Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: VDM Welding

Maandag 30 november 2020
Kobe Vander Mierde (23) uit Lommel heeft de besloten vennootschap VDM Welding opgericht met zetel aan de Schansstraat. Het gaat onder meer om een human resources & marketingbureau.

Michel Vanhoof overleden

Maandag 30 november 2020
Lommel - Michel Vanhoof overledenVrijdag is oud-schepen Michel Vanhoof overleden, de weduwnaar van Annie Das en de levensgezel van Helena Claes. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in intieme kring in de kerk van Lommel-Centrum, waarna de teraardebestelling in het familiegraf op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be.

Frans Pennemans overleden

Maandag 30 november 2020
Lommel - Frans Pennemans overledenVandaag is Frans Pennemans overleden, de weduwnaar van Jet Wilms. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatshebben, waarna de asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be.
Lommel - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 24 patiënten met een besmetting door het coronavirus opgenomen, 3 meer dan gisteren en 8 meer dan zes dagen geleden. Zes onder hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen; dat aantal is hetzelfde als gisteren. 

Ondanks corona... toch Sinterklaas

Maandag 30 november 2020
Lommel - Ondanks corona... toch SinterklaasZoom                                                                (Foto Robert Boons)

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Lommel - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Mena Geuens overleden

Zondag 29 november 2020
Lommel - Mena Geuens overledenVandaag is Mena Geuens overleden, de weduwe van Staf Vernelen. Zij ws 93 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in familiekring. Rouwadressen: Vernelen-Kelgtermans, Biehal 11, 3920 Lommel; Vernelen-Claes, Bezemstraat 28, 3920 Lommel.

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Lommel - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Lommel - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Lommel - Mondmasker in Nederland vanaf dinsdag verplichtOm verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het dragen van een mondkapje in Nederland in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf dinsdag 1 december verplicht. Meer info

Nieuwe vennootschap: Milonzo

Zondag 29 november 2020
Michiel Didden uit Pelt en Lonne Verheyden uit Lommel hebben de besloten vennootschap Milonzo opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleegkundige activiteiten, schoonheidsverzorging en haarverzorging.

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Lommel - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

André Houben overleden

Zondag 29 november 2020
Lommel - André Houben overledenVrijdag is André Houben overleden, de echtgenoot van Maria Cuyvers. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Lommel - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhovense winkels al om 16u dicht

Zaterdag 28 november 2020
#samentegencorona
De gemeente Eindhoven heeft vanmiddag om 16u alle winkels gesloten. Sinds 15u werden er op verzoek van de burgemeester al geen nieuwe klanten meer toegelaten. Burgemeester John Jorritsma had de Eindhovenaren vanmorgen al dringend opgeroepen om niet massaal naar het centrum te komen voor sinterklaasinkopen vanwege het risico op besmetting met het coronavirus. Maar die oproep had weinig effect. Er waren volgens het stadsbestuur vandaag ook veel Belgen in Eindhoven.  

Anna Verpoorten overleden

Zaterdag 28 november 2020
Lommel - Anna Verpoorten overledenOp 23 november overleed Anna Verpoorten, de weduwe van Frans Jansen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Nieuwe vennootschap: Dillen Feyen

Zaterdag 28 november 2020
Dillen en Luc Feyen, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Dillen Feyen opgericht met zetel aan de Schievelhoek. Tot het doel van de vennootschap behoren bouwwerkzaamheden.

Murphy onttroond!

Zaterdag 28 november 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Murphy onttroond!Nee, ik geraakte maar niet aan de gang deze week. Er waren nochtans triggers genoeg die mijn inspiratie leven hadden kunnen inblazen.
De nieuwe coronamaatregelen bijvoorbeeld. Ik twijfel er niet aan dat het nodig is, hoor. We moeten wel streng zijn om die vreselijke pandemie de wereld uit te helpen. Maar de verwachtingen waren hoog gespannen en na de persconferentie van onze regering(en) bleven we toch een beetje met een kater achter, niet? Het had echt iets van een dooie mus waarmee we blij gemaakt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer stijgendNa enkele dagen daling is het aantal coronapatiënten dat in het Mariaziekenhuis in Pelt is opgenomen, weer aan het stijgen. Vanmorgen waren er 20 patiënten met Covid-19 opgenomen; woensdag waren er dat nog 17, gisteren 19. Op de intensieve afdeling liggen nu nog 7 patiënten die een Covid-19-besmetting hebben opgelopen.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Lommel - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Sonora Invest

Vrijdag 27 november 2020
De Nederlandse besloten vennootschap Parel R B.V. heeft de besloten vennootschap Sonora Invest opgericht met zetel in Maatheide in Lommel. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.

Frans Claes overleden

Vrijdag 27 november 2020
Lommel - Frans Claes overledenGisteren is Frans Claes overleden, de weduwnaar van Maria Molenberghs. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring waarna zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven.

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Lommel - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.

Goed nieuws voor Neos-leden

Vrijdag 27 november 2020
Lommel - Goed nieuws voor Neos-ledenGeen activiteiten, toch verzekerd! Eigen Neos-activiteiten moeten ze nog een tijdje missen. Wandelen, fietsen, joggen, tennissen, thuis of buiten fitnessen kan gelukkig nog wel. In je eentje, met een sportvriend of tot vier gelijkgezinden als je afstand bewaart. Blijven bewegen en liefst buiten is dus de boodschap. En het goede nieuws daarbij is dat deze activiteiten nu ook onder de Neos-verzekering vallen en dit tot de vereniging opnieuw clubactiviteiten mag organiseren. Een sterke troef bij de ledenhernieuwing... (Bijdrage Hélène Vissers)

Erik Lenders overleden

Vrijdag 27 november 2020
Lommel - Erik Lenders overledenOp 22 november overleed Erik Lenders. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Lommel - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Grondwaterstanden nog steeds laag

Donderdag 26 november 2020
De grondwaterstanden in Limburg zijn nog steeds laag ondanks het opheffen van het captatieverbod. Uit metingen blijkt dat het grondwater in Vlaanderen gemiddeld 30 centimeter te laag staat voor deze periode van het jaar. In Limburg zijn die grondwaterstanden nog lager: "Dat heeft onder meer te maken met de ondergrond en met feit dat hier minder regen viel dan elders in Vlaanderen", zegt hydrologe Marijke Huysmans. "Normaal gezien zou er in de herfst meer regen moeten vallen om dat grondwater aan te vullen maar dat is niet gebeurd." (Radio2)

Magda Vaes overleden

Donderdag 26 november 2020
Lommel - Magda Vaes overledenDinsdag is Magda Vaes overleden, de echtgenote van Louis Bastiaens. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Michel Renders overleden

Donderdag 26 november 2020
Lommel - Michel Renders overledenIn Diest is gisteren de uit Lommel afkomstige Michel Renders overleden, de echtgenoot van Suzanne Bonami. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Jef Buteneers overleden

Donderdag 26 november 2020
Lommel - Jef Buteneers overledenGisteren is de in Lommel woonachtige en uit Hamont afkomstige Jef Buteneers overleden, de echtgenoot van Jeanne Coemans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Pater Bert Janssen overleden

Donderdag 26 november 2020
Lommel - Pater Bert Janssen overledenVanochtend is pater Bert Janssen overleden, meewerkend priester in de pastorale eenheid Lommel-Centrum-Zuid-West. Hij was 72 jaar, afkomstig uit Waalre (NL) en werd op 23 november 1996 in Gouda priester gewijd. Pater Janssen was lid van de congregatie van de paters van het Allerheiligste Sacrament en woonde in het klooster in Kattenbos.

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Onderzoek naar loop- en wandelsport

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Onderzoek naar loop- en wandelsportZoomWandel je sinds de lockdowns vaker of beweeg je liever op een andere manier? KU Leuven voert een grootschalig onderzoek naar loop- en wandelsporten tijdens de coronapandemie en vraagt jouw deelname. De antwoorden op deze vragenlijst worden wetenschappelijk en anoniem behandeld en zijn niet voor commercieel gebruik. Met de inzichten in profielen, gedragingen, attitudes en motieven van loop- en wandelsporters willen de onderzoekers beter inspelen op de wensen en noden. Meedoen kan via deze link.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Het is weer zover...

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Het is weer zover...Zoom                                                                   (Foto Robert Boons)

Jetty Gerard-Wolffers overleden

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Jetty Gerard-Wolffers overledenOp 18 november overleed Jetty Gerard-Wolffers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in kleine kring.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nand Geypen overleden

Dinsdag 24 november 2020
Lommel - Nand Geypen overledenGisteren overleed Nand Geypen, de weduwnaar van Roza Luyckx. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring waarna zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. Op een later tijdstip zal een herdenkingsdienst in de kerk plaatsvinden.

Nieuw bij Trefpunt: 'Wandelen Werkt'

Dinsdag 24 november 2020
In december start het lokaal dienstencentrum ‘t Trefpunt met "Wandelen Werkt", een nieuw initiatief dat rekening houdt met de coronamaatregelen. Tegelijkertijd wil men met dit initiatief tegemoet komen aan vragen en verwachtingen van Lommelse senioren, die nood hebben aan contacten met anderen en aan wat beweging.
Bedoeling is dat elke dinsdag- en elke donderdagnamiddag om 14.30u groepjes van drie senioren plus één vrijwilliger/ begeleider gedurende een uurtje gaan wandelen. Waar (…) Het hele nieuwsbericht

Werken in Nederland

Dinsdag 24 november 2020
Eén op acht inwoners van Hamont-Achel - om correct te zijn: 12,1 procent - gaat de grens over om in Nederland te werken. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In Pelt gaat het om 5,8 procent en in Lommel om 5,4 procent. 

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Lommel - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Inbraak in chalet

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden drongen gisterenmiddag binnen in een chalet aan de Kreindertweg in Balen. Zij brachten er vernielingen aan en maakten enkele voorwerpen buit.

Nelly Janssen overleden

Maandag 23 november 2020
Lommel - Nelly Janssen overledenZaterdag is de in Eksel woonachtige en uit Lommel afkomstige Nelly Janssen overleden, de weduwe van Louis Dirickx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Uitbraak van coronavirus in Balen

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Uitbraak van coronavirus in BalenIn WZC Nethehof in Balen zijn 74 bewoners en enkele personeelsleden positief getest op Covid-19. De betrokkenen zijn in quarantaine geplaatst en bezoek is niet toegelaten. An het ministerie van Defensie is gevraagd of men enige hulp kan bieden
Lommel - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'ZoomDe meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)
Lommel - Soep, cake en wafels voor Peter/Meter VZWZoomHet eerste weekend van de 'Soep, cake en wafel weekends'  ten voordele van de Peter/Meter VZW was alvast een onverhoopt succes. waardoor er nu al ruim 800 euro kan geschonken worden en dan moet het tweede weekend (28/29 november) nog komen... Bestellen daarvoor kan hier!
De voorbije 2 jaren werd deze 'Soep en Smoskesdag' georganiseerd in De Groote Hoef en De (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Vijverstraat

Zondag 22 november 2020
Lommel - Inbraak in VijverstraatDieven drongen binnen in een huis aan de Vijverstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Pierre Van Elsen overleden

Zondag 22 november 2020
Lommel - Pierre Van Elsen overledenInhet Jessa-ziekenhuis in Hasselt is vandaag Pierre Van Elsen overleden, de weduwnaar van Germaine Claessens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Wanneer is dat?

Zondag 22 november 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Wanneer is dat?We zijn het binnen zitten beu en zetten een stapje in onze kleine buitenwereld. Aan het marktplein duiken de witte wintertenten op. Ze waren bedoeld om in de barre wintermaanden nog een veilig terrasje te doen. Het lijkt alsof we over een festivalterrein lopen waar iedereen naar huis is. Een kennis in het café met de Parijse terrastafels vertelde me eind september dat ze hem aan Calais deden denken. Terwijl hij het vertelde, zag ik opnieuw de beelden van de Noord-Franse havenstad. Mensen op de vlucht die in (…) Het hele nieuwsbericht

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Lommel - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Lommers overleden

Vrijdag 20 november 2020
Lommel - Jan Lommers overledenVandaag is de in Tervant-Paal woonachtige en uit Lommel afkomstige Jan Lommers overleden, de echtgenoot van Nelly Ercken. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Nieuwe single voor Marjan Berger

Vrijdag 20 november 2020
Lommel - Nieuwe single voor Marjan BergerZoomEr is weer een nieuwe single van onze Lommelse Marjan Berger... 'Laat me smelten' is de titel, en is net zoals de meeste van Marjan haar nummers weer een erg positief nummer. En uiteraard hoort er ook weer een knappe videoclip bij... Wil jij ook Marjan in de Vlaamse top 10 stemmen? Dat kan via deze link!

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Lommel - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Cuijvers overleden

Vrijdag 20 november 2020
Lommel - Leon Cuijvers overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is op 13 november de uit Overpelt afkomstige Leon Cuijvers overleden, de weduwnaar van Catho Van Bommel en de vriend van Roza Scheelen. Hij was 91 jaar.

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Lommel - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Alice Van Grieken overleden

Donderdag 19 november 2020
Gisteren is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Alice Van Grieken overleden, de echtgenoot van Milleke Melis. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Lommel - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Lommel - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Arnold Knevels overleden

Donderdag 19 november 2020
Lommel - Arnold Knevels overledenDinsdag is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Arnold Knevels overleden, de echtgenoot van Irène Huysmans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring plaats. Zijn lichaam wordt ter beschikking gesteld van de wetenschap.

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Lommel - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Guido Jansen overleden

Woensdag 18 november 2020
Lommel - Guido Jansen overleden
Gisteren is de in Kerkhoven woonachtige Guido Jansen overleden, de echtgenoot van Lies Van Duffel. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Lommel - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Lommel - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.

Vrijwilligersdag bij de brandweer

Dinsdag 17 november 2020
Lommel - Vrijwilligersdag bij de brandweerZoomOp 12 december organiseert Hulpverleningszone Noord-Limburg een 'V-day', voor iedereen die interesse heeft om vrijwilliger te worden bij de brandweer
Heb je interesse en woon je op maximum 8 minuten van de brandweerkazerne van Pelt (Heuvelerweg), Lommel (Norbert Neeckxlaan) of Leopoldsburg (Michellaan)? Ga dan die dag daar zeker eens je licht opsteken!
Deelname aan de V-day is gratis en volledig vrijblijvend. Vooraf inschrijven is verplicht. Je doet dit door uiterlijk 8 december een (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Haesendonckx overleden

Dinsdag 17 november 2020
Lommel - Alda Haesendonckx overledenZondag overleed Alda Haesendonckx, de weduwe van Pierre Mertens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Coronaboetes in afhaalzaken

Maandag 16 november 2020
Lommel - Coronaboetes in afhaalzakenEnkele uitbaters van Lommelse afhaalzaken hebben afgelopen weekend een coronaboete gekregen. De reden: sommige medewerkers droegen geen mondmasker.

Wat kan je hier aan toevoegen?

Maandag 16 november 2020
Lommel - Wat kan je hier aan toevoegen?Zoom                                                                   (Foto Robert Boons)

Inbraak in Stijn Streuvelsstraat

Zondag 15 november 2020
Lommel - Inbraak in Stijn StreuvelsstraatEr is ingebroken in een huis aan de Stijn Streuvelsstraat. Wat er is gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Obus gevonden in Wateringstraat

Zaterdag 14 november 2020
Gisterennamiddag is een obus aangetroffen in de Wateringstraat in Lommel-Kolonie. Er werd een beroep gedaan op de ontmijningsdienst DOVO.

Gerard Verschuren overleden

Zaterdag 14 november 2020
Lommel - Gerard Verschuren overledenMaandag is in Geel de uit Oudenbosch afkomstige Gerard Verschuren, weduwnaar van Betsy Schijvenaars en Anna Van Baelen, overleden. Hij was 91 jaar en woonde geruime tijd in Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Lommel - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.

Aan de 'slag' op Kinderkunstendag

Zaterdag 14 november 2020
Lommel - Aan de 'slag' op KinderkunstendagZoom'Kunstendag voor Kinderen' is elk jaar één groot feest dat kinderen en kunsten in allerlei vormen in de kijker zet. Morgen -zondag 15 november - is het weer zover. Helaas kunnen ze jullie nu in De Adelberg niet verwelkomen, daarom dagen ze je uit om thuis zelf aan de 'slag’ te gaan en onderstaande uitdaging aan te gaan. De Lommelse drummer Davy Deckmijn speelde een stukje slagwerk in de Kleine zaal. Kan jij een leuk, grappig, mooi,… dansje bedenken? Gebruik je hele lichaam en (…) Het hele nieuwsbericht

(Te) late liefdesverklaring

Zaterdag 14 november 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - (Te) late liefdesverklaringHet kon niet harder aankomen! Een trefzekere bliksemschicht terwijl er geen onweer aangekondigd was, een ‘Blitzstrahl bei heiterem Himmel’! En wie was de boodschapper van het snel naderende onheil? Die maffe Ben Crabbé tijdens het programma ‘Blokken’!
Het is al nu een paar dagen geleden en nee, ik ben er nog helemaal niet goed van. “Martine Tanghe dreigt binnenkort met pensioen te gaan”, meldde de heer Crabbé als fait divers. En hij zei het zo tussendoor, op een (…) Het hele nieuwsbericht

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Lommel - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Wandelaar oog in oog met ezels

Vrijdag 13 november 2020
Lommel - Wandelaar oog in oog met ezelsZoomEen Lommelse wandelaar trok naar een natuurgebied in Kiewit-Hasselt en ontmoette tijdens zijn wandeling deze schattige dieren.
Lommel - Snelheidsbeperking Norbert NeeckxlaanOPGELET! Op de Norbert Neeckxlaan vanaf het kruispunt met de Loberg/Karrestraat tot aan het kruispunt Koning Leopoldlaan geldt voortaan een snelheidsbeperking tot 50 km/uur. De politie controleert, dus wees extra aandachtig!

Nu ook een 'Boslandsoundtrack'!

Vrijdag 13 november 2020
Lommel - Nu ook een 'Boslandsoundtrack'!ZoomEen bijzonder project... de verschillende Boslandpartners gingen een samenwerking aan met DJ Goldfox, wat resulteerde in een 'Boslandsoundtrack' die een hart onder de riem moet steken voor iedereen die het momenteel moeilijk heeft, en tegelijkertijd oproept om naar buiten te komen en te genieten van de prachtige Boslandse natuur. Je hoort Belgische en Limburgse artiesten waaronder Forest Mountain uit Lommel, Bolt Ruin, Audri en Six Hands uit Hechtel-Eksel en Universe uit Pelt. (…) Het hele nieuwsbericht

Vincent Renard overleden

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Vincent Renard overledenDinsdag is de uit Lommel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Vincent Renard overleden, de echtgenoot van Kaatje Neuteleers. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bertje Gylaer overleden

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Bertje Gylaer overledenIn Residentie Prinsenpark in Genk is vandaag de uit Hamont afkomstige Bertje Gylaer overleden. Zij was 84 jaar en lid van de Withuisgemeenschap. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Lommel-Centrum vinden in intieme kring plaats.

Julia Lemmens overleden

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Julia Lemmens overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Julia Lemmens overleden, de echtgenote van Gerard Moons. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt  plaats in beperkte familiekring.

Luc Drees overleden

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Luc Drees overledenGisteren is de in Kerkhoven woonachtige Luc Drees overleden, de echtgenoot van Linda Jansen. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.
Lommel - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Ida Geeringhs overleden

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Ida Geeringhs overledenMaandag is Ida Geeringhs overleden, de weduwe van Henk Achten en de partner van Raf Sterckx. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Take-away buffet Basket Lommel

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Take-away buffet Basket Lommel
Alle verenigingen hebben het momenteel erg moeilijk... Inkomsten uit horeca, eetfestijnen e.d. zitten er dit jaar niet in. Gelukkig is er dan wel nog de Stad die ook haar steentje bijdraagt, maar uiteraard kunnen ook zij niet alles. Daarom besliste onze Lommelse basketclub om het jaarlijkse mosselfeest dat jammer genoeg omwille van corona niet kan doorgaan, te vervangen door een 'Take-away' buffet op zaterdag 28 en zondag 29 november aanstaande. Alle info vindt u op de website van de club, waar je ook je bestelling kan doorgeven. Doe dit wél ten laatste een week voordien!

Alweer innovatie bij Flanders Make

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Alweer innovatie bij Flanders MakeZoomFlanders Make in Kattenbos staat al jaren lang garant voor erg innovatieve oplossingen voor de toekomst. Zo ontwikkelden ze al zelfrijdende auto's, maar ook héél wat andere zaken. En nu ontwikkelden ze de eerste zelfrijdende tractor in ons land.
Een tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Lommel - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Pakawi Park heeft uw steun nodig

Donderdag 12 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Pakawi Park heeft uw steun nodigZoomHet Pakawi Park in Olmen kan een extra steuntje in de rug gebruiken. Door de sluiting van de horeca en de zoo zelf is er een tekort aan financiële middelen. De zoo is populair in onze buurt en kan dan ook rekenen op veel sympathie en steun. Leen Gevers uit Mol zette de actie op. Ook de 10-jarige Lara Hermans uit Leopoldsburg draagt haar steentje bij en kocht met haar zakgeld een hele auto vol fruit en groenten. Ook bij bakkerij Tabita en Okay Heppen staan collectebussen voor de zoo. (foto Leen Gevers) Steunen kan via deze link.

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Lommel - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

'F-35 maakt te veel lawaai'

Woensdag 11 november 2020
Het is maar dat je 't weet
We moeten er (gelukkig) nog een jaar of vijf, zes op wachten, maar dan komt de F-35 de F-16 vervangen op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Of we daarmee blij moeten zijn - we gaan er ons niet over uitspreken. Nu al blijkt dat de F-35 driemaal meer geluidsoverlast gaat veroorzaken dan zijn voorganger. In Nederland zijn de reacties van omwonenden van het vliegveld Volkel verontrustend; de F-35 maakte daar maandag enkele vluchten en dat zorgde voor erg veel negatieve reacties in verband met het veroorzaakte geluid.  

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Lommel - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Hoe is het (in godsnaam) mogelijk?

Woensdag 11 november 2020
De anonieme grommelaar
"Fietspad naar Blauwe Kei weer open", zo kopte de Internetgazet op 6 juli 2019. Met de toevoeging dat die werken twee jaar hadden geduurd. Twee jaar!
De anonieme grommelaar – toen nog een aarzelend beginnend fietser uit Pelt – stelde op 28 juli (2019) vast dat het fietspad tussen Russendorp en Vossemeren heerlijk bolde, zo vlak als een biljarttafel. Maar kritisch als hij is, stelde hij ook vast dat de fikse regenbui van (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond Quarantaine Quiz 2.0

Woensdag 11 november 2020
Lommel - Vanavond Quarantaine Quiz 2.0ZoomEen tweede lockdown, dus een tweede Quarantaine Quiz! Op vraag van velen komt er dus een vervolg aan die erg leuke avonden tijdens de eerste lockdown dit voorjaar. En aan de enthousiaste reacties te zien op Facebook, waar al méér dan 300 mensen aangaven mee te doen, en een 800-tal geïnteresseerd zijn, wordt dit zeker weer een voltreffer! Dat de beste moge winnen!

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Lommel - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Lommel - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.

Ontbijtkorvenactie KSA Lutlommel

Maandag 9 november 2020
Lommel - Ontbijtkorvenactie KSA LutlommelZoomDe meisjes van KSA Lutlommel organiseerden gisteren - zondag - naar jaarlijkse gewoonte hun ontbijtkorvenactie. Er werden maar liefst 375 korven verkocht dit jaar. Veel Lommelaren hebben de leiding mogen verwelkomen aan hun deur met een korf vol lekkers, dit op een veilige afstand. Wie er niet direct wilde invliegen, kreeg de mogelijkheid om de korf zelf af te halen. De leiding bedankt iedereen voor de steun. (Bijdrage Gonne Jansen)
Lommel - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    

Aly Jansen overleden

Maandag 9 november 2020
Lommel - Aly Jansen overledenGisteren is Aly Jansen overleden, de echtgenote van Marcel Hendriks. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Haar urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Lommel-Kolonie.

Snelheidscontroles

Maandag 9 november 2020
Lommel - SnelheidscontrolesDe lokale politie zal deze week vooral op snelheid controleren op de N71, de Noord-Zuid en de Norbert Neeckxlaan

EMJ krijgt online-editie

Maandag 9 november 2020
Lommel - EMJ krijgt online-editieDe 69ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zal vanwege de coronacrisis volgend jaar online doorgaan op 1 mei. Dat is vanmorgen in Pelt bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat het zowel een instrumentaal als een vocaal festival zal zijn. Alle juryconcerten kunnen tijdens het festival bekeken worden via één van de videostreams. Koren die houden van een extra uitdaging kunnen een extra werk instuderen en deelnemen aan een tweede categorie. Ook workshops en ontmoetingsmomenten met juryleden worden op de agenda gezet. Een spectaculaire proclamatie en avondhappening zullen niet ontbreken, zegt het EMJ. Het hele festival zal de hele dag door online bezocht kunnen worden van ontbijtsessie tot avondconcert, inclusief interactieve sessies voor elke deelnemende groep. Meer informatie over hoe men kan inschrijven en de voorwaarden zullen weldra terug te vinden zijn op www.emj.be.

Stijging aantal Covid-19-opnames

Maandag 9 november 2020
Lommel - Stijging aantal Covid-19-opnamesMaandagmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 22 patiënten met een Covid-19-besmetting opgenomen. Acht van hen verbleven op intensieve zorgen. Woensdag waren dat nog 19 patiënten van wie er vier op de afdeling intensieve zorgen werden verpleegd.
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

Wat een circus

Maandag 9 november 2020
Lommel - Wat een circusZoom                                                               (Foto Robert Boons)

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Lommel - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Hoogstraat

Zaterdag 7 november 2020
Lommel - Inbraak in HoogstraatEr is ingebroken in een huis aan de Hoogstraat. Of de dieven er buit hebben gemaakt, is niet geweten. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Vliegtuig botst met drone

Zaterdag 7 november 2020
Grensgevallen
In het zuiden van Nederland is er gisteren een botsing geweest tussen een sportvliegtuig en vermoedelijk een drone. Dat gebeurde op een hoogte van ca 600 meter. In het vliegtuig zaten een piloot, die een tweejaarlijkse "herhalingsvlucht" maakte, en een instructrice. Het toestel was oipgestegen vanop Eindhoven Airport. Na de botsing keerde het terug naar het vliegveld. Een Apache-helikopter van de Nederlandse luchtmacht controleerde voor de landing of het landingsgestel nog werkte en de landing verliep probleemloos. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident. 

Twee frietjes

Zaterdag 7 november 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Twee frietjesDe mevrouw voor me bij de frituur bestelt een ‘groot en een klein frietje.’ Vooral in het horecagebeuren lijkt het alsof de producten alsmaar kleiner worden. Bestel (hopelijk binnenkort) ergens twee pinten en u krijgt van de garçon gegarandeerd als bevestiging "twee pintjes". Hetzelfde bij een cola (colaatje) en een koffie (koffieke). "Met drie melkskes" hoorde ik ooit. Dat is bijna een halve fles. Nog een voorbeeld. Het ding is zo groot dat het amper op een bord past, maar toch is het een (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf aanstaande maandag kan u op VTM2 kijken naar een nieuwe realityshow. Centraal staat de vermogende Peter Gillis, een selfmade miljonair uit Brabant (NL) en zijn familie. In het programma 'Familie Gillis: massa is kassa' worden de eigenaar van De Oostappen Groep Vakantieparken en zijn gezin gevolgd in hun dagelijkse leven. Samen zwaaien ze de scepter over tien vakantieparken in Nederland en België, waaronder Parelstrand en Blauwe Meer.
In Nederland kende de serie een dergelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Quanten overleden

Zaterdag 7 november 2020
Lommel - Freddy Quanten overledenOp 30 oktober overleed Freddy Quanten. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiale kring. Op latere datum is er een herdenkingsdienst in de parochiekerk van Kerkhoven.

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Verheyen overleden

Vrijdag 6 november 2020
Lommel - Rik Verheyen overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Mol woonachtige Rik Verheyen overleden, de echtgenoot van Lea Melis. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats.

Rosalia Schrijvers overleden

Vrijdag 6 november 2020
Lommel - Rosalia Schrijvers overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige en in Lommel woonachtige Rosalia Schrijvers overleden. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Broeder Guido Vannobel overleden

Vrijdag 6 november 2020
Lommel - Broeder Guido Vannobel overledenGisteren is broeder Guido Vannobel van de congregatie van het H. Sacrament overleden. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats. Rouwadres: paters van het H. Sacrament, Hoog Kattenbos 15, 3920 Lommel.
Lommel - Covid-19-patiënten in het MariaziekenhuisMomenteel zijn er 21 patiënten, waarvan 6 op intensieve zorgen, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn 2 opnames méér dan gisteren, en 1 patiënt méér op de afdeling intensieve zorgen.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

Cyriel Mattens overleden

Donderdag 5 november 2020
Lommel - Cyriel Mattens overleden
Op 31 oktober overleed Cyriel Mattens. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vond in de meest intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Lommel - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Nieuwe vennootschap: Palmans@dmin

Donderdag 5 november 2020
De uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Patricia Palmans heeft de besloten vennootschap Palmans[!]dmin opgericht met zetel in de Nijshoek in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer industriële en modefotografie en advies op het vlak van public relations en communicatie.
Lommel - Bezoek Mariaziekenhuis en MS Reva blijft mogelijkIn tegenstelling tot wat vandaag in enkele kranten wordt gemeld, is bezoek in het Mariaziekenhuis nog altijd mogelijk, zij het mits inachtneming van een aantal voorwaarden, zo meldt het ziekenhuis. Die voorwaarden kunt u hier (ziekenhuis) en hier (Revalidatie & MS) nalezen. 
Het aantal Covid-19-patiënten in het ziekenhuis is vandaag gelijk gebleven (19); op de intensieve afdeling telt men één patiënt méér (5 ipv 4).

Nieuwe vennootschap: Seal Concept

Woensdag 4 november 2020
Rudi Emmers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Seal Concept opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van alarmcentrales.

Maria Smits overleden

Woensdag 4 november 2020
Lommel - Maria Smits overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Maria Smits overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Henri Hermans overleden

Woensdag 4 november 2020
Lommel - Henri Hermans overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige en in Eksel woonachtige Henri Hermans overleden, de weduwnaar van Albertina Drees. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.

Wendy Daniëls overleden

Woensdag 4 november 2020
Lommel - Wendy Daniëls overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Wendy Daniëls overleden, de echtgenote van Marc Cruysberghs. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Géén papierophaling Lutlommel

Woensdag 4 november 2020
Limburg.net meldt dat er door de coronacrisis nu zaterdag 7 november géén papierophaling zal plaatsvinden in Lutlommel. Ook de containers zullen niet geplaatst worden. Gelieve dus ook geen papier of karton naar daar te brengen en zeker geen papier daar achter te laten. Wanneer deze papierophaling ingehaald wordt is tot nog toe niet geweten.

Brand verwoest chalet

Dinsdag 3 november 2020
Lommel - Brand verwoest chaletVanochtend heeft een brand een chalet verwoest In de Putten ondanks het snelle optreden van de brandweer. De brand zou veroorzaakt zijn door de houtkachel.

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Lommel - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Lommel - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

André Swinnen overleden

Dinsdag 3 november 2020
Lommel - André Swinnen overledenIn Lepoldsburg is gisteren André Swinnen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven.

Nieuw boek Staf Henderickx

Dinsdag 3 november 2020
Lommel - Nieuw boek Staf HenderickxZoomStaf Henderickx is eenenveertig jaar actief als huisarts, waarvan veertig in de Lommelse Groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk, en schreef vanuit zijn ervaring en engagement als huisarts al heel wat boeken, waarin hij zijn ervaring en kennis wil vertalen naar het grote publiek. Onder andere boeken over de nefaste invloed van zware metalen, over werkstress, over voeding en nu een boek over seksualiteit. Professor Piet Hoebe van de universiteit van Gent, uroloog en genderspecialist, schreef volgende (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor oplichters

Maandag 2 november 2020
Lommel - Opgepast voor oplichtersDe politie waarschuwt nogmaals voor oplichting via telefoon of computer. Men merkt momenteel een enorme stijging van het aantal slachtoffers van oplichting via sms, mail en telefoon. Enkele voorbeelden: 
- Een familielid dat plots een nieuw nummer heeft en via Whatsapp vraagt of je snel wat geld kunt storten... Louche! 
- Een buurvrouw die plots een tweede profiel heeft en je aanspreekt in gebrekkig Nederlands... Louche!
- Microsoft belt je op (…) Het hele nieuwsbericht

Juliette Vrijssen overleden

Maandag 2 november 2020
Lommel - Juliette Vrijssen overledenVandaag is de uit Achel afkomstige Juliette Vrijssen overleden, de weduwe van Marcel Riemis. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Je zou voor minder gaan bidden...

Maandag 2 november 2020
Lommel - Je zou voor minder gaan bidden...Zoom                                                                  (Foto Robert Boons)
Vanaf 2 november (middernacht zondag op maandag) zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk. En dit alvast tot en met zondag 13 december. Huwelijken kunnen wel nog, maar enkel in aanwezigheid van de echtgenoten en getuigen en de voorganger. Ook uitvaartliturgie in de kerk blijft mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Lommel - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Lommel - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
07/01

Proficiat met de FAGOT SOLO in het fantastisch nieuwjaasconcert van de nieuwe harmonie

rudi van engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel