Het overige nieuws

Stefan Feijen (38) uit Nederweert heeft de besloten vennootschap SF-Bestratingen opgericht met zetel aan de Bosstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het herstellen en onderhouden van wegen, het aanleggen van parkings en inritten en kleinhandel in allerhande tuinbenodigdheden.
Tadas Mikalauskas heeft de besloten vennootschap Energija Belgium opgericht met zetel aan de Ambachtstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en detailhandel in banden voor vrachtwagens, onderhoud en reparatie van auto's en lichte bestelwagens, en detailhandel in onderdelen en accessoires van motorvoertuigen.

Ondertussen, in Bethlehem...

Zondag 31 december 2023
Bocholt - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Huidhonger?

Zondag 31 december 2023
Vandaag gelezen
Huidhonger is niet verdwenen: in navolging van Japanse ‘cuddle cafés’ openen knuffelcoaches in Amsterdam hun deuren. Je kunt er tegen betaling terecht voor een uurtje tegen elkaar aan liggen, diep in elkaars ogen kijken of een aai over de bol. Seks is uit den boze.
                                                                                  (Het Parool)

Vuurwerk bij storm?

Zondag 31 december 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Vuurwerk bij storm?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Weg van thuis op 25,2 jaar

Zondag 31 december 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde leeftijd waarop jongeren het ouderlijk huis verlaten bedraagt 25,2 jaar. 63% van de jongeren doen dat op een leeftijd tussen de 21 en 28 jaar. Daarnaast is 15% een vroege nestverlater: ze zijn dan 21 jaar of jonger. 22% verlaat het huis pas op de leeftijd van 28 jaar of ouder. 
In de populatie thuisverlaters zijn er iets meer mannen dan vrouwen en heeft 5% niet de Belgische nationaliteit. 47% van de jongeren die het ouderlijk huis verlaten zijn hooggeschoold. (Statistiek Vlaanderen)

Dode door vuurwerk

Zaterdag 30 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Nederlands-Limburgse Neeritter, niet ver van Maaseik, is vanavond een 36-jarige man om het leven gekomen bij het afsteken van vuurwerk. Dat meldt de Nederlandse politie. Een tweede betrokkene werd zwaargewond.

Geen vuurwerkshow in Hasselt

Zaterdag 30 december 2023
Door de aanhoudende wind en wisselende weersomstandigheden heeft Winterland Hasselt beslist om de voorziene vuurwerkshow van oud naar nieuw te schrappen.

Fleur Moors 50ste in Hulst

Zaterdag 30 december 2023
In de veldrit voor de wereldbeker in het Nederlandse Hulst is Fleur Moors vandaag 50ste geëindigd. Er waren 70 deelneemsters.  UPDATE Volgens haar team had Fleur bij de start kettingproblemen waardoor ze achterop geraakte.

De spoorwegkathedraal

Zaterdag 30 december 2023
Tegenligger
Bocholt - De spoorwegkathedraalZoom(door Gert Cuppens)
Wie googelt op de termen “top 20 railway stations” komt gegarandeerd op lijsten uit waar Antwerpen Centraal Station bij de mooiste stations ter wereld vermeld wordt. Voor het Amerikaanse "Newsweek" krijgt dit station een verdienstelijke vierde plaats. Op de website "World’s 20 Most Beautiful Train Stations – Fodors Travel Guide" staat Antwerpen CS zelfs op nummer 1.
Dit station wordt ook wel vaak een spoorwegkathedraal genoemd en (…) Het hele nieuwsbericht

De Maaslandstier is gered!

Zaterdag 30 december 2023
Bocholt - De Maaslandstier is gered!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Paul Brausch overleden

Zaterdag 30 december 2023
Bocholt - Paul Brausch overledenOp 25 december is Paul Brausch overleden, de weduwnaar van Jacqueline Gombeer. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 5 januari (11 uur) plaats in de kerk van Maria-ter-Heide in Brasschaat.

Solidariteit alom

Vrijdag 29 december 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Solidariteit alomZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Naar jaarlijkse gewoonte telt Voka – KvK Limburg de pagina’s van het Belgisch Staatsblad. Er van uitgaande dat ze elke pagina gelezen hebben aan een snelheid van drie minuten per pagina, hebben ze meer dan 250 dagen moeten lezen. Behoorlijk wat tijd, maar iedere Belg wordt geacht de wet te kennen.
2023 komt daarmee in de buurt van 2021, het recordjaar. Ook de Europese regelgeving en rapporteringslasten zijn stevig toegenomen. Voka – Kamer van Koophandel Limburg pleit voor (…) Het hele nieuwsbericht

Verkoop vuurwerk in Limburg hoog

Donderdag 28 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Vuurwerkwinkels in Limburg verkopen ook dit jaar weer veel vuurwerk. Nochtans heerst er een vuurwerkverbod in 24 Limburgse gemeenten. Een groot deel gaat de grens over naar Nederland omdat daar geen knalvuurwerk of pijlen meer mogen verkocht worden. Vanuit Nederland wordt dan weer gesignaleerd dat er veel minder vuurwerk verkocht is dan in vorige jaren. (Radio 2 e.a.)

Gerard Stienen overleden

Donderdag 28 december 2023
Bocholt - Gerard Stienen overledenMaandag is Gerard Stienen overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Alice Jehoul. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

O.L.S. 2024 definitief in Beekdaelen

Woensdag 27 december 2023
Bocholt - O.L.S. 2024 definitief in BeekdaelenZoomHet Oud Limburgs Schuttersfeest zal volgend jaar op de eerste zondag van juli in de Nederlands-Limburgse fusiegemeente Beekdaelen worden georganiseerd. Dat is vandaag bekendgemaakt. Aanvankelijk zou schutterij Sint-Antonius uit Nederweert, die het OLS dit jaar won, de organisatie op zich nemen, maar ze gooide enkele dagen geleden de handdoek in de ring. Dat zorgde voor een reeks alternatieve voorstellen, waarbij dat van de schutterijen uit Beekdaelen het uiteindelijk haalde. Het O.L.S. is een jaarlijks schuttersfeest voor schutterijen die de buks hanteren.

Loeki Renders overleden

Woensdag 27 december 2023
Bocholt - Loeki Renders overledenZondag is Loekie Renders overleden, de echtgenote van Peter Hartgers. Ze was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Jobbe Dirkx out bij Bocholt VV

Woensdag 27 december 2023
Bocholt - Jobbe Dirkx out bij Bocholt VVVerdediger Jobbe Dirkx van Bocholt VV heeft bij een val een ruggenwervel gebroken. De artsen hebben hem zes weken rust voorgeschreven. Daarna moet hij revalideren.

Op weg naar 6 januari

Woensdag 27 december 2023
Bocholt - Op weg naar 6 januariZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietsen rond Manhattan

Woensdag 27 december 2023
Van onze man in New York
Bocholt - Fietsen rond ManhattanZoomVeel steden willen fietsvriendelijker worden, ook New York City, zegt onze man in New York, Dirk Vandenberk: "Men werkt al jaren om het mogelijk te maken om letterlijk rond het eiland van Manhattan te kunnen wandelen en fietsen. Op veel plaatsen, waar er genoeg ruimte is tussen de oevers en wegen die het eiland omringen, zijn er al fiets- en wandelpaden aangelegd. Er zijn echter grote stukken waar er niet genoeg ruimte voorhanden is om dit 52 km lange project, Manhattan Greenway genaamd, aan land te verwezenlijken. Aan de oever van de ‘East River’ in midtown Manhattan is zopas een nieuw stuk van deze rondweg geopend (foto's). Het nieuwe gedeelte is volledig op pijlers in de rivier gebouwd. Men heeft er vijf jaren aan gewerkt en de kosten zijn opgelopen tot bijna 190 miljoen dollar. Nu maar afwachten of er nog geld zal vrijkomen om de nog ontbrekende stukken snel in te vullen."
Fietsen rond Manhattan
Zoom

Bertha Brenkers overleden

Dinsdag 26 december 2023
Bocholt - Bertha Brenkers overledenOp 21 december is Bertha Brenkers overleden, de echtgenote van Frans Bergmans. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.

Zacht tot volgend jaar

Dinsdag 26 december 2023
Weerbericht
Bocholt - Zacht tot volgend jaarNa de invloed van een mobiel wigje van hoge druk is het opnieuw de beurt aan depressies en storingen om het weerbeeld te bepalen. Het gaat daarbij ook stevig waaien en bij momenten zijn er zware windstoten. De temperaturen blijven erg hoog - alvast tot het einde van het jaar is er geen winter in zicht, al wordt het laatste weekend van dit jaar wel iets koeler.
Morgen verlaat lichte regen in de ochtend de regio. Daarna is het overwegend droog met later mogelijk ook enkele opklaringen. Het gaat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburgers die buitenshuis willen gaan feestvieren tijdens oudejaarsnacht, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar. 
In totaal rijden dit jaar op 31 december en 1 januari 25 bussen uit over 20 lijnen. De bussen vervoeren de feestvierders over zowel lange trajecten naar de grotere uitgaanscentra als korte trajecten naar lokale feesten. “Het project is een mooie samenwerking tussen het Limburgs provinciebestuur, (…) Het hele nieuwsbericht

Naar duurzame energie bij kerken

Dinsdag 26 december 2023
Op 18 januari 2024 organiseren de afdeling Erfgoed van de provincie Limburg en het Platform Toekomst Parochiekerken een inspirerend netwerkmoment voor gemeenten, steden, kerkbesturen en andere geïnteresseerden rond het thema duurzame energie.
Hoe kan de parochiekerk energiezuiniger gemaakt worden? Hoe de ecologische voetafdruk verminderen? Wat is energiedelen en wat zijn energiegemeenschappen? Hoe past energie in een neven- of herbestemming? Programma en inschrijven

Nat en warm...

Dinsdag 26 december 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Nat en warm...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vermogensongelijkheid

Maandag 25 december 2023
Vandaag gelezen
"Als er in het jaar nul al economen waren geweest, zou een van hen in Bethlehem vast een plotselinge, plaatselijke piek in de vermogensongelijkheid hebben gemeten. Drie Wijzen leverden bij de ouders van een pasgeborene in een stal ongevraagd een klein fortuin af. Mooie geschenken: wierook, mirre en goud. Maar hoe kwamen die Wijzen er zelf eigenlijk aan?"
(Maarten Schinkel in de NRC)

Kerstmis anno 2023

Maandag 25 december 2023
Bocholt - Kerstmis anno 2023Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Kerst bij Rembrandt

Zondag 24 december 2023
Bocholt - Kerst bij RembrandtZoomRembrandt schilderde dit prachtige kersttafereel in 1647. Behoorlijk indrukwekkend...
Vandaag gelezen
Vanaf 1 januari zijn smartphones verboden in klaslokalen op de middelbare school in Nederland. Het verbod moet de concentratie en de prestaties van leerlingen verbeteren, aldus een rapport aan de overheid.
(De Volkskrant)

Kerstmis in Midden-Limburg

Zondag 24 december 2023
Bocholt - Kerstmis in Midden-LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Annie Gaethofs overleden

Zondag 24 december 2023
Bocholt - Annie Gaethofs overledenVandaag is Annie Gaethofs overleden, de weduwe van Wim Knevels en de vriendin van Jaak Kenis. Ze was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Kerstmis aan zee

Zondag 24 december 2023
Bocholt - Kerstmis aan zeeZoomIn Oostende is gisteren een jonge dolfijn aangespoeld...  (Cartoon: Fobie)
Gezondheid
Bocholt - Een gezonde balans in het nieuwe jaarVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: voeding en alcohol.
Het nieuwe jaar is traditioneel het moment waarop velen van ons reflecteren op het afgelopen jaar en nieuwe doelen stellen voor de toekomst. Een veelvoorkomend thema is het streven naar een gezondere levensstijl, waarbij voeding en alcohol vaak centrale rollen spelen. En dan worden dikwijls goede maar onhaalbare voornemens gemaakt, (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Op zijn paasbest naar de kersttafelZoom                                                               (Cartoon: Dirk Van Bun)

1,6 miljoen euro in Trevi-fontein

Zaterdag 23 december 2023
Vandaag gelezen
Bocholt - 1,6 miljoen euro in Trevi-fonteinZoomUit de Trevifontein hebben de Romeinse stadsdiensten dit jaar in totaal ruim 1,6 miljoen euro aan munten opgevist, een recordbedrag. Wat ze ook opvisten: horloges, ringen, en... gebitten.
Wanneer men met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, zal men ooit terugkeren naar Rome, luidt de legende. Het werpen van twee muntjes zou de gooier in staat stellen zijn geliefde te ontmoeten in Rome. Drie muntjes gooien zou leiden tot een huwelijk of... echtscheiding. (Bron: Il Messaggero, foto Pexels)

Zacht, winderig en nat

Zaterdag 23 december 2023
Weerbericht
Bocholt - Zacht, winderig en natIn een strakke westelijke tot noodwestelijke luchtstroming worden storingen geregeld naar onze streken gestuurd. Er wordt ook erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. Het zal wel al duidelijk zijn dat Kerstmis 2023 groen zal verlopen. 
Zondag brengt een storing veel wolken en perioden met regen. In de avond zijn er wat meer drogere perioden. Met wat geluk verloopt Kerstavond meestal droog. Het is wel erg zacht bij maxima rond 11 of 12 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Vrede op aarde

Zaterdag 23 december 2023
Bocholt - Vrede op aardeZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Een kerstcolumn!

Zaterdag 23 december 2023
Chel mag het zeggen
Bocholt - Een kerstcolumn!Nooit liggen de winkels zo vol als nu. Zelden was mijn inspiratiezolder zo leeg. Je kunt als bescheiden columnist in deze periode toch bijna niet anders dan meehuilen met de wolven in het winterse bos. Ik bedoel: je lezers verwachten toch van je dat je mee galoppeert in de eindejaarswensenrace!
En kijk, dan komt mijn recalcitrante aard onvermijdelijk weer naar boven. Als iets er iets per se moet, dan is er meer dan één Brabants trekpaard nodig om de voor naast de vorige even recht te ploegen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Nand Sleurs (102) overleden

Vrijdag 22 december 2023
Bocholt - Nand Sleurs (102) overledenGisteren is Nand Sleurs overleden, de weduwnaar van Alda Pareijn. Hij was geboren in Grote-Brogel en werd 102 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn urne wordt begraven bij zijn echtgenote Alda. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg. 

Chinese link bij het Vlaams Belang!

Vrijdag 22 december 2023
Bocholt - Chinese link bij het Vlaams Belang!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Frieda Bokken overleden

Vrijdag 22 december 2023
Bocholt - Frieda Bokken overledenZaterdag is Frieda Bokken overleden. Ze was geboren in Bree, woonde in Sint Oda en zou eind deze maand 63 jaar geworden zijn. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Condoleren: familie Frieda Bokken, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt, of online via www.uitvaartzorgvanhove.be.
Kort nieuws van bij de buren
In de Maasstraat in Kinrooi botsten gisterenavond een auto en een 30-jarige bromfietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Grootschalige politieactie

Vrijdag 22 december 2023
Bocholt - Grootschalige politieactieIn september waren aspirant-hoofdinspecteurs van de Limburgse politieschool PLOT aanwezig op een studiedag rond proactief werken. Tijdens hun opleiding moesten ze een actieplan rond een actuele politionele uitdaging uitwerken. De lokale politiezone LRH nam het voortouw in dit initiatief en zorgde ervoor dat een grootschalige politieactie in de steigers kon worden gezet. Aan deze provinciale actie namen uiteindelijk 11 lokale politiezones  deel, in samenwerking met de Federale Wegpolitie Limburg, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsvergoeding gaat omhoog

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Volgend jaar gaat de fietsvergoeding omhoog. Wie van en naar het werk fietst kan daar volgend jaar 0,35 euro per kilometer voor krijgen. De Kamer keurde vandaag een wetsontwerp van Vincent Van Peteghem in die zin goed.

Goed nieuws voor lezers in Spanje

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Goed nieuws voor lezers in SpanjeInternetgazet is voortaan in Spanje weer goed te lezen. Dat vernemen we van mensen die daar verblijven. Sinds zowat een jaar was de Internetgazet in Spanje moeilijk bereikbaar. Waaraan dat lag weten we niet - we hebben tot op hoog niveau geprobeerd de oorzaak te vinden en daar iets aan te doen, maar allemaal boter aan de galg. Vanavond bereikte ons het bericht dat het allemaal weer goed is gekomen. ¡Bienvenidos de nuevo, lectores de España! 

Starters: beste november in jaren

Donderdag 21 december 2023
Economisch nieuws
In november 2023 kwamen er 599 nieuwe Limburgse bedrijven bij. Dat zijn 8,9% meer starters dan een jaar geleden. Dit is het beste cijfer voor november sinds 2017. Door deze stijging daalt het totale (voorlopige) verschil licht naar -4,01%, maar het is zo goed als zeker dat we voor 2023 niet meer de kaap van 9000 starters zullen overschrijden zoals dat de afgelopen twee jaar wel het geval was, zegt VOKA.

Daar is corona weer

Woensdag 20 december 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Daar is corona weerZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Bocholt B - Exc. Hamont 1-3

Woensdag 20 december 2023
Bocholt - Bocholt B - Exc. Hamont  1-3Bocholt B heeft vanavond zijn competitiewedstrijd tegen Exc. Hamont verloren met 1-3. Nijs bracht Exc. Hamont op voorsprong maar Broekx hing de bordjes gelijk. Van Rijswijk scoorde de 1-2 en de 1-3.
Bocholt - Handbal: Bocholt verder in Beker v. BelgiëSezoens Achilles Bocholt heeft vanavond in de kwartfinales van de Beker van België Kreasa Houthalen verslagen. Uitslag: 23-33. De club komt in de halve finale uit tegen Visé, dat met ruime cijfers Beyne versloeg.
Houthalen speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen Bocholt. Tot de 17de minuut ging Houthalen vlot mee: 10-10. Bocholt sprintte naar 10-16 maar zag Houthalen naderen tot 14-17 ruststand. In de 2de helft maakte Bocholt het verschil: 18-26 na 15 minuten. Bocholt controleerde het laatste kwartier en won met vlotte 23-33. Zaterdag speelt Bocholt thuis tegen Sporting Pelt.

Hubspotter voorgesteld

Woensdag 20 december 2023
Bocholt - Hubspotter voorgesteldZoomVandaag werd de website Hubspotter.be voorgesteld. Dat is een nieuw platform voor studie-, werk-, en ontspanningsplekken in Limburg. Hubspotter is er om Limburgse studenten te helpen bij hun zoektocht naar de ideale studie-en ontspanningsplek. "Onze missie is simpel: we maken het leven van de student en lerende gemakkelijker, zodat ze overal en altijd de juiste plek vinden om te studeren en te chillen. Zo wordt studeren en ontspannen in Limburg leuker en gemakkelijker én kunnen de studenten zich volledig focussen op hun succes", zegt Laika Kolmer, voorzitter van de studentenraad AUHL.
Bocholt - Negen schutterijen willen OLS organiserenNegen schutterijen van de Nederlands-Limburgse gemeente Beekdaelen willen het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren. Die organisatie was onzeker geworden nadat de Sint-Antoniusschutterij van Nederweert, die het OLS vorig jaar won, de handdoek in de ring gooide. Nu hebben de schuttersverenigingen van Beekdaelen - Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth, Schinnen, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade en Merkelbeek - voorgesteld dat zij die taak overnemen. De fusiegemeente Beekdaelen viert volgend jaar haar vijfjarig bestaan, dus dat komt goed uit.
Het OLS-bestuur moet het voorstel nog goedkeuren.

Margriet Van Erum overleden

Woensdag 20 december 2023
Bocholt - Margriet Van Erum overledenOp 14 december overleed Margriet Van Erum (80), de weduwe van de in 2006 gestorven Henri Willems. Zij woonde in Bree en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen twee jaar ondervroeg Statbel, het Belgische statistiekbureau, elk kwartaal zo'n 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar over hun persoonlijk welzijn en levensomstandigheden. 40% van de Belgen ondervond moeilijkheden om rond te komen in het derde kwartaal van 2023.
Dat zijn er meer dan precies twee jaar geleden, toen de metingen voor deze enquête zijn begonnen. Op dat moment vond 36% het eerder moeilijk, moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen.
Als we de evolutie over deze twee (…) Het hele nieuwsbericht

Loods uitgebrand

Dinsdag 19 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Venlosesteenweg in Kinrooi is deze namiddag een loods uitgebrand. De brand ontstond rond 14 uur. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.
Bocholt - Noorderhart nu coördinerend centrum borstkankerNoorderhart Mariaziekenhuis heeft van het Vlaams Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin officieel de erkenning voor het “coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker” ontvangen. “Een mijlpaal die de voortdurende inzet en toewijding van ons borstchirurgisch team en ons multidisciplinaire zorgteam weerspiegelt,” zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. “Sinds de initiële erkenning als satelliet borstkliniek in 2014 (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatbedenkingen

Dinsdag 19 december 2023
Tegenligger
Bocholt - KlimaatbedenkingenZoom(door Gert Cuppens)
De grote klimaatconferentie COP28 is nog niet zo lang geleden geëindigd. Wat daar het meeste aandacht trok, was de discussie over hoe men zo snel mogelijk het gebruik van fossiele brandstoffen kon beëindigen. En het spreekt voor zich dat openbaar vervoer en elektrische treinen daarin een hoofdrol spelen.
Samen met mij zijn er heel wat pendelaars die dagelijks de trein nemen om naar het werk te gaan. Dat betekent dan ook heel wat auto’s minder in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

Noah Lobe weg bij Bocholt VV

Dinsdag 19 december 2023
Bocholt - Noah Lobe weg bij Bocholt VVDe Franse speler Noah Lobe maakt niet langer deel uit van Bocholt VV. De club en de speler hebben hun samenwerking in onderling overleg beëindigd.

Limburg.net: geleidelijke heropstart

Maandag 18 december 2023
Bocholt - Limburg.net: geleidelijke heropstartGeleidelijk start Limburg.net weer op. Vanaf morgen, 19 december, is de klantendienst weer beperkt bereikbaar. Er wordt wel gevraagd om alleen te bellen met dringende vragen. Kan je vraag wachten, stel dan je telefoontje uit. Ook de website is weer online, net als mijn Limburg.net. Meldingen kunnen hier worden doorgegeven. Verder zijn nog niet alle functionaliteiten beschikbaar, zoals aanvragen en betalingen. "We werken er hard aan om ook die weer beschikbaar te maken," zeggen ze bij Limburg.net.

Gertrude Wetsels overleden

Maandag 18 december 2023
Bocholt - Gertrude Wetsels overledenGisteren is Gertrude Wetsels overleden. Ze was geboren in Bocholt en werd 87 jaar. Vrijdag (10.30u) is er een afscheidsplechtigheid in de decanale kerk van Overpelt-Centrum, gevolgd door de begraving van de urn op de begraafplaats van Pelt. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Mia Janssen overleden

Maandag 18 december 2023
Bocholt - Mia Janssen overleden
Zaterdag is Mia Janssen overleden, de weduwe van Leon Berben. Ze was geboren in Bocholt en werd 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna haar urn wordt bijgezet op de begraafplaats in Lozen. Begroeting: woensdag (19-20u) in Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Achilles Bocholt wint van Kembit LionsIn de BENE-League van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt in de vooravond nipt gewonnen van Kembit Lions: 27-28.
Bocholt begon sterk aan de wedstrijd en na 10 minuten stond er 3-7 op het scorebord. De voorsprong bleef 4 doelpunten en de ploegen gingen rusten bij een 13-17 stand.
Lions kwam na de koffie snel op 1 doelpunt maar Bocholt bleef op voorsprong. Twee minuten voor het einde leidde Bocholt nog met drie doelpunten: 25-28. Bocholt hield nipt stand en Lions zag een gelijkspel aan zich voorbijgaan. 27-28 dus.
In de kwartfinale voor de beker van Limburg in het dameshandbal heeft Sporting Pelt, na verlengingen, met 26-22 gewonnen van Sezoens Achilles Bocholt. Bij de rust was het 7-13 en vóór de verlengingen 19-19. Bocholt had drie punten voorsprong gekregen omdat Pelt in tweede nationale speelt. 

Bocholt speelt gelijk

Zondag 17 december 2023
Bocholt - Bocholt speelt gelijkBocholter VV is, thuis tegen Lille, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. De doelpunten: Bostanci 0-1, Noviello 1-1, Lauryssen 1-2, Seys 2-2.

Handbal: Wezet – Bocholt 24-25

Zondag 17 december 2023
Bocholt - Handbal: Wezet – Bocholt 24-25In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 24-25 gewonnen van Wezet. Bocholt staat tweede in de stand.

Damesvoetbal: Bilzen - Bocholt 0-3

Zondag 17 december 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bilzen - Bocholt  0-3In eersteprovinciale van het damesvoetbal heeft Bochol tmet 0-3 gewonnen van Bilzen Youth. In de rangschikking staat Bocholt tweede.

Jean Croonen overleden

Zaterdag 16 december 2023
Bocholt - Jean Croonen overledenWoensdag is Jean Croonen overleden, de weduwnaar van Mia Deckers, die op 3 december stierf. Hij was geboren in Kaulille en werd 77 jaar. Donderdag (10.30u) is er een afscheidsplechtigheid in aula De Sprink bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. Begroeting: woensdag (19-20u) in dat uitvaartcentrum.

Lutlommel klopt Bocholt B

Zaterdag 16 december 2023
Bocholt - Lutlommel klopt Bocholt BIn Derde Provinciale heeft Lutlommel VV vanavond met 4-1 gewonnen van Bocholter B. Voor Lutlommel scoorden Vanden Boer (2), Jacobs en Maes. Peters scoorde voor Bocholt B.
Bocholt - Kaulille wint derby tegen Grote-BrogelIn Derde Provinciale heeft FC Kaulille met 4-1 gewonnen van Sporting Grote-Brogel. Voor Kaulille scooroden Ceelen (2), Housen en Goossens. Kesters maaktre het doelpunt van Grote-Brogel.
Bocholt - Damesvoetbal: Tongeren - Bocholt B  2-3In tweedeprovinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 2-3 verloren van Bocholt B. Bocholt B staat vierde in de stand, Tongeren twaalfde.
Het is maar dat je 't weet
In 2022 startten in het Vlaamse en Brusselse Gewest toch nog in totaal 529 ondernemingen een landbouwactiviteit op. Tussen 2010 en 2019 daalde het aantal starters met uitzondering van de jaren 2014 en 2017. Sinds 2019 stijgt het aantal startende landbouwbedrijven opnieuw.
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Algemeen genomen daalde het aantal stoppende landbouwbedrijven van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek in het aantal stoppende bedrijven. (Departement Landbouw en Visserij)

Kinderen hebben het niet gemakkelijk

Zaterdag 16 december 2023
Om over na te denken
„Ik ben nog christelijk opgevoed en ik zou daar niet naar terug willen, maar het gaf me wel een kader. Je wist wat belangrijk was in het leven. Het is voor kinderen nu helemaal niet meer vanzelfsprekend om te leren welke waarden ertoe doen, in het gezin, op school, onder je leeftijdsgenoten.”
Kinderarts Elise van de Putte in de NRC

Lizette Stephani overleden

Zaterdag 16 december 2023
Bocholt - Lizette Stephani overledenWoensdag is Lizette Stephani overleden, de echtgenote van Rik Boonen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.  Begroeting: dionsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Godelieve Paredis overleden,

Zaterdag 16 december 2023
Bocholt - Godelieve Paredis overleden,In Bocholt is woensdag Godelieve Paredis overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven André Bammens. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove UItvaartzorg in Bocholt.

Wonen in Limburg het goedkoopst

Vrijdag 15 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Vlaams Gewest waren huizen en appartementen in het derde kwartaal van 2023 het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 355.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 462.500 euro. Appartementen kostten er 259.600 euro.
In Limburg waren de huizen en appartementen het goedkoopst: 255.000 voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing en 320.000 euro voor een open bebouwing. De mediaanprijs voor appartementen bedroeg er 236.250 euro. (Statbel)
De raadkamer in Hasselt heeft vandaag Michel Dylst, voormalig voorzitter van de KS Vriendenkring, samen met twee ex-bestuursleden, zijn ex-vrouw, een vriend en een ex-mijnwerker doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Ze worden er van verdacht dat ze tussen 2020 en 2022 2,5 miljoen euro van de vzw KS Vriendenkring verduisterd hebben.  
Een deel van dat geld zou gebruikt zijn voor seksfeesten en renovaties aan de woning van Dylst. Zijn ex-vrouw kreeg 210.000 euro geld van (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig weer in het weekend

Vrijdag 15 december 2023
Weerbericht
Bocholt - Rustig weer in het weekendDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt over het noorden van Frankrijk te liggen en kan tot maandag het weerbeeld in onze regio domineren. We bevinden ons wel aan de noordelijke flank van het hogedrukgebied, waardoor er toch nog vochtige zeelucht tot onze streken kan doordringen. Vanaf dinsdag nemen de neerslagkansen opnieuw toe. Het blijft de hele periode vrij zacht.
Vandaag blijft het droog en na de middag komen er stilaan wat meer opklaringen opzetten. Het is wel nog niet zeker of de zon vaak (…) Het hele nieuwsbericht

In de ban van de martelmoord

Donderdag 14 december 2023
Vandaag gelezen
"Limburg is in de ban van de martelmoord. Hoe is het zover kunnen komen met de drugscriminaliteit? In de drugsstatistieken zijn vrouwen van Marokkaanse origine zwaar ondervertegenwoordigd. Nochtans groeiden die vrouwen op in hetzelfde gezin als hun broers. Wat bepaalt of een persoon de foute keuzes maakt in het leven: omstandigheden of eigen wil?'"
(Politicoloog Fouad Gandoul in De Tijd)

Dieven aan de haal met werfkeet

Donderdag 14 december 2023
Bocholt - Dieven aan de haal met werfkeetAan de Winterdijkweg is een werfkeet gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Dameshandbal: Bocholt verliest van Hubo

Donderdag 14 december 2023
In het dameshandbal heeft Sezoens Achilles Bocholt gisteravond van Hubo Handbal verloren met 18-38. Hubo Handbal speelt in eerste nationale. Het was een wedstrijd in de kwartfinales van de Beker van België. Zondag spelen de dames 2 van Achilles Bocholt in en tegen Pelt voor de Beker van Limburg.

Selectie Red Wolves voor Cyprus

Donderdag 14 december 2023
Bocholt - Selectie Red Wolves voor CyprusHandbalbondscoach Yérime Sylla heeft vanmorgen zijn definitieve selectie voor de belangrijke EK-barragewedstrijd tegen Cyprus bekend gemaakt. Die wedstrijd wordt op woensdag 10 januari om 18.00 u in de Alverberg in Hasselt gespeeld. De return wordt op zondag 14 januari 2024 om 16.00 u Belgische tijd gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de EK-kwalificatiecampagne die in het najaar 2024 van start gaat. In aanloop van de belangrijke interland gaan de Red Wolves van 4 tot 8 januari op stage op de Faeröer-eilanden.
Opvallend is dat van Achilles Bocholt geen enkele speler geselecteerd is. Van Sporting Pelt behoren Nick Dekens, Louis Delpire, Robbe Spooren en Seppe Vandenboer tot de uitverkorenen. Hubo Handbal levert Louis Marchal en Arthur Vanhove.
Bocholt - Ook vandaag nog problemen bij Limburg.netDe problemen die bij Limburg.net dinsdagnacht veroorzaakt werden door een hacker blijven ook vandaag nog aanhouden. Dat bevestigt directeur Kris Somers. De kantoren en de website blijven onbereikbaar. De bemande containerparken zijn open, maar omdat alles manueel geregistreerd moet worden, kunnen er vertragingen ontstaan.

Fietser (51) aangereden door auto

Woensdag 13 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is gisterennamiddag rond 16 uur op de Witte Torenwal een 51-jarige fietser uit Bree aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

100 doden in zone-30

Woensdag 13 december 2023
Om over na te denken
Vorig jaar zijn 100 mensen om het leven gekomen op zone-30 wegen in Nederland. Dat is een stijging van 86% ten opzichte van de periode 2019-2021.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Limburg.net gehackt: storing in recyclageparkenOmwille van technische problemen is Limburg.net tijdelijk onbereikbaar. Ook de recyclageparken ervaren hinder. Stel je bezoek uit, mocht het niet dringend zijn. UPDATE Dat meldde Limburg.net vanmiddag. Vanavond werd bekendgemaakt dat de onderneming gehackt werd: "Op 13 december rond 01.00 uur ‘s nachts is Limburg.net gehackt. Limburg.net heeft onmiddellijk de noodprocedure opgestart en heeft uit veiligheidsoverwegingen zelf al haar systemen platgelegd. Het kantoor van Limburg.net is hierdoor momenteel niet bereikbaar. Specialisten onderzoeken de situatie en doen er alles aan om de digitale dienstverlening zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen. Deze problemen hebben geen enkele impact op de gewone huis-aan-huis ophaling. Ook de bemande recyclageparken blijven open, met aangepaste dienstverlening. Enkel het onbemande park is gesloten omdat er geen toegangscontrole mogelijk is."
De Federale Gerechtelijke politie Limburg (FGP Limburg) heeft vorige donderdagavond vijf Albanezen gearresteerd die er van verdacht worden, deel uit te maken van een inbrekersbende. De bende zou woninginbraken hebben gepleegd in heel België.
FGP Limburg voerde onderzoek naar aanleiding van een woninginbraak in Beverlo. Op zeer korte tijd kon een dievenbende in beeld worden gebracht, bestaande uit Albanese onderdanen, die opereerde vanuit de Brusselse regio. De bende liet zich in met (…) Het hele nieuwsbericht

Hilda Dillen overleden

Woensdag 13 december 2023
Bocholt - Hilda Dillen overledenZondag is Hilda Dillen overleden, de echtgenote van Michel Aerts. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Het wordt kouder

Dinsdag 12 december 2023
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderWisselvallig en zacht weer maakt de komende dagen plaats voor meestal droog en kouder weer. Een hogedrukgebied komt over ons land te liggen en houdt de neerslagkansen sterk beperkt. Wel is er kans op nevel, mist en lage bewolking, waaruit soms toch nog een spat motregen kan vallen. Het weekend verloopt droog met ook wat meer kans op zon.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en vallen verspreid enkele buien. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met soms een streepje zon. De (…) Het hele nieuwsbericht
Het moest er eens van komen: de Kunstacademie Noord-Limburg pakt uit met een naaktkalender! Voor de India-actie moesten de beeldende kunstenaars van de Kunstacademie een nieuwe hit bedenken en liefst iets wat in het oog springt. Zo kregen ze het idee om een naaktkalender uit te brengen.
Deze verjaardagskalender is gevuld met juweeltjes: zorgvuldig geselecteerde modelschetsen van de leerlingen uit de ateliers tekenkunst en model. Een drukwerk van hoge kwaliteit, waardoor je de kunstwerken ook nog apart zou kunnen inkaderen. Een gedurfd, stijlvol cadeau waarmee je zeker scoort. Hier een voorproefje...

Invallen in onderzoek naar drugs

Dinsdag 12 december 2023
Een grootscheepse actie onder leiding van de Tongerse onderzoeksrechter heeft vanochtend geleid tot verschillende arrestaties in Limburg, Luik en Nederland. De actie kadert in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met het internationaal transport van verdovende middelen en met de opzet en organisatie van locaties voor de productie en stockage van synthetische drugs. Dat meldt het parket Limburg.
In dit internationaal onderzoek werkte de Federale Gerechtelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw meer huwelijken

Maandag 11 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 werden ook 23.179 wettelijke samenwoningen afgesloten. Tussen 2000 en 2011 steeg dat aantal van 2.040 tot 23.532. Sindsdien is het nagenoeg stabiel gebleven, met een (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Geunis overleden

Maandag 11 december 2023
Bocholt - Fons Geunis overledenGisteren is Fons Geunis overleden, de weduwnaar van Annie Geunis. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt.

OLS volgend jaar niet in Nederweert

Maandag 11 december 2023
Bocholt - OLS volgend jaar niet in NederweertHet Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) zal volgend jaar, op de eerste zondag van juli, niet in Nederweert plaatsvinden: de organiserende schutterij Sint-Antonius uit die gemeente heeft zich teruggetrokken. Dat is bij het OLS als een bom ingeslagen.
"Het is de eerste keer in de historie van ons OLS dat dit gebeurt," schrijft de federatiesecretaris aan de leden-schutterijen. "Hier hebben we geen draaiboeken of reglementen voor. De federatie heeft dan ook direct een team samengesteld dat al aan de slag is (…) Het hele nieuwsbericht

Vera Vermeulen overleden

Maandag 11 december 2023
Bocholt - Vera Vermeulen overledenVrijdag is Vera Vermeulen overleden, de weduwe van Gilbert Turnbull. Ze was geboren in Antwerpen en werd 75 jaar. De uitvaart vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat.

Matigen is de sleutel

Maandag 11 december 2023
Gezondheid
Bocholt - Matigen is de sleutelVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: cholesterol.
Klopt het dat cholesterol slecht is voor ons lichaam?
Cholesterol is een beetje als een superheld in ons lichaam. Het helpt bij het bouwen van cellen en maakt hormonen, maar te veel ervan kan problemen veroorzaken. Ons lichaam maakt zelf al een groot deel van de cholesterol aan waardoor we niet meer zoveel nodig hebben uit (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Houthalen - Bocholt 16-18

Maandag 11 december 2023
Bocholt - Handbal: Houthalen - Bocholt 16-18In Liga dames van het handbal heeft Houthalen met 16-18 verloren van Bocholt. Aan de rust leidde Houthalen met 8-5. Voor Houthalen scoorde Bosmans 9 keer.

Bocholt wint van Londerzeel

Zondag 10 december 2023
Bocholt - Bocholt wint van LonderzeelBocholter VV is bij Londerzeel gaan winnen met 0-3, na doelpunten van Dylan Seys (2) en Dimitri  Vanhaen.  Bocholt blijft negen wedstrijden op rij ongeslagen.

Handbal: Bocholt - Beyne 34-23

Zondag 10 december 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt - Beyne 34-23In tweede nationale mannen van het handbal heeft Bocholt staartploeg Beyne geklopt met 34-23. Bocholt staat derde in de stand.

Damesvoetbal: Eisden - Bocholt B 9-0

Zaterdag 9 december 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Eisden - Bocholt B 9-0In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 9-0 verloren van leider Patro Eisden. Bocholt B staat vijfde in de stand.

Handbal: Bocholt wint van Aalsmeer

Zaterdag 9 december 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Bocholt vanavond thuis met 27-25 gewonnen van het Nederlandse Aalsmeer. De ruststand was 12-13. UPDATE Een Bocholts verslag:
 In de heenwedstrijd kon Bocholt nipt de twee punten mee naar huis nemen. Die overwinning kon op z’n zachtst uitgedrukt ‘op een diefje’ worden genoemd. Twee punten, de leidersplaats en de druk op Kembit-Lions, dat stond gisterenavond op het spel. Bocholt begon goed aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel VV klopt FC Kaulille

Zaterdag 9 december 2023
Bocholt - Lutlommel VV klopt FC KaulilleIn Derde Provinciale heeft Lutlommel VV met 2-1 gewonnen van FC Kaulille. Voor Lutlommel scoorde Vanpol de twee doelpunten. K. Daniëls scoorde voor Kaulille.

Voetbalwedstrijd uitgesteld

Zaterdag 9 december 2023
Bocholt - Voetbalwedstrijd uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen Bocholter VV B en Exc. Hamont, die om 18u in Bocholt zou starten, is uitgesteld vanwege de slechte staat van het veld.

De 3-30-300 regel

Zaterdag 9 december 2023
Vandaag gelezen
"Kent iemand de 3-30-300 regel? Het is een bijna universele regel, opgesteld voor de openbare besturen. En hij luidt: 'Vanuit elk huis moeten drie grote bomen zichtbaar zijn, er moet 30 % boomkruinbedekking zijn in de buurt en het dichtstbijzijnde waardevolle park of groene ruimte moet binnen de 300 meter van je woonplaats zijn.'
In sommige Limburgse dorpen dwepen ze met de regel: 0-0-0".
(Limburgse Bomenwerkgroep)

Jenny Jeuris overleden

Zaterdag 9 december 2023
Bocholt - Jenny Jeuris overledenGisteren is Jenny Jeuris overleden, de echtgenote van Lambert Caubergh. Ze was geboren in Lommel en werd 51 jaar. Woensdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in aula De Sprink aan de Brogelerweg 24 in Bocholt, waarna de urne zal bijgezet worden in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Pluimvee moet weer afgeschermd

Vrijdag 8 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Pluimvee moet vanaf morgen weer worden afgeschermd om te voorkomen dat de dieren worden besmet met het vogelgriepvirus. Dat heeft minister van Landbouw David Clarinval vanavond bekendgemaakt nadat in Diksmuide een tweede besmetting met vogelgriep werd vastgesteld.

Wist je al...

Vrijdag 8 december 2023
...dat het treinkaartje vanaf februari weer duurder wordt? De NMBS maakte vandaag bekend dat de tarieven vanaf die datum met 5,9 procent zullen stijgen.

Vredeslicht komt naar Limburg

Vrijdag 8 december 2023
Kerk
Bocholt - Vredeslicht komt naar LimburgZoomHet Vredeslicht dat door een 12-jarig Palestijns meisje werd aangestoken in Bethlehem, wordt op maandag 11 december vanuit de basiliek van Tongeren over de zeven dekenaten van het bisdom Hasselt verdeeld.
Elk jaar ontsteekt een kind aan het begin van de maand december in Bethlehem het Vredeslicht. Dan gaat dit licht per vliegtuig naar Oostenrijk zonder dat de vlam gedoofd wordt. Vervolgens geven mensen het licht door aan elkaar over heel Europa en intussen ook ver (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht weer, maar erg wisselvallig

Vrijdag 8 december 2023
Weerbericht
Bocholt - Zacht weer, maar erg wisselvalligEen storing trekt op zaterdag over onze streken met flink wat regen en wind. Ook zondag is het nog erg winderig, maar wel vaker droog. De dagen nadien is het nog enige tijd zacht, maar wisselvallig met regen of buien. Halfweg volgende week wordt het droger, maar ook gevoelig kouder.
Vandaag is het grijs en mistig met soms wat motregen. Na de middag wordt het stilaan overwegend droog en tegen de avond zijn er enkele opklaringen mogelijk. Bij een zwakke tot soms matige zuidwestenwind liggen de maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Schuermans overleden

Vrijdag 8 december 2023
Bocholt - Jan Schuermans overledenGisteren is Jan Schuermans overleden, de weduwnaar van Elza Bergs. Hij was geboren in Kaulille en werd 88 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een plechtige eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Het is maar dat je 't weet
Bijna een op de twee grote bedrijven gebruikt artificiële intelligentie (AI). Artificiële intelligentie is in de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt en is in korte tijd voor iedereen toegankelijk geworden. Deze doorbraak is ook duidelijk zichtbaar in de bedrijfswereld, zoals blijkt uit de laatste resultaten van de enquête over het gebruik van ICT en e-commerce in bedrijven uitgevoerd door Statbel, het Belgische statistiekbureau. In de loop van dit jaar gebruikte bijna een op de zeven bedrijven (13,8%) artificiële intelligentie. Bij bedrijven met meer dan 250 werknemers geldt dit voor een op de twee (47,9%).

Liza Hillen overleden

Donderdag 7 december 2023
Bocholt - Liza Hillen overledenDinsdag is Liza Hillen overleden, de echtgenote van Jaak Clerix. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in u tvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Het is maar dat je 't weet
Zelfstandig ondernemerschap is steeds aantrekkelijker voor personen jonger dan 30 jaar. In 2021 waren 128.177 Belgen onder de 30 jaar zelfstandig ondernemer. Dat is een stijging van 15,9% ten opzichte van 2017, toen het er 110.632 waren. Met een stijging van 22,2% was Vlaanderen het gewest met de grootste toename van het aantal jonge ondernemers.(Statbel)

Twee gewonden bij botsing in Bree

Woensdag 6 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.45 uur botsten twee auto's in de Galgenstraat in Bree. Een 37-jarige man uit Bree en een 21-jarige Nederlander raakten daarbij gewond.

Wat als een drugsdealer ziek is?

Woensdag 6 december 2023
Tribunaliteiten
Bocholt - Wat als een drugsdealer ziek is?De man die voor het arbeidshof van Gent stond had negentien maanden ziekte-uitkeringen ontvangen. Achteraf bleek, ziek als hij was, dat hij in die periode toch aan het werk was. Dat leidde de ziekenkas af uit een vonnis van de correctionele rechtbank dat hem veroordeelde voor drugshandel tijdens twaalf van die negentien maanden. De ziekenkas eiste daarom 15.621 euro terug. De dealer vocht de beslissing van de ziekenkas aan en uiteindelijk moest het arbeidshof dus oordelen. Volgens het arbeidshof moest de man (…) Het hele nieuwsbericht

Minder geboorten dan overlijdens

Woensdag 6 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er opnieuw minder geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest: 63.284 geboorten tegenover 67.528 overlijdens. Dat resulteerde in een negatief natuurlijk saldo van -4.244. Ook in 2020 overschreed het aantal overlijdens het aantal geboorten. Er waren toen 70.919 overlijdens tegenover 62.798 geboorten met een negatief natuurlijk saldo van -8.121. Tussen 2000 en 2019, en in 2021, waren er steeds meer geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest. Dat gaf telkens een positief natuurlijk saldo. (Agentschap Zorg en Gezondheid)

Lachende koeien aten bieten

Dinsdag 5 december 2023
Vandaag gelezen
"Koeien die bieten eten, lachen de hele dag. Een lachende koe wappert met haar oren."
Boer Jos van der Linden (100) in De Volkskrant.

Stijgende temperaturen

Dinsdag 5 december 2023
Weerbericht
Bocholt - Stijgende temperaturenDe volgende dagen komen we in een westcirculatie terecht. Daarbij worden geregeld Atlantische storingen over onze regio gestuurd en wordt ook erg zachte lucht aangevoerd. In het weekend kan het kwik ruim boven 10 graden uitkomen, maar de hogere neerslagkansen moeten we er wel bijnemen. Op korte termijn zijn er drogere momenten.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en komt er op veel plaatsen nevel en mist voor. Daarbij valt ook geregeld wat motregen. Na de middag zijn er stilaan wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Internationale dag van de vrijwilligerZoomVandaag, 5 december, is het Internationale dag van de vrijwilliger. Op deze dag worden vrijwilligers gevierd en in de bloemetjes gezet. Want vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Door hun inzet in de sport, de zorg, het onderwijs, de culturele sector, de welzijnssector of het verenigingsleven in het algemeen kunnen activiteiten en taken waar geen of minder geld voor is, toch plaatsvinden. Vrijwilligerswerk is bovendien prettig om te doen en het levert vaak leuke en boeiende ervaringen op.
Vrijwilligers, jullie verdienen een dikke duim!
Het is maar dat je 't weet
De resultaten van leerlingen in het onderwijs in Vlaanderen gaan er verder op achteruit. Dat blijkt uit het nieuwe PISA-onderzoek dat vanmorgen is bekendgemaakt.
De resultaten van de Vlaamse leerlingen gaan significant achteruit voor zowel wiskunde, lezen als wetenschappen. De daling is telkens scherper dan gemiddeld binnen de OESO. Er zijn slechts 4 landen (Nederland, Finland, IJsland, Griekenland) waar de resultaten voor wetenschappen en voor lezen respectievelijk sinds 2006 en 2009 nog (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Deckers overleden

Dinsdag 5 december 2023
Bocholt - Mia Deckers overledenZondag is Mia Deckers overleden, de echtgenoot van Jean Croonen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula de Sprink. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Utvaartzorg.
Kerk
Vorig jaar waren er in de parochies en pastorale eenheden 657 benoemde leken werkzaam. Daarnaast waren er in de caritatieve sector (ziekenhuizen, woonzorgcentra, voorzieningen voor mensen met een handicap 1.223 benoemde leken pastoraal werkzaam. Het aantal vrijwilligers in de parochies bedroeg vorig jaar 125.478. (Jaarverslag katholieke Kerk van België)

Meer controles op knalvuurwerk

Maandag 4 december 2023
Bocholt - Meer controles op knalvuurwerkNu de feestdagen dichterbij komen, gaat politiezone CARMA meer controleren op knalvuurwerk. In de maand december wordt er meer knalvuurwerk afgeschoten, maar dat mag niet, alleen als er toestemming is. Er geldt een algemeen verbod op vuurwerk. In Genk en Houthalen-Helchteren wordt een uitzondering gemaakt op oudjaarsavond, maar voor de rest mag het nergens. De politie gaat over heel de zone extra controles uitvoeren.
Om over na te denken
Het aantal kinderen en jongeren die nood hebben aan crisishulp bereikte vorig jaar een recordhoogte met meer dan 15.000 oproepen. Vooral tienermeisjes vragen intensieve aandacht. Tussen 2017 en 2022 steeg het aantal vragen voor deze specifieke groep met 71%. Dat zou te maken hebben met de impact van sociale media op hun zelfbeeld.
(Bron: Het Laatste Nieuws)
Het is maar dat je 't weet
De meeste jongeren blijven dicht tot zeer dicht bij de ouders wonen. 45 procent blijft binnen een afstand van 5 kilometer en 13 procent zelfs binnen een afstand van 1 km. De gemiddelde afstand bedraagt 14km. Bij hooggeschoolde jongeren ligt de gemiddelde afstand wat hoger. (Statistiek Vlaanderen)
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Patro B 0-7In tweede provinciale van het damesvoetbal Bocholt B met0-7 verloren van Patro Eisden B.

De kracht van verbeelding

Zondag 3 december 2023
Vandaag gelezen
"Wie de wereld wil begrijpen, of zelfs veranderen, heeft verbeelding nodig."
Filmcriticus Gawie Keyser in de NRC.

Gelijkspel voor Bocholter VV

Zondag 3 december 2023
Bocholt - Gelijkspel voor Bocholter VVBocholt VV heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Diegem. Voor Bocholt scoorden Ogbu en Seys. De wedstrijd werd bijgewoond door 120 toeschouwers.
In de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Flamanville hebben Sanne Cant en Fleur Moors vanmiddag opgegeven. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlandse Lucinda Brand.
Vandaag gelezen
"Slechts 6 procent van de werknemers in de Limburgse bedrijven beschikt over een universitair diploma. Over heel Vlaanderen is dit gemiddeld 11 procent."
(Wouter Vanderbiesen van POM-Limburg in het POM-blad)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Het aantal stoppende landbouwbedrijven daalde van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek. (Departement Landbouw en Visserij)

Handbal: Bocholt - Waasmunster 40-19

Zaterdag 2 december 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt - Waasmunster 40-19In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt van Waasmunster gewonnen met 40-19. Bocholt staat derde in de stand.

FC Kaulille - Bocholt B 0-3

Zaterdag 2 december 2023
Bocholt - FC Kaulille - Bocholt B 0-3FC Kaulille heeft vanavond met 0-3 verloren van Bocholt B. Joerie Truyen, M. Didderiens en Tijskens maakten de doelpunten.

Damesvoetbal: Hasselt - Bocholt 3-1

Zaterdag 2 december 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Hasselt - Bocholt 3-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 3-1 verloren van Sp. Hasselt. Bocholt staat tweede in de stand op vier punten van leider Hasselt maar heeft een wedstrijd minder gspeeld.

'Combineer studierichting met AI'

Zaterdag 2 december 2023
Grensgevallen
Bocholt - 'Combineer studierichting met AI'ZoomDe Amerikaan Ian Goodfellow (foto) heeft gisteren op de TU Eindhoven de Holst Memorial Lecture Award ontvangen. Dat is een prestigieuze prijs die al sinds 1977 wordt toegekend aan een belangwekkend onderzoeker in de technische wetenschap. Goodfellow krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar kunstmatige intelligentie, met name in de richting van generatieve AI. Generatieve AI bestaat uit getrainde algoritmes die onder andere tekst, afbeeldingen en audio kunnen voorspellen en genereren. ChatGPT is veruit de bekendste en meest gebruikte generatieve AI-tool.
Ian Goodfellow is op dit moment hoofdonderzoeker bij Deepmind, een Brits bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie dat in 2014 werd overgenomen door Google. Goodfellow adviseerde de studenten in de zaal om een multidisciplinaire carrière na te streven. “Denk aan een combinatie als AI en recht of AI en medicijnen.” (Foto TU/E)

Lizette Anthonissen overleden

Zaterdag 2 december 2023
Bocholt - Lizette Anthonissen overledenIn Antwerpen is op 26 november Lizette Anthonissen overleden, de echtgenote van Roger Jaspers. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Bocholt Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Een winters weekend

Zaterdag 2 december 2023
Weerbericht
Bocholt - Een winters weekendTijdelijk kan een hogedrukgebied zich ontfermen over het weerbeeld in onze streken. Het is daarbij overwegend droog, maar er zijn lage wolken en vooral de temperaturen hebben winterse waarden. In de nacht vriest het algemeen. Zondag komt een storing opzetten. De eerste neerslag hierop valt als sneeuw, maar later wordt dat regen en sneeuw en nog later regen. Na het weekend bereiken Atlantische storingen onze regio en wordt het stilaan zachter. Daarbij wordt het ook regenachtig.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Levensverwachting bedraagt 82,6 jaar

Zaterdag 2 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 bedroeg de levensverwachting in het Vlaamse Gewest 82,6 jaar. Bij mannen ging het om 80,7 jaar, bij vrouwen om 84,6 jaar. Bij mannen is dat iets hoger dan in 2021, bij vrouwen iets lager. Vorig jaar lag de levensverwachting 3,9 jaar hoger bij vrouwen dan bij mannen.
In de periode 2000-2019 is de levensverwachting trendmatig toegenomen: van 78,5 jaar in 2000 naar 82,7 jaar in 2019 voor de totale bevolking (+4,2 jaar). Die stijging ligt hoger bij mannen (+5,1 jaar) dan bij vrouwen (+3,3 jaar). (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drugsonderzoek: inval in bedrijfshalDe politie heeft in een bedrijfshal op het industrieterrein Vostert in Bree vijf Colombianen opgepakt die daar bezig waren met het extraheren van cocaïne uit karton. De coke was in het karton van verpakkingen verwerkt en de dozen werden nadien als gewone verpakkingen gebruikt. In Bree werd de cocaïne uit het karton "gewassen" en in blokken geperst.
Bij de inval werd ook 8 kilo zuivere cocaïne aangetroffen en een grote hoeveelheid karton waarin nog cocaïne zat. Ook bij een (…) Het hele nieuwsbericht

Tweemaal winst voor Biotechnicum

Vrijdag 1 december 2023
Bocholt - Tweemaal winst voor BiotechnicumZoomWoensdag stonden de voorrondes van de MOEV volleybalcompetitie op het programma. De meisjes van de derde graad van het Biotechicum wonnen van het Don Bosco College (Hechtel) en het Sint-Augustinusinstituut (Bree).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen