Het overige nieuws

Veertigtal vogels gestolen

Dinsdag 28 februari 2023
Oudsbergen - Veertigtal vogels gestolenBij Carlo Boeren aan de Neerstraat in Wijshagen zijn een veertigtal vinkjes gestolen. Ze zijn samen enkele duizenden euro's waard.

Minder dieren geslacht in 2022

Dinsdag 28 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden maandelijks 25,83 miljoen dieren geslacht. In gewicht nemen de varkens het grootste aandeel in (60%, maandelijks 877.000 stuks). In aantallen zijn de kippen in de meerderheid, met 24,8 miljoen geslachte kippen per maand. Over het hele jaar 2022 werden 755.000 runderen naar de slachtbanken geleid. Dat is een daling met 2% tegenover het jaar voordien. Hiermee wordt de dalende trend ingezet in 2017 verder bevestigd. Daarnaast werden er 10,5 miljoen varkens geslacht. Dit is (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Anoniem meldpunt drugs is groot succesZoomOmdat Limburg met een groot probleem kampt van drugsproductie, drugsteelt en schadelijk afval, werd het ‘anoniem drugsmeldpunt Limburg’ in het leven geroepen. Via dit meldpunt kan de burger anoniem melding maken van verdachte activiteiten ivm drugsproductie. Er zijn intussen reeds meer dan 1100 meldingen binnen gekomen en dit zowel telefonisch via het nummer 0800/20877 als via een online-invulformulier via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. Van april 2019 tot oktober 2022 werden dankzij het anoniem drugsmeldpunt Limburg 39 plantages en locaties gekoppeld aan cannabisteelt ontdekt, 6 labo’s voor productie van synthetische drugs en 1 synthetische dumping. Daarnaast waren er ook veel meldingen omtrent dealen van drugs, hetgeen in onderzoek ook tot 115 positieve resultaten heeft geleid.

Fietsster (26) aangereden door auto

Maandag 27 februari 2023
Een 26-jarige fietsster uit Oudsbergen raakte gewond toen zij door een auto werd aangereden op de Lillo Steenweg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in As botsten gisterenvoormiddag een auto en een 39-jarige bromfietsster uit Maasmechelen. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
In het ZOL in Genk is vandaag het eerste Limburgse Zorgcentrum na Seksueel Geweld geopend, het achtste in het land. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen er voortaan terecht voor gratis medische verzorging, psychologische ondersteuning en verdere nazorg. Het politiepersoneel dat er slachtoffers opvangt heeft een terzake gespecialiseerde opleiding gekregen. Verwacht wordt dat er in het centrum jaarlijks zo'n 1.000 slachtoffers uit Limburg zich zullen aanmelden.

24-urenstaking bij bpost

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 24-urenstaking bij bpostBij bpost wordt er vanaf vanavond 22u gedurende 24u gestaakt op initiatief van de vakbonden, meldt bpost op Twitter. Dat kan gevolgen hebben voor de postuitreiking morgen en er kunnen postkantoren gesloten zijn. De vakbonden willen met de actie druk zetten op de directie om lopende en geplande reorganisaties opnieuw te bekijken.

Spoorstaking op 10 maart

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden hebben opgeroepen tot een staking van het treinpersoneel op 10 maart. De actie kadert in vakbondsprotest tegen de onderfinanciering en onderbezetting van de overheidsdiensten en tegen de pensioenplannen van de regering. Ook de socialistische overheidsvakbond wil die dag staken.

Nog enkele tafels vrij!

Maandag 27 februari 2023
Oudsbergen - Nog enkele tafels vrij!ZoomNog een tiental dagen en dan is het zover. De vierde editie van de 'Geknipte Internetgazet Quiz' vindt op vrijdag 10 maart plaats in CC De Adelberg in Lommel. Er meldden zich ondertussen al heel wat ploegen aan, maar... er is nog plaats voor enkele extra! Dus, wil jij ook nog meedingen naar die felbegeerde trofee die speciaal voor ons werd geblazen in het GlazenHuis, schrijf u dan nu in met een ploegje van max. 6 personen via internetgazet.lommel[!]telenet.be!

Lèneke Corstjens overleden

Maandag 27 februari 2023
Oudsbergen - Lèneke Corstjens overledenVrijdag is Lèneke Corstjens (81) overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Jef Gielen. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

KSK Meeuwen trekt speler aan

Maandag 27 februari 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen trekt speler aanJorran Thonon (Bocholt) zal komend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.

Twee mankende wolven

Zondag 26 februari 2023
Oudsbergen - Twee mankende wolvenZoomWelkom Wolf registreerde via een van zijn wildcamera's een treintje van zeven wolven tijdens een nachtelijk uitstapje. Opmerkelijk: twee van die wolven blijven behoorlijk te manken. "Dat is helaas niet ongewoon," zegt Jan Loos van Welkom Wolf; "daar zijn verschillende redenen voor, vermoedelijk waren aanrijdingen de oorzaak."

Schoonheid op een tak

Zondag 26 februari 2023
Oudsbergen - Schoonheid op een takZoomGeef toe: de bonte specht is een mooie vogel. Mario Vanoppen fotografeerde dit fiere exemplaar toen hij - de specht - even stil zat op een tak. We gokken dat dit de grote bonte specht is, want je hebt ook nog de middelste en de kleine bonte specht.
Oudsbergen - Fietsbrug over Noord-Zuid opengesteldZoomVandaag werd de fietsbrug over de Noord-Zuidverbinding in Helchteren officieel geopend door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, samen met enkele lokale bewoners en politici. De komende weken vinden er in de directe omgeving nog afrondende werken plaats, maar de brug is wel al volledig opengesteld voor fietsers en voetgangers.
Met het project wordt er meer dan alleen een veilige oversteekplaats gerealiseerd. Op de voormalige terreinen van Awouters, aan de oostkant van de Grote Baan, is er plaats voor groen en ontspanning. De fietssnelweg wordt doorgetrokken onder de stalen hal. De zone naast het fietspad wordt uitgerust met bankjes en speeltuigen voor kinderen en als een rust- en ontmoetingspunt voor elke fietser of wandelaar. Foto's van Jef Lingier (boven) en Jens Veraa.
Fietsbrug over Noord-Zuid opengesteldFietsbrug over Noord-Zuid opengesteldFietsbrug over Noord-Zuid opengesteld
Zoom

Sparta Lille klopt Wijshagen

Zondag 26 februari 2023
Oudsbergen - Sparta Lille klopt WijshagenIn vierdeprovinciale heeft Sparta Lille met 3-0 gewonnen van Heidebloem Wijshagen. Leynen, Gillardin en Huskens maakten de doelpunten. De scheidsrechter bedacht op een halfuur tijd vier spelers van de bezoekende ploeg met een rode kaart.

Verlies voor Kabouters A

Zondag 26 februari 2023
Oudsbergen - Verlies voor Kabouters AKabouters Opglabbeek A  is bij Anadol gaan verliezen met 5-3.

Damesvoetbal: Louwel - Bilzen 1-5

Zaterdag 25 februari 2023
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - Bilzen 1-5In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel thuis met 1-5 verloren van leider DV Bilzen Utd. Louwel staat zesde in de stand.

Meeuwen verliest van Bree-Beek

Zaterdag 25 februari 2023
Oudsbergen - Meeuwen verliest van Bree-BeekIn Eerste Provinciale heeft KSK Meeuwen de punten niet thuis kunnen houden; tegen de buren van Bree-Beek werd het 1-4. Voor Meeuwen scoorde Willems.

Louwel klopt Stal Sport

Zaterdag 25 februari 2023
Oudsbergen - Louwel klopt Stal SportIn Tweede Provinciale heeft Eendracht Louwel de punten thuis gehouden in de wedstrijd tegen Stal Sport. Uitslag: 5-2 . Aan de rust was de stand 2-1. De doelpunten Deelkens 0-1, Theys (own) 1-1, Maggen 2-1, Theys 2-2, Maggen 3-2, Caelen 4-2 en Leyssens (own) 5-2.

Winst voor Kabouters B

Zaterdag 25 februari 2023
Oudsbergen - Winst voor Kabouters BIn Vierde Provinciale heeft Kabouters Opglabbeek B Standard Elen verslagen met 4-1. De doelpuntenmakers waren Knoops (2), Awouters en Vanbuel.

Gelijkspel voor Ellikom

Zaterdag 25 februari 2023
Oudsbergen - Gelijkspel voor EllikomVeel doelpunten maar geen winnaar tijdens de wedstrijd Maasland Noordoost B - Ellikom. Uitslag: 4-4.

K ESK en Nevok spelen gelijk

Zaterdag 25 februari 2023
Oudsbergen - K ESK en Nevok spelen gelijkK ESK Leopoldsburg en Nevok Gruitrode hebben vanavond de punten gedeeld: 3-3. De ruststand was 1-1. Voor Leopoldsburg scoorde Swolfs de drie doelpunten. Martens, J. Berben en Berrevoets maakten de doelpunten van Gruitrode.

Verlies voor Meeuwen B

Zaterdag 25 februari 2023
Oudsbergen - Verlies voor Meeuwen BIn 4de Provinciale heeft KSK Meeuwen B met 1-2 verloren van Bree-Beek B. Aan de rust was de stand 1-1. Drijkoningen scoorde voor Meeuwen B. Scheidsrechter Coenen trok zes gele kaarten.

Schrale wind

Zaterdag 25 februari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Schrale windEen hogedrukgebied neemt post over Schotland en stuurt koude lucht van polaire oorsprong naar onze regio. Aanvankelijk is de luchtmassa nog licht onstabiel met kans op een bui, maar naarmate het weekend vordert, neemt de kans op een bui af en zijn er meer opklaringen. De volgende dagen manifesteert het hogedrukgebied zich nog meer over onze streken en is er flink wat zon, maar het is wel koud met een schrale noordoostenwind en tijdens de nacht vriest het algemeen.
Vandaag staat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruik van lachgas daalt in Limburg

Vrijdag 24 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De hype rond het gebruik van lachgas lijkt te gaan liggen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij de politiediensten. Er zijn vorig jaar in Limburg wel nog enkele tientallen pv's opgemaakt en wat lachgasflessen in beslag genomen. Maar het verschil met de voorgaande jaren is groot. Overigens zijn de gevaren van het niet-medicinaal gebruik van lachgas groot.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Meer dan 3000 sociale huurwoningen erbijZoomDe afgelopen negen jaar zijn er meer dan 3.000 sociale huurwoningen bijgekomen in Limburg. De provincie doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen. Maar de groei volstaat niet om tegemoet te komen aan het aantal kandidaat-huurders, want er kwamen in die tijd zo'n 7.000 nieuwe kandidaten bij. (Radio 2)

Maria Knoops overleden

Donderdag 23 februari 2023
Oudsbergen - Maria Knoops overledenVandaag is Maria Knoops (86) overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Albert Eerdekens.  Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats.

José Loos overleden

Donderdag 23 februari 2023
Oudsbergen - José Loos overledenOp 17 februari overleed José Loos, de weduwe van Maurice Put. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar urne werd begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Mediabedrijven samen voor 12-12

Donderdag 23 februari 2023
Radio en TV
Oudsbergen - Mediabedrijven samen voor 12-12ZoomDe mediabedrijven VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis bundelen de krachten om Consortium 12-12 te steunen, na de aardbeving in Turkije en Syrië. "People help the people" van Cherry Ghost, eerder al gecoverd door Birdy, wordt gecoverd als campagnelied. En op maandag 6 maart zamelen alle Vlaamse radiozenders samen geld in, met de uitzending "People help the people", waarin verzoekplaten worden gedraaid. Onder het motto "People help the people" draaien Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Willy, NRJ, Nostalgie en Nostalgie+ die dag enkel muziek op verzoek. Wie een plaat wil aanvragen, kan dat doen door Consortium 12-12 te steunen met een gift.

Visverlof voor 55.000 geduldige mensen

Donderdag 23 februari 2023
Oudsbergen - Visverlof voor 55.000 geduldige mensenZoomIn 2020 piekte het aantal visverloven. Het totaal van meer dan 74.000 was het hoogste aantal van de laatste 20 jaar. Hengelen zat in de lift als individuele buitenactiviteit en vorm van natuurbeleving tijdens de coronapandemie en de lockdown. In 2021 heeft deze trend zich niet doorgezet en het aantal hengelaars daalde terug tot iets meer dan 60.000. Het totaal daalde in 2022 verder tot circa 55.000. (Bron: INBO)

Oppassen: vogelgriep in het land

Donderdag 23 februari 2023
Er worden momenteel over heel België gevallen van vogelgriep bij wilde vogels vastgesteld. In Limburg was dat in de voorbije maand het geval in o.a. Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Halen, Hechtel-Eksel, Maaseik, Kinrooi en Bocholt.
Particulieren worden sterk aangeraden om dieren op te hokken. Kom je een kadaver tegen? Raak het niet aan en meld het via de influenzalijn op het nummer 0800 99 777.

Bijna 9.300 faillissementen

Woensdag 22 februari 2023
Bedrijfsnieuws
In 2022 werden 9.265 bedrijven failliet verklaard in België. Dat is een stijging van 42% in vergelijking met 2021 (6.533).
Op gewestelijk niveau valt het op dat het aantal geregistreerde faillissementen in 2022 enkel in het Vlaams Gewest is toegenomen ten opzichte van 2019. De 5.287 faillissementen in dit gewest zijn het hoogste totaal sinds 2013 toen er 5.742 werden geregistreerd. In Wallonië vormen de 2.202 geregistreerde faillissementen het derde laagste resultaat van de afgelopen tien jaar na de "covid-jaren" 2020 en 2021. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden 1.776 faillissementen opgetekend, 40% minder dan in 2019. (Statbel)

Acht procent meer verkeersdoden

Woensdag 22 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Acht procent meer verkeersdodenZoomVolgens de laatste Verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute, op basis van cijfers van de federale politie, is het aantal doden op onze wegen in 2022 met 8% gestegen ten opzichte van 2021. 521 personen kwamen om het leven. 1 op de 3 daarvan was een voetganger of een fietser. Het aantal fietsdoden steeg van 74 naar 95. Dat is het hoogste aantal ooit. In Vlaanderen daalde het aantal verkeersdoden wel licht, in tegenstelling tot Wallonië en Brussel waar er een stijging was. Het aantal ongevallen met e-steps blijft ook in heel het land stijgen. In 2022 waren er 1.715 letselongevallen met e-steps, ofwel 5 per dag.

Mia Geebelen overleden

Woensdag 22 februari 2023
Oudsbergen - Mia Geebelen overledenMaandag is Mia Geebelen overleden, de echtgenote van Harie Creyns. Zij was 81 jaar. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Opglabbbeek vindt plaats in intieme kring.

Gerardina Mandervelt overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Oudsbergen - Gerardina Mandervelt overledenMaandag overleed Gerardina Mandervelt, de echtgenote van Jef Swennen.  Zij was 79 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Koudere periode

Dinsdag 21 februari 2023
Oudsbergen - Koudere periodeAan de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern over het noorden van Frankrijk, wordt in een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming vochtige, maar relatief zachte oceaanlucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied trekt stilaan weg naar het zuidoosten en maakt de weg vrij voor storingen die vanuit het westen komen opzetten. Na de doortocht van een koufront op woensdag, wordt koude en onstabiele lucht aangevoerd.
Morgen bevinden frontale wolken zich al in de ochtend over de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Soons overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Oudsbergen - Jan Soons overledenGisteren is Jan Soons overleden, de echtgenoot van Gerda Geris. Hij was 92 jaar en woonde in Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg-Peer. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Rigo Neyens weg bij Kabouters

Dinsdag 21 februari 2023
Oudsbergen - Rigo Neyens weg bij KaboutersRigo Neyens trekt de deur achter zich dicht bij Kabouters Opglabbeek. De spits verkast naar Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

Een cursus wintersnoei - nooit weg

Dinsdag 21 februari 2023
Oudsbergen - Een cursus wintersnoei - nooit wegZoomVelt Peer en Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer organiseren ieder jaar, afwisselend in Reppel en Beek, een cursus winter- en/of zomersnoei fruit. Dit jaar gebeurde dat zondag jl. in de jonge boomgaard bij Mieke Vertongen en haar man in Beek. Pierre Zanders gaf daar een cursus wintersnoei van appel, peer en alles wat daar mee te maken heeft.
Vooreerst gaf hij uitleg bij de opbouw van een fruitboom: het wortelgestel, de onderstam en de daarop geënte variëteit. Voor onze Kempische (…) Het hele nieuwsbericht

Hermine Aerts overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Oudsbergen - Hermine Aerts overledenOp 17 februari is Hermine Aerts overleden, de echtgenote van Mathieu Vandewinkel. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Broeder Louis Aerden overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Oudsbergen - Broeder Louis Aerden overledenZaterdag is broeder Louis Aerden van de orde van de Minderbroeders overleden. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Van 1968 tot 2023 was hij missionaris in Congo. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Minderbroederskerk in Hasselt. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Wies Plessers overleden

Maandag 20 februari 2023
Oudsbergen - Wies Plessers overledenZaterdag is Wies Plessers overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Bèr Vanheusden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Ondertussen, in De Panne...

Maandag 20 februari 2023
Oudsbergen - Ondertussen, in De Panne...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij frontale klap

Maandag 20 februari 2023
Oudsbergen - Twee gewonden bij frontale klapZoomEen 65-jarige vrouw uit Tongeren stak op de Weg naar As in Opoeteren een trager rijdende auto voorbij . Op dat moment kwam een 32-jarige uit Oudsbergen de weg opgereden met een frontale botsing tot gevolg. Beide bestuursters raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Frans Florczak overleden

Maandag 20 februari 2023
Oudsbergen - Frans Florczak overledenZaterdag is Frans Florczak overleden, de echtgenoot van Alice Feyen. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in het funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Future Winterslag - Kabouters 0-1

Zondag 19 februari 2023
Oudsbergen - Future Winterslag - Kabouters 0-1Future Winterslag heeft thuis met 0-1 verloren van de tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek.

Ruime winst voor Ellikom

Zondag 19 februari 2023
Oudsbergen - Ruime winst voor EllikomIn Vierde Provinciale heeft Sporting Ellikom de tweede ploeg van Bree-Beek verslagen met 6-0. Doelpuntenmakers waren Di Sancarlo (3), Janssen (2) en Huypkens.

Eksel B wint bij Wijshagen

Zondag 19 februari 2023
Oudsbergen - Eksel B wint bij WijshagenIn vierdeprovinciale is Eksel B bij Heidebloem Wijshagen gaan winnen met 0-4. Aan de rust was de stand 0-0. Kalala (3) en Cornelissen maakten de doelpunten. De goals vielen in de laatste twintig minuten.
Oudsbergen - Zaalvoetbal : Tongeren - Meeuwen 2-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft FT Tongeren met 2-3 verloren van Meeuwen. FT Tongeren staat voorlaatste in de stand, Meeuwen negende.

Belgisch judogoud voor Fenne Peeters

Zaterdag 18 februari 2023
Oudsbergen - Belgisch judogoud voor Fenne PeetersZoomFenne Peeters uit Hamont-Achel, die lid is van judoclub Gruitrode, heeft vandaag in Tielt Belgisch goud gewonnen in haar categorie (U15, -36kg). Eerder won ze ook al het Provinciale en het Vlaamse kampioenschap. Gefeliciteerd, Fenne! (Foto Rik Vander Sanden)

Catho Casters overleden

Zaterdag 18 februari 2023
Oudsbergen - Catho Casters overledenGisteren is Catho Casters overleden, de echtgenote van Jan Stienaers. Zij was 84 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (20.15-20.45 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode klopt FC Anadol met 8-0In Tweede Provinciale B heeft Nevok Gruitrode de inhaalwedstrijd tegen FC Anadol gewonnen met 8-0. De doelpuntenmakers waren Van Den Broek, Vandeberg (2), J. Berben (3), Bollen en T. Martens. Met deze overwinning pakt Nevok de tweede periodetitel en komt op een gedeelde eerste plaats.

Bromfietser geklist na achtervolging

Vrijdag 17 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bromfietser geklist na achtervolgingWoensdagavond rond 17.45 uur merkten twee motoragenten van Politie CARMA een bromfietser op die een politiecontrole trachtte te ontvluchten op het fietspad van de Bosstraat in As. Tijdens de achtervolging beging hij meerdere verkeersinbreuken waarbij hij andere personen in gevaar bracht. In de Rouwmortelstraat kon de 42-jarige bestuurder uit As gevat worden. Bij controle bleek hij geseind te staan voor verhoor en werd hij gearresteerd. Hij reed bovendien onder invloed van verdovende middelen. De bromfiets (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren maandag gesloten

Vrijdag 17 februari 2023
Oudsbergen - Postkantoren maandag geslotenKomende (carnavals)maandag 20 februari zijn de postkantoren gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden wel overal uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Elisa Bosmans overleden

Vrijdag 17 februari 2023
Oudsbergen - Elisa Bosmans overleden
Woensdag is Elisa Bosmans overleden, de weduwe van Jaak Haex. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaatcentrum Witters in Meeuwen.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 17 februari 2023
Weerbericht
In een strakke westelijke luchtstroming worden storingen naar onze streken gestuurd. Er valt regen, maar de hoeveelheden zijn niet zo erg groot. Na het weekend komt een hogedrukgebied met zijn kern over het noorden van Frankrijk te liggen. We krijgen dan wat vaker droog weer.
Vandaag is het meestal zwaar bewolkt en af en toe valt er een spat regen. Meestal is het echter droog. Er staat wel veel wind met windstoten tot 65 km/u. Het kwik bereikt 12 of 13 graden.
Zaterdag zijn de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe Vermeer in het Rijksmuseum

Donderdag 16 februari 2023
Oudsbergen - Een nieuwe Vermeer in het RijksmuseumZoomEen nieuwe Vermeer op de tentoonstelling in Amsterdam die volledig uitverkocht is: het ticketmeisje... (Cartoon: Fobie)

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 16 februari 2023
2.144.000 Belgen, of 18,7% van de bevolking, lopen risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de armoedecijfers voor 2022 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag op basis van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden publiceert.
13,2% van de Belgen leeft in een huishouden met een totaal besteedbaar inkomen dat lager is dan de armoedegrens, dat is 1.366 euro per maand voor een alleenstaande. Ze worden beschouwd als een risico op monetaire armoede.
Verder leeft (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Kruisingen fietssnelweg worden aangepaktZoomDe F74 Hasselt-Eindhoven via Pelt, ook gekend als de Spoorlijn 18-fietssnelweg, heeft tussen Houthalen-Helchteren en Hamont-Achel meer dan 30 kruisingen met landbouwwegen en lokale wegen. Al deze conflictpunten krijgen de komende jaren een nieuwe, veilige invulling met een duidelijke situatie voor de fietsers en automobilisten. Voor zes van die kruisingen heeft het Limburgs provinciebestuur op 13 februari de omgevingsvergunning aangevraagd.
Het gaat om de fietsdoorsteken aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Een appartement werd in Limburg gemiddeld 1,84 procent goedkoper in het laatste kwartaal van 2022. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddataplatform Realo. De prijsdaling in Limburg is opvallend sterker dan in de andere Vlaamse provincies. Ook de huizenmarkt koelde af, maar daar is de knik in de prijzen veel beperkter dan bij de appartementen. Hasselt versterkte in 2022 zijn positie als duurste Limburgse stad.
Een appartement van 95 vierkante meter kostte eind 2022 in Limburg gemiddeld 218.266 (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 1-4

Donderdag 16 februari 2023
Oudsbergen - Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 1-4In het damesvoetbal heeft Bokrijk met 1-4 verloren van Louwel.
Oudsbergen - Wat gebeurde er met de 'familie anno 1648'?ZoomHet kunstwerk "Familie anno 1648" in Opglabbeek zag er afgelopen zaterdag enigszins anders uit. De ludieke actie had alles te maken met de "Dag van de Academies". Onder het motto “Kunst pakt mij” trokken de docenten beeldende kunsten van Kunstacademie Noord-Limburg erop uit om hun bruisende werking in de kijker te zetten. Ze deden dit door zoveel mogelijk ingepakte kunst op publieke plaatsen achter te laten. De familie werd overigens niet beschadigd in dit proces.

Weersverandering

Woensdag 15 februari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - WeersveranderingAtlantische storingen kunnen stilaan tot over onze regio schuiven met veel wolken en ook wat neerslag. Het zonnige weer van de afgelopen dagen maakt plaats voor een heel ander weertype. De temperaturen blijven wel hoog voor de tijd van het jaar, maar het gaat wel een stuk harder waaien.
Vandaag is de zon eerst nog flink van de partij, maar vanuit het westen komen er hoge wolkenvelden opzetten en die sluieren de zon. Na de middag krijgt de zon het steeds moeilijker om doorheen de wolken te schijnen, (…) Het hele nieuwsbericht

E314 Boorsem vannacht afgesloten

Woensdag 15 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht opnieuw werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting het knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Oudsbergen - Twaalf nieuwe spelers voor Sp. EllikomVierdeprovincialer Sporting Ellikom heeft twaalf spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Michael Put (Eigenbilzen), Michael Brebels (Exc. Hamont), Fabrice Cox (Opitter), Glenn Chen (Neeroeteren) en Stef Cuppens, Robin Kessels, Stef Bongaerts, Robin Janssen, Mats Loos, Lennert Bijnens, Martijn Bollen en Bauwe Baeten, allen van Heidebloem Wijshagen.

Fietsbrug in Helchteren bijna klaar

Dinsdag 14 februari 2023
De werken aan de fietsbrug in Helchteren zitten in de laatste rechte lijn. De komende weken werkt de aannemer de nieuwe bushaltes en de fietspaden richting brug af.

Rihanna zwanger op Super Bowl

Dinsdag 14 februari 2023
Oudsbergen - Rihanna zwanger op Super BowlZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Weg met autovelgen

Dinsdag 14 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Karel Theunissenlaan in As zijn autovelgen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Oudsbergen - Meer dan 2000 cannabisplanten ontdektVanochtend vond in Limburg de dertigste Cleanhouse-actie plaats sinds de start in 2015. Deze acties worden in nauw overleg met parket Limburg en eventueel de onderzoeksrechters periodiek georganiseerd met het oog op het detecteren en opruimen van cannabisplantages. Het doel is het beheersen van deze vorm van (georganiseerde) cannabisteelt binnen onze provincie. Op zes plaatsen werd een huiszoeking uitgevoerd: Zonhoven, Bilzen, As (2), Bree en Kortessem.
Op de Vogelsancklaan in Zonhoven (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Baan een week afgesloten

Dinsdag 14 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de krokusvakantie van 20 tot en met 26 februari is de N73 Grote Baan afgesloten in beide richtingen tussen de Reppelerweg (Bocholt) en de rotonde van industriezone Peerderbaan (Bree). Het doorgaand verkeer moet in twee richtingen de omleiding via Meeuwen volgen.

Kunst voor de tuinvogels

Dinsdag 14 februari 2023
Oudsbergen - Kunst voor de tuinvogelsZoomZondag timmerden vrijwilligers van Natuurpunt en Limburgs Landschap in Houthalen-Helchteren 30 nestkastjes voor tuinvogels in elkaar. De grootte van het gat in het kastje verschilt al naargelang de vogelsoort. Maurice Cambré zorgde bij hem thuis voor een artistieke toets. Geïnspireerd door schilder Piet Mondriaan beschilderde hij het kastje in diens veelkleurige opvallende stijl (foto).
Kunst waarvan ook vogels kunnen genieten! Zou het niet mooi zijn als we ook de stijl van andere schilders op zulke nestkastjes zouden loslaten? Een Valerius De Saedeleer? Een Breugel? Een Rubens? Een Tuymans?  (Jef Lingier)

Odilia Mues overleden

Dinsdag 14 februari 2023
Oudsbergen - Odilia Mues overledenZondag is Odilia Mues overleden de weduwe van de in 2000 gestorven Jaak Molemans. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting : donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Zo ging dat in De Panne

Dinsdag 14 februari 2023
Oudsbergen - Zo ging dat in De PanneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Voetballers niet meer in 't zwart betaald'Een vergoedingsplafond van 4.500 euro per seizoen en alleen maar digitale betalingen. Met dat nieuwe financiële kader maakt Voetbal Vlaanderen vanaf volgend seizoen een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond de RSZ-bijdragen van amateurvoetballers, meldt Sporza. "De tijd waarin onze amateurclubs hun spelers honderden euro’s per maand in het zwart betaalden, is voorgoed voorbij." Lees meer bij Voetbal Vlaanderen

Hinder bij De Lijn

Dinsdag 14 februari 2023
Oudsbergen - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie is er hinder bij De Lijn. "De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers. Met de vakbondsactie wordt gepleit voor meer koopkracht en meer fiscale rechtvaardigheid", laat de vervoersmaatschappij weten. Wie een bus moet nemen, controleert best de app of de website. 

Uniform oproepsysteem voor brandweer

Maandag 13 februari 2023
Oudsbergen - Uniform oproepsysteem voor brandweerZoomNa de zone Oost-Limburg hebben nu ook de hulpverleningszones Noord- en Zuid-West Limburg het nieuwe oproepsysteem ‘FrontForce Emergency’ in gebruik genomen. Een belangrijke stap voor de Limburgse hulpverlening, want dit stelt de drie Limburgse hulpverleningszones in staat om het oproepen van personeel, materiaal en voertuigen voortaan nog beter en sneller te laten verlopen.
Aan de hand van dit nieuwe oproepsysteem stuurt de brandweerdispatch zowel brandweer- als ziekenwageninterventies aan. (…) Het hele nieuwsbericht

COVID-19 is de derde doodsoorzaak

Maandag 13 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de doodsoorzaken voor 2020. De COVID-19-pandemie veroorzaakte in dat jaar 22.012 doden in België, of 17,4% van alle sterfgevallen. Daarmee is COVID-19, de besmettelijke ziekte veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, de derde doodsoorzaak in 2020. Net als in 2019 waren tumoren de belangrijkste doodsoorzaak. In totaal overleden 27.209 mensen aan tumoren (kwaadaardig, goedaardig of onzeker), ofwel 21,4% van alle sterfgevallen in 2020. 26.289 Belgen stierven aan aandoeningen van de bloedsomloop, ofwel 20,7% van alle sterfgevallen.

Kabouters trekken doelman aan

Maandag 13 februari 2023
Oudsbergen - Kabouters trekken doelman aanTweedeprovincialer Kabouters Opglabbeek heeft doelman Dries Florczak van FC Helson aangetrokken.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Wellen 4-3

Maandag 13 februari 2023
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Wellen 4-3In het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 4-3 gewonnen van Wellen. Vrijdag speelt Meeuwen uit bij FT Tongeren A.

Auto en bestelwagen botsen

Zondag 12 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As botsten gisterenmorgen rond 7.40 uur een auto en een bestelwagen. Een 51-jarige man uit As raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Gelijkspel Turkse Rangers-GruitrodeIn Tweede Provinciale hebben Turkse Rangers Waterschei en Nevok Gruitrode in Genk 1-1 gelijk gespeeld.

Kabouters B verliest van Opoeteren

Zondag 12 februari 2023
Oudsbergen - Kabouters B verliest van OpoeterenIn Vierde Provinciale D heeft leider Opoeteren vandaag met 3-0 gewonnen van Kabouters Opglabbeek B, de tweede in de rangschikking.

Paardenstal uitgebrand

Zondag 12 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanmorgen rond 5 uur uitrukken voor een brand in een paardenstal aan de Kerkhofstraat in Bree. De paarden die in de stal stonden konden in veiligheid gebracht worden. De stal is uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Gelijkspel voor Kabouters Opglabbeek

Zaterdag 11 februari 2023
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters OpglabbeekIn Tweede Provinciale is Kabouters Opglabbeek thuis tegen Standard Elen niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Louwel verliest bij As-Niel

Zaterdag 11 februari 2023
Oudsbergen - Louwel verliest bij As-NielIn Tweede Provinciale is Eendracht Louwel bij As-Niel gaan verliezen met 3-0.

Meeuwen en Hechtel spelen gelijk

Zaterdag 11 februari 2023
Oudsbergen - Meeuwen en Hechtel spelen gelijkIn 1ste Provinciale is Hechtel 2-2 gelijk gaan spelen in Meeuwen. De bezoekers kwamen 0-2 voor via Arno Prenen en Giel Wouters. Maar Meeuwen kwam terug tot 2-2.

Damesvoetbal: Genk C - Louwel 7-0

Zaterdag 11 februari 2023
Oudsbergen - Damesvoetbal: Genk C - Louwel 7-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Genk C Louwel verslagen met 7-0. De ruststand was 4-0. PrevosT (2) Cappa (2), Vandebeeck, Versluijs en Satory maakten de doelpunten.

KRC Peer B verliest van KSK Meeuwen B

Zaterdag 11 februari 2023
Oudsbergen - KRC Peer B verliest van KSK Meeuwen BDe tweede ploeg van KSK Meeuwen heeft die van KRC Peer vanavond verslagen met 6-0.

Groen licht voor Vlaamse Toetsen

Zaterdag 11 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse Regering geeft groen licht voor de invoering van Vlaamse Toetsen. Het gaat om toetsen die álle leerlingen zullen afleggen in het 4de leerjaar, het 6de leerjaar, het 2de jaar secundair en het 6de jaar secundair. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts introduceert deze centrale proeven in de strijd tegen de dalende onderwijskwaliteit. De Vlaamse Toetsen zijn volgens hem nodig om permanent de vinger aan de pols te houden bij alle leerlingen, om scholen de kans te geven zich te vergelijken met (…) Het hele nieuwsbericht

1 euro per inwoner

Vrijdag 10 februari 2023
Hoeveel moet een gemeente geven aan slachtoffers van de aardbevingen? Bij ons blijven de bedragen per gemeente relatief beperkt. In Eindhoven hanteren ze een andere norm: 1 euro per inwoner, zodat daar nu een bedrag van zowat 244.000 euro wordt overgeschreven naar het Nederlandse gironummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dat scheelt een slok op een borrel, nemen we aan.
Het is maar dat je 't weet
Wie vandaag bouwt of grondig verbouwt moest tot op heden een regenwaterput van 5.000 liter laten steken, ongeacht de dakoppervlakte. Daar komt nu verandering in, meldt minister Zuhal Demir. 5.000 liter blijft het minimum. Is je dakoppervlakte groter dan 80m² dan moet je regenwaterput minstens 7.500 liter groot zijn. Wanneer je dak meer dan 120m² beslaat, dan is een put van 10.000 liter verplicht. Dat water moet dan weer verplicht gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet, als poetswater of voor de wasmachine. De maatregel gaat in vanaf 2 oktober.

Maria Jansen overleden

Vrijdag 10 februari 2023
Oudsbergen - Maria Jansen overledenWoensdag is Maria Jansen (89) overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Pier Casters. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Boxbergheide. waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Remans in Genk.

ZOL zoekt spermadonoren

Donderdag 9 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - ZOL zoekt spermadonorenZoomDe spermabank van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk doet een oproep naar lokale spermadonoren. Door een tekort aan donoren liggen de prijzen momenteel hoog en lopen de wachttijden op tot 3 maanden. Het ZOL heeft sinds 2013 een spermabank. Die werkte eerst met lokale donoren, maar ook met geïmporteerd zaad vanuit Denemarken. "2 jaar geleden kwam er een tekort op de internationale markt en zijn we toch terug begonnen met het rekruteren van onze eigen donoren", vertelt fertiliteitsarts Natalie Dhont. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal geboorten in 2022 gedaald

Donderdag 9 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden voorlopig ongeveer 113.800 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er zo’n 2.800 minder dan in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,4%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,2%) en het Waalse Gewest (-0,6%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-11,1%) ten opzichte van de periode 2018-2021. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2022 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Verlies voor Kabouters Opglabbeek

Woensdag 8 februari 2023
Oudsbergen - Verlies voor Kabouters OpglabbeekDe eerste ploeg van Kabouters Opglabbeek heeft vanavond met 2-1 verloren van Eendracht Mechelen a/d Maas;

Louwel klopt Heusden-Zolder

Woensdag 8 februari 2023
Oudsbergen - Louwel klopt Heusden-ZolderIn Tweede Provinciale heeft Eendracht Louwel Heusden-Zolder verslagen met 5-0.

Kabouters B wint van WAVO

Woensdag 8 februari 2023
Oudsbergen - Kabouters B wint van WAVODe tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek heeft vanavond Waterloos-Voorshoven verslagen met 3-0.

Helson B en Meeuwen B spelen gelijk

Woensdag 8 februari 2023
Oudsbergen - Helson B en Meeuwen B spelen gelijkIn Vierde Provinciale hebben Helson B en KSK Meeuwen B vanavond op het veld van Helson 0-0 gelijk gespeeld.

Helson klopt Meeuwen

Woensdag 8 februari 2023
Oudsbergen - Helson klopt MeeuwenIn Eerste Provinciale heeft Helson Helchteren vanavond de punten thuis gehouden tegen KSK Meeuwen: 3-2.

Meer wolken

Woensdag 8 februari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Meer wolkenEen kanjer van een hogedrukgebied ontfermt zich over het weer in onze streken. De zon is daarbij omnipresent en er staat nauwelijks wind. Met heldere condities tijdens de nacht vriest het wel algemeen. Minpunt is de luchtkwaliteit: omdat er nauwelijks beweging in de atmosfeer is, blijven stof- en roetdeeltjes hangen en is de luchtkwaliteit zeer slecht. De kern van het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan richting Rusland, waardoor donderdag een erg zwakke storing over onze streken kan schuiven. Ook de dagen (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Facebookpagina van een (ingeweken) Peltenaar vonden we een heftige reactie op het tamelijk omstreden tv-programma Het Verhaal van Vlaanderen. Piet Peters snuffelt al een half leven aan de (naar zijn zeggen) van de pot gerukte mythevorming rond 1302. Stukjes van zijn puzzel staan op zijn website www.leugensvan1302.be die wellicht nooit helemaal klaar geraakt omdat hij met zoveel andere dingen bezig is... Hier is die reactie: 
"Het (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 10.000 euro voor slachtoffers aardbevingVanuit het Fonds Wereldnoden schenkt bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. “De machteloosheid ten aanzien van zulke natuurramp roert me enorm”, zegt bisschoppelijk  gedelegeerde voor de diaconie en de caritassector Frank Deloffer. “In die situaties willen we ons christelijk geloof ook werkelijk in daden uitdrukken".

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Woensdag 8 februari 2023
Oudsbergen - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Trainer dames Eendracht Louwel stopt

Woensdag 8 februari 2023
Oudsbergen - Trainer dames Eendracht Louwel stoptCeyssens is niet langer trainer van de dames bij Eendracht Louwel. Hij wordt opgevolgd door Roel Ramaekers.

Werfdiefstal op Peerderbaan

Dinsdag 7 februari 2023
Oudsbergen - Werfdiefstal op PeerderbaanOp een bouwwerf aan de Peerderbaan is werkmateriaal gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Boetes voor betrapte winkeldieven

Dinsdag 7 februari 2023
Winkeldiefstal is nog steeds een veelvoorkomende vorm van criminaliteit die, in tegenstelling tot andere vormen van diefstal, de laatste jaren niet is afgenomen. Iedere handelaar maakt het wel eens mee en vaak wordt er geen aangifte gedaan. Om die straffeloosheid tegen te gaan, voerden minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en het College van procureurs-generaal vorig jaar lik-op-stukboetes of onmiddellijke minnelijke schikkingen in voor winkeldiefstal. Hiermee kan de politie de dader ter (…) Het hele nieuwsbericht

Aardbevingen in Turkije en Syrië

Dinsdag 7 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Gisteren werden delen van Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen, de zwaarste in wel 100 jaar. De materiële schade is enorm en ook de menselijke tol is hoog... Ondertussen werden al méér dan 5.000 slachtoffers geteld. Heel wat landen sturen mensen en materieel om hulp te bieden, maar er zal véél geld nodig zijn voor de wederopbouw. Meerdere organisaties roepen dan ook nu reeds op om geld te storten voor deze hulp. O.a. kan dit via Unicef of het Rode Kruis.

Edward Craeghs overleden

Maandag 6 februari 2023
Oudsbergen - Edward Craeghs overledenVandaag is in Oudsbergen Edward Craeghs overleden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel van zijn geboortedorp Opitter. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.
Ibrahim Mustafa Düsen (61) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Düsen Mustafa Ibrahim, verkort Bouwbedrijf D.M.I, opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Reigerstraat.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Borgerhout - Meeuwen 7-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 7-4 verloren van FT Borgerhout.
Oudsbergen - Stijn Jeurissen verlaat K. OpglabbeekStijn Jeurissen verlaat Kabouters Opglabbeek. Hij zal de kleuren van Lanaken verdedigen.
Oudsbergen - Bram Winkels weg bij Eendracht LouwelBram Winkels trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Louwel. Hij verkast naar Lanaken.

Spionageballon boven de Noordpool

Maandag 6 februari 2023
Oudsbergen - Spionageballon boven de NoordpoolZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

'Minder huisvuil door Optimo'

Maandag 6 februari 2023
Oudsbergen - 'Minder huisvuil door Optimo'ZoomHet Optimo-systeem van Limburg.net, waarbij slechts één ophaalbeurt nodig is voor verschillende huisvuilzakken, werkt nu één jaar. Uit metingen blijkt dat in de 33 gemeenten die op dit moment aan het systeem deelnemen, de hoeveelheid huisvuil met gemiddeld 4,95 % daalde, dat is 4,5 kg per inwoner, meldt Limburg.net.
In de gemeenten die werken met full Optimo - met vijf verschillende vuilniszakken - is de daling zelfs 5,47 %. In de gele zakken wordt gemiddeld 5,21 kg (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Neergestorte weerballon beïnvloedt WKZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

René Schouteden overleden

Maandag 6 februari 2023
Oudsbergen - René Schouteden overledenZaterdag is René Schouteden overleden, de echtgenoot van Miet Jansen. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Oudsbergen - Merovingische mantelspeld in Gallo-Romeins MuseumZoom2021 verwierf het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een belangrijk deel van de Merovingische grafvondsten uit Broechem (Ranst, provincie Antwerpen). Ze behoren tot de Vlaamse Topstukkenlijst. Hét topstuk – een gouden mantelspeld – is voortaan te bewonderen in de inkomhal van het museum. Experten hebben het over een Schijffibula in goud en zilver met filigraanversiering en ingelegd met granaat.
Het Merovingisch grafveld van Broechem is de best onderzochte, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe trainer voor Kabouters B

Maandag 6 februari 2023
Oudsbergen - Nieuwe trainer voor Kabouters BDidier Gumienny zal komend seizoen vierdeprovincialer Kabouters Opglabbeek B trainen.

KSK Meeuwen verliest in Hasselt

Zondag 5 februari 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest in HasseltKSK Meeuwen is bij Torpedo Hasselt gaan verliezen met 3-0.

Gruitrode verslaat Heusden-Zolder

Zondag 5 februari 2023
Oudsbergen - Gruitrode verslaat Heusden-ZolderIn Tweede Provinciale heeft Nevok Gruitrode met 2-1 gewonnen van KVV Heusden-Zolder. 

Kabouters B klopt Lanklaar

Zondag 5 februari 2023
Oudsbergen - Kabouters B klopt LanklaarDe tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek heeft gisteravond Lanklaar verslagen met 7-0.
Oudsbergen - Louwel verliest van Mechelen a/d MaasEendracht Louwel heeft vanavond thuis met 2-3 verloren van Eendracht Mechelen a/d Maas.
Oudsbergen - KRC Peer wint van Kabouters OpglabbeekIn Tweede Provinciale heeft KRC Peer vanavond Kabouters Opglabbeek verslagen met 3-0.

Meeuwen B wint van Maasland NO

Zaterdag 4 februari 2023
Oudsbergen - Meeuwen B wint van Maasland NOIn Vierde Provinciale is de tweede ploeg van KSK Meeuwen met 2-4 gaan winnen bij die van Maasland Noordoost.
Oudsbergen - Damesvoetbal: Diepenbeek - Louwel 5-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 5-1 verloren van Diepenbeek. Na 17 wedstrijden staat Louwel zesde in de stand met 21 punten.

Geheimzinnige ballon boven de VS

Zaterdag 4 februari 2023
Oudsbergen - Geheimzinnige ballon boven de VSZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Jessica Soers overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Oudsbergen - Jessica Soers overledenWoensdag is Jessica Soers overleden, de echtgenote van Ruben Daniels. Zij was 37 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - 10 jaar Opvoedingswinkel Noord-LimburgZoomDe Opvoedingswinkel Noord-Limburg bestaat 10 jaar en dat werd vandaag gevierd. Het gezamenlijk initiatief van CKG ‘De Hummeltjes’ en CKG ‘De Stap’ in samenwerking met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont- Achel, Hechtel-Eksel, Peer, Pelt, Lommel en Oudsbergen heeft op die 10 jaar heel wat antwoorden gegeven op opvoedingsvragen van ouders en... professionals. De "winkel" zetelt in de Bermstraat 9/2 te Pelt, maar is met lokale activiteiten en consultatiemogelijkheid (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Wonen in Limburg': de nieuwe woonmaatschappijZoomVanaf 1 juli zal in de 42 Limburgse gemeenten één en dezelfde woonmaatschappij actief zijn: ‘Wonen in Limburg’. Ze gaat de 19 Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren vervangen, die nu 375 medewerkers tellen. Het gaat om Cordium, KBM, Vooruitzien, Nieuw Dak, Nieuw Sint-Truiden, Maaslands Huis, Kempisch Tehuis, Woonzo, Ons Dak, Hacosi, Landwaarts, Kleine Landeigendom, SVK Het Scharnier, SVK Midden-Limburg, SVK Houtvast, SVK West-Limburg, SVK Land (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt opnieuw kouder

Vrijdag 3 februari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt opnieuw kouderNa de doortocht van een koufront op zondagochtend stroomt gevoelig koudere lucht over onze streken. Wel stijgt de luchtdruk en is het droog met een grote kans op zonneschijn. Na het weekend gaat het ook tijdens de nacht vriezen. Tot het koufront voorbij is getrokken krijgen we zacht en bewolkt weer met soms een drupje regen.
Vandaag zijn de wolken nadrukkelijk aanwezig. Een enkele opklaring is niet uitgesloten, maar meestal blijft het zwaar bewolkt tot betrokken. Bovendien is een lokaal drupje motregen (…) Het hele nieuwsbericht

Minder wagens ingeschreven

Vrijdag 3 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal geregistreerde wagens in België daalt voor het derde jaar op rij. In  2022 waren er 374.597 personenwagens ingeschreven in België, of 4,6% minder dan in 2021. In 2019 werden 557.970 nieuwe wagens in gebruik genomen, wat betekent dat de markt op drie jaar tijd met ongeveer een derde is gekrompen. De verkoop van nieuwe hybride personenauto's (benzine of diesel + elektrisch) steeg met 15%, van 115.317 auto's in 2021 naar 133.184 in 2022. Ook de verkoop van puur elektrische auto's (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een miljoen Belgen zijn materieel en sociaal kansarm: onverwachte uitgaven en vakanties zijn de belangrijkste obstakels. 9,5% van de Belgische bevolking is materieel en sociaal achtergesteld. Dit komt overeen met 1.083.000 personen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat 17,5% van de bevolking, in het Waals Gewest 14,4% en in het Vlaams Gewest 5,4%. Dit zijn de eerste resultaten van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden in 2022. (Statbel)

Opnieuw wolf doodgereden

Vrijdag 3 februari 2023
Oudsbergen - Opnieuw wolf doodgeredenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Rolstoelbasket misschien iets voor u?

Donderdag 2 februari 2023
Oudsbergen - Rolstoelbasket misschien iets voor u?ZoomHeb jij zin om te sporten maar is dit niet (meer) mogelijk omwille van een handicap/kwetsuur? Dan is rolstoelbasketbal misschien wel dé ideale oplossing! En in Noord-lImburg is er een club die zich gespecialiseerd heeft hierin, nl. VOSPO in Pelt. De club bestaat uit zowel mindervalide als valide leden en hun spel behoort tot de recreatieve sfeer zonder al te grote verplichtingen. Zo is het bijvoorbeeld uitstekend mogelijk om samen met je familieleden deel te nemen aan de trainingen. VOSPO (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in restaurant

Donderdag 2 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hoogstraat in As is deze voormiddag brand uitgebroken in restaurant Knossos. Als gevolg van de brand blijft het restaurant voorlopig gesloten. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'

Donderdag 2 februari 2023
Oudsbergen - Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'ZoomMusica in Pelt heeft een nieuw hEARDROPS-filmpje online geplaatst. Het heet "Dronotonous" en het gaat over drone-klanken. Een drone is hier geen mini-helikopter maar een lang aangehouden toon. Je vindt drones zelfs in het leven van alledag. Sommige drones zijn rijk genoeg om er wat meer in detail naar te luisteren. Geef ze alleen even wat aandacht. Speel met hun klankkleur, volume, duur of richting. Combineer ze in lagen op elkaar of laat ze met elkaar interageren. Mooi om te bekijken en te beluisteren!
In 2023 organiseert Centrum Duurzaam Groen maar liefst 24 gratis online workshops voor particulieren. Allemaal in het teken van het sluiten van de biologische kringloop in huis en tuin.
De eerste workshop gaat door op maandag 13 februari 2023. De volgende thema's komen aan bod: voedselverlies, thuiscomposteren, kippen houden, grasbeheer, snoeihout voorkomen en verwerken, stadstuinieren.
Zin om bij te leren hierover? Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via deze link. Deze workshops worden georganiseerd met medewerking van Vlaco vzw en Limburg.net

Flyers: een zeer effectief middel

Woensdag 1 februari 2023
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Flyers: een zeer effectief middelZoomFlyers drukken: zelfs nu de wereld steeds digitaler begint te worden en papier langzaamaan uit het straatbeeld lijkt te verdwijnen, is een flyer een zeer effectief middel om potentiële klanten of bezoekers te bereiken. Misschien juist wel daarom: nu men niet meer constant met kranten en papieren advertenties wordt gebombardeerd, valt u des te meer op als u wél fysiek adverteert.
Als mensen flyers in handen krijgen, zullen ze deze over het algemeen willen lezen. Met hun opvallende kleuren, (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Rubens overleden

Woensdag 1 februari 2023
Oudsbergen - Michel Rubens overledenIn Oudsbergen is zondag Michel Rubens overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Josephina Vanderheiden. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen