Het overige nieuws

Kevin Kis (30) naar Lommel SK

Vrijdag 31 juli 2020
Lommel - Kevin Kis (30) naar Lommel SKLommel SK heeft verdediger Kevin Kis aangetrokken. De 30-jarige Luikenaar genoot zijn opleiding bij KRC Genk en speelde onder meer voor Eupen, Roeselare en Union.
Lommel - Lommel SK strikt Laurent LemoineDe 22-jarige centrale verdediger Laurent Lemoine verlaat KV Mechelen en verkast naar Lommel SK. Hij tekende aan de Gestelsedijk een contract voor drie seizoenen. Hij is een jeugdproduct van Club Brugge.
Lommel - Foorkramers betoogden in BrusselZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Alda Verboven overleden

Vrijdag 31 juli 2020
Lommel - Alda Verboven overledenVandaag is Alda Verboven overleden, de weduwe van Marcel Torfs. Zij was 82 jaar. Het afscheid en de crematie vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Stoeiende jonge wolven

Vrijdag 31 juli 2020
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Stoeiende jonge wolvenZoomHet Agentschap Natuur en Bos plaatste een video op Facebook. Die toont de vier wolvenwelpen die in Bosland samen stoeien. Het zijn er dus vier en geen vijf, zoals aanvankelijk werd geopperd. De video is hier te bekijken. (Foto INBO/Natuur en Bos)

Coronaslagbomen

Vrijdag 31 juli 2020
Lommel - CoronaslagbomenZoomDe vakantiegangers krijgen het deze zomer moeilijk... (Cartoon: Fobie)

Fien Holsteens overleden

Vrijdag 31 juli 2020
Lommel - Fien Holsteens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Fien Holsteens overleden, de weduwe van Willem Mannaerts en de vriendin van Florent Van de Broeck. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraak in de Eendrachtstraat

Donderdag 30 juli 2020
Lommel - Inbraak in de EendrachtstraatOnbekenden hebben ingebroken in een woning in de Eendrachtstraat. Dat gebeurde gisteren. De bewoner stelde de inbraak vast bij thuiskomst. De omvang van de buit is niet bekendgemaakt.

Ons Molleke (23)

Donderdag 30 juli 2020
Lommel - Ons Molleke (23)ZoomVolgende week weer op het scherm... (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - Code geel in bossen en natuurgebiedenAgentschap Natuur en Bos heeft de code geel afgekondigd. De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten.
Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie Limburg. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig.
Lommel - Lommel SK trekt doelman De Busser aanLommel SK heeft doelman Jari De Busser van AA Gent aangetrokken. De Busser moet de concurrentie aangaan met Svedkauskas.

Aantal kerkgangers weer beperkt

Woensdag 29 juli 2020
Lommel - Aantal kerkgangers weer beperktZoomIn uitvoering van de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli kunnen vanaf vandaag nog maximum honderd gelovigen deelnemen aan een viering in de kerk. Een afstand van 1,50m blijft daarbij de stelregel. Ook de verplichting om een masker te dragen en handen te desinfecteren bij het betreden van het kerkgebouw blijft gelden, aangezien het een openbare plaats is. Al deze maatregelen zijn alvast tot eind augustus van kracht. De andere richtlijnen van het eerder afgesproken protocol blijven eveneens onverminderd gelden. Het protocol staat online op de site van Kerknet.be.
Daisy Puttevils uit Lommel heeft de besloten vennootschap Dokter Puttevils Daisy opgericht met zetel aan de Wagenmakersweg. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde als cardioloog en intensivist.

Dieven weg met Lexus

Woensdag 29 juli 2020
Lommel - Dieven weg met LexusIn de Hugo van der Goesdreef is een personenwagen van het merk Lexus gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht. Het voertuig stond op de oprit van een woning.

Ondertussen, in Antwerpen...

Woensdag 29 juli 2020
Lommel - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
Lommel - Samana Werkplaatsen verwent ledenZoomOm de Samana-leden van Lommel-Werkplaatsen een hart onder de riem te steken, werden ze allemaal bedacht met een fruitmand om deze moeilijke tijden gezond door te komen. Een mooi initiatief!
Samana Werkplaatsen verwent leden
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Overvallers in berenpak veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag zware straffen opgelegd aan drie mannen in berenpak die op 14 april een bejaard echtpaar in hun woning aan de Overpelterbaan in Hechtel-Eksel overvielen. Twee daders kregen elk 4 jaar cel, hun trawant 40 maanden. Ze sloegen toe bij de oudjes omdat het verhaal de ronde deed dat die er warmpjes inzaten. De overval leverde hen amper 60 euro op.(PG)

Vrouwen verbazen

Woensdag 29 juli 2020
Danny doet Danny
Lommel - Vrouwen verbazenHeb ik veel te zeggen? Allicht! Geef me een boekje en een balpen of een computer met een toetsenbord en ik schrijf of tokkel me suf, spreek me aan en ik klets en kwebbel je probleemloos van je kousen of semmel je van je sokken.
Heb ik THUIS veel te zeggen? Geen bal. Dat is deze week nog maar eens pijnlijk duidelijk geworden. Mannen zullen mij begrijpen. Vrouwen, zeker de gehuwde exemplaren, verbazen vaak. Niet dat ze je verrassen of verwonderen. Nee, ze verbazen. Ze worden baziger, hoe langer hoe meer. In (…) Het hele nieuwsbericht
Vrouwen verbazen
Zoom

Verdroging bedreigt de bossen

Woensdag 29 juli 2020
Lommel - Verdroging bedreigt de bossenZoomVerdroging van natuurgebieden vormt de grootste bedreiging voor biodiversiteit in de regio. Er dient snel iets te gebeuren om volwassen bossen te kunnen behouden en kwelstromen in stand te houden. De zandgronden zijn extra gevoelig voor droogte. “De oorzaak van verdroging ligt in het rechttrekken en verdiepen van beken en het ontwateren van bossen en landbouwgronden. In de vorige eeuw werd dat grootschalig toegepast,” vertelt Wiel Poelmans, pProgrammacoördinator biodiversiteit bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Geen voetbal tot en met 25 augustusAlle regionale wedstrijden in het veldvoetbal, minivoetbal en futsal op Vlaamse voetbalvelden en -pleinen mogen tot en met 25 augustus niet doorgaan. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Anna Maria Vreysen overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Lommel - Anna Maria Vreysen overledenVandaag is Anna Maria Vreysen overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mia Bernaerts overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Lommel - Mia Bernaerts overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Mia Bernaerts overleden, de echtgenote van Marc Menten. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Ciska Janssen overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Lommel - Ciska Janssen overledenZondag is Ciska Janssen overleden, de weduwe van Louis Bergmans. Zij zou in december 100 worden. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Tropische vooruitzichten

Dinsdag 28 juli 2020
Lommel - Tropische vooruitzichtenEen kern van hogedruk schuift over onze streken en zorgt de volgende dagen voor flink wat zon. Op het einde van de week kan daarbij lucht van subtropische oorsprong onze streken bereiken en klimt het kwik tot tropische waarden. Het gaat echter slechts om enkele dagen.
Dinsdag zijn er veel wolken in de ochtend en er vallen enkele buien. Naarmate de dag vordert neemt de kans op een bui af. Vooral later in de namiddag is er ook wat meer zon. De maxima liggen rond 21 graden. Woensdag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

De coronacrisis hakt er in...

Dinsdag 28 juli 2020
Lommel - De coronacrisis hakt er in...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraak in leegstaand huis

Maandag 27 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Ruitersbaan in Hechtel-Eksel is ingebroken in een leegstaande woning. Of de daders buit konden maken is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
#samentegencorona
Lommel - Mondmaskerplicht in recyclageparkIn lijn met de maatregelen die worden opgelegd door de federale crisiscel besliste Limburg.net om ook op haar recyclageparken het dragen van een mondmasker te verplichten vanaf dinsdag 28 juli. Limburg.net vraagt aan alle bezoekers om zelf een mondmasker mee te brengen en te dragen zodra ze het recyclagepark betreden. Daarnaast blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Weer alleen winkelen...

Maandag 27 juli 2020
Lommel - Weer alleen winkelen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hubertine Thijs overleden

Maandag 27 juli 2020
Lommel - Hubertine Thijs overledenVrijdag is in Kattenbos de uit Linde-Peer afkomstige Hubertine Thijs overleden, de weduwe van Willem Cochet. Zij was 94 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Kattenbos na het afscheid in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Corona blijft ook 'bord' beheersenZoom                                                                     (Foto Robert Boons)

Ondertussen, in Antwerpen...

Zondag 26 juli 2020
Lommel - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weer dit weekend

Zaterdag 25 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weer dit weekendHet weekend geeft wat minder op weervlak. Een storing bepaalt het weer op zaterdag en zal pas zondagochtend onze streken verlaten. Nadien is de lucht nog onstabiel van opbouw, waarbij er na het weekend nog kans bestaat op een regenbui. In de tweede helft van volgende week komt echter een kern van hogedruk over onze regio liggen en volgt er een fikse weersverbetering.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld en zijn opklaringen eerder sporadisch. Tegen de middag is er kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Achter deze link kunnen horeca-ondernemers een formulier vinden dat per tafel moet ingevuld worden om de aanwezigen te kunnen registreren en achteraf, bij een gebleken mogelijke besmetting, te kunnen contacteren.
#samentegencorona
Lommel - Gebruik van waterpijpen verbodenHet gebruik van waterpijpen is vanaf vandaag volledig verboden in het kader van de coronamaatregelen. Dat staat in het ministerieel besluit dat in het Staatsblad is verschenen. Het gaat zowel om individueel als collectief gebruik van de waterpijp in publiek toegankelijke plaatsen. Ze mogen dus vanaf morgen op geen enkele manier meer gebruikt worden in de shishabars. In het besluit staat dat het delen van een waterpijp tussen verschillende personen een verhoogd besmettingsrisico inhoudt en dat het onmogelijk te onderscheiden is voor de politie of het gebruik van een waterpijp individueel dan wel collectief gebeurt.

Mijn poes stelt het goed

Vrijdag 24 juli 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Mijn poes stelt het goedWord tegenwoordig ’s morgens maar eens wakker als driekwarteeuwer. Ja, lees dit woord nog maar een keer: als vijfenzeventigjarige dus.
Ik heb het deze dagen elke morgen opnieuw: wat ga ik vandaag weer beleven? Vaak is het amusant, soms hilarisch, maar zo goed als altijd verrassend.
Zo werd ik in de vooravond in De Kroon – het was vrijdag, het begin van het weekend, en mag ik ook eens wat ontspanning hebben? – in de volgende bewoordingen begroet door een dame die wel weet dat ik (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Horeca-uitbaters moeten registrerenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto beschadigd

Vrijdag 24 juli 2020
Lommel - Auto beschadigdIn de Malpertuusstraat hebben onbekenden afgelopen nacht een auto beschadigd. Onder meer werden de ruiten stuk geslagen. De auto stond geparkeerd op een oprit.

Elektrische fietsen gestolen

Vrijdag 24 juli 2020
Lommel - Elektrische fietsen gestolenUit een garage aan de Godfried Bomansstraat zijn elektrische fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld. De lokale politie signaleert dat er de jongste tijd opvallend veel fietsen worden gestolen. Wie iets verdachts bemerkt wordt gevraagd de politie te bellen.
Lommel - Lommel SK start abonnementenverkoopVandaag is bij Lommel SK de abonnementenverkoop voor het nieuwe seizoen gestart. Die gebeurt volledig digitaal. Via de website van de club kan men een abonnement aanvragen voor het jubileumseizoen 2020-2021.

Aardbeving bij Weert

Vrijdag 24 juli 2020
Vanmorgen om 3.12u heeft zich onder Weert een aardbeving voorgedaan. Dat meldt het Nederlandse KNMI. De beving had een kracht van 1,1 op de schaal van Richter en was dus nauwelijks voelbaar. Het zou gaan om een tektonische beving, veroorzaakt door de beweging van breuken in de aardkorst.

Kunst in coronatijden

Donderdag 23 juli 2020
Lommel - Kunst in coronatijdenZoomNaar ‘De dood van Marat’ door J L David (MSK, Brussel). (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen weer verstrengd

Donderdag 23 juli 2020
#samentegencorona
Lommel - Coronamaatregelen weer verstrengdVanaf zaterdag worden mondmaskers verplicht in winkelstraten, in openbare gebouwen en op markten. Ook in horecazaken zullen klanten een masker moeten dragen zo lang ze niet aan hun tafel zitten, en één persoon per tafel zal ook zijn gegevens moeten achterlaten. Dat maakte de Nationale Veiligheidsraad zopas bekend. Bij VRT Nieuws staan alle maatregelen opgesomd.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - GRM brengt 'Civitas Tungrorum' in kaartZoomZijn er in de buurt sporen uit de Romeinse tijd? Waar staan resten van Romeinse villa’s, grafvelden en heiligdommen? Maakte een straat ooit deel uit van een eeuwenoud wegennet? Dankzij een samenwerking van het Gallo-Romeins Museum (GRM) en de stad Tongeren met de Universiteit van Gent kunnen onderzoekers en particulieren dat voortaan bekijken op een website met dynamische kaarten. Het in kaart gebrachte gebied is dat van de civitas (…) Het hele nieuwsbericht

Georgette Haesendonckx overleden

Donderdag 23 juli 2020
Lommel - Georgette Haesendonckx overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Georgette Haesendonckx overleden, de echtgenote van Petrus Jansen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Sevens aan de Schansstraat.

Ondertussen, in het heelal...

Donderdag 23 juli 2020
Lommel - Ondertussen, in het heelal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Herdenkingsdienst Willem Loyens

Donderdag 23 juli 2020
Lommel - Herdenkingsdienst Willem LoyensIn de aula van het crematorium vindt zaterdag om 10.30u een afscheidsviering plaats voor Willem Loyens, die op 9 maart overleed op 88-jarige leeftijd. Hij was de echtgenoot van Monique Vertessen. Na afloop van de plechtigheid zal de urne bijgezet worden op het urnenveld van de begraafplaats in Lommel-Werkplaatsen.  
Lommel - Lommel SK trekt Ishak Boussouf aan
De 18-jarige Algerijn Ishak Boussouf zal komend seizoen de kleuren van Lommel SK verdedigen. Hij komt over van ES Sétif. Met de transfer van de rechtsbuiten zou een bedrag van 900.000 euro gemoeid zijn.
#samentegencorona
Lommel - Geen eigen contacttracing in LimburgLimburg gaat geen eigen contacttracing opzetten zoals de provincie Antwerpen dat doet. Dat heeft waarnemend gouverneur Michel Carlier vandaag afgesproken met het Agentschap Zorg en Gezondheid. "We gaan geen parallel systeem opzetten met dat van Vlaanderen. Wel willen we werken met lokale partners als de gemeentebesturen, de huisartsen of thuisverpleging om het systeem te ondersteunen. Met de federale gezondheidsinspecteur zijn afspraken gemaakt om de tracing, testing en opsporing beter te (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Woensdag 22 juli 2020
#samentegencorona
Lommel - De visie van Fobie...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Servicebericht

Woensdag 22 juli 2020
Lommel - ServiceberichtVoortaan kunt u berichten niet alleen delen via Facebook, Twitter en e-mail, maar ook via WhatsApp. En het geldt niet alleen voor berichten maar ook voor de kalender en de zoekertjes

Redactie Internetgazet

Typisch Belgisch zomerweer

Woensdag 22 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Typisch Belgisch zomerweerDankzij de uitloper van het hogedrukgebied der Azoren is de atmosfeer stabiel en kan de zon flink tevoorschijn komen. Met een noordelijke luchtstroming wordt echter koude lucht aangevoerd, waardoor het kwik slechts beperkt kan klimmen. De volgende dagen kunnen storingen tot onze streken doordringen en worden eerst voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, maar later ook door neerslag. Het wordt wel iets warmer. 
Vandaag zijn er nog steeds drukstijgingen aanwezig en domineert de zon het (…) Het hele nieuwsbericht

Remi Borrenberghs overleden

Woensdag 22 juli 2020
Lommel - Remi Borrenberghs overledenMaandag is Remi Borrenberghs overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven.

'Soevereinstadion'

Woensdag 22 juli 2020
Vandaag gelezen
"Met zijn stenen staantribunes, ijzeren leunhekjes, afgebroken bakstenen muurtjes, uitgesleten kuipstoeltjes, emaillen reclameborden en plompe ijzeren lichtmasten detoneert het Soevereinstadion van profvoetbalclub Lommel SK er hevig tussen. Er hangen vuile gordijntjes voor de ticketloketten, op een ervan staat ‘PSV’ gespoten."
(De Volkskrant over het stadion van Lommel SK)

Militair besmet met coronavirus

Woensdag 22 juli 2020
Lommel - Militair besmet met coronavirusZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Marcel Kajdrys overleden

Woensdag 22 juli 2020
Lommel - Marcel Kajdrys overledenOp 13 juli overleed de uit Lommel afkomstige Marcel Kajdrys, de echtgenoot van Marc Quintens. Hij was 64 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Z!jn urne werd bijgezet op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.
Lommel - 21 juli: ook Preludiumconcert aangepast...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie) 

Nieuwe vennootschap: SarBoss

Maandag 20 juli 2020
Mehmed Kebo en Nedim Hodzic, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap SarBoss opgericht met zetel aan de Gasstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen en het installeren van elektrotechnische installaties.
Lommel - Geen 'bal national' vanavond...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Pierre Quets overleden

Maandag 20 juli 2020
Lommel - Pierre Quets overledenGisteren is Pierre Quets overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Meus. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schanssstraat.

Jaak Strackx overleden

Maandag 20 juli 2020
Lommel - Jaak Strackx overleden
Vandaag is de uit Lommel afkomstige en in Mol-Wezel woonachtige Jaak Strackx overleden, de echtgenoot van Mariette Van den Broek. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk in Mol-Wezel. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Wie kent deze plant?

Maandag 20 juli 2020
Lommel - Wie kent deze plant?ZoomEén van onze lezers mailde ons de foto hiernaast en zou graag te weten komen over welke plant het hier gaat... Iemand? (Foto Rinus Van Bommel) UPDATE Naar alle waarschijnlijkheid is het de vruchtbol van de kleine egelskop, een moerasplant, zegt Pierre Rutten. Volgens Rik Hendriks daarentegen gaat het om een 'morgensterzegge' (Carex grayi Carey): "Morgensterzegge behoort tot het zeer grote grassengeslacht Carex. Het typische aan Morgensterzegge zijn de bloeiwijzen. Die zijn rond met lange punten, vergelijkbaar met een strijdknots met punten uit het verleden, morgenster genoemd. Moeraszegge doet het op bijna elke plek, zolang de grond maar voldoende vochtig is. Deze soort is goed toe te passen in een natuurlijke aanplant."

José Meus overleden

Maandag 20 juli 2020
Lommel - José Meus overledenOp 16 juli overleed de uit Eksel afkomstige en in Lommel woonachtige José Meus, de echtgenoot van Elza Truyers. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur in funerarium Witters in Eksel. Rouwadres: fam. Meus-Truyers, Tuinstraat 30 A, 3920 Lommel.
Lommel - Corona en kleuren: geen goeie matchZoom                                                                     (Foto Robert Boons)

Catharina Tips overleden

Zondag 19 juli 2020
Lommel - Catharina Tips overledenVandaag is Catharina Tips overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Ons Molleke (22)

Zondag 19 juli 2020
Lommel - Ons Molleke (22)Zoom                                                                  (Cartoon Dirk Van Bun)
300 woorden van Rudi
Lommel - Vakantieperikelen (met 300 extra vakantiewoorden)Het moet een fraai zicht geweest zijn. Een volwassen man die achterwaarts op een stijgende roltrap stapt. Alsof het de opnames voor een slapstickfilm waren. De reden van mijn halsbrekende toeren was dat ik me wilde vergewissen van het bericht op het elektronisch informatiebord van de benedenverdieping. "Deze trein rijdt niet." Ik had het goed gelezen. Een onfortuinlijk verkeersongeval op de sporen bleek later. Ook de volgende treinen werden geannuleerd.
Een andere trein richting Lier en een bus tot Herentals (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Start trainingen Croonen in augustusDe trainingen van de senioren en niveau 1/2 ploegen van basketbalclub Croonen starten in de eerste week van augustus. De jeugdploegen U12, U14, U16 en U18 niveau 3 en 4 starten vanaf de week van 17 augustus.De U 10 start in de week van 24 augustus. De start van U8 en de G basket is voorzien voor september.

Op vakantie met kleurencodes

Zaterdag 18 juli 2020
Lommel - Op vakantie met kleurencodesZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Carnaval 2021 op de helling?

Zaterdag 18 juli 2020
Grensgevallen
In het zuiden van Nederland zijn al enkele carnavalvieringen van november afgelast. Reden: de coronacrisis. Men houdt er in Nederland rekening mee dat ook carnaval in februari niet zal kunnen doorgaan. Volgens voorzitter Jos Hessels van de Nederlands-Limburgse Bond van Carnavalsverenigingen zal carnaval 2021 een feest worden "met zeer grote beperkingen."

De Mont Blanc anno 2020

Vrijdag 17 juli 2020
Lommel - De Mont Blanc anno 2020ZoomGisteren 55 jaar geleden werd de tunnel onder de Mont Blanc officieel ingehuldigd. Kijk hoe de berg er tegenwoordig uitziet, in deze Mond Maskertijd... (Cartoon: Fobie)
Lommel - Jos Lantmeeters wordt gouverneurJos Lantmeeters (56) wordt de nieuwe gouverneur voor Limburg. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Landmeeters, afkomstig uit Genk, zetelt momenteel in het Vlaamse parlement en volgt als 21ste gouverneur van Limburg Herman Reynders (sp.a) op die op 1 februari zijn ambt neerlegde. Sindsdien nam Reynders' partijgenoot Michel Carlier de functie van gouverneur waar. Lantmeeters is lid van de N-VA, de partij die de afschaffing van de provincies in haar beleidsprogramma heeft ingeschreven. 
Lommel - Toegangspoortjes bij MariaziekenhuisZoomWoensdag zijn de werken gestart aan de automatische toegangspoortjes die voor de hoofdingang van Noorderhart campus Mariaziekenhuis geïnstalleerd worden. Met deze toegangspoorten werkt het ziekenhuis aan een oplossing om bezoekers op een veilige manier in het ziekenhuis toe te laten. In eerste instantie zullen de poortjes gewoon openstaan en kunnen de bezoekers op de gebruikelijke manier het ziekenhuis betreden via de thermoscan. Het systeem kan zeer snel aangepast worden in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Klokken luiden voor coronaslachtoffersZoom
Ter gelegenheid van de nationale feestdag op 21 juli zal – op vraag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken – in het Te Deum ook aandacht zijn voor een eerbetoon aan de slachtoffers van Covid-19. Om 10 uur zal er drie minuten stilte gehouden worden. Er wordt tevens gevraagd overal de kerkklokken gedurende 3 minuten te laten luiden, als eerbetoon aan de slachtoffers en om onze waardering voor het verzorgend personeel te uiten. Het bisdom Hasselt heeft de parochieverantwoordelijken opgeroepen om aan dit initiatief mee te doen.

Zomers weekend

Vrijdag 17 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Zomers weekendDe gunstige invloed van een wig van hoge druk vertaalt zich in veel zon en zomerse temperaturen tijdens het weekend. Een storing schuift echter over het westen van het land op zondag en kan mogelijk bij ons voor meer wolken zorgen. Na het weekend is het tijdelijk wat koeler bij 20 graden, maar later in de week stijgt het kwik opnieuw enkele graden.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend en een lokaal drupje regen is niet geheel uitgesloten. Meestal is het echter droog en naarmate de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Contactopsporing in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Lommel - Weert gaat 100.000 bomen plantenDe gemeente Weert gaat in de komende vier jaar ruim 100.000 bomen aanplanten, gemiddeld twee per inwoner. Daarmee wordt dan 20 hectare bos gerealiseerd. Het provinciebestuur van Nederlands Limburg steunt het project met een bedrag van 500.000 euro. De provincie wil tot een totaal van 1 miljoen bomen komen tussen nu en 2024.
Het grootste gedeelte van de bomen in Weert wordt als bos aangeplant op grond die hoofdzakelijk eigendom is van Natuurmonumenten. De nieuwe bossen sluiten aan op de bossen en (…) Het hele nieuwsbericht

Arnol Kox overleden

Woensdag 15 juli 2020
Grensgevallen
In het ziekenhuis in Eindhoven is vandaag stadsprediker Arnol Kox overleden. Wie de voorbije decennia ooit in de binnenstad van Eindhoven was, zal hem kennen: een oudere, gebrilde man die met bulderende stem het passerende publiek "de boodschap van God" verkondigde. Kox, die 67 jaar werd, overleed aan leukemie. De laatste jaren verplaatste hij zich in een scootmobiel.
Lommel - Zoek maar eens kleurcodes op vakantieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jef Geboers overleden

Woensdag 15 juli 2020
Lommel - Jef Geboers overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jef Geboers overleden, de weduwnaar van Liza Custers. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Fietsster aangereden aan BuitensingelAan de Buitensingel is een fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Lommel - Verbr. Lommel loot Achel VV in de BekerIb de eerste ronde van de Beker van België (Croky Cup) moet Verbroedering Lommel het opnemen tegen Achel VV. De wedstrijd wordt op 9 augustus gespeeld.

Stilaan terug warmer

Woensdag 15 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Stilaan terug warmerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland, wordt in een noordwestelijke hoogtestroming koele en vochtige maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen blijven ondermaats en er zijn veel wolken. De volgende dagen kan het hogedrukgebied het weerbeeld in onze regio wat meer domineren, maar soms is er nog een bui mogelijk. Het wordt wel warmer.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. Stapelwolken krijgen echter al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Suskewiet...

Woensdag 15 juli 2020
Danny doet Danny
Lommel - Suskewiet...‘Toch niet die hele homp uit de ijskast? Dat kan toch niet?’
Mijn vrouw komt vanuit het niets ongelegen de keuken binnengestapt. Betrapt. Ik kan niet anders dan voorzichtig knikkend bevestigen. Babbelen of zelfs knabbelen is tijdelijk quasi onmogelijk wegens gebrek aan mondcapaciteit. Ik heb inderdaad zonet een iets te groot stuk Wijnendale-kaas in mijn muil gemoffeld.
‘Hier, jij ongelooflijk vettige vreetzak!’ Ze duwt een vervaarlijk uitziend stuk tuingereedschap en een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zomerse fotozoektocht op militaire begraafplaatsZoomVermits het door de coronamiserie moeilijk is om groepsactiviteiten te organiseren, heeft Jong-OKRA Lommel alvast een boeiende zomerse fotozoektocht uitgedokterd. Op de iconische Duits militaire begraafplaats hebben ze foto’s gemaakt en daarbij acht vragen gesteld. Alle gefotografeerde graven liggen in de buurt van de levensboom, die daar is geplant. Kijk ook goed naar de achtergrond, dat vergemakkelijkt het zoeken! Je vindt alle informatie en de foto's van de zoektocht in de brasserie aldaar,  "Hof ten Vrede", samen met een antwoordformulier dat je bij het weer inleveren in een bus kan droppen. De zoektocht is gratis en loopt tot eind september 2020. Er is een leuke prijs voor de eerste drie winnaars. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Even naar die komeet kijken

Dinsdag 14 juli 2020
Lommel - Even naar die komeet kijkenZoomNog tot 13 augustus kan je 's avonds na 22.30u laag boven de noordelijke horizon, iets onder de Grote Beer, de komeet Neowise zien. Komend weekend zou volgens kenners het mooiste beeld geven. Gisteravond maakte Peter D'Joos deze mooie foto, waarop de uitwaaierende staart van stof en gas prachtig te zien is.
Lommel - Minder boomkwekerijen en sierteeltZoomHet aantal boomkwekerijen in Limburg is in tien jaar tijd gedaald van 82 naar 69. Het aantal bedrijven met sierteelt in openlucht daalde in dezelfde periode van 38 naar 11.
Wie een bestaande woning koopt in Vlaanderen kan vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro afsluiten voor renovaties. Lees meer

Hangmatactie in Bosland

Dinsdag 14 juli 2020
Lommel - Hangmatactie in BoslandZoomIn Bosland zijn er ontelbare mooie en koele plekjes waar je even tot rust komt na een drukke dag. En in een hangmat is het des te leuker... Nu kan je er zelfs een gratis winnen! Maar liefst 7 weken lang - van 15 juli tot 26 augustus - hangt Bosland wekelijks één hangmat op een speciaal plekje in de natuur. Iedere woensdag, stipt om 15:00u, wordt een foto op de Facebookpagina van Bosland gepubliceerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Foodbaron

Maandag 13 juli 2020
Frank Verheyen uit Geel en Hans Verheyen uit Mol hebben de besloten vennootschap Foodbaron opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd Dorp, 9 in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van restaurants, cafés, cursus- en seminarieruimtes en feestzalen.

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Lommel - Kunst in coronatijdenZoomMarco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
"De kans dat de Belgische grens met Nederland weer dichtgaat als het coronavirus opnieuw oplaait, is heel klein," zei minister Pieter De Crem vandaag na afloop van een overleg met zijn Nederlandse college Fred Grapperhaus in Baarle-Nassau. Het uitwisselen van informatie tussen beide ministeries zal moeten worden verbeterd en maatregelen zullen gezamenlijk worden genomen.

Aloïs Cools overleden

Maandag 13 juli 2020
Lommel - Aloïs Cools overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Aloïs Cools overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat je 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)
Lommel - Ondertussen, op de vliegbasis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe 'normaal'

Maandag 13 juli 2020
Lommel - Het nieuwe 'normaal'Zoom                                                                 (Foto Robert Boons)

Knabbelzak voor Okraleden

Maandag 13 juli 2020
Lommel - Knabbelzak voor OkraledenZoomOkra Werkplaatsen bezorgde haar leden een lekkere knabbelzak. Omdat de activiteiten van dit werkjaar vanaf maart omwille van de coronacrisis niet meer konden doorgaan, had het bestuur beslist om de leden dit weekend te bezoeken om ze te verrassen met een grote zak vol lekkers. Dit om aan te tonen dat ze hen niet vergeten waren. En de attentie werd zeer gesmaakt. (Bijdrage Willy Hesius)
Knabbelzak voor OkraledenKnabbelzak voor Okraleden
Zoom

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Lommel - Geen Lourdesbedevaart dit jaarZoomDe jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Hagia Sophia wordt weer moskeeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jean Van Och Overleden

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Jean Van Och OverledenGisteren is Jean Van Och overleden, de echtgenoot van Leona Baudewijns. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Uitstap ISO400

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Uitstap ISO400ZoomFotogroep had een erg mooie dag uitgekozen om op uitstap te gaan. En de uitstap was helemaal niet ver weg... want ze gingen naar de Blauwe Kei! (Foto Rina Loos)

Drive-in movie nu donderdag

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Drive-in movie nu donderdagZoomVanuit je auto naar een topfilm kijken? Dit jaar kan het in Lommel. Het festivalterrein op het Kristalpark wordt deze zomer tweemaal een heuse Drive-in movie. Het geluid van de films komt binnen via de autoradio. Nu donderdag kan je er terecht voor twee topfilms, nl. Romeo + Juliet (met o.a. Leonardo Di Caprio) en 1917, een fantastische oorlogsfilm. Voor de prijs van slechts 10 euro per auto krijgt u de popcorn er gratis bovenop! Reserveren is verplicht, en kan via deze link.

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Red die hommelZoomJe zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)
Lommel - Vanaf vandaag een mondmasker dragenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Zonnig weekendEen uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Een wens van het Davidsfonds

Zaterdag 11 juli 2020
Lommel - Een wens van het DavidsfondsZoomDavidsfonds Lommel wenst langs deze weg alle Lommelaren een fijne Vlaamse feestdag met deze feestelijke tekening van Dirk Van Bun. Dirk schetst op vrolijke wijze ons Vlaanderen: het land van Raymond van het Groenewoud, kermissen, het pintje bij de mosselen met friet, het Brabants trekpaard, de Vlaamse reus en sinds kort ook de wolf, maar ook het land van de koers, de Vlaamse Ardennen, de prachtige kust, een uniek kunstpatrimonium en warme, gastvrije mensen,...
"Door de coronamaatregelen (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Lommel - Vlaamse feestdag vandaag!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lommel B opent tegen Elen A

Zaterdag 11 juli 2020
Lommel - Lommel B opent tegen Elen AIn tweede provinciale van het damesvoetbal opent Lommel B thuis tegen Elen A. Op de tweede speeldag moet de club naar Valencia Piringen. Op speeldag 3 ontvangt Lommel B Bocholt B.

Kniesoor op Guldensporendag

Zaterdag 11 juli 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Kniesoor op Guldensporendag11 juli 1302. Weet je het nog? Te Kortrijk, in de beemden, werd het pleit beslecht. Een Vlaams zootje ongeregeld met bijzonder primitieve wapens wachtte op de Groenigekouter het superieure Franse leger op. Er volgde een bloedige veldslag die – wonder boven wonder – door de underdogs gewonnen werd. Op het slagveld bleven 600 gouden sporen achter van het Franse ridderleger dat meer door arrogantie dan door gebrek aan strijdlust in de pan gehakt werd.
Er zijn – en niet alleen door Hendrik (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Peeten overleden

Vrijdag 10 juli 2020
Lommel - Rik Peeten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Rik Peeten overleden, de partner van Ingrid Vreys. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Lommel - Rookontwikkeling in hoogspanningsruimteIn een hoogspanningsruimte op het terrein van ZF Wind Power in het Kristalpark ontstond deze namiddag rookontwikkeling zodat de brandweer uitrukte. De oorzaak kon niet meteen achterhaald worden.

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.
Lommel - Ondertussen, aan het Parelstrand...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Nieuwe assistent-coach voor Lommel SKDe Nederlander Peter van der Veen (48) wordt de nieuwe assistent-coach van Lommel SK. De man heeft veel ervaring als jeugdtrainer, onder meer bij Ajax en de Nederlandse voetbalbond. Wie Peter Maes opvolgt als T1 is nog niet geweten.
#samentegencorona
Lommel - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdagZoomVanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Lommel - Kleurencodes het nieuwe normaalZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Lommel - Waar kan je veilig op reis?ZoomWie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Diel Jansen overleden

Donderdag 9 juli 2020
Lommel - Diel Jansen overledenDinsdag is Diel Jansen overleden, de weduwnaar van Paula Maes. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Lommel - Coronacrisis: nu kleurencodesZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Nu de maatregelen in het kader van de coronacrisis overal versoepeld worden, past ook Limburg.net de toegangsregeling tot de recyclageparken aan. Vanaf dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot de recyclageparken. Het aantal voertuigen dat tegelijk wordt toegelaten op een recyclagepark blijft wel beperkt om de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren.
Wie files aan de recyclageparken wil vermijden kan (…) Het hele nieuwsbericht

Veel regenbuien

Woensdag 8 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Veel regenbuienEen golvende storing schuift over onze streken en zal de volgende 48 uur het weerbeeld bepalen. Door de grote afwezigheid van de zon blijven de maxima ondermaats. In het weekend stijgt de luchtdruk en volgt er een merkbare weersverbetering met vooral meer zon, al zijn de temperaturen nog eerder aan de koele kant. Na het weekend wordt het warmer. 
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber weer. Perioden met regen wisselen af met drogere perioden en de zon is de grote afwezige. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verlengd verblijf voor Robin HenkensLommel SK heeft het contract van Robin Henkens met één seizoen verlengd. Henkens (31) zal in de toekomst ook bij de jeugdwerking van de club betrokken worden.

Eerste derby op 15 augustus

Dinsdag 7 juli 2020
Lommel - Eerste derby op 15 augustusZaterdag 15 augustus is er reeds de eerste derby in ons Lommelse provinciale voetbal. Dan neemt om 18 uur Verbroedering het thuis op tegen Lutlommel. De eerste wedstrijden voor de verschillende ploegen zijn op zaterdag 1 augustus, wanneer Kolonie naar FC Eksel moet, en Lutlommel naar Paal-Tervant. Kattenbos start al op woensdag 29 juli in Grote Heide. Verbroedering tot slot start ook op 1 augustus in Grote-Brogel.
Door de coronacrisis en de lockdown is er opnieuw een grote vraag naar woningen met een tuintje in Limburg. Zowel huurders als kopers zijn er naar op zoek. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij Limburgse immokantoren. (Radio 2)

Nieuwe vennootschap: Forna

Dinsdag 7 juli 2020
Erik Hendrik en Helena Janssen, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Forna opgericht met zetel aan de Egstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren van consultancy- en managementdiensten en het waarnemen van mandaten in vennootschappen.
Lommel - Fietsster (47) gewond bij verkeersongevalTer hoogte van de rotonde aan de Fabrieksstraat in Pelt werd een 47-jarige fietsster uit Lommel vanmiddag aangereden door een auto, bestuurd door een man uit Hamont. De vrouw werd daarbij licht gewond.

Subsidies voor toerisme

Dinsdag 7 juli 2020
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert 258.000 euro in aanpassingswerken in 17 erkende jeugdverblijven in Limburg. Concreet gaat het om noodzakelijke moderniserings- en brandveiligheidswerken, maar daarnaast kregen ook kindvriendelijke investeringen een financiële stimulans.  Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven inzetten op onder meer kindvriendelijkheid, en hun verblijf ook moderner en brandveiliger maken.
Ontmoetingshuis De Tris (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Joren Leyssens naar Lommel SKJoren Leyssens (20) trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk en trekt naar Lommel SK. Hij heeft een contract van één jaar getekend. De Zonhovenaar speelde bij de Genkse beloften.
Lommel - Fietser (62) gewond bij aanrijdingEen 62-jarige fietser uit Lommel is deze namiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Zuiderring en de Borgerhoutsendijk in Mol. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Henri Jansen overleden

Maandag 6 juli 2020
Lommel - Henri Jansen overledenVandaag is Henri Jansen overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Mathilde Berkmans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Maria Scheelen overleden

Maandag 6 juli 2020
Lommel - Maria Scheelen overledenVrijdag is Maria Scheelen overleden, de weduwe van Guido Zaman. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Priester Michel Evens overledenVrijdag is priester Michel Evens overleden. Hij was 86 jaar, kapelaan in Luik, Zonhoven en Peer én pastoor in Kleine-Brogel en Lommel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Lommel - Toch maar ons best blijven doen...Zoom                                                                        (Foto Robert Boons)
Grensgevallen
De Technische Universiteit Eindhoven discrimineert mannen met het "vrijwel absolute voorrangsbeleid" voor vrouwen dat bij vacatures gehanteerd wordt. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens beslist, een Nederlands adviesorgaan dat de discriminatie moet tegengaan. Sinds dat voorrangsbeleid in 2019 bij de TU'E werd ingevoerd met het doel meer vrouwelijke wetenschappers aan te trekken, werden er 48 aangenomen. 

Ons Molleke (21)

Zondag 5 juli 2020
Lommel - Ons Molleke (21)Zoom                                                               (Cartoon Dirk Van Bun)

De vuile was in Nieuwpoort

Zaterdag 4 juli 2020
Lommel - De vuile was in NieuwpoortZoomDe drie koningen hadden vandaag in Nieuwpoort een afspraak met de sp.a-voorzitter.
Lommel - Bocht Rushmore door de ogen van FobieZoomDe Amerikaanse president Donald Trump bracht vrijdag een bezoek aan Mount Rushmore, het monument waar vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouden in de rotsen. De sociale afstandsregels werden er niet gerespecteerd door het publiek en de meeste mensen droegen geen mondmasker. (Cartoon: Fobie)
Lommel - De jaarlijkse vlindertelling start vandaagZoomHet is weer zover, Natuurpunt organiseert weer de jaarlijkse vlindertelling. Om mee te doen is 1 keer exact 5 minuten tellen al voldoende. Maar het is voor het onderzoek nóg interessanter als je meerdere keren telt. Je kan meetellen van 4 tot 26 juli. Meer info via deze link. (foto Bart Liesenborgs)

De mug en de krant

Zaterdag 4 juli 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - De mug en de krantRegen op vakantie is zoals een mug in de slaapkamer. Vreselijk ambetant en in beide gevallen komt een krant van pas. Om boven je hoofd te houden zodat je minder nat wordt of om de mug naar de eeuwige zoemvelden te helpen. Een tablet is hiervoor minder geschikt. Ooit geprobeerd, maar de buren waren niet blij. Net als mijn tablet. Let wel, bij regenbuien is mijn krant niet meteen een standaard beschermingsmiddel. Het is zonde voor het werk dat al die journalisten er dagelijks aan besteden voor het leesvoer van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Nootzaak

Zaterdag 4 juli 2020
Lommel - Nieuw: NootzaakZoomIn de Rode Kruisstraat opende onlangs 'Nootzaak'... Hier staan ze voor “kracht van voeding” en natuurlijke gezonde voeding met de juiste volwaardige koolhydraten (volgranen, peulvruchten), zo weinig mogelijke dierlijke eiwitten en natuurlijke vetbronnen (noten, zaden, pitten, olijfolie).
Het team bestaat uit diëtisten, diabeteseducatoren en een arts. Ze begeleiden al 25 jaar patiënten met voeding als kracht om gezond te blijven of je gezondheid te herstellen. (Foto's Annie Teuwens)
Nieuw: NootzaakNieuw: Nootzaak
Zoom

Elisabeth Luyckx overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Lommel - Elisabeth Luyckx overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige Elisabeth Luyckx overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Hendrik Schoeters. Zij was 93 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf in Eisden-Tuinwijk, vindt in beperkte kring plaats.

Somber weekend

Zaterdag 4 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Somber weekendEen storing schuift tijdens het weekend over onze streken met vooral veel wolken en wat beperkte neerslag. Zaterdag krijgen we het warmtefront en zondag het koufront. Na het weekend kan het hoog der Azoren stilaan het weer in onze streken bepalen. Het wordt droger en er is meer zon, al wordt het nog niet onmiddellijk warmer.
Vandaag zorgt een warmtefront voor veel wolken en van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Na de middag is het meestal droog, maar opklaringen worden er (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een corona-editie van ZonnelandZoomUitgeverij Averbode lanceert deze zomer een speciale editie van zijn bekende kindertijdschrift "Zonneland" om 10- tot 12-jarigen af te helpen van hun corona-angst. (Cartoon: Fobie)

Caroline Bertens overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Lommel - Caroline Bertens overledenGisteren is Caroline Bertens overleden, de weduwe van de in februari overleden Peter Reijmers. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.  
Lommel - Vandersmissen van Geel naar Lommel SKZoomYannick Vandersmissen zal komend seizoen de kleuren van Lommel SK verdedigen. De 22-jarige linksachter komt over van ASV Geel. (Foto Lommel SK)

Maria Wellens overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Lommel - Maria Wellens overledenOp 27 juni is Maria Wellens overleden, de echtgenote van Jan Willekens. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Mia Franssen overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Lommel - Mia Franssen overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag de uit Neerpelt afkomstige Mia Franssen overleden, de weduwe van André Voets. Ze was 81 jaar. De crematie en de uitvaartdienst vinden plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Lommel - Cirque du Soleil werkt aan doorstartZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
De fakkeltocht die IJD-jongerenwerking van het bisdom jaarlijks organiseert bij het begin van de advent vindt dit jaar in Overpelt plaats. Voor dit evenement worden een duizendtal jongeren uit heel Limburg verwacht.

Nieuwe vennootschap: Temdak

Donderdag 2 juli 2020
Tayfun Yozgat uit Lommel heeft de besloten vennootschap Temdak opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dak- en timmerwerken, elektriciteitswerken, slopingswerken van gebouwen, schilderwerken en isolatiewerken.

Adikti DS failliet verklaard

Donderdag 2 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de vennootschap Adikti DS uit Lommel failliet verklaard. 2 augustus is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen bij curator mr. Geeraert.
Lommel - Milan Troonbeeckx naar Lommel SKZoomEn alweer een beloftevolle jongere die tekent bij Lommel SK. Deze keer is het Milan Troonbeeckx, een 18-jarige aanvallende middenvelder die overkomt van Dessel Sport. Bij Lommel ondertekende hij een contract tot 2023. (Foto Lommel SK)

Nieuw: aardbei drive-in

Donderdag 2 juli 2020
Lommel - Nieuw: aardbei drive-inZoomWat een origineel idee... een aardbei drive-in! Deze pop up in de Averbodestraat  wordt gerund door Gina, en iedereen is daar alle dagen, behalve dinsdag, welkom voor een Brusselse wafel met aardbeien en nog zoveel anders lekkers (met deze prachtige rode vruchten). (Foto Robert Boons)
Om het comfort en de veiligheid op fietssnelweg F74 te verhogen, wordt er ter hoogte van de kruising met de Grote Baan in Helchteren-Noord een tijdelijke fietsbrug gebouwd. Hoe die eruit zal zien, kan jij mee bepalen. Vul snel de enquête in!  
In een onderzoek van de computer crime unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg werd op 26 juni samen met de Nederlandse politie nabij Amsterdam een huiszoeking uitgevoerd in de woning van een 22-jarige Nederlandse IT-student, K. B.. De verdachte gebruikte een database met onder meer 2,5 miljoen Belgische en 4,5 miljoen Nederlandse e-mailadressen met het bijbehorende wachtwoord, mogelijk verkregen uit een eerdere hacking. Deze database werd vervolgens door de verdachte gebruikt voor verdere (…) Het hele nieuwsbericht

Expo 'Onder het uniform'

Donderdag 2 juli 2020
Lommel - Expo 'Onder het uniform'ZoomVan 1 juli tot en met 20 september nodigt Huis Over Grenzen iedereen uit op de Duitse Militaire begraafplaats in Kattenbos. Tijdens de openluchtexpo ‘Onder het Uniform’ maken bezoekers kennis met de persoonlijke verhalen van drie soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een initiatief van vrijwilligers Sophie Heinig en Jesper von Borstel (18 en 19 jaar). De tentoonstelling is dagelijks vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de begraafplaats.
Op de Duits Militaire Begraafplaats in (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds gisteren geldt er aan de autokeuring in Hechtel-Eksel een parkeer- en stilstandverbod langs beide zijden van de Eindhovensebaan. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de veiligheid te garanderen. Sinds de heropening van het keuringsstation ontstaan er dagelijks lange wachtrijen van automobilisten waardoor de verkeersveiligheid in het gedrang komt.

Daar zijn de koopjes...

Donderdag 2 juli 2020
Dit jaar begint de solden pas op 1 augustus maar de strijd om de koopjes is er niet minder om. Officieel is gisteren de sperperiode begonnen. Je mag dan als handelaar geen solden geven maar wel aan koppelverkoop doen. Maar dat verschil wordt dit jaar heel klein. Overal duiken flinke kortingen op, zowel online als in de winkelstraten.
Eerder waarschuwde RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck er al voor dat het uitstellen van de soldenperiode na de lockdown net voor een extra groot kortingsopbod zou (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Zaventem...

Woensdag 1 juli 2020
Lommel - Ondertussen, op Zaventem...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In 1990 telde Limburg 745.034 inwoners. Dertig jaar later is de Limburgse bevolking toegenomen met 17,8%, tot 877.370 inwoners. In dezelfde periode van drie decennia nam de bevolking in heel Vlaanderen minder sterk toe (+15,5%). Het verschil in bevolkingsgroei tussen Limburg en heel Vlaanderen deed zich vooral voor in het decennium 1990-2000: in die periode nam de Limburgse bevolking al toe met 6,2%, de Vlaamse bevolking slechts met 3,5%. Tussen 1990 en 2020 nam de bevolking in een vijftal Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 18.000 op wachtlijsten sociale woningZoomEr zijn nog steeds veel mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers die de partij Groen opvroeg. Eind 2019 waren dat in Limburg iets meer dan 18.000 mensen. Een lichte daling vergeleken met het jaar ervoor, maar heel wat meer dan in 2011.
Bosgroep Limburg start met een herstelplan voor de vele afgestorven fijnsparbossen. Alleen al in 2019 werd 119 hectare door de letterzetter aangetast fijnsparbos bij de Bosgroep aangemeld.
De bedoeling is om de getroffen bossen van vele kleine privé-eigenaars te bundelen en dan op een kosten-efficiënte manier er voor te zorgen dat er snel een nieuw gezond bos groeit.
Hoe belangrijk bossen zijn voor ons welzijn, bleek nogmaals duidelijk in deze tijden van corona. Niet alle (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Limburgse bevolking steeds diverserZoomIn 2019 heeft 28,1% van de Limburgse bevolking een niet-Belgische herkomst. Dat is vijf procentpunten meer dan een decennium eerder. Het percentage inwoners met een niet-Belgische herkomst steeg tussen 2009 en 2019 van 23,1% naar 28,1% onder de Limburgse bevolking. In Vlaanderen groeide het aandeel van de bevolking met een niet-Belgische herkomst in dezelfde periode van 15,3% tot 22,3%. De stijging in Limburg heeft meer te maken met een toename van mensen uit niet-EU-landen (van 9,0% naar 12,4%) dan van (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 700 laadpalen in Limburg

Woensdag 1 juli 2020
Lommel - Bijna 700 laadpalen in LimburgZoomLimburg telt momenteel al bijna 700 laadpunten voor elektrische voertuigen. Hasselt is veruit koploper: er staan er 127. In Genk zijn er 49 laadpalen. Sint-Truiden (41), Tongeren (36), Lommel (30), Bilzen (30), Maasmechelen (28), Houthalen-Helchteren (25), Heusden-Zolder (24) en Beringen (22) vervolledigen de top tien. Opvallend in dit lijstje: Beringen komt pas op de tiende plaats (terwijl het na Hasselt en Genk komt qua inwonersaantal) en Tongeren staat knap vierde (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsdealers op het matje

Woensdag 1 juli 2020
Lommel - Drugsdealers op het matje
Het Openbaar ministerie heeft vandaag zware straffen gevorderd tegen twee 21-jarige Lommelse drugsdealers.  In januari werden ze in Retie klemgereden nadat ze op de Lommelse Ringlaan een verkeerscontrole genegeerd hadden. Voor de ene werd 36 maanden cel gevorderd,  voor de andere 2 jaar. Op 15 juli maakt de rechter zijn vonnis bekend. (PG)

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir gaat het jachtverbod dat geldt in het wolvengebied met twee maanden verlengen. Het verbod liep normaal eind juni af, maar nu Noëlla vier welpen op de wereld gezet heeft, wil de minister het verbod doortrekken tot 31 augustus. Ze heeft via Natuur en Bos een akkoord met Defensie afgesloten om de maximale bescherming van de roedel te waarborgen.
“De Daltons van Bosland zijn nog klein en weinig mobiel. Daarom is een maximale bescherming van het (…) Het hele nieuwsbericht
In Noorderhart in Pelt, waarvan het Mariaziekenhuis deel uitmaakt, zijn er momenteel geen patiënten met het coronavirus meer opgenomen. Dat zei algemeen directeur prof. dr. Bernard Himpens vanmorgen tijdens een persconferentie.  Maar de voorzorgsmaatregelen blijven voorgeschreven: afstand houden, handen wassen, mondmasker dragen...

De verneukte verkneukeling

Woensdag 1 juli 2020
Danny doet Danny
Lommel - De verneukte verkneukelingGeen kalenderblaadje dat mij nostalgischer maakt dan 1 juli. De dag die me elk jaar terugkatapulteert naar mijn kindertijd. Het begin van de zomervakantie! Vrijheid! Verwachting! God bestond, want hij, of nee: ‘Hij’, had beslist dat de vakantiemaanden juli en augustus elk eenendertig dagen telden. Ter bevestiging deed ik steevast het welbekende knokkeltrucje. Uit blijdschap tikte ik wel twintig keer op mijn pinkknokkel. Het verkneukelende pinkknokkeltje. Op dat moment lag ik liefst met mijn rug in het (…) Het hele nieuwsbericht
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel