Het overige nieuws

Antonie Wellens overleden

Donderdag 29 februari 2024
Oudsbergen - Antonie Wellens overleden
In WZC Toermalien in Genk is vandaag Antonie Wellens overleden, de echtgenote van Arnold Nulmans. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in UCAS aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Bellen aan het stuur: 9 overtredingen

Donderdag 29 februari 2024
Oudsbergen - Bellen aan het stuur: 9 overtredingenDe voorbije maand februari heeft politie CARMA negen bestuurders geverbaliseerd die gebruik maakten van hun gsm aan het stuur. Hun rijbewijs werd ingetrokken. 22 bestuurders die onder invloed reden overkwam hetzelfde.

Motorrijder (65) gewond bij botsing

Donderdag 29 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de N75 en de Bilzerweg in As raakten gisterennamiddag een auto en een 65-jarige motorrijder uit Zonhoven in een kop-staartaanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Klein elektromateriaal gestolen

Donderdag 29 februari 2024
Oudsbergen - Klein elektromateriaal gestolenIn een woning aan de Kasteelstraat is klein elektromateriaal en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Omgevingsvergunning voor Corda ArenaZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Zoom

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Pa post portrettenOm hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Oudsbergen - 50 wietplantages en drugslabs ontdektIn Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Gezonder met regel '3-30-300'ZoomDe kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Langveldweg

Woensdag 28 februari 2024
Oudsbergen - Woninginbraak in LangveldwegVanochtend is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Langveldweg. De daders gingen met een speedbike en een koersfiets aan de haal.

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Opnieuw wisselvalligStoringen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Vanderwegen overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Oudsbergen - Jan Vanderwegen overledenZondag is Jan Vanderwegen overleden, de echtgenoot van Betsy Soors. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Bree. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Oudsbergen - Tekort aan plasma(donoren) in LimburgZoomEr is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. Ook in medicatie en verzorgingsproducten zit vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Eerlingen overleden

Maandag 26 februari 2024
Oudsbergen - Margriet Eerlingen overledenOp 23 februari is in Opglabbeek Margriet Eerlingen overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven René Wevers. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Opitter. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Oudsbergen - Vier nieuwe spelers voor komend seizoenMet het oog op komend seizoen heeft KSK Meeuwen vier spelers aangetrokken: Dries Claes van GS Bree-Beek, Ignas Cox van Eendracht Louwel, Livio Di Girolami van Achel VV en Jarne Van Dijck van KFC Eksel.

Mariette Praile overleden

Maandag 26 februari 2024
Oudsbergen - Mariette Praile overledenOp 22 februari is Mariette Praile overleden, de weduwe van Jos Van den Broek. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - E. Louwel B pakt punt in MolenbeerselIn vierde provinciale D heeft Eendracht Louwel deze namiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van HO Molenbeersel. Hellings bracht Louwel in de 36ste minuut op oorsprong maar Jeroen Gielkens hing de bordjes in de 70ste minuut gelijk.

H. Wijshagen geklopt door STA Genk

Zondag 25 februari 2024
Oudsbergen - H. Wijshagen geklopt door STA GenkIn Vierde Provinciale D heeft Heidebloem Wijshagen deze namiddag met 0-3 verloren van STA Genk. De doelpunten vielen ver in de tweede helft. De goals werden gemaakt door Rampini (2) en Nijst.

Ruime zege voor Jong Meeuwen

Zondag 25 februari 2024
Oudsbergen - Ruime zege voor Jong MeeuwenIn vierdeprovinciale D heeft Jong Meeuwen gisterenavond de punten thuis gehouden tegen GS Bree-Beek B. Het won met 5-1. Voor Jong Meeuwen scoorden Drijkoningen (3), Roex en Gijbels. Niels Claes van Bree-Beek B kreeg in de 44ste minuut een rood karton onder de neus geduwd.
Oudsbergen - Sporting Ellikom verslaat Kabouters BIn vierdeprovinciale D heeft Sporting Ellikom deze namiddag een 0-1 overwinning behaald op het veld van Kabouters Opglabbbeek B. Di Sancarlo scoorde in de 23ste minuut. Scheidsrechter Barrez trok slechts één gele kaart. Die kreeg Bongaerts van Sporting Ellikom.

Eendracht Louwel wint in Kaulille

Zondag 25 februari 2024
Oudsbergen - Eendracht Louwel wint in KaulilleIn derdeprovinciale B heeft Eendracht Louwel gisterenavond KFC Kauille verslagen met 0-2. Caelen scoorde al in de 2dse minuut en in de 55ste minuut deed hij het nog eens over. De scheidsrechter trok vier gele kaarten.
Oudsbergen - Fietser gewond op Weg naar GruitrodeOp de Weg naar Gruitrode is vrijdagnamiddag rond 16.45 uur een minderjarige fietser uit de gemeente aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Het voetbalweekend van Oudsbergen

Zondag 25 februari 2024
Zaterdag 24 februari
- Jong Meeuwen – GS Bree-Beek B:  5 - 1
- Helson-Helchteren – N. Gruitrode: 2 - 2
- Kaulille FC – E. Louwel:  0 - 2
- KSK Meeuwen – GS Bree-Beek: 3 - 3
- Kab. Opglabbeek – Lutlommel VV: 1 - 2

Zondag 25 februari
- H. Wijshagen – STA Genk 0 - 3
- Kab. Opglabbeek B – Sp. Ellikom  0 - 1
- HO Molenbeersel – E. Louwel B 1 - 1
Oudsbergen - KSK Meeuwen haalt 1-3 achterstand opIn de derby tegen GS Bree-Beek heeft rode lantaarn KSK Meeuwen gisterenavond 3-3 gelijkgespeeld. Jaenen bracht KSK Meeuwen in de 9de minuut op voorsprong maar De Ceulaer scoorde voor de rust nog twee keer voor GS Bree-Beek. In de 80ste minuut scoorde Rogiers de 2-3 en zes minuten later maakte Willems er 3-3 van.
Oudsbergen - Kabouters de boot in tegen Lutlommel VVIn derde provinciale B heeft Kabouters Opglabbbeek gisterenavond met 1-2 verloren van leider Lutlommel VV. De bezoekers hadden aan de Kabouters een lastige klant en hadden het geluk aan hun zijde. Stieners scoorde in de 21ste minuut de 1-0. Op het halfuur hingen de bordjes gelijk door een owngoal van Vanbuel. Vanpol scoorde kort na de rust de winninggoal.
Oudsbergen - FC Helson en N. Gruitrode spelen gelijkFC Helson heeft gisterenavond thuis een punt uit de brand gesleept tegen Nevok Gruitrode. Het stond 0-2 achter maar op het einde van de wedstrijd scoorde het nog twee keer. Voor Nevok Gruitrode scoorden Amezedighit en Peeters, voor FC Helson Kristof Bloemen en Goulding.

Maria Wevers overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Oudsbergen - Maria Wevers overledenVandaag is Maria Wevers overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 2 maart (11 uur) plaats in UCOP aan de Weg naar As.

Liza Paredis overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Oudsbergen - Liza Paredis overledenGisteren is Liza Paredis (99) overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Lambert Hubrechts. Zij was afkomstig uit Gruitrode en woonde in Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallige periodeDepressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Truyen overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Oudsbergen - Catho Truyen overledenGisteren is Catho Truyen overleden, de echtgenote van Colla Nysen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Witters.

Versterking voor KSK Meeuwen

Vrijdag 23 februari 2024
Oudsbergen - Versterking voor KSK MeeuwenVoor het seizoen 2024-2025 heeft KSK Meeuwen zich versterkt met Dries Claes (Bree-Beek), Ignace Cox (Louwel), Livio Di Girolami (Achel) en Jarne Van Dyck.(Eksel). Welkom in de KSK-familie en veel succes voor het komende seizoen!

Kabouters trekken verdediger aan

Vrijdag 23 februari 2024
Oudsbergen - Kabouters trekken verdediger aanJason Wilk zal komend seizoen de kleuren van Kabouters Opglabbeek verdedigen. Hij speelt nu bij derdeprovincialer VC Kesselt.

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'Zoom
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Rosalie Corstjens overleden

Donderdag 22 februari 2024
Oudsbergen - Rosalie Corstjens overledenMaandag is Rosalie Corstjens overleden. Zij was 87 jaar. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode. De teraardebestelling gebeurt in intieme kring.

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Oudsbergen - Amstel Gold Race blijft...ZoomWant de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Onstuimige donderdagEen uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoperZoomHoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Oudsbergen - Over bomen...Zoom"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep

Lisette Tiesters overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Oudsbergen - Lisette Tiesters overledenZaterdag is Lisette Tiesters overleden, de echtgenote van Jean Awouters. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt bijgezet op de begraafplaats van Opglabbeek. Bergroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Lène Ramaekers overleden

Maandag 19 februari 2024
Oudsbergen - Lène Ramaekers overledenZaterdag is Lène Ramaekers overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Jaak Joosten. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme klrng. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

De zoute waarheid

Maandag 19 februari 2024
Gezondheid
Oudsbergen - De zoute waarheidZout dient als smaakmaker en wordt door velen gebruikt, zelfs als we het niet bewust toevoegen aan onze voeding. Het is moeilijk te vermijden omdat het vaak van nature aanwezig is in voedingsmiddelen of al tijdens het bereidingsproces wordt toegevoegd.
Wat doet zout met ons lichaam? Wanneer zout in onze bloedbaan terechtkomt, fungeert het als een magneet voor water. Als we te veel zout consumeren, kan ons lichaam meer water vasthouden om het extra zout te verdunnen. Dit kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Meeuwen verslaat Landen

Maandag 19 februari 2024
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verslaat LandenIn interprovinciale van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 3-8 gewonnen van Landen. De ruststand was 0-1.

Hubert Meus overleden

Maandag 19 februari 2024
Oudsbergen - Hubert Meus overledenOp 16 februari is Hubert Meus overleden. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Opglabbeek.

Extra campagne 'Veilig naar school'

Maandag 19 februari 2024
Oudsbergen - Extra campagne 'Veilig naar school'ZoomVandaag gaan 150 000 Limburgse kinderen terug naar school na een deugddoende krokusvakantie. Voorbijgaande jaren vond de “Veilig naar school”-actie enkel plaats in september. Vanaf dit jaar organiseert de gouverneur in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het parket de “Veilig naar school”-actie ook na de krokusvakantie.
Het organiseren van regelmatige acties voor veilig schoolverkeer draagt bij aan een consistentere boodschap. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Kabouters Opglabbeek

Zondag 18 februari 2024
Oudsbergen - Aanwinst voor Kabouters OpglabbeekLevi Saas van vierdeprovincialer STA Genk zal komend seizoen de kleuren van Kabouters Opglabbeek verdedigen.

STA Genk - Kabouters B 2-2

Zondag 18 februari 2024
Oudsbergen - STA Genk - Kabouters B  2-2In vierdeprovinciale hebben STA Genk en Kabouters Opglabbeek B 2-2 gelijkgespeeld. Reumers scoorde de 0-1. Ferrone hing de bordjes gelijk. Door een owngoal van Evens werd de stand op 2-1 gebracht. Vlak voor affluiten maakte Reumers de 2-2.
Oudsbergen - Pandoering voor Heidebloem WijshagenIn vierde provinciale heeft Heidebloem Wijshagen met 5-0 verloren van Maasland NO B in Kinrooi. Aan de rust keek Heidebloem Wijshagen al tegen een 3-0 achterstand op. Vliegen (Wijshagen) scoorde wel maar in eigen doel. Zondag speelt Heidebloem Wijshagen thuis tegen STA Genk.

Jong Meeuwen verliest in Leut

Zondag 18 februari 2024
Oudsbergen - Jong Meeuwen verliest in LeutJong Meeuwen is vanmiddag met 4-1 onderuit gegaan op het veld van LS Leut. Na vier minuten kwam Jong Meeuwen al op achterstand. Drijkoningen scoorde voor Jong Meeuwen op strafschop.

Sp. Ellikom houdt de punten thuis

Zondag 18 februari 2024
Oudsbergen - Sp. Ellikom houdt de punten thuisSporting Ellikom heeft vanmiddag Umitspor B uit Maasmechelen geklopt met 3-0. Aan de rust was de stand 1-0. Di Sancarlo (2) en Giel Janssen maalkten de doelpunten.

E. Louwel verliest van Stal Sport

Zondag 18 februari 2024
Oudsbergen - E. Louwel verliest van Stal SportIn derdeprovinciale heeft Eendracht Louwel gisterenavond met 0-1 verloren van Stal Sport. Hermans scoorde het doelpunt in de 7de minuut. Roex en Knevels van Eendracht Louwel kregen geel. Hermans en Vanzeir van Stal Sport eveneens.
Oudsbergen - Verbr. Lommel verliest van KaboutersIn derdeprovinciale B moest Verbroedering Lommel met 1-2 de duimen leggen voor Kabouters Opglabbeek A. Willekens bracht Verbroedering Lommel in de 20ste minuut op voorsprong. Daarna scoorden Sieners en Hilven voor de Kabouters.
Oudsbergen - Nevok pakt punt tegen Park HouthalenEerste provincialer Nevok Gruitrode heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Park Houthalen maar schiet met dit punt in de rangschikking maar weinig op. Jarne Berben scoorde de 1-0 in de 20ste minuut. Bieniek hing in de 39ste minuut de bordjes gelijk.
Oudsbergen - Het voetbalweekend van Oudsbergen (17-18 febr.)Zaterdag 17 februari: 
- KVK Beringen – KSK Meeuwen: 2 - 1
- E. Louwel – Stal Sport: 0 - 1
- FC Maasland NO B – Wijshagen: 5 - 0

Zondag 18 februari: 
- Gruitrode – Park Houthalen: 1 - 1
- LS Leut- KSK Meeuwen B: 4 - 1
- Sp. Ellikom - Umitspor B: 3 - 0
- STA Genk - Kabouters Opglabbeek B: 2-2
- V.Lommel - Kabouters Opglabbeek A: 1-2

KVK Beringen verslaat Meeuwen SK

Zondag 18 februari 2024
Oudsbergen - KVK Beringen verslaat Meeuwen SKKVK Beringen heeft gisterenavond op het nippertje een 2-1 overwinning behaald tegen Meeuwen SK. Meeuwen kwam in de 23ste minuut op voorsprong. Wouters hing in de 52ste minuut de bordjes gelijk. In de 91ste minuut scoorde Er de 2-1.

Eén gewonde bij botsing in Bree

Zaterdag 17 februari 2024
Kerk
Vanmiddag rond 13.40 ur week een auto van zijn rijvak af op de Opitterkiezel in Bree. Twee tegenliggers konden een aanrijding vermijden maar het derde voertuig werd geraakt in de flank. Bij het ongeval is één lichtgewonde gevallen. Het betreft een 57-jarige man uit Peer.

Godelieve Drees overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Oudsbergen - Godelieve Drees overledenIn Bree overleed op 10 februari Godelieve Drees, de weduwe van de in 2022 gestorven Jacques Dreesen. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Anna Jeunen overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Oudsbergen - Anna Jeunen overledenWoensdag is Anna Jeunen overleden, de echtgenote van Hubert Arits. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neeroeteren. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Wisselvallig, maar nog steeds zacht

Vrijdag 16 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig, maar nog steeds zachtWe zijn al de helft van februari gepasseerd en hoewel de temperaturen op langere termijn wat lager uitkomen, is er in de verschillende weermodellen geen winterweer in zicht. De rest van de maand liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden. Om te stellen dat er geen winter meer komt, is echter nog wat voorbarig. De koude lucht bevindt zich niet zo heel ver af en de wind moet maar even naar een noordelijke sector draaien om de koude lucht tot in onze streken te laten doordringen. Op korte termijn is het (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak op Betonweg

Vrijdag 16 februari 2024
Oudsbergen - Woninginbraak op BetonwegAan de Betonweg is ingebroken in een woning. De buit bestaat uit juwelen en horloges. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Twee inbraken in Bree

Vrijdag 16 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Mussenbrugstraat in Bree zijn inbrekers met juwelen en kledij aan de haal gegaan. In een appartement in dezelfde straat is een horloge gestolen.
Oudsbergen - Vlaamse regering vindt akkoord met boerenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Juwelendiefstal op Weg naar Zwartberg

Donderdag 15 februari 2024
Gisterenavond is er ingebroken in een woning aan de Weg naar Zwartberg. Er werden juwelen buitgemaakt.
Oudsbergen - Oplichters geven zich uit voor Card StopOplichters, die zich voordoen als medewerkers van Card Stop, benaderen slachtoffers telefonisch, meldt PZ Carma. De oplichters beweren onder meer dat de ontvanger een brief heeft gekregen van Limburg.net over een datalek of zijn op de hoogte van persoonlijke gegevens zoals het e-mailadres of het rijksregisternummer van de ontvanger. Vervolgens stellen ze dat de ontvanger slachtoffer is geworden van phishing, waarbij verdachte bedragen zijn afgeschreven of grote aankopen zijn gedaan. Om verdere fraude te (…) Het hele nieuwsbericht

Max en Luna populairste hondennamen

Donderdag 15 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Max en Luna populairste hondennamenZoomMax en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, Simba en Nala de meest gekozen kattennamen. Max en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, dat blijkt uit cijfers van het platform DogID. Op het moment dat je een hond aankoopt, is het verplicht om je viervoeter daar te registreren. De populairste honden- en kattennamen van 2023:
- Honden (reu
) Max, Milo, Jack, Ollie, Marcel, Charlie, Balou, Cooper, Oscar, Maurice.
- Honden (teef) Luna, Nala, Mila, Lola, Stella, Pippa, Bella, Billie, Odette, Bo.
- Katten
(kater) Simba, Felix, Milo, Leo, Marcel, Oscar, Maurice, Boris, Loki, Max.
- Katten (kattin)
Nala, Luna, Mila, Lola, Lily, Marie, Molly, Lilly, Odette en Stella.

Van Meeuwen naar Peer fietsen...

Donderdag 15 februari 2024
Oudsbergen - Van Meeuwen naar Peer fietsen...Zoom...is niet altijd een pretje. En dat ligt niet aan de fietsers.

Uitzonderlijk hoge maxima

Woensdag 14 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Uitzonderlijk hoge maximaStoringen bevinden zich vlakbij onze streken en zorgen voor veel wolken en soms ook neerslag. Er wordt echter bijzonder zachte lucht aangevoerd. Donderdag is dat erg warme lucht vanuit het zuiden en kan het recordwarm worden. De neerslagkansen zijn dan ook beperkt. De volgende dagen wordt het wat minder zacht, maar de maxima blijven meestal in de dubbele cijfers.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Natasha Pulley: 'Stad 40'

Woensdag 14 februari 2024
Het boek van de maand
Oudsbergen - Natasha Pulley: 'Stad 40'ZoomWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Stad 40" van Natasha Pulley. Hier gaat-ie! 
Wie graag een stevige, confronterende en aangrijpende thriller leest, komt met ‘Stad 40’ absoluut aan zijn trekken.
Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren ’60, wanneer de nucleaire ontwikkeling en wedloop met de Verenigde Staten in volle (…) Het hele nieuwsbericht

Frankrijk en Spanje het populairst

Woensdag 14 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De twee populairste buitenlandse vakantiebestemmingen voor Belgen zijn vorig jaar nog populairder geworden. De Belgen maakten tijdens de zomer van 2023 2,38 miljoen reizen naar Frankrijk, een stijging van 14% ten opzichte van 2022. Dit is meer dan een derde (34,3%) van het totale aantal reizen naar het buitenland. Spanje is een andere bestemming die steeds populairder wordt. Er werden 790.000 reizen naar Spanje gemaakt, een stijging van 9,4% ten opzichte van 2022.
Gezondheid
Oudsbergen - Sterfte door darmkanker kleiner door koffieZoomOnderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen meer koffiedrinken en minder kans op sterfte bij darmkanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De bevindingen geven hoop op meer kans op overleving bij darmkanker, met behulp van een toegankelijke stap: meer koffiedrinken.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat deelnemers die meer dan 4 kopjes koffie per dag dronken - in vergelijking met deelnemers die minder dan 2 kopjes per dag dronken - 32 procent minder kans hadden op terugkeer van darmkanker na behandeling. Daarnaast hadden ze minder kans op sterfte bij darmkanker, waarbij blijkt dat 3 tot 5 kopjes per dag het beste zijn om die kans te verkleinen.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie de kans op lever- en baarmoederhalskanker verkleint. (Bron: Wageningen University & Research)(Foto Pexels)

Jan Vanaken overleden

Woensdag 14 februari 2024
Oudsbergen - Jan Vanaken overledenZondag overleed Jan Vanaken, de echtgenoot van Mia Spreuwers. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tongerlo. Begroeting: vrijdag (19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Lambert Verheyen overleden

Woensdag 14 februari 2024
Oudsbergen - Lambert Verheyen overledenOp 8 februari is Lambert Verheyen overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Gerdingen vonden plaats in intieme kring.

Sara Nies stopt als schepen

Dinsdag 13 februari 2024
Sara Nies neemt om persoonlijke redenen ontslag als schepen. Ze blijft wel gemeenteraadslid. Als schepen wordt zij opgevolgd door Kristel Schrooten.

Zaterdag uitvaart Kristof Venken

Dinsdag 13 februari 2024
Oudsbergen - Zaterdag uitvaart Kristof VenkenDe uitvaartliturgie van postbode Kristof Venken (20) die gisterenmiddag om het leven kwam bij een frontale botsing op de Weg naar Opglabbeek vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van zijn woonplaats Neeroeteren. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels aan het Scholtisplein in Neeroeteren.

Aloha bezorgd rond ontwikkeling kind

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dinsdag 20 februari kan je in het Huis van het Kind in Hamont-Achel wekelijks terecht voor Aloha. Daar zoekt men naar een antwoord op iedere vraag of zorg rond de ontwikkeling of een (vermoeden van een) beperking bij kinderen.
Voor de regio Noord-Limburg werd het Huis van het Kind Hamont-Achel voorgesteld als uitvalsbasis door Gezin Centraal. Het is een toegankelijke en mooie locatie en er komen verschillende diensten in samen zoals het consultatiebureau, (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwwerken Albert Jansen failliet

Dinsdag 13 februari 2024
Vandaag heeft de rechtbank in Tongeren het faillissement uitgesproken van Bouwwerken Albert Jansen uit Oudsbergen. Er is tijd tot 14 maart om schuldvorderingen in te dienen.
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van kapsalon Goele Everts uit Oudsbergen. Schuldvorderingen moeten voor 14 maart ingediend worden.

Minder geboorten in 2023

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden voorlopig ongeveer 110.400 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn zo’n 5.200 geboorten minder dan gemiddeld in de periode 2019-2022, ofwel een daling met 4,5%.
De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een daling in het Vlaamse Gewest (-2,3%) en in het Waalse Gewest (-5,0%) en een nog steviger daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-12,0%) ten opzichte van de periode 2019-2022. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2023 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Verkeersongeval op Wijshagerkiezel

Dinsdag 13 februari 2024
Oudsbergen - Verkeersongeval op WijshagerkiezelVanmorgen botsten op de Wijshagerkiezel een bromfiets en een speedpedelec. Daarbij raakten een 27-jarige man uit Oudsbergen en een 57-jarige man uit Maaseik gewond.

Mia Cardinaels overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Oudsbergen - Mia Cardinaels overledenVandaag is in Meeuwen Mia Cardinaels overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Antoon Vrijsen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Ondertussen, aan de kust...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jeanne Nouwen overleden

Maandag 12 februari 2024
Oudsbergen - Jeanne Nouwen overledenZaterdag is Jeanne Nouwen overleden, de echtgenote van Frans Damiaens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Ondertussen, in de VS...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gerard Geysels overleden

Maandag 12 februari 2024
Oudsbergen - Gerard Geysels overledenVrijdag is Gerard Geysels overleden, de echtgenoot van Lisa Schoofs. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Ellikom. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag 11 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Buien vanuit het zuidwestenVannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.
Morgen is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector. 
Dinsdag wordt een overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.
Michel NULENS
Oudsbergen - Jong Meeuwen legt er vijf in het mandjeJong Meeuwen is gisteren met 0-5 gaan winnen bij St. Elen B. Roex nam drie doelpunten voor zijn rekening. Gijbels scooorde twee keer. Scheidsrechter Schoofs moest geen kaarten trekken.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen scoort vijf keerVierdeprovincialer Heidebloem Wijshagen heeft vanmiddag met 5-1 gewonnen van KFC Neeroeteren. Casters (3) en Poets (2) maakten de doelpunten. Vijf spelers kregen een geel karton gepresenteerd.

Sp. Ellikom verslaat E. Louwel B

Zondag 11 februari 2024
Oudsbergen - Sp. Ellikom verslaat E. Louwel BSporting Ellikom klopte vandaag Eendracht Louwel B met 3-0 . Di Sancarlo (2) en Huypkens maakten de doelpunten. Schrijvers en Peeters van Eendracht Louwel B pakten geel.
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek kloppen Bocholt BKabouters Opglabbeek heeft gisteren Bocholt VV B verslagen met 4-1. Vanbuel scoorde de 1-0 na twee minuten. Haesen maakte er in de 54ste minuut 2-0 van. In de 69ste minuut zorgde Hilven voor de 3-0 en twee minuten later scoorde Driesen de 4-0. In de 74ste minuut werd het 4-1 door een owngoal van Vanbuel.

Treingezellen

Zondag 11 februari 2024
Tegenligger
Oudsbergen - TreingezellenZoomMorgen vieren de Duitsers Rosenmontag. Het is een jarenlange gewoonte dat ik dat op de trein vier met mijn treingezellen. Die maandag, die vlak voor aswoensdag valt, is zowat het hoogtepunt van alle carnavalsvierders. Op de trein vieren we dat uiteraard beperkt. Niemand komt verkleed, want na een werkdag kan je je moeilijk nog eens snel omkleden. Het is de bedoeling om met de treingezellen bij te praten bij een biertje, wijntje of iets fris.
Maar de tijden zijn veranderd. Waar we vroeger met (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Lutlommel VV klopt Eendracht LouwelLutlommel VV heeft gisterenavond met 3-1 gewonnen van Eendracht Louwel. Louwel kwam in de 35ste minuut op voorsprong via Joren Caelen. In de 65ste miunuut viel de 1-1, een onwgoal van Swennen. Meeus scoorde in de 86ste minuut de 2-1. Vanpol legde in de 91ste minuut de eindcijfers vast.

KSK Meeuwen met 3-1 de boot in

Zondag 11 februari 2024
Oudsbergen - KSK Meeuwen met 3-1 de boot inRode lantaarn KSK Meeuwen heeft met 3-1 verloren van HIH Hoepertingen. De doelpunten vielen in de tweede helft. De Coninck scoorde in de 66ste minuut de 1-0. Van Caubergh verdubbelde de stand in de 70ste minuut op strafschop. Jaenen scoorde in de 76ste minuut de 2-1. Driesmans legde in de 90ste minuut de eindcijfers vast.
Oudsbergen - De voetbaluitslagen van Oudsbergen (8-11 februari)Donderdag 8 februari 
- Bregel – Gruitrode: 5 - 2

Zaterdag 10 februari 
- St. Elen B – KSK Meeuwen B: 0 - 5
- Lutlommel VV – E. Louwel: 3 - 1
- Opglabbeek - Bocholt B: 4-1
Zondag 11 februari 
- Hoepertingen – KSK Meeuwen: 3 - 1
- Sp. Ellikom – E. Louwel B: 3 - 0
- H. Wijshagen – Neeroeteren: 5 - 1

Carnaval in wolvengebied

Zaterdag 10 februari 2024
Oudsbergen - Carnaval in wolvengebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Welke school wil speelplaats vergroenen?ZoomOp donderdag 15 februari gaat de nieuwe projectoproep van ‘Natuur in je School’  van minister Zuhal Demir van start. Vlaamse scholen kunnen vanaf dan tot 13 mei een voorstel indienen om hun speelplaats te ontharden en te vergroenen met steun. Daarvoor voorziet Demir een investeringsbudget van 5 miljoen euro. Met die steun kunnen scholen de oppervlakte of kwaliteit van de natuur op hun domein aanzienlijk vergroten, of via ontharding en vergroening bijdragen aan klimaatadaptatie (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldpeulvruchtendag

Zaterdag 10 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Wereldpeulvruchtendag. Leve de bonen, kikkererwten en linzen! De Verenigde Naties hebben deze dag ingesteld omdat peulvruchten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde voeding: ze zorgen voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid en hebben een positieve invloed op het milieu. Peulvruchten

Rik Leyssen overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Oudsbergen - Rik Leyssen overledenIn Meeuwen is gisteren Rik Leyssen overleden, de echtgenoot van Anna Thielens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats.

Miet Libbrecht overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Oudsbergen - Miet Libbrecht overledenDonderdag is Miet Libbrecht overleden, de weduwe van de in 1975 gestorven Jan Brouwers. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Mariet Everts overleden

Vrijdag 9 februari 2024
In Dilsen-Stokkem is dinsdag Mariet Everts overleden. Zij was 65 jaar en afkomstig uit Gruitrode.

Landbouw en natuur

Vrijdag 9 februari 2024
Vandaag gelezen
"Landbouwers gebruiken zowat 44.000 hectare grond in bos of natuurgebied. Omgekeerd ligt 15.000 hectare 'beheerde' natuur op landbouwgrond. Tegelijk nemen paarden, alpaca's en andere hobbydieren van private eigenaars veel meer schaarse landbouwgrond in."
(Apache)

Michel Ruttens overleden

Vrijdag 9 februari 2024
Oudsbergen - Michel Ruttens overledenIn Meeuwen is gisteren Michel Ruttens overleden, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Jeanne Bogaerts. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring; Begroeting: zondag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Politie vol lof voor de boeren

Vrijdag 9 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Politie CARMA en de Federale Politie Limburg waarderen het professionele gedrag van de boeren tijdens de protestactie vandaag in Genk. Dat hebben ze vanmiddag laten weten. Aan de demonstratie ging vorige week overleg vooraf.
De politie kijkt vandaag tevreden terug op het verloop van het protest. Vanuit heel Limburg kwamen boeren via diverse invalswegen naar Genk, wat lokaal voor verkeershinder zorgde. De tractorcolonnes verplaatsten zich echter zonder noemenswaardige incidenten richting Thor Park. Rond (…) Het hele nieuwsbericht

Kabouters trekken topschutter aan

Vrijdag 9 februari 2024
Oudsbergen - Kabouters trekken topschutter aanTopschutter Casper Van Delft van derdeprovincialer VC Kesselt zal komend seizoen de kleuren van Kabouters Opglabbbeek verdedigen.
Het is maar dat je 't weet
De Limburgse Vincentius verenigingen hebben vorig jaar elke maand 4.112 gezinnen geholpen met steunpakketten, dat is een recordaantal. Het aantal kinderen en alleenstaanden dat geholpen wordt, is bijzonder hoog. De organisatie trekt aan de alarmbel, want er is nood aan nog meer financiële steun.

Bregel Sport klopt Nevok Gruitrode

Donderdag 8 februari 2024
Oudsbergen - Bregel Sport klopt Nevok GruitrodeIn eersteprovinciale heeft Bregel Sport vanavond Nevok Gruitrode puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 5-2. Nevok kwam nochtans twee keer op voorsprong. Belfaqir scoorde vier keer voor Bregel. Het andere doelpunt van Bregel werd gemaakt door Brants. Voor Nevok scoorden Berben en Vanwezemael. Vyslouzil van Nevok pakte rood.

Martha Everaert overleden

Donderdag 8 februari 2024
Oudsbergen - Martha Everaert overledenGisteren is Martha Everaert overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Staf Van der Kerken. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: zondag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Verkeershinder door boerenprotest

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 500 boeren zullen morgenvoormiddag met hun tractoren naar Genk trekken om actie te voeren tegen de opgelegde milieumaatregelen. Ze trekken in negen colonnes vanuit heel Limburg naar de Onderwijslaan in Genk. Een delegatie boeren wil dan gaan praten met de Europese ministers die op dat moment vergaderen op het Thor Park. De actie van de landbouwers zal verkeershinder tot gevolg hebben.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
2.150.000 landgenoten, of 18,6% van de Belgische bevolking, lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de nieuwe armoedecijfers voor 2023 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag publiceert op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden.

Henri Poukens overleden

Donderdag 8 februari 2024
Oudsbergen - Henri Poukens overledenMaandag is Henri Poukens overleden, de echtgenoot van Lambertine Colen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Oudsbergen - Het voetbalweekend van Oudsbergen (10-11 februari)
Vanavond (donderdag) mag Gruitrode al gaan spelen op het terrein van Bregel, de match start an om 20u. Het B-team van St. Elen moet zaterdag het eigen veld op, het krijgt dan KSK Meeuwen (tweede in de stand) op bezoek. Anderhalf uur later (19u30) ontvangt E. Louwel het team van Lutlommel. In 1e Prov. trekt KSK Meeuwen zondagnamiddag naar Hoepertingen, terwijl E. Louwel B naar Sporting Ellikom mag. Wijshagen dan weer mag thuis spelen, en dit tegen Neeroeteren.

Annie Willems overleden

Donderdag 8 februari 2024
Oudsbergen - Annie Willems overledenDinsdag is Annie Willems overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Allbert Valenta. Zij was 70 jaar en afkomstig uit Vechmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme famieliekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Tuincentrum Paesen aan de Genitsstraat in Meeuwen gaat eind deze maand na 48 jaar definitief dicht. Marc Paesen werd onlangs 70 en wil samen met zijn echtgenote genieten van zijn pensioen.

Flink wat hemelwater

Woensdag 7 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Flink wat hemelwaterEen storing schuift over onze streken, trekt daarna naar het zuiden, maar keert op haar stappen terug en trekt opnieuw over onze regio. Dit alles gebeurt de komende 24 uur. Hierbij valt er ook flink wat neerslag, tussen 20 en 30 mm. Ook in het weekend valt er nog wat regen, maar zijn de hoeveelheden beduidend minder.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen van slechts enkele graden boven het vriespunt. Er komt, na droog weer in de nacht, al vlug regen opzetten. Samen met de regen wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Drie gewonden bij scooterongeval

Woensdag 7 februari 2024
Oudsbergen - Drie gewonden bij scooterongevalVanmorgen kon een 17-jarige scooterrijder uit Oudsbergen niet tijdig stoppen voor twee overstekende minderjarige meisjes op de Collegelaan in Genk. Zowel de twee meisjes, beiden uit Genk, als de jongeman raakten lichtgewond.

Kabouters trekken speler aan

Woensdag 7 februari 2024
Oudsbergen - Kabouters trekken speler aanDerdeprovincialer Kabouters Opglabbeek heeft een speler aangetrokken: Mahsum Kaygan van Boorsem Sport.

Louis Baeten overleden

Woensdag 7 februari 2024
Oudsbergen - Louis Baeten overledenZaterdag is Louis Baeten overleden, de echtgenoot van Annie Daemen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Christien Crooymans overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Oudsbergen - Christien Crooymans overledenVandaag is Christien Crooymans overleden, de weduwe van de in 1959 gestorven Mathieu Berben. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Liza Kerkhofs overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Oudsbergen - Liza Kerkhofs overledenGisteren is Liza Kerkhofs overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Pierre Stinkens. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Paddentrek komt op gang

Dinsdag 6 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Paddentrek komt op gangZoomDe komende dagen komt op alle natte plekken in Limburg de paddentrek weer op gang. De padden verlaten dan hun winterschuilplaats en trekken naar vijvers en poelen om zich voort te planten. Die tocht is niet zonder risico. Ze moeten vaak de weg oversteken en daar kunnen ze overreden worden. In 22 Limburgse gemeenten, verspreid over 41 locaties, helpen vrijwilligers de padden elk jaar de weg oversteken: ze plaatsen schermen (foto) die de padden tegenhouden. De dieren worden dan in emmers gevangen en naar de overkant gebracht. (Foto Josh Vandijck)

Lieke Cornips overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Oudsbergen - Lieke Cornips overledenZondag is Lieke Cornips overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Jean Wijnen. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Maaseik. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Zuigelingensterfte neemt verder af

Maandag 5 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden 936 baby’s dood geboren, of stierven ze binnen het jaar na geboorte. In 2000 ging het nog om 1.048 baby’s, of een daling van 11%. Dat blijkt uit zopas gepubliceerde resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Tegenover meer dan twintig jaar geleden steeg het aantal doodgeborenen met 22%, terwijl het aantal overleden baby’s jonger dan een jaar afnam, met 39%. In 2021 werden 597 baby’s stilgeboren. Dat aantal nam toe sinds 2000, toen er 488 baby’s levenloos werden geboren. Het aantal baby’s dat stierf jonger dan een jaar, is afgenomen in ruim twintig jaar tijd, van 560 in 2000 naar 339 in 2021.

Dertiger veroordeeld voor belaging

Maandag 5 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Twaalf maanden cel met uitstel onder voorwaarden en een boete van 800 euro: dat is de straf die een dertiger uit As gekregen heeft voor belaging van zijn ex-vriendin. De man kon de relatiebreuk niet verwerken. Hij moet 2.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn ex-vriendin.

Dominique Taverna overleden

Maandag 5 februari 2024
Oudsbergen - Dominique Taverna overledenGisteren is Dominique Taverna overleden, de echtgenoot van Rosa Schoofs. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Verkeersactie: 20 overtredingen

Maandag 5 februari 2024
Oudsbergen - Verkeersactie: 20 overtredingenBij een verkeersactie van PZ CARMA in Genk, Oudsbergen en Houthalen-Helchteren zijn zondag 20 overtredingen vastgesteld. Zo werden er 12 onmiddellijke inningen uitgeschreven, onder meer voor een vervallen keuring en het niet correct dragen van de veiligheidsgordel. Twee bestuurders werden betrapt op het gebruik van een gsm tijdens het rijden. Zij zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Vier personen bliezen positief op hun ademtest en moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren. In totaal werden 740 bestuurders onderworpen aan een ademsampling. Daarnaast kregen 3 personen een waarschuwing voor de technische vereisten van het voertuig. Tenslotte werd 1 pv opgesteld voor het negeren van een bevel van een bevoegd persoon.

Fietser aangereden in Opoeteren

Maandag 5 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de hoek van de Neeroeterenstraat en de Dilserweg in Opoeteren is gisteravond rond 21.20 uur een fietser aangereden. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Koepeltjes vol met kunst

Maandag 5 februari 2024
Oudsbergen - Koepeltjes vol met kunstZoomHet lijkt wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond geschoten zijn: plexi koepeltjes gevuld met kunst uit de kinderateliers van Kunstacademie Noord-Limburg. Ze werden al gesignaleerd in Oudsbergen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Peer, Bocholt, Pelt en Lommel. De koepeltjes werden zaterdag geplaatst naar aanleiding van de ‘Dag van de Academies’ maar zullen nog een tijdje blijven staan. Aan deze sfeervolle installaties is immers een wedstrijd verbonden. Wie een leuke prijs wil winnen, kan een wedstrijdformulier afhalen in de hoofdbibliotheken van de deelnemende gemeenten. Veel succes!
Koepeltjes vol met kunstKoepeltjes vol met kunstKoepeltjes vol met kunst
Zoom
Gezondheid
Oudsbergen - Is koffie gezond? Of toch beter thee?Veel mensen genieten wel eens graag van een warme drank. Of dat nu koffie is of thee - dat maakt ieder voor zich uit. Maar hoe gezond zijn deze dranken voor ons lichaam?
Koffie bevat cafeïne en het is net dat deeltje waar we ons zorgen over maken. Cafeïne is een stofje dat een stimulerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Zo kan het zorgen voor een verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Maar overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals nervositeit, slapeloosheid, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Dit jaar al 15 doden door woningbrandenIn januari vielen er in ons land liefst 10 dodelijke slachtoffers door woningbranden; deze maand zijn er dat al vijf. In het hele jaar 2022 overleden er 7 Belgen bij woningbranden. De vzw Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, dringt erop aan om voldoende rookmelders te plaatsen in je woning, maar vooral ook er voor te zorgen dat je rookmelders hoorbaar zijn.
Andere maatregelen die je kan nemen: zorg voor een vluchtweg vrij van rommel; leg een zaklamp op de slaapkamer (en zorg dat de batterijen geladen zijn); zorg voor de sleutel van je voordeur op de deur of in de buurt ervan. Sluit bij een brand onderweg naar buiten de binnendeuren. Buiten bel je 112 en ga je niet meer terug naar binnen.
Oudsbergen - Eendracht Louwel B scoort vijf keerEendracht Louwel B heeft een 0-5 overwinning behaald op het veld van Umitspor Maasmechelen B. Fiddelaers scoorde drie keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Cuykx en Didden.
Oudsbergen - De voetbaluitslagen van Oudsbergen (3-4 febr)Zaterdag 3 februari:
- Kabouters Opglabbeek B - Standard Elen B 2 - 0
- KSK Meeuwen B – Ellikom 3 - 2 
- KSK Meeuwen – Bregel 3 - 3
- Kabouters Opglabbeek - Sporting Grote Heide: 3 - 2

Zondag 4 februari:
- Umitsp. Maasmechelen B – Louwel B: 0 - 5 
- Gestel – Louwel: 0 - 2
- Turkse  Rangers - Gruitrode 5-2
- Wijshagen - WAVO 1-2
Oudsbergen - Eendracht Louwel A verslaat VK GestelEendracht Louwel A heeft vanmiddag de volle buit gepakt op het veld van VK Gestel in Lummen. Het won er met 0-2. Ferson en Verslegers maakten de doelpunten.

Wijshagen verliest van WAVO

Zondag 4 februari 2024
Oudsbergen - Wijshagen verliest van WAVOHeidebloem Wijshagen heeft vanmiddag thuis met 1-2 verloren van WAVO (Waterloos-Voorshoven) uit Neeroeteren. Aan de rust was de stand 0-1. Poets scoorde voor Heidebloem Wijshagen. Stoffels maakte de twee doelpunten van WAVO. Saesen van WAVO werd op het halfuur uitgesloten. Hij kreeg twee keer geel.
Oudsbergen - Jong Meeuwen haalt het van EllikomJong Meeuwen heeft gisteren met 3-2 gewonnen van Sporting Ellikom. Aan de rust was de stand 2-1. Thonon, Roex en Nouwen scoorden voor Jong Meeuwen. De Raeve en Di Sancarlo maakten de doelpunten van Sporting Ellikom. Bongaerts van Sporting Ellikom kreeg op het halfuur een rood karton onder de neus geduwd.
Oudsbergen - Speler Turkse Rangers  scoort 5 keerTurkse Rangers heeft vanmiddag Nevok Gruitrode met een 5-2 nederlaag naar huis gestuurd. Kaylesiz maakte de vijf doelpunten van de Turkse Rangers. Aan de rust was de stand 3-1. Voor Nevok Gruitrode scoorden Berben en Coolen. 120 toeschouwers woonden de wedstrijd bij.

Kabouters verslaan Grote Heide

Zondag 4 februari 2024
Oudsbergen - Kabouters  verslaan Grote HeideKabouters Opglabbeek heeft de punten thuis gehouden tegen Sporting Grote Heide. Uitslag: 3-2. Aan de rust was de stand 1-0. Kabouters Opglabbbeek kwam 3-0 voor met doelpunten van Stieners, Garcia en Maggen. De doelpunten van Sporting Grote Heide werden gemaakt door Avouzoa Njoh en Beliën. Zaterdag ontvangen de Kabouters Bocholt VV B. Sporting Grote Heide speelt zondag thuis tegen Sporting Wijchmaal.

Meeuwen pakt punt tegen Bregel

Zaterdag 3 februari 2024
Oudsbergen - Meeuwen pakt punt tegen BregelNa tien opeenvolgende nederlagen heeft eersteprovincialer KSK Meeuwen één punt gepakt door een gelijkspel tegen Bregel Sport. Uitslag: 3-3. Jenne Goossens scoorde na een kwartier de 1-0. Ilias Chouâ hing in de 24ste minuut de bordjes gelijk. In de 36ste minuut scoorde Ben Peustjens de 1-2. In de 52 minuut scoorde Sahmi Belfaqir de 2-3. Ibbo Willems zorgde in de 82ste minuut voor de gelijkmaker. KSK Meeuwen blijft laatste in de stand met 9 punten.
Oudsbergen - BFTP houdt nieuwjaarsreceptie in LimburgZoomDe BFTP, de Belgian Federation of Tourist Press, hield vandaag hun nieuwjaarsreceptie in Leopoldsburg. De groep combineerde een feestmaal met een bezoek aan het museum Liberation Garden. De Belgian Federation of Tourist Press werd in 1991 opgericht en verenigt journalisten, persvoorlichters, docenten toerisme en gidsen, kortom vertegenwoordigers die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Schepen van Toerisme Marleen Kauffmann uit Leopoldsburg verwelkomde de (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Bocholterkiezel in Bree ging vanmiddag een auto van de baan. De bestuurster en haar dochtertje raakten daarbij gewond.

Grijs weekend met hoge maxima

Zaterdag 3 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Grijs weekend met hoge maximaTussen depressies over het noorden van Europa en een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Frankrijk tot de Alpenlanden, overheerst een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming in onze streken. Er wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, maar die wordt vergezeld van storingen. Eerst zijn de storingen relatief zwak, na het weekend worden ze actiever met beduidend meer neerslag.
Vandaag domineert zo een zwakke storing het weerbeeld met vooral veel wolken en af en toe (…) Het hele nieuwsbericht
Welke waren op 1 januari de tien grootste gemeenten van Limburg?
1. Hasselt - 80.786 inwoners
2. Genk - 67.838
3. Beringen - 48.328
4. Sint-Truiden - 41.441
5. Maasmechelen - 40.174
6. Heusden-Zolder - 35.014
7. Lommel - 34.891
8. Pelt - 34.410
9. Bilzen - 32.769
10. Tongeren - 32.116. 
Oudsbergen - Het voetbalweekend van Oudsbergen (3-4 februari)Het eerste elftal van KSK Meeuwen staat voor een zware opdracht. Als laatste in de stand mogen zij het opnemen tegen de 2 uit de reeks, Bregel. Het B team van Meeuwen staat dan zelf weer 2e in hun reeks, zij betwisten de derby met Ellikom. Zondag trekt het eerste team van Louwel naar Gestel, terwijl Louwel B naar Umitsp. Maasmechelen trekt.

Oudsbergen telt 23.868 inwoners

Vrijdag 2 februari 2024
De gemeente Oudsbergen telde op 1 januari 23.868 inwoners, zo blijkt uit gegevens van de FOD Binnenlandse zaken.

Weg met bontjas en lusters

Vrijdag 2 februari 2024
Oudsbergen - Weg met bontjas en lustersGisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Weg naar As. De daders namen een bontjas en twee antieke lusters mee.

Fietser (91) aangereden

Vrijdag 2 februari 2024
Op het Kerkplein botste een auto tijdens een parkeermanoeuvre tegen een 91-jarige fietser. De fietser raakte daarbij gewond.

Waarom pannenkoeken met Lichtmis?

Vrijdag 2 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Lichtmis. Waarom eten wij vandaag pannenkoeken? Dat wordt op twee manieren verklaard. 2 februari was vroeger één van de twee dagen waarop de plattelandsbevolking van werk of hoeve kon veranderen – de andere dag was 11 november (Sint-Maarten). Dat werd ’s avonds gevierd met een soort haardkoeken, die later evolueerden naar pannenkoeken.
De vorm en kleur van de pannenkoeken worden daarnaast gezien als een verwijzing naar de zon en dus naar het licht (en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In vijf jaar tijd hebben elektrische en hybride personenwagens het marktaandeel van benzinewagens overschreden. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige balans van het aantal inschrijvingen van motorvoertuigen die opgesteld werd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Hybride en elektrische wagens blijven met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België. In 2019 waren ze goed voor slechts 8% van de verkoop. In 2023 waren 284.608 van de in totaal 481.079 (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf kan niet met vakantie

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
21,6% van de Belgische bevolking - wat neerkomt op 2.495.000 personen - heeft onvoldoende financiële middelen om zich een week vakantie te veroorloven. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de enquête naar inkomens en levensomstandigheden in 2023. Tijdens die enquête werden meer dan 6.400 gezinnen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, bevraagd over hun financiële mogelijkheden.
Het is maar dat je 't weet
Minister van mobiliteit Lydia Peeters gaat de interfederale werkgroep Wegcode vragen zich te buigen over duidelijker normen voor de sterkte en de afstelling van fietslichten: “Verkeerd afgestelde fietsverlichting kan tegenliggers verblinden en zo voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. We moeten fietsers hier daarom voldoende over informeren én sensibiliseren”, aldus de minister. Zij beklemtoont dat de Wegcode vandaag al stelt dat fietsers een “niet-verblindend licht moeten voeren.” Aanleiding voor het ministerieel verzoek is het stijgende aantal klachten over verblindende fietslichten op elektrische fietsen. 

Kans op blokkade grensovergang E314

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De kans bestaat dat de grensovergang op de E314 vanavond geblokkeerd zal worden door demonstrerende boeren uit België en Nederland. Dat meldt de VRT. Het zou gaan om 600 boeren: 400 vanuit België en nog eens 200 Nederlandse boeren. Mocht de blokkade werkelijkheid worden, dan zou er grote verkeersoverlast ontstaan.

88 procent Limburgers doet job graag

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
88 procent van de Limburgers doet zijn job graag. Dat blijkt uit onderzoek van het ACV. Vooral de vele sociale contacten op de werkvloer worden op prijs gesteld. Werknemers gaan vooral op zoek naar 'plezier op het werk'. Ook de waardeing door de werkgever is heel belangrijk, belangrijker zelf dan het loon, aldus het onderzoek.

VOKA wil dat de blokkades stoppen

Donderdag 1 februari 2024
Oudsbergen - VOKA wil dat de blokkades stoppenZoomDe bedrijven in de buurt van het Klaverblad in Lummen hadden vooraf maatregelen genomen tegen de blokkades van de boeren van vanmorgen. Dat blijkt uit een rondvraag door ondernemersorganisatie VOKA-KvK-Limburg bij tientallen bedrijven, vooral in de cluster rond het Klaverblad. Door de blokkades kunnen personeelsleden moeilijk op het werk geraken, en kunnen bedrijven ook amper beleverd worden. Daar hebben ze dus zoveel mogelijk op ingespeeld.
VOKA zegt nog altijd begrip te hebben voor het standpunt van de boeren maar vraagt hen ook redelijk te blijven in hun acties en het economische knooppunt in Limburg niet verder nodeloos te belasten.

Germaine Baeten overleden

Donderdag 1 februari 2024
Oudsbergen - Germaine Baeten overledenMaandag is in WZC Kristallijn in Grote Spouwen Germaine Baeten overleden, de weduwe van de in 2023 gestorven Michel Aelders. Zij was 81 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen