Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Alfons en Pieter Labie én Carine Stevens, allen uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap Broodjeszaak Vliegend Klokske opgericht met zetel aan de Kerkstraat. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 10.000 euro.

Fien Croymans overleden

Vrijdag 30 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Fien Croymans overledenZoomWoensdag is Fien Croymans overleden, de weduwe van Jef Vandael. Zij was 94 jaar en wordt begraven na het afscheid in intieme kring.
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Hechtel-Eksel - Verstrengde lockdown vanaf zondagnachtDe federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Het leven anno 2020Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Extra fietsinvesteringen voor LimburgZoom
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Mia Kenis overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Mia Kenis overledenDinsdag is in WZC Sint-Jozef in Neerpelt de uit Hechtel afkomstige Mia Kenis overleden, de weduwe van Frans Vanderheyden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Rouwadres: fam. Van den Oetelaar-Vanderheyden, Parkoever 16, 3900 Overpelt.

Goedgemutst de herfst in wandelen

Donderdag 29 oktober 2020
Natuurgrenspark De Groote Heide heeft een nieuwe wandelkaart gemaakt. Daarop staan 678 kilometer aan prachtige (grensoverschrijdende!) wandelpaden uitgetekend. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds dit jaar worden die ook verbonden met 80 kilometer aan nieuwe verbindingen aan Belgische kant. Bovendien krijgt iedereen die een wandelkaart aankoopt er een gratis muts van De Groote Heide bij (zo lang de voorraad strekt). Een kaart kost 4,95 euro en kan gekocht worden bij de VVV van Hamont-Achel (in het Simonshuis in Achel), de vrijetijdsbalie in Pelt (Jeugdlaan 2, Palethe), de VVV van Valkenswaard (Markt 19) en de VVV van Cranendonck (Markt 22a Budel).

Hob unit uitgebrand

Woensdag 28 oktober 2020
In de Winnerstraat in Eksel vatte vanavond een hob unit vuur. De unit is uitgebrand. De brandoorzaak is niet gekend.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Hechtel-Eksel - Nieuwe maatregelen starten om middernachtDe nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hogere temperaturenEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Nu de zwaarden nogZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Nieuwe maatregelen tegen het virusDe Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Zonnepanelen op 13.000 woningenZoomAcht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
Hechtel-Eksel - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Winteruur in het recyclageparkVanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Hechtel-Eksel - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1BVandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Foto's van op de tatamiZoomBijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
Zoom

Inbraak in J.B. Truyensstraat

Zondag 25 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Inbraak in J.B. TruyensstraatIn de J.B. Truyenssstraat in Eksel is ingebroken in een woning. Wat er is gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Hechtel-Eksel - Morgen overleg gouverneur-burgemeestersMorgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dak- en thuislozentelling

Zaterdag 24 oktober 2020
Volgende week vrijdag zetten verschillende organisaties en instanties in Limburg zich in om de aantallen dak- en thuislozen in onze provincie in kaart te brengen. “Iedereen telt mee” is een project van de Koning Boudewijnstichting, die LUCAS, KU Leuven en Universiteit Luik aanduidde om het onderzoek te voeren. In Limburg doen ze dit in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Lokaal Sociaal Beleid en het provinciebestuur.
Het project wil een zicht krijgen op de aantallen, maar ook op de (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht start de wintertijd

Zaterdag 24 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Komende nacht start de wintertijdZoomKomende nacht schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd. Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!

Veel regen en wind

Zaterdag 24 oktober 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Veel regen en windEen omvangrijke en krachtige depressie nabij Schotland stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming zachte, maar gestoorde lucht naar onze streken. Vooral op zondag zorgt een actieve storing voor een hele tijd neerslag. Na het weekend blijft het wisselvallig met geregeld wat regen of buien, maar er komen ook enkele drogere dagen voor. Het wordt wel iets kouder. 
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een drupje regen of motregen te (…) Het hele nieuwsbericht

Strenge maatregelen tegen corona

Vrijdag 23 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Strenge maatregelen tegen coronaZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In Kockengen, een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, is vogelgriep uitgebroken. Het ministerie van landbouw heeft daarom over het hele land een ophokplicht voor pluimvee verordend. Het gaat om de zwaarste variant van vogelgriep, H5N8. .

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Oproep om bloed te gevenZoomSinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: V&R Immo

Donderdag 22 oktober 2020
De besloten vennootschap Linea Recta Invest uit Lommel en de besloten vennootschap Frank Reekmans uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap V&R Immo opgericht met zetel aan de Bochtstraat in Lommel. De vennootschap heeft een aanvangsvermogen van 1.000 euro.
Hechtel-Eksel - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditieZoomVrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Toegangscontrole bij MariaziekenhuisZoomWe kondigden het op 12 oktober al aan, maar sInds vanmorgen is bij het Mariaziekenhuis de automatische toegangscontrole voor patiënten en bezoekers van start gegaan. Midden juli werden de automatische toegangspoortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis geïnstalleerd. Nu ze effectief in werking gaan, heeft het ziekenhuis de mogelijkheid om de toestroom van patiënten en bezoekers beter te (…) Het hele nieuwsbericht

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Weer wolvenwelp doodgeredenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Ongeval op Peerderbaan

Maandag 19 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Ongeval op PeerderbaanOp de Peerderbaan is vandaag een kop-staartaanrijding gebeurd. Daarbij is een lichtgewonde gevallen.

Wandeling door Kempen-Broek

Maandag 19 oktober 2020
Onder het thema "Beleef de stilte" organiseert het Regionaal Landschap Kempen en Maasland zondag een wandeling doorheen het Kempen-Broek. Het GrensPark Kempen~Broek is één van de weinige stiltegebieden in de dichtbebouwde lage landen. Op de ‘dag van de stilte’ wil men de wandelaar laten genieten van de rust en de uitgestrektheid die het Smeetshof te bieden heeft. Voeg daar nog de kleurenrijkdom van de herfst aan toe en je gaat helemaal zen naar huis. (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Iedereen naar school!Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Aantal besmettingen blijft snel stijgenHet aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.
Hechtel-Eksel - De Ronde in 2020: thuisbeleving...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jef Meuleman overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Jef Meuleman overledenVandaag is Jef Meuleman overleden, de echtgenoot van Lisette Dumortier. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Nieuwe maatregelen tegen coronavirusOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Weer meer corona-opnamesZoomEn Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)

André Voets overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Hechtel-Eksel - André Voets overledenIn Hechtel-Eksel is gisteren de uit Overpelt afkomstige André Voets overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.  
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Giro kampt met coronavreesZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Pro Immo Pelt

Donderdag 15 oktober 2020
Michael Eerdekens uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Pro Immo Pelt opgericht met zetel aan de Hanegreefstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen.

Autohandel Beka + failliet

Donderdag 15 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft autohandel Beka + uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot en met 14 november ingediend worden.

'Blijf coronamaatregelen volgen'

Donderdag 15 oktober 2020
Hechtel-Eksel - 'Blijf coronamaatregelen volgen'De Eerstelijnszone Noord-Limburg vraagt om de coronamaatregelen te blijven volgen Alle coronacijfers in ons land nemen immers nog steeds toe. Tussen 4 en 10 oktober werden elke dag meer dan 5.000 nieuwe besmettingen bevestigd. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven toenemen. Tot enkele weken geleden raakten vooral jongeren besmet, maar intussen stijgt het aantal besmettingen sterk bij alle leeftijden, waaronder ook opnieuw bij kwetsbare burgers.<br /> (…) Het hele nieuwsbericht

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Fris voor de tijd van het jaarTussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Ronde van Vlaanderen...

Woensdag 14 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Zondag de Ronde van Vlaanderen...Zoom...zonder publiek op hellingen of langs kasseistroken. (Cartoon: Fobie)

Aantal besmettingen verdubbeld

Woensdag 14 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Aantal besmettingen verdubbeldHet aantal besmettingen door het coronavirus in onze provincie is op een week tijd verdubbeld. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 122 nieuwe besmettingen vastgesteld (14 meer dan eergisteren), in Lommel 60 (+13), in Houthalen-Helchteren 49 (+9), in Tongeren 35 (-), in Pelt 46 (+16), in Leopoldsburg 34 (+5), in Hamont-Achel 36 (+7), in Oudsbergen 28 (+1), in Bocholt 21 (-), in Peer 16 (+3) en in Hechtel-Eksel 14 (+2).

Nog drie wolvenwelpen in leven

Woensdag 14 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Nog drie wolvenwelpen in levenZoomUit een analyse van nieuwe videobeelden van de dagen vòòr de dood van een van de wolvenwelpen op 9 oktober - het dier werd 's nachts in hechtel-Eksel doodgereden - blijkt dat ze tot dan toch nog met 4 waren. Er blijven nu dus nog 3 welpen over.
Op 16 september verspreidde INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, beelden van drie spelende wolvenwelpen. Sinds half juli waren er telkens slechts drie welpen samen op beeld. De boswachters en onderzoekers kregen ook (…) Het hele nieuwsbericht

Samen sterk tegen armoede

Woensdag 14 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Samen sterk tegen armoedeZoomIn het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede op zaterdag 17 oktober bundelen de Limburgse verenigingen hun krachten. Dit jaar draait de campagne rond een waardig inkomen voor iedereen en uitsluiting moet de wereld uit. Helaas blijft ook vandaag armoede iets waar je niets voor terugkrijgt. Beringen is de gaststad van de activiteiten dit jaar maar door corona is er er een alternatief onlineprogramma uitgewerkt. De dag zal daarom gecentraliseerd worden bij Radio Benelux; het lokale (…) Het hele nieuwsbericht

Voorlopig geen amateurvoetbal meer

Dinsdag 13 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Voorlopig geen amateurvoetbal meerDe competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig stilgelegd. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist omdat het met de huidige maatregelen onmogelijk is om veilig wedstrijden te organiseren. Het gaat om de competities van 2e nationale tot en met 4e provinciale en het recreatieve voetbal. Naast het profvoetbal (1A en 1B) kan alleen 1ste nationale (de hoogste amateurreeks met THES en Patro Eisden) nog spelen. Ook jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen, als ze in de eigen regio plaatsvinden.

Ondertussen, in Noord-Frankrijk...

Dinsdag 13 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Noord-Frankrijk...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Een kalender van de vliegbasis

Maandag 12 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Een kalender van de vliegbasisZoomDe militairen van de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben een - mooie - kalender samengesteld met foto's van modellen die op de basis werken. Titel van de kalender: "Kings, Wings, Queens & F-16's". Ze verkopen die kalenders om met de opbrengst goede doelen te kunnen steunen, zoals de MS-Liga Vlaanderen en de vzw Boemerang. Die inkomsten bleven door de coronacrisis achterwege, en dus hebben ze daar op de vliegbasis een andere oplossing gevonden. Een kalender kost in voorverkoop 18,5 euro en kan besteld worden via de webshop van de basis.

Kwaliteit fietspaden in kaart

Maandag 12 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Kwaliteit fietspaden in kaartZoomHet provinciebestuur start met een audit van haar functionele fietspaden. Dat zijn fietspaden die gebruikt worden voor functionele verplaatsingen naar het werk, of naar de winkel, bijvoorbeeld. Op basis van de verzamelde gegevens kan men het fietsbeleid beter afstemmen op de noden op het terrein en de behoeften van de fietser. Limburg telt zo’n 2.000 km aan functionele fietspaden. De provincie beheert dat netwerk in overleg met Vlaanderen en in samenwerking met de lokale besturen. Zo keert het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal besmettingen stijgt fors

Maandag 12 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Aantal besmettingen stijgt forsHet aantal besmettingen door het coronavirus schiet in onze provincie omhoog. In Beringen werden de afgelopen twee weken 108 besmettingen vastgesteld, in Lommel 47, in Houthalen-Helchteren 40, in Tongeren 35, in Pelt 30, in Leopoldsburg en Hamont-Achel 29, in Oudsbergen 27, in Bocholt 21, in Peer 13 en in Hechtel-Eksel 12. Met uitzondering van de laatste twee gemeenten geldt volgens Sciensano nu voor alle gemeenten code rood. (Lees ook "We zitten in de tweede golf")
Hechtel-Eksel - Mariaziekenhuis: automatische poortjesZoomVanaf dinsdag 20 oktober moeten alle patiënten en bezoekers, die in het Mariaziekenhuis moeten zijn, een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen via poortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis. Op bijgaande video wordt alles nog eens uitgelegd.

Inbraak in tuinhuis in Eksel

Maandag 12 oktober 2020
ln het Doktoorsveld is ingebroken in een tuinhuis. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Bevraging over mobiliteitsnetwerk

Maandag 12 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Bevraging over mobiliteitsnetwerkZoomAlle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen,... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg kan waardevolle informatie geven.
In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar er wordt ook (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor zaalsporten

Maandag 12 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Code oranje voor zaalsportenVanaf woensdag schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat zaalsporten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. 
Er kunnen vanaf woensdag bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Duivels verliezen koppositie

Maandag 12 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Rode Duivels verliezen koppositieZoomIn de Nations League zijn de Rode Duivels hun leidersplaats kwijt, na hun verlies van gisteren. (Cartoon: Fobie)

Virtuele infomarkt over Noord-Zuid

Maandag 12 oktober 2020
Tot en met zondag 18 oktober organiseren De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een virtuele infomarkt over het complex project Noord-Zuidverbinding Limburg. De resultaten van de eerste fase van het geïntegreerd onderzoek komen aan bod, alsook de verfijning van de alternatieven.
In het voorjaar stelde De Werkvennootschap zeven alternatieven voor om de Noord-Zuidverbinding te verbeteren. Tijdens een reizende infomarkt kon je je mening kenbaar maken. De zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... de Ardennen

Zondag 11 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit... de ArdennenZoomIn de Ardennen kon Stefan Cruysberghs een wasbeer fotograferen. De kleine beertjes met Zorro-masker en geringde staart zien er schattig en aaibaar uit, maar dat zijn ze niet. De wasbeer is een invasieve exoot die tijdens WOII in Duitsland geïntroduceerd werd en zich nadien naar de buurlanden verspreid heeft. Waarschijnlijk zitten er al meer dan duizend in de Belgische Ardennen. En af en toe duikt er zelfs eentje op in Vlaanderen. Wasberen zijn vooral 's nachts actief en worden daardoor (…) Het hele nieuwsbericht

16 Nationale titels voor NWC

Zondag 11 oktober 2020
Hechtel-Eksel - 16 Nationale titels voor NWCAfgelopen weekeinde werd bij strikte coronamaatregelen in Harelbeke-Stasegem op het kanaal Bossuit-Kortrijk het Belgisch kampioenschap kajak over de lange baan gevaren. Er werd in K1, K2 en K4 gevaren over 1000 meter voor pupillen, over 2000 meter voor miniemen en kadetten en over 5000 meter voor alle andere categorieën. De Neerpeltse Watersportclub vaardigde 37 vaarders af op dit BK en kwam met 16 nationale titels terug naar huis. De andere titels werden behaald door Zwevegem (11), Geel (8), Mechelen (5) en Kortrijk (1). NWC-ers Hermien Peters bij de dames senioren, Ann Vlassak bij de dames junioren, Artuur Peters bij de heren senioren en Erwin Smids bij de heren veteranen II konden de titels in zowel de K1, K2 als in K4 behalen op dit BK.

Hechtel verliest van KRC Peer

Zondag 11 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van KRC PeerKFC Hechtel heeft thuis met 1-2 verloren van KRC Peer, meteen de eerste nederlaag voor de thuisclub. De wedstrijd begon met een ingetogen minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurslid André Van Cleerhout. En ook de beide ploegen deden het rustig in de beginfase. Het was wachten tot de 23ste minuut toen de bal op de stip ging. Dylan Vanderheyden zette de 1-0 op het bord. Meteen daarna moest doelman Eykens vol aan de bak op een vrije trap van bezoeker Mennes. In de 34ste minuut dan een (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Zondag 11 oktober 2020
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

KFC Eksel wint in Achel

Zaterdag 10 oktober 2020
Hechtel-Eksel - KFC Eksel wint in AchelKFC Eksel heeft vanavond een ruime uitoverwinning behaald bij chel VV. Uitslag: 0-4. Achel VV had kosten noch moeite gespaard om de aantrekkelijke affiche tegen KFC Eksel zo comfortabel mogelijk te laten doorgaan. Een goedgevulde tribune en zelfs vuurwerk zorgden voor de nodige sfeer; helaas ontbrak de hulp van weer- en voetbalgoden. Het tactisch plannetje van KFC Eksel klopte perfect en nadat de thuisploeg net voor rust met zijn tienen kwam te staan, werd ze na de pauze genadeloos uitgecounterd. De (…) Het hele nieuwsbericht

Naar een 'rode' zone in Nederland?

Zaterdag 10 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Naar een 'rode' zone in Nederland?De jongste stand van zaken rond verplaatsingen naar een rode zone in Nederland:
- Je kan zonder beperkingen naar een rode zone in Nederland reizen.
- Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en ook in Nederland de zes gouden regels te volgen.
- Reizen vanuit rode zone in Nederland naar België: als je minder dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, kan je terugreizen naar België zonder verplichtingen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, moet je een Passenger Locator Form invullen, bij thuiskomst in quarantaine gaan en na 5 dagen een test laten afnemen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was voor een essentiële verplaatsing (werk, studie, familie,…) of voor een verblijf om dwingende redenen, ben je niet verplicht in quarantaine te gaan. 

A400M Atlas maakte 'welcome flight'

Zaterdag 10 oktober 2020
Hechtel-Eksel - A400M Atlas maakte 'welcome flight'ZoomHet nieuwe militaire vrachtvliegtuig A400M Atlas werd gisteren gespot boven een deel van Limburg. Het maakte een 'welcome flight' doorheen het groothertogdom Luxemburg en België. Dit is het eerste van acht toestellen voor strategische en tactische luchttransport die Melsbroek als thuisbasis zullen krijgen. De A400M, die door Airbus wordt gebouwd, is groter, sneller en heeft een groter vliegbereik dan de huidige C-130's. Het toestel haalt een snelheid van maar liefst 780 km per uur en vliegt op een hoogte van 9.000 meter. Afhankelijk van de lading kan het 4.500 km tot 6.500 km ver vliegen. Het gaat hier om een samenwerking tussen het Belgisch en Luxemburgs leger. (Foto Stephan Volders)
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
Zoom

Koude periode

Zaterdag 10 oktober 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koude periodeEen depressiekern over de Scandinavische landen stuurt in een koude noordwestelijke luchtstroming onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. Ook na het weekend staan er nog regen en buien op het programma, maar in de tweede helft van volgende week zijn er ook af en toe droge dagen en stilaan wordt het iets zachter.
Vandaag kan de zon even flink tevoorschijn komen in de ochtend. Later nemen de wolken alweer toe vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Winanda Hurkmans overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Winanda Hurkmans overledenOp 30 september overleed Winanda Hurkmans, de weduwe van Thieu Claes. Zij was 92 jaar. Haar urne werd begraven in het familiegraf bij haar man Thieu en haar zoon Roger.

Jonge wolf aangereden

Vrijdag 9 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Jonge wolf aangeredenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Jolien

Vrijdag 9 oktober 2020
Nick Serwy uit Sint-Truiden en Jolien De Smet uit Genk hebben de besloten vennootschap Jolien opgericht met zetel aan de Don Boscostraat in Hechtel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een broodjeszaak en de verkoop van vlees, groenten, fruit en geschenkartikelen.
Iris Boonen uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Dr. Iris Boonen-psychiater opgericht met zetel aan de Bosbessenstraat. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde, met name van de specialisatie psychiatrie.
Hechtel-Eksel - 'Onder de radar': verhalen uit WO IIZoomHet provinciebestuur lanceert vandaag het nieuwe participatieve project 'Onder de Radar', waarbij op zoek wordt gegaan naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. “Dat ook onze provincie heel wat meegemaakt heeft in WO II hoeft geen betoog. Maar we zijn ons minder bewust van de sporen die de oorlog heeft achtergelaten: fysieke littekens in het landschap, maar ook verhalen in de hoofden van wie erbij was. Samen vormen ze een deel van onze geschiedenis die we in gedachten en in ere moeten (…) Het hele nieuwsbericht

André Vancleerhout overleden

Vrijdag 9 oktober 2020
Hechtel-Eksel - André Vancleerhout overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Hechtel woonachtige André Vancleerhout overleden, de echtgenoot van Bernadette Croonen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Hechtel-Eksel - Veel coronabesmettingen in het BrusselseZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel

Vrijdag 9 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Wolf doodgereden in Hechtel-EkselZoom
Afgelopen nacht is een wolf doodgereden op de Noord-Zuid ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het dode dier werd gezien door een passerende vrachtwagenchauffeur, die alarm sloeg. Volgens Jan Loos, van Welkom Wolf, gaat het vermoedelijk om een van de welpen van Noëlla en August. Welkom Wolf wil dat er veilige oversteekplaatsen voor de wolven komen. 
Het Natuurhulpcentrum is het kadaver komen ophalen. (Foto NHC)

Morgen staking bij De Lijn

Donderdag 8 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Morgen staking bij De LijnDe drie vakbonden houden morgen een 24 urenstaking bij De Lijn. Ze protesteren tegen de privatisering van activiteiten, zoals de belbuscentrale en het leerlingenvervoer, en het afstoten van personeel. De bonden vragen garanties voor de werkzekerheid van de betrokken personeelsleden.
Het is op dit moment nog afwachten wat de impact gaat zijn van de staking. De meest recente informatie over de dienstregeling van jouw bus op 9 oktober kan je terugvinden op de site van De Lijn.

Ook naar 'Pano' gekeken?

Donderdag 8 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Ook naar 'Pano' gekeken?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ook Nederlands-Limburg kleurt rood

Woensdag 7 oktober 2020
Grensgevallen
Na Noord-Brabant kleurt ook Nederlands-Limburg rood. Dat betekent dat Buitenlandse Zaken reizen naar die provincie(s) sterk afraadt en dat u, na een verblijf van twee dagen daar, bij uw terugkeer verplicht een covid-test moet ondergaan en in quarantaine moet gaan.

Een heldere persconferentie

Woensdag 7 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Een heldere persconferentieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Kristof Swinnen uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Swinnen Kristof Dr. opgericht met zetel aan de Eindhovensebaan. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde.


Flitsmarathon morgen

Dinsdag 6 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Flitsmarathon morgenFederale politie, lokale politie en wegpolitie starten morgenvroeg om 6u met een flitsmarathon tegen automobilisten die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Het is de bedoeling dat die actie 24 uur duurt.

Coronamaatregelen verstrengd

Dinsdag 6 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Coronamaatregelen verstrengdVanaf vrijdag worden de coronamaatregelen weer verstrengd. Dat is noodzakelijk omdat het aantal besmettingen weer de pan uitswingt. De maatregelen houden het volgende in:
- Het aantal toegelaten dichte contacten wordt verlaagd naar maximum 3 personen;
- Privébijeenkomsten thuis of in buitenlucht zijn beperkt tot maximaal 4 mensen bovenop je gezin;
- Cafés zullen nog maar tot 23 uur open zijn. Op café gaan mag maar met 4 personen per tafel. Restaurants blijven buiten schot.
- Thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.
Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden waren er amper 5. De ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. 
In tweede provinciale van het damesvoetbal verloor Eksel van Wiemismeer met 3-2. De ruststand bedroeg 2-1.

He-Voc - Genk 0-3

Maandag 5 oktober 2020
Hechtel-Eksel - He-Voc - Genk 0-3In derde nationale heren van het volleybal heeft He-Voc met 0-3 verloren van Genk. Sets: 19-25, 19-25, 13-25.

Eerste winst voor Eksel B

Zondag 4 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Eerste winst voor Eksel BIn 4de Provinciale B heeft Eksel B zijn eerste overwinning beet. Het won thuis van Winterslag met 2-0. Bram Bertrands voor en Max Ulenaers na rust maakten de doelpunten. Eksel heeft 4 punten uit 4 wedstrijden.

Nieuwe huisdierstickers

Zondag 4 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Nieuwe huisdierstickersZoomVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lanceert op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts. De stickers worden weldra verdeeld via de gemeenten. Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak weten ze niet hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om dat de brandweer snel te laten weten.

Hechtel wint bij Paal-Tervant

Zaterdag 3 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Hechtel wint bij Paal-TervantIn 2de Provinciale blijft Hechtel na 4 wedstrijden nog ongeslagen. Vandaag gingen ze winnen bij Paal-Tervant A met 0-1. Niels Vanpol scoorde in de 40ste minuut de enige treffer. Hechtel heeft 8 punten op 12.

Eksel verliest van Herkol: 1-4

Zaterdag 3 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van Herkol: 1-4Veel volk vanavond in het Sparrenstadion voor de eerste derby in 1ste Provinciale. Eksel ontving Herkol. En de thuisploeg was al na 2 minuten op achtervolgen aangewezen. Van Den Dungen werkte alleen voor doel mooi af 0-1. Eksel kwam maar moeilijk in zijn spel en de kansen waren schaars. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: Dries Bertrands scoorde met het hoofd. Maar de vreugde was van korte duur. Op de counter werkte Wietse Baerts de bal in doel: 1-2, meteeen ook de ruststand.
Zelfde spelbeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Wie betaalt de begrafenisondernemer?Roger stierf op 73-jarige leeftijd in een Antwerps ziekenhuis. Hij was gescheiden en liet alleen zijn 44-jarige verstandelijk gehandicapte zoon Thierry na. Thierry woonde officieel nog bij zijn moeder maar verbleef in een instelling. Zijn voorlopig bewindvoerder werd verondersteld te waken over zijn belangen.
Om de begrafenis te regelen probeerde zijn 70-jarige zus Juliette vruchteloos de bewindvoerder van Thierry te bereiken. De uitvaart kon niet op zich laten wachten en Juliette nam de zorg voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Het blijft wisselvallig

Vrijdag 2 oktober 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het blijft wisselvalligEen omvangrijke depressie nestelt zich over het westen van Europa en wordt weerbepalend voor onze streken. Regen en buien staan daarbij op het programma en de zon is vaak afwezig. Soms kan het echter tussen 2 storingen in overwegend droog zijn. De maxima zijn in het weekend normaal of net iets te laag voor de tijd van het jaar.
Morgen/ zaterdag kan het met wat geluk tot de avond overwegend droog blijven, al is een verdwaalde regendruppel zeker niet uitgesloten. Wolkenvelden domineren het (…) Het hele nieuwsbericht

Georges Leenaerts overleden

Vrijdag 2 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Georges Leenaerts overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige en in Peer woonachtige Georges Leenaerts overleden, de weduwnaar van Mathilde Frederix. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Rosa Swinnen overleden

Vrijdag 2 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Rosa Swinnen overledenWoensdag is de in Eksel woonachtige Rosa Swinnen overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.
Na de voltooiing van de elektrificatie van de spoorverbinding tussen Mol en Hamont volgend jaar komt er 's morgens en 's avonds een rechtstreekse piekuurtrein tussen Neerpelt en Brussel. Dat blijkt uit de plannen die de NMBS vandaag heeft bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een roadshow die voor de gelegenheid digitaal verliep.
Hechtel-Eksel - Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertZoomGisterenavond hield Eerstelijnszone Noord-Limburg haar tweede Brede Platformvergadering. Omwille van de coronamaatregelen volgden de deelnemers deze vergadering via YouTube-livestream. Headliner Vlaams minister Wouter Beke moest omwille van de regeringsonderhandelingen last minute afzeggen, maar zorgde voor een waardige plaatsvervanger. Thomas Vints (eerste foto onderaan), kabinetsmedewerker en burgemeester van Beringen, vertaalde woensdagavond de visie van de minister op de gezondheidszorg in (…) Het hele nieuwsbericht
Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadert
Zoom
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel