Het overige nieuws

Een hele korte van Pjèrkën

Dinsdag 30 juni 2015
Prietprouwët
Lommel - Een hele korte van PjèrkënD’r gi veulë meeër bóóvën ós pét as óndër ós klak!
                                           Pjèrkën

Renate Bekersz overleden

Dinsdag 30 juni 2015
Lommel - Renate Bekersz overledenGisteren is Renate Bekersz overleden, de echtgenote van Waldo Hendrickx. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.
In Mol-Ginderbuiten is vandaag een overval gepleegd op supermarkt Tecno. Een onbekende eiste geld onder bedreiging met een wapen en stapte dan in een auto waarin een kompaan wachtte. Tijdens hun vlucht reden de overvallers in Balen in de gracht. Zij vluchtten echter te voet verder. De politie is er evenwel in geslaagd de twee verdachten in te rekenen. (PG)

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
In de regio Valkenswaard is de politie gestart met controles op het blokkeren van kruispunten. Je mag kruispunten niet blokkeren, ook niet bij groen licht, luidt het. Het kan gevaarlijke situaties opleveren en het belemmert de doorstroming voor andere richtingen op en nabij het kruispunt. Automobilisten moeten wachten totdat zij de mogelijkheid hebben het kruispunt in één keer over te steken, zegt de politie.

De vakantie is gearriveerd

Maandag 29 juni 2015
Lommel - De vakantie is gearriveerdZoomSommigen boekten hun vakantie al maanden geleden, anderen wachten op een 'last minute', maar zowat iedereen wil er wel, al is het maar even, tussenuit... (Foto Albert Agten)
Lommel - Opzettelijke beschadigingen Blauwe KeiZoomDeze morgen kreeg de lokale politie de melding dat de banden van twee dumpladers werden stuk gestoken. Deze stonden opgesteld aan de Blauwe Kei en de feiten zijn vermoedelijk afgelopen weekend gebeurd. De politie vraagt om indien u iets zou gezien hebben, met hen contact te nemen. (Foto Politie)
Vanaf 1 juli zal de Nederlandse politie meer snelheidscontroles houden in Bergeijk en Valkenswaard. In Bergeijk is het oppassen geblazen op de Barrier, in Valkenswaard op de Luikerweg, op de Markt en op de Eindhovenseweg.

Ida Alen overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Lommel - Ida Alen overledenGisteren is Ida Alen overleden, de echtgenote van Victor Huysmans. Ze was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats, gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Karel Beckers overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Lommel - Karel Beckers overledenGisteren is Karel Beckers overleden, de echtgenoot van Henny Vanderhoydonks. Hij was 70 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartdienst in besloten kring.

Een windvlieger gespot

Zaterdag 27 juni 2015
Vandaag gezien
Lommel - Een windvlieger gespotZoomMiet Luyten zag een prachtige windvlieger deze namiddag vanop haar terras aan de Buitensingel voorbijvliegen.

Inkaderen...

Zaterdag 27 juni 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Inkaderen...Met vier in bed? Toen ze heel klein waren gebeurde dat regelmatig. Op zaterdag- of zondagmorgen waren ze daar. Voor het eerste krieken van de dag vroegen ze aan onze slaapogen: ‘Doen we vandaag iets leuk’? Het bijwoord dat ook samenhangt met de eeuwige vakantievraag: had je een leuke vakantie?
Bij onze uitstapjes naar zee waren schilders de rode draad. Eerst was er hotel Rubens in De Haan. De Antwerpenaar gaf zijn naam eerder toevallig. Het lag in de Rubenslaan. Er kwamen nogal wat Duitsers over (…) Het hele nieuwsbericht

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.

Catharina Croonen overleden

Vrijdag 26 juni 2015
Lommel - Catharina Croonen overledenGisteren is Catharina (Toke) Croonen overleden, de weduwe van Michel Teuwens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 11 uur plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
De werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer voor komend weekend op de E314 in Houthalen-Helchteren gepland had, zullen niet doorgaan. "De voorziene asfaltleverancier van de aannemer kan momenteel niet de gewenste kwaliteitscertificaten voorleggen. Omdat kwaliteit voor het agentschap primeert en de aannemer geen alternatieven voor deze werf kan voorleggen, werd dan ook beslist om de werkzaamheden uit te stellen," aldus de mededeling van het Agentschap.

Petanque in de Barrier

Woensdag 24 juni 2015
Lommel - Petanque in de BarrierZoomIn het Barrierspark komen ze iedere woensdagavond samen om gezellig petanque te spelen. Zo ook vanavond...

Gele waterlelies

Woensdag 24 juni 2015
Lommel - Gele waterleliesZoomVandaag gezien in het natuurgebied De Liskes in Bergeijk: gele waterlelies in een vroegere visvijver. In een natuurgebied komen gewoonlijk witte waterlelies voor. (Foto Marcella Stappers)
De Vlaamse overheid heeft het borstcentrum van het Mariaziekenhuis van Overpelt erkend als satelliet-borstcentrum. Dat wil zeggen dat het centrum officieel erkend is als centrum met alle kwaliteiten en middelen om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan patiënten met borstkanker. Het ziekenhuis beschikt al sinds 2006 over een borstcentrum waar vrouwen en soms ook mannen met borstkanker behandeld worden. Jaarlijks worden daar een 80-tal nieuwe patiënten met borstkanker (…) Het hele nieuwsbericht

Renovatiewerken op E314

Woensdag 24 juni 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat komend weekend op de E314 ter hoogte van het complex 29 “Houthalen-Helchteren” (kmp 28.40 tot 27.2) de rechterrijstrook richting Nederland over een lengte van 1200 m vernieuwen. Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer ook de oprit richting Nederland renoveren. De werkzaamheden starten zaterdagochtend 27 juni om 09.30 uur en moeten ten laatste maandagochtend 29 juni om 05.00 uur klaar zijn. Het verkeer kan over de linkerrijstrook blijven (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.

Uitstap verenigde Lutlommelaren

Woensdag 24 juni 2015
Lommel - Uitstap verenigde LutlommelarenZoomAfgelopen weekend trakteerde het bestuur van de Verenigde Lutlommelaren alle helpers die hen gedurende het afgelopen jaar op vrijwillige basis een handje hadden toegestoken. 's Morgens vertrokken ze met een dertigtal personen voor een fietstocht doorheen het gezellige Lommel, waarbij natuurlijk de nodige tussenstops werden genomen om de dorst te lessen. Na een lekker broodjesbuffet tijdens de middag, werd de tocht verder gezet om de dag af te sluiten met een heerlijke barbecue. Iedereen ging tevreden weer naar huis... (Bijdrage Bart Agten)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maurice Huysmans overleden

Dinsdag 23 juni 2015
Lommel - Maurice Huysmans overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Maurice Huysmans overleden, de weduwnaar van Josephine Geens. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Maria Hannes overleden

Dinsdag 23 juni 2015
Lommel - Maria Hannes overledenGisteren is Maria Hannes overleden, de weduwe van François Fonteyn. Ze was 83 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte familiekring plaats in de aula van funerarium Witters.

Kogel in auto TVL-nieuwsanker

Maandag 22 juni 2015
Op de Zuiderring in Mol werd de auto van TVL-nieuwsanker Joke Van der Flaes afgelopen weekend getroffen door een kogelinslag. Dat gebeurde toen zij samen met haar dochter naar Geel reed. Beiden bleven ongedeerd. De politie is met een onderzoek gestart.

Spannende tijden

Maandag 22 juni 2015
Lommel - Spannende tijdenZoomHet zijn weer spannende dagen voor alle studenten, van klein tot groot... Geslaagd of niet geslaagd? Een wereld van verschil! (Foto Albert Agten)
Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nu vrijdag TV-opnames PopUp LiveNu vrijdag vinden op het Hertog Janplein de opnames plaats van de allereerste 'Pop Up Live', de opvolger van 'Vlaanderen Muziekland'. Peter Van de Veire zal presenteren, en vanaf 19.00 uur worden o.a. de volgende artiesten verwacht:  Laura Omloop, Slongs Dievanongs en 'hottie' van het moment Stan Van Samang. Maar ook Gavin James zal zijn wereldhit "The Book Of Love" komen brengen. De uitzending is voorzien voor zondag 5 juli. Nu nog rekenen op de weergoden... UPDATE Ook Ian Thomas en Belle Perez zullen er zijn, en achteraf is er nog een optreden van Bart Kaëll.

Jean Claes overleden

Zondag 21 juni 2015
Lommel - Jean Claes overledenGisteren is Jean Claes overleden, de weduwnaar van Alda Nijs. Hij was 82 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de afscheidsviering in besloten kring.
De tweede editie van het Legacy festival met dance muziek uit de jaren ‘80 en ’90  op het witte strand van het provinciaal domein Zilvermeer in Mol trok vandaag nagenoeg 7.000 bezoekers. Voor de eerste editie vorig jaar waren er ruim 4.000 belangstellenden.
Chel mag het zeggen
Lommel - Het verzameld zwijgen van doctor MurkeSoms verlang je vergeefs intens naar één klein vonkje inspiratie. Vaak blijft het wanhopig wachten op Godot. Andere dagen zit je verbaasd naar je scherm te kijken als je ziet hoe je tikkende vingers je inspiratie, als een troep van die watervlugge zilvervisjes, van hot naar her doen sprinten. Dan wordt het moeilijk om structuur in je verhaal te houden.
Mag ik de lezer daarom verzoeken de verhaallijn in het volgende stukje scherp in de gaten te houden?
Laat me beginnen in Achel. In het weekend (…) Het hele nieuwsbericht

Wim Mertens overleden

Vrijdag 19 juni 2015
Lommel - Wim Mertens overledenWoensdag is Wim Mertens overleden, de echtgenoot van Maria Poets. Hij was 68 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.
Lommel - Leerlingen verwennen hun juffenZoomDe kinderen van het zesde leerjaar in basisschool 'De Kleine Ontdekker' hebben hun juffen eens goed verwend... vanuit het idee dat deze juffen hen al die jaren al verwend hebben, en het nu hun beurt was om de rollen eens om te draaien. De juffen kregen dan ook een massage, een voetbadje, werden geknuffeld en kregen er een video, een leuk deuntje en bloemen bovenop! Wat moeten deze juffen zich speciaal gevoeld hebben...

Zuster Maria Tips overleden

Vrijdag 19 juni 2015
Lommel - Zuster Maria Tips overledenIn Leuven is woensdag de uit Kerkhoven afkomstige zuster Cajetana (Maria Angelina Tips) overleden. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de kapel van de Zusters van Maria in Leuven.

Auto op zijn dak na botsing

Donderdag 18 juni 2015
Op de Eerselsedijk in Bergeijk zijn deze namiddag, even voor 17 uur, twee auto's in een aanrijding betrokken geraakt. Eén van de wagens, met Belgische nummerplaten, belandde op zijn dak. Bij het ongeval zijn drie gewonden gevallen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Hun identiteit of woonplaats is niet bekend gemaakt.

Johan Vansummeren naar Tour

Donderdag 18 juni 2015
Lommel - Johan Vansummeren naar TourZoomJohan Vansummeren is door zijn Franse ploeg AG2R La Mondiale opgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk. Het team maakte vandaag al zeven van de negen namen bekend. (Foto Jan Buyens)

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Leerlingen pimpen inloopcentrum

Donderdag 18 juni 2015
Lommel - Leerlingen pimpen inloopcentrumZoomDeze week bundelen de leerlingen van de tweede graad BSO van campus Mercurius hun energie om de ontmoetingsruimtes van het inloopcentrum Compagnie & Co in de Kloosterstraat een nieuwe, frisse look te geven… De muren krijgen een nieuw kleurtje, de verlichting wordt wat sfeervoller, zelfs de stoelen worden onder handen genomen! De leerlingen werken de hele week rond het thema ‘Iedereen lacht in dezelfde taal!’. De leerkrachten hebben een mooi programma in elkaar gestoken (…) Het hele nieuwsbericht

Mooie trofee voor Levensloop

Donderdag 18 juni 2015
Lommel - Mooie trofee voor LevensloopZoomHet is al een weekje geleden, maar toch willen we u ook dit niet onthouden: 'Levensloop Lommel' heeft de de '2014 Global Spirit of Relay Award' voor beste event gewonnen. Vorige week mochten ze de Award officieel in ontvangst mogen nemen. In het juryrapport lezen we o.a. dat “Rudi Colson er de nadruk op legt dat iedereen goed begrijpt wat het betekent om vechters en vrijwilligers te ondersteunen. Ook behoudt hij een erg nauw en goed contact met de partners én de waarden van de Vereniging tegen Kanker." Zie de website

Lia Tips overleden

Donderdag 18 juni 2015
Zondag is Lia Tips overleden. Zij was 63 jaar en wordt zaterdag in Kerkhoven begraven na de afscheidsviering (10.30 uur) in de kapel van Don Bosco in Oud-Heverlee. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kapel van Don Bosco in Hechtel.
Vanaf 1 september zal Daf Trucks 200 trucks per dag produceren. Op 1 juni werd de productie al verhoogd van 156 tot 174 trucks per dag. Volgens DAF Trucks is er in heel Europa een verhoogde vraag naar trucks.

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Lommel - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht

Tom Gerards overleden

Woensdag 17 juni 2015
Lommel - Tom Gerards overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Tom Gerards overleden. Hij was 11 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na de uitvaartdienst (om 10.30 uur)  in buurthuis De Kom in Lommel-Kolonie.
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.
Lommel - Met Neos naar Saksisch ZwitserlandZoomEenenvijftig Carolus-toeristen, onder wie negentien van Neos Lommel, vertrokken twee weken geleden voor een zesdaagse reis naar het oosten, naar het Zwitserland van Saksen, dichtbij de Tsjechische grens. Een reismenu met Dresden als hoofdschotel. Historische steden, kerken, burchten en kastelen zoals Albrechtsburg, Schloss en Park Pillnitz, Königstein en Sankt Moritzburg werden bezocht. Maar ook Dresden. Het rotsmassief Bastei op dag vijf was voor natuurliefhebbers het neusje van de zalm. Kortom: een geweldige ervaring.

Een beetje 'eigen reclame'

Dinsdag 16 juni 2015
Lommel - Een beetje 'eigen reclame'ZoomVolgende week is het weer avondmarkt in de Leopoldlaan... en dat mag iedereen geweten hebben! (Foto Albert Agten)
Lommel - Alweer wat wijsheid van PjèrkënLöstërt ààlté goewd na wa dè(t) ër gëzeed weurt, mèr dénkt ërán dè(t) ë nog veulë meeër vërzweegë weurt.
                                 Pjèrkën
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Lommel - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)

Elisa Poets overleden

Maandag 15 juni 2015
Lommel - Elisa Poets overledenZaterdag is Elisa Poets overleden, de weduwe van Louis Geboers. Ze was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag om 11 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters.

Henri Mannaerts overleden

Maandag 15 juni 2015
Lommel - Henri Mannaerts overledenVrijdag is Henri Mannaerts overleden, de echtgenoot van Bertha Schelmans. Hij was 79 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Lommel - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Lommel - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

Josée Alen overleden

Zaterdag 13 juni 2015
Lommel - Josée Alen overledenGisteren is Josée Alen overleden, de echtgenote van Jan Vandenberk. Ze was 61 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos.

Vastnemen...

Zaterdag 13 juni 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Vastnemen...Het was een mopje toen. “Ik heb iets heel licht. Als ik het op de grond laat vallen durf ik te wedden dat jij het niet kan oprapen”. Waarna de andere op de grond spuugde. Het viel me te binnen, omdat je tijd ook niet kan vastnemen. Hij vliegt. Zoals je toen ook geen grip had op die twee zomermaanden. Het leek een eeuwigheid en dat was het ook.
Als de Ronde van Frankrijk gedaan was, hadden we tijd genoeg om hem na te spelen. De grote Tour rond het huis. Vervelen was een optie. Het hoorde er gewoon (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Didden overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Lommel - Lisa Didden overledenIn WZW Kapittelhof is gisteren Lisa Didden overleden, de weduwe van Jean Jacobs. Zij was 89 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats.
Lommel - Weersverwachting: code oranje in Limburg vandaagZoomVandaag is er vanaf 14 uur tot middernacht kans op erg hevig onweer. De hevigste buien kunnen op sommige plaatsen voor veel neerslag op korte tijd zorgen en kunnen vergezeld zijn van hagel en/of felle windstoten. De politie vraagt dan ook om ervoor te zorgen dat er niets kan gaan vliegen en, als u onderweg bent, om zeker ook uw snelheid aan te passen bij hevige regenval. Momenteel geeft de buienradar aan dat Lommel vanaf ca. 19.00 uur kan 'getroffen' worden, maar dit kan nog veranderen.

De laatste kans om te stemmen

Vrijdag 12 juni 2015
Lommel - De laatste kans om te stemmenZoomVandaag en morgen zijn de laatste twee dagen dat u kunt stemmen voor de mooiste garage van de Garageverkoop 2015. Stem om de mooiste garage de 'Publieksprijs' te schenken, maar maak hierdoor ook zélf kans op een mooi Lommels cadeau. Uit alle stemmers wordt immers ook één winnaar uitgeloot die dezelfde prijs krijgt als de 'mooiste garage'! Stemmen kan via garageverkoop.internetgazet[!]telenet.be, slechts éénmaal stemmen per mailadres, en het enige wat u in de mail moet vermelden is het nummer van de deelnemer van uw keuze, dat vindt u op de foto's.

Jos Bosmans overleden

Donderdag 11 juni 2015
Lommel - Jos Bosmans overledenGisteren is Jos Bosmans overleden, de echtgenoot van Elza Bleyen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Pierre Caris overleden

Donderdag 11 juni 2015
Lommel - Pierre Caris overledenGisteren is Leo Caris overleden, de echtgenoot van Elisa (Bertha) Van Broeckhoven. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Abonnementenverkoop United

Woensdag 10 juni 2015
Lommel - Abonnementenverkoop UnitedNa het geweldige seizoen 2014-2015 (met weliswaar de anti-climax tijdens de eindronde) rekent Lommel United erop ook volgend seizoen weer het 'Lommel-gevoel' te kunnen waarmaken. Het start de abonnementenverkoop op zaterdag 25 juli van 10 tot 20 uur, tijdens de fandag. Meer info en prijzen vindt u op de website en de Facebookpagina van de club. Bijzonderheid hier is wél dat alle dames er gratis in mogen, behalve bij vijf nog nader te bepalen 'Klasse A'-wedstrijden.
Supporters die hun zitplaats van vorig seizoen willen behouden, kunnen hun abonnement vanaf nu al bestellen bij Jacky Bollen via 0475/ 804 606 of Jacky.bollen1[!]telenet.be.

Kledingketen 'Thema' failliet

Woensdag 10 juni 2015
De handelsrechtbank in Turnhout heeft Noname bvba uit Mol failliet verklaard, de vennootschap achter de kledingketen Thema Fashion. De negen vestigingen, waarvan zeven in Limburg, en eentje in Lommel, zijn inmiddels gesloten. Zo’n twintig mensen verliezen hun job. Het personeel werd intussen ingelicht en reageerde verslagen. Het faillissement is nu in handen van curatoren die de kans op een volledige overname miniem inschatten.

Wiskundeprobleem van de maand

Woensdag 10 juni 2015
Lommel - Wiskundeprobleem van de maandZoomGedurende het hele schooljaar dagen de leerkrachten wiskunde van de eerste graad van Campus Mercurius de leerlingen uit met een doordenker, wiskundig raadsel, breinbreker… waarbij ze hun (wiskundig) brein op volle toeren moeten laten draaien. Er is slechts één antwoord per klas toegestaan, waardoor ze moeten samenwerken. Trots heeft de directeur de wisselbeker uitgereikt aan de winnende klassen: 2 Latijn en 1 Wiskunde-Talen. Deze leerlingen mogen een jaar lang pronken in de prijzenkast op de foto naast ‘the cup’! (Bijdrage Chris Cuyvers)

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Lommel - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 
Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni organiseert het Diagnosecentrum in Lommel een tentoonstelling waar belangrijke facetten toegelicht worden om de gevolgen van COPD - chronisch obstructief longlijden - te beperken. Zo is er gedetailleerde informatie omtrent voeding, rookstop, beweging en het juiste gebruik van puffers. Men krijgt ook de kans om een spirometrie (blaastest) te doen. De informatiesessies zijn op beide dagen doorlopend tussen 9 en 17 uur.
COPD of chronisch (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Biotoopstudie in WateringhuisZoomGisteren trokken de leerlingen van het tweede jaar Techniek/ Wetenschappen van WICO Campus Sint-Jozef naar het Wateringhuis in de Kolonie. Onder leiding van leerkracht wetenschappen, mevrouw Bleys, en Jan Leroy werd de biologische waterkwaliteit van de bovensloot bepaald. Er stonden binoculaire loeps, determineertabellen en schepnetten klaar om onmiddellijk te beginnen. Ook de aanwezigheid van de verschillende planten- en diersoorten op het nabij gelegen vochtige grasland werd onderzocht. Erg leerrijk voor de leerlingen!
Biotoopstudie in WateringhuisBiotoopstudie in Wateringhuis
Zoom

Kristalia was mooi…

Dinsdag 9 juni 2015
Super, fantastisch, prachtig, heerlijk, uitstekend… allemaal lovende woorden die de organisatoren, Kiwanis Lommel Quercus en het LOC-bestuur, achteraf mochten ontvangen van de 500 aanwezigen op de éérste editie van Kristalia aan het mooie ’t Kristallijn. Alle opbrengsten zijn bestemd voor het goede doel. Top-DJ Buscemi and Squadra Bossa zorgden voor de nodige ambiance, en de organisatoren kondigden alvast een tweede editie aan voor 28 mei 2016.

BMW-bende gearresteerd

Dinsdag 9 juni 2015
Een Nederlandse bende die onder meer verdacht wordt van diefstallen van BMW's in Noord-Limburg, is gearresteerd. Dat meldt de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag. In deze zaak zijn zeven aanhoudingen verricht. Een aantal gestolen auto's is inmiddels teruggevonden. Een aantal wagens stond al klaar in containers, voor transport naar Afrika. (PG)
Lommel - Stakingsaanzegging spoorbondenZoomDe vakbonden ACOD Spoor en ACV Transcom hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 19 juni, maar het is niet de bedoeling dat het treinverkeer hinder zou ondervinden van de staking. De vakbonden hekelen o.a. de sluiting van een hele rits aan stations, zoals dit van Lommel, en waarbij de service moet opgevangen worden door 'totaal onbetrouwbare' automaten. (Foto Robin Mues)

Vaderdag wordt niet vergeten

Maandag 8 juni 2015
Lommel - Vaderdag wordt niet vergetenZoomOok in de Leopoldlaan vieren ze vaderdag. Nog altijd ondergewaardeerd tegenover moederdag, maar in Lommel moet dit nu toch gaan beteren, dankzij deze leuze. (Foto Albert Agten)

Jan Bleyen overleden

Maandag 8 juni 2015
Lommel - Jan Bleyen overledenZaterdag is Jan Bleyen overleden, de echtgenoot van Lucie Castermans. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Poets overleden

Maandag 8 juni 2015
Lommel - Lieske Poets overledenZaterdag is in rusthuis Hoevezavel Lieske Poets overleden, de weduwe van Jaak Mannaerts. Ze was 87 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Maria Poets overleden

Maandag 8 juni 2015
Lommel - Maria Poets overledenVrijdag is Maria Poets overleden, de echtgenote van Henri Janssen. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.

Voedselbank in Bergeijk

Zondag 7 juni 2015
Er zijn vergevorderde plannen voor de oprichting van een voedselbank in Bergeijk. De gemeente is bereid 27.000 euro bij te dragen in het startkapitaal. Minvermogenden uit Bergeijk moeten nu voor een voedselpakket naar Bladel.

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht
Chel mag het zeggen
Lommel - Let op dat je geen verkeerde zijstraat inslaagt!Ik weet het: mijn lezers zullen me weer verdenken van verregaande beroepsmisvorming. Ik voel me immers andermaal geroepen om het nog maar eens een keer over een fenomenale taalblunder te hebben.
Toegegeven, ik had me voorgenomen om dagelijkse taalzonden niet meer te melden. Ik bedoel maar, je leest in je krant toch ook geen berichten over kleine bekeuringen. Wél over vluchtmisdrijven, agressieve motorbendes en verregaande verkeersagressie. Maar er zijn nu eenmaal grenzen aan het menselijk vermogen. En ik (…) Het hele nieuwsbericht
Op het kruispunt van de Puttendijk en Berkterbeemden in Bergeijk raakten vanmorgen twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de auto's kantelde, de andere ging over de kop. Bij de botsing is een vrouw gewond geraakt.
Er komt een nieuw, multifunctioneel gebouw op Eindhoven Airport. Dat omvat onder meer een grote parkeergarage waardoor de parkeercapaciteit op de luchthaven verdubbeld wordt tot 800 voertuigen, winkels en een fastfoodrestaurant. Het nieuwe gebouw komt op het huidige parkeerterrein aan de voorzijde van de luchthaven.

Ludwine Diepvens overleden

Vrijdag 5 juni 2015
Lommel - Ludwine Diepvens overledenWoensdag is Ludwine Diepvens overleden, de weduwe van Miel Jordens. Ze was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Dreigementen in onderbroek

Donderdag 4 juni 2015
In het stadhuis van Eindhoven heeft de politie vanmorgen  een man opgepakt die enkel een onderbroek en schoenen droeg. De man had er bedreigingen geuit. Naar het motief van de schaars geklede man is het gissen.

Maria Van Limbergen overleden

Donderdag 4 juni 2015
Lommel - Maria Van Limbergen overledenIn rusthuis Hoevezavel is gisteren Maria Van Limbergen overleden, de weduwe van Jozef Hick. Ze was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Toine Verdonschot overleden

Donderdag 4 juni 2015
Lommel - Toine Verdonschot overledenGisteren is Toine Verdonschot overleden, de weduwnaar van Catharina Roomers en van Kay Van Bommel. Hij was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Lyen overleden

Donderdag 4 juni 2015
Lommel - Fons Lyen overledenDe afscheidsplechtigheid van de 69-jarige Fons Lyen, de levensgezel van Annie De Proost, die dinsdag onwel aan het stuur werd op de Eindhovensebaan  in Hechtel-Eksel en met zijn auto tot stilstand kwam tegen een omheining, vindt plaats in besloten kring. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos.
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Tegen boom: zwaar gewond

Woensdag 3 juni 2015
In Valkenswaard, op de Nieuwe Waalreseweg ter hoogte van tuinzaak Coppelmans, is even voor de middag een man met zijn auto tegen een boom gereden. Hij zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Lommel - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.

Pol Bogaerts overleden

Woensdag 3 juni 2015
Lommel - Pol Bogaerts overledenGisteren is Pol Bogaerts overleden, de echtgenoot van Josée Hanegreefs. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.
De Nederlandse politie is nog steeds op zoek naar een verkrachter die tussen 1989 en 2010 maar liefst twaalf keer toesloeg in Valkenswaard, Veldhoven en omgeving. Volgens de politie komt de dader uit de omgeving van Valkenswaard. Hij zou inmiddels zo'n 50-55 jaar oud zijn. Een paar keer eiste hij ook geld van zijn slachtoffers. Na afloop van de aanranding of verkrachting was hij ineens poeslief en een aantal keren bood hij aan de slachtoffers zelfs zijn excuses aan. De politie verwacht inmiddels tips na een nieuwe oproep tot getuigen. Als dat niets oplevert wil men eventueel een groots opgezet DNA-onderzoek op het getouw zetten.

NIKO heet voortaan anders

Dinsdag 2 juni 2015
Lommel - NIKO heet voortaan andersZoomSinds vandaag heet het NIKO anders. Voortaan zal men spreken over de Kunstacademie Noord-Limburg. Het nieuwe logo werd ingehuldigd door de schepenen van cultuur van de aangesloten gemeenten uit Noord-Limburg (foto). Een en ander gebeurde tijdens een bezoek van de schepenen aan het gebouw van euh... de Kunstacademie Noord-Limburg in de Toekomstlaan in Neerpelt. Daar werd meteen de nieuwe lift officieel in gebruik genomen. (Foto's Jean Vandijck)
NIKO heet voortaan andersNIKO heet voortaan anders
Zoom

Simultaan baby's verversen

Dinsdag 2 juni 2015
Lommel - Simultaan baby's verversenZoomTijdens de wereldrecordpoging 'simultaan baby's verversen in een wasbare luier' in april laatstleden werden er wereldwijd 6.928 kindjes ververst. In België werden 322 kindjes verwelkomd op tien locaties. In Lommel waren er vier deelnemers (foto). Het werd uiteindelijk geen nieuw wereldrecord maar toch een zeer mooi resultaat! 'De Great Cloth Diaper Change' is een initiatief van de Amerikaanse Real Diaper Association, een non-profit organisatie rond herbruikbare luiers of zoals zij het noemen 'real diapers'. Met de actie brengt de vereniging de wasbare luier in de media.

Proweto geeft je vleugels

Dinsdag 2 juni 2015
Lommel - Proweto geeft je vleugelsZoomElf teams uit verscheidene Lommelse basisscholen hebben afgelopen zondag tijdens de opendeurdag tegen elkaar gestreden voor de tweede editie van 'Proweto geeft je vleugels'. De opzet was om in kleine teams een vliegtuig te bouwen dat zo ver mogelijk kon vliegen nadat het van een stelling van 6 meter hoogte werd gelanceerd. De creativiteit van de jongeren was enorm: zo werden er vliegtuigen van papier, karton, isomo, andere kunststoffen en ook uit doek gemaakt en waren er zeer uiteenlopende ontwerpen en (…) Het hele nieuwsbericht

'So you think you can quiz'

Dinsdag 2 juni 2015
Lommel - 'So you think you can quiz'ZoomAfgelopen weekend organiseerde WICO campus Sint-Jozef 'So you think you can quiz'. In de Breugheldreef werkten twintig ploegen zeven quizrondes af. De ploegen werden gevormd door leerlingen van het 1ste middelbaar en leerlingen uit de 6de leerjaren van Lommel. Het werd een héél gezellige en spannende quizavond!
Lommel - Ook flitsers in de LeopoldlaanZoomEen gewaarschuwd man is er twee waard... zeggen ze toch. (Foto Albert Agten)
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Lommel - Zonneweelde zet de bloemetjes buitenZoomDe leerlingen tuinbouwarbeider van SBSO Zonneweelde hebben vandaag letterlijk de bloemetjes buitengezet. In opdracht van de gemeente Overpelt hebben ze immers de pelargoniums voor de bloementorens geteeld en geplant. Vandaag werden ze op de afdeling afgehaald. Deze leerlingen worden klaargestoomd voor tewerkstelling in het gewone arbeidscircuit en het resultaat mag zeker ook gezien worden. (Bijdrage Eddy Sevens)
De politie Kempenland waarschuwt voor oplichters die via deur-aan-deurverkoop pannensets en kookpotten aanbieden. Zij vertellen de mensen dat zij kwaliteitsvol keukengerei kunnen kopen aan sterk verlaagde prijzen. In werkelijkheid gaat het om gerief van veel mindere kwaliteit en met een lagere waarde. De leurders sluiten geen verkoopovereenkomst. Wanneer kopers om een naamkaartje vragen wordt er een kaartje overhandigd met alleen een firmanaam en een adres in Duitsland.

Nieuwe tattooshop

Maandag 1 juni 2015
Lommel - Nieuwe tattooshopZoomAfgelopen weekend opende in de Koningin Elisabethlaan een nieuwe tattooshop met als uitbater Pascal Dreesen. ​'Wear your Soul in your Skin' is de slogan van de zaak, oftewel 'draag je ziel in je huid'. (Foto Vivi Vaesen)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel