Het overige nieuws

Thuiswerk is een blijver

Vrijdag 31 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De coronacrisis heeft het thuiswerken in verschillende sectoren mogelijk gemaakt. 33,9% van de werknemers werkte in 2022 regelmatig of soms thuis, tegenover 18% in 2019; de gevolgen van de COVID-crisis op lange termijn zijn duidelijk zichtbaar.
Het zijn de werknemers met een hoog opleidingsniveau die het vaakst gebruik maken van het thuiswerken met 54,7%. Dat percentage bedraagt 14,7% bij de middengeschoolde werknemers en 4,7% van de laaggeschoolden. (Statbel)

Marie France Docquier overleden

Vrijdag 31 maart 2023
Beringen - Marie France Docquier overledenGisteren is Marie France Docquier (60) overleden. Zij woonde in Boutersem maar was afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Hofheide in Nieuwrode.

Rijbewijs ingetrokken na crash

Vrijdag 31 maart 2023
Beringen - Rijbewijs ingetrokken na crashEen twintiger uit Lommel raakte gewond nadat hij vanochtend met zijn voertuig crashte op de Heppensesteenweg in Beverlo. Omdat hij overdreven snel reed is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van vijftien dagen.

Gewond bij frontale klap

Vrijdag 31 maart 2023
Een 55-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Koolmijnlaan. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15 uur.
Beringen - Nieuw provinciaal klimaatbomenprojectZoomIn het Provinciaal Natuurcentrum in Genk hebben 41 Limburgse gemeenten - alle gemeenten behalve Herstappe - gisteren het charter ondertekend dat het startschot geeft van het nieuwe provinciale klimaatbomenproject. Tegen september 2024 zullen de deelnemende gemeenten stappen rond een doordacht gemeentelijk bomenbeleid gezet moeten hebben. Het doel is de bomen in de provincie op een goede manier te onderhouden en te behouden. Daarbij krijgen ze advies en steun van de provincie Limburg. 
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn 6,4% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Het gaat om het percentage personen van 18 tot 24 jaar dat geen diploma secundair onderwijs heeft behaald en geen enkele vorm van onderwijs of opleiding meer volgt.
In 2022 werd de daling van de afgelopen jaren verdergezet. Het percentage bedraagt 8% bij mannen en 4,8% bij vrouwen. In Wallonië zijn 8,6% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Daarna volgt Brussel met 7,4% en Vlaanderen met 4,9%. (Statbel)

Auto tegen boom: chauffeur gewond

Donderdag 30 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een auto tegen een boom beland op de Heppensesteenweg in Oostham. De bestuurder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn wagen werd tot schroot herleid.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Uitstekend jaar voor toerisme in LimburgZoom2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)
Vandaag gezien
Beringen - Het weer is alles behalve rooskleurigZoomDe komende dagen krijgen we niet echt rooskleurig weer. Vrijdag en en zaterdag beloven niet veel soeps met veel wind en regen. Vandaag kregen we een combinatie van regen met af en toe wat zon en dat zorgt vaak voor mooie regenbogen. Zo kregen we vandaag toch een beetje kleur in het weer. 
Het weer is alles behalve rooskleurig
Zoom

Will Tura en de Luna

Donderdag 30 maart 2023
Uit de oude doos
Beringen - Will Tura en de LunaZoomWill Tura stopt met optreden. Na een zeer succesvolle carrière van zestig jaar is het voor de 82-jarige 'keizer van het Vlaamse lied' genoeg geweest. Will Tura was vorige eeuw vaak te gast in Beringen. Zijn jongste broer Jean-Marie was getrouwd met Anita Jans, een meisje uit Beringen. Ze leerden elkaar kennen in  dancing Luna in Koersel, een plek waar Will Tura regelmatig optredens gaf. Ook in dancing Luro in Schaffen stond hij vaak op de planken. Zijn vele Beringse fans zullen hun idool missen maar zijn muziek blijft uiteraard voor eeuwig.

Wisselvallige lentedagen

Donderdag 30 maart 2023
Beringen - Wisselvallige lentedagenZoomHet weer blijft wisselvallig maar wie zoals Gust Ischen tussen de buien door op zoek gaat naar lentekleuren, krijgt alvast een mooi boeket cadeau. Zoals bijvoorbeeld in de wijk Steenveld.
Wisselvallige lentedagenWisselvallige lentedagen
Wisselvallige lentedagenWisselvallige lentedagen
Wisselvallige lentedagenWisselvallige lentedagen
Zoom

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)
Bedrijfsnieuws
Het voormalige tenniscentrum van Kim Clijsters aan de Boneput in Bree wordt niet verkocht en wordt toch verder uitgebaat door sportbedrijf Golazo uit Beringen. Het was zaakvoerder Bob Verbeeck van Golazo dien 2014 samen met Kim Clijsters de tennisacademie stichtte. De laatste jaren doken de cijfers in het rood en werd gezocht naar een overnemer. Maar nu gaat Golazo toch verder. De buitenterreinen zullen in de zomer terug open zijn voor tennis en padel, de gebouwen zullen ook gebruikt kunnen worden voor evenementen en sportkampen. 
Beringen - Muzikaal verhaal van de Limburgse KoolputterZoomMorgenavond brengen Toon Debaye (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en de Noord-Limburgse Brass Band uit Hechtel-Eksel 'De Limburgse Koolputter', een muzikale vertelling over het leven in de mijn. Het is het levensverhaal van Stefano, een Limburgse oud-mijnwerker, het is fictief maar gebaseerd op waargebeurde feiten. De voorstelling dompelt je onder in alle aspecten van dit belangrijke stuk Limburgs erfgoed, met beelden en zorgvuldig gekozen muziek.
Morgen/donderdag om 20.30u wordt de voorstelling gebracht in C-Mine in Genk, zaterdag om 20u in de balzaal van CC Muze in Heusden-Zolder. Tickets kosten €10, of - voor studenten - €5. Tickets te reserveren via deze link of per mail via toondby[!]gmail.com.

André zoekt begeleider

Woensdag 29 maart 2023
Beringen - André zoekt begeleiderZoom
André Caubergs uit Paal is op zoek naar een begeleider. André is rolstoelgebruiker en heeft geen stem meer maar kan wel communiceren via een computer. De begeleider staat onder andere in voor het assisteren naar de thuiswedstrijden van KRC Genk en soms ook op verplaatsing. Ook helpen met kleine, technische klusjes. Voorwaarden: Minimum leeftijd 18 jaar , In het bezit zijn van rijbewijs B (camionet met rolstoellift), ingeënt tegen Covid 19, ingeschreven via het VAPH (Vlaams Agentschap Personen met een Handicap) / PAB (Persoonlijk Assistentie Budget).
Voor info en kandidaatstelling via mail: andre.caubergs[!]gmail.com. 

Het deeltijds werken daalt licht

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werkte 26,1% van de werknemers deeltijds. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 25,6% in 2021 en de 26,8% in 2020. Vooral vrouwen werken deeltijds: 40,7% van de vrouwelijke werknemers werkt deeltijds, tegenover 11,9% van de mannen. Zoals de vorige jaren is 4/5de werken het populairste deeltijdse regime bij zowel vrouwen als mannen. (Statbel)

5,2% heeft een tweede job

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel werkende Belgen die een tweede job hebben, stijgt verder aanzienlijk. 5.2% had in 2022 een tweede job tegenover 4,5% in 2021. Het percentage is vrijwel identiek tussen de 135.000 mannen (5,1%) en de 124.000 vrouwen (5,3%).
Het zijn de 25-49-jarigen die het vaakst een tweede job hebben met 5,9% van de werkende bevolking. Dat is 3,7% van de jongeren van 15-24 jaar, tegenover 4,2% bij de 50-plussers.
Hoe hoger het onderwijsniveau, hoe hoger het percentage van personen met een tweede job. Zo is dit voor 6,5% van de werknemers met een hoog opleidingsniveau het geval, voor 4,4% van de middengeschoolden en 2,2% voor degenen met een laag opleidingsniveau. (Statbel)

Zestigplussers negatief over WZC

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Bijna vier op tien zestigplussers zijn (zeer) negatief over woonzorgcentra (WZC). Positiever (of minder negatief) zijn tachtigplussers die iemand kennen in een woonzorgcentrum, en wie er dagelijks komt. 71 procent hoopt nooit naar een woonzorgcentrum te (moeten) verhuizen. (KBS)

Zacht maar nat weer

Woensdag 29 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Zacht maar nat weerNa de inval van de koude verandert het weerbeeld voor de volgende dagen volledig. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 of 16 graden. De regen, buien en strakke wind moeten we er wel bijnemen. In het weekend wordt het terug wat kouder en na het weekend lijkt het ook droger te worden.
Vandaag domineren wolken. Aanvankelijk is het, op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Na de middag trekt echter een verzwakt warmtefront over onze streken en valt er tijdelijk wat lichte regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster gewond

Woensdag 29 maart 2023
Beringen - Voetgangster gewond
Gisterennamiddag werd een voetgangster op de Laan op Vurten in Beringen-Mijn geraakt door een buitenspiegel van een auto. De vrouw kwam ten val en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. 

Magnolia in volle lentepracht

Woensdag 29 maart 2023
Puur natuur
Beringen - Magnolia in volle lenteprachtZoomNiet alleen mooie vogels nu in onze tuinen, maar ook vroeg bloeiende bloemen, bomen en struiken. De magnolia kleurt nu onze tuinen. Op dit moment bloeit de witte versie, volgende maand de paarse. Ten minste als ze niet ten prooi vallen aan de vorst, zoals vorige nacht, maar de schade blijkt mee te vallen. (Johan Put)

Paaskamp Black Bears

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Paaskamp Black BearsZoomOok dit jaar organiseert de Beringse hockeyclub Black Bears weer enkele hockeykampen. De dagen zullen afwisselend gevuld worden met hockeytraining en andere leuke activiteiten. Hockeyervaring is geen vereiste dus breng zeker je vriendjes, zus, broer,... mee. Datum van het paaskamp: 12 - 13 - 14 april. Tijdstip: van 9u00 tot 16u00. Plaats: Mijnstadion Beringen, Stadionlaan 1, 3582 Beringen. Inschrijvingsgeld: € 90. 
Meer info: www.blackbearsberingen.be 

François Engelen overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - François Engelen overledenGisteren is François Engelen (74) overleden. Hij woonde in Leopoldsburg maar was afkomstig uit Paal. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats in Heppen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Bertine Ieven overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Bertine Ieven overleden
Bertine Ieven uit Beringen, weduwe van Stan Verbruggen, is overleden.
(° Bocholt op 14 maart 1933 † Beringen-Mijn op 27 maart 2023) Begroeting: maandag 3 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns onderuit in AmsterdamDe Limburg Shotguns maakten afgelopen weekend de verplaatsing naar Amsterdam voor een clash met de Amsterdam Crusaders. Een close game bleef echter uit, want de nieuwe, jonge ploeg van de Limburg Shotguns leek in het begin van de wedstrijd toch wat onder de indruk, waardoor de Crusaders snel konden uitlopen tot 0-27. De Limburgers kwamen goed uit de kleedkamer, maar konden het tij niet keren. In de tweede helft was het niveau meer in evenwicht, maar de Crusaders hielden de overwinning thuis, (…) Het hele nieuwsbericht

Reset vzw lanceert 'bommetjes'

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Reset vzw lanceert 'bommetjes'ZoomReset vzw, de koepel van kringwinkels in Beringen, Bilzen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen, Riemst, Tessenderlo en Tongeren,  lanceert een nieuw systeem van opleidingen in hun maatwerkbedrijf: bommetjes, ofwel ‘Beperkte OpleidingsMomentjes’. De medewerkers zullen hierdoor dagelijks een 10-tal minuten opleiding krijgen i.p.v. enkele keren per jaar een volledige dag. Deze shift is een actie die volgt uit een tevredenheidsenquête bij de medewerkers van Reset en sluit bovendien aan (…) Het hele nieuwsbericht

Eindelijk wat zon

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Eindelijk wat zonZoomMet de maartse buien hebben we het ondertussen wel wat gehad, gisterenavond kwam eindelijk de zon nog eens piepen en ook vandaag krijgen we na een vriesnacht de zon te zien. Benieuwd wat de aprilse grillen gaan worden...(foto Gust Ischen)

Fietsgids 2023 voorgesteld

Maandag 27 maart 2023
Beringen - Fietsgids 2023 voorgesteldZoomVanmiddag werd in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgids 2023 voorgesteld. Opnieuw slaagden Dirk van Bun en Leo Swinnen erin om een gratis gids samen te stellen én te verdelen in heel wat gemeentes. Voor het eerst wordt met deze editie ook de kaap van de 100.000 gratis fietsgidsen overschreden, toch een mijlpaal! En net zoals de voorbije jaren slagen de heren er ook in om toch telkens iets nieuws toe te voegen. Niet alleen zijn er dit jaar weer meerdere extra gemeenten, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Fietsgids 2023 voorgesteldFietsgids 2023 voorgesteld
Zoom

Bob Lloyd overleden

Maandag 27 maart 2023
Beringen - Bob Lloyd overleden
Bob Lloyd uit Beverlo, partner van Rita Maes, is overleden.
( Liverpool op 2 mei 1933 † Leuven op 25 maart 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 
De politie registreert in ons land jaarlijks meer dan 20.000 aangiftes van stalking. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz, zetten daarom verder in op het gebruik van het mobiel stalkingalarm. Dat werd vandaag in Hasselt voorgesteld.
Dankzij het mobiel stalkingsalarm kunnen slachtoffers van stalking met één subtiele druk op de knop de (…) Het hele nieuwsbericht

Noodoefening Borealis

Maandag 27 maart 2023
In de loop van de deze week zal er bij Borealis een noodoefening plaatsvinden waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden. "We weten enkel dat deze keer de oefening tijdens de kantooruren zal plaatsvinden. Elke noodoefening die we uitvoeren doen we om ons noodplan te testen en daarom heeft elke oefening een ander scenario. Normaal gezien zal u, buiten het afgaan van de alarmhoorns, geen hinder ondervinden", laat het bedrijf weten. 

Emma Vandeweyer overleden

Zondag 26 maart 2023
Beringen - Emma Vandeweyer overleden
Emma Vandeweyer uit Beringen, weduwe van Marcel Claes, is overleden.
(° Beringen op 30 november 1924 † Beringen op 25 maart 2023) Begroeting: donderdag 30 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

En toen werd het zwart...

Zondag 26 maart 2023
Beringen - En toen werd het zwart...Zoom
De Lijn start met een campagne tegen agressie. De aanleiding is het zoveelste geval van agressie, afgelopen week in Genk. "De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", is de boodschap. 
Beringen - Paal-Tervant wint bij Daring JeukIn tweede provinciale is FC Paal-Tervant gaan winnen bij Daring Huvo Jeuk: 1-2. Aan de rust was de stand 1-0. Put scoorde twee keer voor Paal-Tervant.

Torpedo Hasselt - Koersel 2-1

Zondag 26 maart 2023
Beringen - Torpedo Hasselt - Koersel 2-1Weerstand Koersel heeft vanmiddag met 2-1 verloren op het veld van Torpedo Hasselt. Aan de rust was de stand 1-1. Geys scoorde voor Koersel.
Beringen - Gelijkspel in Grote Heide - Turkse FCIn Pelt hebben Sporting Grote Heide en Turkse FC 0-0 gelijk gespeeld.

Minder wolven in Limburg

Zondag 26 maart 2023
Beringen - Minder wolven in LimburgZoomZoals te verwachten was, is het aantal wolven in Limburg de voorbije maanden drastisch afgenomen, van een roedel van 13 in november 2022 naar nog 5 of misschien 6 wolven op dit ogenblik. Dat laat Welkom Wolf weten.
Het stond in de sterren geschreven dat de jaarlingen - de twee overlevende jongen van het nest van zes van 2021 - zouden wegtrekken voor ze twee jaar oud worden. Rond dezelfde tijd - in de tweede helft van april - brengt wolvin Noëlla immers een nieuw nest welpen ter wereld; (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Peer verplettert Stal Sport

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - KRC Peer verplettert Stal SportIn Tweede Provinciale heeft KRC Peer vanavond een verpletterende overwinning geboekt op Stal Sport: 10-1!
De Stalse voorzitter reageert gelaten op het zoveelste verlies van zijn club: "Exact 21 minuten heeft Stal Sport in Peer kunnen standhouden tegen het nummer 5 uit de klassering. Toen begon een doelpuntenfestival dat tot een 10-1 overwinning voor de thuisploeg leidde. Tussen minuut 21 en minuut 25 had doelman Wim Kenens er al drie in zijn netten liggen. En nog voor de rust stond er al een (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Weerstand Koersel B wint van Herk FC BIn Vierde Provinciale heeft Weerstand Koersel B Herk FC B verslagen met 3-0.

Beringen verliest van Wezel

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - Beringen verliest van WezelKVK Beringen heeft vanavond met 1-3 verloren van  Wezel Sport. Bij de rust stond Beringen nog vóór met 1-0.

Rosalie Van de Ven overleden

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - Rosalie Van de Ven overledenRosalia Van de Ven uit Paal, weduwe van Bon Mannaerts, is overleden.
(° Geel op 2 september 1931 † Paal op 24 maart 2023)
Begroeting: woensdag 29 maart 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 30 maart 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Hilda Damiaens overleden

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - Hilda Damiaens overledenHilda Damiaens uit Heppen, weduwe van Mathieu Gielen, is overleden.  
(° Overpelt, 24 november 1926 † Pelt, 23 maart 2023 )
Begroeting: donderdag 30 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: vrijdag 31 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Strooiendrop - Leopoldsburg.

Damesvoetbal: THES Sp. - Fufo 0-6

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - Damesvoetbal: THES Sp. - Fufo 0-6In tweede provinciale B van het damesvoetbal is Fufo Beringen met 0-6 gaan winnen op het veld van THES Sp. Aan de rust leidde Fufo met 0-4. De doelpunten werden gescoord door Breemans, Kucuk (3),  Bertels en Maes.

Vannacht begint de zomertijd

Zaterdag 25 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Vannacht begint de zomertijd
Volgende nacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur moet de klok een uur doorgezet worden en wordt het dus 3 uur. Dat betekent een uur minder slapen. Morgenochtend zal het ook een uur langer donker blijven en morgenavond een uur langer licht.
Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat dit wisselsysteem nog altijd voorstanders vindt. Volgens veel experten heeft het alleen maar nadelen. Ook Frank Deboosere is geen voorstander. Op zijn website stelt hij voor. de wintertijd te behouden als standaardtijd, en de verschillende economische sectoren 's zomers zelf laten beslissen of ze al dan niet vroeger willen beginnen. "Op die manier spreid je de files. Dat zou pas een echte besparing zijn."

Het blijft erg wisselvallig

Zaterdag 25 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Het blijft erg wisselvalligHet weekend verloopt erg wisselvallig met maartse buien op zaterdag en regen op zondag. Bovendien staat hierbij een erg strakke wind met soms zware windstoten. Het wordt ook wat kouder en vooral na het weekend is er ook kans op nachtvorst. In de tweede helft van volgende week gaan de temperaturen weer flink omhoog.
Vandaag wordt erg onstabiele lucht aangevoerd. Daarbij worden zonnige perioden afgewisseld door buien, lokaal vergezeld van hagel en mogelijk onweer. Ook komen er bij momenten zware (…) Het hele nieuwsbericht

Gilberte Van Winge overleden

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - Gilberte Van Winge overledenGilberte Van Winge uit Paal, echtgenote van Karel Schraepen, is overleden.  
(°Diest op 29 april 1948 † Leuven op 24 maart 2023)
Begroeting: vrijdag 31 maart 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Dit weekend telling huismussen

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - Dit weekend telling huismussenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Lente op de scholencampus

Zaterdag 25 maart 2023
Beringen - Lente op de scholencampusZoomHet weer geeft ons nog geen echt lentegevoel maar de natuur staat al voor een groot stuk in bloei met de voorjaarsbloemen en dat is ook goed te zien op de scholencampus in het centrum van Beringen. (Gust Ischen)
Lente op de scholencampusLente op de scholencampus
Lente op de scholencampusLente op de scholencampus
Lente op de scholencampusLente op de scholencampus
Zoom

Daar bij die molen

Zaterdag 25 maart 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Daar bij die molenZoom"Ik weet een heerlijk plekje grond daar waar die molen staat. Waar ik m'n allerliefste vond waarvoor mijn harte slaat", deze strofe uit het liedje 'Daar bij die molen' moeten we nu niet meer zingen in Beringen.

Het lentelicht

Zaterdag 25 maart 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Het lentelichtZoomDe dagen zijn al flink aan het lengen, en dat inspireert deze week Edith alweer.

Hanenzang in Paal

Zaterdag 25 maart 2023
Uit de oude doos
Beringen - Hanenzang in PaalZoomHanenzang is een oude volkssport die in Beringen helemaal is verdwenen. Vorige eeuw waren er nog verschillende clubs actief. Deze groep is van de club uit de Paalstraat. Hanenzang is een wedstrijd waarbij gegokt wordt op het aantal keren dan een haan kraait tijdens een welbepaalde periode, meestal een half uur, soms tot een uur.

Rode Duivels kloppen Zweden

Vrijdag 24 maart 2023
Beringen - Rode Duivels kloppen ZwedenIn de kwalificaties voor het EK hebben de Rode Duivels vanavond Zweden verslagen met 0-3, na drie doelpunten van Romelu Lukaku. Dinsdag spelen de Duivels tegen Duitsland. Nederland verloor vanavond met 4-0 van Frankrijk.

Wisselvallige dagen

Vrijdag 24 maart 2023
Beringen - Wisselvallige dagenZoomHet weer slingert vandaag en de komende dagen alle kanten uit: met wat zon, regen en wind. Niet ideaal wandelweer maar Gust Ischen kon toch tussen de buiten door alweer wat lentegevoel fotograferen.
Wisselvallige dagenWisselvallige dagen
Wisselvallige dagenWisselvallige dagen
Zoom

Toch nog hinder bij De Lijn

Vrijdag 24 maart 2023
Beringen - Toch nog hinder bij De LijnUPDATE Er is bij De Lijn nog steeds hinder op de dienstverlening in de provincie Limburg door een spontane staking naar aanleiding van een geval van agressie, eerder deze week in Genk. Kijk of je bus rijdt in de routeplanner of raadpleeg de realtime informatie via de haltepagina.

Liefde voor natuur

Donderdag 23 maart 2023
Vandaag gelezen
"Hoe meer de passie, het respect en de liefde voor natuur gedeeld worden, hoe beter."
                                                          (Filmregisseur Stijn Coninx)
Beringen - Vermust: heb jij de huismus gezien?ZoomHet gaat niet goed met onze tsjilpende huismussen. Vogelbescherming Vlaanderen brengt hun populatie in kaart om op de achteruitgang van de soort te anticiperen. Help je mee huismussen spotten op 25 of 26 maart? Zoek en tel mee op www.mussenwerkgroep.be.

Antoon Maes overleden

Donderdag 23 maart 2023
Beringen - Antoon Maes overledenAntoon Maes uit Beverlo, weduwnaar van Rosa Vermeyen, is overleden 
(° Oostham op 12 juli 1930 † Heusden-Zolder op 22 maart 2023) Begroeting: dinsdag 28 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

José Mertens overleden

Donderdag 23 maart 2023
Beringen - José Mertens overledenJosé Mertens uit Koersel, weduwe van Fons Mangelschots, is overleden.
(° Hasselt op 25 augustus 1929 † Beringen-Mijn op 22 maart 2023) Uitvaart: in intieme kring

Narda Vanmeert overleden

Donderdag 23 maart 2023
Beringen - Narda Vanmeert overledenNarda Vanmeert uit Koersel (voorheen Beringen) is overleden.
(° Beringen op 8 juni 1929 † Beringen-Mijn op 22 maart 2023) Uitvaart: dinsdag 28 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Centrum

Aanmelden.school start maandag

Donderdag 23 maart 2023
Beringen - Aanmelden.school start maandagZoom105 secundaire scholen uit verschillende provincies verenigen zich opnieuw in één digitaal aanmeldsysteem. Leerlingen van het zesde leerjaar die volgend schooljaar naar een secundaire school willen, kunnen zich vanaf 27 maart 2023 digitaal aanmelden via het gezamenlijk aanmeldsysteem: www.aanmelden.school. Ouders die hun kind voor het schooljaar 2023-2024 willen inschrijven in het eerste jaar in één van deze 105 secundaire scholen, kunnen zich vooraf aanmelden via één centrale website. Het aanmeldsysteem zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans krijgt om zijn kind in de school van eerste keuze in te schrijven.

Pensioenen

Donderdag 23 maart 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - PensioenenNa de pensioenperikelen met de oud-kamervoorzitters heb ik, zoals het een goede burger betaamt, mijn pensioen later herberekenen door My Pension want zo heet al meerdere jaren onze pensioendienst. Als het niet in het Engels is dan klopt het niet maar ik heb toch ook de indruk dat het ook niet klopt in het Nederlands. My Pension is tot de vaststelling gekomen dat ik sinds mijn 65ste, na een loopbaan van 45 jaar ging ik met pensioen, 20 eurocent te veel heb ontvangen. Ik heb dat bedrag meteen terugbetaald. Stel je (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelen gestolen

Donderdag 23 maart 2023
Beringen - Juwelen gestolenIn een woning aan Molenveld in Beringen was er een inbraak. Dieven gingen aan de haal met enkele juwelen.
Beringen - Hinder bij De Lijn door spontane stakingZoomCheck even de routeplanner als je vanochtend de bus wil nemen: een aantal bussen van De Lijn in Limburg is niet uitgereden door een spontane staking. Die kwam er nadat gisteravond in Genk een chauffeur het slachtoffer werd van agressie waarbij hij klappen kreeg van een passagier en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daarop hebben chauffeurs in verschillende stelplaatsen vanochtend het werk neergelegd. Volgens De Lijn zou de hinder het grootst zijn in de regio's rond Hasselt en Kinrooi, maar de hinder zou zich ondertussen uitgebreid hebben.

Laat je kat steriliseren

Woensdag 22 maart 2023
Beringen - Laat je kat steriliserenZoomTot 15 september kan men een huiskat laten steriliseren met de financiële hulp van de gemeente. Die hulp bestaat uit een kortingsbon van 15 euro voor een kater en van 25 euro voor een kattin. DIe kortingsbonnen gelden dan bij een dierenarts in Limburg.
Maar driewerf helaas: niet alle gemeenten doen mee aan die actie.  Waarom niet - het is een raadsel. Want een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. De natuur haar gang laten gaan, betekent dus dat één kat voor 36 nakomelingen kan zorgen in 16 maanden tijd. De gevolgen zijn vaak dramatisch voor de katten - en voor de omgeving.
Achter deze link kan je zien welke gemeenten meedoen.
Beringen - Minister wil gastleraren in het onderwijs...Zoom...en Fobie zag al hoe dat zal gaan als landbouwers in de klas komen lesgeven.

Een Heardrop rond baby's

Woensdag 22 maart 2023
Beringen - Een Heardrop rond baby'sZoomMusica in Pelt heeft gisteren weer een heardrop online geplaatst. Die gaat over contact maken met baby's.  Contact maken met pasgeboren baby's draait om muzikaliteit. Spelend met onze stem, gebaren en mimiek communiceren de baby en de verzorger de belangrijkste aspecten van het leven - namelijk saamhorigheid en relaties. De melodie van onze stem, de polsslag en het ritme, de dynamiek van het menselijk lichaam zullen de kleine baby zin geven lang voordat hij verbale communicatie begrijpt. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Dr. Eddy Van Den Bossche overleden
Dr. Eddy Van Den Bossche uit Koersel,  echtgenoot van Malou Stevens, is overleden.
(° Hasselt op 13 november 1949 † Koersel op 21 maart 2023) Begroeting: vrijdag 31 maart 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in beperkte kring.
Geen bloemen of kransen. Gift aan Zorghuis Limburg vzw op het rekeningnr: BE98 9731 6494 4793 met de vermelding "Van den Bossche Eddy"

Blauwborst kondigt lente aan

Woensdag 22 maart 2023
Puur natuur
Beringen - Blauwborst kondigt lente aanZoomMaandag begon weer een nieuwe lente. Maar geen nieuwe lente zonder de opvallend gekleurde blauwborst. Sinds vorige week is hij weer terug in het land na een overwintering in het warme zuiden. Je vindt de blauwborst vooral dicht bij het riet en in dichte struiken kort aan het water. Rond deze tijd hoor en zie je hem vaak op een goed zichtbaar plekje, om indruk te maken op een vrouwtje. Met zijn prachtige zang is hij één van de mooiste en opvallendste zangvogels in Vlaanderen. (Johan Put)

Morgenavond begint de ramadan

Dinsdag 21 maart 2023
Morgenavond bij zonsondergang begint de islamitische vastenmaand ramadan. Vanaf donderdagmorgen bij zonsopgang - “zodra de zwarte draad van de witte draad is te onderscheiden” - mag er dan overdag niet meer gegeten of gedronken worden en moeten moslims zich onthouden van geslachtsverkeer. 's Avonds komen families en kennissen telkens samen voor de iftar. De ramadan duurt 30 dagen en loopt dus tot 20 april.
Belgen ervaren steeds meer moeilijkheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Waar 35,7% van de Belgen in het 3e kwartaal van 2021 aangaven moeite te hebben om rond te komen, is dit opgelopen tot 46,7% in het 4e kwartaal van 2022. Dat blijkt uit de driemaandelijkse enquête over het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden die Statbel, het Belgische statistiekbureau, in het vierde kwartaal van 2022 heeft uitgevoerd.  
Duidelijke verschillen tekenen zich op naar gelang de (…) Het hele nieuwsbericht

Regen, buien en wind

Dinsdag 21 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Regen, buien en windWind, regen en buien zijn de ingrediënten van het weerbeeld op korte en lange termijn. In een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstromingen worden storingen in vlug tempo over ons land gestuurd. Tussenin zijn er drogere intermezzo's, maar vrijwel iedere dag krijgen we een portie hemelwater te verwerken. Na het weekend wordt het droger, maar dan gaan ook de temperaturen omlaag.
Morgen trekt een storing vanuit het westen over de regio. In de ochtend is het bewolkt, maar meestal droog. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gedichten als teken van vriendschapZoomGO! Scholengroep Xpert in Noord-Limburg organiseerde voor het tweede jaar op rij een gedichtenwedstrijd voor al haar scholen. Die ging van start op 26 januari, gedichtendag. Het thema van dit jaar was vriendschap. Tijdens de gedichtenweek konden alle scholen in de lessen met gedichten aan de slag. Na een preselectie op de school, kwamen de gedichten op de Centrale Administratie van de scholengroep terecht. Vandaag op Wereldpoëziedag zijn de winnaars bekendgemaakt. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Expo Documentum van Tapiaco

Dinsdag 21 maart 2023
Beringen - Expo Documentum van TapiacoZoom

Dit weekend kan je naar het slotweekend van de expo Documentum van Tapiaco ofwel Willi Smeuninx. Hij brengt een combinatie met recente kunstwerken, documenten, foto’s en projectie. Alvast een klein voorsmaakje van de expo via deze video. Zaterdag en zondag ontvangt willi u graag van 14u tot 18u.


Opening Groenbib

Dinsdag 21 maart 2023
Beringen - Opening GroenbibZoomBuiten is het nog geen echt lenteweer maar in de bib van Beringen opende vandaag wel de Groenbib. In het rekje aan de inkomhal staan een reeks nieuwe plantjes die je kan ruilen. Wie nog geen groene vingers heeft maar aan de slag wil, kan in de bib kiezen uit een hele reeks tuinboeken.

Bouwroute 2023

Dinsdag 21 maart 2023
Beringen - Bouwroute 2023ZoomZondag 26 maart kan je deelnemen aan de Bouwroute, dat is de Vlaamse opendeurdag van bouwbedrijven. In Beringen doen twee bedrijven mee: Sanicole uit Beverlo en AVL Woningbouw uit Beringen. Van 10u tot 17u is iedereen welkom in de showroom van AVL aan de Lochtemanweg in Beringen. Bij Sanicole in de Kroonstraat in Beverlo staan de deuren open van 10u tot 18u. Tijdens je bezoek maak je ook kans op mooie prijzen. Meer info via deze link.

Steunactie voor Bas

Dinsdag 21 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Steunactie voor BasZoomBas Verheyden uit Oostham lijdt aan het IPEX-syndroom. Dit is een overerfbare, zeldzame en levensbedreigende primaire immuundeficiëntie. Deze aandoening treft vooral jonge kinderen en kan leiden tot ernstige complicaties zoals diabetes, multipele ernstige allergieën en ernstig darmlijden. "Bas in het bijzonder heeft ernstig darmlijden dat moeilijk onder controle komt met de bestaande therapie. Helaas bestaat er momenteel geen goede therapie voor deze slopende aandoening, ofwel is ze niet (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Steeds meer fietsers op fietssnelwegenZoomSteeds meer Limburgers springen de fiets op voor hun woon-werk- of woon-schooltraject. Dat leidt het provinciebestuur af uit de telgegevens van haar fietstelzuilen langs de fietssnelwegen. De fietstellers noteerden 13 % meer fietsbewegingen op weekdagen in januari en februari 2023, vergeleken met 2022. 
In Hasselt werden op de drie telplaatsen in absolute cijfers in de eerste twee maanden van het jaar de meeste fietsers geteld, tot ruim 36.000. Enkel Pelt scoorde nog hoger met 40.982 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
“Soms lopen kinderen met carnaval een hele dag met een gezicht vol viltstift rond en dat is wel ongezond. Het kan zelfs zijn dat je kind nadien klaagt over hoofdpijn of misselijkheid. Het gevolg van de chemische stoffen die via de huid in de bloedbaan terechtkomen.”
(Prof. Jan Tytgat op gezondheid.be)

Glasspoor op Koolmijnlaan

Maandag 20 maart 2023
Beringen - Glasspoor op Koolmijnlaan
Deze avond werd een deel van de Koolmijnlaan in Beverlo afgesloten wegens een spoor van glasscherven op de weg. De brandweer en de stadsdiensten kwamen ter plaatse om de baan schoon te vegen. De auto's werden even omgeleid door de politie.

Dante Vanzeir maakte afgelopen weekend zijn eerste goal bij de New York Red Bulls en zorgde zo voor een belangrijke overwinning van zijn nieuwe club in de VS. Je kunt Dante volgen op de Facebookpagina van de New York Red Bulls.

Jos Wouters overleden

Maandag 20 maart 2023
Beringen - Jos Wouters overleden
Jos Wouters uit Stal, echtgenoot van Maria Hannes, is overleden.
(° Beringen op 23 oktober 1940 † Stal op 18 maart 2023) Begroeting: donderdag 23 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 24 maart 2023 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vier generaties in Paal

Maandag 20 maart 2023
Beringen - Vier generaties in PaalZoom
Deze vier mannen glimmen van trots bij het maken van deze foto voor hun vier generaties: Roger Vandezande (24 apr 1941), Rob Vandezande (10 sept 1967), Seppe Vandezande (5 mei 1995) en  Jules Vandezande geboren op 6 maart 2023. Proficiat! 

De terugweg naar het noorden

Maandag 20 maart 2023
Puur natuur
Beringen - De terugweg naar het noordenZoomOp de foto een keep (achteraan), een groenling (vooraan rechts) en een vink (links). Vinkachtigen trekken meestal in gemengde groepen en maken dan dankbaar gebruik van de voederplaatsen op hun terugweg. (Pierre Rutten)
Het is maar dat je 't weet
“Eigenlijk moeten we koppen (in het voetbal - red.) zien als het bewust uitlokken van een impact op de hersenen die mogelijk tot hersenschade leidt. We moeten ons dan ook afvragen of we het koppen niet kunnen beperken via nieuwe regels in het voetbal, of het zelfs afschaffen. Voetbalfans zullen steigeren, maar het is een open vraag.”
(Professor neurologie Paul Boon in De Morgen)

Goud voor Sien Vandezande

Maandag 20 maart 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Sien VandezandeZoom
Gisteren behaalde de Beringse Sien Vandezande voor het tweede jaar op rij een gouden plak bij het Limburgs kampioenschap  turnen. Sien is één van vele de talentvolle jongeren bij turnkring Moed en Volharding in Berkenbos.
Beringen - 'Btw-verhoging zal zwartwerk bevorderen'Zoom“Als de federale regering de bedoeling heeft om betaalbaar wonen mogelijk te maken door zwartwerk, dan is ze goed op weg”, aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. Want uit een rondvraag van Bouwunie blijkt dat ruim 1 op 3 bouwondernemers denkt dat klanten hen zullen vragen een deel in het zwart te werken als de btw-verhoging van 6% naar 9% op renovatie er effectief komt. Daarnaast vrezen de bouwondernemers dat klanten zullen vragen om facturen te antedateren of in de problemen te komen omdat ze werken versneld of vervroegd moeten uitvoeren. Ook lijkt een btw-verhoging gevolgen te hebben voor de tewerkstelling in de sector. 1 op 5 zegt een beroep te moeten doen op tijdelijke werkloosheid als de maatregel erdoor komt. Ruim 1 op 6 gaat wachten om mensen aan te werven.

Koersel B verliest van Zelem

Zondag 19 maart 2023
Beringen - Koersel B verliest van ZelemIn Vierde Provinciale is Koersel B bij Zelem gaan verliezen met 3-1.

Turkse FC - E. Houthalen 2-1

Zondag 19 maart 2023
Beringen - Turkse FC - E. Houthalen 2-1In de wedstrijd tegen Eendracht Houthalen heeft Turkse FC de punten thuis gehouden: 2-1.
Beringen - Asielen krijgen hulp bij energiefactuurZoomVlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts kent € 663.000 toe aan 151 asielen die hulp kunnen gebruiken bij hun energiefactuur. Deze eenmalige energiesteun varieert van € 1.000 tot € 25.000 per dierenasiel en komt bovenop de structurele financiële steun die asielen nog maar enkele jaren krijgen. “Dierenasielen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hen ook helpen om door een moeilijke periode te komen”, zegt Weyts. “Net zoals (…) Het hele nieuwsbericht

John Vannutte overleden

Zondag 19 maart 2023
Beringen - John Vannutte overleden
John Vannutte uit Beringen, echtgenoot van Greta Roosen, is overleden.
(° Heusden op 30 april 1951 † Beringen op 18 maart 2023) Begroeting: woensdag 22 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Lindelhoeven wint bij Stal Sport

Zaterdag 18 maart 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Lindelhoeven wint bij Stal SportIn Tweede Provinciale is Lindelhoeven VV bij Stal Sport gaan winnen met 1-0. Voor LHVV scoorde Jonas Meeus uit vrije trap. Die miste later in de wedstrijd nog een strafschop. "Tegen het nummer 5 uit de rangschikking heeft hekkensluiter Stal Sport een behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd, maar het resultaat was toch in het voordeel van de bezoekers. Na deze zege rukt Lindelhoeven zelfs op naar een gedeelde tweede plaats, al moeten Mechelen aan de Maas en Turkse Rangers nog een wedstrijd inhalen. En ook (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Thuisverlies voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van Zepperen-Brustem, de leider in Eerste Provinciale.

Erg zacht, maar niet droog

Zaterdag 18 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Erg zacht, maar niet droogZachte luchtstromingen in de onderste lagen van de atmosfeer laten het kwik erg hoog uitkomen. Een storing schuift echter over onze streken en is onstabiel van opbouw. Daarbij komen buien tot stand en is een donderslag mogelijk. Pas later op zondag verlaat deze storing onze streken. Daarna bouwt een hogedrukgebied op vanuit het zuidwesten en wordt de atmosfeer stabieler. Het blijft dan ook droog. Het droge weer is echter van korte duur.
Morgen is het vaak bewolkt met periodiek regen of buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Paal-Tervant wint van Bolderberg

Zaterdag 18 maart 2023
Beringen - Paal-Tervant wint van BolderbergIn Tweede Provinciale heeft Paal-Tervant Bolderberg verslagen met 5-1.

KVK Beringen verliest van Wellen

Zaterdag 18 maart 2023
Beringen - KVK Beringen verliest van WellenKVK Beringen is bij Wellen gaan verliezen met 3-1. Voor Beringen scoorde Montagnino. De ruststand was 2-1.
Beringen - Groen Beringen zoekt 'groene pluimen'ZoomNet zoals de voorbije twee jaar wil Groen Beringen opnieuw de 'Groene Pluim' uitreiken. Met deze onderscheiding willen ze initiatieven in de kijker zetten die zich het voorbije jaar hebben laten opmerken door een bijzonder duurzaam, ecologisch of sociaal initiatief. Ben of ken jij de persoon, vereniging of onderneming in Beringen? Laat het het weten via de Facebookpagina van Groen Beringen en vertel waarom die persoon, vereniging of onderneming zeker de nominatie verdient.

Renovatie Regina Mundi

Zaterdag 18 maart 2023
Uit de oude doos
Beringen - Renovatie Regina MundiZoomDe Welzijnscampus Regina Mundi (voorheen scholencomplex) krijgt een grondige renovatie. De plannen hiervoor kan je tot het eind van de maand gaan bekijken in en aan het Inloophuis. "Het scholencomplex werd gebouwd in 1926 in opdracht van de NV Mijnen van Beringen (ontwerp van A. Huybrighs). Het complex bestond uit een meisjes- en jongensafdeling en een portierswoning. In 1939 werd de kleuterschool bijgebouwd. De kleuters en meisjes werden vanaf 1927 onderwezen door zusters. Vanaf 1956 werden de (…) Het hele nieuwsbericht
Renovatie Regina MundiRenovatie Regina MundiRenovatie Regina Mundi
Renovatie Regina MundiRenovatie Regina Mundi
Zoom

Collegesite

Zaterdag 18 maart 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - CollegesiteZoomDat er in het centrum van Beringen veel is veranderd, moeten we niet vertellen. Vandaag eens van boven bekeken.

Nevels klommen

Zaterdag 18 maart 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Nevels klommenZoomEdit en Lambert zijn al jaren een vaste waarde op zondag.

Eric Claes overleden

Vrijdag 17 maart 2023
Beringen - Eric Claes overledenEric Claes uit Leuven is overleden.
(° Koersel op 13 juli 1960 † Leuven op 15 maart 2023)
Begroeting: woensdag 22 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Fikse straf voor tabaksdieven

Vrijdag 17 maart 2023
Beringen - Fikse straf voor tabaksdievenDe rechter heeft zware straffen uitgesproken tegen drie mannen die met tabak aan de haal gingen in Colruytwinkels, onder meer in Beringen, Neerpelt, Houthalen-Helchteren en Lommel. Eén van hen liet verstek gaan en kreeg 24 maanden effectieve celstraf. Zijn twee trawanten kregen elk 16 maanden met uitstel uitgezonderd voor het deel dat ze in voorhechtenis zaten. (PG)
Beringen - Drie gewonden bij verkeersongevalOp het kruispunt van de Havenlaan en de Beverlosesteenweg in Beringen-Mijn gebeurde op het middaguur een verkeersongeval met twee wagens. Daarbij vielen drie gewonden, zij werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Werken brug Klaverblad

Vrijdag 17 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) renoveert één van de bruggen op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het verkeer op de E313 komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. De waterdichting, dienstpaden en asfaltlaag worden er vanaf maandag 20 maart 2023 vernieuwd om de levensduur en het rijcomfort van de brug te verhogen. Er zal hinder zijn voor het verkeer, dat aan vertraagde snelheid over de pechstrook moet rijden.
De werken worden bij gunstige (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Danio Frederix verlaat KVK BeringenDanio Frederix (U21 KVK Beringen) zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer SV Herkol verdedigen.
Beringen - Steun voor strijd tegen Aziatische hoornaarZoomDe provincie Limburg geeft een subsidie van 15.000 € aan de vzw Limburgse Imkersbond om lokkasten te laten maken voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar, en om die onder hun leden te verdelen. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
De subsidie komt voor de helft van de dienst Landbouw en voor de helft van het Provinciaal Natuurcentrum PNC. De imkersbond hoopt 10 tot 30 procent van de koninginnen zo te vangen en tegelijk de verspreiding van deze invasieve (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Reuzen in Limburg, waar zijn jullie?ZoomEen bericht aan alle reuzenbeheerders in Limburg: "Bezorg ons uw vernieuwde coördinaten zodat we U kunnen uitnodigen op de lenteontmoeting in Herk-de-Stad op zaterdag 15 04 2023. Dan kunnen wij u het programma bezorgen. Onze contactgegevens zijn bij een harde schijf crash verdwenen. Deel dit bericht met uw bevriende reuzenbeheerders. Ook nieuwe reuzenbeheerders mogen zich aansluiten. Wij kijken ernaar uit om de kennismaking te vernieuwen", zegt secretaris Julien Maebe. Zijn mailadres: julienmaebe[!]gmail.com.

Verdubbeling trajectcontroles

Woensdag 15 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal trajectcontroles langs Limburgse gewestwegen en autosnelwegen verdubbelt dit jaar. Nu zijn er 44 in werking en daar komen er dit jaar nog eens 45 bij. Vier daarvan worden momenteel uitgevoerd, de rest is in voorbereiding.

Celina Schroyen overleden

Woensdag 15 maart 2023
Beringen - Celina Schroyen overledenCelina Schroyen uit Paal, weduwe van Jozef Leten († 2016), is overleden. 
(° Beringen op 14 juli 1934 † Sint-Truiden op 14 maart 2023) Uitvaart in intieme kring.

Odette Wilms overleden

Woensdag 15 maart 2023
Beringen - Odette Wilms overleden
Odette Wilms uit Beringen, weduwe van Clemens Bruyninx, is overleden.
(° Meerhout op 24 april 1933 † Beringen op 15 maart 2023)

Maureen Schaeken overleden

Woensdag 15 maart 2023
Beringen - Maureen Schaeken overledenZondag is Maureen Schaeken overleden. Zij was 64 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwdeelneming: Uitvaartzorg Driesen, Rutterweg 12 bus 1, 3700 Tongeren.

Romain Nijs overleden

Woensdag 15 maart 2023
Beringen - Romain Nijs overleden
Romain Nijs uit Beringen, papa van Dwinny, is overleden.
(° Houthalen op 19 juni 1954 † Hasselt op 13 maart 2023 Begroeting: dinsdag 21 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Zonnig en koud

Woensdag 15 maart 2023
Beringen - Zonnig en koudZoomDe nachten zijn nog bitterkoud voor de tijd van het jaar, maar we krijgen de komende dagen ook wel wat zon en dat zorgt dan weer voor mooie zonsondergangen. (foto Gust Ischen)

Biddende torenvalk

Woensdag 15 maart 2023
Puur natuur
Beringen - Biddende torenvalkZoomTorenvalken kunnen stil in de lucht hangen door met snel bewegende vleugels en een gespreide staart tegen de wind in te vliegen. Dit wordt “bidden” genoemd. Zo beloeren ze hun prooi op de grond, vooral allerlei soorten muizen of kleine vogels. De torenvalk jaagt altijd op de grond, nooit in de lucht. (Johan Put)

Eind deze week gevoelig zachter

Dinsdag 14 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Eind deze week gevoelig zachterMaart is kenmerkend voor wisselvallig weer met vaak flink wat hemelwater. Ook kan het nog eens even flink koud uitpakken met winterse neerslag. Wel, dat komt er allemaal aan. Eerst is het wat kouder met kans op winterse neerslag, daarna wordt het een flink stuk zachter met regen en buien. 
Morgen verlaat een storing met winterse neerslag (natte sneeuw en mogelijk tijdelijk wat sneeuw) in de loop van de ochtend onze regio. Daarna is het enige tijd mistig, maar wel droog. De rest van de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Lea Alenteyns overleden

Dinsdag 14 maart 2023
Beringen - Lea Alenteyns overleden
Lea Alenteyns uit Eksel, weduwe van Gerard Vandeperre, is overleden.
(° Beverlo op 28 januari 1931 † Eksel op 12 maart 2023) Begroeting: vrijdag 17 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: zaterdag 18 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Ronny Leeten overleden

Dinsdag 14 maart 2023
Beringen - Ronny Leeten overleden
Ronny Leeten uit Paal, echtgenoot van Linda Engelen, is overleden.
(° Mol op 20 februari 1963 † Schaffen op 13 maart 2023) Begroeting: vrijdag 17 maart 2023 - funerarium - Paal van 19u00 tot 119u30
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - 1000 kaarten voor pannenkoekendagZoom
Meer dan 1000 kaarten werden verkocht voor de pannenkoekendag van Samana in Tervant. "Na 3 stille coronajaren vond onze jaarlijkse pannenkoekendag opnieuw plaats. Een overweldigende opkomst waar alleen maar een grote dank je wel hier zeker op zijn plaats mag zijn. Meer dan 1000 kaarten daar hadden we alleen maar kunnen van dromen. De centjes gaan we weer goed besteden voor onze zieken en bejaarden. Onze volgende activiteit is een mooi paasgeschenk dat door onze kernleden aan huis gebracht wordt", zegt een trotse voorzitter Rosette Meelberghs. 
1000 kaarten voor pannenkoekendag1000 kaarten voor pannenkoekendag1000 kaarten voor pannenkoekendag1000 kaarten voor pannenkoekendag
Zoom

Nieuwe vennootschap: SFloors

Maandag 13 maart 2023
Ilhan Aslan uit Beringen heeft de besloten vennootschap SFloor opgericht met zetel aan de Reservorenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, restauratiewerken, slopingswerken, het reinigen van gevels en timmer- en schrijnwerk.

Jeanne Vrachten overleden

Maandag 13 maart 2023
Beringen - Jeanne Vrachten overleden
Jeanne Vrachten uit Leopoldsburg, weduwe van Munnes Theys, is overleden.
(° Olmen op 2 maart 1929 † Balen op 12 maart 2023)
Begroeting: donderdag 16 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 17 maart 2023 om 11.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen.

Karina Van Goethem begroeting

Maandag 13 maart 2023
Beringen - Karina Van Goethem begroeting
Karina Van Goethem uit Beringen, weduwe van Hilaire Van Speybroeck overleed op 27 januari 2023. Wegens omstandigheden zal de mogelijkheid tot laatste groet met de urne doorgaan op vrijdag 17 maart 2023 van 18.30 tot 19.00 uur, in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen te Leopoldsburg. Het afscheid zal in intieme kring plaatshebben. U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren.

Gust Heselmans overleden

Maandag 13 maart 2023
Beringen - Gust Heselmans overleden
Gust Heselmans uit Paal, weduwnaar van Stephanie Veekmans († 2006), is overleden.
(° Paal op 7 juni 1925 † Paal op 11 maart 2023)
Begroeting: woensdag 15 maart 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 16 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Julien Tielens overleden

Maandag 13 maart 2023
Beringen - Julien Tielens overledenJulien Tielens uit Koersel, echtgenoot van Lorette Kenens, is overleden.
(° Diest op 8 december 1951 † Koersel op 12 maart 2023
Begroeting: vrijdag 17 maart 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 18 maart 2023 om 12.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Gabrielle Jans overleden

Maandag 13 maart 2023
Beringen - Gabrielle Jans overleden
Gabrielle Jans uit Paal, echtgenote van Leonard "Narke" Janssens, is overleden.
(° Koersel op 14 juli 1935 † Paal op 11 maart 2023)
Begroeting: vrijdag 17 maart 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 18 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Ham is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor een brandstichting in Balen. Hij stak er 's nachts hooi in brand in de manege van zijn ouders aan de Kempenstraat. Vier paarden kwamen daarbij om.

Het weer maakt kapriolen

Maandag 13 maart 2023
Beringen - Het weer maakt kapriolenZoomHet weer maakt grillige sprongen deze week. Vandaag wordt het zeer zacht met temperaturen tot 16°, morgennacht gaat het dan terug richting vriespunt met winterse buien. 
Beringen - Basketbal: Beringen B - Bree 56-57In de tweede landelijke play-downs van het basketbal heeft Miners Beringen B met 56-57 verloren van Bree.

Vanavond gemeenteraad

Maandag 13 maart 2023
Beringen - Vanavond gemeenteraadHet is vanavond gemeenteraad. Die kan je volgen in het stadhuis of online via de website van de stad. Wij brengen zoals gewoonlijk deze avond al meteen verslag uit. Zo staat de goedkeuring van bodycams  voor de politie op het programma en doet Groen een voorstel voor een voetpadenplan. 

Baltsende futen

Zondag 12 maart 2023
Puur natuur
Beringen - Baltsende futenZoomMario Vanoppen fotografeerde dezer dagen deze baltsende futen. Man en vrouw fuut maken elkaar het hof met een uitgebreide dans, waarbij ze hoog uit het water komen en waterplanten opduiken, zegt Nature Today. Het schudden met de kop blijven de verliefde stelletjes ook nog doen nadat ze elkaar al versierd hebben; hiermee maken ze duidelijk dat ze elkaar nog steeds leuk vinden. Futen hebben een lang broedseizoen, tot in de herfst. Voorlopig heb je dus genoeg kans om de balts van de fuut te zien. Maar kijk alleszins eens naar dat filmpje...
Beringen - Turkse FC wint bij Grote BrogelIn Derde Provinciale is Turkse FC uit Beringen bij Sporting Grote-Brogel gaan winnen met 0-2.
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal verliest van Heusden-ZolderIn Tweede Provinciale heeft KVV Heusden-Zolder Stal Sport verslagen met 4-1."Met opnieuw een fel gehavende ploeg moest Stal vandaag de duimen leggen tegen een niet eens zo goed spelend Heusden-Zolder. Aan de rust stond reeds een 3-0 score op het bord en er werd al voor een afstraffing gevreesd. Maar de tweede periode verliep veel evenwichtiger. De doelpunten in de eerste helft kwamen er al in de 12de en de 20ste minuut. Eerst werd een voorzet vanop rechts voor doel gezwiept, waar Wim Kenens hem pakte, (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Paal-Tervant verliest van VlijtingenIn Tweede Provinciale is Paal-Tervant bij Vlijtingen gaan verliezen met 3-0
In Eerste Promo Mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo B met 2-3 verloren van Diepenbeek A. Stalvoc Beverlo B staat derde in de stand.
Beringen - Damesvoetbal: Elen - Fufo Beringen 5-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 5-2 verloren van St. Elen, de tweede in de stand. Fufo Beringen staat zesde.

Kiosk als trouw- en fotolocatie

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Kiosk als trouw- en fotolocatieZoomVorige week werd de gerestaureerde kiosk op het Kioskplein officieel ingehuldigd. De kiosk kan voortaan ook dienen om officieel te trouwen. En het is natuurlijk een fijne locatie om trouwfoto's te maken zoals dit koppel vandaag deed. Van harte proficiat alvast aan het jonge paar. (Patrick Cosemans) 
Beringen - Koersel B verliest van Diepenbeek BWeerstand Koersel B is thuis tegen DIepenbeek B niet verder gekomen dan een 1-2-nederlaag.

Mia Boyen overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Mia Boyen overledenMia Boyen uit Leopoldsburg, echtgenote van Willy Vanmeert, is overleden.
(° Zoutleeuw op 15 augustus 1953 † Leopoldsburg op 11 maart 2023)
Begroeting: maandag 20 maart om 18.30 uur - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 21 maart om 13.15 uur uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Hugo Smets overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Hugo Smets overledenHugo Smets uit Beringen, echtgenoot van Nicole Hulsmans, is overleden.
(° Genk op 1 april 1953 † Beringen op 10 maart 2023)
Begroeting: donderdag 16 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 17 maart 2023 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Jeanne Raymaekers overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Jeanne Raymaekers overledenJeanne Raymaekers uit Koersel, weduwe van Mathieu Put, is overleden.
(° Hoeleden op 22 januari 1924 † Beringen op 10 maart 2023)  
Gebedsdienst : donderdag 16 maart 2023 om 18.30 uur in parochiekerk te Koersel 
Begroeting: donderdag 16 maart 2023 / na de gebedsdienst - funerarium - Koersel van 19.00 tot 19.30 uur Uitvaart: vrijdag 17 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Maria Bosmans overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Maria Bosmans overledenMaria Bosmans uit Koersel, weduwe van René Kenens, is overleden. 
(Beringen op 18 augustus 1926 † Beringen-Mijn op 8 maart 2023) Uitvaart: woensdag 15 maart om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Paul Poelmans overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Paul Poelmans overledenIn Paal is gisteren Paul Poelmans overleden, de weduwnaar van de in 1989 gestorven Marie-Louise Lefroid. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Franken Uitvaartzorg in Heusden. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

KVK Beringen verliest van Geel

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - KVK Beringen verliest van GeelKVK Beringen is bij Geel gaan verliezen met 3-0. Bij de rust was het nog 1-0. Het doelpunt viel in de eerste minuut. KVK Beringen leed de vierde nederlaag op rij. KVK-spelers Montagnino,  Dunkwu en Koeman pakten geel.
Beringen - KFC Hechtel verliest van W. KoerselWeerstand Koersel is bij KFC Hechtel gaan winnen met 0-4. Bij de rust was het al 0-2.

Motorrijder (61) gewond bij val

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Motorrijder (61) gewond bij val
Een 61-jarige motorrijder uit Beringen is deze namiddag gewond geraakt bij een val in de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

 

Handbalfinales ook op tv te zien

Zaterdag 11 maart 2023
Beringen - Handbalfinales ook op tv te zienOp zaterdag 1 april organiseert de KBHB de handbalfinales van de Beker van België dames en heren in sporthal Alverberg in Hasselt.
De damesfinale tussen KTSV Eupen en Handbal Sint-Truiden wordt gespeeld om 13.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be. De herenfinale tussen Sezoens Achilles Bocholt en Sporting Pelt wordt gespeeld om 16.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be en op één.

Kinderen en smartphones

Zaterdag 11 maart 2023
Vandaag gelezen
"Smartphones en sociale media vernietigen de geestelijke gezondheid van kinderen. Het bewijs van de rampzalige gevolgen van meer schermtijd is nu overweldigend. Studies tonen aan dat hoe meer tijd tieners besteden aan sociale media, hoe slechter hun geestelijke gezondheid is. De gradiënt is het steilst voor meisjes, die ook veel meer tijd aan sociale media besteden dan jongens." (FT.com)

Beringse stripdagen 1981

Zaterdag 11 maart 2023
Uit de oude doos
Beringen - Beringse stripdagen 1981ZoomIn 1981 organiseerde Gie Luyten de Beringse Stripdagen in het Casino van Beringen.

Verdwenen erfgoed

Zaterdag 11 maart 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Verdwenen erfgoedZoomDit herenhuis aan de Koolmijnlaan in Beverlo werd opgeofferd voor koning auto...

Verborgen in licht en donker

Zaterdag 11 maart 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Verborgen in licht en donkerZoomDe gekleurde woorden krijgen vandaag een schaduw van licht en donker.
Beringen - Eindelijk stikstofakkoord, reacties positiefZoomDe Vlaamse Regering besliste vandaag bij consensus over de Programmatische Aanpak Stikstof, oftewel PAS. ‘Een evenwichtig akkoord dat voldoende perspectief biedt aan de natuur, aan economie en aan de landbouwsector,’ zeggen ministers Brouns, Crevits en Dalle in een gezamenlijk persbericht. "Er is een toekomst voor jonge boeren", luidt het in koor. Het akkoord kan al rekenen op positieve reacties. Voka – KvK Limburg reageert bijzonder opgelucht op het stikstofakkoord dat in de schoot van (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Cannabisplantage ontdekt in LummenGisterenavond werd er door de lokale politiezone Carma een voertuig gecontroleerd in een verkeersdispositief op de Weerterweg in Bocholt. Na een grondige doorzoeking kon er in het voertuig een grote hoeveelheid (telkens 1kg) speed en cannabis worden aangetroffen. De 47-jarige bestuurder uit Herent werd gearresteerd. Later op de avond werden op verschillende plaatsen huiszoekingen uitgevoerd en in een woning in de Heesstraat in Lummen kon de lokale politie LRH een cannabisplantage van ongeveer 400 planten (…) Het hele nieuwsbericht

Grote rampoefening in Hasselt

Vrijdag 10 maart 2023
Beringen - Grote rampoefening in HasseltZoomVandaag vindt er van 10u tot 14 uur een grote rampoefening plaats in Hasselt met 500 deelnemers en nog eens 200 mensen achter de schermen. Ook onze brandweerzone Zuid-West Limburg neemt deel aan deze grootschalige oefening. De locatie van de oefening is de Spoorwegstraat in Hasselt, onder de brug. Daar botsen volgens het scenario een trein met 230 passagiers en een bus met 50 passagiers tegen elkaar. (foto Stad Hasselt)

Druk weekend op Avonturenberg

Vrijdag 10 maart 2023
Beringen - Druk weekend op AvonturenbergZoom
Op de terril zijn er dit weekend twee evenementen. Daarom is het mountainbikepark moeilijk bereikbaar wegens de Orbea Experiency Day op zaterdag en zondag. Op zondag is het bikepark niet meer toegankelijk vanaf 12.00 uur wegens de Funduro cup.
Beringen - Werking Mijn-Wachtpost verandertZoomDe wachtposten Mijn-Wachtpost in Beringen en Wachtpost Herkenrode in Hasselt zullen vanaf 1 april samenwerken voor de organisatie van de wachtposten tijdens de diepe nachten (van 23-8 uur) op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Tijdens deze nachten moet je vanaf 23 uur dus naar de Wachtpost Herkenrode in Hasselt voor een raadpleging. Tijdens weekends, op vrijdag, feestdagen, de avond voor feestdagen en op brugdagen blijven raadplegingen in Beringen 's nachts mogelijk. De wachtpost opent vanaf 18 uur en werkt enkel op afspraak. Bellen is dus noodzakelijk en dat kan op het nummer 011 71 56 50.
Vandaag gehoord
Minister van werk en economie Pierre-Yves Derwagne heeft zich ontzet getoond over de plannen van de warenhuisgroep Delhaize om alle winkels over te laten aan franchisenemers.
"Ik roep het management van Delhaize op met de vakbonden echt andere opties te bekijken. Maar als de plannen worden bevestigd na die gesprekken, dan heb ik de directie gevraagd een echte belofte te doen over werkzekerheid en over de cao, waarin de loon- en arbeidsvoorwaarden staan," aldus de minister. "En dat niet alleen na de transfer, maar ook nadien."  De minister zei bereid te zijn een sociaal bemiddelaar aan te stellen om uit de impasse te komen.

Louis Weyens overleden

Donderdag 9 maart 2023
Beringen - Louis Weyens overledenLouis Weyens uit Beringen, weduwnaar van Lieske Vandebergh, is overleden.
(° Lummen op 8 februari 1930 † Beringen-Mijn op 9 maart 2023) Begroeting: woensdag 15 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 16 maart 2023 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Auto en tractor botsen

Donderdag 9 maart 2023
In de Trompetstraat in Koersel kwam het tot een aanrijding tussen een auto en een tractor. Een 20-jarige man uit Heusden-Zolder raakte daarbij gewond.

Woninginbraak in Laakstraat

Donderdag 9 maart 2023
Beringen - Woninginbraak in LaakstraatIn een woning aan de Laakstraat in Koersel kwamen dieven over de vloer. Zij raakten binnen via de achterdeur. Er werden enkele voorwerpen gestolen.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Donderdag 9 maart 2023
Bij een botsing op het kruispunt van de Schansstraat en de Sint-Maartenlaan in Heusden-Zolder raakten gisterenavond twee vrouwen gewond. De slachtoffers zijn een 50-jarige vrouw uit Beringen en een 44-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Irma Bellings overleden

Woensdag 8 maart 2023
Beringen - Irma Bellings overledenIrma Bellings uit Paal, echtgenote van Gust Vanlommel, is overleden. 
(° Diest op 19 december 1931 † Paal op 7 maart 2023)
 Begroeting: vrijdag 10 maart 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: maandag 13 maart 2023 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Maurits Liberloo overleden

Woensdag 8 maart 2023
Beringen - Maurits Liberloo overledenMaurits Liberloo uit Oostham, echtgenoot van Irène Vankrunckelsven, is overleden.
(° Oostham op 14 september 1947 † Hasselt op 7 maart 2023) Begroeting: vrijdag 10 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 11 maart 2023 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Emiel Claes overleden

Woensdag 8 maart 2023
Beringen - Emiel Claes overledenEmiel Claes uit Leopoldsburg is overleden.
(° Diest op 24 september 1952 † Hasselt op 7 maart 2023) 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Catilina, die schurk

Woensdag 8 maart 2023
Beringen - Catilina, die schurkZoomAls de naam Catilina valt, moeten we spontaan aan onze schooltijd denken en aan het begin van Cicero's eerste redevoering tegen de schurk Catilina: "Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?" - (Hoelang nog, Catilina, zal je misbruik maken van ons geduld?"
We weten niet of dr. Martijn Icks (Universiteit van Amsterdam) die uitspraak op 15 maart in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zal herhalen, maar hij geeft dan daar een lezing over de beruchte figuur (…) Het hele nieuwsbericht
Onder leiding van een Hasseltse onderzoeksrechter hebben gisteravond 450 politieagenten met behulp van een twintigtal speur- en explosievenhonden de gevangenis van Hasselt doorzocht. Daarbij werden verschillende voorwerpen in beslag genomen, waaronder gsm’s, drugs en voorwerpen die gebruikt zouden kunnen worden als wapen.
De grootschalige actie gebeurde op basis van jarenlange informatie over onregelmatigheden inzake het doorsluizen van verboden producten (gsm-toestellen, drugs, keramische (…) Het hele nieuwsbericht

Bisdom zoekt engelen van mensen

Woensdag 8 maart 2023
Beringen - Bisdom zoekt engelen van mensenHet bisdom Hasselt zoekt "engelen van mensen" die kwetsbare mensen en mensen in nood willen helpen. In de zeven Limburgse dekenaten wordt met het oog daarop een netwerk van vrijwilligers uitgebouwd die klaarstaan wanneer een hulpvraag binnenkomt. Aanleiding voor het project is de vaststelling binnen het crisisfonds Caritas Limburg, een initiatief van het bisdom, en Caritas Hulpbetoon dat nog steeds te veel mensen de weg niet vinden naar de juiste hulpverlening  of veel te laat hulp aanvragen. De engelen willen tijdig een brug vormen tussen de mensen in nood en de diverse instellingen en voorzieningen.

Internationale vrouwendag

Woensdag 8 maart 2023
Beringen - Internationale vrouwendagZoomHet is vandaag internationale vrouwendag, een dag waarop de nadruk ligt op de gelijkwaardigheid van de vrouwen en mannen maar ondanks vele inspanning is de kloof nog groot en staan vrouwen nog te vaak in de schaduw van de mannen. Zo berekende Statbel vandaag dat de loonkloof het grootst is bij 55-64-jarigen. "In België bedroeg de genderloonkloof, d.w.z. het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen, 5,0% in 2021. Dit betekent dat vrouwen in 2021 gemiddeld 5,0% minder per uur verdienden dan hun mannelijke collega's. Bij werknemers jonger dan 25 jaar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds negatief met -0,1%, maar neemt deze sterk toe met de leeftijd tot 4,5% voor 35-44-jarigen en zelfs 8,5% voor 55-64-jarigen". Wanneer vallen de maskers eindelijk af? 

Winterprik (2)

Woensdag 8 maart 2023
Vandaag gezien
Beringen - Winterprik (2)ZoomDeze pimpelmees is maar wàt blij met nog wat nootjes en zaadjes in de tuin van Johan Put.

Winterprik

Woensdag 8 maart 2023
Beringen - WinterprikZoomMet een dun laagje sneeuw zitten we momenteel in een winterprik. Het is deze ochtend vooral opletten voor gladheid op de weg. En misschien is er deze namiddag voor de kinderen nog wat sneeuwpret...(Gust Ischen)
WinterprikWinterprikWinterprik
Zoom

Praatcafé dementie

Woensdag 8 maart 2023
Op woensdag 15 maart om 14u is er in het dienstencentrum De Klitsberg in Paal een nieuw praatcafé dementie. "Veel mensen zijn betrokken bij de zorg voor je naaste. Als mantelzorger kan je de communicatie soms als frustrerend en onzeker ervaren. Samana geeft je tips om jouw boodschap helder en oprecht over te brengen, zonder jouw eigen gevoelens en behoeften te negeren".

De zwartkop

Woensdag 8 maart 2023
Puur natuur
Beringen - De zwartkopZoomVanaf deze week starten we onder de rubriek 'Puur natuur' met een reeks van natuurfoto's gemaakt door natuurfotograaf Johan Put uit Koersel. Hij doorkruist onze streek op zoek naar vogels of andere dieren. De spits wordt afgebeten door deze zwartkop. "Begin maart is de periode van het jaar waarin vele inheemse vogels terugkeren vanuit het warmere zuiden. Deze zwartkop zul je dus vanaf nu niet alleen kunnen zien in of aan de rand van het bos maar ook horen met zijn prachtige zang". (Johan Put)

Vlaanderen anno 2023

Dinsdag 7 maart 2023
Beringen - Vlaanderen anno 2023Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Code oranje voor morgenvroeg

Dinsdag 7 maart 2023
Het Nederlandse KNMI heeft voor morgenvroeg code oranje voor Noord-Brabant en Limburg geactiveerd vanwege de verwachte neerslag van plaatselijk meer dan 5 centimeter sneeuw.
Opletten geblazen, ook al geeft ons eigen KMI zoveel sneeuw niet: hooguit minder dan 5 cm.
Weerbericht
Beringen - Winterse neerslag, daarna regenKoude en warme lucht ontmoeten elkaar over ons land en leveren strijd over wie zal gaan winnen. Op dit scheidingsvlak valt flink wat neerslag. In de koude lucht is de neerslag winters, in de warme lucht is dat regen. De volgende dagen overheerst de warmere lucht en gaan de temperaturen de hoogte in. Met gestoorde oceaanlucht krijgen we echter wel vrijwel iedere dag een portie hemelwater.
Morgen wordt er flink strijd geleverd tussen koude en warme lucht. Dat resulteert in veel neerslag, (…) Het hele nieuwsbericht

Blij met de wolf

Dinsdag 7 maart 2023
Vandaag gelezen
"We moeten blij zijn met de wolf. Zijn terugkeer is het bewijs dat we weer gezonde bossen vol wild hebben. Toch goed nieuws op een moment dat de Verenigde Naties er voor waarschuwen dat een miljoen soorten dieren dreigen uit te sterven."
Cees van Kempen, cineast van de film "Wolf", nu in de bioscoop.

Celine Bervoets overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Beringen - Celine Bervoets overledenCeline Bervoets uit koersel, weduwe van Armand Claes (†1990), is overleden.
(° Heusden op 22 november 1931 † Koersel op 7 maart 2023) Begroeting: vrijdag 10 maart 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 11 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.
Beringen - Elan Filmavond in het teken van de OscarsZoom De ElaN Filmavond palmt aanstaande maandag 13 maart drie zalen van The Roxy Koersel in en staan helemaal in het teken van de Oscars. Je kan kiezen tussen drie topfilms: The Banshees of Inisherin, Tar of The Fabelman van Steven Spielberg. Samen goed voor 22 nominaties! Wie krijgt van u de Oscar? 


Gladheid: code geel

Dinsdag 7 maart 2023
Beringen - Gladheid: code geelDe combinatie van negatieve wegdektemperaturen en sneeuwval kan morgen mogelijks zorgen voor een gladde ochtendspits. Agentschap Wegen en Verkeer vraagt weggebruikers om morgenvroeg voorzichtig te zijn, afstand te houden en snelheid te matigen. Het KMI waarschuwt met code geel voor Limburg. 

Theo Bervoets overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Beringen - Theo Bervoets overledenTheo Bervoets uit Amel is overleden.
(° Koersel op 8 februari 1943 † Eupen op 5 maart 2023)
Uitvaart: in intieme kring.
Procentueel heeft een steeds groter wordende groep inwoners in onze provincie een andere dan de Belgische herkomst. Intussen gaat het om drie op de tien Limburgers: 30 procent, 5,2 procent meer dan in 2012. Dat blijkt uit een interessante studie van limburg.incijfers.be.
De groep Limburgers van niet-Belgische origine neemt niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Rediers overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Beringen - Rik Rediers overledenRik Rediers uit Paal, echtgenoot van Denise Aerts, is overleden. 
(°Paal op 12 april 1938 † Paal op 5 maart 2023)
Begroeting: donderdag 9 maart 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Maurice Wouters overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Beringen - Maurice Wouters overledenMaurice Wouters uit Koersel is overleden.
(° Heusden op 8 april 1945 † Hasselt op 3 maart 2023)
Begroeting: woensdag 8 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Door een defecte goederentrein tussen Diest en Aarschot is er deze ochtend geen treinverkeer mogelijk. Er zijn vervangbussen ingezet. Pendelaars vanuit Beringen richting Leuven zoeken best een alternatief. De NMBS kan nog niet zeggen hoelang de hinder zal duren. Het wegslepen van de goederentrein duurt volgens de woordvoerder enige tijd. UPDATE Het spoor is weer vrij en er rijden weer treinen.

Circustoeren

Dinsdag 7 maart 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - CircustoerenWe zitten momenteel op politiek vlak in een leuk nieuwsstraatje. Dat betekent meestal dat er overal ambras is. Het is nu niet anders. Gaan de coalitiepartners van de CD&V in de Vlaamse regering de katholieken in hun stof laten stikken en zal de Limburgse minister Brouns met een halve partij in zijn zog in het stof bijten? Ik ben zeer benieuwd naar de ontknoping.
De politiek is nodig, en levert meestal puik werk, maar helaas gaat het er niet altijd sereen en correct aan toe. Politici halen vaak (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bij 59% van de zestigplussers is de kijk op de toekomst (zeer) positief, bij 41% (zeer) negatief.
De aanhoudende stijging, sinds 2017, van dat laatste cijfer stemt tot nadenken, zegt de Koning Boudewijn Stichting. "Het loont om eenzaamheid tegen te gaan bij 60-plussers. Het valt immers op hoe de bevraagde thema’s nauw samenhangen. Steun van de eigen omgeving, financieel rondkomen, goede gezondheidsvooruitzichten, mensen om je heen als gesprekspartners: het zijn stuk voor stuk belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Conceptnota stikstof geen toekomst voor boer'ZoomBoerenbond heeft kennisgenomen van de conceptnota stikstof die vanmiddag publiek werd gemaakt, maar die nog niet is goedgekeurd door de Vlaamse regering. "Deze nota biedt onvoldoende toekomstperspectief voor de Vlaamse land- en tuinbouwsector en staat juridisch op losse schroeven. Boerenbond zal blijven opkomen voor de belangen van haar leden. Om fit te zijn voor de toekomst moet onze sector zich kunnen blijven ontwikkelen, en net daar schiet deze conceptnota tekort”, zegt de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Artiesten voor 12-12

Maandag 6 maart 2023
Radio en TV
Beringen - Artiesten voor 12-12Zoom30 radiostations hebben vandaag een hele dag een benefiet gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Er werd vandaag ook dit liedje gelanceerd waarbij verschillende Vlaamse artiesten waaronder Dana Winner, Joost Zweegers en Axelle Red hun bijdrage hebben geleverd.

Bertha Laenen overleden

Maandag 6 maart 2023
Beringen - Bertha Laenen overledenBertha Laenen uit Beringen-Mijn, weduwe van Jules Vandenborne, is overleden.
( ° Koersel op 4 mei 1931 † Geel op 5 maart 2023 )
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Nooit meer vergeten je afval buiten te zettenZoomOmdat er steeds meer vraag komt naar digitale dienstverlening zette Limburg.net al enige tijd de koers richting meer digitalisering in. In 2018 werd mijn.limburg.net gelanceerd. Via deze persoonlijke klantenzone kunnen inwoners van Limburg al hun persoonlijke afvaldata online terugvinden. Ze kunnen er ook hun persoonlijke afvalkalender raadplegen en downloaden om hem te integreren in hun eigen online kalender. 
Om verder te bouwen richting digitalisering ging Limburg.net ook het (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport kan weer niet winnenMet een zwaar gehavend elftal is Stal Sport er ook tegen Anadol niet in geslaagd de kentering in te zetten. De Heerbaanjongens bleven alweer met nul punten achter. Het begon nochtans goed voor de thuisploeg die een vrij evenwichtige beginfase op de mat legde tegen een tegenstrever die ook niet het allerbeste voetbal bracht. En dat resulteerde na 20 minuten in een voorsprong voor de gastheren. De bezoekende doelman vergat een korte terugspeelbal op te rapen en Wout Deelkens was er als de kippen bij (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Alexander Theys verlaat Stal SportDe 21-jarige Alexander Theys (Stal Sport) gaat komend seizoen opnieuw de kleuren van K. ESK Leoppoldsburg verdedigen.
Beringen - Basketbal: Winst voor Miners A en BIn het basketbal heeft Miners Beringen A Gent-Oost verslagen met 81-71. Miners Beringen B versloeg Zuiderkempen met 57-55.
Het is maar dat je 't weet
Het aantal gezinnen in Vlaanderen dat zelf digitale meters aanvraagt, blijft toenemen. In januari ’23 gaat het zelfs om 5.415 aanvragen, 5 keer meer dan een jaar geleden. Het aantal aanvragen was al sinds september 2022 gevoelig toegenomen, maar blijft dus uitbreiden. In het voorbije jaar gaat het in totaal om 29.000 aanvragen. De groeiende interesse bevestigt opnieuw dat almaar meer gezinnen actief aan de slag gaan met hun energieverbruik en -injectie.  In 2022 wezen enkele parameters al in de (…) Het hele nieuwsbericht

Turkse wint van Ham United

Zondag 5 maart 2023
Beringen - Turkse wint van Ham UnitedIn Derde Provinciale heeft Turkse FC de punten thuis gehouden tegen Ham United: 3-0.
Beringen - Bokrijk B verliest van Koersel BBokrijk B heeft tegen Weerstand Koersel B de punten niet thuis kunnen houden. Uitslag: 2-3.

Filip Schoumans overleden

Zondag 5 maart 2023
Beringen - Filip Schoumans overleden
Filip Schoumans uit Tessenderlo is overleden.
(°Koersel 23 augustus 1968 † Diest op 3 maart 2023)
Begroeting: woensdag 8 maart 2023 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Martinus te Tessenderlo op donderdag 9 maart 2023 om 10.30 uur.

Toenemende neerslagkansen

Zondag 5 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Toenemende neerslagkansenIn een noordwestelijke luchtstroming wordt koude en vochtige zeelucht naar onze streken gestuurd. Hierbij nemen de neerslagkansen toe en is de zon vaak afwezig. De volgende dagen verlopen wisselvallig met regenzones of buien, die over het land trekken. Met de lage temperaturen op dinsdag en woensdag is er zelfs kans op winterse neerslag. Op het einde van de week wordt het zachter.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en af en toe valt er een bui of een spat regen. Ook nu wordt er niet veel (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Weerstand Koersel verliest van MeeuwenIn Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel met 1-2 verloren van KSK Meeuwen.
Beringen - Paal-Tervant verliest van MunsterbilzenPaal-Tervant heeft de punten niet thuis kunnen houden: het verloor met 0-3 van Munsterbilzen.
Beringen - Beringen verliest van Zwarte LeeuwKVK Beringen heeft vanavond thuis met 3-4 verloren van Zwarte Leeuw. Bij de rust was het nog 1-2.
Beringen - Damesvoetbal: Beringen - Eksel 0-3In 2de Provinciale van het damesvoetbal is Exelle bij Fufo Beringen gaan winnen met 0-3.

Met vele treinen

Zaterdag 4 maart 2023
Beringen - Met vele treinenZoomVandaag nemen Edith en Lambert ons mee op reis.

Verdwenen erfgoed

Zaterdag 4 maart 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Verdwenen erfgoedZoomGedane zaken nemen geen keer: deze mooie villa in Paal verdween onder de sloophamer, netjes weggepoetst....

Flandria Paal

Zaterdag 4 maart 2023
Uit de oude doos
Beringen - Flandria PaalZoomHet verslag van deze voetbalscène lees je onderaan!
Flandria Paal
Zoom
Beringen - Sterke drank gestolen in horecazaakUit de berging van een horecazaak aan de Stationsstraat in Beringen-Mijn is sterke drank gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft kinderkleding Re-Belle uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 1 april ingediend worden.

Brigitte Zeeuws overleden

Vrijdag 3 maart 2023
Beringen - Brigitte Zeeuws overleden
Brigitte Zeeuws uit Beverlo, echtgenote van René Christiaens, is overleden.
(° Paal op 19 mei 1945 † Heusden-Zolder op 2 maart 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Looise douanier veroordeeld

Vrijdag 3 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Looise douanier veroordeeldDe rechtbank in Antwerpen heeft vanmorgen een 39-jarige douanier uit Tessenderlo veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, en 8.000 euro boete. De man werkte in de Antwerpse haven en stuurde informatie over containers door naar mensen uit het criminele milieu die hem daarvoor betaalden. Een bedrag van 416.000 euro werd verbeurd verklaard. (PG)

'Verhoging btw is absurd'

Donderdag 2 maart 2023
Beringen - 'Verhoging btw is absurd'ZoomBouwunie Limburg is niet te spreken over het nieuwe fiscale hervormingsvoorstel van minister Van Peteghem. In de blauwdruk ligt een verhoging van het verlaagd btw-tarief van 6% naar 9% op tafel. “Onaanvaardbaar”, aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. De impact op de bouwsector is groot, meer nog: "De federale regering compenseert met dergelijke maatregelen een groot stuk van de fiscale hervorming op kap van de bouw”.
De bouworganisatie wijst ook op de volgens haar (…) Het hele nieuwsbericht

Oer-Hollander was zwart

Donderdag 2 maart 2023
Vandaag gelezen
"De oer-Hollander was niet wit en blond, maar zwart. De vroegste moderne mensen, die ongeveer tienduizend jaar geleden rond en voor de Nederlandse kust leefden als jager-verzamelaar, hadden een donkere huid en vaak lichte ogen."
(De Volkskrant)

René Mentens overleden

Donderdag 2 maart 2023
Beringen - René Mentens overleden
René Mentens uit Koersel, echtgenoot van Victorine Breugelmans, is overleden.
(° Beverlo op 22 juli 1934 † Koersel op 1 maart 2023)
Begroeting: dinsdag 7 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Affiche Be-Mine Blues bekend

Donderdag 2 maart 2023
Beringen - Affiche Be-Mine Blues bekendZoomHet bluesfestival Be-Mine Blues heeft de line-up van zijn 6de editie bekendgemaakt en meteen is ook de voorverkoop van start gegaan. Op zaterdag 10 juni kunnen de bluesliefhebbers op het Marktplein voor CC Muze in Zolder genieten van een mix van blues, americana en rock. De spits wordt afgebeten door Lapwing Trail, een jonge band uit Herk-de-Stad. Verder op de affiche kleppers en ervaren rotten als Bourbon Street, Red Red, Travellin’ Blue Kings en Guy Verlinde - Steven Troch. Als afsluiter (…) Het hele nieuwsbericht

De mooie kleuren van de lente

Donderdag 2 maart 2023
Beringen - De mooie kleuren van de lenteZoomIn de Beringse parken en langs straten en pleinen geurt en kleurt het momenteel van de lentebloemen, een lust voor het oog. Geniet online al mee met deze foto's van Gust Ischen maar ga zeker eens voor een wandeling vandaag of morgen, want het weer is vandaag en morgen nog prima, in het weekend wordt het terug wat meer winters met neerslag.
De mooie kleuren van de lenteDe mooie kleuren van de lente
De mooie kleuren van de lenteDe mooie kleuren van de lente
De mooie kleuren van de lenteDe mooie kleuren van de lente
Zoom

Maria Bielen overleden

Donderdag 2 maart 2023
Beringen - Maria Bielen overleden
Maria Bielen uit Beringen, weduwe van Alfons Fraiponts († 2004), is overleden.
(° Zonhoven op 18 januari 1932 † Beringen op 1 maart 2023) Begroeting: vrijdag 3 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Vandaag gelezen
Beringen - 'Distelvink moet nationale vogel worden'Zoom"Met zijn vuurrode kop, inktzwarte vleugels en gele vleugelstrepen is de distelvink of putter de ideale vogel om te worden uitgeroepen tot nationale vogel."
(Biochemicus Roland de Vicq in Gazet van Antwerpen)
(Archieffoto Pierre Rutten)

Louis Vanhove overleden

Woensdag 1 maart 2023
Beringen - Louis Vanhove overleden
Louis Vanhove uit Koersel, echtgenoot van Marie-Louise Schepers, is overleden.
(° Koersel op 29 december 1936 † Heusden-Zolder op 1 maart 2023)
Begroeting: vrijdag 3 maart 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 4 maart om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Beringen - 'Visit Haspengouw' bundelt alle bloesemtipsZoomSinds enkele jaren bundelen de Haspengouwse gemeenten hun krachten om de regio te promoten als toeristische trekpleister. Haspengouw staat bekend om zijn golvende en bloeiende landschappen, zijn prachtige vergezichten, de bourgondische cafés en restaurants, de fruitproducenten... Tijdens de bloesemperiode heerst er een gezellige drukte en ontvangt Haspengouw veel wandel- en fietstoeristen die willen genieten van de ongedwongen sfeer én van de bloesempracht. Het volledige aanbod is nu handig gebundeld in een digitaal magazine boordevol tips en bloesemactiviteiten. Je kan het vanaf vandaag ontdekken op www.visithaspengouw.be.  

Onze gelukwensen!

Woensdag 1 maart 2023
Beringen - Onze gelukwensen!ZoomVandaag bestaat de Internetgazet-editie van Heusden-Zolder 15 jaar. Onze gelukwensen aan collega Dirk en zijn medewerkers! Lees hier hoe de 15de verjaardag op de redactie in die mijngemeente beleefd wordt.

Nog even veel zon, maar koud

Woensdag 1 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Nog even veel zon, maar koudHet hogedrukgebied over Schotland blijft daar nog even bivakkeren en brengt bij ons zonnig en droog weer. Op het einde van de week trekt het hoog richting IJsland en kan vochtige zeelucht onze streken bereiken. In het weekend nemen ook de neerslagkansen toe. De temperaturen zijn even wat hoger, maar na het weekend verliezen we opnieuw enkele graden en is wat winterse neerslag mogelijk.
Vandaag krijgen we onvervalst hogedrukweer en overheerst de zon het weerbeeld van de ochtend tot de avond. Af en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De omzet van de Belgische ondernemingen steeg met 12,7% in het vierde kwartaal van 2022. Die omzet – met uitzondering van de landbouw en de financiële sector – bedroeg in het vierde kwartaal van 2022 456 miljard euro. In het vierde kwartaal van 2022 zien we de grootste omzetstijgingen t.o.v. dezelfde periode van 2021 in de sectoren “kunst, amusement en recreatie” en in de horeca; de stijging van de omzet bedraagt er respectievelijk 29% en 24%. Deze stijgingen zijn uiteraard het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Limburgse wijnbouwers doen het goedZoomDe meeste van de 259 wijnbouwers die in ons land actief zijn, werken in Limburg. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Die zegt ook dat de Belgische wijnproductie nooit eerder zo groot was als vorig jaar: liefst 3 miljoen liter. Het gaat daarbij vooral om al dan niet mousserende witte wijn (2,4 miljoen liter), maar de stijging (+200%) was het grootst bij de rode wijn: bijna 371.000 liter.
Beringen - Bewoners kunnen brand zelf blussenIn een woning aan de Klaverweide in Beverlo ontstond gisterenavond een brand. De bewoners konden het vuur zelf doven vooraleer de brandweer toekwam. De schade bleef beperkt.

Start meteorologische lente

Woensdag 1 maart 2023
Beringen - Start meteorologische lenteZoomVandaag begint de meteorologische lente en dat gaat gepaard met heel veel zon. (Gust Ischen)
Start meteorologische lenteStart meteorologische lente
Zoom

Bloemen op kindergraven

Woensdag 1 maart 2023
Beringen - Bloemen op kindergravenZoomNino (10 jaar) en Michele (7 jaar) Campanale kregen een mooi idee: Ze wilden bloemetjes leggen op de kindergraven op het kerkhof te Beringen-Mijn. "We vonden dit een heel mooi gebaar in deze tijden van oorlog en geweld", zegt mama Linda. Ze maakten dit filmpje.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen