Het overige nieuws

Geen brooddoos

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
Blinkende prinsessenboekentassen of stoere trolleys. Wanneer de media het begin van het nieuwe schooljaar portretteren, zijn het dergelijke volmaakte taferelen die in de kranten en op televisie passeren. Over traantjes bij afscheid van mama en/of papa bij het betreden van de eerste kleuterklas zal ook wel worden gesproken.
Maar weg uit beeld is het kind dat geen brooddoos bij zich heeft of die ochtend moet vertrekken onder slaande ruzie, te midden van alle stress. Weg uit beeld is het kind dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Update ziekte van Newcastle

Vrijdag 31 augustus 2018
Oudsbergen - Update ziekte van NewcastleZoomVanaf 1 september wordt het mogelijk voor hobbykwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Alle pluimvee dat wordt aangevoerd op de niet-commerciële verzameling dient individueel geïdentificeerd te zijn met een gesloten pootring. Alle pluimvee dat aanwezig is op de niet-commerciële verzameling is ten minste drie weken en ten hoogste 9 maanden vóór de aanvang van de verzameling (…) Het hele nieuwsbericht

Muziek spelen: een heel smal rotspad

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
"In de muziek loop je op een heel smal rotspad. Aan je rechterhand gaapt het ravijn van de commercie. Aan de linkerkant heb je de rotswand van je muzikale geweten. Het is af te raden met je hoofd tegen die rotswand aan te blijven stoten, maar je wilt ook niet in dat ravijn storten. Het is dus zaak een goede middenweg te vinden.
Dat heb ik altijd nagestreefd. En als je dat doet, gaat het publiek blij naar huis."
(De Nederlandse jazzpianist Louis Van Dijk (76) in Het Parool)

Auto over de kop: vrouw gewond

Vrijdag 31 augustus 2018
Oudsbergen - Auto over de kop: vrouw gewondDeze namiddag rond 13.40 uur ging een auto over de kop op 't Hasseltkiezel in Bree. Sofia M. (21) uit Maaseik raakte daarbij lichtgewond.

Gezocht: 300 huishoudhulpen

Woensdag 29 augustus 2018
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen zoekt het Poetsbureau 300 extra huishoudhulpen. Het Poetsbureau heeft zijn hoofdkantoor in Paal maar heeft onder andere ook kantoren in Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren.

Zittenblijven nergens goed voor

Woensdag 29 augustus 2018
Peter van Limpt (47) geeft les in het Agnetencollege in Peer. Hij ziet "een groot probleem" in ons huidige onderwijssysteem: het zittenblijven. "Als een leerling moet blijven zitten, moet hij alle vakken opnieuw doen terwijl hij dikwijls maar voor 3 à 4 vakken een tekort had. Die leerling moet dan een heel jaar ook alle andere vakken volgen waarvan hij al bewezen heeft dat hij ze kan." Elk jaar blijven er zo in het secundair onderwijs ruim 15.000 leerlingen zitten, in het lager onderwijs een 10.000. (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte stijging levensverwachting

Woensdag 29 augustus 2018
In 2017 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Dat laat STATBEL vandaag weten. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een stijging van 0,1 jaar voor beide geslachten samen. In Vlaanderen (82,2 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,8 jaar). Met de driejaarlijkse sterftetafels 2015-2017 kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Huisdier binnen? Sticker plakken

Woensdag 29 augustus 2018
Oudsbergen - Huisdier binnen? Sticker plakkenZoomBij een brand wil je niet alleen zelf heelhuids buiten geraken, maar nadien ook je dierbaren weer in je armen kunnen sluiten. En je huisdieren weer kunnen knuffelen! Daarom is het belangrijk dat hulpverleners weten welke huisdieren in huis waren voor de brand uitbrak. Je kan dat aangeven met een sticker, die je gratis kan afhalen aan de balie van het gemeentehuis.

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 29 augustus 2018
Oudsbergen - KMI waarschuwt met code geelOf het allemaal zo erg zal zijn, valt af te wachten, maar het KMI heeft code geel afgekondigd omdat er een onweerszone vanuit Frankrijk over onze streken komt. En die zou veel regen kunnen meebrengen. Voor Limburg wordt dat pas na de middag verwacht. Maar Binnenlandse Zaken heeft alvast het nummer 1722 geactiveerd voor niet dringende hulpoproepen.

Bebouwde oppervlakte van 11 tot 42 %

Dinsdag 28 augustus 2018
Het percentage van de bebouwde oppervlakte van de totale gemeentelijke oppervlakte verschilt erg per gemeente. In Peer en Meeuwen-Gruitrode is dat 11 procent, in Hechtel-Eksel 12 procent en in Tongeren en Bocholt 14 procent. In Hamont-Achel en Neerpelt is dat 17 procent, in Houthalen-Helchteren 18 procent, in Lommel 19 procent. In Overpelt bedraagt de bebouwde oppervlakte 22 procent, in Beringen 24 procent, in Opglabbeek 25 procent en in Leopoldsburg 42 procent.
De samenleving zet de enige echte potentiële energie voor haar toekomst op het spel: de hersens van jongeren. Dat zegt dr. Lieve Van Ermen, cardiologe en oud-senator, naar aanleiding van de toenemende tolerantie ten opzichte van cannabisgebruik. "Door omwille van het winstbejag de gezondheid te verkwanselen aan cannabis zet onze maatschappij de ontwikkeling van die jonge brains, hun geheugen en abstract denkvermogen op het spel", schrijft de cardiologe in een open brief. Volgens haar is in sommige families 10 tot 25 procent van de gezinsleden genetisch kwetsbaar voor psychose, waarvoor cannabis de trigger is. "De wietconsument kost de maatschappij enorm veel méér aan hospitalisatie, opnames, medicatie en uiteindelijk invaliditeit," aldus dr. Van Ermen.

Tuinhuis vernield door brand

Dinsdag 28 augustus 2018
Vanochtend rond 4 uur is een tuinhuis uitgebrand aan de Dornernieuwstraat in Opoeteren. Volgens de politie Maasland werd de brand vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Heftruck uitgebrand

Maandag 27 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Heftruck uitgebrand

Meeuwen-Gruitrode

In een loods aan de Ophovenstraat in Gruitrode vloog vanmorgen een heftruck in brand zodat de brandweer moest uitrukken. De heftruck is uitgebrand. Er is ook schade aan het dak van de loods.

'Limburg te kwistig met open ruimte'

Maandag 27 augustus 2018
Limburg springt te kwistig om met de open ruimte die er is. Dat zegt Natuurpunt. Limburg bestaat voor 12.6 procent uit beton en heeft daarmee de laagste verhardingsgraad van alle Vlaamse provincies. Maar de provincie lijkt die troef niet helemaal naar waarde te schatten: Limburg is de enige provincie waar de betonmolens steeds harder gaan draaien. Meer dan de helft van de bijkomende bebouwing wordt bovendien gerealiseerd op plekken waar dat niet aan te raden is. (Bron Radio 2)

Opglabbeek

Deze namiddag rond 14.30 uur kwam het in de Dorpsstraat in Opglabbeek tot een aanrijding tussen een voetganger en een auto. Voetganger Hendrik K. (61) uit Opglabbeek liep daarbij lichte verwondingen op.

Mannen aangehouden na winkeldiefstal

Maandag 27 augustus 2018
Oudsbergen - Mannen aangehouden na winkeldiefstalDe onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van een winkeldiefstal in de Toleikstraat in Bree. Zaterdagavond stal een 24-jarige man uit Oekraïne enkele goederen uit een supermarkt in de Toleikstraat. De man werd opgemerkt door een winkelmedewerker, maar kon te voet ontkomen. Politie CARMA kwam ter plaatse en trof de man aan in de Millenstraat. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. In zijn auto, die nog bij de winkel geparkeerd stond, trof men nog (…) Het hele nieuwsbericht

Opglabbeek

Tijdens een motorcrosswedstrijd in Opglabbeek is gisteren een toeschouwer aangereden door een motorcrosser. De twintiger liep daarbij een dubbele beenbreuk op en is naar het ziekenhuis in Genk overgebracht.

Twee schepenen haken af

Zondag 26 augustus 2018
Peter Schreurs en Anneleen Beckers, beiden schepen in Opglabbeek, nemen niet deel aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze blijven wel tot eind dit jaar hun schepenmandaat uitvoeren. 

Louwel speelt gelijk tegen Grimbie

Zondag 26 augustus 2018

Opglabbeek

In de Beker van Limburg heeft E. Louwel 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Grimbie 69. Kab. Opglabbeek won met 0-1 bij Nieuwerkerken.

Wijshagen wint in Opoeteren

Zondag 26 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen wint in Opoeteren

Meeuwen-Gruitrode

In de Beker van Limburg heeft Heidebloem Wijshagen SDS Opoeteren verslagen. Uitslag: 2-4. Sp. Ellikom heeft in de Beker van Limburg VV Voorshoven verslagen. Uitslag:5-1. KSK Meeuwen klopte Nevok Gruitrode met 2-0.

Joris Haex doet het weer

Zondag 26 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

Meeuwenaar Joris Haex heeft vandaag de junioreswedstrijd in Putte gewonnen. Zaterdag was hij de snelste in Puurs.
In de Beker van Limburg (B-Beker) heeft Louwel B Bocholt verslagen. Uitslag: 9-0. Boons scoorde zes goals.

Jos Brech gearresteerd in Spanje

Zondag 26 augustus 2018
Oudsbergen - Jos Brech gearresteerd in SpanjeZoomDe 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is vanmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de Nederlandse politie vanavond.
De Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die zei dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag vrijgegeven waren tijdens een persconferentie van de Nederlandse politie. Daar werd bekend dat het DNA-spoor dat op de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden, afkomstig was van Brech.

Stroomkabels gestolen

Zondag 26 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Stroomkabels gestolen

Meeuwen-Gruitrode

Op een werf aan de Venhovenstraat in Gruitrode is een diefstal gepleegd. Onbekenden gingen er met stroomkabels aan de haal. Vorige week sloegen werfdieven al toe op Breekiezel.

Slachtafval gedumpt

Zondag 26 augustus 2018
Onbekenden hebben vijf vuilniszakken met slachtafval gedumpt in de Volmolenstraat in Opoeteren. Dat gebeurde gisteren.

Wagen vat vuur

Zondag 26 augustus 2018
Oudsbergen - Wagen vat vuurOp de Beerselerdijk in Bree vatte gisterenavond rond 21.15 uur een auto vuur. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit. Vermoedelijk lag een kortsluiting aan de basis van de brand.
Puur natuur
Het zoeken naar en vinden van wolvenkeutels is essentieel in wolvenonderzoek, schrijft naturetoday.com. "Enerzijds kunnen wolven op individu gevolgd worden middels DNA-onderzoek. Anderzijds is de plek van de keutel ontzettend belangrijk. Rondtrekkende wolven die zich nog niet hebben gevestigd laten weinig sporen na, maar territoriale wolven markeren het gebied door keutels vol in het zicht op zandpaden, het liefst zelfs kruisingen, te leggen." 

Zestig procent Nederlanders

Zondag 26 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

Van de 718 niet-Belgen in Meeuwen-Gruitrode is 60,6 procent Nederlander. Het gaat om 435 personen. Verder wonen in Meeuwen-Gruitrode onder meer 45 Polen, 27 Italianen, 17 Amerikanen, 16 Duitsers en 13 Roemenen.

Fris zomerweer

Zaterdag 25 augustus 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Fris zomerweerNoordwestelijke hoogtestromingen transporteren koele en onstabiele lucht naar onze streken. Het weekend wordt fris met vooral vandaag kans op buien. Na het weekend is het eerder wisselvallig, maar het wordt wel wat zachter.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er komen buien opzetten, die na de middag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tegen de avond nemen de buien af. De maxima liggen slechts rond 17 graden en er staat een matige wind uit het westen.
Morgen is de kans (…) Het hele nieuwsbericht

Kunstgrasveld in gebruik genomen

Zaterdag 25 augustus 2018
In sportpark De Roosen is gisteren in de vooravond het nieuwe kunstgrasvoetbalveld officieel in gebruik genomen. De aanleg kostte 411.586 euro. “Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt werden de trainingsvelden overbelast en krijgen ze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt het tweede wedstrijdveld om te (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Fietsen door het water' in  top-100 van 'Time'ZoomHet unieke fietspad "Fietsen door het water" in het domein Bokrijk wordt nu ook aanbevolen door het gerenommeerde Amerikaanse weekblad "TIME Magazine". Volgens het blad is het fietspad een van de 100 meest fantastische plekken ter wereld om te bezoeken.
"Fietsen door het Water" viel de voorbije maanden al verschillende keren in de prijzen, ook in het buitenland. Zo won het pad de Australische World Landscape Awards en kreeg het goud op de Internationale designwedstrijd van Los Angeles.
Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens is tevreden: "TIME Magazine is het grootste opinie- en nieuwsblad ter wereld, met een wekelijks bereik van ruim 20 miljoen lezers en 45 miljoen websitebezoekers per maand. Ons doel om Limburg op de kaart te zetten, is nu zeker gelukt!" (Bron: Radio 2; foto Toerisme Limburg)

187 Nederlanders, 141 Italianen

Vrijdag 24 augustus 2018

Opglabbeek

Opglabbeek telt 536 inwoners met een niet-Belgische nationaliteit. Het gaat onder meer om 187 Nederlanders, 141 Italianen, 40 Polen, 23 Duitsers, 14 Grieken, 12 Spanjaarden, 11 Turken en 10 Amerikanen.

Opendeurdagen in Natuurhulpcentrum

Vrijdag 24 augustus 2018

Opglabbeek

Tijdens de opendeurdagen in het Natuurhulpcentrum heerst er altijd een gezellige drukte. Heel veel mensen willen het centrum bezoeken. Maar omdat het letterlijk 'vol' zit met zieke en gewonde wilde dieren is dat niet altijd mogelijk. Wilde dieren zijn bang voor mensen en gekwetste dieren hebben rust nodig om snel te herstellen.
Maar elk jaar in september zijn er drie opendeurdagen. Dan worden de meest angstige dieren afgeschermd en worden de ergst gekwetste dieren op een niet voor het publiek (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitskabels gestolen

Vrijdag 24 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op een werf op Breekiezel is vanochtend een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er met elektriciteitskabels aan de haal.

Werken in Zwartberg

Vrijdag 24 augustus 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer start volgende week met de herinrichting van het kruispunt van de Torenlaan en de Marcel Habetslaan in Genk. Het agentschap wil het kruispunt omvormen tot een veilig op- en afrittencomplex. Op en rond het knooppunt komen fietstunnels en vrijliggende fietspaden. De stad Genk investeert tegelijk in een nieuwe verbindingsweg richting de Opglabbekerzavel. De eerste werken vallen buiten de rijweg en geven de eerste weken weinig hinder.

Guy Dreesen overleden

Vrijdag 24 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Guy Dreesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Guy Dreesen overleden, de echtgenoot van Marcella Neyens. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhovze Uitvaartzorg in Bocholt.

Nevok verliest oefenwedstrijd

Donderdag 23 augustus 2018
Nevok Gruitrode heeft zijn oefenwedstrijd tegen Kabouters Opglabbeek verloren met 0-4. Heidebloem Wijshagen verloor met 0-2 van Peer SV en E.Louwel versloeg Stokkem VV met 6-1.

Radio2 komt naar de Oudsberg

Donderdag 23 augustus 2018
Maandag komt de Radio 2 Zomertour naar Duinengordel. Presentatoren Daan en Sander zullen het middagproigramma (van 12u tot 13u) uitzenden vanaf de voet van de Oudsberg. Vanaf 10u start de radiocrew met de voorbereidingen en ben je van harte welkom voor een babbel. Wil jij in de uitzending iets vertellen over je hobby, je vakantie,... Of wil je iets tonen? Ga maar langs! Liefst met de fiets of al wandelend vanuit Camping Zavelbos.

Steps gestolen uit tuinhuis

Donderdag 23 augustus 2018
Uit het tuinhuisje van een school aan de Gerdingerpoort in Bree zijn twee steps gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Rijbewijs vervallen

Donderdag 23 augustus 2018

Opglabbeek

Bij de controle van een auto in de Stationsstraat in Dilsen-Stokkem bleek dat de 27-jarige bestuurder uit Opglabbeek met een voorlopig rijbewijs reed dat sinds 2015 vervallen was. De export-kentekenplaten op het voertuig hadden een beperkte geldigheid van 14 dagen, die sinds mei van dit jaar verstreken was. De kentekenplaten werden in beslag genomen en het voertuig werd getakeld.

Nieuwe speler voor Ellikom

Woensdag 22 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vierde provincialer Ellikom heeft zich versterkt met Claudio Muroni. Hij komt over van Kadijk.

Jaak Gabriëls stapt uit politiek

Woensdag 22 augustus 2018
Jaak Gabriëls komt niet meer op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Bree. Hij ziet af van zijn plaats als lijstduwer op de lijst Verjonging en dat omwille van een dreigend proces. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar mogelijk geknoei met facturen van bedrijven om de partij Verjonging in Bree illegaal te financieren. (Radio 2)

Dieven slaan toe in kelder

Woensdag 22 augustus 2018
Onbekenden hebben een aantal voorwerpen gestolen uit de kelder van een huis aan de Weg naar As in Opoeteren. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Doorbraak na DNA-onderzoek

Woensdag 22 augustus 2018
Grensgevallen
Oudsbergen - Doorbraak na DNA-onderzoekZoomTwintig jaar geleden verdween de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood aangetroffen. Hij was seksueel misbruikt en vermoord. Onderzoek naar de dader leverde al die tijd niets op, tot dit jaar. In februari stonden ruim 14.000 mannen in de streek op verzoek van de politie op vrijwillige basis DNA af. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (67) gewond bij aanrijding

Woensdag 22 augustus 2018
Gisterenavond rond 17.30 uur kwam het op de Opitterkiezel in Bree tot een aanrijding tussen een fietsster en een auto. Fietsster Maria D. (67) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.
Een 29-jarige motorrijdster kwam vanmorgen rond 8.15 uur in de bocht ter hoogte van de kerk op de Dilserweg in Opoeteren ten val. Volgens de politie was het ongeval te wijten aan de bevuilde rijbaan. De motorrijdster bleef ongedeerd en de brandweer deed het nodige.

Fietser in levensgevaar na val

Dinsdag 21 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Fietser in levensgevaar na val

Meeuwen-Gruitrode

Deze namiddag rond 13.30u is fietser Tony V. (44) uit Peer levensgevaarlijk gewond geraakt bij een val op de Peerderbaan in Meeuwen-Gruitrode. Hij is in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht.

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Oudsbergen - Vandaag offerfeest bij de moslimsZoomVanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 

Mariëtte Casters overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Opglabbeek - Mariëtte Casters overleden

Opglabbeek

In WZC Kimpenhof in Opglabbeek is zondag Mariëtte Casters overleden, de echtgenote van Nolly Peeters. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in (…) Het hele nieuwsbericht

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Oudsbergen - Recordaantal overgezette amfibieënZoomIn het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 17.489 euro

Maandag 20 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

Het gemiddeld inkomen in Meeuwen-Gruitrode bedraagt 17.489 euro. Dat is minder dan in Opglabbeek maar meer dan in Maaseik, Peer, Bree, Bocholt, Houthalen-Helchteren en Genk.

Gemiddeld inkomen: 17.938 euro

Maandag 20 augustus 2018

Opglabbeek

Het gemiddeld inkomen per inwoner in Opglabbeek bedraagt 17.938 euro. Dat is meer dan in Meeuwen-Gruitrode, Maaseik, Peer, Bocholt, Houthalen-Helchteren en Genk.
Oudsbergen - Vijf drugsdealers betrapt op PukkelpopOp Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Oudsbergen - Bouwsector vindt 'geen' personeelZoomDe krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Harie Vandewal overleden

Zaterdag 18 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Diepenbeek is op 11 augustus de uit Neerglabbeek afkomstige Harie Vandewal overleden, de echtgenoot van Ida Aerts. Hij was 76 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Exhibitionist in Kattebeekstraat

Vrijdag 17 augustus 2018
In de Kattebeekstraat in Opoeteren dook deze namiddag een exhibitionist op. De, politie kon hem niet meer aantreffen.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Bruine kiekendief vrij met zender

Vrijdag 17 augustus 2018
Opglabbeek - Bruine kiekendief vrij met zenderZoom

Opglabbeek

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heet een gerevalideerde bruine kiekendief vrijgelaten. De zeldzame vogel, die de naam Brunhilde kreeg, kreeg een GPS-tracker op de rug waardoor men zijn verdere doen en laten kan volgen. De bruine kiekendief, een 2e jaars vrouwtje, vloog vrijwel onmiddellijk na vrijlating naar Zuid-Limburg om dan via het Drielandenpunt en Duitsland naar de Alpen in Oostenrijk te vliegen. De vogel heeft tot op heden al 800 km afgelegd. Studies tonen aan dat vrouwelijke bruine kiekendieven rond de Middellandse Zee overwinteren.
Het zenderonderzoek is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Life-BNIP project (Belgian Nature Integrated Project) van de Europese Unie. Met dit project probeert men aan te tonen hoe belangrijk de Europese natuurgebieden (Natura 2000) zijn voor wilde dieren zoals de bruine kiekendief.(Foto Natuurhulpcentrum)

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - En zijn naam is AugustZoomDe nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Tegen boom: vrouw gewond

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - Tegen boom: vrouw gewondOp de Gruitroderkiezel in Bree reed deze voormiddag rond 10 uur een auto tegen een boom. Yvette S. (53) uit Kinrooi raakte daarbij lichtgewond.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - Tunnel onder kruispunt provinciehuisZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Camille Borgermans overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Opglabbeek - Camille Borgermans overleden

Opglabbeek

Dinsdag is Camille Borgermans overleden, de echtgenoot van Francine Knevels. Hij was 73 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Louwel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) in het rouwhuis aan de Kortestraat.

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Nevok - Zutendaal VV 1-1

Woensdag 15 augustus 2018
Oudsbergen - Nevok - Zutendaal VV 1-1In een oefenwedstrijd heeft Nevok Gruitrode 1-1 gelijk gespeeld tegen Zutendaal VV. KSK Meeuwen speelde 2-2 gelijk tegen Zonhoven VV.

Vier gewonden bij botsing

Woensdag 15 augustus 2018
Opglabbeek - Vier gewonden bij botsing

Opglabbeek

Kris V. (41) uit Opglabbeek, een Genkenaar en twee inwoners van As zijn gisterenavond rond 17.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Hoogstraat in As.
Afgelopen voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven zouden in aanmerking komen voor subsidies van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen.
Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts bekend dat volgende subsidies werden (…) Het hele nieuwsbericht

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat je 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info

Tweede hoogste sterftecijfer

Maandag 13 augustus 2018
Na Halen heeft Hamont-Achel het hoogste sterftecijfer per duizend inwoners van alle Limburgse gemeenten. Opglabbeek heeft het laagste.

528 woongelegenheden meer

Maandag 13 augustus 2018

Opglabbeek

In tien jaar tijd zijn er in Opglabbeek 528 woongelegenheden bijgekomen. Er zijn er nu zo'n 4.200. In nagenoeg 13 procent van de woongelegenheden gaat het om appartementen.

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Palmers overleden

Maandag 13 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Mia Palmers overleden, de weduwe van Pierre Vanderheyden. Ze was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van Gruitrode, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. 

Opglabbeek

Bouwbedrijf Albert Jansen, gevestigd aan de Industrieweg Noord in Opglabbeek is overgenomen. Overnemer is Özgür Uyar, die al twee andere bedrijven runt.

Kelderraam stukgeslagen

Maandag 13 augustus 2018
Vandalen hebben een kelderraam stukgeslagen aan de Weg naar As in Opoeteren.

Limburgse export naar Iran halveert

Maandag 13 augustus 2018
De Limburgse export naar Iran daalde spectaculair sinds de Amerikaanse president Donald Trump economische sancties tegen het land aankondigde. Dat blijkt uit een rondvraag door Voka – KvK Limburg bij de belangrijkste Limburgse exporteurs naar Iran. Het Hoeseltse Power Tools Distribution zet de Iraanse export zelfs helemaal stop.
In de eerste zeven maanden van 2017 werden er in Limburg nog voor bijna 12 miljoen euro certificaten van oorsprong aangevraagd voor Iran, dit jaar is dat slechts 6,8 miljoen euro.

KSK Meeuwen klopt Torp. Hasselt

Zondag 12 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen klopt Torp. Hasselt

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft in een oefenwedstrijd Torp. Hasselt verslagen. Uitslag: 2-1.

Kans op onweer

Zondag 12 augustus 2018
Vannacht trekt een storing van west naar oost door het land met regen en buien. Plaatselijk is er daarbij kans op onweer. Morgen verwacht het KMI regelmatig buien die soms stevig en onweerachtig zijn. Hier en daar kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd.

Opglabbeek

In tien jaar tijd is de oppervlakte landbouwgrond in Opglabbeek gedaald van 620 naar 419 hectare. Het aantal landbouwbedrijven in de gemeente daalde tijdens dezelfde periode van 16 naar 10.

Schuttert wint in Tops Arena

Zondag 12 augustus 2018
Grensgevallen
Frank Schuttert (25) uit Meeuwen-Gruitrode heeft gisteravond met de Westfaler hengst Chianti's Champion de Grand Prix van de Global Champions Tour in Valkenswaard gewonnen. Met een foutloze rit bleef hij in de Tops Arena de Duitser Marcus Ehning één honderdste van een seconde voor. De Duitser Christian Ahlmann eindigde als derde.

Zo kan het ook ...

Zaterdag 11 augustus 2018
Opglabbeek - Zo kan het ook ...Zoom

Opglabbeek

In het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werd  een verzwakte reisduif binnengebracht. Helemaal niets speciaals, want er komen jaarlijks vele reisduiven binnen. Deze duif was echter een geluksvogel, aangezien de eigenaar hem kwam ophalen... en dat is bijzonder. Regelmatig worden er tamme duiven in het centrum binnengebracht. Meestal gaat het om duiven die meededen aan wedstrijden en op de terugweg verzwakten. Als men de eigenaar van de duif kan opsporen, probeert men hem te laten weten dat zijn duif in (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV - KSK Meeuwen 1-0

Zaterdag 11 augustus 2018
Peer SV heeft een oefenwedstrijd tegen KSK Meeuwen gewonnen met het kleinste verschil. Uitslag: 1-0.

Sammy Paulissen overleden

Zaterdag 11 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Sammy Paulissen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is op 6 augustus Sammy Paulissen overleden. Zij was 31 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Michel Thaens overleden

Zaterdag 11 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Michel Thaens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Michel Thaens overleden, de echtgenoot van Eliza Vanhees. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.  Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Extra opvang voor pleegzorg nodig

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg zijn er extra opvangplaatsen voor pleegzorg nodig. Momenteel staan er in Limburg 58 kinderen op de wachtlijst voor opname in een pleeggezin.

Minder sterke bevolkingsgroei

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.  Bovendien zal het aantal ouderen in onze provincie spectaculair stijgen. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten. Het jonge noorden en het oudere zuiden zijn in Limburg definitief verleden tijd. (Statistiek Vlaanderen)
Oudsbergen - Droogtemaatregelen blijven van krachtZoomEnkele regen- en onweersbuien doorbraken de droogteperiode. Dit bracht wat verkoeling maar de natuur heeft nog steeds stevige dorst. De gevallen hoeveelheid neerslag is momenteel nog onvoldoende om de droogte te herstellen. "Samen met onze partners volgen we de situatie op de voet maar we onderstrepen dat de genomen maatregelen van kracht blijven tot tegenbericht", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Vaklui gezocht

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gelezen
"Ik zoek een elektricien om de stroom te herstellen tussen mensen die niet meer met elkaar praten, een oogarts om de boze blik van de mensen te veranderen, een kunstenaar om een glimlach op het gezicht van de mensen te tekenen en een metser om aan de vrede te bouwen." (Bron: Kerk & Leven)

Voor fusies en behoud provincie

Donderdag 9 augustus 2018
In vergelijking met zes jaar geleden wint de gemeentelijke fusiegedachte duidelijk terrein bij ondernemers. Voor 12 priocent is dit zelfs voornaamste manier om de werking van gemeenten efficiënter te maken. Maar niet minder dan 2 op 5 ondernemers vindt dat zijn gemeente best zou fuseren.Naast de gemeenten die volgend jaar al Oudsbergen en Pelt gaan vormen, is er ook in Maaseik, Diepenbeek, Bilzen, Bree, Lummen, Tessenderlo, Hamont-Achel en Alken 50 procent of meer van de ondernemers overtuigd. De Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders willen ook het behoud van de provincie Limburg. (Unizo)

Meest ondernemersvriendelijk

Donderdag 9 augustus 2018
De Limburgse gemeenten die het best scoren op vlak van ondernemernemersvriendelijkheid (mobiliteit, fiscaliteit, ruimte en dienstverlening) zijn Lanaken, Bilzen, Tessenderlo , Meeuwen-Gruitrode en Dilsen-Stokkem. De gemeenten die het minst goed scoren op vlak van ondernemersvriendelijkheid zijn Maaseik, Sint-Truiden, Beringen, Hasselt en Maasmechelen. (Unizo Limburg)

Opgelet: code oranje

Donderdag 9 augustus 2018
Oudsbergen - Opgelet: code oranjeHet KMI waarschuwt opnieuw met code oranje voor deze namiddag. "In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten", laat het KMI weten.

Bruno Krzak overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Opglabbeek - Bruno Krzak overleden

Opglabbeek

Maandag is Bruno Krzak, de echtgenoot van Tamara Gierlich, in zijn woning in Opglabbeek overleden. Hij was 65 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrimOPglabbeek aan de Weg naar As.

Pater Mathieu Awouters overleden

Woensdag 8 augustus 2018

Opglabbeek

In Munsterbilzen is pater Mathieu Awouters, mindebroeder, overleden. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek, gevolgd door de teraardebestelling op het kerkhof van Schurhoven (Sint-Truiden).

Alternatief: rijst telen

Dinsdag 7 augustus 2018
Rijst telen is voor landbouwers een alternatief in tijden van droogte en hitte, zegt Jan Veerhuis uit het Nederlandse Bosschenhoofd. "Rijst is niet alleen om op te eten. De wortels zijn een uitstekende bodembemester. Een boer kan dus bijvoorbeeld het ene jaar maïs, het tweede jaar aardappelen en het derde jaar rijst oogsten. Van het stro kan je karton maken en van het rijstkaf en de te kleine rijstkorrels plastic." (Bron: omroepbrabant.nl)

Harry Paries overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Opglabbeek - Harry Paries overleden

Opglabbeek

Zondag is Harry Paries overleden, de echtgenoot van Francine Bollen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek aan de Weg naar As.

Meldpunt voor vermiste huisdieren

Dinsdag 7 augustus 2018
Er is een nieuw centraal meldpunt opgestart voor vermiste huisdieren in België. Het gaat om een eenvoudige, efficiënte website ontwikkeld door Huskii uit Heusden-Zolder. Op het meldpunt kan iedereen niet alleen gratis melden dat zijn huisdier vermist is, men kan ook snel opzoeken welke huisdieren in de buurt vermist zijn als men er bijvoorbeeld zelf een aantreft. Men kan een gevonden huisdier ook zelf melden. Dit is de website: www.ikbenvermist.be

De kleuren van de natuur

Dinsdag 7 augustus 2018
Oudsbergen - De kleuren van de natuurZoomEen icarusblauwtje op een korenbloem, gefotografeerd door Chantal Serwy. Een prachtige kleurencombinatie!

Meer oproepen over eenzaamheid

Dinsdag 7 augustus 2018
Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen over eenzaamheid en... de warmte. De vakantieverhalen op sociale media maken de confrontatie met de eigen problemen en neerslachtige gevoelens groter. Door de warmte komen mensen minder buiten waardoor ze ook minder in contact komen met anderen. De warmte maakt mensen moe en en laat ze zich minder goed in hun vel voelen. Daarbij komt dat vrienden en hulpverleners nu vaak met vakantie zijn... (Bron: Radio 2).

Inbraak in villa

Dinsdag 7 augustus 2018
Er is ingebroken in een villa aan de Zandstraat in Opoeteren. Het pand werd doorzocht. Het alarmsysteem trad in werking. Er zijn enkele persoonlijke voorwerpen gestolen.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dinsdag 7 augustus 2018
Oudsbergen - Noodnummer 1722 geactiveerdHet noodnummer 1722 is geactiveerd. Dat is het nummer dat je moet bellen voor hulp van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Jan Simons overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jan Simons overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jan Simons overleden. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Pater Mathieu Janssen overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Opglabbeek - Pater Mathieu Janssen overleden

Opglabbeek

Zondag is de uit Opglabbeek afkomstige pater Mathieu Janssen overleden. Hij was 87 jaar en werd op 21 april 1957 priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de Witte Paters in Varsenare.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 6 augustus 2018
Oudsbergen - KMI waarschuwt met code geelMorgen/dinsdag wordt het zeer warm met maxima tot 36 of 37 graden. Het is zonnig met in eerste instantie meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en is al een eerste onweer mogelijk in het westen. "Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op regen- of onweersbuien. De onweders kunnen gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en en lokale wateroverlast", waarschuwt het KMI.

Jaak Vanbaelen overleden

Maandag 6 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Vanbaelen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jaak Vanbaelen overleden, de echtgenoot van Liza Hellinx. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Auto's botsen: twee gewonden

Maandag 6 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op het kruispunt van de Wijshagerkiezel en de Rietenstraat in Meeuwen-Gruitrode zijn gisterenavond rond 18.45 uur twee auto's gebotst. Firat D. (22) en Dilek D. (47) uit Bree raakten daarbij lichtgewond.

Roza Weytjens overleden

Maandag 6 augustus 2018
Oudsbergen - Roza Weytjens overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is zaterdag de uit Wijshagen afkomstige Roza Weytjens overleden, de echtgenote van Staaf Linsen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment:vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Oudsbergen - Elk nadeel heb zijn voordeelZoomHet is de meest gekende uitspraak van Johan Cruijf. De hitte en de droogte hebben weinig voordelen voor de boeren, behalve dat het stro heel goed droogt.  
Momenteel is het slecht gesteld met de heide. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Meer dan 1/3 is verdord en zal niet uitschieten en bloeien. Alleen de oudere heide zal een beetje bloeien, maar zal snel dor zijn.
"De insecten hebben het dus extreem moeilijk om nectar te vinden. De bijenkasten die jaarlijks geplaatst worden voor lekkere heidehoning zijn dit jaar afgezegd.
"Dieren die zich kunnen verplaatsen vinden gelukkig water bij de grote ontginningsplassen. De andere zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Gustaaf Geyskens overleden

Maandag 6 augustus 2018
Oudsbergen - Gustaaf Geyskens overledenZaterdag is in Peer de uit Ellikom afkomstige Gustaaf Geyskens overleden. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Brand in appartement

Zondag 5 augustus 2018
In een appartement gelegen boven een nachtwinkel aan de Witte Torenwal in Bree is deze namiddag brand ontstaan. Er is grote schade in het appartement maar ook in de nachtwinkel is er schade. Bij de blussingswerken is een brandweerman lichtgewond geraakt. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Diploma blijft belangrijk

Zondag 5 augustus 2018
Of een schoolverlater erin slaagt snel werk te vinden, hangt voor een groot deel af van het behaalde diploma. Van de jongeren die afzwaaien met een masterdiploma, is na een jaar nog slechts 3,9% op zoek naar een job. Bij de professionele bachelor (PBA) ligt dit met 4,2% in dezelfde lijn. Bij degenen die helemaal geen diploma hebben, is dat 31,9%.  Dat blijkt uit het jaarlijkse schoolverlatersrapport van de VDAB

Brit wint junioreswedstrijd

Zaterdag 4 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

De Brit Matthew Lewis heeft vandaag de junioreswedstrijd in Meeuwen gewonnen.
In 2017 zijn in ons land 109.629 personen overleden, tegenover 108.056 in 2016, namelijk een stijging van 1,5%. Hoewel er een lichte stijging was in 2017, blijft het algemene sterftecijfer conform het gemiddelde van de laatste 10 jaar met een brutosterftecijfer van 9,7 promille (9,6 in 2016).(Dienst Statistiek)

Ozon-drempel overschreden

Vrijdag 3 augustus 2018
Vandaag is de Europese ozon-informatiedrempel in het meetstation in Bree overschreden. Eerder was dat ook al het geval.

Werktuigen gestolen

Vrijdag 3 augustus 2018
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren gingen dieven met allerhande werktuigen aan de haal.Dat maakte politiezone Maasland vandaag bekend.
Vanaf 9 augustus mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties. Meer info

Henri Neyens overleden

Vrijdag 3 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Henri Neyens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Henri Neyens overleden, de echtgenoot van José Loos. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Reppel - Opglabbeek 4-2

Donderdag 2 augustus 2018
Oudsbergen - Reppel - Opglabbeek 4-2FC Reppel heeft zijn oefenwedstrijd tegen Kab. Opglabbeek gewonnen. Uitslag: 4-2.

Lieske Geelen overleden

Donderdag 2 augustus 2018
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Geelen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Lieske Geelen overleden, de weduwe van Jaak Dreesen. Ze was 70 jaar. Dinsdag is er om 10.30u een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: maandag (19-20u) in het funerarium Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Water van Aquafin voor landbouwers

Donderdag 2 augustus 2018
Landbouwers en fruittelers die water nodig hebben voor hun gewassen en fruitbomen, kunnen dat gaan oppompen bij Aquafin. In Limburg kan dat in Lanaken, Genk, Kuringen-Hasselt, Bree, Lommel en Halen, meldt Radio2.
"Normaal gezien lozen we het gezuiverd afvalwater in waterlopen", zegt Sabine Schellens van Aquafin. "We kunnen wel niet al ons afvalwater voorbehouden voor landbouwers want dan komen die waterlopen droog te staan. Daarom vragen we geïnteresseerden contact met ons op te nemen, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Autoruit ingeslagen

Woensdag 1 augustus 2018
In de Dornestraat in Opoeteren hebben vandalen de achterruit van een VW Polo ingeslagen.

Bijna 9 procent meer starters

Woensdag 1 augustus 2018
Voor de eerste zes maanden van 2018 is het aantal Limburgse starters opnieuw sterk toegenomen in vergelijking met de voorbije jaren. Dat zegt Voka-KvK Limburg. In juni ligt het aantal startende ondernemingen 8,83% hoger in vergelijking met juni 2017. Wat het eerste semester van 2018 betreft ligt het aantal starters alweer ruim een tiende hoger dan het recordjaar 2017.
Oudsbergen - Politie houdt quadbestuurders in de gatenPolitie CARMA start een sensibiliseringscampagne gericht op bestuurders van quads. In de zone CARMA zijn er net geen 300 vierwielers met motor ingeschreven. Ondanks dit beperkte aantal in verhouding tot het aantal bewoners (176.000), ontvangt de politie in de laatste weken en maanden toch regelmatig meldingen over quads. De meeste meldingen over quads gaan over onaangepast rijgedrag of niet-aangepaste snelheid, al dan niet vergezeld van onnodige geluidsoverlast. Met deze campagne hopen we de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen