Het overige nieuws

Greta De Boel overleden

Maandag 31 juli 2023
Beringen - Greta De Boel overleden
Greta De Boel uit Beringen-Mijn, echtgenote van Mathieu Loos, is overleden.
(° Paal op 8 oktober 1958 † Hasselt op 31 juli 2023)
Begroeting: donderdag 3 augustus 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents 
Liever geen bloemen maar u kan vrijblijvend een gift storten ten voordele van Onderzoeksfonds Oncologie UHasselt op rekening BE89 3350 2199 3885 met melding "Onderzoek Prof Mebis - ter nagedachtenis van Greta De Boel".
De vrijdagavond van Paal op Stelten is omwille van de slechte weersomstandigheden afgelast. Het driedaags festival wordt traditioneel geopend in de tuin van Paal 26 met rockbands. Deze gratis avond gaat dus niet door, laat de organisatie weten.
UPDATE Ook de Paal Summer Jam op zaterdag achter de kerk bij Tabarro wordt afgelast.

Woninginbraak in Bieweg

Maandag 31 juli 2023
Beringen - Woninginbraak in BiewegToen de bewoners van een huis aan de Bieweg in Koersel vandaag van vakantie thuiskwamen stelden zij een inbraak vast. Het is niet meteen duidelijk wat er is gestolen.

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Beringen - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)

Big in Japan

Maandag 31 juli 2023
Commentaar
Beringen - Big in JapanZoomDertig jaar geleden overleed Koning Boudewijn onverwachts in zijn buitenverblijf in Spanje. Het zijn van die dagen die je nooit vergeet. Vooreerst was er die nacht bij ons in de wijk, de Tervantse Heide, het jaarlijks buurtfeest aan de gang. Er werd gefeest en gedanst toen ’s nachts de dj het nieuws meldde. Het feest liep toen al ten einde en de dood van onze koning werd druk besproken. Veel tijd had ik niet om erover na te denken want enkele uren later vertrok ik voor een reis naar Japan. Het was (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.
Beringen - Stal Sport - Lutlommel VV 1-4In de Beker van Limburg heeft Stal Sport met 1-4 verloren van Lutlommel VV.

Koersel - Eksel B 1-5

Zondag 30 juli 2023
Beringen - Koersel - Eksel B 1-5In de Beker van Limburg heeft Weerstand Koersel met 1-5 verloren van KFC Eksel B.
Beringen - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Beringen - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Kadijk wint van Weerstand KoerselIn een wedstrijd voor de Beker van Limburg heeft Kadijk vanavond Weerstand Koersel verslagen met 3-0. Voor Kadijk scoorden Kenneth Ulenaers, Jorju Dawda en Stijn Molenberghs.

KVK Beringen wint van Opoeteren

Zaterdag 29 juli 2023
Beringen - KVK Beringen wint van OpoeterenIn een wedstrijd voor de Beker van Limburg heeft KVK Beringen vanavond SDS Opoeteren verslagen met 6-0. De doelpuntenmakers waren Hulsmans, Schmitz, Bens, Schoofs en Regales(2).
Beringen - Esperanza Pelt B en Koersel B spelen gelijkIn een wedstrijd voor de Beker van Limburg is Esperanza Pelt B bij Weerstand Koersel B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Fempreneurs is een project waarmee VLAIO, Vrouwennet vzw en Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk, op twee jaar tijd 600 ondernemende vrouwen in Vlaanderen willen versterken. Het project voorziet in 3 verschillende types van begeleidingsactiviteiten: mentoring, bootcamps en digitale workshops. Nieuw mentoringprogramma gaat van start op 24 oktober. Tijdens het Fempreneurs-mentoringprogramma zal een ‘mentor’ of een ervaren onderneemster gedurende 10 maanden een (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Van De Reijd overleden

Zaterdag 29 juli 2023
Beringen - Maria Van De Reijd overledenMaria Van De Reijd uit Ham, weduwe van Maurits Moons, is overleden.
(° Meerhout op 9 februari 1930 † Mol op 27 juli 2023)
Begroeting: woensdag 2 augustus 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 3 augustus 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Gestolen auto teruggevonden

Zaterdag 29 juli 2023
De Opel Astra die afgelopen woensdag werd gestolen in de Pastorijstraat in Koersel is teruggevonden aan de sporthal van Koersel. De politie nam de auto mee voor verder sporenonderzoek. Pikant detail: in de wagen lag een stripfoto's licht erotisch getint. 
UPDATE Ondertussen is ook een verdachte opgepakt. 

Guido Laukens overleden

Zaterdag 29 juli 2023
Beringen - Guido Laukens overleden
Guido Laukens uit Keerbergen, echtgenoot van Elly Paenhuysen, is overleden. 
(° Wijnegem op 9 januari 1952 † Paal op 27 juli 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Een beetje vanalles

Zaterdag 29 juli 2023
Beringen - Een beetje vanallesZoomDeze foto van Gust Ischen vat het weer van de komende dagen goed samen: een beetje vanalles.

Over Gust Put

Zaterdag 29 juli 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Over Gust PutZoomDe gekleurde woorden van Edith gaan dit weekend over Gust Put.

Tervantse crossers 1978

Zaterdag 29 juli 2023
Uit de oude doos
Beringen - Tervantse crossers 1978ZoomToen motorcross nog heel populair was. De Tervantse crossers werden Limburgs kampioen in 1978.

Paal Heldenlaan

Zaterdag 29 juli 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal HeldenlaanZoomVan de laagbouw in Paal dorp blijft ondertussen niet veel meer over...
Beringen - Tip van de bib: Help ik ben een puber!Zoom
Bert Van Ende, bibassistent muziek- en filmafdeling geeft deze week een leuke leestip. “Het boek 'Help ik ben een puber' van Kluun Bert is een absolute aanrader voor alle ouders met pubers in huis. Het boek is niet alleen een feest van herkenning, maar bevat ook tal van bruikbare opvoedtips en geeft inzicht in hoe pubers, maar ook ouders in elkaar zitten. Kortom: vlot geschreven, met veel humor en nog leerrijk ook.” Het boek is de vermakelijke opvolger van ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ Dit boek is een survivalgids voor puberouders én een ode aan pubers — de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, redelooste, onzekerste en aandoenlijkste wezens die er bestaan. Met veel grappige anekdotes en praktische tips en adviezen aan de hand van inzichten van experts. ‘Help, ik heb een puber!’ is geschreven in Kluuns kenmerkende pakkende en nuchtere, humoristische stijl. Voor alle ouders en verzorgers die behoefte hebben aan een luchtige kijk op hun ingewikkelde puberkind. Met handige schema’s en illustraties in zwart-wit. Raymond van de Klundert (1964), beter bekend als Kluun, is schrijver en columnist. Daarnaast is hij vader van een post-puber, een puber, een neo-puber, twee stiefpubers en is hij zelf ex-puber.

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Beringen - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf August wordt opgezet

Vrijdag 28 juli 2023
Wolf August, die eerder deze week werd aangereden in Oudsbergen, zal worden opgezet. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bekendgemaakt. In een video die het INBO maakte over de autopsie op de wolf, vertelt de dierenarts ook dat het dier opgezet wordt. "Dat maakt bij een autopsie veel verschil, daarom dat dat ook aan bod kwam", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "August was een iconisch beest, als stamvader van de Limburgse wolven. We willen hem niet verloren laten gaan." Momenteel is nog niet duidelijk waar of wanneer August te zien zal zijn. "Nu gaat hij de diepvriezer in, er zijn nog geen concrete plannen", besluit Van Muylem. (Bron: VRT)

Emma Custers overleden

Vrijdag 28 juli 2023
Beringen - Emma Custers overleden
Emma Custers uit Koersel, weduwe van Henri Op 't eynde, is overleden.
(° Koersel op 16 april 1929 † Heusden-Zolder op 23 juli 2023) Uitvaart: Naar de wens van Emma, heeft de dienst plaats gehad in intieme kring.

Sandro Basso overleden

Donderdag 27 juli 2023
Beringen - Sandro Basso overledenSandro Basso, echtgenoot van Silvana Jacobs, is overleden.
(° Koersel op 11 november 1957 † Hasselt op 27 juli 2023) Begroeting: woensdag 2 augustus 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Suzy Mentens overleden

Donderdag 27 juli 2023
Beringen - Suzy Mentens overledenSuzy Mentens uit Lummen, echtgenote van Georges Schepers, is overleden.
(° Diest op 15 maart 1965 † Diest op 26 juli 2023)
Begroeting: dinsdag 1 augustus 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: woensdag 2 augustus 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Auto gestolen in Pastorijstraat

Donderdag 27 juli 2023
Beringen - Auto gestolen in PastorijstraatIn de Pastorijstraat in Koersel is vandaag een Opel Astra gestolen. Het voertuig stond op de oprit van een woning. UPDATE De auto is inmiddels teruggevonden.
Beringen - Viering E.H. Godfried VanderfeestenZoomNu zondag wordt in Heusden-Zolder het 65- jarig priesterschap van E.H. Godfried Vanderfeesten gevierd. Deze viering wordt door  Godfried Vanderfeesten (89), afkomstig uit Overpelt, zelf voorgegaan. Vanderfeesten was in het verleden kapelaan in Paal en pastoor in Koersel. Hij is sinds 31 augustus 2004 op pensioen. Iedereen is uitgenodigd en welkom om 11 uur in de parochiekerk O.L.V. van de Vrede Lindeman, aan de Populierenstraat in Heusden-Zolder.

Ida Vandeweyer overleden

Donderdag 27 juli 2023
Beringen - Ida Vandeweyer overleden
Ida Vandeweyer uit Kermt, weduwe van Leon Meelberghs, is overleden.
(° Koersel op 19 februari 1932 † Kermt op 25 juli 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Martha Dirix overleden

Donderdag 27 juli 2023
Beringen - Martha Dirix overleden
Martha Dirix uit Beringen-Mijn, weduwe van René Meelberghs, is overleden.
(° Paal op 30 oktober 1933 † Beringen-Mijn op 26 juli 2023) Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Beringen - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 
Beringen - KVK Beringen verslaat Bocholt VVKVK Beringen heeft vanavond in de Beker Noord-West op eigen veld Bocholt verslagen met 4-1.

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Beringen - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)

Vuilniszak in brand gestoken

Woensdag 26 juli 2023
Onbekenden hebben een vuilniszak in brand gestoken in de Stadionlaan in Beringen-Mijn. Dat gebeurde deze namiddag.

Weg met gouden munt

Woensdag 26 juli 2023
Beringen - Weg met gouden muntEr is ingebroken in een pand aan de Beverlosesteenweg. Er is een gouden munt gestolen. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag heeft een passant een exhibitionist betrapt in de Beukenlaan in Ham. De man was aan het masturberen. De politie kent de man.
Beringen - Autopsie van August achter de rugZoomVanmorgen is in het laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) in Geraardsbergen de autopsie uitgevoerd van de wolf die gisteren op de N76 in Oudsbergen om het leven kwam. Op basis van de forse lichaamsbouw van deze mannelijke wolf kon al onmiddellijk worden uitgesloten dat het om een welp zou gaan. De slijtage van de tanden en een röntgenopname van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek van de (hoek)tanden geven meer informatie over de leeftijd: het gaat met (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Natuurpracht in Beringen

Woensdag 26 juli 2023
Beringen - Natuurpracht in BeringenZoomVeel regen en regelmatig toch zon, het is de ideale combinatie om de natuur deze zomer mooie en bloeiend te houden. Gust Ischen maakte en mooie reeks op be-MINE.
Natuurpracht in BeringenNatuurpracht in Beringen
Natuurpracht in BeringenNatuurpracht in Beringen
Natuurpracht in BeringenNatuurpracht in Beringen
Natuurpracht in BeringenNatuurpracht in Beringen
Zoom

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
De parochiekerk Sint-Lambertus in Kwaadmechelen sluit haar deuren. Op 17 september vindt er de laatste eucharistieviering plaats. De beschermde toren wordt gerestaureerd maar het schip van de kerk wordt afgebroken. Mgr. Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft de kerk al eerder ontrokken aan de eredienst.

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Beringen - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Dode wolf is stamvader August

Dinsdag 25 juli 2023
Beringen - Dode wolf is stamvader AugustZoomDe dode wolf die vanmorgen langs de N76 werd aangetroffen, was effectief 'stamvader' August. Dat bevestigt het INBO: "Het dier weegt 49,5 kg, uiterlijke kenmerken en het feit dat de tanden al behoorlijk afgesleten zijn, versterken de vermoedens. In dat geval is het lot van de welpen van dit jaar onzeker: Noëlla zal proberen deze verder op te voeden, maar dat zal niet makkelijk zijn," aldus de mededeling. August is de partner van Naya, de eerste Limburgse wolf die voor het eerst werd gespot in de buurt van het Koersels Kapelleke in januari 2018. August en Naya maakten hun nestje in de buurt van Hechel-Eksel. (Foto's INBO)
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Beringen - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Beringen - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)

Festivalzomer op volle toeren

Dinsdag 25 juli 2023
Beringen - Festivalzomer op volle toerenZoomVoor artiesten en muziekfotografen is de zomer een drukke periode. Onze fotograaf Stephan Volders genoot alvast afgelopen weekend bij de buren op Rock Olmen. Eén van de artiesten op het podium was de Limburgse band Whispering Sons met zangeres Fenne Cuppens en Sander Pelsmakers uit Beringen die achter de schermen de band draaiende houdt. Sander was jarenlang de drummer maar door problemen met zijn arm moest hij stoppen met drummen maar blijft wel volwaardig lid van de groep. Bekijk het fotoverslag van Rock Olmen via deze link. 
Kerk
Beringen - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: JWS Metal and Wood

Maandag 24 juli 2023
Jo Vanaerdewegh (40) uit Paal heeft de besloten vennootschap JWS Metal and Wood opgericht met zetel in het Nijverheidspark in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metaalschrijnwerk en metaalbewerking, houtbewerking, betonwerken, graafwerken en het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen.

Te Deum in kerk van Beringen

Maandag 24 juli 2023
Beringen - Te Deum in kerk van BeringenZoomNaar aanleiding van de Nationale feestdag werd gisteren in de kerk van Beringen het Te Deum gezongen ter ere van het Belgisch koningshuis.
Te Deum in kerk van BeringenTe Deum in kerk van BeringenTe Deum in kerk van Beringen
Zoom
Beringen - Beringse Rave Cave op TomorrowlandZoomHet is jaren een traditie dat de Rave Cave op Tomorrowland ingepalmd wordt door Beringse dj's. Ook dit jaar is dit niet anders. Door het slechte weer werd de grot gisteren even gesloten maar voor de rest was het weer een dik feestje op het kleinste podium van het festival. Onder andere Sol & Sura, Luna Lucci, DJ Fré en Maximo gaven gisteren present in de Rave Cave. (foto's Timo Haesevoets)
Beringse Rave Cave op TomorrowlandBeringse Rave Cave op TomorrowlandBeringse Rave Cave op Tomorrowland
Zoom

44ste Victor Cerstelotte Cup

Maandag 24 juli 2023
Beringen - 44ste Victor Cerstelotte CupZoomWoensdag start het 44ste stedelijk voetbaltornooi. Verschillende Beringense ploegen en ploegen uit de streek strijden voor de Victor Cerstelotte Cup. Het tornooio gaat dit jaar door bij KVK Beringen. Woensdag 26 juli opent KVK Beringen het tornooi om 18u30 met een wedstrijd tegen Bocholt VV. Het volledig programma kan je bekijken via deze link.(foto archief)

Voka One gelanceerd

Maandag 24 juli 2023
Bedrijfsnieuws
Beringen - Voka One gelanceerdZoomVoka – KvK Limburg heeft de geboorte van ‘Voka One’ aangekondigd, een netwerk exclusief voor eigenaars-ondernemers in Limburg. “Met voorzitter Stijn Martens (Hands Mediarouting) en ondervoorzitter Marion Van Zon (Horeca Van Zon) zetten we samen groei en succes centraal, en creëren we aan de hand van inspirerende sessies en betekenisvolle activiteiten unieke kansen voor eigenaars-ondernemers in onze provincie”, zegt Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka (…) Het hele nieuwsbericht

27ste Folkfestival Ham

Maandag 24 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 27ste Folkfestival HamZoomGeen Werchter- of Pukkelpoptoestanden in Genebos-Ham waar al voor de 27ste keer het bescheiden maar oh zo gezellige folkfestival uit de geluidsboxen zal klinken. De bezieling van de organisatoren Marc Reusen en Linda Beerten en hun trouwe ploeg van medewerkers is onnavolgbaar. Elk jaar gebeurt er een mirakel en komt de Europese folkwereld samen tijdens deze driedaagse die dit jaar op 11-12 en 13 augustus op de affiche staat. Het is voor mij een raadsel hoe Marc Reusen er ieder jaar opnieuw in slaagt om op (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 10.000 euro voor weeskinderen in BurundiZoomGisteren is Ornella Schreurs naar Burundi vertrokken. Ze heeft 10.000 euro opgehaald via een eetdag in ACLI-Beringen en zal dat nu investeren in een schooltje voor weekinderen. Zelf werd ze door een Berings koppel geadopteerd als wees en nu wil ze iets terug doen. Ornella zal de komende dagen verslag uitbrengen via de Internetgazet Beringen.

Stal Sport klopt Heusden 06

Maandag 24 juli 2023
Beringen - Stal Sport klopt Heusden 06Stal Sport heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Heusden 06. Het won met 1-0.
Beringen - Nieuwe voorzitter bij KVK BeringenKristof Devries is de nieuwe voorzitter van KVK Beringen. Hij volgt in die functie Gilbert Lambrechts op die de club tien jaar leidde.
Beringen - Fietser (57) zwaargewond bij valZoomEen 57-jarige man uit het Vlaams-Brabantse Begijnendijk is deze voormiddag zwaargewond geraakt bij een val op de Diestersteenweg in Paal. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Geld gestolen in Laakstraat

Zondag 23 juli 2023
Beringen - Geld gestolen in LaakstraatIn een woning aan de Laakstraat in Koersel kwamen dieven over de vloer. Er is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond gepleegd.
Kort nieuws van bij de buren
Op Terbeemden in Tessenderlo is ingebroken in een bedrijf. De daders gingen met een partij koper aan de haal. De dieven sloegen vrijdagnacht toe.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nikelaan in Ham botsten twee voertuigen. De bestuursters raakten daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zijn respectievelijk 23 en 26 jaar.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Op adem komen

Zondag 23 juli 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Op adem komenZoomVandaag nog enkele poëtische vakantiewoorden van Katrien De Keyser.

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Beringen - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gerda Mullens overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Beringen - Gerda Mullens overleden
Gerda Mullens uit Paal, echtgenote van Polydoor Vandenreyken, is overleden.
(° Zolder op 28 december 1941 † Paal op 17 juli 2023)
Uitvaart: in intieme kring

Leve de vakantie! (2)

Zaterdag 22 juli 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Leve de vakantie! (2)ZoomRobert Leyssens zorgt voor wat extra vakantiegevoel vandaag.
Gekleurde Woorden
Beringen - Bladeren door de dagen van de tijdZoomElke zaterdag serveert Edith een portie poëtische woorden.
Beringen - Tip van de bib: Wetenschap in BeeldZoom
Daisy Claes, collectieverzorgster van de bib geeft onze lezers vandaag een extra leestip. Daisy tipt het tijdschrift ‘Wetenschap in Beeld’: “Dit tijdschrift laat je toegankelijke artikels lezen op het gebied van natuur, cultuur, technologie en biologie. Zo ga je mee op reis met Wetenschap in Beeld en ontdek je de fascinerende wereld van de wetenschap". In de bib van Beringen zijn er nog een heleboel andere tijdschriften die ter plaatse kan raadplegen en lezen. 

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Beringen - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)

60 jaar Circuit Zolder

Vrijdag 21 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 60 jaar Circuit ZolderZoomVoor zijn 60ste verjaardag heeft Circuit Zolder een speciaal krantje uitgegeven. Daarin hoogtepunten uit de geschiedenis, markante figuren, de verhalen achter de bochten, enz. het krantje wordt dit weekend verspreid onder de bezoekers van de Historic Grand Prix. Via deze link kun je het ook downloaden.
Beringen - Moskeeën krijgen gelijk van Grondwettelijk HofZoomDe moskeeën die bij het Grondwettelijk Hof in beroep waren gegaan tegen het Vlaams decreet dat de buitenlandse financiering van lokale geloofsgemeenschappen verbood, hebben voor een stuk gelijk gekregen. Enkele punten uit het decreet zijn vernietigd. Onder meer Dyanet - voorgezeten door Erkan Konak - was in beroep gegaan.
Het Grondwettelijk Hof oordeelt nu dat "de vrijheid van godsdienst en eredienst geschonden is voor wat betreft het verbod om buitenlandse financiering of ondersteuning te (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de vakantie!

Vrijdag 21 juli 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Leve de vakantie!ZoomVandaag krijgen we nog wat extra gekleurde woorden van Kristel Dewaele, gewoon omdat het vakantie is, een tijd van lekker lui te zijn, een beetje moe te zijn...

Standhouders rommelmarkt gezocht

Donderdag 20 juli 2023
De middenstand van Paal organiseert op zaterdag 5 augustus een rommelmarkt in het dorp. Lokale standhouders krijgen de voorrang en kunnen zich nog inschrijven via deze link. Tijdens het weekend van Paal op Stelten zal er dit jaar een extra aanbod zijn in het dorp zoals een rommelmarkt op zaterdag en kinderanimatie, optredens en eet- en drankstandjes op zondag. 

Bromfiets haalt 99 km per uur

Woensdag 19 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diest is gisteren een opgedreven bromfiets uit het verkeer geplukt die een snelheid van 99 km per uur kan halen. De agenten betrapten ook een man uit Lummen die reed hoewel zijn rijbewijs was ingetrokken. En op de Halensebaan reed 28 procent van de gecontroleerde voertuigen te snel.
Kort nieuws van bij de buren
In de Dellestraat in Lummen botsten gisteren in de vooravond een auto en een 72-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Jong Genk heeft een nieuwe keeperstrainer. De keuze viel op Steven Frederix. De Koerselnaar is 39.

Vulkaanuitbarsting in IJsland

Woensdag 19 juli 2023
Beringen - Vulkaanuitbarsting in IJslandZoomDe Beringse fotograaf Michiel Pieters heeft indrukwekkende beelden gemaakt van een vulkaanuitbarsting op IJsland. Dat stond al langer op zijn bucketlist. Toen hij hoorde van de uitbarsting van de Fagradalsfjall, boekte hij meteen een ticket.
Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.

Wietplantage in woonwagen

Woensdag 19 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Wietplantage in woonwagenEen vijftiger uit Ham heeft 22 maanden cel waarvan de helft met uitstel gekregen voor het omvormen van zijn woonwagen tot wietplantage. Zijn kompaan, een dertiger uit Genk, kreeg 22 maanden cel waarvan ook de helft met uitstel. De twee moeten elk ook een boete van 6.000 euro betalen. In de woonwagen werden zo'n 600 planten aangetroffen. PG)

Pierke Hamal overleden

Woensdag 19 juli 2023
Beringen - Pierke Hamal overleden
Pierre 'Pierke' Hamal uit Beringen is overleden.
(° Genk op 20 juni 1957 † Beringen op 18 juli 2023)
Begroeting: maandag 24 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Licht wisselvallig

Woensdag 19 juli 2023
Beringen - Licht wisselvalligZoomDe typische Belgische zomer blijft voorlopig aanhouden: we krijgen veel zon maar ook regelmatig wolken en af en toe een lokaal buitje. (foto Gust Ischen)
Beringen - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht

Grauwe Klauwieren

Woensdag 19 juli 2023
Puur natuur
Beringen - Grauwe KlauwierenZoomZoals de meeste jonge vogels verlaten ook de jonge Grauwe Klauwieren definitief het nest en de hulp bij het voederen van de ouders. Ze staan vanaf nu op eigen benen maar de hulp van de ouders is natuurlijk nooit ver weg. Zij houden nog wel een tijdje hun jongen in de gaten. Deze prachtige jonge Grauwe Klauwier kon ik gisteren fotograferen op het vlonderpad in de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel. (Johan Put) 

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)

Goed bedoeld maar...(2)

Dinsdag 18 juli 2023
Beringen - Goed bedoeld maar...(2)ZoomIn september 2015 werd het fietssatellietpunt Ravenshout geopend. Het was een primeur en tegelijkertijd pilootproject voor Vlaanderen. Een fietssatellietpunt is een beveiligde fietsstalling gelegen aan de rand van een belangrijk verkeersknooppunt die het gecombineerd gebruik van openbaar vervoer of carpool met de fiets gemakkelijker moet maken. Elk punt heeft ruimte voor veertig fietsen. Maar het was al snel duidelijk dat er weinig of geen interesse voor was ondanks een uitgebreide campagne van het provinciebestuur. Enkele jaren later trok de Stad Beringen al de stekker uit het project maar de fietsstalling staan ondertussen te verkommeren aan de rand van de Paalse carpoolparking. Omdat het project geld uit Europa kreeg, moet het minstens een aantal jaren blijven staan. Tja die Europese regeltjes. Goed bedoeld maar...
De visie van Fobie
Beringen - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)

Auto en vrachtwagen gebotst

Maandag 17 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Ambachtstraat en de Snelwegstraat in Tessenderlo botsten vanmiddag een auto en een vrachtwagen. Daarbij is een twintiger uit Diest gewond geraakt.

Jasper en Tim naar WK

Maandag 17 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Jasper Philipsen en Tim Celen, beiden uit Ham, mogen naar het WK Wielrennen en het WK Para-Cycling in het Schotse Glasgow. Tim Celen is al enkele jaren een topper in het G-wielrennen en Jasper moeten we uiteraard niet meer voorstellen. Hij maakt op dit moment furore in de Ronde van Frankrijk. Met vier ritoverwinningen en de groen trui schrijft hij wielergeschiedenis.

Dieven zetten huis overhoop

Maandag 17 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Zwaluwstraat in Lummen is ingebroken in een woning. Om binnen te geraken werd een deur geforceerd. De daders doorzochten de ganse woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Vandaag gelezen
"Voor mij mogen de heren Rolling Stones er na die dubbele live-elpee met het beste uit hun omvangrijke repertoire er een punt achterzetten. De Stones hebben hun taak volbracht. Laat anderen de fakkel overnemen". Herman Schueremans in Top Magazine voor Tieners op 1 februari 1978! 
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)
Beringen - Tractor rijdt tegen auto in PaalVanmiddag is een tractor op een auto ingereden op het kruispunt van de Diestersteenweg en de Venusbergstraat in Paal. De automobilist kwam met de schrik vrij maar zijn voertuig is zwaar beschadigd.

Onbekende wolf ontdekt

Maandag 17 juli 2023
Beringen - Onbekende wolf ontdektZoomZojuist heeft INBO de resultaten bekendgemaakt van de DNA-analyses die toelaten om het reilen en zeilen van de Limburgse welpen en jaarlingen na te gaan. “Daarin zit een schat van informatie, maar de ultieme verrassing is toch wel dat wolvin Emma, de superdiscrete wolvin die nu al vijf maanden in de regio Kalmthout-Brecht verblijft, een tot nog toe onbekende dochter is van het roedel Hechtel-Eksel! De Limburgse wolven hadden in 2022 dus niet negen maar tien welpen. Eén van de vrouwelijke welpen slaagde erin om een vol jaar onder de radar te blijven. Niemand wist van haar bestaan. Pas in april 2023, nadat ze geëmigreerd is naar de Antwerpse Kempen, wordt haar DNA voor het eerst bemonsterd en blijkt ze een Limburgse welp uit 2022 te zijn. Daarmee is Emma wellicht de meest discrete wolvin van Europa, want de Limburgse roedel behoort zonder meer tot één van de best gemonitorde ter wereld. Straf, héél straf!”, vertelt Jan Loos van Welkom Wolf. (foto Welkom Wolf) 

Afval smeult bij Renewi

Maandag 17 juli 2023
Beringen - Afval smeult bij RenewiDe brandweer is in de vooravond opgeroepen voor een 'brand' bij afvalverwerkend bedrijf Renewi aan de Lochtemansweg in Eversel op industriezone Beringen-Zuid. Passanten hadden rook gezien. Het bleek te gaan om afval dat wat aan het smeulen was, een ploeg van de brandweer had de toestand snel onder controle. Er is geen schade.

Goed bedoeld maar...(1)

Maandag 17 juli 2023
Beringen - Goed bedoeld maar...(1)Zoom
In deze komkommertijd is er wat meer tijd en ruimte om eens door het archief te gaan en terug te blikken. In 2020 werd het pleintje aan de Waterstraat mooi vergroend en kreeg enkele extra speelelementen. Ook werden kruidenbakken geplaatst in samenwerking met VIBO Sint-Barbare zodat de buurt eigen kruiden kon kweken. Ondertussen staan die bakken er verloederd bij. Een goed bedoeld project maar...
Beringen - Kapelaan brak verboden plaat in tweeZoomJane Birkin is vandaag op 76-jarige leeftijd overleden. Deze Brits-Franse actrice, zangeres en mode-icoon staat vooral in het geheugen gegrift voor het liedje 'Je t'aime, moi non plus', een sensueel seksueel getint liedje van en met de Franse ster Serge Gainsbourg. De plaat lokte in 1969 veel controverse uit en werd in vele landen verboden. Bij ons kwam de plaat pas in 1974 in de hitparades. In Club 9 in Koersel werd de plaat toen door de kapelaan in twee stukken gebroken. "De DJ draaide op een bepaald moment die plaat. Kapelaan Severs spurtte naar de discobar en brak de plaat in twee. Dat was meteen het einde van het liedje in Club 9", herinnert Jean Bartels zich nog goed. 
Maar zoals dat vaak gaat, wat verboden is, trekt aan. De plaat wordt een wereldhit en is ook vandaag nog altijd populair in lijstjes. De plaat wordt later nog verschillende keren heruitgebracht, ook in de versie met Brigitte Bardot. De plaat werd eerst door het Franse sekssymbool ingezongen, maar de singel kwam destijds toch niet uit. Jane Birkin, het liefje van Serge, durfde het uiteindelijk wel aan. De plaat werd uitgegeven onder het label Fontana, maar was een schuilnaam voor Philips. 

Inbraak in twee flats

Zondag 16 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vermoedelijk dezelfde daders hebben ingebroken in twee appartementen aan de Dr. Vanderhoeydonckstraat in Lummen. Zij maakten zowel juwelen als geld buit.<
Beringen - Zeventien spelers voor Stal SportStal Sport heeft zeventien spelers aangetrokken: Emre Bicici (H.O. Heide Hasselt), Rune Bogaerts (Ham United), Matisse Brié (KFC Diest), Ingo Clygnet (V. Loksbergen), Dahou Bilal (H.O. Heide Hasselt), Sean De Condé (Hechtel), Simon Dehertog (FC Paal-Tervant), Alexander Goelen (KVK Beringen), Yannick Helsen (FC Averbode Testelt Okselaar), Karaduman Koray (KVK Beringen), David Kwashie (Sparta Schaffen), Soufian Manti (SK Waanrode), Rob Mertens (Tielt-Winge), Melih Sahingöz (FC Turkse Beringen), Omar Sirfouq (FC Paal-Tervant), Luca Speelmans (SK Meldert), Robbe Van De Velde (Thes Sport).
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nico De Bie overleden

Zondag 16 juli 2023
Beringen - Nico De Bie overleden
Nico De Bie uit Leopolsburg, echtgenoot van Martine Lanckriet, is overleden.
(° Leopoldsburg op 30 juli 1952 † Heusden-Zolder op 15 juli 2023 Begroeting: woensdag 19 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Ondertussen, aan de spoorweg in Beringen...ZoomVandaag nog eens een update van de werken aan de spoorwegbrug. Bekijk de 360° foto van W&S via deze link.

Een duikvlucht

Zondag 16 juli 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Een duikvluchtZoomDe gekleurde woorden van Edith voor deze week.

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Beringen - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Beringen - Fufo Beringen trekt drie speelsters aanDamesvoetbalclub Fufo Beringen heeft drie speelsters aangetrokken: Sam Heyndrickx (THES) en Luna Mangelschots en Melissa Billen, beiden vrije speelsters. Anouk Op 't Eynde verkast naar Linkhout.

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Beringen - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!

Whiskytasting in De Stam

Zaterdag 15 juli 2023
Beringen - Whiskytasting in De StamZoomOnder het motto het moet niet altijd een Duvel zijn, organiseerde de Paalse Duvelclub gisterenavond een whiskytasting. Danny Boelanders vertelde boeiend over de geheimen van het stoken en natuurlijk hoort proeven er ook bij. Spirits Inn Beringen, het whiskyfestival in Beringen, had voor de deelnemers nog een extra proevertje.

Muziekband KFC Beringen

Zaterdag 15 juli 2023
Uit de oude doos
Beringen - Muziekband KFC BeringenZoomVandaag terug naar 1954 waarbij deze muziekband de spelers van KFC Beringen aanmoedigt.

Apotheek Beringen

Zaterdag 15 juli 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Apotheek BeringenZoomVandaag een blik op de markt van Beringen waar de voormalige apotheek te koop staat. Bedoeling is om er een horecazaak in onder te brengen.
Beringen - Tip van de bib: Wandelgids RotherZoomAnne Vrints, stafmedewerker communicatie, non-fictie, e-inclusie heeft deze week een boekentip: Wandelgids Rother.  “De Rother wandelgidsen zijn ideaal om in ons eigen land en in het buitenland de prachtige plekjes te leren ontdekken, zeker tijdens je zomervakantie of erna tijdens een zonnige herfstdag. Deze wandelgidsen van Rother bevatten wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar. Alle wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen", zegt Anne enthousiast. De bib heeft trouwens nog veel meer gidsen en boeken om je vakantie perfect voor te bereiden. 

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Beringen - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de rotonde van de Industrieweg in Tessenderlo is vanmorgen een fietsster aangereden door een auto. De vrouw werd daarbij gewond.

Auto rijdt door poort

Vrijdag 14 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw is vanochtend met haar auto door de poort van een woning gereden op de Olmensesteenweg in Ham. Zij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw had te diep in het glas gekeken.
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Zonnige dag

Vrijdag 14 juli 2023
Beringen - Zonnige dagZoomMooie zonsopgang deze ochtend, de voorbode van een zomerse dag, ideaal voor een fietstochtje.

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Begijnenwinning

Donderdag 13 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo is ingebroken in een huis aan de Begijnenwinning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de feiten.

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Drugsonderzoek: twaalf arrestatiesNa onderzoek heeft de Politiezone Demerdal Dsz met bijstand van de Politiezone Carma en de Federale Politie op 26, 27 en 28 juni in totaal 12 huiszoekingen uitgevoerd in Vlaams-Brabant (Diest) en Limburg (Halen,>Genk en Houthalen-Helchteren).  12 verdachten werden daarbij gearresteerd en verhoord. De onderzoeksrechter te Leuven heeft na verhoor 5 verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zij verschenen ondertussen voor de raadkamer, die hun aanhouding heeft bevestigd. 2 verdachten werden na (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Tessenderlo

Woensdag 12 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak in Groenpoort in Tessenderlo zijn juwelen en geld gestolen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Lummen kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen een auto en een 89-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Beringen - Marie-José Haegdorens overleden
Marie-José Haegdorens uit Beverlo, echtgenote van Staf Peeters, is overleden.
(° Koersel op 24 juni 1947 † Beverlo op 11 juli 2023)
Begroeting: vrijdag 14 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.30 tot 20.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 15 juli 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Julienne Reynders overleden

Woensdag 12 juli 2023
Beringen - Julienne Reynders overleden
Julienne Reynders uit Stal, echtgenote van Willy Neys, is overleden.
(° Oostham op 15 februari 1941 † Heusden-Zolder op 9 juli 2023) Begroeting: vrijdag 14 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18u30 tot 19 uur. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Geen bloemen of kransen.
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Wie heeft in de streek rond Liberation Garden, het nieuwe WO II-museum in Leopoldsburg, de bevrijding meegemaakt op het einde van de Tweede Wereldoorlog? Was je er bij toen de bevrijders zich in september 1944 een weg baanden van kanaal naar kanaal? Heb je nog herinneringen aan die heel speciale tijd toen bevrijders uit verre landen kauwgom en chocolade uitdeelden?
Dan ben je hartelijk uitgenodigd in het Liberation Garden museum in Leopoldsburg op donderdag 27 juli om 15.00 uur. Je krijgt daar een drankje aangeboden en men luistert dan graag naar je verhalen uit die tijd. Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar contact[!]liberationgarden.be of bel naar 011 29 38 00.

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Beringen - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vlaggen

Woensdag 12 juli 2023
Beringen - Nieuwe vlaggenZoomStad Beringen heeft nieuwe vlaggen in het straatbeeld met deze keer afbeeldingen die verwijzen naar de troeven van de stad.
Nieuwe boeken
Beringen - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht

Zomerregeling Digipunten

Woensdag 12 juli 2023
Tijdens de zomervakantie in juli en augustus zijn de Beringse digipunten gesloten. Je kan wel een afspraak maken met een digihelper via M 0456 36 07 37. Meer info vind je terug via www.beringen.be/ digitaalaanbod. Vanaf september zijn de digipunten weer geopend.

Grote bonte specht

Woensdag 12 juli 2023
Puur natuur
Beringen - Grote bonte spechtZoomDe grote bonte specht is de meest voorkomende van alle spechten die we in Vlaanderen kennen. Het mannetje heeft een rode vlek op het achterhoofd, terwijl het vrouwtje een geheel zwarte kruin heeft. (1ste foto is vrouwke, 2de is manneke) In het voorjaar en de zomer eten ze vooral insecten welke ze zoeken achter of in de schors van de bomen. In de winter eten ze vooral zaden en komen ze ook vaker bij de voedertafel in de tuin. (Johan Put)
Grote bonte specht
Zoom

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag

Dinsdag 11 juli 2023
Beringen - Vlaamse feestdagZoom11 juli is het Feest van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Gewest. Het is de herdenking van de Guldensporenslag op 11 juli 1302 bij Kortrijk. 
Beringen - Grootscheepse gezamenlijke verkeersactieVrijdag 9 juni voerden de politiezones CARMA, Heusden-Zolder en Beringen-Ham-Tessenderlo gezamenlijke verkeersacties uit op verschillende locaties van het grondgebied van PZ Heusden-Zolder. Dezelfde verkeersactie werd twee weken later op 23 juni herhaald op het grondgebied van PZ CARMA. Aan deze acties namen ook de Vlaamse Belastingdienst, de Dienst Douane en Accijnzen, de WPR Vlaams-Brabant en Turnhout en het Parket Limburg deel. Tijdens de controles bleven de autokeuringsstations van Alken en As extra (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Beringen - 19 feestvierders moeten rijbewijs inleverenDe lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo controleerde tijdens de laatste avond van Looi Feest op het rijden onder invloed van alcohol. 19 feestvierders dienden het rijbewijs onmiddellijk in te leveren. "Het viel op dat een aanzienlijk aantal feestvierders ervoor koos om te voet of met de fiets te komen, wat wij uiteraard toejuichen. Ondanks deze positieve ontwikkeling en de aankondigingen via sociale media van de lokale politie, werden er nog een aanzienlijk aantal bestuurders betrapt (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Luyten overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Beringen - Gust Luyten overleden
Gust Luyten uit Paal, echtgenoot van Rozette Kenens, is overleden. 
(° 05 mei 1945 - † 08 juli 2023) 
Begroeting bij Gust thuis, Klitsbergstraat 62 op donderdag 13 juli van 18u30 tot 19u30. 
Begrafenis: vrijdag 14 juli om 10u30 in de kerk van Paal.

Kinderjournalisten gezocht

Dinsdag 11 juli 2023
Om de volgende editie van de KIDS te vullen, kan de Stad Beringen best wat helpende handen gebruiken. Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en wil je wel eens achter de schermen van de Beringse communicatiedienst kijken? Stuur dan voor zondag 16 juli een mailtje naar communicatie[!]beringen.be en laat weten waarom jij de nieuwe collega voor één dag wil worden. "Op maandag 7 augustus nemen we tien gelukkige winnaars een hele dag mee op pad om onze sociale media te vullen, foto’s te trekken en artikels te schrijven".

Speelse wolken

Dinsdag 11 juli 2023
Beringen - Speelse wolkenZoomHet wordt vandaag weer zwoel weer met temperaturen tot 30° met daarbij een kans op onweer, vanavond of vannacht. Ook de komende dagen blijft het mooi zomers weer. (foto Gust Ischen)

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Beringen - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.
Beringen - Juwelendiefstal in Pieter VanhoudtstraatBij een inbraak in een huis aan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel zijn juwelen en geld gestoloen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Inbraak in Katermeerstraat

Maandag 10 juli 2023
Beringen - Inbraak in KatermeerstraatEr is ingebroken in een leegstaande woning aan de Katermeerstraat in Paal. Volgens de eerste vaststellingen is er niets verdwenen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Fien Schildermans overleden

Maandag 10 juli 2023
Beringen - Fien Schildermans overleden
Fien Schildermans uit Ham, weduwe van Alois Willems, is overleden.
(° Balen op 17 november 1936 † Geel op 5 juli 2023)
Begroeting: donderdag 13 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 14 juli 2023 om 12.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Bestuurder speedpedelec gewond

Maandag 10 juli 2023
Beringen - Bestuurder speedpedelec gewondIn de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel botsten deze namiddag een speedpedelec en een auto. De bestuurder van de speedpedelec raakte daarbij gewond. Het slachtoffer is een dertiger uit Zonhoven.

Tinny Daniëls overleden

Maandag 10 juli 2023
Beringen - Tinny Daniëls overledenTinny Daniëls, echtgenote van wijlen Jul Vanzeer, is overleden
(°2 juli 1936 te Beringen † 3 juli 2023 te Heusden-Zolder)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 6 juli 2023 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De uitvaartliturgie voor Tinny zal doorgaan in de Sint-Willibrorduskerk, Sint-Willibrordusplein te Heusden-Centrum op vrijdag 7 juli 2023 om 10.30 uur. (Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur). Gevolgd door de teraardebestelling in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats van Heusden-Centrum. 

Margriet Masset overleden

Maandag 10 juli 2023
Beringen - Margriet Masset overleden
Margriet Masset, echtgenote van wijlen Henri Vanzier, is overleden.
(° 21 mei 1927 te Koersel † 4 juli 2023 te Lummen)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 10 juli 2023 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De afscheidsviering voor Margriet in de aula van Franken Uitvaartzorg, gevolgd door de teraardebestelling in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats van Heusden-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Vic Aerts overleden

Maandag 10 juli 2023
Beringen - Vic Aerts overledenVic Aerts uit Leopoldsburg, weduwnaar van Ida Husson, is overleden.
(° Balen op 21 april 1942 † Pelt op 7 juli 2023)
Begroeting: donderdag 13 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.
Beringen - Kleareti Tsouparidis is overleden
Kleareti Tsouparidis uit Beverlo, weduwe van Georgios Kostakis, is overleden.
(° Evzonous (GR) op 14 juni 1939 † Heusden-Zolder op 8 juli 2023)
Begroeting: woensdag 12 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 13 juli 2023 in de parochiekerk van de Heilige Nektarios te Beringen-Mijn.
Voka – KvK Limburg is niet omvergeblazen van het bereikte pensioenakkoord. "Deze pensioenhervorming is slechts één kleine stap naar een betere betaalbaarheid van de vergrijzingskosten. Er zullen nog verschillende pensioenhervormingen nodig zijn. Het huidige pensioenakkoord is vooral nadelig voor werkenden die sparen voor hun aanvullend pensioen. Ze zien de bijzondere bijdrage op hun bijeengespaarde kapitaal verdubbelen. Dit akkoord is een doorslagje van wat eerder dit jaar al op tafel lag. De regering pakt dan wel voorzichtig de ambtenarenpensioenen aan, toch blijven heel wat heilige huisjes onaangeroerd. De hogere fiscale lasten voor de mensen die gespaard hebben in de tweede pensioenpijler zijn onbegrijpelijk. De regering zoekt opnieuw geld bij de werkenden, ondernemers en spaarders om de eerste pensioenpijler te financieren”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.
De Nederlandse Faunabescherming doet aangifte tegen de boer die zondag in het Drentse Wapse gewond raakte na een incident met een wolf en tegen de burgemeester van de gemeente Westerveld, omdat laatstgenoemde het "recht niet had" de wolf dood te laten schieten. Volgens de Faunabescherming was er, als gekeken wordt naar de rol van de boer, "geen sprake van een aanval van een wolf op een mens, maar van een mens op een wolf".
Beringen - Onweer laat Beringen links liggenZoomHet aangekondigde zware onweer bleef uit - zeker in Beringen was er amper iets te merken van een onweer. Een flinke regenbui wel, ja, maar al snel kwam de zon weer tevoorschijn. (foto Patrick Cosemans)

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Beringen - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Beringen - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Beringen - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Fietser (30) gewond op PaalsesteenwegOp de Paalsesteenweg in Beringen botsten gisterennamiddag een auto en een 30-jarige fietser uit Peer. Deze laatste raaklte daarbij gewond.

Pauline Cruysbergs overleden

Zaterdag 8 juli 2023
Beringen - Pauline Cruysbergs overleden
Pauline Cruysbergs uit Hasselt (voorheen Koersel), weduwe van Henri Verding, is overleden.
(° Koersel op 2 september 1923 † Hasselt op 5 juli 2023) Begroeting: vrijdag 14 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 15 juli 2023 om 12u00 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Gekleurde Woorden
Beringen - In het ademloos zwijgen van de stilteZoomEdith en Lambert kleuren onze zaterdag weer op.

Joepie! Op kamp

Zaterdag 8 juli 2023
Uit de oude doos
Beringen - Joepie! Op kampZoomZomer, dat betekent voor vele jongeren weer de tijd om op kamp te gaan. Scouts, Gidsen, Chiro, KSA...ze trekken er allemaal op uit. Vandaag een foto van de Gidsen Beringen-Mijn uit 1970. Ga jij deze zomer op kamp? Stuur gerust enkele foto's!

Telefooncellen

Zaterdag 8 juli 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - TelefooncellenZoomDe telefooncellen zijn al een tijdje uit het landschap verdwenen maar toch niet zo heel lang...
De rechter in Hasselt heeft aannemer Bekir Adigüzel uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 augustus ingediend worden.
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.

Weer wint Jasper Philipsen

Vrijdag 7 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Jasper Philipsen uit Ham heeft in de Ronde van Frankrijk zijn derde overwinning beet. In de spurt in Bordeau, aan het einde van de zevende rit, versloeg hij het hele peloton. Zeven ritten gereden, drie van de zeven gewonnen... In de stand voor de groene trui staat Jasper op de derde plaats.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Beringen - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!

Snelheidscontrole in Heerbaan

Donderdag 6 juli 2023
Beringen - Snelheidscontrole in HeerbaanDe politie heeft gisteren een snelheidscontrole gehouden in de Heerbaan in Beringen. Er werden 44 hardrijders betrapt. Aan de controlepost passeerden zo'n 430 voertuigen.

Auto belandt in middenberm

Donderdag 6 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Tessenderlo is een auto in de middenberm beland. Het ongeval gebeurde vanavond. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Het ongeval zorgde wel voor verkeershinder.
Beringen - Ondertussen, aan de brug in BeringenZoomW&S 360° Photos stuurde ons nog een nieuwe luchtfoto van de werken aan de spoorbrug in Beringen.

Jean Leyssens overleden

Donderdag 6 juli 2023
Beringen - Jean Leyssens overledenJean Leyssens uit Koersel, is overleden.
(° Koersel op 15 maart 1949 † Heusden-Zolder op 5 juli 2023)  
Begroeting: woensdag 12 juli 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
The Engie Classic in Tessenderlo belooft op maandagavond 10 juli opnieuw een groot loopfestijn voor jong en oud te worden. Duizenden deelnemers uit de regio lopen op een parcours van 1, 4 of 10 km door de straten van het bruisende ‘Looi’, waar ze zullen toegejuicht worden door een veelvoud aan toeschouwers. Inschrijven kan nog tot vlak voor de start. Het gemeentelijk sportpark in Tessenderlo is naar goede gewoonte de finishlocatie voor alle afstanden, de start wordt gegeven in de aanpalende (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 

Groeten uit Griekenland

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit GriekenlandZoomLutgart Aerts stuurt ons de groeten uit Griekenland, omgeving Athene aan de Egeïsche zee. Uw vakantiefoto hier? Stuur hem via beringen[!]interetgazet.be of whatsapp 0475 588915.

Belgische zomer

Donderdag 6 juli 2023
Beringen - Belgische zomerZoomZon en regen, het is wat men zegt een typisch Belgische zomer dan. Ook de komende dagen wordt er veel zon voorspeld maar een kans op een lokaal onweer blijft mogelijk. (foto Gust Ischen)
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Lummen botsten vanavond twee auto's. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.
Beringen - Zes nieuwe spelers voor W. KoerselWeerstand Koersel heeft zes spelers aangetrokken: Leando Bartels (Hades), Allesandro Cerigioni (Dessel), Robbe Ceyssens (Zonhoven), Yordi Claes (Hades), Tibeau Lognard (Alken) en Zeno Ndikumana (Leopoldsburg).

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)
Beringen - Fietser (50) zwaargewond in BleukstraatZoomEen 50-jarige fietser uit Beringen is zwaargewond geraakt toen hij gegrepen werd door een auto die vanop de Diestersteenweg de Bleukstraat in Paal insloeg. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Maria Dugardijn overleden

Woensdag 5 juli 2023
Beringen - Maria Dugardijn overledenMaria Dugardijn uit Koersel, weduwe van Edmond Lucas, is overleden.  
(° Mol op 25 juli 1932 † Koersel op 4 juli 2023)
Begroeting: dinsdag 11 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 12 juli 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Richard Put overleden

Woensdag 5 juli 2023
Beringen - Richard Put overledenRichard Put uit Koersel, echtgenoot van Christiana Luyts, is overleden. 
(° Koersel op 22 september 1945 † Heusden-Zolder op 4 juli 2023) Begroeting: dinsdag 11 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 12 juli 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Maria Wellens overleden

Woensdag 5 juli 2023
Beringen - Maria Wellens overledenMaria Wellens uit Heppen, weduwe van Gunter Zaufke, is overleden. 
(° Heppen op 14 maart 1930 † Heppen op 1 juli 2023)
Begroeting: vrijdag 7 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 
Beringen - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)

Toelatingsexamen geneeskunde

Woensdag 5 juli 2023
Beringen - Toelatingsexamen geneeskundeZoomOp campus Spectrumcollege Beringen vond gisteren het toelatingsexamens geneeskunde plaats. Op maar liefst 73 locaties doorheen Vlaanderen zijn drie toelatingsexamens ingepland. Gisteren namen maar liefst 5.121 kandidaten deel aan het toelatingsexamen geneeskunde plaats. Vorig jaar stond de teller op 4.643 kandidaten. Vandaag nemen 1.512 kandidaten deel aan het toelatingsexamen tandarts en morgen nemen 510 kandidaten deel aan het allereerste toelatingsexamen  diergeneeskunde.  

Dansers en zangers gezocht

Woensdag 5 juli 2023
Beringen - Dansers en zangers gezochtZoomHet gaat hard voor de Beringse DJ Starhead en het team van de LOCO KIDS DISCO. Met een bijzonder drukke zomer voor de boeg kijken ze alvast vooruit richting het najaar én volgend jaar. En daarom worden extra zangers en dansers gezocht. Beschik jij over het nodige zang- of danstalent? En droom je ervan om op te treden op de grootste Vlaamse podia? Dan is dit jouw kans! Meer info en inschrijven kan via deze link.

Woudaap met jongen

Woensdag 5 juli 2023
Puur natuur
Beringen - Woudaap met jongenZoomAls je tegen iemand zegt dat je een woudaap gefotografeerd hebt, denkt men steevast dat het om een echte aap gaat. Maar de woudaap is samen met de roerdomp de meest gegeerde vogel om te fotograferen. Je ziet hem vaak vliegen bij een vijver boven het riet op zoek naar vis voor zijn jongen. En dat levert telkens weer geweldig mooie taferelen in het riet op als ze hun jongen eten komen brengen. (Johan Put)
Woudaap met jongenWoudaap met jongen
Zoom
Voor zijn eerste competitiewedstrijd (zaterdag 2 september) speelt Weerstand Koersel B thuis tegen KRC Peer B.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Overweg Koerselsebaan afgeslotenZoomZoals aangekondigd is sinds vanmorgen de overweg op de Koerselsebaan in Heusden afgesloten voor alle verkeer. Spoorwegarbeiders voeren er aanpassingen uit om het geluidsniveau van het verkeer te verminderen, ook de wegaansluitingen worden aangepast. Het grootste deel van de werken wordt 's nachts uitgevoerd omdat er dan weinig treinverkeer is. Ondertussen moet tot eind deze week al het verkeer omrijden; er is een aparte omleiding voorzien voor fietsers en voetgangers enerzijds, en auto's anderzijds. (fotoJulien Maebe)

27 bestuurders geflitst

Dinsdag 4 juli 2023
Beringen - 27 bestuurders geflitstOp de Lummenseweg in Beringen zijn vandaag 27 bestuurders geflitst bij een snelheidscontrole. Daar passeerden 548 voertuigen voorbij de radar.
Kort nieuws van bij de buren
Jasper Philipsen heeft vandaag zijn tweede ritoverwinning in deze Ronde van Frankrijk behaald. Aan het einde van de rit tussen Dax en Nogaro was hij de snelste in een massaspurt.
Van vrijdagavond 7 juli tot en met maandagochtend 10 juli is oprit 25a Tessenderlo van de E313 in de richting van Antwerpen gesloten. We voorzien dan de aantakking van de nieuwe oprit met de E313. Verkeer richting Antwerpen rijdt tijdens het weekend via complex 26 Beringen. Om de spitsstroken tussen Beringen en Ham te kunnen realiseren, zijn aanpassingen aan de complexen van Tessenderlo en Beringen noodzakelijk. Sinds eind maart leggen we een nieuwe oprit aan complex 25a Tessenderlo aan in de rijrichting van Antwerpen. Vanaf maandagochtend beschikt complex 25a Tessenderlo over een nieuwe oprit komende vanaf Beringen-industrie die netjes zal aansluiten op de toekomstige spitsstrook.
Stal Sport speelt zaterdag 2 september (19.30 uur) zijn eerste competitiewedstrijd thuis. Stal neemt het op tegen Sporting Wijchmaal.
FC Paal-Tervant opent de competitie thuis op zaterdag 2 september (19.45 uur). De tegenstander is Turkse FC.
Zondag 3 september (15 uur) speelt KVK Beringen zijn eerste competitiewedstrijd. Beringen maakte de verplaatsing naar Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
Weerstand Koersel speelt zijn eerste competitiewedstrijd op verplaatsing bij Bregel Sport in Genk. De wedstrijd wordt zaterdag 2 september (19.30 uur) afgetrapt.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Segers overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Beringen - Jean Segers overledenJean Segers uit Ham is overleden.
 (° Mol op 18 februari 1946 † Heusden-Zolder op 1 juli 2023)  Begroeting: vrijdag 7 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Philip Cardinaels overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Beringen - Philip Cardinaels overledenPhilip Cardinaels uit Maasmechelen, papa van Kenneth en Axelle, is overleden. 
(° Maaseik op 18 september 1968 † Genk op 1 juli 2023)
Begroeting: donderdag 6 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.30 tot 20.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Ingangsexamen geneeskunde

Dinsdag 4 juli 2023
Beringen - Ingangsexamen geneeskundeZoomVandaag komen op campus Spectrumcollege Beringen en Lummen bijna 200 toekomstige studenten het ingangsexamen geneeskunde afleggen. Voor de organisatie en het toezicht wordt beroep gedaan op het personeel van het Spectrumcollege.

Twee inbrekers gearresteerd

Maandag 3 juli 2023
Beringen - Twee inbrekers gearresteerdDe politie heeft twee mannen ingerekend die twee nachten op rij een inbraak pleegden in de buitenbar van KVK Beringen aan de Hasseltsesteenweg. Zij maakten onder meer alcohol en een koffiezetapparaat buit. Het gaat om twee veertigers. Het parket heeft de twee gedagvaard in snelrecht.
Dieven probeerden binnen te dringen in een woning aan de Posthoornstraat in Beringen. Zij slaagden echter niet in hun opzet. Er is braakschade aan de voordeur vastgesteld.

142 hardrijders betrapt

Maandag 3 juli 2023
Beringen - 142 hardrijders betraptOp de Nieuwendijk zijn vandaag 112 hardrijders betrapt. Op de Beverlosesteenweg vlogen 18 laagvliegers op de bon en in de Zuidstraat zijn 12 hardijers geflitst. Aan de controleposten passeerden in het totaal zo' 2.400 voertuigen.

Philipsen wint in Ronde

Maandag 3 juli 2023
Jasper Philipsen uit Ham heeft de derde rit in de Ronde van Frankrijk, met aankomst in Bayonne, gewonnen.

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht

Sidecar Masters Zolder

Maandag 3 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Sidecar Masters ZolderZoomHet Speedway Circuit van Zolder was gisteren het decor van de Sidecar Masters. Het bestuur bij onze buren bestaat uit veel Beringenaren. De fans kunnen het fotoverslag van Stephan Volders bekijken op de site van Internetgazet Heusden-Zolder. 

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Beringen - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Cruysbergs overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Beringen - Anna Cruysbergs overledenAnna Cruysbergs uit Koersel, weduwe van Henri Bosmans, is overleden.
(° Koersel op 13 september 1928 † Koersel op 29 juni 2023) Begroeting: woensdag 5 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 6 juli 2023 om 12.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Man (46) verkracht poetsvrouw

Zaterdag 1 juli 2023
Beringen - Man (46) verkracht poetsvrouwEen 46-jarige man uit Beringen heeft van de rechter 28 maanden cel gekregen voor het drogeren en verkrachten van zijn poetsvrouw. De voormalige politicus A.K. moet het slachtoffer 6.650 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Fons Deferme overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Fons Deferme uit Koersel, echtgenoot van Fina Houbrecht, is overleden. 
(° Koersel op 25 februari 1941 † Hasselt op 29 juni 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Margaretha Bervoets overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Beringen - Margaretha Bervoets overledenMargaretha Bervoets uit Beringen, weduwe van Théophile Put, is overleden. 
(° Beringen op 16 november 1927 † Koersel op 29 juni 2023) Begroeting: donderdag 6 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Paul De Spiegeleer overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Beringen - Paul De Spiegeleer overledenPaul De Spiegeleer uit Beringen, echtgenoot van Hedwige Tettelin, is overleden.
(° Lede op 26 december 1933 † Koersel op 29 juni 2023)
Uitvaart: in intieme kring

Zomerse woorden

Zaterdag 1 juli 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Zomerse woordenZoomEdith vond voor het wekelijks gedicht op zaterdag inspiratie in de zomervakantie.

Een fijne vakantie!

Zaterdag 1 juli 2023
Beringen - Een fijne vakantie!ZoomWij wensen onze lezers een fijne vakantie. Heb je een leuke vakantiefoto? Stuur hem gerust naar beringen[!]internetgazet.be. 

Klasfoto 74-75 TIKB

Zaterdag 1 juli 2023
Uit de oude doos
Beringen - Klasfoto 74-75 TIKBZoomDe vakantie is begonnen, de school laten we voor enkele maanden achter ons, behalve in deze rubriek want klasfoto's hebben altijd wel succes. Vandaag terug naar de seventies in de TIKB. Voor de muziek van de seventies moet je trouwens deze zomer ook in de bib zijn voor de expo Golden Years. Heb jij nog een seventies foto? Ons adres: beringen[!]internetgazet.be

Markt Beringen

Zaterdag 1 juli 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomEen eeuwigheid ligt er tussen deze twee foto's genomen op de markt in Beringen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen