Het overige nieuws

Opendeurdag in abdij van Postel

Woensdag 30 september 2015
Op 4 oktober kan je van 14 tot 17 uur de abdij van Postel in Mol bezoeken. Na het bezoek aan de abdij met behulp van een infoblaadje kunnen de bezoekers in de Sint-Norbertuszaal terecht voor een film over het Norbertijns leven in Postel.
In het gastencentrum van de abdij registreerde men vorig jaar meer dan vierduizend overnachtingen: 70 procent Belgen en 30 procent buitenlanders, vooral Nederlanders. Zowel groepen als individuele personen vinden hun weg naar de abdij. Vier keer per jaar kunnen er studenten terecht om zich voor te bereiden op de examens.

Lisa Cox overleden

Woensdag 30 september 2015
Lommel - Lisa Cox overledenGisteren is Lisa Cox overleden, de weduwe van Toine Konings. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Voorverkoop wedstrijd tegen Antwerp

Woensdag 30 september 2015
Lommel - Voorverkoop wedstrijd tegen AntwerpOp zondag 11 oktober ontvangt Lommel United in het Soevereinstadion huidig competitieleider R Antwerp FC. Het betreft een risicowedstrijd waardoor er op de wedstrijddag géén tickets voor de zittribune verkocht zullen worden. Voor deze zitplaatsen is er een extra voorverkoop op zaterdag 3 oktober van 17.30 tot 20.00 uur aan de loketten Speelpleinstraat, en op donderdag en vrijdag 8 en 9 oktober van 17 tot 20 uur in het secretariaat. Ook hier op zaterdag 10 oktober van 10 tot 12 uur.

Laatste dag om onze scouts te steunen

Woensdag 30 september 2015
Lommel - Laatste dag om onze scouts te steunenZoomAfgelopen zomer waren de scouts Lommel St.-Pieter op kamp in Houffalize. Na het kamp vertrok iedereen naar huis met nog één opdracht: zoveel mogelijk likes halen op hun groepsfoto die op de facebookpagina van Thomas More is gepubliceerd. Met deze wedstrijd kunnen ze namelijk een waardebon winnen t.w.v. 500 euro. Deze wedstrijd loopt vanavond af, en met uw steun kunnen ze nog winnen... dus Lommel: ga naar deze FB-pagina en klik om onze scouts te helpen!

Gordel wel gebruiken, gsm niet

Dinsdag 29 september 2015
Lommel - Gordel wel gebruiken, gsm nietDe nieuwe provinciale politieactie draait rond het verplichte gebruik van de autogordel en het niet-toegestane gebruik van een gsm achter het stuur. De thema-actie, die vandaag door de gouverneur werd bekendgemaakt, loopt van 1 tot 15 oktober.
Bedoeling van de thema-actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (ook achterin) en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig, aldus de mededeling.

François Verachtert overleden

Dinsdag 29 september 2015
Lommel - François Verachtert overledenGisteren is François Verachtert overleden, de echtgenoot van Edwinne Vreys. Hij was 58 jaar en wordt vrijdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de afscheidsplechtigheid (14.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Louise Claeys overleden

Dinsdag 29 september 2015
Lommel - Louise Claeys overledenZaterdag is Louise Claeys overleden, de weduwe van Jan Theuws. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Kattenbos.

Water op Mars

Dinsdag 29 september 2015
Marcel de toogfilosoof
"Er zijn niet overal kikkers, waar water is, doch waar zich kikkers bevinden, zal ook water zijn." ~ Johann Wolfgang von Goethe, Duits schrijver en dichter 1749-1832 
            Marcel
De gemeente Valkenswaard gaat enkele dagen maximaal tweehonderd vluchtelingen opvangen in een sporthal in deelgemeente Dommelen. Morgenmiddag komen de vluchtelingen aan. Ze zullen er tot vrijdagmiddag blijven. Het gaat om crisisopvang die 72 uur duurt. Na de noodopvang in Dommelen zullen de vluchtelingen naar reguliere opvanglocaties worden overgebracht.

86 verkeersongevallen in weekend

Maandag 28 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 28 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. De politie nam in dat verband in totaal 53 ademtesten af,waarvan er 7 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Willy Verachtert overleden

Maandag 28 september 2015
Lommel - Willy Verachtert overledenVandaag is Willy Verachtert overleden, de echtgenoot van Denise Strackx. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Van katten en honden gesproken

Maandag 28 september 2015
Lommel - Van katten en honden gesprokenZoom(Foto Albert Agten)

Marcel Binnemans overleden

Maandag 28 september 2015
Lommel - Marcel Binnemans overledenVandaag is Marcel Binnemans overleden, de echtgenoot van Colette Gerits. Hij was 83 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Gust Hurkmans overleden

Maandag 28 september 2015
Lommel - Gust Hurkmans overledenGisteren is Gust Hurkmans overleden. Hij was 83 jaar en wordt donderdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Rampenoefening in Balen

Zondag 27 september 2015
Morgenavond om 19u vindt er in Balen een rampenoefening plaats in het chemisch bedrijf Ajinomoto Omnichem (Japanse Kerselarenlaan) op het industrieterrein in Balen-Wezel. De oefening kadert in het gemeentelijk nood- en interventieplan waarbij men verschillende disciplines inzet: brandweerzone Kempen, lokale politie Balen-Dessel-Mol, medische hulpverlening (dienst 100, MUG Overpelt en Geel) en de Civiele Bescherming. Schrik dus niet als u rond die tijd veel hulpdiensten hoort of ziet...

Valkenswaard urenlang zonder stroom

Zaterdag 26 september 2015
Een groot deel van Valkenswaard en omgeving heeft deze namiddag urenlang zonder stroom gezeten. De stroomuitval trof grote delen van Valkenswaard, Leende, Dommelen, Aalst en Waalre. Niet alleen bewoners, maar ook winkeliers en ondernemers kwamen uren zonder elektriciteit te zitten en moesten noodgedwongen de deuren sluiten. Veel verkeerslichten deden het niet. Pas rond half vijf kwam de stroomvoorziening hier en daar weer op gang.
De werknemers van DAF in Eindhoven gaan volgende week opnieuw in staking. De vakbond FNV heeft hen opgeroepen om van maandag tot en met woensdag het werk neer te leggen. Bij DAF is al eerder gestaakt voor een nieuwe cao. De stakende werknemers hebben aangekondigd dat ze hun ‘vrije tijd’ zullen invullen met vrijwilligerswerk.

Steekpenningen zonder omkoperij

Vrijdag 25 september 2015
Tribunaliteiten
Sinds deze eeuw bestaat er in België naast publieke omkoping ook omkoping in de privésector. Voordien was het omkopen van een voetballer of een aankoopdirecteur niet strafbaar. Toch blijft een proces over private omkoping zeldzaam. Het hof van beroep van Antwerpen kreeg te maken met zo’n onalledaagse zaak van actieve omkoping. De verdachte was een projectmanager die in een bouwbedrijf zorgde voor de opvolging van de werven. Hij bekende steekpenningen te hebben betaald aan een afdelingshoofd van een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vol aandacht voor 'Turkije aan de Leie'ZoomGisteren gaf historica en journaliste Tina De Gendt de voordracht 'Turkije aan de Leie' voor de leden van Neos. Zij bracht het verhaal van de eerste elf Turken die de jaren zestig in Gent arriveerden om het tekort aan werkkrachten in de textielindustrie op te vullen. Nadat deze pioniers de overstap van het Turkse platteland naar de Gentse textielindustrie waagden en hun levensstandaard zo hoopten te verbeteren, zouden nog vele landgenoten hun voorbeeld volgen in de volgende decennia. Omdat de (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Geuens overleden

Vrijdag 25 september 2015
Lommel - Jef Geuens overledenGisteren is Jef Geuens overleden, de weduwnaar van Melanie Nijs. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel.

Koppensnellers in Kattenbos!

Vrijdag 25 september 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Koppensnellers in Kattenbos!Ik kon de slaap niet vatten. Te gek wat er allemaal door mijn kop spookte. Een poging om enige orde te scheppen in de chaos.
Stel: aan het kanaal strijkt een gemeenschap Hindoes neer. Op de loop voor de hemeltergende vervolgingen vanwege andersgelovigen, waaraan ze in India blootstaan. Een grootmoeder komt te overlijden. Geheel conform hun religieuze rituelen wordt ze onder een stapel hout gecremeerd. Hout genoeg daar. En wat van oma niet verbrand geraakt, kieperen ze – bij gebrek aan Ganges – (…) Het hele nieuwsbericht

Elfjarig meisje zwaar gewond

Donderdag 24 september 2015
Op de Maastrichterweg in Valkenswaard is deze namiddag een 11-jarig meisje zwaargewond geraakt toen zij bij het oversteken van de rijbaan gegrepen werd door een auto. Zij is met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

Annie Faassen overleden

Donderdag 24 september 2015
Lommel - Annie Faassen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Annie Faassen overleden, de echtgenote van Harrie Jansen. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Maandag is er van 19 tot 20 uur gelegenheid tot begroeting in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Aanloop naar 'Rode Neuzen Dag'

Donderdag 24 september 2015
Lommel - Aanloop naar 'Rode Neuzen Dag'ZoomEén op vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Daar moet dringend  verandering in gebracht worden. Hoe? Door te lachen, door samen gek te doen. Koop daarom ook uw neus voor het goede doel bij een Belfiuskantoor of nu zondag tijdens de herfstfeesten. De collega's van Belfius Noord-Limburg (foto) hebben er zin in. (Bijdrage Danielle Dirckx)

Niet vergeten

Donderdag 24 september 2015
Marcel de toogfilosoof
"Als je drinkt om te vergeten... denk er dan aan om op voorhand te betalen". Gelezen op een bordje in één van onze Lommelse cafés.
              Marcel

Fietsverkoop tijdens Herfstbraderie

Woensdag 23 september 2015
Lommel - Fietsverkoop tijdens HerfstbraderieZoomDe traditionele fietsenverkoop van gevonden fietsen zal nu zaterdag 26 september plaatsvinden aan de achterzijde van het politiebureel. De fietsen zijn er te bezichtigen vanaf 13.30, de verkoop zal starten om 14.00 uur.

Netwerkuitstap naar Antwerpen

Woensdag 23 september 2015
Op maandag 5 oktober organiseren het stadsbestuur en Unizo Lommel voor de lokale handelaren een netwerkuitstap naar Antwerpen. “In de voormiddag bezoeken we The Loop, een innovatiecentrum voor de middenstand”, legt schepen van middenstand Geert Jansen uit. “In de namiddag vindt er een inspirerende namiddagwandeling plaats naar trendy winkels en horecazaken onder leiding van de hipste stadsgids van Antwerpen Tanguy Ottomer.”
“Door tussenkomst van 50 euro per (…) Het hele nieuwsbericht
Om de versnippering in het waterbeheer tegen te gaan (Limburg telt maar liefst 56 waterbeheerders!), heeft de provincie de steden en gemeenten in het kader van de interne Vlaamse staatshervorming aangeboden om hun waterlopen over te dragen aan het provinciale niveau. Op die vraag zijn 37 van de 44 gemeenten ingegaan. Onder meer Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode deden dat niet. Meer dan 500 km waterlopen worden nu geherklasseerd van categorie 3 (gemeenten) naar categorie 2 (…) Het hele nieuwsbericht
In Valkenswaard is protest gerezen tegen de mogelijke komst van asielzoekers hoewel er in de gemeente geen opvanglocatie is voorzien. Op een info-avond over hulp aan vluchtelingen klonk er alvast duidelijk tegenkanting. Op spandoeken was te lezen 'Geef ons Nederland terug ' en 'Zeg NEE tegen economische vluchtelingen'.

Start van het nieuwe quizseizoen

Dinsdag 22 september 2015
Lommel - Start van het nieuwe quizseizoenZoomNu vrijdag 25 september wordt in De Moffel het startschot gegeven van het nieuwe quizseizoen in Lommel met als eerste quiz: "De eerlijke quiz". Omwille van het feit dat het de tiende editie al is, tevens een speciale editie. Inschrijvingen kan via eerlijkequiz[!]hotmail.com en de opbrengst gaat naar het ontwikkelingswerk van Toon Bongaerts in Niccaragua. De organisatoren leggen nu de laatste hand aan de vragen... (foto)

53 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 22 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 53 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 35 met blikschade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 19 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 7 gevallen van vluchtmisdrijf.

Voor alle roddelaars

Dinsdag 22 september 2015
Prietprouwët
Lommel - Voor alle roddelaarsVur roddëlèèrs: As ge ààchtër ménë rug babbëlt, stòd-ë óp dë zjüstë plak vur mén kónt të kussën.
                  Pjèrkën

Lisette Gerards overleden

Maandag 21 september 2015
Lommel - Lisette Gerards overledenGisteren is Lisette Gerards overleden, de echtgenote van Jos Bax. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Frans Vrijsen overleden

Maandag 21 september 2015
Lommel - Frans Vrijsen overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Frans Vrijsen overleden, de weduwnaar van Liza Serroeyen. Hij was 88 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 12u) in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

Tilla D'Joos overleden

Maandag 21 september 2015
Lommel - Tilla D'Joos overledenGisteren is Tilla D'Joos overleden, de weduwe van Michel Janssenswillen. Zij was 93 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

Grensoverschrijdend

Maandag 21 september 2015
Lommel - GrensoverschrijdendZoom (Foto Albert Agten)

Truda Meekers overleden

Maandag 21 september 2015
Lommel - Truda Meekers overledenZaterdag is Truda Meekers overleden, de weduwe van Wim Geuens. Zij was 80 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

OKRA kiest nieuwe gewestvoorzitter

Zondag 20 september 2015
Lommel - OKRA kiest nieuwe gewestvoorzitterZoomTijdens de jaarlijkse Gewestvergadering van OKRA-Lommel werd de voorzittershamer overgedragen aan Jeannine Van Och van Team Barrier. Namens OKRA-Limburg en de voltallige (druk bijgewoonde) vergadering kreeg de ontslagnemende voorzitter Frans Verherstraeten felicitaties voor zijn 7 jaar volgehouden inzet. Op de foto v.l.n.r. : Lut Mommen (OKRA-Limburg), Jeannine Van Och, Frans Verherstraeten en Jessy Keyen (OKRA-Limburg). (Bijdrage Stan Bresseleers)
Het Europees hoofdkantoor van de Shimano-groep wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie. Ook de internationaal georiënteerde businessomgeving is voor het bedrijf belangrijk.
Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten en de productie van vishengels en molens. Daarnaast produceert (…) Het hele nieuwsbericht
In een mededeling zeggen de Noord-Lmburgse burgemeesters "met ontzetting" kennis genomen te hebben van de uitspraken van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vandaag rond de haalbaarheid van de sneltram Hasselt-Maastricht. Bourgeois liet verstaan dat de sneltram er alleen kan komen als Maastricht die tot het station laat lopen. In het andere geval moet het uitgespaarde geld geinvesteerd worden in andere mobiliteitsdossiers: de Spartacuslijn van Hasselt naar Maasmechelen, de spoorlijn (…) Het hele nieuwsbericht

Stad telt 33.871 inwoners

Zaterdag 19 september 2015
Volgens de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken telde Lommel op 1 juli 2015 33.871 inwoners: 16.963 mannen en 16.908 vrouwen.

De hobbykamer

Vrijdag 18 september 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - De hobbykamerHobby’s, het is iets van alle tijden. Alhoewel, toen de mannen nog echt in grotten woonden, waren jacht en visvangst geen tijdverdrijf. De ‘cave men’ hadden andere zaken aan hun hoofd. Ik dacht eraan, toen ik deze top-20 tegenkwam. De coolste ‘man caves’. Grotten voor mannen, dikwijls in de kelder van het huis, waar de man zijn ding nog kan doen. Dat kan van alles zijn. In een aangepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Top-500 van VKW-Limburg is er weer

Vrijdag 18 september 2015
VKW Limburg presenteerde vandaag de 30ste editie van de Limburgse Top 500. Het referentieboekwerk laat de recentste bedrijfsresultaten zien van de 500 grootste ondernemingen qua omzet in Limburg. Aangevuld met een handige ‘wie is wie’ per bedrijf.
Deze allereerste ‘officiële’ cijfergegevens van 2014 vormden opnieuw de basis voor een grondige analyse. Het merendeel van de Top 500-bedrijven heeft een positief jaar van groei achter de rug. Indicatoren zoals omzet, (…) Het hele nieuwsbericht

Extra opvangplaatsen voor vluchtelingen

Donderdag 17 september 2015
Het OCMW van Mol krijgt acht bijkomende opvangplaatsen voor individuele asielzoekers. Zij worden tijdens hun asielprocedure opgevangen. Nu beschikt Mol al over 32 opvangplaatsen.
De gemeente Valkenswaard voelt zich betrokken bij het vluchtelingenvraagstuk, net zoals de Valkenswaardse gemeenschap. Via sociale media ontvangt de gemeente vragen van bewoners over wat ze kunnen doen om de vluchtelingen te helpen. Tegelijkertijd is er een tekort aan vrijwilligers. De gemeente wil vraag en aanbod graag bij elkaar brengen en organiseert daarom op maandag 21 september van 19 tot 21 uur een informatiemarkt in de hal van Cultuurcentrum De Hofnar.

Aanloop naar 'Levensloop'

Donderdag 17 september 2015
Marcel de toogfilosoof
"Niet kanker, maar het schouderophalen is de kwaal van deze eeuw." ~ Julien Vangansbeke, Vlaams auteur
          Marcel

Bisdom trapt nieuw werkjaar af

Woensdag 16 september 2015
Lommel - Bisdom trapt nieuw werkjaar afZoomVanavond trapt het bisdom Hasselt het nieuwe werkjaar af in Cultuurcentrum Hasselt. Het nieuwe jaarthema 'Om-armen' gaat over de sociale dimensie van de verkondiging. Naast het podiumprogramma met het verkennen van het  jaarthema is er een informatiemarkt. Voor de startavond zijn alle priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorgsector, teamleden van parochiefederaties, leden van diaconale werkgroepen als Broederlijk Delen en Welzijnszorg, catechisten en jongerenbegeleiders.

Carl Gebbert overleden

Woensdag 16 september 2015
Lommel - Carl Gebbert overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Carl Gebbert overleden. Hij was 77 jaar. Volgens zijn wens heeft de verstrooiing van zijn assen plaatsgevonden in intieme familiekring.

Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

Dinsdag 15 september 2015
In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011 22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be. www.tele-onthaal.be

Thuistest voor baarmoederhalskanker

Dinsdag 15 september 2015
Deze maand start in zes Vlaamse gemeenten, waaronder Lommel, Neerpelt en Overpelt, een experiment met een thuistest voor het humaan papillomavirus (HPV). HPV is de belangrijkste oorzaak van baarmoederhalskanker. Als het experiment positief is, dan kan het in de komende jaren uitgebreid worden tot heel Vlaanderen. Met de HPV-zelfafnametest kunnen de geselecteerde vrouwen zelf een staaltje slijm uit de vagina nemen en dit opsturen naar het labo voor verdere analyse. Ze moeten dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en sport

Dinsdag 15 september 2015
Marcel de toogfilosoof
"Geld is geen garantie voor succes in de sport. Maar zonder geld is er slechts één zekerheid, namelijk dat er geen succes zal zijn."  ~ Craig McLatchey, deskundige IOC
        Marcel

Christianne Dierckx overleden

Maandag 14 september 2015
Lommel - Christianne Dierckx overledenZaterdag is Christianne Dierckx overleden, de echtgenote van Pasquale Petosa. Zij was 72 jaar en wordt donderdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Werkplaatsen.

Suzanne Schreppers overleden

Maandag 14 september 2015
Lommel - Suzanne Schreppers overledenGisteren is Suzanne Schreppers overleden, de levenspartner van Alfons Van Nooten. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna haar asurne zal worden bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Bisschop neemt het op voor vluchtelingenIn een brief die vandaag verstuurd werd naar de federatieteams, de kerkraden en de algemene oversten van religieuze congregaties heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een dringende oproep gedaan in verband met het onthaal van vluchtelingen en hun huisvesting. Hij roept individuele christenen op om zich op een of andere manier aan te sluiten bij lokale opvanginitiatieven. Verantwoordelijken  van parochiefederaties, kerkraden en congregaties roept hij op om na te gaan of (…) Het hele nieuwsbericht

Controles aan Nederlandse grens

Maandag 14 september 2015
De Nederlandse marechaussee gaat meer controles uitvoeren in het grensgebied. Dat heeft de Nederlandse staatssecretaris voor asielzaken Klaas Dijkhoff vanmiddag gezegd in Brussel. Hij zei daar ook dat mobiele teams gaan bijhouden of er meer vluchtelingen naar Nederland komen. Voorlopig worden de grensovergangen niet afgesloten.

58 weekendongevallen

Maandag 14 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel waarbij 1 persoon zwaar en 13 anderen licht werden gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Ondertussen, op de Leopoldlaan...

Maandag 14 september 2015
Lommel - Ondertussen, op de Leopoldlaan...Zoom                                                                     (Foto Albert Agten)

Flitsers volgende week

Zondag 13 september 2015
Lommel - Flitsers volgende weekDe lokale politie Lommel kondigt aan dat er volgende week extra op de snelheid zal gelet worden op de Luikersteenweg, de Gestelsedijk, Lobert en Adelberg.

Bergeijk heeft een wereldkampioen

Zondag 13 september 2015
Etienne Bax uit Bergeijk is vandaag wereldkampioen zijspancross geworden. Samen met zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis won hij de Grand Prix van Saint Jean d' Angely in Frankrijk. Daarmee verdiende het duo zoveel punten, dat ze niet meer ingehaald kunnen worden door hun concurrenten voor de titel.

Over geweren en pistolen

Zondag 13 september 2015
De anonieme grommelaar
We hebben het voor de zekerheid nog eens opgezocht in de dikke Van Dale. En ja hoor, een geweer is een "draagbaar vuurwapen bestemd om door één persoon met twee handen bediend te worden, ongeveer 1 à 1,5 m lang". Een geweer is dus zo'n ding van de schietkraam op de kermis, zo'n buks van de schutterij, zo'n wapen waarmee jagers het bos intrekken. Of waar die kerels van de biatlon mee rondskiën. Een geweer is dus écht wel iets heel anders dan een pistool ("vuurwapen met korte loop dat met één hand wordt afgeschoten"), revolver, colt of weet ik wat je in je jaszak of op je heup of zo opbergt.
Jaszak? Riem? Holster? Wat lazen we deze week in de krant: "Vrouw verstopt geladen geweer in vagina"… Een geweer? Het kan dus altijd nóg erger...

Stiena Schutters overleden

Zaterdag 12 september 2015
Lommel - Stiena Schutters overledenVandaag is Stiena Schutters overleden, de echtgenote van Jos Schoeters. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Een halve eeuw!

Zaterdag 12 september 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Een halve eeuw!Ik kom al vijftig jaar bij dezelfde warme bakker over de vloer. En dat heeft hij gevierd! Hij heeft alle klanten die mij kennen uitgenodigd om donderdagmiddag tussen vijf en acht op zijn kosten in zijn zaak te komen smikkelen en smullen. Taart, vlaai, ‘pateekes’, alles is er. Mijn bakker pampert zijn vaste klanten, dat mag gezegd!
Mijn vriend komt al even lang bij zijn vaste slager, Gust in Kattenbos. Gust maakt o.a. zonder enige twijfel met stip de lekkerste kipkap van de hele wereld. Hetzelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Astronomische telefoonrekeningen

Vrijdag 11 september 2015
Tribunaliteiten
Mag een werkgever waken over de gsm die hij aan zijn werknemer ter beschikking stelt?  Of hoeft de baas niet te weten met wie zijn medewerker telefoneert? Die vraag stelde zich voor het arbeidshof van Gent omdat een bedrijfsleider de terugbetaling eiste van de telefoonkosten van zijn medewerkster met een astrolijn. De dame spendeerde 90 euro per dag aan haar GSM. In het begin telefoneerde ze één of twee keer naar de 090-lijn, maar de ‘telefonade’ ging in crescendo en bereikte in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe espressobar

Vrijdag 11 september 2015
Lommel - Nieuwe espressobarZoomEr sluiten regelmatig winkels, maar gelukkig komen er ook even regelmatig nieuwe bij, zoals nu In de Einderpad 8, waar een nieuwe espressobar opende met de naam 'Wolf Espressobar'. Eigenares Anja Cortens heet er u hartelijk welkom voor koffies, thee en biologische frisdranken. (Foto Robert Boons)

Jacky Timmermans overleden

Donderdag 10 september 2015
Lommel - Jacky Timmermans overledenGisteren is Jacky Timmermans overleden, de echtgenoot van Lisette Van den Boer. Hij was 69 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Met z'n allen in de file

Donderdag 10 september 2015
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus 2015 bedroeg het aantal privévoertuigen in ons land 5.623.579, waarvan 3.457.526 dieselwagens en 2.091.327 benzinewagens. België telt bovendien 16.094 autobussen en autocars, 770.508 voertuigen voor goederenvervoer, 44.851 trekkers, 186.334 landbouwtrekkers, 67.910 speciale voertuigen en 465.786 motorrijwielen. Daarmee bedraagt het voertuigenpark 7.175.062 eenheden. Dat meldt de algemene directie Statistiek van de FOD Economie vandaag.

Vluchtelingen

Donderdag 10 september 2015
Marcel de toogfilosoof
Honderd jaar geleden waren er ongeveer 1,5 miljoen Belgen op de vlucht voor de oorlog. Vluchtelingen... Onze grootouders en overgrootouders kregen onderdak in Engeland, Frankrijk en Nederland. Zonder deze solidariteit waren u en ik er nu misschien niet geweest. Never forget!
              Marcel

Geslaagd debuut van 'Something else'

Woensdag 9 september 2015
Lommel - Geslaagd debuut van 'Something else'ZoomAfgelopen maandag vertrok glaskunstenaar Brad Copping met zijn spiegelkano van Lommel naar Leerdam. Het kersverse muziekkwartet 'Something else' luisterde het event op. Rob van Wezel, Piet Gerits, Monique en Henk Tiebosch, met in hun repertoire zo'n 150 levensliederen, schlagers en andere gouden hits, lieten zich van hun beste kant zien en het talrijk opgekomen publiek stak hun waardering niet onder stoelen of banken. Een muzikale start om van te smullen. (Bijdrage Henk Tiebosch)

Marina Maes overleden

Woensdag 9 september 2015
Lommel - Marina Maes overledenMaandag is Marina Maes overleden, de echtgenote van Jaak Verhoeven. Zij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Met Vueling naar Barcelona

Dinsdag 8 september 2015
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat met ingang van april 2016 vluchten uitvoeren tussen de luchthaven Barcelona El Prat (Spanje) en Eindhoven Airport. Die route zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen met een Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start is vrijdag 29 april 2016. 
Vueling is onderdeel van IAG (International Airlines Group SA), een Brits-Spaanse multinationale luchtvaartonderneming die ontstaan is uit de fusie van British Airways (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Radiohuis in Hasselt wordt gesloten'Het uitgelekte besparingsplan van de VRT voorziet onder meer de sluiting van het Radiohuis in Hasselt. Radio 2 zal wel nog regionaal verankerd blijven, luidt het. In het avondnieuws van 17.30 uur heeft Radio 2 Limburg uit protest enkel het bericht over het besparingsplan gebracht. De sluiting, die nog door de raad van bestuur bekrachtigd moet worden, is een gevolg van de besparingen die de Vlaamse regering via minister Sven Gatz aan de VRT heeft opgelegd.

Anna Antonissen overleden

Dinsdag 8 september 2015
Lommel - Anna Antonissen overledenZondag is Anna Antonissen overleden, de echtgenote van Camille Vanbuel. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Donderdag om 19.30 uur is er daar een avondwake.

Neos genoot van de Passiespelen

Dinsdag 8 september 2015
Lommel - Neos genoot van de PassiespelenZoomAfgelopen zondag trokken 25 Neos-leden richting Tegelen in Nederland om het  indrukwekkende openlucht theaterevenement  'Het Passiespel' te gaan bekijken. Het verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus. De groep was vooral onder de indruk van de inzet van de vele vrijwilligers, zowel de acteurs, mensen uit Tegelen en omgeving, als de mensen van de organisatie: het was zeker de uitstap waard! (Bijdrage Hélène Vissers)

Europa eens te meer

Dinsdag 8 september 2015
Prietprouwët
Lommel - Europa eens te meer"Meeër Euróópa dient nie vur dën heemël diechtërbé të bréngën, mèr vur dë hél të vërmijën."
            Pjèrkën

62 weekendongevallen

Maandag 7 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 9 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 42%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Restauratiewerken kerk in laatste faseZoomHet is de mensen in de Leopoldlaan niet ontgaan dat de werken in onze hoofdkerk de laatste fase zijn ingegaan. Komend weekend kunt u dan ook in het kader van Open Monumentendag een 'blik gaan werpen' op het geweldig mooie resultaat. (Foto Albert Agten)
Lommel - Week van de sportclub - Lommelse Tennis ClubZoomTennis Club LTC organiseert tijdens de week van de sportclub op woensdag 16 september van 14 tot 16 uur in de tennishal van de Kolonie een infosessie over de tennistrainingen voor de jeugd deze winter die van start gaan in oktober, gedurende 20 weken (maar niet tijdens de schoolvakanties). Voor kinderen die voor het eerst tennisles willen volgen is er dan tevens de mogelijkheid om een initiatieles te volgen. Hiervoor verwacht de club wel dat u dit meldt via een mailtje aan lommelsetc[!]outlook.com. (Bijdrage Marc Darquennes)

Smiley (66)

Zondag 6 september 2015
Lommel - Smiley (66)ZoomZelfs in de tuin zie je vaak een smiley... Een foto van Pol Gijbels.

Heeft het skateboard afgedaan?

Zondag 6 september 2015


De online winkel Hammacher Schlemmer heeft onlangs een nieuw soort skateboard gelanceerd dat het klassieke skateboard naar de prullenmand verwijst. De nieuwste versie bestaat uit twee afzonderlijke wielen met een voetplatform. De truc bestaat er in dat men het rubberen wiel rond de voeten in een slangachtige beweging roteert. Op het eerste gezicht is het niet moeilijk, maar in werkelijkheid zal je zien dat het ook niet gemakkelijk is...

Nazomeren...

Zaterdag 5 september 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Nazomeren...Het was één van onze laatste vakantiedagen. Een dagje naar ’t Zuid, maar de Antwerpse wijk deed haar naam alle oneer aan. De regen deed ons bijna rennen naar het Fotomuseum. Een plek waar ik graag kom. Je staat er, soms nog meer dan in de krant, echt stil bij de foto’s. Jan Rosseel exposeerde er. Hij is de zoon van één van de slachtoffers van de Bende van Nijvel. Een nog steeds onopgeloste zaak. Met foto’s van bewijsstukken, vaak tegen een donkere achtergrond, geeft hij ons (…) Het hele nieuwsbericht

Bisschop start pastorale bezoeken

Vrijdag 4 september 2015
Lommel - Bisschop start pastorale bezoekenVanaf oktober start mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, pastorale bezoeken van telkens een viertal dagen aan de dekenaten. Het dekenaat Bree komt als eerste aan de beurt. Het dekenaat Lommel volgt in november. In het voorjaar brengt de bisschop een bezoek aan de dekenaten Maaseik, Herk-de-Stad, Sint-Truiden, Hamont en Vlijtingen-Voeren.

Dode door instortende lift

Vrijdag 4 september 2015
Op het terrein van de Technische Universiteit (TU/e) in Eindhoven zijn deze namiddag een dode en een zwaargewonde gevallen toen in een pand, dat gesloopt zou worden, een lift van zeven hoog naar beneden viel. Een van de slachtoffers werd doodgedrukt. Het andere slachtoffer lag enige tijd bekneld onder de lift en is zwaargewond. De twee slachtoffers waren aan het werk in het pand. Ze zouden bovenop de lift hebben gestaan toen die in de schacht naar beneden viel.

Bisdom bekommerd om vluchtelingen

Vrijdag 4 september 2015
Lommel - Bisdom bekommerd om vluchtelingenZoomHet bisdom Hasselt heeft vandaag de pastorale medewerkers in parochies en zorginstellingen, de kerkfabrieken en de centrale kerkbesturen opgeroepen om binnen hun kring uit te kijken naar woningen of appartementen die in aanmerking komen voor de opvang van migranten. Het bisdom steunt daarmee de actie van Caritas International België die huiseigenaars recent opriep woongelegenheden ter beschikking te stellen voor de opvang van migranten nu die nood zo erg toeneemt. “We hopen dat de brede (…) Het hele nieuwsbericht

'Bier en Bokes' is er klaar voor

Vrijdag 4 september 2015
Lommel - 'Bier en Bokes' is er klaar voorZoomDe organisatoren van het nieuwe gratis event in de Barrier 'Bier en Bokes' zijn er helemaal klaar voor om u zaterdag vanaf 14 uur te ontvangen in het Barrierspark. Een veertigtal bieren die kunnen geproefd worden, een zestal live-bands om de sfeer erin te houden (waaronder de Sjieklets, Sgt. Pepper, Tom Wolf en Rivers of Stones), én bokes! Uiteraard rekenen ze op goed weer, maar indien niet... zijn er tenten voorzien (foto).
In een gesprek met TVL heeft gouverneur Herman Reynders een oproep gedaan aan alle Limburgers, alle Limburgse burgemeesters en alle Limburgse verenigingen om vluchtelingen op te vangen. Hij vraagt gemeenten en OCMW's een extra inspanning te leveren. De gouverneur verwacht ook inspanningen van grote organisaties zoals vakbonden en ziekenfondsen. Ook de individuele Limburger kan zijn steentje bijdragen, aldus de gouverneur.

Gerarda Berkmans overleden

Donderdag 3 september 2015
Lommel - Gerarda Berkmans overledenGisteren is Gerarda Berkmans overleden, de echtgenote van Pierre Maes. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna den asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Smiley (65)

Donderdag 3 september 2015
Lommel - Smiley (65)ZoomDe zon is weg maar deze smiley willen we U echt niet onthouden. (Paul Vanhecke)

Zonder commentaar

Donderdag 3 september 2015
Marcel de toogfilosoof
Fijne opmerking gisterenavond op TV na een debat over de asielzoekers. Een jongedame merkte fijntjes op "dat het Nederlands van de Syrische migrant beter was dan dat van de Antwerpse 'racist'."
             Marcel

Smiley (64)

Woensdag 2 september 2015
Lommel - Smiley (64)ZoomHmmm. Een erg originele maar ook een zeer smakelijke smiley.

Limburgse economie versnelling hoger

Woensdag 2 september 2015
Begin derde kwartaal van 2015 begon de Limburgse economie opnieuw aan te trekken.Tijdens de zomer werd daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van juli 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Grote stuwende kracht is de binnenlandse vraag, stelt VOKA Limburg.
De eerste maanden van 2015 bewoog de Limburgse economie weinig tot niets. Deze langgerekte stagnatie hield aan tot het derde (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg krijgt koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2015
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen op 10 september een bezoek aan de provincie Limburg. De Koning en de Koningin bezoeken eerst te Hasselt de Corda In campus en ontmoeten er jonge ondernemers van start-ups. Nadien begeven de Koning en de Koningin zich naar Maasmechelen waar zij het Vakantiehuis Koningin Fabiola zullen bezoeken dat ondertussen 50 jaar bestaat. Vervolgens bezoeken ze Connecterra. Dit is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.  Het programma word afgesloten met een ontvangst in het stadhuis van Maasmechelen.

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt op 5 september een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe stadspuzzel komt er aan

Dinsdag 1 september 2015
Lommel - Nieuwe stadspuzzel komt er aanZoomNa een bijzonder gesmaakte eerste editie met meer dan 40 ploegen en 400 deelnemers, organiseert de stad op zondag 11 oktober opnieuw een grootse stadspuzzel voor alle inwoners van Lommel. Het wordt een dag boordevol quiz-, puzzel- en zoekplezier met een hoekje af. Verwacht u niet aan een standaardquiz, maar wel aan een dag vol uitdagingen, leuke weetjes, humor en een tikje avontuur. Ontdek Lommel die dag op een heel andere manier. Ploegen krijgen een kleurrijk en uniek quizboekje en krijgen een (…) Het hele nieuwsbericht

Jeannine Dierckx overleden

Dinsdag 1 september 2015
Lommel - Jeannine Dierckx overledenVandaag is Jeannine Dierckx overleden, de echtgenote van Victor Segers. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Karel Vande Craen overleden

Dinsdag 1 september 2015
Lommel - Karel Vande Craen overledenDe uitvaartdienst van Karel Vande Craen, de levenspartner van Manuella Vanduffel, die gisterenavond verongelukte op de Ringlaan vindt vrijdag (12 uur) plaats in buurthuis De Kom waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.Karel Vande Craen was 52 jaar.

Fik Cuypers overleden

Dinsdag 1 september 2015
Lommel - Fik Cuypers overledenZaterdag is Fik Cuypers overleden, de echtgenoot van Maria Faes. Hij was 75 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte familiekring plaats.

Alfred Küper overleden

Dinsdag 1 september 2015
Zondag is Alfred Küper overleden, de echtgenoot van Diana De Clercq. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt  zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Heeserbergen.

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Lommel - Smiley (63)ZoomDeze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.

De vakantie is voorbij

Dinsdag 1 september 2015
Lommel - De vakantie is voorbijZoomOok in de Leopoldlaan weten ze dat de scholen vandaag weer van start gaan. (Foto Albert Agten)

Wij(k) aan de beurt: Heide-Heuvel

Dinsdag 1 september 2015
De stad komt één week lang  (van 5 tot 10 september) met haar diensten naar Heide-Heuvel. De wijkinspecteurs en gemeenschapswachten vertellen u alles over het voorkomen van woninginbraken en fietsdiefstal. Het wijkloket strijkt neer in de omgeving van de kerk, en op woensdag 2 september is er de Buurtbabbel met het schepencollege. Eerst geeft de burgemeester een toelichting en is er een vragenmoment. Tijdens het tweede deel kan er over verschillende thema’s in de buurt van gedachten gewisseld worden. Iedereen is welkom, maar graag een seintje vooraf via info[!]lommel.be. Meer info

Het schooljaar is van start

Dinsdag 1 september 2015
Marcel de toogfilosoof
"Wij leren niet voor school, maar voor het leven." (origineel "Non scolae, sed vitae discimus") ~ Seneca, Romeins filosoof (5 voor Chr. - 65 na Chr.)
                Marcel
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel