Het overige nieuws

171 hardrijders betrapt op N71

Woensdag 31 januari 2024
Lommel - 171 hardrijders betrapt op N71Bij snelheidscontroles op de N71 zijn 171 hardrijders betrapt. Er werd geflitst in de twee richtingen.
Lommel - De directeur is de winnaar van de koers!ZoomVandaag, 31 januari, vierden we de nationale dag van de schooldirecteur. Want vandaag was de directeur de winnaar van de koers. Dagelijks leveren zij heel wat inspanningen om van hun school een plaats te maken waar leerlingen en studenten zich volop kunnen ontwikkelen en waar het personeelsteam zich thuis voelt. Zéker bijzondere dank voor hun inzet, het doorzettingsvermogen en de flexibiliteit om in deze onrustige wereld, waar slechte berichten en indringende beelden het nieuws domineren, werk te (…) Het hele nieuwsbericht
De directeur is de winnaar van de koers!
Zoom

Nieuwe vennootschap: Market Lommel

Woensdag 31 januari 2024
Hervé Van Hövell tot Westerflier (32) uit Heers heeft de besloten vennootschap Market Lommel opgericht met zetel aan de Kloosterstraat 26. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer een traiteurafdeling met thuislevering van bereide maaltijden, de verkoop van meubelen, tuingereedschap, bloemen en planten, dranken en voedingswaren.

Nieuwe vennootschap: Avecon

Woensdag 31 januari 2024
Andy Van Endert (38) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Avecon opgericht met zetel aan de Kikkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, projectmanagement en consultancy in de energiemarkt.

Nieuw: Input Kinesitherapie

Woensdag 31 januari 2024
Jeroen Beysen (38) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Input Kinesitherapie opgericht met zetel aan de Albert Servaesdreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitoefening van de kinesitherapie en osteopathie én sport- en voedseladvies.

Oude bekende terug bij Lommel SK

Woensdag 31 januari 2024
Lommel - Oude bekende terug bij Lommel SKDe 21-jarige Braziliaan Diego Rosa gaat de kleuren van Lommel SK verdedigen. Hij komt over van de Braziliaanse zusterclub Bahia en speelde al eerder voor Lommel.

Jeanne Kuyken overleden

Woensdag 31 januari 2024
Lommel - Jeanne Kuyken overleden
Gisteren is Jeanne Kuyken overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Bèr Gerits. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Inbraak op Kerkplein

Woensdag 31 januari 2024
Lommel - Inbraak op KerkpleinDieven drongen binnen in een woonst aan het Kerkplein. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten. Over de buit is niets geweten.

Weg met bladblazer

Woensdag 31 januari 2024
In een tuin aan de Molsekiezel is een bladblazer gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
"Hoger opgeleiden worden gemiddeld vijf jaar ouder en leven bovendien veertien jaar langer in goede gezondheid dan lager opgeleiden." (MT/Sprout)

Boerenprotest aan het Klaverblad

Dinsdag 30 januari 2024
Donderdag 1 februari zal er een actie zijn van de boeren op het Klaverblad in Lummen. Er zullen vier colonnes vertrekken tijdens de ochtendspits. De boeren verzamelen vanaf 6u aan Floralux in Ham, de kerk van Zwartberg, de douane in Bekkevoort en Ikea Hasselt om dan naar Lummen te rijden. Je kunt dus best de omgeving vermijden...

Ondertussen, in Denemarken...

Dinsdag 30 januari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in Denemarken...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Een vakantie naar Tenerife

Dinsdag 30 januari 2024
Partnerbijdrage
Lommel - Een vakantie naar TenerifeZoomTenerife is het grootste van de Canarische eilanden en staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende steden, adembenemende natuur en een rijke cultuur. Een vakantie naar Tenerife is voor veel mensen een echt onvergetelijke ervaring. Van zonnige stranden tot indrukwekkende vulkanen. Tenerife heeft voor iedereen wat te bieden. Huur een auto, reis met goed gezelschap en ontdek het eiland. In deze blog vertellen we meer over Tenerife.

Het huren van een auto in Tenerife
Om alles (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Berthels Management

Dinsdag 30 januari 2024
Jannis Berthels uit Lommel heeft de besloten vennootschap Berthels Management opgericht met zetel aan de Ondernemersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer holdingactiviteiten en consultancy- en managementactiviteiten.

Nieuwe vennootschap: Inno@Work

Dinsdag 30 januari 2024
Paul Put uit Lommel heeft de besloten vennootschap Inno[!]Work opgericht met zetel aan de Kruisboogstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy- en managementactiviteiten.

Lommel SK wint oefenmatch

Dinsdag 30 januari 2024
Lommel - Lommel SK wint oefenmatchLommel SK speelde deze namiddag een oefenwedstrijd tegen Anderlecht in Neerpede. Het won deze match met 0-2, dankzij een doelpunt van Robin Henkens en een owngoal.

Twaalf pv's voor fietsverlichting

Dinsdag 30 januari 2024
Bij een controle aan de WICO-campus heeft de politie twaalf jongeren-pv's uitgeschreven omdat hun fietsverlichting niet in orde bleek.

Weg met elektriciteitskabels

Dinsdag 30 januari 2024
Lommel - Weg met elektriciteitskabelsOp een bouwwerf aan de Jan Van Heelusstraat in Heeserbergen sloegen dieven toe. Zij gingen er met elektriciteitskabels aan de haal.

Inbraak in Zwanenstraat mislukt

Dinsdag 30 januari 2024
Dieven probeerden in te breken in een pand aan de Zwanenstraat in Kolonie. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Hogere temperaturen houden aan

Dinsdag 30 januari 2024
Weerbericht
Lommel - Hogere temperaturen houden aanTussen een uitgestrekt hogedrukgebied over het zuiden van Europa en depressies in het noorden worden storingen onder verzwakte vorm over onze regio's gestuurd. Het zijn vooral de wolken die het weerbeeld domineren en af en toe valt een weinig neerslag. De temperaturen blijven wel hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en hier en daar is een spatje motregen mogelijk. Af en toe is er ook een streepje zon, al zijn de wolken wel steeds in de meerderheid. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Hacking Limburg.net: wees waakzaam

Dinsdag 30 januari 2024
Lommel - Hacking Limburg.net: wees waakzaamAfvalintercommunale Limburg.net gaat meer dan 280.000 brieven sturen naar klanten die persoonlijk getroffen zijn bij de cyberaanval half december. 61 personen die in schuldbemiddeling zaten, werden al gecontacteerd. Daarnaast roept Limburg.net op tot waakzaamheid.
Een gedetailleerde lijst maken van alle gestolen data per individu blijkt niet aangewezen, zegt de intercommunale. De Vlaamse Toezichtcommissie raadt dat uitdrukkelijk af. Limburg.net wacht de officiële richtlijn hieromtrent af. Enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Dufour overleden

Dinsdag 30 januari 2024
Lommel - Lisette Dufour overledenZondag is Lisette Dufour overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Frans Schepkens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.
Lommel - Waar men gaat langs Vlaamse wegen...Zoom...komt men vaak tractoren tegen. (Cartoon Fobie)

Nieuwjaarsdrink bij DALO

Maandag 29 januari 2024
Lommel - Nieuwjaarsdrink bij DALOZoomNormaal gezien was er op donderdag 18 januari een nieuwjaarsdrink bij DALO, voor alle leden en hun ouders. Door het barre winterweer toen kon dit niet doorgaan. Maar uitstel is geen afstel, dus schoof die nieuwjaarsdrink gewoon een weekje op en waren leden en ouders afgelopen donderdag na de training van harte uitgenodigd. Bij een hapje en een drankje werd er gezellig gekeuveld. Het was de ideale teambuilding in aanloop naar de jaarlijkse veldloop van volgende zondag, 4 februari vanaf 11u30, op de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsdrink bij DALONieuwjaarsdrink bij DALO
Zoom
Lommel - Huismus meest getelde vogel in LimburgZoomHet grote vogeltelweekend is weer achter de rug. Tijdens de 21ste editie van Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden, volgens de voorlopige cijfers, 46.164 enthousiaste deelnemers verspreid over Vlaanderen hun tuinvogels. Er werden 724.776 vogels geteld in 32.855 tuinen. Gemiddeld zagen de vogeltellers 22 vogels van 7 soorten per tuin, dat is iets minder dan vorig jaar. De top 3 is: huismus, koolmees en kauw. In de provincie Limburg werden door 4202 tellers in 2758 tuinen 91.406 vogels geteld. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK oefent tegen Anderlecht

Maandag 29 januari 2024
Lommel SK speelt morgennamiddag een oefenwedstrijd tegen en in Anderlecht. De wedstrijd wordt achter gesloten deuren gespeeld.

Lommel SK leent Bas Weckhuysen uit

Maandag 29 januari 2024
Lommel - Lommel SK leent Bas Weckhuysen uitLommel SK verhuurt de 19-jarige Bas Weckhuysen tot het einde van het seizoen aan KSK Heist. Weckhuysen is een linksvoetige, polyvalente middenvelder. KSK Heist speelt in eerste nationale.

Vrouwen lezen meer dan mannen

Maandag 29 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vrouwen lezen meer dan mannen. Dat blijkt uit een enquête van Statbel, het Belgische statistiekbureau. 67% van de vrouwen had minstens één boek gelezen, tegenover 52% van de mannen. Vrouwen zijn ook grotere lezers in termen van volume: 24% heeft in een jaar tijd minstens 10 boeken gelezen, tegenover 15% van de mannen. Wat betreft de totale bevolking behoort 60% tot de categorie van de lezers en 19% tot lezers van minstens 10 boeken.

Bertha Schelmans overleden

Maandag 29 januari 2024
Lommel - Bertha Schelmans overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Bertha Schelmans overleden, de weduwe van Henri Mannaerts. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Severens aan de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nieuwe lijst met knelpuntberoepen

Maandag 29 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuwe lijst met knelpuntberoepenDe VDAB heeft vanmorgen de nieuwe lijst met knelpuntberoepen bekendgemaakt. Dat betekent dat werkzoekenden deze opleidingen gratis kunnen volgen. Ze behouden hun uitkering, en de VDAB komt tussen in de onkosten voor vervoer en kinderopvang. De lijst telt 40 pagina's, met een inleiding van acht pagina's. Knelpuntberoepen

Versterking voor Lutlommel VV

Maandag 29 januari 2024
Lommel - Versterking voor Lutlommel VVLutlommel VV heeft Noah Habraken van KFC Hechtel aangetrokken. Eerder raakte al bekend dat Wesley Vermijl ook de overstap maakt van KFC Hechtel naar Lutlommel VV.

Fotoverslag Lutlommel - Stal Sport

Maandag 29 januari 2024
Lommel - Fotoverslag Lutlommel - Stal SportZoomWe blikken vandaag nog even terug op de wedstrijd van Stal Sport tegen Lutlommel met dit fotoverslag van Stephan Volders.

De vlaai van de Leopoldlaan

Maandag 29 januari 2024
Lommel - De vlaai van de LeopoldlaanZoomDat zou iets zijn: iedere straat een eigen vlaai. Of althans: iedere wijk. Dan zou die van de Koning Leopoldlaan natuurlijk drie kleuren fruit moeten hebben, ah ja: zwarte braambessen, gele ananas en rode frambozen. Wie bakt de eerste?
Lommel - U13B Lovoc hebben weer veel geleerdZoomIn de tweede ronde van het jeugdvolleybal speelden de jongens/meisjes U13B van Lovoc vandaag tegen KVC Lensonline Genk E. Voor de hele ploeg een heel nieuwe ervaring, zo 4 tegen 4 spelen. Voor sommigen was het zelfs de allereerste wedstrijd ooit! Ze waren dus wel erg zenuwachtig. Eens de stress onder controle speelden ze supergoed. Helaas verloren ze met 0-4, maar ze hebben vandaag weer heel wat bijgeleerd. (…) Het hele nieuwsbericht
U13B Lovoc hebben weer veel geleerdU13B Lovoc hebben weer veel geleerdU13B Lovoc hebben weer veel geleerdU13B Lovoc hebben weer veel geleerd
Zoom
Lommel - Reis naar Kroatië, een mooie hoofdprijs!ZoomAfgelopen vrijdag had in zaal De Moffel de jaarlijkse kienavond plaats, georganiseerd door Benelux Cars en Okra Werkplaatsen. De hoofdprijs was niet van de minste, namelijk een reis naar Kroatië! Verder waren er natuurlijk nog andere prachtige prijzen. De opkomst was dan ook behoorlijk. Na 11 reeksen te hebben gekiend, was bij het begin van de laatste reeks de spanning te snijden, en er kwam dan ook een luid applaus toen mensen uit Achel 'kien' mochten roepen, en zo de reis in ontvangst (…) Het hele nieuwsbericht
Reis naar Kroatië, een mooie hoofdprijs!Reis naar Kroatië, een mooie hoofdprijs!
Zoom

Wandeling Pasar door Hoeverbergen

Zondag 28 januari 2024
Lommel - Wandeling Pasar door HoeverbergenZoomDeze namiddag kon je voor een groepswandeling met Pasar terecht aan de Duitse militaire begraafplaats. Een tiental mensen ging samen op stap door de afwisselende natuur van Hoeverbergen, door bossen, over zandduinen en langs waterplassen, met na de wandeling nog lekkere drank en koek. (Foto's Jacky Geboers)
Wandeling Pasar door Hoeverbergen
Zoom

Spek met eitjes, bij S-Plus

Zondag 28 januari 2024
Lommel - Spek met eitjes, bij S-PlusZoomIn het Klosterhof geurde het vanmorgen heerlijk naar spek met eieren, want S-Plus Lommel, een seniorenvereniging met een ruim aanbod voor levenslustige plussers met pit, organiseerde een ontbijt voor alle leden en sympathisanten. Zo'n 150 mensen kwamen genieten van al dat lekkers.
S-Plus organiseert nog heel wat andere activiteiten. Zo is iedereen welkom op de kienavond op 22 maart, de rondleiding bij de voedselbedeling op 19 april, het eetfestijn op 21 april of de sportdag op 10 (…) Het hele nieuwsbericht
Spek met eitjes, bij S-PlusSpek met eitjes, bij S-Plus
Spek met eitjes, bij S-PlusSpek met eitjes, bij S-Plus
Spek met eitjes, bij S-Plus
Zoom

Eksel B wint bij Lommel-Kolonie

Zondag 28 januari 2024
Lommel - Eksel B wint bij Lommel-KolonieIn vierdeprovinciale is Eksel B bij de Grenstrappers Lommel-Kolonie gaan winnen met 0-1. Franssen maakte het doelpunt.
Lommel - Verbroedering Lommel wint van Bocholt BVerbroedering Lommel heeft Bocholt VV B verslagen met 1-0. Het doelpunt viel in de 11de minuut en werd gescoord door Maes.
Op de veldrit in Hoogerheide, de laatste van het cyclocrossseizoen, is Laura Verdonschot vandaag 6de geworden, net voor Sanne Cant.

Krastev (Lommel SK) naar Zwolle

Zondag 28 januari 2024
Lommel SK verhuurt de Bulgaarse middenvelder Filip Krastev tot eind dit seizoen aan PEC Zwolle. Het afgelopen half jaar werd hij gestald bij Los Angeles FC.

De schoteldoek

Zondag 28 januari 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - De schoteldoekJe hebt het wellicht ooit gelezen in een interview met een bekende manspersoon. Dat hij plots vaststelt hoezeer hij op zijn vader begint te gelijken. Het gebeurt meestal als ze voor de spiegel staan. Dan zien ze niet zichzelf, maar hun vader in het spiegelbeeld. Het gezicht dat dezelfde trekken vertoont, het dunner wordende haar en dat ze plots opzij moeten kammen, de rimpels, het ouder worden tout court. Ik kan erover meepraten. Toch gebeurt het bij mij niet voor de spiegel. Het is eerder de schotel- of vaatdoek (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vogeltelweekend met liedjes over vogelsZoomNatuurpunt vraagt om dit weekend de tuinvogels te tellen. Een kwartier buiten de vogels tellen die je in je tuin ziet en/of hoort. Zoals deze staartmees. Het kan vandaag nog! André Grosemans zorgde voor een playlist op Spotify met liedjes die uitsluitend over vogels gaan. Anderhalf uur lang! (Foto Marcella Stappers)

Clash der giganten in het biljart

Zondag 28 januari 2024
Lommel - Clash der giganten in het biljartZoomNa een aangename finale won Verbroedering BC (foto)uit Overpelt de overbandbandbeker Ronny Willekens tegen BC De Vrienden uit Lommel. De finale in 't Pelterke werd talrijk bijgewoond door supporters en sympathisanten van beide teams. (Stef Franssen)

Damesvoetbal: pandoering voor Lommel

Zaterdag 27 januari 2024
Lommel - Damesvoetbal: pandoering voor LommelIn tweedeprovinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 0-7 verloren van Waterloos-Voorshoven. Lommel staat tiende in de stand.

Lutlommel VV wint van Stal Sport

Zaterdag 27 januari 2024
Wedstrijdverslag
Lommel - Lutlommel VV wint van Stal SportIn Derde Provinciale heeft Lutlommel de punten thuis gehouden in de wedstrijd tegen Stal Sport. Uitslag: 1-0.
De Stalse voorzitter blikt terug: de twee wedstrijden die Lutlommel en Stal dit seizoen tegen mekaar gespeeld hebben, werden telkens in de slotseconden beslist. En telkens in het voordeel van Lutlommel. Waar Lutlommel in de heenmatch in de laatste twee minuten nog terugkwam van 3-2 en een 3-4 overwinning behaalde, werd het vanavond opnieuw winnaar met een doelpunt in de 101ste (!) (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 klopt Kattenbos

Zaterdag 27 januari 2024
Lommel - KFC Hamont 99 klopt KattenbosIn Tweede Provinciale heeft KFC Hamont 99 met 5-1 gewonnen van Kattenbos Sport.

OLS op 7 juli in Doenrade

Zaterdag 27 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - OLS op 7 juli in DoenradeHet Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) zal op 7 juli uiteindelijk plaatsvinden in Doenrade. Dat hebben de organiserende schutterijen uit Beekdaelen besloten. De afgelopen tijd zijn meerdere terreinen onderzocht. Die moeten aan veel voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid. De landerijen aan de Vielderweg en Clouserweg in Doenrade zijn volgens het bestuur het meest geschikt. Aan het OLS nemen naast Nederlands-Limburgse ook Belgisch-Limburgse buksschutterijen deel.

Laura Verdonschot 4de in Hamme

Zaterdag 27 januari 2024
Laura Verdonschot is vanmiddag 4de geworden in de Flandriencross in Hamme. Ze was daarmee de eerste Belgische in de uitslag. De cross werd gewonnen door de Nederlandse Fem van Empel.

Trina Alen overleden

Zaterdag 27 januari 2024
Lommel - Trina Alen overledenGisteren is Trina Alen overleden, de weduwe van François Andre’s, die in 2019 stierf. Ze was 92 jaar. Het afscheid zal plaatshebben in besloten kring, waarna haar asurn zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Glyfosaat: Monsanto veroordeeld

Zaterdag 27 januari 2024
Zomaar even tussendoor
Een rechtbank in de VS heeft het chemiebedrijf Monsanto, een dochter van de Duitse groep Bayer, veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 2,25 miljard dollar aan een man die het bedrijf had aangeklaagd omdat het gebruik van de onkruidverdelger Roundup bij hem kanker van het lymfestelsel zou hebben veroorzaakt. In Roundup is glyfosaat het actieve ingrediënt. Het product mag in ons land vrij door professionelen - zoals landbouwers - gebruikt worden. Bayer betwist de schadelijkheid van glyfosaat en gaat in beroep tegen het vonnis.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Gsm-gebruik aan het stuur: rijbewijs kwijtZoomWie zijn gsm of om het even welk ander mobiel apparaat-met-scherm hanteert terwijl hij een motorvoertuig bestuurt zal vanaf 1 februari 2024 zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen moeten inleveren waarna ook een boete zal volgen. Dat meldt het parket Limburg vanmorgen. Het wil met die maatregel "een duidelijk signaal geven en bijdragen aan veilig verkeer.” 
Afleiding door GSM-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer, aldus het parket. "Volgens studies is er in 8% van de dodelijke ongevallen sprake van GSM-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Tijdens de voorbije jaren heeft parket Limburg samen met de politiediensten herhaaldelijk actie gevoerd tegen gsm-gebruik achter het stuur. Telkens werden grote aantallen bestuurders betrapt. Dat bevestigt ons vermoeden dat we te maken hebben met een zeer hardnekkige gewoonte en dat af en toe actie voeren niet zal volstaan om gedragsverandering te bekomen." Vandaar de nieuwe maatregel. 
Lommel - Scholengroep Xpert lanceert 'Power Up'ZoomOp de nieuwjaarsreceptie van GO! Scholengroep Xpert gisterenavond in Leopoldsburg werd de nieuwe campagne 'Power Up' voorgesteld. "Met de slogan 'Power up! Jouw kracht, onze focus' beloven we elke leerling sterk onderwijs. De campagne onderstreept de verbinding tussen de scholen van de scholengroep die elk een eigen sterk merk zijn. Het campagnebeeld, Power Up! Spierballen, visualiseert de kracht en het potentieel van de leerlingen, leerkrachten, scholen en de scholengroep als geheel. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Maria De Groof overleden

Vrijdag 26 januari 2024
Lommel - Maria De Groof overledenWoensdag is Maria De Groof overleden, de weduwe van Frans Lauwereyssens. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 3 februari (11 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Wezel.
De Vlaamse ministers Lydia Peeters en Zuhal Demir hebben vandaag de plannen voor de tunnels in Houthalen-Helchteren meegedeeld aan de Vlaamse Regering. De plannen maken deel uit van het voorontwerp projectbesluit – fase 1 van Complex Project Noord-Zuid Limburg. Met de mededeling aan de Vlaamse Regering kan vandaag ook de adviesronde van start gaan. Daarna worden de plannen opnieuw voorgelegd aan de Vlaamse Regering ter goedkeuring. Vervolgens kan het brede publiek reageren tijdens een openbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jos Verdonschot Van Elsen overledenGisteren is Jos Verdonschot Van Elsen overleden, de weduwnaar van Ria Vreysen. Hij was 74 jaar. Donderdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Wim Dirx overleden

Vrijdag 26 januari 2024
Lommel - Wim Dirx overledenGisteren is Wim Dirx overleden, de weduwnaar van Lisette Van Och. Hij was geboren in Luyksgestel en werd 73 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Verder leven zonder autosnufjes

Vrijdag 26 januari 2024
Tribunaliteiten
Lommel - Verder leven zonder autosnufjes“En monteer een rood knipperlicht onder uw auto voor het geval de wind onder de surfplank slaat”, stond dertig jaar geleden al te lezen in het tijdschrift 'Vrij Nederland'. Misschien schertsend bedoeld, maar ook een auto droomt van zelfbestuur en opties zijn voor een autoliefhebber bittere ernst. Ook voor de man die voor het Hof van Beroep van Antwerpen stond en van een autohandelaar een éénjarige specifieke tweedehands sportwagen kocht van een Japans merk, bouwjaar 2016. Mèt regensensor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Wat ga jij volgend jaar studeren in het secundair?ZoomVolgend schooljaar start voor veel jongeren een nieuw hoofdstuk en zetten ze de overstap naar het secundair onderwijs. Om deze jongeren en hun ouders zo goed mogelijk te begeleiden bij het studiekeuzeproces nodigen de stad Lommel en de scholen voor het secundair onderwijs in Lommel de leerlingen van het 6de leerjaar uit voor een infoavond secundair onderwijs, dit op maandag 5 februari 2024 in CC De Adelberg (Adelbergpark 1). Tijdens deze infoavond nemen ze hen mee op reis door de algemene (…) Het hele nieuwsbericht

111.300 overlijdens in 2023

Donderdag 25 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 111.300 overlijdens in 2023ZoomIn 2023 werden voorlopig ongeveer 111.300 overlijdens in België geregistreerd. Dat zijn er zowat 5.000 minder dan het voorgaande jaar, ofwel een daling met 4,3% tegenover 2022. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2018, 2019, 2021 en 2022 gaat het om een daling van 0,6%. De daling is het meest zichtbaar in het Brussels Hoofdstedelijk gewest en het Waals gewest, en wordt waargenomen bij alle leeftijdsgroepen met uitzondering van de 85-plussers. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van Stabel inzake het aantal overlijdens door alle doodsoorzaken in het jaar 2023.

'Brico staat niet te koop'

Donderdag 25 januari 2024
Bedrijfsnieuws
Lommel - 'Brico staat niet te koop'Vandaag meldden diverse media dat winkelketen Brico zou te koop staan. De keten heeft onder andere vestigingen in Beringen, Pelt, Lommel, Genk en Tongeren. De vakbond BBTK heeft daarop gevraagd een bijzondere ondernemingsraad samen te roepen. "Brico staat namelijk al meer dan 10 jaar te koop. Er is echter nog nooit een serieus bod op het bedrijf gedaan. Dat is ook wat er uit de bijzondere Ondernemingsraad kwam: de directie liet ons weten dat er geen overname op de agenda stond en dat er geen (…) Het hele nieuwsbericht

Priester Marcel Bussels overleden

Donderdag 25 januari 2024
Lommel - Priester Marcel Bussels overledenIn Woon- en zorgcentrum Toermalien in Genk is priester Marcel 'Cel' Bussels gisteren onverwacht overleden. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Neeroeteren, waar hij op 8 augustus 1970 priester werd gewijd. Bussels was missionaris in Haïti en later pastoor in de federatie Lommel-Oost die de parochies Heide-Heuvel, Lutlommel, Lommel-Barrier en Lommel Kolonie omvat. Hij woonde in Lutlommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 3 februari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Weg naar As in Genk.

Lommel SK - Beerschot op 7 februari

Woensdag 24 januari 2024
Lommel - Lommel SK - Beerschot op 7 februariDe afgelaste wedstrijd Lommel SK - Beerschot wordt gespeeld op woensdag 7 februari (20 uur). Hierdoor verschuift de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem naar zaterdag 10 februari (20 uur).
Lommel - Clubkampioenen van Oude Stam gehuldigdZoomHandboogschieten is niet zo gemakkelijk als het lijkt; vooral de kracht die je arm moet ontwikkelen is niet niks. Kijk hier maar eens. Daarom alle respect voor de clubkampioenen van handboogschutterij "Oude Stam St.-Sebastiaan". Ze werden zaterdag in het clublokaal in sportpark De Roosen in Pelt gehuldigd tijdens het ledenfeest. En bij die leden zijn er ook uit Hamont-Achel en Lommel!

Lander Peters overleden

Dinsdag 23 januari 2024
Lommel - Lander Peters overledenOp 19 januari is Lander Peters overleden, de echtgenoot van Jessie Loomans. Hij was 39 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jan Maes overleden

Dinsdag 23 januari 2024
Lommel - Jan Maes overledenVandaag is Jan Maes overleden, de echtgenoot van Lisa Beysen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 30 januari (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Leona Vilrokx overleden

Dinsdag 23 januari 2024
Lommel - Leona Vilrokx overledenVandaag is Leona Vilrokx overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Frans Vanboof. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Mand Verbiest overleden

Dinsdag 23 januari 2024
Lommel - Mand  Verbiest overledenVandaag is Mand Verbiest overleden, de echtgenoot van Anna Willekens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag 31 januari (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Woninginbraak op Gestelsedijk

Dinsdag 23 januari 2024
Lommel - Woninginbraak op GestelsedijkEen handtas en een gsm: dat is de buit van een inbraak in een woning aan de Gestelsedijk. In een andere woning aan de Gestelsedijk raakten de daders niet binnen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Wisselvallig weer

Dinsdag 23 januari 2024
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weerLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern over Spanje trekken nog enkele regenzones over streken. Ze zijn echter niet zo heel actief, waarbij er dan ook geen grote neerslaghoeveelheden worden verwacht. Op het einde van de week bouwt het hogedrukgebied wat meer op naar het noorden en op de langere termijn overheersen droge condities. Er wordt aanhoudend zachte lucht aangevoerd, al is het zaterdag even wat kouder. Vandaag maken opklaringen in de namiddag plaats voor zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Limburg.net (2): klachten tegen Limburg.netVerschillende gedupeerden hebben een klacht ingediend tegen Limburg.net wegens mogelijke inbreuken op de wet inzake de bescherming van natuurlijke personen met bescherming tot de verwerking ven persoonsgegevens. Het onderzoek naar de totaliteit van deze feiten zal worden gevoerd door de Computer Crime Unit van de federale gerechtelijke politie te Limburg.
Dat meldt het parket Limburg, dat ook zijn bezorgdheid over het downloaden van gestolen informaticagegevens wil uiten.
"Enerzijds kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Limburg.net: 'Vragen worden beantwoord'Na de grootschalige cyberaanval die enkele weken geleden aan het licht kwam heeft Limburg.net vandaag contact opgenomen met de specialisten van het Cyber Response Team van de Vlaamse overheid, en is er permanent overleg met de Gegevensbeschermingsautoriteiten. Limburg.net verleent ook zijn volledig medewerking aan de gerechtelijke instanties in het verdere onderzoek. 
Hans Roggen, woordvoerder van Limburg.net licht toe: “We erkennen de ernst van de gegevensdiefstal en begrijpen de (…) Het hele nieuwsbericht

Snelheidscontrole in Werkplaatsen

Maandag 22 januari 2024
Lommel - Snelheidscontrole in WerkplaatsenDe politie heeft in Werkplaatsen 41 hardrijders betrapt. Aan de controlepost passeerden 165 voertuigen.

Leineke Verboven overleden

Maandag 22 januari 2024
Lommel - Leineke Verboven overledenGisteren is Leineke Verboven overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Pierre Neijnens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crelatorium in Lommel.

Leve de Limburgse vlaai!

Maandag 22 januari 2024
Lommel - Leve de Limburgse vlaai!ZoomVandaag werd de Limburgse vlaai officieel erkend als streekproduct. De ministers van landbouw van België en Nederland namen vandaag immers het certificaat waarmee de Europese Commissie de Limburgse vlaai als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) erkent, in ontvangst. 
Doorheen de jaren baande de Limburgse vlaai zich een weg van kermissen naar huiskamers. In 1878 beschrijft de Nederlandse auteur Jacobus Craandijk "een Limburgsche eigenaardigheid" die "vlaai" wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Nederlanders in Noord-Limburg

Maandag 22 januari 2024
Vandaag gelezen
"Samen telden de grensdorpen Lommel, Pelt en Hamont-Achel op 1 januari 18.269 inwoners van Nederlandse komaf. Hamont-Achel, het meest vooruitgeschoven grensdorp, bestaat inmiddels voor 41 procent uit Nederlanders."
(Eindhovens Dagblad)
Lommel - Limburg.net bestudeert gegevensdiefstalVRT NWS maakte vandaag bekend dat er extra documenten zouden zijn gehackt door de criminele organisatie die Limburg.net hiermee voor 100.000 dollar wou afpersen. Dat meldt de afvalverwerkende organisatie.
Volgens de VRT zouden er naast de rijksregisternummers ook nog andere persoonlijke gegevens gestolen zijn, zoals leeflonen, schuldbemiddelingen en documenten van erfenissen afkomstig van rechtbanken waarbij de namen van mensen genoemd worden. Met die gegevens kunnen mensen wel degelijk in problemen (…) Het hele nieuwsbericht
De leden van de Vlaamse Parkinsonliga regio Noord-Limburg hielden zaterdag hun nieuwjaarsbabbel met bubbels in Lommel. Het was een gezellig samenzijn met lekkere hapjes, een stukje taart en natuurlijk de nodige drankjes om alles door te spoelen.
Wekelijks heeft de afdeling een bewegingsuurtje op dinsdagavond van 19u tot 20u met nadien de mogelijkheid om gezellig na te praten in de kantine van Den Dribbel in de Soeverein. Verder biedt ze allerhande activiteiten aan op zowel nationaal, provinciaal als regionaal niveau. Parkinsonliga

Weg met kluis en juwelen

Maandag 22 januari 2024
Lommel - Weg met kluis en juwelenDieven hebben een kluis en juwelen gestolen in een pand aan de Heerdgang, vlakbij het politiekantoor. Om binnen te geraken hadden zij de voordeur geforceerd. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Het is weer Vogeltelweekend

Maandag 22 januari 2024
Puur natuur
Lommel - Het is weer VogeltelweekendZoomOp 27 en 28 januari 2024 vraagt Natuurpunt om weer vogels te tellen in je tuin of op je balkon, want dan is het Het Grote Vogeltelweekend.
Waarom tellen? Als heel veel Vlamingen exact een kwartier de tuinvogels tellen, dan krijgt Natuurpunt een massa gegevens binnen waar het mee aan de slag kan. Zo is Het Grote Vogeltelweekend het grootste burgerwetenschapsproject rond tuinvogels in Vlaanderen. En voor jezelf is het een ideaal moment om de pracht van de vogelwereld te leren kennen.
Vorig jaar bestond de top 3 uit huismus, koolmees en vink. Welke vogels halen dit jaar de top van de ranglijst? Meer info via deze link. (foto Johan Put)

Vriezen en dooien

Maandag 22 januari 2024
Vandaag gelezen
Het kan vriezen en het kan dooien...maar als je op je smoel gaat zijn ze te laat met strooien. (website Politie Maasland)

Maria Vanvelthoven overleden

Maandag 22 januari 2024
Lommel - Maria Vanvelthoven overledenZaterdag is Maria Vanvelthoven overleden. Ze was 78 jaar. het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Heb jij al jodiumtabletten in huis?ZoomDe aanwezigheid van verschillende nucleaire sites in België en dicht bij onze landsgrenzen vereist een adequate voorbereiding van de overheid en de bevolking. De overheid herinnert de bevolking regelmatig aan de beschermingsmaatregelen die genomen moeten worden in geval van een nucleair ongeval. Een van deze maatregelen is het in huis hebben van een doosje jodiumtabletten. Daarom lanceert de overheid deze week een sensibiliseringscampagne over de noodzaak om een doosje jodiumtabletten in huis te (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel voor hevige wind

Maandag 22 januari 2024
Lommel - Code geel voor hevige windVandaag waait een zuidwestenwind krachtig in het binnenland en soms zeer krachtig langs de kust. De rukwinden halen 80 tot 90 km/h, of lokaal iets meer. Ook voor Limburg geeft het KMI code geel.

Er is een tijd van komen...

Maandag 22 januari 2024
Lommel - Er is een tijd van komen...Zoom...en een van gaan: de winkelketen "Fun" gaat. En dat hebben ze ook op de Koning Leopoldlaan vastgesteld.

Eén op vier te snel in Lutlommel

Zondag 21 januari 2024
Lommel - Eén op vier te snel in LutlommelBij een controle op Lutlommel reden 130 van de 523 gecontroleerde bestuurders te snel. Dat is 25 procent.

Lisette Alen overleden

Zondag 21 januari 2024
Lommel - Lisette Alen overledenOp 18 januari is Lisette Alen overleden, de echtgenote van Frans Mertens. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters.

Leve de Romeinen!

Zondag 21 januari 2024
Vandaag gelezen
"De dodecaëder herinnert ons eraan hoe geavanceerd de Romeinen waren. Ze hadden vloerverwarming, bouwden wegen en aquaducten, vonden cement uit, hadden een functionerende postdienst, bonden boeken in, vonden de Juliaanse kalender uit, verspreidden een uniforme munteenheid over het hele rijk, waren gastvrij voor vreemdelingen, hadden een zeer ontspannen houding ten opzichte van seks en promiscuïteit, hadden een extreem goed gevoel voor humor (heb je de graffiti in Pompeii gezien?) en hadden enorm veel plezier in het circus."
(William Sitwell in The Telegraph)

Basket: Hades - Lommel B 79-75

Zondag 21 januari 2024
Lommel - Basket: Hades - Lommel B 79-75In tweede landelijke A mannen van het basketbal heeft Cr. Lommel B met 79-75 verloren van Hades Kiewit. Cr. Lommel B staat achtste in de stand.
Lommel - Okra Werkplaatsen neemt vlucht 2024ZoomAfgelopen vrijdag vond het jaarlijkse ledenfeest plaats bij Okra Lommel - Werkplaatsen dat in het teken stond van Okra Air. Bij aankomst werden de 86 genodigden ontvangen door de crew van het Okra vliegtuig en kregen ze een lekker aperitiefje en aperitiefhapje aangeboden met daarbij de beste wensen voor 2024. Iedereen werd welkom geheten door voorzitter Willy Hesius, en ook burgemeester Bob Nijs bracht een mooie toespraak, waarbij hij alle  leden ook op de hoogte bracht van de werkzaamheden (…) Het hele nieuwsbericht
Okra Werkplaatsen neemt vlucht 2024Okra Werkplaatsen neemt vlucht 2024
Okra Werkplaatsen neemt vlucht 2024Okra Werkplaatsen neemt vlucht 2024
Okra Werkplaatsen neemt vlucht 2024
Zoom
Gezondheid
Lommel - Voedingssupplementen en hun effectiviteitVoedingssupplementen worden de afgelopen jaren door zeer veel mensen gebruikt, aangedreven door beloften van verbeterde gezondheid en welzijn. We denken dan aan vitamines en mineralen waaronder ijzer en magnesium ressorteren. Maar, in hoeverre zijn deze supplementen echt noodzakelijk en veilig voor willekeurig gebruik?

Het belang van een gebalanceerd dieet:
Vitamines en mineralen worden vaak geadverteerd als DE sleutel tot een optimale gezondheid. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bedrijfsleider voor een halve dag, met LabOdooZoomHoe kan je de financieel-economische competenties van middelbare scholieren van de derde graad het best uitbreiden en hun nieuwsgierigheid naar bedrijfsbeheer wekken? Inderdaad, door de LabOdoo truck uit te nodigen op school! De leerkracht economie van de derde graad zorgde ervoor dat de LabOdoo Truck afgelopen vrijdag halt hield op Campus X plus. Alle leerlingen van de derde graad doorstroomfinaliteit en dubbele finaliteit bezochten de truck en waanden zich bedrijfsleider voor een halve (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsleider voor een halve dag, met LabOdooBedrijfsleider voor een halve dag, met LabOdoo
Zoom
Lommel - Voetganger zwaargewond bij aanrijdingAan het kruispunt van de Molse Kiezel, de Sleutelstraat en de Donkerstraat raakten gisterenavond een auto en een voetganger in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij zware verwondingen op.

Laura Verdonschot 7de in Benidorm

Zondag 21 januari 2024
Op de wereldbekerwedstrijd cyclocross in Benidorm is Laura Verdonschot vanmiddag 7de geëindigd. Ze was daarmee de eerste Belgische. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlandse Fem Van Empel

Volleybal: Lommel klopt Hasselt

Zondag 21 januari 2024
In derde promo B mannen van het volleybal heeft Lommel met 3-2 gewonnen van VTSS Hasselt D. Lommel staat zevende in de stand.

Lovoc nieuwjaarsborrel

Zondag 21 januari 2024
Lommel - Lovoc nieuwjaarsborrelZoomGisteren was iedereen uitgenodigd om samen met Lovoc en schepenen Dirk Vanderhoydonks en Sophie Loots het nieuwe sportjaar in te zetten op de grote nieuwjaarsborrel! In de gezellig gevulde kantine kon je genieten van heerlijke winterse cocktails van Cocktailz On The Road, en vanaf half 9 was het tijd voor de competitiematch van de heren A, waar ze het onderste uit de kan haalden in hun duel tegen KVC GEMS Diepenbeek. Helaas zat er net niet genoeg in die kan, en verloren de Lommelse heren met (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc nieuwjaarsborrelLovoc nieuwjaarsborrelLovoc nieuwjaarsborrel
Lovoc nieuwjaarsborrelLovoc nieuwjaarsborrel
Lovoc nieuwjaarsborrel
Zoom
Lommel - 30 jaar K's Choice, een wondermooie voorstellingZoomSam en Gert Bettens, het kloppend duohart van K’s Choice, begonnen begin jaren ‘90 met z’n tweetjes op een klein podium, zo ergens in de buurt van Kapellen. Onlangs mochten ze dus de 30ste kaars op hun carrièretaart uitblazen. Die verjaardag kon niet zomaar voorbijgaan – en al helemaal niet in het seizoen waarin ook De Adelberg haar dertigste verjaardag viert. Vanavond kon het talrijk opgekomen en zeer enthousiaste publiek - De Adelberg was volledig (…) Het hele nieuwsbericht
30 jaar K's Choice, een wondermooie voorstelling30 jaar K's Choice, een wondermooie voorstelling
30 jaar K's Choice, een wondermooie voorstelling
Zoom

Een record aan zonnepanelen in 2023

Zaterdag 20 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 hebben Vlamingen alles samen een vermogen van 1.047 MW aan zonnepanelen op hun dak gelegd. Dat is een stijging met 20 procent en een record, zo leren cijfers van de Vlaamse overheid en Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Op een jaar tijd is het vermogen aan zonne-energie in Vlaanderen met maar liefst een vijfde gegroeid.

Rob Nizet weg bij Lommel SK

Zaterdag 20 januari 2024
Lommel - Rob Nizet weg bij Lommel SKRob Nizet, de 21-jarige linkervleugelverdediger van Lommel SK, trekt naar Willem II, de Nederlandse tweedeklasser waar Peter Maes coach is. Een jaar geleden kwam Nizet over van het Italiaanse Lecce. Hij speelde bij Lommel 17 wedstrijden. Bij Willem II heeft hij een overeenkomst voor anderhalf jaar ondertekend. De club staat in de Nederlandse Tweede Klasse aan de leiding.

6.600 merkwaardige bomen in Limburg

Zaterdag 20 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 6.600 merkwaardige bomen in LimburgZoomDe Limburgse bomenwerkgroep heeft de afgelopen 6 jaar 6.600 merkwaardige bomen geïnventariseerd en in kaart gebracht. Met dit initiatief wil de werkgroep onder meer gemeenten informeren over het bestaan van die bomen. “Als we kunnen aantonen dat die bomen er zijn, kunnen gemeentebesturen bij een vergunningsaanvraag van een bouwproject daar vanaf het begin rekening mee houden”, zegt Jeroen Rappé van de Limburgse Bomenwerkgroep. "Ook bij openbare werken kan de lijst gebruikt worden om waardevolle bomen niet te beschadigen".

Dooi vanaf zondag

Zaterdag 20 januari 2024
Weerbericht
Lommel - Dooi vanaf zondagStoringen komen vanuit het westen opzetten en maken een einde aan de winterprik. Vooral na het weekend krijgen we erg actieve storingen, die gepaard gaan met veel regen en erg strakke wind. De temperaturen gaan dan echter ook flink omhoog en komen uit in de dubbele cijfers. In de tweede helft van volgende week wordt het rustiger en droger, maar het blijft zacht. Eerst krijgen we nog wat winterweer.
Vandaag is de zon van de partij en het blijft droog. Na de middag komen er wel wat hoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Nomen est omen

Vrijdag 19 januari 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - Nomen est omenNomen est omen. Dat is een Latijnse uitdrukking. De Romeinen waren van mening dat iemands naam iets zei over zijn bestemming. ‘Een naam is een voorteken’ betekent het letterlijk. Ik ga me er niet over uitspreken of dat inderdaad ook zo is. Vast staat wel dat het soms helemaal niet klopt. Een van mijn vrienden had ooit een collega die ‘Wijsmans’ heette. Zij blonk zo uit in domme uitspraken dat hij over haar zei: “Nooit was nomen minder omen.”
Een volkscafé, die (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwjaarsdrink Stokerij- en WeldadigheidsstraatZoomDe buurt van de Stokerijstraat en de Weldadigheidsstraat is altijd al een warme buurt geweest. Dat was vanavond niet anders, tijdens de nieuwjaarsdrink voor alle bewoners. Er was een grote opkomst, tijdens dit toch wel koude weer.
Partnerbijdrage
Lommel - Eiwitpoeder vs. collageenpoeder: welk verschil?ZoomAls je nadenkt over je persoonlijke doelen (of misschien wil je wel een stralende huid) kijk je misschien eens goed naar je voedings- en supplementkeuzes. Influencers op TikTok en Insta promoten voortdurend collageenpoeders, proteïnepoeders, groentepoeders en vitaminesupplementen. Hoe weet je welk product echt nuttig is... en welk een verspilling van je zuurverdiende geld zal zijn?
Laten we dit artikel beginnen met een uitleg van wat deze twee poeders zijn en hoe ze je persoonlijke doelen kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

10.243 faillissementen in 2023

Vrijdag 19 januari 2024
Economisch nieuws
In 2023 werden 10.243 ondernemingen failliet verklaard in België. Dat is een stijging van 11% ten opzichte van 2022 (9.265 faillissementen) en het op twee na hoogste resultaat van de afgelopen tien jaar. De 5.908 faillissementen die in 2023 in het Vlaams Gewest werden opgetekend, vertegenwoordigen het hoogste totaal voor de periode 2014-2023 en overtreffen het vorige record van 5.287 in 2022. (Statbel)

Nieuwe vennootschap: Cremag

Vrijdag 19 januari 2024
Jef Cremers en Beata Magyari, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Cremag opgericht met zetel aan de Hensendriesweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een café en snackbar, catering en de verhuur en operationele leasing van kantoormachines, inclusief computers.

Nieuwe vennootschap: SHMF

Vrijdag 19 januari 2024
Veselin Kishkilov uit Pelt en Mario Bedrov uit Lommel hebben de besloten vennootschap SHMF opgericht met zetel aan de Fabriekssstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk, interieurafwerking, de installatie van garagepoorten en het plaatsen van rolluiken en zonneweringen.

Doorrijder gearresteerd

Vrijdag 19 januari 2024
Grensgevallen
Lommel - Doorrijder gearresteerdIn Valkenswaard is een man gearresteerd die woensdagavond op de Geenhovensedreef met zijn auto een jonge fietsster aanreed die de straat overstak. Het meisje (13) werd daarbij zwaargewond. De automobilist reed door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie verspreidde daarop een oproep via sociale media, teneinde achter zijn identiteit te komen. De chauffeur heeft zich vanmorgen gemeld en is na verhoor opgesloten. Het gaat om een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Lommel SK - Beerschot uitgesteld

Vrijdag 19 januari 2024
Als gevolg van het winterweer gaat de wedstrijd Lommel SK - Beerschot vanavond niet door. De oefenwedstrijd van morgen tegen Borussia Mönchengladbach gaat om dezelfde reden ook niet door.
Lommel - Cyberaanval bij Limburg.net: 'Schade beperkt'Op 13 december had Limburg.net te maken met een cyberaanval. Limburg.net legde zelf onmiddellijk alle systemen stil. De bemande recyclageparken bleven open, met een aangepaste dienstverlening. Ook de huis-aan-huis ophalingen gingen gewoon door. Na een grondig onderzoek is de omvang van de hack nu duidelijk in kaart gebracht, meldt de organisatie vandaag: "De schade is relatief beperkt, het zijn vooral oude en publieke documenten die gekopieerd werden. Ook enkele 10-jaar oude bestanden met beperkte (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwjaarsreceptie Okra en Samana LutlommelZoomDonderdagnamiddag klonken Okra en Samana Lutlommel samen op het nieuwe jaar in de Hanekap, tijdens hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Met 150 waren ze om gezellig het glas te heffen, te smullen van allerlei lekkernijen en te genieten van de muziek, gespeeld door het seniorenorkest Cranendonck. In zijn openingsspeech schonk voorzitter Jacques Maes speciale aandacht aan erevoorzitter Frans Vandenberk, die stopt als bestuurslid van Okra Lutlommel. Frans was gedurende vele jaren (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsreceptie Okra en Samana LutlommelNieuwjaarsreceptie Okra en Samana Lutlommel
Nieuwjaarsreceptie Okra en Samana LutlommelNieuwjaarsreceptie Okra en Samana Lutlommel
Nieuwjaarsreceptie Okra en Samana LutlommelNieuwjaarsreceptie Okra en Samana Lutlommel
Zoom

Voetbal: algemene afgelasting

Donderdag 18 januari 2024
Lommel - Voetbal: algemene afgelastingGelet op de huidige toestand van de terreinen na de winterse neerslag van gisteren en de verwachte weersomstandigheden heeft Voetbal Vlaanderen beslist om alle voetbalwedstrijden voor de periode tot en met komende zondag af te gelasten waar het om veldvoetbal gaat.

Maandag zware storm

Donderdag 18 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Zoals de weerkaarten er nu bijliggen is de kans groot dat er  zondagnacht een storm over ons heen trekt. Het gaat dan heel hard waaien, tot windkracht 8 of 9. Er wordt gewaarschuwd voor zware windstoten op maandag en voor windval van bomen, die door de vochtige grond makkelijker het loodje leggen bij hevige wind.

Nieuwe vennootschap: Moonfly Estates

Donderdag 18 januari 2024
Johan Moonen (52), Bjorn Vliegen (46) en Lars Craps (18), allen uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Moonfly Estates opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel en beheer van onroerend goed, reiniging en onderhoud van gebouwen en landschapsverzorging.
In Genk is vanmiddag het Natuurrapport 2000-2020 van het Nationaal Park Hoge Kempen voorgesteld. Daaruit blijkt dat er in de voorbije twintig jaar meer dan 9.000 verschillende soorten planten en dieren in het Nationaal Park werden waargenomen. Bij de dieren wordt de lijst aangevoerd door de kevers (1321 soorten), de nachtvlinders en de paddenstoelen. Bij de planten zijn het meest vaatplanten gezien. Eén op zes van de geëvalueerde soorten is in mindere of meerdere mate bedreigd.
Gezondheid
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft een studie besteld naar het verband tussen de ziekte van Parkinson en het gebruik van pesticiden, vooral in de landbouw. Dat heeft hij vandaag geantwoord op een vraag in de Kamer nadat de RTBF gisteren een reportage over dat risico uitzond.
Volgens de minister is uit een studie uit 2013 niet voldoende gebleken dat er een verband bestaat. De nieuwe studie moet gebeuren op basis van geactualiseerde gegevens.
In september van vorig jaar wezen we in de Internetgazet al op een Nederlandse studie die het mogelijk verband tussen Parkinson en het gebruik van glyfosaat ("round up") aantoont.

Langzaam maar zeker

Donderdag 18 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Langzaam maar zekerZoomJe krijgt op den duur de indruk dat dit land langzaam maar zeker naar de knoppen gaat. Wat loopt er nog zoals gepland? Gert Cuppens, trouw pendelaar via de NMBS, keek vanmorgen weer tegen bijgaande melding aan. Dan wil je naar de website van de NMBS, maar die ligt uit. Men verwijst naar de NMBS-app, maar die ligt ook uit. We begrijpen dat mensen daar wanhopig van worden... UPDATE De website was gehackt, meldt de NMBS. Ze is nu weer bereikbaar.

Gladheid heeft ook haar voordelen...

Donderdag 18 januari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Gladheid heeft ook haar voordelen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Christiane Gevers overleden

Donderdag 18 januari 2024
Lommel - Christiane Gevers overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is op 10 januari Christiane Gevers overleden. Zij was 72 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jonge tiener dreigt met schietpartij

Donderdag 18 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Balen blijven meerdere scholen op de campus in de Boudewijnlaan vandaag dicht na een anonieme dreiging met een aanslag. Die dreiging werd geuit door een 11- of 12-jarige via TikTok. De politie kon afgelopen nacht de minderjarige verdachte identificeren.

Dode bij brand in WZC in Balen

Donderdag 18 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In WZC Orelia Keiheuvel aan de Kapelstraat in Balen is vanochtend kort voor 2 uur een bewoner omgekomen bij een brand. De brand ontstond in een kamer. De oorzaak wordt nog onderzocht.
Grensgevallen
Deze week strooit een helikopter in opdracht van de gemeente Valkenswaard en de Bosgroep Zuid Nederland steenmeel over natuurreservaat De Malpie in een bosgebied van 45,4 hectare. 
In steenmeel zitten veel mineralen, goed voor de bosbodem. Door de verzuring van de bodem ontbreken die mineralen nu. Daarbij maakt steenmeel de bodem ook iets minder zuur. Het uitstrooien gebeurt alleen op de plekken waarvan uit (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Uit de bol met schlagers op Lommels Muziekfeest?ZoomWat dacht je van een heel weekend Duitstalige schlager- en volksmuziek uit Tirol? Dan moet je in het weekend van 24 en 25 februari op het Lommels Muziekfeest in zaal De Commerce zijn!
Een tiental jaar geleden vond er vier keer zo'n muziekfeest plaats, en elke keer waren De Moffel en de parochiezaal Heide-Heuvel veel te klein. Nu wordt organisator Alain Devis 65 jaar en gaat hij op pensioen, maar hij viert ook meer dan 40 jaar radiopresentator én heeft al 20 jaar een eigen webradio. (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsers mogen op de rijbaan

Woensdag 17 januari 2024
Lommel - Fietsers mogen op de rijbaanZoomMomenteel zijn er veel fietspaden waar nog niet gestrooid is. Als fietspaden er slecht bij liggen, mogen fietsers op de rijbaan. Niet alle automobilisten en fietsers zijn daarvan op de hoogte, maar het staat wel degelijk in de wegcode. Hou dus rekening met elkaar!

Geen bussen door hevige sneeuwval

Woensdag 17 januari 2024
Lommel - Geen bussen door hevige sneeuwvalZoomDoor de hevige sneeuwval in de provincie Limburg rijden de bussen van de Lijn voorlopig niet meer uit in Limburg. De uiteindelijke beslissing ligt bij de chauffeurs.

Nieuwe namen Rockwood Festival

Woensdag 17 januari 2024
Lommel - Nieuwe namen Rockwood FestivalRockwood Festival, dat begin jaren '90 furore maakte bij veel muziekliefhebbers, komt terug op zaterdag 3 augustus 2024. Het idyllische Burgemeesterspark zal het decor vormen voor de eerste editie sinds 1993. Festivalgangers zullen er tussen 13u00 en 01u00 kunnen genieten van een mix van lokale en nationale live acts.
In december werd al bekend dat o.a. Channel Zero, De Mens en The Sha-la-lee’s zouden optreden. Aan deze line-up worden nu drie andere kleppers toegevoegd: School Is Cool, het Limburgse trio Peuk en Koala Disco.
Early-bird tickets zijn nog steeds verkrijgbaar aan €30,00. Na de Early-bird actie worden de tickets aangeboden aan €35,00. Meer info

Simonne Vanderbiesen overleden

Woensdag 17 januari 2024
Gisteren is Simonne Vanderbiesen overleden, de levenspartner van Julien Igot. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30) in funerarium Witters.

Slaapzakken voor daklozen

Woensdag 17 januari 2024
Lommel - Slaapzakken voor daklozenAls onderdeel van hun winterhulp delen Caritas Vlaanderen en het Vicariaat Diaconie en Caritas van het bisdom Hasselt slaapzakken uit voor de dak- en thuislozen in Limburg.
De slaapzakken worden onder diverse hulporganisaties verdeeld, zoals CAW Limburg, vzw Onder Ons, de stad Hasselt en Café Anoniem. Zij zorgen ervoor dat de slaapzakken en de hygiënekits de juiste mensen bereiken.

Opbrengst wandeltocht voor Berkenhof

Woensdag 17 januari 2024
Lommel - Opbrengst wandeltocht voor BerkenhofZoomGisteren hebben afgevaardigden van het “Buurtcomité van de Vennen” in Balen een cheque van 1000 euro overhandigd aan vzw Berkenhof, in aanwezigheid van de directie, de verantwoordelijke wonen en één hele fiere bewoonster, Frida. Dit bedrag is de opbrengst van de jaarlijkse Driekoningenwandeltocht in de Most en op de Vennen in Balen, ditmaal geschonken ten voordele van een troostplek, in te richten nabij het kerkhof van Kerkhoven, met een kunstwerk van Will Beckers. De vzw Berkenhof is een zorgaanbieder die opvang en ondersteuning biedt aan volwassen personen met een verstandelijke beperking. Berkenhof heeft vestigingen in Leopoldsburg, Lommel en Balen.

Vogel van het jaar: huismus

Woensdag 17 januari 2024
Puur natuur
Lommel - Vogel van het jaar: huismusZoomDe huismus is uitgeroepen tot de vogel van het jaar 2024. Hoewel deze leuke vogel algemeen bekend is, is het toch een bijzonder kwetsbare soort. Sinds 2010 is hun aantal met 42 procent afgenomen, waardoor ze al enkele jaren op de 'Rode Lijst' staan. Ze vertoeven graag in de buurt van mensen en eenmaal ze een gepaste woonplaats hebben gevonden blijven ze ook generaties lang op dezelfde plaats.
Helaas ondervinden huismussen steeds meer moeilijkheden bij het vinden van geschikte nestplaatsen. Dit komt doordat er steeds minder huizen gebouwd worden met dakpannen en ze bijgevolg minder geschikte plekken vinden om hun nest te maken. (Johan Put)
Vogel van het jaar: huismusVogel van het jaar: huismus
Zoom

Woninginbraak in Geelgorsstraat

Dinsdag 16 januari 2024
Lommel - Woninginbraak in GeelgorsstraatDe voorbije nacht is ingebroken in een huis aan de Geelgorsstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Tesla remt voor wolf in Peer

Dinsdag 16 januari 2024
Lommel - Tesla remt voor wolf in PeerZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Basket: Lommel zondag tegen Limburg United BZondag speelt de Heren A-ploeg van BBC Croonen Lommel thuis tegen Limburg United B. Het is de laatste wedstrijd in de voorronde van de competitie in 2de nationale.
Lommel is al zeker van de play-offs doordat Neufchâteau vorig weekend thuis verloor van Gembo Borgerhout. Die play-offs worden gespeeld tussen de eerste 4 ploegen van elke reeks, dus Comblain, Gembo, Melsele Beveren en Lommel aan de ene kant en Gent, Donza, Brussels en Ieper aan de andere.
Lommel verloor in de heenronde met 72-65 van Limburg United en staat op de 4de plaats in de rangschikking met 7 gewonnen wedstrijden terwijl Limburg United 8ste staat met 3 gewonnen matchen.

Henri Deelkens overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Lommel - Henri Deelkens overleden
Vandaag is Henri Deelkens overleden, de echtgenoot van Alice Verdonck. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Mena Maes overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Lommel - Mena Maes overledenGisteren is Mena Maes overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Jacky Janssen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Winterprik houdt nog even aan

Dinsdag 16 januari 2024
Lommel - Winterprik houdt nog even aanDe afgelopen dagen waren er grote speculaties over het aantal cm sneeuw dat er woensdag zou vallen. De huidige weermodellen voorzien niet zo heel veel sneeuw in onze regio, hooguit 1 tot misschien 3 cm. Het is wel koud en het koude weer houdt nog aan tot zaterdag. Vanaf zondag gaan de temperaturen in stijgende lijn, maar het gaat daarbij ook harder waaien en de regenkansen nemen toe.
Vandaag is het een droge dag met geregeld zonneschijn. Het sneeuwtapijtje van enkele cm zal een beetje (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in flat in Ploegdries

Maandag 15 januari 2024
Lommel - Inbraak in flat in PloegdriesIn Ploegdries is gisteren ingebroken in een appartement. In de Pieter Breugheldreef is een inbraak gepleegd in een leegstaand pand.

Irène Jennen overleden

Maandag 15 januari 2024
Lommel - Irène Jennen overledenGisteren is Irène Jennen overleden, de weduwe van Louis De Bie. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Huslmans in Balen.

Niet klagen maar dragen

Maandag 15 januari 2024
Vandaag gelezen
"Als je de hele dag klaagt, is dat zowel voor jou als voor de ander vermoeiend. Het vreet energie en het brengt niet veel bij."
(Filmregisseur Stijn Coninx)
Lommel - Gezellige nieuwjaarsdrink op de BarrierZoomGisteren vierden ze nieuwjaar op de Barrier, met een gezellige nieuwjaarsdrink. KWB, Femma en OKRA nodigden alle Barrierenaren uit om samen het glas te heffen op een succesvol 2024. De parochiezaal was met een 70-tal mensen goed gevuld. Jong en oud wensten elkaar een vredig en hoopvol 2024 toe bij een gezellige babbel, een hapje en een drankje. Namens de drie verenigingen wenste KWB-bestuurslid Peter Cluyssen iedereen voor 2024 mooie en toffe dagen, veel nieuwe vriendschappen, een goede gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht
Gezellige nieuwjaarsdrink op de BarrierGezellige nieuwjaarsdrink op de BarrierGezellige nieuwjaarsdrink op de Barrier
Gezellige nieuwjaarsdrink op de Barrier
Zoom
Lommel - Vincent Vreysen (Kattenbos) naar Achel VVVincent Vreysen van Kattenbos Sport zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer Achel VV verdedigen.
Lommel - Lovoc-jongens U15 naar halve finale BVLZoomDe jongens U15 van Lovoc keken afgelopen zaterdag Fit VBC Ham in de ogen tijdens de kwartfinale van de Trixxo Cup (provinciale beker volleybal). Set 1 begon gelijkopgaand, beide ploegen kwamen tot scoren en niemand sloeg echt een kloof. Tot Lovoc er serverend vandoor ging. Ham kon weinig weerwerk bieden en verloor de set met 25-10. Set 2 liep langer gelijk op. Receptionele fouten aan weerszijden van het net hielden beide ploegen in evenwicht. Tot Lovoc opnieuw vanaf de servicelijn een gat (…) Het hele nieuwsbericht

De prijs van postzegels

Maandag 15 januari 2024
Lommel - De prijs van postzegelsZoomHet is elk jaar weer hetzelfde: postzegels worden duurder, nooit goedkoper. Net zoals de frieten, trouwens. En de kranten. En de treintickets. En... (Vandaag gezien op de Koning Leopoldlaan)
Het Agentschap Wegen en Verkeer  waarschuwt weggebruikers voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen vanavond, vannacht en morgenvroeg. Voor de komende uren voorspelt het KMI winterse neerslag met de grootste kans in het oosten van het land. Het KMI verwacht 1 tot 5 cm sneeuw in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.
Op plaatsen waar er winterse neerslag valt is het zeker opletten, maar omdat de wegdektemperaturen in heel Vlaanderen onder nul kunnen gaan is het overal uitkijken voor lokale gladheid. Aan weggebruikers wordt gevraagd om goed op te letten wanneer ze de weg op gaan.  

Dubbel verdriet

Zondag 14 januari 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - Dubbel verdrietHet overkwam me gewoon. En daarna kwam het woord. Twee woorden waren het. Ik voelde ze tijdens 'Het laatste portret' opkomen, een tv-programma waarin een deskundige fotografe het laatste portret van iemand maakt en er meteen zijn of haar levensverhaal aan ophangt. Samen met vrienden en familie.
Al is 'laatste' altijd een ietwat misleidend woord. Het laatste tot nu toe? En is het volgende dan weer het laatste? Of is dit de allerlaatste foto? Inderdaad. Voor deze mensen zou er geen meer volgen. Ze wisten (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel wint bij SLW Maaseik

Zondag 14 januari 2024
Lommel - Lutlommel wint bij SLW MaaseikIn Derde Provinciale is Lutlommel VV met 0-5 gaan winnen bij SLW Maaseik. Aan de rust was de stand 0-1. Meeus (3) en Vanpol (2) maakten de doelpunten.
Lommel - Gelijkspel V. Lommel - Grote HeideOp het moeilijk bespeelbaar veld van Verbroedering Lommel is de wedstrijd van de thuisploeg tegen Sporting Grote Heide op een gelijkspel geëindigd: 1-1. In de 28ste minuut opende Dries Bloemen voor Grote Heide de score. Enkele minuten later kon Wesley Maes aan de overkant op een gemeten voorzet gelijk maken. De tweede helft was nog een aangenaam kijkspel, maar echte doelkansen waren schaars. 

Miet Vandenboer overleden

Zondag 14 januari 2024
Lommel - Miet Vandenboer overledenGisteren is Miet Vandenboer overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Jef Grevendonk. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - 'Les stratiers de la chanson' in De AdelbergZoomRoland (79), een folk- en bluesartiest, en Guido Belcanto (70), de meest vooraanstaande zanger van het levenslied van ons land. Allebei zijn ze ooit begonnen als straatzanger. Zoiets schept een band die niet te onderschatten valt. Ze speelden destijds muziek om te overleven en waren tevreden met wat hen werd toegestopt. “Soort zoekt soort”, zegt Roland, het kon dus niet anders dan dat de twee heren elkaar op een dag zouden tegenkomen, het stond in de sterren geschreven. Gisterenavond (…) Het hele nieuwsbericht
'Les stratiers de la chanson' in De Adelberg'Les stratiers de la chanson' in De Adelberg'Les stratiers de la chanson' in De Adelberg
Zoom

Damesvoetbal: Lommel - STVV C 1-2

Zondag 14 januari 2024
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - STVV C 1-2In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 1-2 verloren van STVV C. Aan de rust was de stand 0-0. Voor Lommel scoorde Geubbelmans.
Lommel - M16 A BBC Croonen winnen van Sint-TruidenZoomIn november kroonden de meisjes M16 A van BBC Croonen zich tot kampioen in hun reeks op niveau 2C. Vandaag speelden ze thuis hun eerste wedstrijd in de hoogste reeks, tegen Femina Habac Sint-Truiden M16 A. Ze wonnen netjes met 58-49.
M16 A BBC Croonen winnen van Sint-Truiden
Zoom

Kattenbos Sport verliest van Thes B

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - Kattenbos Sport verliest van Thes BIn Tweede Provinciale heeft Kattenbos thuis met 1-2 verloren van Thes Sport Tessenderlo B. Voor Kattenbos scoorde Boridis net voor affluiten. Goossens maakte een owngoal. Er waren 150 toeschouwers.

Grensgevallen
Op de Europese kampioenschappen in Apeldoorn is Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanavond opnieuw Europees kampioen in de sprint geworden. In de finale versloeg hij de Pool Mateusz Rudyk. In de halve finale had Harrie al zijn eeuwige rivaal Jeffrey Hoogland verslagen - in de eerste heat met een topsnelheid van ruim 73km/u. Hoogland werd uiteindelijk vierde.
Lavreysen heeft inmiddels in het sprintnummer een olympische gouden medaille, vijf wereldtitels en vier Europese titels op zijn naam staan.

KRC Peer B - Lommel Kolonie 5-2

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - KRC Peer B - Lommel Kolonie 5-2KRC Peer B heeft vanavond met 5-2 gewonnen van Grenstrappers Lommel Kolonie.
Lommel - Handbal: België wint opnieuw van CyprusZoomDe Belgische mannenhandbalploeg heeft vandaag in Nikosia een overtuigende zege behaald bij Cyprus. Halfweg de partij was het 8–15. Uiteindelijk won België met 22–36. De Red Wolves plaatsen zich zo voor de kwalificatierondes van het EK 2026 waarvan de eerste ronde in het najaar gespeeld wordt.
Een verslag: Cyprus neemt het eerste doelpunt voor zijn rekening maar België neemt via Colman en Cadel meteen over. In tegenstelling tot de heenwedstrijd bepaalt België in de (…) Het hele nieuwsbericht

Yannick Noben boog zich over 2023...

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - Yannick Noben boog zich over 2023...Zoom...en wist daarmee een bomvolle zaal in De Adelberg te laten genieten van schitterende humor!
Al sinds 2015 werkt Yannick Noben - een Diepenbekenaar, getrouwd met een Lommelse - aan zijn comedy carrière. Beroepsmilitair en explosievenexpert by day en comedian by night, je moet het maar doen! Hij wist alle wedstrijden waaraan hij deelnam te winnen of zichzelf al minstens van een podiumplek te verzekeren. Hij raakte bekend door zijn eigen nieuwjaarsoverzicht voor Limburgers, uitgezonden op TV (…) Het hele nieuwsbericht
Yannick Noben boog zich over 2023...Yannick Noben boog zich over 2023...
Zoom

Lisa Suls overleden

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - Lisa Suls overledenGisteren is Lisa Suls overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Hendrik Van Hout. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Mia Vreys overleden

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - Mia Vreys overledenGisteren is Mia Vreys overleden, de weduwe van de in 1980 gestorven Jef Slegers. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiale kring. Condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be

Liza Lemmens overleden

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - Liza Lemmens overledenGisteren is Liza Lemmens overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Karel Stans. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kerkhoven.

833 kilometeruren file per werkdag

Zaterdag 13 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (december 2022 – november 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 833 kilometeruren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 833 kilometer file was gedurende 1 uur. Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. Die is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK haalt verdediger binnen

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - Lommel SK haalt verdediger binnenDe 19-jarige verdediger Henry Oware komt van de Franse zusterclub Troyes over naar Lommel SK. Hij tekende een contract voor 2,5 seizoenen.

Marieke Hanegreefs overleden

Zaterdag 13 januari 2024
Lommel - Marieke Hanegreefs overledenIn WZC H.Catharina in Zonhoven is op 29 december Marieke Hanegreefs overleden, de echtgenote van Paul Vuurstaek. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Brand in caravan

Vrijdag 12 januari 2024
In Blauwe Meer onstond vanmorgen een begin van brand in een caravan. Een stopcontact was er beginnen smeulen.
Lommel - Gezellig burenbezoek in HeeserbergenZoomVandaag kwamen de bewoners van Hoevezavel de nieuwe kleuterbouw van basisschool Lommel-West bezoeken. De kleutertjes ontvingen hun buren enthousiast in hun nieuwe klasjes. Samen speelden ze een spelletje bingo en dansten ze de pannen van het dak! Een warme ontmoeting tussen jong en oud op Heeserbergen. Wat is het toch heerlijk om zo'n fijne buren te hebben! (FG)

Aldi een week dicht

Vrijdag 12 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Aldi een week dichtDe Aldi-winkel aan de Balendijk gaat een week dicht, vanaf morgen/zaterdag om 16u. Aanleiding zijn werken om de winkel in een nieuw en duurzamer jasje te steken. Morgen om 16u gaan de deuren dus dicht en op vrijdag 19 januari 's morgens gaan ze weer open. 
In de derde kwalificatieronde voor de Australian Open heeft Zizou Bergs (ATP130) vanmorgen in Melbourne opgegeven. Dat was in de wedstrijd tegen de Australiër Dane Sweeny (ATP257). De stand was op dat ogenblik 7-5, 5-7, 0-2 en de wedstrijd was toen 2u13' bezig.
Lommel - 91 fietsen van leerlingen niet in ordeZoomDe lokale politie heeft, in samenwerking met de school en de stad Lommel, de fietsen van de leerlingen van de eerste tot de derde graad van Wico Lommel gecontroleerd. De focus lag op het belang van fietsverlichting. 91 fietsen bleken niet in orde. "Nochtans is een goede zichtbaarheid op de weg cruciaal voor de veiligheid van fietsers", aldus Korpschef Bart Voordeckers bij Lokale Politie Lommel.
De fietsers die niet in orde waren moeten hun verlichting zo snel mogelijk in orde brengen, (…) Het hele nieuwsbericht

De tip van Jan de boekhandelaar

Donderdag 11 januari 2024
Lommel - De tip van Jan de boekhandelaarZoomZelfstandige boekhandels zijn de jongste jaren dun gezaaid. In Limburg zijn er nog twee overgebleven, en één daarvan staat in de Molenstraat in Genk: "Malpertuis". De boekhandel, een heel fijne, wordt gerund door Jan Feys (foto). We hebben Jan zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Nirwana" van Tommy Wieringa. Hier gaat ie!
-----
Waarom niet als eerste boek mijn absolute topper van 2023 (…) Het hele nieuwsbericht
De tip van Jan de boekhandelaar
Zoom

Aanhangwagen gestolen in Kolonie

Donderdag 11 januari 2024
In Kolonie gingen dieven met een aanhangwagen aan de haal. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Bèrt Schroyen overleden

Donderdag 11 januari 2024
Lommel - Bèrt Schroyen overledenGisteren is Lambert Schroyen overleden, de echtgenoot van Henrietta Jansen. Hij was geboren in Heppen en werd 83 jaar. Het afscheid van Bèrt vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Rita Cuypers overleden

Donderdag 11 januari 2024
Lommel - Rita Cuypers overledenMaandag is Rita Cuypers overleden, de weduwe van Sylvain Goossens. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Nieuwjaarsreceptie Neos Lommel

Donderdag 11 januari 2024
Lommel - Nieuwjaarsreceptie Neos LommelZoomAfgelopen dinsdag organiseerde Neos Lommel naar jaarlijkse gewoonte haar nieuwjaarsreceptie in zaal Harmonie. Ruim 80 leden trotseerden de winterkou om voorzitster Nelly Hanegreefs onder andere haar bestuursleden te horen voorstellen: ondervoorzitter Maria Van Laeken, secretaris Hélène Vissers, penningmeester Jos Van Bommel, Lambert Emmers en Dominique Severijns verantwoordelijk voor de fietsgroep, Willemien en Gilberte voor de feestelijkheden, Ludo Willockx voor de uitstappen en Tandy voor (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsreceptie Neos LommelNieuwjaarsreceptie Neos Lommel
Zoom

17 procent minder winkels

Woensdag 10 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is het aantal winkels de voorbije tien jaar met 17 procent gedaald. Tegelijkertijd steeg het aantal leegstaande handelspanden met meer dan 5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de provincie.
De piek lag in 2021 met meer dan 2.200 lege handelspanden. De afgelopen drie jaar is dat aantal wel weer sterk afgenomen.

Nieuwe vennootschap: INEB

Woensdag 10 januari 2024
Ine Berghmans uit Lommel heeft de besloten vennootschap INEB opgericht met zetel aan de Pieter de Coninckstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten, advies op het gebied van public relations en communicatie en arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers.

Handbal: Red Wolves kloppen Cyprus

Woensdag 10 januari 2024
Lommel - Handbal: Red Wolves kloppen CyprusZoomDe Red Wolves (foto) hebben vanavond in een uitverkochte Hasseltse Alverberg Cyprus verslagen met 30–18. In de stroeve eerste helft was de jonge ploeg van Yerime Sylla nog zoekende. Halfweg de partij zochten beide teams de kleedkamers op bij een 12-10 stand. Bij aanvang van de tweede helft greep België Cyprus meteen bij de keel. Het spelplezier spatte er bij momenten van af terwijl het publiek kirde van de pret. Morgen/donderdag reizen de Red Wolves naar Cyprus waar ze zaterdagnamiddag de terugwedstrijd spelen. De winnaar mag in het najaar meedoen aan de kwalificatieronde van het EK 2026. (Foto Alain Decamps)

Vaneylen Bedrijfskleding overgenomen

Woensdag 10 januari 2024
Bedrijfsnieuws
Lommel - Vaneylen Bedrijfskleding overgenomenZoomHet textielbedrukkingsbedrijf Kadeco Vision uit Beverlo heeft Vaneylen bedrijfskleding uit Lommel overgenomen. De acquisitie zal minimale gevolgen hebben voor de bestaande klanten. Beide bedrijfsnamen blijven behouden, en het bestaande personeel blijft aan boord.
"We waren altijd al onder de indruk van de unieke diensten die Vaneylen biedt, zoals het kledingmanagementsysteem," zegt Michaël Vangeneugden van Kadeco Vision. "Daarnaast heeft Vaneylen een uitgebreid klantenbestand opgebouwd in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - W. Vermijl van Hechtel naar LutlommelWesley Vermijl trekt de deur achter zich dicht bij tweedeprovincialer KFC Hechtel. Hij zal de kleuren verdedigen van derdeprovincialer Lutlommel VV.

Meer fietsers naar het werk

Woensdag 10 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vier op de tien werknemers in Limburg (44%) gebruiken de fiets om minstens een deel van het woon-werktraject af te leggen. Dat is bijna een verdubbeling tegenover 5 jaar geleden, toen fietste 22,8%. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.
Een kwart (25%) van de Limburgse bedienden heeft een bedrijfswagen, dat zijn er iets meer dan in 2022. Het aantal Limburgers dat voor trein, tram of bus kiest om naar het werk te pendelen, is gezakt naar 4,4%, meer dan een procentpunt onder het niveau van voor corona. De Belg woont gemiddeld 20,8 km van het werk, de gemiddelde Limburger iets verder: 25,1 km.

Peter Snijers overleden

Dinsdag 9 januari 2024
Lommel - Peter Snijers overledenVandaag is Peter Snijers overleden, de echtgenoot van Marie-Rose Mols. Hij was 57 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsgruimte van aula 't Sant in Hechtel.
De visie van Fobie
Lommel - Band tussen De Lijn en de Chinezen...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Brand in Zwanenstraat

Dinsdag 9 januari 2024
Lommel - Brand in ZwanenstraatDe brandweer rukte deze namiddag uit omdat er brand was ontstaan onder een afdak van een huis aan de Zwanenstraat in Kolonie. Door de brand is er rookschade in de woonkamer. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Gezondheid
Lommel - Voorkomen en verlichten van constipatie: tipsConstipatie is een veelvoorkomend en hinderlijk probleem. Hoe kan voeding helpen om constipatie te voorkomen? Hier bekijken we enkele oorzaken en geef ik advies over wat je zou kunnen doen.
Oorzaken van constipatie:
Verschillende factoren kunnen bijdragen aan constipatie. Zowel voeding als medicatie kunnen hier een invloed op hebben. Een verminderde gemoedstoestand en gebrek aan lichaamsbeweging zijn eveneens factoren die de darmfunctie negatief kunnen beïnvloeden. Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Vreys overleden

Maandag 8 januari 2024
Lommel - Ludo Vreys overledenGisteren is Ludo Vreys overleden, de echtgenoot van Jenny Dekkers. Hij was 71 jaar. Het  afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in  de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
De visie van Fobie
Lommel - Provincie zet alles op FietssnelwegenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jackie Loomans overleden

Maandag 8 januari 2024
Lommel - Jackie Loomans overledenWe meldden al dat Jacky Loomans zaterdag is overleden. Hij was de echtgenoot van Betsy Claes en werd 71 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in beperkte familiekring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-21u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Op 16 maart organiseert Ballastival een eigen Ballastbattle voor Limburgse bands in CC Palethe in Pelt. Geen cover bands, alleen pure creativiteit! Hoe doe je mee? Stuur vóór 1 februari 2024 één van je beste nummers naar battle[!]ballastival.be. Meer info

Gerard Meus overleden

Maandag 8 januari 2024
Lommel - Gerard Meus overledenGisteren is Gerard Meus overleden, de weduwnaar van Rosa Cools, die op 12 december jl. overleed. Hij was geboren in Eksel en werd 91 jaar. Vrijdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematoirum. Begroeting: donderdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
‘Verloren Maandag’ is de maandag die volgt op de eerste zondag na Driekoningen, vandaag dus. Vanwaar die naam?
Er circuleren meerdere verklaringen, die terug te brengen zijn tot volgende drie hypotheses:
1. Verloren maandag zou verwijzen naar de verloren maar ook verzworen maandag waarop ambtenaren in het begin van het jaar hun eed aflegden. Een 18de-eeuwse akte uit Leuven noemt de dag voor het eerst verloren, want de eedaflegging van de ambtenaren werd duchtig gevierd en dus (…) Het hele nieuwsbericht

Inga Berghmans overleden

Maandag 8 januari 2024
Lommel - Inga Berghmans overledenZaterdag is Inga Berghmans overleden, de echtgenote van Jan Geerts. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Balen-Centrum.

Dag rotonde-met-de-L

Maandag 8 januari 2024
Lommel - Dag rotonde-met-de-LZoomVelen beseffen het niet, maar aan de Koning Leopoldlaan weten ze het: de rotonde-met-de-L komt nooit meer terug. Vandaag beginnen ze met het opruimen. Er komt nu een kruispunt met verkeerslichten, en het kunstwerk van Liliane Vertessen, de sierlijke L, zal langs de weg geparkeerd worden. Eind september van dit jaar zou ze er tien jaar hebben gestaan. Weet je nog? De L stond voor Lommel, leven en liefde
Eigenlijk was het hele probleem met die rotonde dat ze te kort bij de brug over het spoor staat. Ze een paar honderd meter dichter bij de stad aanleggen destijds had wellicht voor minder problemen - en voor minder verkeersslachtoffers - gezorgd.
In de achtste finales van de Beker van Limburg heeft Lommel forfait gegeven zodat Bilzen Youth doorstoot naar de kwartfinales.

Lommel SK - VVV Venlo 0-3

Zondag 7 januari 2024
Lommel - Lommel SK - VVV Venlo 0-3In een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse VVV Venlo heeft Lommel SK vanmiddag met 0-3 verloren. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld. De thuisploeg toonde weinig inspiratie. Zaterdag speelt Lommel SK uit bij Club NXT.
In de Wereldbeker-veldrit in Zonhoven is Laura Verdonschot vandaag 6de geworden. De rit werd gewonnen door de Nederlandse Puck Pieterse.

De winter nadert...

Zondag 7 januari 2024
Lommel - De winter nadert...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Riek van Hoek overleden

Zaterdag 6 januari 2024
Lommel - Riek van Hoek overledenVandaag is Riek van Hoek overleden, de echtgenote van Luc Geerts. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Eindhoven. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Het nieuwe vervoersplan van De LijnZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

KFC Helson - Kattenbos Sport 5-1

Zaterdag 6 januari 2024
Lommel - KFC Helson - Kattenbos Sport 5-1In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KFC Helson Helchteren Kattenbos Sport verslagen met 5-1.
Lommel - Schoonbeek Beverst - Lommel SK B 4-3In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Lommel SK B met 4-3 verloren van KEWS Schoonbeek-Beverst.

En nu: theologie!

Zaterdag 6 januari 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - En nu: theologie!“Toeval bestaat niet!” Dat zei de man met wie ik aan een tafeltje zat. En hij zei het met grote stelligheid. Ik was volkomen bij toeval (!) bij hem aan een tafeltje komen zitten in een druk café in Beringen. En hij zag er uit alsof hij het kon weten. Hij woonde in Koersel-Stal. En daar wonen veel mensen die veel weten, is mij verteld.
M.a.w. volgens hem is alles van tevoren volledig bepaald en bijgevolg volkomen voorspelbaar. De Franse wiskundige en astronoom Pierre-Simon Laplace (…) Het hele nieuwsbericht

Punt aan De Lijn

Zaterdag 6 januari 2024
Vandaag gelezen
Lommel - Punt aan De Lijn"We geven mensen nu de tijd om gewoon te worden aan de nieuwe lijnen. We monitoren ook constant wat er gebeurt, om samen met de vervoerregio eventueel bepaalde aanpassingen te doen. Als aansluitingen bijvoorbeeld niet haalbaar zijn, of als kinderen in bepaalde scholen te laat komen, proberen we zo snel mogelijk bij te sturen. Waar heel veel nood is aan een bijkomende halte, proberen we die vlug te voorzien."
Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn

Daar is de winter

Zaterdag 6 januari 2024
Weerbericht
Lommel - Daar is de winterNa het weekend komt een krachtig hogedrukgebied met kern over de Noordzee te liggen en stuurt in een strakke noordoostelijke luchtstroming koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. Het wordt een flink stuk kouder met matige nachtvorst en overdag maxima rond of net onder het vriespunt. We krijgen dan wel de zon te zien. Op korte termijn krijgen we nog wat nattigheid te verwerken, maar de koude lucht sijpelt al stilaan over onze regio en de temperaturen komen lager uit.
Vandaag domineren (…) Het hele nieuwsbericht

Huis Beau-fort failliet verklaard

Vrijdag 5 januari 2024
De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft kinderopvang "Huis Beau-fort" in Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 3 februari ingediend worden bij de curatoren mr. L. Dehaese, mr. J. Dehaese en mr. J. Deckmyn in Hasselt.

De wereld van Rik Vander Sanden

Vrijdag 5 januari 2024
Lommel - De wereld van Rik Vander SandenZoom
Als u een verwoed lezer van de Internetgazet bent, dan hebt u hier al vaak foto's gezien van paarden. Van springpaarden. Edele dieren die op jumpings aantreden en dikwijls bereden worden door edele dames of heren. Het is een wereld waarin veel geld omgaat, maar waarin ook vriendschappen voor eeuwig  worden gesmeed.
De paardenfoto's die u hier afgelopen jaar zag, werden gewoonlijk gemaakt door Rik Vander Sanden. Onze paardenfotograaf bij uitstek. Ruiters en amazones kennen hem; paarden zullen hem op den duur ook wel kennen, al kunnen ze dat niet zo laten zien. Rik maakte voor ons een selectie uit de foto's die hij in 2023 maakte op diverse ruitertornooien: Eventing LRV (Overpelt), Tops (Valkenswaard), Breugelhoeve (Peer), SenTower Park (Oudsbergen), Zangersheide (Lanaken), Postelmans (Lummen) en Peelbergen (Kronenberg). Er zijn ook enkele foto's bij van Brussel Masters (Wolvertem) & Azelhof (Lier). Stuk voor stuk mooie prenten, die u echt eens van dichtbij moet bekijken. Dat kunt u achter deze link. Geniet ervan!

Wolven maken minder slachtoffers

Vrijdag 5 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wolven hebben vorig jaar minder schapen en ander vee doodgebeten in Vlaanderen. Tot half december 2023 waren er 80 dieren gedood door een wolf, in 2022 waren dat er bijna dubbel zoveel. Vooral in Limburg is er een sterke daling, omdat veel veehouders de laatste jaren een wolfwerende omheining hebben geplaatst. Het is al het tweede jaar op rij dat het aantal doodgebeten dieren daalt.
Alle zwarte verkeerspunten in Limburg zijn weggewerkt. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De laatste twee in Limburg, allebei in Pelt, zijn eind vorig jaar aangepakt. 
Vorig jaar werden de laatste negen van die gevaarlijke punten in Limburg heraangelegd: in Beringen, Lanaken, Lummen, Maasmechelen en Zonhoven. En ook de laatste twee, allebei in Pelt. Zo werd het kruispunt van de Heerstraat met Boseind heraangelegd en de fietsinfrastructuur aan de spoorwegbrug werd veiliger gemaakt. In oktober kregen de verkeerslichten op de kruispunten van de Heerstraat en de Stationsstraat met het Boseind in Pelt een upgrade om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.
Lommel - Inbraak in winkel in StationsstraatDieven drongen binnen in een winkel aan de Stationsstraat. Wat er werd gestolen, is niet geweten.

Lisa Dingenen overleden

Vrijdag 5 januari 2024
Lommel - Lisa Dingenen overledenGisteren is Lisa Dingenen overleden, de weduwe van Jan Ceelen en de levenspartner van Jean Rubens. Lieske was 83 jaar. Woensdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium, waar voorafgaandelijk - vanaf 9.30u - de urne kan gegroet worden. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde productie van gemeentelijk afval per inwoner is in België gedaald van 779 kg in 2021 tot 683 kg in 2022. Dat is een daling met 12,3%.
Op nationaal niveau werd 8.753 ton gemeentelijk afval ingezameld in 2021 en 7.915 ton in 2022. Op jaarbasis is dit een daling van 9,6%. In 2022 werd 46% van het gemeentelijk afval verbrand, 33% werd gerecycled, 19% werd gecomposteerd of gefermenteerd en 0,2% werd gestort. (Statbel)

De wijzen kwamen uit het oosten

Donderdag 4 januari 2024
De visie van Fobie
Lommel - De wijzen kwamen uit het oostenZoomHet is bijna Driekoningen...  Een cartoon die aan Dali doet denken. (Cartoon: Fobie)

Laura Verdonschot 4de in Koksijde

Donderdag 4 januari 2024
Laura Verdonschot is vanmiddag op de Duinencross in Koksijde als vierde geëindigd. Ze was daarmee de eerste Belgische; Sanne Cant werd vijfde, op 2'05" van Verdonschot. De wedstrijd werd (alweer) gewonnen door de Nederlandse Fem van Empel.

Aantal starters in Limburg daalt

Donderdag 4 januari 2024
Uit de cijfers van VOKA blijkt dat het aantal starters in Limburg dit jaar daalt.
"Het afgelopen jaar mochten we 8.558 nieuwe ondernemingen verwelkomen in Limburg. Dat zijn er 565 - of 6,2% - minder dan in 2022. Met meer dan 15.000 gecreëerde arbeidsplaatsen sinds 2015 blijven onze startende ondernemingen een belangrijk aandeel hebben op onze tewerkstelling, al stellen we ook daar een lichte krimp vast. De opeenvolging van crisissen, de stijgende kosten en een onzeker (…) Het hele nieuwsbericht

Terrasverlichting vernield

Woensdag 3 januari 2024
Lommel - Terrasverlichting vernieldOp de Luikersteenweg hebben onbekenden een terrasverlichting vernield. De politie kreeg derze voormiddag melding van de feiten.

Inbraakpoging in Balendijk

Woensdag 3 januari 2024
Deze namiddag is een inbraakpoging vastgesteld in de Kluterstraat. Er is schade aan de deur.

Het nieuwe jaar is begonnen (3)

Woensdag 3 januari 2024
Lommel - Het nieuwe jaar is begonnen (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Patricia Vanden Eynde overleden

Woensdag 3 januari 2024
Lommel - Patricia Vanden Eynde overledenGisteren is Patricia Vanden Eynde overleden. Ze was 59 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: maandag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Start solden

Woensdag 3 januari 2024
Lommel - Start soldenZoomVandaag start officieel de wintersolden. "De Belgische modehandelaars kijken uit naar de wintersolden. Er valt namelijk veel goed te maken: zowat de helft verkocht dit najaar minder en heeft (te) grote voorraden", weet Retail Detail.

Eten en drinken in 'De Talloor'

Woensdag 3 januari 2024
Lommel - Eten en drinken in 'De Talloor'ZoomVandaag opent een nieuwe zaak, waar vroeger Coffeelounge Anneke was (Hertog Janplein 65): De Talloor. Tim en Vince zijn de nieuwe uitbaters van de brasserie. Je kan er elke dag terecht van 9 tot 22 uur.(Foto's Robert Boons)
Eten en drinken in 'De Talloor'Eten en drinken in 'De Talloor'
Zoom

François Leën overleden

Dinsdag 2 januari 2024
Lommel - François Leën overledenVandaag is François Leën overleden, de echtgenoot van Gaby Roels. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be

Roggestraat staat blank

Dinsdag 2 januari 2024
In Kerkhoven staat de Roggestraat blank als gevolg van de hevige regenval. Ook elders in de stad wordt wateroverlast gemeld. In enkele straten kon de riolering het vele water maar moeilijk slikken. Door de hevige wind sneuvelden enkele reclameborden.

Het nieuwe jaar is begonnen (2)

Dinsdag 2 januari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Het nieuwe jaar is begonnen (2)ZoomPizzabakker Gino zorgde in Napels voor een verkettering omdat hij pizza's met ananas ging verkopen. Heiligschennis! roepen de Napolitani... (Cartoon: Fobie)

Code geel voor felle wind

Dinsdag 2 januari 2024
Lommel - Code geel voor felle windHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht met code geel in onze provincie voor felle wind.

Eddy Ulenaers overleden

Dinsdag 2 januari 2024
Lommel - Eddy Ulenaers overledenZondag is Eddy Ulenaers overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan dee Adelberg.
Lommel - Nieuwe assistent-hoofdtrainer bij LSKRyan Garry (40) is bij Lommel SK aangesteld als assistent van hoofdtrainer Steve Bould. Dat heeft de club op haar website bekendgemaakt. Bould vervangt Kristof Van Hout, die sinds begin dit seizoen die rol ad interim op zich had genomen. Met de aanstelling van Garry kan hij zich weer concentreren op zijn functie als Academy Director.
Garry voetbalde als prof o.m. bij Arsenal en Bournemouth. Nadien deed hij bij beide teams ervaring op als jeugdcoach. Daarnaast had hij ook de Engelse U17 onder zijn hoede.

Moet er nog zand zijn?

Dinsdag 2 januari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Moet er nog zand zijn?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Volgens cijfers van Kind en Gezin blijft Olivia de populairste meisjesnaam en Noah de populairste jongensnaam bij kinderen geboren in 2023, net zoals in 2022. Bij de meisjes is Anna een opvallende stijger, van de 10de naar de 2de plek. Nieuwkomers in de top-10 zijn Renée en Mona op de resp. 8ste en 10de plek. Minder veranderingen zijn er bij de jongensnamen. Daar staat de top-4 in steen gebeiteld: Noah, Arthur, Liam, Adam. De enige nieuwkomer in de top-10 is Matteo, die Lewis uit de hitparade stoot.

Het nieuwe jaar is begonnen (1)

Maandag 1 januari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Het nieuwe jaar is begonnen (1)ZoomVoetbalclub Standard Luik - Royal Standard de Liège - heeft haar trainer Carl Hoefkens aan de deur gezet. (Cartoon: Fobie)
Lommel - Vandalen smijten verkeersbord tegen autoVandalen gooiden gisteren een verkeersbord tegen een auto in Enneven. De wagen liep schade op.

Vuurwerk veroorzaakt brand

Maandag 1 januari 2024
Lommel - Vuurwerk veroorzaakt brandVanochtend rond 0.30 uur moest de brandweer uitrukken omdat een hokje van de NMBS aan de Balendijk vuur had gevat. De brand werd veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk.
Lommel - Nieuwjaar op de Koning LeopoldlaanZoomEn van onze kant hopen we nog lang deze mooie bordspreuken te kunnen tonen! 
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel