
(° Paal op 9 oktober 1931 † Beringen-Mijn op 23 mei 2022)
Begroeting: vrijdag 27 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Jef Govaerts overleden

Maandag 23 mei 2022
Beringen - Jef Govaerts overledenJef Govaerts, echtgenoot van José Panis, is overleden.  (°Tessenderlo op 10 maart 1928 † Beringen-Mijn op 21 mei 2022) Begroeting: vrijdag 27 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Geen bloemen of kransen.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)

Brons voor Wout Byloos

Maandag 23 mei 2022
Kampioen in de kijker
Beringen - Brons voor Wout ByloosZoomWout Byloos uit Koersel is in Montenaken 3de geworden in het provinciaal kampioenschap van Limburg bij de junioren. De eerste plaats was voor Bjorn Vansimpsen; Matisse Geraerts won het zilver. 
Beringen - Gesmaakt concert in kerk KoerselZoomHet Vocaal Ensemble Amicantus uit Heusden gaf gisteren een optreden in de kerk van Koersel. De Italiaanse vespers uit de barok konden niet beter tot hun recht komen dan in de sfeervolle kerk. (foto Stefan Was)

Windschering

Maandag 23 mei 2022
Woord van de week
Bij het onweer van de voorbije dagen was er windschering. Dat weerfenomeen doet zich voor als diverse luchtlagen in de atmosfeer een verschillende richting of snelheid hebben. De luchtstromen scheren dan horizontaal of verticaal langs elkaar, waardoor er op korte afstand veel werveling of rotatie in de wind ontstaat. Windschering is vooral gevaarlijk voor de luchtvaart. In het ergste geval kan het leiden tot windhozen of tornado’s.

Man gewond in Koersel

Maandag 23 mei 2022
Beringen - Man gewond in KoerselEen 85-jarige man uit Beringen is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval in Koersel-Dorp. Daar stond rond 21 uur een auto geparkeerd. Toen de deur werd geopend, knalde er een auto tegen. De tachtiger die als passagier in de auto zat, liep lichte verwondingen op. mm

Vanavond gemeenteraad

Maandag 23 mei 2022
Beringen - Vanavond gemeenteraadHet is vanavond gemeenteraad. Hier zal gestemd worden over het project Klimaattuincoach, het traject Kindvriendelijke stad en de samenwerking met Depot Margo. Onafhankelijk raadslid Hilaire Poels doet een voorstel om de brug van Tervant te noemen naar Rosalie Thijsmans. Groen Beringen stelt een vraag over voetweg 124 in Koersel, één van de trage wegen die is ingelijfd bij een landbouwveld. Verder stelt Groen nog dat de parkeerplaatsen op de markt niet wettig zijn en doet een voorstel om deze af te schaffen. Het verslag kan je vanavond ook lezen op de Internetgazet.

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Beringen - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Beringen - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)

Nieke Veekmans overleden

Zondag 22 mei 2022
Beringen - Nieke Veekmans overledenNieke Veekmans, echtgenote van Rik Rediers, is overleden.
(Koersel op 23 augustus 1931 † Beringen-Mijn op 21 mei 2022) Begroeting: woensdag 1 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Hervé Vanheel overleden

Zondag 22 mei 2022
Beringen - Hervé Vanheel overledenHervé Vanheel, echtgenoot van Rosette Gaethofs, is overleden.
(° Lummen op 8 februari 1930 - † Heusden-Zolder op 21 mei 2022)
Begroeting: woensdag 25 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u.
Uitvaart: aansluitend afscheidsdienst in intieme kring
Beringen - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
Lars Scheymans (Paal-Tervant B) is uitgeroepen tot speler van het jaar in vierde provinciale D.

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht

Paal centrum

Zaterdag 21 mei 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal centrumZoomVandaag een stop in het centrum van Paal.

Restauratie Kiosk

Zaterdag 21 mei 2022
Uit de oude doos
Beringen - Restauratie KioskZoomDe kiosk op het Kioskplein is bijna 100 jaar oud en is momenteel in restauratie. Vandaag nog even een blik op de kiosk in vorige eeuw. (foto Citévolk Spreekt) 

Over de liefde

Zaterdag 21 mei 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Over de liefdeZoomVandaag

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Beringen - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Beringen - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”

Maurice Brockhoven overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Maurice Brockhoven uit Stal, echtgenoot van Denise Vaes , is overleden. 
(° Beverlo op 9 december 1943 † Stal op 18 mei 2022)
Uitvaart: in intieme kring. Geen bloemen of kransen.

Agnes Kapawa overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Beringen - Agnes Kapawa overledenAgnes Kapawa uit Beringen, echtgenote van Angelo Morelli, overleden. 
(° Diest op 10 september 1953 † Leuven op 18 mei 2022)  
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.

Zitdagen FOD Financiën

Vrijdag 20 mei 2022
Beringen - Zitdagen FOD FinanciënZoomEr zijn dit jaar zitdagen FOD Financiën op 8, 9 en 13 juni in het Stadhuis om te helpen met je belastingaangifte. Enkel op afspraak via 011 43 02 11.

Donkere wolken

Donderdag 19 mei 2022
Vandaag gezien
Beringen - Donkere wolkenZoomWe kregen vandaag enkele onweersbuiten te verwerken en een afwisseling van zon en donkere wolken. (Gust Ischen) 

Louisa Engelen overleden

Donderdag 19 mei 2022
Beringen - Louisa Engelen overledenLouisa Engelen uit Lummen, echtgenote van Gustaaf Valkenborgs, is overleden. 
(° Paal op 15 oktober 1931 † Diest op 18 mei 2022)  
Begroeting: maandag 23 mei 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: dinsdag 24 mei 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk van Paal.

George Bosmans overleden

Donderdag 19 mei 2022
Beringen - George Bosmans overledenGeorges Bosmans uit Stal is overleden. 
(° Koersel op 7 juni 1951 † Heusden-Zolder op 17 mei 2022) Begroeting: vrijdag 20 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
10u: Wegens een algemene storing bij Fluvius is de Stad Beringen tijdelijk telefonisch niet bereikbaar.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Beringen - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.

Achterkant kerk terug zichtbaar

Donderdag 19 mei 2022
Beringen - Achterkant kerk terug zichtbaarZoomDe achterkant van de kerk van Beringen was tot voor de herinrichting van het centrum een verscholen en niet toegankelijk hoekje. Nu is die achterzijde met het Christusbeeld terug zichtbaar. De werfcontainers zijn ondertussen weg en tussen de kerk en de bib komt er een open ruimte. Het beeld van de oud-strijders komt ook nog op dit plein. Naast de kerk, waar de oude apotheek staat, is er nog een horecazaak met veranda gepland met zich op de achterzijde van de kerk. 

Het nieuwe centrum

Donderdag 19 mei 2022
Beringen - Het nieuwe centrumZoomWe kregen veel vragen over de afbraak van café 't Centrum in Paal en wat er dan in de plaats komt. Bij deze dus: een appartementsblok met onderaan een handelszaak. 
Het nieuwe centrum
Zoom

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Werken aan kanaalbrug HasseltZoomWe meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Cocriamont overleden

Woensdag 18 mei 2022
Beringen - Madeleine Cocriamont overledenMadeleine Cocriamont, weduwe van Vincent Mangelschots († 2013), is overleden.
(° Schaffen op 2 juni 1936 † Heusden-Zolder op 16 mei 2022)
Begroeting: vrijdag 20 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Fietsers gewond

Woensdag 18 mei 2022
Beringen - Fietsers gewondAan de Steenstortstraat in Stal geraakte een 71-jarige fietsster uit Leopoldsburg gewond toen ze een paaltje raakte met haar fiets. En aan de Paalse Plas kwam een fietser ten val ter hoogte van de werken aan de oevers. Eén van de ijzeren platen die daar op de weg liggen zorgden voor de val.

Beringen - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)
Beringen - Nieuwe jeugd- en sportgids Stad BeringenZoomDe dienst jeugd en sport van de Stad Beringen brengt tweejaarlijks een jeugd- en sportgids uit waarin alle informatie over de Beringse sportclubs en jeugdverenigingen gebundeld wordt. Zo kunnen nieuwe inwoners en andere geïnteresseerden in een handig overzicht alle gegevens makkelijk terugvinden. Wil jij als club of vereniging graag vermeld worden in deze gids? Surf dan naar www.beringen.be/sport en vul online het formulier in. De inzending moet ten laatste zondag 5 juni binnen zijn.

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Beringen - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Beringen - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Alfons Oeyen overleden

Maandag 16 mei 2022
Beringen - Alfons Oeyen overledenAlfons Oeyen uit Beverlo, echtgenoot van Valerie Vandevenne is overleden. (° Oostham op 12 november 1932 † Genk op 14 mei 2022°
Gebedsdienst : donderdag 19 mei om 18.30 uur in de Winterkapel van de parochiekerk te Beringen-Mijn.
Begroeting: donderdag 19 mei na de gebedsdienst - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.
Beringen - Digisessie over digitale fraudeZoomOnline oplichting blijft in het nieuws komen, recent werden in Beringen nog het slachtoffer van digitale fraude. Daarom organiseert de Stad Beringen een digisessie over phishing. Deze gaat door nu vrijdag 20 mei, 10:30 tot 11:30 in het lokaal dienstencentrum de Klitsberg, Klitsbergwijk 29, in Paal. 
Inschrijven voor deze activiteit is noodzakelijk: T 011 44 95 00 of dienstencentrum[!]beringen.be

Consumptieparkeren

Maandag 16 mei 2022
Woord van de week
De stad Kortrijk betaalt sinds vorige week het parkeergeld terug aan bezoekers die ondergronds parkeren en minstens 75 euro uitgeven bij lokale handelaars. Kortrijk lanceert daarmee als eerste stad in België het concept consumptieparkeren. In een later stadium zal het parkeergeld worden terugbetaald door de deelnemende handelaars. De actie stimuleert het fysieke winkelen en steunt de lokale handel en horeca. Critici stellen dat deze mobiliteitsmaatregel niet klimaatvriendelijk is.

Een doos varia

Maandag 16 mei 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Een doos variaIedereen heeft bij hem thuis wel ergens een doos staan met als opschrift ‘varia’. Dingen die nergens bij horen worden daarin gedumpt. Het is meestal een interessante doos omdat je na verloop van tijd niet meer precies weet wat er in verborgen is. Wat gerommel in die doos kan verrassingen opleveren. De voorbije dagen heb ik in de media rondgeneusd en een doos gevuld met ‘mediavaria’. Nu weet ik nog wel wat de inhoud is maar als ik iets verder kijk dan mijn niet zo kleine neus lang is, (…) Het hele nieuwsbericht

Net ietsje te klein

Zondag 15 mei 2022
Vandaag gezien
Beringen - Net ietsje te kleinZoomAnalicia is nog net iets te klein om de maan te grijpen maar in haar dromen zal dat deze nacht alvast wel lukken, want in dromenland is immers alles mogelijk. (foto Marleen Abeels)

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Beringen - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Beringen - Eindronde: Turkse FC degradeertIn de eindronde van Tweede Provinciale heeft Turkse FC met 3-4 verloren van VV Vlijtingen. Turkse FC degradeert.
Beringen - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Beringen - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.
Beringen - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)

Aan de treinreizigers...

Zaterdag 14 mei 2022
Beringen - Aan de treinreizigers...Wilt u met de trein naar Antwerpen? Dit en volgend weekend zijn er nog steeds werken aan de brug over het Albertkanaal in Herentals. De NMBS legt dan vervangbussen in tussen Herentals en Lier, en volgend weekend zelfs tussen Mol en Lier. En dan maar hopen dat de buschauffeur de weg kent...
Wie vanuit de Antwerpse en Limburgse Kempen per trein naar Antwerpen wil, zal dus langer onderweg zijn.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Beringen - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht

Vakschool VTI Beringen

Zaterdag 14 mei 2022
Uit de oude doos
Beringen - Vakschool VTI BeringenZoomDe voormalige site van de Beringse vakschool, helemaal gesloopt op het oudste stuk, de brouwerij, na.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - RIP Café Wiske -Café 't CentrumZoomIn Paal zijn de sloopwerken gestart van het café aan de rechterkant op de foto. Wiske en zoon Gerry zorgden jarenlang voor ambiance in het dorp. Binnenkort zijn de stenen verdwenen maar de herinneringen zullen altijd blijven.

De hartslag van de tijd

Zaterdag 14 mei 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - De hartslag van de tijdZoomVandaag rollen de gekleurde woorden over het strand.
Beringen - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)

Vijfgeslacht

Vrijdag 13 mei 2022
Beringen - VijfgeslachtZoomProficiat aan dit mooi vijfgeslacht! Anna Vanzeer (98), Maria Thijs (71), Elen Nijs (48), Charlotte Desmet (27) en Emma Decock (1 maand).

Auto verliest olie

Vrijdag 13 mei 2022
Beringen - Auto verliest olieZoomDe brandweer van Beringen werd deze namiddag opgeroepen voor een auto die in panne stond in de ondergrondse parking van Beringen. De auto verloor olie en de brandweer zorgde voor absorberend materiaal.

Het jaar van de wolf

Vrijdag 13 mei 2022
Beringen - Het jaar van de wolfZoomGenetische analyses in de laboratoria van het INBO (Instiuut voor Natuur- en Bosonderzoek) de afgelopen maanden hebben voor het eerst bewezen dat er een wolf aan de “andere” kant van de Schelde heeft rondgetrokken, meer bepaald in de buurt van Lokeren, zegt  het INBO. "We weten nu ook zeker dat er in de winter in de provincie Antwerpen minstens drie verschillende wolven op bezoek waren."
Op 9 februari werd in Lokeren een dood ree genetisch bemonsterd, met een schadebeeld dat (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gezien
Beringen - In mei leggen alle vogels een eiZoomIn mei leggen alle vogels een ei maar veel doen dat toch al wel wat vroeger, zodat de jonkies nu toch al volop genieten van de lentezon. En wie thuis een vogelkastje heeft, krijgt dan soms wel leuke buren om te bewonderen. (foto Marleen Abeels)

Beringse gewond in Hasselt

Vrijdag 13 mei 2022
Beringen - Beringse gewond in Hasselt
Op de Prins Bisschopssingel in Hasselt geraakte deze middag een 20-jarige vrouw uit Beringen gewond toen ze met haar auto tegen een verkeersbord reed op de middenberm. De bestuurster werd door de brandweer uit haar voertuig gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.


Fietser zwaargewond

Vrijdag 13 mei 2022
Beringen - Fietser zwaargewondAan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel is gisteren een fietser zwaargewond geraakt bij een ongeval waarbij twee voertuigen waren betrokken. De 35-jarige fietser uit Beringen werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.
Beringen - Bradley Mbenza verlaat KVK BeringenCentrumspits Bradley Mbenza (KVK Beringen) trekt naar KFC Houtvenne. Hij tekende in juli vorig jaar een contract van één jaar bij KVK.
Beringen - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.

Albert Meekers overleden

Donderdag 12 mei 2022
Beringen - Albert Meekers overleden
Albert Meekers, echtgenoot van Jeanne Vandebroek, is overleden.
( ° Beringen 2 augustus 1934 - † Heusden-Zolder 29 april 2022)
De crematie, het afscheid op de begraafplaats van Heusden-Centrum en het verstrooien van de assen hebben in besloten kring plaatsgevonden.

Maria Duts overleden

Donderdag 12 mei 2022
Beringen - Maria Duts overleden
Maria Duts uit Paal, weduwe van Firmin Peeters († 2005), is overleden.
(°Tessenderlo 16 december 1930 - † Paal 11 mei 2022)  Begroeiting: maandag 16 mei 2022 , 18h30 uur tot 19 uur,  in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.

Ismael Miranda Blanco overleden

Donderdag 12 mei 2022
Beringen - Ismael Miranda Blanco overledenIsmael Miranda Blanco uit Leopoldsburg, echtgenoot van Liliane Vanwelden, is overleden. (° El Entrego (ES) op 7 maart 1955 † Leopoldsburg op 12 mei 2022)
Begroeting: maandag 16 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Rita Gaethofs overleden

Donderdag 12 mei 2022
Beringen - Rita Gaethofs overleden
Rita Gaethofs uit Sint-Truiden, weduwe van François Vanwetswinkel († 2011), is overleden.
(° Heusden op 25 oktober 1956 † Sint-Truiden op 11 mei 2022) Begroeting: dinsdag 17 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: woensdag 18 mei 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Cyrille Custers overleden

Donderdag 12 mei 2022
Beringen - Cyrille Custers overleden
Cyrille Custers uit Eversel, weduwnaar van Margriet Gybels († 2017), is overleden.
(° Paal op 21 maart 1933 † Eversel op 12 mei 2022)
 Begroeting: dinsdag 17 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - Night On Fire t.v.v hulpfonds brand BeringenOp zaterdag 21 mei om 21 uur organiseert de De Tiense Blussers, de vriendenkring van brandweer Tienen - De Tiense Blussers - in evenementenhal Hangaar 44 in Glabbeek de derde editie van Night On Fire. De opbrengst van het evenement gaat naar het hulpfonds van de brandweerpost Heusden-Zolder, dat opgericht werd voor de slachtoffers van de dramatische brand in Beringen in 2019. De vriendenkring van brandweer Tienen heeft en traditie van fuiven en die zijn in de loop der jaren alsmaar groter geworden. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Dieven stelen bewakingscamera's
In de Scoutslokalen aan de Corbiestraat in Beringen-Centrum is alweer ingebroken. De daders doorzochten verschillende lokalen. De bewakingscamera's werden alvast meegenomen.


Beringen - Cosime 'Minimo' Russo overledenCosimo 'Mimino' Russo uit Korspel, echtgenoot van Teresa Decembrino is overleden.
(° Galatone (I) op 4 september 1947 † Hasselt op 10 mei 2022) Begroeting: donderdag 12 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Daniëlla Steyls overleden

Woensdag 11 mei 2022
Beringen - Daniëlla Steyls overledenDaniëlla Steyls, echtgenote van Guido Peeters, mama van Amber Vancraesbeeck, is overleden.
(Genk op 5 mei 1976 † Hasselt op 10 mei 2022)
Begroeting: maandag 16 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Beringen - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht

Koninginnepage gespot

Woensdag 11 mei 2022
Beringen - Koninginnepage gespotZoomJohan Put kon de eerste Koninginnepage spotten op de mijnterril en dat is voor een natuurfotograaf elke lente weer een eureka-moment. 
Beringen - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.
Kerk
Overeenkomstig het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, wordt aan alle belangstellenden meegedeeld dat er een vacature is binnen de kerkraad van de kerkfabriek Sint-Pietersbanden te Beringen. Voorwaarden om zich kandidaat te stellen voor de kerkraad zijn: 1. Rooms-katholiek zijn; 2. 18 jaar zijn; 3. in de bevolkingsregisters van de gemeente ingeschreven zijn. Uitsluitend schriftelijke kandidaturen worden in overweging genomen. Zij moeten (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)

René Vandenroye overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Beringen - René Vandenroye overledenRené Vanderoye, echtgenoot van José Vanderhoydonck, is overleden.
(° 11 oktober 1936 te Oostham † 5 mei 2022 te Sint-Truiden)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op woensdag 11 mei 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor René in de aula van Franken Uitvaartzorg en het plaatsen van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Stal zullen in besloten kring plaatsvinden.
Beringen - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns winnen in HilversumDe Limburg Shotguns stonden zaterdag 7 mei voor een verplaatsing naar Hilversum voor hun laatste match van het reguliere BNL-seizoen. Hoewel de playoffs en het thuisvoordeel al een zekerheid was, gingen de Limburgers voor niets minder dan een overtuigende 0-45 overwinning. Met deze overwinning sluiten ze het seizoen af op een overtuigende tweede plaats en laten ze zien dat ze klaar zijn om de playoffs aan te vatten. De Limburg Shotguns schopte de wedstrijd op gang. De Offense van de Hilversum (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.

Een wit tapijt

Maandag 9 mei 2022
Beringen - Een wit tapijtZoomDit is geen sneeuwtapijt maar een wit landschap door het vallen van de pluisjes van de wilgen. Willy Vancluysen maakte deze foto aan de Beringerheide richting Heusden. Ook aan de Paalse Plas zie je dit fenomeen jaarlijks.
Beringen - De liefde van de vrouw gaat door de maag!ZoomHet groenlingpopje krijgt eten van het manneke hier achter in de tuin bij Johan Put in Stal. 
Beringen - Hubert Gysberghs overleden
Hubert Gysberghs uit Stal, echtgenoot van Nicole Vanaken, is overleden.
(° Heppen op 22 oktober 1943 - † Stal op 7 mei 2022)
Uitvaart:in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Geen bloemen of kransen
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Beringersteenweg dicht door ongevalZoomBij een spectaculair ongeval op de Beringsesteenweg in Heppen, waarbij verscheidene auto's betrokken waren, zijn vanmiddag drie gewonden gevallen. Wellicht ging het om een frontale botsing waarbij een Ligier betrokken was, waarna de twee auto's enkele geparkeerde voertuigen raakten. Twee mensen moesten door de hulpdiensten bevrijd worden. De Beringsesteenweg bleef de hele dag afgesloten voor het verkeer.

Jos Berterame overleden

Zondag 8 mei 2022
Beringen - Jos Berterame overledenJos Berterame uit Koersel, echtgenoot van Olga Gijbels, is overleden. (° Mol op 7 juni 1956 - † Koersel op 3 mei 2022)
Naar de wens van Jos heeft het afscheid in intieme kring plaatsgehad.
Beringen - José Huybrechts overledenJosé Huybrechts, weduwe van Leon Plees († 1974), is overleden. Woonplaats: Beringen-Mijn (voorheen Stal)
(° Koersel op 10 februari 1929 † Beringen-Mijn op 6 mei 2022) Begroeting: dinsdag 10 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00u.
Uitvaart: woensdag 11 mei 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Stal.
Beringen - Aloysius 'Wies' Bervoets overledenAloysius 'Wies' Bervoets uit Paal, weduwnaar van José Vandevenne, is overleden.
(°Paal op 1 juni 1927 † Hasselt op 7 mei 2022)
Begroeting: vrijdag 13 mei 2022 - funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: zaterdag 14 mei 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal
Beringen - Het Zwarte Goud naar DuitslandGisteren is cyclobalclub HZG Beringen met Team Vlaanderen de interland gaan spelen in het Duitse Schiefbahn. Er werd nipt verloren met 28-25. Team U15 met Matthias Coenen met Zoe Aerts van HZG Beringen en de Gentse en Genkse spelers behaalden een gelijkspel met 13-13pt. Robbe Hannes met Jonathan Coenen wonnen bij de U19 van Niedernehmen en Oelde en bracht de stand op 25-25. In de beslissende en zeer spannende match werd nipt verloren met 1-3 van Schiefbahn. Tussen de wedstrijden door werd er op een tweede veld gezamenlijk getraind zodat er van verveling geen sprake was.
Beringen - Turkse FC verliest eindrondewedstrijdIn de eindronde van tweede provinciale heeft Turkse FC vanavond met 3-0 verloren op het veld van Vlijtingen VV. Zondag 15 mei speelt Turkse FC thuis tegen Vlijtingen VV.
Beringen - Aanschuiven voor een appelboomZoomHet was druk deze ochtend aan de stedelijke werkplaatsen voor de appelboomactie van HBVL. De krant gaf vandaag ruim 26.000 appelbomen weg, een actie die duidelijk in de smaak viel. Het was collega Zahra Boufker die de boompjes mocht uitdelen in Beringen. (foto Bart Liesenborgs)

Madeleine Braeken overleden

Zaterdag 7 mei 2022
Beringen - Madeleine Braeken overledenMadeleine Braeken uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Beverlo op 14 november 1929 - † Beringen-Mijn op 5 mei 2022)
Uitvaart: woensdag 11 mei 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel.

Een spelletje biljart

Zaterdag 7 mei 2022
Uit de oude doos
Beringen - Een spelletje biljartZoomDeze foto zou genomen zijn in Paal of Tervant maar meer info vonden we niet. Weet jij misschien meer?

Kerk Beringen-Centrum

Zaterdag 7 mei 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk Beringen-CentrumZoomDe markt mag dan al verschillende keren heraangelegd zijn, de kerk blijft nog een baken.

Straks staat de deur

Zaterdag 7 mei 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Straks staat de deurZoomOnze zaterdagse gekleurde woorden:
Tribunaliteiten
Beringen - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht
Het is alle hens aan dek in Bosland en bij uitbreiding Limburg. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar groot en daarom zijn de vier Limburgse brandwachttorens overdag permanent bemand.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van garage VRB en aannemer Sonny Van Treek, beiden uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 4 juni ingediend worden.

Ziekenzalving Samana Paal

Donderdag 5 mei 2022
Beringen - Ziekenzalving Samana PaalZoom
Tijdens de eerste samenkomst na corona van Samana Paal werd de ziekenzalving toegediend aan 52 leden tijdens een eucharistieviering. Nadien was er nog tijd om wat bij te praten met taart en koffie. Bekijk het fotoverslag op Paalonline.

Peter Lenz overleden

Donderdag 5 mei 2022
Beringen - Peter Lenz overledenPeter Lenz uit Koersel is overleden.
( ° Koersel op 30 september 1967 † Hasselt op 4 mei 2022) Begroeting: woensdag 11 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: donderdag 12 mei 2022 om 13.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - Parkies komen terug naar BeverloZoomDeze zomer wordt Parkies maar liefst 30 jaar en dat wordt gevierd met een recordeditie van maar liefst 125 gratis toegankelijke concerten in wel 18 Vlaamse gemeentes waaronder Beringen. Aan het programma voor de Parkies in het park van Beverlo wordt nog gewerkt.

't Kafkoor voor het goede doel

Donderdag 5 mei 2022
Beringen - 't Kafkoor voor het goede doelZoomOp zaterdag 7 mei heeft in 't Kuipershof Heusden weer een benefiet plaats voor Bangladesh, dan treedt 't Kafkoor op. In het zuiden van Bangladesh worden twee lagere scholen gefinancierd door de vzw Dakbhanga. Dit jaar tellen ze 342 leerlingen. De scholen zijn opgericht door Rita Meynen uit Heusden, samen met het personeel van de organisatie waar ze toen voor werkte. Rita is al lang terug in België maar de vzw zorgt voor de continuïteit. Tijdens de avond wordt het project in de kijker gezet (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op E313 in Paal

Woensdag 4 mei 2022
Beringen - Ongeval op E313 in PaalOp de E313 in Paal richting Hasselt is deze avond rond 17u45 een ongeval gebeurd. Politie en ziekenwagen kwamen ter plaatse, de rechterrijstrook werd een tijdje afgesloten en dat zorgde voor de nodige file.

Louis Vanwezemael overleden

Woensdag 4 mei 2022
Beringen - Louis Vanwezemael overledenLouis Vanwezemael, weduwnaar van Clara Janssens († 2021), is overleden.  Woonplaats: Lummen (Voorheen Tervant)
(° Paal op 9 april 1935 - † Hasselt op 3 mei 2022)
Begroeting: vrijdag 6 mei 2022 - funerarium Paal van 18.30 tot 19u.
Uitvaart: maandag 9 mei 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe poorten Diestse VestenZoomVandaag werden in aanwezigheid van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Katholieke Scholen Diest (KSD) de nieuwe poorten aan de Diestse Vesten voorgesteld. De historische poort van de Kelt aan de Diestse Vesten werd minutieus nagebouwd door de leerlingen van de derde graad Houtbewerking. Hun collega’s van de derde graad Lassen-constructie hebben vleermuisvriendelijke poorten gemaakt die verschillende lokalen van de Diestse Vesten afsluiten, zodat vleermuizen er in alle rust kunnen overwinteren.
Nieuwe poorten Diestse VestenNieuwe poorten Diestse Vesten
Zoom
Beringen - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)

Lentetocht Paul Gerard

Dinsdag 3 mei 2022
Wandelclub Paul Gerard Beringen organiseert op donderdag 5 mei 2022 haar Lentetocht in Beringen. Startplaats: Sint-Sebastiaansgilde, Pieter Bruegelstraat 86, 3580 Beringen. Luswandelingen van 4 – 7 en 10 km. Aan de start hangt een overzichtskaart van deze 3 lussen. Je kan vertrekken tussen 7u en 15u. De zaal zal open zijn vanaf 6.45u en wordt gesloten om 17u. Een hapje en een drankje zijn ter plaatse verkrijgbaar aan democratische prijzen. Het Bestuur en de medewerkers heten jullie alvast van harte welkom en wensen jullie een fijne wandeldag. Ook niet-leden van een wandelclub zijn van harte welkom.

De leegheid der dingen

Dinsdag 3 mei 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - De leegheid der dingenAls observeerder van dienst meet ik mij figuurlijk 2 extra oren aan als ik mij in de wondere wereld rondom mij begeef. Die 4 oren dat is geen zicht , dat geef ik toe maar ik ben nooit moeders mooiste geweest dus een echte achteruitgang is het ook weer niet. Wie zijn oor te luisteren legt als hij onder de mensen komt, weet dat levenswijsheden op de meest onverwachte momenten ons levenspad kruisen. Deze keer was een marktkramer mijn inspiratie. Het voorval is al meerdere jaren oud. Hij verkocht borstels en uiteraard (…) Het hele nieuwsbericht
Bernadette Reykers uit Beringen-Mijn, weduwe van Lodewijk Poel († 2018), is overleden.
(° Paal op 30 maart 1935 - † Beringen-Mijn op 1 mei 2022)
Gebedsdienst : woensdag 4 mei 2022 om 19 uur in de parochiekerk te Paal
Begroeting: na de gebedsdienst - funerarium - Paal van 19.30 tot 20 u.
Uitvaart: donderdag 5 mei 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Inbrekers stelen juwelen

Dinsdag 3 mei 2022
Beringen - Inbrekers stelen juwelen
Aan de Oude Baan werd zondag ingebroken, de dieven gingen aan de haal met wat juwelen.


Luciana Lespoix overleden

Maandag 2 mei 2022
Beringen - Luciana Lespoix overledenLuciana Lespoix uit Beringen-Mijn, weduwe van Albert Pauwels († 2011), is overleden.
(° Beverlo op 20 januari 1934 † Beringen-Mijn op 29 april 2022)
Begroeting: woensdag 4 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - Duo Damen-Dirkx overheerst BKIn de eerste wedstrijd boden de Genkse thuisspelers Glenn Magne met Kevin Faut felle weerstand tegen de Belgisch kampioenen Damen-Dirkx van cyclobalclub Het Zwarte Goud uit Beringen. Pas in de slotseconden werd het 7-6 voor Brecht en Niels. Met de max van 24pt staan ze nu riant aan de leiding in het BK. SNA Gent verving Dimitri Covent door Wesley Vandamme, met Gery Covent, ze verloren met 13-2 maar behouden hun 2de plaats met 15pt. Glen Magne met Kevin Faut (Genk) op 3de plaats met 13pt en Ieper op 4de plaats met 12pt. Marc Snoks met Koen Uitterhaegen kenden een offdag, ze zakken naar 5de plaats met 10pt.
Beringen - Trabzonspor kampioen in TurkijeZoomDe Turkse gemeenschap beleefde gisterenavond een spannende voetbalavond. Voetbalclub Trabzonspor werd voor de 7de keer kampioen. Het was al van 1984 geleden dat ze nog eens de titel behaalden. In Beringen zijn er duidelijk veel supporters van Trabzonspor, verschillende grote vlaggen hingen aan de huizen. Een 2-2 gelijkspel tegen Antalyaspor was voldoende voor de titel. En die overwinning werd flink gevierd, uiteraard in Trabzon maar dus ook bij ons in Beringen.
Beringen - FC Turkse - Lindelhoeven VV 2-9FC Turkse heeft vanmiddag een 2-9 thuisnederlaag geleden tegen Lindelhoeven VV A.
Beringen - Weerstand Koersel - Turnhout 1-5Weerstand heeft deze namiddag thuis met 1-5 verloren van KFC Turnhout.

Keizer Andy Biesmans

Zondag 1 mei 2022
Kampioen in de kijker
Beringen - Keizer Andy BiesmansZoomTraditioneel vindt op 1 mei het jaarlijks koningschieten plaats bij de Sint-Pietersgilde in Tervant. Dit jaar waren er 14 schutters die  deelnamen. Er zijn 7 rondes van 3 pijlen. Na deze rondes moet er gekampt worden met 2 schutters met 4 blokken. Aerts Ferdinand en Biesmans Andy namen het tegen elkaar op voor een spannende finale. Het was Andy die de winnende blokvogel schoot en zich voor de 3de maal tot koning van de gilde schoot en zo tot keizer werd gekroond
Kampioen in de kijker
Beringen - Maxime Lucas: Europees kampioenZoom
Maxime Lucas werd vandaag in Lommel Europees kampioen in de klasse EMX85. Jarne Bervoets werd vijfde. Proficiat aan deze twee Paalse toppers. 


Kampioen in de kijker
Beringen - Goud en zilver voor Siebe en JorbeZoomSiebe Verbraeken uit Paal werd vandaag in Hoepertingen Limburgs kampioen in het tweede jaar aspirant, zijn broer Jorbe werd tweede in een andere wedstrijd. De kleinkinderen van Eric Vanderaerden doen het dus heel goed.
Goud en zilver voor Siebe en Jorbe
Zoom
Beringen - Weerstand Koersel B wint van TorpedoWeerstand Koersel B is bij Torpedo Hasselt gaan winnen met 1-4.
Beringen - Beringen verliest van WellenKVK Beringen is bij Wellen gaan verliezen met 2-1. De ruststand was 0-0. Voor Beringen scoorde Mbenza in de 83ste minuut.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen