Het overige nieuws

Zaterdag worden in Limburg zes volwassenen gedoopt tijdens de Paaswake. Eén van hen wordt gedoopt in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Hij zal ook het Vormsel ontvangen en zijn eerste communie doen. Dit jaar worden in ons land 181 volwassenen gedoopt waarvan 33 in Vlaanderen.
Hamont-Achel - Sportkicks Noord-Limburg op 9 aprilZoomOp 9 april is er Sportkicks Noord-Limburg in het gemeentelijk sportcentrum in Eksel. Sportkicks is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor jongeren vanaf geboortejaar 2008. Zij kunnen een hele dag lang kennismaken met een 30-tal sporten, van aerobic en freestyle dance over streetsoccer en golf tot schieten met kruisboog, handboog of geweer. Sportkicks Noord-Limburg wordt georganiseerd door de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt in samenwerking met de (…) Het hele nieuwsbericht

Met de billen bloot

Dinsdag 31 maart 2015
Hij droeg wel eens een bloemenhoed op zijn lange blonde lokken. En voor de affiche van een concertreeks in Parijs liet hij zich met de billen bloot fotograferen, wat hem een proces opleverde. Ondertussen scoorde hij in de tweede helft van de sixties wel drie successen op een rij. Eerst met ‘La Poupeé Qui Fait Non’, daarna met ‘Love Me Please Love Me’ en tot slot met ‘Ta, Ta, Ta, Ta’, op deze dag in 1967 een grote hit voor Michel Polnareff. Leer hem hier kennen.

Smiley (33)

Maandag 30 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (33)ZoomEen muzikale smiley, gefotografeerd door Dominik Martin.

Deze week extra opletten in...

Maandag 30 maart 2015
Hamont-Achel - Deze week extra opletten in...- het Ven in Hamont-Achel
- Herent in Neerpelt
- en de Haagdoorndijk in Overpelt.
Want daar wordt de snelheid van het verkeer extra gecontroleerd!

Harrie Habets overleden

Maandag 30 maart 2015
Hamont-Achel - Harrie Habets overledenZaterdag is Harrie Habets overleden, de echtgenoot van Nelly Van Samang. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Swa Heunen overleden

Maandag 30 maart 2015
Hamont-Achel - Swa Heunen overledenVrijdag is Frans Swa Heunen overleden, de echtgenoot van Tonny Goossens. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zijn broer was zijn oom

Maandag 30 maart 2015
Hij mag dan allerlei soorten ‘Strange Brew’ hebben geproefd, Eric Clapton – hier te zien met Cream – viert vandaag gezond en wel zijn 70ste verjaardag. Als kind van een tienermeisje dat in het laatste oorlogsjaar zwanger was geraakt van een Canadese piloot, kwam hij in een geheimgehouden thuisbevalling ter wereld. Hij werd opgevoed door zijn oma, van wie hij dacht dat het zijn moeder was. En de jongen die hij als zijn broer beschouwde, was eigenlijk zijn oom. “Hij sprak de waarheid als hij mij ‘little bastard’ noemde”, schrijft Clapton in zijn autobiografie. Nog meer familiekwesties kunt u hier lezen.

Smiley (32)

Zondag 29 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (32)ZoomIneens zag Inge Janssen een boter-smiley in haar koekenpan...
Naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van het Limburgs fietsroutenetwerk hebben alle 44 Limburgse gemeenten een charter ondertekend. Daarmee engageerden ze zich ertoe dat ze zullen samenwerken met de provincie om dit unieke systeem van fietsknooppunten te blijven promoten en onderhouden.

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (31)ZoomEen barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.
De straatverlichting werkte vanavond op nachtregime, zodat veel straten er donker bij lagen. Dat had te maken met het "Earth Hour" dat het WWF ook dit jaar organiseerde. Via deze actie wordt wereldwijd opgeroepen om de verlichting symbolisch te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook Infrax ondersteunde deze actie, waardoor de openbare verlichting tijdens Earth Hour omgeschakeld werd op nachtregime.

Huawei komt naar Eindhoven

Zaterdag 28 maart 2015
De Chinese telecomgigant Huawei gaat zijn Europees distributiecentrum in Eindhoven vestigen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De investering zal een 70-tal nieuwe jobs opleveren.

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Hamont-Achel - Daar is het zomeruur!Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.

Smiley (30)

Vrijdag 27 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (30)ZoomOok in Zwitserland lezen ze de Internetgazet. Kris Eben-Scherraus nam deze foto in restaurant Hirschen in haar dorpje Grub, in het kanton St. Gallen. Een lekkere smiley!
Al  een jaar publiceren we op de Internetgazet Overpelt elke vrijdag een videofilmpje waarin Jo Ruffini, van het Overpeltse Radiomuseum, uitleg geeft over de evolutie van de techniek op audiovlak in de voorbije 100 jaar. Een heel boeiende reeks, mogen we wel zeggen. Omdat het vandaag 101 jaar geleden is dat  de eerste radio-uitzending de ether werd ingestuurd, vonden we dat ook de andere Internetgazetgemeenten daar eens van mogen meegenieten. Kijk even naar deze video, waarin Jo onder meer uitlegt wie Leo Baekeland was.

Fietsen tegen stress

Vrijdag 27 maart 2015
Tribunaliteiten
Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een (…) Het hele nieuwsbericht

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015
Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...
Met ingang van de zomerdienstregeling 2015 telt Eindhoven Airport drie nieuwe lijndienstbestemmingen, één nieuwe charterbestemming en een groot aantal frequentieverhogingen op bestaande routes. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Passagiers kunnen deze zomer vanaf Eindhoven Airport naar 70 bestemmingen over heel Europa en Noord-Afrika. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 29 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer de Italiaanse (…) Het hele nieuwsbericht

De hond uitlaten

Donderdag 26 maart 2015
Als hij niet was overleden in 2001, zou Rufus Thomas vandaag 98 zijn geworden. De smaakmaker van het legendarische platenlabel Stax en de vader van de soulzangeres Carla Thomas probeerde elk singlesucces te verlengen met vergelijkbare songs. Na ‘Do The Funky Chicken’ voerde hij ander gevogelte op in dansjes, tot pinguïns toe. En zijn grootste hit, ‘Walking The Dog’, komt uit een lange reeks hondennummers. Volg het baasje naar hier

Smiley (29)

Woensdag 25 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (29)Zoom"Dit blaadje lachte me vrolijk toe", mailt Mia Sijbers.

Tropische vogels gestolen

Woensdag 25 maart 2015
Bij een inbraak in een schuur in Leende zijn vorige nacht meer dan 400 Afrikaanse en Australische tropische vogels gestolen. Ze zijn per stuk ongeveer tussen 12 en 50 euro waard. De gedupeerde heeft inmiddels aan de Nederlandse vogelhandelaars de registratienummers van zijn vogels doorgegeven. In Nederland zal het daarom moeilijk worden voor de dieven om de gestolen vogels legaal te verkopen. De eigenaar vermoedt daarom dat ze de grens over zijn.

Tussen de lakens

Woensdag 25 maart 2015
Op deze dag in 1969, vijf dagen nadat ze in Gibraltar waren getrouwd, stapten John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hilton in Amsterdam. Ze bleven een week tussen de lakens liggen. De ‘Bed-In’ was een protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder. Deze wittebroodsweek staat beschreven in ‘The Ballad Of John And Yoko’, wat trouwens helemaal geen ballade is. De single werd de laatste grote hit van de Fab Four, die op het punt stonden te splitten. Op de opname zijn trouwens maar twee Beatles te horen, zoals hier uit de doeken wordt gedaan.

Controleer je rijbewijs

Dinsdag 24 maart 2015
Met de vakantie in zicht en allerlei plannen die gemaakt worden om met de auto naar het buitenland te reizen, is het raadzaam om even na te kijken of je rijbewijs nog voldoet aan de vormvereisten gesteld door de Europese Gemeenschap. De oudste rijbewijzen, uitgereikt van 1967 tot 31 december 1988, de modellen waar op de voorzijde geen vermelding staat 'Model van de Europese gemeenschappen' kan je best laten vernieuwen. Deze rijbewijzen voldoen namelijk niet meer aan de geldende Europese normen. Als je met dit rijbewijs rijdt in een ander Europees land, kan je bij een controle door de politie een waarschuwing of een boete krijgen.

Bijna 400 hardrijders betrapt

Dinsdag 24 maart 2015
Bij snelheidscontroles op de Limburgse wegen zijn afgelopen weekend 393 hardrijders betrapt. De controles vonden zowel plaats op de autowegen als op lokale wegen. Aan de controleposten passeerden 4.992 voertuigen. 

Smiley (28)

Dinsdag 24 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (28)ZoomIngezonden door Marie-Josée van Hertum, die deze smiley tegenkwam tijdens een fietstochtje.

Mia van Engelen overleden

Dinsdag 24 maart 2015
Hamont-Achel - Mia van  Engelen overledenIn het ziekenhuis in Wilrijk is zondag Mia van Engelen overleden, de weduwe van Louis Evers. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Verlaat me nooit

Dinsdag 24 maart 2015
Het is al achttien jaar geleden dat hij ons verlaten heeft. Op deze dag in 1997 overleed Harold Melvin, naar wie de soulformatie Harold Melvin & The Blue Notes werd genoemd. Niet hij, maar Teddy Pendergrass was de zanger van hun hits, zoals "If You Don’t Know Me By Now". Minder bekend is dat ze ook de originele uitvoerders zijn van "Don’t Leave Me This Way", een nummer waarvan Thelma Houston een wereldhit maakte. Heel het verhaal kunt u hier lezen.
Bij wegcontroles afgelopen weekend in Limburg heeft de politie 8 bestuurders uit het verkeer geplukt van wie het voertuig niet verzekerd was. Er zijn ook 27 rijbewijzen ingetrokken. In onze provincie gebeurden er 62 ongevallen, waarvan 11 met gewonden. Twaalf chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren hadden te diep in het glas gekeken.

Fun-happening atletiek

Maandag 23 maart 2015
Enkele jongelui die de opleiding voor aspirant-initiator atletiek volgen, gaan op zaterdagnamiddag 4 april tussen 13.30u en 16u aan de atletiekpiste van Dommelhof een "Fun-happening" organiseren. Kinderen die geboren zijn tussen 2002 en 2008 kunnen daar dan op een plezierige manier kennismaken met atletiek. Deelnemen is gratis. Men kan de kinderen inschrijven via  een mailtje aan sacnjeugd[!]hotmail.com. Gevraagd wordt ook de  geboortedatum te vermelden.

Smiley (27)

Maandag 23 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (27)ZoomZo amuseerde de dochter van een lezeres zich tijdens het studeren...

Net als in de film

Maandag 23 maart 2015
Het is vandaag zestig jaar geleden dat ‘Blackboard Jungle’ met Glenn Ford, Anne Francis en Sidney Poitier in de bioscoop kwam. Dat we die film vandaag nog kennen, dankt hij vooral aan het feit dat hij een revolutie in de populaire muziek veroorzaakte. De prent opent met een song die iedereen sindsdien kan meezingen. En zeggen dat het plaatje weinig indruk had gemaakt toen het een jaar eerder was uitgekomen. Tekst en uitleg

Dementie en emoties

Maandag 23 maart 2015
Het zorgen voor iemand met dementie raakt je leven op meerdere vlakken. Gevoelens van een ander mens onderkennen en begrijpen is niet zo makkelijk. Ook de mantelzorger heeft behoefte aan momenten van begrip en aandacht. In het kader van het praatcafé ''deMENSie'' is er morgen/dinsdag om 19.30u een infoavond voor mantelzorgers over ''Dementie en emoties'' in LDC BinnenHOF, Norbertinessenlaan 5 in Neerpelt. Spreekster is Brigitte Beckers. De toegang is gratis.
 

Smiley (26)

Zondag 22 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (26)ZoomIngezonden door Mieke Paesen.

Opgepast, strippers!

Zondag 22 maart 2015
Vandaag viert Patrick Olive zijn 67ste verjaardag. Hij is een van de stichtende leden van Hot Chocolate en nog altijd actief bij die band. Toen de groep enkele jaren geleden in Genk optrad, vertelde hij ons waarom tijdens hun concerten vrouwen vaak geneigd zijn hun kleren uit te trekken. Klik gauw door naar hier

Smiley (25)

Zaterdag 21 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (25)ZoomIngezonden door René Lehaen
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Ondertussen, na de zonsverduistering...Zoom.

Auto's uitgebrand in Valkenswaard

Zaterdag 21 maart 2015
Afgelopen nacht zijn er op een parking in Valkenswaard drie auto's en een bestelbus uitgebrand; een vierde auto kon worden gevrijwaard door de brandweer. De brand brak uit rond half vier. De oorzaak is nog niet bekend; de politie is met een onderzoek bezig.

Waggel als een gans...

Zaterdag 21 maart 2015
Op deze dag in 1952 werd het allereerste rock-‘n-rollconcert georganiseerd. Op de affiche stond onder meer Paul Williams. Het kan een tijdje duren voor je in zijn grootste hit het dansje herkent dat tot vandaag op bruiloften en partijen wordt uitgevoerd. Lees er hier alles over.
De Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook dit jaar motorrijders uit op een "motorscreening" bij het begin van het nieuwe motorseizoen. Van alle verkeersslachtoffers blijken motorrijders immers het meest kwetsbaar te zijn.
Daarom wil men in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing  extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog "verkeersveiliger" Limburg te komen en bij te dragen tot de "GO FOR ZERO"-campagne. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (24)

Vrijdag 20 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (24)ZoomIndien u deze voormiddag naar de zonsverduistering hebt kunnen kijken, dan hebt u deze mooie smiley gezien. (Foto Tony Van Galen)
Morgen begint de lente, een mooie gelegenheid om op de Internetgazet een nieuwe rubriek te starten. Dat is "Uit het popgeschiedenisboek". Journalist André Grosemans, op zichzelf al een wandelende popencyclopedie, laat daarin elke dag een nummer horen dat hij op YouTube heeft gevonden. Kapstok daarbij is de een of andere verjaardag. Wij krijgen op de Internetgazet de korte inleiding te lezen, kunnen het nummer beluisteren en vervolgens doorklikken naar de weblog waar André het verhaal achter dat nummer - of de uitvoerder(s) - uit de doeken doet. Boeiend! En we zijn blij dat we André in onze club hebben! De eerste aflevering van de nieuwe rubriek vindt u hieronder.

Een ander telefoonnummer

Vrijdag 20 maart 2015
Rond deze tijd in 1963 had Hawkshaw Hawkins een grote hit met ‘Lonesome 7-7203’. De titel van het nummer en de naam van de uitvoerder zullen weinigen iets zeggen, maar iedereen kent het liedje. Dat komt omdat er een beroemde Vlaamse versie van bestaat. Ontdek het op http://dejukeboxkalender.skynetblogs.be/

Politie haalt minderjarige terug

Donderdag 19 maart 2015
Een tienermeisje uit Budel is vandaag bij haar volwassen vriend in Hasselt opgehaald en terug naar haar ouders in Budel gebracht. Bij de actie werd de 20-jarige vriend opgepakt omdat hij bedreigingen uitte. Na een korte relatie wilde het meisje bij haar meerderjarige vriend intrekken, maar dat mag als minderjarige niet, reden waarom de politie ingreep.  
Vandaag heeft de provincieraad tijdens een geheime stemming Bérengère Adriaens aangesteld als nieuwe financieel beheerder.  Zij volgt in die functie Mathieu Delbroek op, die met pensioen is gegaan. Bérengère Adriaens is licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen, 45 jaar oud, gehuwd en moeder van 3 kinderen.

61 verkeersdoden in 2014

Dinsdag 17 maart 2015
Op de Limburgse wegen vielen vorig jaar 61 doden. In 2013 waren er dat  56. In 2005 vielen er liefst 101 verkeersdoden in de provincie. De slachtoffers die binnen de dertig dagen na het ongeval overlijden, zijn niet in de statistieken opgenomen.
Hamont-Achel - Meer verkeersongevallen in de politiezoneVorig jaar gebeurden er in de politiezone HANO 143 verkeersongevallen waarbij doden of gewonden vielen. Dat waren er meer dan in 2013, zei korpschef Paul Claes vanavond tijdens de zitting van de politieraad. In totaal vielen er bij die ongevallen 2 doden - fietsers - en 34 zwaargewonden. 148 betrokkenen - veelal zwakke weggebruikers - liepen lichte verwondingen op. Uit de statistieken blijkt dat de meeste verkeersongevallen in januari en september gebeurden. December was de minst onveilige maand. De (…) Het hele nieuwsbericht
Het Steendrukmuseum in Valkenswaard gaat op 16 april een nieuwe litho maken van 'De Aardappeleters' van Vincent van Gogh. Niet veel mensen weten dat Brabants bekendste kunstenaar naast schilderijen en tekeningen ook steendrukken maakte. Volgens het steendrukmuseum maakte Van Gogh de steendruk van de Aardappeleters eerder dan de schilderijen met dat onderwerp.
Op 16 april is het precies 130 jaar geleden dat Vincent van Gogh de afdruk maakte bij een Eindhovense steendrukkerij. (…) Het hele nieuwsbericht

Pater Jozef Lammers overleden

Dinsdag 17 maart 2015
Hamont-Achel - Pater Jozef Lammers overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren pater Jozef Lammers overleden, van de congregatie der Salvatorianen. Hij was 88 jaar en was auteur van verscheidene boeken. Vrijdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

69 weekendongevallen

Maandag 16 maart 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 55 met blikschade. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 18 licht gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 53 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 25 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Snelheidscontroles deze week

Maandag 16 maart 2015
Hamont-Achel - Snelheidscontroles deze weekDeze week controleert de lokale politie HANO de snelheid van het verkeer extra in
- Hamont-Achel: Thomas Watsonlaan
- Neerpelt: Zonhoekstraat
- Overpelt: Lindelsebaan.
Maar dat betekent niet dat ze elders niét controleren!

Frans leren en aan sport doen

Zondag 15 maart 2015
In de paasvakantie organiseert het stadsbestuur "Les Jeunes Olympics", een manier voor kinderen om op een plezierige manier Frans te leren. Dat gebeurt via een creatief uitgewerkt taalprogramma in combinatie met sportactiviteiten. Geen taaloefeningen in een klas, dus, wel Frans leren al spelend en sportend.
Het kamp start op maandag 13 april en duurt tot en met vrijdag 17 april, telkens van 9.00 - 16.00 u in sporthal de Posthoorn.  Kinderen vanaf geboortejaar 2008 mogen hieraan deelnemen. (…) Het hele nieuwsbericht

Dank aan de zorgverleners

Zondag 15 maart 2015
Dagelijks schitteren ook in onze gemeente honderden mensen die zich inzetten voor de zorg van anderen. Hoog tijd om deze mensen te bedanken, zo redeneerde JONGCD&V Hamont-Achel. Vorige nacht plaatsten ze bij een aantal symbolische zorgorganisaties zoals het Wit-Gele Kruis, het Sint-Jan Berchmanstehuis en Aan de Beverdijk een hartenvaasje met een oranje roos en bedankingsgedichtje. Daarnaast werden de bomen op het Marktplein voor de gelegenheid voorzien van glimlachende smileys en ingeduffeld met (…) Het hele nieuwsbericht

Hond gevonden

Zaterdag 14 maart 2015
Hamont-Achel - Hond gevondenZoomIn Achel Statie werd vandaag deze dwalende Jack Russell terriër gevonden. Hij is niet gechipt en men kan dus niet vaststellen wie de eigenaar is. Kent iemand de eigenaar? De hond verblijft momenteel in het Noodasiel van Lommel. (Foto Noodasiel)

Een zee van gouden wolken

Zaterdag 14 maart 2015
Hamont-Achel - Een zee van gouden wolkenZoomPrachtige foto, die de NASA vrijgaf. Hij toont de Soyoez-cabine die donderdag bij zonsopgang aan een landingsparachute boven een zee van gouden wolken over Centraal-Azië zweefde, het aardoppervlak tegemoet. Aan boord waren Barry Wilmore van NASA en Alexander Samokutyaev en Elena Serova van het Russische federale ruimteagentschap Roscosmos; ze verbleven bijna zes maanden in het ISS, het Internationaal Ruimtestation. De Soyoez zou uiteindelijk landen ten zuidoosten van Zhezkazgan, Kazachstan. Klik eens op die foto! (Foto NASA)

Smiley (23)

Zaterdag 14 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (23)ZoomIngezonden door Annie Jansen
Van 6 tot 17 april, telkens van 9.00 tot 10.00 u, wordt er een zwemkamp in zwembad Dommelslag georganiseerd waarbij kinderen van minstens 5 jaar in tien lessen 25 meter leren zwemmen. De lessen worden gegeven door ervaren lesgevers van de zwemacademie. Via een aantal testmomenten (zaterdag 28 maart of 4 april, tussen 14.00 en 15.00 u) wordt bepaald of het kind voldoende watervrij is om zich in te schrijven voor deze cursus. De inschrijving voor de lessenreeks is pas geldig als het kind 5 jaar is bij de start van de lessenreeks én een positieve beoordeling kreeg op het testmoment. De prijs bedraagt 156 euro per deelnemer. Meer info: Hanne Nelissen, 011 51 05 36 of sport[!]hamont-achel.be

Doden zonder opzet

Vrijdag 13 maart 2015
Tribunaliteiten
Wat is toeval en bestaat toeval wel? Het is een filosofische, maar ook een juridische vraag. Stel dat een man en zijn vriendin na een avondje stappen in de vroege uurtjes naar huis gaan. Allebei zijn ze flink aangeschoten en ze krijgen ruzie op straat. De man trekt, slaat en schopt en zijn vriendin komt terecht op de rijbaan. Enkele ogenblikken later wordt ze, liggend op straat, overreden door een auto. Een half uur later is ze dood. Vond die vriendin de dood door het toeval of werd zij gedood door haar vriend? (…) Het hele nieuwsbericht

Man in rolstoel aangereden

Vrijdag 13 maart 2015
Rond 15u werd op de Markt in Valkenswaard een man in rolstoel aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van die truck had net zijn lading gelost en reed weg, maar zag de rolstoelgebruiker over het hoofd; Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. 

Frans Severens overleden

Vrijdag 13 maart 2015
Hamont-Achel - Frans Severens overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Frans Severens overleden, de weduwnaar van Jetje Moors. Hij was 78 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

'Merlijn over de grens'

Donderdag 12 maart 2015
(De Nederlandse) Omroep Brabant heeft op zijn regionale TV een nieuwe serie: "Merlijn over de grens". Merlijn Passier trekt in die reeks in zijn eentje te voet langs de grens tussen Brabant en België. Hij gaat op zoek naar de verschillen en de overeenkomsten, en dat levert verrassende ontmoetingen met gewone en héél gewone mensen op. De vele grenspalen vormen zijn route van oost naar west. De aflevering van 28 februari ging over Hamont, die van 7 maart over Achel. Interessant om eens terug te bekijken!

Theo Korsten overleden

Woensdag 11 maart 2015
Hamont-Achel - Theo Korsten overledenGisteren is Theo Korsten overleden, de echtgenoot van Hélène Van Otterdijk. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie wordt zaterdag om 10.30u opgedragen in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Week van de diëtist

Woensdag 11 maart 2015
Het is de 'week van de diëtist'. Nog tot 20u staan in het Mariaziekenhuis vandaag ziekenhuisdiëtisten en hun zelfstandige collega's uit de regio voor u klaar met tips en advies over gezonde voeding, met speciale aandacht voor het thema 'Vetten... wie kan het nog volgen'.

Smiley (22)

Dinsdag 10 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (22)Zoom                                               Ingezonden door Daisy Broers
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Bij die letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. In totaal werden 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Mon Maas overleden

Maandag 9 maart 2015
Hamont-Achel - Mon Maas overledenZaterdag is Herman Mon Maas overleden. Hij was 77 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.
KSJ, KSA en VKSJ gaan vanaf 1 september de naam van hun koepelorganisatie veranderen in KSA. De naamsverandering is het resultaat van een traject waar de afgelopen jaren hard over nagedacht en aan gewerkt werd. Er zal vanaf die datum ook maar één kleur van uniform gedragen worden: een koningsblauw hemd. KSJ-KSA-VKSJ wil zo met haar 34.000 leden en 280 groepen als een sterker merk naar buiten treden. Een en ander is dit weekend beslist op het Groepsleidingscongres in Brussel.

Smiley (21)

Zondag 8 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (21)Zoom                                     Ingezonden door Fia van Weelden

Alice Scheelen overleden

Zaterdag 7 maart 2015
In Achel is maandag Alice Scheelen overleden, de echtgenote van Hans Hendriks. Ze was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vond vandaag plaats in intieme familiekring.

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (20)Zoom                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum
Op Eindhoven Airport is het voortaan voor passagiers van Ryanair en Transavia, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het Drop&Go systeem. Check-in medewerkers bij iedere balie zijn hierdoor niet meer nodig, waardoor er meer tijd beschikbaar is om passagiers gastvrij te verwelkomen en te assisteren. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen, aldus een mededeling van het vliegveld.

Piet Feijen overleden

Maandag 2 maart 2015
Hamont-Achel - Piet Feijen overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Piet Feijen overleden, de echtgenoot van Lies Duysters. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De provincie Nederlands-Limburg heeft bij de Europese overheden subsidie aangevraagd voor een onderzoek naar meer en betere spoorverbindingen met Duitsland en België. Het onderzoek moet over maximaal twee jaar klaar zijn. Eén van de vier grensoverschrijdende lijnen in kwestie is de lijn Weert-Hamont. Op Belgische grondgebied moet daarvoor 7 kilometer spoor geschikt worden gemaakt en tussen Mol en Hamont 23 km geëlektrificeerd worden.
De kosten van het onderzoek worden op 10 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Anna De Graef overleden

Maandag 2 maart 2015
Hamont-Achel - Anna De Graef overledenIn het ziekenhuis in Waterschei is gisteren Anna De Graef overleden, de weduwe van Guillaume Rooijmans. Zij was 84 jaar. De crematieplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Hamont-Achel - Smiley (19)ZoomEen smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.

De Overpeltse band "RiveR of StoneS" heeft zijn eerste muziekvideo op YouTube gezet. Het is de titelsong "In Front of You", uit de debuut-EP van de groep. Die EP komt over twee weken op de markt. "RiveR of StoneS" werd opgericht door de broers Gert en Dries Peeten en Romy Aben uit Overpelt. Later werd de groep aangevuld met Cedric en Jana Honings (Peer) en Anouk Neyens (Hamont-Achel). Het album bestaat volledig uit eigen werk en werd opgenomen, gemixed en gemastered in de opnamestudio van Karel Ooms in Bocholt-Kaulille. Op Facebook kan je "RiveR of StoneS" hier volgen.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel