Het overige nieuws

Peer - Familiedag bij DAF EindhovenZoomBij DAF in Eindhoven was er vandaag een familiedag, die om de vijf jaar wordt georganiseerd. Daar kwamen ook veel Noord-Limburgers op af. Ze konden er niet alleen de modernste vrachtwagens van DAF zien, maar ook exemplaren van in de beginperiode. En er was ook plaats vrijgemaakt voor enkele exemplaren van de eerste DAFjes, je weet wel, de personenauto's die even snel achteruit als vooruit konden rijden... (Foto Josh Vandijck)
Peer - Nog één school voor volwassenenonderwijsWe meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.

Jan Cornelissen overleden

Zondag 31 mei 2015
Peer - Jan Cornelissen overledenIn Grote Brogel is gisteren Jan Cornelissen overleden, de weduwnaar van Irène Geelen en de echtgenoot van Lutgarde Schols. Hij was 72 jaar. De afscheidsviering en de crematie in het crematorium in Hasselt vinden in besloten kring plaats. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel.

Wim Melis overleden

Donderdag 28 mei 2015
Peer - Wim Melis overledenGisteren is Wim Melis overleden, de echtgenoot van Lut Lenaerts. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in de aula van het crematorium in Turnhout.
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Peer - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

Mia Donckers overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Peer - Mia Donckers overledenGisteren is Mia Donckers overleden, de weduwe van Jan Hendrickx. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale Sint-Trudokerk in Peer.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Peer - Smiley (46)ZoomIngezonden door Dominik Martin.
Peer - Guy is een 'special swimmer'ZoomOok dit jaar nam het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth van Wijchmaal met een grote sportdelegatie deel aan de 33ste editie van de “Special Olympics Belgium”. De 19 atleten behaalden er tal van medailles en ander eremetaal in diverse sportdisciplines onder het toeziende oog van zes enthousiaste begeleiders. Guy Vanhees (foto) behaalde er, naast drie medailles in het zwemmen, ook als enige van alle olympiërs de prijs van “speciale” zwemmer. Begeleidster (…) Het hele nieuwsbericht

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Knevels overleden

Vrijdag 22 mei 2015
Peer - Jet Knevels overledenGisteren is in het Mariaziekenhuis Jet Knevels overleden. Ze was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Peer. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Peer - Nieuwe interventieauto voor lokale politieZoomDe interventie-eenheid van de politiezone Kempenland heeft een gloednieuwe snelle interventieauto in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo XC 70 (foto) met een vijfcilinder motor van 2400 cc.  De wagen is uitgerust met een automatische versnellingsbak en de motor levert 163 pk, goed voor een topsnelheid van ruim 195 km/h. De 4X4 heeft een koetswerk dat speciaal is aangepast voor het uitvoeren van politietaken. Zo is het hele chassis versterkt, net zoals de wielen, het remsysteem, enz.  De bumpers van het voertuig zijn fluorescerend. Op het dak is een moderne omnicolor lichtbalk geïnstalleerd.

Lene Wellens overleden

Woensdag 20 mei 2015
Peer - Lene Wellens overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is gisteren Lene Wellens overleden, de weduwe van Medard Bekaert. Ze was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer.
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Leo Drijkoningen overleden

Zondag 17 mei 2015
Peer - Leo Drijkoningen overledenVrijdag is Leo Drijkoningen overleden. Hij was 63 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer.
 
Tijdens de Sezoensrally heeft rallyrijder Chris van Woensel vandaag een toeschouwer aangereden. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Van Woensel ging bij het incident met zijn wagen van de baan en gaf op. De rally werd voor de tweede keer gewonnen door Freddy Loix. Het was zijn 40ste zege in zijn rallycarrière.
 

Geen afvalophaling morgen

Woensdag 13 mei 2015
Morgen/donderdag is het Hemelvaartsdag, een officiële feestdag. Dan vervalt de huis-aan-huisinzameling van afval. De ophaalronde wordt ingehaald op zaterdag 16 mei.
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.

Wat een heerlijk boek!

Woensdag 13 mei 2015
Nieuwe boeken
Het is lang geleden dat we nog een boek hebben gelezen dat zo interessant is als "Geroezemoes in het gras" van de Britse hoogleraar biologie Dave Goulson. Twaalf jaar geleden kocht hij in de Franse Charente een vervallen boerderij met 13 hectare landbouwgrond. Hij wilde er een toevluchtsoord voor de wilde natuur van maken, en dan vooral voor de wilde planten in de natuur en de insecten die er op af komen. Het eerste deel van dit boek is de boeiende en intrigerende neerslag van zijn ervaringen in de wilde (…) Het hele nieuwsbericht
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen.  

Romain Christiaens overleden

Dinsdag 12 mei 2015
Peer - Romain Christiaens overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren Romain Christiaens overleden, de weduwnaar van Greta De Schutter. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering en het begraven van de urne op de stedelijke begraafplaats vinden in besloten kring plaats.
Dankzij Internetgazet kunt ook u morgen misschien gratis naar de lezing over 'Vrijmetselarij' in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel. Om 20.00 uur gaat Jimmy Koppen dieper in op de geschiedenis, de rituelen, de loge en alles wat met dit geheimzinnige genootschap te maken heeft. De eerste vijf personen die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be met vermelding van hun naam, adres én Internetgazet, krijgen een gratis duo-ticket. Meer info

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Mia Vanderhoydonk overleden

Zaterdag 9 mei 2015
Peer - Mia Vanderhoydonk overledenVandaag is Mia Vanderhoydonk overleden, de echtgenote van Frans Geuns. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer.
Peer - Alle helmen samen in BokrijkZoomIn het domein Bokrijk werd vanavond de tentoonstelling van de 44 Limburgse Stahlhelmen officieel geopend. Elke helm vertelt een lokaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog; samen vormen de creatief bewerkte helmen één groots kunstwerk dat weerspiegelt hoe Limburgers vandaag naar de Groote Oorlog en oorlog in het algemeen kijken. Tot 7 juni kan je de tentoonstelling gratis bezoeken in het Domein Bokrijk. Nadien verhuizen de helmen naar hun laatste rustplaats: de omgeving nabij het voormalige slagveld in Halen, waar destijds "de slag der zilveren helmen" plaatsvond. Daar zal een permanent herinneringspark worden ingericht. (Foto gem. Meeuwen-Gruitrode)
Tribunaliteiten
De haren van de hondenliefhebber (en zijn hond) gaan wellicht rechtop staan bij dit bericht. Toch is het goed nieuws voor wie een hond koopt. Want wie zijn hond bij een beroepsverkoper haalt, geniet wettelijke bescherming alsof hij een TV of een auto koopt.
Zo was er een gezin uit de Kempen dat – in België – een Franse bulldog kocht voor 400 euro.
‘s Anderendaags moest Frits, zo heette de pup van zes maanden, al naar de dierenarts met schuim op de bek en diarree. Een ongezonde pup, (…) Het hele nieuwsbericht
De lonen van de brandweer werden in Limburg wél correct en tijdig uitbetaald. Dat zegt de Limburgse BrandweerBond in een reactie op een VTM-bericht, waarin sprake was van een "enorme achterstand in de uitbetaling van de lonen bij de brandweer". Dat bericht mag niet veralgemeend worden en geldt zeker niet voor Limburg, aldus de Brandweerbond. Juist met het oog op die correcte uitbetaling kwamen de Limburgse burgemeesters immers op nieuwjaarsdag(!) bijeen om de maatregelen te nemen die zich in het kader van de brandweerhervorming opdrongen.
Peer - Cedric Honings op Antwerps GitaarfestivalZoomHet Peerse gitaartalent Cedric Honings (foto) gaat op 22 mei concerteren op het gerenonmeerd Antwerps Gitaarfestival. Het is vrij uniek dat je als gitarist wordt uitgenodigd om op dit festival te concerteren. Het overkwam Cedric omdat hij in het verleden al laureaat werd op dit festival. Op 22 mei zal hij twee Spaanse muziekstukken brengen: Capricho Arabe van Francisco Tarrega en van Fernando Sor 'Variaties op het thema van de opera De Toverfluit' van Mozart. Beide muziekstukken kaderen in het thema van de CD-voorstelling van Jan Depreter, medeorganisator van het festival.

Maria Neyens overleden

Dinsdag 5 mei 2015
Peer - Maria Neyens overledenGisteren is Maria Neyens overleden, de weduwe van Hubert Kelchtermans. Ze was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Wauberg. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Verbouwingsadvies nodig?

Dinsdag 5 mei 2015
Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies over de duurzaamheidsaspecten? Dan kan je de Huizendokter van Dubolimburg op visite vragen. Die specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst. Reserveer hier een bezoek van de Huizendokter.

75 weekendongevallen

Maandag 4 mei 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. In totaal werden 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 16%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (45)

Zondag 3 mei 2015
Peer - Smiley (45)ZoomGwendolien Willekens zag deze smiley op het dak van een huis in Kortessem.

Maria Bielen overleden

Zaterdag 2 mei 2015
Peer - Maria Bielen overledenIn Genk is donderdag Maria Bielen overleden, de weduwe van Alphonse Franco. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal.

Peer - Valére Vandermeulen overledenGisteren is Valére Vandermeulen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Bollen. Hij was 67 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken  in Peer.

01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer