Het overige nieuws

Hamont-Achel - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Wilhelmien Heunen overleden

Dinsdag 31 december 2019
Hamont-Achel - Wilhelmien Heunen overledenDonderdag is Wilhelmien Heunen overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Harrie Schildermans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht

Fikse buit bij inbraak

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Sint-Martensstraat in Neerpelt kwamen gisteren in de vooravond dieven over de vloer. Zij gingen met juwelen, een iPad, laptops en gsm's aan de haal.

Geld en juwelen gestolen in woning

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden pleegden een inbraak in een woning aan de Hoveweg in Bocholt. Zij gingen met geld en juwelen aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Kerstfeest bij Okra Hamont

Zondag 29 december 2019
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Okra HamontZoomHet was in de Posthoorn weer een gezellig kerstfeest van Okra Hamont. Met een bezinning van proost Thieu Plessers, een lekkere feestmaaltijd, een optreden van toneelgroep "De Dolfijntjes"... Thieu Hulsbosch bracht met veel gevoel een gedicht van Guido Gezelle. En het was nog lang warm, lekker en gezellig. (Jacqueline Joosten-Segers)
Kerstfeest bij Okra HamontKerstfeest bij Okra HamontKerstfeest bij Okra Hamont
Zoom

Kerstnacht 1950

Zaterdag 28 december 2019
Grensgevallen
“Kom, opstaan, we moeten naar de kerk”. Mijn vader staat aan mijn bed. Het is drie uur ’s nachts. Het is steenkoud in onze slaapkamer. Het raam is bedekt met barokke ijsbloemen. Er ligt rijp op mijn gewatteerde deken, van mijn adem. We gaan naar de nachtmis met het hele gezin. We kleden ons aan bij het schamele licht van een peertje van 25 watt. Ik trek beneden mijn schoenen aan. We hadden ze bij de kachel gezet. Mijn jongste broer schiet in zijn klompen. Niets eten of drinken, je moet nuchter (…) Het hele nieuwsbericht

Frieda Kwanten overleden

Vrijdag 27 december 2019
Hamont-Achel - Frieda Kwanten overledenVandaag is in Lommel de uit Hamont afkomstige Frieda Kwanten overleden, de weduwe van Ludo Lehaen. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Marjan Berger komt niet

Vrijdag 27 december 2019
De organisator van het concert van Marjan Berger, dat op 4 januari in de Posthoorn zou plaatsvinden, heeft laten weten dat het concert niet zal plaatsvinden. Mensen die een ticket gekocht hebben, dienen contact op te nemen met de organisatie op het nummer: +32 (0) 496 25 04 08 (Jos Eerdekens).

Over de kop op E314

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314, richting Lummen, in Houthalen-Helchteren ging vandaag een auto over de kop. Het voertuig belandde in de berm. De bestuurder liep verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Harry Van der Aelst overleden

Woensdag 25 december 2019
Hamont-Achel - Harry Van der Aelst overledenGisteren is Harry Van der Aelst overleden, de echtgenoot van Anna Leyssen. Hij was 81 jaar. Maandag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Hamont-Achel - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Hamont-Achel - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Hamont-Achel - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Hamont-Achel - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vechten om een parkeerplaats

Dinsdag 24 december 2019
Grensgevallen
In Valkenswaard hebben twee Belgische 55-plussers gisteren gevochten om een lege parkeerplaats. Daarbij is een van hen behoorlijk gewond geraakt. Hij werd aanvankelijk door een passerende verpleegster verzorgd en vervolgens in een ambulance nagekeken. De politie kwam ter plaatse. Het gevecht ontstond na een ruzie om een lege parkeerplek op een terrein waar men nog gratis kan parkeren.

Jaak Boonen overleden

Maandag 23 december 2019
Hamont-Achel - Jaak Boonen overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Jaak Boonen overleden, de echtgenoot van Lies Lemmens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Maandag 30 december (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kerstfeest bij Femma Hamont

Maandag 23 december 2019
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Femma HamontZoom90 Femma-leden kwamen opdagen voor het kerstfeest van Femma-Hamont. En dat mag in alle opzichten zeer geslaagd worden genoemd. De deelneemsters konden niet alleen lekker eten en hartelijk lachen met "De Dollefijntjes", ze kregen ook een terugblik op het afgelopen jaar te zien en een voorstelling van het volgend jaarprogramma, een jaar waarin de afdeling 90 jaar wordt. (Jacqueline Joosten-Segers)

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Van Elsen overleden

Maandag 23 december 2019
Hamont-Achel - Pierre Van Elsen overledenGisteren is Pierre Van Elsen overleden, de echtgenoot van Godelieve Poelmans. Hij zou woensdag 77 jaar worden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemersbe.

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Hamont-Achel - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Negen kerstvieringen

Zondag 22 december 2019
Hamont-Achel - Negen kerstvieringenZoom
In Hamont-Achel zijn er negen kerstvieringen. Dinsdag 24 december om 19 uur is er een viering in de kerk van Hamont-Lo , om 21 uur in Achel, om 21.30 uur in Achel-Statie en om 24 uur in Hamont. Woensdag 25 december om 9 uur is er een viering in de kerk van Hamont, om 9.30 uur in Achel, om 10.30 uur in Hamont-Lo en in de Fazenda-gemeenschap in de Achelse Kluis en om 11 uur in Achel-Statie.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Hamont-Achel - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Hamont-Achel - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

KNBC wint overbandbeker in Achel

Zondag 22 december 2019
Hamont-Achel - KNBC wint overbandbeker in AchelZoomIn het biljartlokaal van K. Achel BC vond gisteravond de finale plaats voor de overbandbeker. In een spannende finale wist de ploeg van KNBC - bestaande uit de familie Smeets (Dirk, Lode en Toon) en kopman Jan Vanhelden - het laken naar zich toe te trekken tegen BC De Peel. Die laatste ploeg bestond uit Ber Lunenburg, Alex Verduykt, Ceryl Renckens en kopman Harry Dirkx. Op de foto, van links naar rechts: Toon, Lode, Jan en Dirk.

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Hamont-Achel - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Nipte nederlaag voor Tectum Achel

Zaterdag 21 december 2019
Hamont-Achel - Nipte nederlaag voor Tectum AchelTectum Achel heeft vanavond in sporthal De Koekoek nipt verloren van Haasrode: 2-3.  Setstanden: 18-25, 25-20, 25-22, 22-25 en 13-15. UPDATE Een verslag van Etienne Willekens:  Een wedstrijd die vrij beslissend is voor de 4de plek in de rangschikking. En die 4de plaats levert in de eindstrijd het thuisvoordeel op, dus vrij belangrijk voor het winnende team.
Tectum Achel start deze wedstrijd met Verschueren, Koelewijn, Zoodsma, Van Dyck, (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Simons overleden

Zaterdag 21 december 2019
Hamont-Achel - Paul Simons overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Paul Simons overleden, de echtgenoot van Delphine Engelen. Hij was 78 jaar. Vrijdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: donderdag (18-18.30u) bij Uitvaartzorg Severens in Pelt.

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Snorkelen met een VR-duikbril

Zaterdag 21 december 2019
Tijdens de eerste week van de kerstvakantie kan je een exclusieve VR-onderwaterbeleving beleven in LAGO Pelt Dommelslag. Het sportbad wordt omgetoverd in een fascinerende oceaan dankzij een unieke VR-duikbril waarmee zwemmers een adembenemende reis doorheen koraalkliffen, scheepswrakken, piratenschatten en onderwatergrotten kunnen ervaren. Je voelt je gewichtloos in het water en het lijkt alsof je zweeft in een magische wereld tussen tropische zeeschildpadden, grote roggen en kleurrijke vissen. Je kan (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Vanreusel doet overname

Vrijdag 20 december 2019
Snackfabrikant Vanreusel uit Hamont-Achel heeft in Aalsmeer de sectorgenoot Oma Bobs overgenomen. Door de transactie verruimt Vanreusel het aanbod en het marktaandeel in Nederland.

Bromfietser (16) gewond

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Kaulillerdorp in Bocholt botsten deze voormiddag rond 11 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Etienne Monten overleden

Vrijdag 20 december 2019
Hamont-Achel - Etienne Monten overledenVandaag is Etienne Monten overleden, de echtgenoot van Chantal van Langendonck. Hij was 57 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden. Begroeting: donderdag van 19.30 tot 20u in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Ine wordt Tine

Donderdag 19 december 2019
Tine Daemen zal tijdens de gemeenteraadszitting van vanavond de eed afleggen als gemeenteraadslid voor PRO Hamont-Achel. Zij vervangt Ine Lauwers, die er vanaf de start van PRO Hamont-Achel bij was en haar strepen binnen de partij verdiend heeft. Met een enorme gedrevenheid en inzet, met name voor de ouderen en de sociaal zwakkeren in onze maatschappij, was Ine de afgelopen 7 jaar gemeenteraadslid en OCMW-raadslid en vanaf dit jaar bestuurslid in het bijzonder comité sociale dienst (BCSD) namens PRO. (…) Het hele nieuwsbericht

Twee inbraken in woningen

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is in ingebroken in twee woningen aan de Reppelerweg in Bocholt. Er zijn juwelen en een zonnebril gestolen.

Tectum Achel zaterdag tegen Haasrode

Donderdag 19 december 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel zaterdag tegen HaasrodeKan Tectum Achel zaterdag in De Koekoek zijn rug rechten tegen een Haasrode Leuven in topvorm? Haasrode Leuven versloeg afgelopen weekend Knack Roeselare met droge 3-0 cijfers! En toch zal Tectum Achel met open vizier de strijd aangaan met als inzet de 4de plaats in de rangschikking. Dat de supporters op post zullen zijn staat als een paal boven water. Met al 100 ingeschreven eters op het VIP dinner in de binnenruimte en nog eens 150 "buiten aan het frietkot", blijkt dat de wedstrijd om de 4de plaats echt leeft! Het dak van "De Koekoek" zou eraf kunnen gaan! En misschien versnelt dit laatste dan ook de bouw van een nieuwe sporthal... :)

Annie Claassen overleden

Donderdag 19 december 2019
Hamont-Achel - Annie Claassen overledenGisteren is Annie Claassen overleden, de weduwe van Martin Theunissen. Zij was 84 jaar en heeft haar lichaam aan de wetenschap geschonken.

Klinken op het nieuwe jaar

Donderdag 19 december 2019
Bij een nieuw jaar hoort een nieuwjaarsborrel. Op zondag 12 januari trakteert het stadsbestuur dan ook alle inwoners op een hapje en een drankje. Iedereen is welkom op de parking van PC ’t Lo in Hamont-Lo van 11 tot 13 uur. Het stadsbestuur legt een gratis busdienst in. Er rijden twee bussen van en naar PC Hamont-Lo. De eerste bus vertrekt vanuit Achel-Statie, de tweede in de Bosstraat aan bushalte Bax. Na afloop van de nieuwjaarsborrel raak je met de bus ook veilig terug thuis. De bussen rijden dan via dezelfde route terug naar Achel-Statie en Bosstraat. De routes die de bussen afleggen kan je hier terugvinden.

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Nieuwe WICO-namen geografisch geïnspireerdZoomHet schoolbestuur van scholengroep WICO is akkoord gegaan met de nieuwe namen voor de aangesloten scholen, zoals die volgend schooljaar van kracht worden. WICO telt zes schoolinstellingen. Enkele maanden geleden was aan de leerlingen, de schoolraden en het bestuur gevraagd met voorstellen voor een nieuwe naamgeving te komen.
Uiteindelijk waren de leerlingen in de schoolraden het eens over de naam voor de eerstegraadsschool, die in september van volgend jaar van start gaat. Die school gaat Juniorcampus heten en ondergebracht worden in het vroegere SInt-Hubertuscollege, nu nog WICO-campus Sint-Hubertus.
UPDATE Ouders, leerlingen en personeel kozen voor een geografische benaming voor de overige scholen: WICO campus Hamont (was Salvator), Wico campus Lommel (Sint-Jozef), Wico campus Neerpelt (Sint-Maria), Wico campus Overpelt (Mater Dei) en (voorlopig) Wico campus TIO  (TIO).

Celstraffen na vechtpartij

Woensdag 18 december 2019
Hamont-Achel - Celstraffen na vechtpartijDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee mannen uit resp. Bocholt en Hamont-Achel veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes maanden. Eind april 2017 hadden ze in de Kerkstraat in Neerpelt een 22-jarige inwoner van Hamont-Achel zwaar toegetakeld.

Electriciteitskast oververhit

Dinsdag 17 december 2019
De brandweer moest vanmorgen even na 7u uitrukken naar de Bedrijfsstraat. Daar was een elektriciteitskastje oververhit geraakt met rookontwikkeling tot gevolg. De situatie was snel onder controle.
Hamont-Achel - Diversiteits-award voor WelzijnsregioZoomDe Limburgse integratieraad reikte vrijdag de diversiteits-award uit aan Welzijnsregio. De award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.
Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstborrel wijkwerking Het Endt

Dinsdag 17 december 2019
Hamont-Achel - Kerstborrel wijkwerking Het EndtZoomAfgelopen zondag was er de 2e kerstborrel van wijkwerking Het Endt. Bij een drankje en knabbel was er de mogelijkheid voor jong en minder jong om elkaar te ontmoeten tijdens een gezellig samenzijn. langs deze weg willen de organisatoren de buurtbewoners die niet aanwezig konden zijn ook fijne feestdagen toewensen.
Hamont-Achel - Fietsster (10) gewond bij verkeersongevalOp het kruispunt van Ruiterstraat en Den Holdert werd vanmorgen een 10-jarige fietsster uit de gemeente licht gewond toen ze door een personenwagen, bestuurd door een 41-jarige man , werd aangereden. Het meisje werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor controle.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.
Tijdens de kerstvakantie zal er in Hamont geen markt zijn. In Achel kun je wel op 24 en 31 december naar de markt, maar alleen in de voormiddag, meldt het gemeentebestuur.

Annie Driesen overleden

Dinsdag 17 december 2019
Woensdag is Annie Driesen overleden, de echtgenote van Miel Van Vlierden. Ze was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Hamont-Achel - Jongste spelers van Tectum Achel kampioenZoomOm de titel te halen moesten de jongste competitiespelers van Tectum Achel zaterdag met 2-6 gaan winnen in Ellikom. Het werd een 0-8 overwinning! Proficiat Willem, Emiel, Lukas,Linde, Lauren en Ellen. Wil jij ook samen met hen volleyballen? Altijd welkom op de trainingen op donderdag in Achel en op zaterdag in Hamont. Ook de meisjes u15 en de jongens en meisjes u17 speelden kampioen dit weekend.
Het is maar dat je 't weet
Banken in Nederland zetten vanaf vanavond alle geldautomaten 's nachts uit. Een maatregel die wordt genomen in de strijd tegen plofkraken. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. De automaten staan voortaan uit tussen 23u en 7u. Hierdoor is het volgens de bankenvereniging voor criminelen lastiger om geldautomaten met succes te kraken.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

'Niet Wiet, wel Nel'

Maandag 16 december 2019
Hamont-Achel - 'Niet Wiet, wel Nel'ZoomKomende woensdag om 14u kan men in CInema Walburg een leuke familievoorstelling in Cinema Walburg meemaken: "Niet Wiet, wel Nel". Het is een knotsgekke voorstelling voor jong en oud over samen-leven en hoe moeilijk, maar ook hoe fijn dat kan zijn. Een voorstelling naar een boek van Joke van Leeuwen. Kaartjes kosten €6 aan de kassa, en €5 in voorverkoop, verkrijgbaar aan de balies van Uitpunt Hamont en Achel of via www.hamont-achel.be. (Foto Saris & den Engelsman)

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Hamont-Achel - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Hamont-Achel - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.
Hamont-Achel - Verlies voor KFC, winst voor  ExcelsiorKFC Hamont 99 is bij Lindel-Hoeven gaan verliezen met 3-1. Excelsior Hamont won met 2-1 van Turkse FC.

Damesvoetbal: winst voor KFC

Zondag 15 december 2019
De dames van KFC Hamont 99 hebben gisteren Jong STVV verslagen. Uitslag: 6-4. In de eerste helft kwamen de bezoekende dames voor met 0-4. KFC zette orde op zaken en scoorde in de tweede helft 6 keer. Eindstand 6-4. Een kerstmirakel? De Hamonter doelpunten waren van Anouk Agten, Sofie Baeten (2), Martine Nijs, Niene Vromans en Nele Merkelbach.

Tectum Achel verliest in Gent

Zaterdag 14 december 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest in GentTectum Achel heeft vanavond de volleybalwedstrijd in en tegen Gent verloren met 3-0. Setstanden: 25-20, 25-23 en 25-19.

Verlies voor Achel VV

Zaterdag 14 december 2019
Hamont-Achel - Verlies voor Achel VVAchel VV heeft vanavond thuis verloren van Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 1-2. Achel VV moet zondag op verplaatsing naar FC Herk.

Anna Dewit overleden

Zaterdag 14 december 2019
Hamont-Achel - Anna Dewit overledenGisteren is in WZC Sint-Jozef in Neerpelt de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Anna Dewit overleden, de weduwe van Jan Geusens. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Achel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Mia Nijs overleden

Zaterdag 14 december 2019
Hamont-Achel - Mia Nijs overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren de uit Hamont afkomstige Mia Nijs overleden, de weduwe van Jan Alders. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Afperser veroordeeld

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 20-jarige man uit Bocholt schuldig bevonden aan gewelddadige afpersing. Hij kreeg 38 maanden voorwaardelijke celstraf. Het slachtoffer, dat messteken kreeg, krijgt 10.235 euro schadevergoeding. De feiten vonden eind november 2017 plaats in de Hasseltse stationsbuurten situeerden zich in het drugsmilieu.(PG)

Verdachte poederbrief

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Bocholt die een poederbrief aantrof in zijn brievenbus vertrouwde het zaakje niet en trok er vanavond mee naar het politiekantoor in Bree. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de brief geen gevaarlijke stof bevatte.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hamonterweg in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.50 uur twee gewonden gevallen: een 27-jarige man uit Beringen en een 52-jarige man uit Bree.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Hamont-Achel - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Staf Cornelissen overleden

Woensdag 11 december 2019
Hamont-Achel - Staf Cornelissen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Staf Cornelissen overleden,. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Hamont-Achel - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vereffening dreigt voor Nyrstar

Dinsdag 10 december 2019
De aandeelhouders van Nyrstar hebben gisteren gestemd tegen de voortzetting van de bedrijfsactiviteiten. Dat meldt De Tijd. De beslissing valt op een nieuwe algemene vergadering begin 2020. De aandeelhouders konden hun plan doorduwen omdat grootaandeelhouder Trafigura, die 24,4 procent van de aandelen bezit, niet op de buitengewone algemene vergadering aanwezig was.
Nyrstar bezit goed presterende zinkfabrieken in Balen, Pelt en Budel. Indien het echt tot een vereffening komt, is de verwachting dat die bedrijfsonderdelen bij Trafigura zullen belanden.

Succes voor missietentoonstelling

Dinsdag 10 december 2019
Hamont-Achel - Succes voor missietentoonstellingZoomOok dit jaar was de Missietentoonstelling van de “Kettingbrug” een groot succes afgelopen weekend, zegt de Missieraad, die het organiseerde. "Dankjewel aan onze grote groep vrijwilligers voor de bijzondere inzet! Maar vooral DANKJEWEL aan alle bezoekers die genoten van dit toch wel een echt volksfeest! Elke bezoeker heeft zo bijgedragen aan onze verschillende projecten zoals het werk van onze missiepater Mathieu Van Vlierden, de Sint-Vincentiusvereniging van Hamont-Achel en nog verschillende andere projecten. Het was weer een feest op zijn best! De Missieraad is ook enorm tevreden en erg dankbaar!" zegt Miet Vandeweyer.

Mia Jansen overleden

Maandag 9 december 2019
Hamont-Achel - Mia Jansen overledenVandaag is Mia Jansen overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Martinus Broers. Ze was op 1 december 91 jaar geworden. De afscheidsdienst en de begraving op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Damesvoetbal: Beringen-Hamont 0-1

Maandag 9 december 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont met 0-1 gewonnen in Beringen. Aan de rust was de stand 0-0.

Kerststal geplaatst in de Bien

Zondag 8 december 2019
Hamont-Achel - Kerststal geplaatst in de BienZoomGisteren hebben de buurtbewoners van de Bien in Achel naar jaarlijkse gewoonte de kerststal gezet. In 1985 startte de buurtwerking daarmee op initiatief van enkele buren en op vraag van toenmalig pastoor Smeets. In datzelfde jaar werd op 14 december ook de eerste kerststal gebouwd, een geïmproviseerde stal die daarna niet meer te gebruiken was. Tot 1990 werd er zo elk jaar een heuse stal getimmerd; in 1991 werd er uiteindelijk een plan getekend en een prefab-stal gebouwd. Tot op heden wordt deze stal nog ieder jaar door enkele bewoners van de buurt trouw geplaatst.
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest van GruitrodeExcelsior Hamont is bij Nevok Gruitrode gaan verliezen met 2-1. Excelsior speelt zondag thuis tegen FC Turkse.

Tectum Achel klopt Menen

Zaterdag 7 december 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel klopt MenenIn sporthal De Koekoek heeft Tectum Achel vanavond Menen verslagen.Uitslag: 3-0. Setstanden: 25-23, 25-19 en 25-19.

Achel verliest van Meeuwen

Zaterdag 7 december 2019
Hamont-Achel - Achel verliest van MeeuwenAchel VV heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van KSK Meeuwen. KFC Hamont 99 ging met 0-3 winnen bij Stal Sport.
Hamont-Achel - Iedereen winnaar bij 'De Schrijfwijzen'ZoomGisteren organiseerden meer dan 100 bibliotheken in Vlaanderen ‘De Schrijfwijzen’ i.s.m. Creatief Schrijven en De Standaard. Ook in de bib van Hamont stond taal centraal. Daar kropen 24 moedige schrijvers in de pen - het dubbel van het aantal in Pelt! Het werd een gezellige avond gevuld met woorden, zinnen, babbels en Sintlekkers. Willem Buyens en Chris Ulenaers kaapten de 2 hoofdprijzen weg, maar iedereen ‘was een winnaar’ en ging met een goed gevoel huiswaarts. Op naar een nieuwe editie volgend jaar! (Foto Lena Buyens)

Integro organiseert tweedaagse

Vrijdag 6 december 2019
Voor de tweede keer in haar nog jonge geschiedenis organiseert de vzw Integro een event voor haar méér dan 1000 medewerkers. Op die manier wil men alle medewerkers scharen achter de missie, visie en beleidsplan van de vzw die een aantal woonzorgcentra groepeert.
“Zie het event als een grootschalig inspraakmoment van en voor al onze medewerkers”, aldus Roel Eerlingen, CEO van de groep. “Via workshops en improvisatietheater willen we de talenten van onze medewerkers gebruiken (…) Het hele nieuwsbericht

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulpZoomIn CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Eén op drie te snel

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Eén op drie te snelTijdens een verkeerscontrole die dinsdag door politiezone HANO in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst werd georganiseerd, werden ook 340 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Liefst 112 chauffeurs - ruim één op drie! - bleken te snel te rijden en hebben een pv aan de broek.
Er werden ook 92 voertuigen uitvoerig gecontroleerd. Eén bestuurder legde een positieve alcoholtest af en mocht drie uur niet rijden. Twee foutparkeerders werden geverbaliseerd en 5 fietsers zonder licht werden beboet. Eén bestuurder moest naar de garage voor nieuwe banden wegens te weinig profiel. De Vlaamse Belastingdienst maakte 11 PV’s op.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing in Bosstraat: één gewonde

Woensdag 4 december 2019
Hamont-Achel - Botsing in Bosstraat: één gewondeIn de Bosstraat kwam het tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto. Daarbij viel een lichtgewonde.

Twee auto's gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Dorpsstraat in Bocholt is gisteren een Mazda ontvreemd. Aan de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is gisterenavond een Peugeot gestolen.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Hamont-Achel - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Gratis bus op oudejaarsavond

Woensdag 4 december 2019
Op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag kan je gratis de bus van De Lijn nemen. Dat is te danken aan een akkoord tussen De Lijn, het stadsbestuur en de provincie. Je kan een gratis sms-ticket aanvragen. Dit ticket is geldig van 31 december 2019 vanaf 18 uur tot en met 1 januari 2020, tot 23.59 uur en kan gedurende deze hele periode onbeperkt gebruikt worden op de bussen en trams van De Lijn, behalve op de Limburgse snelbuslijnen. Registreer jezelf – en eventueel andere gezinsleden – via www.delijn.be/oudjaar. In onze stad legt De Lijn twee feestbussen in:  425: Hamont – Achel – Pelt  en  426: Pelt – Sint-Huibrechts-Lille – Hamont.  Alle informatie over het sms-ticket, feestbussen en de uurregeling vind je op www.delijn.be/oudjaar.

Dode in asielzoekerscentrum Weert

Woensdag 4 december 2019
Grensgevallen
In het asielzoekerscentrum in Weert heeft de politie vanmorgen een dode man aangetroffen. Men weet nog niet wie hij is en hoe hij om het leven is gekomen. De politie had even voor 9 uur een melding gekregen van een mogelijke vechtpartij in het asielcentrum. De onderzoekers gaan uit van een misdrijf, maar houden rekening met verschillende scenario's.

Gert Vandebosch overleden

Woensdag 4 december 2019
Hamont-Achel - Gert Vandebosch overledenVrijdag is de uit Bocholt afkomstige Gert Vandebosch overleden. Ze was 77 jaar. Naar haar wens hebben de uitvaart en de crematie in stilte plaatsgevonden. Online condoleren: info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Catho Van Hertum overleden

Dinsdag 3 december 2019
Hamont-Achel - Catho Van Hertum overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Achel afkomstige Catho Van Hertum overleden, de weduwe van Jef Winters. Ze was 96 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis in Pelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Grote Heide, waarna gelegenheid tot begroeting in Uitvaartcentrum Severens.
Hamont-Achel - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Vrouw (22) gewond bij ongeval

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.50 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Fabrieksstraat in Bocholt. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit Bree gewond.

Crossmotor gestolen uit container

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Krokusstraat in Bocholt is een crossmotor uit een container gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Poging tot inbraak mislukt

Maandag 2 december 2019
Hamont-Achel - Poging tot inbraak misluktTijdens het weekend probeerde een onbekende in te breken in een woning in de Brouwersstraat. Met een scherp voorwerp probeerde hij de achterdeur en de schuifdeur open te breken, maar dat mislukte.

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Hamont-Achel - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Hamont - Eksel 5-0

Maandag 2 december 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal klopte Hamont Eksel met 5-0. Aan de rust was de stand 3-0.
Hamont-Achel - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Exc. Hamont wint van Thes Sport B

Zondag 1 december 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint van Thes Sport BExcelsior Hamont heeft vanmiddag met 2-1 Thes Sport B verslagen. Excelsior moet zondag naar Nevok Gruitrode en staat vijftiende in de stand met 10 punten uit 14 wedstrijden.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel