Het overige nieuws

De 27-jarige verdediger Glenn Neven heeft zijn contract bij Lommel SK met twee jaar verlengd. De 19-jarige flankaanvaller Al Amouchi verlaat de club en maakt de overstap naar Bocholt.

Parkeren bij Eindhoven Airport

Woensdag 31 mei 2017
Na de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport is daar vanmorgen een voorlopig parkeerterrein in gebruik genomen. Parkeren kan nu binnen de hekken van de luchthaven op een platform waar normaliter kleine privé-vliegtuigen staan. Kort parkeren kost daar 3 euro per uur voor de eerste twee uur, een dag parkeren kost 11 euro.

Open Kerkendagen

Woensdag 31 mei 2017
Open Kerken organiseert op 3 en 4 juni Open Kerkendagen  in België, Luxemburg en Oost-Frankrijk. Bijna 600 gebedshuizen van allerlei pluimage zetten hun deuren open zodat u de enorme diversiteit aan religieus erfgoed kunt ontdekken.
Met het thema “Zet de stenen in beweging” wil Open Kerken tonen hoe dynamisch het kerkenlandschap anno 2017 is. In onze provincie kunt U o.a. in de Sint-Trudokerk in Peer, de Sint-Martinuskerk in Meeuwen, de Sint-Pietersbandenkerk (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2007 en 2016 was augustus 2009 de maand waarin op het Limburgs fietsroutenetwerk het grootste aantal fietsers geteld werd: 390.618 om precies te zijn, een getal dat bekomen wordt op basis van extrapolatie van de gegevens van de telslangen die, verspreid over de provincie, zijn aangebracht.
Lommel - Trakteer je leeuw eens op een ijsjeZoomZodra de temperaturen boven de 30 graden gaan, dan zoekt iedereen een manier om af te koelen. Zo ook in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een ideale manier om verkoeling te bieden is natuurlijk via ijsjes! Als ze weten dat warme dagen in het verschiet liggen, dan trakteren ze daar de dieren graag op een lekkernij. Het zorgt voor verfrissing én houdt de dieren bezig doorheen de dag. Zo kunnen ze hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken. Natuurlijk zijn de ijsjes aangepast aan het dieet van de dieren. Vleeseters zoals  leeuwinnen en sneeuwluipaarden krijgen ijsjes op basis van kippenvlees en -bloed. Alleseters zoals de groep Java-apen en het koppeltje mantelbavianen zijn verzot op ijsjes met fruit. Als extra zijn de ijsjes aangevuld met zonnebloempitten. (Natuurhulpcentrum)
Lommel - Boek 50 jaar bisdom Hasselt voorgesteldIn Tongeren is vandaag het boek '50 jaar bisdom Hasselt' voorgesteld. Het werd geschreven door prof. Mathijs Lamberigts van de KU Leuven.
Het bisdom Hasselt is vandaag dag op dag 50 jaar oud. Paus Paulus VI splitste met de bul Qui christianorum coetui van 31 mei 1967 het grondgebied van de provincie Limburg af van het grote bisdom Luik en vormde het om tot een zelfstandig bisdom. Dat nieuwe bisdom Hasselt mag dan het jongste van het land zijn, het christendom had er in de regio al (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Politie gaat elektrische fietsen controlerenOm de gebruikers van elektrische fietsen aan te zetten zich in regel te stellen – en dan met name de gebruikers van de erg snelle “speed pedelecs”- gaan de Limburgse politiezones tussen 5 juni en 23 juni extra aandacht besteden aan deze weggebruikers. Dat heeft gouverneur Herman Reynders aangekondigd. Bedoeling van deze thema-actie is de bestuurders van elektrische fietsen te herinneren aan de wettelijke verplichtingen enerzijds en anderzijds de bestuurders bewust te maken (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Priesters vieren 50 jaar bisdom HasseltMorgen komen de Limburgse priesters in Tongeren bijeen naar aanleiding van het gouden jubileum van het bisdom Hasselt. De samenkomst is precies op de verjaardag van de oprichting van het bisdom op 31 mei 1967. Op het programma staan onder andere een toespraak door prof. dr. Mathijs Lamberigts, een feestelijke maaltijd en een gebedsviering in de OLV-basiliek, voorgegaan door mgr. Patrick Hoogmartens (foto), bisschop van Hasselt. Naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt worden er later dit jaar nog andere evenementen gepland.

Mia Dekkers overleden

Dinsdag 30 mei 2017
Lommel - Mia Dekkers overledenGisteren is Mia Dekkers overleden, de weduwe van Mathieu Michiels. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - B-Light Sports wint 10 sterrenZoomNa een heel jaar ondernemen werd de minionderneming B-Light Sports van 6HA van WICO Campus Sint-Jozef beloond met 10 sterren op de Vlajo Star Awards. Deze uitreiking vond plaats in de gebouwen van de hogeschool PXL in Hasselt. Ze wonnen onder andere de sterren van 'knap totaalconcept', 'duurzame mini', 'creatief-innovatief', 'knap reclame filmpje', 'teamspirit' en nog vele andere. B-Light Sports stond hiermee op de derde plaats voor wat betreft het aantal gewonnen sterren van Limburg. Proficiat!

Josephine Geuens overleden

Dinsdag 30 mei 2017
Lommel - Josephine Geuens overledenOp 24 mei overleed Josephine Geuens, de weduwe van Jan Monten. Zij was 92 jaar en werd begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de afscheidsplechtigheid in besloten kring.
Lommel - G-basket haalde gouden medailleZoomHet G-Basket team BBC Croonen Lommel behaalde op de Special Olympics een Gouden Medaille in de tweede poule. Proficiat aan het hele team en de supporters die de G-ploeg enorm gesteund hebben, vooral zaterdag tijdens de spannende slotmatch tegen Zolder B. Het was een ware thriller met een goed einde voor Lommel met als uitslag 34-30 na verlenging. Dit mooi resultaat behaalden ze ook mede dank zij de coaches Ruben, Anneke en Sam. Het was weer een mooie gebeurtenis, gekenmerkt door sportiviteit en vriendschap. (Foto Danny Willekens)

Openbare verkoping: Heuvel

Dinsdag 30 mei 2017
Morgennamiddag wordt in café Heuvelhof de woning gelegen Heuvel 81 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 13a en heeft een K.I. van 366 euro. Tijdens dezelfde zitting gaat ook een perceel grond van 3a75ca onder de hamer.

Proficiat voor Jurre Volders

Maandag 29 mei 2017
Lommel - Proficiat voor Jurre VoldersZoomJurre Volders nam vorige week, als lid van DALO, deel aan de Special Olympics. Hij behaalde er brons op de 200 en 400 meter en zilver bij het kogelstoten. Een prestatie waar Jurre en zijn supporters trots op zijn. Op zondag heeft hij ook nog de 20 km van Brussel gelopen. Dalo Lommel wenst Jurre van harte proficiat, en uiteraard wij ook!

Lommel - Fieneke Scheveneels overledenIn Koersel is gisteren de uit Lommel afkomstige Fieneke Scheveneels overleden, de weduwe van Jozef Boonen. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Drankautomaten opengebroken

Maandag 29 mei 2017
Afgelopen weekend werden er twee drankautomaten opengebroken: een in de Boemerangstraat in Overpelt en een in de Ondernemersstraat in Lommel.

Samenaankoop stookolie

Maandag 29 mei 2017
Tuinhier Overpelt organiseert op woensdag 31 mei een groepsaankoop stookolie voor centrale verwarming. Iedereen (tot en met de aangrenzende gemeenten) kan deelnemen. Wie geïnteresseerd is reppe zich overmorgen/woensdag tussen 18 en 20 uur naar parochiezaal Den Drossaerd Parkstraat Lindel-Hoeven Overpelt. Daar noteren de bestuursleden de bestellingen (met een minimum van 1000 liter).

Rozen zonder doornen?

Maandag 29 mei 2017
Lommel - Rozen zonder doornen?ZoomFoto Albert Agten
De bekende Limburgse weerman Ruben Weytjens verwacht voor vanavond een gevaarlijk onweer. Hij doet zelden of nooit straffe voorspellingen en wil zijn volgers een zo goed mogelijk weerbeeld geven. Daarom is zijn waarschuwing des te opmerkelijk. "Vanavond krijgen we echt te maken met een potentieel gevaarlijke situatie. Ik "voorspel" dus geen zwaar onweer, ik waarschuw wel voor de kans op lokaal hevige buien. Met daarbij ook kans op grote hagel en zeer veel neerslag in korte tijd. Ook lokale windverschijnselen behoren tot de mogelijkheden. Daarbij denk ik dan aan valwinden", laat hij weten. Je kunt zijn voorspellingen volgen via deze website.

Anna Goossens overleden

Maandag 29 mei 2017
Lommel - Anna Goossens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Anna Goossens overleden, de echtgenote van Jos Philips. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Lommel - Seizoenspresentatie CC De AdelbergZoomAanstaande woensdag 31 mei om 19.00 uur wordt het nieuwe cultuurseizoen van CC De Adelberg voorgesteld. Tijdens een gezellige avond wordt u meegenomen op een adembenemende reis doorheen het programma 2017-2018.  Verwacht u aan leuke weetjes, tips, fragmenten en bekende gasten waaronder Stijn Meuris, Koen Swanenberg, Brent Vandecraen, Frank Van Erum, Sophie Vangheel…
De avond sluit af met een gezellige borrel en de mogelijkheid om na te praten of vragen te stellen.  (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 28 mei 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week laat Stijn Lodewijks een cartoon op u los die de hoge temperaturen van de voorbije dagen tot onderwerp heeft. Zou de versafdeling van de warenhuizen nu meer aftrek hebben dan anders? Uw tekst voor het lege tekstballonnetje graag vóór vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Dan hoort u zaterdagavond of u gewonnen hebt! Daarom: ook uw postadres vermelden.

Wie won de dvd?

Zondag 28 mei 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Johan Brouwers. Hij liet Trump aan premier Michel vragen hoe hij de bouw van de Muur in Geraardsbergen gefinancierd had. Verschillende inzenders lieten de Amerikaanse president ook vragen naar Manneken Pis, een zak frieten of - voor Melania - een portie lekkere chocolade...
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Met dit weer zitten de terrassen in Limburg afgeladen vol. De horeca werkt zich uit de naad door een tekort aan personeel. De vele vacatures raken niet ingevuld. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. Avond- en weekendwerk interesseert sollicitanten niet meer, klinkt het.
Grensgevallen
Vanavond rond 19u is een deel van de parkeergarage van Eindhoven Airport ingestort. Dat deel was nog in aanbouw en moest op termijn de oude parking voor het luchthavengebouw vervangen. Het zou dit jaar opengaan. Bij de instorting zijn geen gewonden gevallen.De oorzaak van de instorting is nog onbekend. UPDATE Op het vliegveld was sprake van een stroomstoring als gevolg van de instorting, zo meldt de luchthavendirectie. "Hierdoor is tijdelijk het passagiersproces stopgezet, een (…) Het hele nieuwsbericht

Het kan nog fris zijn

Zaterdag 27 mei 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Het kan nog fris zijnHet was onmogelijk om het gesprek niet te volgen. Al had ik het begin van de conversatie niet helemaal meegekregen. In mijn hoofd zat ik nog bij het gevecht met mijn broek van even voordien. Wacht, ik verklaar me nader. Het was één van die eerste uiterst zonnige dagen. We besloten een terrasje te doen.  De dag voelde zo warm aan, dat het dragen van een korte broek zich min of meer opdrong. Ik had al even buiten gepiept, maar zag toch nog altijd heren met een lange pantalon. En als je dan toch (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg stonden vorig jaar 380 sociale woningen leeg, op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008. Dat blijkt uit gegevens van het provinciebestuur.

Nieuwe bvba: Unique Vastgoed

Vrijdag 26 mei 2017
Unique Vastgoed: dat is de naam van de bvba die door Peter Gillis uit Lommel werd opgericht. Het betreft een onderneming in onroerende goederen. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Einde.

Oppassen op warme dagen

Vrijdag 26 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Van morgen tot en met (voorlopig) maandag geldt de waarschuwingsfase Vlaams hitteplan. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Aanleiding zijn de voorspelde temperaturen die in onze contreien tot 35 graden kunnen oplopen. Thuiszorgdiensten, huisartsen en woonzorgcentra krijgen een waarschuwingsmail. Het Agentschap raadt iedereen aan voldoende te drinken, zichzelf en het huis koel te houden, zorg te dragen voor anderen in de buurt - in het bijzonder kinderen en ouderen -,en inspanningen te vermijden op warme momenten. Meer tips vind je hier.
Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) laat weten dat in Limburg brandfase oranje geldt en dat wil zeggen: hoog gevaar, wees voorzichtig! "Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand", aldus het ANB.

Zandzakjes op Kerkplein

Vrijdag 26 mei 2017
Lommel - Zandzakjes op KerkpleinZoomWe meldden u reeds in ons gemeenteraadsverslag dat er sinds de heraanleg van het Kerkplein problemen waren met de afwatering. Volgens de schepen zou er volgende week werk gemaakt worden van een oplossing, maar gezien de dreiging van onweer dit weekend, hebben ze daar dus alvast hun voorzorgsmaatregelen getroffen... (Foto Georges Bleyen)
Grensgevallen
In juni houdt het Nederlandse Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) weer een aantal gratis bijeenkomsten voor grensarbeiders. Op maandag 12 juni vanaf 19.00 uur vindt de bijeenkomst in Lommel plaats. Bent u grensarbeider in Nederland of België? Of overweegt u over de grens te gaan werken? Dan is de informatiebijeenkomst voor grensarbeiders van BBZ iets voor u. Grensarbeid kan verregaande gevolgen hebben voor de sociale zekerheid en voor de belastingen. In een aantal presentaties komen die (…) Het hele nieuwsbericht

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 26 mei 2017
Het recyclagepark is vandaag en morgen gewoon open volgens de normale openingsuren, meldt Limburg.net:
- vandaag/vrijdag van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u;
- zaterdag van 9 tot 12.30u en van 13 16u.

Elvire Auwers overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Lommel - Elvire Auwers overledenWoensdag is Elvire Auwers overleden, de echtgenote van Jan Vos. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Mien Vandenberk overleden

Woensdag 24 mei 2017
Lommel - Mien Vandenberk overledenGisteren is Mien Vandenberk overleden, de weduwe van Fons Cuyvers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Met de groeten uit... New York

Woensdag 24 mei 2017
Lommel - Met de groeten uit... New YorkZoomOnze Lommelse fotograaf Robert Boons was afgelopen week op bezoek op onze redactie in New York. Hij ontmoette daar 'onze man in New York' Dirk Vandenberk, en dat werd zo te zien een erg hartelijke ontmoeting... (Foto Dirk Vandenberk)
Voetballer Jonas Meeus verlaat Lutlommel en trekt naar tweede provincialer Lindel-Hoeven.

Driemaal gefotografeerd

Dinsdag 23 mei 2017
Lommel - Driemaal gefotografeerdZoomHet is de tijd van de Sint-Jacobsvlinder. We kregen een foto binnen uit Overpelt, een uit Neerpelt en een uit Lommel. Dat het telkens om dezelfde vlinder gaat is onwaarschijnlijk... Om de een of andere reden doen de kleuren van deze vlinder ons altijd aan flamenco denken. Bijgaande foto werd gemaakt door Gerda Deelkens uit Neerpelt.
Grensgevallen
Morgenvroeg kan het verkeer tussen Valkenswaard en Eindhoven in de soep raken in Valkenswaard. De Actiegroep Leefbaar Valkenswaard gaat daar op de Eindhovenseweg met spandoeken protesteren tegen het doorgaand vrachtverkeer in het dorp. Het vertrek, vanaf de markt, is gepland om 07.45 uur. De optocht van de actievoerders trekt dan over de N69 noordwaarts. De demonstratie vindt alleen plaats als er genoeg deelnemers zijn.

Jacqueline Rouwir overleden

Dinsdag 23 mei 2017
Lommel - Jacqueline Rouwir overledenGisteren is Jacqueline Rouwir overleden, de weduwe van Henri Moelans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel in aanwezigheid van de familie.

Fietstocht Okra-centrum

Dinsdag 23 mei 2017
Lommel - Fietstocht Okra-centrumZoomNaar goede jaarlijkse gewoonte fietsten 32 mannen en vrouwen van Okra-centrum gisteren van de bibliotheek via het Einde en de Duitse militaire begraafplaats naar ELEP. Daar werden ze verwacht voor een bezoek aan het bedrijf én voor een kopje koffie. Daarna ging het via het windmolenpark naar Balendijk-kermis voor een frisse pint en smoutebollen voor de dames... Alweer een geslaagde trip! (Bijdrage Jan De Ceuster)
Fietstocht Okra-centrumFietstocht Okra-centrum
Zoom
Lommel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomWe zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
De openbare verkoping van het huis gelegen Seringenstraat 3 in Lommel heeft 361.000 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

Wat een goeie...

Maandag 22 mei 2017
Lommel - Wat een goeie...ZoomAlweer zo een erg geslaagde leuze deze week in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

Spaarkassen op tocht

Maandag 22 mei 2017
Lommel - Spaarkassen op tochtZoomDit weekend waren er twee spaarkassen op tocht... Spaarkas 'De Spaarders' van café 't Macheltje (foto boven en eerste twee onder) op Werkplaatsen trok met de Tschu Tschu naar de Duitse militaire begraafplaats én de Uitkijktoren in de Sahara. Spaarkas 'De Torenvrienden' (twee laatste foto's onder) van café Torenhuis in het centrum deed dan weer een fietstocht van 32 kilometer. Het leek er bij allebei erg gezellig aan toe te gaan! (Foto's Ronny Serneels en Jan Buyens)
Spaarkassen op tochtSpaarkassen op tochtSpaarkassen op tochtSpaarkassen op tocht
Zoom

'Last minute' wijnavond

Maandag 22 mei 2017
Vanavond en volgende week maandag organiseert Cultuurcentrum De Adelberg een wijnproefavond. Docent Marc van Seghbroeck leidt u rond in de wereld van frisse zomerwijnen, wijnen voor op een leuk terrasje dus. Rosé, rood én wit komen aan bod. Voor deze twee avonden, die reeds lang uitverkocht waren, zijn er plots twee tickets vrijgekomen. Snel bellen naar 011/553511 en ook u kan er nog bij zijn vanavond en volgende week! Méér info.
Lommel - Gratis tickets voor 'Kicks and Bricks'ZoomVorige week gaven we al 4 gratis tickets weg voor het grote Lego-evenement 'Kicks and Bricks' in Mol, waar ook enkele Lommelse scholen gaan proberen een wereldrecord te verbreken. De eerste vier die vandaag een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be ontvangen ook nog een gratis ticket voor dit gebeuren op 26, 27 en 28 mei. Meer info.

Maria Geysen overleden

Maandag 22 mei 2017
Lommel - Maria Geysen overledenIn het rusthuis in Achel is donderdag Maria Geysen overleden, de weduwe van Zjang Geboers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
Lommel - En wie won de DVD?ZoomHet is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Gistervoormiddag is op de Maastrichterweg in Valkenswaard een Belgische wielertoerist, die deel uitmaakte van een groep van ongeveer 35 renners, aangereden door een auto en geslagen door de chauffeur, een 49-jarige man uit Valkenswaard. De chauffeur reed nadien door maar werd later door de politie thuis opgepakt. De wielertoerist werd niet gewond. Het incident gebeurde toen de groep bij een rotonde geen voorrang gaf aan de automobilist.

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.
Lommel - Samana Centrum op rolstoelwandelingZoomAfgelopen donderdag verzamelden 53 leden, kernleden en sympathisanten voor de jaarlijkse wandeling op wieltjes. Als vertrekpunt kozen ze dit jaar de Soeverein. Via de villawijk, de sportvelden en Zonneweelde kwamen ze terug aan op hun vertrekpunt waar ze in cafetaria Den Dribbel verwend werden met heerlijke koffie en taart. De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld en voor ze het wisten was het tijd om weer huiswaarts te keren. (Bijdrage Louisa Willekens)
Samana Centrum op rolstoelwandelingSamana Centrum op rolstoelwandeling
Zoom

Jacky Debrouwer overleden

Zaterdag 20 mei 2017
Lommel - Jacky Debrouwer overledenGisteren is Jacky Debrouwer overleden, de weduwnaar van Lutgarde Deruytter. Hij zou eind deze maand 77 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Laatste groet: woensdag tussen 19.30u en 20u in het uitvaartcentrum.

Boosaardig stukje

Zaterdag 20 mei 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Boosaardig stukjeMag het? Voor één keer?
Ik wil nu eens echt uiting geven aan hoe ik me momenteel voel. En dat is geen opwekkend nieuws voor de mensen rondom me. Ik kan mijn humeur moeilijk omschrijven. Ik lijd hier immers niet zo vaak aan. Even in Van Dale opzoeken hoe die vindt dat ik in correct Algemeen Nederlands nu geluimd ben.
Voilà: ik lijd aan nurksheid: ik ben momenteel een knorrig onaangenaam mens. Zo iemand heet volgens Johan Hendrik (zo heet die Van Dale vanvoor; wist je niet hè!) (…) Het hele nieuwsbericht

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Lommel - Een stap in de ruimteZoomDe NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)

Bertha Berben overleden

Vrijdag 19 mei 2017
Lommel - Bertha Berben overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Bertha Berben overleden, de weduwe van Gerard Van Langendonk. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag  (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
De omstreden kaart die bouwgrond in Vlaanderen omzet in bosgrond moet vervangen worden door een nieuwe. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd. De voorbije dagen ontstond er veel protest toen bleek dat er op bouwgronden die in sommige bosgebieden liggen, voortaan niet meer gebouwd zou mogen worden. Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel kondigde vanmiddag nog aan dat het naar de Raad van State wilde trekken om de kaart (en haar gevolgen) ongedaan te laten maken. Zover hoeft het nu dus niet te komen.

Begrafenis met omweg

Vrijdag 19 mei 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Begrafenis met omwegWat de laatste wensen van moeder waren, wilde de vrederechter van Leuven weten van de kinderen van een Marokkaanse vrouw, die op negentigjarige leeftijd stierf op de palliatieve dienst van de KU Leuven. Dat zij een graf kreeg in België, antwoordde de dochter. Dat de kinderen geen ruzie maakten, wist de zoon. Een maand na haar dood stonden broer en zus voor de vrederechter. De zoon had het stoffelijk overschot naar Charleroi laten overbrengen, naar de Islamitische Uitvaartvereniging van België, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenwagen en auto botsen

Vrijdag 19 mei 2017
Lommel - Ziekenwagen en auto botsenOp de Zuiderring in Mol botsten deze voormiddag een ziekenwagen en een auto. Bij de botsing overleed de patiënt in de ziekenwagen. De twee ambulanciers en de autobestuurster raakten gewond. Door het ongeval was er filevorming tussen Mol en Lommel.
Lommel - Leerlingen WICO behalen finaleplaatsenZoomAfgelopen weekend werden aan de KU Leuven de laureaten bekend gemaakt van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen (JON) en de Wetenschap Olympiades. Voor de finale van de JON hadden 220 leerlingen van Vlaamse scholen uit de tweede graad zich geplaatst, waaronder Gijs Vliegen uit 4 Latijn en hij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook voor de chemie olympiade (3de graad) was er een finalist uit het WICO: Seppe Maes uit 6 wetenschappen-wiskunde. Na twee voorrondes werden nog 17 leerlingen weerhouden voor de finale. Na een 4-daagse stage aan de UGent en de finaleronde aan de VUB behaalde Seppe een mooie tiende plaats. Een dikke proficiat aan Gijs en Seppe!

UGC nu ook 'fysiek' aanwezig

Donderdag 18 mei 2017
Lommel - UGC nu ook 'fysiek' aanwezigZoomHet is nu reeds enkele maanden geleden dat UGC het cinemacomplex in onze stad overnam. Maar op de gevel prijkte nog steeds het logo van de vorige uitbater, Utopolis. Vandaag werd hier verandering in gebracht door het plaatsen van een nieuwe neon-verlichting. (Foto Jan Buyens)

Piet Slegers overleden

Donderdag 18 mei 2017
Lommel - Piet Slegers overledenGisteren is Piet Slegers overleden, de weduwnaar van Suzy Jansen en de partner van Mieke Coolen. Hij was 74 jaar en oud-directeur van basisschool De Schommel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Folder 'asbest in huis'

Donderdag 18 mei 2017
Eerstdaags wordt aan onder andere alle bibliotheken, notarissen, lokale besturen, wooninfopunten, enz. in Limburg een aantal exemplaren van de folder ‘Asbest in huis’ verzonden. Het is de bedoeling dat die terechtkomt bij bouwers en verbouwers. De folder, samengesteld door het provinciebestuur in samenwerking met Limburg.net, geeft een leidraad om asbesthoudende materialen te detecteren, te herkennen en indien nodig veilig te verwijderen, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmorgen hebben de Noord-Limburgse burgemeesters en vertegenwoordigers van VITO, INFRAX, NUHMA, Energyville en POM-Limburg in het Huis van de Stad in Lommel het startschot gegeven voor een taskforce “Geothermie Noord-Limburg”. Deze taskforce of expertengroep moet de mogelijkheden van geothermie en de exploitatie ervan verder verkennen en de gemeentebesturen adviseren over hoe gezamenlijk de uitbouw van geothermie kan verwezenlijkt worden. Verder wordt van de taskforce verwacht (…) Het hele nieuwsbericht

Week van het hartritme

Donderdag 18 mei 2017
De week van het hartritme staat dit jaar in het teken van levensreddend handelen. Kennis van de risicofactoren, de alarmsignalen en eerste hulp bij een hartstilstand, is voor iedereen van levensbelang. In de hal van het Mariaziekenhuis gaan op 30 mei ( 13-18u) rond dit thema een aantal infostanden georganiseerd worden. De dienst spoedgevallen en de brandweer zullen informatiesessies geven, educatie bij (…) Het hele nieuwsbericht

Monique Van Brussel overleden

Donderdag 18 mei 2017
Lommel - Monique Van Brussel overledenDinsdag is Monique Van Brussel overleden, de weduwe van Diel Rademakers. Zij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weer vertraging voor N69

Woensdag 17 mei 2017
Grensgevallen
De Nederlandse Raad van State (RvS) heeft opnieuw bezwaren opgeworpen tegen de voorgestelde Westparallel voor de N69. Die nieuwe weg zou het grootste deel van het verkeer dat nu nog door Waalre en Valkenswaard rijdt, voor zijn rekening moeten nemen. Maar volgens de RvS moet de waterhuishouding in het gebied rond de rivier De Keersop beter worden onderzocht. Ook moet men een oplossing vinden voor een ondergrondse koolwaterstofleiding die in de buurt van het tracé ligt, en waar een breuk in de bodem is vastgesteld.
De provincie Noord-Brabant krijgt van de RvS vijf maanden de tijd om met oplossingen te komen.
Lommel - Het eerste jonge ree van het jaarZoomIn het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek is het eerste jonge ree van het jaar opgevangen. Het dier - die ogen! - wordt daar verzorgd nadat een man het in Hoegaarden had opgemerkt en had meegenomen, iets wat men beter niét doet, zeggen ze bij het NHC. Lees hier het verhaal. (Foto NHC)

Vooruitgang

Woensdag 17 mei 2017
Vandaag gelezen
"De kans dat een Brits kind van acht een televisie op zijn kamer heeft, is groter dan de kans dat zijn vader bij hem in thuis woont."
(Bron: De Groene Amsterdammer)

Dief krijgt 20 maanden cel

Woensdag 17 mei 2017
Lommel - Dief krijgt 20 maanden celEen 25-jarige Hasslt is vandaag tot 20 maanden celstraf bedacht voor het plegen van een reeks diefstallen. De man sloeg onder meer toe in Lommel, Peer, Neerpelt en Tongeren. Hij stond ook terecht voor slagen aan de politie. De man kwam eerder al in aanraking met het gerecht. (PG)

Maria Dirx overleden

Woensdag 17 mei 2017
Lommel - Maria Dirx overledenGisteren is Maria Dirx overleden, de echtgenote van Frans Vanduffel. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Torenkraan ontmanteld

Woensdag 17 mei 2017
Lommel - Torenkraan ontmanteldZoomGisteren ging de torenkraan in het centrum tegen de vlakte. Hierdoor is er weer wat plaats in het luchtruim boven het Lommelse centrum. (Bijdrage Georges Bleyen)
Lommel - Daar zijn de Special Olympics BelgiumZoomVan woensdag 24 tot en met zaterdag 27 mei nemen meer dan 3400 Belgische atleten deel aan de Special Olympics Belgium Nationale Spelen, het grootste sportevent in België voor atleten met een verstandelijke beperking. Zij zullen het beste van zichzelf geven in 19 verschillende sporten en aangepaste disciplines tijdens het sportief hoogtepunt van het jaar dat dit jaar plaatsvindt in Limburg. De atleten, uit 320 Belgische clubs, en hun 1200 coaches zullen dagelijks worden bijgestaan door (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba opgericht

Dinsdag 16 mei 2017
Henricus Van Mierlo en Hilde Bergmans, beiden uit Lommel, hebben de bvba Van Mierlo Information Management opgericht met zetel aan de Slinkerstraat. Doel van de vennootschap zijn onder meer managementactiviteiten en diensten op het gebied van informatietechnologie.

Vechtersbazen veroordeeld

Dinsdag 16 mei 2017
Lommel - Vechtersbazen veroordeeldDe correctionele rechtbank heeft vandaag twee Nederlandse broers uit Neerpelt veroordeeld voor een zware vechtpartij aan het Parelstrand. Zij werden elk met 18 maanden celstraf bedacht. Voor één van hen is de straf voor 12 maanden voorwaardelijk. Aan de burgerlijke partij moeten ze 9.200 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Boeketje van de maand

Dinsdag 16 mei 2017
Het boeketje van de maand ging naar Truus en Kees Meulenbroeks uit het centrum. Zij werden gefeliciteerd door Alphonsine Migneaux voor hun 45ste huwelijksverjaardag. Jammer genoeg waren ze niet thuis toen onze 'vliegende reporter' aan hun deur stond. Gelukkig namen de buren het boeketje van Ixora in ontvangst, en hebben ze het ondertussen wél gehad!
Lommel - 'Bambooti' komt weer met iets nieuwsZoomU kent Bambooti allicht nog wel, het innovatieve bedrijf van Lommelaars Pieter Van Moll en Freek Gielen, dat vooral is gekend voor de houten covers voor iPads, smartphones en laptops. In 2016 werden ze nog derde in onze verkiezing van ‘Lommelaar van het Jaar’. Nu pakken ze uit met een totaal nieuw product. De jonge ondernemers hebben nu ook jasjes uit échte natuursteen gemaakt voor allerlei elektronica. Om deze producten van de grond te krijgen, wordt via Kickstarter (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zaki over 'ondeugend ouder worden'ZoomMorgen - woensdag - om 19u30 komt Zaki, oftewel Jacky Dewaele, naar CC De Adelberg. Hij brengt een  boeiende lezing over 'ouder worden'. Géén treurzang over allerlei kwaaltjes, neen, een positief verhaal van de vele voordelen van het ouder worden komen aan bod onder de titel 'Ondeugend ouder worden'. Langer en gelukkiger zullen we leven! U kunt hier gratis naartoe (duo-ticket) indien u bij de eerste vijf bent die een mailtje stuurt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Meer info en tickets via de website.

Jef Mertens overleden

Dinsdag 16 mei 2017
Lommel - Jef Mertens overledenZondag is Jef Mertens overleden, de echtgenoot van Irène Engelen. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

38% van ademtesten positief

Maandag 15 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Afgelopen weekend waren er in Limburg 78 verkeersongevallen, waarvan 21 met gewonden. De politie nam bij die ongevallen 34 ademtesten af. 13 daarvan, of 38,2 procent, waren positief. Er waren 24 gevallen van vluchtmisdrijf.
Grensgevallen
In Kasterlee heeft een 65-jarige automobilist uit Bergeijk vanmiddag een groepje fietsende vrouwen uit Retie aangereden. Twee vrouwen kwamen daarbij om het leven, een andere verkeert nog in levensgevaar. De Bergeijkenaar reed niet onder invloed.

Vera Hoekx overleden

Maandag 15 mei 2017
Lommel - Vera Hoekx overledenVrijdag is in Eksel de uit Lommel afkomstige Vera Hoekx overleden, de weduwe van Jan Vrijsen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg hebben de voorlopige kaarten inzake bestemming industriegrond met de meest kwetsbare waardevolle bossen kunnen inkijken. Alleen al in Limburg gaat het om 311 hectare en dus meer dan 60% van het totaal in Vlaanderen. Het gaat om zonevreemde bossen op gronden die industrie als bestemming hebben. Dit betekent dat ondernemers met hun gronden niet meer zomaar kunnen doen waarvoor de gronden bestemd zijn. Tevens houdt dit een aanzienlijk waardeverlies in waar slechts een beperkte schadevergoeding tegenover staat.

Week van de opvoeding

Maandag 15 mei 2017
Lommel - Week van de opvoedingZoomAlweer 'een week van' ... Er gaat tegenwoordig wel geen dag of week voorbij of het is wel 'week van' of 'dag van' iets... (Foto Albert Agten)

Greet Slegers overleden

Maandag 15 mei 2017
Lommel - Greet Slegers overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Greet Slegers overleden, de weduwe van Marcel Jamar. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen.
Lommel - Wie wint de dvd (of het boek)?ZoomMoederdag is weer bijna achter de rug. Meteen een kapstokje voor Stijn Lodewijks om er een cartoon rond te maken. Maar er ontbreekt iets in het rechter tekstballonnetje. Wat zegt moeder als ze van haar echtgenoot (in het café, maar dat weet moeder niet) te horen krijgt dat het zo druk is in de bloemenzaak?
Mail uw tekstje (graag voor vrijdagavond) naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld ook uw postadres. En misschien wordt u wel de nieuwe winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 14 mei 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze kent de gewoonten van wielertoeristen blijkbaar zo goed dat ze bovenstaand tekstje uit haar hoed toverde. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Waar wordt er geflitst?

Zondag 14 mei 2017
Lommel - Waar wordt er geflitst?Vanaf morgen hebt u de kans om geflitst te worden op volgende locaties: Luikersteenweg, Loberg en Molsekiezel.
Lommel - Günther Neefs bij De Nieuwe HarmonieZoomIn aanloop van hun “Back to Swing”-concert volgende week vrijdag kreeg De Nieuwe Harmonie Lommel woensdagavond bezoek van Günther Neefs. Hoewel het nog maar over een generale repetitie ging, zat de swing er onmiddellijk in en Günther zelf was er achteraf zeer enthousiast over. Naast het optreden met deze Vlaamse "King of Swing", brengt De Nieuwe Harmonie diezelfde avond een gevarieerd programma. Daarin zullen ook twee gastsolisten aantreden: Shannon Rijks en Magtel de Laat. Deze twee dames met pit zullen niet misstaan. Meer info en tickets op de website. (Foto Robert Boons)

Maria Van Endert overleden

Zaterdag 13 mei 2017
Lommel - Maria Van Endert overledenDonderdag is Maria Van Endert overleden, de echtgenote van Louis Hendriks. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De knop omdraaien

Zaterdag 13 mei 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - De knop omdraaienJe weet toch wat ze zeggen van de krant? Morgen schillen ze er de aardappelen op. Zelf doe ik daar niet aan mee. De aardappelschillen gaan rechtstreeks de vuilbak in. Een krant is na een paar dagen nog altijd lezenswaard. Natuurlijk gaat het in de krant meestal over gisteren, ook de toekomst is een interessant gegeven. Zoals de nieuwste technologische snufjes. Kennen jullie bijvoorbeeld Alexa al? Ze ziet er uit als een ovalen luidspreker. De kleine versie heeft de vorm van een blik Nivea. Je kan het op de salon- (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - WICO Sint-Jozef wint schoolprijs OlyfranZoomDe leerlingen van WICO Campus Sint-Jozef hebben een glansprestatie geleverd op de Olympiade van het Frans. Ze hebben twee toplaureaten, Ryan Yussuf (6LAMT) en Marie Vinken (6LAWI) in de categorie MAX-aso die zich bij de 1% beste van Vlaanderen mogen rekenen. Ook in de andere categorieën waren er laureaten die bij de sterkste 5% van hun categorie behoorden. Dit zijn Manissa Pustjes (5STW2), Lina Smeyers (6STW2), Emma Van Doren (6LAWI) en Agniet Vandensteen (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Janssen overleden

Vrijdag 12 mei 2017
Lommel - Rik Janssen overledenGisteren is Rik Janssen overleden, de echtgenoot van Lievie Scheffers. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Vandaag gelezen
"Photos from space at night have raised questions about why Belgium burns so bright." (The New York Times)
Lommel - Maandag moeilijk op E314 in ViverselZoomVolgende maandag 15 mei start op de E-314 de effectieve omleiding van het verkeer van de snelwegbrug over het kanaal in Viversel langs de tijdelijke brug. Zoals bekend wordt de brug - die eigenlijk uit twee bruggen bestaat - 1,6 meter verhoogd tot een doorvaarhoogte van 9,10 meter. Zo kunnen er schepen met 4 opgestapelde containers onder door.
De werken worden 's avonds en 's nachts uitgevoerd en duren ongeveer een week. In die periode wordt de tijdelijke brug geleidelijk aan in gebruik (…) Het hele nieuwsbericht
De Limburgse export van diensten en handel boomt. Voka– KvK Limburg heeft de exportprestaties van Limburg en Vlaanderen naast mekaar gezet. En wat blijkt? Over de afgelopen jaren heeft Limburg een veel grotere groei (45%) gekend dan Vlaanderen (10%). Daardoor heeft onze provincie al een kleine stap genomen, maar de achterstand met Vlaanderen is nog groot. Vooral de dienstverleners en handelaars vinden hun weg naar het buitenland, maar de industrie blijft de grootste exporteur van Limburg.

Quantum Software failliet

Donderdag 11 mei 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Quantum Software uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 juni ingediend worden. Als curator is mr. Ilse Roox aangesteld.
De gemiddelde prijzen van gewone woonhuizen, villa’s en appartementen zijn in 2016 opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. In 2016 werden gewone woonhuizen 4% duurder, villa’s 2,2% en appartementen 0,4%.

Samana nodigde Dr. Colemont uit

Donderdag 11 mei 2017
Lommel - Samana nodigde Dr. Colemont uitZoomGisteren - woensdag - kwam Dr. Colemont naar Kerkhoven voor een gespreksnamiddag over darmkanker. Dat het onderwerp leeft bij veel mensen bleek uit de talrijke opkomst. Dr. Colemont is dan ook zeer gedreven om onder het motto 'Stop darmkanker' voorlichting te geven en zo darmkanker te voorkomen. Het was een boeiende en leerzame namiddag, met dank aan de dokter en de talrijk aanwezigen. (Bijdrage Frieda Willekens)
Samana nodigde Dr. Colemont uitSamana nodigde Dr. Colemont uit
Zoom

Maria Vanvelthoven overleden

Donderdag 11 mei 2017
Lommel - Maria Vanvelthoven overledenDinsdag is Maria Vanvelthoven overleden, de weduwe van Jean Vanhoof. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

We zijn hier niet alleen

Woensdag 10 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
De Belgische soortenlijst telt 22.779 diersoorten, vooral 20.097 geleedpotigen (vliegen, spinnen, kreeften) en 893 gewervelden (vogels, vissen, reptielen, zoogdieren). Binnen de soorten zijn de aantallen enorm. Volgens de tellers zijn er rond de 1,3 miljoen reisduiven, 72.100 zangvinken, 1,5 miljoen honden, ruim 2 miljoen katten en 11 miljoen muizen (5 muizen per kat dus). Maar ook 19.070 everzwijnen, 20.262 reeën en 320 miljoen slachtdieren. (Bron: Het Laatste Nieuws)
Lommel - Dit weekend afsluiter familietheaterZoomHet familietheater in CC De Adelberg sluit het seizoen nu zaterdag om 19 uur af met een schitterende mix van muziek en dans. Alle kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders zijn welkom voor de voorstelling 'Bosch in bed' van Danscompagnie de Stilte.
Het moet voor ieder kind een overweldigende en vreemde ervaring zijn: een opname in het ziekenhuis. Hoeveel begrijp je op kinderleeftijd van het waarom van je verblijf, besef je wel hoe lang je daar ligt of wat ze daar met je gaan doen? En bij (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Willy Hoedemaekers overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Willy Hoedemaekers overleden, de weduwnaar van Mimi Swinnen. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Dertig kilo cocaïne in beslag genomenDe Limburgse onderzoeksrechter gaf afgelopen vrijdag opdracht aan de federale gerechtelijke politie Limburg om in te grijpen bij een belangrijke drugsdeal van cocaïne. Die zou plaatsvinden in Antwerpen. Vijf personen, zowel de leveranciers van de verdovende middelen als de potentiële kopers, konden worden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Bij de tussenkomst werden ongeveer 30 kg cocaïne, 16.000 euro en 26.500 Zwitserse frank aangetroffen; vier gebruikte (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winnaars in WICO-campus Sint-JozefZoomDe leerlingen van 4HA van WICO-campus Sint-Jozef werden met hun bedrijfje BOEM!, dat soep verkoopt ten voordele van het goede doel Bednet, geselecteerd bij de vijf beste deelnemers van de Vlajo Jieha! fotowedstrijd. Ze mochten zaterdag gratis naar Walibi waar de winnaar bekend werd gemaakt door Laura Tesoro. Daar bleek al snel dat BOEM! aan de haal ging met de hoofdprijs: een bedrag van € 125,00 dat zij vrij mogen besteden! Zij kregen hun prijs uit handen van minister van werk, economie en sport Philippe Muyters. Een dikke proficiat aan het BOEM!-team!
Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de aanpassing van de verkeerslichtenregeling van drie kruispunten op de Grote Baan in Houthalen. Ter hoogte van de Koolmijnlaan zal het agentschap ook de afslagstrook voor het verkeer komende van Hasselt, richting Centrum-Zuid, verlengen. Deze ingrepen moeten, in afwachting van de aanleg van de Noord-Zuid-verbinding, zorgen voor een tijdswinst voor het verkeer. Meer informatie leest u in het bericht op de Internetgazet van Houthalen-Helchteren.
Lommel - Jan Hoogmartens te gast in WICOZoomIn het kader van de Europadag vandaag 9 mei, bracht dhr. Jan Hoogmartens gisteren een bezoek aan WICO Campus Sint-Jozef. Hij is Ambassadeur en Adjunct permanent vertegenwoordiger van België bij de Europese Unie. De leerlingen van 6 Economie, 6 Moderne talen, 6 Humane wetenschappen, 6 Sociale en technische wetenschappen en 6 Handel kregen van dhr. Hoogmartens een interessante uitleg over de EU, het ontstaan ervan en wat het voor ons in de toekomst kan betekenen. Ook beantwoordde hij vragen over actuele problemen waarmee de EU te kampen heeft. Het was een zeer leerrijke ervaring!
Jan Hoogmartens te gast in WICOJan Hoogmartens te gast in WICOJan Hoogmartens te gast in WICO
Zoom

Okra Barrier op wandel

Dinsdag 9 mei 2017
Lommel - Okra Barrier op wandelZoomZoals elke maandag was Okra Barrier ook gisteren 'aan de wandel'. Ze vertrokken om 13.00 uur bij de brug van de Barrier, en vandaar ging het door de Sahara over de wandelbrug naar de Blekerheide. Tussendoor en achteraf was er natuurlijk tijd voor een natje en een droogje...
Lommel - Ontbijtconcert Hoop in de ToekomstZoomAfgelopen zondag organiseerde Koninklijke Harmonie Hoop in de Toekomst een ontbijtconcert.  Het werd een lekkere en gezellige voormiddag waarbij er tijdens het ontbijt kon genoten worden van het gelegenheidsorkest D'n Kapotte Buggel o.l.v. Robby Schoonbrood. (Bijdrage Delfien Vierstraete)
Morgennamiddag wordt in de zaal van De Brugwachter in Lommel-Barrier de woning Seringenstraat 3 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 23a61ca en heeft een K.I. van 1745 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 321.200 euro.
Lommel - Moederdag en songfestival in éénZoomIn de Leopoldlaan brengen ze wel iedere week een nieuwe en originele spreuk. Vooral de combinatie van twee gebeurtenissen tijdens deze week is altijd weer érg knap gevonden! (Foto Albert Agten)
Lommel - Samana Kerkhoven op bedevaartZoomOp donderdag 4 mei vertrok Samana Kerkhoven met twee bussen op bedevaart. Na het ophalen van de zieken, waarbij ook een liftbus werd voorzien zodat mensen in een rolstoel ook meekonden, ging het richting Wittem waar ze te gast waren in het klooster bekend voor Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Daarna was er de Mariaviering en vertrokken ze naar Vaals. Bij de Wilhelminatoren aan het Drielandenpunt konden ze dan nog genieten van een lekkere broodmaaltijd. Het werd alweer een fijne uitstap... (Bijdrage Frieda Willekens)

N-Stars zoeken vaste honk

Maandag 8 mei 2017
Lommel - N-Stars zoeken vaste honkZoomDe cadetten van honkbalclub N-stars hebben de laatste match van het plaatsingstornooi achter de rug in Hoboken en zijn weer helemaal klaar voor het nieuwe honkbalseizoen. De Northern Stars zijn naast de Sunville Tigers uit Zonhoven de enige honkbalclub in Limburg. De Northern Stars bestaan inmiddels uit 4 teams: een miniemen team (jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar), een cadetten team (12 tot 16 jaar), een junioren U23 Baseball Team en een team enthousiaste Softballers / Recreanten (mixed). (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Katrien Verdonschot overledenZaterdag is Katrien Verdonschot overleden, de weduwe van Henri Vanden Boer. Zij was 86 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Severens aan de Schansstraat.

Alda Geboers overleden

Maandag 8 mei 2017
Lommel - Alda Geboers overledenVrijdag is Alda Geboers overleden. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomDaar zijn we weer met een nieuwe opgave. Die is opnieuw geïnspireerd door de actualiteit, met name het feit dat de politie te snelle fietsers gaat (kunnen) flitsen. Wat antwoordt de politieman rechts als zijn overste vraagt waar men die radar gaat opstellen?
Uw mail met daarin het antwoord graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Tijdens het weekend verneemt u dan of u bij de winnaars bent. We moeten daar wat tijd voor uittrekken omdat er telkens vele honderden inzendingen binnenkomen. Vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd kunnen versturen!

Internetgazet-brood

Zondag 7 mei 2017
Maak dat mee!
Lommel - Internetgazet-broodZoomOnze collega in Heusden-Zolder is vandaag jarig. Reden voor een van zijn medewerkers om voor hem een Internetgazet-brood te laten bakken: een brood met in de korst het Internetgazet-logo verwerkt. En het is lekker! mailt hij...
Vandaag gelezen
"Het is maar een idee, maar moest het overheidsgeld, in tijden van fake news, in journalistiek worden geïnvesteerd, in plaats van in de aandeelhouders van grote mediabedrijven; kranten en tijdschriften zouden geen nieuwe CIM-cijfers nodig hebben om uit de doden op te staan."
(Uit de nieuwsbrief van de kritische website Apache.be)

Wie won de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomDeze week gaat het ons geld kosten want we moeten TWEE dvd's weggeven. Twee inzenders hadden identiek dezelfde tekst ingezonden voor het lege tekstballonnetje: Leo Noten en Walter Reijnders. Ze krijgen de dvd eerstdaags in de bus. Onze gelukwensen! Veel inzenders hadden een variante op "Het is niet voor mij maar voor mijn (buur)man". Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Lommel - Neos Lommel bezocht HoogstratenZoomEergisteren trokken 40 Neos leden richting Hoogstraten waar ze werden ontvangen met koffie en lekkere koeken in restaurant Oud Hoogstraeten . Vandaar ging het richting het aardbeienbedrijf Schrijvers. Ze werden onthaald door een enthousiaste jonge eigenaar die zijn passie maar wat graag wou delen. Ze vernamen dat de plantjes een beetje 'voor de gek gehouden worden', door ze in een diepvries te steken op -2 graden, zodat ze denken dat het winter is. Om ze dan vroeg in het jaar te laten denken (…) Het hele nieuwsbericht

Meisjes-16j. HVL winnen

Zaterdag 6 mei 2017
Lommel - Meisjes-16j. HVL winnenDe meiden van HVL speelden hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het veld van Nelo. De thuisploeg kon de punten thuis houden. Op 20 mei spelen onze meiden hun laatste wedstrijd tegen Kortessem thuis om 18.00 uur in de sporthal van Provil.

Dany Ceunen overleden

Zaterdag 6 mei 2017
Op 28 april overleed Dany Ceunen, de echtgenoot van Margot Saes. Hij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme kring.

Maria Willekens overleden

Vrijdag 5 mei 2017
Lommel - Maria Willekens overledenGisteren is Maria Willekens overleden, de echtgenote van Theo Vanvelthoven. Zij was 63 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Pikant pand

Vrijdag 5 mei 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Pikant pandDe vrederechter van Gent kreeg te maken met een discussie over huurgelden, uithuiszetting en nietigheid van een huurcontract in verband met een pand in de Pieter Vanderdonckt-doorgang in Gent. Op het eerste zicht een banaal huurgeschil, waar de vrederechter wel raad mee zou weten. Niet zo, vond de vrederechter.
Pieter Vanderdonckt mag dan in 1839 in Gent hebben deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de Orangisten oftewel de ‘Vrienden van de Orde en Publieke Rust’, het straatje is in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Pauline vanavond in 'The Voice Kids'ZoomMoest u de voorbije weken nog niet naar 'The Voice Kids' gekeken hebben, wel, dan moet u dit vanavond zeker wél doen. Want aanstormend Lommels talent Pauline (Slangen) waagt daar vanavond haar kans. Pauline is hier in onze stad ondertussen al redelijk bekend, en trad bv. vorig jaar ook nog op tijdens 'Lommel Leeft'. Maar nu gaat ze voor méér! Veel succes... (Foto Frans Dirx) UPDATE Pauline gaat door naar de volgende ronde, en wel in het team van Josje! Proficiat.

Van onze man in New York

Donderdag 4 mei 2017
Lommel - Van onze man in New YorkZoomOm het almaar drukkere verkeer in New York City te omzeilen wordt er meer en meer gebruik gemaakt van de waterwegen die de stad doorkruisen. Er zijn een paar privé-firma’s die ferryverbindingen verzorgen. Tot begin deze maand was de gratis veerdienst naar de deelgemeente Staten Island de enige die New York City zelf uitbaat. Daar komt nu verandering in, want met een investering van 325 miljoen dollar werden er twintig nieuwe veerboten met een capaciteit van 138 personen aangekocht, (…) Het hele nieuwsbericht
Van onze man in New YorkVan onze man in New York
Zoom
In 2030 zal het aantal actieve priesters in het bisdom Hasselt nagenoeg worden gehalveerd. In 2020 zullen er in Limburg nog 63 priesters actief zijn. In 2030 zullen er dat nog 37 zijn. Dat meldt Kerk & leven vandaag. Volgens godsdienstsocioloog Wim Vandewiele van de KU Leuven gaat het om een nog vrij optimistische voorspelling “omdat er geen rekening wordt gehouden met de hoge gemiddelde leeftijd van de clerus en het bijgevolg hogere risico op ziekte en overlijden”. Bij de cijfers is geen rekening gehouden met eventuele nieuwe roepingen.

Nieuwe pop-up in Kerkstraat

Woensdag 3 mei 2017
Lommel - Nieuwe pop-up in KerkstraatZoomIn de Kerkstraat is er sinds gisteren een nieuwe pop-up store geopend.  Hij is gelegen tegenover de BNP-Paribas bank en kreeg de naam Prezentz. Het is een leeronderneming van Wico campus Mater Dei in Overpelt, en de zesdejaars 'Retail & Office' verkopen er allerlei geschenken waarvan de opbrengst bestemd is voor Akindo. (Foto Robert Boons)
Jan Vangenechten, Hans Heylen en Vanessa Vande Velde, allen uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Adviesgroep S.V.M. opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitoefenen van de activiteit van verzekeringsagenten en -makelaars, het beheer van boekhouding en het beheer van fiscaal advieskantoor.

Theater voor kinderen troef

Woensdag 3 mei 2017
Lommel - Theater voor kinderen troefZoomAfgelopen week werd er in CC De Adelberg hard geoefend door toneelvereniging Nuit Blanche. In het weekend van 6 en 7 mei spelen zij immers niet één, maar twee voorstellingen waarop de hele familie welkom is. Voor de kleinsten spelen ze 'Er was eens...' een leuke kindervoorstelling over de zolder van een bibliotheek met een paar speciale bewoners. Na de voorstelling kunnen de kinderen nog genieten van een voorleessessie of zelf in wat boekjes snuisteren. Daarna is (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kennismakingsreceptie met de burenZoomBIF Lommel (Belçika İslam Federasyonu, oftewel de Islamitische Federatie van België) organiseerde afgelopen weekend een heel gezellige en aangename kennismakingsreceptie voor de nieuwe buren. Deze organisatie verhuisde immers van de Stationsstraat naar de Hoevenstraat 15-17. Tegelijkertijd ook een beetje een 'goedmakings'moment, aangezien er een aantal werkzaamheden werden uitgevoerd zonder hier vooraf de juiste vergunningen voor aan te vragen. Maar nu is (wordt) alles geregulariseerd, en hoopt de vereniging op een positieve manier te kunnen verder werken.
Kennismakingsreceptie met de burenKennismakingsreceptie met de burenKennismakingsreceptie met de buren
Zoom
Lommel - Trio Khaldei sluit klassiekreeks afZoomKlassiek in Noord-Limburg kan terugkijken op een mooi seizoen met een intrigerende concertreeks die kon rekenen op vele positieve reacties en intens applaus. Aanstaande vrijdag om 20.30 uur valt in de Sint-Jozefskerk in Overpelt-Fabriek het doek over de concertreis naar Scandinavië en de Baltische Staten. Laat u voor een laatste maal verrassen met schitterende muziek van componisten als Jean Sibelius en Arvo Pärt, die zich voor de gelegenheid laten vergezellen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jacqueline Van Werde overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jacqueline Van Werde overleden. Ze was 92 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Laatste groet: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Oplossing prijsvraag

Dinsdag 2 mei 2017
Lommel - Oplossing prijsvraagWat erg makkelijk leek, was het blijkbaar dan toch niet... De meeste deelnemers hadden het deze keer bij het verkeerde eind, want deze foto's werden niet gemaakt aan de Sahara, maar wél aan de zandput op de Heuvelse Heide, oftewel de 'Velbo-put'... Het is aan deze put dat er deze zomer een pop-up strandbar zou komen... Prijswinnaar deze maand van het boeketje van IXORA is Frieda Willekens uit de Kerkhovensesteenweg. En winnaar van de twee tickets voor 'Kicks & Bricks' werd Jos Vangeneugden uit de Vogelkersstraat. Proficiat.
Lommel - KWB Heide-Heuvel bezoekt LierZoomAfgelopen zondag organiseerde KWB Heide-Heuvel voor haar leden en sympathisanten een stadswandeling in Lier. Ze vertrokken rond de middag met de trein vanuit Lommel, waarna ze een bezoek brachten aan het stadhuis, de Sint-Gummaruskerk, de Zimmertoren, het begijnhof en de stadsvesten. Deze mooie en gelukkig ook zonnige dag werd afgesloten met een etentje, waarna ze voldaan naar Lommel terugkeerden.
KWB Heide-Heuvel bezoekt LierKWB Heide-Heuvel bezoekt Lier
Zoom

Alles wordt duurder

Maandag 1 mei 2017
Lommel - Alles wordt duurderZoomEn ook de verkeersboetes. Dat inspireerde de vriendenkring in de Leopoldlaan alweer tot een knappe leuze deze week! (Foto Albert Agten)

Het weer in april

Maandag 1 mei 2017
Dat overzichtje had u van ons nog tegoed... Zowel de temperaturen als de neerslag viel goed mee de afgelopen maand. De minimum temperaturen hielden het rond een gemiddelde van 4,4° en de maximum klom al tot 15,0°. Vooral de neerslag was met slechts 19,9 liter/m2 aan de droge kant en ook de barometer kon zich houden rond de 1025 Hpa. Vriezen deed het in de nachten van 20, 27 en 29 april. (Bijdrage Georges Bleyen)
Volgens de meest recente cijfers vertoont 17,3 procent van alle Limburgse kinderen overgewicht. In Tongeren bedraagt dit 19,1 procent, in Houthalen-Helchteren 18,4 procent én in Beringen en Lommel telkens 18,3 procent. In Overpelt heeft 16,2 procent van de kinderen te kampen met overgewicht, in  Neerpelt 15,5 procent, in Meeuwen-Gruitrode 14,9 procent, in Hamont-Achel 14,7 procent, in Hechtel-Eksel 14 procent én in Peer 12,6 procent.
Lommel - Laatste maand tentoonstelling spionageHet is mei, en dat betekent dat in de Achelse Kluis de tentoonstelling over de spionage in de Groote Oorlog zijn laatste maand ingaat. Tot 27 mei kunt u er nog elke woensdag en zaterdag terecht, van 10 tot 16u. Rondleidingen op aanvraag bij info[!]noordlimburg1914-1918.be.

Nieuwe maand, nieuwe vraag

Maandag 1 mei 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe vraagZoomEen toch ook wel eenvoudige vraag, dachten wij toch zo... Waar werden deze foto's genomen? Antwoord mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór 24.00 uur vanavond, en maak deze keer niet alleen kans op een boeketje van Ixora, maar ook op twee vrijkaarten voor 'Kicks & Bricks', het grote evenement in Mol waarbij 48 scholen (waaronder verschillende Lommelse) strijden om een wereldrecord Lego te verbreken. (Foto's Robert Boons)
Nieuwe maand, nieuwe vraagNieuwe maand, nieuwe vraag
Zoom
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen