Het overige nieuws

Kapper Yves Flemings failliet verklaard

Donderdag 30 november 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van kapper Yves Flemings uit Lommel.

Abile Steenhuysen overleden

Donderdag 30 november 2023
Lommel - Abile Steenhuysen overledenVandaag is Abile Steenhuysen overleden, de weduwnaar van Blondine Hendrikx, die in maart stierf. Hij was geboren in Antwerpen en werd 75 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in beperkte kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nieuw: gezondheidsrubriek van Anouk

Donderdag 30 november 2023
Gezondheid
Lommel - Nieuw: gezondheidsrubriek van AnoukVanaf vandaag gaat Anouk Mertens meewerken aan de Internetgazet. Om de twee weken brengt ze hier als diëtiste een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Dag Anouk!
Hallo allemaal, ik ben Anouk, een gepassioneerde diëtiste. Ik woon in Pelt en werk in het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. Iedere twee weken zal er een artikel van mij terug te vinden zijn op internetgazet waarin ik verschillende feiten & fabels alsook weetjes over voeding zal bespreken. Veel leesplezier (…) Het hele nieuwsbericht

KBHB start met handbalacademies

Donderdag 30 november 2023
Lommel - KBHB start met handbalacademiesZoomDe Koninklijke Belgische Handbalbond maakt werk van twee handbalacademies, één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project krijgt de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders (foto) is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch KBHB-directeur Jonathan Vandeberg (…) Het hele nieuwsbericht

Somnina Maes overleden

Donderdag 30 november 2023
Lommel - Somnina Maes overledenOp 24 november is Somnina Maes overleden, de partner van Gilbert Vandevenne. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Lummen vonden plaats in intieme kring.

Gemiddeld 820 km file per werkdag

Donderdag 30 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De voorbije twaalf maanden (november 2022 – oktober 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 820 km-uren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 820 kilometer file was gedurende 1 uur.
De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte in juli 2023 een nieuwe recordhoogte. (Vlaams Verkeerscentrum)

5,5 procent meer ondernemingen

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Er waren eind 2022 in het Vlaamse Gewest 714.083 ondernemingen actief. Dat is een stijging van ruim 257.000 of 56 procent tegenover 2008. Sinds dat jaar is het aantal ondernemingen elk jaar gestegen, dus ook in de coronajaren 2020 en 2021. In 2022 ging het om een stijging van 5,5 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Treinverkeer even gestoord

Woensdag 29 november 2023
Deze namiddag werd het treinverkeer tussen Mol en Neerpelt verstoord door een defecte trein. Daardoor werd de spoorovergang in Kattenbos afgesloten voor alle verkeer. Dat zorgde een tijdje voor verkeershinder. Om 14.15u was de situatie weer normaal.

Fons Diepvens overleden

Woensdag 29 november 2023
Lommel - Fons Diepvens overledenIn WZC de Bekelaar is vandaag Alfons Diepvens overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Miet Bergmans. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Zijn urne wordt gepaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Meer huwelijken in 2022

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 waren bij de meerderheid van de huwelijken (69%) beide partners nooit eerder gehuwd. Bij bijna 30% van de huwelijken heeft minstens 1 partner een echtscheiding achter de rug. (…) Het hele nieuwsbericht
Op het Challenger tennistornooi van Yokkaichi in Japan heeft Zizou Bergs de kwartfinales bereikt. In de 1/8ste finale versloeg hij een Japanner in twee sets: 6-4, 6-3. In de kwartfinales ontmoet hij opnieuw een Japanner. Vorige week werd Zizou in de eerste ronde van het Challengertornooi van Yokohama uitgeschakeld.

Samana Kattenbos komt de winter door

Dinsdag 28 november 2023
Lommel - Samana Kattenbos komt de winter doorZoomMaar hoe komen ze de winter door? Om daar meer over te weten te komen hadden ze Rita Phlippo uitgenodigd die professionele uitleg gaf over hoe ze de winter kunnen doorkomen met zo min mogelijk ziektes en hoe ze zich preventief zo gezond mogelijk kunnen houden. Maar ook wat ze het beste kunnen doen als ze toch ziek worden. Er werd alvast zeer aandachtig (…) Het hele nieuwsbericht
Samana Kattenbos komt de winter door
Zoom

Woninginbraak in Koningsstraat

Dinsdag 28 november 2023
Lommel - Woninginbraak in KoningsstraatIn de Koningsstraat is er ingebroken in een woning die te koop staat. Om binnen te geraken werd de achterdeur geforceerd.
Zomaar even tussendoor
De hele binnenstad van Maastricht wordt een fietszone, waar de auto alleen nog maar "te gast" zal zijn.

Koud en wisselvallig

Dinsdag 28 november 2023
Weerbericht
Lommel - Koud en wisselvalligVanavond is er kans op een regenbui aan de kust, maar elders blijft het droog met bij momenten brede opklaringen. Het kan flink afkoelen bij minima tussen -5 graden in de Hoge Venen en gemiddeld -2 à 1 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig waaien uit noordelijke richtingen.
Woensdag wordt het wisselvallig met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, natte sneeuw of sneeuw in Hoog België. Tussendoor zijn er ook droge perioden en het wordt opnieuw een graadje of twee zachter (…) Het hele nieuwsbericht
De helft van de Limburgse bedrijven wil vlotter talent uit het buitenland kunnen aantrekken. Dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van VKW Limburg en Unizo Limburg. Arbeidsmigratie makkelijker maken zou volgens hen namelijk een antwoord kunnen zijn op de arbeidsmarktkrapte. Beide werkgeversorganisaties hebben dan ook een tienpuntenplan opgesteld. Achter deze link staan die tien punten opgesomd.
Lommel - Noorderhart-gynaecologen 'knippen' het minstHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt blinkt uit in het recente rapport van 2022 over bevallingen, met opmerkelijk lage cijfers voor episiotomie-ingrepen, ook wel bekend als de 'knip'. Dat blijkt uit een rapport van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE).
Jaarlijks verzamelt dat SPE gegevens en trends van Vlaamse kraamklinieken, waaronder het aantal bevallingen, complicaties, keizersneden, inleidingen, episiotomie-ingrepen, doorverwijzingen naar neonatale centra, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Schoolcoaches (vrijwilligers) gezochtZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het ‘Plan Samenleven’, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking bestaat het project ‘Schoolcoaches’. Schoolcoaches zetten ouders in hun kracht om hun kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen. Het project zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin.
Daarvoor is Welzijnszorg op zoek naar Schoolcoaches (vrijwilligers). Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan zeker de flyer! Noteer alvast 14 december (19.30u, Huis van de Wereld, Lommel) in je agenda - er is dan een infomoment voor alle geïnteresseerde Schoolcoaches (vrijwilligers). Inschrijven kan via deze link of door ewinters[!]arktos.be te mailen.
Het is maar dat je 't weet
De helft van al het plastic afval in België wordt niet gerecycleerd. In 2021 werd 80% van het verpakkingsafval gerecycleerd. In 2001 was dat 71%. Of het nu vandaag is of 20 jaar geleden, plastic blijft de minst gerecycleerde afvalcategorie. Toch is de recyclagegraad sterk gestegen van 28% in 2001 naar 49% in 2021. Wat de andere afvalcategorieën betreft, hadden glas en metaal in 2021 een recyclagegraad van 97%, papier en karton 89% en hout 67%. (Statbel)

Elisabeth Willems overleden

Dinsdag 28 november 2023
Lommel - Elisabeth Willems overledenIn WZC 't Dorp in Houthalen-Helchteren is zondag Elisabeth Willems overleden,  de weduwe van August Vervecken. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: doderdag (18-18.30) uur bij Uitvaartzorg Severens in Lommel.

Man wil 8000 boeken weg

Dinsdag 28 november 2023
Grensgevallen
Ad Maas uit Leende wil zijn 8000 boeken kwijt. Allez, de meeste toch. Hij heeft die tijdens zijn leven verzameld, is nu 83 en vorig jaar overleed zijn vrouw. Hij wil zijn kinderen niet aandoen dat ze na zijn overlijden met die duizenden boeken blijven zitten, schrijft Eindhovens Dagblad. De collectie van zijn echtgenote, een paar duizend romans, heeft hij bij zijn dochter in Lommel mogen plaatsen. Ad is bereikbaar via admaas[!]bureaupubliciteit.nl.

Felbevochten winst M14A BBC Lommel

Maandag 27 november 2023
Lommel - Felbevochten winst M14A BBC LommelZoomAfgelopen zaterdag 13 uur. De meisjes M14A van BBC Croonen Lommel van coach Kim Weckx stonden klaar voor hun laatste basketwedstrijd van de eerste ronde. Ze stonden thuis oog in oog met Stevoort BBC. Een beladen wedstrijd, want met winst op zak konden de Stevoortse meisjes kampioen worden.
Stevoort startte dan ook furieus, aan een hoog tempo en een indrukwekkend afwerkingspercentage. In een mum van tijd stonden de bezoekers 0-8 voor, tot grote vreugde van de vele supporters die waren (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Mensen die al een opleiding volgen, willen vaker nog meer opleidingen volgen. Dat mattheuseffect is ook duidelijk zichtbaar naar opleidingsniveau: 32,9% van de hoogopgeleiden wilden nog meer opleiding volgen, tegenover 18% van de laagopgeleiden. Een en ander blijkt uit de resultaten van de enquête naar volwasseneneducatie van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dat bevroeg 8274 18- tot 69-jarigen over de opleidingen die ze volgden en hun interesse om bijkomende opleidingen te volgen. Kort (…) Het hele nieuwsbericht

André Stans overleden

Maandag 27 november 2023
Lommel - André Stans overledenZaterdag is André Stans overleden, de weduwnaar van de in 2013  gestorven Maria Pennemans.Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Louis Gerards overleden

Maandag 27 november 2023
Lommel - Louis Gerards overledenZaterdag is Louis Gerards overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven Ria de Graaf. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in funerarium Witters.

De geur van speculaas

Maandag 27 november 2023
Lommel - De geur van speculaasZoom
Speculaas? Of speculoos? Ooit hadden we een discussie met banketbakker Massin in Hasselt. Hij zei dat hij de allerbeste Hasseltse speculoos bakte, volgens geheim recept. Dat klopte, maar dat is niet speculoos maar speculaas, zegden wij, taalpuristen. Nee, zei hij, "speculoos", geen "speculaas". Eigenlijk speculeerden we toen over de Vlaamse benaming van wat de Duitsers Spekulatius noemen. We zijn er toen niet uitgekomen, en hetzelfde geldt deze week op de Kon. Leopoldlaan, zo te zien. Wat er ook van zij: speculaas/speculoos is LEKKER!
Lommel - Einde bekeravontuur voor meisjes U17A LovocZoomDe meisjes U17A (foto) van volleyclub Lovoc moesten vandaag in de 16de finales Beker van Limburg op bezoek bij Tongerlo VC.
Set 1 begon goed voor Lovoc. De opslagdruk lag hoog, de foutenlast laag. Dat er twee aan elkaar gewaagde ploegen tegenover mekaar stonden was duidelijk. Er kwam nooit een echte puntenkloof, beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk wist Lovoc de set met een knappe 22-25 te winnen.
De start in set 2 verliep minder vlot. Lovoc kwam (…) Het hele nieuwsbericht

Dalo vierde clubfeest

Zondag 26 november 2023
Lommel - Dalo vierde clubfeestZoomDalo, de Lommelse atletiekclub, vierde gisteren clubfeest. Vooraleer aan tafel te gaan namen vanaf 14u30 een 80-tal atleten en ouders deel aan een leuke fotozoektocht door de Lutlommelse straten (foto onder). Om 18u00 trok het gezelschap naar de Hanekap waar voorzitter Erik Cochet zijn welkomswoord deed en 150 aanwezigen konden genieten van heerlijke frietjes. Ondertussen werd dit allemaal muzikaal begeleid door het akoestische trio 'Tumbling Clouds'. Na de frietjes volgde de (…) Het hele nieuwsbericht
Dalo vierde clubfeestDalo vierde clubfeest
Zoom

Op wetenschapsavontuur in Bosland

Zondag 26 november 2023
Lommel - Op wetenschapsavontuur in BoslandZoomJonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers konden vandaag, tijdens de Dag van de Wetenschap, ondanks het druilerige weer, volop ontdekken, checken, proberen, creëren, bestuderen en vooral: zich amuseren in het Pijnven in Nationaal Park Bosland.
Het ging natuurlijk allemaal over de boeiende natuur van Bosland.
In een mooie expo in het Bosmuseum kon je kennis maken met de dieren van Bosland. Niet alleen de 'big five' everzwijn, oehoe, ree, vos en niet te vergeten (…) Het hele nieuwsbericht
Op wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in Bosland
Op wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in Bosland
Zoom

Lutlommel wint Lommelse derby

Zondag 26 november 2023
Lommel - Lutlommel wint Lommelse derbyIn Derde Provinciale heeft Lutlommel de derby tegen Verbroedering Lommel gewonnen. Uitslag: 0-3.
Lommel - Damesvoetbal: Tongeren - Lommel  1-8In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft KSK Tongeren met 1-8 verloren van Lommel Utd WS.

Kattenbos wint van K ESK Leopoldsburg

Zaterdag 25 november 2023
Lommel - Kattenbos wint van K ESK LeopoldsburgIn Tweede Provinciale heeft Kattenbos Sport vanavond K ESK Leopoldsburg verslagen met 2-1. Kattenbos Sport staat voorlaatste in de stand met 10 punten uit 13 wedstrijden. Rode lantaarn ESK Leopoldsburg heeft 5 punten.

Koersel B klopt Lommel-Kolonie

Zaterdag 25 november 2023
Lommel - Koersel B klopt Lommel-KolonieWeerstand Koersel B heeft vanavond met 5-1 gewonnen van Grenstrappers Lommel-Kolonie.

Eetfestijn bij Kando Noord-Limburg

Zaterdag 25 november 2023
Lommel - Eetfestijn bij Kando Noord-LimburgZoomKando, de nieuwe naam van de Katholieke Vereniging Gehandicapten, heeft met succes een gezamenlijke en gezellige activiteit op het getouw gezet. De Kando-afdelingen van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt mochten 92 leden verwelkomen in ’t Pelterke te Pelt. Samen konden ze genieten van een lekkere maaltijd. Nadien werd er gekiend, voor elke afdeling iets ludieks. De namiddag werd met koffie en taart afgerond. Dit was een eerste stap om in de toekomst nog meer in te zetten op de samenwerking tussen de verschillende afdelingen.
Lommel - hEARDROP: de geluiden van het universumZoomEr is weer een nieuwe hEARDROP te beluisteren bij Musica. hEARDROP [!]ASTRA gaat over geluiden van het universum en is volledig gelinkt aan de voorstelling [!]ASTRA die vandaag in première gaat in Dommelhof in Pëlt. Dompel je onder in de verschillende energieën van het universum. Laat je inspireren door het muzikale materiaal van een van de planeten en verken, experimenteer en improviseer samen. Hoe klinkt jouw universum? Er zijn waarschijnlijk nog onontdekte planeten. Hoe zouden die klinken en wat zou typerend zijn voor zo'n planeet?
Er zijn nog een paar tickets voor de voorstelling in Dommelhof. 

Alles kom reg

Zaterdag 25 november 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Alles kom reg“Het kan verkeren,” zei Bredero. En met ‘verkeren’ bedoelde hij ‘verkeerd lopen’. Nu mag ik er niet over oordelen in hoeverre de verkiezingsuitslag van woensdag bij onze buren als een betreurenswaardige gebeurtenis ingeschat hoort te worden, feit is dat het hele politieke bestel bij onze o zo nuchtere vrienden van over de grens totaal op zijn kop staat. Nee, dat hadden die zeventien miljoen anders zo zelfzekere betwetertjes-met-het-opgeheven-vingertje zelf niet zien (…) Het hele nieuwsbericht

Hoger-lager bij Samana Centrum

Vrijdag 24 november 2023
Lommel - Hoger-lager bij Samana CentrumZoomDonderdag kwamen een 30-tal enthousiaste leden van Samana centrum samen in de zaal van de Volksmacht om 'Hoger-Lager' te spelen. Onder leiding van hun eigen 'Walter Capiau' en onder toezicht van een deskundige jury werd in twee groepen gespeeld. Er werd geraden, getwijfeld en vooral veel gegokt. Tussendoor waren er ook behendigheidsproeven om een goeie startpositie te veroveren. Het was een spannende namiddag. Grote prijzen werden er niet gewonnen, maar uiteindelijk ging iedereen toch tevreden naar huis met wat toepasselijke 'Sinterklaas-prijsjes'. (Jan Gybels)
Hoger-lager bij Samana CentrumHoger-lager bij Samana Centrum
Zoom

Meer klanten bij voedselbanken

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De 37 Sint-Vincentiusverenigingen in Limburg helpen momenteel zo’n 11.000 gezinnen met voeding, een toename van 6,5 procent in vergelijking met een jaar geleden. In Genk krijgt Sint-Vincentius 1.600 klanten over de vloer, het hoogste cijfer van alle gemeenten. Lommel staat met 582 klanten op de tweede plaats, Tongeren derde met 494 klanten.

Vijf procent Belgen niet online

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Het gebruik van internet is blijven stijgen in 2023: 95% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikt internet tegenover 89% in 2018 en 82% in 2013. Dit blijkt uit de laatste resultaten van de enquête naar het ICT-gebruik bij huishoudens die Statbel, het Belgische statistiekbureau, jaarlijks organiseert.
Van de resterende 5% had 2% ten minste drie maanden voor de enquête geen internet meer gebruikt en 3% had nog nooit internet gebruikt. Bepaalde categorieën van de bevolking zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bij de jeugdploegen van Esperanza Pelt hebben we tijdens de trainingen enkele jaren geleden meisjes tussen de jongens zien voetballen. Nu heeft ook PSV Eindhoven voor het eerst in zijn geschiedenis een meisje van negen jaar aangenomen voor de jeugdopleiding. Ze gaat met de jongens mee voetballen. Straf is dat het om een Belgisch meisje gaat, Liz Mathijssen, die tot voor kort bij Beveren voetbalde. De club ziet het als een belangrijke stap om te laten zien dat het vrouwenvoetbal en ook de opleiding almaar serieuzer worden genomen.

Droge humor, met HURORAM!

Donderdag 23 november 2023
Lommel - Droge humor, met HURORAM!ZoomHURORAM!, dat is het nieuwste project waarmee Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert Vlaanderen rondtrekken en menig theater op zijn grondvesten laten daveren. Samen brengen ze een selectie uit het oeuvre van Hugo Matthysen. Want Hugo schrijft al een leven lang liedjes. Niet alleen voor Hugo Matthysen en de Bomen, of voor de beroemde Clement Peerens Explosition, ook voor toneelstukken, televisieprogramma’s, voor andere artiesten en vooral voor zijn plezier.
Uit die merkwaardige (…) Het hele nieuwsbericht

Sishabar en reinigingswerken failliet

Donderdag 23 november 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vanaag het faillissement uitgesproken va Sishabar Maga Lounge en reinigingswerken Roel Van De Reyd, beide uit Lommel. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op  23 december.

Mariette Umans overleden

Donderdag 23 november 2023
Lommel - Mariette Umans overledenGisteren is Mariette Umans overleden. Ze was geboren in Neerpelt en werd 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Digitale vaardigheden fors gestegen

Donderdag 23 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De digitale vaardigheden van de Belgen zijn de voorbije jaren fors gestegen. Het percentage Belgen (in de leeftijdsklasse 16 tot 74 jaar) dat over minstens basis digitale vaardigheden beschikt, is gestegen van 54 % in 2021 naar 59 % in 2023. Het streefdoel, zoals geformuleerd in het ‘digitale decennium van de Europese Unie’, dat tegen 2030 80% van de volwassenen basis digitale vaardigheden zouden verworven hebben, blijft intussen nog wel veraf.
De digitale vaardigheden zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Limberg overleden

Donderdag 23 november 2023
Lommel - Jean Limberg overledenVandaag is Jean Limberg overleden, de echtgenoot van Lea Henkens. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Bree. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Roger Cochet overleden

Donderdag 23 november 2023
Lommel - Roger Cochet overledenVandaag is Roger Cochet overleden, de echtgenoot van Yvonne Verkammen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vind plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Pas op voor Quishing

Donderdag 23 november 2023
Cybercriminelen ontwikkelen om de haverklap nieuwe manieren om hun slag te slaan. De laatste trend is Quishing. Ze genereren een kwaadaardige QR-code die ze versturen of op een openbare plaats plaatsen. Als slachtoffers de code scannen, worden ze geleid naar een phishingsite of wordt er kwaadaardige software gedownload op hun apparaat. Opletten! Meer info
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2017 is in Limburg het aantal hogeschool- en universiteitsstudenten dat tijdens de studies een onderneming opstart verdubbeld: van 368 in 2017 naar 737 in 2022. Dankzij het statuut van student-zelfstandige kunnen ze tijdens hun studies een onderneming opstarten onder een gunstige regeling op vlak van sociale bijdragen.
Het statuut van student-zelfstandige werd in 2017 gecreëerd om jongeren die hogere studies volgen, te motiveren om tijdens hun studie een onderneming op te starten. Zij genieten hierbij van een gunstige regeling voor sociale bijdragen naar analogie met de zelfstandigen in bijberoep. Na afloop van hun studies blijft 45% van de vroegere studenten zelfstandige: 26% in hoofdberoep, 19% in bijberoep.

Frans Schepers overleden

Woensdag 22 november 2023
Lommel - Frans Schepers overledenGisteren is Frans Schepers overleden, de echtgenoot van Rina Brusselaers. Hij was 72 jaar. Dinsdag (11.30u) is er een afscheidsdienst in het crematorium. Begroeting: maandag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Jeannine Bosmans overleden

Woensdag 22 november 2023
Lommel - Jeannine Bosmans overledenGisteren is Jeannine Bosmans overleden, de echtgenote van Louis Stans. Ze was geboren in Leopoldsburg en werd 80 jaar. Maandag (11.30u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: zondag (11-11.30u) in Uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Fietser gewond in Voermansstraat

Woensdag 22 november 2023
Deze namiddag raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken in de Voermansstraat. De fietser werd gewond.

Fietsen gestolen in tuinhuis

Woensdag 22 november 2023
Lommel - Fietsen gestolen in tuinhuis
In de Korenstraat zijn twee fietsen gestolen. De fietsen stonden in een tuinhuis.
Het is maar dat je 't weet
Er komt tegen 2030 geen halvering van het pesticidengebruik in de EU. Dat heeft een stemming in het Europees Parlement vandaag uitgewezen. Vooral de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie, ging op de rem staan. Sara Matthieu (Groen) zei na afloop: "De agro-industrie heeft gewonnen op de kap van onze gezondheid en biodiversiteit. Dit is slecht nieuws voor het milieu, de bijen en onze gezondheid."

Jacht op loslopend stokstaartje

Woensdag 22 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Mol is een ontsnapt stokstaartje opgedoken in de buurt van het station. Nadat het diertje zich liet zien op de parking van het politiecommissariaat, probeerden enkele agenten het tevergeefs te vangen. Intussen blijkt dat het stokstaartje was ontsnapt bij een privé-eigenaar. Het stokstaartje is een klein roofdier dat tot de mangoesten behoort. Hij wordt ook wel "aardmannetje" genoemd.

Zizou Bergs uitgeschakeld in Yokohama

Woensdag 22 november 2023
Zizou Bergs (ATP 152) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het Challenger-tennistornooi van Yokohama, in Japan. Hij verloor in een wedstrijd, die ruim twee uur duurde, van de Macedoniër Kalin Ivanovski, die ruim 170 plaatsen lager geklasseerd staat. Setstanden: 6-1, 5-7, 6-2.

Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 22 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezochtZoomEr zijn ruim 200 vacatures voor bus- of vrachtwagenchauffeur in Limburg. De VDAB organiseert daarom op dinsdag 5 december een  job- en initiatiedag over dat beroep bij de VDAB in Bilzen. Wie wil, kan daar ook een testrit maken met een bus of vrachtwagen op de oefenterreinen van VDAB. Ook werkgevers zijn er aanwezig met hun vacatures. Er kan dus meteen gesolliciteerd worden.
Als je nog geen rijbewijs D, C/CE of vakbekwaamheid code 95 hebt, krijg je info over de vele opleidingsmogelijkheden. Iedereen is gratis welkom, maar inschrijven is vereist: het aantal plaatsen is beperkt. 
Concreet: dinsdag 5 december 2023, van 9 tot 14.30 uur, Calvarieberg 6, Bilzen. Inschrijven kan tot 28 november via deze link. Je bent tussen 9 en 12 uur doorlopend welkom. (Foto Craig Adderley - Pexels)

Scouts maakten Sahara proper

Dinsdag 21 november 2023
Lommel - Scouts maakten Sahara properZoomVorige zaterdag hebben de givers van Scouting Lommel een afvalactie gehouden. Om onze mooie natuur zo proper mogelijk te maken trokken ze, gewapend met grijpstokken en afvalzakken, de Sahara in. Na twee uur afval rapen kwamen ze met volle zakken en natte kleren terug. Zo kunnen ze de volgende weken weer in een propere speelstek terecht!

De kracht van macht

Dinsdag 21 november 2023
Vandaag gelezen
"Macht is een middelpuntzoekende kracht: waar macht is, stroomt nog meer macht naartoe. Doordat dit land is opgebroken in verschillende structuren en machtscentra, hebben alleen partijvoorzitters nog een overzicht. Alle macht vloeit onvermijdelijk naar hen toe. De enige manier om die macht te breken, is te hervormen."
(De van Lommel afkomstige auteur Joachim Pohlmann in De Morgen)

Herfstwandeling Sahara met N-VA

Dinsdag 21 november 2023
Lommel - Herfstwandeling Sahara met N-VAZoomLommel werd onlangs uitgeroepen tot wandelgemeente van Vlaanderen 2023. Maar dat is nog lang niet alles. De Lommelse Sahara maakt ook deel uit van Bosland, en minister Zuhal Demir erkende Bosland onlangs als Nationaal Park. Reden genoeg voor de Lommelse N-VA om de wandelschoenen aan te trekken.
Je kan op zaterdag 25 november om 9:15 uur met hen door het unieke natuurgebied Sahara meewandelen  met als gids Ferdi Geerts van Erfgoed Lommel. Ferdi zal allerlei weetjes vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Onderscheiding voor Strobbo

Dinsdag 21 november 2023
Bedrijfsnieuws
Afgelopen weekend heeft Vlaams minister Ben Weyts op de Horeca Expo in Gent de Technology Innovation Award overhandigd aan het Lommelse bedrijf Strobbo, dat zich specialiseert in online personeelsplanning en tijdregistratie. Strobbo werd gelauwerd voor zijn AI-planningsmodule. Met behulp van artificiële intelligentie kan deze module personeelsroosters opmaken. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met piekmomenten, het weer, de geplande omzet en de personeelsbezetting.

Het wordt kouder

Dinsdag 21 november 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderDankzij de invloed van een hogedrukgebied ten westen van Brest (Frankrijk) krijgen we een volledige droge dag op woensdag. Een warmtefront schuift in de nacht naar vrijdag wel over onze streken waarbij er wat lichte motregen kan vallen. Tot dan is het alleszins droog, maar de hoge en middelhoge wolken nemen wel gestaag toe. Na een zachte donderdag en nog een zachte vrijdagochtend, stroomt koudere polaire en vooral ook onstabiele lucht over onze streken. Het wordt dan een stuk kouder en die koude zet zich in het (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Timmermans overleden

Dinsdag 21 november 2023
Lommel - Alice Timmermans overledenVandaag is Alice Timmermans overleden, de weduwe van Pierre Stevens. Ze was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

WK handbal: België tegen Italië

Dinsdag 21 november 2023
Lommel - WK handbal: België tegen ItaliëDeze voormiddag werd in Nyon geloot voor de eerste ronde van de tweede kwalificatiefase van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen plaatsvindt. België neemt het op tegen Italië. De heenwedstrijd wordt op 13 maart gespeeld in Hasselt, de terugwedstrijd is gepland op 16/17 maart.
Lommel - Jong Vlaams pianistiek toptalent in de AdelbergZoomNaar jaarlijkse gewoonte spelen enkele geselecteerde jeugdige pianisten uit Vlaanderen een uniek en verfijnd klassiek concert in de Kleine zaal van CC De Adelberg. De selectie van de optredende solisten gebeurde eerder tijdens de pianowedstrijd die ingericht wordt door vzw Cantabile.
Cantabile is een vzw die ernaar streeft om de pianocultuur in Vlaanderen te ondersteunen, te verspreiden en naar een hoger niveau te tillen. Dat gebeurt onder andere door de organisatie van een compositiewedstrijd en (…) Het hele nieuwsbericht

Negen priesterwijdingen in 2022

Maandag 20 november 2023
Kerk
In 2022 vonden in België 9 priesterwijdingen plaats. Er waren ook 14 diakenwijdingen. Het aantal seminaristen bedroeg 45. 23 personen volgden vorig jaar de opleiding tot diaken. (KerkNet)

Jean Willekens overleden

Maandag 20 november 2023
Lommel - Jean Willekens overledenIn Balen is vandaag Jean Willekens overleden, de weduwnaar van Maria Van Gestel. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Morgen weer flitsmarathon

Maandag 20 november 2023
Lommel - Morgen weer flitsmarathonMorgenvroeg om 6 uur start weer een 24 uur lange flitsmarathon. In verschillende lokale politiezones wordt er een flitsmarathon gehouden. Let meer dan ooit op je snelheid!

Jos Kums overleden

Maandag 20 november 2023
Lommel - Jos Kums overledenGisteren is Jos Kums overleden, de echtgenoot van Catho Dewit. Hij was geboren in Neerpelt en werd 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
De treinen tussen Antwerpen en Limburg hebben deze voormiddag vertraging opgelopen nadat in het station van Geel een vrouw op de sporen viel, vlak voordat een trein arriveerde. Ze werd slechts lichtgewond, mede omdat ze tussen de twee spoorstaven viel waardoor ze door de onderkant van de trein nauwelijks geraakt werd. Meteen na het ongeval werd het treinverkeer in beide richtingen stilgelegd. De vrouw en de treinbestuurder zijn in shock overgebracht naar het ziekenhuis. Momenteel rijden de treinen weer normaal.

Schrijffout of niet?

Maandag 20 november 2023
Lommel - Schrijffout of niet?ZoomEen mens zou geneigd zijn te zeggen: het is een schrijffout. Maar de verkiezingen zullen het uitwijzen...  
Lommel - Volley-jongens U15 winnen van HasseltZoomSpeeldag 8 in het jeugdvolley bij de jongens U15. Lovoc moest gisteren thuis het veld op tegen VT Safesign Hasselt B. Er stonden duidelijk twee evenwaardige teams op het veld, hoewel Hasselt technisch toch eigenlijk net ietsje beter was. Maar vooral vanop de opslaglijn konden meerdere Lovoc-spelers het de Hasselaren knap lastig maken.
Set 1 ging redelijk gelijk op, tot de Lommelse jongens op het eind van de set het gaspedaal wat dieper induwden en de set met 25-18 naar zich toetrokken.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Murphy's heren winnen van Heusden

Zondag 19 november 2023
Lommel - Murphy's heren winnen van HeusdenZoomNadat afgelopen zaterdag de U14 en de damesploeg in Haspinga verloren, was er nood aan een positief Murphy's resultaat voor hen. Terwijl de allerkleinsten (U8-U10 en U12) hun skills gingen oefenen op een tornooi in Laakdal, trokken de U14 en de damesploeg naar Landen.
De U14 Lombergha speelden tegen een sterk Mechelen. Hoewel Lombergha als team een mooi samenspel kon laten zien, moesten de spelers teleurgesteld naar huis met een eindstand van maar liefst 7-73. Wat een opdoffer!
Later op (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's heren winnen van HeusdenMurphy's heren winnen van Heusden
Murphy's heren winnen van HeusdenMurphy's heren winnen van HeusdenMurphy's heren winnen van Heusden
Zoom

Breugel wint van Grenstrappers

Zondag 19 november 2023
Lommel - Breugel wint van GrenstrappersSV Breugel is bij Grenstrappers Lommel-Kolonie gaan winnen met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Craeghs en Jongeneelen (2).

Wim van der Leegte overleden

Zondag 19 november 2023
Bedrijfsnieuws
Afgelopen nacht is in Duizel bij Eindhoven voormalig VDL-topman Wim van der Leegte overleden. Hij werd 76 jaar. Onder zijn leiding groeide VDL uit tot een groep met meer dan honderd bedrijven, met ruim 16.000 medewerkers. De betekenis van van der Leegte voor de regio - ook Noord-Limburg - is enorm. Het familiebedrijf VDL is een van de grootste bedrijven van Zuidoost-Brabant. Sinds enkele jaren staat het concern onder leiding van Wims zoon Willem. De groep had vorig jaar een omzet van 5,8 miljard euro en maakte autobussen, auto's, badkamers, veersystemen, veevoedermachines en warmtewisselaars. In de Industriestraat in Hamont-Achel staat een warmtewisselaarfabriek van VDL Klima, die in 2014 werd geopend. 
Maar van der Leegte zal ook in de herinnering blijven als een charmante, bescheiden Brabander, met de voetjes op de grond. Dat maakte hem ook zo sympathiek. Zijn overlijden zal een grote leegte achterlaten.
Lommel - Weer of geen weer, de flitser doet het weerVolgende week heeft de flitswagen van de lokale politie vooral aandacht voor de Norbert Neeckxlaan (denk er aan - vanaf morgen is een deel van die weg afgesloten), de N71, de Molsekiezel, Lutlommel en de Luikersteenweg.

De papiertjesmensen

Zondag 19 november 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - De papiertjesmensenIn de trein valt mijn oog op het papiertje dat ik als bladwijzer gebruik. De roman beschrijft op voortreffelijke wijze de ondergang van een wereldmacht. Ik zie dat de mevrouw tegenover me leest wat er op het papiertje staat geschreven.
Net zoals in het boek behoren wij tot de laatsten van een soort, namelijk de papiertjesmensen. Thuis is het nog een communicatiemiddel. Boodschappenlijstjes, verlanglijstjes met Kerstmis, notities op de papieren kalender of verjaardagskaarten. Het kan allemaal digitaal, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jordi geeft aftrap bij Lutlommel VVZoomOp de 12de speeldag in derde provinciale B speelde leider Lutlommel VV gisterenavond thuis tegen het nummer 13, Achel VV B. De ploeg had daarvoor een 'special guest' op bezoek, Jordi Meeus, ritwinnaar van de slotrit op de Champs Elysées tijdens de voorbije Tour de France en ex- jeugdspeler van Lutlommel VV. Jordi gaf ook de aftrap. En dat bracht blijkbaar veel geluk, want Lutlommel won met duidelijke 5-1, na een 5-0 bij de rust, met doelpunten van Dilissen, Meeus (2x) en Vanpol (…) Het hele nieuwsbericht
Jordi geeft aftrap bij Lutlommel VVJordi geeft aftrap bij Lutlommel VVJordi geeft aftrap bij Lutlommel VV
Jordi geeft aftrap bij Lutlommel VV
Zoom
In het volleybal (derde promo B Mannen) heeft de heren B-ploeg van Lommel met 3-0 gewonnen van Zonhoven B. Lommel staat na 7 wedstrijden zevende in de stand.
Lommel - Damesvoetbal : Lommel - P. Eisden 0-24In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 0-24 verloren van Patro Eisden. Lommel Utd WS staat zevende in de stand.

Kattenbos Sport klopt As-Niel

Zaterdag 18 november 2023
Lommel - Kattenbos Sport klopt As-NielIn Tweede Provinciale is Kattenbos Sport bij een gehavend As-Niel Utd  gaan winnen met 1-3.  Het is de eerste zege van het seizoen voor de Lommelaars. Aan de rust leidde Kattenbos met 0-1.  Voor Kattenbos scoorden Vreysen en Claes (2).

Bocholt B klopt Verbroedering Lommel

Zaterdag 18 november 2023
Lommel - Bocholt B klopt Verbroedering LommelBocholt VV B heeft vanavond Verbroedering Lommel geklopt met 6-4. Tien doelpunten in een match - dan ben je graag supporter!

22 procent bedienaars eredienst vrouw

Zaterdag 18 november 2023
Kerk
Onder de 2.277 bedienaars van de eredienst in ons land zijn er 509 vrouwen. Dat is 22 procent van het totaal.
De term 'bedienaars van de eredienst" wordt gebruikt voor personen die benoemd zijn door een bisschop en door de overheid worden betaald. 21 procent van de bedienaars van de eredienst is van buitenlandse herkomst. De meeste buitenlandse priesters komen uit Congo (162), Frankrijk (42) en Polen (22).
(Jaarrapport katholieke kerk van België)
Vandaag gelezen
"De mens beweegt als een zombie door een alomtegenwoordige digitale wereld, voortgestuwd door een spookachtig algoritme."
                                                                Éric Sadin in de NRC

Fernanda D'Joos overleden

Zaterdag 18 november 2023
Lommel - Fernanda D'Joos overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren Fernanda D'Joos overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Marcel Goossens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Oud-Peltenaar Zizou Bergs, die nu in Lommel woont, heeft zich gisteren in het Canadese Drummondville gekwalificeerd voor de halve finales van het Challenger indoor hardcourttornooi. Hij versloeg de Duitser Dominik Köpfer in drie sets: 6-4, 4-6, 7-5. Vorige week had Köpfer hem nog verslagen in de halve finales van het tornooi in Calgary. UPDATE Door het forfait van zijn tegenstander gaat Zizou nu rechtreeks naar de finale.

Irène Emmers overleden

Vrijdag 17 november 2023
Lommel - Irène Emmers overledenOp 10 november overleed Irène Emmers, de echtgenote van Theo Brusselaers. Zij was 76 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring Haar urne is geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Vermist meisje (14) teruggevonden

Vrijdag 17 november 2023
Het 14-jarige meisje uit Genk, dat als sinds 23 oktober vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus, dat geen details geeft.

Philomène Vandenberk overleden

Vrijdag 17 november 2023
Lommel - Philomène Vandenberk overledenGisteren is Philomène Vandenberk overleden, de echtgenote van Michel Geys. Ze was geboren in Lommel en werd 87 jaar. Dinsdag wordt ze begraven op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek, na een afscheidsplechtigheid in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Nog snel even naar GLOW Eindhoven?

Vrijdag 17 november 2023
Lommel - Nog snel even naar GLOW Eindhoven?ZoomWie een mensenmassa wil trotseren, maar daarbij adembenemende lichtkunstwerken bewonderen, kan vanavond en morgenavond tussen 18.30 en 23.00 uur nog terecht in het stadscentrum van Eindhoven, voor het mooie GLOW Eindhoven. Je zal het je niet beklagen.
Lichtfestival GLOW is een feest voor je zintuigen en je verbeelding! Op de GLOW-route geniet je van lichtkunstwerken, installaties en satellietprojecties die speciaal gemaakt zijn voor de plaats waar ze staan of plaatsvinden. Alles gemaakt voor en (…) Het hele nieuwsbericht
Nog snel even naar GLOW Eindhoven?Nog snel even naar GLOW Eindhoven?Nog snel even naar GLOW Eindhoven?
Zoom

Staking De Lijn breidt uit

Vrijdag 17 november 2023
Lommel - Staking De Lijn breidt uitZoomDe spontane staking die deze ochtend in de stelplaats van Beverlo uitbrak, krijgt navolging in Sint-Truiden, Winterslag en Hasselt. Er is hinder op verschillende lijnen in Limburg. Het is best de app of website van De Lijn te controleren vooraleer je een busreis plant.

De eerste maal in de geschiedenis?

Donderdag 16 november 2023
Om over na te denken
Niet te geloven en toch waar: een partijvoorzitter moet bij een therapeut sessies volgen over de impact van woorden en taalgebruik.
Dat is, voor zover wij weten, nog nooit eerder in de Belgische geschiedenis vertoond.

Gezellig etentje voor Peter Meter vzw

Donderdag 16 november 2023
Lommel - Gezellig etentje voor Peter Meter vzwZoomDeze namiddag werden de leden van Peter Meter vzw, zoals ieder jaar, uitgenodigd voor een gezellig etentje bij Italiaans restaurant La Baita in Pelt. Er werd niet alleen lekker gegeten, maar ook in een gezellige en ontspannen sfeer gebrainstormd. En daar kwamen heel wat ideeën en planningen uit voort voor toekomstige bijeenkomsten en activiteiten van de vzw. (Foto's Peter Meter vzw)
Gezellig etentje voor Peter Meter vzwGezellig etentje voor Peter Meter vzwGezellig etentje voor Peter Meter vzw
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De vergunning voor gebruik van het omstreden product glyfosaat is vandaag door de expertencommissie van de EU met tien jaar verlengd. Het actieve bestanddeel van verschillende onkruidverdelgers moet niet als kankerverwekkend of hormoonverstorend worden beschouwd, zegt de Commissie. In België is het gebruik van glyfosaat door particulieren hoe dan ook verboden; landbouwers en tuinders mogen het dan weer wel gebruiken.

Serval ontsnapt in Ned. Limburg

Donderdag 16 november 2023
Lommel - Serval ontsnapt in Ned. LimburgZoomIn het Nederlands-Limburgse Herkenbosch is een serval ontsnapt, een soort tijgerkat met opvallend lange poten. Een serval is kleiner dan een tijger maar groter dan een kat. Hij leeft normaliter op de Afrikaanse savanne. Het zijn jachtdieren, zoals alle katachtigen. De serval ontsnapte uit een particulier dierenverblijf.
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen heeft momenteel een paar servals in de verblijven. In ons land is het namelijk verboden om het dier te houden, in tegenstelling tot in Nederland, Duitsland en Frankrijk. (Foto NHC)
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Rijkswaterstaat voert komend weekend geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A76 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Hierdoor is de E314/A76 tussen oprit Maasmechelen (33) en knooppunt Kerensheide in de richting van Heerlen afgesloten van vrijdag 17 november 21.00u tot maandag 20 november 06.00u. Houd door omleidingen - via Maaseik of Lanaken - rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Als de kraanvogels voorbijtrekken...

Donderdag 16 november 2023
Lommel - Als de kraanvogels voorbijtrekken...Zoom...dan nadert de winter. De voorbije dagen is de wintertrek van de kraanvogels op gang gekomen. Aanvankelijk trekken ze naar het Franse Lac du Der, waar men komend weekend tienduizenden vogels zal kunnen waarnemen. En daarna gaat het verder, richting zuiden. (Foto Josh Vandijck)

Frieten gaan weer duurder worden...

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
(...en goedkoper worden ze nooit:)
"Heel wat West-Vlaamse aardappelboeren zitten met de handen in het haar door de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Sommige boeren hebben het al opgegeven nog voor het jaareinde te rooien. Als het voor de jaarwisseling nog vriest, is alles wat in de grond zit verloren."
                                                                                      (De Tijd)

Ruilen voor 'Kiek op toen'

Woensdag 15 november 2023
Lommel - Ruilen voor 'Kiek op toen'Zoom'Lommel. Kiek op toen' is een groot succes. Er is ondertussen een echte verzamel- en ruilhandel bezig. In de cafés komen mensen samen om dubbele foto's te wisselen.  Ook op Facebook is al een groep 'Kiek op Lommel (zoekertjes)'. Een geslaagd project van Erfgoed Lommel. (Foto Robert Boons)
Vandaag gelezen
"Men kan niet simpelweg blijven beweren dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het verband tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Er is te veel onderzoek dat in die richting wijst en dat zou moeten aanleiding geven tot een verbod op gebruik van het middel."
Neuroloog Patrick Santens van UZ Gent/UGent over het al dan niet verlengen van de vergunning voor het gebruik van glyfosaat (lees Round-Up) in de EU. De experts beslissen daar morgen over.

Dag van de Wetenschap in UHasselt

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Dag van de Wetenschap in UHasseltZoomNaar aanleiding van de 50ste verjaardag van Universiteit Hasselt, organiseert men daar dit jaar een XL-editie van de Dag van de Wetenschap op de campus in Diepenbeek.
Zondag 26 november ontdekken bezoekers langs een uitgestippeld parcours op de universitaire campus (4km) ál het onderzoek van onze verschillende instituten en onderzoekscentra. Meer dan 200 onderzoekers staan klaar om bezoekers te ontvangen voor proefjes, workshops, lezingen, rondleidingen en veel meer. Er is een (…) Het hele nieuwsbericht

Hélène Claes overleden

Woensdag 15 november 2023
Lommel - Hélène Claes overleden
Maandag is Hélène Claes overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jackie Bloemen en de levensgezellin van de in 2020 overleden Michel Vanhoof. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Kan gebeuren

Woensdag 15 november 2023
Zomaar even tussendoor
Een vrachtvliegtuig dat vorige week donderdag onderweg was van New York naar Luik, heeft rechtsomkeer moeten maken omdat een paard was ontsnapt in het laadruim. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

Meer op reis

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In het tweede kwartaal van dit jaar werd een recordaantal van 5.770.000 reizen gemaakt in België of naar het buitenland. Het aantal reizen is met 4,2% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019, het vorige recordjaar. In het tweede kwartaal vonden er 1,48 miljoen binnenlandse reizen en 4,29 miljoen buitenlandse reizen plaats. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2019 betekende dit een stijging van 5,1% voor de binnenlandse en van 3,9% voor de buitenlandse reizen. (Statbel)

Een op acht leeft in kansarmoede

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
Momenteel leeft één op de acht Belgen in kansarmoede. Die verhouding blijft al jaren min of meer onveranderd. Maar achter dat cijfer schuilt er nog een ander, en dat doet misschien nog meer slikken. Want mocht de sociale zekerheid niet bestaan, zouden zelfs vier op de tien Belgen in armoede leven. (Visie)

Joran Schildermans 5de op WK Sambo

Dinsdag 14 november 2023
Lommel - Joran Schildermans 5de op WK SamboZoomJoran Schildermans uit Kleine-Brogel, maar lid van judoclub Agglorex Lommel, nam afgelopen weekend deel aan het WK Sambo in de Armeense hoofdstad Yerevan en schopte het daar tot de vijfde plek. Hij verloor zijn kamp om het brons maar is toch erg tevreden over het behaalde resultaat. Een derde plaats was natuurlijk mooier geweest, maar hij is bijzonder trots dat hij zich, uit 28 deelnemers, de vijfde ter wereld mag noemen.
Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is een samengestelde stijl van worstelen en judotechnieken. Het is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de vroegere Sovjet-Unie.
(Archieffoto Rik Vander Sanden)

Lommel - Zeven Lommelse judoka's in Limburgse selectieZoomIeder jaar wordt op 11 november een interprovinciaal judotoernooi voor jeugd U13 gehouden. 35 judoka’s per provincie komen onder elkaar uit en strijden in 3 à 4 kampen om de winst. Hoewel winnen niet het belangrijkste doel van dit toernooi is. Het opdoen van positieve wedstrijdervaring in een sportieve sfeer is veel belangrijker, om de jeugd te motiveren om vanaf de kadetten aan officiële judowedstrijden deel te nemen.
Dit jaar vond het spannende toernooi in Meeuwen-Gruitrode (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De bever zet zijn opmars in Limburg verder. Volgens een schatting telt de provincie nu ongeveer 220 bevers. Het zuiden van de provincie is minder populair bij die dieren. 
Lommel - Inbraak in bestelwagen: werktuigen weg
In de Gerard Mercatorstraat is ingebroken in een bestelwagen. De dieven gingen met werktuigen aan de haal. De politie kreeg vanmorgen  melding van de feiten.

Drogere intermezzo's

Dinsdag 14 november 2023
Weerbericht
Lommel - Drogere intermezzo'sHet wordt de komende dagen wat minder nat, maar geheel droog wordt het nog niet. Ondanks drukstijgingen is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om hier en daar een bui te laten ontstaan. Donderdag gaat het in de late namiddag of avond regenen en vrijdag vallen er enkele buien. Ook in het weekend staat er regen op het programma, maar het zal niet de hele dag regenen. We krijgen tussendoor wat drogere intermezzo's.
Vandaag overheersen de wolken in de namiddag en zijn er perioden met regen. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden...

Dinsdag 14 november 2023
Lommel - Zonder woorden...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ken Gypen overleden

Dinsdag 14 november 2023
Lommel - Ken Gypen overledenGisteren overleed Ken Gypen (39), de partner van Patricia Ramakers. Hij woonde in Leopoldsburg en was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

3-1 winst voor volleydames A Lovoc

Dinsdag 14 november 2023
Lommel - 3-1 winst voor volleydames A LovocZoomOp zaterdagavond kregen de dames A van volleyclub Lovoc rode lantaarn Wevoc Wellen B op bezoek, een wedstrijd die op het eerste zicht makkelijk zou moeten zijn. Maar in set 1 bleek dat toch anders. De Wellense setter opende de wedstrijd met een stevige opslagreeks en toverde al gauw de 0-8 op het scorebord. Lovoc liep de volledige set achter de feiten aan en verloor de set met 18-25.
In set 2 werden de rollen omgedraaid. Lovoc bereikte stilaan terug haar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Samana Kerkhoven leert saffraan te gebruikenZoomOp donderdag 9 november kwam May Leysen bij Samana Kerkhoven vertellen over saffraan - hoe het gekweekt wordt, de verwerking ervan en vooral waarvoor we het kunnen gebruiken. Niet alleen in rijstpap zoals wij denken, maar ook in vele andere gerechten. Het was een zeer interessante namiddag en als kers op de taart had May ook enkele lekkere proevertjes bij, die wel degelijk in de smaak vielen. (Frieda Willekens)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in de weekends van 17 en 24 november opnieuw de terreinen van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod.
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Tongeren, Hasselt, Halen en Beringen. Het weekend erop volgen de parkings in Maasmechelen, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen.

Veel volk voor kienavond S-Plus

Maandag 13 november 2023
Lommel - Veel volk voor kienavond S-PlusZoomVrijdagavond konden zowel leden als niet-leden van S-Plus genieten van een gezellige kienavond in het Klosterhof. Het was een groot succes, de zaal was bomvol. In een gezellige sfeer werd er genoten van een lekkere soep, een goed broodje en nog veel meer.

Jeanne Steurs overleden

Maandag 13 november 2023
Lommel - Jeanne Steurs overledenZaterdag is Jeanne Steurs overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Petrus Mertens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Werkplaatsen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Jaarlijks ontbijt bij OKRA WerkplaatsenZoomNaar goede gewoonte hield Okra Werkplaatsen zaterdag zijn jaarlijks ontbijt. En daar kwamen 160 belangstellenden op af - het zal dus elk wel een lekker ontbijt zijn!

Fons Devrindt overleden

Maandag 13 november 2023
Lommel - Fons Devrindt overledenZaterdag is Fons Devrindt overleden, de echtgenoot van Gerarda Pennemans. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafpaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan...ZoomEen vraag waarop we nog altijd het antwoord niet gevonden hebben...
Lommel - Verbroedering Lommel verliest van HamIn Derde Provinciale heeft Verbroedering Lommel thuis met 1-2 verloren van Ham United. Aan de rust was de stand 1-1. Maes scoorde voor de thuisploeg. De wedstrijd werd bijgewoond door 100 toeschouwers.

Goed uitkijken...

Zondag 12 november 2023
Lommel - Goed uitkijken......in het verkeer, zeker in deze straten: de Stationsstraat, de Schoolstraat en de Norbert Neeckxlaan. Die heeft de politie op haar flitslijstje staan deze week.

That Old Feeling met Jef Neve

Zondag 12 november 2023
Lommel - That Old Feeling met Jef NeveZoomEen warm gevoel van geluk, een geweldige avond met Belgisch pianist en componist Jef Neve, dat was het gisterenavond in CC De Adelberg. Naast eigen werk passeerden ook bekende en minder bekende liedjes van Damien Rice tot Marvin Gaye en Paul Simon de revue, alles met een flinke jazzy saus overgoten. De weergaloze Mo (Monique Harcum, VS/BE) en haar collega met de warmste stem die je in tijden hoorde, Sam Merrick (UK), vertolkten dit alles op een fantastische manier. En de bende rasmuzikanten, aangestuurd (…) Het hele nieuwsbericht
That Old Feeling met Jef NeveThat Old Feeling met Jef NeveThat Old Feeling met Jef Neve
That Old Feeling met Jef NeveThat Old Feeling met Jef Neve
Zoom

Volleybal: Beverlo C - Lommel 3-0

Zondag 12 november 2023
In het volleybal (tweede promo mannen) heeft Stalvo Bevero C met 3-0 gewonnen van Lommel

Eendracht Louwel - Lutlommel 2-0

Zaterdag 11 november 2023
Lommel - Eendracht Louwel - Lutlommel 2-0Lutlommel VV is vanavond met 2-0 de boot ingegaan op het veld van Eendracht Louwel A.

Kattenbos verliest van Hechtel

Zaterdag 11 november 2023
Lommel - Kattenbos verliest van HechtelKattenbos heeft vanavond thuis met 2-4 verloren van KFC Hechtel. Voor de Duinenjongens scoorden Jarno Boonaerts, Noah Van Wijmeersch, Gijs Hendriks en een eigen doelpunt van de thuisploeg. Hechtel staat tweede in de stand mei 22 punten.

Echt herfstweer

Zaterdag 11 november 2023
Vandaag gezien
Lommel - Echt herfstweerZoomDe overvloedige regen van de voorbije week lijkt achter de rug. Vandaag kwam de zon al regelmatig piepen. Ook voor de komende dagen blijft het wisselvallig met veel wolken, een streepje zon en kans op buien, echt herfstweer dus. Gust Ischen kon alvast deze avond genieten van alweer een mooie zonsondergang. 
Lommel - Esperanza B geklopt door GrenstrappersEsperanza Pelt B heeft met 2-4 verloren van Grenstrappers Lommel-Kolonie.

Albert Dilissen overleden

Zaterdag 11 november 2023
Lommel - Albert Dilissen overledenVandaag is Albert Dilissen overleden, de weduwnaar van Angèle Carpentier. Hij was geboren in Overpelt en werd 89 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Damesvoetbal: verlies voor Lommel

Zaterdag 11 november 2023
Lommel - Damesvoetbal: verlies voor LommelIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 2-0 verloren van Patro Eisden B, de derde in de stand. Lommel staat zesde.

De boom in

Zaterdag 11 november 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - De boom inSoms overvalt het me: een raar soort gevoel van tevredenheid omdat ik in Lommel woon, officieel een stad weliswaar, maar in wezen een dorp gebleven. Winkelmogelijkheden zijn er in overvloed in de vele kerkdorpen die Lommel rijk is, maar overal klopt het hart van een authentiek dorp. Het cultuurcentrum De Adelberg mag zonder gêne het middelpunt van de cultuurbeleving in Noord-Limburg genoemd worden. Het Glazen Huis lokt tal van bezoekers, de enorme evenementenhal staat souverein te schitteren van (…) Het hele nieuwsbericht

Hoor de wind waait...

Vrijdag 10 november 2023
Lommel - Hoor de wind waait...Zoom...door de bomen. Zou de goede Sint wel komen? Dat is de spannende vraag voor veel kinderen. Want als alles goed gaat, zal Sinterklaas dit weekend op vele plaatsen feestelijk op bezoek komen, wind of geen wind! (Tekening Dirk Van Bun)

Jan Monten overleden

Vrijdag 10 november 2023
Lommel - Jan Monten overledenGisteren is Jan Monten overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Scheepers. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Maria Bertels overleden

Vrijdag 10 november 2023
Lommel - Maria Bertels overledenGisteren is Maria Bertels overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Frans Verboven. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens

Roger Berckmans overleden

Donderdag 9 november 2023
Lommel - Roger Berckmans overledenGisteren is Roger Berckmans overleden, de echtgenoot van onze gewaardeerde medewerkster Hilda Lodewijks. Hij was 67 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Wees eerlijk over uw huis

Donderdag 9 november 2023
Tribunaliteiten
Lommel - Wees eerlijk over uw huisSommige huizen hebben geheimen die alleen de bewoner kent. De bewoner, waar het hier over gaat, wist dat het huis dat hij al tien jaar bewoonde verzakkingen vertoonde door de kanteling van de vloerplaat. Hij kon het echter verkopen voor 395.000 euro.
De nieuwe eigenaar stelde al kort na zijn intrede vast dat de woning niet deugde en eiste voor de rechtbank terugbetaling van de koopprijs. Ten onrechte, vond de verkoper, want het koopcontract bepaalde dat de koper zelf moest opdraaien voor verborgen gebreken (…) Het hele nieuwsbericht

Tuinwerken Bart Brusselaers failliet

Donderdag 9 november 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Tuinwerken Bart Brusselaers uit Lommel. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 9 december.

Winkeldief tegen de lamp in Alma

Donderdag 9 november 2023
Lommel - Winkeldief tegen de lamp in AlmaIn de Alma aan de Kloosterstaat is vandaag een winkedief betrapt. Het warenhuis haalde er de politie bij.

Limburg sterkste tegelwipregio

Donderdag 9 november 2023
Vlaanderen heeft tijdens het allereerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen bijna 3 miljoen tegels ‘gewipt’ of omgerekend bijna 300.000 m² onthard. Limburg is de sterkste regio, met het hoogste aantal gewipte tegels per 1000 inwoners in drie Limburgse gemeenten: Genk, Maasmechelen en Lummen. Brugge spant de kroon in absolute cijfers, met 374.686 uitgebroken tegels. Ambassadeur van de campagne, presentator Bartel van Riet, reikte de prijzen vandaag uit in Lummen. De wedstrijd, die werd (…) Het hele nieuwsbericht

Magda Houbrechts overleden

Donderdag 9 november 2023
Lommel - Magda Houbrechts overledenGisteren is Magda Houbrechts overleden, de echtgenote van John Lisens. Ze was geboren in Wimmertingen en werd 72 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Zalige rust

Donderdag 9 november 2023
Vandaag gelezen
"Mijn man en ik zijn recent vanuit het Antwerpse Boechout naar Lommel verhuisd. Wat een zalige rust hier!"
                                                                (Gelezen op Facebook)

Tweede dag van de treinstaking

Donderdag 9 november 2023
Lommel - Tweede dag van de treinstakingZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Zitdag (voormalige) grensarbeiders

Woensdag 8 november 2023
Grensgevallen
Wonen, werken, studeren of ondernemen over de grens. Of heb je dit vroeger gedaan? Voor al je vragen over sociale zekerheid in België en Nederland kan je maandelijks terecht op de zitdag van het Bureau voor Belgische Zaken. Maak hiervoor vooraf een afspraak op 0031-765485840. Dit jaar is er nog een zitdag in Lommel op 21 november en op 19 december, telkens in het Huis van de Stad, vanaf 10u. Meer info hier of hier.
De Sittardse cabaretier Cyrille Niël heeft voor zijn theaterprogramma ‘Op zuik nao get gelök’ het Limburgs volkslied hertaald, zoals dat heet. Hij gaat dat nummer nu ook uitbrengen. "Ik wilde een versie maken die meer van nu is en waarin bezongen wordt wat ons op de dag van vandaag verbindt in Limburg", zo vertelt de cabaretier. "Veel mensen herkennen zich ook niet in het lied uit 1909. Neem nu de passage 'Waar de hoorn des herders schalt', ik ben nu 50 maar (…) Het hele nieuwsbericht

Voorlezen in de bib

Woensdag 8 november 2023
Lommel - Voorlezen in de bibZoomIn de bibliotheek dompelen ze alle kinderen vanaf 2,5 jaar - en hun ouders - iedere woensdagnamiddag, behalve tijdens de schoolvakanties, onder in leuke boeken tijdens het voorleeshalfuurtje. Dat was vandaag niet anders. Een zestal kinderen waren vandaag samen om te genieten van het prachtig geïllustreerde boek 'Was ik maar...' van de Nederlandse schrijfster Mies van Hout. Iedereen in het verhaal wil iemand anders zijn. De spin zou graag lief en schattig zijn, zoals een (…) Het hele nieuwsbericht
Voorlezen in de bib
Zoom

Vakbondsactie met busrondrit

Woensdag 8 november 2023
Lommel - Vakbondsactie met busrondritZoomVandaag hielden de vakcentrales van het ABVV, BBTK en ACOD LRB, verantwoordelijk voor de zorgsector, een gezamenlijke vakbondsactie. De militanten bezochten een aantal zorginstellingen in Lommel, Hamont-Achel, Pelt en Peer. De actie was gericht naar de federale en Vlaamse overheid en riep op tot een betere ondersteuning van de ouderenzorg in het algemeen. Het was dus geen actie gericht naar de klinieken of woonzorgcentra zelf of de individuele werkgevers die ze bezochten. Integendeel, ze wilden de (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven slaan toe in Kolonie

Woensdag 8 november 2023
Lommel - Dieven slaan toe in KolonieIn de Sint-Franciscusstraat is bij een inbraak in een woning geld buitgemaakt. Vermoedelijk dezelfde daders poogden ook in te breken in een tuinhuisje in dezelfde straat maar dat mislukte. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Weer wolf doodgereden (2)

Woensdag 8 november 2023
De wolvenwelp werd vanmorgen rond 7.15u aangereden. "Aan de manier waarop de wolf lag, was duidelijk te zien dat die langs achter vol geraakt was. Op de röntgenopnamen zagen we dat het bekken volledig verbrijzeld was en dat de poot op meerdere plekken gebroken was. Het moet een enorme klap zijn geweest. Dat dier heeft jammer genoeg geen schijn van kans gehad", aldus Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum vanmorgen.

Kopzorgen om diabetes?

Woensdag 8 november 2023
Gezondheid
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert de Diabetes Liga een wetenschappelijk gevalideerde ‘Diabetes distress-test’. Wie diabetes heeft, partners of ouders van tieners met diabetes, kan die test invullen op www.diabetes.be/kopzorgen en krijgt nadien een persoonlijke ‘Diabetes distress-score’. Die score geeft aan hoeveel kopzorgen diabetes met zich mee brengt en hoe zwaar de aandoening mentaal op het gemoed weegt. Wie een verhoogde score kent, krijgt tips en doorverwijzingen naar gepaste hulp.

Weer wolf doodgereden

Woensdag 8 november 2023
Lommel - Weer wolf doodgeredenZoomOpnieuw is er vanmorgen een jonge wolf doodgereden. Dat gebeurde op de Grote Baan in Helchteren, nabij een plek waar eerder al drie wolven het slachtoffer werden van het verkeer. Het gaat ook nu weer om een mannelijke welp van Noëlla en August. Het is al de vijftiende welp uit de Limburgse roedel die doodgereden wordt. (Foto Welkom Wolf)
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in de haven van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Eindhoven Airport stopt vanaf 2026 met commerciële privévluchten. Dat is één van de maatregelen die de luchthaven neemt om in 2030 de doelstelling te halen van 30 procent minder geluidsoverlast en CO₂-uitstoot ten opzichte van 2019. In totaal gaat Eindhoven Airport 1.000 van de 1.560 jaarlijks beschikbare slots voor privévluchten schrappen, waarmee ook het maximale aantal jaarlijkse vluchten wordt ingeperkt tot 40.500.
Privévliegtuigverkeer is buitenproportioneel vervuilend, zelfs in vergelijking met regulier vliegtuigverkeer. Volgens onderzoek van het "Eindhovens Dagblad" duren twee op de vijf privévluchten via Eindhoven korter dan een uur.

40 extra stuwtjes tegen droogte

Dinsdag 7 november 2023
Lommel - 40 extra stuwtjes tegen droogteZoomOpnieuw is er provinciale subsidie uit het Droogte Innovatie Fonds (DIF) voor boeren die stuwen in grachten plaatsen om te kijken of ze hun akkers op die manier beter kunnen beschermen tegen droogte. Met zo'n stuw krijgt het water meer tijd om in de grond te sijpelen. Zo zouden boeren hun akker minder vaak moeten besproeien met grondwater of met opgepompt water uit waterlopen. In een eerste fase kregen in het kader van het "Bocholt Stuwt"-project al 22 stuwtjes financiële steun. De (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Swerts overleden

Dinsdag 7 november 2023
Lommel - Jean Swerts overledenVandaag is Jean Swerts overleden, de weduwnaar van Els Verdonck. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in de Vlaamse politiek...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Victoire Claes overleden

Maandag 6 november 2023
Lommel - Victoire Claes overledenGisteren is Victoire Claes overleden, de weduwe van Pol Hoekx. Ze was 95 jaar en afkomstig uit Neerpelt. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Geluk bij een ongeluk

Maandag 6 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Mol is een 32-jarige fietsster aangereden door een vrachtwagenchauffeur. De politie spreekt van een dodehoekongeval. Als bij wonder kon de trucker net op tijd stoppen waardoor enkel het voorwiel van de fiets onder de truck belandde. De vrouw liep een enkelbreuk op.

Dalende verkoop in detailhandel

Maandag 6 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde met 7,3 procent ten opzichte van september 2022. De verkoop in de sector textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalde zelfs met 14,5 procent. (Statbel)
Lommel - Bromfietser (45) gewond bij botsingEen 45-jarige bromfietser uit Lommel is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde vanochtend.
Vandaag start de tweede ronde van de uitkoopregeling voor varkenshouders. Varkensboeren met een impactscore van 0,025 procent kunnen een aanvraag indienen voor de vrijwillige stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. Bij de vorige oproep dienden 236 landbouwers een aanvraag in. Daarbij waren er 47 uit Limburg. (Bron: TVL)

Rieky Gepkens overleden

Maandag 6 november 2023
Lommel - Rieky Gepkens overledenZaterdag is Rieky Gepkens overleden, de echtgenote van Jan Adams. Ze was geboren in Veldhoven (Ned.) en werd 77 jaar. Vrijdag om 10u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium in Lommel, waarna gelegenheid tot condoleren. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan...ZoomDe trein is altijd een beetje reizen, zeggen ze. Het is veiliger en je wint tijd, zeggen ze. En je ziet onderweg zoveel, zeggen ze. Maar ga dat maar eens vertellen aan de treinreizigers. Het komt nog zover dat ze mensen gaan betalen als ze met de trein willen reizen. 
Lommel - Damesvoetbal:  Lommel - Bocholt B 3-4In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 3-4 verloren van leider Bocholt B. Lommel Utd WS staat zesde in de stand.
Lommel - Meisjes U17A winnen hun poule in de volley-bekerZoomIn het bekervolley wisten de Lovoc-meisjes U17A (foto) als poulewinnaar door te stoten naar de achtste finales. Gisteren speelden ze hun poule in Helchteren, tegen Kovok Kortessem en VTO Opglabbeek.
Set 1 tegen Kortessem ging heel vlot, maar in set 2 liet Lovoc de teugels wat te los waardoor deze set nipt verloren ging. Set 3 werd in sprintset gespeeld en ging met 1-5, door sterk serveerwerk, verdiend naar Lovoc. 1-2 winst binnen dus.
De wedstrijd tegen Opglabbeek was een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kattenbos Sport verliest bij AnadolKattenbos Sport is bij KFC Anadol gaan verliezen met 3-0 . Rode lantaarn Kattenbos heeft na tien wedstrijden vier punten. Het kon dit seizoen nog geen enkele wedstrijd winnen. Zaterdag speelt Kattenbos Sport thuis tegen Hechtel, de tweede in de stand.
Lommel - Ruime overwinning voor GrenstrappersGrenstrappers Lommel Kolonie hebben thuis Zelo Halen verslagen met 6-0. Baselmans (4), Willekens en Schoofs maakten de doelpunten.

Laura Verdonschot 9de op EK

Zondag 5 november 2023
Laura Verdonschot woont wel niet meer in Lommel, maar we beschouwen haar toch nog als "van ons". Vandaag werd ze op het Europees veldritkampioenschap in het Franse Pont-Château 9de, vlak achter Sanne Cant, en met een achterstand van 3'58" op winnares Fem van Empel.
Lommel - Basket: Lommel wint van leider ComblainCroonen Lommel A – Mailleux Comblain 78-75
Quarters : 15-13, 18-22 (33-35), 19-15 (52-50), 26-25 (78-75) Opnieuw in een bomvolle sporthal nam Lommel in een spannende wedstrijd de maat van leider Mailleux Comblain. Onder impuls van Toon Wesenbeek (2/2) en Matts De Keuster (3/4) ging het in Q1 van 15-13 naar 21-16 en 33-35 aan de rust. Na de pauze opende Lommel opnieuw sterk met een 10-2 naar 43-37 maar Comblain liet niet begaan en Bodson beende bij tot 52-50. In Q4 leek Comblain het (…) Het hele nieuwsbericht

Help! Mijn kind gebruikt drugs!

Zondag 5 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Integra organiseert op maandag 20 november van 19 tot 21u een infoavond voor ouders die nood hebben aan informatie over het gebruik van drugs bij hun kind. Die infoavond vindt plaats in Pelt. Inschrijven is noodzakelijk en kan via kelly.jacobs[!]integra-limburg.be of via 011 64 78 11.
Integra ontstond dit jaar uit een fusie van zorGGroep Zin (voorheen CAD Limburg en VGGZ), het centrum voor geestelijke gezondheidszorg DAGG en het centrum voor psychosociale revalidatie Validag.  
Lommel - Vrijwilligers voor Brugfigurenproject gevraagdZoomSoms hebben kinderen het moeilijk op school. Een portie individuele begeleiding kunnen ze goed gebruiken. Om wekelijks een beetje tijd vrij te maken voor de begeleiding van maatschappelijk kwetsbare kinderen, is er bij het Rode Kruis het Brugfigurenproject. Als vrijwilliger(ster) bouw je letterlijk de brug tussen de school en hun thuis.
Voor het Brugfigurenproject werkt Rode Kruis afdeling Lommel samen met meerdere scholen. Een professionele kracht van de school (brugfiguur, (…) Het hele nieuwsbericht

Allemaal Rocky

Zondag 5 november 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Allemaal RockyEen volwassen man die niet weet wat hij later gaat worden. Wat zeg je daar tegen? Tja, hooguit dat hij een twijfelaar is. Soms droom ik nog van een carrière als acteur. “Het is nooit te laat”, kan ik aardig zeggen en dan lijkt het gemeend. Een verhaal vertellen gaat me ook redelijk af. Plankenkoorts duurt welgeteld drie seconden. Maar nu nog op dat podium? Beter niet.
Maar soms gebeurt er iets. Er is niemand die het ziet, hooguit enkele huisgenoten.
De volgende scène speelde (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Lommel - Het blijft wisselvallig en winderigDe herfst laat zich op korte en lange termijn nog steeds goed voelen. Er staat flink wat wind en het is erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Er zijn echter ook droge momenten met wat zon, daar moeten we zeker van profiteren. De temperaturen blijven constant en liggen meestal rond 12 graden. Er is nog geen nachtvorst in het verschiet.
Vandaag domineren wolkenvelden en na wat regen in de ochtend wisselen droge perioden af met buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met (…) Het hele nieuwsbericht

Wim Luits overleden

Zaterdag 4 november 2023
Lommel - Wim Luits overledenDonderdag is Wim Luits overleden, de echtgenoot van Rosa Emmers. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiale kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - KFC Kaulille en V. Lommel spelen gelijkOp het veld van Kaulille FC hebben de thuisploeg en Verbroedering Lommel 1-1 gelijk gespeeld.
Lommel - Lutlommel VV klopt Sporting WijchmaalIn Derde Provinciale heeft Lutlommel met 4-2 gewonnen van Sporting Wijchmaal.

Brand maakt huis onbewoonbaar

Zaterdag 4 november 2023
Lommel - Brand maakt huis onbewoonbaarGisterenavond rond 20 uur moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand aan de Bosstraat. De brand zou ontstaan zijn in de nuurt van de schoorsteen waar hout vuur vatte. Het huis is onbewoonbaar. De bewoners werden opgevangen door famileleden.

André Beysen overleden

Zaterdag 4 november 2023
Lommel - André Beysen overledenGisteren is André Beysen overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Van Broekhoven. Hij was 73 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Inbraak in twee vrachtwagens

Zaterdag 4 november 2023
Lommel - Inbraak in twee vrachtwagensAan de Binnensingel is ingebroken in een vrachtwagen. Aan de Buitensingel is ingebroken in een oplegger. De feiten zijn vandaag vastgesteld.
De Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft het aanhoudingsmandaat tegen Joeri J. (36) uit Lommel met een maand verlengd. De man wordt verdacht van moord op zijn vriendin, Zoë Snoeks uit Meerhout. Het parket verdenkt hem ervan dat hij haar op 2 november 2021 in de Ardennen geduwd heeft toen beiden voor een fotoshoot op een rots stonden. De vrouw overleefde de val niet. De familie van het slachtoffer heeft een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend, met als gevolg dat het parket in Antwerpen een onderzoek startte.
Kelvin de Lang (42) wordt voorlopig de technisch manager bij Ajax in Amsterdam. Tot dusver was hij daar de hoofdscout. Tot mei dit jaar was hij jarenlang scout bij Manchester City. Daar richtte hij zich in eerste instantie op het scouten van de jeugd, maar ook was hij betrokken bij zusterclub Lommel SK en het verhuren van spelers daaraan.

Leo Boes overleden

Vrijdag 3 november 2023
Lommel - Leo Boes overledenGisteren is Leo Boes overleden, de echtgenoot van Noële Slegers. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Gaby Huysmans overleden

Vrijdag 3 november 2023
Lommel - Gaby Huysmans overledenGisteren is Gaby Huysmans overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Pierre Jansen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Werkplaatsen. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Marie-Jeanne Gerits overleden

Vrijdag 3 november 2023
Lommel - Marie-Jeanne Gerits overledenGisteren is Marie-Jeanne Gerits overleden, de echtgenote van Henri Dirckx. Ze was 77 jaar. Donderdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Inbraak in Doorgangsweg

Vrijdag 3 november 2023
Lommel - Inbraak in Doorgangsweg
In de Doorgangsweg is ingebroken in een auto. De daders gingen met een zonnebril en enkele andere voorwerpen aan de haal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Noorderhartziekenhuis breidt uit

Vrijdag 3 november 2023
Gezondheid
Lommel - Noorderhartziekenhuis breidt uitZoomMaandag starten de werken voor de bouw van het nieuwe revalidatiecentrum en chirurgisch dagziekenhuis op het terrein van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
"De aannemer zal eerst aan de slag gaan met het kappen van berkenbomen en het afbreken van de schapenstallen op de site. Daarna starten de grondwerken voor de uitbreiding van de personeelsparking. Verwacht wordt dat de grondwerken van de nieuwbouwprojecten begin 2024 zullen starten,” zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. (Foto Jens Veraa)

Dodenherdenking in Lommel-Centrum

Donderdag 2 november 2023
Kerk
Lommel - Dodenherdenking in Lommel-CentrumZoomTijdens een eucharistieviering in de parochiekerk van Lommel-Centrum zijn vanavond op Allerzielen de gelovigen herdacht die tussen 16 oktober 2022 en 15 oktober 2023 gestorven zijn en voor wie een uitvaartdienst plaatsvond in de Sint-Pietersbandenkerk: François Thijs, Frans Weyns, Bart Jaenen, Annemie Swinnen, Luc Morlion, Jan Vanbroeckhoven, Rob Van Noppen, Maria van den Dungen, Louis Jansen, Pierre Lodewijks, Martha Van Endert, Louis Bouly, Johan Vanden Berk, Ludovic Cochet, Lode Vandebroek, Remi Borrenberghs, Lieske Cuypers, Catharina Mannaerts, Bertrand Staelens, Miriam Claesen, Ann Wouters, Frans Sleurs en Ludo Lommers. (Foto Koen Lemmens)

Jean Booghmans overleden

Donderdag 2 november 2023
Lommel - Jean Booghmans overledenVandaag is Jean Booghmans overleden, de echtgenoot van Corie Tops. Hij was geboren in Schaarbeek en werd 80 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

MCN Construct failliet verklaard

Donderdag 2 november 2023
De rechtbank heeft vandaag het failissement uitgesproken van aannemer MCN Construct uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 2 december ingediend worden.

Treinen rijden minder snel

Donderdag 2 november 2023
Lommel - Treinen rijden minder snelVanwege de storm rijden de treinen momenteel - en zeker tot 20u - aan een snelheid die 20km/u lager ligt dan normaal. Dat meldt Infrabel.

Lutlommel VV - Ham Utd 2-4

Donderdag 2 november 2023
Lommel - Lutlommel VV - Ham Utd 2-4In de finales van de regio Noord-West heeft Lutlommel VV met 2-4 verloren van Ham United. Ham Utd mag volgend seizoen deelnemen aan de eerste ronde van de Croky Cup.

Diabetes-infobeurs op 14 november

Donderdag 2 november 2023
Gezondheid
Op dinsdag 14 november organiseren het diabetesteam van Noorderhart Mariaziekenhuis, de Overpeltse sportdienst, de Diabetesliga Noord-Limburg en de Eerstelijnszone Noord-Limburg ter gelegenheid van Werelddiabetesdag een gezamenlijke diabetes infobeurs in het ziekenhuis.
Het evenement wil mensen bewust maken van hoe ze diabetes kunnen voorkomen, gezond kunnen bewegen, goed kunnen eten en hun levensstijl kunnen verbeteren. Ook worden de nieuwste technologieën voor diabetes getoond. De (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: Hades - Lommel 85-108

Donderdag 2 november 2023
In de 16de finales van de Beker van Vlaanderen heeft Lommel met 85-108 gewonnen van Hades.

De Lazarustrein

Donderdag 2 november 2023
Tegenligger
Lommel - De LazarustreinZoomLazarus werd door Jezus uit de doden opgewekt, volgens de bijbel. En blijkbaar vond de NMBS het een goed idee om dat op 31 oktober ook nog eens over te doen met de trein Antwerpen–Hamont van 16u09. Dat was een bijzonder oud model, dus niet de dieseltrein, de elektrische dubbeldekker of de nieuwste elektrische trein die ik gewoon ben.
In Lier aangekomen is de motor stilgevallen. Na enkele minuten deelt de treinbegeleider mee dat de treinbestuurder er alles aan zal doen om de motor terug aan de praat (…) Het hele nieuwsbericht

Toke Perin overleden

Donderdag 2 november 2023
Lommel - Toke Perin overledenOp 29 oktober is Toke Perin overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Cyriel Vanhaeren. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.

Bedelverbod in Eindhoven

Woensdag 1 november 2023
Grensgevallen
Eindhoven gaat een bedelverbod invoeren. Daarmee wil men de bedelbendes een halt toeroepen. Volgens burgemeester Dijsselbloem komen groepjes bedelaars met een busje naar de stad en hebben ze identieke bordjes bij met dezelfde teksten. Volgens de burgemeester is de overlast van daklozen, zwervers en bedelaars in de stad het jongste halfjaar fors toegenomen.

Daar is de storm

Woensdag 1 november 2023
Weerbericht
Lommel - Daar is de stormDe meest recente weerkaarten zien stormweer op donderdag. De kans dat het inderdaad tot een herfststorm komt, is vrij groot. Windstoten van boven 80 km/u zijn mogelijk in onze provincie en er komt een harde wind te staan. Echt stormweer zal beperkt blijven tot de Noordzee, maar dat het hard of zelfs heel hard gaat waaien, staat nu al buiten kijf.
Vandaag overheersen wolkenvelden in de ochtend. Op een lokaal drupje regen na, is het wel meestal droog. Na de middag komen er echter buien vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel