Het overige nieuws

Snoepertjestocht op wieltjes

Donderdag 30 september 2021
Lommel - Snoepertjestocht op wieltjesZoomAfgelopen dinsdag trok Samana Lommel-Centrum met 70 deelnemers, al dan niet met rolstoel, door het centrum. Eerst bezochten ze de nieuwe 'Groene doorsteek' waar de deelnemers konden genieten van een eerste snoepje. Daarna ging het richting vernieuwde cultuurcentrum waar ze rustig konden binnenwandelen. Op de vele banken in het Astridpark konden de wandelaars en duwers even rusten en genieten van een tweede snoepje. Het Burgemeesterspark was de derde stop met snoepje. Afsluiten deden ze in de Volksmacht met koffie, taart en natuurlijk een gezellige babbel. (Bijdrage Louisa Willekens)
Snoepertjestocht op wieltjesSnoepertjestocht op wieltjesSnoepertjestocht op wieltjes
Zoom

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Lommel - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Lommel - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wijkrestaurant Lutlommel

Donderdag 30 september 2021
Lommel - Wijkrestaurant LutlommelZoomNadat vorige week het wijkrestaurant van Kerkhoven herop startte, was het deze week de beurt aan Lutlommel. In totaal waren er maar liefst 138 inschrijvingen, waaronder ook burgemeester Bob Nijs!
Wijkrestaurant LutlommelWijkrestaurant Lutlommel
Zoom

Fotowedstrijd National Geographic

Woensdag 29 september 2021
Lommel - Fotowedstrijd National GeographicZoomMario Vanoppen, een fotograaf van wie we regelmatig ook hier op Internetgazet wel eens een foto zien verschijnen, stuurde deze foto van een ijsvogel in voor de wedstrijd van National Geographic, en... hij werd geselecteerd. Nu rekent hij op jullie stemmen, en dat kan via deze link. Véél succes!
Lommel - Jordi Meeus tweede in Eurométropole TourZoomVandaag vond de laatste voorbereidingswedstrijd voor Parijs-Roubaix plaats, en dit in Wallonië met de Eurométropole Tour. De aankomst was in Doornik, en eindigde op een sprint. Jordi Meeus was goed mee vooraan, maar kwam enkele banddiktes tekort om winnaar Fabio Jakobsen te kloppen. Derde werd Mads Pedersen. En nu naar Roubaix, Jordi... Kan hij de stunt van stadsgenoot Johan Vansummeren overdoen? Zondag zeker kijken!

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatiegraad tegen COVID-19 bij personeel in Noorderhart is hoog. Dat blijkt uit de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. In het Noorderhart Mariaziekenhuis is zowel van het zorgend als van het niet-zorgend personeel 98 procent gevaccineerd tegen Covid. Bij Noorderhart Revalidatie & MS zijn die percentages resp. 97 % en 94 %. De streefwaarde van de vaccinatiegraad is 95 %. 76,1% van de ziekenhuizen in Vlaanderen behaalde deze vooropgestelde doelstelling.
Dit betekent dat Noorderhart in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Geen weekendtreinen tussen 2 en 17 oktoberTijdens de weekends tussen 2 en 17 oktober vernieuwt Infrabel een aantal spoorwissels rond Lommel. Ook worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan en langs de spoorlijn. Door de werken rijden er tijdens die weekends geen treinen tussen Mol en Hamont. Reizigers kunnen dan gebruik maken van vervangbussen. Voor hun vertrek raadplegen ze best even de routeplanner van NMBS.
Lommel - Lutlommel VV zoekt enthousiaste opleidersMet veel vreugde kunnen ze bij voetbalclub Lutlommel VV onverwachts veel nieuwe leden (inmiddels méér dan 70) verwelkomen. Daarom voorzien ze bijkomende teams en zoeken ze personen die deze jongens en meisjes in hun eerste stappen in de voetbalwereld willen begeleiden. Specifiek zijn ze op zoek naar opleiders/trainers voor de U8, U9 en U17. Enige voorwaarde: affiniteit met voetbal en pedagogisch verantwoord omgaan met kinderen/jongeren.
Wat heeft Lutlommel VV te bieden: een (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Van Gool overleden

Woensdag 29 september 2021
Lommel - Jan Van Gool overledenMaandag is Jan Van Gool overleden, de echtgenoot van Lisette Vanvelthoven. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. De begroeting heeft plaats op vrijdag 1 oktober in het funerarium aan de Adelberg van 19.00 tot 19.30 uur.

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Lommel - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.

Lisette Willekens overleden

Dinsdag 28 september 2021
Lommel - Lisette Willekens overledenMaandag is Lisette Willekens overleden, de echtgenote van Theo Meganck. Zij was 72 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Mol-Wezel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Roger Cluysen overleden

Dinsdag 28 september 2021
Lommel - Roger Cluysen overledenMaandag is Roger Cluysen overleden, de echtgenoot van Magda Van Dael. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Herman De Schepper overleden

Dinsdag 28 september 2021
Lommel - Herman De Schepper overledenZondag is Herman De Schepper overleden, de echtgenoot van Rita Van Aerden. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 10 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Gereedschap gestolen uit werkhuis

Maandag 27 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend is er ingebroken in het werkhuis van Campus Rozenberg Mol. De daders hebben er allerlei gereedschap ontvreemd.

Piet Brouwers overleden

Maandag 27 september 2021
Lommel - Piet Brouwers overledenGisteren is Piet Brouwers overleden, de echtgenoot van Anneke Wilms. Hij was 83 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Jos Jacobs overleden

Maandag 27 september 2021
Lommel - Jos Jacobs overledenGisteren is Jos Jacobs overleden, de weduwnaar van Jacqueline Wellens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag 29 september (19-19.30u) in funerarium Witters.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Lommel - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Lommel - Deze week 'Bevrijdingsdag' van mondmaskersZoomVelen zullen oplucht ademen vanaf vrijdag, want dan hoeven de mondmaskers niet meer in de horeca en in winkels... (Foto Robert Boons)

Damesvoetbal: Lille - Lommel B 3-6

Zondag 26 september 2021
Lommel - Damesvoetbal: Lille - Lommel B 3-6In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lille met 3-6 verloren van Lommel B. De ruststand was 0-4.

Damesvoetbal: Beringen - Lommel 1-4

Zondag 26 september 2021
Lommel - Damesvoetbal: Beringen - Lommel 1-4In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Beringen verslagen met 1-4. Aan de rust leidde Lommel met 1-2.

Geldlade gestolen uit frituur

Zondag 26 september 2021
Lommel - Geldlade gestolen uit frituurVanmorgen is een inbraak vastgesteld in een frituur aan de Stationsstraat. De daders gingen met de geldlade aan de haal. In de Bakhuisstraat is afgelopen nacht ingebroken in een woning. Of er iets gestolen werd, is niet geweten.
Lommel - Jongens en meisjes U11: de toekomst van Lovoc!ZoomDe jongste competitieploegjes van Lovoc, de U11 (foto), speelden dit weekend hun tweede wedstrijd van dit seizoen in de competitie 2 tegen 2. Vorig weekend speelden ze tegen elkaar en won de A-ploeg met 6-2, nu moesten ze allebei thuis het veld op tegen een andere club. Beide teams wisten er spannende wedstrijdjes van te maken. De jongens en meisjes van de U11-A speelden tegen Bepavoc Beringen. Ze konden 3 van de 8 sets winnen en verloren dus met 3-5. De meisjes van de U11-B speelden tegen Davost (…) Het hele nieuwsbericht

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")
Lommel - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Enkel Lutlommel VV kan winnen

Zondag 26 september 2021
Lommel - Enkel Lutlommel VV kan winnenVerbroedering verloor gisterenavond reeds bij de leider in de stand Kadijk met 2-1, Lutlommel speelde thuis tegen Maasland NO, en won met 2-0. Kattenbos trok naar de Turkse Rangers en verloor er zwaar met 5-0, Kolonie was vrij dit weekend. Lutlommel B tot slot verloor met 2-1 bij de laatste in de stand Molenbeersel.

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Lommel - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Els Jansen overleden

Zondag 26 september 2021
Lommel - Els Jansen overledenGisteren is Els Jansen overleden, de echtgenote van Frits Verdonk. Ze was 69 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Basket Lommel wint van Ieper

Zondag 26 september 2021
Lommel - Basket Lommel wint van IeperGisterenavond won basket Croonen Lommel van SKT Ieper met 77-62. (Quarters: 20-12, 23-12 (43-24), 9-21 (52-45), 25-17)
De Heren A wonnen nog nooit van het sterke Ieper maar ze deden wat van hen verwacht werd. Vooral verdedigend vormden ze een sterk blok waar Ieper moeilijk door geraakte. Toon Ceyssens opende met twee bommen en Bram Schelkens maakte inside het werk af terwijl Matts De Keuster met 14 rebounds heerste in de verdediging.
Aan de rust leek de match gespeeld maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Goed vasthouden

Zondag 26 september 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Goed vasthoudenHet was een winderige weekenddag. Dat weet ik nog omdat ik het boekje uit de weekendkrant bij me had. Hierin legt een schrijver wekelijks de link tussen een foto uit de krant en een kunstwerk. Het boekje was die dag de oorzaak van wat er gebeurde, ook al geloofde de patron me niet.
Het was trouwens winderig in de betekenis van veel wind. Als u het andere winderige in gedachten hebt, daar waar een geurtje aan zit, moet ik u teleurstellen. Maar we komen er toe.
Ik had me aan een tafeltje onder de luifel (…) Het hele nieuwsbericht

Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd

Zaterdag 25 september 2021
Lommel - Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdZoomVandaag werd de uitslag van de fotowedstrijd van Bosland bekendgemaakt, een fotowedstrijd die "Bosland in beeld" heette en voor het tweede jaar op rij door de Boslandpartners werd georganiseerd. Uit meer dan 750 inzendingen werd een preselectie van 64 werken gemaakt. Daaruit duidden een professionele jury en een publieksjury een Top-3 aan. Nieuw dit jaar was een prijs voor de 'Meest feestelijke foto'.
De eerste prijs van de professionele jury werd gewonnen door Luc Beysen met zijn foto van een lentevuurspin. Jens Veraa werd tweede met zijn luchtfoto van het Hageven/de Plateaux en Leon Van Ham won brons met zijn foto van "the leader", een zelfbewust lijkend schaap. De prijs voor de meest feestelijke foto ging naar Robert Boons met "de bellenblazer van Lommel". Straf, allemaal fotografen die hun werk graag op de Internetgazet zien!
De publieksprijs werd gewonnen door "The burned tree" van Angelika Van Genechten. De winnende foto's ziet u hieronder; de foto hierboven van de laureaten, tussen afgevaardigden van de organiserende gemeenten, is van Paul Smeets. De werken werden voor het eerst geëxposeerd aan de deelnemers en bezoekers van de Bosland Trail. Daarna reist de expositie verder naar Resterheide tijdens het Verjaardagsfeest Bosland - Week van het Bos.
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Zoom

Nieuwe single voor Marjan Berger

Zaterdag 25 september 2021
Lommel - Nieuwe single voor Marjan BergerZoom'Onze' Marjan Berger brengt met de regelmaat van de klok wel een nieuwe single uit, en voor dit najaar is dat 'Liefde is een werkwoord' geworden, alweer een prachtige, iets meer intimistisch dan voorgaande, song met ook weer een mooie clip erbij. Ondertussen staat de plaat al in meerdere hitparades, waaronder de Ment Top 40. Via de website van Ment kan je de single trouwens een 'push' geven, zeker doen!

Géén Teutenmarkt meer dit jaar

Zaterdag 25 september 2021
Wegens onvoorziene omstandigheden is er morgen zondag géén Teutenmarkt. Jammer maar helaas mogen we ook de rest van het seizoen geen zondagse Teutenmarkt Lommel meer verwachten. De marktkramers zien jullie graag terug op de eerste zondag van april 2022!

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

Pauline wint de 'Regi Academy'

Vrijdag 24 september 2021
Lommel - Pauline wint de 'Regi Academy'ZoomPauline Slangen (19) uit Lommel heeft de "Regi Academy" gewonnen. Ze was de beste van vier finalisten in het gelijknamige VTM2-programma. Pauline is te horen op de nieuwe Regi-single "Duizend Sterren" en gaat alvast een jaar met Regi (45) toeren. Op 30 oktober staat ze samen met hem op het podium in het Sportpaleis. (Foto VTM2)

Eerste wijkrestaurant na anderhalf jaar

Donderdag 23 september 2021
Lommel - Eerste wijkrestaurant na anderhalf jaarZoomVanmiddag richtte Samana Kerkhoven i.s.m. de stad Lommel het eerste wijkrestaurant in na anderhalf jaar. Wat was het een blij weerzien voor velen, er was dan ook heel veel te vertellen na zo’n lange tijd. Om 12 uur werd de lekkere minestrone soep geserveerd daarna cordon blue met boontjes en gebakken aardappelen en als afsluiter rijstpap met bruine suiker. Zelfs burgemeester Bob Nijs en enkele schepenen waren aanwezig...Voldaan en gelukkig keerde iedereen naar huis met in het achterhoofd 28 oktober voor het volgende wijkrestaurant. (Bijdrage Frieda Willekens)

Geen leven zonder bijen

Donderdag 23 september 2021
Lommel - Geen leven zonder bijenZoomDe imkervereniging Lommel is op zoek naar mensen die bijen houden als hobby durven aangaan. In Houthalen-Helchteren zijn nog enkele plaatsen vrij om de lessen 'nieuwe imker' te volgen. Voor meer info kan je mailen naar maja_5[!]telenet.be.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Lommel - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Lommel - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Lommel - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening
Lommel - Bromfietser gewond op KerkhovensesteenwegDeze namiddag raakten een 16-jarige bromfietser uit de gemeente en een voetganger in een aanrijding betrokken op de Kerkhovensesteenweg. De bromfietser werd daarbij gewond.

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Motorrijder (45) gewond bij botsing

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Motorrijder (45) gewond bij botsingZoomEen 45-jarige motorrijder uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing met een auto op de rotonde van de Staatsbaan en de Halensebaan in Diest. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Wolf Fencing Team heeft de handen volZoomSinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

BarJong trapt het najaar in gang

Woensdag 22 september 2021
Lommel - BarJong trapt het najaar in gangZoomVrijdag vindt er opnieuw een editie plaats van 'BarJong' tussen 19 en 22 uur op de jeugddienst (Norbert Neeckxlaan 50). De organisatoren blikken al eens vooruit naar het najaar. Tijdens de BarJong momenten voorziet de jeugddienst een open activiteitenaanbod voor jongeren tussen 12 en 16 jaar oud. Je kan er lasergamen, spelletjes spelen op de PS4, voetballen, Kickeren of gezellig samenzijn. De inkom is slechts 5 euro voor een hele avond hapjes en drankjes.

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Man (23) gewond bij botsing

Dinsdag 21 september 2021
Een 23-jarige man uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisterenavond laat.

Fons Stijnen overleden

Dinsdag 21 september 2021
Lommel - Fons Stijnen overledenVandaag is Fons Stijnen overleden, de echtgenoot van Maria Gerinkx. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Rouwadres: familie Stijnen, Koningsstraat 6 bus 002 3920 Lommel.

Auto tegen boom: vrouw (25) gewond

Dinsdag 21 september 2021
Lommel - Auto tegen boom: vrouw (25) gewondEen 25-jarige autobestuurster uit Lommel is gewond geraakt toen zij tegen een boom reed aan het kruispunt van Luikereinde en de Industrielaan in Overpelt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde deze namiddag even na 14u.

Frans Swinnen overleden

Dinsdag 21 september 2021
Lommel - Frans Swinnen overledenZondag is Frans Swinnen overleden, de echtgenoot van Yvonne Geysen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Truda Vangrinsven overleden

Dinsdag 21 september 2021
Lommel - Truda Vangrinsven overledenOp 17 september is in Beverlo Truda Vangrinsven overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven René Aerts. Zij was 90 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fons Tips overleden

Maandag 20 september 2021
Lommel - Fons Tips overledenVrijdag is Fons Tips overleden, de echtgenoot van Jeanne Jansen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Lommel - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Neos trok naar Ostfriesland

Maandag 20 september 2021
Lommel - Neos trok naar OstfrieslandZoom21 leden van Neos Lommel trokken samen met 11 leden van NEOS Lummen naar Ostfriesland in Duitsland. Onderweg naar Greetsiel, het vissersdorpje waar ze verbleven, bezochten ze eerst de scheepswerf Meyer waar de enorme cruiseschepen gebouwd worden, indrukwekkend. Greetsiel zelf is een idyllisch vissersdorpje waar zelfs in het donker de terrasjes gevonden werden. Een avondwandeling naar de vuurtoren werd 8 km lang ipv 3,5 km maar geen nood, de wandelaars bleken fit genoeg, ook om nadien nog een dansje (…) Het hele nieuwsbericht
Neos trok naar Ostfriesland
Zoom

Te dronken voor ademtest

Maandag 20 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een dertigjarige chauffeur uit Balen was zondag zo dronken dat hij geen ademtest kon afleggen. Daarop vorderde de politie een dokter om een bloedstaal af te nemen. Het rijbewijs van de man is ingetrokken.

Bertha Emmers overleden

Maandag 20 september 2021
Lommel - Bertha Emmers overledenGisteren is Bertha Emmers overleden, de weduwe van Stinus Diepvens. Ze was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag 22 september (19.30- 20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Ein-de-lijk volleycompetitie!

Zondag 19 september 2021
Lommel - Ein-de-lijk volleycompetitie!ZoomNa de bekerwedstrijd voor de dames vorige weekend kon nu dan eindelijk het nieuwe competitieseizoen van start gaan. 13 van de 16 Lovoc-competitieteams, jeugd en senioren, konden na lange tijd weer volop volleyballen. Zo ook de meisjes U13 A en B (foto's).
De meisjes B speelden thuis tegen Topsport Davozon Zonhoven. De Zonhovense dametjes waren duidelijk meer op elkaar ingespeeld en hadden het spelletje wat beter onder de knie. Maar Lovoc beet toch wel flink van zich af! De opslagen waren over (…) Het hele nieuwsbericht
Ein-de-lijk volleycompetitie!Ein-de-lijk volleycompetitie!
Zoom

Inbraak in Saskesdreef

Zondag 19 september 2021
Lommel - Inbraak in SaskesdreefIn de Saskesdreef drongen dieven binnen in een woning. Er is geld en een handtas gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Een fotoboek van Leon Van Ham

Zondag 19 september 2021
Lommel - Een fotoboek van Leon Van HamZoomInternetgazet telt heel wat goede fotografen. Wanneer een van hen een boek publiceert, zetten we hem/haar (en dat boek) dan ook graag in de kijker. Vandaag gebeurt dat met Leon Van Ham. Zijn foto's zijn regelmatig op de pagina's van Internetgazet Lommel te zien en nu zijn 689 Lommelse foto's in dat boek gebundeld. Het heet dan ook "689 groeten uit Lommel".
Het is dus een lijvig kijkboek van meer dan 400 pagina's geworden, met hardcover omslag en in landschapsformaat. De foto's - waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Lommel - Bokrijk 1-3

Zondag 19 september 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS verloren van Bokrijk Sport. Uitslag: 1-3.

Verbroedering klopt Neeroeteren

Zondag 19 september 2021
Lommel - Verbroedering klopt NeeroeterenKFC Verbroedering Lommel heeft deze namiddag Neeroeteren verslagen met 3-0.

Exc. Hamont-Lutlommel 1-3

Zondag 19 september 2021
Lommel - Exc. Hamont-Lutlommel 1-3Exc. Hamont heeft de stunt van KFC van gisteren niet kunnen herhalen: het verloor thuis van Lutlommel met 1-3.

Sparta Lille wint bij Kattenbos

Zondag 19 september 2021
Lommel - Sparta Lille wint bij KattenbosSparta Lille is gisteravond bij Kattenbos Sport gaan winnen. Uitslag: 1-2.

Basket: Lommel is uitgebekerd

Zondag 19 september 2021
Lommel - Basket: Lommel is uitgebekerdCroonen Lommel – Belfius Mons Hainaut : 61-93
Quarters: 18-32, 19-22 (37-54), 16-26 (53-80), 8-13 (61-93) 
Einde van het mooie bekeravontuur van Lommel dat in de eerste acht minuten Bergen als een pletwals over zich kreeg maar in het tweede en het derde kwart liet zien wat het in zijn mars heeft. Na minder dan twee minuten hadden de Henegouwers de voorgift al opgehaald (7-8) en met nog eens een 0-12 tussenspurt had Bergen de kwalificatie eigenlijk al op zak: 12-30 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, op de Koning Leopoldlaan...ZoomTwee jaar geleden was de nationale slogan nog: "Blijf in uw kot"... (Foto Robert Boons)

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Lommel - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Lommel - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

Ber Fobelets overleden

Zaterdag 18 september 2021
Lommel - Ber Fobelets overledenIn WZC Aan de Beverdijk in Achel is gisteren Ber Fobelets overleden, de weduwnaar van Lena Jansen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Catharina Cuyvers overleden

Zaterdag 18 september 2021
Lommel - Catharina Cuyvers overledenDonderdag is Catharina Cuyvers overleden, de echtgenote van Georges Geboers. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Leedvermaak

Zaterdag 18 september 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - LeedvermaakOok mij overkomt het wel eens dat ik mijn geïnteresseerde Lommelse neus tot buiten onze stadsgrenzen laat snuffelen. Zo was ik er vorige zondag (12 september) samen met honderden andere kijklustigen getuige van hoe, in een mum van tijd, een mastodont van een brug over het Albertkanaal, in stukken gebrand en weggehaald werd.
Opgepast handelaars! Mensen uit Tervant zullen een hele tijd niet meer over de brug komen!
De nacht tevoren waren ze er al aan begonnen. Toen hadden ze het wegdek (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Lommel - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Weg met tuinmateriaal

Vrijdag 17 september 2021
Lommel - Weg met tuinmateriaalInbrekers gingen met tuinmateriaal aan de haal op de Balendijk. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Botsing op Luikersteenweg

Vrijdag 17 september 2021
Op de Luikersteenweg raakten drie voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.45 uur.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Lommel - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Lommel - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Lommel - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Maria Schutters overleden

Vrijdag 17 september 2021
Lommel - Maria Schutters overledenOp 11 september is in WZC Kapittelhof in Lommel Maria Schutters overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Jean Theunis. Zij was 87 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Lommel - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Inbraak in drie appartementen

Donderdag 16 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Gasthuisstraat in Balen is ingebroken in drie flats van een appartementsgebouw. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Leve de spinnen!

Donderdag 16 september 2021
Lommel - Leve de spinnen!ZoomOok op de Koning Leopoldlaan (foto) is er deze week aandacht voor de spinnen. Het zijn nuttige beestjes. Zo nuttig en interessant dat de Gentse Universiteit er zelfs onderzoek naar gaat doen. En altijd onthouden: een spin is geen insect, want ze heeft acht poten, geen zes, zoals insecten. (Foto robert Boons)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Lommel - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nand Bogaerts overleden

Dinsdag 14 september 2021
Lommel - Nand Bogaerts overledenGisteren is Nand Bogaerts overleden, de echtgenoot van May Van Engeland. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Lommel - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Prikmoment voor de eeuwige twijfelaarsBen je 18+ en nog niet gevaccineerd? En woon je in Hechtel-Eksel, Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Peer of Pelt? Ga dan vanavond tussen 18 en 20u naar het open prikmoment in de VDAB-gebouwen aan de Noordervest 23 in Peer! Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het vaccinatiecentrum. Breng wel je identiteitskaart mee. Er wordt met het Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd. Je hebt dus maar één prik nodig.
En twijfel niet langer meer, ga ervoor! Miljoenen gingen je voor... En je hebt recht op een corona-pas! 

Seinstoring weer verholpen

Dinsdag 14 september 2021
Lommel - Seinstoring weer verholpenVanmorgen was er een algemene externe stroompanne in de elektronische bedieningspost in het seinhuis in Hasselt, waardoor het treinverkeer elders in de provincie moeilijkheden ondervond, zegt Infrabel. Van 8u50 tot 9u05 was het treinverkeer onderbroken op de spoorlijnen van en naar Hasselt. De toestand is intussen terug hersteld, maar er zijn wel nog gevolgsvertragingen mogelijk.
Lommel - Basket Lommel thuis in 1/16de finales bekerZaterdag om 20.00u spelen de Heren A van de basketbalclub thuis tegen Mons. Dat is een gevolg van de loting gisteren voor de 1/16-finales van de Beker van België. Omdat Lommel, vier mooie overwinningen in de Poules behaalde en daardoor in de ranking op de derde plaats in rang 1 staat samen met 15 andere ploegen, kreeg de club het voordeel om deze match thuis te spelen. Tegenstander wordt dus eersteklasser en vice-kampioen Mons dat gisteren in het Italiaanse Treviso met twee punten (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Volley: bekerwedstrijd voor Lovoc-dames AZoomAfgelopen weekend vond het eerste bekerweekend plaats voor de dames in het volleybal. Dit na het o zo vreselijke seizoen 2020-2021, dat corona helemaal in de war stuurde. Laat ons hopen dat dit seizoen een normaal verloop mag hebben!
Tijdens dit bekerweekend moesten de dames A van Lovoc (Promo 2) thuis aan de bak tegen Mavo Dilsen-Stokkem B uit Promo 3. In de eerste set raakte Lovoc (foto) moeilijk op gang. Dilsen startte sterk en Lovoc raakte er aanvallend helemaal niet door. Set (…) Het hele nieuwsbericht

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Lommel - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Jean Geuens overleden

Maandag 13 september 2021
Lommel - Jean Geuens overledenGisteren is Jean Geuens overleden, de echtgenoot van Magda Geysen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Jos Bleyen overleden

Maandag 13 september 2021
Lommel - Jos Bleyen overledenZaterdag is Jos Bleyen overleden, de echtgenoot van Virginie Vandenberk. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30)-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe website Noorderhart

Maandag 13 september 2021
Lommel - Nieuwe website NoorderhartZoomDe overkopelende vzw voor het voormalige Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum kreeg vorig jaar niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook een overkoepelende nieuwe naam: Noorderhart. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe website. Www.noorderhart.be is een geïntegreerde website waar zowel patiënten van Noorderhart Mariaziekenhuis als van Noorderhart Revalidatie & MS snel informatie kunnen vinden. Hans (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Spooren overleden

Maandag 13 september 2021
Lommel - Jean Spooren overledenZaterdag is Jean Spooren overleden, de weduwnaar van Maria Diepvens. Hij was 89 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Dieven slaan toe op Molsekiezel

Zondag 12 september 2021
Lommel - Dieven slaan toe op MolsekiezelOnbekenden probeerden een automaat open te breken op de Molsekiezel. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Basket Lommel wint alweer

Zondag 12 september 2021
Lommel - Basket Lommel wint alweerIn de vierde poulewedstrijd wist Lommel ook haar vierde wedstrijd te winnen gisteren tegen reeksgenoot Oxaco Boechoutmet duidelijke cijfers: 69-97 (Quarters: 21-23, 24-24 (45-47), 6-24 (51-71), 18-26)
Lommel won ook de vierde en tevens laatste  poulewedstrijd in de Beker van België tegen reeksgenoot en 2de klasse-kampioen (2019-2020) Oxaco Boechout. Het werd een sterke partij met wisselend succes in de eerste helft (45-47).
Na de rust kwam Lommel gemotiveerder uit de kleedkamer en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Géén succes voor onze Lommelse ploegenKattenbos verloor gisterenavond al van Hamont met 0-1, Verbroedering en Lutlommel deden vandaag niet echt beter, ook zij gingen de boot in tegen respectievelijk Turkse Rangers en Houthalen VV. Het werd er 6-0 en 3-1. Kolonie kon wél winnen bij Lindelhoeven met 2-4, terwijl Lutlommel B thuis verloor van Bocholt B met 0-2.

Hartpatiënten genieten van BBQ

Zondag 12 september 2021
Lommel - Hartpatiënten genieten van BBQZoomNa meer dan een jaar zonder samenkomsten of feesten is het dit jaar eindelijk gelukt om een barbecue te organiseren voor de Lommelse Hartpatiënten. Met 78 kwamen ze in zaal Heidegalm samen voor een lekker etentje, een frisse pint maar vooral voor een gezellige babbel. De namiddag werd afgesloten met een kop koffie en taart, waarna iedereen weer gelukkig naar huis ging. Het bestuur dankt al degenen die geholpen hebben bij het klaar zetten en opruimen van de zaal. (Bijdrage Jozef Mols)
Hartpatiënten genieten van BBQ
Zoom

Oplossing 'Boek van Leon Van Ham'

Zondag 12 september 2021
Lommel - Oplossing 'Boek van Leon Van Ham'Zoom
Deze week vroegen we u om de titel van het boek van fotograaf Leon Van Ham te vervolledigen... Héél wat antwoorden kwamen er binnen, gaande van 58 over 365 en van 1001 tot 3920... Maar het énige juiste antwoord was '689 groeten uit Lommel'. Dichtst erbij was Jan Van Baelen met 672, tweede werd Jan Thomas met 573. Toeval, of niet, maar dit laatste aantal werd door meerderen vernoemd, dus daar was dan het lot dat de tweede winnaar bepaalde... Proficiat aan de winnaars, dank aan de vele deelnemers. De winnaars mogen het boek verwachten zo gauw het verschijnt, ergens in oktober dus!

Grijze haren

Zondag 12 september 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Grijze haren“Kijk, dat is Freddy”, zeg ik naar de tv wijzend. “Ken je hem nog?” Hij kwam altijd in het café waar we als jonge mensen menige jeansbroek hebben versleten. “Ze waren toch met twee broers, niet?”, zeg ik. De naam van zijn broer ontsnapt me. “Hij is oud geworden”, zegt mijn vrouw. Hij werkt voor een museum in de provinciehoofdstad en de lokale tv-zender brengt een item over een nieuwe expo. Je kan inderdaad niet naast zijn lange grijze haren kijken. Vroeger waren (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bilzen-Lommel 7-0

Zondag 12 september 2021
In het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS verloren in Bilzen. Uitslag: 7-0 .

Vier generaties Mannaerts

Zaterdag 11 september 2021
Lommel - Vier generaties MannaertsZoomJan Mannaerts (88j), Alex Mannaerts (60), Niels Mannaerts (37), Tuur Mannaerts (6j), Basiel Mannaerts (1) vormen samen vier generaties.

Alweer twintig jaar geleden...

Zaterdag 11 september 2021
Van onze man in New York
Lommel - Alweer twintig jaar geleden...ZoomHet is vandaag 20 jaren geleden dat onze correspondent in New York, Dirk Vandenberk, de ‘Twin Towers’ van het New York World Trade center zag instorten als het gevolg van een aanslag. Na al die jaren herinnert hij zich nog duidelijk wat hij die dag aan het doen was; als fotograaf natuurlijk snel met foto en video camera's het dak op. Dit om iets te fotograferen waarvoor eigenlijk geen foto nodig is om die dag twintig jaren later nog precies te herinneren. (Foto Dirk Vandenberk)

Maria Rosette Roosen overleden

Vrijdag 10 september 2021
Lommel - Maria Rosette Roosen overledenVandaag is Maria Rosette Roosen overleden, weduwe van Gustaaf Theuws. Zij was 79 jaar, en zou op 2 oktober 80 geworden zijn. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Pannenkoekennamiddag Samana Kattenbos

Vrijdag 10 september 2021
Lommel - Pannenkoekennamiddag Samana KattenbosZoomAfgelopen maandag werden de leden van Samama Kattenbos uitgenodigd voor een pannenkoeken namiddag. Iedereen was enorm blij om elkaar weer te ontmoeten voor een gezellige babbel... (Bijdrage Margo De Vries)
Pannenkoekennamiddag Samana KattenbosPannenkoekennamiddag Samana KattenbosPannenkoekennamiddag Samana Kattenbos
Zoom

Burenkijkdag in Kleine-Brogel

Vrijdag 10 september 2021
Lommel - Burenkijkdag in Kleine-BrogelZoomEr was een massale belangstelling voor de burenkijkdag in Kleine-Brogel vandaag. Speciaal voor de buurgemeentes konden de inwoners ervan een unieke kijk krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Volledig coronaproof kon iedereen kennismaken met de vele demonstraties. En dankzij de samenwerking met de Sanicole Airshow konden de spotters ook hun hartje ophalen aan de talrijke vliegactiviteiten. Meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Robert Boons) UPDATE Rudy Luys maakte een filmpje van de burenkijkdag. Niet te geloven hoeveel daar te zien en te horen was... Dat filmpje vindt u hier.
Burenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-Brogel
Zoom

Ook vandaag geen afvalophaling

Vrijdag 10 september 2021
Voor de tweede dag op rij wordt door een staking niet overal het afval opgehaald. De ophaalwagens van Renewi zijn door een sociaal conflict ook vandaag niet uitgereden. Dat is onder meer het geval in Lommel.
Lommel - Feestelijke afsluiting zomerseizoen LTCZoomZaterdag 18 september vinden de finales van het clubkampioenschap van de Lommelse tennisclub (LTC) plaats. Deze gaat gepaard met een gezellige BBQ als afsluiting van het zomerseizoen.  Een seizoen waar de vele coronabeperkingen en mogelijkheden zeker hun deel in gehad hebben. De vele nieuwe starters, vaak via de ‘Start2tennis’-formule, bewezen dat tennis nog steeds bijzonder aantrekkelijk is voor sporters, jong en oud.
Om de jonge kandidaat-tennissers te laten kennismaken met deze mooie sport, organiseren de club op zaterdag 18 september een opendeurdag. Kom gerust langs, als supporter, om kennis te maken en te proeven van de ‘mooiste sport van de wereld’.
Lommel - Eerste thuiswedstrijd met nieuwe verlichtingZoomNu zaterdagavond is het zover: KFC Kattenbos Sport speelt dan haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen met de nieuwe verlichting. Tegenstander voor deze wedstrijd is Exc. Hamont. Voortaan zullen al de thuiswedstrijden van de eerste ploeg op zaterdagavond worden gespeeld en de reserven spelen hun thuiswedstrijden op vrijdagavond.

Gratis rijvaardigheidstraining 65+

Donderdag 9 september 2021
Lommel - Gratis rijvaardigheidstraining 65+ZoomFord organiseert op 8 oktober een rijvaardigheidstraining voor 65-plussers op de testbanen in Lommel. Senioren uit de omgeving worden uitgenodigd om zich in te schrijven via deze website. Snel zijn is de boodschap, er zijn slechts 48 plaatsen beschikbaar.
De opleiding duurt één dag, is gratis, en biedt de deelnemers soortgelijke ervaringen als die welke door Ford Driving Skills for Life aan jonge bestuurders worden aangeboden. Tijdens (…) Het hele nieuwsbericht

Ook Valerie Strackx schitterde in BMX

Donderdag 9 september 2021
Lommel - Ook Valerie Strackx schitterde in BMXZoomTijdens het Limburgs kampioenschap BMX van afgelopen zondag was er ook nog een jongedame die schitterde... Valerie Stackx uit onze stad behaalde er immers de 3de plaats bij de girls 11 jaar. Proficiat! (Bijdrage Pascal Strackx)

Afval vandaag niet overal opgehaald

Donderdag 9 september 2021
Door een staking bij Renewi is in zeven gemeenten het afval vandaag niet opgehaald. Medewerkers van de ophaalfirma hebben het werk neergelegd door een sociaal conflict. Dat conflict is momenteel nog niet opgelost, Limburg.net hoopt snel meer info te kunnen geven. De staking had onder meer gevolgen in Peer, Pelt en Lommel. Aan inwoners waarvan het afval niet werd opgehaald, vraagt Limburg.net om het binnen te halen en op een later tijdstip opnieuw aan te bieden. Zodra er meer nieuws is, communiceert de afvalintercommunale dit via haar website en sociale media.

Win een bijzonder boek...

Donderdag 9 september 2021
Lommel - Win een bijzonder boek...ZoomWe meldden het u al eerder, maar in oktober verschijnt een bijzonder mooi fotoboek van onze Lommelse natuur. Fotograaf van dienst is onze eigen huisfotograaf Leon Van Ham. Bijna wekelijks hebt u hier de afgelopen jaren kunnen genieten van één of meerdere van zijn foto's, en nu worden die (én anderen...) gebundeld in een prachtig boek. Wij mogen twee exemplaren gratis wegschenken, en dit aan degenen die de titel van het boek kunnen vervolledigen... Het boek heeft als titel '... groeten uit Lommel', maar... over hoeveel groeten (foto's) gaat het hier? Wie het juist heeft, of het dichtste erbij is, krijgt een exemplaar! Mailen vóór zaterdag 12 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be.

Auto in voortuin beland

Woensdag 8 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Vinkenstraat in Mol verloor een vijftiger de controle over het stuur en belandde met zijn auto in de voortuin van een woning. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Fien Pinxten overleden

Woensdag 8 september 2021
Vandaag is Fien Pinxten (77) overleden. Zij was woonachtig in Lommel maar afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Inbraak op Kerkhovensesteenweg

Dinsdag 7 september 2021
Er is ingebroken in een woning aan de Kerkhovensesteenweg. Om binnen te geraken werd het slot geforceerd. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Lommel - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht
Momenteel zijn er geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

Tien miljoen voor Groep Delorge

Dinsdag 7 september 2021
Bedrijfsnieuws
Automotive & Mobility Invest, beter bekend als Groep Delorge, kan rekenen op een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM voorziet het bedrijf van vers kapitaal om haar groeiplannen verder te verwezenlijken. Op de planning: belangrijke investeringen in bestaande en nieuwe vestigingen en de uitbouw van de tweedehandsactiviteiten. Door de intrede van LRM wordt de financiële structuur van A&M aanzienlijk verstevigd. Het Limburgse A&M Invest heeft de ambitie om op nationaal vlak een prominente rol als innoverende en kwalitatieve speler op te nemen in de automotive-industrie. Volume en schaalgrootte zijn daarbij van essentieel belang. Vandaag zorgt A& Invest voor maar liefst 870 jobs, waarvan 679 in Limburg.

Magdalena Tybulczuk overleden

Maandag 6 september 2021
Lommel - Magdalena Tybulczuk overledenOp 1 september is Magdalena Tybulczuk overleden. Zij was 33 jaar.
Momenteel zijn er drie COVID-19 patiënten opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen verblijft op intensieve zorgen. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.

Toch een mooi nazomertje...

Maandag 6 september 2021
Lommel - Toch een mooi nazomertje...Zoom                                                                    (foto Robert Boons)

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Lommel - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciale voetbaluitslagen

Zondag 5 september 2021
Lommel - Provinciale voetbaluitslagenDe competitie in de provinciale reeksen is weer van start gegaan, en uiteraard brengen wij ook van onze Lommels teams ieder zondag de uitslagen... In derde afdeling speelde Verbroedering 2-2 gelijk tegen Sparta Lille, Kattenbos ging met 0-4 winnen bij Peer SV en Lutlommel speelde gisterenavond al 1-1 gelijk tegen Sporting Wijchmaal. In vierde afdeling speelde ook Grenstrappers Kolonie gelijk, nl. 3-3 tegen Achel B, en Lutlommel B tot slot verloor van Eksel B met 3-2.
Lommel - Basket Lommel wint derde wedstrijd BekerIn de derde wedstrijd in de Belgische Beker won onze Lommelse club Croonen Lommel vandaag van Mailleux Comblain met 96-83 (Quarters: 30-19, 24-19 (54-38), 17-20 (71-58), 23-25)
Deze derde wedstrijd voor de Beker van Vlaanderen tegen Comblain werd nog pittiger dan verwacht. Het is bekend dat het Waalse basket heftig is zowel in verdediging als in aanval maar naar het einde toe waren er een aantal schermutselingen die niet in het basket thuishoren en mede door hun coach aangemoedigd (…) Het hele nieuwsbericht

Vic Hoeyberghs overleden

Zaterdag 4 september 2021
Lommel - Vic Hoeyberghs overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Vic Hoeyberghs overleden, de weduwnaar van Maria Jansen. Hij zou op 23 september 84 jaar worden. De asverstrooiing zal in intieme familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Dak vat vlam

Zaterdag 4 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Nagelsberg in Balen heeft het dak van een woning vuur gevat. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Lommel - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Lommel - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

Waar rook is...

Zaterdag 4 september 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Waar rook is...ZoomNeem nu Pierre. Al meer dan één keer was hij het onderwerp van mijn stukjes. Brave kerel. Echt waar. En net als het Opperwezen beschikt hij over de gave van de alomtegenwoordigheid. Waar men gaat langs Lommelse wegen, komt men ergens Pierre wel tegen. Ik heb altijd het volste vertrouwen in de man gehad. Hij behoort tot de zeer beperkte groep van kennissen die de cijfercombinatie van mijn garagepoort kent. Hij komt in en uit als het hem zint dus. Dat moet ook wel, want zo nu en dan verricht hij (…) Het hele nieuwsbericht

Arrestaties voor bankkaartfraude

Vrijdag 3 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft drie twintigers opgepakt voor bankkaartfraude. De drie probeerden begin deze week met een gestolen of vervalste bankkaart aankopen te doen in Mol. De onderzoeksrechter heeft de drie onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Lommel - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Bericht aan de treinreizigers

Vrijdag 3 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Gedurende de komende drie weekends wordt er gewerkt op de spoorlijnen Mol-Herentals-Lier en Herentals-Turnhout. Die voorbereidende werkzaamheden dienen voor de installatie van het nieuwe Europese veiligheidssysteem ETCS. Ook wordt er aan wissels en spoorinfrastructuur gewerkt. Gedurende de drie weekends worden er vervangbussen ingezet.

Jaak Mannaerts overleden

Vrijdag 3 september 2021
Lommel - Jaak Mannaerts overledenVandaag is Jaak Mannaerts overleden, de echtgenoot van Stiena Cox. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Eindzomerfeest in WZC de Bekelaar

Vrijdag 3 september 2021
Lommel - Eindzomerfeest in WZC de BekelaarZoomAfgelopen dinsdag sloten ze in de Bekelaar de zomer op gepaste wijze af met een heus eindzomerfeest. De bewoners konden samen met hun familie genieten van allerlei lekkers zoals vers gebakken pannenkoeken, heerlijke pizza, een verfrissende zelfgemaakte limonade of gin tonic en last but not least een homemade dessert. Ook de weergoden waren hen goed gezind. Maar bovenal hebben ze allemaal genoten van een gezellige namiddag .... het deed hun hart deugd om nog eens bij elkaar te zijn... coronaproof weliswaar. (Bijdrage Heidi Van Hooff)
Eindzomerfeest in WZC de BekelaarEindzomerfeest in WZC de BekelaarEindzomerfeest in WZC de Bekelaar
Zoom

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Lommel - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Laatste wekelijkse update

Vrijdag 3 september 2021
De vaccinatieteller
Lommel - Laatste wekelijkse updateZoomDeze week sloot het Lommelse vaccinatiecentrum de deuren... Alweer een mijlpaal! Hierbij nogmaals onze wekelijkse vaccinatiecijfers voor onze stad, en dit voor de laatste keer. Eind september en eind oktober brengen we nog wél een update, maar normaal gezien zouden de vaccinaties dan allemaal moeten afgelopen zijn. Momenteel zijn 90.41% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd. Dat zijn 25.488 van de 28.193 mensen. En 92.06% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.

Deuren open bij de Kunstacademie

Donderdag 2 september 2021
Lommel - Deuren open bij de KunstacademieZoomAnderhalf jaar lang hebben de beeldende kunstenaars van Kunstacademie Noord-Limburg publiek moeten missen, maar vorige week was het dan weer zo ver: de volwassen leerlingen die afstudeerden in 2020 en 2021 stelden hun werken tentoon in de academies van Lommel en Pelt. Van heinde en ver kwamen bezoekers om die kunstwerken te bewonderen. Op zondag 29 augustus zwaaiden dan alle ateliers de deuren open. Groot en klein kwamen op bezoek, met geprikkelde geesten, bezige handen en glunderende gezichten tot gevolg... (Foto KANL)

Tony Van Moer overleden

Donderdag 2 september 2021
Lommel - Tony Van Moer overledenGisteren is Tony Van Moer overleden, de echtgenoot van Josephine Oyen. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Lommel - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Lommel - Oplossing wiskundige termenZoomHéél wat lezers vonden héél wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun. Maar niemand deed beter dan Annita Maes. Zij vond maar liefst 55 termen, dit terwijl de tekenaar er zélf de volgende acht had aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren). O.a. Pi, cirkel, zeshoek en trapezium waren nog bijkomende termen die Annita vond. Zij zal haar prijs deze week nog aan huis geleverd krijgen!

Zwaar verlies voor basket Lommel

Donderdag 2 september 2021
Lommel - Zwaar verlies voor basket Lommel
Gisteren ging basket Croonen Lommel zwaar de boot in tegen Leuven Bears... Er werd verloren met 84-44! (Quarters: 24-9, 16-11 (40-20), 30-12 (70-32), 14-12)
In de oefenwedstrijd tegen Leuven waren de Lommelaars meestal een stapje te laat en liepen de Leuvenaars snel uit tot 40-20 aan de rust. Enkel Toon Ceyssens (19 punten) kon aanvallend enig weerwerk bieden.Teveel balverliezen (22) en een zeer matige afwerking: 28% Lommel tegen 52% voor Leuven, zorgden ervoor dat Leuven de voorsprong verder uitdiepte. Hopelijk wordt zaterdag uit een ander vaatje getapt tegen Mailleux Comblain.
Scores  Lommel: Chiel Koonings, Bart Maesen 7, Wietse Jacobs 3, Bram Schelkens 8,  Enrico Montanari, Matts De Keuster 5, Stef Ceyssens 2, Toon Ceyssens 19.

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Wiemismeer - Lommel B 10-2

Woensdag 1 september 2021
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel B verloren in Wiemismeer. Uitslag: 10-2.
Lommel - Drie nieuwe spelers voor GrenstrappersGrenstrappers Lommel Kolonie heeft drie spelers aangetrokken: Dylan Schildermans (Grote Heide), Jude Sunday (Transvaal) en Nino De Leeuw (Pelt).

Jef Verstrael overleden

Woensdag 1 september 2021
Lommel - Jef Verstrael overledenMaandag is Jef Verstrael overleden, de weduwnaar van Josefien Jacobs. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Kerkhoven.

Fietsenrek gestolen aan winkel

Woensdag 1 september 2021
Aan de Koning Albertlaan hebben onbekenden gisteren het fietsenrek van een schoenenwinkel gestolen. De uitbater legde klacht neer bij de lokale politie.

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel