Het overige nieuws

Code rood voor Noord-Brabant

Woensdag 30 september 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Code rood voor Noord-BrabantOns land heeft code rood afgegeven voor de Nederlandse provincie Noord-Brabant, waarin onder meer Eersel, Bergeijk, Eindhoven, Valkenswaard en Cranendonck liggen. Wie er twee dagen of langer heeft verbleven, moet vanwege het hoge aantal coronabesmettingen vanaf vrijdagmiddag bij zijn terugkeer in België een coronatest ondergaan en in quarantaine. Reizen naar en vanuit Noord-Brabant wordt ten zeerste afgeraden. Voor Nederlands-Limburg (met o.m. Weert) geldt nog altijd code oranje.

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Hamont-Achel - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Elise Mertens heeft zich vandaag geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Ze versloeg Kaia Kanepi (WTA-106) in twee sets: 4-6 en (…) Het hele nieuwsbericht

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Hamont-Achel - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.
Hamont-Achel - Processierupsen verpoppen ook in de grondZoomOp diverse plaatsen werden de afgelopen jaren in juni en soms eind mei eiken aangetroffen die opeens vol zaten met eikenprocessierupsen in het vierde larvestadium, dus met brandharen. Het blad van deze bomen was veel minder aangevreten dan men op basis van het grote aantal ver ontwikkelde rupsen zou verwachten. Ook op locaties waar in het voorjaar preventief gespoten was deed dit verschijnsel zich voor. Op basis van onderzoek is nu onomstotelijk vastgesteld dat men hier te maken had met grondnesten. Met andere woorden: eikenprocessierupsen verpoppen ook in de grond, waar bestrijding veel moeilijker is, schrijft Nature Today.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Hamont-Achel - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Hennepkwekerijen ontdekt

Dinsdag 29 september 2020
Grensgevallen
De politie heeft vandaag hennepkwekerijen ontdekt op het bedrijventerrein aan de Moesdijk in Weert. Er stonden honderden jonge hennepplanten.

Auto ramt meerdere bomen

Dinsdag 29 september 2020
Grensgevallen
Op de Nieuwe Dijk in Budel raakte gisteren een wagen van de weg. De auto ramde meerdere bomen. De bestuurder zat bekneld en moest bevrijd worden. Hij liep zware verwondingen op.

Elvire Meurs overleden

Dinsdag 29 september 2020
Hamont-Achel - Elvire Meurs overledenVandaag is Elvire Meurs overleden, de echtgenote van Guy Bonneu. Ze was 83 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Hamont-Achel - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Willem Gijbels overleden

Dinsdag 29 september 2020
Hamont-Achel - Willem Gijbels overledenZaterdag is de uit Achel afkomstige Willem Gijbels overleden, de weduwnaar van Regina Vaelen. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Horeca in Nederland dicht om 22u

Maandag 28 september 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Horeca in Nederland dicht om 22uHorecazaken in Nederland moeten voortaan 's avonds om 22u dicht. Dat heeft premier Mark Ruitte vanavond bekendgemaakt. Het is een van de maatregelen, bedoeld om de verdere uitbreiding van het coronavirus te voorkomen. Andere maatregelen zijn de verplichting om je in een horecazaak en bij een kapper te registreren, het verbieden van publiek bij wedstrijden in het voetbal, het sluiten van sportkantines, het stimuleren van thuiswerken en het advies om in winkels in de Randstad een mondkapje te dragen. Dat laatste advies is overgenomen door voorzitter John Jorritsma van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost; hij roept de detailhandel in zijn regio - dus incl. Eindhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Bergeijk,... - "ernstig en dringend" op om een mondkapjesplicht in te stellen voor personeel en klanten.

Mia Teuwen overleden

Maandag 28 september 2020
Hamont-Achel - Mia Teuwen overledenVandaag is de uit Hamont afkomstige en in Stal-Koersel woonachtige Mia Teuwen overleden, de echtgenote van Raymond Mussen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (19.15-19.45 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jozef Winters overleden

Maandag 28 september 2020
Hamont-Achel - Jozef Winters overledenTwee dagen voor zijn 90ste verjaardag is vrijdag in Pelt Jozef Winters overleden, de weduwnaar van Laura Nuyts. De crematie en de asverstrooiing vinden in besloten kring plaats. 

U21 A Termien - KFC Hamont 99 5-1

Maandag 28 september 2020
De U21 A van KFC Hamont 99 hebben met 5-1 verloren van Termien. De U21 B van KFC wonnen thuis van Opitter met 4-3.
Hamont-Achel - Damesvoetbal: KFC Hamont - Beringen 1-4In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KFC Hamont 99 thuis verloren van Fufo Beringen. Uitslag: 1-4. Na drie wedstrijden heeft KFC Hamont 99 nog geen punt gesprokkeld.

Exc. Hamont klopt Ham United

Zondag 27 september 2020
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Ham UnitedExc. Hamont heeft Ham United verslagen met 4-2. Vandael en Jannis scoorden elk twee keer.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Op het tennistoernooi van Roland Garros, dat vandaag is begonnen, is Elise Mertens (WTA-20) doorgestoten naar de tweede ronde. Ze versloeg de Russische Margarita Gasperyan (WTA-122) in twee sets: 6-2 en 6-3. In de tweede ronde komt Elise uit tegen Kaia Kanepi (WTA-106), die in het verleden al zes keer de kwartfinale van een Grand Slam haalde.  

Achel VV - Torpedo Hasselt 3-3

Zaterdag 26 september 2020
Hamont-Achel - Achel VV - Torpedo Hasselt 3-3Achel VV is vanavond, thuis tegen Torpedo Hasselt, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3.

KFC verliest in Leopoldsburg

Zaterdag 26 september 2020
Hamont-Achel - KFC verliest in LeopoldsburgKFC Hamont 99 heeft vanavond met 1-0 verloren van K ESK Leopoldsburg.
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - 120 leerlingen Breese scholen in quarantaineIn drie middelbare scholen in Bree - de Middenschool Heilig Hart, het Sint-Augustinusinstituut en TISM - zijn 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet bevonden met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen veertien dagen in quarantaine. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "De 120 leerlingen werden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken." Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet; daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf jaar gevorderd voor overvallers

Vrijdag 25 september 2020
Hamont-Achel - Vijf jaar gevorderd voor overvallersHet Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel gevorderd voor een man uit Pelt en een man uit Hamont die op 23 december 2017 een home invasion pleegden bij een echtpaar in Kleine-Brogel. Het tweetal liep al meerdere veroordelingen op. De verdediging drong aan op een straf met uitstel onder voorwaarden. Het vpnnis in deze zaak valt op 23 oktober. (PG)
Hamont-Achel - Mariaziekenhuis verhuist Covid-screeningDe Covid-screening achter het Mariaziekenhuis in Pelt is gisteren verhuisd naar de overdekte personeelsparking. “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst Spoedgevallen gelegen was," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. "Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling (…) Het hele nieuwsbericht

BBC failliet verklaard

Donderdag 24 september 2020
Horecazaak Best Business Concepts ( BBC) uit Hamont-Achel is failliet. Dat heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt vandaag beslist.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Hamont-Achel - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de heli's, een hele week

Donderdag 24 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen tot en met vrijdag 2 oktober gaan er helikoptertrainingen door op Kleine-Brogel Air Base. Maandag en dinsdag zijn er ook nachtvluchten. In het weekend vinden er geen trainingen plaats.

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Hamont-Achel - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

'Het spookt op de Looserheide'

Donderdag 24 september 2020
Grensgevallen
Dat was de titel van een artikel in het blad "Land van Weert" van mei 1820. Een journalist had onderzocht wat er waar was van de geruchten. Hij was een aantal cafés in Budel en Schoot af geweest en had met plaatselijke bewoners gesproken. Hoe vaker de glazen gevuld werden, hoe wilder de verhalen werden. Alles van horen zeggen. Een ridder zonder hoofd op een paard, spoken in witte gewaden (witte wieven?), een herder die een weerwolf had gezien. Je kon het zo gek niet bedenken of men had het gezien. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Dienstverlening Gielkens

Woensdag 23 september 2020
Nicky Gielkens en Iolanda Rodrigues Dos Santos, beiden uit Hamont-Achel,  hebben de besloten vennootschap Dienstverlening Gielkens opgericht met zetel aan de Teutenstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de reiniging en de hygiëne van stallen en van de daar aanwezige infrastructuur.

Bilzen-Waltwilder - Achel 3-1

Woensdag 23 september 2020
Hamont-Achel - Bilzen-Waltwilder - Achel 3-1Achel VV heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van Bilzen-Waltwilder. Aan de rust was de stand 2-0. Vandebroek scoorde het Achelse doelpunt. Zaterdag speelt Achel VV thuis tegen Torpedo Hasselt.

Ondergronds drugslab uitgegraven

Woensdag 23 september 2020
Grensgevallen
In de bossen aan de Luikerweg in Valkenswaard heeft de politie vanmorgen een ingegraven drugslab voor de productie van synthetische drugs bovengronds gehaald. Dat gebeurde na een tip van de politie in ons land. Vlakbij het lab werden ook diverse grondstoffen gevonden. De grond zal gesaneerd worden.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Eindhoven CS wordt een groot internationaal treinknooppunt. "Het aantal treinritten in deze snelgroeiende Brabantse regio moet straks ook nationaal verdubbelen. Anders dreigt de stad als economisch centrum met veel huizenbouw en banen onbereikbaar te worden", zegt de Nederlandse spoorbeheerder ProRail. De regio Eindhoven trekt vandaag aan de bel bij het Nederlandse ministerie van Infrastructuur met een wensenlijstje om de infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor U15 van KFC

Dinsdag 22 september 2020
Hamont-Achel - Winst voor U15 van KFCVoor hun 3de wedstrijd van het seizoen moesten de U15 van KFC Hamont 99 de verplaatsing naar Elen maken. Ook Elen (2de in de stand) had net zoals KFC (1ste door een beter doelsaldo) nog het maximum van de punten. KFC Hamont bleek in in deze wedstrijd een maatje te groot en ging overtuigend met 0-6 winnen.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Hamont-Achel - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heef KFC Hamont 99 verloren ban DV Bilzen Utd. Uitslag: 3-0.

Geslaagd met onderscheiding

Zondag 20 september 2020
Hamont-Achel - Geslaagd met onderscheidingZoomHamontenaar Sander Jakubka heeft gisterenavond met zijn fanfare K.F. Vermaak Na Arbeid uit St.-Huibrechts-Lille zijn masterproef Directie afgelegd in het Michielshof in Achel, signaleert het UiTpunt Hamont-Achel. Voor een vijfkoppige jury, familie, vrienden en sympathisanten gaf hij samen met "zijn" fanfare het beste van zichzelf en dat resulteerde in een jurykwotering van 15 op 20, oftewel "geslaagd met onderscheiding". Onze gelukwensen! (Foto UiTpunt)

KFC Hamont- RC Reppel 1-4

Zaterdag 19 september 2020
Hamont-Achel - KFC Hamont- RC Reppel 1-4KFC Hamont 99 heeft vanavond thuis verloren van RC Reppel. Uitslag: 1-4.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nog één keer!

Zaterdag 19 september 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Nog één keer!Ik lever echt wel strijd met wat sommigen mijn beroepsmisvorming noemen. Maar het is veel sterker dan mezelf. Ik vind taal namelijk belangrijk. Van mensen die het helemaal niet zo erg vinden als iemand heten en noemen door elkaar mixt of slaan en slagen, krijg ik het heen-en-weer.
En het is toch écht niet zo moeilijk:
• scheppen - schepte,  geschept
Het is wat moeder de vrouw lang geleden deed, ’s middags, als de soep op tafel stond te (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de treinreizigers

Vrijdag 18 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dit weekend t.e.m. het weekend van 10 en 11 oktober wordt er aan de sporen gewerkt tussen Herentals en Mol. In die weekends rijden er géén treinen tussen Herentals-Olen-Geel-Mol. Er worden vervangbussen voorzien. Hou dus rekening met een langere reistijd.

Boyan Konstantinov overleden

Vrijdag 18 september 2020
Hamont-Achel - Boyan Konstantinov overledenGisteren is Boyan Konstantinov overleden, de partner van Vasilka Ruskova. Hij was 39 jaar. de crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

André Mans overleden

Vrijdag 18 september 2020
Hamont-Achel - André Mans overledenin WZC Sint-Jan Berchmans in Hamont is gisteren André Mans overleden, de levensgezel van Mia Van Rul. Hij was 82 jaar. De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Alda Schutters overleden

Donderdag 17 september 2020
Hamont-Achel - Alda Schutters overledenMaandag is de uit Hamont afkomstige Alda Schutters overleden, de weduwe van Jean Droogmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Veel besmettingen in Bergeijk en Eersel

Woensdag 16 september 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Veel besmettingen in Bergeijk en EerselIn de voorbije twee weken zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld in Bergeijk en Eersel. Dat zegt de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. In Bergeijk is er sprake van 46 besmettingen (246 per 100.000 inwoners) en in Eersel van 26 (of 134 per 100.000). Mogelijk zijn die besmettingen te herleiden tot de zorg- en de onderwijssector, zegt de veiligheidsregio. In Valkenswaard waren er de afgelopen twee weken 20 besmettingen.
De burgemeester van Bergeijk heeft in een brief aan de inwoners (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Hamont-Achel - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

'Kidsfun' bij Tectum Achel

Dinsdag 15 september 2020
Hamont-Achel - 'Kidsfun' bij Tectum AchelBij volleybalclub Tectum Achel is men gestart met een nieuw initiatief: "Kidsfun". iet is ets voor de allerkleinsten, waarbij ingespeeld wordt op de ontwikkeling van de kleutertjes op verschillende vlakken. Naast een uitgebreid aanbod aan motorische vaardigheden, wordt er ook gewerkt aan de sociale vaardigheden en dit aan de hand van leuke en gevarieerde oefen- en spelvormen.
Waar en wanneer? In sporthal De Koekoek in Achel, elke zondag vanaf 27 september, van 11u30 tot 12u30. Of in Hamont, sporthal Het Lo, elke donderdag vanaf 1 oktober, tussen 16u en 17u (opvang mogelijk vanaf 15u30). Voor wie? Voor jongens en meisjes uit geboortejaar 2015-2016. De deelnameprijs bedraagt 20 euro voor 10 lessen.
Meer info en inschrijven: Tectumachelkleuters[!]gmail.com.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Hamont-Achel - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Kijk eens hier: een viervlekmier

Maandag 14 september 2020
Hamont-Achel - Kijk eens hier: een viervlekmierZoomIn een boom langs de Dommel in Borkel (Valkenswaard) is voor het eerst een viervlekmier aangetroffen, meldt Nature Today. Deze warmteminnende mierensoort is wijd verspreid in Zuid- en Midden-Europa, maar schaars in Noord-Europa. De mieren zijn lastig te vinden omdat ze nesten maken in dode takken in boomkronen. 
De vondst gebeurde door John Cox, die op laaghangende takken van een zomereik "klopte" en de vallende diertjes opving in een paraplu.
Als het over mieren gaat, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Elise Mertens naar 2de ronde in Rome

Maandag 14 september 2020
Elise Mertens (WTA 20) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rome. Ze versloeg de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 62) in twee sets: 6-3 en 6-1. In de tweede ronde speelt Mertens tegen de Oostenrijkse Magda Linette (WTA-35).

Fietsendrager van auto gestolen

Maandag 14 september 2020
Hamont-Achel - Fietsendrager van auto gestolenJe houdt het niet voor mogelijk, maar toch hebben onbekenden afgelopen nacht op het Michielsplein in Achel een fietsendrager gestolen die achter op een auto gemonteerd was.  

Achel klopt Sliedrecht

Maandag 14 september 2020
Hamont-Achel - Achel klopt SliedrechtTectum Achel klopte Sliedrecht in een oefenwedstrijd. Uitslag: 4-2.

Een krak in dictee?

Maandag 14 september 2020
Op vrijdagavond 9 oktober organiseert de bibliotheek ‘De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Dit dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Het wordt een avond vol woorden, zinnen, pen, papier en klamme handen. Je hoeft dus zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het spel start om 20.00 uur stipt en dat tegelijkertijd in meer dan 100 bibliotheken in heel Vlaanderen en Brussel.
Vorig jaar startte de bib van (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV uitgebekerd

Zondag 13 september 2020
Hamont-Achel - Achel VV uitgebekerdAchel VV heeft deze namiddag de derde ronde van de Beker van België (Croky Cup) niet overleefd. Het verloor thuis met 1-3 van Manage.

Exc. Hamont wint bij Houthalen VV

Zondag 13 september 2020
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint bij Houthalen VVExcelsior Hamont heeft Houthalen VV verslagen. Uitslag: 3-1. 

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Hamont-Achel - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

KFC Hamont 99 - Heusden-Zolder 4-1

Zaterdag 12 september 2020
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - Heusden-Zolder 4-1KFC Hamont 99 heeft vanavond thuis KVV Heusden-Zolder verslagen. Uitslag: 4-1.

De meisjes van het leerwerkhuis

Zaterdag 12 september 2020
Hamont-Achel - De meisjes van het leerwerkhuisZoomMorgen is het Open Monumentendag. In Hamont wordt dan ook een foto uit 1925 getoond, waarop de afgestudeerde meisjes van de vakschool in Hamont poseren met hun schoolhoofd - het waren de meisjes van het Leerwerkhuis. Het zijn meisjes uit Bocholt, Lozen, Sint-Huibrechts-Lille, Achel, Hamont en Budel - een uitzonderlijk regionaal gezelschap!
In Hamont kent men de namen, maar kan men die niet op de meisjes plakken. Zijn er lezers die dat wél kunnen? Het gaat om M. Geuzens uit Bocholt, Helena Tielen uit Lozen, Cato Bax uit Sint-Huibrechts-Lille, A. Dielis uit Hamont, Gertrude Hegge uit Budel, M. Claessen uit Achel en Ph. Nijst uit Bocholt. De zuster is Mère Herman-Joseph (Eras).

Winst voor U15 van KFC

Zaterdag 12 september 2020
Hamont-Achel - Winst voor U15 van KFCDe U15+ van KFC Hamont 99 hebben vandaag bij hun verste verplaatsing (Boorsem) van het seizoen overtuigend gewonnen met 1-8. Door deze overwinning blijven ze na twee speeldagen ongeslagen met een doelsaldo van +24. Volgende zaterdag gaan ze op zoek naar hun 3de overwinning in Elen.
In het damesvoetbal hebben de dames van KFC Hamont 99 vandaag thuis verloren van Genk C: 1-4. Voor KFC scoorde Anne Ceulemans.

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Hamont-Achel - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Frituur 't Centrum

Donderdag 10 september 2020
Frans Van Samang, Maria Ubeda, Melissa Van Samang, allen uit Hamont-Achel, Dennis Van Samang uit Hasselt en Nathalie Van Samang uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Frituur 't Centrum opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan Stad in Hamont-Achel.

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Hamont-Achel - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Op expeditie in de Sahara

Donderdag 10 september 2020
Toerisme
Hamont-Achel - Op expeditie in de SaharaZoomVanaf nu kan je opnieuw een Sahara Expeditie in Bosland boeken. Elke expeditie mag voorlopig maximaal 10 deelnemers tellen, in casu kinderen van 6 tot 10 jaar onder begeleiding van één of meerdere volwassenen. Reserveren kan hier. (Foto Leon Van Ham)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Achel VV wint eerste competitiematch

Woensdag 9 september 2020
Hamont-Achel - Achel VV wint eerste competitiematchAchel VV heeft zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen. Het versloeg vanavond thuis Zonhoven United A met 3-1.

Wachten op de knal

Woensdag 9 september 2020
Hamont-Achel - Wachten op de knalZoom"Eén van onze testpiloten is net opgestegen voor een controlevlucht," meldt de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Dit is noodzakelijk nadat de motor een volledig nazicht kreeg in onze engine-shop. Heel even zal onze piloot supersonisch vliegen, dat wil zeggen dat er gedurende korte tijd aan een snelheid van meer dan Mach 1 (+1200km/u) gevlogen wordt. Mogelijk hoort u dan een doffe knal die we de "Sonic Boom" noemen." (Foto vliegbasis)

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

U17 Achel VV kloppen Kaulille

Dinsdag 8 september 2020
Hamont-Achel - U17 Achel VV kloppen KaulilleDe U17 van Achel VV hebben een uitoverwinning behaald bij KFC Kaulillle. Uitslag: 0-9.
Hamont-Achel - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)
Elise Mertens heeft opnieuw - net als vorig jaar - de kwartfinales van de US Open gehaald. Afgelopen nacht versloeg ze de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-4), het tweede reekshoofd, in twee sets: 6-3, 6-3. Lees het verslag bij Sporza.

U17 KFC Hamont winnen in Lommel

Maandag 7 september 2020
Hamont-Achel - U17 KFC Hamont winnen in LommelDe U17 van KFC Hamont 99 hebben een uitoverwinning behaald op het veld van Lommel SK. Uitslag: 1-2.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Hamont-Achel - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)

Meetrainen met Tectum Achel

Maandag 7 september 2020
Hamont-Achel - Meetrainen met Tectum AchelZoomHet nieuwe schooljaar is ondertussen begonnen en dat wil zeggen dat ook het nieuwe volleybalseizoen weer begint! Hou je van sport? Heb jij wel wat power in je zitten? Ben je een teamplayer? Kom dan zeker eens meetrainen op de open trainingen van volleybalclub Tectum Achel en neem gerust je vriendjes en vriendinnetjes mee! Je bent welkom in Sporthal De Koekoek, Achel op 16 september van 16u tot 17u en in Sporthal Het Lo, Hamont op 17 september van 17u tot 18u. In verband met Covid-19 zouden we willen vragen om een seintje te geven indien je eens komt proberen op onze open training. Geef een seintje aan Arlette Eben op het nummer 0496 35 31 94 of via ebenarlette[!]gmail.com

Auto beschadigd in Stationsstraat

Maandag 7 september 2020
Hamont-Achel - Auto beschadigd in StationsstraatIn de Stationsstraat is een auto beschadigd. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Hamont-Achel - De Beker van België en de competitieOmdat de beker van België voorrang heeft op de competitie worden de wedstrijden van de derde ronde allemaal volgend weekend afgewerkt. De vijf Limburgse overblijvers uit eerste provinciale moeten daarom al vervroegd op woensdag 9 september om 20u. aan hun competitie beginnen. Achel VV ontvangt dan Zonhoven United op de Siggert. Herkol speelt op verplaatsing in Schoonbeek-Beverst.

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Hamont-Achel - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Hamont-Achel - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Damesvoetbal: KFC Hamont - Bocholt 4-0De damesploeg van KFC Hamont 99 heeft die van Bocholter VV verslagen. Uitslag: 4-0.

Achel VV bekert verder

Zondag 6 september 2020
Hamont-Achel - Achel VV bekert verderIn de tweede ronde van de Croky Cup (Beker van België) heeft Achel VV FC Ster-Franchorchamps geklopt. Uitslag: 3-1 .

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Hamont-Achel - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor KFC en Herkol

Zaterdag 5 september 2020
KFC Hamont 99 en Herkol hebben vanavond in een oefenwedstrijd in Hamont 1-1 gelijk gespeeld.

Exc. Hamont verliest in Reppel

Zaterdag 5 september 2020
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest in ReppelExc. Hamont heeft vanavond een oefenwedstrijd op het veld van RC Reppel verloren. Uitslag: 5-2.

Leven zonder haar?

Zaterdag 5 september 2020
Hamont-Achel - Leven zonder haar?“Kon je niet slapen? Je bent precies zo vroeg”, zei Thieu terwijl hij, mondmasker op en met een blik van ‘het is toch gepermitteerd’ bijschoof aan het terrastafeltje voor mijn stamkroeg. “En wat zie ik? Aan de koffie? Gewoonlijk staat er toch zo’n mooi kuipje tripel voor jou op tafel? Wacht eens, wat voor tripel is ook weer jouw favoriet? Oostmalle, geloof ik. Is ’t niet? Ik ben daar pas nog met de fiets geweest.”
Ik wees op mijn horloge. Kwart voor (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Vanderheyden overleden

Zaterdag 5 september 2020
Hamont-Achel - Jaak Vanderheyden overledenOp 12 augustus overleed de uit Achel afkomstige Jaak Vanderheyden. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vond in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lozen. Vanavond (19 uur) is er daar een herdenkingsviering.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Wolfgang Kleiner overleden

Vrijdag 4 september 2020
Hamont-Achel - Wolfgang Kleiner overledenGisteren is de in Achel woonachtige Wolfgang Kleiner overleden, de weduwnaar van Marion van der Zwaan. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Gezond wandelen in deze coronatijd kan vanaf nu - en dit gedurende een 3-tal weken - bij de Neerpeltse wandelclub "De Dommeltrippers". Iedereen is er welkom om te komen genieten van de nieuwe coronatochten, ook niet-leden. Start: Sportpark “De Roosen”, De Roosen in  (Neer)Pelt. Er zijn uitgepijlde wandelingen van 5.2 km en 8.3 km. Pancartes met de routes van de twee tochten hangen op bij de startplaats. Na de wandeling kan er - volledig coronaproof - iets genuttigd worden in “Fietscafé De Return” bij de Neerpeltse tennisclub. Vanaf 9u is het fietscafé geopend.

Lena Van Poppel overleden

Donderdag 3 september 2020
Hamont-Achel - Lena Van Poppel overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Lena Van Poppel overleden, de weduwe van Frans Martens. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Code oranje voor Nederland

Donderdag 3 september 2020
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Covid-19-dreiging in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant gewijzigd naar code oranje. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – ook naar de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland - worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen, zoals voor werken in Nederland, zijn wel toegestaan. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig. Maar grenscontroles zitten er deze keer niet in.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Hamont-Achel - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont - Achel VV 1-5

Woensdag 2 september 2020
Hamont-Achel - KFC Hamont - Achel VV 1-5In een druk bijgewoonde oefenwedstrijd heeft Achel VV vanavond KFC Hamont 99 geklopt met 1-5. Aan de rust was de stand 0-4.
Hamont-Achel - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Auto beschadigd in Molenstraat

Woensdag 2 september 2020
Hamont-Achel - Auto beschadigd in MolenstraatIn de Molenstraat zijn krassen aangebracht op het koetswerk van een auto. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand in De Leonaerdtslaan

Woensdag 2 september 2020
Vanmorgen brandde een auto uit op een parking aan de De Leonaerdtslaan in Achel. De oorzaak van de brand is niet gekend.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Hamont-Achel - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel