Het overige nieuws

Kinderen waren creatief

Dinsdag 31 oktober 2023
Uit de oude doos
Oudsbergen - Kinderen waren creatiefZoomWaar is de tijd? Ook vroeger waren de kinderen creatief en vooral met minder tevreden.
Het gaat niet goed met de Limburgse bouwsector. Uit een recente bevraging van de Limburgse Bouwunie blijkt dat de bouwbedrijven de toekomst niet zo rooskleurig zien. Eén op drie bouwbedrijven verwacht dat het aantal opdrachten de komende maanden fors zal verminderen. Een aantal bedrijven is bang dat ze werknemers in tijdelijke werkloosheid zullen moeten zetten. Dat heeft o.m. te maken met de fors gestegen prijs van bouwmateriaal.

Louis Zgavc overleden

Dinsdag 31 oktober 2023
Oudsbergen - Louis Zgavc overledenIn WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is gisteren Louis Zgavc overleden, de weduwnaar van Maria Briers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

TV en gereedschapskist gestolen

Dinsdag 31 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in As is ingebroken in een container. Er werd een TV en een gereedschapskist gestolen. De inbraak is vandaag vatgesteld.

Meer fietsendragers gestolen

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De politie waarschuwt voor het feit dat er de afgelopen weken meer aangiftes van gestolen fietsendragers binnenkomen. Ook in de omliggende gemeenten blijkt dat zo te zijn. Meestal gebeuren de diefstallen op openbare parkings bij de fietsknooppunten.
Enkele tips om het dieven moeilijker te maken:
- leg, indien mogelijk, de fietsendrager in de auto;
- als de fiets ongebruikt op de drager staat, verstop dan de accu in je auto
- gebruik het slot van de (…) Het hele nieuwsbericht

'De situatie in Gaza is rampzalig'

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'De situatie in Gaza is rampzalig'ZoomDokters van de Wereld België roept op tot een stopzetting van het geweld tegen burgers en de aanvallen op burgervoorzieningen, in het bijzonder op de gezondheidsinfrastructuur in Gaza. "Een staakt-het-vuren is een absolute prioriteit om een grootschalige humanitaire en gezondheidscrisis in de Gazastrook te voorkomen".
Murad Abed, een arts en medisch referent voor Dokters van de Wereld in Gaza, getuigt in enkele video's over de noodsituatie. "De gezondheidsvoorzieningen in de Gazastrook (…) Het hele nieuwsbericht

Lang geleden

Maandag 30 oktober 2023
Uit de oude doos
Oudsbergen - Lang geledenZoomLang geleden toen de leerkrachten nog gezag hadden.

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 30 oktober 2023
Vanaf morgen is er ook een winteruurregeling in het recyclagepark. Dat opent tot en met zaterdag 30 maart elke dag - behalve zondag en maandag - om 9 uur, sluit tussen de middag van 12.30 tot 13 uur, en gaat 's avonds dicht om 16u. 

Ozempicje leggen

Maandag 30 oktober 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ozempicje leggenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Willem Gerits overleden

Maandag 30 oktober 2023
Oudsbergen - Willem Gerits overledenZaterdag is Willem Gerits overleden, de echtgenoot van Rosina Miniaci. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de paochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Aangeven, die renovatie

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Wie renovatiewerken aan zijn woning of de aankoop van buitenlands vastgoed niet spontaan aanmeldt bij het kadaster, riskeert sinds 22 oktober hogere boetes. Die kunnen oplopen tot 3.000 euro, terwijl de maximumboete voordien 1.250 euro bedroeg.
(De Tijd)

Ellikom klopt Bree-Beek B

Zondag 29 oktober 2023
Oudsbergen - Ellikom klopt Bree-Beek BIn Vierde Provinciale is Sporting Ellikom bij Bree-Beek B gaan winnen met 3-5. Aan de rust was de stand 2-2. Voor Ellikom scooorden Di Sancarlo (3), De Raeve en Huypkens.Acht doelpunten in één wedstrijd!

Nevok Gruitrode wint bij Herk FC

Zondag 29 oktober 2023
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint bij Herk FCNevok Gruitrode is bij Herk FC gaan winnen met 1-2. Aan de rust was de stand 0-1. Van De Broek had in de 38ste minuuut een strafschop omgezet. In de 62ste minuut hing Poelmans de bordjes gelijk maar vlak voor het einde scoorde Vanwezemael de 1-2.
Oudsbergen - Wijshagen verliest (ruim) van KaboutersHeidebloem Wijshagen heeft thuis met 1-7 verloren van Kabouters Opglabbeek B. Voor Wijshagen scoorde Poets. De doelpunten van Opglabbeek B werden gemaakt door Rejek (3), Vandeurzen (2), Latifaj en Indeherberge.

Verlies voor Kabouters Opglabbeek

Zondag 29 oktober 2023
Oudsbergen - Verlies voor Kabouters OpglabbeekKabouters Opglabbeek is bij Opitter gaan verliezen met 5-3. De doelpunten: Driesen 1-0 (own), Croux 2-0, Garcia 2-1, Stieners 2-2, Lindmans 3-2, Stieners 3-3,  Sujarit 4-3,  Sujarit 5-3.

Jongeren met grote zak verdacht

Zondag 29 oktober 2023
Oudsbergen - Jongeren met grote zak verdachtDe politie Maasland kreeg gisterenavond rond 19.30 uur melding van verdachte gedragingen in de Hoevenstraat in Opoeteren. Enkele jongeren liepen in de wijk rond met een grote zak en belden bij de mensen aan. De politie kon in de Eggestraat twee jongeren aantreffen die aan de beschrijving voldeden. Blijkbaar maakten de jongeren deel uit van de leiding van een jeugdbeweging en waren ze bezig met een ruiltocht.
Oudsbergen - Winnaars World Solar Challenge terug thuisZoomDe studenten van het team van KU-Leuven dat zopas de World Solar Challenge voor zonnewagens heeft gewonnen, zijn weer thuis. Achter het Belgische team zit onder meer een wetenschapper uit Hechtel-Eksel: Maarten Vanierschot… die nooit op de voorgrond wil. (Cartoon: Fobie)

Is je aannemer nog in orde?

Zondag 29 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds enkele dagen kan men via de website van justitie Just-on-web nagaan of ondernemers wettelijk nog in orde zijn en of ze dus al dan niet een bestuursverbod hebben opgelopen. Op die website kan men "JustBan" raadplegen, het centraal register van bestuursverboden (onderste kadertje rechts op die website). En dat zou men eigenlijk altijd moeten doen, want ga je bijvoorbeeld met een aannemer in zee die onder dat bestuursverbod valt en gaat die failliet, dan zijn de gevolgen voor jou niet min. Aanmelden kan via itsme of met de identiteitskaart.

Achel wint bij KSK Meeuwen

Zaterdag 28 oktober 2023
Oudsbergen - Achel wint bij KSK MeeuwenIn Eerste Provinciale is Achel VV gaan winnen bij KSK Meeuwen. Uitslag: 0-1. Vandebroek scoorde het doelpunt op strafschop. Drie spelers kregen rood: Theuwis van Achel VV en Verlinden en Gabriels van KSK Meeuwen. UPDATE Achel komt na de zege in Meeuwen alleen op kop, zegt voorzitter Vital Davids. Want Mechelen a/d Maas verloor van Turkse Rangers, dat derde wordt. Bregel won de andere topper in Beek en klimt naar de tweede plaats. Onderaan behaalde rode lantaarn Hoepertingen tegen Zonhoven zijn eerste zege. Beringen (zege tegen Herkol) en Gruitrode (zege in Herk-de-Stad) maakten eveneens een goede beurt, Helson, Meeuwen en Herkol een slechte. Opvallend was de zware 0-6-nederlaag van Torpedo tegen Koersel.

Louwel B wint bij Neeroeteren

Zaterdag 28 oktober 2023
Oudsbergen - Louwel B wint bij NeeroeterenEendracht Louwel B is bij Neeroeteren gaan winnen met 0-8. De eerste ploeg versloeg Achel B met 2-3.

KSK Meeuwen B klopt Maasland NO B

Zaterdag 28 oktober 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen B klopt Maasland NO BIn Vierde Provinciale heeft KSK Meeuwen B vanavond Maasland NO B verslagen met 3-1.

Halloween nadert!

Zaterdag 28 oktober 2023
Oudsbergen - Halloween nadert!ZoomHalloween - het komt uit Amerika en we raken het niet meer kwijt. Want iemand doen schrikken met wat gegriezel lijkt iedereen leuk te vinden. Dirk Van Bun maakte er deze aardige tekening bij. 

Daar is de smartphonerug

Zaterdag 28 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Al swipend en surfend over het internet met voorovergebogen schouders, bolle rug of lekker onderuitgezakt in een stoel, krijgen miljoenen mensen last van een ‘smartphonerug’. En dat is een groot probleem, dat op steeds jongere leeftijd ontstaat."
(Orthopedisch chirurg Piet van Loo in de NRC)

Overschakelen naar het winteruur

Zaterdag 28 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Overschakelen naar het winteruurZoomKomende nacht wordt er overgeschakeld naar het winteruur. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid naar 2 uur. Dat betekent een uur langer slapen... en voor wie dan aan het werk is, een uur langer werken. Al jaren wordt er in verschillende landen voor gepleit dat men van het zomeruur afziet en gewoon het winteruur aanhoudt. Maar zelfs het winteruur loopt nog een uur voor op de werkleijke Greenwich-tijd (UTC).  

Auto in gracht: dertiger gewond

Vrijdag 27 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is deze voormiddag een auto in de gracht beland. Daarbij raakte een 37-jarige man gewond.

Helena Mulders overleden

Vrijdag 27 oktober 2023
Oudsbergen - Helena Mulders overleden
Gisteren is Helena Mulders (90) overleden. Zij woonde in Opglabbbeek en was afkomstig uit Opoeteren.

Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weer, ook in de herfstvakantieEen krachtige en omvangrijke depressie blijft vandaag en de komende dagen rondtollen in de nabijheid van Ierland en stuurt met de regelmaat van de klok storingen en buienlijnen naar ons land. Daarbij is de isobarische gradient bij momenten erg strak en mogen we ook flink wat wind verwachten. Dinsdag verliest deze depressie aan kracht om later zelfs helemaal op te lossen. Maar woensdag komt een volgende depressie, vergezeld van storingen, aanzetten en die zou wel eens voor een stormachtige wind kunnen zorgen aan (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Didden overleden

Vrijdag 27 oktober 2023
In Opglabbeek is dinsdag Marc Didden overleden. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Genk.

Limburg koploper meldingen dierenleed

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft het hoogste aantal meldingen over dierenmishandeling of -verwaarlozing. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit) heeft opgevraagd. In 2023 ging het om 371 meldingen. Dat zijn er meer dan in andere Vlaamse provincies. Toch wordt er niet meteen gedacht aan een stijging in het aantal dieren dat mishandeld wordt, wel zou het er op wijzen dat Limburgers sneller een melding maken van dierenleed.

Gemiddeld inkomen: 20.357 euro

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2021 gemiddeld 20.357 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn.
De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2021 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde inkomen in Limburg bedroeg 20.633 euro. Op gemeentelijk niveau spant Sint-Martens-Latem opnieuw de kroon als gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner. Het ligt er 63,3 % boven het Belgische gemiddelde. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Schutkringmaatregelen preventie wolf verlengdZoomMinister Zuhal Demir heeft de schutkring in kader van preventie wolf verlengd tot eind februari. Daardoor kunnen ook niet-professionele paarden- en rundveehouders (verder) gebruik maken van subsidies voor wolfwerende maatregelen vanuit ANB. "In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgaande kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen verkregen worden," aldus het ANB. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Wolf vervangt jacht in Nederlands ZW-VeluweZoomDe Nederlandse vereniging Natuurmonumenten heeft beslist om in haar terreinen op de Zuidwest-Veluwe geen jacht meer toe te staan. Waar vroeger jagers beweerden onmisbaar te zijn om de populatie herten, reeën en wilde zwijnen te beheren, doen wolven dat nu op de meest geschikte manier, zo blijkt. Omdat het roofdier veel wild pakt, schiet Natuurmonumenten sinds 2021 geen edelherten, wilde zwijnen en reeën meer in dat gebied af.
Doordat de wolf kiest welke dieren hij pakt, zal de (…) Het hele nieuwsbericht

Nog meer regen en buien

Woensdag 25 oktober 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Nog meer regen en buienEen omvangrijke depressie nabij Ierland en Schotland zorgt voor een strakke westcirculatie in onze streken, waarbij storingen en buien met de regelmaat van de klok worden aangevoerd. De volgende 10 dagen verloopt vrijwel geen enkele dag volledig droog. Af en toe zijn er wel droge momenten met wat zon. Met een strakke zuidwestenwind wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. 
Morgen/donderdag krijgen we een droger intermezzo in de ochtend en is zowaar de zon ook even van de partij. Niet (…) Het hele nieuwsbericht

Welzijn van zalmen geen criterium

Woensdag 25 oktober 2023
Vandaag gelezen
"In Vlaanderen kan het criterium van welzijn van zalmen evenwel niet als beoordelingsgrond in rekening worden gebracht bij omgevingsvergunningen."
(Minister van Omgeving Zuhal Demir in een toelichting op het afleveren van een omgevingsvergunning in beroep voor de grootste industriële zalmkwekerij van Europa in Oostende)

Auto tegen huisgevel na klapband

Woensdag 25 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Fortstraat in Opoeteren is gisterenavond een auto tegen de gevel van een woning beland na een klapband. De 19-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij.

Frank Bleyen nieuwe procureur

Dinsdag 24 oktober 2023
Lommelaar Frank Bleyen (49) volgt Guido Vermeiren op als procureur van het parket Limburg. Bleyen is momenteel advocaat-generaal bij het Hof van Beroep in Antwerpen. In april volgend jaar treedt hij in Hasselt in functie.
Het is maar dat je 't weet
79,7% van de Belgen eet dagelijks groente. Het percentage ligt hoger bij vrouwen (82,5%) dan bij mannen (76,9%), hoger bij hoogopgeleiden (87,3%) dan bij laagopgeleiden (70%), en hoger bij werkenden (82,2%) en gepensioneerden (84,3%) dan bij werklozen (60,8%). (Statbel)

Partijpolitiek...

Dinsdag 24 oktober 2023
Oudsbergen - Partijpolitiek...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Marcel Boonen overleden

Dinsdag 24 oktober 2023
Oudsbergen - Marcel  Boonen overledenZaterdag is Marcel Boonen overleden, de echtgenoot van Annie Janssen. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begaven op de begraafplaats van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Steden en gemeenten zijn verplicht om tegen 2030 over te schakelen naar ledverlichting. Het uitgelezen moment dus om stil te staan bij de invloed van kunstlicht op dieren, planten en mensen en de juiste keuzes te maken. Om hen te helpen lieten de vijf Vlaamse provincies en het Interprovinciaal Kenniscentrum (IPKC) twee literatuurstudies uitvoeren. Het PIH, kenniscentrum milieu en gezondheid, bracht de wetenschappelijk studies samen over de relatie tussen nachtelijke verlichting en de gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 20 chauffeurs onder invloed van drugsHet voorbije weekend zijn in Limburg 20 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. In opdracht van het parket is hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De betrapten riskeren vervolging voor de politierechtbank.

Gebruik de Deense stop

Maandag 23 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Fietsersbond Gent pleit voor de invoering van de Deense stop, waarbij fietsers hun rechterhand opsteken voor ze vertragen of stoppen. Zo wordt het verkeer dat achter hen rijdt, niet verrast door hun remmanoeuvre. Bij de start van het academiejaar zijn veel fietsende studenten nog niet gewend aan het drukkere verkeer in de stad. Het handgebaar kan helpen om ongevallen te voorkomen. De Deense stop is afkomstig uit Kopenhagen, een stad waar heel veel gefietst wordt.
Oudsbergen - Canon van Vlaanderen in braille en luisterversieZoomOok wie niet of moeilijk gedrukte boeken kan lezen, kan vanaf nu in De Canon van Vlaanderen duiken. Luisterpuntbibliotheek, de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking, zorgde voor een Daisy-luisterversie en een versie in braille. De Canon van Vlaanderen werd in mei gelanceerd en belicht in 60 vensters beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Het boek werd samengesteld door een commissie van deskundigen na overleg met onderzoekers, onderwijsspecialisten en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht herfstweer

Maandag 23 oktober 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht herfstweerDepressies circuleren over West-Europa en komen soms erg stevig uit de hoek. Daarbij zorgt storm Babet voor overstromingen en vernielingen in het noorden van Europa en storm Aline voor overvloedige neerslag in het zuiden. Ons deel van Europa blijft gespaard van het stormweer, maar we krijgen wel wat nattigheid en toch ook flink wat wind. Ook de volgende dagen blijven depressies in de buurt en is het erg wisselvallig. Positieve noot komt er van de temperaturen, die zijn relatief hoog met gemiddeld 16 graden.  (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Meeuwen - Atomix 15-25

Maandag 23 oktober 2023
Oudsbergen - Handbal: Meeuwen - Atomix 15-25In dames tweede nationale van het handbal heeft Meeuwen met 15-25 verloren van Atomix. Aan de rust was de stand 6-11.
Kort nieuws van bij de buren
In t Stift in Bree is ingebroken in een tuinhuis. De daders gingen met een fiets aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - N. Gruitrode - Mechelen-a/d-Maas 1-3Nevok Gruitrode heeft vanmiddag met 1-3 verloren van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Voor Nevok scoorde Van den Broek op strafschop. Kiala van Mechelen-aan-de Maas werd een kwartier voor het einde uitgesloten.

KSK Meeuwen B verslaat Lanklaar

Zondag 22 oktober 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen B verslaat LanklaarKSK Meeuwen B is vanmidag met 0-3 gaan winnen op het veld van Lanklaar.

Sp. Ellikom - H. Wijshagen 5-1

Zondag 22 oktober 2023
Oudsbergen - Sp. Ellikom - H. Wijshagen 5-1Sporting Ellikom heeft vanmiddag de derby gewonnen tegen Heidebloem Wijshagen. Uitslag: 5-1. Voor Ellikom scoorden Huypkens (2), Di Sancarlo (2) en Giel Janssen. Poets scoorde voor Wijshagen.

K. Opglabbeek A - Grote-Brogel 3-0

Zaterdag 21 oktober 2023
Oudsbergen - K. Opglabbeek A - Grote-Brogel 3-0Kabouters Opglabbeek A heeft vanavond Sporting Grote-Brogel verslagen met 3-0. De doelpuntenmakers waren Tips, Stieners en Merola.

E. Louwel - V. Lommel 3-1

Zaterdag 21 oktober 2023
Oudsbergen - E. Louwel - V. Lommel 3-1Eendracht Louwel heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Verbroedering Lommel. Aan de rust was de stand 2-1. Voor Louwel scoorden Knevels (2) en Verslegers. Pennemans maakte het doelpunt van Verbroedering Lommel.

SV Herkol - KSK Meeuwen 2-2

Zaterdag 21 oktober 2023
Oudsbergen - SV Herkol - KSK Meeuwen 2-2SV Herkol - KSK Meeuwen eindigde vanavond op 2-2. Voor Herkol scoorde Ovnicek voor de rust. Na de pauze kwam Meeuwen op voorsprong via Willems en Segers, maar in de slotfase was het Zaczagkis die voor Herkol nog een punt uit de brand sleepte.
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek B - Bree-Beek 0-0Kabouters Opglabbbeek B en GS Bree-Beek B hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Louwel B klopt STA Genk

Zaterdag 21 oktober 2023
Oudsbergen - Louwel B klopt STA GenkEendracht Louwel B heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen STA Genk. Het won met 1-0.

Auto knalt op verlichtingspaal

Zaterdag 21 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is aan het kruispunt van de Bruglaan en de Rode Kruislaan in Bree een auto tegen een verlichtingspaal gebotst. De paal knakte af. Er waren geen gewonden.
Het is maar dat je 't weet
Op één jaar tijd heeft de Limburgse federale gerechtelijke politie (FGP) al 1.000 verdachte websites kunnen blokkeren die probeerden mensen geld te ontfutselen. Het gaat dan steeds om phishing-websites - die lijken op de officiële sites van banken of andere instanties - waarmee de rekeningen van slachtoffers geplunderd kunnen worden. Het datalab waarmee de websites geblokkeerd konden worden, is uniek in België.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 20 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree botsten vanmorgen rond 8 uur een auto en een tractor. Daarbij raakten een 36-jarige man uit Pelt en een 21-jarige man uit Bocholt gewond.
Oudsbergen - Bromfietser (19) gewond bij botsingEen 19-jarige bromfietser uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Bosstraat en 't Hasseltkiezel in Bree. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.30 uur.

Bijna 900 vacatures in de bouw

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In Limburg alleen ontving de VDAB de afgelopen 12 maanden 2.286 vacatures van werkgevers uit de bouwsector. Daarvan stonden eind september nog 887 vacatures open. De bouwsector is in Limburg één van de grootste werkgevers, maar kandidaten voor beroepen zoals elektricien en wegenwerker zijn amper te vinden.

Rundveestapel stijgt

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot mei 2022 steeg de Belgische rundveestapel in mei 2023 met 1,8%. Die stijging is bijna volledig te danken aan de stijging van de rundveestapel in Vlaanderen (+2,9%).
Het aantal mannelijke runderen stijgt in alle leeftijdsklassen, als gevolg van de gunstige prijsstijgingen tussen 2021 en 2022 voor de stieren en een lichte daling van de voederprijzen. In Vlaanderen bedroeg de stijging 7,3%. Door de goede melkprijzen is ook het aantal melkkoeien gestegen.

Al in 2017 een wolf in Vlaanderen

Vrijdag 20 oktober 2023
Oudsbergen - Al in 2017 een wolf in VlaanderenZoomBegin april 2017 werd in het zuiden van Oost-Vlaanderen een dood ree gevonden, en er waren aanwijzingen dat dit het werk van een wolf zou kunnen geweest zijn. Het iNBO nam toen DNA-stalen en bewaarde die in de diepvriezer. Deze stalen werden onlangs meegenomen in de routinematige analyse van DNA-stalen, en wat bleek? Van de zes stalen leidde er één naar een wolvensoort die in de Centraal-Europese wolvenpopulatie voorkomt. Daarmee weten we dus dat het hier wel degelijk om de eerste bevestigde wolf in Vlaanderen gaat sinds de soort in onze contreien werd uitgeroeid in de negentiende eeuw. Het ging in de analyse om een mannelijke wolf, aldus het INBO.
In Wallonië werden wolven voor het eerst genetisch vastgesteld in 2016 (La Roche) en nog eerder via een cameraval-opname in 2011 (Gedinne).(Foto Welkom Wolf)

Gaza: meer tijd nodig voor evacuaties

Donderdag 19 oktober 2023
Oudsbergen - Gaza: meer tijd nodig voor evacuatiesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: TechWise-IT

Donderdag 19 oktober 2023
Wouter Geerkens (31) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootscap TechWise-IT opgericht met zetel aan de Teewisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT-consultancy, het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, grafisch design en informatie- en informaticadiensten.

Grote verkeerscontrole in het weekend

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Grote verkeerscontrole in het weekendDit weekend staat in Limburg de tweede grootschalige verkeerscontroleactie van dit jaar op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag en zondag controles uit. Men gaat niet alleen op snelheid controleren, maar ook op het gebruik van alcohol of andere drugs, de aanwezigheid van de boorddocumenten, de afstelling van de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de smartphone...

Meer dan 400.000 varkens minder

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De varkensstapel in ons land is in mei 2023 met 7,3% (- 428.502 dieren) gedaald ten opzichte van mei 2022, zowel bij mestvarkens als fokvarkens. In deze periode was er veel leegstand in de stallen en dit vermoedelijk door de onzekerheid in het stikstofdossier. Ook blijft het moeilijk om te exporteren naar de Aziatische landen. (Statbel)

Terug mijnbouw in Limburg?

Woensdag 18 oktober 2023
Is er eventueel terug mijnbouw mogelijk in Limburg? Het is alvast een vraag om over na te denken. Maandag 23 oktober organiseert de FRDO (Federale Raad Duurzame Ontwikkeling) een conferentie over mijnbouw in Europa en België. Is dit nodig om grondstoffen te leveren voor de energietransitie? Bestaat er zoiets als duurzame mijnbouw? Ook diepzeemijnbouw komt aan bod. Bij de sprekers onder meer Janez Potočnik, voormalig Europees Commissaris voor Milieu. Meer zonnepanelen, windmolens en elektrische wagens betekent ook meer (schaarse) grondstoffen die daarvoor nodig zijn. Kunnen we die ontginnen in Europa en België? En is dit mogelijk zonder een schadelijke impact op ons leefmilieu? Is diepzeemijnbouw een aanvaardbaar alternatief, of moeten we toch vooral inzetten op circulair gebruik van metalen? 
Deze vragen worden beantwoord door Janez Potočnik, Peter Tom Jones, Eric Pirard, Nicolas Vasbinder, Romain Gelin, Steven Vandeborre, Kris Van Nijen en Sarah Vanden Eede. 
De conferentie vindt plaats op maandag 23 oktober 2023 in de Financietoren te Brussel (Pachecozaal), van 10 tot 16u. Het is ook mogelijk de conferentie via livestream te volgen. Meer info via deze link. 

Kelderband in Opoeteren

Woensdag 18 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.15 uur is brand ontstaan in de kelder van een woning aan de Neerleestraat in Opoeteren. De brand was ontstaan aan de motor van het centrale afzuigsyteem.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar kan je op de Limburg.net- recyclageparken kosteloos bladafval van het openbaar domein afleveren. Dat kan van 2 november tot en met 31 januari. Druk bij het binnenrijden op de knop 'bladafval'.
Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op het openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.  

Chiro Gruitrode valt in de prijzen

Woensdag 18 oktober 2023
Chiro Gruitrode is de Limburgse winnaar van Klik & Win, de fotowedstrijd van Kerk & Leven die de beste kampfoto's bekoont. De jeugdbeweging krijgt als prijs een spelpakket.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een kwart van de Belgen (27,5%) van 16 jaar en ouder drinkt helemaal geen alcohol, terwijl 9,4% dit dagelijks consumeert. Voor 28,7% is dat enkele keren per week, en voor 20,9% enkele keren per maand. Tot slot drinkt 13,5% van de bevolking enkele keren per jaar alcohol.
Mannen drinken vaker dagelijks alcohol dan vrouwen (12,8% tegenover 6,1%), en onthouden zich minder (22% tegenover 32,8%). Gepensioneerden (17,3%) en werklozen (12,2%) drinken vaker dagelijks alcohol dan werkenden (7,2%), maar tegelijkertijd zijn werklozen (42,7%) ook vaker geheelonthouders dan gepensioneerden (26,5%) en werkenden (19,4%). (Statbel)

Zachter maar regenachtig

Dinsdag 17 oktober 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Zachter maar regenachtigStoringen trekken de volgende dagen vanuit Frankrijk over ons land en gaan gepaard met veel wind, maar ook zachte lucht. Op het einde van de week en in het weekend bouwt een krachtig hogedrukgebied op over Scandinavië en blijven de storingen over ons land geblokkeerd. Koudere lucht meldt zich dan over onze streken. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten en wordt het wat zachter, maar het blijft wisselvallig.
Morgen/woensdag is er de eerste helft van de dag geregeld wat zon, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Seppe Swinnen

Dinsdag 17 oktober 2023
Seppe Swinnen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Seppe Swinnen opgericht met zetel aan de Notenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerende goederen, het optreden als energiedeskundige, het opmaken van asbestattesten en het uitvoeren van tuinwerken.
De rechter in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Bakkerij Geusens uit Oudsbergen. Schuldvorderingen moeten voor 16 november ingediend worden.
Oudsbergen - GSM-gebruik: 403 rijbewijzen ingetrokkenIn Limburg zijn vorige week 403 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. De betrapten kregen ook een boete van 245 euro. Wie zijn gsm gebruikte als hij stilstond voor het rode verkeerslicht of aan een spoorovergang, of wiens gsm binnen handbereik lag, kreeg enkel die boete van 245 euro.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Dertiger mag geen dieren meer houdenEen boete van 4.000 euro waarvan de helft met uitstel en een levenslang verbod op het houden van dieren: dat is de straf die een dertiger uit Bree heeft gekregen omdat hij zijn hond liet verhongeren. Het Openbaar ministerie had zes maanden cel gevorderd. (PG)

Dringen voor huurkoopwoningen

Dinsdag 17 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Huurkoop, waarbij u een woning huurt die u later kunt kopen, is aan een stevige opmars bezig nu de huizenmarkt voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Tienduizenden geïnteresseerden staan op de wachtlijst, omdat het aanbod beperkt is. (Bron: De Tijd)
Het is maar dat je 't weet
Honderden boswachters van de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten willen dat het volgende kabinet in Nederland direct in actie komt voor de natuur. Die verslechtert volgens hen steeds verder en de achteruitgang gaat steeds sneller. De tijd van beterschap beloven is voorbij, er moet nu actie komen, stellen zij in een advertentie in het Algemeen Dagblad.
Oudsbergen - Knoop mee de strijd aan tegen armoedeZoomVandaag, 17 oktober, is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Besturen en verenigingen worden opgeroepen om armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.
Het Netwerk tegen armoede nodigt iedereen uit om vandaag geknoopte lakens uit het raam te hangen. Deze staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. (…) Het hele nieuwsbericht
Knoop mee de strijd aan tegen armoede
Zoom
Oudsbergen - VRT overweegt  schrapping eredienstenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Monique Meuws overleden

Maandag 16 oktober 2023
Oudsbergen - Monique  Meuws overledenZaterdag is Monique Meuws overleden, de echtgenote van Jos Grondelaers. Zij was 74 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Rosa Smeets overleden

Maandag 16 oktober 2023
Oudsbergen - Rosa Smeets overledenOp 13 oktober is Rosa Smeets overleden, de echtgenote van Martin Nouwen. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Luisteren naar eetgeluiden

Maandag 16 oktober 2023
Zomaar even tussendoor
Oudsbergen - Luisteren naar eetgeluidenZoomKijken en luisteren - daarover gaat het in "Misophonic Treatment", een nieuwe "hEAR DROP" van Musica. Want eten kan niet alleen lekker zijn, het kan ook goed klinken. Hoewel: voor mensen met misofonie kan het horen van eetgeluiden echt een kwelling zijn. Musica: "In deze aflevering benaderen we het geluid van eten op een muzikale manier. Hopelijk inspireert het je om zelf een smakelijke sessie te beginnen."  

Toenemende bewolking

Maandag 16 oktober 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Toenemende bewolkingMet hoge luchtdruk over onze streken en aanvoer van koude polaire lucht vanuit het oosten, krijgen we een echte koude-inval, waarbij de temperaturen ondermaats zijn. Het wordt niet erg warm vanmiddag met maxima rond 12 graden. Wel is er ruimte voor de zon, al komen er ook veel hoge wolken voor. Het stabiele weer houdt ook morgen aan, met iets hogere temperaturen. Later op woensdag bereiken storingen ons land en volgt er een periode van erg wisselvallig, maar wel gevoelig zachter weer. Vanmiddag komt wat (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Auto vliegt door haag op PeerderbaanVanmorgen is op de Peerderbaan in Meeuwen een auto door de haag gevlogen die de weg van het fietspad scheidt. Niemand raakte gewond.
Vogelbescherming Vlaanderen organiseert voor de 19e keer de verkiezing voor de Vogel van het Jaar. Men selecteerde voor 2024 vijf vogels die voor hun overleving afhankelijk zijn van (faunavriendelijke) gebouwen. Wordt het de gierzwaluw, huismus, huiszwaluw, spreeuw of zwarte roodstaart?  Stemmen kan tot 16 november via deze link. Voor dit jaar was de putter laureaat.

Microplastics voortaan verboden

Zondag 15 oktober 2023
Oudsbergen - Microplastics voortaan verbodenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto in gracht

Zondag 15 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 14 uur belandde een auto in de gracht op de Lanklaarsesteenweg in As. Daarbij raakte een 79-jarige vrouw uit Genk gewond.

Winst voor Wijshagen

Zondag 15 oktober 2023
Oudsbergen - Winst voor WijshagenHeidebloem Wijshagen versloeg deze namiddag Umitspor Maasmechelen B met 4-2. Voor de goals zorgden Casters (2), Bakkers en Camps.

Gelijkspel voor Ellikom

Zondag 15 oktober 2023
Oudsbergen - Gelijkspel voor EllikomIn Vierde Provinciale heeft Sporting Ellikom bij Standard Elen B 3-3 gelijkgespeeld. Voor Ellikom scoorden Huypkens, Di San Carlo en Vaessen.

Moet verschil er zijn?

Zondag 15 oktober 2023
Oudsbergen - Moet verschil er zijn?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Aanhangwagen gestolen

Zondag 15 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Meurenstraat in Opoeteren is een aanhangwagen gestolen. Hij stond onder een overkapping. De diefstal is gisterenamiddag vastgesteld.

E. Louwel klopt Sporting Wijchmaal

Zaterdag 14 oktober 2023
Oudsbergen - E. Louwel klopt Sporting WijchmaalIn derde provinciale heeft Eendracht Louwel met 0-4 gewonnen van Sporting Wijchmaal. De doelpuntenmakers waren Rizzo (2), Hendrikx en Cleeren.
Wedstrijdverslag
Oudsbergen - Stal Sport - Kabouters Opglabbeek 1-4Kabouters Opglabbeek is bij Stal Sport gaan winnen met 1-4. De Stalse voorzitter Vanhees blikt terug: "Met de komst van Kabouters Opglabbeek waren de thuissupporters gewaarschuwd voor een zware avond. Vorig seizoen kregen we van hen immers een 0-9 pandoering. Zo'n vaart ging het vandaag niet lopen, want aanvankelijk deden onze jongens aardig mee tegen het nummer 4 in de rangschikking. Maar opnieuw bleek de verdediging het zwakke punt. Tien minuten voor de rust werd een voorzet vanop links voor doel gegooid (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Meeuwen - Nevok Gruitrode 1-1

Vrijdag 13 oktober 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Nevok Gruitrode 1-1In eerste provinciale hebben KSK Meeuwen en Nevok Gruitrode vanavond 1-1 gelijkgespeeld. Aan de rust was de stand 0-0. Verbeeck bracht Meeuwen vlak na de rust op voorsprong maar Ierocitano wiste die in de 60ste minuut uit.

KSK Meeuwen B - E. Louwel B 1-2

Vrijdag 13 oktober 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen B - E. Louwel B 1-2KSK Meeuwen B heeft vanavond met 1-2 verloren van Eendracht Louwel B.

Mazoutfraude: meer arrestaties

Vrijdag 13 oktober 2023
Oudsbergen - Mazoutfraude: meer arrestatiesZoomIn het onderzoek naar de mazoutfraude waarin eerder deze week verscheidene arrestaties werden verricht meldt het parket Limburg dat de onderzoekers opnieuw negen huiszoekingen hebben uitgevoerd. Daarbij werden vijf personen gearresteerd; twee van hen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Tongeren die één verdachte onder elektronisch toezicht en één persoon onder strikte voorwaarden plaatste.
In het kader van het onderzoek werden inmiddels 6 benzinestations verzegeld: in Tienen, As, Zutendaal, Hensie, Estaimpuis en Berlaar. Er werd ongeveer 2 miljoen euro in beslag genomen. De speurders namen ook zakken met meer dan 1.200 kg ontkleuringsproduct in beslag. In totaal zijn inmiddels 12 personen aangehouden waarvan 1 in Nederland, 1 in Frankrijk en 2 onder elektronisch toezicht. Twee personen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden. (Foto parket)

Vrijdag de 13de: bijgeloof

Vrijdag 13 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het bijgeloof over vrijdag de 13de zou in de 19de eeuw zijn ontstaan, en begin de 20ste eeuw ‘populair’ zijn geworden. • Eén van de populairste verklaringen waarom vrijdag en het getal 13 zo'n verdoemde match zijn, wordt in het christendom gezocht: Jezus stierf op een vrijdag en er waren 13 aanwezigen op het Laatste Avondmaal. Eén van die 13 had Jezus verraden.• Nog een ander laatste avondmaal met slechte afloop: een Noorse sage verhaalt hoe Loki, de god van de chaos en de (…) Het hele nieuwsbericht

Onze gedachten bepalen onze gevoelens

Donderdag 12 oktober 2023
Vandaag gelezen
'We zijn altijd zo bezig in ons hoofd en hebben vaak niet door hoezeer we beheerst worden door onze gedachten. Ze bepalen onze gevoelens, zelfs zonder dat we het beseffen. Het is helend om die mallemolen af en toe stil te leggen. Om afstand te nemen van je eigen gedachten en gevoelens en alles eens van op een afstandje te beschouwen." (Zangeres Selah Sue in Kerk & Leven).

Dertig jaar SAAMO Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
SAAMO, het vroeger RIMO, bestaat 30 jaar en doet aan maatschappelijk opbouwwerk in Limburg. Met 70 medewerkers en 400 vrijwilligers brengt ze de leefwereld van de kwetsbare mensen onder de aandacht. SAAMO is vandaag actief in 22 Limburgse gemeenten waar ze met een 45-tal projecten kwetsbare groepen ondersteunt en versterkt. Het doel: uitsluiting aanpakken en een samenleving uitbouwen waar plaats is voor iedereen. Het is nodig, zo blijkt. Minstens 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens.

EU stemt morgen over glyfosaat

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdag (de dertiende...) stemmen de Europese lidstaten over de goedkeuring van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Round Up. Glyfosaat is heel schadelijk voor insecten, het waterleven, waterkwaliteit en het bodemleven - het maakt eigenlijk àlles kapot. Dat zie je aan die oranjekleurige velden wanneer ze met Round Up zijn bewerkt. Glyfosaat wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Parkinson en kanker. Mensen dragen soms (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig maanden cel voor slagen

Donderdag 12 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Dertig maanden cel voor slagenDertig maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een dertiger uit As gekregen heef voor slagen aan zijn vriendin. Aan de vrouw moet hij 14.000 euro schadevergoeding betalen.
Het is maar dat je 't weet
Het negatief effect van nachtelijke verlichting op gezondheid en biodiversiteit is groter dan gedacht. Dat blijkt uit een studie van experten die, op vraag van de vijf Vlaamse provincies, 1500 wetenschappelijke studies hebben onderzocht om een praktijkgids uit te werken voor lokale besturen. Die komt er omdat steden en gemeenten verplicht zijn om tegen 2030 om te schakelen naar ledverlichting. Samen met de vernieuwde ecologische duisternisbehoeftekaart moet de praktijkgids lokale besturen helpen om (…) Het hele nieuwsbericht

683 geboorten in Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In augustus zijn in Limburg 683 kinderen geboren. Dat is het laagste aantal van alle Vlaamse provincies. (Statbel)

Lieske Stieners overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Oudsbergen - Lieske Stieners overledenIn Opglabbeek is op 7 oktober Lieske Stieners overleden, de echtgenote van Jaak Beliën. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Neeroeteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begrafaplaats van Neerglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Julienne Tielens overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Oudsbergen - Julienne Tielens overledenGisteren is Julienne Tielens overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Jos Neyens. Zij woonde in Ellikom en was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zijn je paardenzadels gestolen?

Woensdag 11 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft mensen van wie paardenzadels werden gestolen, opgeroepen daarvan aangifte te doen bij de lokale politie. Het is daarbij van belang te vermelden van wanneer de diefstal dateert. Een goede beschrijving van het zadel, een aankoopfactuur en foto's zijn nuttig voor de onderzoekers, aldus een persbericht van de FGP West-Vlaanderen, dat het onderzoek naar gestolen paardenzadels coördineert..
De FGP meldt dat afgelopen nacht vier verdachten zijn gearresteerd in een onderzoek naar een reeks diefstallen van paardenzadels. Bij huiszoekingen in een manege en een huis in de provincie Antwerpen werden zowat 150 zadels en 35.000 euro in beslag genomen. In het huis woonden de verdachten: vier Roemenen. De politie vermoedt dat de meeste zadels na de diefstal vanuit de manege naar het buitenland werden overgebracht.

Fietsster (47) gewond in Gruitrode

Woensdag 11 oktober 2023
Oudsbergen - Fietsster (47) gewond in GruitrodeIn de Neerhovenstraat raakten gisterenavond rond 17 uur een auto en een 47-jarige fietsster uit Bree in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de door het provinciebestuur georganiseerde actie "Veilig naar school" heeft de politie 98 boetes, 142 pv’s en 74 GAS-pv’s opgesteld voor bestuurders die stilstonden of parkeerden op plaatsen waar dat niet is toegelaten.
Zowat 2150 autobestuurders reden te snel in de schoolomgeving. Zij mogen allemaal een boete of GAS-pv verwachten. Verder klikten 132 autobestuurders zichzelf of hun inzittende kinderen niet correct vast, werden er 13 bestuurders betrapt op het gebruik van de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag voerde de federale gerechtelijke politie van Limburg in totaal 31 huiszoekingen uit in het kader van een gerechtelijk onderzoek  naar een criminele organisatie die zich zou bezig houden met grootschalige mazoutfraude en het witwassen van crimineel verworven geld. Er werden meer dan 150 politieagenten en douaniers ingezet. Ook de Franse en de Nederlandse politie namen deel aan de actie (huiszoekingen in Weert en Jeumont).
Door het uitvoeren van deze huiszoekingen proberen (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Vanaken overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Oudsbergen - Jef Vanaken overledenOp 4 oktober is Jef Vanaken overleden, de echtgenoot van Bertje Schouteden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans in Genk.

Relativeer het leven

Maandag 9 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Als je het niet te serieus neemt, heb je meer kans op een mooi leven."
(Jos Kessels in Eindhovens Dagblad)

Leentje Davids overleden

Maandag 9 oktober 2023
Oudsbergen - Leentje Davids overledenIn Opglabbeek is zaterdag Leentje Davids overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Actie tegen afleiding achter het stuurLandelijk gaat de politie morgen en woensdag controleren op afleiding achter het stuur. Het is de bedoeling chauffeurs te "pakken" die tijdens het rijden bezig zijn met bellen of andere activiteiten. Handen aan het stuur dus, nergens anders!

Louwel B - Elen B 3-3

Zondag 8 oktober 2023
Oudsbergen - Louwel B - Elen B 3-3Eendracht Louwel B en St. Elen B hebben 3-3 gelijkgespeeld. Voor Louwel scooorden Knevels, Fiddelaers en Caelen.

OLS 2024 met kogelvangers

Zondag 8 oktober 2023
Voor het eerst in de geschiedenis van het OLS worden er volgend jaar tijdens het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Nederweert (Ned.) kogelvangers ingezet om de loden kogels op te vangen zodat ze niet in de omgeving (tot 750m) kunnen belanden. Dat is zaterdag op een vergadering in Baexem (Ned.) besloten. 
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - Hoepertingen 1-0Nevok Gruitrode heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van HIH Hoepertingen. Aan de rust was de stad 0-0. Ruben Berben maakte het doelpunt in de 80ste minuut.

Jong Meeuwen verliest van WAVO

Zondag 8 oktober 2023
Oudsbergen - Jong Meeuwen verliest van WAVOKSK Meeuwen B is bij Waterloos-Voorshoven (WAVO)  gaan verliezen met 3-2.  Aan de rust was de stand 1-2.  Philipsen en Verlinden scoorden voor Jong Meeuwen.
Oudsbergen - Verlies voor Heidebloem WijshagenHeidebloem Wijshagen is in Molenbeersel gaan verliezen met 3-1. Voor Wijshagen scoorde Poets.

Kabouters B wint bij Lanklaar

Zondag 8 oktober 2023
Oudsbergen - Kabouters B wint bij LanklaarKabouters Opglabbeek B is bij Lanklaar gaan winnen met 0-5. De doelpunten werden gescoord door Rejek (2), Knoops (2) en Awouters.
Oudsbergen - Ellikom speelt gelijk tegen LeutSporting Ellikom is, thuis tegen Leut, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Voor Ellikom sooorde R. Janssen.

Twee gewonden bij frontale klap

Zondag 8 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kwam het op de Bilzersteenweg in As tot een frontale aanrijding tussen twee auto's. De twee bestuurders liepen zware verwondingen op.

Louwel - Grote Heide 1-1

Zaterdag 7 oktober 2023
Oudsbergen - Louwel - Grote Heide 1-1Louwel heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Sporting Grote Heide. Een aangename wedstrijd, waarvan de eerste helft voor de thuisploeg was en Jasper Cleeren voor Louwel kon scoren. Grote Heide had de overhand na de rust en dat resulteerde in een doelpunt van Jarne Verweyen.

KSK Meeuwen verliest in Zonhoven

Zaterdag 7 oktober 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest in ZonhovenKSK Meeuwen heeft vanavond met 3-0 verloren van Zonhoven Utd. Aan de rust was de stand 0-0.

Bocholt VV B - K. Opglabbeek A 0-2

Zaterdag 7 oktober 2023
Oudsbergen - Bocholt VV B - K. Opglabbeek A  0-2In derde provinciale heeft Bocholt VV B vanavond met 0-2 verloren van Kabouters Opglabbeek A.

Jozef Vanaken overleden

Zaterdag 7 oktober 2023
Woensdag is Jozef Vanaken (87) overleden. Hij was woonachtig in Genk maar was afkomstig uit Gruitrode.

Warm oktoberweer

Vrijdag 6 oktober 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Warm oktoberweerEen hogedrukgebied met kern over Frankrijk zorgt voor droog weer in onze streken. Aan de noordelijke flank van dit hogedrukgebied trekken storingen van west naar oost over het noorden van Europa. Af en toe schuiven daarbij wolken tot over onze streken, maar er is ook veel ruimte voor de zon. Zondag zijn de wolkenvelden wel talrijker, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht en de maxima zijn nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. Ook na het weekend krijgen we nog enkele warme dagen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

'Vapen is extreem schadelijk'

Vrijdag 6 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vapen geeft een verhoogd risico op blijvende schade aan het brein en mentale problemen tijdens de rest van het leven. (...) In de huidige vapes zit vaak nicotinezout, een vorm van nicotine die niet scherp is in de keel en razendsnel in de hersenen aankomt. Omdat je van nicotinezout niets proeft of voelt, kun je met vapen gewoon de hele dag doorgaan zonder te merken dat je heel veel nicotine binnenkrijgt. Jongeren gebruiken het bijna als een speen of lolly: ze lurken er de hele dag aan. Kinderen raken op die manier binnen twee of drie dagen verslaafd.’’
                                                                         (Trimbos Instituut)

Bijna 127.000 bedrijven opgericht

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn er in in ons land 126.858 bedrijven opgericht. Daartegenover staan 78.062 bedrijven die hun activiteiten vorig jaar hebben stopgezet. (Statbel)

Elke dag Werelddierendag

Woensdag 4 oktober 2023
Oudsbergen - Elke dag WerelddierendagZoomHet was vandaag Werelddierendag, maar is het dat niet élke dag? Want dieren maken toch ook deel uit van onze samenleving. Of het nu bosdieren of huisdieren zijn, insecten, vogels of andere. Mario Vanoppen bezorgde ons deze mooie fotocollage van een aantal dieren.

Nieuwe vennootschap: Jimmy Martens

Woensdag 4 oktober 2023
Jimmy Martens uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Jimmy Martens Algemene Onderneming opgericht met zetel aan de Hoeverbergweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, slopingswerken, riolerigs- en draineringswerken en het aanleggen en onderhouden van tuinen, sportvelden, parken en speelvelden.
Oudsbergen - Zorgcentrum voor slachtoffers seksueel geweldZoomSlachtoffers van seksueel geweld moesten vroeger aan het politieloket aangifte doen, vervolgens naar een dienst gynaecologie gaan en dan weer naar de politie. Met één zorgcentrum na seksueel geweld (ZSG) per provincie gebeurt alle opvang nu op één plek.
In februari opende het Limburgs centrum in Genk. Meer dan 180 slachtoffers hebben zich in die tijd al aangemeld. Forensisch verpleegkundige bij het ZSG, Annemieke Dieltiëns (foto), licht het ZSG toe: (…) Het hele nieuwsbericht

Julie Luyten overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Oudsbergen - Julie Luyten overledenGisteren is in Meeuwen Julie Luyten overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Jan Daniels. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Morgen vakbondsactie bij De Lijn

Woensdag 4 oktober 2023
Oudsbergen - Morgen vakbondsactie bij De LijnMorgen/donderdag rijden sommige bussen mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie, zegt De Lijn. Het gaat om een actiedag tegen een wetsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne en voor het vrijwaren van het recht op collectieve actie. De Lijn zegt dat de actie niet tegen haar is gericht en dat ze de hinder en het ongemak die uit de actie gaan volgen, zeer betreurt. Op de website van De Lijn kan je nagaan of je bus zal rijden. Daar wordt de meest accurate informatie vermeld.

Toine Geris overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Oudsbergen - Toine Geris overledenMaandag is Toine Geris overleden, de weduwnaar van de in 2005 gestorven Christine Goossens. Hij was 82 jaar. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vindt plaats in intieme kring.

Margriet Schols overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Oudsbergen - Margriet Schols overledenOp 30 september is in haar woning in Gruitrode Margriet Schols overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Michel Geurts. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Donderdag test voor BE-alert

Dinsdag 3 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Donderdag wordt BE-alert nog eens getest. 205 steden en gemeenten nemen er aan deel. BE-Alert is het systeem dat je via sms, e-mail of telefoon op de hoogte brengt van een noodsituatie in je buurt. Dat kan een grote brand zijn, een overstroming, een belangrijke stroomonderbreking,... Je moet je daarvoor wel registreren. Ben je nog niet geregistreerd, dan kan dat via www.be-alert.be. Je kunt ook meerdere adressen toevoegen zoals je werkadres of weekendverblijf. Donderdag krijgt iedere geregistreerde een testbericht; dat zal duidelijk als test omschreven staan.

Even wat gas terugnemen

Dinsdag 3 oktober 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Even wat gas terugnemenNa de doortocht van een koufront vanmiddag stroomt koelere lucht over onze streken en dat merken we aan de forse afkoeling komende nacht. Ondertussen bouwt een hogedrukgebied boven Frankrijk op en kan het in onze streken voor droog weer zorgen. Wel zijn er nog wolkenvelden, maar er komen ook opklaringen voor. Morgen zijn de maxima beperkt tot 18 graden, maar het is wel rustig en droog najaarsweer. Vanaf vrijdag wordt het terug warmer.
Vandaag verlaat een koufront met wat regen of buien (…) Het hele nieuwsbericht

Roel Hellings failliet verklaard

Dinsdag 3 oktober 2023
De rechtbank in Tongeren heeft Roel Hellings uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 3 november ingediend worden.

Wat een zomerse dag!

Dinsdag 3 oktober 2023
Oudsbergen - Wat een zomerse dag!ZoomWe kregen gisteren weer een zeer mooie en zwoele zomerse dag. We zouden haast vergeten dat het herfst en oktober is! Vandaag krijgen we wat afkoeling en mogelijk wat regendruppels maar de 'Indian summer' is volgens het KMI nog niet voorbij. (foto Gust Ischen)

Maria Tielen overleden

Maandag 2 oktober 2023
Oudsbergen - Maria Tielen overledenOp 28 september is Maria Tielen overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Lambert Delcour. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Meeuwen.

Pater Jan Croimans overleden

Maandag 2 oktober 2023
Oudsbergen - Pater Jan Croimans overledenOp 29 september is pater Jan Croimans, priester van het H. Hart, overleden. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Duisburg (Tervuren).

Louwel wint bij SLW Maaseik

Zondag 1 oktober 2023
Oudsbergen - Louwel wint bij SLW MaaseikEendracht Louwel is bij SLW Maaseik gaan winnen met 3-6.

Louwel B verliest van Leut

Zondag 1 oktober 2023
Oudsbergen - Louwel B verliest van LeutIn Vierde Provinciale heeft Louwel B met 3-1 verloren van LS Leut.

Thuisverlies voor Wijshagen

Zondag 1 oktober 2023
Oudsbergen - Thuisverlies voor WijshagenIn Vierde Provinciale heeft Heidebloem Wijshagen thuis met 0-3 verloren van Maasland NO B.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen