Het overige nieuws

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Leopoldsburg - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Leopoldsburg - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Leopoldsburg - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: 4Sano

Woensdag 30 januari 2019
Ivan Meeussen en Evi Van Otterbeek, beiden uit Heppen, hebben de bvba 4Sano opgericht met zetel aan de Kanaalstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van consulting en interim managementdiensten.

Nieuwe bvba: KG-dev

Woensdag 30 januari 2019
Kenny Geyskens uit Leopoldsburg heeft de bvba KG-dev opgericht met zetel in de Pater Asteerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer productie van multimediale presentaties en data-acquisitie.

Maria Vanherle overleden

Woensdag 30 januari 2019
Leopoldsburg - Maria Vanherle overledenIn Leopoldsburg is vandaag Maria Vanherle overleden, de weduwe van Georges Schippers. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Leopoldsburg - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Leopoldsburg - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.
Leopoldsburg - Gratis naar 'Muziek van de sterren'ZoomNu vrijdag concerteert Duo Doppio Stile met o.a. Waldo Geuns in het Raadhuis in Lommel. Véel muziek, reikend van Bach tot Iannis Xenakis en de aangrijpende minimalistische muziek van Arvo Pärt, Philip Glass en Max Richter. In het kader van de poëzieweek krijgt u er uiteraard ook poëzie bovenop...Het muzikale duo baseert zich voor dit project op het lopende onderzoek van professor sterrenkunde Katrien Kolenberg naar de trillingen van de sterren. De muziek gaat hand in hand met de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Leopoldsburg - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Leopoldsburg - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Leopoldsburg - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.

Zaalvoetbal: Geleeg klopt Alken

Zondag 27 januari 2019
In de Beker van Limburg van het zaalvoetbal heeft Geleeg Leopoldsburg Alken verslagen. Uitslag:7-5.

Gewond bij ongeval

Zondag 27 januari 2019
Deze voormiddag is er een verkeersongeval gebeurd op het kruispunt van de Heuvelstraat en de Caimolaan. Daarbij is één luchtgewonde gevallen.

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Leopoldsburg - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mil Gielen overleden

Zondag 27 januari 2019
Leopoldsburg - Mil Gielen overledenIn Leopoldsburg is vandaag Mil Gielen overleden, de echtgenoot van Maria Vandeweyr. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

K. ESK Leopoldburg - Nijlen 2-2

Zaterdag 26 januari 2019
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldburg - Nijlen 2-2K.ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen KFC Nijlen. K. ESK Leopoldsburg staat in de rangschikking op de negende plaats.
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 
Leopoldsburg - Eerste topteam voor Sanicole AirshowZoomDe Patrouille Suisse van de Zwitserse luchtmacht zal het luchtruim doen daveren tijdens de Sanicole Airshow op 13 en 15 september 2019. En daarmee is ook de voorverkoop gestart van dit unieke luchtvaartevenement in Limburg.

Inbraak in Nicolaylaan

Donderdag 24 januari 2019
Leopoldsburg - Inbraak in Nicolaylaan
De politie kreeg woensdagavond melding van een inbraak in de Nicolaylaan. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Leopoldsburg - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Nieuwe bvba: Limburg Motorhomes

Donderdag 24 januari 2019
Rchard Vanheel uit Heusden-Zolder heeft de bvba Limburg Motorhomes opgericht met zetel aan de Antwerpsesteenweg in Leopoldsburg.Tot het doel van de bvba behoren onder meer de handel in onroerend goed, projectontwikkeling voor kantoorbouw en en handel in nieuwe en gebruikte auto's voor personenvervoer.
Leopoldsburg - Tel jij mee tijdens Het Grote Vogelweekend?ZoomHoe is het gesteld met de vogels in Vlaamse tuinen? Is de koolmees voor het tweede jaar op rij de vogel die het meest gezien wordt? Wat is de impact van de plotse kou? En zorgt een kippenren voor meer mussen in de tuin? Om een antwoord te vinden op die vragen organiseert Natuurpunt op 26 en 27 januari Het Grote Vogelweekend. Aan de jaarlijkse telling nemen tienduizenden burgers deel. Meer info via deze link.

Tijdelijk iets zachter

Donderdag 24 januari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Tijdelijk iets zachterVandaag blijft het meestal droog bij maxima net boven het vriespunt. Wolken domineren echter en de wind waait zwak uit het noordwesten.
Vrijdag wordt ook een overwegend droge dag. In de ochtend zijn er enkele opklaringen mogelijk, maar na de middag neemt de bewolking gestaag toe en wordt het betrokken. De maxima liggen rond 1 graad of 2 graden.
Zaterdag is het bewolkt met kans op een drupje motregen. In de avond komt er meer intense regen opzetten vanuit het westen. Het wordt zachter (…) Het hele nieuwsbericht

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Leopoldsburg - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Leopoldsburg - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Verse pizza

Woensdag 23 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Verse pizzaZoomDe kids waren al een tijdje aan het zagen achter pizza. Die kleffe diepvriespizza's zijn oké als het echt niet anders kan. Maar eerlijk smaakt mij dat nooit echt en heb ik na een korte tijd alweer een grommelende maag. Daarmee niets zo goed als vers. Dan kan je kiezen wat je erop legt en het vult stukken beter.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem – ½ tl zout – 1 ei – 100ml water – beleg naar keuze Op die van mij lag tomatensaus, spinazie, hesp, (…) Het hele nieuwsbericht
Verse pizza
Zoom

Jongen (11) aangereden

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Genebosstraat in Genendijk (Ham) is een 11-jarige jongen lichtgewond geraakt toen hij bij het oversteken van de rijbaan aangereden werd door een auto. De jongen was net van de schoolbus gestapt.

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.
Leopoldsburg - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Maurice Ost overleden

Maandag 21 januari 2019
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Maurice Ost overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt maandag 28 januari (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Leopoldsburg - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Rachel Conincx overleden

Maandag 21 januari 2019
Vrijdag is in Leopoldsburg Rachel Conincx overleden, de weduwe van Victor Panis. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Niemand heeft iets fout gedaan

Maandag 21 januari 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Niemand heeft iets fout gedaanDe actualiteit heb ik altijd al gevolgd maar soms is het aangewezen om op een aantal onderwerpen wat dieper in te gaan. In onze bizarre wereld gaat er van alles mis en toch regeert één principe : “Niemand heeft ooit iets fout gedaan.” De betrokkenen en hun advocaten pleiten altijd onschuldig al ligt er een berg bewijsmateriaal klaar. In het voetbaldossier ‘Propere handen’ zijn de makelaars allemaal kleurenblind want zij zien alles wit. Zwart kennen ze niet. Het parcours dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Negentien everzwijnen gedood

Zondag 20 januari 2019
Op het militair domein in Hechtel en Leopoldsburg zijn afgelopen weekend tijdens een drukjacht 15 everzwijnen gedood. In wildbeheerseenheid De Zand in Pelt waren er dat vier.

Georges Van Overloop overleden

Zondag 20 januari 2019
Leopoldsburg - Georges Van Overloop overledenVandaag is Georges Van Overloop overleden, de weduwnaar van Frederica Meyvis. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leo Deheyder overleden

Zondag 20 januari 2019
Leopoldsburg - Leo Deheyder overledenOp 15 januari overleed Leo Deheyder, de echtgenoot van Christiane Van den Eynden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Verlies voor K. ESK. Leopoldsburg

Zondag 20 januari 2019
Leopoldsburg - Verlies voor K. ESK. LeopoldsburgK. ESK. Leopoldsburg heeft vandaag met 2-1 verloren van Eendracht Termien. Na 18 wedstrijden heeft K. ESK Leopoldsburg 22 punten en staat negende in de stand.
In derde nationale van het zaalvoetval heeft Leopoldsburg met 7-5 verloren in Ranst. Leopoldsburg staat derde in de stand met 18 punten uit 11 wedstrijden.

Pascal Droogmans overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Leopoldsburg - Pascal Droogmans overledenVandaag is Pascal Droogmans overleden. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Nieuwe bvba: Beat Technics

Donderdag 17 januari 2019
Karen Engelen uit Koersel en Patrick Bamps uit Heppen hebben de bvba Beat Technics opgericht met zetel aan de Leeuwerikstraat in Koersel.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de renovatie van gebouwen, stukadoorwerken, schilderwerken, chapewerken en het plaatsen van parket.

Dava failliet verklaard

Donderdag 17 januari 2019
De ondernemingsrechtbank in Hasselt heeft vandaag Dava uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 februari ingediend worden.
Leopoldsburg - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Leopoldsburg - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Leopoldsburg - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Heerlijke vleesribben

Woensdag 16 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Heerlijke vleesribbenZoomVandaag worden het vleesribben. Raar maar waar, maar dit eten we alleen in de winterperiode. Waarom? Eerlijk gezegd geen idee. Waarschijnlijk omdat het zo aangeleerd is dat stoofpotjes winterkost is. Ook deze keer een receptje zoals mama het ons geleerd heeft. En dan is het de kunst het even lekker te krijgen of misschien zelfs beter te doen.
Ingrediënten: Boter- 2 uien–3 teentjes look – bouillon – maïzena – vleesribben – peper en zout – (…) Het hele nieuwsbericht
Heerlijke vleesribben
Zoom

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Leopoldsburg - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Leopoldsburg - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Leopoldsburg - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: 2shine2

Maandag 14 januari 2019
Jo Smits en Anne Groenen, beiden uit Heppen, hebben de bvba 2shine2opgericht met zetel aan de Pastoor Aertsstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene aannemingswerken in de bouw en familiale, vrijwillige en gerechtelijke bemiddeling.

Alfons Put overleden

Maandag 14 januari 2019
Leopoldsburg - Alfons Put overledenOp 7 januari overleed Alfons Put, de echtgenoot van Fatima Harim. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Leopoldsburg - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In de derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg met 7-5 verloren van leider Ranst. Leopoldsburg staat derde in de stand.

Nieuwe bvba: Konya

Zondag 13 januari 2019
Huseyin Oksuz uit Leopoldsburg heeft de bvba Konya opgericht met zetel aan het Koningin Astridplein in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, de bouw van daken en het uitvoeren van voegwerken.

Gussy Huysmans overleden

Zondag 13 januari 2019
Leopoldsburg - Gussy Huysmans overledenVrijdag is Gussy Huysmans overleden, de weduwe van Denis Dingens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Leopoldsburg - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

K. ESK. verliest van Helson

Zaterdag 12 januari 2019
Leopoldsburg - K. ESK. verliest van HelsonK. ESK. Leopoldsburg heeft vanbavond thuis met 1-3 verloren van Helson. In de stand staat K. ESK. Leopoldsburg zevende met 22 punten uit 17 wedstrijden.

Jenny Engelen overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Leopoldsburg - Jenny Engelen overledenGisteren is Jenny Engelen overleden, de weduwe van Chris Christiaens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Leopoldsburg - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.

Georges Haveneers overleden

Vrijdag 11 januari 2019
Leopoldsburg - Georges Haveneers overledenGisteren is Georges Haveneers overleden, de echtgenoot van Francine Van Genechten. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Beheersovereenkomsten landbouwers onlineZoomLandbouwers die hun beheerovereenkomsten willen raadplegen, een nieuwe beheerovereenkomst willen aanvragen, of een wijziging aan een bestaande beheerovereenkomst wensen, kunnen dat vanaf nu ook online doen via het e-loket beheerovereenkomsten, dat bereikbaar is via het mestbankloket. Het e-loket is als een afzonderlijke functionaliteit geïntegreerd in het Mestbankloket. Op die manier kunnen landbouwers binnen één en dezelfde digitale omgeving zowel hun dossier beheerovereenkomsten als hun (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Leopoldsburg - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Irène Van den Nieuwenhuizen overleden
Gisteren is Irène Van den Nieuwenhuizen overleden, de weduwe van Willy Conradi. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Leopoldsburg - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.
Leopoldsburg - Ziekenwagendienst start kwaliteitsprojectZoomVanaf morgen zal de Hulpverleningszone Noord-Limburg starten met het toepassen van ‘staande orders’. Verpleegkundigen met een specialisatie in de spoedgevallenzorg die tewerkgesteld zijn bij de hulpverleningszone mogen vanaf dan een aantal handelingen, die voorheen enkel voorbehouden werden voor een MUG-arts, uitvoeren wanneer ze bij een slachtoffer ter plaatse aankomen. Het gaat onder meer om het toedienen van pijnstilling, het behandelen van een hypoglycemie, epilepsie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Ilda Goossens overleden

Dinsdag 8 januari 2019
Leopoldsburg - Ilda Goossens overledenGisteren is Ilda Goossens overleden, de echtgenote van Jean Perreman. Zij was 90 jaar. De uitvaatliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Leopoldsburg - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Leopoldsburg - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Leopoldsburg - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

René Helsen overleden

Zaterdag 5 januari 2019
Leopoldsburg - René  Helsen overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige René Helsen overleden, de echtgenoot van Nathalie Poelmans. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Leopoldsburg - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in basisschool

Donderdag 3 januari 2019
Leopoldsburg - Inbraak in basisschoolEr is ingebroken in de basisschool aan de Diestersteenweg. Er is geld gestolen De inbraak is vandaag vastgesteld.

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Leopoldsburg - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jozef Geukens overleden

Donderdag 3 januari 2019
Leopoldsburg - Jozef Geukens overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Jozef Geukens overleden, de weduwnaar van Hilda Vanlaer en de echtgenoot van Anne-Marie Scheepers. Hij was 94 jaar en gewezen stafhouder van de Balie in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis (Maalderijplein 12, Tongeren).

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Louisa Peeters overleden

Woensdag 2 januari 2019
Leopoldsburg - Louisa Peeters overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Louisa Peeters overleden, de echtgenote van Gerard Poelmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Leopoldsburg - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Gehaktballetjes met een verrassing

Woensdag 2 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Gehaktballetjes met een verrassingZoomEerst en vooral aan iedereen nog een gelukkig nieuwjaar. Dit receptje is ideaal na alle overdaad van de feestdagen.   
Ingrediënten: 1el bakboter - 1 courgette - 1 snuifje fleur de sel - 1 limoen – spaghetti - 1kg gehakt - 1 chilipeper- knoflook – mini mozzarellabolletjes - 1kg tomaten - 1ui – grof zeezout – balsamicoazijn (scheutje) – verse basilicumblaadjes - 5 kruidenpoeder .
Bereiding: Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje (…) Het hele nieuwsbericht
Gehaktballetjes met een verrassing
Zoom

Jean Paul Hermans overleden

Woensdag 2 januari 2019
Leopoldsburg - Jean Paul Hermans overledenOp 26 december overleed de uit Leopoldsburg afkomstige Jean Paul Hermans, de echtgenoot van Catharina van Nieuwenhoven. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Maasmechelen.

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Gelukkig nieuwjaar

Dinsdag 1 januari 2019
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Gelukkig nieuwjaarZoomMet deze prent uit 1941 wensen wij al onze lezers een gezond en gelukkig nieuwjaar!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen