Het overige nieuws

Mag het iets meer zijn?

Dinsdag 31 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Sterke polarisering in onze maatschappij, corona-pandemie, oorlog in onze achtertuin, nakende voedseltekorten, en vele andere zijn deel van ons bestaan geworden. Enigszins op de achtergrond gedrukt, is de toestand van ons klimaat en milieu. Nochtans, de vooruitzichten zijn, volgens het IPCC, simpelweg rampzalig te noemen. Het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) is een organisatie van de Verenigde Naties die de risico's van klimaatverandering regelmatig evalueert. Wereldwijd wordt op (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Lommel - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Lommel - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht

Expo Koen Brans

Maandag 30 mei 2022
Lommel - Expo Koen BransZoomHet is al geruime tijd geleden dat Lommelse kunstenaar/fotograaf Koen Brans exposeerde, maar volgend weekend is het weer zover. Vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 12 juni kan u in de Galerij van CC De Adelberg terecht voor boeiend werk van de man! Openingsuren zijn de kantooruren van De Adelberg en/of de Cultuurbar, op zondag is de expo te bezichtigen van 14 tot 17 uur. Op zater- en zondagen is Koen ook zélf aanwezig op de expo.
Woensdagnacht houdt het Bataljon Carabiniers Prins Boudewijn - Grenadiers van het leger een militaire oefening. Wie die nacht militairen tegenkomt, in het bijzonder in Russendorp, hoeft dus niet te schrikken. De activiteiten maken deel uit van een meerdaagse oefening die zich uitstrekt over de provincies Antwerpen en Limburg.
Lommel - Madeleine Wagemans overledenGisteren is Madeleine Wagemans overleden. Zij was 69 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Lommel - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.

Keukenbrand in de Vlasstraat

Zaterdag 28 mei 2022
Lommel - Keukenbrand in de VlasstraatDe brandweer rukte vanavond uit voor een keukenbrand in de Vlasstraat in Balendijk. De bewoner die de vlammen zelf te lijf ging inhaleerde rook en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Lommel - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)
Toon Ceyssers (Croonen Lommel) is door de clubs, de coaches en de pers verkozen tot de Limburgse basketbalspeler van het Jaar.
Op 19 mei overleed Godelieve Van Leemput, de weduwe van Stany Claessens. Zij was 91 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de bijzetting in het familiegraf in Tongeren vonden plaats in besloten kring.
Lommel - Met de trein in het weekend...Dit weekend wordt er aan de sporen gewerkt tussen Mol en Herentals. Er worden vervangbussen voorzien. Die zijn er ook tussen Mol en Hasselt, waar eveneens aan de sporen gewerkt wordt.
En in het weekend van 4 en 5 juni worden er vervangbussen ingelegd tussen Herentals en Lier.
De trein is altijd een beetje reizen... Maar het zal in die weekends langer duren voor u op uw bestemming bent.

Poolse militaire kerkhof

Vrijdag 27 mei 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Poolse militaire kerkhof‘Nog is Polen niet verloren, zo lang wij leven’ en ‘Om het vaderland te redden, zo zullen wij terugkeren overzee.’ Dat zijn regels uit het Poolse volkslied, een lied uit de achttiende eeuw dat oproept tot de strijd. Generaal Stanislaw Wladyslaw Maczek trok met zijn Poolse brigade samen met de Britten en Amerikanen op naar de Lage Landen na de landing in Normandië in 1944. In België werd op verschillende plaatsen slag geleverd. De namen van de plaatsen waar Poolse (…) Het hele nieuwsbericht

Jules Boonen overleden

Vrijdag 27 mei 2022
Lommel - Jules Boonen overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jules Boonen overleden, de weduwnaar van Anna Vanden Boer. Hij was 94 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Lucienne Dierickx overleden

Vrijdag 27 mei 2022
Lommel - Lucienne Dierickx overledenGisteren is Lucienne Dierickx overleden, de weduwe van Louis Geenen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Lommel - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - St.-Anna wint schutterswedstrijdZoomOp Hemelvaartsdag kon na drie jaar onderbreking opnieuw de verbroederingswedstrijd plaatsvinden van de vier schuttersgilden, aangesloten bij De Lommelse Schuttersgilden. De eerste wedstrijd werd betwist bij Schutterij Sint-Anna Achel.
Tijdens zo'n wedstrijd moet men proberen in zo weinig mogelijk schietbeurten 20 zwarte blokjes per gilde en in beurtrol van de houten lat te schieten, 17 meter hoog in de mast van de buitenschietstand.
57 schutters schreven zich voor de DLS-wisseltrofee. De (…) Het hele nieuwsbericht
St.-Anna wint schutterswedstrijd
Zoom

Nieuw boek Willem van Lit

Donderdag 26 mei 2022
Lommel - Nieuw boek Willem van LitZoomGisteren presenteerde Willem van Lit zijn nieuwste boek 'Wandelingen door Hamont' op het stadhuis in Hamont. Heel wat geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen, waaronder ook een afvaardiging van WZC De Bekelaar in Lommel, waar Willem om de twee weken komt voorlezen. Net zoals zijn boek dat eerder verscheen met wandelingen door Lommel, bevat het nieuwe boek ook nu 72 verhalen die u misschien inspireren om zelf een tocht door Hamont te maken. Er zijn zelfs routekaartjes opgenomen in de bundel zodat u dan niet verdwaalt... (Foto De Bekelaar)

Infonamiddag nalaten testament

Donderdag 26 mei 2022
Lommel - Infonamiddag nalaten testamentOm je wegwijs te maken in de nieuwe wetgeving rond de erfbelasting en het duolegaat, nodigt Rode Kruis-Lommel je graag uit op een infonamiddag op donderdag 2 juni om 14.00 uur, de toegang is gratis, en vindt plaats in 't Trefhuis in het Kapittelhof. Je krijgt een antwoord op onder andere volgende vragen: Waarom zou ik een testament opmaken? Wat als ik daarna van gedachten verander? Hoe wordt mijn erfenis verdeeld? Wat is erfbelasting? En wie betaalt hoeveel? Is het duolegaat nog geldig? Inschrijven kan bij dienstencentrum ´t Trefpunt via tel. 011 39 71 02.

Marleen Sleven overleden

Donderdag 26 mei 2022
Lommel - Marleen Sleven overledenIn WZC Immaculata is vandaag Marleen Sleven overleden, de echtgenote van René van Geneijgen. Ze was geboren in Lommel en werd 75 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 
Lommel - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jos Thirion overleden

Donderdag 26 mei 2022
Lommel - Jos Thirion overledenIn Lommel is gisteren Jos Thirion overleden, de echtgenoot van Mia Thijs. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 88 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Lommel - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden op Maatheide

Woensdag 25 mei 2022
Deze namiddag zijn twee lichtgewonden gevallen bij een ongeval op Maatheide. Daar botsten een motorrijder en een auto.

Theresia Brans overleden

Woensdag 25 mei 2022
Lommel - Theresia Brans overledenVandaag is Theresia Brans overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Charel Maes. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Vandaag gelezen
"Die mannen hebben echt goed werk geleverd. Aan de meest kwetsbare kant van de omheining hebben we betonnetten in stukken gezaagd en 40 centimeter diep in de grond gestoken. Zo voorkomen we dat de wolf onder de draad kruipt. Verder hebben we vijf schrikdraden aangebracht: 20 en 40 centimeter boven de grond en daarna een draad om de 30 centimeter, de hoogste op 1,30 meter. Ik ben ervan overtuigd dat er niets met de schapen kan gebeuren. Qua onderhoud moet je natuurlijk zorgen dat er geen gras tegen de onderste stroomdraden groeit."
(Schapenhouder Roger Gielen uit Peer over het Wolf Fencing Team, in "Het Laatste Nieuws") 

Aardige Armand

Woensdag 25 mei 2022
Danny doet Danny
Lommel - Aardige ArmandEen zonovergoten terras en een volgegoten bierglas. ‘Armand’ staat erop, verwijzend naar Armand Desplenter, brouwer van dit verfrissende biertje en bezieler van de Helchterense brouwerij Ter Dolen. Met volle teugen geniet ik van de zon en profijtig nip ik van mijn drankje. Plots komt er een bui aan. Gelukkig louter een nostalgische.

Armand. Niemand ter wereld kon die naam zwoeler en liefdevoller uitspreken dan radiocoryfee Lutgart Simoens destijds. Als kind hoorde ik haar op vrijdagochtend (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Lommel - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.

Jean Flemings overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Lommel - Jean Flemings overledenGisteren is Jean Flemings overleden, de echtgenoot van Rosette Mannaerts. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Inbraak in schoenenwinkel

Dinsdag 24 mei 2022
Lommel - Inbraak in schoenenwinkelDieven verschaften zich toegang tot schoenenwinkel Torfs aan de Buitensingel. Volgens de eerste vaststellingen zijn er schoenen gestolen. Het precieze aantal is niet gekend. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Botsing op Luikersteenweg

Dinsdag 24 mei 2022
Op de Luikersteenweg botsten gisterenavond twee auto's. Eén chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - CVO Cursa Noord bezoekt BrusselZoomCVO Cursa-Noord bracht met de cursisten Nederlands voor anderstaligen en Tweedekansonderwijs een bezoek aan het Vlaams Parlement. Een boeiende les Nederlands en maatschappijleer in een belangrijke democratische instelling.
Tijdens een onverwachte tussenstop in Leuven leidde adjunct-directeur Bart Vermeer hen rond in deze boeiende studentenstad. In het Vlaams Parlement aangekomen mochten ze plaatsnemen in het halfrond, kwam de voorzitster van het Vlaams Parlement even langs en maakten ze kennis met de werking ervan. Na een korte lunch genoten ze nog van een stadswandeling onder de stralende zon. Een leerrijke, leuke dag!
Lommel - Raam beschadigd in KerkstraatVandalen hebben een raam beschadigd in de Kerkstraat. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)

Basket Lommel mist finale

Maandag 23 mei 2022
Lommel - Basket Lommel mist finaleGuco Lier – Croonen Lommel: 89-86 (Quarters: 30-26, 15-21 (45-47), 23-18 (68-65), 21-21)
Ondanks alle inzet heeft Lommel zoals vorige vrijdag (65-68) zijn meerdere moeten erkennen in Guco Lier dat opnieuw met 3 punten verschil won in de terugwedstrijd van de halve finale van de Play-offs in tweede klasse.
Beide ploegen begonnen vlot scorend en met veel enthousiasme aan deze terugwedstrijd met opnieuw Toon Ceyssens in de hoofdrol, hij scoorde 12 punten in het eerste quarter. De (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - “Schrappen piekuurtreinen onaanvaardbaar”Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht
De Sint-Vincentiusvereniging bood vorig jaar voedselhulp aan 199 gezinnen, goed voor 495 gezinsleden. Vaak gaat het om gezinnen met kinderen: van de 495 gezinsleden waarvoor vorig jaar voedselpakketten werden verdeeld was bijna één derde jonger dan 14 jaar. Vijf jaar geleden deden 120 gezinnen, goed voor bijna 300 gezinsleden, een beroep op voedselpakketten.
Lommel - Neos in het 'bronsgroen eikenhout'Zoom…Limburgs dierbaar oord!… Dwars door deze Limburgse natuurpracht vertrok op woensdagmorgen een stoet van 13 Neos leden vanaf het CC van Lommel richting Maaseik voor een tocht van ruim 70 km. Geen zware opdracht voor de deelnemers want gids en bezieler Lambert Emmers had weer keurig alles onder controle, zoals ze van hem gewoon zijn. Elke 20 à 25 km had hij een stop voorzien en steeds op prachtige locaties.
Dag twee was iets kouder bij aanvang en dat was goed want er (…) Het hele nieuwsbericht
Neos in het 'bronsgroen eikenhout'
Zoom

Café de Kroon wordt 120!

Maandag 23 mei 2022
Lommel - Café de Kroon wordt 120!ZoomWeinige cafés die dit konden en zullen nadoen... Maar café de Kroon in onze stad die doet het wél. Uiteraard wordt dit dan ook deftig gevierd met allerhande activiteiten vanaf nu woensdag tot en met aanstaande zondag. Voor het volledige programma kan je terecht op hun Facebookpagina.

Kubb-kampioenschap

Zondag 22 mei 2022
Lommel - Kubb-kampioenschapZoomDe KWB-Kattenbos organiseerde vanmiddag een Kubb kampioenschap voor teams van 2 tot max 3 personen. Erg véél volk kwam er niet voor opdraven, maar gezellig was het in ieder geval! (Foto Robert Boons)

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Lommel - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Lommel - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
Lommel - Dianne van Tilbeurgh overledenIn Hasselt is woensdag Dianne van Tilbeurgh overleden, de echtgenote van Frank Milzink. Ze was afkomstig van Boxtel (Ned.) en werd 54 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan 177.
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.

Mijn vriendin

Zaterdag 21 mei 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Mijn vriendinZe hebben een filmpje gemaakt in haar laatste huis. Haar laatste thuis. Zelf staat ze er niet op. Niet meer. Haar vriendin zie ik wel in het filmpje. Wandelend in het bos, zoals wij ook samen deden. Meestal hetzelfde toertje. "Dit is de ring", zei ik dan, als we de auto's aan de rand van het bosje voorbij zagen scheuren. "Ze gaan er nogal vandoor", zei ze altijd. Het is iets om bij stil te staan.
Ik zie haar vriendin lachen op het filmpje, zoals ze het vaak samen deden. Zeker die ene keer, toen ma haar tanden (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Kerkstraat

Zaterdag 21 mei 2022
Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in een appartement in de Kerkstraat. Dat is door de gedupeerden gemeld bij de lokale politie. Het is niet bekend of er iets gestolen is.
Lommel - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
Lommel - 'Donkere, stille gangen' van Bart ProostZoomLommels sriptekenaar Bart Proost brengt volgend weekend op het internationaal stripfestival in Oostende een bijzonder stripalbum (in ‘limited edition’) uit: 'Donkere Stille Gangen'. “Het boek staat vol met bijzondere kortverhalen. Deze verhalen zijn geïnspireerd op enkele prachtige songteksten van verschillende bands,” zegt hij. “De kortverhalen in dit boek zijn nooit eerder gepubliceerd in boekvorm. Sommige waren al wel eerder te zien op (…) Het hele nieuwsbericht
'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
Zoom

Serge Bauduin overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Lommel - Serge Bauduin overledenGisteren is Serge Bauduin overleden, de echtgenoot van Ghislaine Wouters. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Finale halen moeilijk voor basket LommelCroonen Lommel – Guco Lier: 65-68 (Quarters: 19-25, 12-13 (31-38), 16-20 (47-58), 18-10)
Net als Limburg United B vorige dinsdag, moest Lommel zijn meerdere erkennen in een vinnig en fysiek sterk Lier. Na de openingsscore van De Keuster, had Lier meteen een 2-15-tussenspurt in petto tegen een krasselend Lommel dat tal van balverliezen liet noteren: 4-15 (6’). Via Schelkens leek de Lommelse motor toch aan te slaan, maar een onhoudbare Katuala (20 punten voor rust) en Van (…) Het hele nieuwsbericht

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht

Beleef en proef Fiesta Europa

Zaterdag 21 mei 2022
Lommel - Beleef en proef Fiesta EuropaZoomFiesta Europa is dit weekend te gast op het Hertog Jan Plein. Het is een internationale feestelijke markt. Als bezoeker kan je er komen ontdekken, proeven en genieten van heel wat moois en lekkers dat ons mooie continent te bieden heeft. Marktkramers uit heel Europa bieden specialiteiten te koop aan uit hun land of regio. Op het gezellige terras kan genoten worden van de beste internationale gerechten die ter plaatse vers bereid worden, al dan niet vergezeld van een heerlijk drankje. Ondertussen brengen live muzikanten de bezoekers in de perfecte vakantiesfeer en kunnen de kinderen zich onder toezicht uitleven in het kinderdorp, knutselen of zich laten schminken. U kan er vandaag (zaterdag) nog terecht tot 22 uur en morgen (zondag) van 11 tot 19 uur. (Foto's Jan Buyens)
Beleef en proef Fiesta EuropaBeleef en proef Fiesta EuropaBeleef en proef Fiesta Europa
Zoom
Op dinsdagen 7 en 21 juni kan u terecht voor een infonamiddag i.v.m. de werking van het Sociaal Huis, de nieuwe naam voor het OCMW. Tijdens deze namiddag licht een medewerker hun werking toe. Het Sociaal Huis is het aanspreekpunt en informatieloket waar burgers terecht kunnen met hun vragen over sociale dienstverlening. En dat laatste omvat veel meer dan het uitkeren van leeflonen.  
U kan terecht op dinsdag 7 juni om 14 uur in buurthuis De Kom, en op dinsdag 21 juni om 14 uur in Dienstencentrum 't Trefpunt in het Kapittelhof. Vooraf inschrijven via het Trefpunt is noodzakelijk en kost 2,5 euro.

Henri Hendrickx overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Lommel - Henri Hendrickx overledenGisteren is Henri Hendrickx overleden, de weduwnaar van Anna Cox. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 30 mei (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos.

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Lommel - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Lommel - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”

Weinig schade door onweer

Vrijdag 20 mei 2022
 Het (eerste) onweer van deze namiddag heeft weinig schade aangericht. De brandweer kreeg een vijftal oproepen. 
Dee Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren Sales[!]Fred uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 juni ingediend worden.

Neos Lommel op daguitstap

Vrijdag 20 mei 2022
Lommel - Neos Lommel op daguitstapZoomDe verkeers- en weergoden waren de 30 leden van Neos Lommel gunstig gezind op daguitstap naar het Afrika Museum in Tervuren en de plantentuin in Meise. Bijna geen files en het stormde enkel terwijl ze in het restaurant zaten te eten. Het vernieuwde Afrika Museum is prachtig, ruim, heel interessant en draagt (volgens de gids) wel 46 X de stempel van Leopold II. Misschien te weinig tijd om alles te kunnen zien, je kunt er makkelijk een hele dag rondkijken. Het bleef regenen op weg naar de plantentuin (…) Het hele nieuwsbericht

Wandeling door het zand

Vrijdag 20 mei 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Wandeling door het zandZoom‘De ontginning in de drie gebieden gebeurt op vergelijkbare wijze, in casu met profielzuigers. Het gaat om minimaal 2 zuigers (…) en maximaal om 3 zuigers (…). Deze winzuigers baggeren elk een zand-watermengsel aan een maximaal verpompbaar debiet van 1.500 m³/uur naar een zandklasseerinstallatie (capaciteit max 230 ton/uur) en grindverwerkingsinstallatie (75 ton/uur). Alle transportwater wordt onmiddellijk vanaf de verwerkingsinstallatie teruggevoerd naar de groeve van herkomst, hetzij (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voorlopig geen piekuurtreinen meerDan waren we al zo blij dat we een piekuurtrein naar en van Brussel kregen, maar het lijkt er weer op dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus: vanaf komende maandag 23 mei rijdt de P-trein van Neerpelt (vertrek 06:52u) naar Brussel-Zuid (aankomst 09:00u) en zijn tegentrein Brussel-Zuid (vertrek 17:00u) - Neerpelt (aankomst 19:01u) voorlopig niet meer uit. Dit wegens "afwezigheid van personeel en om de veiligheid van de reizigers te garanderen". Het zou gaan om treinbegeleiders die niet (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.

Maria Vandenberk overleden

Donderdag 19 mei 2022
Lommel - Maria Vandenberk overledenGisteren is Maria Vandenberk overleden, de weduwe van Gerard Peeten. Ze werd 87 jaar en was afkomstig van Lommel. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Henri Boets overleden

Donderdag 19 mei 2022
Lommel - Henri Boets overledenGisteren is Henri Boets overleden, de echtgenoot van Annita Geerinckx. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kerkhoven.

Alice Geens overleden

Donderdag 19 mei 2022
Lommel - Alice Geens overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Alice Geens overleden, de weduwe van Frans Van Ham. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting van de urn: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Lommel - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.
Kort nieuws van bij de buren
Tussen 30 mei en half september wordt er in Mol riolering gelegd in de straat Ginderbuiten (N103), een belangrijke toegangsweg tot de stadskern. De omleiding voor auto- en vrachtverkeer verloopt in die periode via de Zuiderring. 

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Werken aan kanaalbrug HasseltZoomWe meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op Ring

Woensdag 18 mei 2022
Omstreeks 14 uur vanmiddag gebeurde er een ongeval op de Ring vlakbij de Aldi. Er is momenteel filevorming, dus indien u deze plek kunt vermijden, is dat ten zeerste aangeraden...

Bryan Smeets verlaat Lommel SK

Woensdag 18 mei 2022
Lommel - Bryan Smeets verlaat Lommel SKLommel SK verliest met Bryan Smeets een erg waardevolle pion in het team. Hij ondertekende een tweejarig contract met optie bij de reeksgenoot RWDM. Lommel haalde Smeets pas in januari van dit jaar weg bij Sparta Rotterdam. Daarvoor speelde de voormalige Nederlandse jeugdinternational bij MVV, De Graafschap, SC Cambuur en TOP Oss. De aanvallende middenvelder groeide meteen uit tot een basispion bij Lommel, dat voor Nieuwjaar zwalpend was maar na de 3-0-nederlaag tegen Westerlo op de negentiende speeldag – de debuutmatch van Smeets – niet meer verloor!
Grensgevallen
Op een vakantiepark in Westerhoven, vlak over de grens bij Lommel, is donderdagavond een 26-jarige man uit het Nederlands-Limburgse Landgraaf gearresteerd. Dat is vandaag bekend geworden. Hij is de zestiende verdachte die is opgepakt in een groot onderzoek naar drugslabs.
De verdachte zou bezig zijn geweest met de productie en invoer van synthetische drugs. Eerder deze maand werden in het onderzoek al twee verdachten (30 en 24) aangehouden in Spanje. Zij zijn kort voor het weekend uitgeleverd en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel in halve finale EindrondeCroonen Lommel – Ion Waregem: 77-65 (Quarters: 9-17, 20-22 (29-39), 28-10 (57-49), 20-16)
Na een winst- en een verliespartij moest gisterenavond beslist worden wie van de twee ploegen naar de halve finale mocht. En uiteindelijk trok basket Croonen Lommel het laken naar zich toe, en mogen zij nu vrijdag spelen tegen Guco Lier... 
Wat een spectaculaire ommekeer! Lommel begon dramatisch. Niemand speelde op niveau en Waregem liep over 3-16 (8’) maximaal uit tot 21-37 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Lommel - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Stevens overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Lommel - Paula Stevens overledenGisteren is Paula Stevens overleden, de echtgenote van Marcel Vanhelden. Zij was 67 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Zoektocht Davidsfonds en GezinsbondZoomDe eerste wandel- en fietszoektocht van Davidsfonds en Gezinsbond Lommel was alvast de warmste! De deelnemers kregen onderweg vragen maar ook uitleg over Lommelse geschiedenis en wetenswaardigheden. Zo gaf Ferdi Geerts van Erfgoed toelichting over het 'Schietveld'. Hier werden door springstoffenbedrijf Poudreries Réunies de Belgique ofwel 'De Poeier' munitietesten uitgevoerd. Het schietveld was ingericht om granaten en mijnen te testen en om proeven uit te voeren met raketaandrijvingen en (…) Het hele nieuwsbericht
Zoektocht Davidsfonds en GezinsbondZoektocht Davidsfonds en Gezinsbond
Zoom
Lommel - Geslaagd concert van TastiVoceZoomNa een stille periode van twee jaar liet TastiVoce, het liedduo van onze Lommelse sopraan Anja Van Engeland en pianist Toon Spaepen, afgelopen zondag terug van zich horen. Met een mooi gevuld programma van barokmuziek wisten zij voor een volle zaal hun toehoorders te bekoren met ontroerende aria's en harmonieuze klaviermuziek. En zoals meer op een TastiVoce concert kon ook dit keer een plezante noot niet ontbreken. Met hun eerste geslaagde optreden in de nieuwe Kleine Zaal van CC De Adelberg is de stap gezet naar nog meer van deze concerten. (Foto Sonja Bruggeman)
Lommel - Nieuw boek van Ingrid VanderkriekenZoomIngrid Vanderkrieken, geboren en getogen in Lommel, verhuisde jaren geleden met haar gezin naar het Duitstalige gebied van België. Begin mei verscheen bij Uitgeverij Het Punt haar eerste roman 'Duiven komen altijd terug'.
In dit boek gaan de nazaten van Jef, patriarch van een Vlaams middenstandsgezin, na zijn dood op zoek naar hun eigen plek binnen de familie en in de wereld. De wereld blijkt niet meer op te houden bij de grenzen van Lommel, dromen kunnen zomaar verzilverd worden, (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging in Kattenbos

Maandag 16 mei 2022
Onbekenden poogden binnen te dringen in een pand op de Knapenhoef in Kattenbos. Dat mislukte echter. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Lommel - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.
Lommel - Basket Lommel onderuit bij Ion WaregemIon Waregem - Croonen Lommel: 77-71 (Quarters: 19-23, 13-16 (32-39), 24-15 (56-54), 21-17)
Na de vlotte overwinning van Lommel vorige vrijdag ging het nu onderuit in de terugmatch tegen Waregem. De thuisploeg nam de beste start maar Lommel nam over met Toon Ceyssens en Bram Schelkens als afwerkers. Vlak na de rust kon Lommel zelfs 10 punten uitlopen. Toon Ceyssens zorgde 2 minuten voor het einde nog voor 67-68 maar dan liep het mis. Waregem scoorde nog een driepunter en Lommel nam verschillende (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Zeker het noorden heeft een mobiliteitsprobleem, zelfs voor wie een auto heeft. Ik houd mijn hart vast voor bepaalde gemeenten - denk aan Hamont-Achel, Kinrooi of Meeuwen-Gruitrode, waar de ontvolking en de veroudering stilaan een probleem worden. Ook de Maaskant heeft het niet gemakkelijk. Limburg mist dynamiek door het gebrekkige openbaar vervoer. Even was er hoop op het Spartacus-project, dat met drie tramlijnen noord en oost met Hasselt zou verbinden. Dat project is echter afgeslankt en wordt steeds uitgesteld. De ontsluiting is een noodzaak."
Roel De Ridder (UHasselt) in "Trends"

Wereldbijendag

Maandag 16 mei 2022
Lommel - WereldbijendagZoomEr is tegenwoordig wel voor zowat alles en iedereen een speciale dag... Zo ook voor de bijtjes dus! (Foto Robert Boons)
Lommel - Gidstoer WOII in Lommel per fietsZoomAfgelopen zaterdag vond in een organisatie van Samen/Vooruit de gidstoer WOII per fiets plaats. Een uniek concept dat drie belangrijke plaatsen i.v.m. deze oorlog in onze stad verbindt.
Eerst kregen de deelnemers een rondleiding op de Duitse militaire begraafplaats door de mensen van Huis Over Grenzen. Doordat de gidstoer helemaal volzet was, 50 deelnemers, werden er twee gidsen voorzien. Gidsen Guy en Eddy vertelden  meer over de komst van de Duits militaire begraafplaats, de monumenten (…) Het hele nieuwsbericht
Gidstoer WOII in Lommel per fietsGidstoer WOII in Lommel per fiets
Zoom
Lommel - Lovoc-jongens U13 naar Vlaamse KampioenschappenZoomNa hun Limburgse bekerwinst op paasmaandag in de categorie jongens U13 waren de jongens van Lovoc geplaatst voor de Vlaamse jeugdeindronde. Deze vond voor hen gisteren plaats in Roeselare. Een heel eind rijden, ja. Ze maakten er dan maar een leuk weekendje van!
In die jeugdeindronde namen ze het op tegen de provinciale bekerwinnaars uit de andere 4 Vlaamse provincies. En of ze daar meer weerstand kregen dan in Limburg! West-Vlaanderen was een maat te sterk voor de Limburgse jongens, ze (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-jongens U13 naar Vlaamse KampioenschappenLovoc-jongens U13 naar Vlaamse Kampioenschappen
Zoom
Lommel - Jonathan Loosen beste DLS-schutter 2022ZoomJonathan Loosen van de Achelse schutterij Sint-Anna heeft zich vanmiddag in Lommel tot DLS-kampioen geschoten. Dat gebeurde tijdens een schietwedstrijd die na een lange corona-onderbreking weer eens georganiseerd werd tussen de vier gilden van De Lommelse Schuttersgilden (DLS).
Op de schietstand van de Sint-Sebastiaangilde in Lommel-Kattenbos waren 46 schutters present van Schutterij Sint-Anna Achel, de Sint-Ambrosiusgilde, de Sint-Jozefgilde en de Sint-Sebastiaangilde.
In de (…) Het hele nieuwsbericht

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Lommel - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fotoclub ISO400 in Brussel

Zondag 15 mei 2022
Lommel - Fotoclub ISO400 in BrusselZoomFotoclub 'ISO400' trok er gisteren op uit om een reportage te maken over de Brusselse Zinnekeparade. En Jacky Geboers maakte er gebruik van om ook een knappe video af te leveren van dit kleurrijke spektakel.
De Zinneke Parade is sinds 2000 een tweejaarlijks artistiek en sociaal evenement in Brussel. De eerste werd gehouden in 2000, toen Brussel een van de culturele hoofdsteden van Europa was. In mei van elk even jaar paraderen kleurrijke groepen op een geanimeerde manier door de stad. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing over darmkanker

Zondag 15 mei 2022
Iedere dag verliezen 10 families in België een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 300 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. In dat geval is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid. Dr Colemont spreekt hierover in het Diagnosecentrum van Lommel op donderdag 19 mei om 16u30. De toegang is gratis maar inschrijven verplicht via www.diagnosecentrum-lommel.be.
Lommel - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)

Wevers verlaat Lommel SK

Zaterdag 14 mei 2022
Lommel - Wevers verlaat Lommel SKCentrale verdediger Wevers van Lommel SK trekt naar Belisia Bilzen, de club die vorig jaar ontstond uit de fusie Spouwen-Mopertingen en Bilzerse-Watwilder VV.

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Lommel - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.
Lommel - Basket: Lommel wint van WaregemCroonen Lommel – Ion Waregem: 75-54 
In deze eerste wedstrijd van de kwartfinales van de playoffs tegen Waregem heeft Lommel een propagandawedstrijd gespeeld voor een talrijk opgekomen publiek en een geduchte tegenstander verslagen met 21 punten verschil.
Onder impuls van Wietse Jacobs en Toon Ceyssens nam Lommel meteen de leiding in handen om die niet meer af te staan. In de eerste helft scoorden bij Lommel 6 verschillende spelers samen liefst 8 driepunters en zo stond het bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)
Lommel - Fiets morgen een zonnige Teutenroute!ZoomMorgen is er weer de Teutenroute. En het belooft bovendien een zonnige zondag te worden. Daarom: allemaal de fiets op! Want er zijn weer mooie routes uitgetekend. 
De Teutenroute - al de 21ste editie - is een initiatief van de Fifty One Club “De Teuten”, in samenwerking met de vliegbasis Kleine Brogel. Deelnemers fietsen niet alleen voor eigen plezier maar dragen tegelijkertijd hun steentje bij voor de minder fortuinlijke medemens, want de volledige opbrengst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Hartpatiënten op de fiets

Zaterdag 14 mei 2022
Lommel - Hartpatiënten op de fietsZoomIedere woensdag om 13.30 uur vertrekken de Lommelse Hartpatiënten vanuit Kattenbos voor een fietstochtje van ongeveer 45 km. Halverwege wordt er ook tijd gemaakt voor een gezellig terras. Iedere woensdagnamiddag is het weer genieten. (Bijdrage Jos Mols)
Lommel - Samana Kerkhoven bedevaart naar HeppeneertZoomAfgelopen donderdag trokken de leden van Samana Kerkhoven  richting Heppeneert voor hun bedevaart en bij aankomst aldaar stond de koffie en taart al klaar. Vervolgens was er een gebedsviering en daarna konden ze nog de pracht van het mooie park bewonderen, waar ook gretig gebruik van gemaakt werd. Rond 16.30 uur vertrokken ze dan richting Bree waar in het Mussenburghof een lekkere broodmaaltijd klaar stond. Daarna ging het dan terug richting Kerkhoven. Het werd een hele fijne namiddag waar iedereen van genoot. (Bijdrage Frieda Willekens)
Samana Kerkhoven bedevaart naar HeppeneertSamana Kerkhoven bedevaart naar Heppeneert
Zoom

Aan de treinreizigers...

Zaterdag 14 mei 2022
Lommel - Aan de treinreizigers...Wilt u met de trein naar Antwerpen? Dit en volgend weekend zijn er nog steeds werken aan de brug over het Albertkanaal in Herentals. De NMBS legt dan vervangbussen in tussen Herentals en Lier, en volgend weekend zelfs tussen Mol en Lier. En dan maar hopen dat de buschauffeur de weg kent...
Wie vanuit de Antwerpse en Limburgse Kempen per trein naar Antwerpen wil, zal dus langer onderweg zijn.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Lommel - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht

Een stem uit het hiernamaals

Zaterdag 14 mei 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Een stem uit het hiernamaalsDe laatste tijd had ik het echt wel behoorlijk druk. Eigenlijk zou, zo zei mijn huisarts, iemand van mijn leeftijd niet meer zo veel hooi op zijn vork mogen nemen. Maar wat is het alternatief? Wandelen kan ik met een rechterknie zonder meniscus maar in zeer beperkte mate. Fietsen doe ik al vaak, maar je kunt toch niet blijven fietsen. Wat rest er dan, dan je in een relaxzetel te laten zakken en naar dat verdomde flatscreenscherm te staren tot je een ons weegt. Want ik behoor tot die groep mensen wier ogen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)

Hans van Hout overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Lommel - Hans van Hout overledenIn Lommel is woensdag Hans van Hout overleden, de echtgenoot van Mia van Hapert. Hij was afkomstig van Eindhoven en werd 86 jaar. Woendag wordt hij gecremeerd in Heeze, na een afscheidsplechtigheid om 14u. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Lommel - Eén gewonde bij kop-staartbotsingDeze namiddag raakten vier auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op het kruispunt van de Ringlaan en de Stationsstraat. Daarbij is één gewonde gevallen.

Het jaar van de wolf

Vrijdag 13 mei 2022
Lommel - Het jaar van de wolfZoomGenetische analyses in de laboratoria van het INBO (Instiuut voor Natuur- en Bosonderzoek) de afgelopen maanden hebben voor het eerst bewezen dat er een wolf aan de “andere” kant van de Schelde heeft rondgetrokken, meer bepaald in de buurt van Lokeren, zegt  het INBO. "We weten nu ook zeker dat er in de winter in de provincie Antwerpen minstens drie verschillende wolven op bezoek waren."
Op 9 februari werd in Lokeren een dood ree genetisch bemonsterd, met een schadebeeld dat (…) Het hele nieuwsbericht

An Haagdoren overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Lommel - An Haagdoren overledenIn het Jessaziekenhuis in Hasselt is gisteren An Haagdoren overleden, de echtgenote van Steve Verbert. Ze was afkomstig van Balen en werd 50 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan niemand op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Bertha Meuris overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Lommel - Bertha Meuris overledenIn Lommel is gisteren Bertha Meuris overleden, de weduwe van Theo Geens. Ze was geboren in Neerpelt en werd 92 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Opgelet volgende week

Vrijdag 13 mei 2022
Lommel - Opgelet volgende weekVanaf aanstaande maandag 16 mei worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het wegdek van de Balendijk en de Frans Van Hamstraat. Tijdens de werken zijn deze straten niet berijdbaar en je zal daar de aangegeven omleidingen moeten volgen. Het voetpad of de berm blijven wel toegankelijk, en de parking van de Aldi blijft bereikbaar via de Ringlaan.  
De bushalte in de Frans Van Hamstraat zal tijdelijk niet bediend worden; voor de lijn 84 is er een tijdelijke halte in de (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelingen door Lommel
Lommel - Plezier, rouw en een absurd votiefZoomDan heb je een rosmolen en vervolgens blijkt het ros een groot probleem te zijn. Dit schrijft ene Gilbert Ledegen in de beschrijving van een dergelijke molen, die bij de Groote Hoef in Lommel staat. Men probeerde het met een ponypaardje (dat is het ros dus), die de molen wel rondgetrokken kreeg ‘tot groot jolijt van de omstanders’, maar de pony had onvoldoende kracht om het graan werkelijk tot meel te malen. Chris de molenaar heeft er later een zware ‘Ardenner’ voor gezet, die de klus wel (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.

Kletskassa bij Jumbo in Balen

Donderdag 12 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op woensdag 25 mei opent Jumbo een nieuwe winkel in Balen. Het is de eerste in België met een kletskassa, die men in Nederland al langer kent. Aan zo’n kassa wordt bewust tijd gemaakt voor een gezellige babbel, onder meer om de eenzaamheid bij ouderen draaglijker te maken. Aan de kletskassa is er ook minder tijdsdruk en kunnen mensen tijd nemen om af te rekenen.

Inbraak in golfclub

Donderdag 12 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
De Kempense Golfclub in Mol-Rauw kreeg dieven over de vloer. Er werd voor duizenden euro's buitgemaakt. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Het is maar dat je 't weet
Tot en met woensdag 18 mei verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer "grote verkeershinder op de E314" richting Nederland in Maasmechelen. In opdracht van het AWV wordt daar het wegdek vernieuwd tussen het ecoduct Kikbeek en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt. Vanaf vrijdagavond 13 mei om 20u wordt er op de rechterrijstrook en pechstrook gewerkt. Verkeer rijdt er dan over één rijstrook voorbij de werfzone. Na de zomer wordt dezelfde zone in de rijrichting Lummen vernieuwd.

Jef Jansen overleden

Donderdag 12 mei 2022
Lommel - Jef Jansen overledenGisteren is Jef Jansen overleden, de echtgenoot van Mia Vandael. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg, gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kerkhoven.

Babyfestival komt er aan!

Donderdag 12 mei 2022
Lommel - Babyfestival komt er aan!ZoomHet huis van het kind Lommel organiseert van 14 tot en met 22 mei een babyfestival. Heb je dus kindjes tussen de 0 en 2 jaar, kan je hier nog altijd voor inschrijven voor één van de vele activiteiten. Voor alle verdere info kan je hier terecht.
Lommel - Verbroedering uitgeschakeld in eindronde
Verbroedering speelde vanavond haar terugwedstrijd tegen Munsterbilzen, en ze verloren die met 0-2. Nochtans hadden ze de eerdere wedstrijd op verplaatsing wél gewonnen, met 1-2, maar vanavond kwamen ze tekort, en blijven ze dus ook volgend seizoen in de Derde Provinciale aantreden. Dit betekent dus ook dat we ook volgend seizoen weer zes derby's hebben in deze reeks...

Lerarenreünie WICO

Woensdag 11 mei 2022
Lommel - Lerarenreünie WICOZoomEen 50-tal oud-collega’s van WICO Lommel kwamen samen voor een gezellige babbel op school waar ze ook al  plannen maakten voor volgende bijeenkomsten. (Foto's Jacky Geboers)
Lerarenreünie WICO
Zoom

Inbraak op Hertog Janplein

Woensdag 11 mei 2022
Lommel - Inbraak op Hertog JanpleinDieven drongen binnen in een pand aan het Hertog Janplein. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.
Grensgevallen
De toekomst van de grensoverschrijdende spoorlijn Hamont-Weert blijft onzeker. De heropening leek niet op de agenda te staan van de nieuwe Nederlandse regering Rutte IV. Ook de Belgisch-Nederlandse regeringstop die vorige week plaatsvond heeft het dossier niet kunnen deblokkeren. Beide landen spraken af de kosten en baten nogmaals te evalueren. Uit een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Rita Moors (N-VA) aan Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld), blijkt nu dat de spoorlijn Hamont-Weert wél werd opgenomen in de slotverklaring van die Belgisch-Nederlandse regeringstop. "Dat doet alleszins de hoop leven dat de Nederlanders het dossier niet helemaal hebben opgeborgen,” aldus Moors.

Melissa De Boel overleden

Woensdag 11 mei 2022
Lommel - Melissa De Boel overledenMaandag is Melissa De Boel overleden bij een verkeersongeval in Balen. Ze was 28 jaar en geboren in Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Bijeenkomst 60-jarigen Kolonie

Woensdag 11 mei 2022
Lommel - Bijeenkomst 60-jarigen KolonieZoomAfgelopen weekend kwamen een twintigtal 60-jarigen uit de Kolonie samen in het zaaltje van de Schuttersgilde. De meesten van hen waren elkaar al jaren uit het oog verloren. Het was dan ook vreemd om sommigen zo lang niet gezien te hebben en dan toch een gevoel te krijgen van 'thuiskomen' en zoveel terug te herinneren! Het werd een superleuke bijeenkomst, een onvergetelijke avond. De deelnemers kijken met zijn allen uit naar de volgende, vanaf nu, jaarlijkse bijeenkomst. 

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Lommel - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht

Niet al oud wat blinkt

Woensdag 11 mei 2022
Danny doet Danny
Lommel - Niet al oud wat blinktOver enkele weken word ik een halve eeuw. Volgens een artikel dat ik gisteren las in een of ander blinkend flutmagazine (een ‘glossy’ heet dat tegenwoordig), zijn daar drie grote voordelen aan verbonden: je begint meer te genieten van het leven na je vijftigste (omdat je meer tijd hebt en over een groter budget beschikt), je maakt makkelijker keuzes (omdat je je minder aantrekt van de mening van anderen) en je weet beter wat je wilt, wie je bent en waar je voor staat. Dat laatste klopt helemaal. Ik sta (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op het Pidpa-terrein achter Pakawi Park in Olmen zijn vrijdag twee nieuwe windturbines van Elicio ingehuldigd. Zij zullen jaarlijks goed zijn voor 10.000 MWh hernieuwbare energie, wat neerkomt op het verbruik van 3.000 gezinnen.
Lommel - Een pluim voor Kevin uit KattenbosZoomOmdat er te veel negativiteit en te weinig positiviteit is in onze samenleving. Omdat vele mensen met kleine verhalen soms grootste zaken verwezenlijken. Omdat Lommel heel wat van die bijzondere mensen telt… besloot Samen Vooruit Lommel om een pluim te geven aan die Lommelaars. En de eerste die aan bod komt is Kevin Van Leuven uit Kattenbos.
We leven vandaag in bijzonder hectische tijden waarin alles razendsnel moet gaan. En ondertussen vertellen sociale media ons hoe we er moeten uit zien (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.

Fietser komt zwaar ten val

Dinsdag 10 mei 2022
Lommel - Fietser komt zwaar ten valDeze voormiddag rond 11.45 uur is een fietser zwaar ten val gekomen in Hoog Kattenbos. Hij werd naar het Noorderhartziekenhuis in Pelt gebracht.
Grensgevallen
Vanmorgen is in de omgeving van Eindhoven een 63-jarige dierenarts opgepakt door de politie. Hij zou betrokken zijn bij gesjoemel met dierenpaspoorten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de dierenarts rommelde met medicijnen die hij voorschreef.
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)

Garage uitgebrand

Maandag 9 mei 2022
Lommel - Garage uitgebrandVanavond is een garage achter en woning uitgebrand op de Heuvel ondanks het snelle optreden van de brandweer. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Auto's mikpunt van vandalen

Maandag 9 mei 2022
Lommel - Auto's mikpunt van vandalen
Vandalen vernielden de achterruiten van twee auto's op de parking van de Duitse begraafplaats. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Lommel - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.
Lommel - Marie-Jeanne Swings overledenVandaag is in het Noorderhart Mariaziekenhuis Marie-Jeanne Swings overleden, de echtgenote van Louis Van Och. Ze was 76 jaar. Het afscheid en de crematie vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Elza Testelmans overleden

Maandag 9 mei 2022
Lommel - Elza Testelmans overledenZaterdag is Elza Testelmans overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Joseph Verboven. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Zonder commentaar...

Maandag 9 mei 2022
Lommel - Zonder commentaar...Zoom                                                                    (Foto Robert Boons)

Tuur Dingens overleden

Maandag 9 mei 2022
Lommel - Tuur Dingens overleden
Gisteren is Tuur Dingens overleden, de echtgenoot van Paula Hoekx. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Druk weekend voor rugby Murphy'sZoomDe U12 van rugbyclub Murphy's speelden een leuk toernooitje in Laakdal onder de Limburgse vlag. Rugbyclub Hasselt, Oudsbergen, Heusden en Lommel mixten hun spelertjes en maakten er een leuk toernooi van. ‘You win some, you loose some’ was hier zeker het geval, maar wat hebben ze een mooie inzet getoond en veel geleerd. De coaches, hulpcoaches en jeugdspelers gaven het beste van zichzelf en de supporterende ouders genoten van dit jeugdige enthousiasme. De jongens en meisjes kregen (…) Het hele nieuwsbericht
Druk weekend voor rugby Murphy'sDruk weekend voor rugby Murphy'sDruk weekend voor rugby Murphy's
Zoom
Lommel - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.
Vandaag werd er gezwommen voor de Beker van Hasselt. Ook de Peltse zwemclub PZC zwom mee. En de uitslagen waren prachtig: Rosalie Vlassaks: brons op de 100m rugslag en 100m vrije slag, Jozefien Cypers: brons op de 200m rugslag, Lukas Roosen: goud op de 200m rugslag en 200m vrije slag, Griet Loenders: goud op de 100m schoolslag, Hannah Thijs: brons op de 100m vlinderslag, Sien Willekens: zilver op de 100m schoolslag, Nelle Theuwis: zilver op de 100m vrije slag, 50m vrije slag en 200m wisselslag en goud op de 400m vrije slag, Rune Theuwis: brons op de 200m schoolslag en de 50m vrije slag en zilver op de 200m wisselslag. 
PZC zwom mee voor de Beker van HasseltPZC zwom mee voor de Beker van HasseltPZC zwom mee voor de Beker van Hasselt
PZC zwom mee voor de Beker van Hasselt
Zoom
Lommel - Munsterbilzen - V. Lommel 1-2Verbroedering Lommel heeft vanmiddag zijn eindrondewedstrijd op het veld van Munsterbilzen SK gewonnen met 1-2. Aan de rust was de stand 1-0. Gürgüc en Vandenberk maakten de Lommelse doelpunten. Eryilmaz en Perkins pakten geel. Woensdag wordt de terugwedstrijd gespeeld.
Lommel - Motorrijder zwaargewond bij botsingDeze voormiddag botsten een 68-jarige motorrijder uit Lommel en een auto op de hoek van de Lommelsesteenweg en de Kerkhovenweg in Leopoldsburg. De motorrijder liep daarbij zware verwondingen op.
Lommel - Lovoc-spelers in Limburgse selectieZoomVandaag vond in sporthal De Bemvoort in Overpelt het IPJOT volleybal plaats. IPJOT staat voor InterProvinciaal Jeugd Opleidings Tornooi en brengt de verschillende provinciale selecties uit de vijf Vlaamse provincies, deze keer van geboortejaar 2009 en 2010, samen. Drie keer per selectiejaar nemen ze het tegen elkaar op, telkens in een andere provincie, vandaag dus in Limburg.
Omdat de opleiding van deze teams centraal staat is winnen of verliezen van geen tel en wordt er na een toernooidag geen (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Bleyen overleden

Zaterdag 7 mei 2022
Lommel - Pierre Bleyen overledenGisteren is Pierre Bleyen overleden, de weduwnaar van Maria Van Engeland. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Ochtendeieren

Zaterdag 7 mei 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - OchtendeierenAls de kippen 's morgens vroeg nog op hun stok zitten, zie ik het goud zelden passeren. Ik bedoel het goud dat de ochtendstond in de mond zou hebben. Zeker die zaterdag niet. 's Nachts had ik de slaap niet kunnen vatten en wat doet een mens dan? Hij vat iets anders. Een boek, zijn telefoon, de afstandsbediening of iets uit de koelkast. Hij zet zich op de zetel, gaat iets later terug naar bed, valt weer niet in slaap en vertrekt vervolgens terug naar beneden voor hetzelfde traject.

Om 7 uur 's morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Roger De Waele overleden

Vrijdag 6 mei 2022
Lommel - Roger De Waele overledenWoensdag is Roger De Waele overleden, de echtgenoot van Toos Willems. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Tribunaliteiten
Lommel - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Rode Kruis Lommel dankt iedereenZoomDe afgelopen weken vond alweer de jaarlijkse stickerverkoop plaats van het Rode Kruis. En uiteraard was ook de afdeling Lommel weer erg actief... Ze verkochten maar liefst 2.000 stickers. Belangrijk om weten is dat alle inkomsten tijdens deze 14-daagse volledig ten goede komen voor de werking van de plaatselijke afdeling, er vloeit dus géén euro af naar de hoofd- of provinciale zetel. Het Lommelse Rode Kruis dankt dan ook alle Lommelaars die weer enthousiast een sticker kochten dit jaar!

Kunst en ambacht

Vrijdag 6 mei 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Kunst en ambachtZoom‘’t Zal schoon zijn als het af is is niet alleen de titel van de nieuwste voorstelling van Adriaan Van den Hoof, maar ook al enige tijd de spreuk in het hoofd van menig Adelbergmedewerker’. Het Lommels theater de Adelberg opent met deze zin haar aangrijpende uitleg over het nieuwe seizoen. Van den Hoof is een bekende Vlaamse theaterman. Er is nogal wat onzekerheid en in de tekst van de gids staat dat het misschien moeilijk wordt de dialogen tussen het publiek en artiesten te laten (…) Het hele nieuwsbericht
Het is alle hens aan dek in Bosland en bij uitbreiding Limburg. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar groot en daarom zijn de vier Limburgse brandwachttorens overdag permanent bemand.

Miel Dolezal overleden

Donderdag 5 mei 2022
Lommel - Miel Dolezal overledenDinsdag is Miel Dolezal overleden, de echtgenoot van Tonny van der Ceelen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vint plaats in intieme kring.

Bloemen voor Moederdag

Donderdag 5 mei 2022
Lommel - Bloemen voor MoederdagZoomAlle moeders verdienen oprechte waardering op Moederdag. De Lommelse N-VA-afdeling deelde op de wekelijkse markt alvast bloemetjes uit. Moederdag op 8 mei is bij uitstek de dag om alle mama's in het zonnetje te zetten. Dank u voor alles lieve mama's!
Lommel - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vrijdagavond gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. Deze ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen. De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er worden daardoor filevorming en grote (…) Het hele nieuwsbericht
De Noord-Limburgse OCMW’s en maatwerkbedrijf De Biehal, die drie jaar geleden hun klussendienst startten in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer, gaan die klus- en groendienst verder uitbreiden naar Bocholt, Lommel en Pelt.
In de eerste plaats is deze dienst er voor senioren vanaf 65 jaar en voor personen met een invaliditeit, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming en met een beperkt inkomen. Maar alle inwoners uit de vernoemde gemeenten kunnen beroep doen op deze Klussendienst.
Meer info kunt u vinden bij De Biehal. Daar is ook te lezen wat de inzet van die klussendienst kost.
Lommel - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)
Lommel - Nieuw: Babywellness 'Bambine'Zoom'Bambine babywellness' opende de deuren in galerij Vivaldi om alle baby's van omstreken te verwennen. Je kan er ook terecht voor een origineel geboortegeschenk, verzorgingsproducten, cadeaubonnen en nog véél meer! Behandelingen zijn wel enkel op afspraak... Benieuwd? Neem dan contact op via social media, telefonisch of via mail. (Foto Annie Teuwens)
Vanmiddag raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op de Vreyshorring. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Jeanine Vlayen overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Lommel - Jeanine Vlayen  overledenIn Lommel is op 29 april Jeanine Vlayen overleden, de echtgenote van Emiel Haesevoets. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

André Carpentier overleden

Maandag 2 mei 2022
Lommel - André Carpentier overledenVandaag is André Carpentier (66) overleden. Hij woonde in Genk maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Basket Lommel wint ook laatste wedstrijdGuco Lier - Croonen Lommel : 80-86 (Quarters:18-19, 24-23 (42-42), 23-22 (65-64), 15-22)
In een gelijkopgaande laatste seizoenswedstrijd via 18-19 (Q1), 42-42 (rust) en 65-64 (Q3) vond Toon Ceyssens het welletjes en hij bezorgde in het laatste quarter Lommel met 13 extra punten de eindoverwinning. Toon legde prachtige cijfers voor: hij scoorde in zijn afscheidswedstrijd 8/10 tweepunters, 3/4 driepunters, 16/18 vrijworpen en plukte 12 rebounds en met zijn 41 punten wordt hij in TDM1 de (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Aerts overleden

Maandag 2 mei 2022
Lommel - Tony Aerts overledenGisteren is Tony Aerts overleden, de echtgenoot van Emmy Van Broekhoven. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Elk nadeel heeft z'n voordeel...Zoom                                                                (Foto Robert Boons)
In het damesvoetbal heeft Lommel Piringen geklopt met 2-0. Aan de rust leidde Lommel met 1-0. Maes en Vermeer maakten de doelpunten.
Lommel - Verbroedering is 'Ploeg van 't Stad'Dat Vebroedering en Kattenbos vanmiddag 1-1 gelijk speelden, kon u al uitgebreid lezen en bekijken in onze linkerkolom. Lutlommel speelde vanmiddag thuis tegen Opitter en verloor toch eerder verrassend met 0-2. Lutlommel B verloor zwaar met 8-0 bij Waterloos en Grenstrappers Kolonie won met 3-0 van Bree-Beek B. En zo zit de provinciale competitie er weer op voor dit seizoen...
Op het 't Hasseltkiezel in Bree gebeurde gisterenavond rond 23.55 uur een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Eén van de auto's belandde in de berm. Twee Nederlandse vrouwen van 73 en 76 jaar, een 67-jarige vrouw uit Lommel en een 84-jarige man uit Kinrooi raakten daarbij gewond.

Inbraak in Kolonie

Zondag 1 mei 2022
Dieven drongen via een raam binnen in een pand in Kolonie. Wat er werd gestolen, is niet geweten.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel